Presidentsverkiezingen Amerika

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2569
Lid geworden op: za apr 24, 2010 3:20 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door silkyboxershortXL »

Donald Trump on Wednesday said that he would consider making
Sen. Ted Cruz (R-Texas) his
Vice Presidential running mate.

Een handreiking naar de Republikeinse Partij die nog liever Hillary Clinton ziet want mordicus tegen Trumps nominatie is.
Trump maakt het door zo'n keuze wel heel moeilijk voor de R.P. om hun geloofwaardigheid niet kwijt te raken. Zal Cruz het door de R.P. moeten afwijzen of heeft ie zelf nog wat te zeggen?
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8016
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door sjun »

En alweer blijkt een politicus die niet bij George Soros in de zak zit, slimmer dan de Nederlandse pers hem al maanden doet voorkomen. Wordt het niet eens tijd voor alternatieve pers op de Nederlandse radio en TV opdat ook minder internetvaardigen kennis kunnen nemen van de andere kant van verspreide indrukken, beelden en verhalen?
Afbeelding
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Zwartmeer »

Trump: Groot-Brittannië beter af zonder EU

http://nos.nl/artikel/2103412-trump-gro ... er-eu.html

Donald Trump vindt dat Groot-Brittannië het beste af is met een brexit. De Republikeinse presidentskandidaat zei dat in een interview met de Amerikaanse nieuwszender Fox News.

Trump benadrukte dat hij geen advies geeft. De Britse bevolking moet volgens hem zelf besluiten of ze binnen de EU blijft. Wel zei hij dat het land voor zijn gevoel het beste af is bij een brexit. Hij bracht dat in verband met de migratiestromen in Europa.

Drie dagen voor zijn uitspraken over het Britse referendum zei de Republikein nog zich niet te mengen in de discussie over het EU-lidmaatschap van Groot-Brittannië. Hij deed dit in een interview met de Daily Mail waarin hij Obama bekritiseerde om zijn bemoeienis met de discussie.

Obama sprak zich tijdens een bezoek aan Engeland uit tegen een brexit. Volgens hem zou een Brits vertrek uit de EU leiden tot grote nadelige economische gevolgen. Het land heeft volgens de Amerikaanse president binnen de EU internationaal meer invloed.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Zwartmeer »

Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49761
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Pilgrim »

Bonusquote: ‘Trump is gevolg van niet langer mét maar tégen het volk spreken, anti-politiek’

Geplaatst op 6 mei 2016

Afbeelding

‘Schuld van precies die groep die tegen Trump ageert: politieke en journalistieke elite’

“Het succes van Trump is het gevolg van de crisis van de democratie. Democratie gaat niet alleen over stemmen. Democratie gaat over inhoud en over debat. Democratie gaat over hoe je de massa de politieke richting van hun samenleving laat vormgeven.

In de afgelopen decennia is democratie echter uitgehold. Politiek is geprofessionaliseerd. Het is een schouwspel geworden, een speeltje voor technocraten en experts die niet langer mét, maar tégen het volk spreken. De politici vormen een kliek die niet námens, maar óver het volk regeert. Politieke en morele beslissingen zijn uitbesteed aan obscure, supranationale instellingen.

Er is een woord voor die trend: anti-politiek. Dat alles is niet de schuld van Donald Trump. Het is eerder de schuld van precies die groep die tegen Trump ageert: de politieke en journalistieke elite. Immers, dit is niet bepaald een ontwikkeling die in gang is gezet door het electoraat, maar juist door de top van de samenleving.

En dat is precies wat het kamp dat Trump zo bekritiseert niet begrijpt: dat de anti-politieke houding van vandaag – de houding die Trump zo cynisch weet te exploiteren – juist een gevolg is van de politieke elite. Het enige wat een politicus vandaag hoeft te doen om populair te zijn, is zich afzetten tegen de politiek, tegen de gevestigde orde – ook al maakt hij daar zelf onderdeel van uit.”


Donald Trump is aan het winnen, dus kruipen alle beschaafde, fatsoenlijke en politiek-correcte denkers uit hun hol om het volk maar weer eens te vertellen dat ‘de democratie’ helemaal niet is bedoeld voor de stem des volks en dat ‘de elite’ het volk hoort in te perken, indammen en onder de duim te houden ‘wat anders krijg je Trump’. En dat is natuurlijk allemaal de schuld van het internet en teveel inspraak door het domme onderbuikvolk.

Gelukkig is er altijd nog Brendan O’Neill, bekend van Spiked Online, die dingen wél snapt en keurig uitlegt waar democratie werkelijk om draait. Inclusief Trump als symptoom van een door de elite totaal verprutste anti-politiek.

http://politiek.tpo.nl/2016/05/06/bonus ... -politiek/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77379
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Ariel »

Is dit satire ? Nederland geeft miljoenen aan Clinton Foundation
Het Nederlandse ministerie van Economische Zaken steunt de liefdadigheidsorganisatie de Clinton Foundation met 4,4 miljoen euro. Maar Amerikanen vragen zich af waarom buitenlandse mogendheden dat doen? Een directe lijn naar the oval office, mocht Hillary Clinton de presidentsverkiezingen winnen?

Elke presidentskandidaat in de Verenigde Staten richt voor de campagne een eigen organisatie op die steunt op giften van burgers, organisaties en bedrijven. Volgens strenge regels. Zo mogen giften nooit hoger dan tienduizend dollar zijn.

Daarnaast zijn er Super Pac's: verenigingen die officieel niet aan een kandidaat verbonden zijn, maar die wel campagne voeren voor een kandidaat. En omdat zo'n vereniging geen officieel campagne-orgaan is, gelden de regels niet. De Pac's kunnen miljoenen binnenhalen en uitgeven.

Hillary Clinton heeft haar eigen campagne-organisatie en daarnaast zamelen Super Pac's geld voor haar in.

Sinds haar kandidatuur komt Hillary Clinton steeds meer onder vuur te liggen vanwege de Clinton Foundation. Bill Clinton staat er aan het hoofd, samen met Hillary en dochter Chelsea. Toen Hillary minister van Buitenlandse Zaken was, moest ze afstand nemen van de Foundation. Maar na haar ministerschap ging ze volop het fondsenwerfcircuit in.

Tot vorige week, toen ze vanwege haar kandidatuur weer even afstand nam. Maar dat is voor de Amerikaanse kiezer niet voldoende. Want ondanks dat de Foundation niets met de campagne te maken heeft, vinden veel Amerikanen het verdacht dat daar geld binnenkomt van soms dubieuze bedrijven en buitenlandse mogendheden.

Want wat willen die donoren terug voor hun donaties op het moment dat Hillary president is geworden? Voor veel Amerikanen is de scheidslijn tussen Hillary de presidentskandidaat, Hillary de oud-minister en Hillary de fondsenwerver veel te vaag.

Volgens het ministerie van Economische Zaken zijn er diverse landen die met organisaties als de Clinton Foundation, "of de Afrikaanse boerenorganisatie AGRA en de Wereldbank" samenwerken. Het ministerie wil daarmee de thema's voedselzekerheid en klimaatslimme landbouw op de internationale agenda zetten.

De Clinton Foundation werkt samen met Nederland aan internationale landbouwprojecten die aan deze thema's bijdragen. "Goed voor het bevorderen van voedselzekerheid en een kans voor Nederlandse bedrijven om nieuwe markten aan te boren", aldus het ministerie.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77379
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Ariel »

PVV-kiezers gaan voor Trump

Donald Trump is na de electorale verkiezingen in de strijd om het presidentsschap in de Verenigde Staten dé kandidaat voor de Republikeinen en daarmee de grootste uitdager van Hillary Clinton, die namens de Democraten strijdt. De Nederlandse kiezers hebben een grote voorkeur voor Clinton, maar bij de PVV-kiezers wint Trump aan populariteit.

In 2004, 2008 en 2012 hadden vrijwel alle Nederlanders een voorkeur voor de kandidaat van de Democraten als president van de Verenigde Staten. De score is nu 70 procent voor Clinton tegen 21 procent voor Trump, peilde Maurice de Hond. PVV-kiezers neigen meer naar Trump: 49 procent tegen 40 procent voor Clinton.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49761
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Pilgrim »

VS: Trump wil ook democratische kiezers voor zich winnen

Geplaatst op 8 mei 2016

Afbeelding

Donald Trump wil niet alleen maar vertrouwen op de ondersteuning van de Republikeinen. Hij wil ook die Democraten voor zich winnen die tegen Hillary Clinton zijn. Interessant: hij heeft vooral zijn hoop gevestigd op de linkervleugel van de Democratische Partij, omdat die, net zoals Trump, de Amerikaanse vrijhandelspolitiek afwijst.

De Republikeinse presidentschapskandidaat Donald Trump vindt het niet per se noodzakelijk om toenadering te zoeken tot tegenstanders binnen de Republikeinse partij. Weliswaar zou hij het “beter” vinden wanneer de Amerikaanse Republikeinen meer eenheid zouden tonen, zei Trump in een zaterdag gepubliceerd interview met de zender ABC. “Maar ik denk niet dat zij verenigd moet zijn in de traditionele zin”, zei hij over zijn partij.

Hij zou een gebrek aan ondersteuning in delen van zijn eigen partij er bij de verkiezingen in november mee willen goedmaken door kiezers van de Democratische tegenstander van hem te overtuigen, kondigde de vastgoedmagnaat aan. “Ik zal miljoenen mensen bij de Democraten vandaan halen”, zei hij. “Ik ben heel anders dan iedereen die tot nu toe heeft gekandideerd voor de functie.”

Trump wil vooral graag de aanhangers van de linkse senator Bernie Sanders voor zich winnen, die met de favoriet Hillary Clinton strijdt om de kandidatuur voor het presidentschap van de Amerikaanse Democraten. “Bernies mensen staan sympathiek tegenover mijn standpunt m.b.t. vrijhandelsakkoorden. Sanders mobiliseert de mensen ook tegen vrijhandel. De vrijhandel wordt door de VS als voorwendsel gebruikt om de belangen van de financiële industrie in de hele wereld te kunnen doordrukken. Dit is o.a. een van de redenen waarom de Amerikaanse regering Europa onder druk zet met TTIP.

In de afgelopen dagen had zich een toenemend aantal prominente Republikeinen tegen Trump uitgesproken, die op het partijcongres in juli officieel als topkandidaat genomineerd moet worden. Tot de tegenstanders van Trump binnen de eigen partij behoren o.a. de voormalige presidenten George W. Bush en George Bush evenals de topkandidaat van 2012, Mitt Romney. Bush en Romney gelden echter niet als bijzonder representatief bij de kiezers: Bush was nauw verbonden met de energiebranche, Romney kreeg massale ondersteuning van de banken op Wall Street.

De onvrede van de Amerikanen met Clinton komt echter vooral door het feit dat Clinton staat voor het establishment in Washington. De banken, geheime diensten en de wapenindustrie staan sceptisch tegenover Trump, omdat hij tot nu toe niet volgens hun regels gespeeld heeft. In de buitenlandse politiek vertegenwoordigt Trump een gematigde koers, waarbij de VS zouden moeten afzien van hegemoniale aanspraken.

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/05/08 ... ch-winnen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77379
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Ariel »

De steun voor Donald Trump als nieuwe president van de Verenigde Staten groeit. De Republikeinse kandidaat, die in de voorverkiezing nog geen meerderheid heeft maar ook geen concurrentie, is Hillary Clinton in de jongste peiling van Reuters/Ipsos dicht genaderd. De nieuwe cijfers beloven een spannende strijd 8 november, wanneer de Amerikanen bepalen wie Barack Obama opvolgt in het Witte Huis.

Clinton, die ook nog wat Democratische afgevaardigden achter zich moet krijgen om Bernie Sanders te verslaan, zou kunnen rekenen op 41 procent van de stemmen. Trump doet met 40 procent nog maar amper voor haar onder. De overige kiezers hebben nog geen besluit genomen.

De onderzoekers peilden de mening van 1289 stemgerechtigden. De steekproef heeft een foutmarge van 3 procent. De opmars van Trump, die ver achterstond toen hij nog tegenstanders had, is significant.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Trump is heerlijk. Recht voor zijn raap. Een mafketel waar je van kunt houden en waar je JIJ tegen zegt. Hij is gek zeggen velen. Dat kan wel zo zijn, maar de echte gekken herken je niet. Dus daar klopt niks van. Hij is zakenman. In wezen zal er dan ook niets veranderen voor de VS. Of toch wel?

Jazeker! En dat is waarom de meeste Amerikanen op hem zullen stemmen:

Hij vindt moslims net zulke onpasselijke overbodige nutteloze parasitaire onuitstaanbare onbetrouwbare haat zaaiende godsdienstdwazen als wij van FFI.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21297
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Vanmorgen in CNN Obama gezien die vrij lang bezig was over Trump en zijn anti-moslim perikelen. Ook de CNN-verslaggever (v) had het er over dat moslims volgens Trump weggezet worden. Welke woorden precies werden gebruikt weet ik niet meer. Maar het viel mij op dat er zoveel aandacht aan werd besteed aan de toespraak door Obama waarin het issue islam en moslims de boventoon voerden, ondanks dat Trump - volgens mij - slechts een keer een tijdje geleden een zinnige opmerking plaatste naar aanleiding van de moslim-aanslagen: "Wij moeten ze (moslims) buiten de deur houden totdat we weten wat er aan de hand is." Niks mis mee en heel logisch geredeneerd.

Laat moslims met rust. Het zijn mensen die niet deugen omdat zij zich moslim noemen. En christenen dan? Goed dat ik de vraag stel. Ik kan mij nauwelijks christenen voorstellen in de Arabische islamitische landen die met grote dikke vette kruizen op hun borst aan iedereen zichtbaar kenbaar maken dat zij volgers van Jeuzs zijn. Maar los van dat, christenen hebben de beschaving gebracht en de islam het tegenovergestelde. Ja maar de kruistochten dan? Hallo! Er waren lang geledene smerige vieze religieuze oorlogen tussen alle christelijke sekten, maar dat stond haaks op de leer van het christendom. En wat veel belangrijker is, op oude lelijke koeien uit de sloot zit geen mens te wachten. Die eer vlat uitsluitend ten deel aan dat achterlijke woestijnzooitje van islam.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
OLV
Berichten: 80
Lid geworden op: za mei 14, 2016 9:28 am

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door OLV »

Barrack Hussein Obama is volop campagne aan het voeren voor Clinton en CNN is 'n beetje de lokale VARA daar. Daarnaast waait er ook in het deel van de VS waar men zich op richt een hele gure, linkse wind. Obama zei ook nog iets over dat Amerikanen niet teveel terug moeten verlangen naar het goede, oude Amerika, omdat alles toen ook niet rozengeur en maneschijn was.

Ik blijf het een hele enge vent vinden die Obama. Absoluut een wolf in schaapskleren en een moslimvriendje.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77379
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Ariel »

Mocht Hillary Clinton in november worden gekozen tot president van de Verenigde Staten, dan heeft ze een baantje voor ’first husband’ Bill. Kies Hillery, en je krijgt er Bill gratis bij.
De 69-jarige ex-president mag zich bezighouden met de economie van de Verenigde Staten.

Tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Kentucky zei de presidentskandidaat (68) dat haar echtgenoot zich sterk kan maken voor een opleving van de Amerikaanse economie als zij haar rivaal Sanders weet te verslaan. ,,U weet, dat hij weet hoe dat moet”, zei ze tegen haar gehoor.

,,Toen mijn man president was, stegen de inkomens van iedereen”, aldus Hillary Clinton. The Washington Post gebruikte de term ’ambassadeur van de economie’ voor de taak die Bill Clinton van zijn vrouw toegeschoven zou krijgen.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/2579 ... ill__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49761
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Pilgrim »

Trump betwijfelt kans op goede relatie met Britse premier

Gepubliceerd: 16 mei 2016

Donald Trump acht de kans klein dat hij, mocht hij de Amerikaanse presidentsverkiezingen winnen, een goede relatie zal hebben met de Britse premier David Cameron.

De Britse premier noemde de Amerikaan eerder dit jaar "dom, slecht en iemand die voor verdeeldheid zorgt" nadat hij opriep tot een tijdelijk stop op het binnenlaten van moslims in de Verenigde Staten.

Hij weigerde die uitspraak daarna in te trekken, maar zei dat Trump wel respect verdiende voor zijn succesvolle campagne in de strijd om de Republikeinse presidentszetel.

"Het lijkt erop dat we geen goede relatie gaan hebben, maar wie weet", zei Trump in een interview met ITV. "Ik hoop op een andere uitkomst, maar het lijkt erop dat hij ook niet bereid is om het probleem te benoemen." Eerder zei Trump nog dat hij zich niets aantrok van het commentaar.

Sadiq Khan
De presidentskandidaat zei daarnaast beledigd te zijn toen zijn gelukswens aan het adres van de nieuw verkozen Londense burgemeester Sadiq Khan door hem werd weggewuifd. Khan noemde Trump "onwetend" over de islam.

"Khan kent me niet, heeft me nooit ontmoet en weet niet waar het bij mij om draait. Ik vind het brutale uitspraken. Ik zal ze ook zeker onthouden", aldus Trump. Eerder zei hij dat hij voor Khan, een moslim, een uitzondering wilde maken om naar de VS te kunnen komen.

[Zie op de site: Video: Donald Trump reageert op uitspraak Khan]

EU
Trump had ook een mening over het Britse lidmaatschap van de Europese Unie. "Ik heb moeten werken met de Europese Unie en het is zeer bureaucratisch, heel ingewikkeld. Ik zou zeggen: Waar heb je het lidmaatschap voor nodig? Maar de Britten moeten zelf bedenken wat ze willen."

Door: NU.nl/Reuters

http://www.nu.nl/verkiezingen-vs/426237 ... emier.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49761
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Pilgrim »

Hans Wiegel heeft gelijk over Donald Trump

Plus: ‘Lying’ Mark en ‘little’ Diederik

Afbeelding

Hans Izaak Kriek, 15-05-2016

De eerste prominente (oud-)politicus die positief over Donald Trump een column schrijft is VVD-mastodont Hans Wiegel. Een politicus van formaat die weet wat er in de politiek te koop is. De voormalig minister van Binnenlandse Zaken stelt dat Trump niet per se een slecht president hoeft te zijn. Ik vind dat hij daar volledig gelijk in heeft. De gedoodverfde nominee van de Republikeinse partij houdt zich al jaren bezig met de Amerikaanse politiek. Trump overwoog al meerdere keren om zich kandidaat te stellen voor de presidentsverkiezingen van 1988, 2004 en 2012. Ook voor gouverneur van New York, maar zag daar uiteindelijk van af.

Media-hetze werkt in voordeel Trump
Van begin af aan werd de kandidaatstelling in Amerika en daarbuiten als een lachertje afgedaan. Time Magazine maakte er een ‘joke’ van en gaf de businessman slechts drie weken. Volgende maand draait Trump al een jaar met zijn verkiezingscampagne en wat niemand ooit heeft kunnen bedenken is, dat een niet politicus 16 politici heeft kunnen verslaan en niet de eerste de beste zoals, Rand Paul, Mike Huckabee, Scott Walker, Chris Christie, Jeb Bush, Marco Rubio, Ted Cruz and John Kasich. Trump is een absolute outsider en heeft tot nu de meeste stemmen ooit binnengehaald bij de voorverkiezingen van zijn partij. De media-hetze werkte alleen maar in zijn voordeel.

Nederlandse politici over Trump
Terug naar Nederland. Onze zo goed door de wol geverfde politici riepen bijna in een koor: Trump is gestoord en gevaarlijk. SP-leider Roemer: “Alles beter dan Trump, die man vind ik heel gevaarlijk voor de wereldpolitiek.” Alexander Pechtold (D66): “Trump zet mensen tegen elkaar op, daar komt Amerika niet mee vooruit.” Snotneus Jesse Klaver (GL) typeert Trump als de grootste mafketel die er op dit moment in de wereld rondloopt. PvdA-leider Diederik Samsom kiest evenals Halbe Zijlstra (VVD) voor Clinton.

Samsom voegt daar nog eens aan toe: “Trump doet de meest gestoorde uitspraken en lijkt een gevaar voor de rest van de wereld.” Waar ze precies dan bang voor zijn wordt niet verteld. Ze vergeten onder meer dat heel veel Amerikaanse kiezers boos en zelfs woedend zijn over de macht van de hedendaagse politiek. Ze zijn het zat van al die spelletjes die in Washington worden gespeeld. En zo is het ook in Nederland. De verkiezingen zijn hier ook al begonnen. De meeste politieke partijen hebben hun lijsttrekkers al gekozen en die spreken wat mij betreft niet echt tot de verbeelding.

‘Lying’ Mark en ‘little’ Diederik
Na het zomerreces beginnen bij ons ook de verkiezingscampagnes. Nog niet is bekend wie de lijsttrekkers voor de VVD en PvdA zullen worden, maar terugdenkend aan de laatste verkiezingscampagnes doen het ergste vrezen. De verkiezingskassen zijn zo goed als leeg en de belastingbetaler mag straks bijpassen om voor de zoveelste keer valse beloften voorgeschoteld te krijgen. Weet u het nog: 1000 euro terug voor elke Nederlander, handen af van de hypotheekrente-aftrek, geen geld naar Griekenland, MH17, de zorgproblematiek, de werkloosheid, de vluchtelingen crisis, de deal met Turkije, de veiligheid en de onrust veroorzaakt door Turkse- en Marokkaanse Nederlanders. Welke leugens en loze beloften krijgen we binnenkort weer voorgeschoteld?

Wij zitten met veel te veel publiciteitsgeile politici in dit kleine kikkerland. Politici die nog geen deuk in pakje boter kunnen slaan en voor het overgrote deel met zichzelf bezig zijn: het pluche en een mooie baan na de politiek. Het is niet voor niets dat de leegloop in Den Haag al is begonnen.

Nederland mist gewoon een keiharde zakenman die net als Trump de zaken eens echt gaat aanpakken. Wiegel heeft de toon gezet, wie volgt?

http://politiek.tpo.nl/column/hans-wieg ... ald-trump/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49761
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Pilgrim »

Belangenverstrengeling en vooringenomenheid!?

Afbeelding

Lees HIER meer!
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42510
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
The photo above shows Elisabeth Sabaditsch-Wolff, Donald Trump, and Frank Gaffney at the launch of The United West in Miami, Florida on March 6, 2011.
http://gatesofvienna.net/2016/05/blast- ... /#comments
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77379
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Ariel »

Willem Alexander zou zijn zoon kunnen zijn.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49761
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Pilgrim »

Trump wil ISIS en niet Assad bestrijden

Geplaatst op 21 mei 2016

Mocht Donald Trump president van Amerika worden, dan zou dit een enorme koerswijziging in de Syrië-politiek met zich mee kunnen brengen. Hij kondigde aan niet tegen Assad te willen vechten, maar zich op de “Islamitische Staat” te concentreren.

Terwijl men bij Hillary Clinton exact weet dat haar presidentschap tot een grotere militaire betrokkenheid in het Midden-Oosten zal leiden en zij met het oog op haar verbitterde haat tegen Iran ook diens bondgenoot – Bashar al-Assad – zal bestrijden, ziet de zaak er bij Donald Trump heel anders uit. In een telefoongesprek met de show “Morning Joe” van MSNBC zei de Republikeinse presidentskandidaat dat hij geen militaire acties tegen de Syrische president zou ondernemen, maar zich zou willen bezighouden met de “Islamitische Staat” in de regio.

De VS zouden “grotere problemen dan Assad” hebben, antwoordde Trump op presentator Joe Scarborough, toen deze zei: “Dus, wat u zegt is dat Assad aan de macht kan blijven. Dat is niet uw zaak.” Verder benadrukte hij dat hij tegen de generaals zou zeggen om keihard tegen ISIS op te treden (“knock the hell out of ISIL”).

Wat Trump betreft was de Amerikaanse coup tegen Saddam Hussein een grote fout. “Ziet u, wij hadden helemaal niet in Irak moeten zijn. slechte beslissing. Want de manier waarop Obama ons daar in sleurde, was een vreselijke beslissing”, aldus de presidentschap-kandidaat. “De manier waarop we vertrokken. En bovendien, ISIS ontstond, omdat zij er niet bij werd betrokken. Omdat wij de verkeerde leiding hadden. Wij zetten de verkeerde leiding in Irak in.”

Mocht Trump tot de volgende president van Amerika gekozen worden, dan zou de wereld zich wel eens moeten gaan instellen op een andere geopolitiek van de VS. Het is weliswaar eerder onwaarschijnlijk dat het hem lukt – per slot van rekening maakt hij ondanks zijn vermogen geen deel uit van het “establishment” –, maar hij pleit voor meer eigen verantwoordelijkheid van de bondgenoten en minder directe beïnvloeding door Washington op het wereldgebeuren.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/05/21 ... estrijden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42510
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Mahalingam »

Het wereldbeeld van onze antifa is gevormd in de tijd van de RAF (Rote Armee Fraction) en Brigate Rosse (Italie). In de USA is de antifa gevormd in de tijd van the Weathermen. (Weather Underground Organization (WUO))
De resultaten zijn vergelijkbaar. Hier moest ik aan denken toen ik las dat de antifa helemaal lost ging vanwege Trump.
Rellen na overwinning Trump in de staat Washington
Trump haalde er driekwart van de stemmen. Dankzij de overwinning heeft hij nog maar enkele tientallen gedelegeerden nodig om de Republikeinse nominatie in de wacht te slepen. Het goede nieuws voor de Republikeinse kandidaat zette kwaad bloed bij de demonstranten in Albuquerque, die dranghekken omver gooiden en met stenen begonnen te gooien. De deur van het congrescentrum waar Trump sprak werd ingeslagen.

Politie te paard moest uiteindelijk de rust doen terugkeren. Volgens sommige ooggetuigen werd daarbij ook pepperspray gebruikt. Een uur nadat Trump richting Californië vertrok om zijn campagne voort te zetten, waren nog altijd honderden demonstranten op de been. Ze zongen, zwaaiden met Mexicaanse vlaggen en stichtten brandjes.
http://www.volkskrant.nl/buitenland/rel ... ~a4307494/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8147
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door xplosive »

Voor de Republikeinen resteren nog de voorverkiezingen van dinsdag 7 juni a.s.. Met het te verwachten aantal 'delegates' (in Nederland merkwaardig genoeg kiesmannen genoemd, terwijl er toch ook vrouwen bij zitten) die Donald Trump dan in de wacht zal slepen, zal Donald Trump uiteindelijk met een overmacht aan 'delegates' (ruim de helft van het vereiste aantal) de nominatie op de Republikeinse conventie gaan afdwingen. Dit terwijl de pers bij aanvang van de voorverkiezingen Donald Trump al bij voorbaat als absoluut kansloos de grond in had geschreven. Nog afgezien van de vele beschimpingen van de pers aan het adres van Donald Trump. De Republikeinse kiezers lieten zich daardoor in overgrote meerderheid echter niet van de wijs brengen. Heks Hillary wordt waarschijnlijk de tegenstrever van Donald Trump. Hoe gaat dit aflopen? Er zijn nu reeds vele gewelddadige protesten rondom bijeenkomsten met Donald Trump geweest. Worden die straks nog veelvuldiger en nog harder?
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77379
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Ariel »

xplosive schreef:Voor de Republikeinen resteren nog de voorverkiezingen van dinsdag 7 juni a.s.. Met het te verwachten aantal 'delegates' (in Nederland merkwaardig genoeg kiesmannen genoemd, terwijl er toch ook vrouwen bij zitten) die Donald Trump dan in de wacht zal slepen, zal Donald Trump uiteindelijk met een overmacht aan 'delegates' (ruim de helft van het vereiste aantal) de nominatie op de Republikeinse conventie gaan afdwingen.
Right... icon_thumbup.gif .
Donald Trump is de Republikeinse kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten. De 69-jarige Trump was de enige overgebleven kandidaat en heeft inmiddels voldoende kiesmannen achter zich om te mogen meedoen aan de verkiezingen in november.

Trump heeft volgens Amerikaanse media inmiddels 1238 kiesmannen, waar er 1237 nodig zijn. Hij zal de benoeming tot kandidaat formeel in juli aanvaarden tijdens de komende nationale conventie van de Republikeinen in Cleveland. Op 7 juni vinden de laatste voorverkiezingen in vijf staten plaats.

Zijn Democratische tegenstander is waarschijnlijk Hillary Clinton (68), hoewel ook Bernie Sanders (74) nog in de race is. De winnaar lost in januari 2017 Barack Obama af als president.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21297
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door King George »

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Zwartmeer »

Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
Plaats reactie