Ik heet Anja Vuilnisbelt

Plaats reactie
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20946
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Ik heet Anja Vuilnisbelt

Bericht door King George »

Let me introduce you: Anja Vuilnisbelt :L: :pim:


Anja Vuilnisbelt schreef:Anja Vuilnisbelt
:: Weblog donderdag 27 september 2012


Introductie: ik heet Anja Vuilnisbelt
Filed under: Algemeen om 10.28 uur


Afbeelding

Voor mensen die me nog niet kennen, of me misschien alleen kennen als die feministe van vroeger, hier een introductie met wat linkjes naar wat je op dit weblog kunt vinden. (Bijgewerkt 27 september 2012)

Ik heet Anja Vuilnisbelt, en ben nog net in de oorlog geboren, in januari 1945. Dat maakt mij nu een AOW’er en een leerling-bejaarde. Ik woon in Amsterdam.

Een beetje laat begonnen aan het echte leven, deed ik als alleenstaande en gescheiden moeder de Sociale Academie en studeerde daarna af in de andragologie (lees maar: sociale wetenschappen) aan de UvA. De belangrijkste invloed in mijn leven was het feminisme, zie hier, dat mij de stimulans en de inhoud bood voor de twee belangrijkste beroepen die ik uitoefen: die van docente – ik gaf twintig jaar les aan vrouwengroepen op wat later een afdeling werd van de Hoge School van Amsterdam, vooral over socialisatie (hoe zijn we geworden wat we zijn) en diversiteit; klasse, kleur en sekse. En ik schreef: ik heb zo’n veertig titels op mijn naam, waarvan De schaamte voorbij nog steeds het bekendste boek is. (Voor mijn andere boeken: zie hier)

Afbeelding

Daarnaast heb ik een woelig en veelkleurig leven als activiste: was dat vroeger vooral feminisme in allerlei vormen, nu is het ook dat ik mij inzet voor een veelkleurige en rechtvaardige samenleving. Ik zet me in voor vluchtelingen, en een humane behandeling van asielzoekers, ik heb veel contact met moslims in Nederland (hier), ik maak me zorgen over de nieuwe opkomst van anti-moslimracisme.

Ik heb als trainer veel in het buitenland gewerkt, met name in de voormalige Joegoslavische landen en Zuid-Afrika, waarbij het vooral ging over geweld, hulp aan slachtoffers en werken met daders.

In 1994 ging ik voor het eerst naar Gaza, waarna ik nooit meer opgehouden ben me in te zetten voor de rechten van Palestijnen. Met andere mensen samen richtte ik Stichting Kifaia op. (De website van Kifaia: hier) We ondersteunen een organisatie voor gehandicapten in Gaza, het NCCR. Ik ga een paar keer per jaar naar Gaza en kom terug met verhalen. De kwestie Palestina/Israel gaat me erg aan, en maakt dus ook een flink aandeel uit van het materiaal op dit weblog. (Om daarmee een begin te maken: zie hier) en voor meer foto’s en verslagen, hier. Maar voor het evenwicht: ik werk met collega Jan Andreae ook samen met de homobeweging in Israel. (Hier)

Ook een beetje tot mijn eigen verrassing bleek ik geloviger te zijn dan ik zelf dacht, en ik heb me in 2001 laten dopen in de Amsterdamse Studentenekklesia van dichter/voorganger Huub Oosterhuis. (Hier: een klein verhaal over geloof) Ik heb zelf ook wel eens gepreekt. (Hier)

En van 2003 tot 2011 zat ik in de Eerste Kamer voor de Socialistische Partij. Leerzaam, spannend, veel contacten met goed volk. Ik heb inmiddels geen functie meer voor de partij, maar blijf lid. (Hier mijn lezing bij mijn afscheid: over liefde en politiek)

Afbeelding

Ik ben getrouwd geweest met een Palestijnse man. Mijn zoon is inmiddels vijftig. Ik woon samen met twee poezen die regelmatig door mijn blog heenlopen. (Een serie poezenverhalen: hier)

Sinds een jaar ben ik een blije geheelonthouder. Ik leef ‘alcoholvrij’. Voor wie het interesseert hoe dat zo kwam en hoe het ging, zie hier.

Mijn weblog is een weerspiegeling van al die activiteiten en thema’s die in verschillende gedaanten in mijn leven terugkomen. Het persoonlijke is nog steeds politiek. En de politiek blijft persoonlijk. Anders dan in een krant zal ik nooit de pretentie hebben al het nieuws te kunnen volgen of al het wereldleed en elk onrecht hier aan de kaak te stellen, en ik ben bovendien zonder excuses partijdig. Ik beperk me tot de zaken waar ik zelf van vind dat ik er genoeg van weet. Ik ga ervan uit dat wat mij interesseert ook bij een groep anderen wel een oor en een oog zal vinden, en behalve dat ik zelf schrijf laat ik ook graag andere mensen aan het woord die ons iets interessants te bieden hebben.

Hoewel ik me er zeer van bewust ben dat ik met mijn linkse opvattingen niet alleen maar vrienden maak is het niet de polarisatie die ik zoek. Wat ik probeer te doen met dit blog is belangstellenden op de hoogte te houden van lezingen en bijeenkomsten waar ik bij was, om ondersteunend materiaal te bieden voor mensen die zich net als ik druk maken om mensenrechten, van Palestijnen, migranten, vrouwen, vluchtelingen. Ik laat de lezers graag mee profiteren van alles waar ik zelf op studeer: zo heb ik me een tijd lang verdiept in de islam, en vooral in de verschillende manieren waarop moslima’s hun emancipatie en hun geloof combineerden (Zie bijvoorbeeld hier). Ik denk dat ik eigenlijk nog steeds meer een docent ben dan een politica: ik geef graag door. En ik preek graag voor eigen parochie, want dat zijn de mensen waar de verandering vandaan moet komen waar we het volgens mij van moeten hebben.

Ik ben niet vies van discussie, maar de ervaring leert dat het web niet de meest geëigende plek is voor wat we mooi ‘dialoog’ noemen. Vandaar dat ik de mogelijkheid om te reageren op dit weblog meestal uitzet. (Hier)

Naast schrijven ben ik de laatste tijd steeds meer gaan fotograferen. Tenzij anders aangegeven (dat moet ik nog wel doen want ik ben daar nogal slordig mee geweest) zijn de foto’s op dit weblog van mijn hand. Een aantal reportages zijn ook te vinden op Flickr.

Afbeelding

Voor meer kennismaking: lees het interview dat is afgenomen door Tineke Bennema tijdens de presentatie van mijn laatste boek: Oorlog als er vrede dreigt, hier

Mijn volgende boek, Het Jawoord, verschijnt eind november, en is het verhaal van een liefde tussen een Palestijnse man en een Nederlandse vrouw. Autobiografisch? Zou kunnen.

En ik werk ondertussen al aan een boek dat weer eens een keer over feminisme gaat. Een voorproefje: hier.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20946
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Ik heet Anja Vuilnisbelt

Bericht door King George »VanLeeuwen gemolesteerd door Anja Meulenbelt

Gepubliceerd op 14 apr. 2014

Verschrikkelijk schrijnende toestanden weer in Amsterdam. Een groep uitgeprocedeerde uitgeprocedeerde uitgeprocedeerde vrouwelijke geluks- annex asielzoekers kan nergens terecht. Want de uitgeprocedeerde uitgeprocedeerde uitgeprocedeerde mannelijke geluks- annex asielzoekers hebben alle leuke kraakpanden en vluchthavens ingepikt. Vrijwilligers van de actiegroep 'We are here' luiden de noodklok over hun situatie en willen dat de gemeente de vrouwen opvangt (Parool). Op het Spui in Amsterdam vond vanmiddag een boeroep-dinges plaats met gratis soep en gekke grijze vrouwtjes met protestborden om hun nek. GeenStijlTV-verslaggever VanLeeuwen ging even langs om eens vriendelijk te vragen welk gedeelte van het woord "uitgeprocedeerd" de aldaar aanwezigen niet begrepen. Alles verliep ordentelijk en keurig, met hoor en wederhoor zoals het hoort. Tot onze goedaardige televisieginger plots oog in oog kwam te staan met de agressieve terroristen-fluisteraar Anja Meulenbelt. De Journalist van de Vrede (2004) en algeheel slecht mens (wiki) kon haar handjes weer eens niet thuis houden. Bah.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20946
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Ik heet Anja Vuilnisbelt

Bericht door King George »

Afbeelding

Jan Mom stelt kritische vragen aan Anja Meulenbelt, Meulenbelt wordt woest

Kritische vragen zijn niet de bedoeling want Meulenbelt heeft natuurlijk altijd gelijk

28-05-2016, 18:39 Tags: Anja Meulenbelt

Kent u het radioprogramma Nieuwsshow van de AvroTros? Nee, logisch, wij ook niet, want radio. Doet er verder ook niet toe maar zaterdagmorgen was daar Anja Meulenbelt (die kent u dan weer wel) te gast om te komen praten over haar nieuwe feministische boek Het Verschil. Normaal wordt de Nieuwsshow gepresenteerd door Mieke van de Weij (137) en Peter de Bie (212) maar kennelijk was Peter de Bie verkouden want deze keer mocht Jan Mom (60) het samen met Mieke van de Weij presenteren.

Jan Mom presenteerde ooit het erg leuke en succesvolle radio 1-programma Vrijdagmiddag Live (toen nog van de Avro) dat live vanuit cafe De Kroon in Amsterdam werd uitgezonden maar toen Avro samen ging met de Tros moest alles wat leuk en succesvol was op radio 1 helemaal kapot van de NPO-zenderbaas en daarom luistert nu alleen je overgrootoma nog naar radio 1. Dit terzijde.

Jan Mom houdt van kritische journalistiek. Van de ‘als je zo’n grote bek hebt moet je er ook voor uitkomen’-benadering. Kom bij Jan Mom niet aan met ‘ik heb altijd gelijk maar ik ga niet nu uitleggen waarom’, want daar kom je niet mee weg. Zo deed Mom ooit, ergens begin jaren tachtig toen hij nog haar had en er nog krakers bestonden in Amsterdam, live in een radio-uitzending de befaamde uitspraak ‘wat sta je nou van nee te zwaaien man’ tegen een bevriende kraker die hem eerder zaken had verteld waarvan Mom, terecht, vond dat het publiek er ook op de hoogte van moest zijn. Of je zegt helemaal niks, of je komt er gewoon voor uit en dan vertel je het ook iedereen. Dat werk. Pure, eerlijke journalistiek, en die is niet voor mietjes.

Dit was even een korte samenvatting van het radiofenomeen Jan Mom. Dankzij deze samenvatting begrijpt u wellicht beter waarom Anja Meulenbelt in dit hilarische terugluisterfragment live in de ether uit haar plaat gaat, tot schreeuwen en zuchten aan toe, als zij door Jan Mom op de gril wordt gelegd over haar nieuwe boek. En dan vooral over hypocriete opvattingen inzake feminisme en de islam. Die zijn meestal hypocriet zoals u inmiddels wel zult weten.

Meulenbelt loopt overigens niet weg tijdens het gesprek, maar wel direct daarna, ook al was het de bedoeling dat ze in een volgende item ook nog zou meepraten.

Hoe dan ook: hup Jan Mom! Meer Jan Mom graag! De Nederlandse radio kan wel een stukje Jan Mom gebruiken!


TPO
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20946
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Knetter Anja laat weer van zich horen

Bericht door King George »

Linkse haattante Anja Meulenbelt is boos: ‘Thierry Baudet is veel vrouwonvriendelijker dan moslims!’

Afbeelding
Foto: Anja Meulenbelt in een kinderboekwinkel. Dat is zo'n beetje haar niveau. Bron: Anja Meulenbelt / Facebook.

Door Sybren F. de Jesus Madureira Porfírio 30 juni 2017

Ze noemt zichzelf een feministe, maar in werkelijkheid werkt ze alles tegen waar vrouwen een halve eeuwigheid voor moeten hebben strijden: gelijke rechten. Oh, en Thierry Baudet is hier eigenlijk de echte vrouwenhater.

Anja Meulenbelt – u weet wel, dat gekke linkse dametje dat Israël het minst fijne land ter wereld vindt maar Saoedi-Arabië louter prima – is at it again. Je houdt het bijna niet voor mogelijk, maar ze is wéér eens met een uitspraak gekomen waar je met de grootste fantasie ter wereld nog geen linkse chocolade van kunt maken. Niet dat we daar echt verbaasd over moeten zijn natuurlijk: we hebben het hier wel over dé Anja Meulenbelt die trots door professioneel racismeroeper Sylvana Simons werd binnengehaald voor haar gefaalde partijprobeerseltje Artikel 1 – wat inmiddels niet eens meer zo mag heten. Ha!

Met een interview in het Parool over haar ‘hedendaagse feminisme’ is ze echter weer helemaal terug van weggeweest wat betreft haar knettergekke uitspraken. Het begint allemaal als Rode Anja het socialisme de hemel inprijst als geweldig voor het feminisme. Als ze vervolgens gevraagd wordt of er ook zoiets bestaat als “rechts feminisme”, begint het spektakel:
  • “Rechts heeft het feminisme gekaapt voor eigen doeleinden. Dat zijn de mensen die zich uit naam van het feminisme tegen moslims keren. Die moeten niet bij mij zijn.”
Ohjee: het ‘m-woord’ is gevallen! En daar bleef het natuurlijk niet bij: de antisemitische en vooral moslimlovende dame verkwanselt vervolgens eventjes vrolijk haar gehele feministische geloofwaardigheid door het als lopend gordijn door het leven gaan van vrouwen juist als een enorme vrijheid voor die vrouwen te benoemen. Zo’n vrouwen is pas “Een vrouw die ervoor kiest om zo gekleed door het leven te gaan en die het gevoel heeft dat ze zo juist de vrijheid heeft om eropuit te gaan”! Daar zit een steekje los dus.

Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Met een miraculeuze wending van zaken weet zij opeens Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet – u weet wel, die man die zo zijn best doet om Nederlandse normen en waarden als gelijkheid van man en vrouw te beschermen – neer te zetten als véél vrouwonvriendelijker dan de gemiddelde strenggelovige moslim. Lees maar mee:
  • Verzet u zich tegen de gedachte dat in de moslimwereld onderdrukking van vrouwen een rol speelt?
    “Ik verzet mij helemaal nooit tegen de gedachte dat in alle culturen en landen en maatschappelijke lagen allerlei vormen van vrouwenonderdrukking bestaan. Ik verzet mij tegen het idee dat het een specifieke eigenschap is van moslims. Dat is niet juist.
    Wij hebben met Thierry Baudet een man in de Tweede Kamer die vindt dat vrouwen best verkracht mogen worden. Is het dat het soort normen en waarden waar nieuwkomers voor moeten ­tekenen?”
Jawel, mevrouw speelt het klaar om in dit kleine stukje niet slechts één keer, maar wel twéé keer finaal uit de bocht te vliegen met haar wereldvreemde uitspraken. De eerste knettergekke bewering – moslims onderdrukken vrouwen niet meer dan welke groep dan ook – laat al duidelijk zien dat zij een trots lid is van de Nederlandse Wegkijkbrigade, maar de uitspraak over Baudet slaat natuurlijk alles. Alhoewel zelfs het linkse mediakartel deze onzinnigheden niet meer weet te verdedigen, gelooft zij nog heilig dat Thierry Baudet’s roman eigenlijk verraadt dat hij het prima vindt als vrouwen eens fijn verkracht worden. Die lasterlijke uitspraken hebben wij al eeuwen geleden gemakkelijk ontkracht, maar deze haattante leeft natuurlijk al tijden in haar eigen wereldje, dus dat zal ze wel niet meegekregen hebben.


DDS
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7130
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Ik heet Anja Vuilnisbelt

Bericht door sjun »

Acht, tante Anja, ik zou er nog medelijden mee krijgen.
Afbeelding
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

mercator
Berichten: 19168
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Ik heet Anja Vuilnisbelt

Bericht door mercator »

sjun schreef:Acht, tante Anja, ik zou er nog medelijden mee krijgen.
Afbeelding
Baudet is in het verre Vlaanderen ook al berucht omwege van zijn vrouwonvriendelijke uitspraken. Hij wordt hier door de leugenpers geframed als de "slimmere en dus gevaarlijkere versie van Wilders" [icon_lol.gif] . Ik zelf vind het niet zo slim om met een aparte partij op te komen maar dat terzijde. Hij moet iets gezegd hebben in de zin dat vrouwen minder ambitie hebben dan mannen en nu valt heel het linkse volkje hem op de nek.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6544
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Ik heet Anja Vuilnisbelt

Bericht door Ali Yas »

mercator schreef:Baudet is in het verre Vlaanderen ook al berucht omwege van zijn vrouwonvriendelijke uitspraken.
Wat een onzin. Hij is alleen niet zo'n liegende slijmbal als de rest.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7130
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Ik heet Anja Vuilnisbelt

Bericht door sjun »

mercator schreef:
sjun schreef:Acht, tante Anja, ik zou er nog medelijden mee krijgen.
Afbeelding
Baudet is in het verre Vlaanderen ook al berucht omwege van zijn vrouwonvriendelijke uitspraken. Hij wordt hier door de leugenpers geframed als de "slimmere en dus gevaarlijkere versie van Wilders" [icon_lol.gif] . Ik zelf vind het niet zo slim om met een aparte partij op te komen maar dat terzijde. Hij moet iets gezegd hebben in de zin dat vrouwen minder ambitie hebben dan mannen en nu valt heel het linkse volkje hem op de nek.
Nee hij heeft een roman geschreven en sommigen leggen dat (vanuit de eigen inlegkunde) uit als in het dagelijkse leven gepraktiseerd om hem vervolgens op hun eigen verhaaltje aan de schandpaal te nagelen. Daarnaast heeft de man gesteld dat deeltijdbanen doorgaans niet tot topposiies leiden omdat het ambiëren van zulke werktijden iets zegt over wat iemand er voor over heeft om de top te bereiken. Nu geven de statistieken weer dat er vooral vrouwen in deeltijdbanen werken en dus heeft Budet het volgens de SJW-'logica' gedaan...

Ik zou daar ook d schouders over ophalen en indien het georkestreerde misbaar door lieden die zich graag en hypocriet wentelen in de slachtofferrol een soortgelijke recalcitrantie als Trump laten zien.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

mercator
Berichten: 19168
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Ik heet Anja Vuilnisbelt

Bericht door mercator »

sjun schreef: Daarnaast heeft de man gesteld dat deeltijdbanen doorgaans niet tot topposiies leiden omdat het ambiëren van zulke werktijden iets zegt over wat iemand er voor over heeft om de top te bereiken.
Nu begrijp ik waar die hetze vandaan komt. Bepaalde evidente waarheden mogen gewoon niet gezegd worden vanwege niet correct. Exact hetzelfde heb je met de vaststelling dat negers doorgaans dikke lippen hebben. Of een donker vel hebben.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel


Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1594
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Knetter Anja laat weer van zich horen, nu op Facebook

Bericht door Pizzaman »

Die Anne-Zeur ziet er dan nog 'te doen' uit, maar zelfs Lenie 't Hart zou een aangespoelde Vuilnisbelt gewoon laten liggen.
Ik denk altijd dat die overdreven feministen gewoon superlelijke wijven zijn met penisnijd. Meestal klopt dat ook 100%.
Dan zal Anne-Zeur wel iets anders hebben, ik ben benieuwd wat, al zal het wel weer een risico inhouden om daar achter te komen.
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20946
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Ik heet Anja Vuilnisbelt

Bericht door King George »

Anja, thans actief bij Bij1, maant de moslims een fatwah over haar voormalige werkgever de SP uit te spreken.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/ ... te-zoeken/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20946
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Inclusiviteit bij Bij1 met Anja Vuilnisbelt

Bericht door King George »GSTV. Bij1-kandidaat Anja Meulenbelt tegen journalisten: "Jullie horen hier niet"

GeenStijl

Gepubliceerd op 9 jan. 2018
Dat hadden we nou niet gedacht. Dat iemand van BIJ1 de zin "Jullie horen hier niet" met zoveel vuur zou uitspreken. Anja Bommenbelt doet het gewoon.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Plaats reactie