Pokémon: virtuele werkelijkheid in de echte werkelijkheid

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77939
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Pokémon: virtuele werkelijkheid in de echte werkelijkheid

Bericht door Ariel »

In Zoetermeer hebben ze een creatieve manier gevonden om straat en ander vuil goedkoop op te ( laten) ruimen. Door pokemon gekkies.
Afbeelding

Ontdek en vang Pokémon op de milieu-eilanden en win een prijs!

Vanaf 1 augustus worden extra Lures geplaatst op een aantal milieu-eilanden in Zoetermeer. Breng vanaf maandag je oud papier, glas, textiel en plastic, blik en drankenkartons (PBD) naar één van deze milieu-eilanden of het Zelfbrengdepot. Vang een Pokémon en maak hiervan een leuke foto bij het milieu-eiland. Post de foto op Facebook of Twitter en tag de gemeente Zoetermeer (‪#‎Zoetermeer‬). De vijf leukste en verrassendste foto's winnen een mooie (Pokémon)prijs.

Vanaf maandag 1 augustus zijn er vijf dagen Lures actief op de volgende locaties:
• In de omgeving van het Zelfbrengdepot bij de Afvalinzameling aan de Argonstraat
• Milieu-eiland Olof Palmelaan (bij Brandweer Oosterheem)
• Milieu-eiland Nathaliegang (bij winkelcentrum Rokkeveen)
• Milieu-eiland Spruitkoolakker (bij de koninkrijkszaal Jehova’s Getuigen)

Kijk wel altijd goed uit waar je loopt! Foto's van gevaarlijke situaties worden uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
Wat die prijs precies inhoudt is niet duidelijk.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42860
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pokémon: virtuele werkelijkheid in de echte werkelijkheid

Bericht door Mahalingam »

Pokemon is een no-go voor de New Yorkse 'sex offenders'.
Dit om kinderen te beschermen tegen predatie.
Pokemon Go ban for New York sex offenders
Authorities in New York state are to ban registered sex offenders from playing the popular mobile phone game Pokemon Go while they are on parole.

The measure will bar nearly 3,000 people now and others in future.
It is aimed at safeguarding the children who play Pokemon Go, walking through the real world looking for virtual characters.
New York Governor Andrew Cuomo said new technologies must not be "new avenues for dangerous predators".
Kan het wel in de praktijk of is het symboolpolitiek?
Mr Cuomo has sent a letter to the game's developer, Niantic, asking for help with how to stop people with convictions for sexual offences from playing Pokemon Go.

He has reportedly suggested that the company cross-reference people playing the game with the state's sex offenders register.

Another politician, Senator Jeff Klein, has proposed requiring Niantic to make sure Pokemon creatures and other collectable in-game items do not pop up within 100ft (30m) of sex offenders' homes.
http://www.bbc.com/news/world-us-canada-36946135
De 'cover your ass' is hier:
"Niantic's website states that users of Pokemon Go must be 13 years old or older, and "not barred from using the services under applicable law". "
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17389
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Pokémon: virtuele werkelijkheid in de echte werkelijkheid

Bericht door Manon »

Mahalingam schreef:Gemeente Hellevoetsluis: uitbreiding gemeentelijke regelingen.
Politie komt met spelregels voor Pokémon-jagers
Eén van de belangrijkste spelregels is dat mensen niet ten koste van het vangen van een Pokémon tuinen binnenstormen of andere overlast veroorzaken. Daarnaast mogen ze niet met hun auto grasvelden oprijden als hun mobiel aangeeft dat ze daar moeten zijn.

De politie heeft inmiddels twee automobilisten in Hellevoetsluis bekeurd die door een plantsoen van de gemeente reden op zoek naar Pokémon. Omdat ze weigerden weg te gaan, heeft de politie hen op de bon geslingerd. Dat kostte beiden 90 euro.
http://www.ad.nl/voorne-putten/politie- ... ~ab20af0c/
Laten we hopen dat het enthousiasme vermindert als het nieuwe er af is.
komaan, door een gemeenteplantsoen rijden omdat Pokémon GO zegt dat je daar moet zijn? 90 euro boete PLUS heraanleg beschadigingen plantsoen betalen!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21545
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Pokémon: virtuele werkelijkheid in de echte werkelijkheid

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 42860
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pokémon: virtuele werkelijkheid in de echte werkelijkheid

Bericht door Mahalingam »

"Elk nadeel heb zijn voordeel."
Pokémon Go zorgt voor extra ogen op straat
Het populaire spel Pokémon Go zorgt ervoor dat mensen massaal de straat op gaan om de virtuele beestjes in de echte wereld te vangen. Al die om zich heen kijkende mensen levert een extra voordeel op, zo heeft de politie inmiddels in de gaten.

De politie roept Pokémon Go-spelers dan ook op om als ze toch om zich heen speurend door straten en buurten trekken meteen een extra oogje in het zeil te houden en de politie in te seinen als er zich situaties voordoen die niet in de haak zijn. “Wie weet kunnen we door jou oplettendheid dan ook een boef vangen,” zo schrijft de politie in de oproep.
http://sleutelstad.nl/2016/08/05/pokemo ... op-straat/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4929
Lid geworden op: zo jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Pokémon: virtuele werkelijkheid in de echte werkelijkheid

Bericht door Schepsel »

Ik speel geen Pokémon Go en zag zelfs de serie als kind niet. Maar ik was laatst heel onschuldig aan het fietsen en me met mezelf aan het bemoeien toen een elektrisch-gemotoriseerde bejaarde het nodig vond om kaarsrecht op me af te sturen, giftig te kijken en me erop te wijzen dat er een Pokémon in de berm zat. Oeh, het zure, passief-agressieve venijn achter die -ik denk- jongerenhaat.... Als kind dacht ik altijd dat oude mensen wel wijs en verstandig zouden zijn omdat ze zo lang op de wereld hebben rondgelopen. Nou nee! Deze meneer leek vooral zuur en venijn te hebben verzameld, om het er allemaal uit te gooien in een grote uitbarsting over meerdere jaren tot zijn cellen het uiteindelijk niet meer trekken.

En stel je voor dat je een beetje een redelijke en normale 80+er bent en met zulk verzuurd uitschot in het bejaardenhuis moet zitten... :unhappy:
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77939
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Pokémon: virtuele werkelijkheid in de echte werkelijkheid

Bericht door Ariel »

[icon_lol.gif] Oh, dear... De man had vast een bad day...Dat hij nou net jou moest pakken. Heb je hem niet vriendelijk gevraagd of jij die pokemon voor hem moest vangen?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42860
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pokémon: virtuele werkelijkheid in de echte werkelijkheid

Bericht door Mahalingam »

In Kijkduin hebben de bewoners het helemaal gehad met die horden Pokemonners die rücksichtlos overal doorheen banjeren.
Kijkduin is hordes Pokémon-jagers spuugzat
Het was dinsdagavond al uren donker, toen Frans de Canne opeens een horde van honderden Pokémon-jagers aan zijn raam voorbij zag trekken. Doodleuk banjerden ze dwars door zijn afgerasterde tuin, een beschermd duingebied aan het strand van Kijkduin

Ook oud-raadslid en Haags ereburger Rob van de Laar is het zat. Hij woont pal naast het Deltaplein in Kijkduin dat maandag door de gemeente Den Haag trots werd uitgeroepen tot Pokémon-hoofdstad van Nederland. Pontificaal op het plein staat nu een mast met bovenop een afbeelding van het figuurtje Pikachu.

,,Belachelijk'', oordeelt Van de Laar. ,,De gemeente denkt dat die duizenden mensen die hier elke dag naar het schermpje van hun mobiel turen, goed zijn voor de lokale economie. Nou, vergeet het maar. Ze verteren bijna niks, we hebben er alleen maar last van. Héél veel last. Mensen klagen steen en been.''
[...]
De jongeren pissen tegen garagedeuren, in de duinen of zelfs tegen auto's. Ze houden met hun scooters bewoners tot diep in de nacht uit hun slaap. Sommigen tappen stroom af in de hal van de wooncomplexen of breken daarvoor een kastje open. Ook lopen ze kinderen van de sokken, omdat ze plots massaal in beweging komen als er een krachtig wezentje op hun schermpje verschijnt.
http://www.ad.nl/den-haag/kijkduin-is-h ... ~a53a93b8/
Daar komen raadsvragen van (door de PVV). Dit zijn ze:
1. Kunt u aangeven waar de prioriteiten van het Haagse college liggen met het oog op de plaatsing van een Pikachupaal in Kijkduin?*

2. Bent u met de PVV van mening dat u uw aandacht, geld en tijd beter had kunnen besteden aan de échte problemen en uitdagingen waar onze stad voor staat, zoals de steeds verdergaande islamisering, de onophoudelijke stroom islamitische haatpredikers naar onze stad, de komst van duizenden asieleisers, de uitbuiting en -putting van onze verzorgingsstaat, enz.? Zo neen, waarom niet?

3. Is het college ermee bekend dat een hype iets nieuws is dat tijdelijk sterk de aandacht trekt, maar weinig voorstelt?** Zo ja, kan het college toezeggen dat zij het voortaan uit haar hoofd zal laten om aan dergelijke zaken aandacht, geld en tijd te verspillen? Zo neen, waarom niet?

4. Welke neveneffecten, zoals zakkenrollen, afval op straat, geluidsoverlast, e.d., zijn er reeds bij de gemeente bekend en wat gaat zij hiertegen doen?
Namens de Partij Voor de Vrijheid,
Karen Gerbrands
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77939
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Pokémon: virtuele werkelijkheid in de echte werkelijkheid

Bericht door Ariel »

Tja... [icon_lol.gif]
Zieltjes winnen via Pokémongekte

De hype rond het spelletje Pokémon Go in Kijkduin wordt ook aangegrepen door evangeliegemeente De Deur aan de Oude Haagweg om zieltjes te winnen.

Sinds deze week klinkt er ’s avonds luid gezang uit de feesttent op het Deltaplein, terwijl honderden mensen starend naar hun schermpje jagen op pokémon. Vele gefronste wenkbrauwen als één van de sprekers van De Deur scandeert dat er maar één weg tot God is: Jezus Christus. „Ga toch weg, idioot”, roept één van de Pokémonjagers. „Stelletje gekken”, zegt een ander. „Ik zit niet op jullie te wachten.”

Volgens Laura Hoeksema van De Deur zijn de reacties op de eerste avond wisselend. Ze is ervan overtuigd dat de Pokémonjagers eenzame mensen zijn. „Het zijn mensen met een leegte, anders ga je toch niet met je smartphone op zoek naar poppetjes”, vraagt Hoeksema zich verbaasd af. „Moet je al die mensen hier toch zien, het is bijna treurig.”

Twee weken geleden ontstond het idee voor live evangelisch entertainment bij het strand. „Onlangs zijn we op een bijbelconventie geweest in Zwolle. Met mijn man bezocht ik later ’s avonds het strand in Kijkduin. We zagen deze mensenmassa en dachten: we moeten ze helpen”, vertelt Hoeksema. In de feesttent proberen zo’n 25 leden van De Deur mensen naar ’de juiste weg tot God’ te leiden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77939
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Pokémon: virtuele werkelijkheid in de echte werkelijkheid

Bericht door Ariel »

De Pokémon-hoofdstad van Nederland kan het niet meer aan. Kijkduin heeft te veel overlast door het spel Pokémon Go en gaat in gesprek met appbouwer Niantic. Ze willen dat er laat in de avond en nacht minder Pokémon verschijnen. Er moeten ook minder Pokémon in het duingebied rondom Kijkduin komen.

Zo ziet de pokémon gekte er uit.

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77939
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Pokémon: virtuele werkelijkheid in de echte werkelijkheid

Bericht door Ariel »

De gemeente den Haag is de pokemon gekte in kijkduin zat.

De gemeente den Haag, ( Lees D66 ) noemde Kijkduin de zelfs Pokémon-hoofdstad van Nederland. „Iedereen was blij, ondernemers zagen hun inkomsten stijgen, ze verkochten meer frietjes en pannenkoeken en ijsjes”, zegt Den Haag. Waarschijnlijk bleven de gewone strand toeristen weg waar de ondernemers anders hun ijsjes, pannenkoeken en patatjes aan hadden kunnen verkopen.

De gemeente zette extra vuilnisbakken, hekken en toiletten neer en stuurde extra schoonmakers en stadswachten naar Kijkduin. Maar de maatregelen waren niet genoeg.

Nu roept de gemeente radeloos....„Leuk dat jullie er zijn, wees welkom, maar ruim je rotzooi op. En als jullie niet in portieken zouden willen pissen, zouden we dat ook heel prettig vinden.”

Weer een dwaas idee van D66 mislukt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77939
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Pokémon: virtuele werkelijkheid in de echte werkelijkheid

Bericht door Ariel »

Stem D66 , en dan krijg je voortaan dit soort leuke evenementen in je schoot geworpen. En weer heeft de PVV gelijk door te protesteren dat dit soort gekkigheid belachelijk is .
Kijkduin wil af van Pokémon-overlast
Afbeelding
DEN HAAG - De Pokémongekte begint meer en meer bewoners in Kijkduin de keel uit te hangen. Het CDA wil dat de Pikachupaal weer zo snel mogelijk verdwijnt.

„Het is doorgeslagen”, aldus raadslid Michel Rogier. „Als een ondernemer een evenement van zo’n omvang wil organiseren, is hij anderhalf jaar bezig met alles regelen. Nu gebeurt het zonder toestemming en de gemeente werkt nog mee ook met zo’n paal en door Kijkduin als Pokémonhoofdstad uit te roepen. Dit is een familiebadplaats.”

Strandtent Le Club Maritim baalt ervan dat de mobiele pinapparaten door de drukte amper meer werken, zo stelt manager Ewald. Ook kunnen de gasten hun auto niet meer kwijt, ’s nachts wordt het strandmeubilair soms meegenomen en worden de kabels achter de horecazaak kapot gelopen door mensen die door het beschermde duingebied struinen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42860
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pokémon: virtuele werkelijkheid in de echte werkelijkheid

Bericht door Mahalingam »

Pokemon en politiek. Of beter gezegd: Pokemon en politici.
Het begon met:
Norway PM hunts Pokémon in Slovakia
An avid gamer, Norway's Prime Minister Erna Solberg took a break from her official duties in Bratislava this week to hunt for Pokemon monsters in the Slovak capital's old town.

Accompanied by bodyguards, senior officials and a television crew, Solberg took advantage of some free time between two meetings on Monday to hit the town with her eyes firmly fixed on her smartphone, television footage aired on Wednesday showed.
http://www.thelocal.no/20160824/norway- ... n-slovakia
Zij deed dit in haar vrije tijd. Maar hier iets ernstigers: Pokemon op de werkvloer.

Afbeelding
PM slammed for playing Pokémon at defence hearing
The meeting of parliament’s Foreign Affairs and Defence Committee was broadcast live, and many viewers noticed that Grande’s attention seemed to be more focused on the Pokémon Go game on her phone than on issues of national security.

During a break from the hearing, Grande defended her action to newspaper VG.

“I’m not doing it anything longer since some were offended. But some of us have heads that listen better when we are also doing brain dead [activities]. We aren’t all the same,” she said via SMS.

A poll on VG’s report about Grande’s Pokémon hunt found that a full 83 percent of readers found it “disrespectful and unacceptable”.
http://www.thelocal.no/20160825/norwegi ... ce-hearing
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42860
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pokémon: virtuele werkelijkheid in de echte werkelijkheid

Bericht door Mahalingam »

Zou het iets in het water zijn? Maar hoe dan ook, de wijk Uilenstede in Amstelveen is een broedplaats van potloodventers.
De wijk kent ook een Pokemon-hotspot en zodoende is er een grote kans op ontmoeting (interactie?) tussen potlood en Pokemon.
Potloodventer bij Amstelveense Pokémon Go-hotspot gezocht
De potloodventer sloeg op maandag 22 augustus om 15:50 uur toe bij het bruggetje dat van het voormalig arboretum naar de Kalfjeslaan loopt. Volgens de politie zou dit een populaire Pokémon Go-hotspot zijn.
Ze kijken toch echt niet meer op in die wijk van een potloodventer meer of minder.
Uilenstede is een beruchte plek voor schennisplegers
Vorig jaar stond een 32-jarige notoire potloodventer terecht die meerdere malen studenten de stuipen op het lijf joeg. Hij hield zich toen vooral op in de bosjes rond station Uilenstede, waar hij zijn geslacht liet zien en zichzelf voor de ogen van de vrouwen bevredigde.

Een andere potloodventer die bleef terugkomen, hield zich vooral op in de liften. Studenten hielden elkaar op de hoogte op Facebook als ze de dikke kalende dertiger tegenkwamen en één vrouw wist zelfs een foto van hem te maken. Hij liet zijn geslachtsdeel meerdere malen zien terwijl hij in de lift stond - niet alleen aan vrouwelijke studenten, maar ook aan een jong kind.

In 2013 werd een 42-jarige beruchte potloodventer opgepakt.
http://www.parool.nl/amsterdam/potloodv ... ~a4368632/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Bodhi
Berichten: 119
Lid geworden op: di nov 30, 2010 6:11 pm

Re: Pokémon: virtuele werkelijkheid in de echte werkelijkheid

Bericht door Bodhi »

Klinkt inderdaad als een complottheorie, maar kan ook weleens wat waarheid in zitten. Ook in ons dorp lopen/fietsen jongeren en jongvolwassenen en zelfs volwassenen met hun ogen op smartphone gericht op straat/weiland/plekken waar men niet zomaar mag komen etc. als een stel zombies. Bij hond uitlaten al vaak de vraag gekregen of ik een Pokemon gezien heb... :scratch: :scratch: :scratch: :nietverstaan:
Pokémon Go ontwikkeld door NSA, kan misbruikt worden voor spionage en door criminelen en terroristen’

Klinkt als complottheorie, maar is het niet: Game lijkt speciaal bedoeld om grote hoeveelheden data te verzamelen en mensen te bespioneren – Eerste misdadigers gearresteerd die spel misbruikten om spelers te beroven


Pokémon Go, minder onschuldig dan het lijkt.

Over de hele wereld lopen massa’s mensen als zombies over straat op hun smartphone te turen, omdat ze achter virtuele cartoonfiguurtjes van het nieuwe spel Pokemon Go zitten. Vanuit inlichtingenkringen wordt gewaarschuwd dat Pokemon Go, dat al zo’n 2 miljard keer werd gedownload, meer dan enkel een game is, en gebruikt kan worden als een visueel spionagesysteem. Daar lijkt het zelfs speciaal voor bedoeld, zeker als bedacht wordt dat het spel is ontwikkeld door het Amerikaanse Niantic, dat in 2010 werd opgericht door dezelfde persoon (John Hanke (4)) die in 2001 3D-karteringsfirma Keyhole startte, wat werd gefinancierd door In-Q-Tel, onderdeel van de NSA.
In Pokémon Go moet de speler op jacht naar diverse geanimeerde figuurtjes die zich in de echte omgeving hebben ‘verstopt’, zoals straten, musea, vijvers, vliegvelden, wolkenkrabbers, et cetera. Dan wordt er ook nog eens in teams tegen elkaar gespeeld, waardoor je figuren en locaties op elkaar kunt veroveren.

Toegang tot camera en emailbestand

De link tussen de genoemde bedrijven en zowel de NSA als Google –die zoals bekend twee handen op één buik zijn- laat er bij onder andere Israëlische defensiespecialisten weinig twijfel over dat het spel voornamelijk een zeer inventief operationeel spionagemiddel is. Degenen die de enorme hoeveelheid data van het spelnetwerk verzamelen, krijgen onder andere de GPS coördinaten van alle gamers door, en weten dus van miljoenen gebruikers hun exacte locaties. Bovendien hebben zij volledig toegang tot de videocamera en het emailbestand van hun smartphones.

Onwetende spionnen

Gebruikers van Pokémon Go kunnen op deze wijze eenvoudig en zonder dat ze het in de gaten hebben worden gebruikt als (s)pion om informatie te verzamelen, en zowel foto’s als video’s vanuit vrijwel iedere hoek en bijna iedere locatie op Aarde waar de Pokémon figuurtjes zijn ‘verstopt’ naar de inlichtingendienst(en) te versturen.

Niantic heeft diverse bedrijven toestemming gegeven om de aanwezigheid van pokémons in winkelcentra, restaurants, musea en andere locaties te publiceren. Vervolgens is het kinderlijk eenvoudig om via de sociale media bekend te maken dat een aantal zeldzame pokémons op de muur van bijvoorbeeld een belangrijk overheidsgebouw, of bij de poorten van een kerncentrale, zijn verschenen. Honderden, zo niet duizenden gamers zullen erop afgaan, met hun (video)camera’s en GPS ingeschakeld. Deze gegevens worden dan onmiddellijk op de monitors van de verborgen controleurs van het spel geprojecteerd.

In de val gelokt door misdadigers of terroristen

De mogelijkheid om via Pokémon Go nietsvermoedende mensen naar energiecentrales en militaire faciliteiten te sturen, is tegelijkertijd zeer aantrekkelijk voor criminele- en terreurorganisaties. Het is daarom niet ondenkbaar dat een groot aantal spelers via de game naar een bepaalde plek worden gelokt, waar vervolgens een bom afgaat, of ze worden opgewacht door een paar zwaarbewapende terroristen. (1)

De eerste verzamelfilmpjes waarop is te zien hoe eenvoudig veel mensen tegelijk naar bepaalde locaties zijn te sturen, zijn reeds op YouTube geplaatst. Inmiddels zijn ook de eerste misdadigers gearresteerd, die het spel misbruikten om mensen te beroven. Er zijn ook verhalen van grote ongelukken op de weg die door het spelen zouden zijn veroorzaakt, maar die konden tot nu toe niet worden bevestigd.

Saudi Arabië heeft een fatwa (islamitisch verbod op straffe van de dood) tegen Pokémon Go afgekondigd. Reden: er zouden zowel atheïstische, Darwinistische, christelijke, zionistische, Israëlische, vrijmetselaars als shintoïstische symbolen in het spel worden gebruikt. (2)(3)Xander

(1) DEBKA
(2) Infowars
(3) Infowars
(4) Infowars


Mahalingam
Berichten: 42860
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pokémon: virtuele werkelijkheid in de echte werkelijkheid

Bericht door Mahalingam »

En Pokemon in Rusland wordt niet gewaardeerd.
Net zoals bij ons zijn daar ook religieuze sekten die het iets duivels vinden.
Russische blogger kan vijf jaar cel krijgen voor spelen Pokémon Go in kerk
De Russische politie heeft een blogger opgepakt die op YouTube had laten zien hoe hij een Pokémon-figuurtje vangt in een kathedraal in Jekaterinenburg. De 22-jarige Roeslan Sokolovski hangt een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar boven het hoofd. Hij wordt beschuldigd van het 'aanzetten tot haat' en 'het krenken van de religieuze gevoelens van gelovigen'.
Uit het verdere bericht blijkt dat het niet de video met het vangen in de kerk is die hem zo wordt aangerekend maar uitlatingen in een andere video van hem die onder de aandacht zijn gekomen door de ophef.
Volgens de autoriteiten gaat het niet om het spelen van Pokémon Go in de kerk, maar om de 'obscene' opmerkingen die hij over de kerk en het geloof maakt in een andere video. Daarmee heeft hij volgens de autoriteiten de gevoelens van gelovigen gekrenkt.
http://www.volkskrant.nl/tech/russische ... ~a4371460/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42860
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pokémon: virtuele werkelijkheid in de echte werkelijkheid

Bericht door Mahalingam »

In India zijn heel veel vegetariërs en die zouden boos zijn en gekwetst in hun religieuze gevoelens omdat Pokemon eieren opduiken op hun heilige plaatsen.
Pokemon Go in Indian court for 'hurting religious sentiments'
The high court in Gujarat state was asked to ban the game because its images of eggs in places of worship were "blasphemous" to Hindus and Jains.

The court has asked the makers of Pokemon Go to respond to the charges.

It is unclear if the makers, Niantic Inc, will do so. The court move has been met with derision on social media.[...]
The petition also cited infringement of privacy, and a possible threat of life to the players searching for Pokemon animals as further grounds for banning the game.
http://www.bbc.com/news/world-asia-india-37294286
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42860
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pokémon: virtuele werkelijkheid in de echte werkelijkheid

Bericht door Mahalingam »

Mahalingam schreef:Zonder twijfel zal Pokemon zorgen voor de ''gevalletjes Darwin".
Hier is al een indicatie van de dingen die gaan komen:
Stockholm Pokémon hunter impaled on metal fence spike
On Friday emergency services were called out to rescue a man who had got his thigh impaled on a metal fence while trying to climb into Stockholm's Stadium just after 1pm to, reportedly, catch a Pokémon.
http://www.thelocal.se/20160722/swedish ... iron-fence
Het is niet alleen Pokemon die in deze moderne tijden slachtoffers maakt, ook die 'selfies' moet je niet onderschatten:
Selfiesterfgevallen

India heeft al langere tijd het hoogste aantal geregistreerde selfiesterfgevallen ter wereld. Het land was goed voor ongeveer de helft van de 259 gerapporteerde doden tussen 2011 en 2017, blijkt uit een publicatie van de Amerikaanse National Library of Medicine. India wordt op de voet gevolgd door Rusland, Amerika en Pakistan.

Veiligheidsexperts in India waarschuwen al langere tijd dat mensen onnodige risico’s nemen om hun familie en vrienden te imponeren op sociale media. In mei sprongen drie waaghalzen in deelstaat Haryana net op tijd weg voor een aanstormende trein, maar de tieners werden alsnog geschept door een andere trein die van de andere kant kwam.

En in 2017 stierf een man toen hij in het oostelijke Odisha een selfie naast een olifant wilde maken die plots om zich heen sloeg en hem verpletterde.
En de laatste in India:
Groepsselfie India loopt gruwelijk af: jongen (14) glijdt uit en sleurt familie mee de dood in
De vrouw en haar echtgenoot gingen zondag vlak na hun huwelijk op bezoek bij familieleden in Tamil Nadu, een deelstaat in de zuidoostelijke hoek van India. Met z’n zessen bezochten ze de Pambar-rivier, een populaire tussenstop voor rondreizende toeristen en fotografen.

Daar wilde het gezelschap een mooie selfie maken, vlakbij een reservoir waar bezoekers volgens de politie vaker riskante selfies nemen. Het ging helemaal mis op het moment dat de zes hand in hand bovenop de dam stonden: de 14-jarige jongen verloor zijn evenwicht, gleed uit en trok zijn twee zussen van 18 en 19 jaar mee het water in, samen met de pasgetrouwde vrouw en de zus van de bruidegom.

De vader van het gezin probeerde in allerijl het complete gezin te redden, maar kon alleen zijn zus nog van een verdrinkingsdood redden. De rest werd meegesleurd in de stroom en verdween onder water. Later op de dag werden de vier lichamen even verderop aangetroffen.
https://www.ad.nl/buitenland/groepsself ... ~a8bfd993/
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_s ... and_deaths
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie