De PvdA/ VVD regering.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21076
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De PvdA/ VVD regering.

Bericht door King George »

Een echte PVV'er twijfelt niet en houdt z'n rug recht. Eens een realist; Altijd een PVV'er.

Wel acht ik het mogelijk dat VNL ook (potentiële) kiezers van VVD, PvdA, CDA en SP kan afsnoepen en dan heeft het politiek correcte blok wel een probleem.

En ze hebben met het referendum een sterke troef in handen, mits ze deze ook uit durven te spelen en de overige partijen confronteren met hun standpunt inzake hoe om te gaan met de uitslag van het referendum.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76723
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De PvdA/ VVD regering.

Bericht door Ariel »

Voorlopig zijn ze nu zetels van Geert aan het afsnoepen King G. En dat vind ik een slechte zaak. Het wordt straks een gevecht tussen leven en dood tussen VNL en de PVV. Let maar op.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21076
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De PvdA/ VVD regering.

Bericht door King George »

Nou rustig maar, ik ben een PVV'er met een rechte rug en twijfel niet. Ik stem PVV.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1596
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: De PvdA/ VVD regering.

Bericht door Pizzaman »

Ariel schreef:Voorlopig zijn ze nu zetels van Geert aan het afsnoepen King G. En dat vind ik een slechte zaak. Het wordt straks een gevecht tussen leven en dood tussen VNL en de PVV. Let maar op.
Ach kom, dat is een opmerking in het kader van "wat stampen we lekker zei de muis tegen de olifant".
VNL in gevecht met de PVV, humor joh!

"Wij zijn rechtser dan de VVD..." hahaha en dat krijgt dan 2 zetels. Nederland is gek geworden.
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21076
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De PvdA/ VVD regering.

Bericht door King George »

VNL versus PVV: rechtsaf of middendoor?

Jan Gajentaan in Geen categorie 3 september 2016 907 Words

In dit stukje wil ik proberen uiteen te zetten waarom in sociaal-economisch opzicht de PVV beter bij mij past dan VNL. Iets dat heeft meegewogen bij mijn besluit de PVV te gaan steunen, waar ik voorheen korte tijd lid ben geweest van Artikel 50 en VNL (tot aan de benoeming van Bram Moszkowicz).

VNL omschrijft zichzelf als klassiek-liberaal of economisch rechts. Als bestaansreden voor VNL wordt vaak aangevoerd dat de PVV in de periode na 2007/8 “te links” is geworden. Zo was de PVV in 2006 nog voor een lage vlaktaks, maar dat staat nu niet meer in het programma. VNL daarentegen is voorstander van een vlaktaks (één belastingtarief van 22,9%) voor alle belastingplichtigen.

Op de stelling dat de PVV “links” is geworden, valt een hoop af te dingen. Op de website van Joost Niemöller heeft Dr. Gert Jan Mulder ooit een uitgebreid artikel daarover geschreven: de veronderstelde links-economische koers van PVV.

Als we kijken naar het stemgedrag van de PVV dan stemmen zij vaker mee met de VVD dan met linkse partijen. Wel maakt de PVV zich sterk voor een socialer beleid als het gaat om de zorg (geen eigen risico meer) en ook voor uitkeringen en pensioenen.

De PVV wil dat onder meer betalen door te besparen op de kosten van massa-immigratie, op verplichte EU bijdragen (inclusief noodfondsen e.d.) door de EU te verlaten, en op ontwikkelingshulp. Zes jaar geleden al berekende onderzoeksbureau Nyfer in opdracht van de PVV dat ruim 7 miljard euro per jaar bespaard kan worden alleen al door te stoppen met massa-immigratie.

De PVV streeft dus naar een goed sociaal beleid in combinatie met lastenverlichting. Dat lijkt mij geen links beleid maar eerder een midden (centrum) propositie in het politieke spectrum. Ik weet niet wat de PVV precies voor ogen heeft als het gaat om toekomstige belastingtarieven of collectieve uitgavenquote (deze is momenteel ongeveer 45% in Nederland), maar als je het PVV programma 2012 – 2016 doorleest blijkt dat de PVV weliswaar de sociale zekerheid in stand wil houden, maar streeft naar een kleinere overheid en lagere lasten.

Afbeelding
Uit het PVV programma 2012 – 2016

Nu ken ik niet precies de doorrekening van het programma van VNL maar door de vlaktaks van 22,9% is het waarschijnlijk zo dat de burger of ondernemer bij VNL minder belasting zal betalen, vooral in de categorie mensen met hogere inkomens (ondernemers of hogere functionarissen in bedrijfsleven of overheid).

Daar staat natuurlijk tegenover dat VNL dan zal moeten bezuinigen, te meer daar VNL tegelijkertijd de Defensie uitgaven enorm wil verhogen (5 miljard euro) en hoewel ik daar sympathiek tegenover sta, zal dat geld ergens vandaan moeten komen. Er zal dus bij het VNL-model hard bezuinigd moeten worden op sociale uitgaven en subsidies.

Samenvattend: ik zou de koers van de PVV eerder als centrumrechts of “sociaal rechts” willen omschrijven. De PVV is niet links, maar sociaal-economisch wel linkser dan VNL. De PVV wil een kleinere overheid en lastenverlichting, maar met behoud van een sterk sociaal stelsel.

VNL situeert zich sociaal-economisch duidelijk rechts van de PVV maar moet de propositie nog nader uitwerken en vooral duidelijk maken waar het geld voor de lastenverlichting (vlaktaks) vandaan komt. Op dit punt zal Jan Roos waarschijnlijk hard aangevallen worden, vooral door de linkse partijen.

De groep die het meeste profiteert van een lage vlaktaks zoals VNL die wil zijn mensen met een inkomen boven de ton (100.000 euro). Onder de lagere inkomens zullen klappen vallen door noodzakelijke bezuinigingen.

Zelf ben ik niet tegen een vlaktaks, zie dit artikel van mij uit 2014 daarover, maar ik vind wel dat mensen met topinkomens wat meer kunnen bijdragen. Dat zou kunnen door toch nog een toptarief te hanteren boven de inkomensgrens van een ton maar dan is het natuurlijk letterlijk genomen geen vlaktaks meer.

Het CDA, dat ook voor een vlaktaks is, lost dit op door voor hogere inkomens nog een solidariteitsheffing te hanteren. Het vlaktaks tarief van het CDA van 35% ligt overigens weer een stuk hoger dan het tarief dat VNL voorstelt (22,9%).

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump stelt een belastingplan voor waarbij er in de VS nog sprake zal zijn van drie tarieven (nu zijn het er meer): 12%, 25% en 33% als toptarief. Dat vind ik een mooi voorstel. Zelfs Trump als Republikein en miljardair vindt dus dat de superrijken best wat meer belasting kunnen betalen dan mensen die aan de onderkant zitten. Dat sociale aspect ontbreekt m.i. in het programma van VNL.

Conclusie: de centrum-rechtse (sociale) propositie van PVV past beter bij mij (als voormalig sociaal-liberaal) dan de hard-rechtse propositie van VNL. In de voorstellen van VNL zullen miljonairs enorm profiteren terwijl mensen aan de onderkant er volgens mijn inschatting op achteruit gaan door het wegvallen van allerlei ondersteunende maatregelen voor de minima. In een tijd van crisis of post-crisis vind ik dat moeilijk of zelfs helemaal niet te verantwoorden. We gaan dan richting het Amerikaanse model.

Hoewel ik voorstander ben van een kleinere overheid (ik denk dat een collectieve uitgavenquote van 45% naar 40% voorlopig een mooi streefcijfer is) zou ik daar langs de weg der geleidelijkheid naar toe willen werken. Volgens mij komt de lijn van de PVV erop neer dat het Rijnlandse model van sociale harmonie behouden blijft, maar de excessen als gevolg van 50 jaar veel te links overheidsbeleid zullen eruit worden gehaald. Alle burgers en bedrijven van Nederland zullen daarvan profiteren.

Dat lijkt mij de beste weg om te gaan. Daarom past de aanpak van PVV beter bij mij dan de voorstellen van VNL.


https://jangajentaan.wordpress.com/2016 ... iddendoor/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: De PvdA/ VVD regering.

Bericht door Zwartmeer »

Schippers: nationale coalitie moet onze cultuur, vrijheden en verworvenheden verdedigen
http://www.volkskrant.nl/politiek/minis ... ~a4370982/

Minister Schippers van Volksgezondheid roept op tot het vormen van een nationale vrijheidscoalitie tegen de invloed van de radicale politieke islam. 'Het wordt tijd dat wij - alle Nederlanders die onze cultuur, onze vrijheden, ons maatschappelijk contract liefhebben - opstaan om onze verworvenheden actief te verdedigen.'

In haar Hendrik Jan Schoolezing, die ze maandagavond hield in Amsterdam, waarschuwde de VVD-bewindsvrouw dat elementaire rechten op het spel staan: in de eerste plaats die van homo's, transgenders, vrouwen, inclusief 'moslimvrouwen die proberen wat meer vrijheid te veroveren'.

Ze waarschuwt tegen 'de sluipende zelfcensuur' op scholen waar leraren niet meer openlijk homoseksueel durven zijn en niet meer over de Holocaust kan worden gesproken. 'Wie durft nog islamkritische boeken te schrijven, cartoons te tekenen, films te maken? (...) Hier botsen culturen. Hier worden sluipenderwijs de kernwaarden van onze samenleving aangetast.'

Om die bedreiging te stoppen wil zij om te beginnen de geldstromen vanuit landen als Saoedi-Arabië, Turkije en Iran naar Nederlandse koranscholen en moskeeën blokkeren. 'Als wij onze vrijheid zo ver doorvoeren dat we accepteren dat anderen die ondermijnen, kunnen we haar in een oogwenk verliezen.'

Schippers pleit vurig voor het beschermen van de Nederlandse cultuur van vrijheid en gelijkheid tegen de achterstelling van de vrouw. 'Culturen zijn helemaal niet gelijkwaardig', zei ze. 'De onze is een stuk beter dan alle andere die ik ken. In ieder geval voor de vrouw. In ieder geval voor de homo of transseksueel.'

Met haar soms emotionele oproep waagt Schippers - de officieuze kroonprinses van de VVD - zich voor het eerst in jaren buiten haar terrein van de Volksgezondheid. Het perspectief dat ze kiest is persoonlijk en vrouwelijk - zowat een unicum in de Nederlandse politiek. Verandering moet gericht zijn op de moslimvrouwen die meer vrijheid willen veroveren, op vrouwen die tegen hun wil getrouwd zijn. 'We maken ons druk om het glazen plafond, maar negeren dat in ons eigen land vrouwen opgesloten zitten en niet mogen werken', houdt Schippers de feministen voor.

Ze noemt Ayaan Hirsi Ali, maar ook Rita Verdonk als voorbeelden. De laatste omdat ze niet accepteerde dat een islamitische man weigerde haar de hand te schudden. 'Dat staat voor gelijkwaardigheid', zegt Schippers. Intussen kiest ze strategisch haar eigen positie. Anders dan de PvdA wil ze afrekenen met de gedachte van cultureel relativisme, anders dan de PVV wil ze niet dat moskeeën worden gesloten en anders dan het CDA wil ze geen verbod op bewegingen die haatzaaien.

Tegenstanders

Ze gaat uitgebreid in op de internationale islamitische beweging Hiz-but-tahrir, die ze fundamentalistisch en radicaal anti-Nederlands noemt. Zij zijn onze tegenstander, zegt ze. Toch wil ze die niet verbieden, zoals in Duitsland gebeurde. 'De vrijheid waarvoor we strijden is juist de vrijheid van gedachten.'

Opvallend genoeg komt Schippers ook niet met een zuiver VVD-verhaal. Ze blijft weg bij het 'lazer dan zelf op, ga zelf terug naar Turkije', waarvoor lijsttrekker en zomergast Rutte een avond eerder koos. In haar 'vrijheidscoalitie' is iedereen welkom: allochtonen en autochtonen, moslims, christen en atheïsten, conservatief en progressief. Recht tegenover het partijstandpunt staat het voorstel nieuwkomers te laten leren en werken, ook als nog niet helder is of ze mogen blijven. Dit noemt zij een van de 'rechtse heilige huisjes' die moeten sneuvelen om de integratie te verbeteren. Fractieleider Halbe Zijlstra zinspeelde op de gedachte de grenzen te sluiten. Schippers vindt dat geen goed plan. 'We moeten een antwoord formuleren dat intelligenter is dan de eigen grenzen dicht.'

Daarmee roept zij wel de vraag op met welk geluid de VVD de campagne in wil. De tekst biedt stof voor debat, buiten, maar ook ín haar eigen partij. Maar Schippers lijkt als politica op weg naar de uitgang. Ze wilde niet op de kandidatenlijst en niet strijden om het lijsttrekkerschap.

Wil Schippers laten zien wat we moeten missen nu de kans dat ze de eerste vrouwelijke premier wordt, verkeken lijkt? Zij zelf zegt dat iets heel anders op het spel staat. Het is haar te doen om de toekomst van haar dochter, die nu 11 jaar is. 'Over de vrijheid die zij zal hebben om zelf te kunnen beslissen hoe zij wil leven en wie zij liefheeft.'
Mijn petje af voor Schippers! Ze ziet het probleem en spreekt zich uit. We zijn er nog niet helemaal. Ze spreekt zich uit tegen de radicale islam terwijl de gewone islam het probleem is. Maar, Schippers zal een intelligent iemand zijn en dat ook wel inziet en er bewust voor kiest politiek correct te blijven. Ze heeft ook een gezin per slot van rekening. Maar dit is al heel wat beter dan de meeste andere politici die niks zeggen of ontkennen of op z'n best denken of hopen dat het vanzelf wel zal oplossen, als we maar niet discrimineren en de moslims kansen geven.

Met de tijd zullen er uit alle partijen steeds meer politici opstaan en tegen het gezwel islam uitspreken! Niet elke politicus, ongeacht welke partij, kan met zichzelf en het beeld als landverrader leven! De waarheid over de islam wordt toch met de dag duidelijker?
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76723
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De PvdA/ VVD regering.

Bericht door Ariel »

Zwartmeer schreef: Mijn petje af voor Schippers! Ze ziet het probleem en spreekt zich uit. We zijn er nog niet helemaal.
Mmmmmm. :thinking: Ik wacht nog even af. Ik vraag me af waarom ze zich nu uitlaat, en zich al jaren lang stil gehouden heeft over de islamisering van Nederland.

Verkiezingsretoriek? De VVD kan nu wel wat positief geluid gebruiken. Ik vertrouw op dit moment weinig VVD-ers.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: De PvdA/ VVD regering.

Bericht door Zwartmeer »

Ariel schreef:
Zwartmeer schreef: Mijn petje af voor Schippers! Ze ziet het probleem en spreekt zich uit. We zijn er nog niet helemaal.
Mmmmmm. :thinking: Ik wacht nog even af. Ik vraag me af waarom ze zich nu uitlaat, en zich al jaren lang stil gehouden heeft over de islamisering van Nederland.

Verkiezingsretoriek? De VVD kan nu wel wat positief geluid gebruiken. Ik vertrouw op dit moment weinig VVD-ers.
Ik vermoed dat het al een paar jaar moet hebben geknaagd voordat ze zich hierover uitsprak. Het probleem is nogal een probleem...
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76723
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De PvdA/ VVD regering.

Bericht door Ariel »

Zwartmeer schreef: Ik vermoed dat het al een paar jaar moet hebben geknaagd voordat ze zich hierover uitsprak. Het probleem is nogal een probleem...
Ik denk het niet Zwartmeer. Je kan je afvragen waarom Schippers nu met deze stelling komt na jarenlang Islam te verwelkomen .

Het antwoord is...De verkiezingen komen eraan. Ze gebruikt PVV uitspraken om stemmen terug te winnen.

Een andere VVD-er, Sybe Schaap , komt uit met een boek en daarin vergelijkt hij de PVV met de NSB. :huh: Daar werkt de VVD aan mee.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 42025
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De PvdA/ VVD regering.

Bericht door Mahalingam »

En Schaap (70, VVD, ex-D666, filosoof) dreunt in zijn nieuwe boek (titel: "Rechtsstaat in verval') dezelfde Godwins op als in zijn oude boek uit 2012: 'Het rancuneuze gif' .
De PVV is in sommige opzichten gevaarlijker dan de NSB. Dat zegt dr. Sybe Schaap in een interview met Trouw.
Sappige quotes:
: 'Wilders heerst als een Führer die zelfs het nationaal-socialisme niet heeft gekend'.

"Natuurlijk bedoel ik niet dat Wilders een massamoordenaar is als Hitler, maar wel dat hij met zijn partij een gevaarlijke structuur neerlegt. Als Wilders de macht krijgt, zou dat weleens heel akelig kunnen uitpakken. Een dictatuur? Zou zomaar kunnen. De PVV is op zich al een dictatuur."

Ja, de verkiezingen zijn in aantocht. Zag de VVD de komst van dat vorige boek in 2012 niet zo zitten (gedogen met de PVV), nu wordt het toegejuigd.

VVD-senator Sybe Schaap: PVV gevaarlijker dan de NSB
http://www.trouw.nl/tr/nl/39681/nbsp/ar ... -NSB.dhtml
Schaap als filosoof en denker:
Afbeelding
Blijf achter het hek en ga terug in je hok !
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76723
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De PvdA/ VVD regering.

Bericht door Ariel »Wat aardig... :hypocrite: VVD fractievoorzitter Halbe Zijlstra verwerpt voor de camera de NSB-uitspraak van VVD-er Schaap
"Verwerpelijk. Kan niet".
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76723
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De PvdA/ VVD regering.

Bericht door Ariel »

Het demoniseren van de PVV werpt vruchten af ,en ook omdat andere partijen verkiezingspunten van Wilders overnemen zorgde er voor dat de PVV stemmen verliest. Het domst vind ik de oudere kiezers die zich WEER laten verleiden om 50+ te gaan stemmen. Alsof 50+ zaligmakend is, wat betreft de pensioenen. Dat 50+ veel allochtonen binnen wil halen weten die oude kiezers niet.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8087
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: De PvdA/ VVD regering.

Bericht door xplosive »

Ariel schreef:Het demoniseren van de PVV werpt vruchten af ,en ook omdat andere partijen verkiezingspunten van Wilders overnemen zorgde er voor dat de PVV stemmen verliest.
Ach ja, de verkiezingsdatum komt dichterbij, nietwaar? Dan zie je het altijd gebeuren dat wolven zich ineens in schaapskleren gaan hullen. Totdat uiteraard de verkiezingen voorbij zijn en de wolven hun schaapskleren net zo makkelijk weer afschudden en onbeschaamd hun ware wolvenvacht tonen.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De PvdA/ VVD regering.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

xplosive schreef:
Ariel schreef:Het demoniseren van de PVV werpt vruchten af ,en ook omdat andere partijen verkiezingspunten van Wilders overnemen zorgde er voor dat de PVV stemmen verliest.
Ach ja, de verkiezingsdatum komt dichterbij, nietwaar? Dan zie je het altijd gebeuren dat wolven zich ineens in schaapskleren gaan hullen. Totdat uiteraard de verkiezingen voorbij zijn en de wolven hun schaapskleren net zo makkelijk weer afschudden en onbeschaamd hun ware wolvenvacht tonen.
Zei ik het niet? POLITIEK IS SMERIG. De grootste smeerlappen, hufters en hypocrieten kom je overal tegen in de politiek. NIET één PERSOON UITGEZONDERD. Daar wordt gelogen en bedrogen naar de kiezer toe dat het een lust is alsof de mens nooit een vrije wil heeft gehad. Dat bewijs wordt geleverd als klap op de vuurpijl van het gezonde verstand door de minister-president Rutte in eigen persoon. Een zeer innemende aller charmante jongeman met een al of niet vaste vriendin. In een interview werd hem de vraag gesteld of hij homo was - ja ja, echt waar! - en hij antwoordde heel beleefd dat hij een vriendin had, etc. Nou vraag ik je toch . . . Minister-president en dan nog altijd zo'n lulletje lampepik. Hoe had Rutte dan moeten reageren volgens godsdienstwaanzinoloog, scepticus, logicus, psycholoog, levensgenieter Hans van de M.?
Spoiler! :
Rutte had moeten reageren met: "Volgende vraag!"

Dankzij deze wetenswaardigheid - met dank aan de vragensteller - ben ik ervan overtuigd dat hij - ondanks zijn immense intelligentie - een geslepen achterbakse stiekemerd is die enorm geilt op zijn eigen IK.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 42025
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De PvdA/ VVD regering.

Bericht door Mahalingam »

Als ik het goed heb is ons leger goede dingen aan het doen in Afghanistan, Somalië, Zuid-Soedan, Bahrein, Bosnië, Gaza, Israël/Libanon/Syrië, Kosovo,Irak, Uganda, VAR en Mali.
Daar komt nu Libië bij.
Leger langer in Mali, marine naar Libië
Nederland stuurt op korte termijn een marineschip naar Libië om mensensmokkel tegen te gaan. Het kabinet beslist daar waarschijnlijk vandaag over. Ook blijven Nederlandse militairen na 1 januari in het West-Afrikaanse Mali.
http://www.ad.nl/binnenland/leger-lange ... ~ac7b547f/

" mensensmokkel tegen te gaan". Kanonneerboot diplomatie tegen lokale warlords?
Zoals tijdens de Barbary Coast Wars aldaar?
Ik denk het niet. Het zal wel redden van bijna-drenkelingen worden. Dat doen alle marineschepen daar.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De PvdA/ VVD regering.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Mahalingam schreef: Ik denk het niet. Het zal wel redden van bijna-drenkelingen worden. Dat doen alle marineschepen daar.
Dat denk ik ook.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76723
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De PvdA/ VVD regering.

Bericht door Ariel »

Wie begrijpt dit? Wie begrijpt waarom stemmers zich weer laten verleiden door op Rutte te stemmen. Twee keer zijn die stemmers nu al belazerd, en weer trappen ze er in? Onbegrijpelijk.
Het verschil tussen de PVV en de VVD is nog maar drie zetels als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer zouden zijn. Uit de wekelijke peiling van Maurice de Hond komt de PVV uit op 29 zetels, de VVD op 26. In de laatste weken is de partij van Geert Wilders zes zetels gedaald en de VVD twee gestegen. Negen maanden geleden was het verschil nog 21 zetels.

De Hond zegt dat er rondom de eerste schermutselingen voor de verkiezingen in 2017 de laatste weken duidelijke schommelingen te zien zijn. Niet alleen de PVV verliest ook de SP levert twee zetels in (13). Die zetels komen ten goede aan 50Plus dat nu uitkomt op negen Kamerzetels (plus 3), de VVD (plus 2) en VNL (2). D66 stijgt een zetel naar veertien. Verder zijn er geen verschuivingen.

De Nederlandse kiezer heeft inmiddels veel meer vertrouwen in Mark Rutte dan in Geert Wilders. In december 2015 stond de blonde politicus nog voor op Rutte, nu staat de premier echter ruim voor op Wilders.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48986
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De PvdA/ VVD regering.

Bericht door Pilgrim »

Misschien komt dit doordat Rutte even 'pleur op' heeft durven zeggen tegen de Turkse jongeren. Hij kopieert wat van de PVV, maar verder blijft alles bij het oude... Helaas trappen veel mensen er in.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21076
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De PvdA/ VVD regering.

Bericht door King George »

Het lijken bijna wel sturende peilingen. Trap er niet in!
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76723
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De PvdA/ VVD regering.

Bericht door Ariel »

King George schreef:Het lijken bijna wel sturende peilingen. Trap er niet in!
De omroepen doen mee om de neergang van Wilders zo groot mogelijk te maken. Bij elk item dat ze uitzenden proberen ze de PVV te demoniseren en zwart te maken. Of het nou gaat over een schaap met een mensenhoofd ( schuld van Geert Wilders, ) of dat de kwaliteit van geitenkaas niet goed is...Alles is de schuld van de PVV. En mensen zijn als domme schapen. Ze trappen er in.


Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 42025
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De PvdA/ VVD regering.

Bericht door Mahalingam »

De Malta Turkse aardappelen worden niet zo heet gegeten als ze worden opgediend.

Asscher heeft een ferm standpunt (bluf?) ingenomen. Wat ervan overblijft na polderoverleg met de Turken is gissen.
Asscher dreigt niet meer met Turkse clubs te spreken
De minister heeft diverse organisaties overmorgen bij hem uitgenodigd om te praten, waaronder Diyanet (verbonden aan de Turkse staat). Dan moeten ze zich expliciet uitspreken voor de Nederlandse rechtsstaat, zegt Asscher.

,,Ik praat niet met organisaties die zich daar niet aan committeren. Ze hoeven niet ineens voor Gulen te zijn, maar moeten wel duidelijk maken dat ze intimidatie niet accepteren", aldus de minister.

Teleurgesteld
Asscher is tot nu toe teleurgesteld in de Turks-Nederlandse clubs. ,,Ze kunnen een goede rol spelen voor de toekomst van Turkse Nederlanders hier in Nederland, maar ik zie ze tot nu toe heel veel olie op het vuur gooien."
Turkse clubs zijn er om Turken hier Turks te houden.
Later zullen we hierover wel de nodige mealy-mouthed teksten kunnen lezen.
Of die Turken komen gewoon niet opdagen.

http://www.ad.nl/nieuws/asscher-dreigt- ... ~a1c027a7/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48986
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De PvdA/ VVD regering.

Bericht door Pilgrim »

Kiezer wil maatregelen kabinet-Rutte terugdraaien

17-9-2016

Een meerderheid van de kiezers wil een aantal grote operaties van de beide kabinetten-Rutte het liefst terugdraaien. Daaronder zijn de verhoging van de AOW-leeftijd en de bezuinigingen in de thuis-, ouderen- en jeugdzorg.

Een meerderheid (twee derde) wil af van het eigen risico in de zorg. Ook is de weerstand tegen marktwerking in zorg en onderwijs toegenomen.

Dat blijkt uit een onderzoek van bureau I&O Research en de Volkskrant onder ruim 1400 Nederlanders.

Ander oordeel
Kiezers oordelen volgens de onderzoekers over verschillende grote politieke kwesties anders dan in 2010, toen het eerste kabinet-Rutte aantrad (VVD en CDA, met gedoogsteun van de PVV).

Zo is de weerstand tegen de verhoging van de AOW-leeftijd toegenomen. In 2010 was 37 procent tegen de verhoging, nu vindt 61 procent dat de AOW-leeftijd weer 65 moet worden.

Nog maar 28 procent vindt dat de files moeten worden bestreden met meer asfalt. In 2010 vond nog ruim 40 procent dat er meer wegen moesten worden aangelegd. En bijna twee derde vindt dat Nederland in 2050 helemaal overgeschakeld moet zijn op duurzame energie.

Verder vinden meer mensen dan in 2010 dat Nederland meer moet bijdragen aan vredesoperaties en dat er op ontwikkelingssamenwerking niet meer moet worden bezuinigd. Ook vinden aanzienlijk minder mensen dan zes jaar geleden dat er mag worden bezuinigd op kunst en cultuur (34 procent, in 2010 was dat nog 56 procent).

Wat betreft immigratie zijn er ook verschuivingen te zien. Iets meer dan een derde vindt dat er geen laaggeschoolde immigranten meer moeten worden toegelaten. In 2010 was dit nog de helft. Een meerderheid wil met het oog op werkgelegenheid voor Nederlanders nog steeds liever geen Oost-Europese arbeidsmigranten ontvangen, (59 procent, was 64 procent in 2010).

In het onderzoek is ook gekeken naar de naamsbekendheid van politici. Mark Rutte, Geert Wilders en Diederik Samsom zijn bij negen van de tien Nederlanders bekend. Tunahan Kuzu (DENK), Gert-Jan Segers (CU) en Paul Tang (PvdA) moeten aan hun naamsbekendheid werken. Van nieuwkomer Jan Roos (VNL) komt de naam iets meer dan de helft bekend voor.


Segers hoort wel bij de populairste landelijke politici, samen met Jesse Klaver (GroenLinks) en Lodewijk Asscher (PvdA). Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam krijgt het hoogste cijfer (gemiddeld 7,1).

Op het gebied van samenleven tussen moslims en niet-moslims bestaat "een beeld van tolerantie, maar wel volgens de Nederlandse mores", zoals het onderzoeksrapport stelt. 71 procent vindt dat moslims dezelfde rechten en plichten hebben als christenen (ook een ruime meerderheid van 64 procent van de PVV-stemmers onderschrijft dat).

Maar evenzoveel mensen (73 procent) vinden dat minderheden zich volledig moeten aanpassen aan de Nederlandse manier van leven. Dat is iets meer dan in 2010, toen 67 procent het eens was met deze stelling. Opvallend is dat niet alleen PVV-stemmers dit vinden (93 procent), maar ook een ruime meerderheid van de achterban van de linkse en partijen en D66.

Een grote meerderheid wil dat vrouwen in overheidsfuncties geen gezichtsbedekkende kleding dragen (85 procent). Ook hoofddoekjes ziet men daar liever niet: 45 procent is het eens met de stelling dat dat verboden moet worden.

http://nos.nl/artikel/2132733-kiezer-wi ... aaien.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21076
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Er borrelt weer eens wat op uit de grote leugenketel

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21076
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De PvdA/ VVD regering.

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48986
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De PvdA/ VVD regering.

Bericht door Pilgrim »

PVV: Miljoenennota is een fata morgana

Geschreven: 20 september 2016

Afbeelding

De PVV vindt de vandaag gepresenteerde miljoenennota geen feestbegroting maar een fata morgana van een kabinet in een sprookjeswereld.

Rutte II heeft Nederland helemaal kapot gemaakt. Het tuig zet onze straten in brand, de zorg wordt afgebroken, pensioenen worden gekort en het eigen risico is onbetaalbaar.

Fractievoorzitter Geert Wilders: “Dit kabinet heeft alle immigratie- en asielrecords gebroken, onveiligheid gebracht, Poelenburg gecreëerd en de Nederlanders vreemden in eigen land gemaakt. Rutte probeert de harde realiteit nu met mooie praatjes te verdoezelen en is daarmee een charlatan die gelooft in sprookjes”.

http://www.pvv.nl/index.php/36-fj-relat ... rgana.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Plaats reactie