Boerkaverbod Nederland

Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Bericht door Monique »

Ze kunnen natuurlijk ook gewoon die snor afscheren....
Amorele atheistische nitwit
stropke
Berichten: 3411
Lid geworden op: zo nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Bericht door stropke »

gideong schreef:Affie, ben wel blij dat jij laat zien dat er ook nog nadenkende moslims zijn. Heb weleens nagedacht waarom Sikhs met tulbanden met niet ergeren. Ook hindoes met voorhoofdstippen niet. Of boeddistische monniken of mensen met kruisbeelden. Denk dat het komt omdat die gelovigen laten blijken dat ze in iets geloven waar ik niet in hoef te geloven. Ze laten je voelen dat jouw waarheid ook goed is. Dus Maroc als jij ook vindt dat in Saoedie Arabie, Iran en verder mohammedland vrouwen mogen rondlopen zonder lampekappen en hoe ze zelf willen, vind ik je een vent.

Beste kerstwensen
Just daar ligt het verschil " Denk dat het komt omdat die gelovigen laten blijken dat ze in iets geloven waar ik niet in hoef te geloven."
Het wordt niet dwingend opgelegd zoals de burkas en sluiers e.d in de islam. En er zijn genoeg site op internet te vinden die aantonen dat de islam het wel dwingend legt ook aan niet moslims, in gebieden waar de islam meerderheid is.
Ik kan dan wel niet inhoudelijk eens zijn met hindoe of weet ik veel, maar er is geen pressie. Ik kan als christen getuigen dat Jezus van Zichzelf zegt de Waarheid te zijn en dat klopt en mijn persoonlijke ervaring delen, maar wat de ander daarmee doet wel of nie geloven is zijn\haar zaak, verantwoordelijkheid. Das nie aan mij Jezus zou nooit goedkeuren dat ik een ander forceer om in Hem te geloven. Trouwens dat kan ook niet want die persoonlijke overtuiging gaat van de persoon zelf uit, niet van mij. :wink:
Idd typisch dat er geen problemen met hindoes, boedisten e.d zijn alleen de islam is zo arrogant en aggressief.
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !
Sjeng
Berichten: 5516
Lid geworden op: di dec 07, 2004 3:52 am

Kamer wil uitvoering verbod op boerka afdwingen

Bericht door Sjeng »

Kamer wil uitvoering verbod op boerka afdwingen

Bron: RKnieuws.net

DEN HAAG - De Tweede Kamer wil het kabinet dwingen een motie uit te voeren die een verbod op het dragen van een boerka in de openbare ruimte in Nederland regelt.

De Kamer gaat hierover deze week nog in debat met de ministers Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) en Hirsch Ballin (Justitie), zo bericht het ANP dinsdag.

Het debat moet tot meer duidelijkheid leiden. Eind december nam de Kamer een motie van Kamerlid Geert Wilders (Groep Wilders) aan om te komen tot een verbod van de boerka in de openbare ruimte. Het CDA, de VVD, de LPF en de Groep Nawijn steunden de motie.

Een boerka is een gewaad dat het hele lichaam van een moslimvrouw bedekt. Wilders wil weten waarom het kabinet nog altijd niet met een voorstel is gekomen om het verbod te regelen. Hij heeft daarom een interpellatiedebat aangevraagd. Ook onder meer het CDA en de VVD drongen aan op spoed. Volgens het liberale Kamerlid Frans Weekers moet de motie worden uitgevoerd.

Eerder dit jaar bleek dat het kabinet verdeeld is over een verbod van de boerka. Naar aanleiding van een suggestie van Wilders kondigde Verdonk in oktober vorig jaar al aan te onderzoeken of een verbod op de boerka in specifieke situaties mogelijk is, bijvoorbeeld in de zorg, het onderwijs, in bepaalde gebieden of op bepaalde momenten om veiligheidsredenen. Ze gaf toen aan dat een algemeen verbod er waarschijnlijk niet in zit. Het debat vindt waarschijnlijk donderdag plaats.
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)
Gebruikersavatar
Karuna
Berichten: 90
Lid geworden op: vr okt 13, 2006 7:30 pm

Bericht door Karuna »

Verboden
Afbeelding

Niet verboden

Afbeelding

Een moslima die voor de niqab (burka op zijn Hollands)kiest en zich wil zuiveren van de aardse begeerten, waarom zou ik het het moeilijk maken. Wie doet ze daarmee kwaad, behalve de duivel dan?

Denken ze niet na?
"En zij, die gelovige mannen en vrouwen lastig vallen zonder dat dezen er schuld aan hebben, dragen voorzeker de schuld van laster en een openlijke zonde". Koran 33:58
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Bericht door Monique »

Ik ben het helemaal eens met een burka verbod in openbare ruimtes.
Er geldt ook een blote konten verbod in openbare ruimtes.
Amorele atheistische nitwit
Polleke
Berichten: 3239
Lid geworden op: ma sep 04, 2006 3:07 pm
Locatie: Amsterdam

Verbod op Boerka in nederland

Bericht door Polleke »

Toch verbod op boerka

Afbeelding

Uitgegeven: 17 november 2006 14:48
Laatst gewijzigd: 17 november 2006 16:02

DEN HAAG - Er komt toch een algemeen verbod op gezichtsbedekkende kleding in de semi-openbare ruimte, zoals op straat en in de bus. Dat heeft minister Rita Verdonk (Vreemdelingenbeleid en Integratie) vrijdag na afloop van de ministerraad gezegd.

Volgens de minister zijn er toch geen juridische belemmeringen om een dergelijk verbod in te stellen. Zij kondigde aan met een wetsvoorstel te komen. Voorlopig kan nog gebruik gemaakt worden van nu al geldende regels en beperkingen, die soms ook gelden voor integraalhelmen of gezichtsmaskers.

Zo kan het dragen van een boerka bijvoorbeeld op grond van veiligheidsredenen verboden worden in het openbaar vervoer, of op basis van communicatieproblemen in het onderwijs.

Bron: http://www.nu.nl
Gebruikersavatar
nadia
Berichten: 2237
Lid geworden op: vr sep 01, 2006 5:16 am

Bericht door nadia »

YES !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dank je wel, eindelijk komt het eraan...


ik zeg heel eerlijk, als het hier vol burka's zou zijn dan ben ik weg, gewoon omdat ik een burka zie als een gevangenis, geestelijk gevangenschap onder een lapje stof wat je nog meer laat opvallen dan zonder zo'n lapje stof waar een heel verhaal achter steekt...

gr nadia
mohammedi
Berichten: 44
Lid geworden op: zo nov 12, 2006 8:07 pm
Locatie: nijkerk

Bericht door mohammedi »

hoi,

overal ter wereld in elke geloof, zijn extrimisten, ook in de islaam, moge allah me vergeven wat ik nu opschrijf: die burka begrijp ik ook niet zo goed hoor, je kan je ook op een gewoon normale manier aankleden, zoals de meeste moslimas dat doen, normaal kleden hoofddoek is genoeg maar geen strakke truitje en broekje er onder,
gewoon normaal, boerka vind ik ook niet kunnen en helemaal niet in europa, dit zeg ik ook hoor..
allah heeft ons kennis gegeven, wat oneindig is. allaho akbar, allah heeft ons oren en ogen gegeven maar toch WILLEN we niet ( de waarheid) zien en horen.
Chaimae
Berichten: 10447
Lid geworden op: ma okt 16, 2006 9:43 pm

Bericht door Chaimae »

Vind een boerqa niet kunnen !
"Our patience will achieve more than our force."

Elk boek is een gevaar dat de ziel in wil. Wie de ziel in wil, moet door de omgekeerde wereld heen, door de leegte, dor de angst, door het niets.
Gebruikersavatar
Fleur
Berichten: 154
Lid geworden op: vr nov 17, 2006 5:47 pm

Bericht door Fleur »

Ik vind een nikaab met zo'n spleetje voor de ogen ook niet kunnen! Net zo erg.
Chaimae
Berichten: 10447
Lid geworden op: ma okt 16, 2006 9:43 pm

Bericht door Chaimae »

Fleur schreef:Ik vind een nikaab met zo'n spleetje voor de ogen ook niet kunnen! Net zo erg.


Klopt, vind het ook niet kunnen.
"Our patience will achieve more than our force."

Elk boek is een gevaar dat de ziel in wil. Wie de ziel in wil, moet door de omgekeerde wereld heen, door de leegte, dor de angst, door het niets.
ongelovige
Berichten: 40
Lid geworden op: vr nov 17, 2006 11:51 am

Bericht door ongelovige »

IK HOOP DAT ZE EEN GOEDE WET ERDOOR KRIJGT OM DIT TE KUNNEN VERBIEDEN.
naar boven
Berichten: 5046
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Bericht door naar boven »

mohammedi schreef:normaal kleden hoofddoek is genoeg maar geen strakke truitje en broekje er onder,
gewoon normaal,
De temperatuur is bijzonder hoog voor de tijd van het jaar, maar dit vind ik overdreven..
Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: wo feb 01, 2006 10:14 am

Bericht door Linda Danvers »

Elsevier:

Maleisië boos over Nederlands burqaverbod

zondag 19 november 2006 10:17

Maleisië heeft harde kritiek geuit op het burqaverbod dat de Nederlandse regering wil invoeren. Dat is een discriminerende maatregel die de rechten van moslims schendt.

Maleisië boos over Nederlands burqaverbod

Het voorgenomen verbod op de allesbedekkende kleding was gisteren wereldnieuws. Maleisië is het eerste moslimland dat reageert, met een scherpe veroordeling door de minister van Buitenlandse Zaken Syed Hamid Albar.

'Mensen kunnen naakt en schaars gekleed gaan en worden niet veroordeeld,' zei Hamid Albar zondag, 'als mensen zich juist helemaal willen bedekken is dat dus ook hun goed recht.'

Vrijdag liet minister voor Vreemdelingenzaken Rita Verdonk (VVD) weten dat ze werkt aan een wetsvoorstel dat de burqa verbiedt in de (semi-) openbare ruimte - zoals op straat en in het openbaar vervoer. Volgens de minister zijn er geen juridische belemmeringen voor zo'n verbod.

Door Bas Benneker

http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_2 ... nr/126636/

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
De bekende vooroordelen van mensen die in Islamitische landen wonen duiken weer op:
- Mensen die hier schaarsgekleed rondlopen. Korte broeken, rokken en topjes zie je alleen in hoogzomer. Helaas vinden sommige fanatici je al bloot als je onderarmen te zien zijn.

- Dat naakt lopen hier mag. Dat is onzin want het is expliciet verboden.

Zelf roepen dat anderen respect moeten hebben voor andere culturen maar zelf je nul komma nul verdiepen in het land dat je bekritiseerd. Van een Minister van Buitenlandse zaken zou je toch beter verwachten. Die kan zich toch gewoon laten voorlichten door zijn ambtenaren hoe ons rechtssysteem werkt?
Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: wo feb 01, 2006 10:14 am

Bericht door Linda Danvers »

Er komt toch een algemeen verbod op gezichtsbedekkende kleding in de semi-openbare ruimte, zoals op straat en in de bus. Dat heeft minister Rita Verdonk (Vreemdelingenbeleid en Integratie) vrijdag na afloop van de ministerraad gezegd.
Dit houdt dus ook meteen een nikaabverbod in. Je moet ook een regel instellen dat de politie je standaard om je ID kan vragen als je je met bedekt gezicht over straat loopt. Uiteraard moet het masker dan ook meteen af.

Winkels horen ook het recht te krijgen om iedereen met gezichtsbedekking te weigeren en de politie te bellen als zo iemand toch binnenloopt. Er zijn al overvallen gepleegd in Nederland door mensen in Burka.

Wat mij betreft geef je winkeliers van onbesproken gedrag het recht om een cursus tot bijzonder opsporingsambtenaar te volgen. Dan mogen ze namelijk zelf mensen arresteren die zich misdragen in hun winkel. In sommige gevallen zouden winkeliers die bijzonder opsporingsambtenaar zijn het recht moeten krijgen om een vuurwapen te dragen mist ze maar een aantal uur per maand oefenen.

Juweliers worden vaak overvallen (nog nooit door mensen in burka zover ik weet) en moeten zich wat mij betreft ook zo kunnen verdedigen.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Bericht door Manon »

Zelf roepen dat anderen respect moeten hebben voor andere culturen maar zelf je nul komma nul verdiepen in het land dat je bekritiseerd
Mogen we nu aannemen dat naakt op straat rondlopen in maleisie wèl mag?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
nadia
Berichten: 2237
Lid geworden op: vr sep 01, 2006 5:16 am

Bericht door nadia »

mohammedi schreef:hoi,

overal ter wereld in elke geloof, zijn extrimisten, ook in de islaam, moge allah me vergeven wat ik nu opschrijf: die burka begrijp ik ook niet zo goed hoor, je kan je ook op een gewoon normale manier aankleden, zoals de meeste moslimas dat doen, normaal kleden hoofddoek is genoeg maar geen strakke truitje en broekje er onder,
gewoon normaal, boerka vind ik ook niet kunnen en helemaal niet in europa, dit zeg ik ook hoor..
mag ik je iets vragen, waarom schrijf jij: moge alah mij vergeven wat ik nu opschrijf?

je schrijft over iets waar bijna heel de mensheid tegen is, dus dan kan je bijna nooit verkeerd handelen en daarbij kan een burka gewoon niet, op de 1e plaats omdat er dan geen (communicatiebeeld) kan ontstaan en als je niet fatsoenlijk met je medemens kunt communiceren door elkaar aan te kunnen kijken dan leef je in 2 werelden en hier op deze aardbol moeten we zorgen dat we samenleven en niet gescheiden door van alles en nog wat.
in dit geval de burka waar ik zeer fel op tegen ben, een hoofddoek zou genoeg moeten zijn alhoewel ik niet voor een hoofddoek ben, ik vind je haren bedekken iets heel onbenulligs en het heeft in mijn ogen niets met kuisheid, reinheid te maken en beauty is iets waar een ander respect voor dient te hebben en niet andersom.
ook vind ik dat de "mannen" die last hebben dat zij maar moeten veranderen en niet andersom waar daar komt het allemaal vandaan en nergens anders vandaan.

liefs nadia.
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Bericht door Monique »

'Mensen kunnen naakt en schaars gekleed gaan en worden niet veroordeeld,' zei Hamid Albar zondag, 'als mensen zich juist helemaal willen bedekken is dat dus ook hun goed recht.'
Zodra mensen in islamitische landen "naakt" over straat mogen heeft hij een punt.
Amorele atheistische nitwit
Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: ma jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contacteer:

Bericht door sprot »

Monique schreef:
'Mensen kunnen naakt en schaars gekleed gaan en worden niet veroordeeld,' zei Hamid Albar zondag, 'als mensen zich juist helemaal willen bedekken is dat dus ook hun goed recht.'
Zodra mensen in islamitische landen "naakt" over straat mogen heeft hij een punt.
Wie beleeft het naturisme ?

Het naturisme wordt meestal beleefd in familiaal verband. Het naturisme
beperkt zich niet enkel tot de beoefening van de naaktheid. Van groter belang
is de éénwording met de natuur en het respecteren van haar wetten.
Het naturisme is een levenswijze in harmonie met de natuur. Het kenmerkt zich door gemeenschappelijke naaktheid met als doel het bevorderen van zelfrespect, respect voor de medemens en de zorg voor de natuur en het milieu.


http://www.naturisme.be
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.
mohammedi
Berichten: 44
Lid geworden op: zo nov 12, 2006 8:07 pm
Locatie: nijkerk

Bericht door mohammedi »

hoi:ik zeg niet dat een burka niet moet kunnen, maar als iemand dat wil dragen, ben ik de laatse die dat tegen spreekt, diegene heeft recht op wat hij/zij wil dragen of het een burka is of wat dan ook..

verder lees ik:
mag ik je iets vragen, waarom schrijf jij: moge alah mij vergeven wat ik nu opschrijf?

bij de islaam is het ook een zonde: door iets te zeggen waar je weinig kenneis van hebt: of een oordelende meneing over wat god ons verboden heeft, of iets te zeggen in naam van god terwijl dat niet zo is:
vandaar moge allag me vergeven als ik iets zodigs heb gezegd..
allah heeft ons kennis gegeven, wat oneindig is. allaho akbar, allah heeft ons oren en ogen gegeven maar toch WILLEN we niet ( de waarheid) zien en horen.
Dutch
Berichten: 3292
Lid geworden op: ma jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Bericht door Dutch »

mag ik je iets vragen, waarom schrijf jij: moge alah mij vergeven wat ik nu opschrijf?

bij de islaam is het ook een zonde: door iets te zeggen waar je weinig kenneis van hebt: of een oordelende meneing over wat god ons verboden heeft, of iets te zeggen in naam van god terwijl dat niet zo is:
vandaar moge allag me vergeven als ik iets zodigs heb gezegd..
Met andere woorden indien, je weet maar nooit, allah wél zou willen dat vrouwen burka's dragen, dan vraagt mohammedi hier nu al vergiffenis voor dat hij zo'n burka's niet ziet zitten... :lol: :lol:
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Bericht door BFA »

Hij speelt op zeker.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5884
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Bericht door Lodewijk Nasser »

Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
Gebruikersavatar
Ketter
Berichten: 4218
Lid geworden op: do jun 22, 2006 9:06 am
Locatie: Vlaanderen

Bericht door Ketter »

Dit is het fenomeen van vergiffenis vragen voor een mening mocht je verkeerd zijn. Dit is eigen aan zeloten.

Immers, mocht je verkeerd zijn, dan gooit Allah, de zelfverklaard barmhartige, je in de hel. Dus je kunt echt beter maar zeker spelen, niet? Feitelijk is het een teken van onderbewust wantrouwen tegenover God.

Een ander typische eigenschap die je bij moslims ziet, ook gedreven door de angst van de hel, is dat ze zeggen dat:

Alle goede dingen die ik zeg komen van Allah, alle foute dingen komen van mij.

Mijn vraag is dan, ben je beter geen vuile kufr? Immers, daarvoor geldt:

Alle goede dingen komen van hemzelf, en alle foute dingen van de duivel.

Toch vele beter zo?

mvg,
Ketter
Zonder (ji)haat straat.

Wat is er zo moeilijk te begrijpen aan het feit dat ik niet kan geloven in een God die zo duidelijk kwaadaardig is?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77345
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Boerkaverbod Nederland

Bericht door Ariel »

Omstreden boerkaverbod komt er toch

Het boerkaverbod gaat er nu toch komen, tot groot genoegen van gedoogpartner PVV. Minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken komt met een wetsvoorstel dat het verbod op gelaatsbedekkende kleding regelt.

Het kabinet vindt dat een boerka niet in onze open samenleving past en dat vrouwen volwaardig moeten meedoen. Het verbod op gelaatsbedekkende kleding geldt op straat, in het openbaar vervoer en in bijvoorbeeld scholen en ziekenhuizen. In Nederland bestond al een verbod op gelaatsbedekkende kleding in het onderwijs.
Uitzonderingen

Op religieuze plekken, zoals moskeeën, mag het dragen van een boerka wel. Ook op luchthavens geldt een uitzondering van het verbod, bijvoorbeeld voor mensen die op doorreis zijn.

Motorhelm mag wel

Ook voor het dragen van een motorhelm wordt een uitzondering gemaakt, net als voor hulpsinterklazen en carnavalsvierders.

Boete tot 380 euro

Wie in Nederland straks met een boerka wordt aangehouden, krijgt een boete van maximaal 380 euro. Donners voorstel wordt morgen in de ministerraad besproken. Daarna moet de Raad van State erover oordelen. Wanneer het boerkaverbod wordt ingevoerd, is dus nog niet duidelijk.

Belgisch en Frans voorbeeld

Ook België en Frankrijk hebben een boerkaverbod ingevoerd. Belgen die in het openbaar een boerka dragen, riskeren een boete of zeven dagen celstraf. In Frankrijk wordt ook degene die iemand dwingt een boerka te dragen, bestraft.

http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/binnenland/" onclick="window.open(this.href);return false;)/components/actueel/rtlnieuws/2011/09_september/15/binnenland/boerkaverbod-gaat-er-toch-komen.xml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie