Onderzoek naar fraude door allochtonen

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21261
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Onderzoek naar fraude door allochtonen

Bericht door King George »

Overheid voorlopig machteloos bij paspoortfraude

Afbeelding
Paspoortcontrole op Schiphol. © ANP

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft nog geen oplossing voor Oost-Europeanen die frauderen met verschillende paspoorten en namen.

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd bericht voor gemeenteambtenaren. Daarin verwijst het ministerie, twee weken nadat RTL Nieuws de papsoortfraude onthulde, naar al bestaande regels. Zo roept het ministerie ambtenaren op immigranten te vragen om een geboorteakte bij inschrijving.

Dat vormt geen barrière voor fraudeurs, omdat ze wettelijk niet verplicht zijn om die akte te tonen. Gemeenteambtenaren moeten in de praktijk dus altijd genoegen nemen met een paspoort.

ZIE OOK: Alarm over paspoortfraude: waar gaat het mis?

Eerder deze maand onthulde RTL Nieuws dat Oost-Europeanen in hun thuisland onbeperkt nieuwe namen en paspoorten kunnen aanvragen. Met die nieuwe papieren kunnen ze zich in Nederland meer dan eens inschrijven en frauderen met toeslagen en uitkeringen.

Researchverslaggever Siebe Sietsma over het bericht van Binnenlandse Zaken: “Na twee weken nadenken komt Plasterk niet verder dan een verwijzing naar bestaande voorschriften. Maar daarvan weten we al dat die niet deugen. Een paspoortfraudeur kan dus nog steeds z’n gang gaan.”

ZIE OOK: 'Zes weken wachten op antwoord paspoortfraude? Onacceptabel'

De Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken heeft meegewerkt aan het bericht van Binnenlandse Zaken. Voorzitter Simon Rijsdijk erkent dat het geen nieuwe informatie bevat, maar hoopt wel dat het ambtenaren aanzet tot scherper opletten: “Meer doorvragen aan het loket, en beter zoeken in de bevolkingsadministratie naar dubbelingen.” Een woordvoerder van Plasterk benadrukt dat een plan van aanpak in de maak is. Het is de bedoeling dat dat voor het kerstreces naar de Tweede Kamer wordt gestuurd.

RTL Nieuws


http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek ... oortfraude
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Onderzoek naar fraude door allochtonen

Bericht door Pilgrim »

Salzburg: Huis aan de Zwarte Zee, desondanks € 108.000,- aan sociale uitkeringen geïncasseerd

Geplaatst op 6 juli 2015

U denkt serieus dat dit een op zichzelf staand geval is? En is dit een voorbeeld van waartoe tolerantie en naïviteit kunnen leiden? Bij toeval werd in ieder geval deze zaak bekend: Een 65-jarige Turk scheen vermoedelijk aan geheugenverlies te lijden, beter gezegd 12 jaar lang, tot het moment dat onderzoekers erachter kwamen dat de man een grondstuk met een huis aan de Zwarte Zee bezit en een maandelijks pensioen van € 524,- uit zijn vaderland kreeg overgemaakt.

De 65-jarige had “gewoon vergeten” dit mee te delen aan de autoriteiten toen hij in 2003 helemaal “onbemiddeld” in Oostenrijk aankwam, onmiddellijk een sociale uitkering aanvroeg en sindsdien in totaal € 108.000,- incasseerde. Bij zo´n bedrag is de vraag toegestaan: Is zijn huis in Turkije al verkocht, zodat hij zijn onterecht ontvangen uitkeringen met rente kan terugbetalen?

Over het sociaal bedrog bericht “Krone.at”.

Bron: www.netzplanet.net

Auteur: Janina

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/07/06 ... ncasseerd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77309
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Onderzoek naar fraude door allochtonen

Bericht door Ariel »

Uitkeringen na fraude stopgezet

De gemeente Utrecht heeft vorig jaar 43 bijstandsuitkeringen beëindigd en vier ’aangepast’ nadat uit onderzoek was gebleken dat er werd gefraudeerd.

De allochtonen in kwestie bleken bezit in het buitenland te hebben. De fraudeurs kregen geen boetes. „Eigen ervaringen met invordering in het buitenland tonen aan dat de hoge kosten niet in verhouding staan tot de opbrengsten die het heeft opgeleverd”, aldus onderzoekers van het project ’Vermogen in het buitenland’.

VVD: ’Meten met twee maten’
VVD-raadslid Judith Tielen van de VVD vindt dit onverteerbaar: „Wij willen weten waarom er geen geld wordt teruggevorderd of boetes worden uitgedeeld. Dit lijkt meten met twee maten. Het vermogen in Nederland wordt ook streng gecontroleerd, dus moet dat ook met bezit in het buitenland.”

Bij het onderzoek keek het Regionaal Centrum Fraudebestrijding in 2014 en 2015 naar risicogroepen. Dat zijn personen van wie de geboorteplaats buiten Nederland ligt én die sinds 2010 langer dan de toegestane periode van 28 dagen op vakantie in het buitenland zijn geweest.

De risicogroep bestond in Utrecht uit 700 uitkeringsgerechtigden, waarbij men de kans op vermogen in het buitenland groot achtte. Bij 102 mensen werd er een extra onderzoek ingesteld, waarbij er uiteindelijk 43 uitkeringen werden beëindigd en vier aangepast.

Spaargeld
In Utrecht heeft 3,1 procent van de inwoners een bijstandsuitkering, oftewel 10.220 mensen. Onder vermogen wordt verstaan dat de overwaarde van een eigen huis niet meer mag zijn dan 49.900 euro. Op de spaarrekening mag bij een gezin in de bijstand niet meer dan 11.840 euro staan.

Opvallend is dat het Internationaal Bureau Fraudeinformatie (IBF) aangeeft dat onderzoek in Marokko zeer moeizaam verloopt, omdat er veel tijdrovend onderzoek nodig is. Het aantal cliënten in een steekproef is daarom naar beneden bijgesteld. „Ze worden echter nadrukkelijk niet uitgesloten van het themaonderzoek”, zo staat in het onderzoeksrapport.

Ook bij landen waar oorlog of politiek onstabiele situaties zijn, is het moeilijk om onderzoek te doen. Cliënten uit deze landen worden daarom uit de onderzoekspopulatie gehaald. In het algemeen geldt dat IBF alleen onderzoek kan doen in landen waar Nederland een diplomatieke vertegenwoordiging heeft.

Uit eerder onderzoek van de overheid bleek dat een kwart van de Turken met een uitkering vermogen in het buitenland heeft. Welke nationaliteit de mensen uit het Utrechtse onderzoek hadden, wil de gemeente niet bekendmaken.

De VVD wil dat de gemeente strenger gaat handhaven en meer structureel onderzoek doet naar vermogen in zowel Nederland als het buitenland. „Fraude moet niet kunnen lonen, en het lijkt nu alsof het dat wel doet.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42460
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Onderzoek naar fraude door allochtonen

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Het balkje staat niet verkeerd.
Uitzendbaas op de korrel voor fraude
De eigenaar van een groot vastgoed- en uitzendbedrijf in Noord-Nederland staat centraal in een omvangrijk onderzoek naar fraude en oplichting. Bekir K. (46) van de Kaan-groep is nu ook veroordeeld voor wapenbezit.

K. staat vol in de schijnwerpers van het Openbaar Ministerie en politie, de FIOD en de gemeente Groningen. Die partijen doen onderzoek naar faillissementsfraude en oplichting, waarin K. en de Kaan Holding een rol zouden spelen.

De Kaan-groep heeft uitzendbureaus, bezit een grote vastgoedportefeuille en levert financiële diensten. Ook verkoopt het navigatie-apparatuur. Het bedrijf is op verschillende plekken in Nederland actief.

Bronnen binnen de opsporingsdiensten melden dat ook nadrukkelijk gekeken wordt naar geldstromen van Nederland naar Turkije en andersom. De broers Ali en Bekir K. die het bedrijf bestieren hebben een Turkse achtergrond.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2630 ... rel__.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42460
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Onderzoek naar fraude door allochtonen

Bericht door Mahalingam »

Ik zei: "Het balkje staat niet verkeerd."
De foto is gemaakt tijdens de handelsmissie naar Turkije van nov. 2012.
Hier is die nogmaals maar nu is de broer voorzien van een pixelhoofd.
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Onderzoek naar fraude door allochtonen

Bericht door Zwartmeer »

Taxichauffeur eist 485 euro voor ritje van Schiphol naar Amsterdam
http://www.rtlnieuws.nl/nederland/taxic ... -amsterdam

Een taxichauffeur in Amsterdam heeft gisteravond toeristen gegijzeld omdat ze weigerden 485 euro te betalen voor een rit tussen Schiphol en het Amsterdamse stadsdeel West.

"Hij zei dat het een normaal bedrag was", aldus een aangeslagen toeriste.

Toen de groep wilde uitstappen omdat ze het abnormale bedrag weigerde te betalen, was de chauffeur het daar niet mee eens en bleef hij rond rijden. Uiteindelijk lukte het een van de toeristen om een raam in te slaan. Daarop stopte de chauffeur en ontstond een woordenwisseling op straat. Na een tijdje kregen ze de bagage terug.

Taxichauffeur gevlucht

De toeristen hebben uiteindelijk honderd euro voor de rit betaald. De politie is gebeld, maar de chauffeur is met zijn taxi gevlucht.

Eerder dit jaar eiste ook al een taxichauffeur een absurd hoog bedrag - 195 euro - voor een soortgelijk ritje van het vliegveld naar de hoofdstad. Hij kon later worden aangehouden.
Ik vertrouw zo op mijn vooroordelen dat ik zonder schaamte dit wel onder deze thread durf te plaatsen alhoewel het geen fraude betreft. Wat is het precies, afpersing? De dader zoek in de groep van het geloof van tolerantie peace and kindness...
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21261
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Onderzoek naar fraude door allochtonen

Bericht door King George »

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Onderzoek naar fraude door allochtonen

Bericht door Zwartmeer »

Eigenlijk moeten we even een poll houden. Ik zeg van ja.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77309
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Onderzoek naar fraude door allochtonen

Bericht door Ariel »

Ik zeg...Had. Ik vermoed dat men op moment zijn uitkering gestopt heeft. Achterlijk dat veel marokkaantjes een Wajong uitkering hebben. Die gastjes zijn vermoed ik allemaal geinfecteerd met een fake adhd virus. Verder mankeren ze niks.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7935
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Onderzoek naar fraude door allochtonen

Bericht door sjun »

Zwartmeer schreef:
Eigenlijk moeten we even een poll houden. Ik zeg van ja.
Belangrijker vraag: Kan hij daar van af en terugbetalen wat hij ten onrechte kreeg uitgekeerd? Is het mogelijk de man het leven zo te verzuren dat hij het in Nederland met zijn oplichters- en intimidatiepraktijken voor gezien houdt. Zulke lieden voegen hier niets toe maar vergallen het leven van ieder die met hen te maken heeft. In het land waar 's mans solidariteit ligt weten ze daar vast beter mee om te gaan. Zo kan ook effectief worden tegengegaan dat wie hier met hard werken wel iets wil opbouwen door zo'n eikel maar een slechte naam krijgt.

Bekijk die kop goed, dat je weet wie je voor je hebt. Altijd weer dezelfde verhalen en steevast in de slachtofferrol.


:greeting2:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Onderzoek naar fraude door allochtonen

Bericht door Pilgrim »

Een incident? – Nigeriaan beurt in Italië én Duitsland sociale uitkeringen

Geplaatst op 2 oktober 2016

Afbeelding

Donderdagmiddag controleerde de politie van Lindau de touringcar op de route München-Milaan. Bij de controle van de passagiers werden ook de papieren van een 37-jarige man nauwkeuriger onderzocht. Het bleek dat de Nigeriaanse staatsburger zich sinds het jaar 2013 in Italië ophoudt en daar in de asielprocedure zit.

In oktober 2015 diende hij nog een asielaanvraag in Duitsland in. Het eerste onderzoek duidt erop dat de man ten onrechte tegelijkertijd sociale uitkeringen in Duitsland en Italië heeft gebeurd. Tegen de “asielzoeker” wordt nu aangifte gedaan wegens verdenking van bedrog. De politie lichtte de verantwoordelijke asielautoriteiten in München en Italië over de verkregen informatie in. Na de door de politie genomen maatregelen besloot de man naar Italië terug te keren.

Bron: https://politikstube.com

Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/10/02 ... tkeringen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77309
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Onderzoek naar fraude door allochtonen

Bericht door Ariel »

Mogen we ook nog weten wat voor stichting deze fraude gepleegd heeft?
Fraude met zorgbudgetten gevangenen

EMMEN - Het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat een stichting in Emmen fraude heeft gepleegd met zorgbudgetten van gedetineerden. De stichting declareerde zorg voor mensen die daar geen gebruik van maakten omdat ze in de gevangenis zaten. Het fraudebedrag wordt geschat op enkele honderdduizenden euro's, maakte het OM donderdag bekend.

De recherche van de inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft dinsdag in Drenthe onderzoek gedaan op adressen van de stichting en bij twee bestuurders en een cliënt. Op twee plaatsen werden in totaal tien vuurwapens, twee stroomstootwapens en munitie gevonden. Er werd beslag gelegd op twee vakantiehuizen, een bedrijfspand, twee auto's, een motor en tientallen horloges.

De secretaris van de stichting is aangehouden voor vuurwapenbezit. Na verhoor is hij vrijgelaten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77309
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Onderzoek naar fraude door allochtonen

Bericht door Ariel »

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42460
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Onderzoek naar fraude door allochtonen

Bericht door Mahalingam »

Ook in Oostenrijk hebben ze kinderblijslag. En daar is het aantal kinderen in thuislanden snel groeiend want die krijgen ook het volle kindergeld.
En het opsporen van fraude in corrupte thuislanden is zinloos.
Austria pushes for brake on child benefits paid abroad
Austrian ministers say they will push the EU Commission to apply emergency measures to reduce the amount of child benefit payments paid to EU migrants with children living outside of Austria.

Figures show that the amount of child benefit paid in 2013 to the children of EU migrants living outside Austria was around €192 million. Last year that figure rose to €249 million.

They estimate that if the benefit was withheld under certain conditions or based on the cost of living in the migrant’s home country there would be a saving of around €100 million.
Ook zo'n zaak waar de regering van Oostenrijk niet over gaat maar die in Brussel zegt wat kan.

http://www.thelocal.at/20161115/austria ... aid-abroad
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42460
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Onderzoek naar fraude door allochtonen

Bericht door Mahalingam »

Al meer dan 15 jaar geleden kwam in het nieuws dat asielige vluchtelingen na verkrijgen van hun definitieve verblijfsvergunning op vakantie gingen naar het thuisland waaruit ze gevlucht waren vanwege oorlog en vervolging.
Nu horen we er weer over.
Nederland en België gaan samenwerken om stiekem terugreizende vluchtelingen te betrappen
Nederland en België voeren de strijd op tegen vluchtelingen die stiekem in hun land van herkomst op vakantie gaan. De landen gaan samenwerken om 'terugreizigers', die ten onrechte zeggen in eigen land gevaar te lopen, te betrappen. De Nederlandse Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Klaas Dijkhoff (VVD) en zijn Belgische collega Theo Francken (N-VA) tekenden daarover vrijdag een akkoord.
[...]
Dijkhoff kan niet zeggen hoe groot het probleem van de 'terugreizigers' is. 'Exacte cijfers zijn er niet, maar we kregen zo veel signalen dat we een noodzaak zagen voor deze samenwerking', aldus zijn woordvoerster. In Nederland werden al meerdere verblijfsvergunningen ingetrokken omwille van terugreizen, onder meer van vluchtelingen uit Soedan, Irak en Iran. De Telegraaf berichtte in juli dat een aantal Eritrese vluchtelingen vakantie vierde in eigen land, wat toont dat zij er geen gevaar lopen en dus onterecht een asielstatus kregen.
http://www.volkskrant.nl/buitenland/ned ... ~a4431120/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Onderzoek naar fraude door allochtonen

Bericht door Pilgrim »

Wilders naar de galeien, “vluchtelingen” op vakantie

Geplaatst op 9 december 2016

“Vluchtelingen die vakantie vieren in hun land van herkomst worden strenger aangepakt” en “Wilders veroordeeld wegens haat zaaien en discriminatie”. Zo maar wat frasen uit de media van vandaag. Nederland en België gaan samenwerken om hun verblijfsvergunning af te kunnen pakken. Beide landen hebben te maken met de zogenoemde ’terug-reizigers’. Dat zijn vluchtelingen die terugreizen naar hun land van herkomst: uitgerekend het land dus waarover ze zeggen dat ze er gevaar lopen.

Eerder dit jaar al werd onthuld dat Eritreeërs met een vluchtelingenstatus gewoon naar hun herkomstland op vakantie gaan en daar op Facebook zelfs over opscheppen. Zij blijken weinig te vrezen hebben van het heersende regime. De ’Nederlandse’ vluchtelingen vliegen via het Belgische Zaventem en andersom blijkt men voor Schiphol te kiezen. Staatssecretaris Dijkhoff (V & J) weet te melden dat het meermaals gebeurd is, onder meer bij mensen uit Irak, Iran en Soedan. Het gebeurt ook dat mensen met een asielstatus naar een buurland van hun herkomstland op vakantie gaan om daar hun gevluchte familie, vaak ondergebracht in kampen, op te zoeken. Dat is wel toegestaan.

De eerste vraag die zich opdringt, is hoe deze ‘vluchtelingen’ aan het geld komen voor dergelijke snoepreisjes. Het ziet er namelijk naar uit dat de meesten geen ‘apothekers uit Aleppo’ zijn. Dat ligt namelijk in Syrië en niet in Soedan, Irak of Iran. Verreweg de meeste van deze ‘vluchtelingen’ zijn aangewezen op uitkeringen zoals die ook aan autochtone Nederlanders worden verstrekt. Die blijken echter veelal bij de voedselbank om eten te bedelen, laat staan dat zij zich kunnen veroorloven een retourtje aan te schaffen voor dergelijke vakantiereizen. Het is des te ergerlijker, omdat het er alle schijn van heeft dat niet zozeer de status als vluchteling, maar als gelukszoeker in ons land werd gehonoreerd met voorrang in behandeling voor het vinden van woning en andere faciliteiten. Deze zaken worden vooralsnog aan bijvoorbeeld Nederlandse jongelui onthouden, die daarom veelal gedwongen zijn om tot hun dertigste of langer bij hun ouders te wonen.

Al met al is hier sprake van een grotere en grootschaliger gepraktiseerde discriminatie dan wat Wilders werd aangewreven. Die laatste liet het nog bij woorden waarvan hij op het moment van de uitspraak mocht veronderstellen dat dit niet strafbaar was. Die strafbaarheid kwam pas later, op 16 december 2014 door middel van eenzelfde uitzinnige rechtsopvatting tot stand. (zie daarvoor ook ‘Bardot, Fallaci, Houellebecq en Wilders’, Prof. dr. mr. P. Cliteur, De blauwe tijger Groningen 2016) Helaas: de rechters hebben gemeend criteria aan te moeten leggen die de wetgever niet in de betrokken wet heeft opgenomen. Daarvoor deden zij een beroep op elders tot stand gekomen recht, waarover de Nederlandse (grondwettelijke) wetgever zich niet expliciet heeft kunnen uitlaten. Wilders is dus veroordeeld op grond van een ‘wet’ die als zodanig in onze grondwet niet voorkomt.

Wie weleens naar het programma ‘Opsporing verzocht’ kijkt, weet dat de problemen met Marokkanen talrijk zijn. Overigens heeft het weekblad ‘Nieuwe Revu’ al in 2014 gewezen op de druk die op NPO en AVRO/TROS werd/wordt uitgeoefend teneinde ‘minder Marokkanen’ misdaad aan de orde te stellen. Politiefunctionarissen die aan het programma meewerkten, trokken daarover aan de bel bij het weekblad.

We zijn een buitengewoon merkwaardig land geworden en het is niet langer de vraag óf, maar veel meer wannéér dit tot een uitbarsting komt.

Door: Ton Nijhof

https://ejbron.wordpress.com/2016/12/09 ... -vakantie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21261
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Onderzoek naar fraude door allochtonen

Bericht door King George »

Je zal maar tot de sociale minima behoren en dan lees je dit.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7935
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Onderzoek naar fraude door allochtonen

Bericht door sjun »

Ik ben op tijd verkast en betaal daar gelukkig niet meer aan mee. Maar het is natuurlijk wel tijd voor kritische vragen in de gemeenteraad. Oma zal maar extra pyjamadagen krijgen omdat het beschikbare budget op ging aan Koranlessen. De van de Nederlandse samenleving en mores vervreemdende activiteit bij uitstek. Of mag ik dat sinds de uitspraak in de georkestreerde Marokkanencase niet meer zeggen?
Afbeelding
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 42460
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Onderzoek naar fraude door allochtonen

Bericht door Mahalingam »

Het kan niet de bedoeling zijn dat geld voor godsdienstlessen komt uit de pot voor de minima regeling. Arme mensen krijgen wel geld voor Koran lessen en niet-arme Mohammedanen niet. Dat is onjuist.
Zoals de SP wethouder al aangeeft: er gaat gepraat worden met de moskeeten die die lessen geven. Die dienen namelijk gewoon subsidie te krijgen voor deze onderwijstaak. Dat is het juiste linkse standpunt.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Onderzoek naar fraude door allochtonen

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Religie dient geluk te bewerkstelligen en niet als uitbuitingsinstrument van Marokkaanse godsdienstwaanzinnige ongeletterden die de historische Mohammed als hun kroonprins beschouwen.
Slaaf uit Nederland opgespoord

De Telegraaf 14-2-17

PAMPLONA - De Nederlandse politie heeft in het noorden van Spanje een vrouw gelokaliseerd die in Nederland drie jaar lang onbetaald als hulp in de huishouding zou hebben gewerkt. Spaanse media meldden dat het om een vrouw uit een erg arm deel van Marokko gaat, die door haar vader naar Nederland was gestuurd om te werken bij een uit Marokko stammende familie.

De vrouw ontving geen loon, had geen verblijfsvergunning en mocht niet alleen de straat op. Het Marokkaanse gezin betaalde de vader van het slachtoffer een kleine vergoeding voor haar werk. De vrouw kon uiteindelijk uit Nederland weg en is in het kader van een Nederlands-Spaans politieonderzoek in het noorden van Spanje opgespoord. In het onderzoek zijn nog twee slachtoffers van deze vorm van slavernij opgespoord en zijn drie Marokkaanse verdachten gearresteerd.
Ondertussen ontving de Marokkaanse uitbuitingsfamilie bakken met gratis geld vanuit het parasietenfonds voor moslims.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Onderzoek naar fraude door allochtonen

Bericht door Pilgrim »

Huiszoekingen bij islamitische stichtingen in Limburg

Annabel Nanninga, 14-02-2017

Vermoedens van witwassen

Bij twee stichtingen in Zuid-Limburg en op andere locaties in de provincie worden wegens vermoedens van witwassen dinsdag doorzoekingen verricht door de politie en de FIOD, onder leiding van het Openbaar Ministerie. In onder meer een gebedshuis wordt gezocht naar bewijsmateriaal.

Het onderzoek is al in 2015 begonnen op grond van meldingen over mogelijk verdachte transacties, meldt het OM. De betrokken stichtingen zijn Stichting Islamitisch Centrum Westelijke Mijnstreek en de Stichting Baby Care in Geleen.

Behalve in de gemeente Sittard-Geleen wordt ook gezocht in Beek, Heerlen en Stein. Het merendeel van de locaties betreft woningen. Daarnaast worden enkele bedrijfspanden en een loods doorzocht.

(ANP)

http://nieuws.tpo.nl/2017/02/14/huiszoe ... n-limburg/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42460
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Onderzoek naar fraude door allochtonen

Bericht door Mahalingam »

Leerlingen op diverse ROC's hebben een manier gevonden om de verzekering op te lichten.
Dat ik dit hier neerzet komt omdat ik lees:
De nepclaims vielen op door spelfouten in de tekst en een opvallend positieve beschrijving over de houding, het gedrag en de studieresultaten van het jonge ‘verkeersslachtoffer’.
En dat geeft mij zo'n donkerbruin vermoeden.
Scooterstudenten lichten de verzekering op
Verzekeraars waarschuwen voor een nieuwe vorm van fraude op ROC’s. Zeker tien studenten liepen zogenaamd studievertraging op na een scooterongeluk en claimden tienduizenden euro’s. Ze lieten docenten valse verklaringen ondertekenen

Eén ROC-docent in Flevoland trok aan de bel toen hij in korte tijd vier keer zijn krabbel had gezet. De studenten lieten hem een zelf opgestelde verklaring ondertekenen, waarin staat dat zij door een scooterongeval een jaar studievertraging opliepen. Verzekeraars keren in zo’n geval ruim 16.000 euro uit. Dat is een tegemoetkoming voor het salaris dat de student misloopt doordat hij later toetreedt op de arbeidsmarkt.
http://www.ad.nl/nieuws/scooterstudente ... ~a6434256/
En dan
Opvallend genoeg heeft de fraudezaak binnen de ROC’s nog niet tot veel opschudding geleid. ROC’s in Flevoland en Noord-Holland zeggen de zaak niet te kennen. Dat kan er op duiden dat de docent in kwestie zijn directie niet heeft ingelicht. Wel geven de scholen aan alert te zijn op mogelijke fraude.
Zouden die leraren echt niet in de buit gedeeld hebben? Dan zijn ze nog grotere sukkels dan ik dacht.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77309
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Onderzoek naar fraude door allochtonen

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef: En dat geeft mij zo'n donkerbruin vermoeden.
En ik heb een lichtbruin vermoeden dat de voor en achternamen van deze 'slachtoffers' lichtbruin excotisch zijn.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Onderzoek naar fraude door allochtonen

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Mahalingam schreef: Zouden die leraren echt niet in de buit gedeeld hebben? Dan zijn ze nog grotere sukkels dan ik dacht.
Ze denken niet na.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Onderzoek naar fraude door allochtonen

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:
Mahalingam schreef: En dat geeft mij zo'n donkerbruin vermoeden.
En ik heb een lichtbruin vermoeden dat de voor en achternamen van deze 'slachtoffers' lichtbruin excotisch zijn.
Ik wil niet generaliseren, maar op wie jij duidt, die zijn doorgaans liever lui dan moe.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Plaats reactie