Taqiyya is weer helemaal terug

Is de islamitische openbaring uniform? Wordt deze door alle gelovigen op dezelfde manier geïnterpreteerd? Hoe denken anderen zoals de Arabist HANS JANSEN over de islam?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71979
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Taqiyya is weer helemaal terug

Berichtdoor Ariel » Do Nov 11, 2010 4:05 pm

Taqiyya is weer helemaal terug
Joop Oldenbroek, 11-11-2010


Islamitische geleerden roepen op tot takiyya (veinzen). Kunnen we moslims nog wel wel vertrouwen, of doen ze allemaal aan takiyya?

Maartje Bakker laat Maurits Berger, hoogleraar islam in het hedendaagse Westen, beweren dat de omschrijving van het begrip takiyya in het boek van PVV-Kamerlid Martin Bosma, aperte onzin is (Binnenland, 30 oktober).

Volgens Berger is takiyya een begrip uit de Middeleeuwen, wat correct is. Verder beweert hij dat het onzin is dit leerstuk van vroeger op de hedendaagse moslims te plakken. Bovendien beweert hij dat de uitleg van Bosma gebaseerd is op de sjiitische zienswijze, terwijl de soennieten een andere uitleg zouden hanteren.

Islamgeleerden
Het begrip takiyya wortelt in het begrip taysir. Een conferentie van Arabische islamgeleerden, deze zomer georganiseerd door de Egyptische al-Azhar universiteit, behandelde het begrip takiyya met het doel om de moslims in Europa en Amerika een handreiking te geven om barrières bij het integratieproces vanuit het islamitische geloof op een aanvaardbare en correcte wijze te omzeilen.

Een der deelnemers, sjeik Yusuf al-Qaradawi, besteedde er deze zomer een gehele uitzending aan van de wekelijkse populaire Arabische tv-show al-Sharia wa al-Haya (De Wetten en het dagelijks Leven) van Al Jazeera. Al-Qaradawi is een vooraanstaande en gezaghebbende soennitische islamgeleerde en geldt over het algemeen als gematigd, ook al legitimeert hij zelfmoordaanslagen tegen Israël en het doden van afvalligen.

Al-Qaradawi legde uit dat de islam, overeenkomstig ‘fiqh al-taysir’ (de jurisprudentie omtrent de weg van de minste weerstand), de moslims dispensatie biedt waar dat ook maar nodig is. Hij benadrukte dat niemand minder dan Mohammed zelf pleitte voor het kiezen van de gemakkelijke weg en noemde daarvan een aantal voorbeelden.

Waarschuwing
Hij waarschuwde wel dat ‘taysir’ alleen gebruikt kan worden indien de wisselvalligheden van het dagelijks leven dat nodig maken. Met andere woorden, moslims moeten niet actief de gemakkelijke weg zoeken. Alleen als oncontroleerbare omstandigheden moeilijkheden in de weg leggen, is de moslim vrij om de gemakkelijke weg te kiezen.

In verband met zijn oproep aan in het Westen levende moslims om meer te liberaliseren, maakte hij een veelzeggende opmerking: ‘taysir is vooral nodig in dit tijdperk, in het bijzonder voor die moslimminderheden, die in Europa en Amerika wonen.’

Deze oproep is niet bedoeld om de opvattingen van de islam te liberaliseren. Al-Qaradawi wees er uitdrukkelijk op dat het leven overeenkomstig de vijf zuilen die het islamitische geloof kent, zonder uitzondering en volledig nagestreefd moet worden. Taysir biedt slechts de mogelijkheid tot een tijdelijke dispensatie indien de omstandigheden van het dagelijkse leven voor de gelovige moslim problematisch zijn.

Tariq Ramadan
De met Al-Qaradawi nauw verbonden en in Nederland bekende Tariq Ramadan geeft een goed voorbeeld van taysir in een gesprek met de publicist Ian Buruma, weergegeven in de New York Times van 4 februari 2007. Ramadan beveelt een moratorium (een tijdelijk stopzetten) van de doodstraf door steniging ingeval van overspel aan. Dit is taysir in de praktijk. Het stenigen van een mens zou voor de in het Westen levende moslim onherroepelijk tenminste een langdurige gevangenisstraf betekenen. Daarom kan het gebod daartoe buiten werking gesteld worden tot de omstandigheden meer opportuun worden. En die dag zal volgens hem zeker aanbreken.

Taysir is niet bedoeld om de islam te liberaliseren, maar veroorlooft de moslim een door hem niet serieus te nemen aanpassing aan de dagelijkse levensomstandigheden.
Al-Qaradawi maakte overduidelijk dat de toepassing van taysir niet betekent dat afstand wordt genomen van de sharia; ze zet de sharia slechts in de wacht tot de omstandigheden beter worden.

Martin Bosma
In dit licht bezien slaat Martin Bosma in zijn boek de plank dus niet mis en moet Maurits Berger worden aangeraden zijn kennis te actualiseren of aan te vullen.

Er blijft een dilemma met moslims die, op welke manier ook, onder invloed staan van Al Qaradawi of Ramadan. Het is onmogelijk aan te tonen of deze islamitische medeburgers voor de toepassing van de taysir-doctrine hebben gekozen of oprecht onze seculiere staat en maatschappij aanvaarden zonder een verborgen tweede (politieke) agenda. Ik beschouw de islam als een politieke ideologie.

Zeker de niet hoog opgeleide moslim heeft waarschijnlijk nooit van takiyya gehoord. Het zou dan ook niet netjes zijn alle moslims zomaar verdacht te maken. Maar dat laat onverlet dat het, zeker waar het functionarissen in overheidsdienst betreft of moslims in (politieke) topposities, verstandig is rekening te houden met takiyya. De emoties in dit dossier laaien naar mijn smaak te hoog op en daar moeten we vanaf. Ik hecht meer aan feiten dan aan emoties. Maar soms zijn die feiten onaangenaam zijn. En takiyya is een feit.


Joop Oldenbroek is socioloog, publicist en politiek commentator.

http://opinie.volkskrant.nl/artikel/sho ... maal_terug
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: Zo Jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Taqiyya is weer helemaal terug

Berichtdoor Schepsel » Do Nov 11, 2010 4:16 pm

En takiyya is een feit.


Wat een nieuws. Al tijden zie ik wel filmpjes op YouTube of lees ik dingen waar ze beschaafd over willen komen en rechtstreekse leugens verkopen.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Taqiyya is weer helemaal terug

Berichtdoor Manon » Do Nov 11, 2010 4:24 pm

Zeker de niet hoog opgeleide moslim heeft waarschijnlijk nooit van takiyya gehoord

Het woord zullen ze zeker vast en wel kennen, misschien de omschrijving van het begrip niet zo duidelijk.

Maar iedereen weet dat héél hun cultuur doordrongen is van de mogelijkheid en aanvaarding van het begrip takiyya. Het is gewoon een deel van hun "way of life".
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Mahalingam
Berichten: 38947
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taqiyya is weer helemaal terug

Berichtdoor Mahalingam » Do Nov 11, 2010 4:32 pm

Op school, thuis of op straat overal was de leugen de basis van het dagelijks leven.Of ons nu werd gevraagd naar de weg of naar onze naam, wat voor werk onze vader deed, hoeveel we voor iets hadden betaald, of we met de bus waren gekomen, of we honger hadden, zelfs al vroeg een arts of het ergens pijn deed: op iedere vraag verzon je een passende leugen. Niet alleen omdat we het liegen zo gewend waren dat we vaak in onze eigen leugens gingen geloven zonder te beseffen dat we logen, maar ook vrees ons prestige te verliezen

Uit "De Ondergang van Nederland".
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38947
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taqiyya is weer helemaal terug

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jan 14, 2011 11:05 pm

Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Dhana
Berichten: 7964
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Taqiyya is weer helemaal terug

Berichtdoor Dhana » Vr Jan 14, 2011 11:10 pm

Liegen en draaien enzovoorts hoeft niet eens een naam te hebben binnen de islam. Ze liegen en bedriegen zelfs elkaar de hele dag door. En geloof me, ik heb er midden in gezeten.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Peter Louter
Berichten: 934
Lid geworden op: Zo Feb 26, 2006 2:21 pm

Re: Taqiyya is weer helemaal terug

Berichtdoor Peter Louter » Za Jan 15, 2011 1:10 pm

Moslims moeder tegen moslimse oom:

moeder: "mijn zoon liegt"

oom: " wat wil je, hij is een moslim"

Drie dagen geleden meegemaakt. Oom bevestigt dat liegen eigen is aan de islamitische cultuur. De ondelinge leugenachtigheid wordt ook gebruikt tegen anderen. Dat wil overigens nog niet zeggen dat iedere moslim een geboren leugenaar is die altijd liegt
Uit naam van de Verlichting: Red moslims van de orthodoxe islam!
"Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful" - Seneca (5 BC - 65 AD)

Dhana
Berichten: 7964
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Taqiyya is weer helemaal terug

Berichtdoor Dhana » Za Jan 15, 2011 4:10 pm

Das waar Peter. Niet iedere moslim is een notoire leugenaar. Maar ik vertrouw ze niet zolang ze het tegendeel bewezen hebben. Net zoals ik maar weinig politici vertrouw.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41284
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Taqiyya is weer helemaal terug

Berichtdoor Pilgrim » Vr Feb 05, 2016 2:02 am

De Marrakesh Declaration: operatie misleiding

Geplaatst op 4 februari 2016

Afbeelding

Een belangrijke stap voorwaarts’, jubelt de Vaticaanse krant “Osservatore Romano”. ‘Met deze verklaring laten moslimleiders zien dat ze geloven in een toekomst van gelijke rechten, wederzijdse zorg en respect’, zegt Dr. Tveit van de Wereldraad van Kerken. De Nederlandse kerken en uiteraard ook de media jubelen mee. Vorige week vond in de Marokkaanse stad Marrakesh het congres ‘Religieuze minderheden in moslimlanden’ plaats, georganiseerd door de regering van Marokko. Tweehonderdvijftig moslimwetenschappers en – geestelijken en vijftig vertegenwoordigers van andere religieuze tradities kwamen bijeen. In een verklaring – Marrakesh Declaration – laat men weten dat islamitische landen de vrijheid van godsdienst dienen te waarborgen en christenen moeten beschermen tegen vervolging. Zien we hier een tolerante islam? Is er reden om te juichen?

Dr. Parker, onder meer docent kerkgeschiedenis aan het Evangelical Theological Seminary in Caïro, woonde het congres bij. Hij schrijft dat we niet te snel moeten juichen over de Marrakesh Verklaring. Het door moslimgeleerden uit meer dan 120 landen gepubliceerde document zal waarschijnlijk vooral door gematigde moslims worden gebruikt, en ‘uitsluitend voor retorische doeleinden’.

Parker wijst erop dat alleen in het openingswoord van Mohammed VI van Marokko jihad ter sprake is gekomen en dan nog in de betekenis van verdedigingsstrategie. Maar ‘onbevangen lezen van de heilige boeken van de islam kan tot geen andere conclusie leiden dan dat jihad ook geweld inhoudt. En ook in die vorm deel uitmaakt van de islamitische traditie’.

Ook over de rechten van niet-religieuze minderheden rept de Marrakesh Declaration met geen woord. Net zomin als over het vraagstuk dat cruciaal is voor het garanderen van godsdienstvrijheid binnen de islam: hoe om te gaan met moslims die de islam verlaten. Afvalligheid is verboden binnen de islam en in een islamitische staat een misdrijf waar de doodstraf op staat.

De Marrakesh Declaration blijft dus gewoon om de hete brij heen draaien als het gaat over de rechten van minderheden in islamlanden. Gematigde moslims zullen deze verklaring echter gretig aangrijpen om de islam voor te stellen als een religie van vrede en tolerantie en om zich te distantiëren van extremisten. Maar de belangrijkste vraagstukken blijven toch echt onbenoemd. Dat zijn de door islamitische staten gesanctioneerde ongelijkheid van minderheidsgroepen en het feit dat de koran en de tradities van de islam wel degelijk onderdrukking en geweld ten opzichte van niet-moslims legitimeren.

Hoeveel zijn die mooie statements over bescherming en rechten van minderheden waard, wanneer deze minderheden islamitische landen in groten getale verlaten en het zeer de vraag is of hun gemeenschappen in het Midden-Oosten zullen overleven? Wat hebben we eraan als in Turkije (nog steeds flirt de EU met die schurkenstaat) vandaag minderheden de noodklok luiden over toenemende repressie? Is het al niet te laat?

Onbedoeld slaat Bob Roberts, voorganger van een megakerk in Texas, in zijn misplaatst enthousiasme de spijker op de kop: ‘duidelijke taal’ over religieuze vrijheid voor minderheden. ‘De geestelijken verklaren dat geweld niet mag worden gepleegd in naam van de islam.’ Kijk, daar draait het om. Die gasten in Marrakesh zitten niet echt met dat geweld. Ze zijn er in deze fase van de verovering slechts bezorgd over dat steeds duidelijker wordt dat geweld wel degelijk te maken heeft met de islam. Dat moet gecamoufleerd worden. Daarom kwamen hete hangijzers als jihad, afvalligheid en de behandeling van niet religieuzen niet ter sprake. Die Roberts laat zich gewoon inpakken. Hij is vast vergeten dat de islamitische mooipraterij van Khomeini en zijn volgelingen voor 1979 ook zo democratisch, rechtvaardig en bevrijdend klonk. Maar het bleek uiteindelijk allemaal functionele retoriek om te komen tot de vestiging van een horror islam staat.

Er bestaat geen tolerante islam.

Door: Wim van Schaik

https://ejbron.wordpress.com/2016/02/04 ... ore-108910
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41284
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Taqiyya is weer helemaal terug

Berichtdoor Pilgrim » Do Apr 06, 2017 12:25 am

De islam: De leugen (“Taqiyya”) als heilige plicht ter misleiding van “ongelovigen”

Geplaatst op 5 april 2017

Afbeelding

“Weet dat de leugen op zich niet verkeerd is. Als een leugen de enige manier is om een goed resultaat te behalen, is ze geoorloofd. Daarom moeten we liegen als de waarheid tot een onaangenaam resultaat leidt.” (Abu Hamid Al-Ghazali, 1058 – 1111 na Chr.)

De leugen als heilige plicht ter misleiding van de ongelovigen met betrekking tot de doelstellingen van de islam

“Gooi je gebedsketting weg en schaf een geweer aan. Want gebedskettingen houden je stil, terwijl geweren de vijanden van de islam tot zwijgen brengen! Wij kennen geen absolute waarden, behalve de totale onderwerping aan de Wil van de almachtige Allah. De christenen en de Joden zeggen: Gij zult niet doden! Wij echter zeggen dat het doden, wanneer het noodzakelijk is, het gebed aan betekenis evenaart. Misleiding, arglist, samenzwering, bedrog, stelen en doden zijn niets anders dan middelen ten behoeve van de Zaak van Allah!” (Ayatollah Khamenei in een toespraak in het jaar 2004 tot zijn Broeders in het Geloof)


“Weet dat de leugen op zich niet verkeerd is. Als een leugen de enige manier is om een goed resultaat te behalen, is ze geoorloofd. Daarom moeten we liegen als de waarheid tot een onaangenaam resultaat leidt” (Abu Hamid Muhammad ibn Muhammad Al-Ghazali, Perzische islam-geleerde, geboren 1058 bij Maschad; overleden 19 december 1111. Ghazali wordt tot op heden tot de belangrijkste religieuze geleerden binnen de islam gerekend).

“Laat ons glimlachen in het aangezicht van sommige niet-moslims, terwijl onze harten hen vervloeken.” (Ibn Kathir (Imad ad-Din) = “Steunpilaar van de religie” was een islamitische geleerde in Damascus. Geboren: 1301, Bosra, Syrië, overleden: 1373, Damascus, Syrië).

“Liegen is zelfs voorgeschreven als het bereiken van het doel voorgeschreven is.” (“Reliance of the Traveler, amana publications, Beltsville, Maryland USA,1994, blz. 745 f).

Niet alleen schrijft de islam het doden van niet-moslims voor, “ongelovigen” mogen tevens worden voorgelogen
“U zult geen valse getuigenis afleggen”, zo staat het geschreven in de Tien Geboden van de christenen. Boeddhisten doceren in hun “Edele, achtvoudige pad” de praktijk van de juiste denkwijze, de juiste bedoeling, van het juiste denken en de juiste beslissing” – waarmee wordt bedoeld dat men alleen met oprechtheid, eerlijkheid, sociaal denken en sociaal handelen het Nirwana kan betreden.

Daar tegenover staat de Taqiyya van de islam. Er mag worden gelogen als het de eigen geloofsovertuiging dient. Al Ghazzali (1059-1111), één van de belangrijkste theologen van de islam, vat het gebod tot Taqiyya als volgt samen:

“Weet dat de leugen op zich niet verkeerd is. Als een leugen de enige manier is om een goed resultaat te behalen, is ze geoorloofd. Daarom moeten we liegen als de waarheid tot een onaangenaam resultaat leidt”

In soera 3:54 staat geschreven, dat Allah de beste smeder van listen is, oftewel smeder van slinkse streken, misleidingen. Als Allah het wil, kan en zal hij ieder mens misleiden. “Listig zijn” betekent goed kunnen misleiden en kunnen doen alsof, iemand valse feiten voorspiegelen, dwaling bewerkstelligen. Zo definieert § 263 van het Duitse Wetboek van Strafrecht bedrog. Als het dus opportuun is, kan en zal Allah op listige, geveinsde, onoprechte manier spreken en handelen, om mensen tot hun nadeel, tot hun verderf op een dwaalspoor te brengen.

De doctrine van de Taqiyya
Wat zegt de islamitische doctrine over oorlog, vrede, het afsluiten van overeenkomsten en diplomatie? Of, enigszins anders geformuleerd: Hoe dienen moslims zich tegenover ongelovigen te gedragen als het gaat om het doorzetten van hun belangen in het “Huis van de Oorlog” (Dar al-Harb)?

Het islamitische dogma heeft daarvoor een speciale techniek ontwikkeld, gebaseerd op de Koran en de Soenna: Taqiyya (misleiding/versluiering/ verblinding). Taqiyya wordt vaak verschonend “religieuze verhulling” genoemd, hoewel ze in feite en naar waarheid eenvoudig “islamitische misleiding der ongelovigen” betekent. Volgens de vriendelijke Arabische tekst Al-Taqiyya fi Al-Islam is

“Taqiyya in de islam van fundamenteel belang. Bijna iedere islamitische sekte is het met deze tactiek eens en brengt haar in praktijk. Wij kunnen zelfs zo ver gaan te zeggen dat het gebruik van Taqiyya binnen de islam een algemene trend is en dat de paar splintergroeperingen die ervan afzien van het gemiddelde afwijken…. Taqiyya is in de huidige tijd wijd verbreid, in het bijzonder in de islamitische politiek.” (blz. 7 Engelse vertaling R. Ibrahim).

Steeds weer wordt er in de vakliteratuur op gewezen dat Taqiyya uitsluitend een sjiitische doctrine is. Omdat de sjiieten onder hun traditionele vijanden, de veel talrijkere soennieten, een minderheid vormden, zouden zij historisch meer reden “tot verhullen” gehad hebben.

Ironisch genoeg bevinden de tegenwoordige in het Westen wonende Soennieten zich thans in een vergelijkbare situatie. Ze zijn een minderheid, omgeven door hun historische vijanden – de christelijke ongelovigen. http://derprophet.info/inhalt/taqiyya-htm/

De dogmatische handleiding “Reliance of the traveller” beweert in hoofdstuk r8.0 “leugens”:

Geoorloofde leugen

Men praat om iets te bereiken. Als een lofwaardig doel kan worden bereikt, doordat men ofwel de waarheid zegt ofwel liegt, dan is het niet toegestaan te liegen, omdat daartoe geen aanleiding bestaat. Als men een dergelijk doel slechts bereiken kan door te liegen en de waarheid niet uit te spreken, dan is het dán geoorloofd als het doel geoorloofd is: Wanneer dus de leugen ertoe dient iemand te misleiden die iemand af wil houden van het geoorloofde doel.

Liegen is zelfs voorschrift, wanneer het bereiken van het doel voorschrift is...
Woorden te gebruiken, die een verkeerde indruk wekken is als religieuze beschermingsmaatregel altijd geboden...
(Reliance of the traveller, amana publications, Beltsville, Maryland USA, 1994, blz.745 f)

Waarom overeenkomsten met moslims – ook vredesverdragen – principieel van nul en gener waarde zijn
Overeenkomsten sluiten moslims alleen dán wanneer ze zich in een zwakkere positie bevinden en niet de kans hebben om hun wil op te leggen. Zodra echter de islam zich in een sterkere positie bevindt, kan hij iedere overeenkomst verbreken – zonder te zondigen tegenover Allah en Mohammed. Want de praktijk van het breken van de overeenkomst gaat direct terug tot Mohammed (zie hieronder).

Als Allah nu de “listige” is, die vooral de vijanden van de islam steeds weer te slim af is (Soera 3, vers 54: “En zij smeedden listen, en Allah smeedde listen; en Allah is de beste smeder van listen”), dan zullen en moeten zijn aanhangers hem wel overeenkomstig navolgen.

Als voorbeeld in de strijd tegen de ongelovigen wordt het optreden van Mohammed in zijn strijd tegen de inwoners van Mekka in het jaar 628 aanbevolen: Zolang de islamitische geloofsstrijders militair in een te zwakke positie verkeren om de jihad openlijk te kunnen voeren, mogen ze “geveinsdheid”- “Taqiyya” beoefenen.

Mohammed sloot een wapenstilstand voor de periode van 10 jaar (Verdrag van Hudaybiyya), maar marcheerde al na 2 jaar Mekka binnen.

Na dit voorbeeld bestaat er geen waarachtige, onderling bevestigde, duurzame vredesovereenkomst tussen moslims en “ongelovigen.”
Er is in plaats daarvan slechts noodgedwongen sprake van een latente wapenstilstand (“Hudna”) tot de moslims weer sterk genoeg zijn voor een nieuwe strijd.

Zoals in de voortdurende strijd voor de islam mag de moslim ook in levensbedreigende situaties veinzerij, “Taqiyya”, beoefenen. Daarbij mag hij zijn geloof verloochenen, het afzweren en zelfs deelnemen aan de riten van andere religies. De “kunst van de Taqiyya” wordt gezien als een soort “overlevingskunst” of “levenskunst.” Bij de sjiieten is het tot een plicht gemaakt bij gevaar voor lijf en goed te liegen. www.biblisch-lutherisch.de

Taqiyya in de geschiedenis van de sjiieten
De oudste literaire bron voor het begrip Taqiyya is te vinden in de verzen van de dichter Kumait (overleden 743/44), die een aanhanger was van de Aliden en de Ummayaden bestreed. In een lofzang op de Aliden beklaagt hij zich er over dat hij hun richting slechts heimelijk kon volgen en een andere zienswijze moest veinzen. Voor dit verheimelijkende gedrag maakt hij in het gelijknamige gedicht gebruik van de uitdrukking Taqiyya.

Betekenis van gewicht verkreeg het principe vervolgens in de leer van de sjiitische Imam Dja ‘far as-Sadiq. Hij beval de Taqiyya aan als middel om aan de politieke vervolging door de Abbasiden te ontkomen. Hem werd hoe dan ook tevens verweten Taqiyya tegenover de eigen aanhangers te bedrijven. Dit riep in het bijzonder bij de zaïdistische sjiieten kritiek op.

In de latere Imamitische sjia verkreeg de Taqiyya een dogmatisch rang- en plichtkarakter.

De elfde Imam Hasan al-Askari wordt geciteerd met de uitspraak: “Een gelovige die geen Taqiyya beoefent, is als een gelovige zonder hoofd.”

Aanhangsel: Islamitische Taqiyya-argumentatie tegenover “ongelovigen” (Kuffar)

Je hebt de koran helemaal niet gelezen.
Je hebt de koran niet goed gelezen.
Je had de verkeerde vertaling.
De koran kan men helemaal niet vertalen, omdat het het Woord van Allah is.
Je hebt de koran gelezen, maar verkeerd geïnterpreteerd.
Je hebt het misschien ten dele begrepen, maar niet alles.
De koran kan men zijn hele leven bestuderen, maar nooit zal men hem helemaal begrijpen.
Je moet alles in de context zien.
Je hebt geen rekening gehouden met de context.
Je bent een intolerante racist.
Dat zijn geen moslims.
Alle andere religies zijn vervalst. Alleen de koran bevat de waarheid.
Je bent een ongelovige.
De sjiieten zijn geen echte moslims.
De soennieten zijn geen echte moslims.
De Alevieten zijn geen echte moslims.
De Salafisten zijn geen echte moslims.
De Wahabieten zijn geen echte moslims.
Wij zijn de echte moslims.
Dat heeft niets met de islam te maken.


Bron: https://michael-mannheimer.net

Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door: Theresa Geissler

https://ejbron.wordpress.com/2017/04/05 ... gelovigen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18901
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Taqiyya is weer helemaal terug

Berichtdoor King George » Do Apr 20, 2017 3:37 pm

Moslims zijn verplicht te liegen in ons land, het Huis van Oorlog

Posted on 18/01/2016 by Fubar in islam en taqiyya // 10 Comments

Afbeelding

Ja, zo zien ze ons land; de Dar-el-Harb. De hele wereld valt voor moslims in tweeën uiteen; de gelovigen en de ongelovigen, en hoe ze die behandelen kunnen we dagelijks in zelfs de gutmenschkranten lezen. En; in: Het huis van islam, en Het huis van oorlog. Die landen die onder volledige islamitische controle zijn, en die dat (nog) niet zijn. Saoedi-Barbarië, Pakistan, Somalië en nog wat failed-states vallen voor moslims onder de eerste definitie. Daar is het toppie-joppie, want elke niet moslim is er uitgeroeid. En alles wat nog niet volledig onderworpen is daar mag op elke mogelijke manier oorlog tegen gevoerd worden. Hetzij met nukes, geef ze die niet, hetzij met terrorisme-jihad, hetzij met moskeeën, hetzij met de overname van onze democratische instituties, Marcouch-Aboutaleb-Arib.

Die snoeiharde brute jihad-oorlog komt pas als ze hier genoeg mankracht verzameld hebben, en dat ze dat recent enorm aan het opvoeren zijn omdat Merkel en Rutte ze de gelegenheid daartoe bieden is duidelijk. Tot die tijd liegen en bedriegen ze er op los om maar te verhullen dat hun diepste wens is ons te onthoofden en onze vrouwen in slavernij te nemen en te massaverkrachten. Het is simpelweg wat hun handleiding voor de verovering van de wereld, de koran, voorschrijft.

Over dat liegen, taqiyya.

Ik kreeg daarnet wat samenvattingen, hapklare brokjes toegestuurd, soms is dat handiger dan uitgebreide bespiegelingen:

Deel 1:

Afbeelding

Deel 2:

Afbeelding

Deel 3:

Afbeeldingislam en taqiyya >>
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4992
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Taqiyya is weer helemaal terug

Berichtdoor sjun » Di Jun 13, 2017 4:42 pm

Taqiyya geldt niet enkel moslims, hetzelfde verschijnse van moedwillig liegen kan worden waargenomen bij moraalclaimers van de linkse kerk in Noord en West-Europa en daarbij angehauchte media.

Waarover men niet spreekt. Bezonken gedachten over postmodernisme, Europa, islam (Wim van Rooy)


Wim Van Rooy / Herman Brusselmans 'Wij van links' (compilatie)
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18901
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Taqiyya is weer helemaal terug

Berichtdoor King George » Za Aug 26, 2017 9:26 am

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41284
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Taqiyya is weer helemaal terug

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 11, 2018 2:03 am

“NUTTIGE” IDIOTEN!

Afbeelding

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15648
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Taqiyya is weer helemaal terug

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Mei 14, 2018 12:43 am

Ook leerzaam!

Hoe de united linkse politiek over Taqiyya denkt. Hoe het 5e colonne-kenmerk van de Islam omzeild en misbruikt wordt door vieze glibberige linkse mannetjes als Alexander Pechdrol (of is het Pechtold?), uitsluitend om Wilders de mond mee te snoeren en af te schilderen als . . . nou ja, kijk en luister met huiver zelf naar het resultaat van de smerige linkse hypocriete politiek. Het verachten van de eigen identiteit staat bij links gelijk aan het verachten van de waarheid die voor links onaanvaardbaar is omdat anders het morele kaartenhuis van links gaat instorten.

Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4992
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Taqiyya is weer helemaal terug

Berichtdoor sjun » Ma Mar 11, 2019 11:29 pm

Meer inzicht in hypocriete politiek en media: Het slechtste van islamapologisten.
Afbeelding
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.


Terug naar “Tegenstrijdige visies over Islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast