De Grauwe Eeuw.

Mahalingam
Berichten: 44679
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

De Grauwe Eeuw.

Bericht door Mahalingam »

"Cultural appropiation" is racisme en discriminatie.
De anti-Pieten en anti-VOC groep "De Grauwe Eeuw " weet er alles van.
Neem nu dit:
Afbeelding

Dit zijn zgn. tipi's, naar men zegt woonden daar de rondtrekkende indianen van N-Amerika in.
Ze zijn te huur bij:
http://www.tipiverhuur.nl/
En een van de menu keuzes op die site is: "Chacra Tipi's". Dus deze kampeervorm trekt een speciale groep mensen erg aan. Maar ja, het is geen indigene plaggenhut. Dus kan dit wel?

In Breda gaan ze stil staan bij 350 jaar Vrede van Breda. Dat wordt natuurlijk herdacht en gevierd.
Mevrouw Lilian Joossen kreeg 3500 euro van de gemeente om een stel tipi's neer te zetten.
Dat gaat er dan zo uitzien:
Afbeelding

En daar zijn de SJW's van actiegroep De Grauwe Eeuw.
Een platform dat zich verzet tegen (impliciet) racisme. Tipi's, zo stelden zij, is een vorm van Cultural Appropriation. Een dominante witte cultuur steelt als het ware iets van een culturele minderheid. Zonder al te veel stil te staan bij de (religieuze) betekenis van dat wat wordt gebruikt. In dit geval een tipi. Een tent van Native Americans (Indianen).
De mevrouw van de tipi's is heel religieus met New Age gedoe. Chacra's en zo waar die indianen van vroeger nooit van gehoord hebben. Wat er religieus is aan een tipi weet ik niet; ze woonden er gewoon in en religie dingen deden ze bij het kampvuur.
Hier sekte-praat van de club van Mevrouw Joosten:
Die meditatie is ook een belangrijk element van het meer spirituele deel van het evenement. Met allerlei activiteiten variërend van het beschilderen van healingstones, het zingen van mantra en meditatie wordt, onder meer via de weg langs de zeven chakra's, gezocht naar innerlijke vrede en, uiteindelijk naar wereldvrede.
Fire-keepers houden elke avond het vredesvuur brandende.
Geprobeert wordt de vrede met deze SJW's te behouden.
Zolang er geen Native Americans werden betrokken bij het evenement, was er sprake van onrechtmatig stelen van elementen van een andere cultuur, was de opvatting.

Joosen vond Native Americans die achter haar stonden. ,,Maar", zegt een woordvoerder van de Grauwe Eeuw: ,,Native Americans bestaan uit veel verschillende groepen. Je kunt er niet zomaar een paar uitkiezen die jou steunen en zeggen: dit is wat zij vinden.
[...]
Maar, Joosen heeft sowieso al de nodige aanpassingen gedaan. ,,Er is een prominente plek ingeruimd voor het thema Cultural Appropriation. Niet alleen staat het als disclaimer met uitleg vermeld op de posters, ook is er een project van Carlijn Timmermans over het onderwerp, wordt het bij kampvuurgesprekken aangehaald en draait de film 'More than a pipeline'., over het verzet van indianen tegen de aanleg van een oliepijplijn dwars door hun heilige grond."

Zij zijn trouwens aanwezig in het tentenkamp. Eén Native American leidt zelfs de opening: een ritueel met een vredespijp. Joosen: ,,Ergens ben ik de Grauwe Eeuw dankbaar. Hun optreden heeft geleid tot verdieping van het evenement."
"een ritueel met een vredespijp". Zou daar echte rook gaan worden ingeademd en uitgeblazen? Is dat niet schadelijk voor de chacra's?
Dat chacra-gedoe is iets van Hindoes in India. Is dit eigenlijk ook niet Cultural Appropriation?

http://www.bndestem.nl/breda/vredesweek ... ~a3fdd81d/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re De Grauwe Eeuw.

Bericht door Pilgrim »

Contact tussen verschillende culturen (behalve die van de islam!) werd vroeger meestal goed gevonden vanwege 'culturele kruisbestuiving'. Maar nu mag het niet meer en heet het 'cultural appropriation'. Wat heeft die zoveel bejubelde culturele diversiteit dan nog voor zin? Al die verschillende culturen in die multiculturele samenleving mogen zich immers toch niet vermengen.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80799
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Grauwe Eeuw.

Bericht door Ariel »

Een platform dat zich verzet tegen (impliciet) racisme. Tipi's, zo stelden zij, is een vorm van Cultural Appropriation. Een dominante witte cultuur steelt als het ware iets van een culturele minderheid. Zonder al te veel stil te staan bij de (religieuze) betekenis van dat wat wordt gebruikt. In dit geval een tipi. Een tent van Native Americans (Indianen).
Hoe zit het met de dominante zwarte cultuur? Zwarte mannen die in bosjes naar Europa komen, en die normaal gesproken in N.N wonen, stelen hier onze cultuur, ons geld en onze huizen.

Kan het platform ook even naar die zaken kijken?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80799
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

De Grauwe Eeuw.

Bericht door Ariel »

Wie nog nooit van de grauwe eeuw gehoord heeft , kan zich gelukkig prijzen. Ignorance is bliss.

Wie zijn de zieke geesten achter De Grauwe Eeuw? Dat mogen we niet weten. Op de Facebook-pagina geven de activisten aan ‘niet anoniem te strijden’, maar er zijn ook geen namen bekend. Antiracismeactivist Christa Noëlla Soeters, die eerder dit jaar de Dodenherdenking op 4 mei boycotte, werd ervan beschuldigd medeplichtig te zijn aan de acties, maar Soeters ontkent achter het vandalisme te zitten.

De groep schrijft op sociale media dat het zich ‘druk maakt over straatnaambordjes en beelden van mensen die al lang dood zijn’. De activisten geloven dat de Nederlandse maatschappij ‘vertrouwt op racistische indoctrinatie’.

En nu maken de zieke geesten van De Grauwe Eeuw zich ook druk over indianen. Het is namelijk racistisch om je als kind te verkleden als cowboy en indiaan. Foei.
VERBIED KINDERFEESTJE MET INDIAANTJES, WANT RACISTISCH.

Door Joost Niemöller

Jawel, je kon er op wachten. In Utrecht is er een dwangclubje dat wil verbieden dat Tivoli in Utrecht een cowboys en Indianen feestje organiseert voor kinderen. Want dit is racistisch. Net zo racistisch namelijk als Zwarte Piet.

Nu zult u zeggen: Ach, gewoon een clubje dwazen uit een kraakpand. Maar dit zijn hysterische tijden. De Zwarte Piet gekte werd afgedwongen door een klein clubje activisten met goede toegang tot Jeroen Pauw en NCRV tv. Zo wisten ze hun onderwerp op de politieke agenda te krijgen en nu wordt het traditionele Sinterklaas feest door de bestuurlijke elite verdreven uit de Randstad. Dat is in praktisch twee jaar gebeurd: Een onschuldig kinderfeestje van de tafel vegen.

Dus nu hebben we de cowboys en de Indianen. Iets wat kinderen graag doen. Uiteraard werd daar in linkse kringen al veel eerder moeilijk over gedaan, maar dat bleef toen daar hangen.

Afbeelding

Onlangs wierp ons aller extreem linkse hockeymeisje Anne-Fleur Dekker al een balletje op over racisme en Indianen. Dan weet je dat er iets broeit in die kringen.

Bij het activistenclubje ‘De Grauwe Eeuw’ kondigen ze aan dat ze de betrokkenen bij het kinderfeestje ‘onder druk gaan zetten.’ Dat soort woorden uit extreem-linkse hoek zijn nooit zonder gevolgen. Demonstraties. Bedreigingen. Geweld. Je weet ook dat het linkse stadsbestuur van Utrecht gelijk zal inbinden, dus het verzoek om het intrekken van subsidie bij Tivoli, als ze niet gehoorzamen, zou best succesvol kunnen zijn.

De Grauwe Eeuw bracht ook een persbericht uit en daarmee werd –je verzint het niet- een directe link gelegd met de nazi’s.

Maar wacht even. Karl May was de favoriete auteur van Hitler. En in de boeken van Karl May komen we toch vooral edele Indianen tegen. Dat vond Hitler prachtig. Hoe zit dat dan? Daar komen ze bij extreem links even niet uit geloof ik.

Maar ach, feiten…
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44679
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Grauwe Eeuw.

Bericht door Mahalingam »

Hoe begroetten vroeger de Romeinen elkaar? Net zoals later de fascisten van Mussolini het deden.
Dat geeft te denken over hoe extreem rechts die Romeinen wel niet waren.
En dan de kinderen en de Romeinen. Er worden dit soort voorstellingen voor ze geregeld.

Afbeelding

Kinderen geconfronteerd met geweldenaars.

Omdat er tijdens de bouw van een nieuwe wijk in mijn stad wat Romeinse scherven en zo gevonden werden, hebben de straten namen van Romeinen gekregen. De Vergiliusstraat, de Octaviastraat maar ook de Julius Cesar fietsbrug. En in de linkse optiek is Julius toch een massamoordenaar van edele wilden? En die Romeinen toch kolonisten?
Ik ben benieuwd wanneer deze bug wordt voorgedragen voor herbenaming.
Dat nog wel even duren want die Grauwe Eeuw groep werkt chronologisch terug en dat van die Romeinen was lang geleden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Maarten
Berichten: 865
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: De Grauwe Eeuw.

Bericht door Maarten »

De maatschappij is ziek en verrot. Het jachtseizoen op alles wat blank is, is blijkbaar geopend. Ik krijg spontaan de neiging om nu heel wat racistisch te gaan roepen... [icon_lol.gif]

En die anne-fleur dinges...die moet echt eens hare mond houden, achterlijke bitch.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De Grauwe Eeuw.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Maarten schreef:De maatschappij is ziek en verrot.
Klopt, ook in mijn optiek. Het is de oorzaak dat men terugvalt naar het verleden en geen verantwoording wil afleggen voor het heden. Negers die teruggrijpen naar het slavernij verleden verdienen dat we het spel met hen meespelen en net even eerder terug gaan toen de slavernij, aangevoerd door wie anders de Arabieren, de mohammedanen, nog niet begonnen was.

Dus . . . . alle zeiknegers terug naar Afrika om daar met speer en in lendendoek hun best te doen om daar zonder bemoeienis van blanken te kunnen overleven in afwachting van hun toekomst. Dat gaat de 'zwartepieten' zeker lukken. Want ook in de oerwouden van Afrika geldt: de sterkste overleeft - al of niet met behulp van voedoe-voedoe krachten.

Een passend muziekje is zeker op zijn plaats.

https://youtu.be/JVsVfBgXxUI
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 44679
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Grauwe Eeuw.

Bericht door Mahalingam »

De Grauwe Griezels zijn weer in actie.
Ik wilde het vroeger niet geloven: dat cowboy en indiaantje spelen een 'cultural appropiation' is die niet deugt. Net doen of je een andere 'identity' hebt is racistisch. En discriminerend. En vernederend . En....
Aangifte om „racistische” verkleedpartij cowboys en indianen
Een actiegroep is gevallen over een feest waarbij kinderen als cowboys en indianen verkleed gingen. Tegen de organisator, TivoliVredenburg in Utrecht, is bij de politie aangifte gedaan wegens discriminatie. De politie bevestigt de aangifte.

Voor het jeugdfestival, dat in juni was, werden de kinderen opgeroepen als cowboys en indianen te komen. Maar volgens Actiegroep De Grauwe Eeuw is dat een „racistische stereotypering”.

„Cowboys zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor de genocide op de oorspronkelijke bewoners van Amerika”, stelt de groep, die een vergelijking maakt met nazi’s en Joden. Ook het dragen van een verentooi door mensen voor wie dit niet bedoeld is, kan in haar ogen niet door de beugel.

De actiegroep zegt te hebben overlegd met het muziekcentrum. Maar de leiding zou niet afdoende hebben gereageerd en daarom is aangifte gedaan.
Bij TivoliVredenburg kon woensdagmiddag niet direct iemand reageren.
Ik kan mij indenken dat niemand kon reageren. ze zijn met stomheid geslagen.
En dat "...de leiding zou niet afdoende hebben gereageerd.." wil zeggen: "we kregen geen gelijk en dat gaan we nu zo halen."
https://www.rd.nl/vandaag/binnenland/aa ... -1.1438455
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De Grauwe Eeuw.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Gaat het om Kinderen?

Ach ja, je kunt niet vroeg genoeg beginnen met kinderen te indoctrineren. Jehovah's Getuigen zijn daar beroemd berucht mee geworden. Tezamen met mogelijk andere sektes zoals de mislukte mensensoort moslims.

Het verschil? Kinderen bij de Jehovah's Getuigen en andere christelijke sekten worden niet geleerd anderen te haten, maar lief te hebben. De haatpropaganda en het walgen van niet-gelovigen is voorbehouden aan de blindgangers van Islam en staat haaks op de leer van Jezus Christus. En wie onderwees moslims vanuit welke leer? Dat kan niemand anders zijn dan de weerzinwekkende historische primitief heidense woestijnplasser Mohammed. Het achterlijke minderwaardige zooitje moslims doet er zijn nadeel mee.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 44679
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Grauwe Eeuw.

Bericht door Mahalingam »

De Grauwe Griezels zijn door de gemeente Utrecht ter zijde geschoven. Ze hebben het verbruid door te proberen met 'acties' en dreigementen hun zin door te drijven.
Actiegroep De Grauwe Eeuw geweerd uit straatnamen overleg gemeente Utrecht
De gemeente Utrecht wil niet langer aan tafel zitten met actiegroep De Grauwe Eeuw. Deze actiegroep wil dat straatnamen die verwijzen naar het koloniale verleden aangepast worden. Onlangs bleek dat de actiegroep de directeur van Rijkswaterstaat persoonlijk bedreigde omdat deze weigerde de naam van de Coentunnel te veranderen.

De gemeente Utrecht was in overleg met De Grauwe Eeuw vanwege een bezwaar over enkele straatnamen in de wijk Lombok. De gemeente staakt per direct de samenwerking met de actiegroep naar aanleiding van verschillende uitingen op sociale media. Zo heeft de actiegroep de hoogste ambtenaar van Rijkswaterstaat bedreigd. In augustus stuurde de actiegroep een brief naar de directeur-generaal van Rijkswaterstaat Michèle Blom. Daarin schrijven ze:
  • Wij verzoeken de Nederlandse staat om per onmiddellijk te stoppen met het verheerlijken van massamoordenaar Jan Pieterszoon Coen d.m.v. van de tunnel die u naar hem vernoemd heeft. Dit verzoek is maar op één manier in te willigen en dat is via een naamsverandering van de desbetreffende tunnel. Komt de Nederlandse Staat ons niet tegemoet met dit verzoek dan zullen er acties volgen waarmee wij zullen trachten om alsnog het stopzetten van dit soort koloniale verheerlijking af te dwingen. De acties zullen ook gericht zijn aan uw persoon, aangezien u de enige bent die het besluit hierover kunt nemen.
Samenwerking met actiegroep stopzetten
Volgens Dimitri Gilissen, fractievoorzitter van de VVD in Utrecht, is deze brief genoeg reden voor de gemeente om samenwerking met de actiegroep te stoppen: ‘Ze gebruiken dreigende taal en hun commentaar en kritiek is gericht op individuele ambtenaren. Dat doe je niet. Een club die deze methodes gebruikt is wat mij betreft niet welkom. Er zijn heel veel goedwillende mensen die iets willen met de historie van straatnamen. Deze club doet dat niet op een respectvolle en waardevolle manier.’

Ook de Haagse politiek mengde zich in de kwestie. ‘Wat mij betreft heeft de groep zich echt gediskwalificeerd als gesprekspartner,’ aldus VVD’er Dilan Yesilgoz. Ronald van Raak van de SP uit ook zijn kritiek op de werkwijze van de actiegroep: ‘Iedereen heeft het recht van meningsuiting, maar als je dreigt met geweld, dan sta je buitenspel.’

Mensen persoonlijk aangesproken
De Grauwe Eeuw heeft het afgelopen jaar vaker mensen persoonlijk aangesproken. In mei werd de directeur van Bataviawerf in Lelystad benaderd. De jaarlijkse VOC dag zou volgens hen niet door mogen gaan. De organisator van een tipi-feest in Breda werd ook bedreigd. Haar vredes-tipi-tentenkamp zou een vorm van racisme zijn. In Hoorn ging de groep vorig jaar al over tot actie. Daar bekladden zij vorig jaar onder andere een standbeeld van JP Coen – volgens de groep een massamoordenaar verantwoordelijk voor koloniale terreur.
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/act ... e-utrecht/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44679
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Grauwe Eeuw.

Bericht door Mahalingam »

De donkere dagen voor Kerstmis komen er weer aan. Wat doet dan het traditionele gezin? Bordspelletjes met zijn allen.
Dus de NRC doet een spelbespreking van "Captains of the Golden Age".
Een spel met nul procent geluk
Licht het anker, hijs de zeilen! In bordspel Captains of the Golden Age vaar je als zeventiende-eeuwse kapitein de wereldzeeën over. Thuis kunnen we geen genoeg krijgen van het geplunder en het ruime sop. Ja, Captains is een blijvertje.

Captains of the Golden Age is bedacht én uitgegeven door de Nederlandse spellenmakers Niek Jansma en Dick Severs. Ze sprokkelden zelf het geld voor de productie en distributie bij elkaar: via crowdfunding-website Kickstarter haalden ze 25.000 euro op.

Doel van het spel is om peper te verschepen van ‘de Oriënt’ aan de ene kant van het ronde spelbord naar een niet nader te noemen ‘republiek’ (oranje gekleurd) aan de andere kant. Daartussen liggen eilanden waar de handelswaren rum, hout, linnen en koper kunnen worden ingeladen.
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/28/ee ... 3-a1582800
Lol en links, het blijft een lastige combinatie als er geen 'juiste boodschap' in zit.
En dus kan je verontwaardiging verwachten uit zuur-linkse hoek wegens ophemeling van koloniale toestanden. Hier iemand die de lol er niet van inziet en mogelijk zich plaatsvervangend gekwest voelt.
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
mercator
Berichten: 19485
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De Grauwe Eeuw.

Bericht door mercator »

Mahalingam schreef:Lol en links, het blijft een lastige combinatie als er geen 'juiste boodschap' in zit.
Dat valt me telkens op, links is totaal verstoken van gevoel voor humor. Filip De Winter had zo s een stunt, een lekkere barbecue op een plein voor een kerk waar azielige zoekers een hongerstaking hielden [icon_lol.gif] . De linkse meute kreeg haast een hartaanval van verontwaardiging over zoveel "smakeloosheid" .

Uit dat artikel mag ik afleiden dat de huidige Nederlander wordt opgeroepen zich diep te schamen over de prestaties van zijn voorouders in de 17de eeuw. Mss alvast alle schilderijen van Rembrandt en Vermeer verbranden ? Want die protesteerden voor zover we weten niet tegen al dat racisme dat hen toestond om betalende opdrachtgevers te vinden.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Mahalingam
Berichten: 44679
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Grauwe Eeuw.

Bericht door Mahalingam »

De anti-slavernij activisten van De Grauwe Eeuw dreigen met een dwangsom richting de gemeente Den Haag, als zij niet als de wiedeweerga ‘koloniale’ straatnamen wijzigt.
Ik zou zeggen dat het tijd wordt voor de dwangbuizen en niet voor de dwangsommen. Die Grauwe Eeuwers raken steeds verder verwijderd van de realiteit door hun toegenomen ideologische gekte.
Volgens de actievoerders werkt de gemeente mee aan verheerlijking van slavernij zolang namen als Witte de Withstraat en J.P. Coenstraat blijven bestaan. De activisten vinden verheerlijking van de ‘koloniale massamoordenaars’ een vorm van racisme, waartegen gemeenten verplicht zijn op te treden. Ze dreigen met een dwangsom als Den Haag niet binnen zes weken op hun handhavingsverzoek reageert.
https://www.ad.nl/den-haag/anti-slavern ... ~aa1d76c3/

Anti-slavernij activiteiten moeten lonend gemaakt worden. Het lijkt mij een slecht business model.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8905
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: De Grauwe Eeuw.

Bericht door sjun »

Een kwestie van naam en toenaam van deze lieden publiceren en intussen een Marxisme museum laten verrijzen: :rolleyes:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80799
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Grauwe Eeuw.

Bericht door Ariel »

Afbeelding

Grauwe Eeuw vrijuit na bekladding

Leden van de extreemlinkse actiegroep De Grauwe Eeuw, die in oktober 2016 naar eigen zeggen VOC-monumenten in Hoorn hebben beklad, gaan vrijuit. De politie ziet geen reden leden van de groep als verdachten aan te merken.

De Grauwe Eeuw is inmiddels berucht omdat aanvoerder Michael van Z. heeft opgeroepen een moordaanslag op Sinterklaas-acteur Stefan de Walle te plegen.

In de nacht van 25 oktober 2016 werden onder meer een standbeeld van Jan Pietersz. Coen en een buste van Bontekoe beklad. Actiegroep De Grauwe Eeuw eiste de actie direct op in een bericht op Facebook.

Aangifte
De gemeente Hoorn deed aangifte van vernieling, maar de zaak belandde en blijft op de plank. „Je hebt feiten of omstandigheden nodig om iemand als verdachte aan te merken”, zegt politiewoordvoerder Roderick de Veen. „Dat zal in dit geval niet kunnen.”

Het feit dat de groep de actie direct opeiste, is voor de politie niet voldoende: „Er zijn camerabeelden, maar die zijn van een dusdanig slechte kwaliteit dat daar geen herkenning op zou kunnen volgen.”

Gemeenteraadslid Robert Vinkenborg, fractievoorzitter van de Hoornse Onafhankelijke Partij, is geschokt: „We moeten ons als politiek natuurlijk verre houden van afwegingen van justitie. Maar deze actie neigt naar terrorisme. Je moet je wel afvragen of er wel voldoende opsporingscapaciteit is. Deze zaak is weer een bewijs dat er beter cameratoezicht moet komen in de stad.”

Ook PVV-Kamerlid Gidi Markuszower is kritisch: „Ze lopen te slapen en te sukkelen bij justitie. Het alternatief is dat ze dit expres hebben laten liggen en dat is helemaal een schande. Maar ik ga uit van het eerste.”

De gemeente Hoorn laat weten in overleg te gaan met OM en politie om de schade van 700 euro terug te halen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44679
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Grauwe Eeuw.

Bericht door Mahalingam »

De resultaat van de acties van de Grauwe Eeuwer griezels is dat er meer en niet minder straten en wijken naar zeehelden worden vernoemd. Dat gebeurt dan wel buiten de randstad.
Urk wil met J.P. Coenstraat signaal afgeven
URK - De gemeenteraad van Urk heeft unaniem een motie van de lokale partij Hart voor Urk aangenomen om straten in de nieuwe wijk Schokkerhoek te vernoemen naar ,,helden van weleer'' als Michiel de Ruyter en Jan Pieterszoon Coen. ,,Wij vinden het belangrijk om de zeehelden te blijven eren'', zegt wethouder Gerrit Post van Hart voor Urk.

Met de motie wil de lokale partij een signaal afgeven in de discussie over het slavernijverleden van Nederland en de rol daarin van mannen als De Ruyter en Coen. ,,Een klein deel van Nederland wil van de helden van weleer de boeven van vandaag maken. Wij gaan niet mee met die linkse koers'', zegt Post. ,,Als de zeehelden ergens anders van hun sokkel worden getrokken, zijn ze bij ons welkom.''

De wijk Schokkerhoek moet ongeveer 1500 woningen krijgen. De bouw begint op zijn vroegst in 2020.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1697296 ... al-afgeven
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80799
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Grauwe Eeuw.

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:Urk wil met J.P. Coenstraat signaal afgeven
Leuk is dit. Ik hou van mensen die op deze manier dwars gaan liggen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44679
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Grauwe Eeuw.

Bericht door Mahalingam »

Cultural appropriation is een begrip overgewaaid uit de USA en dat doen is racisme.
En dus is er een actiegroep om deze vorm van racisme te bestrijden. En met succes is er weer wat lol en leut voor kinderen verdwenen.
Aangifte tegen ‘racistisch’ kinderfeestje met cowboys en indianen
Een actiegroep is gevallen over een feest waarbij kinderen als cowboys en indianen verkleed gingen. Tegen de organisator, cultuurorganisatie TivoliVredenburg in Utrecht, is bij de politie aangifte gedaan wegens discriminatie. De politie bevestigt de aangifte aan persbureau ANP.

Voor het jeugdfestival, dat in juni was, werden de kinderen opgeroepen als cowboys en indianen te komen. Maar volgens Actiegroep De Grauwe Eeuw is dat een “racistische stereotypering”.

“Cowboys zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor de genocide op de oorspronkelijke bewoners van Amerika”, stelt de groep, die een vergelijking maakt met nazi’s en Joden. Ook het dragen van een verentooi door mensen voor wie dit niet bedoeld is, kan in haar ogen niet door de beugel.

De actiegroep zegt te hebben overlegd met het muziekcentrum. Maar de leiding zou niet afdoende hebben gereageerd en daarom is er aangifte gedaan. Bij TivoliVredenburg kon vanmiddag niet direct iemand reageren.
https://wnl.tv/2017/10/18/aangifte-raci ... -indianen/
Er is inmiddels gereageerd. De rechtszaak hoeft niet meer. Dit kinderfeest is afgeserveerd uit naam van de lieve vrede.
Tivoli schrapt 'racistisch' kinderfeest onder druk van actiegroep
TivoliVredenburg houdt geen kinderfeesten meer met het thema cowboys en indianen. Een feest in juni vorig jaar dat eenmalig het thema het Wilde Westen had heeft tot veel gedoe geleid en dat betreurt het poppodium. ,,Het is niet verstandig geweest dit thema te kiezen'', zegt directeur Frans Vreeke.
https://www.ad.nl/utrecht/tivoli-schrap ... ~a018bddf/

Kijk die racisten eventjes plezier hebben !!


P.S.: in Dokkum blijven ze gewoon 'cowboys en indianen' kinderfeeestjes houden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22605
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De Grauwe Eeuw.

Bericht door King George »

Links vernietigt graag kinderfeestjes. Kinderseksfeesten kunnen daarentegen op rijkelijke subsidie van links rekenen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80799
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Grauwe Eeuw.

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
Tivoli schrapt 'racistisch' kinderfeest onder druk van actiegroep
TivoliVredenburg houdt geen kinderfeesten meer met het thema cowboys en indianen. Een feest in juni vorig jaar dat eenmalig het thema het Wilde Westen had heeft tot veel gedoe geleid en dat betreurt het poppodium. ,,Het is niet verstandig geweest dit thema te kiezen'', zegt directeur Frans Vreeke.
https://www.ad.nl/utrecht/tivoli-schrap ... ~a018bddf/
Tivoli en zijn directeur Frans Vreeke zijn nog gekker dan die achterlijke actiegroep door toe te geven aan deze idioten.
Tivoli Vredenburg reageert in het bijzonder op de eis van de prominente anti-Zwarte Piet en grauwe eeuw activiste Anousha Nzume.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22605
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De Grauwe Eeuw.

Bericht door King George »

De Grauwe Eeuw bestaat uit zieke geesten, dat weten we. Maar even ziek is het zwichten voor chantage en het dan nog goedpraten ook.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80799
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Grauwe Eeuw.

Bericht door Ariel »

Dit is Anousha Nzume Anna Steijn met haar man man Martijn.. Zij vindt cowboy en indianenfeestjes racistisch.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44679
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Grauwe Eeuw.

Bericht door Mahalingam »

Michael van Zeijl is op foto's te zien tamelijk blank, of "wit" in zijn terminologie.
Hij heeft een stemadvies voor alle goede mensen die niet wit zijn.
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 5472513742
“Wij adviseren niet witte mensen die toch willen stemmen om op DENK te stemmen. Vorig jaar deden we dit advies omdat dit een historisch moment zou zijn tegen witte dominantie, dit jaar doen we dit omdat ze afgelopen jaar hebben bewezen dat ze zich niet in een wit kadertje hebben laten dwingen. Helaas zien we dit laatste wel bij de meeste andere partijen.
En hij is ook boos op Gr. Links.
Groenlinks koloniseerde overigens ook ons project in Utrecht omdat een wethouder de gevoelens van witte kindjes boven die van niet witte kindjes zet. Groenlinks doet ook vrolijk mee met rechts in hun pogingen tot criminaliseren van niet witte antiracisten.

Dus als je gaat stemmen dan laat je niet leiden door wat zo’n witte partij je allemaal voorschotelt, DENK zelfstandig en stem niet of anders op DENK.”
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De Grauwe Eeuw.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:
Mahalingam schreef:Urk wil met J.P. Coenstraat signaal afgeven
Leuk is dit. Ik hou van mensen die op deze manier dwars gaan liggen.
Ik ben ook een dwarsligger. Dank je Ariel! :heart:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22605
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De Grauwe Eeuw.

Bericht door King George »

Dispereert niet


Lijfspreuk van Jan Pieterszoon Coen (1587-1629), gouverneur-generaal van Nederlands Oost-Indië, 1619-1623 en 1627-1629. De uitdrukking komt het eerst voor in het slot van zijn brief uit 1618 aan het bestuur van de Verenigde Oost-Indische Compagnie, de Heeren Zeventien: “Dispereert niet, ontsiet uwe vyanden niet, daer en is ter werelt niet dat ons can hinderen... daer can in Indiën wat groots verricht worden!". De lijfspreuk staat ook vermeld op het standbeeld van Coen in zijn geboortestad Hoorn.

De spreuk is nadien populair gebleven, in het bijzonder in protestants-christelijk Nederland. De anti-revolutionaire minister-president Hendrik Colijn, die een grote bewondering had voor de machtspolitiek van Coen, hield een voordracht onder de titel "Dispereert niet" bij de 350ste geboortedag van Coen op 1 februari 1937. Toen koningin Wilhelmina op 14 mei 1940 zich voor het eerst na haar aankomst in Londen, via de BBC tot de Nederlandse bevolking richtte, besloot zij haar toespraak met deze twee woorden van Coen. In 1941 publiceerde de romancier en schrijver van jeugdboeken K. Norel een boek onder de titel `Dispereert niet'. Maar de grootste bekendheid kregen vanaf hetzelfde jaar de beide Algra's, die in dertien delen onder de titel "Dispereert niet" een gereformeerde interpretatie van de Nederlandse geschiedenis gaven.


http://www.dutchrevolt.leiden.edu/dutch ... 0niet.aspx
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie