Busje rijdt in op voetgangers Barcelona

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76661
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Busje rijdt in op voetgangers Barcelona

Bericht door Ariel »

Spaanse politie doorzoekt woning imam

De Spaanse politie heeft zaterdagochtend in de gemeente Ripoll ten noorden van Barcelona het huis van een imam doorzocht.

Er is gezocht naar DNA-sporen, meldde de krant El Pais op basis van politiebronnen. De politie vermoedt dat een van de twee lijken die zijn gevonden in een huis in Alcanar, dat van de moslimgeestelijke kan zijn.

De terreurcel zou volgens de politie de aanslagen op de Ramblas in Barcelona en de verijdelde aanslag in Cambrils in het huis hebben gepland. In de woning in Alcanar vond woensdag een grote explosie plaats.

De politie kondigde zaterdag ,,meerdere gecontroleerde explosies” in Alcanar aan, en voegde eraan toe dat de bevolking zich daar geen zorgen over hoeft te maken. De woning raakte woensdag zwaar beschadigd door ontplofte gasflessen.

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken is ondertussen een bijeenkomst van politie, veiligheidsdiensten en minister Juan Ignacio Zoido. Beslist wordt of het land het terreurniveau in het land, dat al tijden op 4 staat, verhoogd zal worden naar 5 – het allerhoogste niveau van alertheid.
Joh... :ohmy2: Een imam. Die was vast in dat huis om de jongens te waarschuwen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76661
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Busje rijdt in op voetgangers Barcelona

Bericht door Ariel »

Babyfaces vol van moordlust

Afbeelding

Verontrustend: IS hangt aangeslagen in de touwen, maar weet nog steeds tieners te enthousiasmeren voor de martelaarsdood. Nu het stof optrekt aan de Costa Dorada begint het silhouet van een piepjonge Spaanse jihadistische terreurgroep zich af te tekenen.

Vijf jongemannen met nagemaakte bomgordels, een blunderende explosievenmaker in een huis met zwembad, een 17-jarige student voor wie één massamoord blijkbaar niet genoeg was. Op de foto’s lijken vier van hen, vrienden uit de omgeving van Barcelona, sympathieke kwajongens, maar ze vermoordden veertien onschuldige onbekenden.


De Spaanse justitie gaat uit van een dadergroep van maximaal twaalf man. Hun grote plan voor een aanslag met een truck vol gasflessen mislukte, maar met een geïmproviseerd plan B zaaiden ze donderdag alsnog dood en verderf. Drie lopen nog vrij rond, vier zitten er vast, een is door zijn eigen bom de lucht in gegaan, in totaal vijf zijn er doodgeschoten. Een moedige politieman schoot vier van hen neer toen ze uit hun busje kwamen met bijlen, messen en lege bomgordels. Een vijfde vond die nacht ook de dood. Het had een moordplan C moeten worden.

Coca-Cola
De Spaanse Marokkaan Moussa Oukabir (17) hoorde bij dat doodgeschoten viertal, net als Younes Abouyaaqoub (22). Het lijkt erop dat hij de bestuurder was van het busje op de Ramblas. Na het bloedbad ging hij er vermoedelijk te voet vandoor. Ook hun vrienden Said Aallaa, Mohamed Hychami waren late tieners of begin twintig.

Justitie had geen enkele aanwijzingen dat een van de jongens iets met terrorisme te maken had. Wel had Moussa op Facebook al eens zijn ware gezicht getoond. Op de vraag wat hij zou doen als hij de koning van de wereld was, antwoordde hij: ’alle ongelovigen doden’.

Dat jongeren gevoelig zijn voor de lokroep van de jihad, is geen verrassing. „Veel Nederlandse Syrië-gangers waren ook een jaar of 16, 17, 18 toen ze vertrokken”, zegt terrorisme-expert Jelle van Buuren.

Maar dat was nog in de glorietijd van het kalifaat. „Het slechte nieuws is dat IS blijkbaar nog steeds aantrekkingskracht uitoefent op jongeren’, zegt Van Buuren. ,,Voor jihadveteranen die daar nog zitten of die terugkeren is die aantrekkingskracht begrijpelijk. Zij raakten geïnspireerd toen het kalifaat nog groeide, ze zitten er diep in en voor hen is er vaak geen weg meer terug. Maar het is verontrustend dat 17-jarigen nog steeds bereid blijken om zelfmoordaanslagen te plegen. Zelfs nu het kalifaat in verval is.”

Was er misschien een oudere man die de leiding had over de tieners? Dat is voor de Spaanse justitie een belangrijke vraag. „Vaak zie je dat een cel onder invloed staat van een ervaren aanvoerder, die ronselt en de theologische munitie aanlevert om geweld te legitimeren met een religieus sausje.”

Bij de Hofstadgroep was die inspirator bijvoorbeeld de geheimzinnige sjeik Redouan el Issar, bijgenaamd De Syriër, die daags na de moord op Theo van Gogh Nederland ontvluchtte.

Islamitische Staat heeft de aanslag direct opgeëist via het eigen persbureau Amaq. Kenners beschouwen zo’n statement als vrij betrouwbaar. Maar hoe kort waren de lijnen tussen de terreurcel en het kalifaat?

Drie mogelijkheden
Er zijn ruwweg drie mogelijkheden. Het kan zijn dat de groep via versleuteld berichtenverkeer direct in contact stond met een planningshoofdkwartier in Raqqa. Tweede mogelijkheid is dat een of meer doorgewinterde terugkeerders uit het strijdgebied bij de plannen in Spanje betrokken waren. Derde mogelijkheid is dat er uitsluitend via propaganda een verband was tussen IS en de groep. Het kalifaat doet via internet vaak oproepen aan radicale eenlingen om met trucks dood en verderf te zaaien. Het maakt hen niet uit wie daar gehoor aan geeft, een vrome moslim of een crimineel.

Gasflessenbom
Van Buuren ziet in de ontploffing van de gasflessenbom in Alcanar een kleine aanwijzing voor het scenario dat de groep alleen op afstand in contact stond met Raqqa. Bij die voortijdige explosie vielen een dode en zeven gewonden. Later gisteravond werden stoffelijke resten van een tweede persoon gevonden. „Dat kan erop duiden dat er geen ervaren bommenbouwer aan het werk was. Het knutselen met explosieven is ingewikkelder dan het lijkt.”

Nu het grondgebied van IS krimpt en steden zoals Mosul en straks Raqqa vallen, wordt IS in Europa eerder gevaarlijker. De doodsstrijd in Syrië en Irak vormt nu nog een bliksemafleider. De vrees bestaat dat overlevende extremisten na de vernietiging van de islamitische staat juist hun energie gaan richten op aanslagen in het westen. Expert trekken wel de vergelijking met de boze tovenaar Voldemort uit de Harry Potter-boeken. Zijn lichaam is dood, maar zijn giftige geest kan via omwegen nog steeds opereren.

„Een religie die zegt de absolute waarheid in pacht te hebben, biedt een identiteit en blijft dus aantrekkelijk”, zegt Van Buuren. „Het gedachtegoed van IS is niet verslagen.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41987
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Busje rijdt in op voetgangers Barcelona

Bericht door Mahalingam »

Een imam van de religie van de vrede van het graf. Wie had dat ooit kunnen denken?
Spaanse politie doorzoekt woning imam op DNA-sporen
De Spaanse politie heeft vanochtend in de gemeente Ripoll ten noorden van Barcelona het huis van een imam doorzocht. Er is daar gezocht naar DNA-sporen. De sporen zijn nodig om de vermoedens te staven dat een van de twee in Alcanar gevonden lijken van de geestelijke is. In die plaats vond woensdag een grote explosie plaats in een huis plaats.

De politie vermoedt dat een van de twee lijken die in Alcanar werden gevonden dat van de moslimgeestelijke kan zijn. Volgens de Spaanse krant El País wordt er nu daarom gezocht naar DNA sporen in het woonhuis van de man. Van alle verdachten van de terreurcel komt het grootste deel uit Ripoll of nabije dorpjes.

De Catalaanse politie vond gisteren in het huis in Alcanar, de stoffelijke resten gevonden van een tweede persoon. Eén bewoner werd er al dood aangetroffen, een andere belandde gewond in het ziekenhuis. Volgens El País was de politie met behulp van een robot op zoek naar mogelijk achtergebleven explosieven, toen ze op het tweede, zwaar verminkt, lijk stuitte. Het vermoeden bestaat dat de drie deel uitmaakten van de terreurgroep die verantwoordelijk is voor de vele slachtoffers in Barcelona en Cambrils.
http://www.ad.nl/dossier-aanslagen-span ... ~aa31d715/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76661
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Busje rijdt in op voetgangers Barcelona

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:Een imam van de religie van de vrede van het graf. Wie had dat ooit kunnen denken?
Als de goeie man werkelijk in dat huis in Alcanar geweest is, dan heeft hij ook iets met deze aanslag te maken.

Alcanar ligt in het midden van Spanje, en Ripoll ligt in het noorden van Spanje. Afstand 300 kilometer. Een beetje ver voor een kort bezoekje.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76661
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Busje rijdt in op voetgangers Barcelona

Bericht door Ariel »

Deze verontrustende foto toont wat de terroristen echt van plan waren

Afbeelding

Het leek woensdagavond nog om een ongelukkige gasontploffing te gaan in Alcanar. Maar donderdagavond werd duidelijk dat ze in Spanje aan veel erger zijn ontsnapt. In het huis werd namelijk wekenlang een grote aanslag voorbereid. De politie vond er een honderdtal butaan-en propaanflessen, bedoeld om veel meer slachtoffers te maken.

Woensdagavond werd een woning vernield door een explosie in Alcanar, een gemeente in de Spaanse provincie Tarragona, op tweehonderd kilometer van Barcelona. Een knal die tot kilometers ver te horen was. In het huis zelf vielen twee doden en een zwaargewonde. Vermoed wordt dat het om leden van de terreurcel gaat die de aanslagen pleegde. Door de klap raakten ook zes mensen uit omliggende huizen gewond. Volgens buren was het huis nog maar enkele maanden bewoond.

Eenmaal ter plaatse vond de brandweer in het huis een honderdtal butaan- en propaanflessen. Eerst werd aan een ongelukkige gasontploffing gedacht, maar donderdagavond vond de politie een link met de terreurdaden in Barcelona en Cambrils.

Achtergelaten documenten

Het puzzelstuk dat beide zaken met elkaar in verband bracht, was een document dat de politie in de witte bestelwagen van de Ramblas vond. Het gaat om identiteitspapieren van de man die woensdagavond zwaargewond raakte bij de ontploffing in Alcanar. Donderdagavond laat vertelde Josep Lluís Trapero, chef van de Catalaanse politie, voor de eerste keer dat er een link is tussen beide gebeurtenissen.

De terroristen zouden in het huis in Alcanar geprobeerd hebben om gasflessen klaar te maken voor een aanslag, maar dat zou dus mislukt zijn. Onderzoekers vonden in het huis ook sporen van TAPT, de springstof waarvan ISIS-terroristen intussen hun handelsmerk hebben gemaakt.

Terreurplan afgezwakt

Trapero liet er vrijdag op een persconferentie alvast geen twijfel over bestaan: in Spanje zijn ze aan veel erger ontsnapt. De aanslagen in Barcelona en Cambrils waren geen ‘plan A’, wél “maar” een ‘plan C’.

Plan A van de terroristen was om een grote vrachtwagen te huren, die vol te laden met explosieven en die dan tegen een gebouw te laten knallen en een gigantische explosie te veroorzaken. Omdat ze niet het nodige rijbewijs konden voorleggen, konden ze de truck echter niet huren. Dat mislukte dus. Daarom wilden ze twee kleinere bestelwagens volladen met explosieven, maar dat mislukte ook omdat ze niet wisten hoe ze de explosieven klaar moesten maken en ze de woning per ongeluk opbliezen.

De terroristen reden dan maar met een huurwagen in op een mensenmassa in op de Ramblas in Barcelona.

Zwaarbewaakt in ziekenhuis

De persoon die zwaargewond raakte in Alcanar is intussen gearresteerd door de politie en speelt ongetwijfeld een belangrijke rol in het terreuronderzoek. De man wordt momenteel zwaar bewaakt in het ziekenhuis. De verdachte zou overigens hetzelfde huis gewoond hebben als Driss Oukabir, de man die zich donderdagavond ging aanmelden bij de politie nadat zijn foto overal in de media verscheen.

Bronnen binnen de Spaanse antiterreurcel bevestigen dat de Mossos, de Catalaanse politie, de nationale politie nooit op de hoogte heeft gebracht van het incident in Alcanar.
Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1594
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Busje rijdt in op voetgangers Barcelona

Bericht door Pizzaman »

Ariel schreef:Afbeelding
In feite zijn we al meerdere keren 'gespaard gebleven' niet door de supergoeie politie,
maar door het achterlijke IQ van de volgelingen van Mohammed.

Afbeelding
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76661
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Busje rijdt in op voetgangers Barcelona

Bericht door Ariel »

Je moet wel iedere keer weer wat nieuws verzinnen. Kaarsjes, beertjes , John Lennon’s ‘Imagine’ , het wordt anders allemaal zo alledaags. Zo banaal. Zo simpel....Nee, we gaan het vanaf nu geheel anders doen.
Toeterende taxi’s raken Barcelonezen in het hart

Taxichauffeurs in Barcelona hebben met een toeterprotest op indrukwekkende wijze de slachtoffers van de aanslagen herdacht. Luid claxonnerend draaien meer dan honderd taxichauffeurs in de loop van de middag de Ramblas op. Sommige voertuigen hebben zwarte lintjes aan hun antenne geknoopt, andere steken een gebalde vuist door hun raam naar buiten.

Het duurt even voordat de voetgangers op de Ramblas beseffen wat er gaande is. Dan stromen de mensen naar de kant, geven de chauffeurs een hand en schreeuwen ‘bravo’. Anderen staan huilend te applaudisseren. Weer anderen schreeuwen: ‘ik ben niet bang’. Niet de zoveelste uitvoering van John Lennon’s ‘Imagine’ of kaarsje en knuffelbeertjes, maar een rauw, boos toeterprotest raakt de inwoners van Barcelona in het hart.

Afbeelding

,Heel emotioneel en mooi”, zegt Jesus Jaen. Het laat zien dat we één zijn, zegt Jesus terwijl hij klapt voor de passerende taxi’s. Aan het einde van de Ramblas draaien de chauffeurs om en rijden terug richting Plaça de Catalunya, de plek vanwaar het terroristenbusje de promenade opreed. Daar worden bloemenkransen uitgeladen, en wurmen de taxichauffeurs zich door de mensenmassa. Midden op de Ramblas houden de mannen een minuut stilte en laten ballonnen op. De geel-zwarte ballonnen stijgen op en raken verstrikt in een boom. Onder de boom worden de kransen uitgestald.

Taxichauffeur: ik ben moslim
De herdenking is georganiseerd door taxichauffeurs met verschillende etnische achtergronden, vertelt chauffeur Sye Shiraz van Pak Taxi. ,,Ik ben Pakistaans en moslim. We willen als Pakistaanse taxichauffeurs onze solidariteit tonen met de slachtoffers van de aanslag en de inwoners van Barcelona en hun families”, zegt hij. ,,Geen enkel geloof, staat het doden van mensen toe. Wij voelen dezelfde pijn. Dit is een energieke stad, en wij willen dat teruggeven aan de stad.”

Niet alleen de taxichauffeurs, maar ook politievoertuigen en motoren rijden aan het einde van de manifestatie door een haag van applaudisseren mensen de Ramblas af. Sommige agenten kijken verbaasd naar de spontane uitingen van waardering.
Afbeelding

Afbeelding
Tot de volgende keer.

Wat we dan weer moeten verzinnen? :nietverstaan: Nou ja, we verzinnen heus wel weer wat nieuws.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76661
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Busje rijdt in op voetgangers Barcelona

Bericht door Ariel »

Voorzitter van de moskee in Ripoll (Spanje). Met een enorme bidvlek..

I can't believe they did it.... :no1:

Afbeelding
Gêne in Ripoll: ‘hun’ imam lijkt het brein achter de terreur in Catalonië

In Catalonië is een klopjacht gaande op de man die donderdag toeristen doodreed. Ook over de imam van de plaats Ripoll wil de politie dringend alles weten.

Enorme gêne is wat je vooral proeft bij de bewoners van het fraaie stadje Ripoll waar het zaterdag marktdag is. Dat uitgerekend inwoners van dit vriendelijke oord, waar bij het gemeentehuis een enorme Catalaanse onafhankelijkheidsvlag hangt, verantwoordelijk zijn voor de gruweldaden die met name buitenlandse toeristen fataal is geworden, kan men maar moeilijk vatten. ,,Iedereen gaat hier altijd heel vriendelijk met elkaar om en ook de paar honderd Marokkaanse inwoners zijn goed geïntegreerd’’, verzekert Juan Sanchez (73) die met zijn vrouw groenten inkoopt.

Op een bankje bij de rivier zitten drie bejaarde Marokkaanse mannen die aanvankelijk zelf niets willen vertellen over hun afkomst. ,,Wij komen uit de hemel’’, zegt de oudste die zich later voorstelt als Mohammed. Ja natuurlijk is het verschrikkelijk wat er is gebeurd. ,,In geen enkel geval mag je uit naam van Allah mensen doden. Nu dat wel is gebeurd zal dit de verhoudingen tussen de bewoners onderling schaden. Een rotte tomaat in een kist kan alle andere snel bederven’’, zegt hij.

De aanslagplegers uit Ripoll zijn voor vrijwel alle inwoners bekende gezichten. ,,Als je hier een week woont, ken je in ieder geval iedereen van gezicht’’, zegt Mohammed. Het is voor hem een groot raadsel hoe de jonge, in een enkel geval nog minderjarige, mannen tot deze terreuractie zijn gekomen. ,,Ze moeten vogels in hun hoofd hebben. De politie zal snel moeten achterhalen wie ze heeft gek gemaakt. De duivel mag niet ontsnappen.’’

Op het Plaza Civica vertelt Elisabeth (21), de serveerster van Pastisseria Costa, dat de politie de afgelopen nacht honderd meter verderop een huis is binnengevallen. Daar woonde de imam. Naar verluidt heeft de politie de woning doorzocht op spullen maar ook om DNA van de imam, d’Abdelbaki Es Satty, te vinden. Het vermoeden bestaat dat zijn stoffelijk overschot is gevonden in een huis in de stad Alcanar. Dat pand explodeerde afgelopen woensdag. De politie gaat ervan uit dat dit huis een bommenfabriek was waarmee de verdachten aanslagen hadden willen plegen.

,,Ik vind het allemaal heel beangstigend wat nu bekend wordt’’, zegt Josefina Sanz (72) die op een terrasje in het centrum koffie drinkt. Ze zegt het eerlijk: ze heeft het niet zo begrepen op de honderden Marokkanen (,,Moros’’) in Ripoll. ,,De meesten hangen de hele dag rond op straat of in een café en je begrijpt nooit hoe ze aan de kost komen’’. Ze heeft het ze ook nooit gevraagd. Ze kent geen enkele Marokkaan persoonlijk. ,,Ik ben behoorlijk racistisch’’, zegt ze ,,maar ik doe niemand kwaad hoor.’’

Sanz wijst de weg naar cafetaria Esperanza, tegenover het treinstation. Het is het belangrijkste trefcentrum voor de Marokkaanse gemeenschap. Zo’n twintig mannen zitten er ’s middags zwijgend aan kleine tafeltjes naar de televisie te kijken. Het journaal opent met het nieuws: El Imám de Ripoll sospechoso. Hun voorganger in de moskee is verdachte. De televisie toont de slaapkamer van de imam en zijn rommelige woning.

De vaste bezoekers van Esperanza weten te vertellen dat de imam een goede twee jaar geleden is komen werken in hun gebedshuis. ,,Hij gaf onder andere koran lessen aan de jongeren’’, zegt Mohameddi (61) die achter een dambord zit. In de preken van de imam is hem nooit iets bijzonders opgevallen. ,,Hij zei nooit iets raars.’’

Een maand geleden is de imam plotseling vertrokken. ,,Met een grote bestelbus is hij weggereden’’, zegt Mohameddi. ,,Hij wilde ergens anders naar toe. Waar hij meer kon verdienen.’’ Sindsdien bidden de moslims van Ripoll zelf, zonder geestelijke begeleiding. Via de televisie horen ze nu dat hun gebedsleider naar alle waarschijnlijkheid in een huis vol zelfgemaakte explosieven het leven heeft gelaten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1594
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Busje rijdt in op voetgangers Barcelona

Bericht door Pizzaman »

Ariel schreef:Je moet wel iedere keer weer wat nieuws verzinnen. Kaarsjes, beertjes , John Lennon’s ‘Imagine’ , het wordt anders allemaal zo alledaags. Zo banaal. Zo simpel....Nee, we gaan het vanaf nu geheel anders doen.

.....

Tot de volgende keer.

Wat we dan weer moeten verzinnen? :nietverstaan: Nou ja, we verzinnen heus wel weer wat nieuws.
Toch vind ik dit goed. Die moslims staan daar VOOR ZICHZELF, als beroepsgroep.
En zij spreken wel degelijk hun afkeriung uit, min of meer als individu. Zij identificeren zich.
Het gaat verder dan een kaarsje branden of met een bordje wapperen, in de massa, en voor de vorm.

Deze moslims lopen ook daadwerkelijk risico, om de lul te zijn door extremisten die komen wraaknemen.
EN daarom vind ik hun protest/herdenking persoonlijk en daarom ook GOED.

Nou nog die kutmoskee en het huis van die haatsjeik afbranden.
Dan kan ik zowaar ook nog een BEETJE gaan indenken,dat dit niet HUN islam zou zijn.
WEL de islam van degenen die allemaal hun bek dicht houden.
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48945
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Busje rijdt in op voetgangers Barcelona

Bericht door Pilgrim »

Klopjacht op ’hoofddader’ Barcelona

19 aug 2017 - Hilde Postma

Afbeelding

Niet Moussa Oukabir, maar Younes Abouyaaqoub (22) bestuurde de witte bus die een bloedbad aanrichtte op de Ramblas donderdag.

Dat is de steeds vastere overtuiging van de Catalaanse politie, terwijl het onderzoek vordert. Abouyaaqoub is momenteel nog op de vlucht. Vrijdag zijn de Franse autoriteiten op de hoogte gebracht, omdat niet wordt uitgesloten dat hij de grens over is gestoken.

In eerste instantie dacht de politie dat het Moussa Oukabir (17) moest zijn die de bus bestuurde die minstens honderd mensen raakte toen hij zigzaggend over de Ramblas reed. Maar het onderzoek is nog lang niet afgerond, en in de loop van vrijdagavond werd deze hypothese steeds minder aannemelijk voor de Catalaanse politie. “Het is een mogelijkheid, maar deze wordt steeds minder waarschijnlijk”, zei politiechef Joesp Lluís Trapero. In de nacht maakte de politie bekend op zoek te zijn naar Younes Abouyaaqoub als hoofddader. De politie kwam tot deze conclusie nadat er vele getuigen zijn gehoord die de bestuurder van de bus zagen wegvluchten.

Younes is 22 jaar oud, en komt ook uit Ripoll. Gister dacht de politie nog dat hij wellicht dood zou zijn, net als de vijf die in Cambrils donderdagnacht werden doodgeschoten door de politie. Maar nu is de klopjacht op hem dus in volle gang. Niet alleen is zijn signalement aan Frankrijk doorgegeven, ook de omgeving van Girona en Barcelona wordt uitgekamd.

Bij de aanslag vielen 14 doden en 130 gewonden.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1594
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Busje rijdt in op voetgangers Barcelona

Bericht door Pizzaman »

Pilgrim schreef:
Klopjacht op ’hoofddader’ Barcelona
Unieke kans voor 'dit is niet mijn islam' moslims om die kloothommel aan te leveren op het bureau. Ietwat beschadigd geen bewaar.
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48945
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Busje rijdt in op voetgangers Barcelona

Bericht door Pilgrim »

Islamitische massamoord in Barcelona: Wij geven de slachtoffers een naam!

Geplaatst op 19 augustus 2017

Afbeelding
Rozen, neergelegd bij een plas opgedroogd bloed op de Las Ramblas in Barcelona.

Tot nu toe werden er 14 mensen in Barcelona gedood, 130 raakten gewond. Gisteren zochten wanhopige gezinnen naar hun vermiste familieleden, nadat de eerste namen van de slachtoffers bekend werden. In Duitse (Nederlandse) media krijgen zij een naam noch een gezicht. Wij geven die aan hen.

Onder de vermisten bevindt zich de 7-jarige Julian Cadman, die in Kent in Groot-Brittannië werd geboren en drie jaar geleden met zijn ouders naar Australië trok. (inmiddels is bekend dat de jongen nog leeft en bij zijn moeder in het ziekenhuis ligt).

Het jongste dodelijke slachtoffer van de koran-gelovigen werd slechts drie jaar oud.

Ook de 42-jarige Jared Tucker uit Californië werd gedood. Hij en zijn vrouw Heidi Nunes, 40, raakten tijdens de aanslag van elkaar gescheiden. De vader van Jared, Daniel Tucker, zei tegenover The Daily News of New York dat zijn zoon vrijdagmorgen door zijn vrouw was geïdentificeerd. “We kunnen het allemaal nog niet goed begrijpen”, aldus Daniel Tucker. Jared Tucker en zijn vrouw Heidi vierden hun eerste trouwdag in Barcelona. Het zou voor haar een “late huwelijksreis” geweest zijn, vertelde de 40-jarige lerares aan NBC News. Ze zouden gespaard hebben voor de twee weken vakantie in Europa en Parijs, Venetië en toen Barcelona bezocht hebben. Ze zouden buiten gezeten en iets gedronken hebben. Zij zou opgestaan zijn om de etalage van een juwelier te bekijken. Haar man had intussen naar het toilet willen gaan. Toen brak de chaos uit. Heidi Nunes vertelt dat ze een kiosk zou zijn binnengeduwd en daar bescherming zou hebben gevonden tot de aanval voorbij was. Daarna zou ze haar man niet teruggevonden hebben, zou echter foto´s hebben gezien waarop hij zwaargewond op straat ligt.

Ook de dood van de Italianen Bruno Gulotta en Luca Russo, de Belgische moeder Elke Vanbockrijck, 44, en van de Spanjaard Francisco Lopez Rodriguez, 57, werd bevestigd.

Volgens zijn vrouw Martina zou Bruno Gulotta, een computerverkoper uit Lugano, op de grond geknield zijn om zijn 6-jarige zoon en zeven maanden oude dochtertje tegen de aanstormende bestelbus te beschermen. “Zijn dochter zal nu nooit haar lieve vader kennen”, aldus de familie van de vermoorde in een online statement. Hij zou een “gulle, vriendelijke en zielsgoed mens” zijn geweest.

De 44-jarige Elke Vanbockrijck uit het Vlaamse Tongeren was met haar man en hun beide zoon met vakantie in Spanje. Ze was erg betrokken bij de voetbalvereniging KFC Heur Tongeren van haar 10 en 14 jaar oude zoons, die ze altijd begeleidde bij de trainingen en de wedstrijden.

“Ze was nooit negatief. Ze was altijd positief”, beschrijft de voorzitter van de voetbalclub, Arnould Partoens, haar. Haar man, een politieagent, en de beide zoons raakten niet gewond bij de aanslag van ISIS. “Ze was op de verkeerde tijd op de verkeerde plek”, aldus Partoens.

Een 3-jarig jongetje, hij zou het achter-neefje van Francisco Lopez Rodriguez zijn, kwam om het leven. Hij zou samen met zijn moeder, grootmoeder, zus en tante onderweg geweest zijn. Zijn tante raakte bij de poging hem te beschermen gewond.

Eveneens dood – een 74-jarige vrouw uit Lissabon, haar 20-jarige kleindochter wordt nog vermist.

Ook de Spaanse Pepita Codina, 75, werd vermoord. In Cambrils werd de 61-jarige Ana Maria Suarez door de “islamisten” doodgestoken.

De Canadese minister-president Justin Trudeau, een grote vriend van de islam, bevestigde de dood van één Canadese staatsburger en vier gewonden.

Volgens informatie van artsen raakten er in totaal 130 mensen gewond. 15 van hen bevinden zich in kritieke toestand, 25 zijn zwaargewond. Onder de gewonden bevinden zich burgers uit 34 landen. Onder hen mensen uit verre landen zoals China, Honduras, Koeweit, Venezuela, Pakistan en Australië.

En hier zijn de namen van hun vermoedelijke (islamitische!) moordenaars:

Moussa Oukabir, 17, door de politie doodgeschoten. Vier verdachten werden gearresteerd, drie in Ripoli en eentje in Alcanar. Drie van hen zijn Marokkanen, eentje zou een “Spanjaard” zijn uit de Noord-Afrikaanse enclave Melilla. Geen van hen zou tot nu toe een terroristische achtergrond hebben. De gearresteerden zijn tussen 21 en 34 jaar oud.

De politie is op zoek naar Mohamed Hychami, Younes Abouyaaqoub en Said Aallaa, allen Marokkanen in de leeftijd van 17 tot 24 jaar. Z|ij zouden deel uitmaken van de “terreurcel” Alcanar en de aanslagen mede gepland hebben.

Hoeveel Jihadisten er in totaal bij het islamitische moordcomplot betrokken zijn, kon politiechef Josep Luis Trapero niet zeggen. Hij sluit meer aanslagen niet uit.

In tegenstelling tot de Duitse (Nederlandse) media heeft de Engelse pers ook de foto´s hierbij!

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/08/19 ... -een-naam/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6564
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Busje rijdt in op voetgangers Barcelona

Bericht door Ali Yas »

Pilgrim schreef:
Geen van hen zou tot nu toe een terroristische achtergrond hebben.
Nee. Ik mag toch hopen dat zulke lui levenslange gevangenisstraffen zouden uitzitten. Wat de politie (?) hier zegt is onzin. Wat ze misschien bedoelen is dat de daders niet op een shortlist stonden. Niets te nadele van de Spaanse politie hoor, die schijnt heel actief en effectief te zijn, maar het is onbegonnen werk. Zo lang er geen effectieve afstraffing van dit soort daden bestaat, blijven er nieuwe daders komen.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Busje rijdt in op voetgangers Barcelona

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ali Yas schreef:Niets te nadele van de Spaanse politie hoor, die schijnt heel actief en effectief te zijn, maar het is onbegonnen werk.
Gelukkig deel ik die bewondering niet. In mijn beleving zijn het gestreste falende sukkels.

Ze schieten een moslimjoch buiten Barcelona dood en hun baas verklaart onmiddellijk dat hij de chauffeur van het bestelbusje is. Ik vond dat direct al vreemd. Maar in het licht van het populaire fake news en een gestreste wereld niet zo verwonderlijk.

Met preventief optreden kun je een boel ellende voorkomen.

Noem moslims de mislukte mensensoort. Leg uit waarom en zeg daarbij dat geen mens verplicht is zich moslim te noemen. Begin overigens met het artikel Godsdienstvrijheid in de wet te schrappen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76661
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Busje rijdt in op voetgangers Barcelona

Bericht door Ariel »

Afbeelding

Tja..mooi plaatje, Gehoofddoekte vrouwen in lappen gehuld. Mannen die niet naast hun vrouw staan om ze te steunen. :nietverstaan: En tranen. Veel tranen. Zijn het tranen omdat ze hun zonen verloren zijn, en tranen omdat Islam en moslims weer in een slecht daglicht staat, of zijn ze werkelijk begaan met de slachtoffers van deze aanslag.

En huilende moeder...Nee, niet iemand heeft jullie zonen gek gemaakt , maar Islam heeft jullie zonen gek gemaakt. maar zolang moslims dat blijven ontkennen zal er niets veranderen.
Moeder terrorist vol ongeloof: Iemand maakte ze gek.

De klokken sloegen zeven uur deze zaterdagavond in het Pyreneeëndorp Ripoll toen een vijftigtal Marokkaanse vrouwen en mannen een minuut stilte hield voor de slachtoffers van de aanslagen in Barcelona en Cambrils. Het waren niet zomaar Marokkanen. Elf van hen waren directe familieleden van de jonge terroristen die het dorp maar ook hun eigen ouders in verbijstering hebben achtergelaten.

Onder de aanwezigen waren de moeders van Mohammed Hychaml en Younes Abouyaqeb. De eerste werd door een agent doodgeschoten in Cambrils, de tweede wordt ervan verdacht het busje over de Rambla in Barcelona te hebben gereden en is als enige van de terreurcel nog voortvluchtig.

,,Laat hem zich alsjeblieft aangeven. Ik heb hem liever in de gevangenis dan dood", zei zijn moeder Hanou op het centrale plein van Ripoll, de tranen in haar ogen, haar stem gebroken. ,,Het is vreselijk wat hij en zijn vrienden hebben gedaan. Dit is niet goed te praten, iemand heeft ze gek gemaakt." Van dat laatste wordt de plaatselijke iman verdacht, die mogelijk ook tot de dode terroristen behoort.

'Niet in mijn naam,' stond er in het Catalaans op de bordjes die de vrouwen droegen tijdens de minuut stilte. ,,Zo kennen we onze zonen niet. Zo zijn ze niet opgevoed. Wij zijn vreedzame mensen. We hebben ook niets vreemds aan hen gemerkt, de laatste maanden," zei Hanou.

Laat hem zich alsjeblieft aangeven. Ik heb hem liever in de gevangenis dan dood

Enkele meters verderop vertelde Halima, de moeder van Mohammed, wat er de laatste week gebeurde. ,,Mijn zoon zei dat hij op vakantie ging. Zijn laatste berichtje was dat hij met zijn vrienden op het strand lag." Ook Younes had dat excuus: ,,Hij was naar Duitsland, zei hij", aldus Hanou.

De laatste dagen voor de aanslagen kregen ze geen bericht meer van hun zonen. Donderdag waren de aanslagen, en na een eerste arrestatie in Ripoll vermoedde ook nog niemand wat er aan de hand was. Pas toen de eerste namen van de verdachten bekend werden, sloeg het ongeloof toe, en daarna de droefenis die de vrouwen gisteren toonden. ,,Van sommige jongens zijn de namen nog niet verschenen, maar ze zijn niet thuisgekomen. We weten niets van ze," aldus Halima.

'Nee tegen het terrorisme,' riepen de Marokkaanse mannen na de minuut stilte, terwijl de vrouwen elkaars tranen droogden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76661
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Busje rijdt in op voetgangers Barcelona

Bericht door Ariel »

Er is een nieuwe ontwikkeling in het onderzoek naar de daders van de aanslagen in Barcelona en in Cambrils. Volgens de Spaanse krant El Pais is een derde lichaam aangetroffen in het ontplofte huis in Alcanar. Dat hebben bronnen van de Spaanse antiterreureenheid aan de krant gemeld. Een woordvoerder van de Catalaanse politie kan dit echter niet bevestigen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21063
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Busje rijdt in op voetgangers Barcelona

Bericht door King George »

Doen de haatimams in plaats van alleen maar haat prediken tegenwoordig ook al aan bommen in elkaar knutselen?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Busje rijdt in op voetgangers Barcelona

Bericht door Hans v d Mortel sr »

King George schreef:Doen de haatimams in plaats van alleen maar haat prediken tegenwoordig ook al aan bommen in elkaar knutselen?
Klopt! Er is haast mee geboden. De moslimgemeenschap in Europa staat op instorten. De Marokkaanse bevolking weet dit dondersgoed. Maar zolang zij terrorisme de schuld geven en de Arabische profeet Mohammed blijven zien als hun lichtend voorbeeld, zullen hun tranen niet opdrogen.

Waarom lezen we nooit deze vraag op alle voorpagina's van Europese kranten en het antwoord erbij:

Waarom plegen joden, christenen en atheïsten nooit dit soort aanslagen?


Omdat de regeringsleiders en de media laf zijn en niet inzien van waaruit het kwaad opgroeit. Namelijk, vanuit de moslimgemeenschap die gevoed wordt door de waanzin van de historische Arabische vieze smerige sadistische gore pedofiel, oorlogscrimineel en terrorist Mohammed.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21063
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Busje rijdt in op voetgangers Barcelona

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Busje rijdt in op voetgangers Barcelona

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ik begrijp de bedoeling van haar verhaal niet helemaal. Want haar dochter werkt immers bij de politie in Amsterdam. Ehhh . . . naar volle tevredenheid naar ik mag aannemen. :thinking:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48945
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Busje rijdt in op voetgangers Barcelona

Bericht door Pilgrim »

Voorbeeldige imam (heeft ook niets met islam te maken)

Geplaatst op 20 augustus 2017

Afbeelding

Marokkaanse imam (foto) uit Ripoll wordt gezien als sleutelfiguur in terreurcel Barcelona en was bepalend in radicalisering jonge daders.

UPDATE – De imam uit Ripoll, die als spilfiguur gezien wordt in de terreurcel die de aanslagen pleegde in Barcelona en Cambrils, zou in België hebben verbleven. Spaanse media melden dat de man geregeld naar België reisde. Bronnen zeggen aan de VRT dat hij in Vilvoorde of Diegem is geweest. De politie heeft zijn woning doorzocht.


Vermoed wordt dat een van de lichamen die werden gevonden in het door een explosie ingestorte huis in Alcanar, dat van de islamitische geestelijke is.

Volgens de politie planden de daders van de aanslag op de Ramblas in Barcelona en van de mislukte aanslag in badplaats Cambrils hun terreur in het bewuste huis. De veiligheidsdiensten kondigden vandaag “verschillende gecontroleerde explosies” aan in Alcanar en zeggen dat de bevolking zich niet ongerust moet maken.

Intussen concentreren de speurders zich volgens mediaberichten meer en meer op de rol van de imam. Voor de politie geldt hij als de sleutelfiguur. Hij zou de jongeren geradicaliseerd hebben en de terreurcel hebben geleid. Ook familieleden van de verdachten geven aan dat de jongeren pas in religie geïnteresseerd raakten sinds de komst van de geestelijke. Het blijft onduidelijk of de imam nog leeft.

De imam Abdelbaki Es Satty zou volgens politiebronnen in de veertig zijn. Zijn buren schilderen hem af als een zeer gereserveerd persoon. Het was niet geïntegreerd in de moslimgemeenschap in Ripoll, een landelijke stad van 10.000 inwoners, waar iedereen iedereen kent en waar er ongeveer vijfhonderd Maghrebijnen zijn.

Nooit zou hij in zijn preken hebben laten blijken dat zijn interpretatie van de islam salafistisch of radicaal was.

In 2012 verliet hij de gevangenis in Castellón. Zijn arrestatie had iets te maken gehad met de terroristische aanslag van 2004 in Madrid waarbij 192 mensen om het leven kwamen. Tijdens de huiszoeking van gisteren vertelde een buur aan de Mossos dat hij dinsdag het laatst met hem had gesproken, en dat hij hem had verteld dat hij van plan was terug te keren naar Marokko met zijn familie, waar hij meerdere kinderen had verlaten.

Abdelbaki is sinds 2015 imam in Ripoll. Daar moet hij in contact zijn gekomen met de jonge verdachten die ondertussen geïdentificeerd zijn door de Mossos: Driss en Oukabirm Moussa, Mohammed Younes Hychami en Abouyaaqoub. Aallaa Said was afkomstig uit de stad Ribes de Freser, op 13 kilometer van Ripoll.

De gemeenschap van Ripoll dacht dat hij ofwel naar Marokko was teruggekeerd, ofwel naar België was verhuisd. Volgens onderzoeksbronnen is hij naar Alcanar getrokken om de aanslagen op La Ramblas in Barcelona en Cambrils voor te bereiden.

De groep was van plan om een veel grotere aanslag in Barcelona te plegen. Maar de toevallige explosie in Alcanar van afgelopen woensdagavond dwong hen de plannen te wijzigen. Onderzoekers vermoeden dat een van de lichamen gevonden in het huis van Alcanar dat van de imam is.

Bron: www.hln.be

HLN Be.

______________________________________________________________________

Alle moslims halen de voeding voor hun gewelddadige en haat zaaiende ideologie uit de koran, waarmee ze in feite meehelpen terreur en haat te verspreiden. Zo wordt hen al jong geleerd: “Dood Joden en christenen, waar ge ze ook vindt”.

Dit zijn haat zaaiende lessen, die volgens onze grondwet strafbaar zijn, maar door onze vrijheid van godsdienst niet verboden kunnen worden. De politici durven de wetgeving bij deze paradox niet aan te passen, dus zolang de moslims niet zelf MASSAAL in opstand komen tegen de uitwassen van de islam kunnen we niemand van hen vertrouwen, want ook de terreurdaders bevinden zich onder hen.

Wat zouden wij dan zelf kunnen doen ? We zouden bijvoorbeeld openlijk onze minachting kunnen tonen voor hun geloof en laten merken dat we hen als volgelingen van Mohammed wantrouwen.

Zolang ze hun koran als “de waarheid” zien, leren ze daaruit dat ze ons als “minder dan varkens” moeten beschouwen...

Waarom zouden we het respecteren dat ze zo over ons denken? Waarom negeren wij ze dan niet gewoon, als collega, als caissière, als buren enz...?

Dit is geen oproep tot haat, maar een reactie, omdat ze door de koran leren ONS te haten Wereldwijd is er islamterreur, omdat er wereldwijd opdracht tot terreur in de koran wordt gelezen.

DIT MOET GESTOPT WORDEN!


Door: D.G.M.H.

https://ejbron.wordpress.com/2017/08/20 ... -te-maken/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76661
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Busje rijdt in op voetgangers Barcelona

Bericht door Ariel »

MUSLIMS FEAR ANTI-ISLAM BACKLASH IN TOLERANT BARCELONA

Daniel Bosque,

Barcelona (AFP) – Prayer time is approaching but Raja Miah, an imam at a tiny mosque in the heart of Barcelona does not expect a big turnout.

Since the twin attacks in Barcelona and the nearby seaside resort of Cambrils claimed by the Islamic State group, the Muslim community in central Barcelona’s neighbourhood of Raval fears an anti-Islam backlash.

“People are very scared,” said Miah, 23, as he sat in a small room at the mosque in Raval as a small group of children in an adjoining room studied the Koran.

Raval — whose name derives from the Arabic word for neighbourhood — is located just west of Barcelona’s bustling Las Ramblas boulevard where a van ploughed into pedestrians on Thursday, killing 13 and injuring dozens of others. Just hours later, another person died in a similar attack in the holiday town of Cambrils, where police shot five suspects dead.

“There is a lot of fear, people don’t go out. Very few people come to pray. Normally we are about 40 people, last night we weren’t even 15 and this morning 10,” said Miah, who moved to Barcelona nine years ago from Bangladesh.

Spain’s Muslim community has until now been spared from the islamophobia that has swept parts of Europe.

Far-right parties remain barely visible and just four percent of Spaniards consider immigration to be a problem, according to a survey by the government’s Centre for Sociological Research (CIS).

But the string of attacks in Europe, claimed by the so-called Islamic State group, has sparked a rise in hate incidents.

The number of recorded cases jumped from just 48 in 2014 to 534 in 2015, according to a campaign group, the Citizens’ Platform Against Islamophobia.

And Muslims fear it will get worse following the twin attacks.

– ‘You feel bad’ –

The narrow and normally noisy streets of Raval were silent on Saturday morning.

Immigrants account for roughly half of the densely-populated neighbourhood’s population, with a huge number of people from Bangladesh, Pakistan and Morocco.

“(The) Spaniards treat us well, they help us, they make us feel at home,” said Raja.

But just minutes after the attack in Barcelona, he said he could feel that something was changing. When he fled the Ramblas area in the wake of the attacks he was stopped by police.

“It’s normal, they saw me with my beard and robe and they stopped me. But you feel bad,” he said.

“We fear that the same will happen here as in France, Britain or other places” where far-right parties have grown strongly in recent years, said Islam Zahid, 22, who runs a small supermarket in back streets of Raval. Children could be heard playing football in the background.

About 100 members of Barcelona’s Muslim community, many of them tearful, gathered on Las Ramblas on Saturday to demonstrate against the twin attacks in Spain.

“They are not Muslims, they are terrorists” and “Islam is peace,” they shouted.

– ‘Barbarians’ –

Marzouk Rouj, a 39-year-old Moroccan construction worker who went to the demonstration with his daughter, said the bloodshed left him “shattered”.

“I have lived more years here than in my (own) country. My children go to school here and I don’t want people to look at them negatively because of some barbarians,” said Rouj, who moved to Spain from Nador in northern Morocco when he was just 16.

Several Muslims left flowers at an impromptu shrine on Las Ramblas.

“In the end Muslims are the main victims, for the deaths as well as for the social pressure,” said Xantal Genovart, vice president of the Association of Catalan Muslim women.

Catalonia is home to about a quarter of Spain’s 1.9 million Muslims — and it is also a centre of jihadism, according to experts.

Even so, Mounir Benjelloun, president of the Spanish Federation of Islamic Religious Entities, remains optimistic.

“I think that Spain will know how to handle this and will separate the culprits from the rest so a xenophobic message does not prosper,” he said.

The initial signs are encouraging. A small group of anti-Islam protesters who turned up at Las Ramblas on Friday were forced to leave after passers-by began to shout “No racists” at them.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21063
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Busje rijdt in op voetgangers Barcelona

Bericht door King George »

Wat de… Politie Barcelona vindt 120 explosieven in bomfabriek van terroristen

Afbeelding
Foto: Dit soort foto's mogen wij van het NRC niet tonen. Bij deze dus! Bron foto: @joseluis_md / Twitter

Door Michael van der Galien 20 augustus 2017

Spanje heeft een enorm probleem.

De terroristische cel verantwoordelijk voor de vreselijke aanslag in Barcelona afgelopen week blijkt zich voorbereid te hebben op oorlog. Volgens de politie hebben ze namelijk maar liefst 120 explosieven gevonden in een “bomfabriek” in Catalonië.
Dit is echt ongelooflijk. Deze mensen waren voorbereid op, niet slechts een veldslag, maar een oorlog. Nou is het op zich niet schokkend dat ze dat willen, maar wel dat ze blijkbaar in staat zijn geweest om zo’n enorme voorraad aan te leggen. Waar the hell waren de Spaanse inlichtingendiensten? Die hebben dit echt totaal over het hoofd gezien.

En dat leidt ons natuurlijk naar de volgende vraag: hoeveel van dit soort types lopen er nog rond in Spanje en andere Europese steden? Als dit slechts het topje van de ijsberg is hebben we een groter probleem met zijn allen dan we tot nu toe dachten. En dat wil wat zeggen, want zelfs centristische partijen erkennen het gevaar en de dreiging van het islamistisch extremisme tegenwoordig.


DDS
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76661
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Busje rijdt in op voetgangers Barcelona

Bericht door Ariel »

Pilgrim schreef:
Dode “vluchtelingen”jongetje in alle media – 5 dode kinderen na Barcelona-terreur verzwegen
De foto van dit schattige jochie Julien uit Australie stond dagenlang op internet , want hij was vermist. Nu blijkt dat hij ook vermoord is door een Marokkaanse mohammedaan.

Daar ligt je zoontje van 7 dan, dood, met een vreemde man naast zich, die het ook niet meer weet. Dit is wat de 'verloren marokkaanse zonen' doen. Onze kinderen vermoorden.

Afbeelding

Van mij mag dit knulletje het gezicht van de aanslag in Barcelona worden.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21063
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Busje rijdt in op voetgangers Barcelona

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Plaats reactie