Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Ariel »

’Dubbele loyaliteit allochtone agent problematisch’


De corruptieschandalen rond de politiemol Mark M. en de Rotterdamse douane legden bloot hoe kwetsbaar de opsporingsdiensten zijn als beambten de zijde van de misdaad kiezen. Het onderzoek naar aanleiding van deze zaken laat zien dat de dreiging voor nieuwe schandalen levensgroot is.

Voor het eerst is binnen alle opsporingsdiensten onderzoek gedaan naar integriteitsschendingen die een relatie hebben met de georganiseerde misdaad. In de periode 2012-2016 waren er maar liefst 256 keer signalen van foute ambtenaren. Tachtig keer was er hard bewijs.

„De opdracht van de Kamer was om te kijken naar de omvang van de corruptie, het type incidenten en hoe de corruptie is te voorkomen en te bestrijden. We hebben daarbij politie, douane, FIOD en Koninklijke Marechaussee onderzocht”, vertelt onderzoeksleider en hoogleraar criminologie Hans Nelen (56) van de Universiteit Maastricht.

Relatie met misdaad
De 256 zaken zijn geen gevallen van diefstalletjes door beambten of een geweldsuitspatting. Het gaat om lekken van informatie, omkoping, faciliteren van misdaad en ongewenst contact met criminelen. In tachtig gevallen was er aantoonbaar een relatie tussen georganiseerde misdaad en en deze integriteitsschendingen.

Bij andere signalen werd niet duidelijk wie de ’foute’ beambte was of speelde er weliswaar een integriteitskwestie, maar kon de link met georganiseerde criminaliteit niet worden gelegd of bleken de vermoedens ongegrond.

Vaak allochtoon
Misschien het meest opvallend is dat bij 40 procent van de tachtig harde zaken de bewuste beambte allochtoon was. Dat is enorm hoog, gezien het feit dat bijvoorbeeld bij de politie minder dan tien procent allochtoon is.

Nelen: „Dat is niet raar. Bepaalde etnische groepen zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteit. Dan is de kans dat een beambte met een migratieachtergrond ontspoort en een crimineel heeft in zijn familie of sociale netwerk, ook groter.”

Volgens de criminoloog kampen deze politiemensen, douaniers of marechaussees vaak met een dubbele loyaliteit. „Loyaliteit richting de mensen met dezelfde achtergrond binnen en buiten de familie en loyaliteit naar de organisatie waarvoor ze werken. De etnische achtergrond geeft een speciale band en kan druk opleveren.”

’Alles leek solide’
De hoogleraar noemt een voorbeeld van een agent die op handen voeten werd gedragen en keihard werkte. „Alles leek solide. Tot hij gevoelige informatie lekte aan criminelen die vroeger zijn klasgenootjes waren.”

De bevinding is uiterst pikant omdat de politie het korps aanzienlijk diverser wil maken. Er wordt specifiek gezocht naar allochtone kandidaten.

Nelen: „Het korps moet diverser. Daar valt niets op af te dingen. De maatschappij verandert ook en voor de verbinding tussen politie en maatschappij is een meer diverse politie essentieel.”

’Betere begeleiding nodig’
Misschien, zo zegt de criminoloog, moet bij selectie van allochtone kandidaten scherper gekeken worden en is betere begeleiding nodig. „Bij twijfel zet je iemand niet op een gevoelige positie. En zoek proactief in de omgeving van een sollicitant of hij bepaalde criminelen kent. Ze zijn gewoon kwetsbaarder, blijkt uit ons onderzoek. Checken en beschermen is belangrijk.”

De hoogleraar realiseert zich de gevoeligheid van de conclusies over de achtergrond van de ’foute’ politiemensen. Hoewel ze voortkomen uit gedegen, wetenschappelijk onderzoek. „Er zal kritiek komen op de bevindingen. Dan wordt gezegd dat de conclusies koren op de molen van bepaalde groeperingen en personen zijn. Maar het zijn wel de feiten.”

Het rapport schetst een politiekorps dat kwetsbaarder is geworden voor corruptie. Dat komt mede door de nieuwe opzet van de Nationale Politie.

Onderlinge controle verslechterd
„De oude teams waren klein en overzichtelijk. De nieuwe basisteams zijn veel groter, waardoor de onderlinge controle van agenten en de controle vanuit de leiding aanzienlijk is verslechterd. En uit ons onderzoek blijkt nu juist dat dit type integriteitsschendingen vooral naar voren komt in de basispolitiezorg”

De zorgen sluiten naadloos aan op de noodkreet van wijkagent ’Marit’. De wijkagente, die anoniem wilde blijven, waarschuwde in een onthullend interview in deze krant voor de veel te groot geworden basisteams. Ook zij hekelde het gebrek aan onderlinge controle en toezicht.

„Het is belangrijk om te zien of iemand ineens met verkeerde types omgaat of plots veel geld heeft. Of privéproblemen heeft en zo kwetsbaarder is. Die signalen worden nu minder snel opgepikt. De binding onderling en de binding met de organisatie als geheel zijn afgezwakt.” Het korpsgevoel en de waardering voor elkaar lijkt minder aanwezig.

’Check telefoons at random’
Juist de agenten in de basispolitiezorg zijn kwetsbaar voor corruptie. „Ze zijn makkelijk bereikbaar en toegankelijk en kunnen veel info leveren. De corruptie onder rechercheurs is minder.” Nelen pleit voor het ’at random’ checken van telefoons van politiemensen. „Af en toe controleren om te kijken met wie er contact is en wat voor contact.”

Bij het inventariseren van de meldingen van integriteitskwesties dook meteen al een probleem op. „De afdelingen bij de eenheden die integriteitsonderzoek doen, de zogenaamde VIK’s, blijken er een verschillende manier van registeren op na te houden. Er is geen systematiek en informatie tussen leidinggevenden bij verandering van een functie wordt niet goed doorgegeven.”

Info blijft hangen
Zo blijft cruciale informatie soms hangen bij een oude chef. Er zijn ook voorbeelden van agenten die in de fout zijn gegaan, waarbij van de missers afzonderlijke dossiers werden gemaakt. Beter is als alles in één dossier zit.

Nelen zegt dat de reorganisatie van de politie ervoor heeft gezorgd dat onderzoek naar integriteitsschendingen en de aandacht ervoor binnen het korps, is ondergesneeuwd. „Het thema staat nu scherper op de agenda.”

Nelen zegt dat het moeilijk is om te zeggen of de corruptie is toegenomen. „We hebben geen nulmeting. Dat is dit onderzoek wel en het moet daarom herhaald worden. Corruptie is wel veel gevaarlijk geworden: de zaken zijn van een zwaarder kaliber. Onder meer door de digitalisering, waardoor een politieman over veel meer info kan beschikken en de schade bij een lek groter wordt.”

Criminelen intimideren meer volgens Nelen en ze zijn gehaaider bij het vergaren van informatie. „De sterkere aanpak van ondermijnende criminaliteit en integriteitsonderzoek bij eigenaren van bedrijven maakt het ze lastig, Ze moeten er meer voor doen nu en zoeken de confrontatie steeds meer op.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Ariel »

Blok: Corrupte agenten worden hard aangepakt

Volgens minister Blok (Veiligheid en Justitie) wordt er hard opgetreden tegen corrupte agenten. Het gros van de overtreders is strafrechtelijk veroordeeld en oneervol ontslagen.

De bewindsman stelt dat er steeds meer aandacht is voor ernstige integriteitsschendingen bij de politie. Het onderzoek wat vrijdag daarover verschijnt maar waar deze krant donderdag al over bericht, bevestigt wat hem betreft „hoe belangrijk het is om medewerkers van de opsporingsdiensten weerbaarder te maken en houden tegen de druk vanuit de georganiseerde criminaliteit. Daarmee doorgaan is de belangrijkste les.”

Over de constatering van de onderzoekers dat er nog ruimte is voor verbetering, onder andere op het vlak van screening van medewerkers en de procedures voor het omgaan met gevoelige informatie, zegt Blok: „De politie, en ook de andere organisaties, hebben de maatregelen om de kans op integriteitsschendingen te verkleinen aangescherpt en gaan daarmee door.”

Wat betreft de allochtone achtergrond van veel van de agenten wijst hij erop dat dit in lijn is met eerdere studies en dat de politie ‘dit soort kwetsbaarheden’ al als aandachtspunt heeft aangemerkt.

Vanuit de Kamer klinkt echter ook juist daar verbazing over. VVD-Kamerlid Tellegen noemt de bevindingen ’schokkend’: „Ik schrik hiervan.” Ze moet het hele rapport, dat vrijdag officieel verschijnt, nog lezen maar laat al wel weten: „Deze eerste informatie helpt op zijn zachtst gezegd niet bij het streven van het korps naar meer diversiteit…”

Vanuit het CDA reageert Kamerlid Van Dam dat corruptie ‘vreselijk fout’ is en altijd bestraft dient te worden. „Dat signaal moet helder afgegeven worden, naar agenten van alle afkomsten”, aldus Van Dam.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6811
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Ali Yas »

Ariel schreef:
Nelen: „Het korps moet diverser. Daar valt niets op af te dingen. De maatschappij verandert ook en voor de verbinding tussen politie en maatschappij is een meer diverse politie essentieel.”
:roll: Ja, met die verbinding zit het wel snor. Nepotisme heet dat.

Ik vraag me al lang niet meer af hoe het toch kan dat hoogwaardigheidsbekleders zulke onzin durven te verkopen. Het antwoord is namelijk dat ze niet op de vingers worden getikt. Door hun superieuren niet, door hun ondergeschikten uiteraard niet maar ook door de media niet. Geen enkele kritische vraag, laat staan een lacherige of sarcastische. Want we weten allemaal waar dat op uitdraait: de vragensteller is een racist en hoeft zich over zijn toekomst verder geen illusies meer te maken.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6811
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Ali Yas »

Ariel schreef:
„hoe belangrijk het is om medewerkers van de opsporingsdiensten weerbaarder te maken en houden tegen de druk vanuit de georganiseerde criminaliteit. Daarmee doorgaan is de belangrijkste les.”
Als 40% van de misdrijven wordt gepleegd door 10% van de medewerkers, kun je de problemen bijna halveren door slechts één op de tien te ontslaan. Maar dat gaat natuurlijk niet, en daarom is er een heel andere les te trekken: zorg ervoor dat je geen kandidaten aanneemt waarvan je redelijkerwijs kunt verwachten dat ze geplaagd zullen worden door een "dubbele loyaliteit". Niemand bij de politie moet chantabel zijn.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Wie lieden accepteert en aanneemt vanuit de mislukte mensensoort Islam moet rekenen op mislukking. Dus beter simpelweg NIET aannemen.
Alleen dwaze en halfgare corpschefs bij de politie menen dat wanneer je niet wilt opvallen als politiecorps, je soms beter het islamitische politiepaard achter de kar kunt spannen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1618
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Pizzaman »

Ariel schreef:Ja, ik wil niet opscheppen, maar dat vermoedden wij al jaren.
Corrupte agent vaak allochtoon
...... Agenten vragen zich af of het beleid om meer allochtonen aan te trekken, het gevolg heeft dat er minder scherp wordt gescreend.....
Dat is allang bekend, bij Amsterdam en Leiden (etc....) viel het al op dat veel criminelen dezelfde achternaam hadden als de agenten.

http://nieuws.marokko.nl/12668/allochto ... 68dca13da/
:vhappy; mooie link toch ook... heheheh!

Nou OK dan, ook eentje van een andere krant: http://www.telegraaf.nl/binnenland/2086 ... es___.html
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1618
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Pizzaman »

NB hier nog een nieuwtje...
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2926 ... cht__.html

Wellicht wisten jullie ook niet dat zoiets bestond.
DEN HAAG - Nederland gaat stoppen met het helpen van Turks-Nederlandse politie-agenten bij het afkopen van hun Turkse dienstplicht. De regeling daarvoor wordt binnenkort afgeschaft.

Dat schrijft minister Blok (Veiligheid en Justitie) in reactie op vragen van CDA-Kamerlid Chris van Dam.In principe moeten Nederlanders tot 38 jaar die ook een Turks paspoort hebben, in Turkije in militaire dienst. Die dienstplicht is wel af te kopen, maar dat kost momenteel 1000 euro en tot voor kort zelfs 6000 euro. Mede om te zorgen voor meer diversiteit binnen de politie, is vervolgens door Nederland in 2002 een regeling opgetuigd waarmee agenten een renteloze lening tot 6000 euro kunnen krijgen om van die plicht af te komen.

Er was echter ook kritiek op de regeling, omdat het regime van Erdogan ermee zou worden gefaciliteerd en ermee wordt gerechtvaardigd dat Turkije grip houdt op Nederlandse dienders met een Turkse achtergrond.

Maar volgens Blok is door recente versoepeling van de Turkse regelgeving, waarbij onder andere de afkoopsom is verlaagd, er geen noodzaak meer om de agenten te helpen met een lening. „Deze regeling wordt daarom binnenkort afgeschaft.”

Van Dam (CDA) is blij dat er een eind aan komt. „Politiemensen, ook met een Turkse achtergrond, kunnen maar één overheid dienen en dat is de Nederlandse”, reageert hij.
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1618
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Pizzaman »

Ali Yas schreef:Wat zou de sanctie zijn op het niet betalen van de afkoopsom?
Dat ze in dienst moeten, op zich geen probleem want wat kunnen ze doen, je zou denken 'niks'.
Maar als dan met de Mercedes met dak-koffer de (verplichte) jaarlijkse bedevaart naar de familie wordt ondernomen....
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49805
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Pilgrim »

Ben ik nu een racist?

Geplaatst op 17 september 2017

Afbeelding

Tot mijn ‘stomme verbazing’ lees ik in dit artikel over 80 integriteitsschendingen bij de Nederlandse politie. Met een korps van bijna 60.000 mensen bereken ik dat zo´n 0,13% van de politieambtenaren corrupt is. Temeer daar dit een beroepsgroep is waarbij gedurende de selectie ook zeer nadrukkelijk naar integriteit en loyaliteit wordt gekeken en elke vorm van corruptie vooral bij de politie schandalig is, een opvallend percentage. Want hoeveel schade voor de gemeenschap kan hier uit voortkomen?

Preciezer, n.a.v. dit rapport (zie links) leer ik dat van de 80 registraties, ik citeer “43% van de functionarissen, die in beeld komen bij de integriteitsschendingen waarin een relatie met georganiseerde criminaliteit is vastgesteld, een migratieachtergrond heeft”. En, dat niet 10% maar slechts ±7% van het politie-personeelsbestand een niet-westerse herkomst heeft. Die 7% laat zich vertalen naar ±4.200 mensen, een laag aantal, maar dat komt o.a. omdat allochtonen niet bij de politie willen werken, waarschijnlijk juist vanwege de integriteitsonderzoeken waaraan zij – en hun familie – zich moeten onderwerpen, maar dat doet hier nu niet ter zake.

Wat wel ter zake doet, is dat er bij de 4.200 politie-allochtonen 34 integriteitsschendingen, zoals omschreven in het rapport ‘Georganiseerde Criminaliteit en Integriteit van Rechtshandhavingsorganisaties’, zijn vast gesteld. Dat vertaalt zich erin dat bij ±0,8 % van de allochtone politie functionarissen (waarvan het merendeel over dubbele paspoorten beschikt) corruptie is vastgesteld tegen ±0,08% bij de 55.800 autochtone hermandad.

Nu rammelt er al behoorlijk wat bij de hedendaagse politie en daar komt nu nog bij dat in grote lijnen corruptie 10 keer vaker voorkomt bij de allochtone dan bij de autochtone politie functionarissen, wat ook een duidelijk verband heeft met loyaliteit naar het korps. Deze conclusie maakt dat ik in conflict kom met de uitspraak van Kamervoorzitter Khadija Arib (en iedereen die het met haar eens is), die duidelijk stelde dat een allochtone afkomst niets met loyaliteit (v.a. 13:15 ) te maken heeft. Het PVV standpunt t.a.v. loyaliteit bij dubbele paspoorters blijkt dus juister te zijn.

Alles goed en wel kunt u zeggen, maar het gaat alleen om uitzonderingen en niet over het hele politiekorps, waar ongetwijfeld ook allochtonen werken met een excellente staat van dienst. Echter, waar het om gaat is dat deze ‘uitzonderingen’ 10 keer vaker voorkomen bij allochtone politiefunctionarissen, een significant en objectief meetbaar verschil. En dat deze ‘uitzonderingen’ hun oorzaak vinden in culturele verschillen zoals loyaliteit aan familie en culturele achtergrond die (in dat goede, 136 pagina’s tellende wetenschappelijk verantwoord rapport van de UM) duidelijk worden besproken.

Daarnaast speelt vooral de ontkenning van feiten, kenmerkend voor de multiculti gemeenschap, een rol. Ahmed Marcouch is hier een lichtend voorbeeld van. Zoals zo mooi door Geenstijl beschreven, wil deze ex-politie-allochtoon juist PVV-ers bij de politie weren in plaats van de hand in zijn eigen allochtone boezem te steken. Wat moet je met zo een vent aan?

En ben ik nu een racist, omdat ik deze objectief meetbare feiten benoem?

Afbeelding

Door: Peter Rissing

https://ejbron.wordpress.com/2017/09/17 ... en-racist/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Ariel »

Ook Belgie bleef niet vrij van corrupte moslim agenten.
Politieman lekt info aan terreurverdachten: "Oproepen, patrouilles, invallen... Ze konden alles live volgen"

Een Brusselse politieman zit in de cel omdat hij ­terreurverdachten info zou hebben doorgespeeld over een onderzoek tegen hen. Dat deed hij via de ­berichtendienst ­WhatsApp.

Het Brusselse gerecht en het ­Comité P, dat de politie controleert, hebben wekenlang onderzoek gevoerd naar Momo E.S.. Ze zijn ervan overtuigd dat hij verdachten geheime informatie doorspeelde over een lopend terreuronderzoek.

De man werkte als dispatcher bij de zone Brussel-Noord, en wist zo onder meer waar en wanneer invallen zouden plaatsvinden. Hoelang hij al contact had met de terreurverdachten is voor­lopig onduidelijk. Een Brusselse onderzoeks­rechter liet E.S. maandag op zijn werk arresteren wegens schending van het beroepsgeheim en corruptie. Een terreuraanklacht is er voorlopig niet.

Na verhoor werd hij ondergebracht in de ­gevangenis van Sint-Gillis. ­Binnenkort verschijnt hij voor de raadkamer, die over zijn ­verdere aanhouding moet ­beslissen. Voor hij bij de politie aan de slag ging, werkte E.S. bij de Brusselse vervoersmaatschappij STIB.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
mercator
Berichten: 19282
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door mercator »

Ariel schreef:Ook Belgie bleef niet vrij van corrupte moslim agenten.
Dat zal in Brussel eerder regel dan uitzondering zijn . Het is een soort undercover operatie daar maar dan omgekeerd: de criminelen infiltreren bij de politie .
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Ariel »

Agent die lekte naar foute vriend is alles kwijt

Wat hem het criminele pad op dreef wordt tijdens de rechtszaak niet duidelijk

In vijf jaar tijd hebben zestien agenten met een migratieafkomst gelekt naar de georganiseerde misdaad. Een van hen, Amine A., stond woensdag voor de rechtbank. 'Stom.'

De hamvraag, die woensdag de hele dag door de Haagse zittingszaal klinkt, blijft onbeantwoord: waaróm heeft politieagent Amine A. geheime informatie naar een criminele vriend gelekt?

Was het, zoals het onderzoeksinstituut WODC onlangs in een lijvig rapport constateerde, omdat allochtone agenten zoals deze verdachte 'modelagent' de druk van criminele vrienden niet kunnen weerstaan? Omdat hij zich meer thuisvoelde bij zijn Marokkaanse vrienden dan bij de politie met haar cultuur van uitsluiting? Werd A. op zijn werk gediscrimineerd? Liet hij zich domweg omkopen? Was het omdat zijn politiesalaris, zoals de rechter het omschrijft, 'nou niet bepaald de jackpot' is?

'Ik geef u geen antwoord vanwege alle media hier in de zaal', bijt de geschorste agent de rechters bij herhaling toe. Na een moeizaam verhoor van enkele uren breekt hij, althans voor het eerst laat hij zich gaan. 'Ik ben alles kwijt. Niet alleen mijn werk, maar ook privé. Mijn familie, vrienden, buren, alles. Collega's bij de politie, mensen bij de brandweer waarop ik gesteld ben. Zelfs mijn eigen vrouw is weg. Als blikken konden doden, meneer de rechter, had ik hier nu niet gezeten. Dat is zwaarder dan een oordeel van u.'

In vijf jaar tijd hebben zestien agenten met een migratieafkomst zich bezondigd aan criminele feiten zoals het lekken van informatie naar de georganiseerde misdaad, blijkt uit het WODC-rapport. Cultuurverschillen met Hollandse politiemensen spelen daarin volgens het onderzoeksinstituut een wezenlijk onderdeel.

Amine A. (29) was een fanatieke, veelgeprezen agent bij het politieteam Waddinxveen/Zuidplas van de eenheid Den Haag. Hij had de portefeuille hennep als 'taakaccent'. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij 32 of 33 adressen van hennepkwekerijen doorgegeven aan zijn vriend en medeverdachte Yassine H. (28), met wie A. tegelijk ooit bij de Politieacademie begon. A. heeft het lekken van informatie aanvankelijk enkele keren geweigerd, maar ging na een poos toch overstag, stelt de officier van justitie. Zijn vriend Yassine, die inmiddels een strafblad heeft van twaalf pagina's, zou sommige hennepkwekerijen hebben leeggeroofd steeds kort voordat de politie er een inval had gepland.

Modelagent
'Modelagent' A. heeft maandenlang in voorarrest gezeten en is geschorst. Hij wordt tevens verdacht van betrokkenheid bij inbraken, deelname aan een criminele organisatie en schending van zijn ambtsgeheim.

Over de waarom-vraag wil hij uitsluitend verklaren dat hij zijn vriend Yassine geheime informatie verstrekte 'omdat die erom vroeg'.

Wat wilde Yassine daarmee? Vraagt de rechter.

Amine A.: 'Dat weet ik niet. Dat heb ik niet gevraagd. Dat had ik wel moeten doen en dat is stom.' En dan, na eindeloos doorzagen van de rechters: 'Misschien wilde ik het niet weten.'

Ook bij de behandeling van zijn persoonlijke omstandigheden - 'niemand vertrouwt me meer'- komt niet aan de orde wat A. als modelagent het criminele pad op dreef. De politie heeft inmiddels een onderzoek gelast naar de redenen waarom agenten lekken. Als cultuurverschillen daarbij een rol spelen, zegt korpschef Erik Akerboom, wil de politie daar iets aan doen.

A. 'schaamt zich kapot' voor wat hij heeft gedaan, zegt hij. Hij erkent dat hij maandenlang politie-informatie lekte, maar ontkent dat hij daarvoor geld of gunsten heeft gekregen.

Tijdens de zitting worden getapte telefoongesprekken afgespeeld. Alles wijst erop dat de geschorste agent doelbewust meewerkte aan criminele activiteiten. Zo hield hij zijn vriend Yassine op de hoogte als politieteams onderweg waren naar een hennepkwekerij of inbraak, zodat er 'geen confrontatie tussen Yassine en mijn politiecollega's zou ontstaan'.

Uitkijk
Eerder, bij de rechter-commissaris, omschreef de hoofdverdachte dit doorspelen van actuele politieinformatie als: 'ik stond op de uitkijk.' Hij vindt dat niet hetzelfde als medeplichtigheid. Het verwijt dat hij deel uitmaakte van een criminele organisatie - waarop maximaal zes jaar celstraf staat - vindt Amine A. 'nergens op slaan'.

Drie zittingsdagen zijn uitgetrokken om Amine A. en vier medeverdachten te berechten. Vandaag wordt de strafeis van het Openbaar Ministerie bekend. De rechtbank is voornemens om 13 oktober uitspraak te doen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1618
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Pizzaman »

Ariel schreef:
Agent die lekte naar foute vriend is alles kwijt
Spoiler! :
Wat hem het criminele pad op dreef wordt tijdens de rechtszaak niet duidelijk

In vijf jaar tijd hebben zestien agenten met een migratieafkomst gelekt naar de georganiseerde misdaad. Een van hen, Amine A., stond woensdag voor de rechtbank. 'Stom.'

De hamvraag, die woensdag de hele dag door de Haagse zittingszaal klinkt, blijft onbeantwoord: waaróm heeft politieagent Amine A. geheime informatie naar een criminele vriend gelekt?

Was het, zoals het onderzoeksinstituut WODC onlangs in een lijvig rapport constateerde, omdat allochtone agenten zoals deze verdachte 'modelagent' de druk van criminele vrienden niet kunnen weerstaan? Omdat hij zich meer thuisvoelde bij zijn Marokkaanse vrienden dan bij de politie met haar cultuur van uitsluiting? Werd A. op zijn werk gediscrimineerd? Liet hij zich domweg omkopen? Was het omdat zijn politiesalaris, zoals de rechter het omschrijft, 'nou niet bepaald de jackpot' is?

'Ik geef u geen antwoord vanwege alle media hier in de zaal', bijt de geschorste agent de rechters bij herhaling toe. Na een moeizaam verhoor van enkele uren breekt hij, althans voor het eerst laat hij zich gaan. 'Ik ben alles kwijt. Niet alleen mijn werk, maar ook privé. Mijn familie, vrienden, buren, alles. Collega's bij de politie, mensen bij de brandweer waarop ik gesteld ben. Zelfs mijn eigen vrouw is weg. Als blikken konden doden, meneer de rechter, had ik hier nu niet gezeten. Dat is zwaarder dan een oordeel van u.'

In vijf jaar tijd hebben zestien agenten met een migratieafkomst zich bezondigd aan criminele feiten zoals het lekken van informatie naar de georganiseerde misdaad, blijkt uit het WODC-rapport. Cultuurverschillen met Hollandse politiemensen spelen daarin volgens het onderzoeksinstituut een wezenlijk onderdeel.

Amine A. (29) was een fanatieke, veelgeprezen agent bij het politieteam Waddinxveen/Zuidplas van de eenheid Den Haag. Hij had de portefeuille hennep als 'taakaccent'. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij 32 of 33 adressen van hennepkwekerijen doorgegeven aan zijn vriend en medeverdachte Yassine H. (28), met wie A. tegelijk ooit bij de Politieacademie begon. A. heeft het lekken van informatie aanvankelijk enkele keren geweigerd, maar ging na een poos toch overstag, stelt de officier van justitie. Zijn vriend Yassine, die inmiddels een strafblad heeft van twaalf pagina's, zou sommige hennepkwekerijen hebben leeggeroofd steeds kort voordat de politie er een inval had gepland.

Modelagent
'Modelagent' A. heeft maandenlang in voorarrest gezeten en is geschorst. Hij wordt tevens verdacht van betrokkenheid bij inbraken, deelname aan een criminele organisatie en schending van zijn ambtsgeheim.

Over de waarom-vraag wil hij uitsluitend verklaren dat hij zijn vriend Yassine geheime informatie verstrekte 'omdat die erom vroeg'.

Wat wilde Yassine daarmee? Vraagt de rechter.

Amine A.: 'Dat weet ik niet. Dat heb ik niet gevraagd. Dat had ik wel moeten doen en dat is stom.' En dan, na eindeloos doorzagen van de rechters: 'Misschien wilde ik het niet weten.'

Ook bij de behandeling van zijn persoonlijke omstandigheden - 'niemand vertrouwt me meer'- komt niet aan de orde wat A. als modelagent het criminele pad op dreef. De politie heeft inmiddels een onderzoek gelast naar de redenen waarom agenten lekken. Als cultuurverschillen daarbij een rol spelen, zegt korpschef Erik Akerboom, wil de politie daar iets aan doen.

A. 'schaamt zich kapot' voor wat hij heeft gedaan, zegt hij. Hij erkent dat hij maandenlang politie-informatie lekte, maar ontkent dat hij daarvoor geld of gunsten heeft gekregen.

Tijdens de zitting worden getapte telefoongesprekken afgespeeld. Alles wijst erop dat de geschorste agent doelbewust meewerkte aan criminele activiteiten. Zo hield hij zijn vriend Yassine op de hoogte als politieteams onderweg waren naar een hennepkwekerij of inbraak, zodat er 'geen confrontatie tussen Yassine en mijn politiecollega's zou ontstaan'.

Uitkijk
Eerder, bij de rechter-commissaris, omschreef de hoofdverdachte dit doorspelen van actuele politieinformatie als: 'ik stond op de uitkijk.' Hij vindt dat niet hetzelfde als medeplichtigheid. Het verwijt dat hij deel uitmaakte van een criminele organisatie - waarop maximaal zes jaar celstraf staat - vindt Amine A. 'nergens op slaan'.

Drie zittingsdagen zijn uitgetrokken om Amine A. en vier medeverdachten te berechten. Vandaag wordt de strafeis van het Openbaar Ministerie bekend. De rechtbank is voornemens om 13 oktober uitspraak te doen.
Die vent moet niet zeuren, hij mocht zijn hoofd houden, dat is in die landen waar hij voor werkt wel anders.
Niet alleen is dat inderdaad deel uitmaken van een criminele organisatie, het is ook nog eens een ambtsmisdrijf.
Hij mag nooit meer een uitkering krijgen. Ook geen bijstand. Immers wenste hij de samenleving te belazeren,
en moet die samenleving dan 'de sociale plicht' gaan vervullen? Dit soort doet hun plicht niet eens als ze er voor betaald worden.
Laat staan dat ze ooit hun sociale plicht gaan doen, en sociaal meebetalen al helemaal niet.
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6811
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Ali Yas »

Pizzaman schreef:
Ariel schreef:
'Ik geef u geen antwoord vanwege alle media hier in de zaal', bijt de geschorste agent de rechters bij herhaling toe.
Het zal wel. Maar het antwoord is makkelijk zat: nepotisme. De solidariteit met zijn volksgenoten is een stuk groter dan die met zijn landgenoten.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1618
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Pizzaman »

Ali Yas schreef:////
Het zal wel. Maar het antwoord is makkelijk zat: nepotisme. De solidariteit met zijn volksgenoten is een stuk groter dan die met zijn landgenoten.
Geeft er gewoon blijk van dat dit zijn land niet is.
Hij weigert Nederland te dienen, zelfs niet als compost.
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
Mahalingam
Berichten: 42540
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Mahalingam »

Wij hebben Marokkanen en een beetje Turken, in Engeland hebben ze Pakistani. Daar zijn ze mooi mee opgezadeld. Zodoende: Diversiteit is funest voor integriteit.
Top Muslim police officer admits gross misconduct
Naveed Malik, who is Assistant Chief Constable of Cambridgeshire Police, admitted gross misconduct by breaching the Standards of Professional Behaviour through Discreditable Conduct.

A misconduct hearing on Monday heard details about what Mr Malik is alleged to have done. It was told that a tri-force promotion process, covering inspector to chief inspector, was arranged for Bedfordshire, Cambridgeshire and Hertfordshire in February 2017.

The process comprised two stages: first, a presentation by the candidates to a panel and then an interview conducted by a second panel. Mr Malik chaired the second panel.
Ahead of this process Mr Malik had provided informal mentoring to the officer referred to as Inspector A.

The hearing was told Mr Malik met with his interview panel members on the first day of the three-day process and his panel agreed to change the wording of one question.
He also instructed police staff member B to call Inspector A on a mobile phone and tell the inspector the four areas to concentrate on for the interview for the promotion process.
Police staff member B called Inspector A and began to list the topics for the interview process, saying “Nav has just asked me to give you the topics”.

Inspector A stopped police staff member B, saying it did not seem right and that he/she wanted to be promoted on merit.
Inspector A told police staff member B to “go back and tell (ACC Malik) that I didn’t want to listen”.
The promotion process was terminated the following day.
https://jerseyeveningpost.com/news/uk-n ... isconduct/

Onbekend blijft of die Inspecteur "A" soms heel toevallig een Paki is.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49805
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Pilgrim »

Migranten bij de politie: “Dat zijn geen collega´s, dat is de vijand in onze gelederen”

Geplaatst op 1 november 2017

Afbeelding
Ingang van de politieacademie in Berlijn.

Op dit moment zorgt de audio-opname van een opleider aan de Berlijnse Politieacademie voor enorme ophef. Daarin wordt uit een klas bericht, waarin hoofdzakelijk toekomstige politieagenten met een migratieachtergrond zouden zitten: “Ik heb les gegeven op de politieschool. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt, de klas zag eruit als een zwijnenstal, de helft Arabieren en Turken, brutaal als de neten. Dom. Konden zich niet goed uitdrukken”, aldus de opleider.

Duitse collega´s zouden met een pak slaag zijn bedreigd, hijzelf zou bang zijn voor de leerlingen, staat er in de “Welt”.

Hij waarschuwt: “Dat wordt een twee-klassen-politie, die alleen maar corrupt zal zijn. Dat zijn geen collega´s, dat is de vijand. Dat is de vijand in onze gelederen.”

De leiding van de politie in Berlijn zou de opname bevestigd hebben en op dit moment de gebeurtenissen onderzoeken.

Ook voor de vakbond van de politie zou het probleem niet nieuw zijn: “We kennen deze audio-opname en maken ons er zorgen over, omdat het wat dit betreft niet de eerste uitlating over de academie is”, zegt zijn woordvoerder Benjamin Jendro.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/11/01 ... gelederen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42540
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Mahalingam »

"Politie wil meer allochtone collega’s"
Maar is dat wel in het algemeen belang?
Politiemol: agent in opleiding verkocht gegevens tientallen criminelen
AMSTERDAM - Een 22-jarige man uit Tiel heeft als aspirant-agent informatie over tientallen criminelen opgezocht en doorverkocht, blijkt uit een zitting dinsdag in de rechtbank van Arnhem. Het OM eist 45 maanden celstraf.

Mehmet A. was als arrestantenwacht werkzaam bij een cellencomplex in Amsterdam-Zuidoost. De politiemol verkocht in die tijd gegevens over drugscriminelen, plofkrakers en motorbendes aan de onderwereld.

Het gaat om een „schrikbarend grote hoeveelheid illegale raadplegingen en het veelvuldig doorverkopen daarvan”, meent het OM. „Politiemensen moeten op elkaar kunnen vertrouwen, maar worden wantrouwend door dit soort lekken. Ook burgers verliezen hun vertrouwen in de opsporingsdiensten”, aldus de officier van justitie.

Opleiding

A. werd november 2018 opgepakt. Hij was nog in opleiding toen hij de politiesystemen raadpleegde. De zaak kwam aan het licht door een anonieme tip. Zo zou A. informatie hebben verkocht aan twee broers die zich bezighielden met de handel in softdrugs. De veroordeling van dinsdag betreft ’schending van het ambtsgeheim, computervredebreuk en ambtelijke corruptie’.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/3246283 ... criminelen
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Ariel »

Agent (22) verdiende tonnen met lekken info naar zeker vijftig ‘klanten’

Tegen een 22-jarige politieman uit Tiel is vandaag een gevangenisstraf van drie jaar en negen maanden geëist voor het honderden keren lekken van informatie naar criminelen. Hij zou er meer dan zeven ton mee hebben verdiend. ‘Alsof hij spreekuur hield in zijn auto’, beschreef de officier van justitie de gang van zaken.

De verdachte gaf zelf toe aan zeker vijftig personen die bij hem instapten informatie te hebben gegeven. Hij zei de meeste van zijn 'klanten’ niet persoonlijk te hebben gekend. Op hun verzoek raadpleegde hij de politiesystemen, in ruil voor honderden euro’s.

Politieonderzoeken, zoals tegen twee Tielse broers die zich met drugshandel bezig zouden hebben gehouden, liepen hierdoor spaak. Ook verslagen van gesprekken van de president van motorclub No Surrender met een wijkagent kwamen mogelijk door toedoen van de agent op straat te liggen.

Stoerdoenerij
De agent werkte in Amsterdam, maar raadpleegde systemen door het hele land. Hij was nog maar zo kort in dienst dat zelfs het vermoeden rees dat hij bij de politie is gegaan om de onderwereld van informatie te kunnen voorzien. Dit valt echter niet te bewijzen. Hij ontkent dit.

De Tielse verdachte vertelde dat het ermee begon dat hij vrienden liet zien hoe hij in de politiesystemen kon komen. ‘Uit stoerdoenerij’. Al gauw werd hij benaderd door iemand van wie hij wist dat die vaak met justitie in aanraking was geweest. De persoon zou hem hebben bedreigd met een mes en uit angst zou hij zijn begonnen informatie te geven. Vanuit die persoon zouden anderen zijn gekomen.

Gokprobleem
De officier van justitie gelooft er niets van. Uit getapte telefoongesprekken met die persoon komt niet de indruk naar voren dat hij bang was. En hij heeft ook naar andere personen gelekt.

Het begon allemaal met een anonieme melding in maart vorig jaar. Al gauw kwam de verdachte in beeld. Hij bleek met zijn inloggegevens veelvuldig hebben gezocht buiten diensturen. Er kwamen meer meldingen die de verdachte rechtstreeks aanwezen als het lek. Er volgden taps en uiteindelijk werd hij in november aangehouden.

De agent had een gokprobleem. Mogelijk ligt daar het motief. De officier van justitie noemde het schrikbarend hoe hij criminelen over zijn schouder mee liet kijken in het politiesysteem. Een van de betalers wilde informatie over de aanwezigheid van hennepkwekerijen op industrieterreinen, om die te kunnen rippen. Andere klanten hielden zich bezig met ramkraken of overvallen.

Integer
De verdachte heeft de integriteit van de opsporingsdiensten aangetast, aldus de officier van justitie. Naast de gevangenisstraf eiste hij dat de verdachte acht jaar lang geen publieke functie mag bekleden. De raadsman verzocht om matiging van de straf.

De rechtbank sluit het onderzoek volgende week en doet twee weken later uitspraak. Een ontnemingsvordering - het bedrag dat de verdachte terug moet betalen aan de staat - volgt later.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Ariel »

Kunnen we de politie altijd vertrouwen? Het lijkt er niet op.

Wat is er gebeurd.
Drie dagen geleden vielen verschillende zwaarbewapende arrestatieteams vanuit het hele land op hetzelfde tijdstip ruim dertig woningen binnen in de Haagse wijk Ypenburg. De actie hield verband met een groot onderzoek naar illegale woningverhuur (spookbewoning). Hierbij zijn in totaal 18 mensen aangehouden.

In de doorzochte huizen zijn grote hoeveelheden drugs, vuurwapens en geld gevonden. Tientallen politieagenten zijn ingezet bij de actie. Rechercheurs en medewerkers van de afdeling wapens en munitie waren aanwezig. Daarnaast werden geld- en drugshonden ingezet.
Afbeelding
Achter de deuren van zogenoemde spookwoningen gaat een criminele wereld schuil. Omdat mensen er volledig anoniem kunnen wonen dankzij de zogenoemde verhuurbemiddelaars, kunnen zij veelal ongemerkt en ongestoord hun gang gaan. In veel gevallen stond er niemand in de woning ingeschreven bij de gemeente. Daarmee bleven de feitelijke bewoners van de woningen in veel gevallen buiten beeld.
Maar wat blijkt vandaag :shock: ....De criminelen zijn geholpen door een topman van de politie....

Topman van politie hielp criminelen

Een van de mannen die dinsdag zijn opgepakt bij de grootscheepse actie in Den Haag tegen criminele pakhuizen of ’spookwoningen’ is een topman van de politie. Hij wordt gezien als schakel tussen criminelen en de eigenaren van de huurwoningen waarin miljoenen werden gevonden.

Dat melden twee goed ingevoerde bronnen van De Telegraaf. De korpsleiding van de politie wil vooralsnog niet reageren. Saillant is dat de man werkt op het hoofdbureau van de politie in Den Haag aan de Nieuwe Uitleg, waar hij rechtstreeks de korpsleiding adviseert.

De verdachte heeft een belangrijke functie binnen de directie van de afdeling Facility Management (FM) die gaat over vastgoed en huisvesting binnen het korps. Er werken 75 mensen. De man is dinsdagochtend van zijn bed gelicht en inmiddels geschorst. Naast het strafrechtelijk onderzoek is er een disciplinair, intern onderzoek naar de topman ingesteld.
Spoiler! :
Directielid politie blijkt bemiddelaar criminele pakhuizen

In een week waarin twee ernstige corruptieschandalen binnen de politie bekend werden, zal de nieuwe affaire rond een politieman die spookwoningen voor criminelen regelde, keihard aankomen binnen de politie. Vandaag wordt het nieuwe schandaal intern bekendgemaakt.

Dinsdag deden acht arrestatieteams, gesteund door zeker honderd andere politiemensen, invallen in dure huurwoningen in Den Haag. Er liep al maandenlang een groot onderzoek naar ’spookwoningen’. Dat zijn een soort pakhuizen van de onderwereld die worden gebruikt voor de opslag van wapens, geld en drugs. De huurders bewonen de panden, maar staan er niet ingeschreven en blijven zo buiten beeld.

Tien miljoen
Bij de invallen zijn miljoenen euro’s aan contanten, meerdere vuurwapens en grote hoeveelheden drugs gevonden. OM en politie zwijgen over de exacte hoeveelheid contant geld, maar volgens een bron rond het onderzoek gaat om het astronomische bedrag van bijna tien miljoen euro.

De politie hield achttien verdachten aan, onder wie drie hoofdverdachten die gezien worden als bemiddelaars. Ze komen uit Zoetermeer (57), Nootdorp (43) en Rijswijk (57). De opgepakte topman van de politie is één van deze drie, die de schakel vormden tussen de vastgoedeigenaren en de huurders. Hij wordt vooralsnog alleen verdacht van witwassen.

Foute agenten
De aanhouding van het directielid is een mokerslag voor de politie, na recente andere corruptieschandalen. Deze week werd bekend dat een agent in opleiding bij de eenheid Amsterdam een jaar lang criminelen tegen betaling voorzag van gevoelige informatie. Lopende onderzoeken liepen hierdoor schade op. Tegen Mehmet A. uit Tiel (22) is 3,5 jaar cel geëist.

Woensdag werd bekend dat een politieman van de landelijke eenheid is aangehouden wegens het lekken van informatie. Het gaat om een rechercheur uit Castricum, die zeker tientallen malen ongeoorloofd in het politiesysteem heeft gekeken. Onderzocht wordt wat de schade is van het lekken. Voorzitter Jan Struijs van de Nationale Politie zei eerder deze week in De Telegraaf dat de corruptieschandalen een enorme impact hebben op de organisatie. Volgens Struijs is er te weinig capaciteit intern om de corruptie goed te onderzoeken.

Pensioen
De zorgen zijn extra groot omdat zo’n 15.000 mensen de komende jaren met pensioen gaan en vervangen moeten worden. De vrees is dat door de druk de screening gevaar zou kunnen lopen en of de jonge agenten wel voldoende bestand zijn tegen verleidingen van buitenaf. Opvallend is dat veel agenten die in de fout gaan, relatief jong zijn.

De afdelingen Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) van de politie die onderzoek doen naar integriteitsschendingen onder politiemensen, startten in de laatste twee jaar 3159 interne onderzoeken naar mogelijk ’foute agenten’. Het gaat om oriënterende, strafrechtelijke en disciplinaire onderzoeken. Tot hoeveel ontslagen of disciplinaire maatregelen de onderzoeken leidden, is nog niet bekend.

Lekken
In januari bracht De Telegraaf een intern onderzoek van de Politieacademie naar lekkende agenten naar buiten. Uit het rapport ’Het lekken van vertrouwelijke politie-informatie’ bleek dat er veel mis gaat bij onderzoeken naar dit misdrijf. En dat terwijl opsporing van lekkende agenten de hoogste prioriteit heeft en de schade catastrofaal kan zijn. De registratie van incidenten is beroerd, er is te weinig onderzoekscapaciteit en te vaak wordt niet duidelijk wie gelekt heeft. In de onderzoeksperiode 2015-2016 werden 761 dossiers bij politie en marechaussee opgesteld na signalen over lekkende beambten. Onderzoekers van de Politieacademie deden een steekproef onder twintig procent van de dossiers en stelden vast dat bij een derde van de zaken echt gelekt was.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/3258629 ... -pakhuizen
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Ariel »

Het directielid van de politie dat dinsdag werd opgepakt bij een grote actie tegen spookwoningen in Den Haag, is Donovan A. (36). Hij staat intern bekend als een uiterst charmante beleidsadviseur die regelmatig aan tafel zat met korpschef Erik Akerboom.

Afbeelding

Donovan A. zit in de directie van Facility Management, de organisatie die gaat over vastgoed binnen de politie-organisatie.

De aangehouden adviseur van de korpsleiding heeft een Surinaamse achtergrond, net als een groot deel van de vijftien verdachten die dinsdag werden opgepakt bij de grootschalige actie in Den Haag. Ze zouden volgens meerdere opsporingsbronnen van deze krant deel uitmaken van een zeer omvangrijke, internationaal opererende drugsorganisatie met lijnen naar Suriname.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Ariel »

’Rotte appel is enorme slag voor alle agenten’
Er wordt vanuit de Tweede Kamer geschokt gereageerd op het bericht dat een topman van de politie wordt gezien als schakel tussen criminelen en de eigenaren van de huurwoningen waarin miljoenen werden gevonden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21303
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door King George »

Risicogroepen (grotere criminele achterban, gevoeliger voor corruptie) moet je juist extra screenen, zelfs al jankt men dan over etnisch profileren. Helaas geschiedt het omgekeerde. Men wil meer diversiteit. En dan heet het ineens geen etnisch profileren meer...
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1618
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Pizzaman »

Ariel schreef:Het directielid van de politie dat dinsdag werd opgepakt bij een grote actie tegen spookwoningen in Den Haag, is Donovan A. (36). Hij staat intern bekend als een uiterst charmante beleidsadviseur die regelmatig aan tafel zat met korpschef Erik Akerboom.

Afbeelding

Donovan A. zit in de directie van Facility Management, de organisatie die gaat over vastgoed binnen de politie-organisatie.

De aangehouden adviseur van de korpsleiding heeft een Surinaamse achtergrond, net als een groot deel van de vijftien verdachten die dinsdag werden opgepakt bij de grootschalige actie in Den Haag. Ze zouden volgens meerdere opsporingsbronnen van deze krant deel uitmaken van een zeer omvangrijke, internationaal opererende drugsorganisatie met lijnen naar Suriname.
https://www.linkedin.com/in/donovan070/ :thinking:
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Ariel »

[icon_lol.gif] Wow..deze knaap is begonnen met werken voordat hij geboren werd. .

Respect. icon_thumbup.gif
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie