Paus Franciscus

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41290
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Pilgrim » Za Okt 14, 2017 10:29 pm

Aan het adres van de zittende Paus Franciscus: “Benedictus XVI beklaagt zich over ´verdonkeremanen´ van God in de Liturgie”

Geplaatst op 14 oktober 2017

Afbeelding
Paus Franciscus (rechts) en de emeritus paus Benedictus XVI. Duidelijker kan een emeritus paus het afwenden van de Katholieke Kerk van haar 2000-jarige weg niet bekritiseren – waarvoor de nieuwe en linkse paus Franciscus verantwoordelijk is.

BENEDICTUS WAS EEN TRADITIONALIST. FRANCISCUS IS EEN LINKSE POPULIST DIE HET VOLK EN DE REGERINGEN NAAR DE MOND PRAAT

De onenigheid tussen de teruggetreden paus Benedictus, een voorvechter van de roomse Liturgie en een waar christen, en de nieuwe, linkse Paus Franciscus valt niet meer te ontkennen. Als BENEDICTUS zich beklaagt over “het verdonkeremanen”van God in de Liturgie”, dan is deze klacht direct tegen zijn opvolger Franciscus gericht.


De liturgie (uit het Grieks ‘openbare dienst’) is de openbare Godsdienst van de kerk. Zij omvat in het bijzonder de viering der Sacramenten, vooral de Eucharistie, en de Getijden. De Liturgie is de gemeenschappelijke, officiële Godsdienst in tegenstelling tot de private vroomheid.

De regeling der Liturgie hangt enkel en alleen af van de autoriteit van de kerk; en weliswaar ligt deze bij het Apostolaat en bij de bisschop. De Aardse Liturgie moet aansluiten bij de Hemelse Liturgie.

Net zoals in de hoge diplomatie wordt de tegenstander namelijk in de regel niet genoemd. Maar het is Benedictus niet ontgaan dat het Franciscus veel meer gaat om de inmenging in de wereldpolitiek dan om de zaak waarvoor hij eigenlijk verantwoordelijk is: Het zielenheil van de 2,2 miljard christenen, voor wie hij zorg te dragen heeft.

FRANCISCUS HEEFT ZICH GEHEEL VOORAAN OPGESTELD ALS SPREEKBUIS VAN EEN GRENZELOZE MASSA-IMMIGRATIE VAN MOSLIMS NAAR EUROPA

Daarmee overtreedt Franciscus overduidelijk de grens, die sinds de Verlichting voor de kerk geldt: Deze heeft voor de zielen van de mensen zorg te dragen – terwijl de politiek voor de politieke vrede tussen de volkeren te zorgen heeft.

Paus Franciscus is een fervente vertegenwoordiger van een grenzeloze immigratie van Moslims naar Europaen gaat daarin zelfs verder dan Merkel.

WERD BENEDICTUS GEDWONGEN OM AF TE TREDEN, OMDAT HIJ EEN CRITICUS VAN DE ISLAM WAS?

Paus Benedictus geldt als de verstandigste, naar verhouding meest ontwikkelde paus in de geschiedenis van de Roomse Kerk. Geen andere moet in puncto de leer van het christendom ook maar bij benadering zo deskundig zijn geweest als hij. Waar het hem aan ontbreekt, was charisma, zoals bijvoorbeeld Paus Johannes Paulus II had. Maar zoals binnen zekere grenzen ook de zittende Paus Franciscus bezit.

Aftreden:

Welke omstandigheden Benedictus gedwongen hebben zo vroegtijdig af te treden, zal vermoedelijk voor altijd in het duister gehuld blijven. Dat Benedictus deze stap niet vrijwillig heeft genomen, daarvan mag men uitgaan. Hij werd tot deze stap met vermoedelijk zware chantagemiddelen gedwongen.

Als bekritiseerder van de islam was hij de wereldwijd islamofiele organisaties (NWO, EU, Duitse regering, Kalergi) en Geheime bonden (Bilderbergers, Vrijmetselaars, Illuminati) waarschijnlijk een doorn in het oog en paste hij niet in hun concept van een globale migratie en globale islamisering – wat de facto neerkomt op een genocide aan de Europese volkeren.

Franciscus is uit heel ander hout gesneden: als Argentijnse paus heeft hj vermoedelijk geen idee van het dodelijke gevaar van de islam. En vooral: Franciscus is Links, zoals hij te boek staat.

Paus Franciscus: DE VERMOEDELIJK ERGSTE PAUS UIT DE KERKGESCHIEDENIS WAAR HET DE EENHEID VAN DE KERK EN HAAR 1400-JAAR LANGE AFWEREN VAN DE ISLAM BETREFT

Franciscus hoort ongetwijfeld tot het internationale netwerk van de vernietiging van Europa.


Zo op het oog is Paus Franciscus de ergste paus die Europa in zijn huidige islamiseringsfase kon treffen. 1400 jaar lang waren de pausen ermee bezig de bestorming van de islam van het bolwerk der christenen, Europa, af te weren.

Franciscus zet met zijn 21 punten omvattende eisen-catalogus, waarin hij uitdrukkelijk de gezinshereniging, “grootouders, broers en zusters en kleinkinderen inbegrepen”, eist, de 1400-jarige strijd van de kerk tegen de islamisering op zijn kop en handelde de facto als een islamitische Kalief.

MARCELLO PERA: “PAUS FRANCISCUS DOET DIT ALLEEN, OMDAT HIJ ALS LINKSMENS HET WESTEN VERACHT”

Welnu, uiterlijk sinds een interview met MARCELLO PERA, een intieme vriend van de onder raadselachtige omstandigheden teruggetreden Paus Benedictus XVI., begrijpen wij beter, wat deze Paus Franciscus, die vanuit de Latijns-Amerikaanse protestkerk komt, tot dergelijke uitspraken drijft.

Marcello Pera, de voormalige president der Italiaanse Senaat, oefent meerdere malen scherpe kritiek uit op Paus Franciscus en verwijt het opperhoofd der Katholieke kerk,

“een paus te zijn, die alleen maar politiek bedrijft”.

“Hij bedrijft alleen maar politiek, die noch door het verstand, noch door het Evangelie wordt geleid.”


Franciscus grijpt met “sterke en explosieve stellingen” in bij de politieke debatten,

“die men tot voor kort nog als ´links´ zou hebben bestempeld.”

Pera verder:

“Ik kan daarop slechts één antwoord geven:

De Paus doet het, omdat hij het Westen veracht, ten doel heeft het te vernietigen en alles doet om dit doel te bereiken.”


De islam wilde altijd al het Vaticaan innemen. Hij heeft dit thans bereikt – zonder dat de moslims ook maar één enkele Jihadist naar Rome moesten sturen.

Paus Franciscus is als linksmens per se islamofiel – en werkt net als de rest van de westerse linksen nauw samen met de islam. Hij heeft de facto het Vaticaan geïslamiseerd. Alleen niemand zal dat zo toegeven.

PAUS FRANCISCUS: POLITIEK IN PLAATS VAN RELIGIE

Hij bedrijft politiek in plaats van zich te bekommeren om het zielenheil van zijn twee miljard gelovigen. Terwijl hij bij elke gelegenheid de islam het hof maakt, vernam men nog geen enkel woord van protest uit de mond van het katholieke opperhoofd over het feit, dat in de islamitische landen jaar na jaar tussen de 100.000-150.000 christenen worden gedood. Door moslims, omdat deze christenen het “verkeerde” geloof zouden hebben.

Als ik geen atheïst zou zijn, zou ik denken, dat Satan persoonlijk de macht niet alleen in de meeste westerse landen, maar ook in het Vaticaan heeft overgenomen.

(Michael Mannheimer)

_______________________________________________________________________________

Benedictus XVI. klaagt over “verdonkeremanen” van God in de Liturgie

De voormalige paus Benedictus XVI. heeft zich beklaagd over een “verdonkeremanen”van God in de Liturgie. Daaraan ligt de eigenlijke oorzaak voor de crisis in de kerk ten grondslag, schrijft de 90-jarige in een voorwoord van de Russische uitgave van zijn werken over Liturgie. In een wijdverbreid misverstand van de liturgische hervorming heeft men de catechisatie alsook de eigen activiteit en creativiteit in het middelpunt van de Godsdienst gedrukt.

Als evenwel de voorrang van God niet langer duidelijk wordt in de Liturgie en in het leven, is de kerk in gevaar, aldus Benedictus XVI., die tot 2013 opperhoofd der katholieken was.

Benedictus XVI. herinnerde verder aan het grondbeginsel uit de Monniksregel van Benedictus van Nursia (ca. 480-547), dat niets voorrang mag krijgen vóór de Godsdienst

Dit heeft de grondvester van het monnikenwezen van het Avondland bewust geformuleerd met het oog op schijnbaar grotere dringende zaken in het landsbestuur, ambachtelijke arbeidscontracten of van de wetenschap. Deze prioriteit van God geldt niet alleen voor het kloosterleven, benadrukte Benedictus XVI. Wanneer de mens God op de laatste plaats stelt, onderwerpt hij zich aan constructies die hem tot slaaf maken en die zijn waarde als mens zouden weerspreken. De Italiaanse krant “La Stampa”citeerde het voorwoord woensdag j.l.

Bron: https://michael-mannheimer.net

Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door: Theresa Geissler

https://ejbron.wordpress.com/2017/10/14 ... -liturgie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6218
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Ali Yas » Za Okt 14, 2017 10:45 pm

Dit viel mij op:
in een voorwoord van de Russische uitgave van zijn werken

Ik kon me al niet voorstellen dat zoiets in Duitsland was verschenen. :cry:
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4998
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor sjun » Zo Okt 15, 2017 12:56 am

Franciscus zou voor een gelovige bekend met de eigen overleveringen maar zo als dwaalleraar beschouwd kunnen worden die een dealtje met de wolven maakt ten koste van de schapen.
:scratch:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71992
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Ariel » Ma Okt 30, 2017 1:48 am

De dwaas. :unhappy:

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71992
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Ariel » Wo Nov 15, 2017 5:52 pm

Dat we dat nog mee mogen maken. Islam is not terrorisme volgens de paus.

ISIS heeft gedreigd met een Kerst-terror-aanval op het Vaticaan in laatste terreurpropaganda

Een poster verspreid door Wafa Media Foundation toont een gemaskerde figuur die naar de Sint-Pietersbasiliek rijdt met een pistool en een rugzak in zijn auto

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4998
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor sjun » Vr Nov 17, 2017 2:02 am

Afbeelding
:scratch:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71992
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Ariel » Vr Nov 17, 2017 9:43 am

Zacharia 11

[icon_lol.gif] Ja, met die Zacharia viel niet te spotten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4998
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor sjun » Zo Nov 19, 2017 3:13 pm

De man kreeg het ook maar ingegeven om door te geven. Kennelijk is het actueel gebleven. Vooralsnog lijkt Francistus vooral uit op de vorming van een wereldreligie en het laten overspoelen van Europa met soldaten die zich als bedelaars en zwervers aan de poorten melden voor islamisering van het continent, uitwissen van cultuur en geschiedenis en terugdringing van de blanke bevolking die het continent goed leefbaar maakte. Deze kudde zal toch niet blij zijn met zo’n herder.

En dan zijn er nog wat zaken die de man maar nooit benoemt...
:shock:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71992
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Ariel » Ma Nov 20, 2017 12:01 pm

Goshie zeg...En die man is juist zo aardig voor moslims en voor islam.

Na het bericht van vorige week van een zelfmoord-jihadi posten moslims nu foto van een onthoofde paus

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6218
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Ali Yas » Ma Nov 20, 2017 8:18 pm

Ariel schreef:Goshie zeg...En die man is juist zo aardig voor moslims en voor islam.

Na het bericht van vorige week van een zelfmoord-jihadi posten moslims nu foto van een onthoofde paus


Dat is een interessante les. Toon zwakte en je wordt slachtoffer.

Eigenlijk zijn orthodoxe mohammedanen eenvoudig te begrijpen. Ze hebben geen hogere moraal dan die van de stam.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4998
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor sjun » Di Nov 21, 2017 12:40 am

Begrip van wat er zoal in de wereld plaatsvindt met betrekking tot islam is inderdaad niet zo moeilijk. De wortel van de leer is al rot en dat heeft gewoon effect op de vruchten ervan waar het wortelt. Franciscus zou dat moeten weten,. Kennelijk spelen er bij hem andere overwegingen mee waardoor hij de aan hem toevertrouwde kudde misleidt.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41290
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Pilgrim » Di Nov 21, 2017 4:32 pm

Putin says: ‘Pope Francis Is Not A Man Of God’ | Must-See !!
Wiki Tube - Gepubliceerd op 3 aug. 2017

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41290
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Pilgrim » Di Nov 21, 2017 4:47 pm

Afbeelding

“Waarom deze muur in Israël?” “Waarom dit kogelwerend glas in de pausmobiel?”
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4998
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor sjun » Wo Nov 22, 2017 12:47 am

Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Mahalingam
Berichten: 38964
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Mahalingam » Do Nov 23, 2017 12:11 am

Pope Francis appreciates Bangladesh’s inter-religious harmony and cultural diversity, which he will celebrate during his visit here next week, Catholic Church officials said yesterday.

People of various faiths and ethnicity are living here peacefully. This is our tradition and culture,” said Cardinal Patrick D’Rozario during a view exchange ["exchange of views”] with journalists at Ramna Cathedral [i[in Bangladesh]

https://pamelageller.com/2017/11/pope-crazy.html/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4998
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor sjun » Do Nov 23, 2017 8:22 am

Pope Francis Plan to Take Over the World (2018)

:scratch:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15653
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Nov 29, 2017 2:56 pm

sjun schreef:Pope Francis Plan to Take Over the World (2018)

Misschien Is hij moslim geworden en voelt hij zich als nazaat van de pedofiele Arabische profeet aangetrokken tot de meest vieze vuile smerige anti-menswaardigheidsreligie Islam?
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15653
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Nov 29, 2017 3:25 pm

sjun schreef:Pope Francis Plan to Take Over the World (2018)[/b]
:scratch:

Wat een enorm lulverhaal.

De r.k.-kerk was al ten dode opgeschreven. Jezus JA! Iedere paus NEE! Jezus was geen schoft. Elke paus verviel in barbarij en onmenselijkheid en manifesteerde zich als rechtgeaarde door het duivelsgilde erkende beroepspsychopaat. De video wil maar één ding rechtzetten. Dat de mens geen vrije wil heeft. Logisch beredeneerd! De mens deugt niet. Jezus was beslist een deugniet, maar zeker geen psychopaat met menselijke trekjes. Alhoewel . . . om een kudde wilde varkens van de rotsen te pletter te laten vallen getuigt ook niet bepaald van een door God op de juiste plaats geplante gevoelstemperatuur voor het juist functioneren van begrip voor Gods onbegrijpelijke scheppingsdrang.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 38964
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Mahalingam » Vr Dec 01, 2017 8:40 pm

Het is de paus goed onder de neus gewreven dat als hij in Burma begint te zeuren over de zgn. Rohingya"s het dan einde verhaal is. Zijn kerk is al miniem en zal zeker kleiner worden want er zijn ook veel Katholieken die de Moslims als een bedreiging zien.
Hij heeft dus gepraat over 'verdrukte minderheden' en is niet specifiek geworden.
De paus koos vandaag tijdens zijn bezoek aan Burma zijn woorden zorgvuldig. Hij nam het woord 'Rohingya' niet in de mond, maar riep wel op tot respect voor ‘elke etnische groep en zijn identiteit.’

Daarna ging hij naar Bangla Desh. Ook daar is een minieme Katholieke kerk die enorm in de verdrukking zit vanwege toegenomen Islam manie. Even geen brandende kerken svp.
Dus wat doet de paus? Een wit voetje halen bij de heersende moslims door ze naar de mond te praten over die Rohingya's.
Paus Franciscus heeft voor het eerst tijdens zijn Azië-reis de Rohingya, de verdreven moslims uit Myanmar, bij naam genoemd. Dit deed hij tijdens een ontmoeting met enkele Rohingya-vluchtelingen in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Tijdens zijn eerdere bezoek in Myanmar waagde hij zich hier nog niet aan; het uitspreken van het R-woord ligt daar te gevoelig.

'De aanwezigheid van God wordt vandaag de dag ook belichaamd door de Rohingya', zei de paus in een geïmproviseerde opmerking tijdens zijn ontmoeting met zestien vluchtelingen die vanuit de kampen in het grensgebied van Myanmar naar Dhaka waren gebracht. Anders dan in het boeddhistische Myanmar kan het woord in het islamitische Bangladesh vrijuit worden uitgesproken.

De kerkvorst vroeg de vluchtelingen ook om vergiffenis voor het leed dat zij hebben moeten ondergaan en de 'onverschilligheid van de wereld'.

Wat nu? Heeft de paus ze leed aangedaan waarvoor hij vergiffenis vraagt (en natuurlijk, want Moslims, niet echt krijgt.)?
Of denkt hij dat God eraan schuldig is en hij als plaatsvervanger van Jezus zijn excuses voor God zijn gedrag moet aanbieden?
Snapt iemand het beter? Ik ben niet zo goed in exegese en Vaticaans theologisch taalgebruik.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41290
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 02, 2017 10:43 pm

Paus Franciscus werkt NWO-critici eruit

Geplaatst op 2 december 2017

Afbeelding

Paus Franciscus werkt critici eruit. Paus kondigt verbod op een oude, ongewenste traditionalistische Orde en congregatie af.

Hoe meer ik mij bezighoud met deze schijnheilige Paus Franciscus, des te onsympathieker deze persoon voor mij wordt. Gelovigen hoeven zich dat niet aan te trekken, aangezien ik overtuigd atheïst ben. Ik ben echter geen hartgrondige tegenstander van religies – omdat het voor mij duidelijk is dat men deze niet kan verbieden. En aangezien ik weet dat er zich onder gelovigen zeer waardevolle en fatsoenlijke mensen bevinden. Ik ken daar een paar van – zoals ik ook religieuze Farizeeërs ken: diegenen die water prediken en champagne drinken. Diegenen, die zich inlaten met de islam en zich met hem verbroederen – en zwijgen over zijn dagelijkse en in de honderdduizenden (per jáár, wel te verstaan) lopende massamoorden op christelijke broeders en zusters.


Drie namen zijn representatief voor deze karakterloze Farizeeërs in rode of zwarte toga’s: Bedford-Strohm, Marx en Kässmann. Zij hebben zich allemaal verbonden met de Duivel – om hun 30 zilverlingen te ontvangen.

Maar terug naar de Paus. Er bevinden zich fatsoenlijke en eerlijke pausen onder hen. Eén ervan was naar mijn bescheiden mening de Duitse Paus Benedictus: Hoogopgeleid, sterk karakter, bescheiden, – en het Kwaad (de islam) bij de naam noemend. Over zijn in de kerkgeschiedenis uniek aftreden doen vele theorieën en complottheorieën de ronde. Ik wil mij hier met geen ervan bezighouden, omdat ik niet geïnteresseerd ben in onbewezen theorieën.

Voor de eeuwig bijdehante en notoire betweters: er was vóór hem nog een andere paus, die vrijwillig aftrad: andere pausen werden in ballingschap gestuurd en gedwongen tot aftreden. Na slechts vijf maanden in functie te zijn geweest, maakte Paus Celestinus V (1215-1296) op 13 december 1294 zijn aftreden bekend. Reden: Ziekte, ontoereikende ervaring met de bekleding van zijn functies en de wens om weer als kluizenaar te leven.

Maar opvallend is, dt met Benedictus een fundamentele criticus van de religie der massamoord van het toneel verdween – en er in zijn plaats een paus kwam die, in plaats van, zoals de ceremonie verlangt, de voeten van christenen te wassen, dit deed bij islamitische vluchtelingen. Datgene, wat pausen doen heeft steeds een symbolisch karakter en over dit symbolische karakter krijgt U verder naar onderen de details te lezen.

Franciscus is geen paus van de christenen. Hij is een paus van de machtigen op deze wereld, die op het punt staan, een duizenden jaren oude wereldorde te vernietigen
Diegene die Benedictus opvolgde, was een paus die uitmuntend past in de machtsspelletjes van de NWO-strategen: Franciscus is een door en door linkse paus. Niet alleen is hij een vastberaden bepleiter van de massa-immigratie, maar wil hij deze uitgebreid zien naar hele familieclans van de Midden-Oosterse en Afrikaanse volkeren. Dus mogen er van hem per erkende asielzoeker in het uiterste geval honderden verdere “familieleden” naar ons toekomen.

Paus Franciscus overtreft daarmee zowaar Merkel: hem gaat de omvolking in Europa niet snel genoeg. En alleen al dit symptoom toont aan: Franciscus is de Soros binnen de Kerk.

Franciscus behoort zonder twijfel tot het internationale netwerk ter vernietiging van Europa
Paus Franciscus is de ergste paus die Europa in zijn momentele islamiseringsfase kon treffen. 1400 jaar lang waren de pausen bezig met het afweren van de bestorming van de islam op de christelijke vesting Europa.

Franciscus zet met zijn 21 punten omvattende verzoekcatalogus, waarin hij uitdrukkelijk om de gezinshereniging, “grootouders, broers en zusters en kleinkinderen inbegrepen”, verzoekt, de 1400 jaar oude strijd tegen de islamisering van de kerk op z’n kop en handelde in feite als een islamitische Kalief.

“Paus Franciscus doet dat alleen, omdat hij als linksmensch het Westen veracht”
Welnu, uiterlijk sinds een interview met Marcello Pera, een intieme vriend van de onder raadselachtige omstandigheden afgetreden Paus Benedictus XVI, begrijpen we beter wat deze linkse Paus Franciscus, die afkomstig is uit de Latijns-Amerikaanse protestkerk, tot deze uitlatingen brengt.

Marcello Pera, de voormalige president van de Italiaanse Senaat, uitte meerdere malen scherpe kritiek op Paus Franciscus en verwijt het Opperhoofd van de Katholieke Kerk “een paus te zijn, die alleen maar politiek bedrijft... die noch door het verstand, noch door het Evangelie wordt geleid.” Franciscus zou met “krachtige en explosieve stellingen ingrijpen in de politieke debatten, die men kort geleden nog als´links´zou hebben getypeerd.”

Pera verder:

“Ik kan daar voor mezelf maar één antwoord op geven: de paus doet het, omdat hij het Westen veracht, omdat hij ten doel heeft het te vernietigen en alles doet om dit doel te bereiken.”

De islam wilde altijd al het Vaticaan bezetten. Nu heeft hij dit bereikt – zonder dat moslims ook maar één enkele jihadist naar Rome hoefden te sturen.

Paus Franciscus is als linksmensch per se islamofiel – en werkt net als de rest van de westerse linksen nauw samen met de islam. Hij heeft de facto het Vaticaan geïslamiseerd. Alleen wil niemand dat zo erkennen.

Nu toont Franciscus met een unieke zuiveringsgolf binnen de kerk dat hij bereid is af te rekenen met zijn tegenstanders. Leest U in het volgende stuk, hoe en waarom hij dat in detail doet.

(Michael Mannheimer)

________________________________________________________________________________

Vaticaan: Paus Franciscus liet vernietiging toe van de Franciscaner Orde der Immaculata

De vernietiging van de Orde der Immaculata-Franciscanen onder het Pontificaat van Franciscus toont aan hoe intensief er wordt opgetreden tegen groepen die niet met de Paus op één lijn zitten.

Inbreng van Michael Mannheimer:

“De Orde van de Immaculata-Franciscanen werd door twee Franciscanen, Stefano Maria Manelli en Gabriel Maria Pelletieri, opgericht op 2 augustus 1970. De Franciscanen van de Immaculata leven volgens de Regula Bullata van de Heilige Franciscus van Assisi. Paus Johannes Paulus II. bevestigde het instituut vóór het Bisschoppelijk Recht op 1 januari 1998. Het instituut is marianistisch georganiseerd en staat aldus onder het patronaat van de Moeder van de Onbevlekte ontvangenis”

Paus Franciscus predikt armoede
Herhaaldelijk maant hij de katholieken om naar de “periferie”van de samenleving te gaan en steeds weer hernieuwt hij zijn verzoek tot materiële en geestelijke armoede, een lievelingsonderwerp van dit pontificaat.

Een orde, die de armoede op extreme wijze wilde praktiseren, werd niettemin niet ontzien: de Franciscanen van de Immaculata
Hoewel ze het armoede-ideaal van de kerk zonder meer belichamen werd tijdens het pontificaat van Paus Franciscus aan hen de grondslag onttrokken.

De Orde gaat terug op twee Italiaanse oprichters, Stefano Manelli en Gebriele Pellettieri, die in 1969 een gereorganiseerde tak van de Orde der Franciscanen in het leven wilden roepen, welke het oorspronkelijke vestigingsideaal van de heilige Franciscus van Assisi meer volkomen moest nastreven – vooral wat betreft de Mariaverering en de armoede.

In 1990 werd de Orde door de katholieke kerk officieel erkend
Bijzondere Mariaverering en de extreme armoede vormden het leven binnen de Orde; maar ook nog een ander kenmerk: dat het hier ging om de enige nieuwe vestiging die de traditionele mis vierde.

De Orde bloeide, er waren talrijke roepingen, terwijl in meer liberale Orden en gemeenschappen van de kerk het aantal leden en roepingen sterk daalt. De Immaculata- Franciscanen hadden vanwege hun traditiegebondenheid en hun sterke missionaire ijver een sterke toeloop.

Aldus trotseerde de Orde de verbreide houding in de kerk om zich open te stellen voor de “geest des tijds” en zich aan de samenleving aan te passen
De traditie was weer in opkomst. In Juli 2013, slechts een paar maanden na de verkiezing van Paus Franciscus, werd de Orde-leiding afgezet. De Orde werd onder een commissariaatsbeheer gesteld. De commissaris, P. Fidenzio Volpi, zelf lid van een uitstervende Orde, begon een regelrecht systematisch vernietigingswerk.

Zonder officiële redenen te noemen – wat conform het kerkelijk principe “nulla poena sine culpa, “geen straf zonder schuld“, geweest zou zijn, werden monniken ontslagen, de Regel werd veranderd en de traditionele mis werd onderdrukt. Ook op herhaalde verzoeken de “oude Mis” te mogen celebreren, kwam alleen negatief antwoord.

Een proces wegens ontduiking en geldverduistering tegen de oprichters – dat als vergezochte reden door de commissaris werd gebracht als rechtvaardiging van zijn extreme maatregelen – won Maneli voor een wereldlijke rechtbank; de commissaris moest zelfs schadevergoeding betalen. Volpi stierf in juni 2015 en werd vervangen door Sabino Ardito.

Commentatoren hadden al snel erkend dat het enige doel van het “reorganiseren” van de Orde was om de traditionele Mis als kern van de spiritualiteit de kop in te drukken en te verbieden. Aangezien “wat niet mag zijn, niet kan zijn,” moest er een einde komen aan de Orde om een “terugkeer ” naar de traditionele spiritualiteit bij andere Orden of groepen te verhinderen.

De vernietiging van de Immaculata-Franciscanen werd een voorbeeld van anti-traditie-affect
Vanwege de volmacht van de commissaris zou de enige mogelijkheid voor de Franciscanen om op kerkelijke rechtsgronden verhaal te halen Paus Franciscus zelf geweest zijn, die het stilzwijgen bewaarde. Daarmee was voor de Orde de rechtsgang gesloten.

Sinds het begin van de “onderzoeken” door commissarissen werden 14 kloosters gesloten. De Orderegel werd veranderd, een vierde “private” gelofte tezamen met de Mariaverering en de overgeleverde liturgie werden afgeschaft, wat het charisma van de Orde vernietigde.

Een heroprichting volgens de oorspronkelijke spiritualiteit werd door het Vaticaan verhinderd. Meer dan de helft van de leden van de Orde is uitgetreden.

Hoewel Paus Franciscus tegen de “centralisering” predikt, werd in het geval van de Franciscanen het Pauselijk gezag centralistisch benut, met desastreuze consequenties voor de Orden. Kerkrecht-deskundigen discussiëren verder of het oorspronkelijke decreet van de Orde-congregatie van juli 2013 überhaupt rechtsgeldig is of niet.

Conclusie van Michael Mannheimer:
Hiermee is het duidelijk welke weg Franciscus wenst te gaan: aanpassing van de kerk aan de tijdgeest der homofilie, het huwelijk van personen van hetzelfde geslacht, de wereldwijde massa-immigratie, de vernietiging van het gezin, de opheffing van alle staatsgrenzen en uiteindelijk de ondersteuning van de zegetocht der islam.

Voor deze stelling heb ik geen enkel bewijs, bijv. in de vorm van getuigen die bevestigen dat hij door de NWO-VN-EU-strategen ertoe werd overgehaald en met aanzienlijke privileges werd overladen als hij deze weg volgt. Maar voor mij geldt de oude Bijbelspreuk die ik toepasselijk als volgt citeer:

“Aan hun daden, niet aan hun woorden, zult gij ze herkennen.”

Bron: https://michael-mannheimer.net

Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door: Theresa Geissler

https://ejbron.wordpress.com/2017/12/02 ... ici-eruit/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71992
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Ariel » Zo Dec 03, 2017 3:09 pm

Goeie vraag.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38964
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Mahalingam » Vr Dec 08, 2017 8:23 pm

Er werd vertaald van het Aramees naar het Hebreews, naar het Grieks, naar het Latijn en tenslotte naar de landstaal.
En zo krijgen we een "Onze Vader" met aan het eind: "en leid ons niet in bekoring maar verlos ons van het kwade."
Dat blijkt niet correct te zijn volgens de huidige theologische inzichten. God kan zijn mensen niet in bekoring brengen en ze vervolgens straffen daarvoor. Het is Allah niet !
Dus nu wordt het:
"en breng ons niet in beproeving."
Protestanten zeggen hetzelfde met andere woorden:
de 'beproeving' is ''verzoeking' het het 'kwade' is 'het 'boze'.
En voegen nog toe "Want van U is het koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid in eeuwigheid".
Wat mijns inziens weinig uitmaakt. God brengt ons iets dat wij niet zouden moeten willen.

De paus heeft daar ook over nagedacht en komt met iets nieuws.
De Engelse woorden "lead us not into temptation" gaan worden: "do not let us fall into temptation".
De actieve rol van God wordt dus weggemoffeld.

https://nos.nl/artikel/2145252-katholieken-bidden-met-nieuw-onze-vader.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15653
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Dec 08, 2017 8:57 pm

Het is slechts 's mensen gelul!
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71992
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Ariel » Wo Dec 13, 2017 7:24 pm

Wat aardig dat de paus ons voor hemzelf en voor Soros waarschuwt.

De paus waarschuwt voor de duivel

ROME - Kijk uit voor de macht van het kwaad. „De duivel is niet iets diffuus, hij is een persoon. Als je eenmaal met hem aan de praat raakt, ben je verloren. Hij is intelligenter dan wij.” Die woorden gebruikte paus Franciscus in een interview met de Italiaanse tv-zender Tv2000.

Als je contact zoekt met de duivel, dan laat hij je vallen, hij verdraait je kop, zei de paus. Het kwade, de duivel, draagt een voor- en achternaam, hij komt bij ons thuis. „Hij doet of hij beschaafd is. Tegen ons priesters en bisschoppen gedraagt hij zich beschaafd. En als je het niet tijdig in de gaten hebt, loopt het slecht af.”

Franciscus heeft het regelmatig over de duivel, zoals het misbruik van kinderen het werk van het kwade is. Ook wanneer hij zelf als kerkvorst wordt tegengewerkt bij zijn hervormingen, is dat het werk van de duivel. Met het kwade ga je geen dialoog aan, waarschuwde de paus in het vraaggesprek.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41290
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Pilgrim » Wo Dec 13, 2017 7:44 pm

Vermoedelijk heeft hij zelf ervaringen met contact met de duivel, vandaar dat hij dit zo goed weet... :thinking:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Andere Godsdiensten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast