Het kerstfeest leeft niet meer in GB: Steden hebben kerst uit de winkelstraat verbannen om geld te besparen
Geplaatst op 13 december 2016
Walgelijke, leugenachtige gemeenten in heel Groot-Brittannië hebben het kerstfeest verbannen, in een poging om geld te besparen. Boze bewoners in steden overal in het land, met inbegrip van Southampton, Tyldesley en Huyton, zijn gedwongen om strijd te voeren tegen hun gemeenten, die krap bij kas zitten om “Kerst terug te brengen”, omdat ze voor hun ogen zien dat hun lokale stad en hun eigen steden ontdaan worden van kerstbomen en feestelijke verlichting.
In Tyldesley, Greater Manchester, zijn bewoners in het geweer gekomen om de gemeenteraad van Wigan onder druk te zetten om de kerstboom en de lichten van de stad op het marktplein terug te brengen.
Er is op internet een petitie gestart door Matthew James, de lokale vertegenwoordiger van UKIP, die tegen
Express.co.uk heeft gezegd dat bewoners en bedrijven verontwaardigd achtergelaten waren, toen de “mooi opgetuigde” boom van de stad werd vervangen door een zielig boompje van 1.80, met een te grote verlichting. Hij zei: “Het lijkt alsof kerstfeest niet meer belangrijk is. Het is een geweldige Britse traditie, het is een groot evenement, waardoor gezinnen samen uit kunnen gaan en kunnen genieten van de kerstsfeer. Maar in Tyldesley is er geen kerstsfeer en dat is gewoon niet goed”. De grote feestelijke boom van de stad is vervangen door een kleinere boom, die vorig jaar werd geplant.
James, UKIP-vertegenwoordiger van de stad Manchester, zei: “Men heeft zich er niet mee bezig gehouden en bewoners en bedrijven zijn niet erg blij, omdat ze gewend waren aan een grote boom met verlichting”.
“Met kerst gingen ze allemaal rondom de boom het kerstfeest vieren met
Christmas Carol Singers en een brassband. Dit jaar, hebben ze niets. De stad is momenteel absoluut een vreselijke bende. Genoeg is genoeg, dus hebben we besloten om een petitie te starten”.
Honderden hebben de campagne gesteund en ze beschrijven de situatie als een “belediging” van de in het conflict verwikkelde lokale bewoners en bedrijven. James beschreef de huidige kerstboom in de stad als “stuitend”. Hij zei: “Ze hebben de grote kerstboom vervangen en die ziet er vreselijk uit. Hij is ongeveer 1.80 hoog en de verlichting is te groot. De lichtjes vallen eraf en de boom lijkt nergens naar. Er bungelt een aantal verlichte slingers naar beneden, die niet werken”.
Hij had het voorgelegd aan de gemeenteraad en hij zei tegen ons: “Alle raadsleden zeggen dat het £ 2000 pond kost om kerstverlichting aan te brengen. Maar als de gemeenteraad in totaal £ 2 miljoen kan besteden aan terracotta-tegels voor het gemeentehuis, dan kunt u zich afvragen waar zijn prioriteiten liggen als ze het geld zo over de balk kunnen gooien. Ze geven aan alle kanten geld uit aan waardeloze projecten, dat is fout”.
De berooide gemeenteraad van Wigan werd geconfronteerd met harde kritiek toen zij een adembenemende £ 1,8 miljoen besteedde ter vervanging van terracotta-tegels in het gemeentehuis. James heeft nu plaatselijke buurtwinkels bezocht en hij heeft een wedstrijd voor de best aangeklede etalage opgezet om een feestelijke sfeer aan te moedigen. Hij voegde er aan toe: “We proberen het zo te laten lijken dat de stad een echte kerstsfeer heeft. De bedrijven doen hun best, ze werken allemaal mee”.
Woedende bewoners zijn naar de petitiepagina gegaan om hun afschuw over het besluit van de gemeenteraad om het kerstfeest te verbannen tot uitdrukking te brengen. Een van hen zei: “We vieren kerstfeest in dit land, dat is ons recht en niemand moet ons daarvan weerhouden. De Britse mensen hebben er genoeg van dat ze worden verhinderd te doen wat we ons hele leven hebben gedaan, net als onze familie voor ons. Ik wil dit land dat dit land teruggaat naar hoe het was en ik wil niet dat hier mensen komen die ons vertellen wat we wel en niet kunnen doen. Ik zou zo wel door kunnen gaan, maar daar heb ik geen tijd voor”.
Iemand anders zei: “De trotse mensen van Tyldesley verdienen het beste, omdat zij de Koningin en het Vaderland in alle oorlogen hebben gediend, u hoeft alleen maar te kijken naar de Remembrance Parade om te zien hoe trots we daarop zijn”.
Eén persoon schreef op het internet: “Ik ben er doodziek van dat mij wordt verteld dat alles waar ik mee ben opgegroeid en wat MIJN erfgoed is voor sommigen beledigend is. Dit is een CHRISTELIJK land en WIJ vieren we de geboorte van Christus met traditionele bomen, kerstvoorstellingen etc. Neem alstublieft niet meer tradities van ons af. Het wordt tijd dat onze gezagsdragers niet langer een knieval maken voor de minderheid. Als dit hen beledigt, jammer dan”.
Elders, in Southampton, hebben bewoners [ook] hun bezorgdheid geuit dat het centrum van de stad zijn feestelijke sfeer heeft verloren. Chefs van de gemeenteraad, die krap bij kas zitten, zeiden het vorige jaar dat ze een boom niet konden verantwoorden, omdat zij bezuinigingen van vele miljoenen ponden doorvoerden op diensten en banen.
Maar er stond al snel een kerstboom te pronken buiten het Bargate monument, nadat de gemeenteraad van Southampton City lokale bedrijven en kranten de koppen bij elkaar hadden gestoken om geld op te halen, zodat er een kerstboom kon komen. En in Bradford hebben chefs van de gemeenteraad het personeel verboden kerstversieringen aan de muren van hun kantoor te bevestigen, omdat die in strijd zijn met de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften.
Joanne Platt, wethouder van Astley Mosley Common, zei tegen
Express.co.uk: “De boom werd in 2015 geplant als onderdeel van de werkzaamheden om het centrum van de stad te verbeteren. We hebben geen klachten over de grootte van de boom ontvangen, tot deze petitie werd aangeboden. Omdat het om een levende boom gaat, moet die nog uitgroeien tot zijn volle grootte van 20 meter”. We zijn ons ervan bewust dat er problemen met een paar lichten waren, maar die zijn nu opgelost. Om ervoor te zorgen dat we een boom hebben waar iedereen het volgende jaar tevreden mee is, wil ik de bewoners uitnodigen om dit samen met ons te realiseren”.
Huyton in de buurt van Liverpool wordt ook wel “de stad die kerst is vergeten” genoemd. De afgelopen twee jaar waren er geen bomen en geen verlichting. Inwoonster Adele Platt, 48 jaar, zei: “Het is net alsof de stad ´het kerstfeest heeft vergeten´. Huyton heeft niets wat aan kerstfeest doet denken, het lijkt somber en het is teleurstellend”.
Een woordvoerder van de gemeenteraad van Knowsley zei: “Als gevolg van de bezuinigingen die ons door de regering worden opgelegd, is de Raad helaas niet langer in staat om kerstverlichting te financieren in onze binnensteden. We willen echter graag samenwerken met alle bedrijven of andere organisaties die naar voren komen om de kerstverlichting te financieren en te regelen, zoals dat in Kirkby en Prescot gebeurt”.
Bron:
www.express.co.uk
Door: Rebecca Perring
Vertaald uit het Engels door: “Wachteres” en “Henk V.”
https://ejbron.wordpress.com/2016/12/13 ... -besparen/