Dechristianisering van Europa en Amerika

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Mahalingam
Berichten: 42453
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Neergang Christendom gaat sneller dan gedacht

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Dit is een filiaal van Woolworth in Münsterstraße in Dortmund . Wat is vermeldenswaard er over? Het staat in een Turken wijk en ze doen niet meer aan Kerstmis. Helemaal totaal niet.
Kerstspullen verkopen daar van geen meter en het personeel zegt dat ze een Islamitische winkel zijn (en de klanten ook), zodoende.
Woolworth-Filiale räumt Weihnachtsartikel
https://jungefreiheit.de/politik/deutsc ... tsartikel/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Teva Teff

Re: Dechristianisering van Europa

Bericht door Teva Teff »

Teva Teff schreef:Reagerend op het openingsbericht.
Bij het ontwerpen van een wijk maak je een schatting van de bevolkingsopbouw direct na de voltooiing.
Dan kan je een schatting maken van wat voor de dan daar wonende bevolking nodig is aan mobiliteit, de winkelbehoefte, scholen, sport en recreatie en gezondheidszorg e.d.
Als het nodig is verander je de plannen, ruimte voor bijstelling moet er altijd zijn want je kan nooit alles voorzien.
Religie hoort daar niet bij. Dat is geen eerste levensbehoefte.
Het is gewoon een geld kwestie, gelovigen moeten zelf voor hun eigen gebedshuis zorgen. Ik zie ook geen noodzaak om religie te gaan subsidiëren met geldbijdragen voor dure gebouwen.
Het is voor een geloofsgemeenschap in die nieuwbouwwijk simpelweg niet op te brengen om voor die weinige christenen een heel kerkgebouw op te trekken, in Nederland huren ze meestal gewoon een zaaltje van een school die zondags toch niet gebruikt wordt.
Soms lukt het wel, Carnisselande Barendrecht bijvoorbeeld heeft een nieuwbouwkerk. Soms lukt het niet, Vathorst Amersfoort heeft geen kerk.

De 2 voorbeelden van nieuwbouwwijken Duitsland zijn waarschijnlijk gewoon logisch gevolg van de natuurlijke maatschappelijke ontwikkeling dat er steeds minder behoefte is aan kerkgebouwen.
Ik vind zelf: mooi zo!
Mij bevalt zo'n bericht wel, mocht er een inzamelactie komen, van mij krijgen ze niets.
En bedenk maar dat als je een berekening gaat maken dat er bijvoorbeeld 3 kerken in de nieuwbouwwijk moeten komen, dat er morgen een moslim een berekening presenteert dat hij recht heeft op een moskee.
Hoe is het 4 jaar later met de "dechristianisering van Europa"?
Volgens mij nog hetzelfde. Zo ook in Nederland. Bijvoorbeeld Amersfoort.
Er staat nog steeds geen kerk in de wijk Vathorst. Ze zijn er wel ( nog steeds ) mee bezig.
Twee zorginstellingen, een kerk en een kindercentrum onder één dak, dat is Hart van Vathorst. In plaats van diverse losse ontwikkelingen één gezamenlijke ontwikkeling. Gevolg hiervan is een sociaal, ruimtelijk en financieel voordeel doordat er gebruik gemaakt wordt van elkaars personele capaciteiten en elkaars facilitaire capaciteiten. Daarnaast spelen samenwerking, leren van elkaar en versterking een belangrijke rol.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49666
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Dechristianisering van Europa

Bericht door Pilgrim »

Het kerstfeest leeft niet meer in GB: Steden hebben kerst uit de winkelstraat verbannen om geld te besparen

Geplaatst op 13 december 2016

Afbeelding

Walgelijke, leugenachtige gemeenten in heel Groot-Brittannië hebben het kerstfeest verbannen, in een poging om geld te besparen. Boze bewoners in steden overal in het land, met inbegrip van Southampton, Tyldesley en Huyton, zijn gedwongen om strijd te voeren tegen hun gemeenten, die krap bij kas zitten om “Kerst terug te brengen”, omdat ze voor hun ogen zien dat hun lokale stad en hun eigen steden ontdaan worden van kerstbomen en feestelijke verlichting.

In Tyldesley, Greater Manchester, zijn bewoners in het geweer gekomen om de gemeenteraad van Wigan onder druk te zetten om de kerstboom en de lichten van de stad op het marktplein terug te brengen.

Er is op internet een petitie gestart door Matthew James, de lokale vertegenwoordiger van UKIP, die tegen Express.co.uk heeft gezegd dat bewoners en bedrijven verontwaardigd achtergelaten waren, toen de “mooi opgetuigde” boom van de stad werd vervangen door een zielig boompje van 1.80, met een te grote verlichting. Hij zei: “Het lijkt alsof kerstfeest niet meer belangrijk is. Het is een geweldige Britse traditie, het is een groot evenement, waardoor gezinnen samen uit kunnen gaan en kunnen genieten van de kerstsfeer. Maar in Tyldesley is er geen kerstsfeer en dat is gewoon niet goed”. De grote feestelijke boom van de stad is vervangen door een kleinere boom, die vorig jaar werd geplant.

James, UKIP-vertegenwoordiger van de stad Manchester, zei: “Men heeft zich er niet mee bezig gehouden en bewoners en bedrijven zijn niet erg blij, omdat ze gewend waren aan een grote boom met verlichting”.

“Met kerst gingen ze allemaal rondom de boom het kerstfeest vieren met Christmas Carol Singers en een brassband. Dit jaar, hebben ze niets. De stad is momenteel absoluut een vreselijke bende. Genoeg is genoeg, dus hebben we besloten om een petitie te starten”.

Honderden hebben de campagne gesteund en ze beschrijven de situatie als een “belediging” van de in het conflict verwikkelde lokale bewoners en bedrijven. James beschreef de huidige kerstboom in de stad als “stuitend”. Hij zei: “Ze hebben de grote kerstboom vervangen en die ziet er vreselijk uit. Hij is ongeveer 1.80 hoog en de verlichting is te groot. De lichtjes vallen eraf en de boom lijkt nergens naar. Er bungelt een aantal verlichte slingers naar beneden, die niet werken”.

Hij had het voorgelegd aan de gemeenteraad en hij zei tegen ons: “Alle raadsleden zeggen dat het £ 2000 pond kost om kerstverlichting aan te brengen. Maar als de gemeenteraad in totaal £ 2 miljoen kan besteden aan terracotta-tegels voor het gemeentehuis, dan kunt u zich afvragen waar zijn prioriteiten liggen als ze het geld zo over de balk kunnen gooien. Ze geven aan alle kanten geld uit aan waardeloze projecten, dat is fout”.

De berooide gemeenteraad van Wigan werd geconfronteerd met harde kritiek toen zij een adembenemende £ 1,8 miljoen besteedde ter vervanging van terracotta-tegels in het gemeentehuis. James heeft nu plaatselijke buurtwinkels bezocht en hij heeft een wedstrijd voor de best aangeklede etalage opgezet om een feestelijke sfeer aan te moedigen. Hij voegde er aan toe: “We proberen het zo te laten lijken dat de stad een echte kerstsfeer heeft. De bedrijven doen hun best, ze werken allemaal mee”.

Woedende bewoners zijn naar de petitiepagina gegaan om hun afschuw over het besluit van de gemeenteraad om het kerstfeest te verbannen tot uitdrukking te brengen. Een van hen zei: “We vieren kerstfeest in dit land, dat is ons recht en niemand moet ons daarvan weerhouden. De Britse mensen hebben er genoeg van dat ze worden verhinderd te doen wat we ons hele leven hebben gedaan, net als onze familie voor ons. Ik wil dit land dat dit land teruggaat naar hoe het was en ik wil niet dat hier mensen komen die ons vertellen wat we wel en niet kunnen doen. Ik zou zo wel door kunnen gaan, maar daar heb ik geen tijd voor”.

Iemand anders zei: “De trotse mensen van Tyldesley verdienen het beste, omdat zij de Koningin en het Vaderland in alle oorlogen hebben gediend, u hoeft alleen maar te kijken naar de Remembrance Parade om te zien hoe trots we daarop zijn”.

Eén persoon schreef op het internet: “Ik ben er doodziek van dat mij wordt verteld dat alles waar ik mee ben opgegroeid en wat MIJN erfgoed is voor sommigen beledigend is. Dit is een CHRISTELIJK land en WIJ vieren we de geboorte van Christus met traditionele bomen, kerstvoorstellingen etc. Neem alstublieft niet meer tradities van ons af. Het wordt tijd dat onze gezagsdragers niet langer een knieval maken voor de minderheid. Als dit hen beledigt, jammer dan”.

Elders, in Southampton, hebben bewoners [ook] hun bezorgdheid geuit dat het centrum van de stad zijn feestelijke sfeer heeft verloren. Chefs van de gemeenteraad, die krap bij kas zitten, zeiden het vorige jaar dat ze een boom niet konden verantwoorden, omdat zij bezuinigingen van vele miljoenen ponden doorvoerden op diensten en banen.

Maar er stond al snel een kerstboom te pronken buiten het Bargate monument, nadat de gemeenteraad van Southampton City lokale bedrijven en kranten de koppen bij elkaar hadden gestoken om geld op te halen, zodat er een kerstboom kon komen. En in Bradford hebben chefs van de gemeenteraad het personeel verboden kerstversieringen aan de muren van hun kantoor te bevestigen, omdat die in strijd zijn met de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften.

Joanne Platt, wethouder van Astley Mosley Common, zei tegen Express.co.uk: “De boom werd in 2015 geplant als onderdeel van de werkzaamheden om het centrum van de stad te verbeteren. We hebben geen klachten over de grootte van de boom ontvangen, tot deze petitie werd aangeboden. Omdat het om een levende boom gaat, moet die nog uitgroeien tot zijn volle grootte van 20 meter”. We zijn ons ervan bewust dat er problemen met een paar lichten waren, maar die zijn nu opgelost. Om ervoor te zorgen dat we een boom hebben waar iedereen het volgende jaar tevreden mee is, wil ik de bewoners uitnodigen om dit samen met ons te realiseren”.

Huyton in de buurt van Liverpool wordt ook wel “de stad die kerst is vergeten” genoemd. De afgelopen twee jaar waren er geen bomen en geen verlichting. Inwoonster Adele Platt, 48 jaar, zei: “Het is net alsof de stad ´het kerstfeest heeft vergeten´. Huyton heeft niets wat aan kerstfeest doet denken, het lijkt somber en het is teleurstellend”.

Een woordvoerder van de gemeenteraad van Knowsley zei: “Als gevolg van de bezuinigingen die ons door de regering worden opgelegd, is de Raad helaas niet langer in staat om kerstverlichting te financieren in onze binnensteden. We willen echter graag samenwerken met alle bedrijven of andere organisaties die naar voren komen om de kerstverlichting te financieren en te regelen, zoals dat in Kirkby en Prescot gebeurt”.

Bron: www.express.co.uk

Door: Rebecca Perring

Vertaald uit het Engels door: “Wachteres” en “Henk V.”

https://ejbron.wordpress.com/2016/12/13 ... -besparen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77304
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Dechristianisering van Europa

Bericht door Ariel »

Pilgrim schreef: Er is op internet een petitie gestart door Matthew James, de lokale vertegenwoordiger van UKIP, die tegen Express.co.uk heeft gezegd dat bewoners en bedrijven verontwaardigd achtergelaten waren, toen de “mooi opgetuigde” boom van de stad werd vervangen door een zielig boompje van 1.80, met een te grote verlichting. Hij zei: “Het lijkt alsof kerstfeest niet meer belangrijk is. Het is een geweldige Britse traditie, het is een groot evenement, waardoor gezinnen samen uit kunnen gaan en kunnen genieten van de kerstsfeer. Maar in Tyldesley is er geen kerstsfeer en dat is gewoon niet goed”. De grote feestelijke boom van de stad is vervangen door een kleinere boom, die vorig jaar werd geplant.
En zo ziet de boom in Tyldesley dit jaat er uit.En inderdaad. Het kan nog slechter. :huh: Dit is de Christmas tree on the Market Place at Mottram in Longdendale .

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7935
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Dechristianisering van Europa

Bericht door sjun »

Kerstbomen en christianisering leven op gespannen voet.
:smartass:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77304
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Dechristianisering van Europa

Bericht door Ariel »

Afbeelding

En wat vinden jullie van dit soort lui? Om met Wilders te spreken zeg ik KNETTER, KNETTERGEK. Dit soort mensen ( die toch veel bijval krijgen) maken het land kapot.

Theoloog des Vaderlands Janneke Stegeman en theoloog des Twitterlands Alain Verheij zien hoe onze christelijke traditie, ook door christenen, wordt gebruikt om de islam verdacht te maken. Ze maken zich zorgen, zeker met de verkiezingen in aantocht. Daarom schreven ze onderstaand manifest.
Spoiler! :
1. Wij willen even een paar dingen ophelderen.
De grootste partij in de peilingen wil alle Nederlandse moslims hun grondrechten ontnemen. Dat past in een wereldwijd patroon van uiterst rechtse populisten die hun openlijke moslimhaat niet zelden verpakken als verdediging van de ‘joods-christelijke cultuur’. Als vertegenwoordigers van een solidaire generatie gelovigen roepen we dat graag een halt toe.

2. De joods-christelijke cultuur is een mythe.

Wij verbazen ons erover dat het christendom uiteindelijk altijd buiten schot blijft in het hedendaagse debat over geloof. Dat een kritisch gesprek over de bijbel bij Pauw eindigt in een gezamenlijke aanval van christenen en seculieren op de moedige excuus-moslim aan tafel. We verbazen ons over de dubbele maat bij opiniemakers die zichzelf seculier noemen: christenen zijn hoogstens een beetje domme, wollige dominees, maar moslims zijn licht ontvlambaar en eng.

Wij constateren dat de samenleving die zich zo trots seculier noemde, steeds vaker schermt met haar ‘joods-christelijke’ wortels. Die wortels zien wij als gevaarlijke fictie, als een mythe die niets is dan een stok om moslims mee te slaan en een muur om hen buiten te sluiten.

3. Wie met de vinger wijst naar antisemitisme onder moslims,

doet er goed aan te bedenken dat antisemitisme een Germaans-christelijke uitvinding is, en de Holocaust is Europees. Antisemitisme zien we graag als een tijdelijke vergissing, waarvan we na de Tweede Wereldoorlog gelukkig zijn genezen. Inderdaad kwam er een belangrijke beweging van bewustwording op gang. Maar onze verhouding tot joden blijft lastig. Schuldgevoel legt ons nog steeds lam, zonder dat het leidt tot een diepere analyse: waarin voorzag die uitsluiting van joden? Loopt daar een lijn die al begint in het Nieuwe Testament? Joden waren de eerste groep die geracialiseerd werd in het westers christendom. Dat bereidde de weg voor het buitensluiten van andere groepen: zwarten, moslims.

Antisemitisme is niet daadwerkelijk verdwenen, en dat zal het ook niet, zolang we niet kijken naar mechanismen van uitsluiting in de westerse christelijke traditie. We spreken over een joods-christelijke traditie alsof er geen jodenvervolging is geweest.
Dat maakt het ook zo makkelijk moslims te zien als inherente antisemieten, en niet te zien wat de overeenkomsten zijn tussen uitsluiting van moslims nu en joden toen, en tussen racisme tegen joden, tegen moslims en tegen zwarten.

4. Wie de islam gewelddadig noemt,

doet er goed aan zich te verdiepen in de westerse geschiedenis van kolonialisme en de ideologische rol van het christendom daarin. Als uitverkoren volk van God waren we geroepen overal het evangelie te brengen (praktisch: iedereen onze cultuur en regering door de strot te duwen). Gerechtigd om slaven te maken van iedereen die niet wit was, die vervloekte zonen van Cham, en hen te beroven en uit te buiten.

Dat is een geschiedenis die nog niet afgelopen is: nog steeds valt het westen landen binnen om in naam van ons ‘evangelie’ (dat we nu ‘democratie’ noemen) een land te bombarderen. Het is naïef te denken dat die verwoestende westerse inmenging in o.a. Irak en Afghanistan zonder gevolgen zou blijven. Voor mensen daar kwamen de doden op het conto van de christelijke beschaving.

christendomislam
Ook kolonialisme en kapitalisme zijn met elkaar verbonden. In de naam van het kapitalisme maken we nog steeds slachtoffers. Hoe legitimeren we het feit dat onze kleding en elektronica door kindslaven in de ‘derde wereld’ worden gefabriceerd? Zijn dit soort mechanismen niet nog steeds de erfenis van onze oude opvatting dat het christelijke westen superieur is?

5. Wie de islam vrouwonvriendelijk noemt,

doet er goed aan om het feministische vuur in eigen kring in te zetten.
Wie is er vrouwvriendelijker: de feministe met het hoofddoekje of de host van de talkshow waar de grote meerderheid van de gasten man is, die deze maand nog een vrouw betuttelend ‘jongedame’ noemde?

Hebben we aan Donald Trump, zelfbenoemd held van de ‘christelijke’ waarden, een goede verdediger van de vrouw? Met zijn ‘grab them by the pussy’, obscene flirts met zijn eigen dochter en dubieuze amoureuze historie?
In Nederland gaat de meest direct op de bijbel geënte christelijke politieke partij tot het uiterste om passief kiesrecht voor vrouwen te omzeilen.

Meer dan de helft van de vrouwen in Nederland heeft te maken met fysieke en/of seksuele intimidatie. Intussen denken we dat het allemaal wel meevalt.

Aspirant-politicus Thierry Baudet heeft gezegd: ‘De realiteit is dat vrouwen niet met respect behandeld willen worden door hun sekspartner.’ In september afficheerde dezelfde Baudet zich op Twitter nog als liefhebber van het christendom. Nee dankje, Thierry (en dit ‘nee’ menen wij echt).

Wie de islam vrouwonvriendelijk noemt,

gebruikt moslims vaak als gratuit excuus voor de eigen feministische onmacht, of als schaamlap voor het eigen seksisme.

6. Wie de islam waarschuwend een ideologie noemt,

moet beseffen dat het christendom ook nooit een godsdienst voor achter de voordeur is geweest. Op dit moment worden religie en seculariteit op een rare manier tegen elkaar uitgespeeld. Resultaat is dat religie verdacht is als inspiratiebron, tenzij het verschijnt in het jasje van ‘joods-christelijke cultuur’. Christenen kunnen nog net door de beugel, maar moslims zijn permanent verdacht. We verdenken de islam ervan niet samen te kunnen gaan met democratie. Maar politiek en godsdienst hebben, in het ideale geval, hetzelfde doel voor ogen: een samenleving waarin iedereen tot haar/zijn recht komt. Religie is onlosmakelijk verbonden met ons zelfbeeld, de relatie met onze medemens en onze idealen voor de samenleving. Dat religie a-politiek kan zijn, is een illusie waar uiteindelijk alle soorten gelovigen onder zullen lijden, omdat hun diepste drijfveren onterecht en onnodig achter de voordeur worden gedreven.

7. Wij schrijven dit juist omdat wij van het christendom houden.

We willen niet in de verleiding trappen te denken dat christenen beter zijn dan andere mensen. Want liefde voor je traditie blijkt juist uit een kritische blik. Onze traditie verdient die. Hetzelfde geldt voor onze post-seculiere samenleving. Die red je niet door die onschuldig te verklaren, maar geef je toekomst door de donkere kanten onder ogen te zien. Wat nu gebeurt, is het tegenovergestelde: westerse moslimhaat lijkt ons een verkapte vorm van zelfhaat.

Het grootste gevaar voor onze post-seculiere samenleving is niet de islam, maar Wilders’ mythe van een roemrijke en schuldloze joods-christelijk-humanistische historie. Die mythe leidt altijd tot geweld.

Als christenen van een nieuwe generatie vinden we ons geloof te waardevol om het te laten misbruiken voor het legitimeren van onverbloemde haat. Te waardevol om door ‘secularisten’ te laten kaltstellen tot een onschuldig sprookje achter de voordeur. Te waardevol om het door islamofobe populisten te laten romantiseren tot een Groots Verleden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49666
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Dechristianisering van Europa

Bericht door Pilgrim »

Ongelooflijk naïeve praat! Het is eigenlijk hetzelfde als wat je altijd hoort van dit soort mensen. Wederom één grote jijbak! Als je er even bij stil staat worden de argumenten m.b.t. het gevaar van de islam eigenlijk nooit weerlegd. Het enige wat je altijd hoort qua inhoudelijkheid zijn jijbakken en voor de rest wordt je gewoon voor racist of populist uitgemaakt. Zelfs 15 jaar na de dood van Pim Fortuyn is er in die academische wereld hoegenaamd niets veranderd!
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77304
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Dechristianisering van Europa

Bericht door Ariel »

Pilgrim schreef: Zelfs 15 jaar na de dood van Pim Fortuyn is er in die academische wereld hoegenaamd niets veranderd!
Ik vermoed dat het zelfs erger geworden is. Ze moeten steeds meer hun best doen, en harder schreeuwen om hun idealen en ideeen door te drukken. En dat ze daarmee het land stuk maken zal hun een zorg zijn.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8140
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Dechristianisering van Europa

Bericht door xplosive »

Zulke mensen zouden ze een tijdje "op vakantie" moeten sturen naar een willekeurig moslimland (bijvoorbeeld Iran of Saoedi-Arabië) met de opdracht om daar zo opvallend mogelijk de christelijke blijde boodschap te verkondigen. Misschien dat ze dan eindelijk van hun islamknuffelwaanzin zouden genezen.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Mahalingam
Berichten: 42453
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Dechristianisering van Europa

Bericht door Mahalingam »

Ons CBS heeft een handige website gemaakt over wie waar wat gelooft in ons land.
Daar zie ik dat het hoogste percentage Mohammedanen in Leerdam woont en het laagste aan de rand van de Waddenzee. Dongeradeel en Loppersum 0 %.
Wassenaar bevat 1,6%. Zoetermeer 4,6%.

In Ommen is 21% gereformeerd. Katwijk 14%.
Van de Gereformeerden gaan 70% wekelijks naar de kerk, bij de Katholieken amper 1 op 5.
Enz.
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/51 ... -religieus
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Teva Teff

Re: Dechristianisering van Europa

Bericht door Teva Teff »

Nu fifty-fifty dus
Eens kijken wat daar de komende jaren nog van af kunnen knabbelen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49666
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Neergang Christendom gaat sneller dan gedacht

Bericht door Pilgrim »

Frankrijk: kerken verdwijnen, moskeeën ontstaan

Geplaatst op 7 augustus 2017

Afbeelding
In Frankrijk is het einde van het christendom ingeleid.

Twee jaar geleden richtte de Franse journalist Denis Tillinac samen met een dozijn andere prominenten een wanhopig appel tot het publiek: “Frankrijk is geen toevallige ruimte… vijftienhonderd jaar historische en geografische geschiedenis zijn de basis van zijn karakter. Beschreven, diep ingebed in onze landschappen, zijn de kerken en kathedralen en pelgrimsoorden geven betekenis en vorm aan ons patriottisme. Laten we onze autoriteiten en politici ertoe oproepen dat te respecteren”, aldus de journalist.

Hij richtte deze woorden tot de verantwoordelijken, nadat Franse imams geëist hadden lege kerken in moskeeën te veranderen.

Slechts een jaar later werd de Franse priester Jacques Hamel door koran-gelovigen op de treden van het altaar van zijn katholieke kerk Saint-Étienne-du-Rouvray onthoofd. Een zaak, die niet alleen voor een schreeuw van ontsteltenis zorgde. Het was de eerste grote aanval op de christelijke symboliek.

Na deze dag verijdelde de Franse politie diverse islamitische aanvallen op de kathedraal Notre Dame in Parijs. Nog in juni schoot de politie een moslim dood, die hen op de trappen van de Notre Dame met een hamer aanviel. Ook een aanslag door een groep moslima´s, die op bevel van het Syrische ISIS een aanslag op de Notre Dame gepland hadden, kon op tijd verijdeld worden.

Frankrijk´s beroemdste kathedraal is het favoriete doel van de islamgelovigen.

Tegelijkertijd keren Frankrijk´s verantwoordelijken zich van de symbolen van hun christelijke geschiedenis af en laten steeds meer kerken afbreken. Vorige maand werd de kapel Saint Martin in Sablé-sur-Sarthe, die van 1880-1886 gebouwd en in 2015 gesloten werd, met de grond gelijkgemaakt. Ze moest wijken voor een parkeerplaats.

Foto´s op de sociale netwerken laten zien hoe het kruis van toren gerukt en de kapel vernietigd wordt. De beelden herinneren fataal aan de beelden uit de ISIS-gebieden, waarin de ene na de andere kerk door islamgelovigen werd vernietigd.

Met de inwerkingtreding van de wet tot scheiding van kerk en staat van 9 december 1905 gingen alle kerkgebouwen over in het bezit van de staat. Sindsdien hebben de autoriteiten er het laatste woord over of een kerk behouden blijft of dat de kosten voor haar behoud niet opwegen tegen haar instandhouding en ze afgebroken wordt.

Hoe de beslissing met het oog op de lege kassen zal zijn, is niet moeilijk te raden en zo is Frankrijk er ijverig mee bezig zijn kerken “terug te bouwen”, zoals dat in het jargon van de autoriteiten bagatelliserend genoemd wordt.

En de Franse autoriteiten zijn ijverig: in de afgelopen twee jaar werden er 27 kerken vernietigd. In Frankrijk worden meer dan 1000 kerken bedreigd door verkoop of afbraak, maakte de katholieke kerk bekend. Anderen vrezen zelfs dat het land tot 2030 5.000 tot 10.000 kerken zal kwijtraken.

En exact dezelfde autoriteiten en burgemeesters, die zo zuinig zijn als het om historische gebouwen gaat, zijn heel royaal als er een nieuwe moskee dient te ontstaan. Waren er in het jaar 2013 nog 1500 islamitische gebedshuizen in het hele land, nu zijn dat er al bijna 2400.

Als het om de islam gaat, is het in Frankrijk met de veelgeroemde neutraliteit snel voorbij. Zo verkocht de gemeente Évreux een grondstuk van 5000 m² voor één symbolische euro aan de gemeenschap van het islamitische geloof. In Frankrijk werden in de afgelopen 30 jaar meer moskeeën opgericht dan katholieke kerken in de hele vorige eeuw.

Slechts enkele maanden na de bloedige executie van de katholieke priester Jacques Hamel ontruimde de Franse politie de kerk Santa Rita in het 15e arrondissement van Parijs. De agenten droegen de priesters, die op dat moment een mis hielden, aan armen en benen de kerk uit. Nu is er een parkeerplaats. In Frankrijk genieten bomen inmiddels meer bescherming dan kerken. De Franse autoriteiten zouden het niet wagen om zo tegen de islam op te treden zoals ze dat op dit moment tegen het christendom doen. Marine Le Pen stelde vorig jaar al de vraag: “Waarom leggen we de parkeerplaatsen niet daar aan waar de salafistische moskeeën zijn in plaats van daar waar onze kerken staan?”

Bron: www.journalistenwatch.com

Auteur: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/08/07 ... -ontstaan/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8140
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Neergang Christendom gaat sneller dan gedacht

Bericht door xplosive »

Daar waar een neergang van het christendom een opleving van de islam betekent valt een neergang van het christendom te betreuren.

Vervelend is dat allerlei christelijke organisaties de deur wagenwijd openzetten voor de islam en daarmee zelfvernietiging in de hand werken. In die zin hebben we last van het christendom.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Neergang Christendom gaat sneller dan gedacht

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ik vind het ook jammer triest dat zovele fraaie architectonische hoogstandjes van kathedralen en kerken met de grond gelijk gemaakt worden. Maar het is niet anders. Wat ik veel zwaarder vind wegen is dat we ons bewustzijn verliezen aan onze cultuur, en inherent daarmee de vooruitgangsontwikkeling van onze beschaving. Die wordt nu doodleuk ingeruild voor een achterlijke minderwaardige perverse smerige primitieve waardeloze parasietencultuur die opgehangen is aan de heidense strapatsen van de walgelijke Arabische historische pedofiel, psychopaat, sadist en oorlogscrimineel Mohammed.

Moslims zijn een mislukte mensensoort. Straks mogen wij deze classificatie met hen delen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77304
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Neergang Christendom gaat sneller dan gedacht

Bericht door Ariel »

Het is vandaag open dag in de kerk van ons dorp. Een vriendelijke meneer ( eerst nog wel) wilde een praatje met ons maken . Ik vertelde hem dat ik nog steeds keurig kerkbelasting betaalde , maar nooit meer naar de kerk ga, omdat ik van mening ben dat de kerk met Islam heult, pro palestina is, en Israel verketterd.

Dat was niet waar zei hij, maar toen ik probeerde met hem in discussie te gaan en dat ik bewijs heb ,werd hij boos. Hij zei..."we zijn hier in Gods huis" Ik vroeg hoe toen hoe hij over Islam denkt, en toen liep hij heel boos weg.

Zijn houding zegt me genoeg. De neergang Christendom gaat sneller dan gedacht.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Neergang Christendom gaat sneller dan gedacht

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Het lijkt erop bij veel mensen dat islam de redding is van ons voortbestaan.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49666
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Dechristianisering van Europa

Bericht door Pilgrim »

De Schaamte voor het Kruis

28 oktober 2017

Afbeelding

Zo nu en dan kom je op het internet van die berichten tegen waarbij je met stoel en al achterover valt. Een zo’n stuk, en het is er slechts een uit duizenden die we nooit zullen lezen, betreft het volgende.

De CEO van de British Redcross, Mike Adamson, vraagt zich af of de woorden “British” en “Redcross” juist geen verkeerde associaties oproepen onder degenen die hulp worden geboden. Adamson denkt dat de christelijke achtergrond van de organisatie wellicht een bezwaar kan zijn juist omdat hij zo’n voorstander is van diversiteit en niemand wil uitsluiten.

There is a risk that an organization with the words ‘British’ and ‘Cross’ in its title is confused with a Christian, establishment organization.

What the Red Cross learned at Grenfell, 1 sep 2017

Wat is nu het bezwaar dat Adamson hier maakt? Mogen we nu duidelijk spreken over een geval van christophobia? Wat is hier gaande?

De schaamte over christelijke symbolen zoals kruisen op kerkgebouwen tot en met de naamgevingen van zorginstellingen aan toe, is de laatste tijd een algemeen verschijnsel. Door het groter wordende ongeloof en de ontkerkelijking, ook wel secularisatie genoemd, blijkt het christelijke geloof met haar ethiek, esthetiek en moraal niet meer levensvatbaar te zijn. Hierin ligt echter niet de oorzaak van alle schaamte.

Naarmate het westerse christendom op de terugtocht is, is het bijzonder wrang dat door de voortdurende wereldwijde migratie een masculien, exotisch en rigide geloof als de islam een grotere rol gaat spelen in de samenleving. De autochtone naoorlogse generaties zijn met hun domme naïviteit hier grotendeels schuldig aan. Van geen kwaad bewust en grotendeels onbekend met wat zij binnen hebben gehaald pamperen zij de nieuwe religie als een nieuw soort onschuld. Hoewel sommigen onder hen een sympathie voelen voor deze nieuwe monotheïstische ‘verrijking’ zullen de meesten vanuit een onverschillig aandoende tolerantie en zeker vanuit het taboe op discriminatie er geen enkel probleem in zien.

De facilitering en promotie van de islamitische cultuur is tot een algemeen politiek en cultureel beleid geworden. Dat houdt niet alleen in dat de aanwezigheid van moslims tot het normale straatbeeld gaat behoren. De nieuwe politiek wil juist af van de hegemonie van een heersende monocultuur. De nieuwe samenleving moet een lappedeken worden van meerdere culturen die hun authenticiteit mogen uitleven en behouden. De versmelting van de islamitische cultuur met de westerse, grotendeels geseculariseerde culturen, is het project van linksliberale en sociaaldemocratische politieke elites. Het doel is een geëgaliseerde samenleving waarin met name de islam bijzondere voorrechten geniet. Om dat doel te bereiken verzwakt men de eigen aanspraken op waarden en normen en past men het christelijk geloof, tenminste wat daar nog van over is, aan ten bate van de diversiteit en opengrenzenfilosofie.

De islam wordt daardoor de meest geprivilegeerde godsdienst en zal het meeste baat hebben bij deze diversiteitspolitiek. Suggesties voor het verruilen van de Tweede Pinksterdag voor een islamitische feestdag; het verwijderen van kruisen op griekse kerkjes op etiketten van etenswaar bij supermarkt Lidl; het hernoemen van de Kerstmaand in Feestmaand; het verwijderen van de christelijke heiligen Cyril en Methonius op de nieuwe, voor de EU aangepaste, munten van Slowakije; een door de EU gesubsidieerde tentoonstelling waarin de Islam, niet zozeer een deel uitmaakt van onze Europese identiteit maar waarin zij juist dezelfde wortels met het Christendom schijnt te hebben; het zijn slechts enkele voorbeelden. Je moet je in alle ernst gaan afvragen of we in zo’n geval nog kunnen spreken van diversiteit.

Europa meet zich aldus een nieuwe identiteit aan: dat wil zeggen, een post-christelijke pro-islam identiteit. Er is dan geen argument meer om christelijke symbolen nog in ere te houden. Nu er bijna toch geen westerse hond meer in de christelijke boodschap gelooft, bestaat er voor het behoud van dit erfgoed in feite geen basis meer. Dat het christendom voor het belangrijkste deel onze cultuur gecreëerd heeft is iets uit het verleden en doet niet meer ter zake. Niets mag het behagen van het nieuwe geloof in de weg staan.

Uiteraard zijn er hier en daar wel tegengeluiden te horen. Een groep rondom de britse filosoof Roger Scruton heeft in Parijs in een statement verklaard nogmaals te pleiten voor het christelijke erfgoed van Europa. Zij wijst een vervalst christendom dat de universele rechten van de mens nastreeft en voorstander is van een wereld zonder grenzen resoluut af.

Bepaalde Oost-Europese landen schamen zich het allerminst over hun christelijke erfgoed. Zoals de tienduizenden Poolse katholieken dat ook niet deden toen die op 7 okt 2017 bijeenkwamen om een “Onze Lieve Vrouwe van de Heilige Rozenkrans”-bede te houden. Dat die dag samenviel met de herdenking van de Slag om Lepanto, waarin de door Paus Pius V gesponsorde christelijke vloot de turkse vloot vernietigde, is meer dan alleen maar toeval. De geglobaliseerde propagandamachine, ook wel mainstream media genoemd, zag opnieuw een kans om een dergelijke uiting van expliciet beleden christelijk geloof te verwerpen en de bijeenkomst af te doen als een bevestiging van Polen’s xenofobe anti-immigratiepolitiek.

En zo komt het dat deze Europese schaamte ons doet besluiten ons aan te passen aan de nieuwe realiteit van een geglobaliseerd pluralisme. Het is niet alleen het slavenverleden, het kolonialisme of onze politieke machtscultuur wat ons verweten wordt. Het begint al met onze blanke huid zelf waar wij door steeds militantere niet-blanken op worden aangevallen. Al deze zaken doen onze verworvenheden relativeren. Onze cultuur is ernstig verzwakt en heeft een ontstellend gebrek aan weerbaarheid. Ja, wij hebben het boetekleed aangetrokken. De principeloosheid van een materialistische entertainment-cultuur zoals de onze biedt geen houvast waarmee we de uitdagingen kunnen weerstaan. Wij schamen ons over wat de Westerse cultuur anderen heeft aangedaan. Wij schamen ons over de grenzeloze suprematie op wetenschappelijk en technisch gebied. Wij schamen ons dat we wit zijn en bevoorrecht. Daarom verwijderen wij het Kruis dat voor onze verfoeide superioriteit symbool staat. Daarom schaffen wij ons af. Uit naam van een nieuwe wereld die er voor iedereen moet zijn.

https://www.opwegnaarmorgen.nl/2017/10/ ... het-kruis/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49666
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Dechristianisering van Europa

Bericht door Pilgrim »

De schaapjes van het bisdom Essen lopen weg: het tafelzilver “kerken en onroerend goed” wordt verpatst

Geplaatst op 10 december 2017

Afbeelding

Het bisdom Essen moet de broekriem strakker aanhalen, zijn schaapjes nemen in groten getale de benen. Kennelijk een van de consequenties die uit de uitspraken van bisschop Franz-Josef Overbeck (foto) werd getrokken? De kerkvorst Overbeck oogstte woedende reacties met een rede over het vluchtelingenthema in september 2015, toen hij niet alleen wierf voor open grenzen, maar de mensen in Duitsland ook voorspelde dat ze zouden moeten afzien van welvaart en überhaupt hun leefgewoontes zouden moeten veranderen. Dit veroorzaakte een shitstorm en het regende bedreigingen om uit de kerk uit te treden.

Onder de kiezers zegt men “de domste schapen kiezen hun eigen slagers”, de katholieke schaapjes zijn blijkbaar meer uitgeslapen respectievelijk slimmer en zien dat er in hun kerk waarschijnlijk het een en ander verkeerd gaat als kerkvertegenwoordigers de islam vleien en muteren tot aanbidders van vluchtelingen en zich bovendien voordoen als politici en ophitsen tegen andersdenkenden respectievelijk de AfD, zichzelf bovendien boven de wet plaatsen en het twijfelachtige kerkasiel praktiseren in plaats van zich bezig te houden met hun christelijke leden die de kassen van de kerk vullen.

[...] De bisschop van Essen, Franz-Josef Overbeck, heeft bezuinigingen voor zijn bisdom aangekondigd, in het kader waarvan het bisdom ook afscheid wil nemen van eigendommen. Zelfs kerken worden afgestoten.

60 jaar na de oprichting van zijn bisdom ziet bisschop Franz-Josef Overbeck geen alternatief voor zijn bezuinigingsmaatregelen. “We lopen in veel te grote keren”, zei hij vrijdag in een interview met de Katholische Nachrichten-Agentur (KNA) in Essen. “Daarom moeten we afscheid nemen van enkele onroerende goederen en helaas ook van kerken.”

Overbeck wees erop dat het bisdom bij zijn oprichting ongeveer 1,5 miljoen leden had. Inmiddels zou het aantal katholieken zijn gekrompen tot bijna 780.000. “We mogen de ogen niet voor deze realiteit sluiten”, zei de bisschop. (Bron: www.focus.de)

Bron: https://politikstube.com

Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/12/10 ... -verpatst/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49666
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Dechristianisering van Europa

Bericht door Pilgrim »

Christendom is tot folklore verkommerd

Geplaatst op 10 december 2017

Afbeelding

De Duits-joodse historicus Michael Wolffsohn beklaagt dat kerkvertegenwoordigers zich steeds vaker met de politiek bemoeien, dat de Evangelische Kerk van Duitsland (EKD) zich vaak “als de verlengde rood-groene arm” zou positioneren, terwijl in Duitsland tegelijkertijd een ontkerstening zou plaatsvinden.

De Duits-joodse historicus en publicist Michael Wolffsohn heeft in de “Schwäbische Zeitung” duidelijke kritiek op de vertegenwoordigers van de evangelische en de katholieke kerk. Hij waarschuwt ervoor dat men kerkvertegenwoordigers eraan zou moeten herinneren dat “politici beter op de politieke piano zouden kunnen spelen dan zij.”

“Ze moeten vreselijk oppassen de hemel niet uit het oog te verliezen”, zei Wolffsohn gericht tegen de kerken. Men zou daar vaak vergeten dat “politiek opium voor de religie is”. De politieke competitie kunnen de kerken alleen maar verliezen, vooral wanneer de EKD zichzelf “niet zelden als de verlengde rood-groene arm beschouwt”.

De 70-jarige beklaagt dat Duitsland min of meer een “heidenenrepubliek” zou zijn geworden. In het land zou religieuze onwetendheid heersen. Het christendom zou “grotendeels verkommerd zijn tot folklore”. Nog slechts een minderheid van de christenen zou weten waarom Kerstmis, Pasen en Pinksteren gevierd worden. en wat überhaupt Advent zou betekenen.

Men zou hier in een ontkerstende samenleving leven. De meerderheid van de Duitsers zou religieus “veeleer analfabetisch” zijn. Een troost voor de bekennende of niet meer bekennende christenen is dat hun joodse broeders en zusters buiten Israël geen duit rijker aan kennis of religieuzer zijn.

Tegelijkertijd zou het aantal moslims in Duitsland toenemen, waarvan de meerderheid “gelovig tot diepgelovig” is. Zij kennen hun religie in ieder geval letterlijk. Christenen, die echter hun eigen religie niet kennen, zouden met hen geen interreligieuze dialoog kunnen voeren.

Wolffssohn bekritiseert ook het gedrag, toen meer dan een jaar geleden de katholieke kardinaal Marx en de raadsvoorzitter van de EKD Bedford-Strohm Jeruzalem bezochten. Zij vonden bijzonder brave gasten te zijn door allebei op de Tempelberg van de moslims en bij de Klaagmuur van de Joden hun kruisen af te doen.

Over deze daad schudt de historicus zijn hoofd: “De hoogste vertegenwoordigers van het Duitse christendom zien uit zichzelf af van hét christelijke symbool. Hoe kunnen ze dan verwachten dat hun gemeenten hun christendom serieuzer nemen en offensiever vertegenwoordigen dan hun meerderen?”

Bron: www.freiewelt.net

Vertaling: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/12/10 ... erkommerd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Dechristianisering van Europa

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Pilgrim schreef:
Monique schreef:Ik zie het probleem niet.
Het probleem is het vacuüm dat zich nu opvult: Islam! Europa verliest zijn roots en wordt nihilistisch. In dit vacuüm van het nihilisme kan de Islam wortel schieten.
Ik vermoed dat Pilgrim geen besef heeft waar Nihilisme voor staat. Het is een filosofische stroming. Ach, het heeft wel wat. Net zoals Anarchisme mij aanspreekt. En zo zijn er zoveel van alles en nog wat ideeën die mij aanspreken, al of niet in beperkte mate.

Ik ben logicus en hang het logicisme aan. Of dat bestaat weet ik niet eens. Welnu, dan ben ik daar de stichter van. Ik nodig u uit mij te volgen. Ik ben ook - volgens mijn geweten - de enige echte ware godsdienstwaanzinnoloog. Maar boven alles ben ik een zelftevreden flapdrol eersteklas. Veel mensen vonden mij aangenaam en leuk, maar namen mij niet serieus. Daar voelde ik mij uiterst gelukkig en tevreden bij. Ik begrijp nu pas waarom.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Dechristianisering van Europa

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ik heb überhaubt niks tegen de kerken. Nou ja, behalve dan die vieze smerige van God verlaten anti-Jezus religieuze fascsisten die zich rooms-katholiek noemen.

Hier spreekt uw aller logicus en geestelijke hart onder de riem steker HvdM:

Wat overblijft is het (terechte) atheïsme contra . . . de Islam.

Heel veel mensen geloven diep in hun hart met een hoop van liefde en genegenheid in het goede dat bekend is van het HUIDIGE christendom.

Grappig. Nu er bijna geen kerken en kerkgangers zijn, worden mensen juist meer vergevingsgezind, milieubewust en tolerant tegenover homo's, lesbiennes, gender neutrale kermis attracties, als nooit tevoren. Wij zijn tolerant geworden jegens andersdenkenden.

MAAR NIET DE MISLUKTE MENSENSOORT MOSLIMS MET HUN SATANISCHE IDEOLOGISCHE STRATEGISCHE HAATDRAGENDE RELIGIE ISLAM.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49666
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Dechristianisering van Europa

Bericht door Pilgrim »

Chrislam: Zo wordt ook kerst in Europa geïslamiseerd

Xander, 25-12-2017

Afbeelding
Niet alle moslims hebben problemen met christelijke kerstsymbolen. (Afbeelding: Getty Images (2)).

Britse kerk verplaatste kerstviering naar geboortedag van Mohammed op 3 december – Sneeuwpop in boerka op Winterfeest in München – Scholen en gemeenteraden in heel Europa schrappen kerstvieringen, of passen deze aan moslimeisen aan

‘Chrislam’ is de samenvoeging van ‘christendom’ en ‘islam’, een theologie die zowel buiten als binnen de kerken steeds meer aanhang krijgt, vooral onder mensen die nog maar amper onderlegd zijn in de Bijbel. Zij geloven dat de Jezus in de Bijbel feitelijk dezelfde is als de Jezus (Isa) in de Koran, en hebben er dan ook weinig moeite mee dat ook het kerstfeest in Europa stapsgewijs wordt geïslamiseerd. De afgelopen jaren ruilden supermarkten zoals Albert Heijn het woord ‘kerst’ op producten in voor ‘feest’, en een school in het Duitse Lüneburg ging zelfs zover de traditionele kerstviering uit te stellen omdat welgeteld één moslimscholier had geklaagd dat de gezongen liederen ‘niet overeenkomen met mijn geloof’. Het ‘grotere wij’ in de kersttoespraak van koning Willem Alexander lijkt dan ook vooral een ‘wij’ te zijn dat gezamenlijk door de knieën moet gaan voor één specifieke religieuze ideologie, dat in realiteit alles haat waar het christelijke kerstfeest oorspronkelijk voor staat.

De woorden ‘kerst’ en ‘kerstmis’ schijnen ook in de ogen van de gevestigde orde discriminerend te zijn voor moslims. Veel traditionele kerstmarkten kregen daarom een andere, ‘multiculturele’ naam, zoals de Amsterdam Winter Parade, Brussels Winter Pret, London Winterville, het München Winter Festival, et cetera.

Kerstviering op geboortedag van Mohammed
Ook het oorspronkelijke christelijke kerstfeest ontkomt niet aan islamisering. In Groot Brittannië organiseerde de All Saints Church in Kingston op 3 december een gezamenlijke kerstviering van Jezus èn Mohammed, bedoeld om de geboortedag van de islamitische ‘profeet’ te vieren, en ‘uit te kijken naar de geboortedag van Jezus’.

Op de prominente christelijke blog ‘Archbishop Cranmer’ werd felle kritiek geuit op de verplaatsing van de kerstviering naar de verjaardag van Mohammed, en vooral op het ontnemen van de status van Koning en Messias van Jezus. Hij werd tijdens die ‘chrislamitische’ dienst zelfs niet als profeet geëerd.

Schotse kerk liet anti-christelijke passage uit Koran voorlezen
De Schotse Episcopale Kerk in Glasgow maakte het eerder nog erger door tijdens een adventsdienst een passage uit de Koran voor te lezen waarin letterlijk wordt ontkend dat Jezus Christus de Zoon van God is.

De regionale Schotse regering organiseerde en subsidieerde dit jaar tal van ‘winter festivals’ voor religieuze minderheden, maar negeert het kerstfeest, en dat terwijl nog steeds de helft van de Schotten zich christenen noemen.

Kerstdienst geschrapt, wel verplichte deelname aan Arabische cultuurweek
Een basisschool in het Deense Graested schrapte de traditionele kerstdienst in de kerk om de moslimscholieren niet te kwetsen. Kort daarvoor waren alle leerlingen nog verplicht deel te nemen aan de ‘Syrië week’, waarin ze werden ondergedompeld in de (moslim)cultuur van het Midden Oosten. Na klachten van ouders reageerde het schoolbestuur dat zij vooral ‘nieuwe tradities’ willen creëren (met de nadruk op ‘nieuw’).

In Frankrijk werd een jaarlijkse kerstmarkt in Lyon geschrapt omdat de gemeente de kosten voor het beveiligen tegen islamitische terreuraanslagen te hoog vond. In België beval het Rode Kruis in Luik om alle christelijke kruizen uit de 28 kantoren in de stad te verwijderen, zogenaamd om de ‘seculiere aard’ van de organisatie te benadrukken.

Kerstfeest uitgesteld na klacht één moslimscholier
Een school in het Duitse Lüneburg stelde de kerstviering uit nadat één moslimscholier had geklaagd dat de geplande liederen niet verenigbaar zijn met zijn geloof. Dit besluit leverde de school een storm aan woedende protesten op. De directeur besloot daarop om niet-christelijke kerstliedjes zoals ‘Rudolph the Red Nosed Reindeer’ wèl toe te staan. AfD leider Alexander Gauland noemde het niettemin ‘een ondraaglijke, onvrijwillige onderwerping aan islam’, en een ‘laf onrecht’ dat niet-moslimkinderen wordt aangedaan.

Sneeuwpop in Boerka
De tot ‘multiculturele wintermarkt’ omgedoopte traditionele kerstmarkt in München toonde een sneeuwpop in een boerka. ‘En dat is dan een symbool van tolerantie?’ spotte de Beierse AfD leider Petr Bystron. In Berlijn werd de kerstmarkt na de dodelijke moslimaanslag van vorig jaar, waarbij 12 mensen werden gedood en 50 gewonden vielen, geheel beschermd door betonblokken. Diverse kerstmarkten, zoals in Stuttgart, Potsdam en Bonn moesten worden gesloten of geëvacueerd vanwege een dreigende islamitische (bom)aanslag.

Scholen en gemeentehuizen in Italië verwijderden kerstbomen en christelijke kerstsymbolen; in Noorwegen liet een school naast Bijbelteksten over de geboorte van Jezus ook Koranteksten voorlezen; in Spanje verving de gemeenteraad van Madrid de kerstfestiviteiten door het ‘internationale feest der culturen’, waarbij de extreemlinkse burgemeester Manuela Carmena benadrukte dat het inderdaad de bedoeling is om kerst van zijn christelijke wortels te ontdoen. Om dat te onderstrepen werd de grote kerststal op het beroemde Puerta de Alcalá geschrapt.

Moeten Willem-Alexanders ‘wij’ zich onderwerpen?
‘Het zoeken naar het grotere wij’ waar koning Willem-Alexander in zijn kersttoespraak over sprak, lijkt dan ook vooral een ‘wij’ te zijn dat door de knieën dient te gaan voor islam en bijkomende de eisen en extreme ‘gevoeligheden’ van moslims.

De koning stelde dat ‘nuance en inlevingsvermogen’ het onderspit dreigen te delven. Inderdaad, dat krijg je als je in Europa miljoenen volgelingen van een religieuze ideologie binnenhaalt die van kinds af aan leren alles te verachten en te haten wat niet overeenkomt met islam -vooral als het Joods en christelijk is-, en vervolgens de autochtone bevolking dwingt om zich in naam van ‘tolerantie’ en ‘multiculti’ stapsgewijs aan hen te onderwerpen.

Xander

(1) Gatestone Institute via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel en niet-commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... slamiseerd
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49666
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Dechristianisering van Europa

Bericht door Pilgrim »

Kerst 2017: Wordt de vrijheid in het Westen verdrongen door tirannie?

Xander, 26-12-2017

Afbeelding
Afbeelding: WikiMedia (2)).

Een mengelmoes van culturele en religieuze waarden is geen basis voor vrijheid en rechtvaardigheid, maar voor onderdrukking en het recht van de sterkste

Vrijheid om wel of niet in het christelijke kerstverhaal te geloven, een kerstboom op te zetten, of überhaupt iets aan kerst te doen, is misschien wel de belangrijkste verworvenheid van de Westerse cultuur. Het kwam niet vanzelf; er is eeuwenlang gestreden voor het recht op vrijheid voor ieder individu. Wat voor ons zo lang normaal is geweest, staat echter onder steeds grotere druk, en dreigt binnen een aantal jaar compleet te verdwijnen. Laten we onze specifieke cultuur van vrijheid daadwerkelijk verdringen door ‘multiculti’, ‘politieke correctheid’ en ‘diversiteit’? Want dat zijn enkele van de nieuwe namen voor de tirannie die onze vrijheid aan het verdringen is.

Zelfs atheïsten erkennen dat onze humanistische Westerse cultuur gebaseerd is op het Joods-christelijke principe dat in de ogen van God ieder mens, ieder individu, van waarde is, en –binnen het kader van simpele wetten die erop neer komen de medemens geen schade toe te brengen- de vrijheid heeft om zijn leven in te richten zoals hij dat wil. Dezelfde waarden leggen grote nadruk op het opkomen en zorgen voor de zwakkeren.

Van de religieuze, politieke, maatschappelijke en wettelijke wortels van deze grote verworvenheid wordt echter al tientallen jaren stapsgewijs afscheid genomen. Ze worden niet langer onderwezen op scholen. De stem van de vrijheid wordt langzaam maar zeker het zwijgen opgelegd door ‘politieke correctheid’, ‘diversiteit’, ‘gender identiteit’ en ‘multiculti’.

‘Mengelmoes van waarden leidt tot recht van de sterkste’
Net als in Amerika worden ook in Europa christelijke symbolen en gebruiken langzaam uit de samenleving verdreven. ‘Diversiteit’ verdringt echte vrijheid. Er is genoeg ruimte voor ‘diversiteit’ op deze planeet, maar niet binnen één afzonderlijk land. Grenzen zijn er niet voor niets. ‘Een toren van Babel heeft geen cultuur,’ schrijft Paul Craig Roberts in zijn kerscolumn. ‘Een persoon kan niet de enige dag christen zijn, de volgende dag een heiden, en de dag daarop een moslim. Een mengelmoes van culturele en religieuze waarden is geen basis voor het recht, behalve het recht van de sterkste.’ Met andere woorden: voor onderdrukking.

Het Europese Parlementsgebouw is niet voor niets als de onafgebouwde Toren van Babel geconstrueerd. Het complex is hèt symbool voor het afbreken van de vrijheid, individualiteit, soevereiniteit, democratie en het recht op zelfbeschikking van zowel de Europese landen als hun culturen en hun inwoners. De waarden- en cultuurloze ‘mengelmoes’ waar Roberts terecht voor waarschuwt, is nu juist de grote ‘verdeel-en-heers’ droom van de EU en al zijn aanhangers in de diverse Europese hoofdsteden.

Socialistische systemen richt(t)en enorme bloedbaden aan
Macht die wordt geseculariseerd, wordt losgekoppeld van zijn beschaafde tradities, verliest alle morele en religieuze gewetensbezwaren. Dergelijke macht over landen en volken wordt historisch gezien uiteindelijk altijd kwaadaardig. De Nationaal Socialisten in Duitsland roeiden miljoenen mensen uit; de communistische socialisten in de Sovjet Unie en China deden hetzelfde. Hun slachtoffers waren mensen die niet van het juiste ras waren of niet de juiste politieke kleur hadden.

De euro-socialisten hebben nog geen bloedbaden aangericht, maar voeren ondertussen wel het voorwerk uit door de oorspronkelijke Europeanen in een verstikkende bureaucratische en politiek-correcte wurggreep te nemen. De Europese elite nam al tal van besluiten die volgens alle opinie onderzoeken tegen de wil van de meerderheid van hun onderdanen ingaan, zoals het opheffen van de grenzen, het overdragen van steeds meer macht aan Brussel, het geleidelijk oprichten van een financiële en politieke unie, de massale immigratie van miljoenen moslims, en de daaraan gekoppelde onvermijdelijke islamisering van onze samenleving.

Misbruik macht door VS en EU ondenkbaar in oorspronkelijke christendom
In de Verenigde Staten zien we wat absolute macht doet met een politieke kaste die enkel nog in naam christelijk is; in vele tientallen landen werden militaire bases gebouwd, en tal van landen werden gebombardeerd en in absolute chaos gestort om de Amerikaanse militaire hegemonie over de wereld te verspreiden en te versterken. Honderdduizenden mensen –veelal moslims- verloren hierbij het leven. Tienduizenden sloten zich aan bij extremistische terreurgroepen, die honderdduizenden christenen, ‘verkeerde’ moslims en andersdenkenden vermoordden of verdreven.

In het oorspronkelijke christendom, met zijn nadruk op de waarde van het individu, is de macht die door Lenin, Stalin, Hitler, Mao, en nu door Washington en door de EU worden geclaimd of uitgeoefend, ondenkbaar. Of we nu wel of geen christen zijn, tijdens de kerst herdenken we een religie die het ons mogelijk maakt om ons eigen leven vorm te geven en om onze eigen mening te uiten, kortom: om in vrijheid te leven.

Haatideologie geïmporteerd door premier ‘zonder principes’
Met een premier die er openlijk trots op is ‘geen principes’ te hebben, en een linksgroen-liberale cultuurnihilistische Haagse elite die een religieuze haatideologie importeert en zelfs speciaal beschermt die in vele tientallen landen buiten Europa vrouwen ernstig discrimineert, Joden haat, oproept hen uit te roeien, christenen en dissidenten onderdrukt, homoseksuelen opsluit, ophangt of van daken afgooit, meisjes genitaal verminkt, geweld tegen andersdenkenden goedpraat en verheerlijkt, openlijk verklaart de hele wereld desnoods met geweld en terreur te willen onderwerpen –en dat ook in Europa middels reeds vele tientallen aanslagen doet-, moet helaas worden geconcludeerd dat die vrijheid ook in eigen land in snel tempo aan het verdwijnen is.

Verdedigen we onze vrijheid, of zinken we weg in tirannie?
‘De Westerse beschaving, het product van duizenden jaren inspanningen, is op de drempel van 2018 in verval,’ besluit Roberts. ‘Overal waar we kijken zien we degeneratie. Zullen de Westerse burgers hun vrijheid en zielen verdedigen, of wegzinken in de tirannie die opnieuw zijn vreselijke en allesverslindende kop heeft opgestoken?’

Xander

(deels gebaseerd op): (1) Paul Craig Roberts via Zero Hedge
(2) Afbeelding: J.M. Luijt - Eigen werk / WikiMedia / CC BY 3.0

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... r-tirannie
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Dechristianisering van Europa

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ik heb op zich geen moeite dat al die religieuze symbolen, gebruiken en relevante fratsen van het toneel van de wereld verdwijnen.

Maar dan ook van allemaal!
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49666
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Dechristianisering van Europa

Bericht door Pilgrim »

De kerken zijn verwoest, de sterken achterover geslagen

Geplaatst op 13 januari 2018

Afbeelding

De Immerather Dom in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen is afgebroken (foto). En dat ook nog onnodig, zonder dat men ook maar in overweging heeft genomen om hem te verplaatsen, zoals dat in buurlanden zoals Polen en Tsjechië gebruikelijk is. Als dienaar van de katholieke kerk in Duitsland en in het kader van mijn werk heb ik vaak het katholieke buitenland in Europa bezocht en gezien dat vooral de Polen, Hongaren en Roemenen sterker aan hun geloof vasthouden dan de Duitsers dat doen, die ondanks de onmetelijke rijkdommen van de kerk in Duitsland geen spirituele waarde meer in de godshuizen willen zien. De abdij Himmerod is opgegeven, de Immerather Dom afgebroken en de gelovigen vluchten in scharen, niet zonder reden, voor de naïeve en goddeloze figuren, die denken voor de katholieken in Duitsland te kunnen spreken.

In Frankrijk worden de kerken met honderden neergehaald, omdat het aan gelovigen ontbreekt, terwijl de ruimtes van de moskeeën tot de nok toe gevuld zijn en men in de huizen van de islam wegens plaatsgebrek noch ademen noch aangenaam staan kan. Zelfs kerken worden, wegens gebrek aan gelovigen en de geloofskracht van de eigen priesters, aan de Mohammedanen overhandigd.

Ik heb heel vaak de kleine gemeentes in de dorpen aan weerszijde van de Rijn bezocht. Geen enkele dorpsgemeente heeft een volle kerk, maar kampt met verlies van leden en het sterven van de ouden, die zich vaak alleen nog met moeite naar de kerst- of Paasdienst begeven. De oecumene verwordt tot bejaardenzorg en begeleiding op het sterfbed van de christenen in West-Europa.

Ondertussen schieten de moskeeën in de Elzas, Lotharingen, in Rheinland-Pfalz en in het Ruhrgebied als paddenstoelen uit de grond en vertelt men ons van helemaal boven, daar waar de markt-schreeuwers van het mediagedoe zitten, dat dit absoluut niets met het opdringen van de islam te maken zou hebben. Hier zou immers helemaal niet gesproken kunnen worden van islamisering of vervanging, omdat men hier en daar nog naar een kleine gemeente kan wijzen die nog bestaat, hoewel dertig jaar geleden het enkele priesters nog lukte om de kerken tot aan de nok toe te vullen.

Europa geeft zichzelf op – maar wij geven Europa niet op:

“In het Westen heeft men Christus verloren en daarom komt het Westen te val. Enkel en alleen daarom!” (Fjodor Michajlovitsj Dostojevski)

Bron: http://younggerman.com

Auteur: “Ignatius”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/13 ... -geslagen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie