Overlast Eritreeërs

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Plaats reactie
Mahalingam
Berichten: 41473
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Overlast Eritreeërs

Bericht door Mahalingam »

Een paar dagen geleden werd bekend dat er een hoge bobo van het regime van Eritrea (de rechterhand van de opperbaas) naar Veldhoven zou komen om aldaar zijn landgenoten toe te spreken. Er werd gemompeld over "de lange arm van Asmara". En die bestaat. Zo dienen Ertreërs hier geld af te dragen aan de ambassade voor een "verblijfsvergunning " (= dat ze toestemming hebben om buiten Eritrea te leven).
En we hoorden al verhalen over hoe die gevluchte qat-kouwers op vakantie gaan naar het thuisland.
Maar niet allemaal: er zijn ook Eritreërs die echt gevlucht zijn. En wat deden die?
Spanningen lopen enorm op hier in Veldhoven. Eritrese Nederlanders bestormen auto waar iemand van het Eritrese regime in zou zitten.

https://twitter.com/khouterman/status/8 ... 3459733504 (met video)
Nu zou je denken: Rutte zal die goozer wel de toegang tot ons land verboden hebben. Maar nee, Rutte doet niets. De verkiezingen zijn voorbij.

En dan moet de gemeente de vergadering verbieden vanwege gevaar voor de openbare orde.
Veldhoven verbiedt Eritrea-conferentie, tientallen arrestaties
vanmiddag en vanavond waren er opstootjes in Veldhoven, waar zich zo'n honderd betogers hadden verzameld. Jongeren belaagden onder meer een auto. Er zijn tientallen betogers aangehouden, onder meer "na onderlinge gevechten waarbij met stoelen werd gegooid", zegt de politie. Mensen kregen het verzoek weg te aan. Wie er niet aan voldeed, werd opgepakt.
[...]
De jongerenafdeling van de enig toegestane politieke partij in Eritrea had de conferentie georganiseerd. Er zouden zo'n 500 tot 600 mensen op afkomen, was de verwachting. Ook een topadviseur van de Eritrese president Isaias Afewerki werd verwacht.
[...]
In Nederland wonen zo'n 20.000 Eritreeërs.
(met video)
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75760
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Overlast Eritreeërs

Bericht door Ariel »

We zijn een triest land als we toelaten dat asielzoekers hier de boel op stelten zetten , hun verschil uitvechten , en dan ook nog eens toegeven aan hun eisen.

Syp Wynia schreef er een artikel over
Heulende Eritreeër moet asielstatus verliezen

Het kabinet-Rutte voelt zich ‘ongemakkelijk’ over hoog bezoek uit asielzoekersland Eritrea. Daar is alle reden toe. Niet alleen omdat de tweede man van dictatuur Eritrea hier geen strobreed in de weg wordt gelegd. Maar ook omdat Nederland die dictatuur subsidieert, via Brussel. En waarom krijgen al die Eritreeërs eigenlijk de asielstatus?

In hotel annex congrescentrum Koningshof in Veldhoven worden de paasdagen gedomineerd door hoog bezoek uit Eritrea. Van Witte Donderdag tot en met Tweede Paasdag heeft er de jaarlijkse conferentie plaats van de YPFDJ, de jeugdafdeling van de partij van president Isaias Afewerki van éénpartijstaat Eritrea. De tweede man van het regime, Yemane Gebreab, is de hoofdspreker. Zo’n conferentie heeft ieder jaar in een ander Europees land plaats, maar zelden baarde die eerder zo’n opzien.

Eritrea bestaat nog maar een kwart eeuw als zelfstandig land, na een lange afscheidingsoorlog met Ethiopië. Zoals dat in Afrika gangbaar is kwam de ‘bevrijdingsbeweging’ aan de macht, om die niet weer uit handen te geven. Eritrea kent nauwelijks mensenrechten, maar wel een quasi-eindeloze dienstplicht die probleemloos als slavernij kan worden betiteld, als ook hele enge gevangenissen. Willekeur en intimidatie bepalen de Eritrese rechtsstaat.

Een vijfde van de Eritreeërs woont niet in Eritrea

Het is dus niet zo gek dat veel Eritreeërs het land verlaten. In dertig jaar verdubbelde de bevolking van Eritrea tot 6 miljoen maar een vijfde van de bevolking woont in het buitenland. Ten tijde van de afscheidingsoorlog vertrokken de vrienden van de bevrijdingsbeweging. Nu de bevrijdingsbeweging aan de macht is, vertrekken de mensen die lijden onder de bevrijdingsbeweging die uit hardvochtige machthebbers blijkt te zijn.

Eritreeërs zijn al enkele jaren – na de Syriërs – in grootte de tweede groep asielzoekers die Nederland binnenkomen. Er wonen zodoende al meer dan 20.000 Eritreeërs in Nederland. Nederland gaat in Eritrea door voor een favoriete bestemming, samen met Zweden, Zwitserland en Duitsland. Nederland is vooral favoriet omdat hier snel gezinshereniging – nareizigers – kan worden geregeld.

De integratie van de Eritreeërs in Nederland verloopt uitgesproken beroerd. De statushouders zijn doorgaans laagopgeleid, spreken nauwelijks iets buiten de deur, zijn moeilijk in beweging te krijgen en komen hun eigen groep nauwelijks uit.

Eritreeërs in Nederland betaling belasting aan… Eritrea

Wat zeker ook niet helpt, is dat de Eritrese vluchtelingen in Nederland nauwlettend in de gaten worden gehouden door het regime dat ze zijn ontvlucht, dat er een belasting van 2 procent wordt opgelegd en dat wie zich niet volgzaam gedraagt de familie in Eritrea problemen bezorgt.

Dat is de ene kant van het verhaal. Er duiken ook verhalen op dat Eritreeërs hun land niet zozeer als politiek vluchteling verlaten, maar aangetrokken worden door de vrijwel altijd verleende asielstatus in Nederland. Feit is, dat Eritrese asielzoekers hier altijd als vluchteling worden erkend. Hooguit worden ze naar een ander Europees land terugverwezen als ze daar al waren geregistreerd als asielzoeker.

Het lijkt er op dat Eritreeërs uit Nederland ook weinig in de weg wordt gelegd als ze, tijdelijk doorgaans, terugkeren naar Eritrea. Zo hardvochtig is de dictatuur dus ook weer niet. Volgens het meest recente ambtsbericht dat het ministerie van Buitenlandse Zaken opstelde over Eritrea dienen terugreizigers slechts de 2 procent ‘diasporataks’ te betalen, een spijtbetuiging te ondertekenen en zich te onthouden van anti-regeringsactiviteiten.

Terugkeren naar Eritrea als vrije en gerespecteerde burger

Volgens de Amerikaanse Eritrea-specialiste Jennifer Riggan hebben Eritrea-ontvluchters er ook helemaal niet zo’n moeite mee de diasporataks te betalen, omdat ze dan beter worden behandeld dan de reguliere Eritrese bevolking. Je ontvlucht zo Eritrea om terug te keren als vrije en gerespecteerde burger. Als onderdeel van dat proces zouden veel Eritreeërs in het buitenland zich hebben aangesloten bij de eenheidspartij van dictator Isaias Afewerki en de jeugdafdeling van die partij, die deze keer dus in Veldhoven vergadert.

Maar daar houden de raadselachtigheden over Eritrea, Eritrese asielzoekers en de lange arm van Eritrea niet op. De tweede man van het regime mag in Veldhoven gewoon zijn ellenlange propagandatoespraken houden die tot doel hebben de Nederlandse Eritreeërs aan het regime in Eritrea te binden.

EU geeft Eritrea miljoenen euro’s

De gekkigheid gaat verder. De dictatuur Eritrea krijgt namelijk ook ontwikkelingshulp van Nederland, zij het via de Europese Unie. Die ontwikkelingshulp – 200 miljoen, voor enkele jaren – werd eind 2015 ook nog eens stevig verhoogd en wordt besteed aan duurzame energie en aan – lach niet: good governance. Aan goed bestuur, dus. In een land zonder democratie, zonder onafhankelijke rechters, zonder verkiezingen, zonder grondwet geeft de Europese Unie geld voor good governance.

Volgens de jongste ontwikkelingen kan het Eritrese regime nog meer subsidie uit Brussel krijgen, als het meewerkt aan een programma dat leidt tot minder asielzoekers. Dat is nogal merkwaardig, want iedereen weet dat het Eritrese regime goed verdient aan de illegale emigratie en de diaspora-belasting. Veel effect zal het dus niet hebben.

Zo is het allemaal nogal merkwaardig, wat zowel de Europese Unie in het algemeen als Nederland in het bijzonder met Eritrea en zijn asielzoekers doet. Geen wonder, dat het kabinet-Rutte ‘ongemak’ voelt over de bijeenkomst in Veldhoven en dan vooral over het bezoek van regime-topper Yemane Gebreab.

Banden met het regime: dan geen vluchtelingenstatus

Nederland geeft iedereen die uit Eritrea zegt te komen een verblijfsvergunning als vluchteling, maar subsidieert intussen hetzelfde regime met zijn goede governance en zijn zogenaamde bijdrage aan het inperken van de migratie die het zelf veroorzaakt.

Iedere bezoeker van de conferentie in Veldhoven behoort tot de partij van de president van Eritrea en wie banden heeft met dat regime behoort geen asielstatus te hebben. Dat vindt zelfs Vluchtelingenwerk Nederland.

De YPFDJ die in Veldhoven vergadert wordt ook door de Amsterdamse rechtbank beschouwd als de lange arm van het dictatoriale regime en als spionage-instrument voor dat regime. Al wie in Veldhoven aanschuift bij de YPFDJ doet daar aan mee en zou de verblijfsvergunning moeten verliezen. Als het oude kabinet-Rutte daar niets aan doet, hoort dat één van de eerste taken van het nieuwe kabinet-Rutte te zijn.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75760
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Overlast Eritreeërs

Bericht door Ariel »

Ondanks een verbod door de burgemeester van Veldhoven is een de conferentie van een Eritrese jongerenorganisatie in die plaats vrijdag toch van start gegaan. Er dient om 14.00 uur een kort geding over de zaak, maar daar lijkt men niet op de wachten.

Op sociale media verschenen foto’s en filmpjes van een zaal vol congresgangers. Leden van de YPFDJ poseren met oranje t-shirts met ’13th YPFDJ-conferentie Holland.’ Het is niet duidelijk of dit gasten betreft die al eerder in het hotel waren.

NH Hotels, de eigenaar van Koningshof, wil bij monde van een woordvoerster alleen kwijt dat er nauw overleg is met de autoriteiten en de organisatie om het besluit van de burgemeester uit te voeren. De woordvoerder wilde niet bevestigen dat er alsnog mensen in een zaal van het conferentiecentrum bijeengekomen zijn. Verder doet NH Hotels er het zwijgen toe.

Politie zet conferentiecentrum Veldhoven af

De politie heeft vrijdag aan het begin van de middag het conferentiecentrum Koningshof in Veldhoven afgezet. Bij de Koningshof zou een conferentie van Eritreeërs plaatsvinden. Donderdag werd de bijeenkomst verboden.

De politie is al de hele ochtend paraat en ook de mobiele eenheid is aanwezig. Hoewel de bijeenkomst donderdag werd verboden door burgemeester Jack Mikkers zijn er vrijdag toch mensen bijeengekomen in de Koningshof.

Aanleiding voor het verbieden van de conferentie was een aantal incidenten op donderdag. Er was onrust ontstaan tussen voor- en tegenstanders van de bijeenkomst. 128 mensen werden aangehouden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41473
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Overlast Eritreeërs

Bericht door Mahalingam »

Asielzoeker krijgt 12 jaar cel voor verkrachting in Kampen

Voor het verkrachten en een poging een zeventienjarig meisje in Kampen te verdrinken heeft een 33-jarige man uit Eritrea donderdag twaalf jaar cel opgelegd gekregen. Het meisje werd in de nacht van 4 september 2016 in Kampen van de fiets getrapt en langs een slootkant misbruikt door Samuel T.

Volgens de rechtbank koos de verdachte een willekeurig minderjarig slachtoffer. Daarna hield hij enige tijd haar hoofd onder water in de sloot. De jonge vrouw werd half ontkleed en met modder besmeurd langs de weg gevonden. Haar gestolen telefoon leidde te politie naar het asielzoekerscentrum in Dronten waar de man woonde. De man heeft de verkrachting bekend maar ontkende de poging haar te doden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41473
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Overlast Eritreeërs

Bericht door Mahalingam »

De niet-integreerbare Eritreërs komen in twee soorten (minimaal): zij die voor en zij die tegen het bewind in het thuisland zijn.
Dus gezamelijk feesten heeft altijd een hoog risico op geweld. En dan moeten de hondenbrigades op volle sterkte uitrukken.
Zalencentrum met vechtende Eritreeërs ontruimd

Een zalencentrum in Zaandam waar 300 tot 400 Eritreeërs uit het hele land naartoe waren gekomen om feest te vieren, is in de nacht van maandag op dinsdag ontruimd. Er vond een massale vechtpartij plaats.

Dat meldt de NOS. Drie mensen werden gearresteerd voor openlijke geweldpleging: een 22-jarige Duitser, een 28-jarige inwoner van Heiloo en een 29-jarige man uit Hoorn. Ze zitten vast op het politiebureau voor verhoor.

Het feest in het zalencentrum liep flink uit de hand. Nadat verscheidene personen met elkaar op de vuist waren gegaan, besloot de organisator het feest te beëindigen. Mensen weigerden echter te vertrekken, waarna de politie werd ingeschakeld.
En als de politie komt dan is de vechtpartij gelijk voorbij want dan is er voor de Eritreërs een nieuw gezamelijk doel: de politie bevechten.
Tijdens de ontruiming van het pand keerden de bezoekers zich tegen de agenten. Er werd gegooid met flessen en stoelen. Buiten de gelegenheid keerde de menigte zich wederom tegen de agenten. Zo werden ze bekogeld met stenen. Met behulp van zo'n tachtig politiemensen werden mensen met geweld het pand uitgezet.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1472967 ... s-ontruimd
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75760
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Overlast Eritreeërs

Bericht door Ariel »

Het eind lijkt in zicht van de woonvoorziening voor jonge alleenstaande vreemdelingen van de Stichting Timon aan de Fonteinkruid in de Zwolse wijk Stadshagen. Woningcorporatie Openbaar Belang uit Zwolle heeft van de rechtbank in die stad onderuit de zak gekregen in een zaak over overlast van asielzoekers.

De huisvester deed volgens de kantonrechter veel te weinig met klachten van de buren. Daarom moet de woningbouwvereniging de minderjarige statushouders uit hun woning aan de Fonteinkruid zetten, luidt het vonnis.

Volgens advocaat Maaike Doornbos van de klagende buren is de uitspraak van groot belang voor andere buren van statushouders die tegen een muur oplopen als ze klagen over overlast.

„Je wordt dan al gauw in de hoek gezet als racist. Maar hier toetst de rechter heel duidelijk dat het om de overlast gaat. En het komt maar weinig voor dat zo’n ingrijpende eis wordt toegewezen.”
Wijkbewoners gaan gebukt onder overlast Eritreeërs

Zo begon het.
Spoiler! :
Een goede buur is beter dan een verre vriend, maar wat als verre vrienden de buurt overnemen? Eritrese statushouders, na Syriërs de grootste groep nieuwkomers, veroorzaken regelmatig overlast in woonwijken. Daarover klagen is niet altijd makkelijk. „We werden meteen uitgemaakt voor racist”, aldus de Zwolse Marion, die een rechtszaak heeft aangespannen om van de overlast te komen.

De grote struik in de voortuin van André van Kooij en Marion Gerveling uit Zwolle werd na de komst van hun nieuwe buren steeds dunner. Lang had het stel geen idee wat er aan de hand was, tot bleek dat de blaadjes werden opgegeten door de nieuwkomers op nummer 67. „De takjes gebruikten ze als tandenstoker”, vertelt Marion. „Dat waren ze thuis zo gewend en dat snap ik nog wel. Maar ik begrijp niet ze doorgingen met plukken nadat ze hadden beloofd ermee te stoppen.”

Het is slechts een van de vele ergernissen die hebben gezorgd voor een hoogoplopend conflict tussen het stel met woningcorporatie Openbaar Belang en welzijnsinstelling Timon. Timon is namens de overheid voogd van een dozijn statushouders uit Eritrea, die vanaf eind 2015 hun intrek namen in drie woningen pal naast die van André en Marion.

"Ze lopen via de dakgoot naar elkaars kamers"
Vrijwel meteen begon de overlast. Luid praten, rotzooi in de tuin en op straat, de hele dag kookluchtjes en gerommel in de keuken. André laat een video zien: vanuit het zolderraam gooit iemand huisraad naar een Eritreeër in de achtertuin. Die gooit schoenen terug. Marion: „Ze lopen via de dakgoot naar elkaars kamers.” Gedrag dat ze nooit had gezien bij de Iraakse asielzoekers die ze in de jaren ’90 begeleidde.

Zij en haar man verbaasden zich erover dat de leiding van Timon niet ingreep. „Er is te weinig personeel, en de begeleiders zijn te jong en onervaren om met deze groep om te gaan.” Dat merkte André toen hij een keer om half twee ’s nachts aanklopte om te vragen of de jongeren wat zachter konden doen. „De leiding zei: ga het zelf vragen, want naar ons luisteren ze niet.”

Dat laatste zie je ook terug op de ’huisraad-video’. Een gesluierde jonge begeleidster staat erbij en kijkt ernaar. André: „Zie je haar ingrijpen als ze weer eens slaande ruzie krijgen?”

Marion vindt het maar niks, dat ze op advies van haar advocaat filmpjes en foto’s moet maken van de overlast. „Ik kan niet anders. Want de woningcorporatie en Timon zeggen dat wij dit slechts zo ’ervaren’.” In rechtbankstukken legt Timon inderdaad de nadruk op de ’beleving’ van de overlast, door slechts één buurgezin. Maar de Grevelings wonen nu eenmaal als enige naast en in hetzelfde blok als de statushouders. Dat ze desondanks niet alleen staan in hun kritiek, blijkt uit de bijval die ze krijgen van andere buren en uit gegevens die ze opvroegen bij de politie. „Wij hebben vier keer gebeld in anderhalf jaar, maar de politie kreeg in totaal 21 meldingen binnen.”

Ingrijpen
De filmpjes hebben bij de rechtbank inmiddels hun nut bewezen. In een tussenvonnis oordeelt de rechter dat er wel degelijk sprake is van overlast. En dat woningcorporatie Openbaar Belang moet ingrijpen. Hangende de rechtszaak wil een woordvoerder van de corporatie niet op deze zaak ingaan.

Dianne de Lange van Timon zegt dat de begeleiding voldoet aan alle eisen die het ministerie stelt. „Overlast is altijd subjectief, en we kennen de geluiden van de mensen die u gesproken heeft. Timon is de buren daarin reeds zo veel mogelijk tegemoetgekomen. Maar de familie maakt bezwaar tegen de vergunning voor de benodigde verbouwing.”

"Het geschreeuw van die mensen, dat gestamp de hele tijd"
In Naaldwijk, in het Westland, leidde voortdurende overlast door een Eritrees gezin met drie kinderen vorig jaar tot uitzetting. „Er viel niet mee samen te leven”, zegt gemeenteraadslid Dave van der Meer (LPF-Westland), die zich inzette voor de buurtbewoners. Buurman Willem Neervoort (60) werd er helemaal gek van. „Het geschreeuw van die mensen, dat gestamp de hele tijd. Als er bezoek was feestten ze tot diep in de nacht.”

Willem en zijn medebewoners klaagden over de ’stank’ uit de Eritrese keuken, die in het portiek bleef hangen, en over de vuilnis die uit het raam werd gekieperd. „Lege shampooflesjes en tandpastatubes gingen zo het badkamerraam uit.” Na herhaaldelijke pogingen door woningcorporatie Vestia om het gezin tot de orde te roepen, werd uiteindelijk de rechter ingeschakeld. Opmerkelijk: het – overigens christelijke – gezin had helemaal niet het idee dat ze iets verkeerd deden. „We doen al zo rustig mogelijk”, was het verweer van de vrouw des huizes.

Vestia erkent dat uitzetting een zwaar middel is, maar zegt dat het niet anders kon „omdat alles was geprobeerd”, aldus een woordvoerder.

Integreren
Dit conflict sluit aan bij bevindingen uit onderzoeksrapporten: Eritreeërs zijn, net als Somaliërs, nauwelijks te integreren: er is geen groep die verder afstaat van de Nederlandse samenleving.

De afgelopen jaren kwamen zo’n 20.000 Eritreeërs naar Nederland. Steeds komen dezelfde klachten aan het licht: ze trekken alleen met landgenoten op, ze zijn vaak lethargisch, staan wantrouwend tegenover gezag en met name de jongeren springen vaak uit de band. In een internaat in Borculo, waar minderjarige Eritreeërs tijdens de vluchtelingencrisis kwamen te wonen, was het volgens een getuige elke dag feest. „De laatsten gingen naar bed op het moment dat de bus naar school voorreed.”

"De laatsten gingen naar bed op het moment dat de bus naar school voorreed"
In Lent bij Nijmegen plaatste de gemeente tientallen Eritrese statushouders in prefab-woningen, omringd door dijk en spoorlijn. Hier vertellen ze dat ook zij niet blij hoe de integratie verloopt. „Syriërs krijgen wel een woning tussen Nederlanders, wij worden gediscrimineerd door ons bij elkaar te plaatsen”, aldus bewoner Fenzu. Overlast is er in Lent niet, wel is er in de laatste maand drie keer brand gesticht, de laatste keer donderdagnacht, in het trappenhuis naast Fenzu. „Het is hier onveilig.”

De politie onderzoekt nog of dit mogelijk uit extreem-rechtse hoek komt. Een buurtbewoner meldt dat er wel eens anti-vluchtelingenleuzen zijn gekalkt. Maar de onvrede onder bewoners is zo groot, dat niet uitgesloten wordt dat een van de Eritreeërs zelf door de brandstichtingen een verhuizing probeert af te dwingen.

Het samenhokken zorgde in het begin voor grote problemen, onder meer door drankgebruik. Het lesverzuim bij de inburgeringscursus stopte pas toen de gemeente dreigde spijbelaars te korten op de uitkering.

Risico
Het risico van slechte integratie blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS): negen op de tien zitten in de bijstand. Gemeenten worstelen om de Eritrese nieuwkomers, die vaak analfabeet zijn, te bereiken.

Gevluchte Eritreeërs zijn belangrijk voor het verpauperde moederland. Doordat zij geld naar hun familie sturen, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de economie. De partijbonzen houden ook in de diaspora de touwtjes stevig in handen. In Nederland klagen vluchtelingen dat alles wat er in de groepsaccommodaties gebeurt, binnen no time in het moederland bekend is. „Een jongen die eens naar een koffietafel ging met Syriërs en Nijmegenaren kreeg daarover een dag later een belletje van z’n vader, die om opheldering vroeg”, vertelt Ricky van Beek, die de statushouders in Lent als vrijwilliger begeleidt.

Eritrea vraagt aan alle emigranten ook een ’diaspora-belasting’ van twee procent van het inkomen. Daarbij worden vluchtelingen in Nederland dusdanig geïntimideerd, dat toenmalig minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken aanleiding zag om de hoogste diplomaat van Eritrea in januari het land uit te zetten.

Al die zaken zijn bekend, desondanks krijgen de Oost-Afrikaanse migranten voorrang bij de toekenning van woonruimte plus de royale arrangementen van de Nederlandse verzorgingsstaat.

Huurwoning
Dit laatste leidt nogal eens tot scheve gezichten. Zo wacht in Naaldwijk Jessica de Jonge (38), gescheiden met twee kinderen, al vijf jaar op een huurwoning. Ze heeft tijdelijk onderdak in een krappe stacaravan. „Ik vind dat we oorlogsvluchtelingen moeten opvangen”, zegt Jessica. „En ik krijg te horen dat de gemiddelde wachttijd voor een woning in de gemeente Westland twaalf jaar is. Ja, daar lig ik wel eens wakker van.”

LPF-Westlandraadslid Dave van der Meer schetst het dilemma van zoveel gemeenten: „We moeten jaarlijks 200 vluchtelingen plaatsen, met een krappe woningmarkt. En we lopen er al 80 achter op de taakstelling. Lukt het niet om binnen zes weken vluchtelingen te plaatsen, dan krijg je een sanctie, die tot 18.000 euro per keer kan oplopen.”

Wellicht geldt dit in de toekomst voor Eritreeërs niet meer. Veel landen proberen inmiddels om Eritrese vluchtelingen te weren. Israël zette ze zelfs uit naar Rwanda en Oeganda. Het Eritrese gezin uit Naaldwijk dat uit hun flat werd gezet is waarschijnlijk nog in Nederland. Waar? Dave van der Meer heeft geen idee: „Van hen hebben we nooit meer iets gehoord.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75760
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Overlast Eritreeërs

Bericht door Ariel »

Eritreeërs in Noorwegen vieren feest met het regime waar ze voor ‘gevlucht’ zijn

Afbeelding

Tientallen Eritreeërs die “gevlucht” zijn naar Noorwegen zijn betrapt op een feestje georganiseerd door het regime waarvan ze beweren te zijn voor gevlucht.

Tientallen Eritreeërs die zogenaamd gevlucht zijn Noorwegen zijn op beeld vastgelegd tijdens het vieren van een feest dat georganiseerd was door het Eritrese regime. Het vierde de 25ste verjaardag van de verplichte militaire dienst in Eritrea – wat de belangrijkste reden is waarom een groot deel van de Eritreeërs reeds vanaf het begin in Noorwegen asiel heeft gekregen.

De fuif werd gehouden in de evenementenhal in Bryn in Oslo en de dichtstbijzijnde adviseur van de Eritrese president, Yemane Gebreab, verscheen.

Op foto’s en video’s van het feest zijn verschillende deelnemers te zien die poseren in camouflagekleurige militair aandoende t-shirts en met Eritrese vlaggen zwaaien. Velen maakten ook van de gelegenheid gebruik om selfies te nemen met Gebreab.

De gebeurtenis zorgde voor verbazing onder de Noren, want de verplichte militaire dienstplicht van Eritrea is een van de belangrijkste redenen waarom “vluchtelingen” uit het land in kwestie asiel zoeken in Noorwegen.

In Noorwegen zijn er naar schatting 22.000 Eritreeërs.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75760
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Overlast Eritreeërs

Bericht door Ariel »

Feest van Eritreeërs loopt volledig uit de hand

Een groots opgezet feest van Eritreeërs in zalencentrum Kristal aan de Wegestraat in Den Haag is vannacht volledig uit de hand gelopen. Dit kwam omdat er zo'n honderd jongeren zonder toegangsbewijzen naar binnen wilden gaan. Toen zij niet naar binnen mochten en hierdoor agressief werden, plus een aantal klappen uitdeelden, belde de organisatie de politie. Agenten werden vervolgens bekogeld met stenen, waarna de politie met veel mankracht en materiaal uitrukte. Ook werden er tal van honden ingezet, die een aantal jongeren flink te pakken hebben genomen. Door de ongeregedheden raakte een agent (licht) gewond. Er zijn meedere jongeren aangehouden.

Daarna werd Den Haag Centraal een soort van oorlogsgebied. Een aantal bezoekers van het feest wilden met de trein weggaan, maar hadden niet in de gaten dat er 's nachts vanaf dit station geen treinen meer reden. De NS werd ingeschakeld om een groot aantal jongeren naar Holland Spoor met een extra trein te brengen, omdat hier wel nog nachttreinen vertrokken. De politie heeft een tolk moeten inschakelen, die via een speaker van een politiewagen allerlei mededelingen deed. Mede hierdoor bleef de situatie onder controle.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75760
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Overlast Eritreeërs

Bericht door Ariel »

LOL. Van het AD en omroep west mogen we niet weten dat de ongeregeldheden veroorzaakt werden door Eritreeërs.
In het zalencentrum was een feest. Een groep van ongeveer honderd personen probeerde zonder kaartje of zonder te fouilleren binnen te komen. De beveiliging besloot daarop het feest te beëindigen en de zaal te ontruimen. De bezoekers met een kaartje werden vervolgens boos. Een groep van tussen de honderd en 150 man weigerde weg te gaan.
Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75760
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Overlast Eritreeërs

Bericht door Ariel »

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75760
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Overlast Eritreeërs

Bericht door Ariel »

Een kwalitatief onderzoek over de vlucht en hun leven in Nederland

Voor u ligt een bijzonder rapport.

Het blijkt dat veel Eritrese statushouders moeite hebben om in Nederland hun weg te vinden. Dit land is op bijna alle onderdelen anders dan wat ze in Eritrea gewend waren. De vlucht laat zijn sporen na en het proces van gezinshereniging kost veel tijd en energie. Nederlands leren is moeilijk en contacten met anderen dan Eritreeërs zijn schaars. Nog maar weinig Eritreeërs zijn aan het werk of daarnaar op zoek. Uit het onderzoek rijst dus een tamelijk somber beeld op. Het ondersteunt tegelijkertijd het belang van een op deze groep gerichte aanpak.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47795
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Overlast Eritreeërs

Bericht door Pilgrim »

[..] En Omroep West, de gesubsidieerde regionale omroep, presteert het om het woord ‘Eritreeërs’ consequent te vervangen door: ‘jongeren’.

Als internet niet bestond, zouden we in dit land een ‘jongerenprobleem’ hebben...

https://tpo.nl/2020/01/06/99-woorden-eritreeers/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75760
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Overlast Eritreeërs

Bericht door Ariel »

Politiek wil opheldering over privétrein voor Eritrese relschoppers

Het regelen van een privé-trein voor de relschoppende Eritrese jongeren heeft bij de politiek in de gemeente Den Haag kwaad bloed gezet. Groep de Mos wil opheldering en heeft raadsvragen gesteld. Ook wil de partij weten of er na het bekijken van camerabeelden meer Eritrese relschoppers worden opgepakt die betrokken waren bij de bestorming van een concert in een Haags zalencentrum, afgelopen weekeinde.

Afgelopen zaterdagnacht werd een optreden in zalencentrum Kristal aan de Wegastraat in de Haagse wijk Binckhorst vroegtijdig beëindigd nadat een grote groep probeerde zonder kaartje binnen te komen. De opgetrommelde politie werd vervolgens bekogeld met stenen.

Politie verrichtte vier arrestaties
De politie hield in totaal in de onrustige nacht vier personen aan, van wie er nog twee vastzitten. Na de ongeregeldheden bij het zalencentrum begaf de grote groep zich naar het Centraal Station. Daar werd besloten een gratis trein in te zetten om ze te vervoeren naar Hollands Spoor, vanwaar wel nachttreinen reden.

"We hoorden later dat de agenten met stenen zijn bekogeld"
Een woordvoerder van Kristal is nog steeds beduusd van het gebeuren dat zijn zalencentrum in een negatief daglicht heeft gezet. „Er was ineens een grote groep die weigerde een kaartje te kopen en die ineens binnen was. Het was onveilig want de mensen waren niet gefouilleerd. Hierop is de politie gekomen. We hoorden later dat de agenten met stenen zijn bekogeld. Het is ons niet duidelijk hoe ze daaraan zijn gekomen, die liggen hier niet ergens los”, aldus de zegsman.

"Relschoppers moet je stevig aanpakken, daar moet je zeker geen privé-trein voor regelen"
„We zijn opgelucht dat we geen schade hebben en van de mensen hier niemand gewond is geraakt. Maar het is wel verschrikkelijk voor die mensen die hier een kaartje hadden gekocht en de politie. We hebben zoiets hier nog nooit meegemaakt.” De gang van zaken heeft bij Groep de Mos de wenkbrauwen doen fronsen. De partij heeft raadsvragen gesteld. „Relschoppers moet je stevig aanpakken, daar moet je zeker geen privé-trein voor regelen”, aldus raadslid Arjen Dubbelaar.

Hoop gevestigd op camerabeelden
GdM vindt het hele gebeuren onacceptabel en hoopt ook dat er op basis van camerabeelden nog meer aanhoudingen worden verricht. „Relschoppers uit Eritrea die stenen gooien naar onze agenten. Dat is wat ons betreft onacceptabel.” Ook wil de partij weten wie de kosten voor het vervoer gaat betalen en waarom de groep niet onder begeleiding lopend naar het volgende station is gebracht.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Overlast Eritreeërs

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Van import parasieten en profiteurs - doorgaans met een moslim identificatie - zal geen democratische op christelijke gronden en joodse godskennis gebaseerde beschaving voordeel trekken maar eerder ernstige NADELEN.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 19139
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Overlast Eritreeërs

Bericht door mercator »

Ariel schreef: Het ondersteunt tegelijkertijd het belang van een op deze groep gerichte aanpak.
Natuurlijk, nog wat extra pamperen. In de wachtzaal van het ziekenhuis lag een tijdschriftje waarin een artikel met de titel MIGRATIE IS EEN ROUWPROCES .Het ging over de nood aan "cultuursensitieve" psychische hulp aan vluchtelingen. Dringend nodig volgens de hooggeleerde schrijfster van het stukje . Want ze missen hun thuisland en eigen cultuur toch zo.Wat mijn bejaarde moeder de commentaar ontlokte waarom zijn ze er dan vertrokken?

Als ik die beelden zie van dansende en V-teken makende zwarten zodra ze in Europa aankomen komt het begrip rouwproces toch niet in de buurt.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20784
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Overlast Eritreeërs

Bericht door King George »

Een op deze groep gerichte aanpak? Is uitzetten niet een optie?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75760
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Overlast Eritreeërs

Bericht door Ariel »

mercator schreef:
Ariel schreef: Het ondersteunt tegelijkertijd het belang van een op deze groep gerichte aanpak.
Natuurlijk, nog wat extra pamperen. In de wachtzaal van het ziekenhuis lag een tijdschriftje waarin een artikel met de titel MIGRATIE IS EEN ROUWPROCES .
Ik vraag me af of we al de verhalen van de Eritreeërs uit dat rapport kunnen geloven.

Als iemand uit zijn land "vlucht", dan gaat hij waarschijnlijk zijn vluchtverhaal en de reden van zijn vlucht flink aandikken en dramatiseren.

Eritrea zal geen Utopia zijn, armoede en dienstplicht en zo, maar volgens mij is dat geen reden om te parasiteren in westerse landen.

Als je iets wil veranderen in je land, dan doe je dat in het land waar je thuis hoort.

Ik heb het rapport gelezen, maar ik neem sommige verhalen met een flinke korrel zout.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Plaats reactie