Er zijn moslims...en...moslims

Is de islamitische openbaring uniform? Wordt deze door alle gelovigen op dezelfde manier geïnterpreteerd? Hoe denken anderen zoals de Arabist HANS JANSEN over de islam?
Plaats reactie
Dutch
Berichten: 3285
Lid geworden op: ma jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Er zijn moslims...en...moslims

Bericht door Dutch »

Inderdaad, vooral hier in het Westen heeft de islam duidelijk 2 gezichten.
Enerzijds zijn er de islamisten, harde extremisten, die enkel heil zien in de sharia en de pure islam zoals de Koran en Hadiths die voorschrijft.
Anderzijds (de overgrote meerderheid trouwens) zijn er de moslims-van-naast-je-deur, de doorsnee-moslims laat ons zeggen, die zich luidkeels moslim verklaren, maar absoluut naar de Koran en Hadiths beschouwd, niets meer te zien hebben met de pure islam. Vooral in het Westen leven deze moslims, dankzij de westerse wetgeving en de daaraan verbonden vrijheden en rechten, een, in vergelijking met dat van hun broeders en vooral zusters, menswaardig en eerder niet-godsdienstig bestaan.

Hoe kan nu de modale kafir-westerling zich een duidelijk beeld vormen over wat islam precies inhoudt? Hij refereert automatisch naar deze half-moslims, die voor het merendeel zélf niet weten wat hun religie écht inhoudt. Zo worden westerlingen in hun onwetendheid misleid.

Opinies? Suggesties? Ideeën?

Dutch
Gebruikersavatar
AREND
Berichten: 129
Lid geworden op: wo mar 12, 2003 6:22 pm

Bericht door AREND »

Hoi dutch..

Je visie is scherp,als het gaat om de verdeeltheid onder de moslims...
Van de ene kant zijn er de fundementalisten....En van de anderen kant de volgende schapen.
Echter hebben in mijn ogen deze twee groepen toch een ding gemeen.
Ze halen allebei hun leidraad uit de koran.
Zo hoor je een gematigde moslim vaak zeggen op een paar bloeddostige verzen door mij neergezet.... neeee mijn heer!! u zit er naast.

Er zijnook nog verzen die anderen dingen beweren mijheer...dus u zegt de halve waarheid!!... daarop worden een paar verzen neergeet door deze (zogenaamd) brave moslim,waaruit moet blijken dat ik de bal mis sla....Zeer vage verzen die mij moeten tonen dat de profeet de enige ware is..blabla en zo nog meer.

Je kan twee dingen uit de koran halen...Dat is "onzinnigheid"... en "zware onzinnigheid"

Daarom vind ik het ook zo moeilijk om met een moslim te discusseren.
Hij zegt maar wat.....En roept dat je liegt.
Dat is voor hem rede genoeg om het gesprek af te sluiten..

Hoe kan nu de modale kafir-westerling zich een duidelijk beeld vormen over wat islam precies inhoudt? Hij refereert automatisch naar deze half-moslims, die voor het merendeel zélf niet weten wat hun religie écht inhoudt. Zo worden westerlingen in hun onwetendheid misleid.
Je stelt een goede vraag.
Ik zelf als rasechte kafir, heb in menig discussie nogal wat fatwas rond mijn oren zien slingeren.
Ik heb een harde huid dus ik trek mij er wel doorheen.
Ik ben gaan discusseren op forums... Momenteel is het hele panel in de waladinforum weggegaan en is zich ergens anders gaan vestigen.
Toen ik daar ben gaan reageren vorig jaar wist ik niks van het gelloof af....Het enigste wat ik wist was dat ik islamieten stiekem vond....Alsof zij iets te verbergen hebben.
Nu ben ik daar inmiddels achtergekomen wat dat is.

Ik stelde kritische vragen en ging verder spitten in het geloof.... Des te meer ik ging suyrfen op het web en feiten onder hun neus smeerden,des te meer ik ruzie kreeg...... Er is nog veelste veel onwetendheid onder de moslims in nederland over hun eigen geloof...
Het is ook alsof zij allemaal een ingebouwde onkenning hebben tegen alles wat wij als modern land te bieden hebben..En wat wij hun te zeggen hebben.

Een oplossing zou zijn dat er een soort kemal attaturk opstaat en eens flink de bezem er doorheen haalden.geloof strikt scheiden van politiek!!
Mede door (s)linkse partijen zoals p.v.d.a. heeft nederland nog heel wat te voorduren met deze cultuur.

Dit zijn jarenlang de moslimknuffellaars geweest.

Mijn idee zou ook wezen om eens een onderwijs boekje op de markt te brengen over hoe het geloof in elkaar steekt....Met daarin treffende verzen,,,en voorbeelden van hoe het niet moet uit moslimlanden waar de shaira heerst.

gr
arend
"leest u ons ook voor uit de
fabeltjeskoran,t"
[url=http://ah_52.tripod.com/zeg-het-maar/]mijn homepage[/url]
Afbeelding
nina
Berichten: 1884
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 10:53 pm

Bericht door nina »

Dutch schreef:Hoe kan nu de modale kafir-westerling zich een duidelijk beeld vormen over wat islam precies inhoudt? Hij refereert automatisch naar deze half-moslims, die voor het merendeel zélf niet weten wat hun religie écht inhoudt.
Ik weet niet of je automatisch moet verwijzen naar 'half-moslims'. Voor jongeren geldt dat misschien, maar ik kende de islam allang als een cultuur die vrouwen opsloot en zwaar discrimineerde, gewoon door te kijken naar de positie van vrouwen in islamitische landen.
Bovendien ken ik de discussie over het Christendom nog te goed. Alle godsdiensten die ik ken staan bol van de vrouwenhaat en geweld jegens mensen met andere ideeën. Dus ik heb geen enkele reden om te denken dat de islam wel een fraaie, goedbedoelende godsdienst zal zijn.

Vaak blijkt dat moslims zelf niet weten wat het aandeel van de islam is in de intolerantie. Ze verwijzen regelmatig naar het onderscheid tussen 'cultuur' en 'godsdienst', waarbij ze van mening zijn dat de godsdienst van god komt, en al het goede inhoudt, terwijl cultuur van de mensen komt, en alle onderdrukking veroorzaakt. Ze zijn stellig van mening dat alle vrouwenonderdrukking in islamitische landen een gevolg is van deze zgn. 'cultuur', zelfs al kun je de voorschriften letterlijk uit de koran plukken.

Een ander probleem is dat men denkt dat het de bedoeling is dat niet mis te verstane koranverzen symbolisch horen te worden geïnterpreteerd. Je kan dan proberen aan te tonen dat wetsteksten juist duidelijk en eenduidig moeten worden geformuleerd, om misverstand te voorkomen. Maar dat gaat er niet in.

Ik kan me voorstellen dat mensen die hebben meegemaakt hoe het vrouwenonderdrukkende en discriminerende Christendom werd ontmanteld denken dat hetzelfde op zal gaan voor de islam. Misschien is dat wel mogelijk, maar dan alleen als de islam hetzelfde massale verzet ondergaat als het Christendom gedurende anderhalve eeuw heeft ondergaan.
Laatst gewijzigd door nina op do apr 10, 2003 8:52 am, 1 keer totaal gewijzigd.
nina
Berichten: 1884
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 10:53 pm

Bericht door nina »

Arend schreef:Mede door (s)linkse partijen zoals p.v.d.a. heeft nederland nog heel wat te voorduren met deze cultuur.

Dit zijn jarenlang de moslimknuffellaars geweest.
Ik kan die associatie met links van alles wat er niet deugt niet goed volgen. Het is gewoon simpel scoren van rechts, door de buitenlanderhaat aan te grijpen en te verbinden met alles wat links is. Dan hoeven ze tenminste niet meer te discussiëren over de werkelijke verschilpunten tussen links en rechts, op economisch en maatschappelijk gebied. Kinderachtig. Typisch dat de VVD dus groot werd toen Bolkestein met dit onderwerp ging op de proppen kwam.

Wat hebben de rechtse kabinetten Van Agt en Lubbers gedurende de bijna 20 jaar dat zij regeerden dan allemaal gedaan tegen het allochtonen-knuffelen dat je signaleert, Arend?
Trouwens, Nederland is bijna altijd geregeerd geweest door rechtse partijen. Zij hebben enorm gesold met het mondiaal verhandelen van goedkope arbeidskrachten, ten koste van de positie van werknemers in Nederland. Een mooie manier om de discussie te winnen. Eerst jarenlang goedkope arbeiders importeren om zo de noodzakelijke arbeidsvoorwaarden uit te hollen. En dan links de schuld geven van alle problemen die hieruit voortvloeien, door de aandacht af te leiden naar allochtonen.
Arend schreef:Mijn idee zou ook wezen om eens een onderwijs boekje op de markt te brengen over hoe het geloof in elkaar steekt....Met daarin treffende verzen,,,en voorbeelden van hoe het niet moet uit moslimlanden waar de shaira heerst.
Dat is inderdaad iets om mee te beginnen. Maar een boekje is vast niet genoeg. Als je rekent hoe lang het heeft geduurd voor we ons van het juk van het Christendom konden bevrijden... en daar zijn werkelijk bibliotheken vol over geschreven. Het is bijvoorbeeld nog geen dertig jaar geleden dat vrouwen volgens de wet gewoon konden blijven werken als ze gingen trouwen. Daarvoor werden ze ontslagen zo gauw ze gingen trouwen, tenzij ze een speciale ontheffing konden verkrijgen. De macht van de godsdienst is echt verschrikkelijk, en laat zich niet zonder verzet verdrijven.

Maar okee, er is een begin gemaakt met de kritiek. En er zal vast nog wel wat bij komen.
Gebruikersavatar
AREND
Berichten: 129
Lid geworden op: wo mar 12, 2003 6:22 pm

Bericht door AREND »

Hoi nina...

ik moet wel op je inhaken als jij zegt dat wij een rechts kabinet hebben gehad de afgelopen jaren.

De pvda is langzaamaan verandert in een linkse partij.Waarvan er veel groenlinkls in zit.
Voor zij mogen allebei in het kabinet zitten...Zowel links als rechts.

De intergratie van allochtonen,moslims is verziekt door partijen zoals de pvda en groen links. en uiteraard waren de cda en vvd daar ook bij.
Door aandeze mensen de keuze te laten of zij wel of niet de taal moesten leren in nederland bij aankomst,werd de kloof groter tussen nederlanders van orgine en de islamieten van verre.

Destijds hebben de regeringspartijen een hoop goedkope krachten hierheen gehaald (turken)(marrokanen)....Dit had onder mijn supervisie niet gebeurt.
Ik had de nederlanders die te bedondert waren om vuil werk te doen
een velverdiende schop onder hun hol gegeven en gezegt...niet werken? geen geld ook!...Ik snap dat er nog steeds een hoop nederlanders hierover een schuldgevoel kreeren maar ik vind deze niet juist.
Het waren niet wij die de turken hierheen haalden maar de regering.


De kloof

Waar hem nu de schoen wringt nina is de manier waarop de moslims in nederland jarenlang hun gang konden gaan .
Je mocht niks geen opmerking hebben aan een imam,die zegt dat nederlanders varkens zijn,en dat onze vrouwen hoeren zijn.
Als je daar iets over zegde was je al een rascist.,,,Das niet politiek korrect.
Toen ik na pim fortuyn zijn dood de laatste eer ging bewijzen bij zijn huis kon ik een pamflet lezen wat op een vuilnisbak geplakt was.
de tekst
"een moslim met een mening is een geloofsovertuiging"
Een nederlander van orgine met een mening een rascist"
en word doodgeschoten.

dit greep mij wel erg aan. t zijn ware woorden.
Je mocht de laatste jaren het woordje allochtoon maar zachtjes in de mond nemen of je werd gelijk aangeklaagt wedens discriminatie.

Daarbij komt nog eens dat in steden als rotterdam niemand zich meer veilig voelde op straat... Grote groepen marrokanen heerste het straatbeeld soms.
Hun ouders die hier al meer dan 25 jaar zaten spraken geen woord nederlands. wel een jaar gewerkt en gelijk hierop zich laten afkeuren.
Hier zijn zoveel gevallen van.
De linkse politiek heeft er en zooitje van gemaakt....En nu zitten we doormiddel van een foutje weer met kawouter bos op gescheept.

Geld uitgeven kan de pvda wel....maar vooruitkijken? daar wil de pvda niks van weten.
Ik hoop dat ze eens met verstand gaan regeren echt.... en dat ze allemaal eens de koran gaan lezen...Mischien worden ze dan nog eens echt wakker. :) :) :) :) :) :)
"leest u ons ook voor uit de
fabeltjeskoran,t"
[url=http://ah_52.tripod.com/zeg-het-maar/]mijn homepage[/url]
Afbeelding
nina
Berichten: 1884
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 10:53 pm

Bericht door nina »

Hai Arend, bedankt voor je reactie, en sorry dat ik weer eens zo langzaam ben.
Arend schreef:ik moet wel op je inhaken als jij zegt dat wij een rechts kabinet hebben gehad de afgelopen jaren.
Eh...volgens mij heb ik dat niet gezegd. Maar nu je het opwerpt: ik had het kunnen zeggen ja. :D
Ik heb ooit nog op Kok gestemd, en zag hoe hij zich een paar maanden later distantieerde van zijn verkiezingsretoriek en de derde weg omhelsde (socialisme niet meer van deze tijd, in samenwerking met de kerken de armoede bestrijden, blabla). Niet alleen dat die derde weg mij niet aantrekt, maar hij had het ook wel van tevoren mogen zeggen.
De pvda is langzaamaan verandert in een linkse partij.Waarvan er veel groenlinkls in zit.
Voor zij mogen allebei in het kabinet zitten...Zowel links als rechts.
Hier ben ik even kwijt wat je bedoel. De PvdA was een linkse partij, dwz kwam op voor de arbeiders tegen de macht van de werkgever. Nu is de PvdA een partij voor het bedrijfsleven geworden, die helemaal gelooft dat alles beter functioneert als de 'markt zijn werk doet'.

Ik vind het ook prima dat links en rechts samen in een kabinet zitten. Alleen, dit is niet het soort links dat mij als achterban kan rekenen. Ik ben toch meer iemand van samen delen, iemand van zelfstandigen en kleine bedrijfjes. Ik hou niet van hiërarchische bedrijfsstructuren, maar ik zie aan hoe de hiërarchieën steeds sterker op de voorgrond komen. Mede dankzij de PvdA.
Destijds hebben de regeringspartijen een hoop goedkope krachten hierheen gehaald (turken)(marrokanen)....Dit had onder mijn supervisie niet gebeurt.
Ha!!!! Op dit punt zijn wij het helemaal eens!!!
Ik had de nederlanders die te bedondert waren om vuil werk te doen
een velverdiende schop onder hun hol gegeven en gezegt...niet werken? geen geld ook!...
Maar hier lopen onze wegen weer uiteen. Zeggen dat gastarbeiders hier kwamen omdat Nederlanders te beroerd waren om het vuile werk te doen is pure retoriek, die een hele valse voorstelling van zaken geeft.

Nederlanders stelden eisen aan de arbeidsomstandigheden. Ze wilden gewoon betaald worden voor het werk wat ze doen. En dat is ook nodig: als het leven om je heen duurder wordt, moet je ook meer geld hebben.

De gastarbeiders vonden het geen probleem om te werken onder slechte omstandigheden voor een te laag inkomen. Het geld was in Turkije en Marokko toch veel meer waard, dus relatief gezien was het voor hun niet te weinig.

Het gevolg was echter dat een situatie die verbeterd had moeten worden op z'n beloop is gelaten. Nu al die gastarbeiders massaal zijn gebleven, wordt opeens heel erg duidelijk dat allerlei dingen niet geregeld zijn. Het is bijvoorbeeld een oorzaak dat de gastarbeiders hier in een achterstandspositie verkeren: dat is precies de achterstandspositie waarin Nederlanders zouden verkeren als zij voor te weinig geld het werk hadden moeten doen dat nu de Marokkanen hebben gedaan.

Het komt de werkgevevers en het bedrijfsleven wel goed uit om daarvan de gastarbeiders en de luie Nederlanders de schuld te geven. Maar het is gewoon een feit dat zijzelf van de situatie hebben geprofiteerd.

En nu de import van gastarbeiders is gestopt, is het werkgeversprobleem weer niet opgelost door mensen beter te betalen, maar door kinderen voor minimumjeugdloon te laten werken en 'flexibele' arbeidscontracten in te voeren.
Waar hem nu de schoen wringt nina is de manier waarop de moslims in nederland jarenlang hun gang konden gaan .
Je mocht niks geen opmerking hebben aan een imam,die zegt dat nederlanders varkens zijn,en dat onze vrouwen hoeren zijn.
Het punt is, iedereen mag hier zeggen wat hij wil. Wij mogen weer zeggen dat de islam een waardeloze godsdienst is, die vrouwen onderdrukt en zich afzet tegen mensen met andere ideeën. Wat wil je doen met een imam die zegt dat Nederlanders varkens zijn? Een bekeuring geven? Ik heb het idee dat deze imam wel degelijk de wind van voren heeft gekregen.
"een moslim met een mening is een geloofsovertuiging"
Een nederlander van orgine met een mening een rascist"
en word doodgeschoten.
Als je dat laatste ('en wordt doodgeschoten') even weg laat, zie je precies wat het probleem is met godsdiensten: onder het mom van godsdienstvrijheid proberen ze discriminatie erdoor te drukken. Ik heb hierover net een stukje vertaald in de topic over de Islamitische Verklaring van de Rechten van de Mens. Maar hetzelfde zie je ook bij het Christendom: onder het mom van godsdienstvrijheid ontslaan zij bijvoorbeeld homosexuelen. Het logische gevolg zou dus zijn dat als er teveel christenen waren, homo's nergens meer een baan zouden kunnen vinden.

Maar vergeet niet dat wij (als Nederlander of als atheïst) wel degelijk de vrijheid hebben om godsdienst te bekritiseren! Je moet je er gewoon niets van aantrekken dat iemand je een racist noemt. Het is je recht! Godsdiensten staan hier niet boven de wet.
Je mocht de laatste jaren het woordje allochtoon maar zachtjes in de mond nemen of je werd gelijk aangeklaagt wedens discriminatie.
Als er wordt gegeneraliseerd, is het natuurlijk logisch dat er weerstand komt. Als iemand zegt 'Nederlanders zijn varkens', dan verzet je je toch ook?

Men moet wel bedenken dat allochtonen ook mensen zijn, en meestal ook nog mensen die zich toch al in een zwakke positie bevinden.
Daarbij komt nog eens dat in steden als rotterdam niemand zich meer veilig voelde op straat... Grote groepen marrokanen heerste het straatbeeld soms.
Hun ouders die hier al meer dan 25 jaar zaten spraken geen woord nederlands. wel een jaar gewerkt en gelijk hierop zich laten afkeuren.
Hier zijn zoveel gevallen van.
Ach, het straatbeeld... dan moeten mensen misschien toch wat minder snel knikkende knieën krijgen.

Maar er zijn natuurlijk wel dingen waar dringend iets aan moet worden gedaan, zoals de verspreiding van wapens, kinderen die met wapens naar school gaan, gewapende overvallen etc.

Er bestaat trouwens een verband tussen de hoogte van de criminaliteit en de grootte van de kloof tussen arm en rijk. Hoe groter het verschil is tussen hoge en lage inkomensgroepen, hoe meer misdaad er voorkomt.

Wat dat betreft zou je dus zeggen dat het streven van links om deze kloof te verkleinen juist gunstig is om de maatschappij veiliger te maken.

In onze tijd neemt de misdaad en onveiligheid toe, maar inderdaad ook de verschillen tussen hoge en lage inkomens. En allochtonen behoren inderdaad tot de laagste inkomens. Dat is beide een gevolg van rechtse politiek.
De linkse politiek heeft er en zooitje van gemaakt....En nu zitten we doormiddel van een foutje weer met kawouter bos op gescheept.
Ik zei dus al, de meeste kabinetten na de oorlog zijn rechts geweest.

Hier is een overzicht van alle kabinetten van de twintigste eeuw:

[url]http://jovd_hvb.tripod.com/alle_kabinetten_van_de_20e_eeuw.htm[/url]

Wat Bos betreft: dat is nu voorbij. Volgens mij stevenen we af op een minderheidskabinet CDA/VVD, misschien toch nog een meerderheid met de SGP en CHU erbij. Dat belooft een heerlijke toekomst. Niet dat ik op Bos zat te wachten, weer zo'n salonsocialist die de armoede in handen van de kerk wil leggen. Gelukkig kon hij niet opschieten met harry potter.
Ik hoop dat ze eens met verstand gaan regeren echt.... en dat ze allemaal eens de koran gaan lezen...Mischien worden ze dan nog eens echt wakker.
De vraag is: wat doe je eraan? Velen hebben de bijbel gelezen. Sommigen denken nog steeds dat de bijbel van god komt, en zijn niet wakker geworden door het lezen. Maar veel mensen snappen nu wel dat de bijbel is geschreven door mensen. Het is belangrijk dat moslims snappen dat de koran ook is geschreven door mensen. Dan kunnen ze zich gaan richten op hun eigen tijd, in plaats van op dogma's van eeuwen oud.

Maar wat denk jij dat de politiek zou doen als deze wakker was?
Gebruikersavatar
AREND
Berichten: 129
Lid geworden op: wo mar 12, 2003 6:22 pm

Bericht door AREND »

sorrie voor het leet reageren maar hier ben ik nina.

Ik moet eerlijk toegeven dat als de politiek werkelijk inziet wat de islam werkelijk betekend,ik er nog vragen bij zal zetten of zij hier wat beperkingen voor de moslims zullen bewerkstelligen.

Ik ben wel blij dat we nu een overwegend rechts kabinet hebben,,,,,Dan hoop ik dat ze gelijk wat doen aan die mohammed cheppi. Deze man is wel mondig maar ik vind dat hij behoorlijk bagger uitkraamt.(shaira invoeren in nederland)
Tevens kunnen wij dan beginnen met het saneren van de overgefinancieerde moslimcommiteetjes. linkse anti bureautjes,enz.....

En verplicht in burgeren,zodat wij gauw aan de kloof kunnen werken en hem kleiner maken tussen allochtonen en autochtonen,moslims en christenen.

Ik vrees dat laatst op genoemde moeilijker word.. :)
"leest u ons ook voor uit de
fabeltjeskoran,t"
[url=http://ah_52.tripod.com/zeg-het-maar/]mijn homepage[/url]
Afbeelding
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Bericht door Manon »

Ik denk dat het links/rechts 'probleem' serieus in de war is geraakt.

Jaren aan een stuk was het "links" gedachtengoed om de migranten in de maatschappij op te nemen, te beknuffelen, ze aan te moedigen, respect te tonen etc...
Kritiek op de bestaande godsdienst behoort ook in het "linker" vakje, de bevrijding van zowel christenen als vrouwen, kortom alles wat maar tegen de toenmalige 'bestaande reactionaire' maatschappij beschouwd werd, zat in het "linker-vakje", natuurlijk ook niet te vergeten, gelijkberechtiging en solidariteit met minder-bedeelden.

Alle vormen van kritiek op migranten werd als rechts tot uiterst-rechts beschouwd, totaal misprezen, en liefst zo snel mogelijk onder de mat geveegd. Reactionaire christelijk religieus geïnspireerde ideëen, vrouwen aan de haard, op zondag naar de kerk etc.... behoorde ook tot het "rechter-vakje".

Maar NU! krijgen we een probleempje:

De door de "linker-zijde" zo beschermde groep moslim-migranten beginnen zich te organizeren, hun islam als hoogste goed te propageren, hun sha'ria, hun manier om vrouwen te behandelen, gewoon het hele reactionaire (volgens mij zelfs facistische) islamitische gedachtengoed naar voren te brengen!

Maar nog steeds worden mensen die daar enige kritiek op hebben, automatisch in het vakje "rechts - tot uiterst-rechts" gestopt!

En zo krijgen we nu de raarste combinaties:
in Belgie sluit de uiterst-linkse stalinistisch-marxistische (religie is opium voor het volk! ) PVDA-partij, een "verbond" met AEL boegbeeld Abou Jahjah (wij willen de sha'ria invoeren)!
Knoop daar nu maar een touw aan vast!

Hierbij verliest men volledig uit het oog dat de ontstaansgeschiedenis van zowel marxisme als socialisme STEEDS gepaard ging met een afzetten tegen de macht van de toenmalig heersende RELIGIE!

Door het feit dat een groot deel van de migranten/moslims tot de lagere sociale klassen behoren, wordt het "afzetten tegen religieuze macht" stukje gewoon VERGETEN!

Op een ander forum las ik iemand die vroeg waar de "rechtse" socialistische partij zat! Omdat hij zich afzette tegen het opkomende islamisme vond hij nl. geen onderkomen meer, vermits de socialisten de moslims blijven met open armen ontvangen!

Ik vermoed dat hij/zij zich afvroeg waar in feite de "linkse" socialisten zaten. Dezen die "DE MENSEN" als doelgroep hebben, zonder dat religie zich daarmee moet moeien! Weze het dan dat het deze keer niet de katholieke of protestantse macht is die moet bestreden worden, maar wèl de islamitische!

Ik heb de indruk dat door het constante verwijt van "racisme", "xenofobie" etc... men door het bos de bomen niet meer mag zien!

Op gevaar af voor rechts-extremist uitgescholden te worden.
Gebruikersavatar
Hamsa
Berichten: 525
Lid geworden op: za jan 25, 2003 7:45 am

Bericht door Hamsa »

Het is heel gemakkelijk om kritiek op de islam af te doen met racisme.

De felste verdedigers van de islam zijn vaak bekeerde westerlingen. Neem als voorbeeld maar Abdul-Jabbar van de Ven. In een plaatselijke krant gaf hij een interview en beweerde hoe zachtaardig en vredig de islam is. Toen kwam 11/9. In een artikel (op internet) prees hij Bin-Laden als een voorbeeld voor alle moslims.
Jasmijn
Berichten: 233
Lid geworden op: wo jan 07, 2004 5:03 pm

Bericht door Jasmijn »

Enerzijds zijn er de islamisten, harde extremisten, die enkel heil zien in de sharia en de pure islam zoals de Koran en Hadiths die voorschrijft.
Anderzijds (de overgrote meerderheid trouwens) zijn er de moslims-van-naast-je-deur, de doorsnee-moslims laat ons zeggen, die zich luidkeels moslim verklaren, maar absoluut naar de Koran en Hadiths beschouwd, niets meer te zien hebben met de pure islam
De laatste groep zijn geen moslims,,omdat ze niet de Koran en Hadiths volgen.
Too Many People Wear A Title Of A Muslim, But They Dont Practice Islam
Dutch
Berichten: 3285
Lid geworden op: ma jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Bericht door Dutch »

Dus, als ik het goed begrepen heb, Jasmijn, dan moeten volgens jou enkel de fundamentalisten als moslims beschouwd worden? Of beter nog, alle moslims zouden fundamentalisten moeten worden?
Ik zie dat jij de ware islamgeest in je draagt...

Dutch
Plaats reactie