Graaiende Eurocraten

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Graaiende EU-ambtenaren

Berichtdoor Pilgrim » Di Apr 12, 2016 12:28 am

Schaamteloos roept het Europees Parlement nu tégen belastingontduiking te zijn

Geplaatst op 11 april 2016

Er moet een mondiale top tegen belastingontduiking komen, uiterlijk eind dit jaar. Daartoe roept het Europees Parlement op naar aanleiding van de onthullingen in de ’Panama Papers’. Het is niet te verteren dat de rijkste 1% van de wereldbevolking door trucs nauwelijks belasting betaalt, aldus PvdA-Europarlementariër Paul Tang. Ook de Europese Commissie noemt de onthullingen over onder andere hooggeplaatste politici die hun vermogen stallen in belastingparadijzen “een absoluut schandaal, onethisch en schokkend.”

Het grootste graaicircus dat ooit op deze planeet is uitgevonden: het Europees Parlement. Deze schaamteloze kaste creëerde een waar belastingparadijs voor zichzelf; het Brussels Belastingparadijs. EU-ambtenaren hebben zichzelf in alle 28 EU-lidstaten vrijgesteld van inkomstenbelasting. De EU-ambtenaren hebben een 37-urige werkweek, krijgen 16% buitenlandtoeslag, schooltoeslag, kindertoeslag en inrichtingshulp ter waarde van twee maandinkomens. Hij heeft recht op 67 dagen vakantie – dus ongeveer 13 weken. Het prepensioen begint bij 55 jaar. En daarnaast bestaan er voordelen, waarvan gewone burgers niet durven dromen.

Terwijl alle EU-lidstaten fors bezuinigingen op sociale uitkeringen en voorzieningen voor zorg en ouderen en van hun burgers langere arbeidstijden, lagere lonen en hogere belastingen eisen, en waarbij de bezuinigen op Defensie hebben gezorgd dat uw veiligheid niet meer gewaarborgd kan worden nu Poetin aan drie pistolen, één tank en twee kruiwagens genoeg heeft om ons land binnen te vallen, blijkt de EU-ambtenaar over zijn salaris van gerust € 32.000,- per maand, belasting te betalen als in een belastingparadijs en kan hij 12 jaar eerder met pensioen dan bijvoorbeeld een stratenmaker of bouwvakker. Als klap op de vuurpijl hoeven EU-werknemers aan niemand verantwoording af te leggen.

Een Europees Parlement dat nu roept tégen belastingontduiking -of ontwijking te zijn, doet dat enkel voor de vorm. De hypocrisie en schaamteloosheid ten top! Dát is pas schandalig, onethisch en schokkend.

Door: Petra K.

https://ejbron.wordpress.com/2016/04/11 ... g-te-zijn/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Graaiende EU-ambtenaren

Berichtdoor Pilgrim » Di Aug 16, 2016 12:11 am

Pensioenwaanzin van Brussel: Pensioenkosten voor EU-ambtenaren stijgen tot astronomische hoogten

Geplaatst op 15 augustus 2016

Afbeelding

Als je als staatsdienaar eenmaal een zetel voor jezelf in het Europees Parlement hebt veroverd, staat het volledig verzorgde, geprivilegieerde arbeidsleven zo goed als niets meer in de weg. Ook wat betreft het pensioen borrelt de door de belasting gefinancierde geldbron monter verder. De pensioenkosten voor EU-ambtenaren exploderen en hebben een astronomische hoogte bereikt.

EU-ambtenarendom – een Luilekkerland

Midden 2014 verhoogden de ongeveer 33.000 EU-ambtenaren, nauwelijks opgemerkt door het publiek, hun eigen salarissen en pensioenen met 1,1% met een jaarlijkse aanpassing. En dat met terugwerkende kracht tot 2012. Als de EU-ambtenaar nog in dienst is – zeg maar: zet hij al zijn krachten voor het welzijn van de EU-burger in – dan krijgen topambtenaren volgens informatie van de EU zelf meer dan € 24.000,- per maand.

Maar ook de lagere ambtenaren knagen niet aan de hongerdoek. Circa 5.500 ambtenaren verdienen meer dan € 10.000,- per maand. Bovendien profiteren ze allemaal van een uiterst gunstig belastingtarief. Volgens “Eurostat” betalen EU-ambtenaren maar 12% loonbelasting en sociale bijdrage en de bijdragen aan de ziektekostenverzekering van de EU bedragen net 2% van het basisinkomen.

Wat betreft de pensioenen, die eveneens betrokken werden in de aanpassing, krijgt de EU-ambtenaar sinds 2014 nu een pensioen van gemiddeld € 4.300,- in de maand. De hoogste pensioenen kunnen zelfs oplopen tot € 9.680,- Dat is ongeveer evenveel als het maximale pensioen van een Duitse minister, die zich echter voor dit lekkere pensioen 22 jaar voor de Duitse burger “krom gewerkt” moet hebben. De gemiddelde leeftijd bij de EU-pensioenen bedraagt 59 jaar en dit pensioen kan dan zonder enige aftrek ontvangen worden.

EU houdt rekening met een sterkere stijging van de pensioenen
Zo had de EU-burger tot het jaar 2011 voor de ongeveer 21.341 pensioengerechtigde EU-ambtenaren € 34,8 miljard bij elkaar geschraapt. Eind 2015 echter bedroegen deze langdurige kosten van de pensioenaanspraken al bijna € 64 miljard en zijn zodoende in vergelijking met 2011 met bijna 100% toegenomen.

Zoals de “Bild-Zeitung” bericht, kost alleen al de gezondheidszorg van de EU-ambtenaren € 7,4 miljard.

Daarbij komen nog eens € 1,5 miljard, die toppolitici van de EU, zoals de voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz (SPD), de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Raad, de top van de EU-rekenkamer en de afgevaardigden van het Europees Parlement, zullen innen zodra ze het EU-toneel hebben verlaten in ruil voor pensioen.

De enorme stijging van de pensioenverplichtingen schrijft de Europese Commissie toe aan de heersende lage rente politiek. Om de langdurige pensioenverplichtingen aan te passen, zou ook nog de jaarlijkse verhoging van de pensioenen meegerekend moeten worden. Bedroeg de jaarlijkse verhoging in 2014 1,1%, volgens de “Bild-Zeitung” zou dit nu al 1,2% zijn.

“Legerscharen overbodige EU-ambtenaren”
Pieter Cleppe, chef van het Brusselse kantoor van de denktank “Open Europe”, verklaarde dat niet zozeer de eigenmachtige salarisaanpassing van de EU-bureaucraten de steen des aanstoots zou zijn.

Hij zou “meer buikpijn” krijgen van de “legerscharen overbodige EU-ambtenaren”, die zich privileges zouden hebben toegeëigend die zij niet meer zouden afstaan en die volledig oncontroleerbaar zouden zijn geworden.

De EU zou zich ontwikkeld hebben tot een “administratieve kaste” waarover de werkelijke eigenaren van dit regeringsniveau, namelijk de lidstaten, de controle kwijtgeraakt zouden zijn. De lidstaten hebben bijna alle bezuinigingen in de openbare sector uitgevoerd en het bevriezen van de lonen geëist.

Zoals Henryk M. Broder in zijn boek “De laatste dagen van Europa” vaststelde, zouden de EU-plaatsvervangers – die meer dan alleen maar technocraten zouden zijn – een abstract idee in de politieke realiteit hebben willen omzetten.

Zij vormen de nieuwe adel van Europa, die zich, zoals de adelstand altijd al was, grensoverschrijdend organiseerde. En compleet volgens absolutistisch model denkt deze nieuwe adel geen rekenschap af te hoeven leggen aan zijn onderdanen.

De salarissen en voordelen van de EU-ambtenaren zijn altijd al fabelachtig geweest. Als het aan hun ontvangers ligt, moeten de pensioenbetalingen dit eveneens zijn.

Bron: http://info.kopp-verlag.de

Door: Birgit Stöger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/08/15 ... e-hoogten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Graaiende EU-ambtenaren

Berichtdoor Pilgrim » Di Nov 08, 2016 2:51 am

Twee jaar nadat hun functie eindigde, worden deze EU-commissarissen nog steeds (goed) betaald

3 nov 2016, door lbo | Bron: politico, die zeit

Afbeelding

Zestien voormalige EU-commissarissen, onder wie Karel De Gucht, worden nog steeds betaald door de EU. Bedoeling van die ‘premies’ was om te vermijden dat de politici na hun functie als commissaris meteen een goedbetaalde job in de privé zouden aannemen. Nochtans hebben de meeste commissarissen nu wél zo’n job én nog steeds die premie. Dat blijk uit een onderzoek van de Duitse krant Die Zeit.

Hoewel ze sinds 2014 niet langer in functie zijn in de Commissie van toenmalige hoofd José Manuel Barroso, krijgen 16 voormalige commissarissen nog steeds een vergoeding van de EU. Het exacte bedrag van die ‘overgangsvergoeding’ hangt af van het aantal dienstjaren en van het basissalaris dat de politici kregen als commissaris.

Zo kreeg onze landgenoot Karel De Gucht van 2009 tot 2014 als eurocommissaris voor voor Ontwikkelingssamenwerking en Handel maandelijks een brutoloon van 20.832 euro. Bij zijn vertrek in november 2014 kreeg hij, net als zijn collega’s, dat maandloon als afscheidspremie. Verhuis- en reiskosten werden toen ook terugbetaald. Daarbovenop kwam dan nog die overgangsvergoeding, die tussen 40 en 65 procent bedraagt van het basissalaris van de commissaris. Voor De Gucht betekent dat een bedrag tussen 299.988 en 487.481 euro.

Managers, lobbyisten, raad van bestuur, politieke functie
Die ‘overgangsuitkeringen’ zijn al sinds 1967 opgenomen in de regelgeving van de Europese Commissie. Ze golden aanvankelijk voor 3 jaar. Sinds dit jaar is de maximum lengte van die voordelen teruggeschroefd naar twee jaar, al geldt dat enkel voor nieuwe commissarissen. Wie het bedrag nu al krijgt, krijgt dat voor 3 jaar.

Het idee achter dergelijke betalingen was om belangenvermenging te vermijden en om te vermijden dat de politici meteen zouden trekken naar een goedbetaalde job in de privésector.

Dat ‘ontradend’ effect heeft echter niet gewerkt. Die Zeit pluisde de jobs van de eurocommissarissen uit en vond dat de meeste onder hen bijna meteen aan het werk gingen als lobbyisten, als managers of opnieuw een goedbetaalde politieke functie hebben. Velen hebben een goedbetaalde topjob in het bedrijfsleven. Het uitgekeerde bedrag per persoon ligt op minstens 99.996 euro per jaar.

Eerste minister
In het geval van Karel De Gucht gaat het om een zetel in de raad van bestuur van staalbedrijf ArcelorMittal en bij telecombedrijf Proximus. Een bestuurder bij ArcelorMittal bleek vorig jaar minstens 144.000 euro op te strijken. Bij Proximus krijgt Karel De Gucht 25.000 euro per jaar, met daar bovenop ook nog 5.000 euro per bijgewoonde vergadering.

Voormalig commissaris (voor Landbouw en Plattelandsontwikkeling) Dacian Ciolos is nu bijvoorbeeld eerste minister van Roemenië. En de Deense Connie Hedegaard (ex-commissaris voor Klimaat) zetelt in de raad van bestuur van energiebedrijf Danfoss.

Het gaat om deze ex-commissarissen:

Joaquín Almunia Amann, Spanje
László Andor, Hongarije
Tonio Borg, Malta
Dacian Ciolo?, Roemenië
Maria Damanaki, Griekenland
Karel De Gucht, België
Jacek Dominik, Polen
Štefan Füle, Tsjechië
Connie Hedegaard, Denemarken
Siim Kallas, Estland
Janusz Lewandowski, Polen
Ferdinando Nelli Feroci, Italië
Andris Piebalgs, Letland
Janez Potocnik, Slovenië
Algirdas Šemeta, Litouwen
Androulla Vassiliou, Cyprus

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf2016110 ... 29&ref=yfp
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Graaiende EU-ambtenaren

Berichtdoor Pilgrim » Do Nov 17, 2016 4:09 am

Van Rompuy krijgt ruim 630.000 euro als EU-afscheidsbonus

02/12/14

Afbeelding

Herman Van Rompuy, de ex-voorzitter van de Europese Raad, krijgt een afscheidspremie van 630.000 euro. Die pensioenregeling is volgens Europa het gevolg van het feit dat Van Rompuy de komende jaren niet kan werken om een schijn van belangenvermening te vermijden

De Britse krant The Telegraph wist te achterhalen hoe de pensioenconstructie van Van Rompuy eruit ziet. En die is royaal te noemen, zo schrijft het Nederlandse magazine Elsevier. De komende drie jaar zal de Belg jaarlijks 55 procent van zijn voormalige salaris krijgen. Dat is in het geval van Van Rompuy een bedrag van ruim 169.000 euro. Daarnaast krijgt hij een eenmalige uitkering van 26.500 vanwege zijn vertrek. Daarbovenop krijgt Van Rompuy, tot zijn dood, een pensioenpremie van bijna 65.000 euro per jaar.

De EU verdedigt de royale regeling met het argument dat de 67-jarige Van Rompuy de komende jaren niet kan werken omdat hij de schijn van belangenverstrengeling moet voorkomen. Dat argument is volgens Elsevier omstreden, omdat Van Rompuy met pensioen gaat. Niet voor niets krijgt hij een pensioenpremie van 65.000 euro per jaar.

Haiku
Nog volgens The Telegraph is de Belg van plan om zich terug te trekken uit het openbare leven om zich toe te leggen op zijn hobby's zoals het schrijven van Haiku's. Ook zal hij af en toe lezingen geven op het College of Europe, een opleiding voor EU-ambtenaren in Brugge.

http://www.knack.be/nieuws/wereld/van-r ... 15323.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Graaiende EU-ambtenaren

Berichtdoor Pilgrim » Wo Nov 30, 2016 12:49 am

EU-ambtenaren krijgen loonsverhoging van 3,3%

Geplaatst op 29 november 2016

Afbeelding

Brussel legt € 18 miljoen opzij om alle 47.000 ambtenaren met terugwerkende kracht tot juli van dit jaar een loonsverhoging van 3,3 % te geven. EC-voorzitter Jean-Claude Juncker vaart best en ziet zijn jaarsalaris met € 10.362,- stijgen tot € 324.377,- De loonsverhoging wordt berekend op basis van de gemiddelde loonsverhogingen in een reeks Europese landen. Verder worden ook de kosten van het levensonderhoud in Brussel en Luxemburg in de berekening opgenomen.

De loonsverhoging brengt het jaarinkomen van eurocommissarissen op € 264.438,- (een verhoging met € 8.448,-). Ter vergelijking: een eurocommissaris verdient daarmee minder dan de Belgische premier Charles Michel, maar een pak meer dan bijvoorbeeld de Nederlandse premier Mark Rutte, de Franse president François Hollande, de Britse premier Theresa May of de Japanse premier Shinzo Abe.

De verhoging geldt voor alle EU-medewerkers. Wie zich op de laagste trede van het EU-echelon bevindt verdient nu minimum 29.766 euro per jaar. Het maximale jaarsalaris voor een kantoormedewerker binnen de EU stijgt tot 62.465 euro.

Bron: https://nl.express.live

https://ejbron.wordpress.com/2016/11/29 ... ng-van-33/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Graaiende EU-ambtenaren

Berichtdoor Pilgrim » Do Dec 22, 2016 3:02 am

Te veel werk! Onkosten europarlementsleden worden niet gecontroleerd

Redactie Express Business, december 20, 2016

Afbeelding

Europarlementsleden moeten de kosten die ze maken met EU-belastinggeld niet rechtvaardigen met ontvangstbewijzen of facturen. Op de vraag waarom dat zo is, antwoordt Marjory van den Broeke, een woordvoerder van het parlement, in de Deense krant Berlingske als volgt:

“Het Parlement zou nog meer personeel in dienst moeten nemen indien we alle ontvangstbewijzen van de 751 Europarlementsleden zouden moet verwerken en controleren. Dat zou de kosten de hoogte injagen eerder dan ze te reduceren.”

De vraag kwam er nadat het Deense europarlementslid Rina Ronja Kari het gebrek aan controle op de uitgaven van haar collega’s aankaartte. Zij zelf claimt jaarlijks een kleine 95.000 euro aan kosten waarvoor geen enkel ontvangstbewijs wordt geclaimd:

‘Het systeem is krankzinnig. Het geld vloeit zonder controle naar de parlementariërs en er is evenmin controle over het gebruik ervan. De weg naar misbruik ligt breed open.’

https://nl.express.live/2016/12/20/1194 ... entsleden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Graaiende EU-ambtenaren

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jun 07, 2017 2:49 pm

Zelfs brave SGP'ers veranderen in het Europees Parlement in graaiers! :shock:

SGP eist opheldering van eigen Europarlementariër over onkosten

7 juni 2017

Het hoofdbestuur van de SGP wil opheldering van zijn Europarlementariër Bas Belder over onkostenvergoedingen. Uit recent onderzoek van onder meer de NOS blijkt dat onduidelijk is waaraan Belder zijn vergoeding van 4300 euro netto per maand besteedt. De parlementsleden krijgen de onkostenvergoeding netto boven op hun salaris.

Belder, die sinds 1999 in het parlement zit, heeft begin deze eeuw met de partij afgesproken om zijn uitgaven te verantwoorden. "Aanvankelijk kreeg het partijbestuur een accountantsverklaring, maar in latere jaren zijn geen verslagen meer ontvangen", aldus het partijbestuur in een verklaring.

Volgens berekeningen van de NOS heeft Belder sinds het begin van zijn mandaat als parlementslid minimaal 790.000 euro ontvangen aan onkostenvergoedingen.

Weigert
De SGP laat verder weten dat het vooral het Europees Parlement zelf is dat de zaken niet op orde heeft.

Belder zei vorige week in het Nederlands Dagblad dat hij niet schimmig doet over de besteding van zijn onkostenvergoeding. Maar hij weigert om publiek verantwoording af te leggen. "Ook aan mijn partijbestuur", zei hij in een interview met de krant.

Hans van Baalen
Belder is overigens niet de enige die zich niet wil verantwoorden. Ook de PVV en VVD willen geen inzicht geven in de besteding van de onkostenvergoeding van hun Europarlementariërs. De PVV heeft helemaal geen antwoord gegeven op de vragen. De VVD zegt alleen dat de partij zich houdt aan de regels en dat de onkostenvergoeding een lumpsumregeling is, die geen specificatie vereist.

Zo ontving Hans van Baalen, de langstzittende VVD'er in het Europarlement, al minimaal 400.000 euro aan onkostenvergoedingen. De VVD wil niet zeggen of hier intern controle op is of dat een accountant naar de uitgaven heeft gekeken.

http://nos.nl/artikel/2176986-sgp-eist- ... osten.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Graaiende EU-ambtenaren

Berichtdoor Pilgrim » Do Jun 08, 2017 11:51 pm

CDA woedend op eigen (en vooral NIET graaiende) Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik: “Wat een flauwekul!”

Door Michael van der Galien, 8 juni 2017

Afbeelding
Foto: Annie Schreijer-Pierik is GEEN, ik herhaal GEEN, graaier. Echt niet. Crbos (bron: Wikimedia Commons).

Het CDA heeft het helemaal gehad met zijn eigen Europarlementariër, Annie Schreijer-Pierik. De Twentse boerin weigert namelijk mee te doen aan wat zij het “bonnetjesgedoe” noemt: een officiële accountantsverklaring waaruit blijkt wat zij zoal doet met de inkomstenvergoeding van 4.300 euro die ze elke maand ontvangt.

Bij het CDA zijn ze helemaal klaar met Annie Schreijer-Pierik. Dit voormalig Tweede Kamerlid, en boerin uit Twente, heeft haar hand overspeeld door de door de partij verlangde accountantscontrole over onkosten te weigeren. Mevrouw de Europarlementariër vindt dat “bonnetjesgedoe” en doet daar niet aan mee. Tegelijk laat ze wel weten niet gezien te willen worden als een graaier, want dat is ze niet. Echt niet.

Helaas voor Schreijer-Pierik vinden haar eigen partijgenoten haar houding volstrekt onaanvaardbaar. Sterker nog, er is daadwerkelijk heibel uitgebroken bij de christendemocraten. CDA-partijwoordvoerder Hans Janssens zegt vandaag nog maar eens in het AD dat Schreijer-Pierik “nog van mening verschillen” (wat betekent dat het bestuur erop aan blijft dringen dat ze wél met een accountantsverklaring komt), en haalt haar partijgenoot en collega-Europarlementariër Lambert van Nistelrooij ongekend hard naar d’r uit. Zo heeft hij dit te zeggen over de opmerking van de account van mevrouw dat er een functiescheiding moet zijn tussen wie over de uitgave beslist en wie daadwerkelijk uitgeeft:

“Wat een flauwekul! En wat een bureaucratie als je dat over 16 schijven laat lopen! Wij als CDA hebben onze eigen regels, die strenger zijn dan die van het Parlement, en we halen daar volkomen vrijwillig een externe accountant bij die ons volgens internationale standaarden controleert. Veel Parlementsleden uit andere landen komen vragen hoe wij dat doen, zo lopen wij voorop.”

Oeps. En hij was nog niet klaar. Van Nistelrooij retweette namelijk ook een tweet van een andere twitteraar waarin gesteld wordt dat het CDA en Pierik “spijt gaan krijgen” van haar recalcitrante houding.

Je zou denken dat mevrouw de politica onder al die druk van partijgenoten zou bezwijken, maar niets is minder waar. Ze weigert nog steeds om mee te werken en liet zelfs haar persoonlijke accountant opdraven om haar te verdedigen in het AD. Zo koppig vind je ze niet snel. Maar ja, mevrouw is dan ook a) een vrouw, b) een Twentenaar, en c) een boerin.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/ ... flauwekul/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Graaiende EU-ambtenaren

Berichtdoor Pilgrim » Zo Aug 27, 2017 2:02 am

Timmermans

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74324
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Graaiende EU-ambtenaren

Berichtdoor Ariel » Zo Aug 27, 2017 8:38 pm

Pilgrim schreef:Timmermans


Timmermans is een beetje een huilbaasje. Hier is hij ontroerd omdat hij zichzelf op een groot schem ziet..

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Graaiende EU-ambtenaren

Berichtdoor Pilgrim » Zo Okt 08, 2017 10:51 pm

Jan Roos – Laag EU-pensioen: € 7913,29 netto per maand!
LaVieJanRoos - Gepubliceerd op 5 okt. 2017

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Graaiende EU-ambtenaren

Berichtdoor Pilgrim » Zo Nov 26, 2017 4:41 pm

EU – Brussel – de Godsstaat

Geplaatst op 26 november 2017

Afbeelding

Laat me het zo zeggen: het grenst aan blasfemie wanneer men het zich permitteert om “Europa” en het parlement te bekritiseren. Ook de euro wordt door niemand meer serieus genomen, het allerminst door de Amerikanen. Door mezelf overigens ook niet. Waarom? Achter de euro zit geen staat. Want nog altijd geldt in de economiewetenschap: “one State – one Money”. En de politieke elite? Zij kijkt toe bij de collectieve waanzin hoe de regeringen in een brandend huis proberen met benzine het vuur te blussen.

Dat moet je de eurocraten toegeven: voor ons geld is hen niets te duur. Regeringen, en niet in de laatste plaats ook onze ambtenaren, doen alles om zich bij hun “sponsoren” – de brave lidmaatschapsbetalers – nog meer impopulair te maken dan ze sowieso al zijn. Alleen door steeds maar na te blijven vragen kom je te weten, wat aan Brussel ondergeschikte media verbeten verzwijgen, dat de chef van het Europees Parlement Antonio Tajani, Jean-Claude Juncker & Co. de komende vier jaar “overeenkomstig hun stand” voor het luttele bedrag van € 12,6 miljoen per luxe privéjet door de wereld zullen vliegen, terwijl zij hun “onderdanen” adviseren braaf te bezuinigen. Om het een of andere misverstand onmiddellijk in de kiem te smoren, het apparaat in Brussel verslindt iedere dag € 32 miljoen – inclusief zon- en feestdagen.

De Godsstaat behoort inmiddels tot de grootste geldvernietigingsmachine aller tijden en iedereen doet ijverig mee. Ook Duitse politici, die men vanwege de hoge stoorfactor en verstrekkende incompetentie naar Brussel heeft uitgewezen. Daar gaan ze vrolijk verder met het plunderen van de kassen en zien een verguld levensonderhoud in de vorm van pensioenen vurig tegemoet.

Toch lijken enkele landen langzamerhand bij zinnen te komen. Zo denkt men er in Italië, Polen, Hongarije, Nederland en Frankrijk over na om de heilige graal van de woede opwekkende geldverbranding de rug toe te keren. Alleen Duitsland niet. Zoals uit de coalitiebesprekingen naar buiten kwam, eisten de Groenen zelfs nog meer geld voor EU-projecten te reserveren. Vermoedelijk is de partijleiding van plan om enkele ongehoorzame leden naar Brussel af te schuiven.

Zelfs als we geen euro-crisis zouden hebben en er genoeg geld voor subsidies en stimuleringsprojecten zou zijn, € 12,6 miljoen reiskosten per jaar voor in totaal 5 regenten is een klap in het gezicht van belastingplichtige burgers, want die betalen de rekening. Er heerst een zorgeloosheid in Brussel alsof men een onuitputtelijke ruif op de Brusselse kantinetafel zou hebben gezet met de oproep dat iedereen zich vol kan vreten. Eat as much as you can – het motto van de monetaire Godsstaat.

Ik vind het echter al erg genoeg hoe zorgeloos er in tijden van crises, dreigende staatsbankroeten, kinderarmoede en pensioenramp met belastinggeld van de burgers wordt omgegaan. Maar het wordt nog dramatischer: het gaat om het 23e rapport op rij dat zulk wanbeleid onthult. En als je dan de argumenten van de tweede en derde klasse hoort – daarbij gaat het om de verwende toppolitici die in hun landen van herkomst niet meer nodig zijn – dan keert je maag om.

Men zou geen controle over het uitgeven van geld hebben, omdat alles zo onoverzichtelijk zou zijn. Vaak zou het er aan liggen dat de criteria en voorschriften voor de verdeling van geld niet goed begrepen zouden worden. Reden daarvoor zou de gecompliceerde tekst van de Europese voorschriften zijn. Ongelooflijk. Elk jaar opnieuw verdwijnen er enorme bedragen, omdat de ambtenaren hun eigen richtlijnen niet begrijpen, en niemand verandert daar iets aan? De parlementariër haalt ongeïnteresseerd zijn schouder sop, gaat naar de kassa, haalt zijn aanwezigheidspremie op, en gaat naar huis.

Een van de meest ijverige daggeld-profiteurs was, zoals bekend, een boekhandelaar uit Würselen [Martin Schulz, SPD], die het op deze manier lukte om zijn maandelijkse salaris van € 9000,- met jaarlijks € 111.000.- op te krikken, zonder aan vergaderingen deel te nemen. Deze kleine verbetering inde hij overigens ook onterecht gedurende de verkiezingscampagne van 2017. Maar dat zou hem nu de kop kunnen kosten, want Brussel bereidt nu een aanklacht tegen hem voor.

Elk jaar worden er in deze moloch duizenden tonnen papier volgeschreven, akkoorden, regelingen, besluiten en aanbevelingen over de landen verdeeld, en nooit gaat er iemand aan de slag om deze begrijpelijk te formuleren. Nou ja, ik zou er vermoedelijk ook geen zin in hebben om bijvoorbeeld in de EU-verordening voor het uiterlijk, de graad van rijpheid en levensduur van appels in de handel tussen Litouwen en Griekenland te duiken. Over zulke taken kan een burger alleen nog maar naar zijn hoofd grijpen.

Geen enkele onderneming zou zo kunnen werken, ze zou het eerste jaar niet doorstaan. Aangesproken op de ongepaste hoogte van hun onkostenvergoedingen, verontschuldigen ze zich er vaak genoeg mee dat ze in de vrije markteconomie immers meer zouden verdienen. Dat klopt niet! Daar zouden de heren in de regel werkloos zijn – en velen van hen in aanmerking komen voor een uitkering.

En terwijl er in Brussel miljarden over de balk worden gesmeten, omdat niemand de moeite neemt een keer goed te kijken en te controleren waar dat geld van de burgers naartoe gaat, gaan bij ons middenstanders failliet, omdat ze uitgesloten zijn van de subsidiepolitiek van de EU. Engeland heeft alles goed gedaan, die is eruit gestapt. En als het klopt wat men zo hier en daar leest, gaat het met het land sinds de Brexit beter dan ooit tevoren, ook al doen enkele sluwe journalisten en politici er alles aan om het tegendeel waar te laten worden. Ook Duitsland zou dit kapitaalfascisme de rug moeten toekeren. Het liefst onmiddellijk.

Bron: www.journalistenwatch.com

Door: Claudio Michele Mancini

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/11/26 ... godsstaat/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Graaiende EU-ambtenaren

Berichtdoor Pilgrim » Do Dec 21, 2017 2:58 am

EU-bonzen: € 200.000,- voor hun “nieuwe” bar!

Geplaatst op 20 december 2017

Afbeelding
“Laat we een stad bouwen met een toren die tot in de hemel reikt” (Genesis 11:4)

Brussel – De prioriteiten van de Europarlementariërs liggen blijkbaar bij de eigen verzorging en het eigen welzijn. Deze keer gaat het om de uitbreiding en nieuwe inrichting van een bar, die de parlementariërs zichzelf veroorloven met belastinggeld ter waarde van € 200.000,-

Al in april had het Europees Parlement ingestemd met de plannen om om de uit 80 plaatsen bestaande bar in het EU-gebouw in Straatsburg te vergroten en met nieuw meubilair te verfraaien. Ook een bibliotheek is het slachtoffer van de geplande uitbreiding. In het vervolg willen de parlementariërs in hun bar-restaurant, “voorzien van hoge kwaliteitsstandaards en functionele service”, eten en “een glaasje drinken”.

De omvattende renovatiewerkzaamheden van € 200.000,- moeten in januari beginnen en een half jaar duren.

De Britse Europarlementariër van Ukip, Jonathan Bullock, zegt: “Het is toch verwonderlijk dat een bar hier zo belangrijk is. Wij zullen de nieuwe ruimtes er uiteraard voor gebruiken om de Brexit gepast te vieren als deze eindelijk is afgesloten.”

Het was nog maar net bekend geworden dat de eurocraten ongeveer € 175 miljoen belastinggeld willen spenderen aan een nieuw EU-bezoekerscentrum, het zogenaamde “Huis van Europa”.

In het begin van het jaar hadden ambtenaren van het Europees Parlement nog eens miljoenen voor hun verkwistende leven geëist. De afgevaardigden hadden erop gestaan dat ze alleen al meer dan € 2 miljoen nodig zouden zijn om regelmatig tussen Brussel en Straatsburg te pendelen.

Deze geld-eis, die ook bekend werd onder de naam “Sauvignon-Farce”, zou ertoe moeten dienen om hotelkamers en “daggeld” voor eten en vermaak te financieren.

“Het heen en weer reizen van Brussel naar Straatsburg in een onnodige verspilling van geld, energie en tijd”, zei de Europarlementariër van Ukip, Jonathan Arnott, die in de begrotingscommissie van het Europees Parlement zit.

Uiteindelijk kwamen bovenop de geëiste som nog eens € 1,35 miljoen om een wagenpark inclusief chauffeurs voor de parlementariërs te kunnen onderhouden.

Het onderhoud van het Europees Parlement kost de belastingbetalers van de lidstaten ieder jaar bijna € 200 miljoen, hoewel het parlement gemiddeld slechts één week per maand gebruikt wordt.

En ook de salarissen hakken er ieder jaar enorm in. Het persagentschap dts meldt:

De salarissen van de bijna 38.000 EU-werknemers stijgen met terugwerkende kracht tot 1 juli met 1,5%. Dat meldt de “Bild”-Zeitung onder verwijzing naar een rapport van de Europese Commissie. De salarisverhogingen gelden ook voor eurocommissarissen en de Europarlementariërs.

Volgens het rapport stijgen de basissalarissen van de EU-ambtenaren van € 2.830,- naar een bedrag van € 2,872,- in de laagste loonschaal en van € 19.588,- naar € 19.882,- in de hoogste loonschaal. Vanwege extra belastingvrije toeslagen verdient een getrouwde directeur-generaal in de hoogste loonschaal nu € 23.322,- in de maand. Ter vergelijking: het salaris van bondskanselier Angela Merkel (CDU) bedraagt op dit moment € 18.388,- (zonder extra vergoedingen), aldus de krant.

Bij de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, en de voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, stijgen de salarissen, inclusief toeslagen, naar ongeveer € 32.000,- in de maand – ongeveer € 500,- meer dan tot nu toe. De salarissen van de zes vicevoorzitters van de Europese Commissie stijgen, inclusief toeslagen, met ongeveer een bedrag van € 450,- naar € 30.317,-, aldus de krant. Een eurocommissaris verdient nu, met toeslagen, bijna € 400,- meer, namelijk € 26.236,-

De salarissen van de Europarlementariërs stijgen van € 8.484,- naar € 8.611,-, aldus “Bild”. De salarisverhogingen kosten de EU-belastingbetalers volgens berekeningen van de Europese Commissie ongeveer € 100 miljoen per jaar.

Bron:www.journalistenwatch.com

Door: Bianca Hoe

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/12/20 ... ieuwe-bar/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Graaiende EU-ambtenaren

Berichtdoor Pilgrim » Do Jan 25, 2018 12:59 am

Europees Parlement: Pensioenfonds zal failliet gaan

Geplaatst op 22 januari 2018

Afbeelding

Het in het jaar 2009 besloten pensioenfonds van het Europees Parlement zal uiterlijk in het jaar 2026 failliet gaan. Dan moeten de EU-belastingbetalers ervoor garant staan.

Zoals de secretaris-generaal van het Europees Parlement, Klaus Welle, in een interne commentaar voor de begrotingscontrolecommissie meedeelde, heeft het voormalige pensioenfonds van de EU-parlementariërs een financieel gat van minstens € 326 miljoen. Dat betekent: ook onder de beste omstandigheden – dus met een jaarlijkse opbrengst van een uiterst onwaarschijnlijke 5% – is er vanaf 2026 geen geld meer. Bij een opbrengst van 2% per jaar reiken de middelen zelfs nog maar tot het jaar 2024.

Volgens de “Bild-Zeitung”, die hierover bericht, bezat het in het jaar 2009 ingestelde fonds eind 2016 weliswaar een vermogen van € 146,4 miljoen, de aanspraken van de voormalige EU-parlementariërs op hun pensioen bedroegen echter € 472,6 miljoen. De lopende jaarlijkse uitbetalingen bedragen € 20,3 miljoen.

In totaal, aldus het bericht, hebben meer dan 700 (ex-) parlementariërs aanspraak op betalingen uit het pensioenfonds en tot eind 2022 zullen minstens 145 van hen met pensioen gaan. Maar als er geen geld meer is, zullen de EU-belastingbetalers hiervoor moeten opkomen.

Omdat de Europarlementariërs oorspronkelijk geen pensioen kregen, werd het pensioenfonds in het jaar 1990 opgericht. Toen daarna in het jaar 2009 de EU-afgevaardigden-status werd ingevoerd, volgens welk de parlementariërs uniforme salarissen en een bijdragevrij pensioen uit de begroting van het Europees Parlement (die ook door de EU-belastingbetalers betaald moet worden) kregen, werd het pensioenfonds gesloten.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/22 ... liet-gaan/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Graaiende EU-ambtenaren

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jan 26, 2018 5:23 pm

SGP-Europarlementariër die geen bonnetjes wil laten zien met pensioen

Redactie, 26-01-2018

Afbeelding

Bas Belder kreeg ruzie met partij over onkostenvergoeding

De in opspraak geraakte SGP-Europarlementariër Bas Belder keert na de verkiezingen in 2019 niet terug in het Europees Parlement. De 71-jarige Belder gaat met pensioen en maakt op de kieslijst plaats voor Bert-Jan Ruissen, die nu nog op het ministerie van Landbouw werkt aan het Europees landbouwbeleid.

Belder ruziede afgelopen jaar met het partijbestuur. Hij wil niet zeggen waaraan hij zijn Europese onkostenvergoeding besteedt, hoewel hij dat zijn partij had beloofd. De kwestie is nog altijd niet opgelost.

Ruissen (45) werkte eind jaren negentig al voor de Brusselse fractie waarvan de SGP deel uitmaakte en ‘voelt zich thuis in internationale fora’. Over de verantwoording van vergoedingen zegt Ruissen ‘heldere afspraken’ te hebben gemaakt met het partijbestuur. “Als volksvertegenwoordiger moet je je niet alleen intern, maar ook naar buiten verantwoorden. Het gaat tenslotte om belastinggeld.”

ANP

http://politiek.tpo.nl/2018/01/26/sgp-e ... -pensioen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74324
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Graaiende EU-ambtenaren

Berichtdoor Ariel » Do Mar 08, 2018 1:49 pm

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Graaiende EU-ambtenaren

Berichtdoor Pilgrim » Di Jul 10, 2018 1:22 pm

Zo veel verdient Verhofstadt aan “extra’s”

10 juli 2018

Afbeelding

Guy Verhofstadt, de liberale fractieleider in het Europese parlement, is een van de drie Europarlementsleden die de meeste nevenactiviteiten aangeven, schrijft Le Soir, op basis van een studie van Transparency International EU. Verhofstadt ontving in de voorbije legislatuur tussen € 920.000,- en € 1,42 miljoen bovenop zijn bruto-inkomen van € 13.000,- euro per maand in het Europees parlement.

Een derde van de Europarlementsleden geeft een lucratieve nevenactiviteit aan. Bij de Belgische Europarlementariërs gaat het om bijna twee op de drie. Nevenactiviteiten zijn niet verboden, zolang ze worden aangegeven. Maar wie dat niet doet, krijgt ook geen sanctie.

Transparantie
Transparency International wijst op het risico van belangenconflicten. Zo krijgen vier van de huidige parlementsleden geld van bedrijven die officieel geregistreerd staan in het lobbyregister van de Europese Unie.

Meeste extra’s
De nummers één en twee wat “extra’s” betreft, zijn het Italiaanse Europarlementslid Ranato Soru, de directeur van telecombedrijf Tiscali, en Litouwer Antanas Guoga, die een professionele pokerspeler is.

Verhofstadt is bestuurder bij Sofina en Theodorus III, het ULB-fonds voor spin-offs en start-ups. Een deel van zijn inkomsten vloeit ook voort uit zijn lezingen.

https://m.hln.be/nieuws/binnenland/zo-v ... a9871712a/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74324
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Graaiende EU-ambtenaren

Berichtdoor Ariel » Ma Okt 08, 2018 8:13 pm

Europese politici betrokken bij groot corruptieschandaal

Europese politici zijn betrokken bij een enorm corruptieschandaal. Om ervoor te zorgen dat de verantwoordelijken hun verdiende straf krijgen, trekt CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt al jaren met een groep internationale bondgenoten op om hun foute praktijken bloot te leggen. Met succes, al lijken sommige daders toch vrijuit te gaan. Omtzigt eist daarom vandaag dat het Nederlandse kabinet meer gaat doen om de omkoping in de Raad van Europa aan te pakken.

„We doen dit goed of we doen het niet. Wat wordt het?” Op de bovenste verdieping van Maison Kammerzell, het oudste restaurant van Straatsburg, kijken politici van verschillende partijen en uit meerdere landen elkaar aan. Er zijn al jaren aanwijzingen dat het land Azerbeidzjan vooraanstaande parlementariërs in de Raad van Europa omkoopt. Maar een politicus die dat aan de kaak wil stellen, zal ook foute fractiegenoten te kijk zetten en flink wat tegenwerking krijgen. Durven ze dit?

In dat Straatsburgse restaurant, begin 2017, besluiten de parlementariërs door te zetten, wetende dat ze hun carrière ermee op het spel zetten. Aanwezigen geven toe, als ze terugblikken, dat de borrel in het restaurant achteraf een beetje samenzweerderig klinkt. Maar het was nou eenmaal nodig om een bondgenootschap te sluiten van gelijkgestemden uit verschillende politieke stromingen. „Er was al een netwerk van ’bad guys’, maar we hadden een netwerk van ’good guys’ nodig”, zegt Frank Schwabe, Duits parlementslid. Zonder zo’n bondgenootschap was de opstand tegen de georganiseerde corruptie gedoemd te mislukken.

Stapje voor stapje
Het clubje begint, onder leiding van Pieter Omtzigt, in de Raad stapje voor stapje een onderzoek af te dwingen. De Raad van Europa bestaat uit politici die de nationale parlementen van 47 lidstaten hebben afgevaardigd. De Raad – geen EU-instelling – is schepper en hoeder van het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens. Dat verraadt meteen haar taak: het bevorderen van mensenrechten en democratie. Het berispt landen bijvoorbeeld bij bewezen mensenrechtenschendingen of verkiezingsfraude.

Voormalig Sovjet-republiek Azerbeidzjan, inmiddels een bemiddeld oliestaatje op de Kaukasus, is er ook lid van. Maar terwijl politieke tegenstanders en opstandige bloggers in de gevangenis verdwenen, verkiezingen werden gemanipuleerd en corruptiewaakhonden geregeld alarm sloegen, bleef het in de Raad van Europa jarenlang stil. Politici die namens de Raad als waarnemer naar het land gingen, kwamen steevast terug met de boodschap: niets aan de hand.

Verbijstering
Gerald Knaus, de leider van denktank ESI (European Stability Initiative), was ’verbijsterd’ over dat gebrek aan protest. Duidelijk was dat er veel mis ging in het land, maar waarom zei men dan niks? Hij ging op onderzoek uit in het land waar hij toen nog werd toegelaten. Het leidde vanaf 2012 onthullende rapporten die blootlegden hoe Azerbeidzjan politici in de Raad van Europa omkoopt. Een schoon democratisch blazoen is nu eenmaal goed voor de zaken, zoals de aanleggen van olie- en gaspijpleidingen. Knaus muntte het begrip ’kaviaardiplomatie’: in ruil voor kilo’s kaviaar - maar ook voor tapijten, goud, prostituees, vakanties en stapels geld - koopt Azerbeidzjan precies de politici om die moeten rapporteren over het land. „Ik schreef dat op, niemand durfde te zeggen dat het niet waar was, maar de officiële instanties reageerden niet.”

Hij was dan ook blij toen hij, ook aanwezig in dat Straatsburgse restaurant, vijf jaar later eindelijk zag dat er een aantal politici om onderzoeken ging vragen naar aanleiding van de signalen die hij had verzameld. Na veel gedram kwam er zo’n onderzoek, zij het met beperkte bevoegdheden. Er was vooral veel geduw van Omtzigt en de zijnen nodig om het presidium van de Raad van Europa - waarin veel verdachte politici zaten - ook in te laten stemmen met een onderzoek. Maar toen het er kwam, bleek dat inderdaad meerdere parlementariërs zich op ’ontoelaatbare wijze’ hebben ingelaten met de lobby van Azerbeidzjan.

Vooralsnog geen veroordelingen
Er zijn inmiddels nog steeds geen politici veroordeeld, maar 15 zijn er wel geschorst in de Raad van Europa. Sommigen stapten al op omdat Omtzigt open brieven begon te schrijven met vragen over hun verdachte gedrag. Minstens twee politici worden er momenteel vervolgd. Het lijkt er echter niet op dat de beschuldigde parlementariërs berouw hebben. De Italiaan Luca Volontè heeft weliswaar bekend dat hij door de jaren heen 2,3 miljoen euro heeft ontvangen via zijn fonds tegen abortus en het homohuwelijk, maar terugblikken wil hij niet. „Ik wil er niks over zeggen, en al helemaal niet over Pieter Omtzigt!” Het gros van de betalingen kreeg hij voor de stemming van 2013 in de Raad over mensenrechtenschendingen in Azerbeidzjan.

Duits Bondsdaglid voor de CDU Karin Strenz, die ruim 22.000 euro kreeg die naar verluidt vanuit Azerbeidzjan kwam, zegt tegen deze krant dat ze echt niks verkeerd heeft gedaan. Eerder zei ze niet te weten waar het geld precies vandaan kwam.

’Kaviaardiplomatie’
De Spaanse senator Pedro Agramunt verheft meteen zijn stem als hij de vraag krijgt waarom hij een jaar geleden aftrad als voorzitter van de Raad van Europa, een paar dagen voor een vertrouwensstemming over zijn positie. „Ik ben om gezondheidsredenen teruggetreden”, zegt de politicus die nog altijd in de Spaanse senaat zit. Agramunt werd gezien als de spil in de corrupte ’kaviaardiplomatie’ waarvan de Azeri’s zich bedienden. Hij was rapporteur over Azerbeidzjan toen in 2013 het kritische rapport over het land werd verworpen.

Agramunt slaat van zich af. „Ik heb hier een dossier van vijftig pagina’s waarin ik alle beschuldigingen weerleg. Niet ík ben corrupt, maar de NGO’s die mij beschuldigen.” De oud-voorzitter werkte echter niet mee aan het onderzoek waar hij, als hij had gedurfd, zijn kant van het verhaal had kunnen doen. Toch briest de Spanjaard verongelijkt: „Het zijn allemaal politieke manipulaties van clubs betaald door George Soros!”

Dreigementen aan adres Dalhuisen
John Dalhuisen, die in zijn vorige baan voor Amnesty de mensenrechtenschendingen in Azerbeidzjan aankaartte, komt die verdedigingslijn bekend voor. „Met Agramunt had ik een bijzonder gesprek. Hij wisselde pleidooien tegen een onderzoek naar corruptie af met dreigementen tegen mij. Hij zou de corruptie bij NGO’s (non-gouvernementele organisaties) als Amnesty gaan onderzoeken.”

Dalhuisen ziet dat de Raad van Europa inmiddels ver is gekomen. Er is nu een controleur die het marchanderen met mensenrechten door Baku wél serieus lijkt te gaan onderzoeken. Wie de corruptie in de Raad hebben aangekaart, maken er carrière. Wie zijn omgekocht, zijn onschadelijk gemaakt in de Raad. Al worden ze nog amper strafrechtelijk vervolgd. „Maar er ontbreekt iets. De bron van de omkoperij, Azerbeidzjan, gaat tot nu toe vrijuit. Als het land daar nu niet op wordt aangesproken, verliest de Raad van Europa elke geloofwaardigheid om mensen als Orbán aan te spreken.”

Omtzigt is vastberaden
Pieter Omtzigt deelt die frustratie. Hij wil dat Nederland in het Comité van Ministers van de Raad van Europa een onderzoek naar Azerbeidzjan bepleit. „Dat zou van lef getuigen.” Als het land niet meewerkt of ook in dat onderzoek aan corruptie schuldig wordt bevonden, kan het zijn stemrecht in de Raad verliezen. De CDA’er stelt er Kamervragen over en zal vandaag in de Raad van Europa ook betogen dat zo’n onderzoek er zo snel mogelijk moet komen. Hij is vastberaden. „Azeri’s die me persoonlijk over de situatie in hun land vertelden, belandden later in de gevangenis.”

Voor hen doet hij het. Ook al wordt hem van meerdere kanten te verstaan gegeven dat hij beter kan stoppen en schreef Azerbeidzjan valse rapporten waarin staat dat hij wordt betaald door Soros: „Dat soort interventies sterken me alleen maar.” Door het corruptie-schandaal zijn er inmiddels vier voorzitters van de fractie van de christendemocraten in de Raad van Europa, waar Omtzigt deel van uitmaakt, opgestapt. Vrienden heeft hij er dus niet mee gemaakt. „Toen ik hiermee begon, dacht ik dat het wel eens het eind van m’n politieke carrière kon zijn in de Raad van Europa.” Inmiddels weet hij dat hij nog maar net is begonnen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Graaiende EU-ambtenaren

Berichtdoor Pilgrim » Ma Dec 24, 2018 2:25 am

Salarisverhoging: Mooi kerstgeschenk in Brussel

Geplaatst op 23 december 2018

Afbeelding
Donald Tusk en Jean-Claude Juncker.

Kerstmis is ook voor de eurocraten het feest van de liefde, ook al is het de liefde voor geld. Daarom krijgen ze als kerstgeschenk een salarisverhoging.

De verhoging van de salarissen en de pensioenen van EU-ambtenaren, -parlementariërs en –topfunctionarissen met 1,7% werd zelfs besloten met terugwerkende kracht tot 1 juli 2018. Zodoende doorbreekt het maandelijks basisinkomen van een EU-ambtenaar dit jaar de grens van € 20.000,- Daarbovenop komen uiteraard de toeslagen.

De voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk (61) en de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker (69), kunnen zich verheugen op bijna € 550,- meer in de maand. Zij verdienen nu ongeveer € 32.700,- bruto, meldt de Poolse nieuwssite “Interia”. Zodoende verdient Tusk zelfs meer dan de Amerikaanse president Donald Trump. Die verdient volgens de “Lohnspiegel” ongeveer € 28.500,- in de maand.

De zes vicevoorzitters van de Europese Commissie komen eveneens niets te kort: inclusief hun toelages krijgen zij € 500,- meer, waardoor hun salarissen naar ongeveer een bedrag van € 30.800,- stijgen. Een gewone Eurocommissaris moet genoegen nemen met maar € 400,- meer en krijgt zo € 26.600,- in de maand. Het kerstgeschenk wordt gefinancierd door de belastingbetalers.

Afbeelding

De salarissen van EU-ambtenaren zijn op salarisgroepen gebaseerd, die zijn ingedeeld op diensttijd. De salarissen stijgen eenmaal in de twee jaar. Bij de salarisverhogingen wordt zowel rekening gehouden met de inflatie als de koopkracht in de individuele lidstaten.

Voor de EU werken in heel Europa ongeveer 40.000 geschoolde arbeidskrachten, circa twee derde deel van hen in de hoofdstad Brussel.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/12/23 ... n-brussel/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Graaiende EU-ambtenaren

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 19, 2019 5:34 pm

Lonen EU-ambtenaren om van achterover te vallen

1 juli 2013 - Sander Roelandt

Afbeelding

Vorige week kwamen, naar aanleiding van een scherpe reportage van Geenstijl tv, opnieuw de hoge lonen en de graaicultuur in het Europees parlement in het nieuws. Waar niet over werd gesproken zijn de ongeveer 55.000 ambtenaren die werken voor de instellingen van de Europese Unie. Iedereen weet dat zij goed betaald worden, maar over hoeveel geld gaat het nu eigenlijk?

Gemiddeld € 6400,- netto per maand

Het gemiddeld salaris van de EU-ambtenaren bedraagt € 78.503,- per jaar of zo’n € 6.540,-per maand. Wie de speciale toelage voor expats aanvraagt, krijgt een belastingvrije 16% extra, op het gemiddeld loon is dat € 1000,- erbij. Naar schatting 70% van het EU-personeel krijgt deze toelage. Dat becijferde de denktank Open Europe op basis van officiële documenten.

EU-ambtenaren hebben hun eigen speciale belastingtarief. Op een gemiddeld EU-salaris + expat toelage van € 7.646,- betalen ze slechts € 1.227,- belastingen (16% in totaal).

4000 EU ambtenaren verdienen meer dan Merkel
De laagste loonschaal voor EU-ambtenaren bedraagt zo’n 2770 euro per maand, maar vervolgens loopt het snel op. Van de 24 000 ambtenaren van de Europese Commissie verdient de helft meer dan 6960 euro per maand.

Als we kijken naar de hoogste loonschaal krijgen zo’n 80 top-ambtenaren van de Commissie 17 à 18 duizend euro/maand overgemaakt. 429 mensen worden tussen de 15 en 17 duizend euro/maand betaald en 1253 ambtenaren verdienen maandelijks tussen 13 en 15 duizend euro.

Die Welt berekende dat 4000 ambtenaren meer verdienen dan de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Ter vergelijking: een beperkte aantal topambtenaren van de Vlaamse overheid krijgt een bedrag tussen 8 000 en 11 000 euro bruto/maand, netto is het verschil met de Europese lonen nog veel groter.

Ondertussen voeren de Europese vakbonden al maanden actie tegen enkele marginale veranderingen aan hun royale statuut. Volgens hen is een carrière in de Europese instellingen ‘weinig aantrekkelijk’.

Reiskosten, huishoudvergoedingen en kindergeld,...
Bovenop deze royale lonen komen ook nog eens allerlei belastingvrije toelagen en vergoedingen. Pieter Cleppe van Open Europe zocht in de Europese wetgeving naar enkele opvallende zaken.

  • Wie een gezin heeft krijgt 170 euro ‘huishoudvergoeding’ per maand extra.
  • Wie kinderen ten laste heeft, krijgt maximum 4464 euro per kind per jaar extra mits de kosten bewezen worden.
  • Indien die kinderen naar een betalende school gaan, worden de kosten terugbetaald tot maximaal 3024 euro per kind per jaar bij. En dat tot 26 jaar. (Europese ambtenaren mogen hun kinderen wel gratis naar Europese scholen sturen.)
  • Ambtenaren en hun partner krijgen hun reiskosten voor dienstreizen terugbetaald. Indien de vlucht verder is dan 500 km dan mag dat in businessclass (!).
  • Één keer per kalenderjaar mogen ambtenaren naar huis vliegen ‘met de hele familie’ en dit in ‘de klasse boven economy’.
  • Pensioen kan nu vanaf 63 jaar, brugpensioen vanaf 55 jaar.
De hoogte van de salarissen en vergoedingen van Europese ambtenaren ‘is niet meer van deze tijd en loopt uit de pas met die in lidstaten,’ reageerde de Nederlandse minister van Buitenlandse zaken in februari van dit jaar.

https://doorbraak.be/lonen-eu-ambtenare ... te-vallen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Graaiende EU-ambtenaren

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mei 26, 2019 12:08 am

Voor het jaarsalaris van Frans Timmermans werkt een Bulgaarse chauffeur 100 jaar

23-05-2019 17:07 - Auteur: Mark Waterweg

Afbeelding
Frans Timmermans stemt op... Frans Timmermans!

Het was een opvallende uitspraak van SP-lijsttrekker Arnout Hoekstra in het EU-lijsttrekkersdebat. Hij viel eurocommissaris Frans Timmermans direct aan op zijn salaris. Maar hoe zit het daar precies mee?

“Een Bulgaarse vrachtwagenchauffeur moet 100 jaar werken om 1 jaar van uw jaarsalaris te verdienen. De verschillen zijn gewoon heel groot”, zo richtte Hoekstra zich tot PvdA’er Timmermans.

€ 360.000,- (zonder toeslagen!)
Om erachter te komen of die uitspraak klopt, moeten we eerst weten wat Timmermans verdient. Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom van het CBS, kan dat vertellen. “De eurocommissaris Frans Timmermans verdient € 360.000,- per jaar. Dat is exclusief zijn toeslagen: dit is zijn basisinkomen.”

Dat vrachtwagenchauffeurs minder verdienen, is geen verrassing, maar hoeveel krijgen zij precies? Dat weet Loek Koenders, zelf chauffeur en onderhandelaar van het CNV. “Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur verdient maximaal € 17,- bruto per uur. Het jaarsalaris komt dan uit op € 45.000,- bruto, als je van maandag tot vrijdag werkt.”

Grote mond? Dan kan je wegwezen
Nederlandse chauffeurs verdienen jaarlijks dus al zo'n acht keer minder dan Timmermans. Hoe zit het dan met hun Bulgaarse collega's? Het overgrote deel van de vrachtwagens, ook in Nederland, komt daar vandaan. "Als ze een grote mond hebben, dan kunnen ze wegwezen", vertelt Koenders over hun werkomstandigheden. "Als ze ziek zijn, krijgen ze ook niks en de pensioenopbouw is 0,0."

De chauffeurs verdienen het minimumloon. Voor hun precieze jaarsalaris moeten we weer naar Peter Hein van Mulligen: "Gemeten in euro's is het minimumloon in Bulgarije 286,33 euro per maand. Per jaar is dat 3436 euro."

104 keer
In 100 jaar verdient een Bulgaarse chauffeur 340 duizend euro. Dat is dus zelfs 104 keer minder dan de 360 duizend van eurocommissaris Timmermans.

Maar: volgens Loek Koenders zijn we er daarmee nog niet. "Hij krijgt daar, geloof ik, nog 8 duizend euro aan toeslagen bij. Ik denk dat meneer Hoekstra zich dus nog aan de voorzichtige kant heeft gehouden. Ik durf wel te zeggen dat Bulgaren 200 jaar moeten werken voor zijn salaris."

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/voo ... -100-jaar/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Graaiende EU-ambtenaren

Berichtdoor Pilgrim » Di Jul 09, 2019 10:34 pm

Kosten twee tijdelijke Eurocommissarissen: € 2 miljoen voor vier maanden “werk”

9 juli 2019

Afbeelding

Zelfs Jean-Claude Juncker vindt het niet nodig en te duur

Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker vindt het niet nodig en te duur, maar de twee commissarissen uit zijn team die plaats hebben genomen in het Europees Parlement worden toch vervangen. De lidstaten hebben zijn voorstel om hun plekken leeg te laten tot de nieuwe commissie op 1 november aantreedt niet overgenomen. Daarvoor was unanimiteit nodig.

De Roemeense commissaris Corina Creţu (regionaal beleid) en de Estlandse vicevoorzitter Andrus Ansip (Digitale Markt) zijn inmiddels Europarlementariër. De regeringen van hun landen hebben respectievelijk Mircea Pașcu en Kadri Simson aangedragen als commissielid.

Volgens Juncker kost de vervanging voor een kleine vier maanden 1 miljoen euro per commissaris, onder meer voor hun pensioen, reiskosten, vergoedingen en kosten voor medewerkers. Hij gaat het duo ‘de komende dagen’ interviewen om hun vaardigheden en geschiktheid te beoordelen, liet zijn woordvoerster weten. Bij goedkeuring moeten de twee ook nog groen licht krijgen van het Europees Parlement.

De portefeuilles van de twee vertrokken commissarissen had Juncker al neergelegd bij twee anderen, de Oostenrijker Johannes Hahn en de Slowaak Maroš Šefčovič. Juncker moet volgens de zegsvrouw nog nadenken over welke bezigheden hij zijn twee nieuwe teamleden zal toewijzen. Hij legt de verantwoordelijkheid voor de (financiële) gevolgen van de vervanging bij de lidstaten.

https://tpo.nl/2019/07/09/kosten-twee-t ... nden-werk/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Graaiende EU-ambtenaren

Berichtdoor Pilgrim » Wo Sep 11, 2019 11:51 pm

De volgende smeerlapperij uit Brussel: zes weken lang EU-commissaris – een levenslang pensioen

Geplaatst op 11 september 2019

Afbeelding

Voor de komende zes weken moet er in de oude Europese Commissie onder Jean-Claude Juncker (64) nog een EU-commissaris benoemd te worden. De beloning voor het nietsdoen zijn een levenslang pensioen en een volledig salaris met alle extra´s. Eén ding moet je de leden van de Europese Commissie nageven:

Wie het lukt om daar in te komen, graait genadeloos uit de zelfbedieningswinkel. Per slot van rekening dienen de zetelklevers en politici die zich bezig houden met hoe krom een komkommer mag zijn niets tekort te komen. Dat wordt stilzwijgend geaccepteerd door de EU-burgers. Zelfs het hele maandelijkse geldverslindende verhuiscircus van Brussel naar Straatsburg en vice versa.

De “Bild-Zeitung” bericht:

Voor de resterende periode van enkele weken dient er nog een EU-commissaris in de oude Europese Commissie onder Jean-Claude Juncker (64) op een vacante plaats benoemd te worden: met een volledig salaris inclusief alle extra´s en een levenslang pensioen.

Voor de Roemeen Ioan Mircea Pascu (70, sociaaldemocraat) zou dat € 100.000,- extra inkomsten voor zes weken betekenen – plus pensioenaanspraken (tot 70% van het salaris van een EU-commissaris van minstens € 20.000,- per maand). Terwijl Pascu niet eens een taak krijgt in de uitgediende Europese Commissie!

Bron: https://politikstube.com

Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/11 ... -pensioen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74324
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Graaiende EU-ambtenaren

Berichtdoor Ariel » Di Okt 29, 2019 12:08 pm

We gaan fors meer betalen aan de EU zodat de EU ambtenaren in Brussel hun luxe leven na het vertrek van Engeland door kunnen zetten.

’Nederlandse bijdrage aan EU stijgt met bijna twee derde’

De Nederlandse financiële bijdrage aan de Europese Unie dreigt de komende jaren met maar liefst 62,5 procent te stijgen. De jaarlijkse bruto-afdracht zal volgens EU-bronnen in 2027 uitkomen op 13 miljard euro als de Europese Commissie haar zin krijgt, meldt het FD.

De Commissie wil tot grote ergernis van het kabinet de nieuwe Europese meerjarenbegroting voor de periode 2021-2027 flink verhogen opzichte van het huidige budget, dat loopt van 2014 tot en met 2020. En dat terwijl Nederland per hoofd van de bevolking al jarenlang het meest bijdraagt aan de Europese begroting.

Ons land maakt komend jaar bruto 8 miljard euro over aan Brussel. Dat komt netto neer op 5,5 miljard, omdat Nederland ook weer geld ontvangt uit de Europese subsidiepotten.

Disproportioneel
Het kabinet vindt een stijging naar bruto 13 miljard in zeven jaar onacceptabel, mede omdat een flink deel van de toename wordt veroorzaakt door de voorgenomen afschaffing van de korting van nu 1,5 miljard voor Nederland. Brussel wil af van die kortingen voor nettobetalers op hun bruto-afdracht. Hoeveel er in 2027 netto van die 13 miljard zou overblijven, is nog onduidelijk.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20155
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Graaiende EU-ambtenaren

Berichtdoor King George » Di Okt 29, 2019 12:28 pm

Voelt u alweer een nieuwe ronde belastingverhogingen, bezuinigingen, minder koopkracht, verdere sociale afbraak aankomen?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten