Holocaustmisbruik

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Holocaustmisbruik

Bericht door Pilgrim »

Holocaustmisbruik: opnieuw een jaar

Geplaatst op 5 mei 2017

Afbeelding

In een toenemend chaotische wereld is het misbruik van de Holocaust en de daaraan verbonden vragen in het verloop van de afgelopen twaalf maanden verder toegenomen. Valse morele gelijkstellingen van gebeurtenissen en onderwerpen over Auschwitz, Hitler, de nazi´s of het lijden van de Joden zijn zo gebruikelijk geworden dat het niet langer mogelijk is om hierover een behoorlijk nauwgezet overzicht te schrijven.

Deze vergelijkingen zijn fenomenen van het verval. Diegenen die hen zien, proberen de aandacht van de publieke opinie op zich te vestigen om hun ego of persoon te vergroten. Dat is het duidelijkst zichtbaar bij de Hitler-vergelijkingen. De verkiezing van Donald Trump tot president van Amerika heeft tot een serie van zulke beledigingen geleid. “Om Trump met Hitler te vergelijken, is de ergste soort van hatespeech”, luidt de titel van een artikel van een artikel van de columnist en schrijver Marshall Crotty. Hij schrijft: “Deze vergelijkingen met Hitler en de Holocaust zijn grof onverantwoordelijk.” In werkelijkheid is dat een understatement. Deze vergelijkingen zijn kwaadaardig.

De Mexicaanse president Enrique Pena Nieto vergeleek Trump voor diens verkiezing met Hitler en Mussolini. Een paar maanden later zei Nieto dat hij de vergelijking alleen maar maakte ter herinnering aan het in het verleden aangerichte onheil. Twee voormalige presidenten van Mexico vergeleken Trump met Hitler. Felipe Calderon, president van 2006 tot 2012, zei dat Trump “gebruik zou maken van gevoelens net zoals Hitler dat in zijn tijd deed”. Zijn voorganger Vicente Fox zei tegenover CNN: “Trump doet me herinneren aan Hitler”.

Tijdens zijn verkiezingscampagne voor de presidentschapskandidatuur van de Republikeinen publiceerde John Kasich, de gouverneur van Ohio, een advertentie die Trump´s retoriek met het nationaalsocialisme vergeleek. Als deze bewering, dat Trump moslims en Mexicanen zou demoniseren net zoals Hitler de Joden, waar zou zijn, dan zouden deze beide groepen van de Amerikaanse bevolking inmiddels een aanzienlijk deel van hun burgerrechten zijn kwijtgeraakt.

Een lid van de regering-Trump zorgde met nog een andere Hitler-vergelijking voor een schreeuw van verontwaardiging. Sean Spicer, de woordvoerder van het Witte Huis, beweerde dat de Syrische president Bashar al-Assad erger gehandeld zou hebben dan Hitler toen hij chemische wapens inzette. Spicer beweerde dat Hitler zoiets niet gedaan zou hebben. Daarmee negeerde hij het enorme gebruik van chemicaliën voor de moord op hoofdzakelijk Joden in de Duitse vernietigingskampen. Spicer verontschuldigde zich later. Op Twitter had Trump de Amerikaanse geheime diensten met de nazi´s vergeleken: “Geheime diensten zouden het nooit hebben moeten toestaan dat men dit Fake News naar de publieke opinie heeft laten ´doorsijpelen´. Een laatste schot tegen mij. Leven we in nazi-Duitsland?”

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan is een belangrijke producent van Holocaust- en Nazi-verdraaiingen. In november 2016 zei Erdoğan tegenover de Israëlische televisie dat hij niet zou kunnen beslissen of de Holocaust of het Israëlische militaire offensief in de Gazastrook “barbaarser” zou zijn. Sindsdien heeft hij zijn beledigende uitlatingen op andere landen uitgebreid; hij noemde de NAVO-bondgenoot van Turkije, Nederland, een “restant van de nazi´s”.

Duitsland, een andere NAVO-bondgenoot van Turkije, ontkwam ook niet aan Erdoğan´s nazi-vergelijking. In maart maakte de Duitse regering een einde aan Turkse politieke manifestaties voor het referendum ter uitbreiding van de macht van de Turkse president. Erdoğan zei: “Jullie methodes verschillen niet van die van de nazi´s in het verleden.

Over de Europese Unie zei Erdoğan: “Zonder enige schaamte negeren ze hun eigen met bloed bevlekte handen en zonder aan hun eigen, gevoelloze harten te denken trekken ze vergelijkingen tussen ons en de nazi´s.” Dat was een reactie op een uitspraak van de Luxemburgse minister van Buitenlandse Zaken Jean Asselborn, die de handelwijze tegenover de Turkse media en de oppositie vergeleek met gebeurtenissen in nazi-Duitsland. Erdoğan´s misbruik maken van de Holocaust en de verdraaiende gelijkstellingen met het nationaalsocialisme bleven niet onbeantwoord. Kunstenaars projecteerden hem op de muren van de Turkse ambassade in Berlijn af als Hitler.

Bovendien is er sprake van valse vergelijkingen met nazislachtoffers. De Braziliaanse presidente Dilma Roussef vergeleek pogingen om haar wegens haar corruptieschandaal voor de rechter te brengen met de vervolging van de Joden door de nazi´s.

De Holocaust was een uiterst complex en hoogontwikkeld, geïndustrialiseerd vernietigingsprogramma, dat in de eerste plaats tegen Joden was gericht. Een soort van regelmatig misbruik bestaat erin om een bepaalde zaak te bekritiseren en die daarna met nazi-methodes gelijk te stellen. Hoewel de vergelijking op zich al vals is, dat het daarbij bovendien nog lukt om de nazi´s erbij te betrekken, is nog een vervalsing. Een voorbeeld daarvan vond plaats toen Christina McKelvie, de woordvoerster mensenrechten van de Scottish National Party, zei dat een voorstel van de Britse regering dat Britse bedrijven lijsten zouden moeten aanleggen van hun buitenlandse werknemers zou herinneren aan de nazipolitiek van de jaren-30. Mhairi Black, een andere afgevaardigde van de Scottish National Party, schreef een krantencolumn waarin ook zij beweerde dat de immigratiepolitiek van de Conservatieve Partij “herinnert aan het nazi-Duitsland van de vroege jaren-30”.

Na een bezoek aan Auschwitz bevond paus Franciscus zich in een netelige situatie toen hij de algemene wreedheid en het geweld in de wereld vergeleek met die van de Holocaust. Hij zei: “Toen ik de gruwelen van de concentratiekampen zag, dacht ik aan de huidige gruwelen die daar op lijken; niet zo geconcentreerd als op deze plek, maar in de hele wereld.” Dat was een belangrijk voorbeeld van de Holocaust als middel om een boodschap door te geven, terwijl men het feit negeert dat het om een systematisch vernietigingsprogramma ging. De meeste wreedheid van nu is daar niet mee te vergelijken.

Het alledaags maken van de Holocaust is een steeds opnieuw terugkerend thema en beperkt zich niet tot valse morele equivalentie door leidende krachten en politici. In maart 2017 trokken elf personen hun kleren uit in Auschwitz en slachtten een schaap. Een woordvoerder van de herdenkingsplaats zei dat hun motieven niet duidelijk zouden zijn, omdat ze maar korte tijd stonden om daarna naast de beruchte “Arbeit macht frei”-poort in de Zuid-Poolse stad Oświęcim (Auschwitz) te gaan zitten.

Het hierboven beschrevene is slechts een kleine selectie over een onderwerp dat zonder meer in een opstel uitgebreid zou kunnen worden. Wat het meest zorgen baart, is de snelle vermenigvuldiging van valse morele equivalentie, die de Holocaust en daaraan verbonden aspecten gebruikt.

Bron: https://heplev.wordpress.com

Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/05/05 ... -een-jaar/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Holocaustmisbruik

Bericht door Pilgrim »

Nederland: het opnieuw opbloeien van de verbastering “dieren-Holocaust”

Geplaatst op 28 september 2017

Afbeelding

Het aantal incidenten van de verdraaiing van de Holocaust is de afgelopen jaren snel toegenomen. Dat wordt nauwelijks herkend, want deze ontwikkeling wordt door geen enkele organisatie gevolgd. Een van de vele motieven dat tientallen jaren lang steeds opnieuw opdook, is de bewering van een “dieren-holocaust”. Dat is de vergelijking respectievelijk het gelijkstellen van de massaslachting van dieren voor voedsel met de massale dodingen van Joden door Duitsers en hun partners in de Holocaust. Veel van de kritiek op industriële landbouw en slachten is gerechtvaardigd. Maar om dieren te vermenselijken opent de deur naar een uiterst foute discussie. Om datgene wat er met dieren gebeurt gelijk te stellen aan de geschiedenis van de slachtoffers van de Holocaust, weerspiegelt een misvormd karakter.

De in Zuid-Afrika geboren winnaar van de Nobelprijs J.M. Coetzee schreef over de Holocaust en verklaarde dat het een “vreselijke misdaad zou zijn om menselijke wezendste behandelen als bestanddelen van een industrieel proces”. En deze kreet zou nog een aanvullende opmerking verdiend hebben: “Wat een vreselijke misdaad – als ik er goed over nadenk – om levende wezens als een bestanddeel van een industrieproces te behandelen.”

De dierenrechten organisatie PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) heeft de dieren-Holocaust-misvorming al tientallen jaren gepropageerd. In 1983 beweerde de oprichtster en directrice van PETA, Ingrid Newkirk, dat dieren op mensen zouden lijken. Ze verklaarde: “Een rat is een varken, is een jongen en 6 miljoen mensen stierven in concentratiekampen, maar dit jaar zullen 6 miljard gemeste kippen in slachterijen sterven.”

In 2003 organiseerde PETA een tentoonstelling met de titel “De Holocaust op onze borden”. De Britse krant “Guardian” schreef: “Ze plaatst gruwelijke beelden van mensen in concentratiekampen naast schokkende beelden van dieren op boerderijen. Een foto laat een uitgemergelde man direct naast een verhongerende koe zien. Een andere toont een stapel naakte menselijke wezens direct naast het beeld van een stapel varkenkadavers. . . Andere foto´s vergelijken kinderen achter prikkeldraad met beelden van varkens achter hekken; mensenmenigtes met vee, dat in vrachtwagens wordt gedreven; en dicht op elkaar gepakte mensen op britsen met kippen in een legbatterij.” Na enorme kritiek verontschuldigde Newkirk zich.

In augustus 2017 leefde de dieren-Holocaust-vervalsing weer op in Nederland. Roos vonk, professor sociale psychologie aan de eerbiedwaardige Radboud-universiteit in Nijmegen, schreef een artikel met de titel “Bio-industrie vergelijken met de Holocaust is niet zo raar”. Ze beweerde dat men te midden van “een groot opgezette industriële Holocaust” op dieren zou leven. Vonk schreef bovendien: “Men loopt het gevaar abusievelijk antisemitisch of racistisch genoemd te worden wanneer men met duizenden varkens gevulde metalen en betonnen industrie-hallen met concentratiekampen vergelijkt.”

De landelijke krant “NRC Handelsblad” heeft er geen moeite mee dit artikel te publiceren, inclusief zijn titel die de Holocaust verdraait en zijn inhoud. Vonk kwam echter niet zomaar weg met haar misbruik. De journalist Fritz Barend reageerde in de krant “Parool”; hij schreef: “Het was gemakkelijk om de kwaadaardigheid van vonk aan te tonen… ieder kind kan het verschil tussen mensen en dieren begrijpen. Dieren gedragen zich nog steeds zoals hun voorouders duizenden jaren geleden.”

Barend voegde er aan toe: “Professor Vonk beschouwt het hoopvol als een signaal van de menselijke beschaving dat zij tijdens haar eisprong niet meteen door de eerste de beste voorbijganger wordt aangevallen.” Hij concludeerde dat Vonk zowel impliciet als expliciet zijn door de nazi´s vermoorde grootouders gelijkstelt aan vetgemeste varkens en schrijft: “vonk maakt van mijn grootouders in de bescherming van de Radboud-universiteit zonder enige scrupules varkens.”

Daarop twitterde Vonk dat Barend “zich in zijn slachtofferrol zou hebben teruggetrokken”. Dat was een klassieke manifestatie om kritiek af te weren, die o.a. gebruikt wordt door mensen die de Holocaust verdraaien. Nadat de universiteit een persverklaring liet uitgaan, waarin Vonk´s vergelijking “onnodig en kwetsend” werd genoemd en de universiteit “het betreurde dat hierdoor zoveel mensen gekwetst waren”. Het management van de universiteit zei met Vonk gesproken te hebben en dat zij het hiermee eens was.

In een ander landelijk dagblad, de “Volkskrant”, herinnerde de journaliste Elma Drayer aan Vonk´s heftige misstappen uit het verleden. In 2011 was deze hoogleraar van de Radboud-universiteit coauteur van een onderzoeksdocument dat tot de conclusie kwam: “Mensen die vlees eten, zijn wetenschappelijk bewijsbaar asocialer, egoïstischer, zijn minder populair en eenzamer dan vegetariërs”. Na de publicatie ontdekte men dat een van haar coauteurs, Diederik Stapel, professor voor sociale psychologie aan de Universiteit Tilburg, alle onderzoeksdata waarop het document baseerde, vervalst had.

Terwijl Stapel zijn professoraat kwijtraakte, kwam Vonk er met een berisping van de Radboud-universiteit wegens lichtzinnigheid vanaf. Twee jaar later was Vonk geïrriteerd door de houding van de Nederlandse minister van Economische Zaken, Henk Kamp, over het winnen van schaliegas. Vonk twitterde dat “ze hem het liefst op zijn smoel zou slaan”. Dat leidde tot nog een gesprek met het management van haar universiteit. Het resultaat was een door vonk geschreven excuusbrief aan minister Kamp. Drayer schreef dat diegenen die de Radboud-universiteit leiden, niet begrepen zouden hebben dat iemand die drie keer in zes jaar schande brengt over haar instelling geen onderzoeker, maar activist is.

Het is geen toeval dat zich in Nederland een schandaal ontwikkelde en dat Vonk´s artikel in een landelijk dagblad werd gepubliceerd. Het werven voor dierenrechten heeft een absurd niveau bereikt in het land. In de reacties aan de krant vond Vonk een serie voorstanders. Tijdens de nationale discussie enkele jaren geleden over of ritueel slachten zonder verdoving verboden zou moeten worden, werd duidelijk dat de meerderheid van de Nederlanders zich gemakkelijker met het ingebeelde gedachtegoed van een koe kan identificeren dan met een Jood, die alleen maar koosjer eet.

In het Nederlandse parlement heeft de Partij voor de dieren vijf van de 150 zetels. Zelfs de Britse schrijver George Orwell, die de satire “Animal Farm” schreef, zou zo´n ontwikkeling niet hebben kunnen voorspellen. We zullen nooit weten of hij zich daarover in zijn graf met het oog op deze groteske realiteit kapot lacht.

Bron: https://heplev.wordpress.com

Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/09/28 ... holocaust/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
mercator
Berichten: 19283
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Holocaustmisbruik

Bericht door mercator »

Met de holocaust is het zoals met racisme . Het woord betekent eigenlijk helemaal niets meer, behalve dan de notie mega-slecht. Het woord bestond zelfs niet voor de jaren 1960 . Ook de amusementsindustrie is er wél bij gevaren. Zodra de film over de holocaust gaat is de producent zeker van aandacht en inkomsten.
Bij concentratiekamp en holocaust denk ik zelfs aan die popfestivals van verscheidene dagen: een massa volk op elkaar gepakt in erbarmelijke omstandigheden binnen een omheinde perimeter.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Holocaustmisbruik

Bericht door Pilgrim »

Snelle toename van het Holocaustmisbruik

Geplaatst op 2 februari 2018

Afbeelding

In de loop van de afgelopen decennia is het misbruik van de Holocaust langzamerhand toegenomen. Tijdens de afgelopen twee jaar echter is het aantal van deze verdraaiingen tamelijk onopgemerkt veel sneller toegenomen. Holocaustmisbruik is bovendien in meerdere andere terreinen van de mainstream samenleving binnengedrongen.

Manipulatie van de waarheid zou wel eens een aanzienlijk bestanddeel van de discussie over de Holocaust kunnen worden. Dat zal des te waarschijnlijker plaatsvinden naarmate de overlevenden van de Holocaust steeds ouder worden. In een toenemend chaotische wereld is moeilijk te herkennen hoe deze trend gestopt kan worden.

Omdat er geen systematische observatie van het Holocaustmisbruik bestaat, ziet nauwelijks iemand dat het aantal voorvallen sterk is toegenomen. Toen ik in 2009 mijn boek “The Abuse of Holocaust Memory: Disortions and Responses” publiceerde, was het nog mogelijk om bijna alle verdraaiingen is acht duidelijke categorieën te rangschikken.

Voor deze tijd hadden de media en de publieke opinie de focus op Holocaustontkenning gericht. Dat is niet de meest extreme categorie van Holocaustmisbruik. Holocaustomkering is een achterbakse categorie. Een in deze categorie gebruikte belangrijke leuze luidt dat Israël zich tegenover de Palestijnen net zo gedraagt als destijds de nazi´s zich gedroegen tegenover de Joden.

Sinds 2009 zijn niet alleen de grenzen tussen categorieën van het Holocaustmisbruik vervaagd. Er bestaan ook nieuwe versies. Op een bijzonder geraffineerde categorie heeft de genocideonderzoeker Israel Charny gewezen. Hij heeft aanschouwelijk gemaakt dat vakgebieden voor Holocaustonderzoek op verschillende, ook Israëlische, universiteiten “behoren tot een hele serie wetenschappers, die zich volledig wijdt aan Holocaustontkenning of het bagatelliseren van de Holocaust en die volgens alle regels en conventies van de academische wereld allemaal in goed geloof handelen.”

Charny noemde de University of Sussex in Groot-Brittannië een “centrum van de Holocaustverdraaiing”. Een wetenschapper daar publiceerde een artikel, waarin hij beweerde dat Hitler zich niet nadrukkelijk tegen Joden zou hebben gericht, maar: “Dat was deel van een groter programma, dat diegenen uit de weg wilde ruimen die de expanderende Duitse ´Lebensraum´ in de weg stonden”. De verdraaiing op universiteiten is ook nog zichtbaar op een andere primitieve manier: “Zionisten zouden de gaskamers ingestuurd moeten worden”, werd op een stoep van de campus van de University of California in Berkeley geschilderd.

In de Europese Unie werd in 2015 een ambtenaar uit Malta beschuldigd van antisemitische hatespeech en de aanval op een EU-medewerkster. Hij prees in een tirade de fascistische Italiaanse dictator Benito Mussolini en probeerde vrouw te wurgen, van wie hij abusievelijk aannam dat ze Jodin zou zijn. Hij zei: “Vuile Jodin… Hitler had alle Joden moeten uitroeien, net zoals zij nu de Palestijnen uitroeien.”

Opperrabbijn Binyomin Jacobs, de leider van het Nederlandse orthodoxe rabbinaat, zegt dat wanneer er iets in Israël zou gebeuren, de mensen tegen hem zouden schreeuwen: “Hamas, Hamas, Joden in het gas!” Hij zei ook dat Nederlandse jongeren tijdens een van zijn toespraken bij de herdenking voor Nederlandse Holocaustslachtoffers “Heil Hitler!” riepen.

Jeremy Corbyn, sinds twee jaar partijchef van de Britse Labour Party, is regelmatig met de Holocaust-ontkenner Paul Eisen in het openbaar opgetreden. Deze schreef dat Corbyn “aan alle jaarlijkse manifestaties van zijn organisatie deelnam en zelfs geld schonk aan de groep”.

Een belangrijk geval van Holocaustverdraaiing betreft het Poolse Holocaust-revisionisme. Sinds het begin van deze eeuw zijn er belangrijke onthullingen over enorme misdaden geweest, die tijdens de Holocaust door Polen op Joden werden begaan. De twee belangrijkste onderzoekers die dit aantoonden, zijn Jan Gross en Jan Grabowski. Grabowski zegt dat zijn onderzoek aantoont dat er tijdens de Holocaust 200.000 Joden door Polen gedood werden. De Poolse regering probeert deze feiten te betwisten.

Men zou ook niet de ogen moeten sluiten voor het misbruik van de Holocaust door Joden, dat lijkt toe te nemen. Een van de ergste beledigingen voor een Jood bestaat erin een andere Jood ervan te beschuldigen een nazi te zijn. De Sefardische opperrabbijn van Jeruzalem en voormalige opperrabbijn van Israël, Schlomo Amar, zei dat hervormingsjoden erger zouden zijn dan Holocaust-ontkenners.

Men kan honderden, zo niet duizenden andere voorbeelden van Holocaustmisbruik in de afgelopen jaren vinden. Al voor de uitbreiding van de sociale media was het moeilijk om een volledig overzicht van het Holocaustmisbruik te krijgen. De versplintering van het collectieve geheugen van de westelijke wereld heeft zijn verdere verdraaiing mogelijk gemaakt. Tegelijkertijd lijkt het noemen van de Holocaust in een toenemend historisch vacuüm toe te nemen in plaats van te verbleken, zoals gewoonlijk met gebeurtenissen uit het verleden gebeurt.

Het aantal voorvallen is nu dusdanig groot, dat zelfs trends onopgemerkt zouden kunnen blijven. Het thema bereidt genoeg zorgen, zodat men er veel meer aandacht aan zou moeten schenken. De volgende stap zou moeten zijn dat Holocaust herdenkingsinstellingen ermee beginnen systematisch en professioneel zulk misbruik in hun landen te observeren en te categoriseren. Op internationale basis lijkt Yad Vashem de logische keuze te zijn om zo´n stap te initiëren en te coördineren.

Bron: https://heplev.wordpress.com

Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/02/02 ... tmisbruik/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
mercator
Berichten: 19283
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Holocaustmisbruik

Bericht door mercator »

De holocaust wordt nog op een andere wijze misbruikt dan in het bovenstaande artikel. Alles wat er mee te maken heeft wordt aangegrepen om een linkse multiculturele ideologie op te dringen. Wat niet links is leidt automatisch tot gaskamers. In Mechelen hier staat een heel museum over holocaust en deportatie dat eigenlijk helemaal geen museum is maar een hub van linkse indoctrinatie. Hele bussen schoolkinderen worden daar naartoe gevoerd om nauwelijks verholen stemadvies voor de toekomst te krijgen: wie niet groen of rood stemt is een nazi en met terugwerkende kracht verantwoordelijk voor de holocaust.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Teva Teff

Re: Holocaustmisbruik

Bericht door Teva Teff »

mercator schreef:De holocaust wordt nog op een andere wijze misbruikt dan in het bovenstaande artikel. Alles wat er mee te maken heeft wordt aangegrepen om een linkse multiculturele ideologie op te dringen. Wat niet links is leidt automatisch tot gaskamers. In Mechelen hier staat een heel museum over holocaust en deportatie dat eigenlijk helemaal geen museum is maar een hub van linkse indoctrinatie. Hele bussen schoolkinderen worden daar naartoe gevoerd om nauwelijks verholen stemadvies voor de toekomst te krijgen: wie niet groen of rood stemt is een nazi en met terugwerkende kracht verantwoordelijk voor de holocaust.
Is dat zo?
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6828
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Holocaustmisbruik

Bericht door Ali Yas »

Door voortdurend alles maar in verband te brengen met racisme en de "Endlösung" devalueert de emotionele waarde van zulke begrippen. "Links" kan daarvan profiteren maar ook de dupe van worden.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
mercator
Berichten: 19283
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Holocaustmisbruik

Bericht door mercator »

Teva Teff schreef:Is dat zo?
Ja. Ga maar eens kijken in dat "museum". Met allerlei moderne audio visuele technieken uit de film-en reclamewereld wordt er flink aan stemmingmakerij gedaan om de juiste politieke ideologie erin te rammen. Ik weet het alleen maar van horen zeggen en uit de pers, ik zou daar in de lach schieten vrees ik. Zo is er een donkere ruimte waar met een toepasselijke grafstem duizenden namen van holocaust slachtoffers worden voorgelezen. Wat zoiets wetenschappelijk bijbrengt weten alleen de bedenkers van die kitsch .
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Teva Teff

Re: Holocaustmisbruik

Bericht door Teva Teff »

mercator schreef:Met de holocaust is het zoals met racisme . Het woord betekent eigenlijk helemaal niets meer, behalve dan de notie mega-slecht. Het woord bestond zelfs niet voor de jaren 1960 . Ook de amusementsindustrie is er wél bij gevaren. Zodra de film over de holocaust gaat is de producent zeker van aandacht en inkomsten.
Bij concentratiekamp en holocaust denk ik zelfs aan die popfestivals van verscheidene dagen: een massa volk op elkaar gepakt in erbarmelijke omstandigheden binnen een omheinde perimeter.
Wat een rare mening. Gelukkig maar dat ik deze niet deel.
.
Het woord bestond zelfs niet voor de jaren 1960 .
Wikipedia weet het beter.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Holocaust
Etymologie[bewerken]

Het woord holocaust betekent "brandoffer" en is afgeleid van het Oudgriekse woord ὁλόκαυστον (holokauston), wat letterlijk 'geheel verbrand' betekent. Dit was in de oudheid een aanduiding voor een brandoffer aan een godheid. Het woord holocaust bestond in die betekenis ook in het Middelnederlands in de 14e eeuw, maar is daarna in onbruik geraakt.[3]

Betekenisverschuiving en toepassing[bewerken]

Volgens het Oxford English Dictionary stamt de eerstbekende Engelse vermelding van het woord holocaust in de zin van massamoord uit 1833, toen de Schotse journalist Leitch Ritchie in een beschrijving van de oorlogen van de Franse middeleeuwse koning Lodewijk VII vertelde dat hij "eens een holocaust maakte van dertienhonderd mensen in een kerk", een massamoord met vuur op de inwoners van Vitry-le-François in 1142.[4] In de vroege 20e eeuw, voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog, gebruikten Winston Churchill en andere contemporaine schrijvers het om te verwijzen naar de Armeense genocide tijdens de Eerste Wereldoorlog.[5] Er wordt verwezen naar de Armeense genocide in de titel van het gedicht "The Holocaust" (gepubliceerd als boekje in 1922) en het boek The Smyrna Holocaust (1923) gaat over het verbranden en massamoorden van Armenen.[6] De eerste keer dat het woord 'holocaust' in het Engels werd toegepast op de genocide door de nazi's was in 1942, maar pas in de jaren 1950 hebben historici de geschiedkundige term 'de Holocaust' (met bepaald lidwoord en hoofdletter) ingevoerd. Algemeen wordt aangenomen dat door de Amerikaanse televisieserie Holocaust (van de Joods-Amerikaanse regisseur Gerald Green), voor het eerst uitgezonden in de VS van 16 tot 19 april 1978 en later ook in tal van Europese landen, de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan het populariseren van de term in deze betekenis in de meeste talen waaronder het Nederlands.[3] Van Dale's Groot Woordenboek der Nederlandse Taal, tiende druk (1976), vermeldt onder Holocaust nog slechts de betekenis brandoffer.
mercator
Berichten: 19283
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Holocaustmisbruik

Bericht door mercator »

Teva Teff schreef:Wikipedia weet het beter.
Het woord bestond zelfs al in de Oud Griekse tijd . Maar in de specifieke betekenis van Joden en nazi's is het dus heel recent. Incorrect dus in 2 betekenissen : heel wat anderen dan Joden kwamen om in de kampen en de meesten kwamen om door ziekte en honger.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Teva Teff

Re: Holocaustmisbruik

Bericht door Teva Teff »

De Joden en de Jodenvrienden kapen in de jaren 50 het begrip Holocaust voor de grootste genocide van de 20ste eeuw.
Nou en?
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1619
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Holocaustmisbruik

Bericht door Pizzaman »

mercator schreef:
Teva Teff schreef:Wikipedia weet het beter.
Het woord bestond zelfs al in de Oud Griekse tijd . Maar in de specifieke betekenis van Joden en nazi's is het dus heel recent. Incorrect dus in 2 betekenissen : heel wat anderen dan Joden kwamen om in de kampen en de meesten kwamen om door ziekte en honger.
Dat zie je heel correct, vaak gaat de discussie om 'het vergassen en cremeren van 6 miljoen Joden'.
dat hebben de Duitsers niet gedaan, want zoveel ovens hadden ze niet en zoveel gaskamers ook niet, zegt men dan.
Vervolgens gaan ze aan het rekenen met capaciteiten van crematoria en van alles. Men noemt dat 'holocaust ontkenners'.
Ik weet 100% zeker dat ze gelijk hebben, maar daar gaat het niet om. Of ze die nou hebben vergast en gecremeerd, doet niet ter zake.

Uitgehongerd of aan ziekten laten sterven en vervolgens in een massagraf gedumpt is net zo goed genocide.
Immers, bij de Armeense genocide waren er geeneens gaskamers en crematoria.
Of je het nou holocaust, pogrom of genocide noemt maakt geen verschil.

Maar dat betekent niet dat de linkse redenatie "Fortuyn, Wilders, Baudet - allemaal nazi, want Anne Frank" ook maar een procent waarheid bevat.
Het ligt volgens mij aan het slechte onderwijs, dat men de geschiedenis niet meer kent. Mensen zijn tegenwoordig ontzettend dom.
Geeneen die de geschiedenis van het Ottomaanse Rijk kent zal beweren dat moslims de nieuwe Joden zijn.
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
mercator
Berichten: 19283
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Holocaustmisbruik

Bericht door mercator »

Pizzaman schreef:Of je het nou holocaust, pogrom of genocide noemt maakt geen verschil.
Op dit moment is er ook een( op dit moment nog) geweldloze genocide op de blanke Westerse bevolking aan de gang . Punt is dat heel het holocaust gebeuren een ideologie is geworden, een kapstok om een hedendaagse Marxistische politiek door te drukken. Met de historische werkelijkheid heeft dat nauwelijks nog iets te maken.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1619
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Holocaustmisbruik

Bericht door Pizzaman »

mercator schreef:
Pizzaman schreef:Of je het nou holocaust, pogrom of genocide noemt maakt geen verschil.
Op dit moment is er ook een( op dit moment nog) geweldloze genocide op de blanke Westerse bevolking aan de gang . Punt is dat heel het holocaust gebeuren een ideologie is geworden, een kapstok om een hedendaagse Marxistische politiek door te drukken. Met de historische werkelijkheid heeft dat nauwelijks nog iets te maken.
Dat klopt ook als een zwerende vinger. Het enige discussiepunt is misschien die 'geweldloze genocide'.
Is het nog genocide te noemen als men daar zelf de hand in heeft? Laat ik dat uitleggen:

De Joden hebben destijds niet voor Hitler gekozen en marcheerden ook niet mee in de Waffen SS.
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
mercator
Berichten: 19283
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Holocaustmisbruik

Bericht door mercator »

Pizzaman schreef:Is het nog genocide te noemen als men daar zelf de hand in heeft?
Ik begrijp wat je bedoelt. De blanken zien de bui hangen en willen hun nageslacht de (letterlijk) donkere toekomst niet aan doen en onthouden zich van kinderen. De anderen fokken er tegen 100 km per uur op los en laten ons dus eigenlijk geen andere keuze. In die zin lukt de genocide op blanken aardig.
Daarmee dat ik moet lachen met linkse of groene politici die tegen kernenergie, klimaatopwarming, fijn stof en wat allemaal niet meer zijn binnen 10.000 jaar . Laat al die zwarten daar maar een oplossing voor vinden binnen pakweg 2 generaties.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1619
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Holocaustmisbruik

Bericht door Pizzaman »

mercator schreef:
Pizzaman schreef:Is het nog genocide te noemen als men daar zelf de hand in heeft?
Ik begrijp wat je bedoelt. De blanken zien de bui hangen en willen hun nageslacht de (letterlijk) donkere toekomst niet aan doen en onthouden zich van kinderen. De anderen fokken er tegen 100 km per uur op los en laten ons dus eigenlijk geen andere keuze. In die zin lukt de genocide op blanken aardig.
Daarmee dat ik moet lachen met linkse of groene politici die tegen kernenergie, klimaatopwarming, fijn stof en wat allemaal niet meer zijn binnen 10.000 jaar . Laat al die zwarten daar maar een oplossing voor vinden binnen pakweg 2 generaties.
Je begrijpt 'm nog niet helemaal denk ik. Ik bedoel LETTERLIJK dat de Joden niet op Hitler stemden, en niet meeliepen in de SS. Als volgt:

Als ik Groen Links zie, met hun half-Turk Jessias aanvoerder - PvdA waaraan DENK is ontsproten - de 'zoveel % allochtone werknemers' eisen,
dan kan ik niet anders concluderen dan dat 'het blanke ras' (indien rassen sowieso bestaan) middels hun stemgedrag de eigen ondergang
bewerkstelligt, faciliteert, financiert en bovendien ook nog de soldaten levert in de vorm van politici en fanatici.
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
mercator
Berichten: 19283
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Holocaustmisbruik

Bericht door mercator »

Pizzaman schreef: Als ik Groen Links zie, met hun half-Turk Jessias aanvoerder - PvdA waaraan DENK is ontsproten - de 'zoveel % allochtone werknemers' eisen,
dan kan ik niet anders concluderen dan dat 'het blanke ras' (indien rassen sowieso bestaan) middels hun stemgedrag de eigen ondergang
bewerkstelligt.
Dat klopt, dat is de "weg met ons" mentaliteit. Dat is idd nieuw, ik zie daar geen andere voorbeelden van in de geschiedenis. Zeker niet in het Romeinse Rijk zoals je in het Trump topic aansneed. De Romeinen waren zo overtuigd van hun superioriteit dat ze dachten dat ze die barbaren wel netjes in het gareel konden houden. De Romeinen van pakweg 400 AD waren niet "decadenter" dan die van de tijd van Julius Caesar. Ze werden letterlijk onder de voet gelopen . Nu is de situatie helemaal anders: WIJ vinden dat we inferieur zijn . Terwijl we nu de technologische middelen hebben om ons hachje te redden(wat de Romeinen niet hadden) en de barbaren buiten de deur te houden gaan we de Afrikaanse barbaren met onze boten en onze vliegtuigen ophalen om ze naar hier te brengen !
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1619
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Holocaustmisbruik

Bericht door Pizzaman »

mercator schreef:
Pizzaman schreef: Als ik Groen Links zie, met hun half-Turk Jessias aanvoerder - PvdA waaraan DENK is ontsproten - de 'zoveel % allochtone werknemers' eisen,
dan kan ik niet anders concluderen dan dat 'het blanke ras' (indien rassen sowieso bestaan) middels hun stemgedrag de eigen ondergang
bewerkstelligt.
Dat klopt, dat is de "weg met ons" mentaliteit. Dat is idd nieuw, ik zie daar geen andere voorbeelden van in de geschiedenis. Zeker niet in het Romeinse Rijk zoals je in het Trump topic aansneed. De Romeinen waren zo overtuigd van hun superioriteit dat ze dachten dat ze die barbaren wel netjes in het gareel konden houden. De Romeinen van pakweg 400 AD waren niet "decadenter" dan die van de tijd van Julius Caesar. Ze werden letterlijk onder de voet gelopen . Nu is de situatie helemaal anders: WIJ vinden dat we inferieur zijn . Terwijl we nu de technologische middelen hebben om ons hachje te redden(wat de Romeinen niet hadden) en de barbaren buiten de deur te houden gaan we de Afrikaanse barbaren met onze boten en onze vliegtuigen ophalen om ze naar hier te brengen !
Juist, en in die zin vraag ik me af hoe je het genocide kan noemen. Misschien zelf-genocide?
In ieder geval heeft het geen vergelijking met de Joden.

Wat die Romeinen betreft vraag ik me af of je gelijk hebt. Decadenter of niet? Ranzig waren ze altijd al (vanaf de oude Grieken, traditioneel).
Wat ik voornamelijk zie is een verschuiving van Romeinse legioenen naar inhuurlegers, bestaande uit barbaren.
Hetzelfde als wij hier een leger buitenlanders binnenhalen. Moet je niet gek kijken als ze de boel overnemen.
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Holocaustmisbruik

Bericht door Pilgrim »

Het wijd verbreide misbruik van de herdenking van Anne Frank

Geplaatst op 21 april 2018

Afbeelding

Anne Frank is vermoedelijk de bekendste tijdens de Holocaust vermoorde persoon geworden. De herinnering aan haar is bovendien een van de meest misbruikte. Deze mishandeling kent een lang verhaal. Er duiken steeds maar weer nieuwe voorbeelden van op. Een van de velen; in januari 2018 werd aan de Italiaanse voetbalclub Lazio Roma een boete van € 50.000,- opgelegd, nadat supporters voor een wedstrijd in oktober 2017 antisemitische Anne Frank-stickers lieten zien.

In de late jaren-80 gaf de toenmalige directeur van het Anne Frank-huis in Amsterdam geen toestemming aan de Nederlandse filmmaker Willy Lindwer om zijn film “De laatste zeven maanden van Anne Frank” in haar huis te laten zien. De documentaire behandelde haar lijden in de concentratiekampen en haar dood in Bergen-Belsen. Lindwer vertelt dat de directeur tegen hem zei: “Anne Frank is een symbool. Symbolen zouden niet stervend in concentratiekampen getoond moeten worden.”

Het Anne Frank-huis in Amsterdam heeft tientallen jaren geleden bij veel gelegenheden haar naam voor politieke doeleinden gebruikt, die niets te maken hadden met het eren van haar herinnering. De Nederlandse journaliste Elma Verhey becommentarieerde de rol van de Anne Frank-stichting in 1995 als volgt: “Niet alle Nederlanders vinden het gepast dat het Anne Frank-huis zich tot een van de belangrijkste toeristische attracties van Amsterdam heeft ontwikkeld. Veel Nederlandse Joden mijden het Anne Frank-huis vanwege enkele van de door haar dagboek gecreëerde mythen. Bovendien waren er bedenkingen dat de stichting in het verleden meer aandacht had geschonken aan een handvol neonazi´s in Duitsland en het leed van de Palestijnen dan aan het door de staat gesponsorde antisemitisme in de voormalige Sovjet-Unie.

Uit Nederland zijn ook andere instellingen van de herinnering aan Anne Frank afkomstig. In februari 2007 doken in Amsterdam graffiti op, die Anne Frank met een “Palestijnensjaal” laten zien. In 2008 werd van dezelfde foto een commerciële ansichtkaart gemaakt, ondanks het feit dat de grootste partij bij de enige Palestijnse parlementsverkiezingen in 2006 Hamas was, die streeft naar de volkerenmoord op de Joden. In 2006 postte een Belgisch-Nederlandse moslimgroep een karikatuur van Anne Frank in bed met Hitler.

Het motief van de Palestijnse Anne Frank keert regelmatig terug. Onlangs verscheen het op posters en flyers aan de Wits-universiteit in Johannesburg. Het werd tijdens de Israël Apartheid Week gepropageerd door de Palestijnse solidariteitscampagne. In 2017 vergeleek een freelance reisgids bij het Anne Frank-centrum in Berlijn het lijden van de Joden onder de nazi´s met dat van de Palestijnen onder Israëlische controle. Het centrum distantieerde zich van deze uitlating.

In Nederland werd een nieuw theaterstuk van Ilja Pfeiffer over Anne Frank opgevoerd. Het stuk maakt, volledig onhistorisch, van een van de personen die zich met haar verborgen – Fritz Pfeffer – een geweldpleger. Hij werd in de Holocaust vermoord. Het stuk, waarin de herinnering aan de Holocaust bezoedeld wordt, is nog een voorbeeld van de partiële ontwrichting van de Nederlandse samenleving, waarvan de regering niet zal toegeven hoe massaal haar voorganger in ballingschap in de Tweede Wereldoorlog zich überhaupt niet voor het lot van de vervolgde joden interesseerde.

De “Palestijnse” Anne Frank is een omkering van de Holocaust. Een andere verdraaiing van de Holocaust bestaat in zijn ont-judaïsering. In 1952 werd een Engelse vertaling van het dagboek voor de Amerikaanse markt gepubliceerd. Haar titel luidde: “Anne Frank: The Diary of a Young Girl”. David Barnouw, vroeger onderzoeker aan het “Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD), schreef dat Eleanor Roosevelt, de weduwe van de oorlogspresident Franklin Delano Roosevelt, het voorwoord schreef. In deze tekst werden de begrippen “Jood” of “vervolging” van Joden geen enkele keer gebruikt.

Frances Goodrich en Albert Hackett schreven een theaterstuk op basis van het dagboek, dat in 1995 in New York voor het eerst werd opgevoerd. Barnouw schrijft: “Natuurlijk kan de aanpassing van een boek of in dit geval van een dagboek [om daar een theaterstuk van te maken] niet volledig met het origineel overeenstemmen. Maar het feit dat er toen een Hitler en het nationaalsocialisme waren, werd naar de achtergrond gedrongen.” Een eerder geschreven stuk van Meyer Levin had meer joodse inhoud, werd echter door veel producenten afgewezen.

De historicus Tim Cole stelt vast: “De huidige oefening van tolerantie eist dat Anne´s woorden nieuw geschreven worden om leden van ´deze of die minderheid´ in te sluiten en dat alleen al maakt van de historische realiteit een farce.” Hij voegt er aan toe: “Met het oog op deze mythische status loopt de Holocaust het risico om tot een populair verleden te worden, dat ervoor gebruikt wordt alle mogelijke hedendaagse behoeften te dienen. Vooral de behoeften van de huidige linkse trends neigen ertoe een machtig verhaal van het verleden te kapen en dit universeel te maken om een serie nieuwe universele lessen te maken.” Cole sluit af: “Als er één les is die uit de Holocaust getrokken kan worden, dan is het exact die les dat het optimisme van Anne Frank bedroevend misplaatst was.”

Steven Goldstein, directeur van een kleine Amerikaanse organisatie die zichzelf Anne Frank Center for Mutual Respect noemt, valt Donald Trump aan. Hij heeft recht op zijn mening. Dit echter te doen voor een naar Anne Frank genoemd centrum is misbruik van de herinnering aan een gestorven persoon die zich niet meer kan verweren.

Wat betreft het gebruik van het dagboek als middel voor “universalistische” idealen, zou ook de rol van de vader van Anne, Otto Frank, genoemd moeten worden. Verhey beschrijft deze uitvoerig. Ze schreef bovendien dat Anne´s vader niets deed om de mythe te verspreiden dat Anne Frank “stil in de voorstelling stierf, dat haar niets ernstigs zou overkomen”.

Hetgeen hierboven beschreven is, is slechts een kleine selectie uit een enorm vervalsingscomplex over een jonge joodse vrouw die in de Holocaust vermoord werd. Helaas kan men er bijna zeker van zijn dat dit artikel, als het wellicht over een jaar geüpdate wordt, een serie nieuwe voorbeelden van het misbruik van de herinnering aan Anne Frank zal bevatten.

Bron: https://heplev.wordpress.com

Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/04/21 ... nne-frank/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21319
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Holocaustmisbruik

Bericht door King George »

Pizzaman schreef:
Wat die Romeinen betreft vraag ik me af of je gelijk hebt. Decadenter of niet? Ranzig waren ze altijd al (vanaf de oude Grieken, traditioneel).
Wat ik voornamelijk zie is een verschuiving van Romeinse legioenen naar inhuurlegers, bestaande uit barbaren.
Hetzelfde als wij hier een leger buitenlanders binnenhalen. Moet je niet gek kijken als ze de boel overnemen.
De krijgsmacht werft nu ook al actief onder Moslims. En daar verwacht ik weinig goeds van. Want het zijn Paarden van Troje.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1619
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Holocaustmisbruik

Bericht door Pizzaman »

King George schreef:
Pizzaman schreef:
Wat die Romeinen betreft vraag ik me af of je gelijk hebt. Decadenter of niet? Ranzig waren ze altijd al (vanaf de oude Grieken, traditioneel).
Wat ik voornamelijk zie is een verschuiving van Romeinse legioenen naar inhuurlegers, bestaande uit barbaren.
Hetzelfde als wij hier een leger buitenlanders binnenhalen. Moet je niet gek kijken als ze de boel overnemen.
De krijgsmacht werft nu ook al actief onder Moslims. En daar verwacht ik weinig goeds van. Want het zijn Paarden van Troje.
Denk ik ook... we hebben er al diverse resultaten van gezien, dat beleid van ze.
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Holocaustmisbruik

Bericht door Pilgrim »

Aan Guy Verhofstadt

Posted on 28 januari 2019 by Jan Dijkgraaf

Afbeelding

Meneer Verhofstadt,

De jury had er gisteravond in de redactiekelder van The Post Offline geen vijf minuten voor nodig om tot haar oordeel te komen.

Ik mag u dan ook hartelijk feliciteren met het winnen van de allereerste Joseph Goebbels Bokaal.

De Joseph Goebbels Bokaal wordt jaarlijks toegekend aan een Nederlandstalige politicus die in woord en daad de meeste overeenkomsten vertoont met Joseph Goebbels, de minister van Volksvoorlichting en Propaganda van nazi-Duitsland.

U dankt uw overwinning aan de navolgende tweet:

Afbeelding
Guy Verhofstadt
@guyverhofstadt

The holocaust was the worst example of what extreme nationalism and populism can lead to. Today, we remember all the victims. #HolocaustMemorialDay
5.386 09:39 - 27 jan. 2019
Niemand wist gisteren op Holocaust Memorial Day beter dan u het afslachten van zo’n zes miljoen joden tijdens de Tweede Wereldoorlog te misbruiken voor zijn eigen politieke agenda.

De jury is extra verheugd dat uw eigen agenda grote gelijkenis vertoont met de agenda die juist de veroorzaker van die Holocaust ook voerde: de vorming van een Groot Europeesch Rijk.

De jury hield ook rekening met het feit dat uw politieke groepering ALDE, vanuit Nederland gesteund door VVD en D66, blijkens het Verdrag van Marrakesh fel voorstander is van de ‘verrijking’ van de Europese deelnemende landen met miljoenen Afrikaanse aanhangers van de islam. Geen religie heeft het antisemitisme zo hoog in het vaandel staan als de islam.

U houdt het dus niet alleen bij woorden, u voegt de daad ook nog bij het woord.

Derhalve: de Joseph Goebbels Bokaal komt niemand meer toe dan u.

Groet,

JanD

PS. U snapt: het is geen wisselbokaal.

https://www.briefjevanjan.nl/aan-guy-verhofstadt-2/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42587
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Holocaustmisbruik

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
mercator
Berichten: 19283
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Holocaustmisbruik

Bericht door mercator »

Te pas en meestal te onpas wordt de Jodenvervolging van bijna een eeuw geleden erbij gesleurd om rechts( niet eens extreem rechts) in een kwaad daglicht te zetten. Nu dus ook weer, hoewel ik niet eens wist dat 27 januari DE dag daarvoor was. Gisteren las ik nog iets dergelijks, een Zuid Afrikaanse dokter had in de jaren 1990 een plan om zwarten massaal uit te roeien door ze te besmetten met AIDS. Het kan natuurlijk fake nieuws zijn uiteraard maar dat maakt niet meer uit.
Met dat aids plan is het overigens vergaan zoals met de holocaust : wat het plan ook was, het is overduidelijk niet gelukt.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Mahalingam
Berichten: 42587
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Holocaustmisbruik

Bericht door Mahalingam »

Prijzen krijgen: dat wil zeggen dat je goede dingen doet.
Museumcatalogus Anne Frank Huis wint prijs
Dat maakte de jury in Leipzig donderdag bekend.
De museumcatalogus is bedoeld als verdieping voor mensen die het Anne Frank Huis bezoeken. De catalogus is geschreven door Elias van der Plicht en vormgegeven door Irma Boom.

De catalogus bevat tevens vijf essays van gastschrijvers die het levensverhaal van Anne Frank in een bredere context plaatsen en ingaan op de Jodenvervolging en de Tweede Wereldoorlog in Nederland.
https://www.parool.nl/amsterdam/museumc ... ~bdb80b33/
Anne Frank Stichting wint drie prestigieuze internetprijzen
De website annefrank.org won zowel de jury- als publieksprijs in de categorie Websites van Culturele Instellingen en de juryprijs in de categorie Mobiel aanbod van Cultuur & Events. Op de website staat informatie over het levensverhaal van Anne Frank, het museum en het educatieve aanbod van de Stichting.
https://www.parool.nl/amsterdam/anne-fr ... ~bab7f711/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie