Wij hebben een regering.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71908
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een nieuwe regering.

Berichtdoor Ariel » Vr Jan 26, 2018 10:10 pm

VVD, CDA en CU knarsetanden na Palestijnse hulpgeldactie minister Kaag

Achter de schermen blijken regeringspartijen VVD, CDA en ChristenUnie wel degelijk geërgerd te zijn door een actie van D66-minister Kaag van Ontwikkelingssamenwerking.

Zij maakte vorige week versneld 13 miljoen euro over aan de VN-hulporganisatie voor de Palestijnse gebieden UNRWA. Dat was een paar dagen nadat president Trump de Amerikaanse hulp halveerde. De drie regeringspartijen reageerden meteen kritisch en stelden Kamervragen.

Dinsdag in de Tweede Kamer leken zij genoegen te nemen met de uitleg van minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken. Die verdedigde het besluit - UNRWA zou het geld met goedkeuring van de Kamer toch al krijgen - en sprak tegen dat bij Kaag had meegespeeld dat haar man Palestijn is en dat zij bij UNRWA heeft gewerkt.

Meer aan de hand
Maar er blijkt meer aan de hand te zijn. De partijen nemen het Kaag kwalijk dat ze tijdens een besloten coalitieoverleg van vorige week niet heeft aangekondigd dat zij 13 miljoen euro ging overmaken. Een half uur na dit overleg maakte het ministerie van Kaag de uitbetaling aan UNRWA bekend.

Dat bevestigen verschillende bronnen in de coalitie, die anoniem willen blijven. Ze zijn het er niet over eens of Kaag uit onervarenheid heeft gehandeld, of dat zij de informatie bewust heeft achtergehouden. "Ik houd met alles rekening", zegt een betrokkene.

De verhouding tussen Israël en de Palestijnen is een onderwerp dat uiterst gevoelig ligt in de coalitie. Vooral de ChristenUnie, maar in mindere mate ook VVD en CDA, zijn op de hand van Israël, terwijl D66 meer op de hand van de Palestijnen is.

Niet pikken
De drie coalitiepartijen hebben besloten de D66-minister via een omweg duidelijk te maken dat zij de gang van zaken niet pikken. Ze hebben samen met een aantal oppositiepartijen geregeld dat de kwestie de komende weken bij drie verschillende debatten aan de orde komt.

Het gaat om twee debatten met Kaag zelf: een over noodhulp en een over het functioneren van VN-instellingen. Verder grijpen ze een overleg met minister Zijlstra over het vredesproces tussen Israël en de Palestijnen aan.

Kaag laat via een woordvoerder desgevraagd weten dat er nooit mededelingen worden gedaan over informeel overleg.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71908
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een nieuwe regering.

Berichtdoor Ariel » Vr Feb 02, 2018 11:43 am

Afbeelding

Ruzie in coalitie over beledigen van de koning

De coalitie is diep verdeeld over majesteitsschennis. Moet het beledigen van de koning nou wel of niet een apart strafbaar feit blijven? Een Kamermeerderheid voor afschaffing van de strafbaarstelling is binnen handbereik, maar onder meer regeringspartij CDA verzet zich hevig tegen het D66-plan.

Als majesteitsschennis niet meer strafbaar is, blijft gewone belediging nog steeds strafbaar. Daar staan echter veel minder strenge straffen voor. En als de koning onder die gewone wetgeving valt moet hij zelf ook bepalen of hij aangifte doet, net als iedereen. Nu bepaalt het OM nog of er vervolging voor majesteitsschennis nodig is. CDA-Kamerlid Van Dam: „Dat moet absoluut voorkomen worden.”

Opvallend genoeg is de VVD dat eens met het CDA. De liberalen zeiden eerder voor de D66-wet te zijn. Die toezegging wankelt blijkbaar. „Als de koning zelf aangifte moet gaan doen, zijn we daar niet voor”, zegt VVD-Kamerlid Sven Koopmans.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41244
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wij hebben een nieuwe regering.

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 04, 2018 10:07 pm

Opiniepeiling Maurice de Hond: Potentie van Forum voor Democratie en SP is gestegen

Plus: Meerderheid Nederlanders wil vervolging tabaksfabrikanten

Maurice de Hond, 04-02-2018

Ook deze week zien we geen electorale verschuivingen. Wel zien we dat in ruim 2 maanden de electorale potentie van VVD en CDA gezakt is en die van SP en Forum voor Democratie gestegen (beide +5 procent)

Afbeelding

De VVD heeft nog wel de hoogste score (25 procent). Maar ook dat is een lage score voor de grootste partij. Zes partijen scoren rond de 20 procent, waaronder Forum voor Democratie en de SP. De PvdA staat op 15 procent, maar 2 procent boven de Partij voor de Dieren.

Dijkhoff blijft de hoogst scorende fractievoorzitter. (pdf) Pechtold, die normaliter in de top-3 staat is in de afgelopen maanden gezakt naar de middengroep. Daardoor staat hij nu onder Thieme en Marijnissen.

Orgaandonatie
In totaal wil 51 procent dat de Eerste Kamer de initiatiefwet over orgaandonatie aanneemt en 42 procent wil dat niet. Het meest voor zijn de kiezers van D66, GroenLinks, PvdA en Partij voor de Dieren. Het meest tegen kiezers van CDA, Forum voor Democratie, PVV en 50PLUS. Bij de kiezers van de VVD zien we duidelijk meer voorstanders dan tegenstanders.

Zo’n 11 procent van de Nederlanders is voor het direct stoppen van de gaswinning in Groningen, 34 procent voor het direct laten dalen naar 12 miljard kuub en 44 procent voor het langzaam afbouwen.

Nederland is het massaal oneens met de rechters die Albert Heringa tot 6 maanden voorwaardelijk hebben veroordeeld wegens de hulp bij euthanasie van zijn moeder. Slechts 11 procent vindt die de juiste straf of vindt dat de straf zwaarder had moeten zijn. Meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat hij vrijgesproken had moeten worden.

Roken
54 procent van de Nederlanders vindt dat het OM de tabaksfabrikanten strafrechtelijk moet vervolgen. Scores van 70 procent en hoger zien we bij GroenLinks, PvdA, 50PLUS, en Partij voor de Dieren.

http://politiek.tpo.nl/2018/02/04/opini ... -gestegen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71908
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een nieuwe regering.

Berichtdoor Ariel » Za Feb 10, 2018 11:52 am

Extra geld verpleeghuizen op losse schroeven

Het extra bedrag van 2,1 miljard euro voor de verpleeghuizen wordt mogelijk voor een deel teruggedraaid. Dit komt door maatregelen van het kabinet om minder personeel in te zetten.

Voormalig PvdA-staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) dwong in de vorige kabinetsperiode de extra investeringen af, mede dankzij het manifest ouderenzorg van de Rotterdamse schrijver, journalist en columnist Hugo Borst en Caren Gaemers.

CDA, D66 en ChristenUnie willen een deel van de investeringen terugdraaien volgens bronnen rond de huidige regering. Dat meldt de Volkskrant.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38895
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Wij hebben een nieuwe regering.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Feb 12, 2018 11:01 am

Onze regering bestijdt nepnieuws. Maar het gaat niet zo best als je veel boter op je hoofd hebt.
Onze Min. BuZa Halbe Zijlstra bekent nu dat hij jarenlang ter zijner eigen glorie (of was het Rusland-bashing?) een nepverhaal heeft verteld.
Hier begint het verhaaltje:

"Ik was medewerker. Ik was weggestopt achter in het zaaltje waarin het plaatsvond. Maar ik kon heel goed horen wat het antwoord van Vladimir Poetin was op de vraag wat hij verstond onder Groot Rusland. Want Groot Rusland is waar hij naar terug wil. En zijn antwoord was: dat is Rusland, Wit-Rusland, Oekraïne en de Baltische Staten. En Kazachstan was nice to have."

En dan nu:
Halbe Zijlstra geeft leugen toe: ontmoeting met Poetin heeft nooit plaatsgevonden
Minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken heeft jarenlang gelogen over een ontmoeting met Vladimir Poetin. In tegenstelling tot zijn eerdere beweringen was de VVD'er in 2006 niet aanwezig op een bijeenkomst met de Russische president in diens buitenhuis. Premier Mark Rutte is al 'enkele weken' op de hoogte van het nepverhaal.

En de damagecontrol is:
Zijlstra heeft het verhaal van iemand anders geleend, geeft hij nu toe. Dit deed hij naar eigen zeggen om zijn bron te beschermen. 'Ik heb toen de keuze gemaakt: oké, dit is een belangrijk geopolitiek verhaal. De implicaties daarvan zijn stevig. Ik heb het verhaal toen naar mijzelf getrokken, om te zorgen dat de persoon die er wel bij was zelf niet de onthullende factor werd. Omdat dit ook implicaties voor hem of zijn bedrijf kon inhouden.'
https://www.volkskrant.nl/buitenland/halbe-zijlstra-geeft-leugen-toe-ontmoeting-met-poetin-heeft-nooit-plaatsgevonden~a4569129/
De bewindsman houdt vol dat de 'inhoud van de boodschap klopt' en vindt daarom dat hij 'geen desinformatie heeft verspreid'.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71908
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een nieuwe regering.

Berichtdoor Ariel » Ma Feb 12, 2018 11:16 am

Kamer: kritisch over leugen Zijlstra

De oppositie in de Tweede Kamer slijpt de messen voor een confrontatie met minister Halbe Zijlstra (Buitenlandse Zaken). Een debat over Zijlstra’s positie wordt waarschijnlijk dinsdag gevoerd, voor zijn bezoek aan Rusland.

In de coalitie, waar Zijlstra veel krediet heeft, heeft de minister nog steun. „Zoals hij zelf ook aangeeft, was dit onverstandig”, zegt VVD-Kamerlid Ten Broeke. „Voor ons is de politieke inhoud van wat er destijds gezegd is belangrijker dan hoe die tot ons gekomen is.”

Ook de ChristenUnie vergeeft Zijlstra deze zonde.

„Dat toenmalig Kamerlid Zijlstra ervoor heeft gekozen te melden dat hij bij een gesprek zou zijn geweest waar hij niet bij was, is onjuist en onnodig”, zegt Kamerlid Voordewind. „Het verandert niets aan de waarschuwing dat president Poetin uit was en is op een groot Rusland, een reële dreiging die maakt dat het goed is dat Nederland samen met de NAVO ook deelneemt aan de beschermingsmissie in de Baltische staten en Polen.”


Aanleiding is Zijlstra’s leugentje dat hij 2006 aanwezig zou zijn geweest in het buitenhuis van de Russische president Poetin. Daar zou Poetin hebben horen spreken over een groot Rusland, dat ook Wit-Rusland, Oekraïne en de Baltische staten zou omvatten. Zijlstra vertelde de anekdote om te waarschuwen voor het gevaar dat Rusland vormt voor het westen.


Zijlstra erkent nu dat hij daar niet aanwezig is geweest, maar hij benadrukt dat de bijeenkomst wel degelijk heeft plaatsgevonden en dat de uitspraken van Poetin eveneens zijn gedaan. Hij had het verhaal van iemand gehoord die daar wel aanwezig was. „Om de persoon die de bewuste uitspraak van Poetin zelf heeft gehoord in bescherming te nemen, heb ik het citaat destijds op mezelf betrokken”, zegt hij nu. Hij noemt het ’volstrekt helder’ dat het ’onverstandig was om op deze manier zijn boodschap te onderstrepen.

In de coalitie, waar Zijlstra veel krediet heeft, heeft de minister nog steun. „Zoals hij zelf ook aangeeft, was dit onverstandig”, zegt VVD-Kamerlid Ten Broeke. „Voor ons is de politieke inhoud van wat er destijds gezegd is belangrijker dan hoe die tot ons gekomen is.”

Ook de ChristenUnie vergeeft Zijlstra deze zonde. „Dat toenmalig Kamerlid Zijlstra ervoor heeft gekozen te melden dat hij bij een gesprek zou zijn geweest waar hij niet bij was, is onjuist en onnodig”, zegt Kamerlid Voordewind. „Het verandert niets aan de waarschuwing dat president Poetin uit was en is op een groot Rusland, een reële dreiging die maakt dat het goed is dat Nederland samen met de NAVO ook deelneemt aan de beschermingsmissie in de Baltische staten en Polen.”

D66 en het CDA broeden nog op een reactie. Voor de PVV is het duidelijk: desinformatie. „De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet”, zegt voorman Wilders. De partij wil een debat nog voor Zijlstra woensdag een gesprek heeft met zijn Russische ambtgenoot Lavrov.

PvdA-Kamerlid Ploumen sluit zich daarbij aan. „Zijlstra’s geloofwaardigheid als minister is in het geding. Als hoogste vertegenwoordiger van Nederland moet hij internationaal harde noten kraken, niet in de laatste plaats met Rusland. Daar staat hij nu te kijk.”

Ook de SP vindt dat Zijlstra’s geloofwaardigheid in het geding is. „Het is een explosieve theorie, met verstrekkende gevolgen. Als het verhaal om die theorie kracht bij te zetten verzonnen blijkt, dan is dat natuurlijk heel ernstig.”

SGP-leider Van der Staaij is streng: „Wat je zegt moet wel kloppen. Zeker voor een bewindsman is dat essentieel. Er was al eerder discussie over dit verhaal. Goed dat het nu is rechtgezet.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18862
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wij hebben een nieuwe regering.

Berichtdoor King George » Ma Feb 12, 2018 11:46 am

Halbe Zijlstra is zijn geloofwaardigheid kwijt als minister van Buitenlandse Zaken
https://www.nporadio1.nl/standpunt

1105 stemmen 83% eens 17% oneens
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18862
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wij hebben een nieuwe regering.

Berichtdoor King George » Ma Feb 12, 2018 11:49 am

Sjaak Jansen · Zwolle:
In diplomatieke kringen wordt Halbe nu al The Lying Dutchman genoemd.

https://www.nporadio1.nl/standpunt
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18862
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wij hebben een nieuwe regering.

Berichtdoor King George » Ma Feb 12, 2018 12:13 pm

Nepnieuwsverspreider Halbe Zijlstra is totaal ongeloofwaardig als minister van Buitenlandse Zaken en moet weg

Afbeelding
Foto: Halbe Zijlstra bij het VVD-congres waar hij keihard loog over een ontmoeting met Poetin. Die heeft nooit plaatsgevonden. Screenshot: Twitter-video.

Door Michael van der Galien 12 februari 2018

Een minister doet nooit woordelijk verslag van zijn gesprekken met buitenlandse staatshoofden. De Tweede Kamer moet hem dus geloven op zijn blauwe ogen als hij vertelt wat er besproken is. Bij Halbe Zijlstra kan dat niet meer.

Zoals wij eerder vandaag berichtten heeft Halbe Zijlstra toegegeven tegen de Volkskrant dat hij gelogen heeft over een ontmoeting met Vladimir Poetin. Jarenlang beweerde de huidige minister van Buitenlandse Zaken dat hij Poetin in 2006 ontmoet had en dat hij de Russische president persoonlijk had horen vertellen dat hij “Groot Rusland” in ere wilde herstellen. Dat was zeg maar het Rusland ten tijde van de tsaar en later (deels) van de Sovjet Unie). Dat Rusland wilde Poetin terug hebben. Dat was zijn recht. Als Russisch staatshoofd zijnde.

Kijk en luister maar naar Zijlstra hier op een VVD-congres enkele jaren geleden:Dat verhaal klonk altijd al weinig geloofwaardig — geen enkel verstandig mens die Poetin ook maar een beetje kent denkt dat hij zoiets hard op zou zeggen tegen buitenlanders, en zeker niet tegen westerlingen — maar nu is dat extra het geval omdat Zijlstra dus heeft toegegeven dat hij Poetin dit helemaal niet heeft horen zeggen. Hij was namelijk helemaal niet bij een meeting met Poetin in 2006.

Het moge duidelijk zijn dat dit een levensgroot probleem is voor de minister. Er zijn een paar fouten die een minister van Buitenlandse Zaken nooit en te nimmer mag maken. De belangrijkste? Lieg nooit over gesprekken met buitenlandse staatshoofden. De Tweede Kamer, de kiezer en de media zijn namelijk volledig afhankelijk van de informatie die hen verstrekt wordt door de minister. Het is duidelijk dat we Zijlstra in dat opzicht niet langer kunnen vertrouwen. Hij heeft hier niet één keertje over gelogen, maar steeds weer.

Dat is op zich al reden genoeg om Zijlstras aftreden te eisen, maar het wordt nog erger. Zijlstra ondermijnt met deze leugen het gezag en de positie van de Nederlandse regering in het buitenland. Meneer wil hoogstpersoonlijk de VN Veiligheidsraad voorzitten. Nou, dat wordt een feest. Rusland en diens bondgenoten hebben vanaf de eerste minuut lak aan hem… en niemand die hem vertrouwt. Misschien dat hij de Raad de waarheid vertelt over een probleem, maar misschien liegt hij ook wel. Wie het weet mag het zeggen, zal de houding zijn.

Let wel, toen Nederland plaats mocht nemen in de Veiligheidsraad werd gesteld dat Zijlstras belangrijkste taak zou zijn om “het diepe wantrouwen tussen leden van de Veiligheidsraad te overwinnen.” Dat is nu dus al game over.

Oh, en dan nog iets. Kun je je voorstellen hoe Rusland reageert als Zijlstra antwoorden eist over MH17? Ze zullen die man op zijn best uitlachen en op zijn slechtst ruzie met hem maken omdat hij keihard gelogen heeft over hun president. De slachtoffers en nabestaanden van MH17 worden zo dus vrijwel zeker gestraft voor het wangedrag van onze liegende minister.

Tenslotte. Volgens Zijlstra heeft hij ervan gemaakt dat hij het Poetin hoorde zeggen om zijn ‘bron’ te beschermen. Je moet wel heel naïef en goedgelovig zijn om dat te geloven. Maar goed, stel dat het zo is. Aangezien dit nu een nationale controverse is, en dan ook nog eens een controverse die heel snel een internationale crisis kan worden, heeft die bron niet langer recht op bescherming. Wie heeft dit verhaal aan Zijlstra verteld, en kan die meneer of mevrouw dat even bevestigen? (Ja, ik weet dat het antwoord op die vraag ‘neen’ is)

Zijlstras positie kan niet gehandhaafd blijven. De man heeft gelogen over een onderwerp waarover een minister van Buitenlandse Zaken nooit mag liegen. Hij dient zijn ontslag vandaag nog in te dienen — en als hij dat niet doet moet hij daartoe gedwongen worden door de Tweede Kamer. Welke partij pakt dit op?


DDS
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 38895
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Wij hebben een nieuwe regering.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Feb 12, 2018 1:30 pm

De bewindsman houdt vol dat de 'inhoud van de boodschap klopt' en vindt daarom dat hij 'geen desinformatie heeft verspreid'.
En die inhoud? Is er een andere bron die bevestigt dat voor een stel topzakenlieden Putin over zijn Groot-Rusland dromen heeft verteld?
Ik verdenk Halbe van duimzuigerij.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15632
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Wij hebben een nieuwe regering.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Feb 12, 2018 1:41 pm

Denk na!

Iemand die liegt is een leugenaar net zoals Trump.

Men blijft, na welke leugen dan ook, een leugenaar. Het aantal leugens dat Zwartmeer zo graag verzamelt over Trump maakt geen enkel verschil. Vandaar dat ik in het leugendebat over Trump herhaaldelijk naar Rutte heb verwezen. Het mocht de pret van Zwartmeer, die aan de leugens van Trump verknocht is, niet drukken
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41244
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wij hebben een nieuwe regering.

Berichtdoor Pilgrim » Ma Feb 12, 2018 11:57 pm

HALBE WAS ER BIJ!!!

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41244
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wij hebben een nieuwe regering.

Berichtdoor Pilgrim » Di Feb 13, 2018 2:09 am

Minister Zijlstra blijkt wel vaker te liegen, zoals over de Palestijnen

Xander, 12-02-2018

Afbeelding
Minister Zijlstra tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer op 23 januari (afbeelding: (2)).

VVD minister BuZa mogelijk onhoudbaar vanwege leugen die bijdroeg aan anti-Russische hoax

Uit peilingen blijkt dat een overweldigende meerderheid van de Nederlanders vindt dat VVD minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra moet opstappen, nadat is gebleken dat hij heeft gelogen over een ontmoeting met de Russische president Vladimir Putin, waar deze zogenaamd over een ‘Groot Rusland’ inclusief de Baltische Staten en Oekraïne zou hebben gesproken. Zijlstra zou op korte termijn uitgerekend naar Rusland vertrekken, waar hij met goed fatsoen zijn gezicht natuurlijk nooit meer kan laten zien. Maar de ambitieuze Zijlstra, door sommigen getipt als toekomstige premier, blijkt wel vaker ‘problemen’ te hebben met het vertellen van de waarheid, zoals bijvoorbeeld over het conflict tussen Israël en de Palestijnen.

Palestijnen zaaien nog steeds onverminderd haat
Zo beweerde Zijlstra op antwoord van Kamervragen op 23 januari dat de nieuwe VN schoolboeken voor de Palestijnen geen haat meer zaaien tegen Israël. Het tegendeel blijkt juist het geval – de nieuwe boeken zijn minstens zo erg als de oude. Ook hierin is de Joodse staat –in overeenstemming met de genocidale doelstellingen van de meeste Palestijnse organisaties- compleet uitgewist, wordt nergens over mogelijke vrede gesproken, en ligt de nadruk opnieuw uitsluitend op het oproepen tot haat en geweld tegen Israël.

Palestijnse ‘vluchtelingen’ krijgen exclusieve behandeling
Zijlstra verklaarde ook dat Palestijnse vluchtelingen dezelfde behandeling krijgen als alle andere vluchtelingen op de wereld. Dat klopte sowieso niet, omdat exclusief voor de Palestijnen een speciale hulporganisatie werd opgericht, de mede met Nederlandse miljoenen gefinancierde UNWRA, die al jaren actief meewerkt aan de Palestijnse doelstellingen om Israël uit te wissen.

De tweede reden is dat kleinkinderen en achterkleinkinderen van vluchtelingen nergens ter wereld als vluchtelingen worden beschouwd – behalve als het Palestijnen zijn. Onder andere hierom houden de Arabische buurlanden al zo’n 70 jaar nog steeds zoveel vluchtelingen’kampen’ –overigens een misleidende naam, omdat die er meestal uitzien als gewone steden met normale voorzieningen- voor de Palestijnen intact.

Het is ronduit bizar dat Palestijnse ‘vluchtelingen’ met afstand de meeste ‘humanitaire’ hulp krijgen van alle vluchtelingen ter wereld, maar dat ze desondanks nog steeds door hun Arabische ‘broeders’ gedwongen in ‘kampen’ moeten blijven. Hiermee wordt politieke druk op Israël en de VN uitgeoefend, in de hoop dat in de toekomst een enorme vloedgolf Palestijnse nepvluchtelingen de Joodse staat zal overspoelen en bezetten, en de huidige bewoners zal verdrijven of vermoorden – met uitzondering natuurlijk van de circa 1,5 miljoen Arabieren die al decennia als volwaardige burgers in Israël leven.

Palestijnen willen héél Israël zonder ook maar één Jood
De VVD minister had het ook mis toen hij zei dat het voor de gewenste tweestatenoplossing nodig is dat Palestijnen hun vluchtelingenstatus houden. Dat is grote onzin, want die ‘oplossing’ gaat nu juist uit van twee aparte staten voor twee volken, iets wat de Palestijnen nog steeds helemaal niet willen, zoals onlangs opnieuw bleek uit de antisemitische haatspeech van PA-president Mahmoud Abbas. De Palestijnen willen nog steeds héél Israël hebben, waar vervolgens niet één Jood levend in mag achterblijven. Het instandhouden van de vluchtelingenstatus van Palestijnen draagt daarom alleen maar bij aan de verwezenlijking van dat doel, en steunt indirect ook de diverse Palestijnse terreurorganisaties zoals Hamas en Fatah.

Overigens worden dit soort leugens al jaren in de Tweede Kamer verteld, en door verreweg de meeste partijen voor zoete koek aangenomen. Dat Zijlstra nu mogelijk over zijn –schandalig tendentieuze- leugen over Putin gaat vallen, zou daarom ook om deze reden meer dan terecht zijn. Helaas blijven er dan genoeg politici in Den Haag over om zowel de pro-Palestijnse als de anti-Russische hoax in leven te houden.

Xander

(1) Likud.nl
(2) Afbeelding: screenshot Politiek.Website

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... alestijnen

Hier meer:

Minister Zijlstra losjes met de waarheid – ook bij het Palestijns-Israëlische conflict
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Teva Teff

Re: Wij hebben een nieuwe regering.

Berichtdoor Teva Teff » Di Feb 13, 2018 8:19 am

Halbe Zijlstra moet al dan niet gedwongen zijn ministerspost gedag zeggen.
Omdat hij een sukkel is.
Het leugentje van vroeger heeft hij als politicus zelf opgeblazen tot een gigaleugen en dat was ook onnodig.
'De Russen zullen deze beker van Zijlstra tot de laatste druppel leegdrinken'
Zijlstra heeft volgens de Ruslanddeskundigen de anekdote sowieso niet nodig gehad om te waarschuwen voor Poetin. "In 2016 was de annexatie van De Krim al een feit, net als de heimelijke interventie van Oost-Oekraïne en ook MH17 was al neergehaald", zegt Smeets.

Het is te hopen dat Rutte bijtijds zijn gezonde verstand bij elkaar kan rapen en deze kluns de laan uit stuurt.

Premier Mark Rutte vindt dat Zijlstra inderdaad onverstandig is geweest door te liegen over zijn aanwezigheid in het buitenhuis van de Russische president, maar dat hij kan aanblijven als minister van Buitenlandse Zaken.

En hierom moet Halbe Zijlstra vertrekken.
'Positie Nederland verzwakt door leugen Zijlstra'

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18862
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wij hebben een nieuwe regering.

Berichtdoor King George » Di Feb 13, 2018 10:41 am

Hij is nog veel erger door de mand gevallen. Jeroen van der Veer, die er zelf wel bij was, deed uit de doeken dat hij andere zaken had vernomen dan de draai die Halbe Zijlstra eraan had gegeven. Goed bekeken is hij voor een totale afgang behoed, want wat als dit op bezoek in Rusland ter tafel was gekomen, dan zou de Nederlandse regeringsdelegatie een compleet pleefiguur geslagen hebben. En eigenlijk zou ik die Halve Zoolstra en dit leugenkabinet deze afgang best wel hebben gegund.
Laatst gewijzigd door King George op Di Feb 13, 2018 11:05 am, 2 keer totaal gewijzigd.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18862
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wij hebben een nieuwe regering.

Berichtdoor King George » Di Feb 13, 2018 10:56 am

Deze VVD-fantast maakt Nederland zwakker.
Wat kunnen we nog zeggen tegen Rusland over MH-17?
Wat kunnen we zeggen over nep-nieuws?
Wat kunnen we zeggen over uitspraken van het SCP en CBS?
Wat kunnen we zeggen over de veiligheid in Nederland?
Wat kunnen we zeggen over Rusland's buitenlandse ambities?
Niets. We worden uitgelachen en belachelijk gemaakt met Halbe' Zijlstras strapatsen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Wij hebben een nieuwe regering.

Berichtdoor Zwartmeer » Di Feb 13, 2018 11:48 am

Hans v d Mortel sr schreef:Denk na!

Iemand die liegt is een leugenaar net zoals Trump.

Men blijft, na welke leugen dan ook, een leugenaar. Het aantal leugens dat Zwartmeer zo graag verzamelt over Trump maakt geen enkel verschil. Vandaar dat ik in het leugendebat over Trump herhaaldelijk naar Rutte heb verwezen. Het mocht de pret van Zwartmeer, die aan de leugens van Trump verknocht is, niet drukken

King George schreef:Deze VVD-fantast maakt Nederland zwakker.

Niets. We worden uitgelachen en belachelijk gemaakt met Halbe' Zijlstras strapatsen.

King George schreef:Hij is nog veel erger door de mand gevallen. Jeroen van der Veer, die er zelf wel bij was, deed uit de doeken dat hij andere zaken had vernomen dan de draai die Halbe Zijlstra eraan had gegeven. Goed bekeken is hij voor een totale afgang behoed, want wat als dit op bezoek in Rusland ter tafel was gekomen, dan zou de Nederlandse regeringsdelegatie een compleet pleefiguur geslagen hebben. En eigenlijk zou ik die Halve Zoolstra en dit leugenkabinet deze afgang best wel hebben gegund.

Ik ben toch echt verbaasd dat men nu hier iemand totaal afwijst om 1 leugentje! Dit terwijl men het leugenfabriek die dagelijks aan de lopende band de grofste leugens produceert maar op handen blijft dragen.

Ik begrijp echt wat nou zo erg is aan de leugen van Zijlstra. Trump heeft immers dezelfde leugen gebracht, bij vele herhaling, dat hij Putin kende, en daar is nooit iemand hier over gevallen...

Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71908
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een nieuwe regering.

Berichtdoor Ariel » Di Feb 13, 2018 11:57 am

Zwartmeer schreef:
Ik begrijp echt wat nou zo erg is aan de leugen van Zijlstra. Trump heeft immers dezelfde leugen gebracht, bij vele herhaling, dat hij Putin kende, en daar is nooit iemand hier over gevallen...Maak jezelf nog niet meer belachelijker Zwartmeer. Bijna niemand neemt je straks nog serieus. En dit topic gaat NIET over Trump, dus vervuil die topic niet met je Trump haatposten .

Bijvoorbaat dank.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Maarten
Berichten: 450
Lid geworden op: Di Mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente
Contact:

Re: Wij hebben een nieuwe regering.

Berichtdoor Maarten » Di Feb 13, 2018 1:15 pm

Ik hoop dat Zijlstra vandaag valt [icon_lol.gif]

en spoedig dat hele enge Kabinet...

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15632
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Wij hebben een nieuwe regering.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Feb 13, 2018 3:04 pm

Maarten schreef:Ik hoop dat Zijlstra vandaag valt [icon_lol.gif]

en spoedig dat hele enge Kabinet...

Volgens Rutte is er niks aan de hand. Nou ja, slim was het niet van Zijlstra. Maar wanneer is opzettelijk niet slim zijn strafbaar? Als het aan Rutte ligt bepaalt hij dat zelf wel. Hij is immers de vader van de leugen. En . . .

De appels die liegen vallen niet ver van de boom des leugens. Misschien vergeet ik nog wat andere goudreinetten:

Jeanine Hennis – Ad van der Steur- Ivo Opstelten – Fred Teeven
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15632
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Wij hebben een nieuwe regering.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Feb 13, 2018 3:09 pm

Zwartmeer schreef:Ik begrijp echt wat nou zo erg is aan de leugen van Zijlstra.

Jij begrijpt het niet vriend? Dan zal ik het jou uitleggen. Er is niks ergs aan Zijlstra's leugen. In het geheel niet. Ik kan er wel om lachen. Maar juist als gevolg daarvan is hij een onbetrouwbaar sujet geworden. Net zoals Trump. Snap je het nu? icon_thumbup.gif icon_wave.gif [icon_lol.gif]
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41244
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wij hebben een nieuwe regering.

Berichtdoor Pilgrim » Di Feb 13, 2018 3:53 pm

Column: Pechtolds reactie is van zo'n onwaarschijnlijke domheid dat ik mij afvraag of de journalist er echt bij was

Door: Jonathan van het Reve, 13 februari 2018

Terwijl ik deze zin schrijf, is minister Zijlstra nog steeds niet afgetreden. Na jarenlang te hebben rondgebazuind dat hij Vladimir Poetin hoogstpersoonlijk had horen vertellen hoe diens gedroomde 'Groot Rusland' eruitzag, moest hij dat maandag terugnemen. Hij was daar niet. Hij heeft dat niet gehoord. Hij is nooit bij Poetin op bezoek geweest. Zijlstra heeft, kortom, gelogen.

Zulke dingen gebeuren. Mensen liegen, niet alleen in Den Haag. Sommige mensen liegen vaker dan anderen, dat wel, maar ik weet eigenlijk niet zo goed wat het zegt over iemands persoonlijkheid. Ik ken mensen die vaak liegen, die ik desalniettemin erg hoog heb zitten. Ik ken mensen die nooit liegen, die ik toch voor geen cent vertrouw. Liegen is verkeerd. Maar wie een keertje liegt, is niet meteen een slecht mens.

Wat wél iets zegt, is hoe je ermee omgaat als je wordt betrapt.

Halbe Zijlstra is daar spectaculair slecht in. Hij erkent na lang aandringen dat het niet goed was om te liegen, maar uitsluitend in de betekenis van 'niet tactisch'. Zijn spijt betreft, zo blijkt uit alles, vooral dat hij is betrapt. 'Het feit dat we dit interview nu hebben...' peinst hij na de vraag of het verstandig was om te liegen, '...nu denk ik dat het niet verstandig was. Ik sta er nog wel achter dat ik de bron niet heb genoemd.'

Jazeker, hij is nog altijd trots dat hij niet heeft verklapt wie er wél bij die bijeenkomst was. Hij heeft een tankstation beroofd om de huur te betalen en verklaart achteraf dat hij nog steeds tevreden is over het betalen van die huur. Sterker nog, hij blijft zijn daad verdedigen: 'Het moet ook niet zo worden dat ik een verhaal vertel dat ik heb gehoord van het neefje van de achterbuurvrouw haar moeder.'

Dus de ingrijpende bewering dat Poetin eigenlijk zijn buurlanden wil annexeren, waar Zijlstra dus één bron voor heeft, moest nu eenmaal op een effectieve manier worden verspreid. En dáárom heeft Zijlstra verzonnen dat hij er zelf bij was. Dat Zijlstra zo onnozel en opportunistisch denkt, zal niet iedereen verbazen. Maar dat hij dat zelf, vrijwillig, aanvoert ter verdediging van zijn leugen, is toch wel bijzonder. Hij denkt dus dat dit tot begrip zal leiden. Dat mensen zullen zeggen: 'Ach natuurlijk, je moest het wel een beetje verkopen, je stond met de rug tegen de muur, anekdote-technisch.'

En dan zijn er nog de anderen. De trouwe collega's, die nu ook allemaal moeten huichelen. De pers weet dat ze liegen, zij weten dat de pers dat weet, maar daar gaan ze - hup - wasknijper op de neus, even een paar dagen volhouden dat de stront van Halbe naar bergamot ruikt. Ze blijven binnen de bandbreedte van het overeengekomen kletsverhaal. Maar de manier waarop ze die ruimte inkleuren, is toch weer veelzeggend.

Voor Rutte is het een tweede natuur. Die heeft al zo veel moeten liegen en draaien om prutsende collega's te beschermen dat hij het zelf waarschijnlijk oprecht niet ongemakkelijk vindt. 'Ja!', spreekt hij resoluut op de vraag of Zijlstra nog geloofwaardig is. 'Omdat de inhoud van het verhaal stáát.' Dus: Zijlstra heeft gelogen dat hij Poetin een verhaal heeft horen vertellen, maar omdat hij nu beweert dat iemand anders Poetin datzelfde verhaal heeft horen vertellen, blijft hij voor de premier geloofwaardig. En als het hele verhaal straks onzin blijkt te zijn, zegt Rutte waarschijnlijk: 'Och, ja maar Halbe was er niet bij hè? Weet hij veel wat Poetin allemaal zegt...'

Toch kan de premier niet in de schaduw staan van Alexander Pechtold. Die 'waardeert de openhartigheid' van Zijlstra (die er dus uit bestond dat hij zijn leugen moest toegeven, nadat een journaliste hem met bewijs had geconfronteerd) en voegt daaraan toe: 'Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet.' Nu is bekend dat D66 nogal druk is met het Russische Gevaar. Maar om een keiharde leugen van onze eigen minister aan te grijpen om het Russische volk als geheel onbetrouwbaar te noemen, terwijl je intussen bij andere partijen overal racisme ziet, is van zo'n onwaarschijnlijke domheid dat ik mij afvraag of de journalist die het optekende er wel echt bij was toen Pechtold het zei.

Terwijl ik deze zin schrijf, zit Zijlstra trouwens nog steeds op zijn plek.

Net als Pechtold.

https://www.volkskrant.nl/opinie/column ... ~a4569239/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41244
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wij hebben een nieuwe regering.

Berichtdoor Pilgrim » Di Feb 13, 2018 4:07 pm

HALBE WAS ER WEL!!

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15632
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Wij hebben een nieuwe regering.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Feb 13, 2018 5:22 pm

Pilgrim schreef:HALBE WAS ER WEL!!


Dit soort lekkernijen in onze democratische rechtsstaat moeten voorlopig zo doorgaan. Net zolang tot het geen zin meer heeft. Dan is de pion van aartsleugenaar Rutte van het schaakbord verdwenen.

Rutte gokt erop dat de politieke windvlaag morgen weer over is. Zijn complete VVD mag liegen dat het gedrukt staat. Rutte is een schaamteloze heerser van een Nederland in verval. Men is het spoor van politiek fatsoen allang bijster. Logisch, het heeft nooit bestaan.

POLITIEK IS SMERIG.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Wij hebben een nieuwe regering.

Berichtdoor Zwartmeer » Di Feb 13, 2018 5:47 pm

Ariel schreef:
Zwartmeer schreef:
Ik begrijp echt wat nou zo erg is aan de leugen van Zijlstra. Trump heeft immers dezelfde leugen gebracht, bij vele herhaling, dat hij Putin kende, en daar is nooit iemand hier over gevallen...

Maak jezelf nog niet meer belachelijker Zwartmeer. Bijna niemand neemt je straks nog serieus. En dit topic gaat NIET over Trump, dus vervuil die topic niet met je Trump haatposten .

Bijvoorbaat dank.

Ik begrijp dat je niet graag op inconsistenties gewezen wordt. Laten we vooral bij de topic blijven. Het verbaasd mij zeer dat de mensen hier zo negatief op een leugentje reageren. Zo ken ik ze helemaal niet! Zijn het wel dezelfden als die ik ook in andere topics tegenkom?

So what, als Zijlstra's bewering Putin ontmoet te hebben niet klopt? Ik kan hier alleen maar Zijlstra-haat in ontdekken! Ik geloof helemaal niet dat iemand hier dat leugentje van Zijlstra ook maar enigszins erg vindt. Dat de pijlen op hem gericht zijn heeft niks met liegen te maken, maar zal iets te maken hebben met zijn politieke opvattingen waar men het niet met eens is. Men had alleen een stok nodig om hem mee te slaan.

Dat jij je er niet voor schaamt om openlijk zo'n inconsequente houding aan de dag te leggen begrijp ik. Je hoeft niet je niet te schamen onder mensen die allemaal ook zo zijn. Leden van dezelfde sekte hangen dezelfde normen en waarden en ideeën aan. Vaak nemen zij karakteristieken van hun leider over. Dat terzijde. Maar ik kan me niet voorstellen dat je bij buitenstaanders, bv op een feestje, dezelfde dubbele moraal aan de dag durft te leggen. Het leugentje Puntin ontmoet te hebben kan nooit een politieke doodzonde zijn als hetzelfde leugentje, in een ander geval, een van de duizenden leugens is, die vergoelijkt worden. Waarschijnlijk durven mensen alleen van achter een keyboard zo te redeneren zoals hier gebeurt en in het echte leven, behalve dan onder soortgenoten, nooit.

Met het hierop wijzen maak ik mijzelf natuurlijk belachelijk, ik moet bang zijn dat niemand mij dadelijk nog serieus neemt. In ieder geval ben ik blij ooit andere keuzes gemaakt te hebben. Zou ik over het leugentje van Zijlstra vallen dan kan niemand mij op inconsistenties wijzen!
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten