Schandalen met hulpverleners

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49740
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Oxfam schandaal

Bericht door Pilgrim »

Zwitserland stopt subsidie Oxfam na tsunami van seksuele wantoestanden door Oxfam-hulpverleners

Redactie, 20-02-2018

Afbeelding

Zwitserland eist ‘waterdichte opheldering van gebeurtenissen’

Zwitserland heeft zijn donaties aan de Britse hulporganisatie Oxfam opgeschort. Aanleiding is het (seksueel) wangedrag van hulpverleners na de aardbeving in Haïti in 2010.

Het Zwitserse ministerie van Buitenlandse Zaken eist “waterdichte opheldering van de gebeurtenissen”, aldus een woordvoerder. Bern heeft tussen 2013 en 2017 bijna 18 miljoen euro overgemaakt naar Oxfam.

Oxfam Groot-Brittannië publiceerde maandag het volledige interne rapport over het wangedrag. Medewerkers van Oxfam huurden in Haïti, tijdens de hulpoperatie na de verwoestende aardbeving, jonge prostituees in voor seksfeesten. Het rapport is in 2011 geschreven, na onderzoek in Haïti, volgend op meldingen van wantoestanden.

http://nieuws.tpo.nl/2018/02/20/zwitser ... verleners/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1618
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Oxfam schandaal

Bericht door Pizzaman »

xplosive schreef:Oxfam deugt niet. Plentyfood daarentegen wel.

Boycot daarom veeteelt-demagoog Oxfam.

Een krankzinnig idee van Oxfam : geiten doneren. Voor wie? Ja precies! Voor een bepaald type behoeftige medemens zoals onder meer omschreven door Theo van Gogh.
Ook de geit kan vleesloos. De levende variant ga ik niet sturen.
Deze lijkt me veel beter. Maar het idee is goed. icon_thumbup.gif

Afbeelding
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77371
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Oxfam schandaal

Bericht door Ariel »

De goede doelen gifbeker is nog niet leeg. Ook het Rode Kruis is niet vrij van geile mannen.
Berichten over seksschandalen Rode Kruis-personeel in Facebookgroep

In een besloten Facebookgroep met 4331 leden discussiëren internationale Rode Kruis-medewerkers over de recente onthullingen van seksschandalen door hulpverleners, zoals het inhuren van prostituees en het houden van seksfeesten in gebieden die door rampen zijn getroffen.

De ICRC-medewerkers (International Committee of the Red Cross) discussiëren niet alleen, ze luchten ook hun hart over schandalen bij het Rode Kruis. Bij de organisatie werken wereldwijd in totaal zo'n 15.000 mensen.

"Het is positief om eindelijk een open discussie te volgen over het gebruik van prostituees door ICRC-medewerkers. Tijdens mijn zes jaar bij de ICRC was dit soort gedrag bij elke missie gebruikelijk", schrijft een van hen. Gisteren publiceerde de Zwitserse krant Le Temps over de berichten in de groep.

Sommige berichten in de groep bevatten zware aantijgingen. Zo citeert Le Temps: "Het ICRC maakt het niets uit en is medeplichtig. Ik zag verschillende gevallen toen ik daar werkte. Een van de medewerkers had zelfs een promotie op het hoofdkantoor hoewel hij op heterdaad betrapt werd. [...] Deze man heeft zijn les nooit geleerd en bleef opscheppen tegen zijn collega's over de meisjes."

Iemand anders schrijft dat wandaden in een geval pas stopten toen een vrouw de leiding kreeg, zo citeert de krant. "De enige keer dat dit probleem op de juiste manier werd aangepakt, was toen een vrouw de delegatie leidde."

De besloten Facebookgroep bestaat sinds 8 mei 2017 en is speciaal voor leden van het alumni-netwerk van het ICRC, maar ook voor huidige werknemers van de internationale tak. Om lid te worden moet iemand aangeven waar en wanneer hij of zij werkt(e) voor het Internationale Rode Kruis.

In de groep wordt op enig moment ook een poll aangemaakt. De meer dan 4000 leden kunnen kiezen uit de volgende stellingen:

- "Ik was op de hoogte van collega's die gebruikmaakten van betaalde seksuele diensten."

- "Ik was er niet van op de hoogte."

- "Ik was op de hoogte van gevallen van intimidatie onder mijn collega's."

- "Ik heb gehoord dat collega's betaalden voor seksuele diensten."

Een woordvoerder van het ICRC zegt tegen Le Temps dat er wordt "geluisterd" naar zaken die in de groep worden geschreven. De woordvoerder betreurt dat de beschreven daden het vertrouwen in het Rode Kruis ondermijnen. Op de inhoud van de berichten wordt niet ingegaan.

Dat gebeurt wel in een reactie aan de NOS. Een ICRC-woordvoerder zegt dat de berichten in de Facebookgroep zeer serieus worden genomen en dat wordt gevreesd dat veel van de beschreven wandaden nooit gerapporteerd zijn.

'Iemand heeft gelekt'
Maar over de uitslag van de poll wil de woordvoerder niets zeggen. "We delen verder niets over deze groep, want de gesprekken die daar worden gehouden zijn privé. Iemand heeft gelekt en nu zijn er zaken naar buiten gekomen. We zijn blij dat er nu een discussie plaatsvindt. Ik ga alleen niets zeggen over de inhoud, want mensen verwachten dat ze zaken in vertrouwen kunnen zeggen in die groep."

Op Twitter schrijft een journalist van IRIN, een site met nieuws over hulporganisaties, dat de stelling "ik was op de hoogte van collega's die gebruikmaakten van betaalde seksuele diensten" uit de poll de meeste stemmen kreeg. Tien keer zoveel als: "Ik was er niet van op de hoogte."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42503
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Oxfam schandaal

Bericht door Mahalingam »

Zo’n 10.000 medewerkers en duizenden vrijwilligers zijn actief in 75 landen voor Plan International.
En ook daar hebben ze dezelfde problemen met gedrag.
Plan International ontslaat medewerkers om misbruik kinderen
Bij hulporganisatie Plan International hebben vorig jaar wereldwijd zes gevallen van seksueel misbruik met kinderen plaatsgevonden. Het misbruik vond plaats tussen 1 juli 2016 en 30 juni 2017. Dat schrijft de Nederlandse tak van de non-profitorganisatie donderdag in een e-mail aan donateurs.

In vijf gevallen gaat het om een strafbaar feit waarvan aangifte is gedaan, zo blijkt uit intern onderzoek van de organisatie. De zes verantwoordelijke personen, een medewerker en vijf externen (waaronder vrijwilligers en lokale partners), zijn ontslagen. Er zijn geen Nederlandse slachtoffers of medewerkers bij betrokken, zegt Plan Nederland. In welke landen het misbruik wel heeft plaatsgevonden is bij Plan Nederland onbekend.

In dezelfde periode was daarnaast negen keer sprake van seksuele intimidatie en ongepast gedrag tegen volwassen medewerkers. In alle negen gevallen waren de daders vaste medewerkers van de organisatie. Zeven zijn reeds ontslagen, de andere twee hebben een waarschuwing gekregen voor “ongepast taalgebruik”.
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/02/22/pl ... n-a1593193
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49740
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Oxfam schandaal

Bericht door Pilgrim »

Topman Unicef onder vuur om seksueel wangedrag

Elif Isitman en Fleur Verbeek, 21 feb 2018

Afbeelding

Opnieuw ligt een voormalige leidinggevende van een grote hulporganisatie onder vuur vanwege seksueel wangedrag. Ex-topman van Save the Children Justin Forsyth moest weg omdat hij meerdere vrouwelijke medewerkers lastig viel, maar kwam vervolgens moeiteloos aan het werk bij een andere ngo: Unicef.

Dat meldt de Britse krant The Telegraph woensdag. In zijn tijd bij Save the Children zou Forsyth meerdere vrouwen hebben lastiggevallen met seksueel getinte berichten. Dat kostte hem de kop, maar na zijn ontslag kwam hij moeiteloos aan het werk bij Unicef, waar hij momenteel de functie van adjunct-directeur bekleedt.

Forsyth stuurde aanhoudend seksueel getinte berichten
Het ontslag van Forsyth kwam vier maanden nadat ook Brendan Cox, een vriend van Forsyth en voormalig hoofdstrateeg van Save the Children, moest opstappen vanwege seksuele intimidatie. Hij is tevens de weduwnaar van Jo Cox, het Britse Labor-parlementslid dat in aanloop naar het Brexit-referendum werd doodgeschoten door een rechts-extremist. Cox en Forsyth werkten samen bij Oxfam, en later weer als adviseurs voor de voormalige Britse premier Gordon Brown.

Verschillende vrouwen beklaagden zich over het gedrag van Forsyth. Hij stuurde hen naar verluidt seksueel getinte sms’jes. Reageerden ze daar niet op, dan stuurde hij hen mails. Wanneer ze die mails ook niet beantwoordden, werden ze zijn kantoor binnengeroepen voor een ‘privégesprek’. Save the Children heeft de situatie naar eigen zeggen afgehandeld met mediation-sessies, waarin Forsyth zijn excuses moest aanbieden aan de vrouwen. Tot ongenoegen van de vrouwen, die anoniem verklaren dat ze vinden dat hun aanklachten niet serieus werden genomen, en dat Save the Children ‘meer waarde leek te hechten aan het voorkomen van een onthulling dan aan het beschermen van de vrouwelijke medewerkers’.

[...]

https://www.elsevierweekblad.nl/buitenl ... ag-588757/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Oxfam schandaal

Bericht door King George »

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 42503
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Oxfam schandaal

Bericht door Mahalingam »

Desmond Tutu had er genoeg van. De actrice Minnie Driver. En de Senegalese muzikant Baaba Maal. Alle drie waren ze ambassadeur van Oxfam. Maar na het seksueel misbruik tijdens de hulpacties in Haïti nadat het land was getroffen door een orkaan, vonden ze dat ze niet langer konden aanblijven. ,,Ik ben zeer teleurgesteld door de aantijgingen van immoreel en mogelijk crimineel gedrag'', zei Tutu.
En cabaretier Dolf Jansen is ook een ambassadeur. Maar hij blijft.
  • ,,Je kunt geen sector noemen waar het niet gebeurt'', verdedigde hij zich.
Volgens Jansen is hij vreselijk geschrokken, maar blijft hij Oxfam Novib steunen omdat het een Britse zaak is en Nederlandse medewerkers zich niet schuldig hebben gemaakt aan de wantoestanden.
En het besluit van Dolfje wordt goedgekeurd door hoogleraar ethiek Frank Hendriks als moreel juist.
De cabaretier neemt volgens hoogleraar ethiek Frank Hendriks een dapper besluit. ,,Nederlanders worden steeds moralistischer en dat is op zich goed, maar het risico bestaat dat er een soort smetvrees ontstaat en dat mensen altijd maar afstand moeten nemen. Dat is gevaarlijk want door zo'n bedrijfsongeluk, wat dit in feite is, zou een organisatie compleet weggevaagd kunnen worden. En daarmee onderkennen we niet dat dit soort dingen nu eenmaal overal kunnen gebeuren.''
https://www.ad.nl/nieuws/seksuele-wanto ... ~a4075886/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49740
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Oxfam schandaal

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49740
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Oxfam schandaal

Bericht door Pilgrim »

Misstanden hulporganisaties ‘waarschijnlijk pas het topje van de ijsberg’

Marc van Molenbeek, 23-02-2018

Afbeelding

Minister Sigrid Kaag verwacht nog grotere beerput

Minister Sigrid Kaag voor Ontwikkelingssamenwerking (foto) vreest dat de komende tijd meer misstanden bij internationale hulporganisaties aan het licht zullen komen. Tegen het AD zegt Kaag dat we nu waarschijnlijk pas het topje van de ijsberg zien.

De afgelopen tijd kwamen hulporganisaties als Oxfam International, Artsen zonder Grenzen (AzG) en Plan International in opspraak vanwege seksueel wangedrag. “Ik vrees dat we nog veel meer van dit soort dingen zullen horen”, zegt de minister tegen de krant.

“Noodhulporganisaties blijven hard nodig”
Kaag heeft Nederlandse hulporganisaties die haar ministerie financiert gevraagd hoe ze seksuele wantoestanden aanpakken en voorkomen en of schuldigen worden vervolgd. Ondertussen roept de minister, die de neiging van mensen hun lidmaatschap op te zeggen snapt, op tot kalmte. Volgens haar moeten mensen ook bedenken dat ontzettend veel mensen al jaren veel goed werk verrichten. “Noodhulporganisaties blijven hard nodig en het merendeel doet fantastisch werk.”

(ANP)

http://nieuws.tpo.nl/2018/02/23/misstan ... e-ijsberg/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49740
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Oxfam schandaal

Bericht door Pilgrim »

VN-medewerkers verantwoordelijk voor 60.000 verkrachtingen – duizenden pedofielen in dienst!

Geplaatst op 24 februari 2018

Afbeelding

VN-medewerkers zouden 60.000 mensen verkracht hebben en de organisatie heeft 3000 pedofielen in dienst, bericht de Britse krant “The Sun”. Medewerkers van de VN zouden in de afgelopen tien jaar 60.000 verkrachtingen hebben kunnen plegen, omdat de hulpverleners overal ter wereld ongestoord seksmisbruik kunnen bedrijven. Deze bewering staat in een dossier dat vorig jaar door de voormalige vooraanstaande VN-official Andrew MacLeod aan de Britse Afdeling voor Internationale Ontwikkeling werd overhandigd. Volgens het dossier zouden duizenden andere “roofzuchtige” seksuele misdadigers het doelbewust op hulpacties hebben voorzien om in de buurt te komen van bedreigde vrouwen en kinderen.

Van bovenaf in de doofpot gestopt: er werken duizenden pedofielen voor de VN


Een voormalige hoge medewerker van de VN (Verenigde Naties), Andrew MacLeod, uit zware beschuldigingen tegen 3000 hulpverleners van de VN. Bij deze medewerkers zou het om pedofielen gaan. Het in de doofpot stoppen van seksuele delicten zou in de VN heel normaal zijn en heeft een “endemische omvang” bereikt.

Andrew MacLeod uit zware beschuldigingen aan het adres van de VN. Volgens zijn informatie zouden VN-medewerkers in de afgelopen tien jaar betrokken zijn geweest bij mogelijk tot 60.000 verkrachtingen.

“The Sun” berichtte onlangs van deze beschuldigingen onder verwijzing naar een dossier dat MacLeod had opgesteld en vorig jaar aan de voormalige Britse minister van Internationale Ontwikkeling, Priti Patel, zou hebben overhandigd. In het dossier schat MacLeod dat er wereldwijd meer dan 3000 pedofielen voor de VN werkzaam zijn als hulpverleners. Tegenover “The Sun” zei hij:

Er zijn tienduizenden ontwikkelingswerkers in de hele wereld met pedofiele tendensen, maar als je een T-shirt van UNICEF draagt, vraagt niemand wat je doet. Ze kunnen ongestraft doen wat ze willen. Het systeem is fout, hier had jaren geleden al een eind aan moeten komen. Rest natuurlijk de vraag waarom het systeem zo “fout” is.

Zou het er wellicht aan kunnen liggen dat enkele hoge ambtenaren bij de VN zelf pedofiel zijn en deze acties tegelijkertijd bevorderen en in de doofpot stoppen?

Binnen de Verenigde Naties zou sprake zijn van het in de doofpot stoppen van deze misdaden in “endemische” omvang, waarbij diegenen zouden worden ontslagen die probeerden de aandacht te vestigen op zulke daden. Het misbruikschandaal van de VN zou minstens dezelfde omvang hebben als dat in de katholieke kerk, aldus MacLeod.

Het lijkt erop dat zulke pedofiele netwerken zich niet alleen in de VN hebben gevestigd, maar in veel andere instellingen rondom de aardbol en vooral in westelijke landen. Hoe het tot zo´n situatie kan komen, beschrijft Dr. Andrzej M. Łobaczewski op indrukwekkende wijze in zijn boek “Politieke Ponerologie”. Een handjevol psychopathische en pathologische individuen infiltreert organisaties en verbreidt zijn pathologisch gedachtegoed als een lopend vuurtje in de organisatie. Als er een punt wordt bereikt waarop het hele systeem dan onder heerschappij van deze individuen staat (zoals dat tegenwoordig het geval is), wordt de maatschappijstructuur door dit gedachtegoed geïnfecteerd en nestelen zich nog meer psychopathische individuen in de top van de meeste organisaties, inclusief in die van de politiek.

MacLeod heeft het hier over een onaangename waarheid:

Hij noemde het een “onaangename waarheid” dat “de verkrachting van kinderen ongewild deels door de Britse belastingbetaler gefinancierd” zou worden. Het Verenigd koninkrijk behoort tot de machtigste donoren van de VN en financiert deze jaarlijks met meer dan € 2 miljard. MacLeod zei verder: Ik weet dat er op de hogere niveaus van de VN veel over werd gediscussieerd dat er iets gedaan moet worden, maar het leverde niets effectiefs op. En als je kijkt naar de lijst van klokkenluiders, die werden allemaal ontslagen.

De informatie van MacLeod is gebaseerd op een VN-rapport van februari 2017:

Het door MacLeod genoemde aantal van 60.000 verkrachtingen door VN-medewerkers in de afgelopen tien jaar is gebaseerd op een prognose van de informatie van een VN-rapport van februari 2017. Volgens dit rapport zou er in het jaar 2016 sprake zijn geweest van in totaal 145 gevallen van “seksuele uitbuiting en seksueel misbruik” door VN-personeel, waarvan 311 mensen (waarvan 309 vrouwen en kinderen) het slachtoffer zouden zijn geworden. De misdaden zouden hoofdzakelijk zijn gepleegd door de VN-vredestroepen (“Blauwhelmen”).

MacLeod komt terecht tot de conclusie dat het hierbij slechts om het topje van de ijsberg gaat:

Daarbij gaat het vermoedelijk echter slechts om het topje van de ijsberg, omdat het niet officieel geregistreerde aantal als extreem hoog wordt gekwalificeerd. Bovendien lag de focus van het rapport op vergrijpen in het kader van vredesmissies. MacLeod gaat er daarom van uit dat het daadwerkelijke aantal tienmaal zo groot zou zijn, omdat zelfs in Groot-Brittannië maar van ongeveer 14% van de delicten überhaupt aangifte zou worden gedaan.

Ook het Britse ministerie zou daadkrachtig hebben meegeholpen bij het in de doofpot stoppen:

De beschuldigingen van de voormalige leider van verschillende VN-missies sluiten aan bij het Oxfam-schandaal. Tegen meer dan 120 medewerkers van de Britse hulporganisatie werden vorig jaar beschuldigingen van seksueel misbruik geuit, zoals “The Times” berichtte.

Niet alleen medewerkers van Oxfam zouden systematisch seksuele delicten hebben begaan:

Medewerkers van Oxfam zouden o.a. in crisisgebieden van autochtone vrouwen seks als tegenprestatie voor de uitgifte van hulpgoederen hebben geëist. Het schandaal breidde zich inmiddels uit tot andere hulporganisaties. Zo werden in verband met de organisatie “Save the Children” 31 gelijksoortige gevallen geregistreerd, bovendien waren er twee gevallen bij “Christian Aid”.

Priti Patel beschuldigde enkele dagen geleden de staf van het Britse ministerie van Ontwikkeling (DFID) ervan de uitspraken van het dossier, dat MacLeod aan de autoriteit had overhandigd, in de doofpot gestopt te hebben.

Als minister – Patel trad vorig jaar november af – zouden haar pogingen zijn getorpedeerd om de aandacht te vestigen op het zich aankondigende VN-schandaal. Bovendien zouden regeringsambtenaren op het hoogste niveau op de hoogte zijn geweest van de Oxfam-gebeurtenissen en geprobeerd hebben deze in de doofpot te stoppen, aldus Patel tegenover “The Sun”.

Ze spreekt van een “cultuur van zwijgen” binnen de hulporganisaties. Daardoor zou het voor de “roofdierachtige pedofielen” mogelijk zijn de sector ontwikkelingshulp voor hun daden te misbruiken.


Bron: https://conservo.wordpress.com

Auteur: Hanno Vollenweider

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/02/24 ... in-dienst/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42503
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Oxfam schandaal

Bericht door Mahalingam »

Opnieuw Britse ngo in opspraak voor seksschandaal

Medewerkers van de Britse ngo Mines Advisory Group (MAG), die zich inzet in de strijd tegen landmijnen, hebben in Congo geregeld vrouwen betaald voor seks. Dat heeft de organisatie zondag toegegeven.

De Mines Advisory Group kwam zaterdag in opspraak nadat in de Britse pers was uitgelekt dat verschillende medewerkers in Afrika, voornamelijk in Congo, regelmatig prostituees bezochten tussen 2011 en 2013. De klokkenluider, een medewerker in Kinshasa, had de verantwoordelijken van de organisatie daarvan op de hoogte gebracht, maar die deden niets, zei hij.

De MAG was een van de vele liefdadigheidsorganisaties waar prinses Diana zich voor inzette.

De organisatie heeft die beschuldigingen zondag toegegeven. De ngo heeft de klachten ‘onvoldoende’ onderzocht, zegt een leidinggevende in de Sunday Times. ‘Dat had wel moeten gebeuren, en we hebben veel spijt.’ De organisatie benadrukt wel dat de regels en procedures nadien strenger zijn geworden.

In totaal zijn er in de voorbije tien jaar elf ‘incidenten’ geweest waarbij er sprake was van machtsmisbruik, geeft MAG toe. Vier mensen zijn uiteindelijk ontslagen, drie anderen kregen een waarschuwing. Twee andere incidenten worden nog onderzocht, de twee overige klachten bleken ongegrond.

MAG is na Oxfam de tweede Britse ngo die onder vuur komt te liggen voor een seksschandaal. Bij het Internationale Rode Kruis zijn sinds 2015 23 medewerkers ontslagen voor ongepast gedrag, onder meer met prostituees.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20180225_03375843
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42503
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Oxfam schandaal

Bericht door Mahalingam »

Ook in Syrië waar de Verenigde Naties en internationale hulporganisaties vluchtelingen redden, raken vrouwen van de regen in de drup. Sommige durven niet naar de hulpposten te gaan omdat ze daar uitgekleed worden.
’Vrouwen en meisjes in Syrië seksueel uitgebuit in ruil voor noodhulp’
De daders zouden mannen zijn die namens internationale organisaties hulpgoederen afleveren. Syrische vrouwen en meisjes moesten met de hulpverleners trouwen om voedsel te krijgen in ruil voor seks, zo is te lezen in het rapport. Voor allerlei andere zaken, zoals het krijgen van een lift of andere goederen naast voedsel, moesten seksuele handelingen worden verricht.

Volgens de hulpverleners die het misbruik bij de Britse omroep meldden, is het misbruik zo wijdverspreid dat sommige Syrische vrouwen niet naar hulpcentra durven te gaan omdat ze bang zijn dat ze in ruil voor voedsel hun lichaam moeten aanbieden. De organisaties zouden een oogje dichtknijpen omdat het inzetten van lokale hulpverleners de enige manier is om mensen in de Syrische oorlogsgebieden hulp te bieden.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1725583 ... r-noodhulp
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49740
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Oxfam schandaal

Bericht door Pilgrim »

“Oxfam”...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49740
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Oxfam schandaal

Bericht door Pilgrim »

GroenLinkser wist van wangedrag Oxfam

1 maart 2018

Afbeelding
Tom van der Lee spreekt in de Tweede Kamer. Ⓒ Hollandse Hoogte

“Ik ben medeverantwoordelijk”

AMSTERDAM – Tom van der Lee, Kamerlid namens GroenLinks, was in zijn rol als directielid van Oxfam Novib op de hoogte van het ernstige wangedrag van Britse medewerkers. Hij betreurt dat hij niet ’doorvroeg’.


Dat zegt Van der Lee tegen RTL Nieuws. „Ik betreur het dat ik destijds niet meer heb doorgevraagd. Aan de slachtoffers bied ik persoonlijk mijn excuses aan.”

Terugkijkend vindt Van der Lee – destijds campagnedirecteur en bestuurslid – dat de misstanden direct naar buiten gebracht moesten worden. Ze waren al in 2012 bekend. ,,We hadden dit als organisatie beter moeten doen. En omdat ik directielid was, ben ik daarvoor medeverantwoordelijk.”

Van der Lee wist slechts in algemene zin over het wangedrag. Hij kreeg een kort, geanonimiseerd rapport. „Ik wist niet wat we nu weten, namelijk dat er mogelijk minderjarige prostituees bij betrokken waren. Het rapport waarin meer stond wat er was gebeurd, heb ik nooit ontvangen en ook niet ingezien.”

Orgies en prostituees
Uit een intern rapport bleek laatst dat Oxfam-medewerkers na de aardbeving op Haïti seksfeesten hielden, waarbij hulpbehoevende vrouwen werden uitgebuit. Mogelijk waren ze minderjarig. Sinds de onthullingen kwamen allerlei misstanden naar buiten, van seksueel misbruik van vrijwilligers tot jarenlang gebruik van prostituees.

Afbeelding

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77371
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Oxfam schandaal

Bericht door Ariel »

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49740
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Oxfam schandaal

Bericht door Pilgrim »

Liefdadigheidsorganisaties misbruiken massaal donaties voor zelfverrijking en propaganda

Xander, 09-03-2018

Afbeelding
Westerse hulp aan die ‘arme Syriërs’ belandt veel vaker in de zakken van juist die terroristen die het land hebben verwoest.

‘Goede doelen’ industrie haalt alleen al in Nederland jaarlijks bijna € 3 miljard op – Meer dan helft van alle donaties voor Syrië komt bij ISIS en andere jihadgroepen terecht

Het recente schandaal rond Oxfam, waarvan medewerkers op Haïti zich te buiten gingen aan seksfeesten met minderjarigen, staat bepaald niet op zichzelf. Liefdadigheidsorganisaties blijken de donaties die ze binnen krijgen massaal te misbruiken voor schaamteloze zelfverrijking, en deels ook voor even schandalige antisemitische en/of pro-islamistische propaganda, terwijl ze er tegelijkertijd geen enkel probleem van maken om de argeloze burgers een schuldgevoel over de ellende in de wereld aan te praten. En u maar denken dat u een goede daad verricht door automatisch of incidenteel giften over te maken.

Al die organisaties beweren zich in te zetten voor ‘de mensheid’, ‘een betere wereld’, ‘het klimaat’, ‘de vluchtelingen’, en noem maar op. In werkelijkheid blijken ze vooral de belangen van de directie en medewerkers te dienen. Veel NGO’s zijn enorme bureaucratieën geworden, die het overgrote deel van de gulle giften opslokken om zichzelf soms buitengewoon royale ‘beloningen’ te kunnen geven.

Op Haïti, een van de allerarmste landen ter wereld, hebben Oxfam afgezanten flinke sommen geld gebruikt voor ‘Caligula achtige orgies’, deels met minderjarige kinderen. Terwijl Oxfam zijn ambassadeurs Kristin Davis en Scarlett Johansson ontsloeg nadat ze in advertenties van Israëlische bedrijven verschenen en daarmee symbolisch zouden hebben meegedaan met de zogenaamde ‘onderdrukking’ van de Palestijnen, ondervonden de inwoners van Haïti aan den lijve –letterlijk- hoe het was om daadwerkelijk door datzelfde Oxfam onderdrukt te worden.

Syrische vrouwen rekenen op ‘seks voor hulp’
Volgens de Britse officiële ‘waakhond’ zijn ieder jaar minstens 1000 gevallen van seksueel misbruik door mensen die betaald worden om kinderen en andere kwetsbare mensen te beschermen. Zo maakte ook een NGO van Davi Miliband, voormalig leider van de Labour partij, zich schuldig aan misbruik, fraude en corruptie.

De BBC berichtte dat al heel veel Syrische vrouwen het slachtoffer zijn geworden van ‘hulp’verleners van de VN en Westerse NGO’s. ‘De uitbuiting is zo wijd verspreid, dat sommige Syrische vrouwen weigeren naar de distributiecentra te gaan, omdat mensen er vanuit gaan dat ze in ruil voor hulpgoederen hun lichaam moeten aanbieden.’

Meer dan helft donaties voor Syrië naar terroristen
De Britse Charity Commission constateerde dat meer dan de helft van alle donaties aan kleinere NGO’s –zoals het islamitische Al-Fatiha Global voor Syrië (vele miljoenen per jaar)- in de handen van ISIS en andere jihadgroepen terecht komt. De CEO van Al-Fatiha Global, Adeed Ali, liet zich samen met terroristen van het Kalifaat op de foto zetten – dezelfde jihadgroep die de Britse vrijwilliger Alan Henning had onthoofd. Andere organisaties die hun fondsen gebruiken voor steun aan moslimterroristen zijn de Syrian Emergency Task Force (SETF) en Mercy Without Borders (MWB) (3).

Veel hulporganisaties ‘politiek correct’ ontspoord
In The Spectator wordt erop gewezen dat veel hulporganisaties zijn ontspoord op het moment dat ze ‘politiek-correct’ werden, en het Westen automatisch van ongeveer alle ellende op de wereld de schuld begonnen te geven. ‘NGO Monitor’ wijst er bijvoorbeeld op dat organisaties zoals het Britse ‘War on Want’ regelmatig valse beschuldigingen vanwege ‘genocide’ of ‘misdaden tegen de menselijkheid’ doen aan het adres van Israël.

De topmanagers van Halo Trust, destijds de geliefde organisatie van Lady Diana, werden er in 2014 door actrice Angelina Jolie van beschuldigd zichzelf aanzienlijke ‘advies bonussen’ te geven. Camila Batmanghelidj, de oprichter van The Kids Company, hield er dankzij alle giften een ‘weelderige levensstijl’ op na. Oud minister van Financiën George Osborne sluisde via zijn Libor Fund, bedoeld om oorlogsveteranen te steunen, bijna € 40 miljoen weg.

Goede doelen industrie Nederland haalt jaarlijks bijna € 3 miljard op
Alleen al in Engeland haalt de ‘goede doelen’ industrie jaarlijks € 90 miljard op. In Nederland zijn maar liefst 10,4 miljoen mensen lid en/of donateur van zo’n ‘hulp’organisatie. Totale inkomsten: € 2,8 miljard (in 2016) (2). Het loont enorm om bij zo’n organisatie te werken, want de meeste grote NGO’s geven minder dan de helft van alle giften uit aan ‘goede doelen’. De rest wordt vooral gebruikt om de salarissen of beloningen van medewerkers, met name de topmanagers en directieleden, te verhogen.

VN bracht cholera naar Haïti: 10.000 doden
Tot overmaat van ramp leidt de hulp die nog wel wordt gegeven soms tot nog grotere drama’s. In Haïti deden de humanitaire organisaties na de aardbeving in 2010 meer kwaad dan goed. VN blauwhelmen brachten cholera mee naar het eiland, waardoor er bijna 10.000 mensen omkwamen. De VN troepen bleken ook nog een systematisch kinderen te misbruiken die speciaal daarvoor waren geronseld (waar volgens WikiLeaks ook de beruchte Clinton Foundation bij betrokken leek te zijn). Daarna kwam het Oxfam schandaal.

Amnesty’s banden met pro-jihad organisatie
Het lijkt er dan ook sterk op dat nogal wat ‘goedmenschen’ van deze organisaties er hele specifieke ideeën over ‘hulp’ op nahouden. Ook het wereldbekende Amnesty International blijkt geen schone handen te hebben. Secretaris-generaal Claudio Cordone nam het namelijk openlijk voor islamitische extremisten op, door te beweren dat ‘defensieve jihad’ niet in tegenspraak is met de strijd voor de mensenrechten.

Cordono deed die uitspraak nadat Amnesty in opspraak kwam vanwege de banden met CAGE, een NGO die werd opgericht door de extremistische moslim Moazzam Begg, die campagne voert om gevangen jihadisten vrij te laten. Toen Amnesty’s topofficial Gita Sahgal daar haar zorgen over uitsprak, werd ze meteen geschorst. ‘Gezamenlijk optreden met de bekendste Taliban supporter in Groot Brittannië, die we als verdediger van de mensenrechten behandelen, is een enorme inschattingsfout,’ aldus Sahgal.

Postcodeloterij financierde Hillary Clinton
In de zomer van 2016 werd vanuit gehackte WikiLeaks bestanden duidelijk dat de Nationale Postcode Loterij meer dan $ 25 miljoen had gegeven aan de omstreden Clinton Foundation (net als het ministerie van Economische Zaken, dat € 4,4 miljoen schonk). Uit de gehackte bestanden bleek onder meer dat de Clintons enorme bedragen van hun Stichting voor hun eigen privé doelstellingen gebruiken, zoals het financieren van Hillary’s –mislukte- presidentscampagne.

Oxfam en EU willen 60 miljoen moslims naar Europa halen
De afgelopen jaren zijn tal van Europese, en ook Nederlandse, NGO’s negatief in het nieuws gekomen vanwege het organiseren van illegale mensensmokkel van met name Afrika naar Europa. Het al eerder genoemde Oxfam International startte in 2015 met steun van de Europese Commissie de campagne ‘YouSaveLives’, waarmee men in totaal 60 miljoen moslimmigranten naar Europa wil halen, zodat de islamisering van ons continent onomkeerbaar wordt gemaakt.

Palestijnen drukten al miljarden achterover
Wat de Palestijnen betreft, waar Oxfam –in Nederland deel uitmakend van het anti-Israël front UCP (‘United Civlians for Peace’)- met leugenpropaganda meent voor te moeten opkomen: in 2013 werd in een officieel EU-rapport geconstateerd dat er tussen 2008 en 2012 bijna € 2 miljard aan ‘hulp’gelden voor de Palestijnen spoorloos waren verdwenen. Let wel: dit betrof enkel de hulpfondsen uit België. Van de voormalige Palestijnse leider annex aartsterrorist Yasser Arafat is bekend dat hij tussen de € 500 miljoen en € 1 miljard ‘ontwikkelingshulp’ voor zichzelf achterover drukte. Zijn opvolger en huidige Palestijnse president Mahmoud Abbas had 5 jaar geleden al zo’n € 1,5 miljard bij elkaar gestolen.

Xander

(1) The Gatestone Institute via Zero Hedge
(2) Goededoelen.nl
(3) Hurriyet / Shoebat

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... propaganda
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Oxfam schandaal

Bericht door King George »

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 42503
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Oxfam schandaal

Bericht door Mahalingam »

Uit het interne rapport blijkt dat de hulporganisatie beschuldigingen van seksuele intimidatie rond Raphael Mutiku, een Oxfam-medewerker die de installatie van watervoorzieningen leidde na de verwoestende aardbeving in Haïti in 2010, lange tijd intern probeerde te beteugelen.

De documenten tonen dat Mutiku, een Keniaanse ingenieur, in juni 2010 een ‘laatste schriftelijke waarschuwing’ had ontvangen nadat verschillende van zijn vrouwelijke collega’s hem beschuldigden van seksuele intimidatie. Maar toen Mutiku zes maanden later opnieuw in opspraak kwam omdat hij jonge vrouwen betaald zou hebben voor seks in zijn Oxfam-huis, reageerde zijn overste in het Oxfam-hoofdkwartier dat hij hoopte dat de hulporganisatie dit kon “stilhouden”.
En wie was die overste van hem? Een voor ons inmiddels bekende: de Belg Roland van Hauwermeiren, ontslagen wegens seksfeesten.
https://www.hln.be/nieuws/buitenland/ni ... ~af841225/
Een glunderende Raphael Mutiku:
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49740
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Oxfam schandaal

Bericht door Pilgrim »

Seksschandaal kost Oxfam Novib duizenden donateurs

Geplaatst op 5 april 2018

Afbeelding

Na het seksschandaal in Haïti heeft Oxfam Novib duizenden donateurs verloren. Dat zijn er veel meer dan aanvankelijk gedacht.

Volgens directielid Ton Meijers is de schade groot. ,,In de eerste week waren het zo’n 1.700 opzeggingen, nu zitten we dichter tegen de 7.000 aan.” Oxfam Novib had in Nederland bijna 330.000 donateurs en kreeg jaarlijks zo’n 40 miljoen giften, waaronder erfenissen. Hoeveel donateurs de organisatie exact hebben verlaten én hoeveel geld daarmee verloren gaat, zegt Oxfam nu niet te weten. In juni wordt dat getal in het jaarverslag gemeld. De hulporganisatie probeert afgehaakte donateurs met persoonlijke telefoontjes en brieven terug te winnen.

De opzeggingen stroomden binnen toen de pers op 9 februari meldde dat Britse Oxfam-medewerkers op Haïti seksfeesten hadden georganiseerd, mogelijk met minderjarige prostituees. De hulpverleners waren in het straatarme land om noodhulp te verlenen na de aardbeving in 2010. Bij hulpacties in Tsjaad en Liberia zouden al eerder vergelijkbare feestjes zijn gegeven.

,,Het voelt alsof er een tijd is vóór en ná 9 februari. Als je voor 9 februari op een verjaardagsfeestje of op een schoolplein kwam, zeiden mensen: goh wat mooi dat je bij Oxfam Novib werkt. Na 9 februari kregen we voortdurend vragen of dit nog vaker was gebeurd'', vertelt Meijers tijdens een debat over de affaire, afgelopen week in Den Haag.

Meldlijn
Oxfam Internationaal heeft sinds het schandaal een onafhankelijke commissie ingesteld die meldingen over seksueel wangedrag zal onderzoeken. In de commissie zitten voormalige topvrouwen van de VN en de Wereldbank. Alle bevindingen worden openbaar gemaakt. Ook is een speciale telefoonlijn geopend waar medewerkers 24 uur per dag in verschillende talen melding kunnen maken van misstanden. Hoe vaak daar in de afgelopen weken gebruik van is gemaakt, kan Oxfam niet zeggen. ,,Je moet zoiets de tijd geven om te zien of het werkt'', zegt een woordvoerder.

Alle medewerkers moesten de afgelopen weken opnieuw de gedragscode ondertekenen, die naar eigen zeggen al flink was aangescherpt. In de code staat onder meer dat hulpverleners geen seksrelatie mogen hebben met iemand die hulp ontvangt, vanwege de grote machtsongelijkheid.

https://www.ad.nl/binnenland/seksschand ... ~aa2c522c/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Oxfam schandaal

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Opgeklopte waanzin vol hypocrisie.

Waar komen in de maatschappij geen seksschandalen voor? Zelfs tot in de hoogste kringen (van justitie). Omdat de mens geen vrije wil heeft.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49740
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Oxfam schandaal

Bericht door Pilgrim »

Hoe dichter bij de Verenigde Naties, des te erger de seksuele frustraties

Door Wout Willemsen, 2 mei 2018

Afbeelding

Alsof het schandaal van Oxfam Novib in Haïti niet al erg genoeg was, doet de VN en consorten ook een flinke poging om hun eigen naam door het slijk te halen. Meer dan 66 slachtoffers, waarvan 13 minderjarigen, en dat is pas van januari t/m maart 2018!

Daar gaat het dan om zo’n 50 zaken in Syrië. Er lopen ook tientallen zaken in andere gebieden, voornamelijk in Afrika. Volgens de VN zouden de cijfers hierover niet representatief zijn voor de organisatie, maar ligt het probleem bij de ‘non-gouvernementele organisaties’ (ngo’s). Of met dat soort ngo’s samenwerken óók ‘niet representatief’ is voor de VN laten ze in het midden. In Syrië ging het vooral om zaken waar VN-medewerkers de hulpbehoevenden hun noodhulp zoals voedsel en medicatie pas wilden geven in ruil voor seks, wat er toe heeft geleid dat sommige vrouwen niet eens meer durfden te vragen om noodhulp.

Als Oxfam Novib enige indicatie is voor hoe de VN met dit debacle om zal gaan én hoe overheden en andere organisatie met de VN om zullen gaan, beloofd het niet heel spectaculair te gaan worden. De VN komt vast weer met een gedragscode en een paar overheden en organisaties zullen ‘scherper toezicht’ en een ‘integriteitsbeleid’ willen of de geldkraan wat dichtdraaien.

Heb je niks te doen en wil je je inlezen in al het wangedrag van Oxfam en ngo’s voordat het van Oxfam Novib bekend werd? Dat leest u hier.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/ ... um=twitter
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Oxfam schandaal

Bericht door King George »

NGO's zwijgzaam over hulpverleensters die zijn aangerand en verkracht

Humanitaire organisaties hebben geprobeerd aanrandingen en verkrachtingen buiten het nieuws te houden. Vrouwelijke hulpverleners waren ook slachtoffers van 'interne' leidinggevenden, onthult de Franse krant Libération aan de hand van verschillende getuigenissen. Zo krijgt het #metoo-schandaal bij NGO's een vervolg.


Bob van Huët AD 21-05-18

Met het deze week aangekondigde vertrek van de Oxfam-directeur in Groot-Brittannië, Mark Goldring, is de rust nog niet teruggekeerd. Goldring lag onder vuur vanwege zijn nonchalante behandeling van een schandaal over het veronderstelde gebruik van prostituees in Haïti in 2011, door medewerkers van Oxfam. Libération doet een boekje open over 'intern' seksueel misbruik, waarvan uitgezonden medewerksters binnen non-gouvernementele organisaties (NGO’s) slachtoffer zouden zijn geweest. Het #metoo-schandaal in kringen van humanitaire organisaties krijgt zo een vervolg. Libération kwam na onderzoek met vier getuigenissen van medewerksters van NGO’s die melden te zijn aangerand of verkracht. In alle gevallen wilde de NGO in kwestie de zaak vooral klein houden.

Dronken
‘Ellen’, een Amerikaanse die in 2014 werkzaam was in Irak, vertelt hoe een dronken coördinator haar begon te betasten. Ze wees hem af, maar later die avond drong hij haar kamer binnen. Ze moest worden gered door een andere collega. Toen ze de man aangaf bij haar leidinggevenden, had dat voor de dader nauwelijks gevolgen. ‘Ze hebben hem gezegd dat hij een instructievideo over seksueel wangedrag moest bekijken en ik kreeg een andere woning aangeboden.’ Dat laatste wilde Ellen niet, dus moest ze in hetzelfde gebouw blijven met haar aanrander. Aan het einde van haar contract kreeg ze een slechte notering van de betreffende NGO.

Megane Nobert, een Canadese hulpverleenster in Zuid-Soedan, werd in 2015 gedrogeerd en verkracht door een collega. Haar leidinggevenden verzochten haar erover te zwijgen. Van de verkrachter kreeg ze een brief dat ze uit vrije wil met hem naar bed was gegaan. De man in kwestie ging later aan de slag bij een VN-organisatie. Die wilde er verder geen werk van maken, omdat hij daar op contractbasis werkte.

Liliane, een Française die in Ivoorkust werkte, doet verslag van professionele tegenwerking in 2006 door een leidinggevende omdat ze niet met hem wilde uitgaan. Collega’s zeiden haar: ‘Waar klaag je over, ga met hem dineren en hij tekent je papieren’.

Niet verlengd
Lesley Agams, een Nigeriaanse, vertelt hoe ze acht jaar geleden tijdens een overleg in Londen werd aangerand door een leidinggevende. Toen ze hem afwees, werd haar contract niet verlengd. Een jaar later werd de man ontslagen, overigens pas nadat zij aangifte had gedaan bij de politie.

Een website waar humanitaire hulpverleners hun klachten kwijt konden, ging ter ziele. Het baanbrekende Report the Abuse (Meld het Misbruik) werd vorig jaar gesloten wegens gebrek aan middelen. Achter de site zat Megane Nobert. Zij deed online onderzoek, dat leidde tot meer dan honderd reacties. Daarvan meldde 72 procent tijdens het werk seksueel te zijn lastiggevallen, 13 procent meldde te zijn verkracht. Nobert onderzocht ook de gedragsvoorschriften van meer dan 100 hulporganisaties en NGO’s. Slechts 16 procent zou iets melden over seksueel geweld tegen eigen medewerkers. Sindsdien hebben verschillende VN-organisaties en NGO’s hun beleid aangepast en een zero-tolerancebeleid afgesproken voor seksueel wangedrag van werknemers.


AD
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77371
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Oxfam schandaal

Bericht door Ariel »

Ook greenpeace blijkt niet schoon wat betreft MeToo incidenten .
’Greenpeace stopt #MeToo affaires in doofpot’

Greenpeace zou meerdere #MeToo incidenten tussen werknemers in de doofpot hebben gestopt.

In Zuid-Amerika werden volgens klokkenluiders naaktfoto’s van vrijwilligers verspreid. 44 oud-werknemers spreken in Vrij Nederland van ’een patroon’. Hun klachten zouden zijn weggemoffeld.

Het schandaal speelt zich af op het kantoor van de milieu-organisatie in Buenos Aires. Tien vrouwen en drie mannen klaagden daar over logistiek directeur Leonardo Silva.

Naaktfoto’s
Hij zou onder meer privénaaktfoto’s van een vrijwilligster hebben laten zien aan andere mannelijke medewerkers. Ook stalkte hij vrouwelijke collega’s en maakte denigrerende en seksistische opmerkingen.

Maar ook zijn baas Prieto bleek volgens Vrij Nederland geen haar beter. „Op kantoor keek de directeur naar porno, het geluid aan. Toen we op reis waren voor een campagne, stond hij op een dag vrijwel naakt, met alleen een handdoekje voor zijn geslachtsdeel voor mijn hoteldeur”, citeert het blad een klager.

Greenpeace zegt in een reactie dat Prieto voorlopig op non actief is gesteld. De 44 klagers wendden zich uiteindelijk tot het kantoor van Greenpeace in Amsterdam.

Hotelkamer
In 2011 en 2012 was er ook al een schandaal binnen Greenpeace. In India klaagden twee vrouwen over intimiderende toenaderingspogingen van een mannelijke collega. „Eén vrouw kreeg zelfs het ’bevel’ om zich ’s nachts op ’s mans hotelkamer te vervoegen. In plaats van krachtig in te grijpen, reageerde het management met neerbuigende ’suggesties”, schrijft VN. De vrouwen moesten onder meer leren om beter voor zichzelf op te komen. Achteraf vindt de organisatie dat daar veel te laat is ingegrepen.

„Het besef van deze tekortkomingen bij het Indiase kantoor heeft geleid tot ons initiatief om wereldwijd een nieuwe integriteitssysteem op te zetten, dat vorig jaar unaniem werd goedgekeurd door de vergadering van de algemeen directeuren.”

Bosactiviste
Ook van een kantoor in Zuidoost-Azië kwamen klachten. Een jonge ’Papoea-antropologe en bosactiviste’ voelde zich als werkster gebruikt en vond dat ze ’denigrerend werd behandeld’.

Vrij Nederland constateert: ’Vrouwen krijgen zelf de schuld, klagers worden terugverwezen naar de regionale kantoren waar de daders de hand boven het hoofd wordt gehouden.’

In een schriftelijke reactie laat Greenpeace aan het blad weten dat ’de manier waarop in het verleden met klachten van collega’s bij een aantal regiokantoren is omgegaan’, inderdaad niet door de beugel kan, maar dat er de afgelopen jaren vele positieve maatregelen zijn genomen ’ter voorkoming van gevallen van onacceptabel wangedrag op de werkvloer’.

’Terwijl we in de buitenwereld strijd voerden voor natuur en klimaat, zijn we soms blind geweest voor onrecht binnen onze eigen organisatie. We zijn hard op weg – en soms is die weg hobbeliger dan gewenst – naar een organisatie waarin gelijkheid, diversiteit en inclusiviteit door iedereen worden gezien als onmisbaar voor het realiseren van een groene en vreedzame toekomst. We zijn soms blind geweest voor onrecht binnen onze eigen organisatie.’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42503
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Oxfam schandaal

Bericht door Mahalingam »

Oxfam moet 18 miljoen euro bezuinigen door seksschandaal

In de nasleep van het seksschandaal rond Oxfam moet de hulporganisatie voor 18 miljoen euro gaan besparen. Dat meldt de Britse publieke omroep BBC.


Wegens het schandaal zijn duizenden mensen gestopt met schenkingen aan Ofxam, en vielen ook subsidies van de Britse regering weg. Daardoor moet Ofxam nu gaan snijden in zijn hulpprogramma’s. Het wil zich vooral richten op zijn hoofdkwartieren en ondersteunende functies om ervoor te zorgen dat het leeuwendeel van het veldwerk kan blijven doorgaan.

Vorig jaar had Oxfam voor 408,6 miljoen pond inkomsten, weet de BBC.
https://www.ad.nl/buitenland/oxfam-moet ... ~a81f036d/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77371
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Schandalen met hulpverleners

Bericht door Ariel »

De volgende rel.....Hulpverleners in Afrika 'gaven prostituees medicijnen in ruil voor seks'
Hulpverleners in Afrika 'gaven prostituees medicijnen in ruil voor seks'

Mannelijke medewerkers van Artsen zonder Grenzen (AzG) hebben zich in Afrika op grote schaal bezondigd aan seksueel wangedrag. Zo maakten ze misbruik van (jonge) prostituees en vielen ze collega's lastig, verklaarden vrouwelijke oud-collega's vandaag in een ochtendnieuwsprogramma op de Britse televisie.

Volgens de klokkenluiders - de programmamakers van Victoria Derbyshire spraken er acht - ging het om oudere collega's, werkzaam in hogere logistieke functies binnen de Britse tak van AzG. Het seksuele wangedrag was wijdverbreid, zeggen de vrouwen die anoniem willen blijven. Dit laatste uit vrees om op een 'zwarte lijst' van buitenlandse hulporganisaties terecht te komen. Die organisaties wisselen regelmatig personeel uit.

Weesmeisjes
Een van de klokkenluiders vertelde dat een collega met een lange staat van dienst beweerde dat het mogelijk was om seks te hebben in ruil voor medicijnen. ,,Hij zei: 'Oh, het is zó simpel om medicijnen te ruilen voor seks bij die makkelijke meiden in Liberia'. Hij suggereerde dat veel meisjes die hun ouders hadden verloren tijdens de ebolacrisis, om het even wat op seksueel vlak deden in ruil voor medicijnen.''

De man in kwestie schepte er volgens haar 'vrij vaak' over op tegenover haar en drie of vier collega's die ook in het West-Afrikaanse land hadden gewerkt.

Volgens de BBC lukte het tot nu toe niet om deze beschuldiging te verifiëren. Artsen zonder Grenzen Verenigd Koninkrijk zei meer informatie nodig te hebben om de zaak te kunnen onderzoeken.

Gebruikte condooms
Een andere oud-medewerkster van AzG zei het gevoel te hebben gehad dat er bij sommige oudere mannelijke collega's sprake was van machtsmisbruik. ,,Ze zaten al geruime tijd in Afrika en profiteerden van hun status als westerse hulpverlener. Er heerst binnen de organisatie een sfeer van onfeilbaarheid van sommige roofzuchtige mannen in leidinggevende posities. Mannen van middelbare leeftijd die je vaak feest zag vieren met jonge plaatselijke meisjes. Dat werd dan geseksualiseerd.''

De vrouw werd naar eigen zeggen zelf ook seksueel lastiggevallen door sommige mannelijke collega's. ,,Eentje maakte mijn leven tot een hel. Hij kwelde me echt en bracht voor mijn ogen prostituees mee. Het ergste was dat ik na een paar weken afwezigheid gebruikte condooms in mijn kamer vond. Die had hij bewust achtergelaten, zo vertelde hij mensen. Ik voelde me misselijk en ziek.''

Prostituee als huisgenote
Volgens een andere oud-medewerkster, die in Centraal-Afrika met hiv-patiënten werkte, werd er op grote schaal gebruik gemaakt van plaatselijke sekswerkers. Een oudere mannelijke collega regelde zelfs dat een plaatselijke inwoonster naar de AzG-compound verhuisde, zei de vrouw.

,,Het was vrij duidelijk dat ze een prostituee was maar hij noemde haar zijn vriendin. Ze bracht nacht na nacht met hem door. Het was zo onverholen en wijdverbreid. Ik zag een van mijn jongere mannelijke collega's in het toilet verdwijnen met een prostituee. Ik kende haar omdat ze ook in een plaatselijke bar werkte. Ze vertelde me na afloop dat ze seks hadden gehad en dat mijn collega haar had betaald.''

De klokkenluider zei dat ze het seksueel wangedrag meldde bij haar baas. Die bood volgens haar aan om te bemiddelen maar vertelde ook dat ze ontslagen zou worden als ze de zaak niet zou oplossen met haar collega.

Sexy
Volgens de vrouw vielen mannelijke collega's ook vrouwelijke medewerkers van andere niet-gouvernementele organisaties seksueel lastig. ,,Eentje bleef een vrouw tijdens een videogesprek maar vertellen hoe sexy ze was en vragen waar haar echtgenoot zich bevond. De vrouw schaamde zich en probeerde van onderwerp te veranderen, maar de man hield een kwartier lang vol.''

Het seksueel wangedrag is volgens haar een hardnekkig probleem. ,,Ik denk dat het diepgeworteld zit en deel uitmaakt van de cultuur binnen de organisatie. Er zijn er die het gewoon accepteren. Er zijn er ook die het melden maar er wordt niets mee gedaan.''

'Zorgwekkend'
De Britse tak van Artsen zonder Grenzen liet in een reactie op de verklaringen van de oud-medewerkers weten 'alle gevallen te betreuren waarin mensen het slachtoffer zijn geweest van intimidaties, misbruik of ander wangedrag en/of het gevoel hebben gehad dat er niet adequaat was opgetreden.' De hulporganisatie noemt de beschuldigingen 'zorgwekkend' en zegt dat ze alle meldingen van misbruik en intimidatie serieus neemt.

De nieuwe beschuldigingen vloeien voort uit het schandaal rond seksueel misbruik binnen Artsen zonder Grenzen dat begin dit jaar naar buiten kwam. De medische hulporganisatie kreeg in 2017 wereldwijd 146 meldingen van ongewenst gedrag. In 40 gevallen bleek na intern onderzoek sprake te zijn van misbruik of ongewenst gedrag. In ruim de helft van die gevallen (24) ging het volgens AzG om ongewenst seksueel gedrag tussen collega’s onderling en niet tussen medewerkers en patiënten.

Zeven van die gevallen vielen onder de verantwoordelijkheid van de Nederlandse afdeling van de hulporganisatie. Vijf betrokkenen werden ontslagen. Wereldwijd gebeurde hetzelfde met twintig medewerkers. Artsen zonder Grenzen voert naar eigen zeggen een zerotolerancebeleid ten aanzien van seksueel wangedrag.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie