Nooit meer Groen Links

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18909
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor King George » Vr Mar 30, 2018 12:33 pm

"GroenLinks' liberale vleugel bestaat niet"
https://s.vk.nl/t-a4586868/

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71989
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor Ariel » Vr Mar 30, 2018 1:24 pm

Lees en huiver. Ik vraag me af hoeveel Groen Links stemmers het programma van GL gelezen hebben en achter deze voorstellen staan.

Wat een mooi GroenLinks- overwinningsfeest in Amsterdam! Hier zien we de juichende voorhoede van een moderne progressief-liberale volksbeweging: jong, hoogopgeleid, klimaatbewust en internationaal georiënteerd. Helaas toont het hoofdstedelijk verkiezingsprogramma van GroenLinks een heel ander beeld. Dat houdt namelijk het midden tussen het Communistisch Manifest en een blauwdruk voor een arcadisch, klimaatneutraal werelddorp, compleet met de daarbij horende semitotalitaire trekjes.

Wie het stuk doorleest, merkt al snel dat GroenLinks eigenlijk weinig op heeft met grote steden. De natuur is veel aangenamer. 'Amsterdam herbergt een rijk dierenleven en prachtige natuur', zo lezen we. Die eigenschappen moeten we versterken door natuurgebieden en parken in de stad met elkaar te verbinden en daar ook meer 'topnatuur' te creëren. De heerschappij van de auto is 'definitief verleden tijd'. Vrachtwagens en touringcars komen er niet meer in, cruise-schepen evenmin. Tienduizenden parkeerplaatsen worden opgeheven. Fossiele brandstoffen worden geheel uitgebannen. Zonodig worden windmolens bijgebouwd 'zonder de vereiste provinciale vergunningen'.

Erkend wordt dat Amsterdam een economische motorfunctie heeft voor de regio, maar het massatoerisme en de grote banken en bedrijven op de Zuidas weerspiegelen toch primair de 'schaduwkanten' van economische groei. 'Er is steeds minder plek voor kunstenaars en alternatievelingen', verzucht het program. Schiphol moet inbinden. In principe zijn vluchten naar Europese bestemmingen niet langer mogelijk. Geen woord over de internationale financiële positie van onze hoofdstad, of over de Europese Unie. Die komt in het hele verhaal überhaupt niet voor.

Sociale gelijkheid is ook een topprioriteit. Amsterdam moet een stad worden zonder rijke en arme wijken, zonder kansarme of kansrijke kinderen en met allemaal even gezonde mensen ('meer gelijkheid in gezondheid'). Wie de huur niet kan betalen of schulden maakt, hoeft nergens bang voor te zijn. Dwangbevelen en huisuitzettingen zijn verleden tijd, want Amsterdam wordt een 'deurwaardervrije gemeente'.

Het kraakverbod wordt weer opgeheven. Huizen en kantoorpanden die (tijdelijk) leegstaan, mogen dus weer door willekeurige groepen krakers worden opengebroken en straffeloos worden verbouwd. De wijze woorden van burgemeester Eberhard van der Laan dat particulier eigendom tot de liberale grondrechten hoort, zijn aan GroenLinks niet besteed.

'Mensen die vluchten voor oorlog en geweld, voor vervolging, voor honger of armoede, zijn altijd welkom.' Dus ook economische migranten. Iedereen heeft uiteindelijk recht op een eigen huis, ook als je uitgeprocedeerd bent. Niemand hoeft tegen zijn zin het land uit.

Het groene stadsparadijs voor 'mens, dier en natuur' kent geen georganiseerde misdaad, geen grootschalige drugscriminaliteit en ook geen terreurdreiging. Daarover wordt althans niet gerept in de veiligheidsparagraaf van het manifest. In plaats van repressie en cameratoezicht moet een 'veiligheidsnetwerk' van onder meer scholen, werkgevers, hulpverleners en jongerenwerkers worden opgericht. Politieagenten hebben hooguit tot taak om 'risicogroepen als lhbtiq+ Amsterdammers' te beschermen. Bomaanslagen op cafés en theaters vinden alleen in Parijs of Brussel plaats, ver buiten het veilige werelddorp.

Zwarte Piet wordt van hogerhand in de ban gedaan. Keti Koti daarentegen wordt uitgeroepen tot nationale feestdag, ook al weten waarschijnlijk weinig Nederlanders wie of wat Keti Koti is. Schoolboeken over de vaderlandse geschiedenis moeten worden 'gedekoloniseerd', dat wil zeggen gezuiverd van verkeerde opvattingen over ons nationale verleden (net zoals nu in Polen gebeurt). En ja hoor: 'Alle tunnels, bruggen, pleinen en straten in Amsterdam die vernoemd zijn naar personen met een grauw verleden krijgen een nieuwe naam, te beginnen met de Coentunnel.'

Dit is dus andere koek dan de vooruitstrevend ogende meet-ups van Jesse Klaver, die zich in zijn opgestroopte hemdsmouwen nadrukkelijk modelleert naar liberale stijliconen als Barack Obama of de Canadese premier Justin Trudeau. Je hoort vaak zeggen dat Klaver en Femke Halsema de kosmopolitische, liberale vleugel van GroenLinks vertegenwoordigen, terwijl de Amsterdamse lijsttrekker Rutger Groot Wassink een typische exponent is van de klassiek-linkse traditie. Maar GroenLinks, dat is opgekweekt in een stalinistisch-jezuïtisch-reformatorisch moestuintje, heeft nooit een liberale vleugel gekend. Het is veeleer een antistedelijke dan een grootstedelijke partij.

De regressieve, collectivistische utopie van Groot Wassink en zijn kameraden toont heel aardig het ware gezicht van GroenLinks. Goed om in het achterhoofd te houden als deze grootste partij van Amsterdam een 'progressief-liberale' burgemeesterskandidaat naar voren schuift.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41288
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor Pilgrim » Za Mar 31, 2018 1:58 pm

Het milieu. Nu met meer belazerine!

Geplaatst op 31 maart 2018

Afbeelding

U wordt constant bij de neus genomen. Links mag dan misschien ietsje minder, minder, minder populair zijn. Ze beheerst nog steeds de volledige samenleving. Sterker nog, links wordt steeds extremer. De PvdA is gelukkig weggevaagd, die zien we voorlopig niet meer terug. Maar haar kiezers zijn twee stapjes opgeschoven en stemmen nu op GroenGek.

GroenGek, want groen zijn ze echt niet, gek wel. Het is een vreemde, zeg maar gerust krankzinnige partij. Eerst hadden ze Femke Halsema als PartijLeider. Femke had een leuke hobby: ze reed graag rond in een ouwe Mercedes 200 Diesel. Iets minder vervuilend dan een Trabant, maar ‘duurzamer’. Waar eerzame burgers uit hun net niet splinternieuwe auto getreiterd worden, geen woord over de stokoude roetbak van de Parteileider. Want de Partij is boven alles verheven. Dat is bijna net zo hypocriet als een voorzitster van een Dierenpartij die huwt met een jager. Oeps, die deed dat dus.

Kameraad Femke ‘roetbak’ Halsema werd afgelost door Tofik ‘in de kast’ Dibi. Toffee kwam pas uit die kast toen hij partijleider af was. Want GL benoemde hem als partijleider om mohammedaanse stemmen te trekken. Hoebedoellu, opportunistisch? Die toffee was bepaald geen beste. En smaakte niet naar meer. De mohammedanen hadden allang door dat hij ruiger was dan Kermit de Flikker, en alles behalve een vroom mohammedaan. Die stemden ergens anders. Daarom was de toffee snel over de datum en ging de groene kliko in.

Toen kreeg GL een slim idee. Ze gingen voor knap, dom, en mohammedaans. Ze benoemden Yassir Ferras tot Partijleider. Yasser is een knappe vent, daar worden de #Metoo meisjes nat van. Het buskruit heeft hij niet uitgevonden, maar daar kan hij wel handig mee omgaan. Waarom de politie hem niet nader ondervroeg toen ze een lading explosieven op zijn kantoor vonden, is me altijd een raadsel geweest. Verder heeft hij evenveel verstand van economie als een gemiddelde tuinslak. Iemand die op alle serieuze economische vragen ‘ja, nou en?’ antwoordt, is niet gevat, maar gewoon dom.

Vooral als de nogal ambitieuze plannen van GL waanzinnig hoge investeringen eisen. Dan is ‘ja, nou en?’ geen goed antwoord. “Meneer Klaver, hoe denkt u het basisloon te financieren? Dat vereist een gigantische investering.” Ja, nou en? Dat antwoord diskwalificeerde hem direct voor deelname aan het kabinet. Sterker nog, het diskwalificeert hem voor een wethouderschap fierljeppen in Schubbekutteveen. Want fierljeppen kost geld, en daar heeft Klaver geen verstand van.

Gaan we even verder kijken naar hun belangrijkste onderwerp, de macht het milieu. Ze noemen zich tenslotte niet voor niets groen. Het was met name GL die de gloeilamp wist te verbannen. Philips wist niet wat haar overkwam. De meest antikapitalistische partij ging haar helpen absurd dure lampen te verkopen! Daar hebben ze in Eindhoven niet een fles, maar een krat champagne voor opengetrokken.

De gloeilamp was helemaal niet aan wettelijke vervanging toe. Een gloeilamp kostte een kwartje. Een spaarlamp kost snel een euro of 5. Dus zou u, onder normale omstandigheden, niet alle gloeilampen vervangen, maar hooguit een paar. Dus over een jaar of veertig misschien zouden alle gewone gloeipitjes vervangen zijn. Dat vond GL niet goed, dus gingen ze lobbyen voor een wettelijk verbod. Nu kunt u geen gloeilampen meer kopen, en betaalt u ruimschoots 20x meer voor een simpele lamp. Dat gaat nog erger worden, want spaarlampen zijn chemisch afval. Errug slecht voor het milieu dus. Bijna net zo slecht als die roetbak van Femke Halsema. Heeft Philips al een oplossing voor: de LED lamp. Jammer alleen dat die 4x zoveel als een spaarlamp kost. ‘Ja, nou en?’ Feras zit daar niet mee, de burger betaalt wel. In 20 jaar is uw peertje verhoogd in prijs enkel voor prettig gevoel van een kwartje naar € 15,-.

Komend onderwerp op de GroenGek agenda is de vervanging van CV-ketels door eenhoorns die regenbogen schijten. Het gas hebben we opgemaakt aan leuke dingen voor de mensen, en weggegeven aan Italië. Moeten we nu wat anders voor verzinnen, maar wel duurzaam a.u.b. Die duurzame CV-ketel is er. Alleen kost die geen € 2500,-, maar minstens € 10.000. Ga er maar aan staan! Zolang er idioten op die partij stemmen, zolang blijft die partij van god los en verzint wel iets wat onbetaalbaar is en toch betaald moet worden.

Ander voorbeeldje zijn de Oostvaardersplassen. Da’s een piepklein natuurreservaatje ergens in de wereld. In Nederland groot, maar internationaal niet eens waarneembaar. Het Kruger Nationale Park in Zuid Afrika is 19,485 km². De Oostvaardersplassen zijn 56 km2. Ter vergelijking: Nederland heeft een oppervlakte van 41,543 km². Het Kruger Park is dus half Nederland. Of 347x de Oostvaardersplassen. Je moet echt onder een hunebed opgegroeid zijn om te denken dat je in dat weilandje verschillende kuddes grote grazers op natuurlijke wijze hun leven kan laten leiden. Dat kan niet. Onmogelijk. Een kudde wilde hamsters misschien. Een kudde herten en reeën en Koninckspaarden en Schotse Hooglanders, nee. Maar GL/DP idioten op Staatsbosbeheer zeggen dat het kan, dus kan het. Als de communistische partij zegt dat zwaartekracht niet bestaat zweven we allemaal in de lucht, wat?

Nou zal ik u eens wat echt geks vertellen. Het gaat prima met het milieu! Daar hoort u van op, hè? Ik kom niet zo gek vaak meer in NL, dus elke keer is het voor mij echt anders. De laatste keer zag ik vanuit de trein torenvalkjes, kievieten en grutto’s. Toen in nog in Nederland woonde en regelmatig met de trein reed, zag ik die nooit. Zekers, er kan altijd meer gedaan worden. Net als een website is de natuur nooit af.

Maar je kan ook overdrijven. Dat doe je met spaarlampen, peperdure CV-ketels en leuren met ‘duurzaam’. Waarom? Omdat het niet gaat om het spel, maar de knikkers. Als GL toegeeft dat het een stuk beter gaat met het milieu, dan hoeft dat autootje pesten niet meer, en raken we onze macht kwijt. Wees eerlijk, het is een stuk leuker om je hobby’s uit te oefenen in de gemeenteraad van Islamsterdam of Utrecht dan te moeten werken voor je geld.

Heeft u ooit één groene gek gehoord over de genocide onder weidevogels? Of op zee? Die windmolens zijn niet alleen belachelijk duur, en alles behalve duurzaam. Ze zijn ook guillotines die 30 meter hoog en vele kilometers lang zijn. Voor alles wat vliegt. Voor het wel en wee van een kip offeren we onze agrarische industrie graag op. Maar voor het wel en wee van de natuur? Ach. We moeten afwegingen maken. Onze afweging is onze hobby. Die u betaalt.

Weet u wat duurzaam betekent? Dat iets lang mee gaat. Heeft helemaal niets met milieu te maken. Een Trabant is duurzaam, en die roetbak van Femke Halsema is duurzaam. Dat ze meer rook dan een crematorium uitblazen, doet niet ter zake. Duurzaam betekent enkel een lange levensduur. Auto’s die 50 jaar zonder problemen rijden, zijn duurzaam.

U wordt dus al vele jaren een hoop voorgelogen, en het ziet er bepaald niet naar dat het minder gaat worden. Integendeel. Veel succes strakjes om die ‘duurzame’ CV-ketel te financieren.

Door: H. Numan

https://ejbron.wordpress.com/2018/03/31 ... elazerine/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41288
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor Pilgrim » Do Apr 05, 2018 2:38 pm

Het nieuwe Nederland (volgens GroenLinks)

Geplaatst op 5 april 2018

Afbeelding

Als ik het goed gehoord heb, kan het hersenloze GroenLinks in Amsterdam die stad deze keer eindelijk eens totaal verwoesten. Dat heeft ze al vaker geprobeerd, maar tot nu toe niet met afdoende succes. Maar nu, nu gaat het haar lukken. Alle hypocriete gekken verzamelen: GroenLinks, PvdA, D66 en natuurlijk die huichelaars van de SP.

Wanneer neemt iemand eens het initiatief en smijt wat rotte tomaten naar die lui hun uitgestreken smoelwerken? Dat is wat dat zooitje verdient, bekogeld worden met hun eigen tomaten. Maar dat terzijde.

De grote opperkabouter van Amsterdams bakfiets-links gaat meteen voortvarend van start. Eindelijk kunnen straks alle zielige Calais- en andere illegale bezetters van Europese havensteden in de havenstad Amsterdam van deze kabouter een eigen plekje voor hun bed, bad en brood krijgen. Amsterdam heeft het, Amsterdam wil er nog meer van hebben en Amsterdam zal ze dan gaan krijgen ook.

Avonturiers die hier noch ergens anders in Europa recht hebben om te blijven, mogen in Amsterdam, met onder andere de hulp van linkse kabouters, gewone burgers midden in hun gezicht spugen en brutaalweg stellen ‘hier te zijn en hier te zullen blijven’, hoeveel extra het die gewone burgers aan belastinggeld mag gaan kosten.

Dankzij vriendelijke kabouters krijgen dit soort chanteurs volledig hun zin. Dankzij hen mogen enkel zij nu verder gaan met panden kraken. Zo is er weer een stukje rechtsongelijkheid geschapen door dit gestoorde links. Dit gaat groot feest worden voor alle avonturiers, die dankzij weer andere gestoorde zielen in Europa ronddolen.

Feest in Amsterdam, groot feest, straks aangekondigd op Facebook. Eindelijk slapen er straks honderden zo niet duizenden mensen in een slaapzak gewoon op straat net als ooit eens. Daar hebben veel kabouters over gehoord toen zij nog kleine kaboutertjes waren, dat was ver voor hun tijd en dat wensen ze een keer mee te maken.

Als initiator van het festijn zal de opperkabouter zich in triomf door ‘zijn’ stad laten rondrijden in een extra roet en fijnstof spugende groen geschilderde oldtimer van het meest milieuonvriendelijke lid uit de kabouterclub, om zich door bewonderaars die hem als groots politicus zien, te laten toejuichen. Hele stammen cultuur verrijkende lieden bewonen rijen gekraakte panden her en der door de stad verspreid waar de route langs zal gaan, terwijl de oorspronkelijke inboorlingen met slaapzakken onder bruggen, in portieken en in parken huizen.

Er zijn geen huizen meer voor hen, er wordt ook niets meer gebouwd, rotte plekken kunnen niet worden vervangen, daar zitten vrienden uit Afrika en de rest van de wereld. Amsterdam is opnieuw een soort grote hippiestad waar iedereen water drinkt, zich minstens vijf keer per dag tot een imaginair wezen wendt en waar nieuwe spelen worden uitgevoerd als homo-werpen en stenig de ongelovige. Amsterdam is de eerste stad in Nederland waar honden vanaf dan verboden zijn en varkens natuurlijk ook. Kortom, Amsterdam wordt een stad waar het goed toeven is voor iemand die naar eerdere maatstaven geestelijk volkomen gestoord is.

De eerlijkheid gebied mij ook te stellen dat Amsterdam door ingrijpen van politiek talent tevens de stad wordt waar iedere kraker straks onbeperkt kraken kan. Er is wel een mits aan verbonden; er moet altijd minimaal één lid van de nieuwe elitegroep ‘Wij zijn en blijven voor altijd hier’ bij het kraken betrokken zijn, anders gaat het niet door. Rechtsongelijkheid moet er nu eenmaal zijn in dit nieuwe Nederland.

Door: “bozeoudeman”

https://ejbron.wordpress.com/2018/04/05 ... roenlinks/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41288
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor Pilgrim » Za Apr 07, 2018 1:01 am

Zin in een duurzame toekomst – GroenLinks

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6213
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor Ali Yas » Za Apr 07, 2018 10:19 am

Alleen is handmatige arbeid een stuk milieu-onvriendelijker dan een motor. Het begint al met de voeding: de productie van de kilojoules via planten uit zonne-energie gaat met het adembenemend lage rendement van ruwweg 1 procent. En dan gooien we de helft van dat voedsel ook nog weg.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Mahalingam
Berichten: 38959
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor Mahalingam » Zo Apr 22, 2018 1:52 pm

Is er ergens ooit wel een een vergelijking geweest tussen de nuttige arbeid in een liter benzine en de nuttige arbeid uit een kilo mensenvoeding? En de kosten daarvan vergeleken?

En nu een foto uit de oude doos: Jolande Sap demonstreert in de 2-de Kamer haar uitvinding: het verlengsnoer.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71989
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor Ariel » Ma Apr 23, 2018 5:06 pm

GroenLinks wil het ‘bespreekbaar maken’ om ouderen voortaan niet meer te opereren

Ach ja, die kosten toch alleen maar geld.

Het is ziekelijk, maar GroenLinks heeft een nieuw ziek plan, eentje waar D66 ongetwijfeld wel oren naar heeft. De partij wil dat ouderen voortaan niet meer geopereerd worden. Want dat zou zielig voor henzelf zijn en vooral heel veel geld besparen. I kid you not:

    Tegelijk pleit GroenLinks er deze maandag in een initiatiefnota over ouderenzorg (‘Lachend Tachtig’) voor dat iedere oudere die in het ziekenhuis terechtkomt voortaan gescreend wordt op kwetsbaarheid, onder meer om zo onnodige ‘overbehandeling’ te voorkomen. Dat is volgens de politieke partij beter voor ouderen – die vaak helemaal niet in de ‘behandelmolen’ terecht willen komen – en het kan ook helpen de zorgkosten te beperken.

Toen D66 al die idiote plannen voor ‘euthanasie’ voor ouderen promote werd ons verteld dat het echt niet zo is dat de partij — en andere linkse clubs — afwillen van ouderen. Welnee! Het is om hen te hélpen. Het was allemaal in hún belang. Echt waar.

En nu dit.

Hilarisch genoeg wordt zelfs dit door verzekeraars verpakt als ‘we doen het vóór ze.’ Ja, echt waar:

    Van de ouderen die werden opgenomen in het ziekenhuis, was 20 procent drie maanden later overleden en nog eens 20 procent fors verzwakt. „Dat vonden we best veel”, zegt internist-ouderengeneeskunde Simon Mooijaart (LUMC)… Het ziekenhuis benadrukt dit te doen om de groeiende groep oudere patiënten te behoeden voor belastende medische behandelingen. Die kunnen riskant zijn en hebben niet altijd zin als iemand al zo kwetsbaar is.

Ja, ja. Houd maar op. Het is ons allen duidelijk waarom jullie dit willen: geld, geld, geld. Drie maanden extra leven is voor heel veel mensen fantastisch. Het geeft ze 90 dagen om extra te genieten van het leven, van de kinderen, van de kleinkinderen. Die drie maanden zijn geen straf, maar een fantastische extra.

Een kind begrijpt dat nog, maar ja, ziekenhuizen, verzekeraars en politieke partijen moeten toch een trucje verzinnen om hun plannetje om ouderen sneller de dood in te jagen te verkopen. En dus komen ze hiermee.

Leuke partij hoor, die club van Jesse Klaver.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38959
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor Mahalingam » Ma Apr 23, 2018 7:37 pm

Het is statistisch waar dat een mens in Nederland gedurende zijn leven de grootste ziektekosten maakt (80%?) gedurende de laatste 6 maanden van zijn leven. En dit is kennis achteraf.
Daar zit geen voorspellende waarde per persoon in. En dan gaan verzekeraars net doen van wel.
Dus als de dokter op tijd beslist "U bent oud. Nu gaat U grote kosten maken dus u zal niet lang te leven hebbben dus laat maar zitten." dan bespaart dat aanzienlijk op de gezondheidskosten.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71989
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor Ariel » Di Apr 24, 2018 10:27 am

Wie bepaalt of opa of oma nog een nieuwe heup mag? En mag ook de politiek er iets over zeggen? GroenLinkser Corinne Ellemeet wakkert die discussie aan in haar zorgplan voor senioren.

Het Groen Links vrouwtje Corinne Ellemeet is 41 jaar. Stel dat haar plannetje om te kijken of een operatie of behandeling nog wel zinvol is doorgaat, dan wens ik Corinne Ellemeet op 75 jarige leeftijd heupklachten toe, en een arts die haar verteld dat een operatie of behandeling op haar leeftijd niet meer zinvol is.

Ellemeet blijkt, net als voormalig VVD-minister Edith Schippers, voorstander te zijn van meer discussie tussen arts en patiënt of een operatie of behandeling nog wel zinvol is. Maakt die de kwaliteit van het resterende leven inderdaad beter, of kan de ingreep beter achterwege blijven? Zo’n gesprek moet overbehandeling tegengaan. Sterker, als uit de screening blijkt dat een oudere patiënt nog maar zes maanden te leven heeft, moet volgens Ellemeet vooral gesproken worden over de verzorging in die laatste levensfase, schrijft ze in haar seniorenplan.

Zorguitgaven
Bestuursvoorzitter Chris Oomen van zorgverzekeraar DSW is blij dat de politica de discussie nieuw leven inblaast. Nu de zorguitgaven de pan uit rijzen is dit onderwerp volgens hem het ’allerbelangrijkste’. „Specialisten zoeken altijd naar mogelijkheden om een aandoening te behandelen. Als er nog opties zijn, dan gaan ze er automatisch vanuit dat ze dat moeten doen.”

Daarbij gaan ze volgens Oomen voorbij aan de vraag of het nog wel zinnig is om een behandeling te doen. „Wanneer specialisten bij patiënten informeren hoe zij het einde van hun leven zien, en of zij wel toe zijn aan een zware behandeling, dan zullen ze vaker in goed overleg beslissen iets niet te doen.”

Overbehandeling is een groot probleem, beaamt Guy Widdershoven, hoogleraar medische ethiek aan de VU. Hij plaatst wel vraagtekens bij de ’nog zes maanden te leven-grens’.

Omroepbaas Jan Slagter, die momenteel ook een tehuis voor dementerenden bestiert, noemt een vorm van ’screenen’ zoals de GroenLinks politica voorstelt ’dubieus’.

Hellend vlak
„De politiek moet niet aan dit soort ethische kwesties komen”, zegt Slagter stellig. „Ik vond de discussie over voltooid leven al een hellend vlak, dit klinkt als een volgende stap.”

De Patiëntenfederatie Nederland is voorstander van discussies over nut en noodzaak van operaties of behandelingen. Zelfs als daar standaard een screening van de oudere aan voorafgaat. Ouderenorganisatie Anbo vindt de discussie over hoe ver een patiënt behandeld moet worden, legitiem. „Maar die moet los van leeftijd worden gevoerd”, zegt Atie Schipaanboord. „Ik durf een verplichte kwetsbaarheidstest niet bij zeventig jaar te leggen. En alleen een kostendiscussie vind ik niet interessant.”

In de loop van dit jaar zullen minister Bruno Bruins (Medische Zorg) en de ziekenhuizen met een nader uitgewerkt plan komen. Duidelijker moet worden wat behandelingen eigenlijk toevoegen aan de kwaliteit van leven van patiënten.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 18581
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor mercator » Di Apr 24, 2018 10:54 am

De ergste "overbehandeling" is die van gezonde moslims die van over de hele derde wereld hier komen aanwaaien. Die mankeren doorgaans helemaal niks, zullen nooit iets presteren en toch worden alle medische en andere voorzieningen hen hier gratis aangeboden. Wie dat wil verhalen op de eigen ouderen die nb heel die sociale zekerheid hebben opgebouwd beschikt over een door en door zieke geest.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18909
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor King George » Di Apr 24, 2018 11:27 am

Moeten wij hiervoor nou tot na ons 70-ste doorwerken?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41288
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor Pilgrim » Di Apr 24, 2018 10:59 pm

Motie Halsema (27-10-2010)...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41288
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor Pilgrim » Wo Apr 25, 2018 12:57 am

Yasser Feras...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18909
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor King George » Wo Mei 09, 2018 8:32 am

Ouderenzorg bij Groen Links: Doorwerken tot je 70ste en daarna snel een voltooid leven.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 38959
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mei 11, 2018 9:22 pm

Een bekend lid van Gr. Links is de communistische multimiljonair Paul Rosenmöller.
LOL! Telegraaf gooit Paul Rosenmöller voor de bus
Geen grotere voorstander van de Wet normering topinkomens dan GroenLinks uiteraard, behoudens wanneer zij daardoor zelf in de portemonnee worden getroffen.

De Telegraaf opent vandaag met links lullen rechts vullen-nieuws over Paul Rosenmöller: 'GroenLinks-coryfee Paul Rosenmöller blijkt tegenwoordig de filosofie van het grote geld hartstochtelijk te verdedigen. De linkse voorman van weleer heeft zijn Haagse netwerk gebruikt om te lobbyen voor riante salarissen voor de top van de AFM'.
Zo verdient AFM-bestuursvoorzitter Merel van Vroonhoven dankzij Rosenmöller €233.000 per jaar in plaats van de maximaal toegestane €187.000. Rosenmöller is onder meer voorzitter van de raad van toezicht bij de AFM en heeft ook voor andere AFM-bestuurders hogere salarissen weten te regelen.

Uiteraard kan de Telegraaf het niet nalaten om er fijntjes op te wijzen dat Rosenmöller als vakbondsman altijd tegen topsalarissen streed en 'aan de wieg heeft gestaan' van wetgeving tegen hoge salarissen. Voeg daar nog bij dat Jesse Klaver onlangs met rammelwetgeving op de proppen kwam tegen hoge bankiersbeloningen en dan weten we allemaal hoe de hazen lopen bij Groenlinks, waar Klaver en Rosenmöller niet wilden reageren op het lobbynieuws. Hadden ze wat ons betreft wel mogen doen. Ministers in Nederland verdienen met €187.000 per jaar weinig en daarmee bestuurders in de (semi-)publieke sector ook. Soms moet je gewoon wat meer betalen om goede mensen te krijgen en te houden.
https://www.daskapital.nl/5151011/lol-telegraaf-gooit-paul-rosenmoller-voor-de-bus/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41288
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 11, 2018 10:34 pm

Paul Rosenmöller is NOG STEEDS een zakkenvöller

@Mosterd | 11-05-18

Afbeelding

Goh wat een venijnig stukje in De Telebelg, je zou bijna zeggen dat ze de pik hebben op Paul Rosenmöller. En je zou bijna zeggen dat Paul Rosenmöller hypocriet is.

Paul Rosenmöller kent u wellicht nog. Stond aan de wieg van de grafkist van Pim Fortuyn. Groep Marxisten-Leninisten. VVD GroenLinks. Baantjes. Multimöljonair. Graaien en graaien. Enfin, de draagvader van Jesse Klaver lobbyde kennelijk voor een hoger dan toegestaan salaris voor Merel van Vroonhoven, de voorzitter van de AFM, alwaar Rosenmöller zelf in de raad van toezicht zit. "De oud-vakbondsman wilde niet dat dit topsalaris van circa 220.000 euro afgebouwd zou worden en vroeg daarom om financiële compensatie voor haar, hij zou dit meer 'marktconform' vinden. Ook een andere, nog te benoemen, AFM-bestuurder zou volgens Rosenmöller meer moeten kunnen verdienen dan een minister." Nu is gesteggel over poen niet nieuw bij de AFM, maar dit is toch wel erg cru. Jarenlang voor de bühne een grote muil over topinkomens en dan met terugwerkende kracht iedereen in de bips nemen. Links löllen, rechts völlen. En nu wil grote jongen Rosenmöller 'niet reageren'. Nou ja. Da's tenminste weer eens wat anders dan 'niet regeren'.

https://www.geenstijl.nl/5141963/wie-had-dat-gedacht/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38959
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mei 21, 2018 9:17 am

Een ondervraging interview met Thierry Baudet waarin ook Jessse over de tong gaat.
Ik probeer duidelijkheid te krijgen.

,,Moet het allemaal zo duidelijk zijn in het leven? Zo ‘platgeslagen’? Steeds weer die opgewarmde prak van quotes, terwijl ik zo’n positief verhaal heb. Waarom vraag je Jesse Klaver niet naar de moeders die hun kinderen geen ham meer naar school durven te geven? Naar de homo’s die in elkaar worden geslagen? Naar de meisjes die lijden onder sissende Marokkaanse jeugdbendes, stiletto’s in hun zak? Klaver, die heeft bloed aan zijn handen.’’

Moet ik Klaver al die dingen kwalijk nemen?

,,Ja. Hij en al die andere linkse politici met hun ideaal van open grenzen hebben ervoor gezorgd dat het Westen wordt ondermijnd door radicale moslims. Dat onze cultuur, onze waarden, onze veiligheid onder druk staan. Jesse Klaver is pas een keiharde, cynische, onverschillige politicus.’’
https://www.ad.nl/binnenland/thierry-baudet-nederland-bestaat-over-vijftig-jaar-niet-meer~a03f93df/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15649
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Mei 21, 2018 9:42 am

Paul Rosenmöller heeft zijn rijkdom aan zijn vader te wijten, naar mij bekend is.

Ik vond hem een enorme gevaarlijke klootzak. Deze benaming slaat vaker op dit soort hoog begaafde intellectuelen die menen de klok van de linkse gedachteassociatie naar de volmaakte mens te hebben horen luiden en niet weten waar de klepel van de werkelijkheid zich bevindt. Maar, hij is het allemaal ontgroend. Eerlijk is eerlijk. Hij heeft op een zeker moment zijn politiek gemaakte fouten ruiterlijk toegegeven.

Tsja . . . dat komt gelukkig weleens voor bij dit soort mensen die op latere leeftijd toch nog tot inzicht komen dat het met de linkse idealen voornamelijk om een hoop geschreeuw en weinig wol gaat. Maar . . . een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken. En daar weet Paultje alles van. Hij blijft een smerige huichelaar. Ach, dat ik daar nog ingetrapt ben. Het is niet voor niets dat dit soort linkse ratten zoveel gemeen hebben met de dragers van het islamvirus.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18909
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor King George » Vr Mei 25, 2018 10:45 am

Lekker dan: Jesse Klaver casht flink met gratis verbouwing van RTL-sinterklazen

Afbeelding
Foto: De Eigen huis en tuin-aflevering met Jesse Klaver. Bron: Screenshot RTL.

Door Tim Engelbart 25 mei 2018

Nooit meer botte scheermesjes!

Afgelopen april zond RTL een aflevering van Eigen huis en tuin uit met GroenLinks-roerganger Jesse Klaver. Vandaag blijkt dat Klaver daarmee dubbel gescoord heeft: én meegedaan aan een programma waarmee hij nog maar eens kan laten zien wat voor een ‘leuke, gewone man’ hij is (en je dus op hem moet stemmen), én ondanks Klavers riante salaris van een ton per jaar dat allemaal helemaal op kosten van de tv-zender. Het Tweede Kamerlid heeft er zelf geen cent in hoeven steken:

    “GroenLinks-leider Jesse Klaver heeft van televisieprogramma Eigen huis & tuin een opknapbeurt voor het halletje van zijn historische Haagse stadswoning cadeau gekregen. Dat blijkt uit een nieuwe versie van het Geschenkenregister van de Tweede Kamer. Het vertrek van de groene leider kreeg nieuwe lambriseringslatjes en een verfbeurt. Ook kreeg Klaver van het RTL-programma een kapstokje voor zijn kinderen. Hun jasjes hangen nu aan op maat gezaagde boomstammetjes. Onbekend is wat de make-over heeft gekost.”

Kortom: wil je gratis op vakantie? Word dan BN’er, want dan kan je met de publieke omroep in één van diens tienduizend reisprogramma’s gratis op vakantie. Wil je echter kosteloos je huis verbouwen? Word dan BN’er, want dan kan je met RTL helemaal voor noppes je huis van een nieuw dakkapelletje of volledig gerenoveerde ontvangsthal voorzien.

Toch handig, die peperdure cadeau’s die je in ontvangst mag nemen als Tweede Kamerlid. En totaal niet corrupt hoor. Zeker ons Jesse niet. Die zou RTL noooooit een politieke wederprestatie leveren. Toch? Toch?!


TPO
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 38959
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jun 01, 2018 3:39 pm

De appeltjesgroene weiden die er in Afghanistan waren, nou , die zijn er ook in Nederland.
En wie rollen er in het gras? Deze twee:
Afbeelding
Tik op vingers voor partijvoorzitter en Kamerlid GroenLinks voor verzwijgen relatie
Tweede Kamerlid Rik Grashoff en partijvoorzitter Marjolein Meijer hebben een jaar lang hun liefdesrelatie verzwegen. Dit maakt GroenLinks bekend na vragen van EenVandaag, dat wilde weten of de relatie gemeld is en of er mogelijk sprake is van belangenverstrengeling. Naar aanleiding hiervan hebben de twee hun relatie opgebiecht en is besloten dat partijvoorzitter Meijer niet langer deel uit maakt van de commissie die functioneringsgesprekken voert met de Tweede Kamerleden. De partijleiding van GroenLinks is verrast en geïrriteerd, blijkt uit een schriftelijke verklaring.

Er wordt verstrengeld. Maar is er ook belangenverstrengeling?
"De Tweede Kamerfractie, het partijbestuur en de toezichtraad hebben geconstateerd dat zij geen aanwijzingen hebben dat de relatie heeft geleid tot conflicterend handelen. " zegt Gr. Links. :roll:
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/tik-op-vingers-voor-partijvoorzitter-en-kamerlid-groenlinks-voor-verzwijgen-relatie/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38959
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jun 06, 2018 9:25 am

Liefde maakt meer kapot dan je lief is ?
Voorzitter en Kamerlid GroenLinks vertrekken om liefdesrelatie
Meijer en Grashoff biechtten vorige week op dat ze sinds april vorig jaar een relatie hadden. Het leek toen bij een uitbrander te blijven, ook al lag de liefdesverhouding de partij zwaar op de maag omdat Meijer onder meer functioneringsgesprekken met Kamerleden en dus ook met Grashoff moest voeren. Toen de voorzitter die taak neerlegde leek de kou uit de lucht.

Dinsdag kwam het partijbestuur ter ore dat Meijer en Grashoff al voor de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar samen waren. ,,Dat veroorzaakte een vertrouwensbreuk'', laat GroenLinks weten.
Stevig gepraat

Partijleider Jesse Klaver wijst erop dat er vorige week ,,stevig is doorgepraat en indringend gevraagd: is dit het hele verhaal? Als vervolgens blijkt (...) dat de relatie eerder is ontstaan, dan is het vertrouwen beschaamd." De twee hebben daarop hun ontslag aangeboden.
https://www.trouw.nl/democratie/voorzitter-en-kamerlid-gl-vertrekken-om-liefdesrelatie~a3ead104/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38959
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jun 06, 2018 9:20 pm

De dag dat de laatste auto verbannen is en iedereen fietst zal er een groene opstaan die zegt dat fietsen de konijnen bang maakt en moet verboden worden.
https://twitter.com/eerlijkesos/status/1004063274579656704
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41288
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor Pilgrim » Za Jun 09, 2018 11:58 pm

UTRECHT, ruimte voor iedereen...?!

Geplaatst op 9 juni 2018

Afbeelding

Te beginnen met deze titel... hoezo ruimte voor iedereen? Dat is nog maar de vraag. De ervaring van de afgelopen 45 jaar is dat sinds de wet op de gezinshereniging uit 1973 van de VVD´er en architect van deze wet, Hans Wiegel, er indertijd voor gezorgd heeft dat ons zo ooit geliefde Nederland in de afgelopen 45 jaar totaal veranderd is qua samenstelling in een steeds meer onmogelijke en uiterst kostbare multiculturele samenleving. Een samenleving, waarin steeds meer Nederlanders zich ongelukkiger en achtergesteld zijn gaan voelen als buitenstaander in eigen land, in eigen stad en Utrechters zijn daarbij helaas niet uitgezonderd.

Het lijkt erop dat Utrecht steeds harder blijkt te groeien, met steeds meer mensen, met thans 347.574 inwoners op dezelfde 94 km², wat nu neerkomt op 3.695 inwoners per km². Utrecht is hiermee, op 5 gemeentes ná, de meest dichtbevolkte gemeente van Nederland. Moeten we hier blij mee zijn? Ik denk het niet en vele andere Utrechters met mij. Ook de Syrische hoogopgeleide apothekers bleken een mythe en in de praktijk minder vaak hoogopgeleid dan eerder is gesuggereerd: slechts 20% van hen heeft een Syrisch diploma hoger onderwijs en slechts 12% heeft betaald werk. Dat blijkt immers uit onderzoek door het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) naar de integratie van Syrische vluchtelingen in ons land. Utrecht hoeft m.i. dan ook geen woonruimte voor Syriërs te reserveren uit het inmiddels vrijwel geheel veilige Syrië. En wat is nou nog leuker dan met z’n allen in het kader van vele handjes maken licht werk Syrië weer te herbouwen naar eigen inzicht! Een land overigens met veel meer zonuren dan het uiterst natte Nederland.

Spoiler! :
7. “Utrecht bruist en met veruit de meeste Utrechters zou het goed gaan...” Dit is echter in tegenspraak met het jaarverslag van De Nederlandse Bank (DNB) van 09-02-2018 (Bron A.D.), waarin men bevestigt dat onze koopkracht sinds 2002 helemaal niet is toegenomen. Wéllicht wél de economie, maar de gewone Utrechter heeft hiervan niet geprofiteerd. Sterker, een steeds groter aantal Utrechtse kinderen groeit op in armoede.

De raadscoalitie is voornemens meer te gaan doen tegen discriminatie. Doch discriminatie ontstaat alleen doordat steeds meer Utrechters tegen hun zin moeten delen, terwijl de koopkracht van diezelfde Utrechters, sinds 2002, zoals eerder gezegd, niet substantieel toeneemt. Dit is een voedingsbodem voor polarisatie, het gevoel van positieve discriminatie en zich achtergesteld voelen door de vele nieuwkomers met van gemeentewege verkregen urgentieverklaringen.

8. ONDERWIJS, JEUGD EN TALENTONTWIKKELING: Er is volgens de bron http://www.theheartofholland.com in Utrecht een groeiend tekort aan docenten. Dit verbaast me niet, want met 168 verschillende nationaliteiten is het voor de gemiddelde Utrechtse docent vrijwel onbegonnen werk leerlingen wat aan te leren.

Er zou volgens deze raadscoalitie meer ingezet moeten worden op preventie, bijvoorbeeld door een nauwe samenwerking tussen scholen en ‘buurtteams’. Wat onder buurtteams wordt verstaan, wordt echter niet toegelicht. Zijn dit geüniformeerde wijkagenten of buurtvaders? Wat kan ik me daarbij voorstellen?

Zo geeft U onder andere aan dat bibliotheken in de wijken zeer belangrijk zouden zijn. Wij hebben hierover onze twijfels, want de gemeentelijke bibliotheek lijdt al jaren miljoenen verlies, omdat de fysieke belangstelling in het boek afneemt en wordt vervangen door digitale leesmogelijkheden.

9. Ook wil deze raadscoalitie meer in gaan zetten op voldoende betaalbare woningen. Hoewel de woningvoorraad in Utrecht het snelste toenam in heel Nederland met ruim 7.660 woningen, waren hiervan slechts 490 of amper 6% betaalbare (sociale) huurwoningen, zo gaf de Voorjaarsnota 2018 op pagina 13 ook al aan. Ondertussen zijn de Utrechtse woningen in 5 jaar maar liefst 42% duurder geworden.

10. ECONOMIE, VESTIGINGSKLIMAAT EN ARBEIDSMARKT: Ook wil de raadscoalitie veel meer gaan inzetten op (internationale) bedrijven die met name ‘groen’ zijn. Dit is echter niet te rijmen met de enorme bouwambities van 44.000 woningen vóór 2030, hetgeen neerkomt op minstens 140.000 extra inwoners en vanwege de veel duurdere lokale huizenmarkt en het hierdoor noodzakelijke twee verdienen voor echtparen, ook nog eens 80.000 auto’s erbij. Daar komt nog eens bij dat Utrecht op dezelfde 94 km² ongetwijfeld veel verlies heeft aan natuurschoon en groenstroken waardoor de meest ambitieuze GL-partij in onze raadscoalitie letterlijk begraven dreigt te worden in haar eigen wensdromen van steeds meer beton en verstening in Utrecht.

11. De raadscoalitie zou aandacht hebben voor de toekomst van onze winkelcentra? Dat wordt tijd, want de winkels hebben al jaren last van inkomstenderving vanwege het digitale winkelen en toenemende parkeerproblemen in onze stad.

12. CULTUUR EN EVENEMENTEN: Onze culturele ’trekkers’ zouden zichzelf moeten kunnen bedruipen. Er is kennelijk te weinig publieke behoefte, want al jaren draait de Utrechtse cultuur in de rode cijfers. Ook telt Utrecht, volgens onze voorjaarsnota, maar liefst 2527 gesubsidieerde instellingen die gezamenlijk onze jaarlijkse begroting voor 214,7 miljoen leegeten. Het is wellicht geen overbodige luxe als eens serieus gekeken gaat worden naar de meerwaarde voor de Utrechters zélf en of de betreffende instellingen überhaupt wel beschikken over een licentie als ‘algemeen nut beogende instelling’ (ANBI) waarmee vrijwilligerswerk ook nog eens fiscaal aftrekbaar wordt en de bewuste stichting en vereniging zichzelf beter kan bedruipen, wellicht zonder subsidie en minder ten laste komt van de Utrechtse belastingbetaler.

Op basis van de Visie ‘religieus erfgoed’ wil men initiatieven in de stad stimuleren om de komende jaren hierin te investeren. Onze fractie is zeer benieuwd hoe men dat denkt in te vullen bij steeds minder kerkgang.

13. ACTIVERING, INKOMEN EN AANPAK VAN ARMOEDE: Dat het met de Utrechters qua koopkracht niet beter gaat, blijkt wel uit het feit dat er in 9 van de 10 Utrechtse wijken een voedselbank gesitueerd is. Opmerkelijk hierbij is dat Utrecht Noordoost geen voedselbank (nodig) heeft.

14. Ook is het opmerkelijk dat er al 42.000 Utrechters zijn, die feitelijk op of onder de armoedegrens leven, en dankzij de U-pas toch kunnen meedoen in bepaalde voorzieningen. Van gemeentewege kost dit 2,5 miljoen per jaar.

Deze raadscoalitie streeft naar een zogeheten ‘regelarme’ bijstand. Een dergelijk regelarm karakter nodigt o.i. veel te snel uit tot misbruik en fraude, dus onnodige stigmatisering van de echt behoevende Utrechters.

15. IEDEREEN KAN MEEDOEN: De raadscoalitie is van mening dat Utrecht zoveel ‘rijkdom’ zou hebben aan vanwege diversiteit en culturen. M.i. is er echter geen sprake van een ‘rijke’ gemeente als er sprake is van 42.000 Utrechters met een U-pas en de rest van de Utrechters heeft sinds 2002 geen fysieke koopkrachttoename meer ondervonden sinds 2002. (pagina 7 van deze nota) Deze stelling lijkt op demagogie van de nieuwe gemeenteraadscoalitie. Deze stelling geldt ook voor de zeer geringe kansen op een betaalbare woning in Utrecht met een wachttijd van 9,4 jaar.

16. De raadscoalitie blijft van mening dat er opvang moet blijven voor ongedocumenteerden of in gewoon Utrechts ‘uitgeprocedeerde illegalen’. Wij zijn echter van mening dat iedereen, en zeker uitgeprocedeerden, géén recht hebben op opvang en de Nederlandse wet ter zake onverkort gehandhaafd moet blijven.

17. Utrecht is niet alleen een relatief jonge stad met veel (internationale) studenten, maar ook het aantal ouderen stijgt de komende jaren aanzienlijk. Het is daarom zaak om naar voorbeeld van de gemeente Rotterdam alle 75+ ers in kaart te brengen en van ambtswege te registreren in hoeverre zij zorg behoeven, minder valide geraken of vereenzamen.

18. Utrecht beweert in 2018 een ‘dementievriendelijke gemeente´ geworden te zijn. Utrecht heeft een enorm potentieel van maar liefst 100.000 vrijwilligers. Wellicht ligt hierin een fraaie taak voor een substantieel deel van de 2527 stichtingen en verenigingen die nu met 214,7 miljoen onze begroting ‘leegeten’ via ANBI gerelateerde vrijwilligers in te zetten voor onze Utrechtse ouderen, waarvan velen Utrecht hebben geholpen met de wederopbouw ná WO-II.

20. Utrecht wil gaan experimenteren met gereguleerde wietteelt. Dit om kweek en verkoop in eigen beheer te krijgen, hiermee meer eigen inkomsten te realiseren en tegelijkertijd de drugscriminaliteit in Utrecht effectief te gaan bestrijden, zodat dit niet meer ten koste gaat van de eigen politie en de politie zich op andere (wijk) taken kan richten. Men dient er echter wel voor te waken dat er geen substantieel drugstoerisme uit andere West-Europese landen ontstaat.

VEILIGHEID: Hoewel de (papieren) criminaliteitscijfers, vanwege minder aangiftebereidheid en onderbezetting bij de politie, op een aantal terreinen een dalende trend laten zien, neemt het gevoel van onveiligheid echter niet af. Wellicht is het een idee om naast het (beperkte) aantal camera’s op flexibele wijze drones als extra ogen voor de dienders in te zetten. Ook is het van belang dat er in alle 10 Utrechtse wijken 24/7 een politiebureau gevestigd gaat worden.

23. INLEIDING: In 2025 passeert Utrecht de grens van 400.000 inwoners op dezelfde 94 km² dan nu het geval is. Deze groei geeft m.i. geen extra energie, zoals deze raadscoalitie verwacht, maar veroorzaakt juist allerlei extra irritaties, gelet op de vele verkeerstechnische blunders, zoals geconstateerd met de wegversmallingen aan de Tolsteegsingel, Maliesingel, waarbij kwetsbaar (fiets) verkeer zonder veiligheidsdrempels het moet opnemen tegen sneller autoverkeer. Een dergelijk beleid vergt onnodig veel extra ongelukken en ongemak. Meer verkeer veroorzaakt overigens ook meer CO2 uitstoot en geluidsoverlast voor 27% van de Utrechters.

Deze raadscoalitie wil van Utrecht ‘de fietsstad van de wereld’ maken, terwijl het OV en de fiets al topzwaar gesubsidieerd zijn met jaarlijks 200 miljoen blijkens de voorjaarsnota van 2018. Vergeleken met de vrijwel ongesubsidieerde automobilist die hiervan slechts een fractie verkrijgt.

De raadscoalitie wil ook het hergebruik van grondstoffen stimuleren en de gescheiden inzameling van afval verbeteren. Probleem is alleen dat het met de hoogbouw in Utrecht niet wil lukken en het met de dichte laagbouw in Noordoost ook niet wil vlotten. Ook voor invaliden en 65+ers is het vaak een (te) grote opgave om volle vuilniszakken over grote afstanden naar de ondergrondse containers te sleuren. Voor deze groep zou ik als gemeente de afvalstoffenheffing, als tegemoetkoming voor de verdwenen ophaaltaken van de gemeentereiniging, vrijstellen.

RUIMTELIJKE ORDENING EN WONEN: Uitgangspunt bij alle nieuwbouw in de wijken is dat deze gasloos wordt en nul op de meter. Hierbij zou men kunnen denken aan zongericht bouwen, waardoor een besparing ontstaat van 350 m³ op de gasmeter, gecombineerd met de aanleg van goedkope (Chinese) zonnepanelen zonder importheffing. Over ‘groene gevels’ worden wij niet enthousiast, omdat aangroei het voegwerk in de gevels kan aantasten en onderhoudswerk aan gevel en kozijnen kan belemmeren.

27. De raadscoalitie wil doorgaan met ‘huisjesmelkers vervolgen’. Dit lijkt mij symboolpolitiek. Het huisjes melken in Utrecht krijgt minder kans bij meer woningaanbod en minder migratie.

MOBILITEIT: De nieuwe raadscoalitie blijft onverminderd kiezen voor groei binnen de bestaande stad op dezelfde 94 km², hetgeen een versnelde afbraak betekent van de leefbaarheid qua woningaanbod, verkeerscongestie, CO2 uitstoot en geluidsoverlast.

Men blijft streven naar Utrecht als fietsstad nummer 1 van de wereld. De argumenten zijn dat de fiets relatief weinig ruimte in zou nemen, schoon, goedkoop en gezond zou zijn. Men houdt er echter geen rekening mee dat Nederland jaarlijks slechts 160 zonuren heeft en serieuze werkgevers niet blij zijn met drijfnat personeel.

Men streeft er zelfs naar om fietsers en voetgangers zoveel mogelijk groen licht te gunnen en de ongesubsidieerde automobilist achter te stellen met steeds minder lang groen licht.

28. De raadscoalitie wil peperdure oplossingen zoals ondertunneling bij de 1e Daalsedijk-Spijkerstraat en bij de Nicolaas Beetsstraat. Ook zoekt men naar mogelijkheden voor een fietsbrug naar Lage Weide.

Ook streeft men bij de Merwedekanaalzone naar een zeer lage parkeernorm van naar verwachting van 0,3 of zelfs waardoor men hooguit een (kinder)wagen kan parkeren.

29. Men wil de auto de stad uitwerken en goedkoper laten parkeren in de (thans) leegstaande (thans verliesgevende) parkeergarages rondom Utrecht.

Het idee van een buurtmobiel voor minder valide buurtbewoners is overigens wel een goed middel tegen isolement van ouderen.

Men wil dat de Noordelijke Randweg Utrecht drie (verdiepte) onderdoorgangen krijgt. Dit is een zeer dure oplossing waarbij men het politiek nog niet eens is over de kosten.

30. De gemeente Utrecht is van mening dat de verbreding van de A27 bij Amelisweerd niet nodig zou zijn. Dit is totaal niet realistisch, omdat 60% van de (ongesubsidieerde) Utrechters automobilist en forens is en gemiddeld 22 kilometer van zijn werk af woont (Bron: CBS en Trouw 10-08-2017). Dus die verbreding moet er gewoon komen! Dat is dan jammer voor de familie Bever die in de nabij gelegen bosrand te Amelisweerd woont.

Het idee van de ontwikkeling van ‘zelfrijdende’ auto’s lijkt mij vanwege steeds meer digitale bomterroristen en jihadisten onverantwoord.

De raadscoalitie wil om de oversteekbaarheid en veiligheid te verbeteren circa 600 straten inrichten als 30 kilometer zone. Dit kost, zonder de feitelijk vereiste handhaving, circa 200 miljoen. Langzaam rijdend verkeer veroorzaakt extra CO2 wat de leefbaarheid in deze straten zal verminderen.

32. Het streven is dat er in 2030 minimaal 40.000 bestaande woningen gasloos zijn. Men zou het bestaande gasnet ook kunnen aansluiten op gas uit Duitsland, Noorwegen of zelfs Rusland, zodat het bestaande leidingennetwerk behouden blijft.

Men heeft het over een ‘unieke kans’ om warmte te realiseren uit de rioolwaterzuivering. In hoeverre dat realistisch is voor een grote stad als Utrecht is zeer de vraag.

34. De geluidsoverlast in Utrecht bedraagt 27% voor de Utrechters. In hoeverre dat kan verminderen via handhaving en geluidsarm asfalt wordt niet toegelicht.

36. In deze collegeperiode 2018-2022 wil men een voorstel voor een verdere vergroting van de milieuzone. In hoeverre dat gerealiseerd wordt is zeer de vraag omdat een dergelijk experiment in Rotterdam reeds is afgefloten.

Ook het idee om de snorfietsen, zonder veiligheidsdrempels, naar de rijbaan voor snel verkeer te sturen, lijkt mij letterlijk een levensgevaarlijke optie.

Door: Wim Vreeswijk

https://ejbron.wordpress.com/2018/06/09 ... -iedereen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6213
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor Ali Yas » Zo Jun 10, 2018 10:39 am

Pilgrim schreef:
slechts 20% van hen heeft een Syrisch diploma hoger onderwijs en slechts 12% heeft betaald werk.

En dat cijfer is nog uiterst geflatteerd, want "betaald werk" betekent niet een voltijdsbaan, laat staan een salaris boven het minimumloon. We kunnen gerust stellen dat veel minder dan 12% netto belasting betaalt, kortom, het hierheen halen van Syriërs is per saldo een economische last. Dat zou nog wel te tolereren zijn als we het perspectief hadden dat die Syriërs het in de toekomst beter gaan doen, net zo goed als de gemiddelde Nederlander, maar om bepaalde redenen is dat geen realistische verwachting.
Truth sounds like hate to those who hate truth.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten