Subsidie moskee moet kunnen

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Subsidie moskee moet kunnen

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef: Het is een lang maar interessant artikel, en terwijl wij al lang op de hoogte zijn van dit soort moslimkeet zaken komen sommige kranten en tv programma's er nu pas achter. Hoe komt dat toch. En ik heb een vermoeden dat ze nog steeds durven te zeggen dat de meeste moslims heel, heel anders denken.
Moslims horen hier niet thuis. Zo simpel is het. En de moslims beamen dat keer op keer door hun bezoek aan de moskee. Zij hebben het volste recht om op onze kenniseconomie en beschaving te PARASITEREN. Ik roep dit al jaren. Maar als de media dat ook nog eens gaan roepen . . .

dan zijn de rapen pas echt gaar.

Dan heeft Wilders al die tijd gelijk gehad en zal er heel wat uitgelegd moeten worden door onze (Europese) politici. Voor mij hoeft dat niet per se. Politiek is smerig en bovenal bestaat zij uit zichzelf onderschattende hypocrieten.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49892
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Subsidie moskee moet kunnen

Bericht door Pilgrim »

‘Inlichtingendienst waarschuwde Den Haag voor omstreden financier moskee’

Gepubliceerd: 28 april 2018

Afbeelding

De inlichtingendienst AIVD heeft de gemeente Den Haag vorig jaar geïnformeerd over een omstreden geldschieter van de As Soennah-moskee in de stad. Bronnen bevestigen aan NRC en Nieuwsuur dat de financier in verband wordt gebracht met terrorisme.

Het zou hier gaan om Revival of Islamic Heritage Society (RIHS), waarvan de hoofdvestiging zich in Koeweit bevindt. Dit melden NRC en Nieuwsuur. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties vermeldt dat RIHS banden heeft met de terreurbeweging Al-Qaida.

De financiering door de omstreden geldschieter is opvallend, omdat Jozias van Aartsen, die tot vorig jaar burgemeester was van Den Haag, positief was over de moskee. Zo prees hij in een interview met Omroep West de inzet van vrijwilligers van de moskee tijdens Oudejaarsnacht en meldde hij dat ze in de afgelopen jaren een gematigder koers zijn gaan varen.

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49892
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Subsidie moskee moet kunnen

Bericht door Pilgrim »

Minister Dekker (VVD) weigert lijst met subsidieverstrekkers salafistenmoskeeën te openbaren

Bert Brussen, 29-04-2018

Afbeelding

Zoals dat hoort in de transparante en open democratie Nederland, dat gave land

Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker (VVD) wil de lijst met dubieuze financiers van Nederlandse moskeeën niet bekend maken. Dat zei de bewindsman vanmorgen in het door de staat gesubsidieerde VVD-propaganda-staatstelevisieprogramma WNL Op Zondag van publieke omroep WNL (VVD). “Bepaalde landen hebben die informatie aan ons gegeven. Dat is gegaan via het diplomatieke verkeer. Ook met de afspraak dat die informatie niet zomaar op straat wordt gegooid”, aldus Dekker. “Als je dat gaat doen droogt je bron heel snel op. We kunnen deze landen niet dwingen om deze informatie te geven. Het gaat op basis van vrijwilligheid en vertrouwelijkheid.”

Deze week onthulden NRC en Nieuwsuur dat een groot aantal Nederlandse moskeeën financiering hebben gekregen van Arabische landen en stichtingen die in verband worden gebracht met terrorisme. Ministeries zijn op de hoogte van de geldstromen van verschillende landen naar de moskeeën, maar die gegevens zijn niet openbaar gemaakt.

Minister Dekker: “Wat ik liever zie is dat maatschappelijke en religieuze instellingen in Nederland zelf veel transparanter worden over de donaties die ze krijgen. Ik ben bezig om te kijken hoe we dat openbaar kunnen maken. Daar heb je wet en regelgeving voor nodig. Denk bijvoorbeeld aan een verplichting tot het publiceren van de jaarrekening.”

Religieuze instellingen – net als bij politieke partijen – zouden donaties boven een bepaald bedrag openbaar moeten maken. Dekker: “Dat komt er op neer dat maatschappelijke en religieuze organisaties meer openheid moeten geven over de giften die zij ontvangen. En als we dat weten kunnen we gaan kijken hoe het zit en dan kunnen we deze stromen gaan blokkeren.”

http://politiek.tpo.nl/2018/04/29/minis ... openbaren/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42597
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Subsidie moskee moet kunnen

Bericht door Mahalingam »

"... Daar heb je wet en regelgeving voor nodig. Denk bijvoorbeeld aan een verplichting tot het publiceren van de jaarrekening.”

Helemaal waar. Maar die zijn er al. Die As-soennah is een AMBI (goede doelen club) voor de belastingen.
En die moeten jaarrekeningen publiceren. Dat heeft in al die jaren de As-Soennah nooit gedaan.
Het is toch een handhavingskwestie? Onwil om te handhaven.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49892
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Subsidie moskee moet kunnen

Bericht door Pilgrim »

Gemeentelijke moskeepolitiek rond As-Soennah moskee is totaal mislukt

Door Carel Brendel, 29 april 2018

Afbeelding
Jihadverdediger Othman al-Khamis (rood omcirkeld) tussen de vrijwilligers van As-Soennah.

Waarom mocht sjeik Fawaz Jneid geen eigen moskee bouwen en kreeg hij een gebiedsverbod voor de Haagse wijken Schilderswijk en Transvaal, terwijl het gemeentebestuur tegelijkertijd een “strategische samenwerking” aanging met zijn vroegere werkgever As-Soennah? Die vraag kwam gisteravond bij mij op tijdens het kijken naar de reportage van Nieuwsuur, dat samen met NRC Handelsblad een kijkje nam achter de schermen van de grootste salafistische moskee in Den Haag.

Nieuwsuur en NRC zochten uit wat er zoal wordt gepredikt bij As-Soennah en namen onder een schuilnaam deel aan een islamcursus voor jongeren. De oogst was weinig opwekkend. Adviezen om vrouwenbesnijdenis toe te passen om “de lusten van de vrouw” te verminderen, goedkeuring van de doodstraf voor afvalligen en overspeligen (uit te spreken door een shariarechtbank in een islamitisch land), aanvallen op sjiietische moslims en uitspraken die de jihad in Syrië legitimeerden. Dit alles in scherpe tegenspraak met het “gematigde” image dat As-Soennah zich had aangemeten sinds het ontslag van sjeik Fawaz.

De verdediging van de jihad staat op naam van Othman al-Khamis (of al-Khamees), die is gelieerd aan de Revival of the Islamic Heritage Society (RIHS), een Koeweitse “liefdadigheidsorganisatie” die zich heeft beziggehouden met terreurfinanciering. Volgens Nieuwsuur en NRC waarschuwde de AIVD de gemeente Den Haag vorig jaar dat As-Soennah wordt gefinancierd door deze RIHS. Dezelfde dubieuze club uit Koeweit ondersteunt overigens ook de AlFitrah-organisatie van de Utrechtse salafist Suhayb Salam.

Al-Khamis bracht eind december 2013 een bezoek aan Den Haag. Hij ging op de foto met vrijwilligers van As-Soennah, die in samenwerking met de gemeente de orde handhaven tijdens de oudejaarsnacht. Toenmalig burgemeester Jozias van Aartsen zag in 2016 – toen de komst van Al-Khamis in de publiciteit kwam – geen aanleiding om te stoppen met deze “shariapatrouilles”. Hij ontkende op gezag van As-Soennah dat de Koeweitse jihadsupporter de straat op was gegaan met de salafistische vrijwilligers.

Al-Khamis was ook een van de omstreden gasten op een voorgenomen salafistisch gala in Rijswijk. De regering besloot op de valreep om de visa van drie sprekers (waarschijnlijk ook van Al-Khamis) in te trekken. Volgens de kromredeneringen van As-Soennah werden de predikers niet geweerd wegens hun haatoproepen of hun steun aan de jihad, maar omdat ze uitnodigden tot de islam. Het gala ging online alsnog door, met de volle steun van As-Soennah, dat onder anderen imam Aboe Ismail in het veld bracht. Zijn omstreden uitspraken kwamen gisteren uitgebreid aan de orde in de reportages van NRC en Niewsuur.

Dezelfde Haagse imam – zijn echte naam is Jamal Ahajjaj – mocht vorig jaar tijdens een door de Stichting Democratie en Media gesubsidieerde workshop aan journalisten vertellen dat zij een eenzijdig en selectief beeld van de islam hebben. Burgemeester Jozias van Aartsen heeft niet het alleenvertoningsrecht op rampzalige naïviteit.

Van Aartsen wilde in de afgelopen jaren niet waarnemen dat de boodschappen van As-Soennah in wezen weinig verschillen van die van de vermaledijde sjeik Fawaz. Inmiddels is Van Aartsen waarnemend burgemeester van Amsterdam, maar tegen NRC Handelsblad bleef hij volhouden dat As-Soennah “een positieve bijdrage” levert.

Op bezoek bij Nieuwsuur reageerde opvolger en partijgenote Pauline Krikke “geschokt” op de onthullingen. Ze had de As-Soennah-plannen voor de vestiging van een koranschool gedwarsboomd. Krikke bleef echter de samenwerking met deze moskee en het subsidiëren van shariapatrouilles verdedigen. Kennelijk kost het heel veel moeite om te concluderen dat het bedrijven van gemeentelijke moskeepolitiek – “Fawaz eruit, As-Soennah erin” – in Den Haag volkomen is mislukt.

De Haagse burgemeester straalt weinig daadkracht uit. Maar ronduit ernstig is de situatie in Amsterdam. In afwachting van de benoeming van een nieuwe burgemeester is de hoofdstad van Nederland overgeleverd aan de grillen van de totale flapdrol Jozias van Aartsen.

http://www.carelbrendel.nl/2018/04/29/g ... l-mislukt/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42597
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Subsidie moskee moet kunnen

Bericht door Mahalingam »

In de MSM hebben ze het over een lijstje van de meeest omstreden (?) moskeeten.
En daar staan dan op:

1. De AlFitrah moskee in Utrecht
2. De Al Houda-moskee in Geleen
3. Al-Ummah-moskee in Amsterdam
4. Stichting Qanitoen in Den Haag
5. Al Fath Moskee in Dordrecht

https://www.elsevierweekblad.nl/nederla ... nd-610070/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8173
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Subsidie moskee moet kunnen

Bericht door xplosive »

Opdoeken die haatpaleizen !
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49892
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Subsidie moskee moet kunnen

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49892
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Subsidie moskee moet kunnen

Bericht door Pilgrim »

TOPPUNT VAN HYPOCRISIE!!
CU, D66 en SP willen openheid over buitenlandse financieringen moskeeën

30 april 2018

Afbeelding
Gelovigen in de As Soennah-moskee in 2008. ANP

De ChristenUnie, D66 en SP willen opheldering over de buitenlandse financiering van moskeeën in Nederland. Ze hebben schriftelijke vragen gesteld aan de ministers van Buitenlandse Zaken en Sociale Zaken.

Afgelopen weekeinde bleek al dat de Tweede Kamer zich zorgen maakt over de banden van de As Soennah-moskee in Den Haag met een omstreden financier uit Koeweit. Onder anderen PVV-leider Wilders wil snel een debat met de premier over de zaak. Ook werkt hij aan een initiatiefwetsvoorstel om islamitische uitingen te verbieden. Artikel 1 van zijn initiatiefwetsvoorstel luidt: "De Islam is geen godsdienst of levensbeschouwing, maar een gewelddadige, totalitaire ideologie."

Ook ChristenUnie-Kamerlid Segers is kritisch: "Onze vrijheid is niet bestemd voor mensen met oliedollars die onze vrijheid om zeep willen helpen. Daarom moet nu eindelijk paal en perk worden gesteld aan buitenlandse financiering van een radicale versie van de islam hier in Nederland."

Cruciale informatie
Hij wil weten of het klopt dat de toenmalige ministers Asscher en Koenders cruciale informatie hebben achtergehouden voor gemeenten en voor onderzoekers. NRC en Nieuwsuur ontdekten dat de inlichtingendienst AIVD de gemeente Den Haag vorig jaar reeds vertrouwelijk heeft geïnformeerd over een omstreden financier van de As Soennah-moskee.

D66-Kamerlid Sjoerdsma heeft kritiek op het vorige kabinet. "Onderzoekers frustreren, informatie met gemeenten niet of te laat delen, zo heeft het vorig kabinet ruimte laten ontstaan voor ongewenste financiering. Terwijl gemeenten ervan uit moeten kunnen gaan dat zij door het kabinet op de hoogte worden gehouden als dit soort praktijken in hun gemeente plaatsvinden."

SP-Kamerlid Karabulut stelt dat godsdienstvrijheid wordt ondermijnd door buitenlandse financiering vanuit de rijke golfstaten. "Zij prediken wereldwijd een politiek die haaks staat op democratie, vrijheid van godsdienst en vrijheid van meningsuiting. Niet de economische en geopolitieke belangen van handel met de rijke golfstaten moeten vooropstaan maar mensenrechten en veiligheid."

Karabulut wil dat de buitenlandse financiering stopt, de beschikbare informatie vrijkomt en dat het kabinet met gemeenten en betrokkenen gaat werken aan oplossingen.

Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag zei afgelopen weekeinde dat "ieder instrumentarium ontbreekt om te kunnen handelen". Ze pleit voor een nieuwe wet om ongewenste financiering aan te kunnen pakken.

https://nos.nl/artikel/2229747-cu-d66-e ... keeen.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77497
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Subsidie moskee moet kunnen

Bericht door Ariel »

Wat een hypocrisie van huichelaar Segers.

Discussie tussen Wierd Duk en Gert Jan Segers...over een verbod op de buitenlandse financiering van moskeeën

Wierd Duk
‏Motie Van Klaveren uit 2013 over een verbod op de buitenlandse financiering van moskeeën. Alle fracties - behalve PVV en SGP - stemden tegen. Dus ook de fracties (D66, CU) die nu zo 'geschokt' reageren omdat Nieuwsuur en NRC bevestigen wat Van Klaveren kennelijk al wist:
Gert-Jan Segers
Het was lastig voorstemmen omdat we toen nog wachtten op de uitkomst van het onderzoek (dat naar nu schijnt is tegengewerkt..) dat in mei 2013 met deze motie was besteld:
Sinds wanneer is er "onderzoek" nodig om te weten dat dit onwenselijk is?

Gert-Jan Segers
In 2013 wilden we weten hoe omvangrijk die steun was en wat de impact was. Dat onderzoek leverde weinig op. Info van NRC en Nieuwsuur is behulpzamer. Nu is is het tijd voor actie.
Gert-Jan Segers
De uitkomst van een onbevredigend onderzoek. Nu komt er informatie boven water die toen naar buiten had moeten komen.. Verloren jaren dus. Maar nu wordt het tijd voor echte stappen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21319
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Subsidie moskee moet kunnen

Bericht door King George »

Gert Jan Segers schreef:Maar nu wordt het tijd voor echte stappen.
En die stappen zijn vanuit Den Haag een decreet uitvaardigen dat de CU lokaal in Den Helder geen college met de PVV mag gaan vormen, notabene de partij die dit al 12 jaar geleden al ter berde bracht.

CU is een CDA klein en net zulke Judassen en farizeeërs. Of een D'66 met een C in de eigen naam. Ook landverraders dus.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49892
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Subsidie moskee moet kunnen

Bericht door Pilgrim »

De ondraaglijke geheimen rond de import van de radicale islam

Roderick Veelo

Afbeelding

Toen de politicologe Machteld Zee in 2016 publiceerde over de financiering van Europese moskeeën door ultraorthodoxe Golfstaten werd een debat hierover in de kiem gesmoord. De politicologe werd uitgemaakt voor ‘islamofoob’ en iemand met ‘xenofobe denkbeelden’. Geen inhoudelijk debat, wel een persoonlijke aanval onder leiding van Annelies Moors en Martijn Dekker, het antropologisch neusje van de zalm in Amsterdam.

Verdachtmakingen bewezen al vaker hun effectiviteit tijdens allerhande politieke zuiveringen en werkten nog steeds. Machteld Zee liet de aanval op haar persoon voor wat het was, zegde alle interviews af en trok zich terug om verder te gaan met haar onderzoek.

De antropologen en hun volgers wisselden nog wat onderbuikgevoel en zagen dat het goed was. Een gemiste kans voor een ongewenst onderwerp: het plan van de Saoedi’s tot islamisering van de Europese moslims.

Machteld Zee was niet de eerste met deze bewering. Het is al jaren bekend dat Golfstaten hun oliedollars gebruiken om invloed te kopen in Europese moskeeën. Aanwijzingen en waarschuwingen genoeg voor wie ze lezen wil.

Maar het onderwerp is terug in het nieuws. En groot ook, dankzij de onthullingen van Nieuwsuur en NRC Handelsblad. Maar om het zo lang van de politieke agenda weg te houden, is meer nodig dan een paar antropologen en een leger wegkijkers. Hulp kwam er van de koopmannen. Zij waren niet gediend van het verkeerde daglicht voor een aantal belangrijke handelspartners. Naïve en lakse bestuurders deden de rest.

Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag toonde zich vorige week bij Nieuwsuur geschokt over wat predikers declameren over vrouwenbesnijdenis in de As Soennah moskee bij haar om de hoek. Het was voor Krikke onverwacht, maar zij moet bij haar voorganger zijn, onder wiens neus dit allemaal kon groeien en bloeien. Jozias van Aartsen die in Amsterdam de ene na de ander moskee overgenomen ziet worden door salafisten en geen benul heeft welke krachten hier aan het werk zijn.

En wat de Hollandse koopmannen betreft. Uit naam van de goede handelsrelatie met de Saudi's knijpen zij al jaren de oogjes dicht bij de standrechtelijke executies van vrouwen op straat, de onthoofding van homo's en de stokslagen bij overtreding van de religieuze mores.

Precies de mores die in preken en geschriften wordt verspreid in de moslimgemeenschappen van Europa. De intolerantie die met de oliedollars hier heen wordt vervoerd, komt vooral op het bord van de Europese moslims. Zij betalen de hoogste tol voor de groeiende macht van de salafisten.

Nieuwsuur en NRC hebben de bedragen boven tafel gekregen die geheim moesten blijven. Aan de handelsstromen tussen Nederland en Saudi-Arabië is doorgaans weinig geheimzinnigs. Maar de import van de radicale islam moet geheim blijven. Waarom is dat? En waarom gaat de Nederlandse regering akkoord met die geheimhouding?

De situatie is absurd: we hebben de handen vol aan het deradicaliseren van jonge moslims en tegelijkertijd houdt de overheid er een geheime achteringang op na voor de radicale islam. Die geheime afspraken zijn ondraaglijk. Net als de wegkijkers, de langslapers en de lakse bestuurders die de samenleving opzadelen met de import van nog meer religieuze intolerantie.

https://www.rtlz.nl/opinie/column/roder ... cale-islam
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Subsidie moskee moet kunnen

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Pilgrim schreef:
Een gemiste kans voor een ongewenst onderwerp: het plan van de Saoedi’s tot islamisering van de Europese moslims.
Nadere uitleg graag! :huh:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 42597
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Subsidie moskee moet kunnen

Bericht door Mahalingam »

Krikke voor blok: Samenwerken of banden met As-Soennah verbreken?
De As-Soennah moskee was na Fawaz op de goede weg, dachten veel politici. Nieuwe onthullingen zetten burgemeester Krikke voor het blok: samenwerken of de banden verbreken? ‘Ik hoop dat ze dapper is’.
[...]
Met oud en nieuw helpen moskeevrijwilligers de rust in de wijk te bewaren. Deze gele hesjesbrigade krijgt jaarlijks kritiek van partijen als PVV, VVD, CDA en CU/SGP. Maar een meerderheid steunt Van Aartsen: ,,Deze mensen willen helpen. Moeten wij dan zeggen: dat mogen jullie niet?’’, zei hij eind 2016 nog.
[...]
De samenwerking staat op het spel. ,,De preken en lessen staan haaks op onze westerse normen en waarden’’, zegt PVV-raadslid Karen Gerbrands. Maar ook de bij dit dossier mildere collega’s van GroenLinks en D66 klinken ineens sceptischer.
[...]
De kwestie-As-Soennah wordt waarschijnlijk volgende week besproken in een spoeddebat. Burgemeester Pauline Krikke staat voor het blok: gaat zij de koers verleggen, met het risico dat de moskee weer van het stadhuis vervreemd raakt?

Uitleg
Maar de burgemeester moet ook uitleg geven over de AIVD-signalen die zij blijkbaar niet deelde met de gemeenteraad, en over haar zwijgen over de bestuurlijke blokkade van een nieuwe As-Soennah-school aan de rand van de Schilderswijk, vorig jaar zomer. ,,We krijgen de meest idiote dingen vertrouwelijk te horen, maar dit allemaal niet!’’, foetert PVV’er Gerbrands.
https://www.ad.nl/den-haag/krikke-voor- ... ~a55de538/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77497
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Subsidie moskee moet kunnen

Bericht door Ariel »

Haagse gemeenteraad: geen geld meer naar as-Soennah moskee

De Haagse gemeenteraad wil dat de gemeente stopt met het subsidiëren van activiteiten van de as-Soennah moskee. Een meerderheid van de raad gaat daartoe vanavond een voorstel indienen. Volgens ChristenUnie/SGP, Hart voor Den Haag/Groep de Mos, VVD en CDA is na de recente berichtgeving door NRC en Nieuwsuur 'de maat vol'.

De partijen wijzen erop dat zij al langer vraagtekens stellen bij de subsidies van de gemeente aan de moskee. Maar nu blijkt dat door de moskee deelname aan de gewapende jihad tegen sjiieten en alawieten in Syrië werd goedgekeurd en vrouwenbesnijdenis werd geadviseerd, zijn ze er helemaal klaar mee.

Volgens de partijen leek het erop dat er een koerswijziging was ingezet na het vertrek van imam Fawaz Jneid. 'Nu blijkt dat dit alleen eem lippendienst was naar de buitenwereld. Nieuwsuur en NRC hebben klip en klaar aangetoond dat in de moskee bijvoorbeeld (de wettelijk verboden) vrouwenbesnijdenis wordt aanbevolen en de gewapende jihad in Syrië wordt goedgepraat. Dit is niet alleen mogelijk strafbaar, maar ook zo verwerpelijk, dat we zoveel mogelijk afstand tot deze organisatie moeten bewaren', aldus de partijen in een verklaring.

Voedingsbodem voor radicalisering
Zij stellen ook dat het salafisme een stroming is die kan worden teruggevonden in de rapporten van de AIVD als mogelijke voedingsbodem voor radicalisering. 'De beelden van Nieuwsuur laten dit ook zien met bijvoorbeeld het goedpraten van de gewapende jihad. Met deze kennis kunnen we maar één ding doen als gemeente: een duidelijke streep trekken en stoppen met de subsidiëring', stellen de partijen.

ChristenUnie/SGP, Hart voor Den Haag/Groep de Mos, VVD en CDA hopen ook dat de geldstromen uit onvrije landen naar clubs als deze stoppen. 'We steunen de burgemeester dan ook in haar oproep aan het kabinet om hier snel werk van te maken.'

Suggestief
Het bestuur van de moskee verwierp de kritiek tot nu toe. De berichtgeving zou suggestief zijn. 'De stichting verwerpt elke vorm van geweld en kan op basis van eigen onderzoek met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid stellen dat het geen directe of indirecte financiering van RIHS heeft ontvangen. Ook van de verantwoordelijke (opsporings)autoriteiten heeft de Stichting geen negatief advies hierover ontvangen.'

Het bestuur erkende wel dat andere financiële stromen uit het buitenland naar de moskee zijn gelopen. Maar: 'Er is op geen enkele wijze invloed uitgeoefend'. Sterker nog, er is expliciet met de weldoeners afgesproken dat de stichting as-Soennah 'op geen enkele wijze bemoeienis duldt.'
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49892
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Subsidie moskee moet kunnen

Bericht door Pilgrim »

Inbreng Machiel de Graaf (PVV) over buitenlandse financiering van moskeeën (30-05-2018)
TheLvkrijger - Gepubliceerd op 30 mei 2018

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42597
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Subsidie moskee moet kunnen

Bericht door Mahalingam »

De regering wil het onder de pet houden.
De kamer wil het naadje van de kous weten.
Is er een onderste steen?
Kamer wil nieuw onderzoek geldstromen moskeeën
De partijen scharen zich achter het voorstel van D66 en ChristenUnie, omdat ze vinden dat het ministerie van Buitenlandse Zaken aan een vorig onderzoek onvoldoende meewerkte.

Het voorstel gaat vooral over de financiering van moskeeën uit zogenoemde onvrije landen.
Heel veel geld loopt via Panama en andere belastingparadijzen. Dat zijn toch geen onvrije landen? Wat ze natuurlijk bedoelen maar wat niet gezegd mag worden: dat zijn Mohammedaanse landen (Allahstan) zoals de golfstaatjes, Arabië, Pakistan.
De Kamer wil dat het ministerie een nieuw, onafhankelijk onderzoek laat uitvoeren. "Deze ongewenste beïnvloeding kan je alleen tegengaan als er transparantie is over financieringsstromen. Dat vraagt om nieuw onderzoek," vindt Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma (D66).
Gert-Jan Segers (ChristenUnie) vindt dat Nieuwsuur en NRC hebben aangetoond "hoe hard het nodig is om deze geldkranen dicht te draaien."

De regering moet zich er ook hard voor maken dat gemeenten stoppen met subsidies verstrekken aan organisaties in Nederland "die de integratie zouden kunnen tegenwerken," aldus de Kamer.

Een meerderheid van de Kamer ziet ook wel wat in een 'mini-enquête' over ongewenste financiering van moskeeën. Het bestuur van de Kamer - het presidium - moet een voorstel maken voor zo'n zogenoemde parlementaire ondervraging.

De parlementaire ondervraging is een minder zwaar middel dan een parlementaire enquête, maar bij een ondervraging kunnen wel getuigen onder ede worden gehoord.
https://www.parool.nl/amsterdam/kamer-w ... ~a4599427/
Nog zo'n nieuwe uitdrukking "die de integratie zouden kunnen tegenwerken,". Wat moeten we ons daarbij voorstellen?
Iedere Islamitische organisatie wenst integratie van ongelovigen in de Ummah. Zo moeten dan wel eerst Mohammedaan worden natuurlijk.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77497
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Subsidie moskee moet kunnen

Bericht door Ariel »

Afbeelding
Jozias van Aartsen schreef:
Goshie... :ohmy2: Prediken voor besnijdenis bij vrouwen, en de doodstraf verdienen door middel van steniging, dat deden ze vroeger nooit.
As-Soennah moskee raakt belastingvoordeel kwijt: 'Zeer verstandig. Eindelijk!'

De Haagse As-Soennah moskee verliest vanaf 2 juli de zogenoemde ANBI-status. Die regelt onder meer dat de moskee 'geen erfbelasting of schenkbelasting betaalt voor erfenissen en schenkingen die de instelling gebruikt voor het algemeen belang', zo is te lezen op de site van de Belastingdienst.

De moskee raakte afgelopen maand in afspraak toen bleek dat er tientallen islamitische organisaties in Nederland geld kregen uit Koeweit en Saudi-Arabië. Een van de geldschieters uit Koeweit zou volgens Nieuwsuur in verband worden gebracht met terrorisme.

Een instelling moet aan bepaalde voorwaarden voldoen voordat ze in aanmerking komt voor een ANBI-status. Een van de voorwaarden is dat 'de instelling zich voor minstens 90 procent inzet voor het algemeen belang'. Ook moet de instelling voldoen aan integriteitseisen.

Verliezen van status
De ANBI-status kan dus ook weer verloren worden. 'Het kan zijn dat een instelling uiteindelijk niet meer aan deze voorwaarden voldoet en dus geen ANBI of culturele ANBI meer is.'

Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt stelde eind mei Kamervragen over de moskee en pleitte voor het beëindigen van de ANBI-status. De moskee zou binnen de muren prediken voor besnijdenis bij vrouwen, omdat de lusten van vrouwen dan minder worden en zou prediken dat als een getrouwd persoon overspel pleegt hij of zij de doodstraf verdient door middel van steniging. Omtzigt stelde de vraag: 'Deelt u de mening dat deze laatste twee zaken evident in strijd zijn met het algemeen belang?'
  • Antwoorden staatssecretaris
    Het is niet zeker of de status verloren is door de ophef van vorige maand, maar staatssecretaris Menno Snel reageerde wel op de Kamervragen: 'De Belastingdienst kan op basis van interne en externe signalen besluiten om een onderzoek bij een instelling uit te voeren. Een onderzoek houdt in dat getoetst wordt of een ANBI aan alle hiervoor genoemde vereisten voldoet.'

    Omtzigt reageert tevreden: 'Zeer verstandig. Eindelijk! Preken over doodstraf bij afvalligheid is geen goed doel, maar staat haaks op onze grondwet.'

    Staatssecretaris Snel meldde in dezelfde antwoorden aan Omtzigt dat het intrekken van de ANBI-status niet zomaar kan. Ook het niet publiceren van de financiële huishouding, wat verplicht is voor bedrijven die gebruik maken van de ANBI, leidde niet tot het intrekken van de status omdat het om een religieuze instelling gaat.

    De moskee was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49892
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Subsidie moskee moet kunnen

Bericht door Pilgrim »

Moskee Groningen bedelt bij Golfstaten

Bart Olmer, 21 juni 2018

Afbeelding

De Groninger moskee ‘Islamitische Centrum Groningen’ heeft geld gevraagd uit Golfstaten Saoedi-Arabië en Koeweit.

Dit blijkt uit informatie die minister Blok van Buitenlandse Zaken openbaar heeft gemaakt over de financiering van moskeeën in Nederland vanuit conservatieve islamitische Golfstaten. Volgens het overzicht vroeg de Groninger moskee op 30 september 2015 financiële steun aan.

Aan infuus conservatieve islamitische landen
Het Islamitische Centrum Groningen staat op een lijst van 26 Nederlandse islamitische instellingen die om buitenlands geld hebben gebedeld tussen 2010 en 2016. De minister openbaart deze informatie op verzoek van de Tweede Kamer, die precies wil weten welke islamitische organisaties in Nederland afhankelijk aan het infuus hangen van conservatieve islamitische landen.

Eerder werd bekend dat ook Stichting Islamitisch Cultureel Centrum Assen - Moskee El-Moslimien driekwart miljoen euro had gevraagd bij de ultraconservatieve moslims in Saoedi-Arabië. Die aanvraag zou gedaan zijn op 14 juni 2011. Volgens de Asser moskeevoorzitter is het geld nooit aangekomen bij de moskee.

‘Geen geld ontvangen’
Een oud-bestuurslid ontkende recent dat er geldstromen lopen vanuit het buitenland naar de islamitische gemeenschap in Drenthe: „We moeten het juist van kleine giften uit onze eigen gemeenschap hebben. Kijk maar naar ons gebouw: we kunnen geld juist goed gebruiken.”

Bij de Groninger moskee was gisteren niemand beschikbaar voor commentaar. Ook het moskeegebouw in Groningen aan Park Selwerd is een bouwval.

Afbeelding
Het overzicht van minister Blok van moskeeën die financiering aanvroegen in het buitenland.

Kamer eist helderheid over de geldstromen
Financiering vanuit conservatieve Golfstaten is omstreden vanwege de vrees dat daardoor de fundamentalistische variant van de islam, het salafisme, wordt geëxporteerd naar Nederlandse gebedshuizen. De financiering zou moskeeën openstellen voor invloeden van geldschieters die een onverdraagzame, radicale vorm van islam willen verspreiden, die haaks staat op de democratische waarden. De Tweede Kamer vraagt al jaren om helderheid over de geldstromen.

Volgens een vertrouwelijk memo van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) groeit in Nederland de fundamentalistische islam, mede als gevolg van buitenlandse financiering. Waren er vier jaar geleden nog 13 salafistische moskeeën in Nederland, nu zijn dat er 27. Het aantal salafistische predikers verdubbelde ruimschoots van 50 naar 110.

10 procent moskeeën krijgen buitenlands geld
Minister Blok komt nu uit zichzelf met de nieuwste informatie. Volgens Blok hebben Saoedi-Arabië en Koeweit nu geen bezwaar gemaakt tegen het openbaar maken van de lijsten. Geschat wordt dat zo'n 10 procent van alle Nederlandse moskeeën in Golfstaten om geld gevraagd of daadwerkelijk gekregen uit deze landen.

De website van de moskee in Groningen is onbereikbaar. De Facebookpagina van de moskee wordt wel geregeld bijgehouden. Op vragen via Facebookberichten wordt echter niet gereageerd. Ook telefonisch was er niemand bereikbaar.

Minister Stef Blok heeft vorige maand gesproken met de Saoedische minister van Buitenlandse Zaken Adel Al-Jubeir en de minister van Buitenlandse Zaken van Koeweit, Sabah Al-Khalid Al-Sabah. „Beide ministers hebben mij laten weten geen bezwaar te hebben tegen het openbaar maken van de door hen verstrekte informatie.”

Minister: ik kan het niet verbieden
Blok zegt de financiering niet te kunnen verbieden: „Het ligt niet op de weg voor Nederland om toestemming te verlenen aan Koeweit of andere landen voor het al dan niet verstrekken van financiering. Wel spreekt Nederland waar nodig zorgen uit als financiering leidt tot problematisch gedrag.”

Volgens de minister is de informatie over nieuwe financieringsaanvragen sterk afgenomen. „Alle informatie die ik in de toekomst nog ontvang zal ik zo snel mogelijk beschikbaar stellen aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, die deze info doorspeelt aan de gemeenten. Ook zal ik het openbaar delen met de Kamer. Daarbij teken ik wel aan dat sinds 2016 de hoeveelheid informatie over nieuwe financieringsaanvragen van Nederlandse organisaties, die mijn ministerie langs diplomatieke weg heeft ontvangen, sterk is afgenomen.” Of de geldstromen zijn opgedroogd, of onzichtbaar worden gehouden, zegt de minister niet.

‘Betaler bepaalt’
„Over het algemeen is het zo dat de betaler bepaalt, waarmee een moskeegemeenschap zijn zeggenschap verliest”, zegt Ronald Sandee, voormalig analist bij de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) op het gebied van de radicale islam. Maar ook hij heeft nog erg veel vragen: „We weten ook niet precies hoe de procedure werkt. Je doet een verzoek bij de ambassade van Koeweit tot financiering en dan? Beoordeelt het ministerie van Buitenlandse Zaken het, of het ministerie van Religieuze Zaken? Als een van de ministeries het oppakt, wordt er dan gezocht naar staatsfinanciering of naar privé-financiering?”

Sandee kent gevallen van privé-financiering op voorspraak van politici. „Het ministerie van religieuze zaken in Koeweit wordt gecontroleerd door de Moslim Broederschap. Dit ministerie betaalt vooraanstaande leiders van moskeeën in Nederland maandelijks een bijdrage. We denken dat Koeweit een gematigd land is in de Golfregio maar de Moslim Broederschap, de politieke islam, heeft ministeries in zijn zak.”

http://www.dvhn.nl/groningen/Moskee-Gro ... 94282.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77497
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Subsidie moskee moet kunnen

Bericht door Ariel »

’Geld uit Golfregio naar tientallen moskeeën’

Tientallen moskeeën en andere islamitische organisaties in Nederland hengelen naar fondsen uit de Golfstaten. Dat blijkt uit vertrouwelijke informatie die het ministerie van Buitenlandse Zaken naar eigen zeggen vertrouwelijk heeft gedeeld met de Tweede Kamer.

Het zou gaan om zeker dertig instellingen die volgens NRC en Nieuwsuur geld hebben gevraagd of ook daadwerkelijk hebben ontvangen uit conservatieve moslimlanden als Koeweit en Saudi-Arabië. Buitenlandse Zaken zegt de informatie niet naar buiten te hebben gebracht, om niet de vertrouwelijkheid van het diplomatieke verkeer met Golflanden te schenden waaraan de regering de informatie te danken heeft.

Dat het kabinet dit soort geldstromen als een probleem ziet, was echter al bekend. Eind 2016 kondigde voormalig minister Asscher (Sociale Zaken) aan dat de regering schimmige geldstromen aan banden wil leggen en islamitische instellingen wil verplichten een boekje open te doen over hun donaties. Wel gaf hij alvast een winstwaarschuwing: juridisch ligt het ingewikkeld.

Transparant
Bijna anderhalf jaar later is ook het nieuwe kabinet nog altijd hiermee aan het worstelen. Afgelopen maand schreef het kabinet aan de Kamer dat geldstromen meer transparant gemaakt moeten worden en dat nog altijd wordt bezien of die geldstromen ook kunnen worden beperkt. Zo blijkt het lastig om duidelijke afspraken te maken met de Golflanden over transparantie. Rond de zomer hoopt het kabinet meer duidelijkheid te kunnen scheppen.

De Kamer roert zich al flink over de kwestie. „Meteen sluiten die moskeeën, en daarna de rest”, reageert PVV-leider Wilders. Zijn partij wil komende dinsdag bij het vragenuur minister Koolmees (Sociale Zaken) op het matje roepen. „Onbegrijpelijk dat die lijsten geheim zijn gehouden”, zegt GroenLinks-Kamerlid Özdhil. „Dictatoriale Golflanden verspreiden met oliegeld een ultraorthodoxe, intolerante, antiwesterse vorm van islam in het Westen. Dat is niet alleen slecht voor de integratie, maar zo worden ook de bouwstenen gelegd voor radicalisering.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42597
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Landjepik moskee moet kunnen

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding

De hekken van deze Al Fathmoskee in Dordrecht staan een paar meter te ver. Dat extra Mohammedaanse grondgebied hoeven ze niet terug te geven.
Moskee doet aan ’landjepik’
De omstreden Al Fath moskee in Dordrecht heeft zich op illegale wijze extra grond toegeëigend.

Dat bevestigt burgemeester Wouter Kolff in de beantwoording van raadsvragen van de VVD. Volgens Kolff is vorig jaar tijdens de herinrichting van de omgeving gebleken dat de erfgrens van het islamitisch centrum aan het Van der Steenhovenplein in Wielwijk op drie punten afwijkt van de oorspronkelijke uitgifte van het perceel bouwgrond in 2010.

De gemeente Dordrecht heeft de Al Fath moskee geconfronteerd met deze vorm van ’landjepik’ en heeft voorgesteld dat de extra gronden kunnen worden aangekocht. „Wij spreken in dit geval over een grenscorrectie”, aldus de burgemeester. Het moskeebestuur is inmiddels akkoord gegaan met het aanbod. De door beide partijen ondertekende koopovereenkomst ligt momenteel bij de notaris voor verdere afhandeling.

De moskee kwam in het voorjaar onder vuur te liggen toen bleek dat er ruim een kwart miljoen euro vanuit Saoedi-Arabië was bijgedragen voor de bouw van het gebedshuis, dat bovendien haatpredikers met open armen zou ontvangen. Het bestuur van Al Fath reageerde geschrokken op de commotie en beloofde beterschap.

Zo werd onder meer toegezegd dat de preken in het Nederlands vertaald zouden worden. Ook zou er streng op worden toegezien dat haatpredikers geen podium meer krijgen. Het is nog onduidelijk of daar al iets van terecht is gekomen.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2514132 ... -landjepik
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77497
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Subsidie moskee moet kunnen

Bericht door Ariel »

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21319
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Subsidie moskee moet kunnen

Bericht door King George »

Kunnen we concluderen dat de VVD nog steeds onophoudelijk door naar links van het padje af degenereert?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77497
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Subsidie moskee moet kunnen

Bericht door Ariel »

As-Soennah moskee opgeroepen voor verhoor onder ede vanwege buitenlandse geldstroom

Het bestuur van de as-Soennah moskee in Den Haag is opgeroepen voor verhoor onder ede door de parlementaire commissie die de financiering van moskeeën in Nederland onderzoekt. Verschijnen is verplicht, maar het bestuur van de moskee weet nog niet of het op komt dagen: 'Stichting as-Soennah beraadt zich op dit moment hoe en of zij ingaat op de onrechtmatige sommatie om voor de parlementaire ondervraging te verschijnen.'

De parlementaire ondervraging werd ingesteld na berichtgeving van Nieuwsuur en NRC dat tientallen islamitische organisaties financiering hadden aangevraagd in Saoedi-Arabië of Koeweit en miljoenen euro's zouden hebben ontvangen uit deze landen. Nieuwsuur en NRC ontdekten dat de as-Soennah moskee gefinancierd werd door een Koeweitse organisatie wiens predikers de jihad goedpraten.

Het moskeebestuur liet toentertijd weten weleens geld te hebben gekregen vanuit het buitenland. 'Maar er is op geen enkele wijze invloed uitgeoefend. Sterker nog, er is expliciet met de weldoeners afgesproken dat Stichting as-Soennah op geen enkele wijze bemoeienis duldt.'

'Vooringenomen oproep'
De as-Soennah moskee heeft op zijn Facebookpagina gereageerd op de oproep voor een verhoor onder ede. De organisatie noemt de oproep 'vooringenomen'. 'Wij zien een niet-aflatende inspanning van de overheid om de geloofsbeleving van moslims op alle mogelijke manieren te dwarsbomen', staat te lezen in het bericht. 'De te onderzoeken subjecten, waaronder stichting as-Soennah, zijn allemaal islamitisch, terwijl buitenlandse financiering van religieuze instellingen over het hele spectrum plaatsvindt.'

Het bestuur van as-Soennah weet daarom nog niet of het op komt dagen bij het verhoor. 'Stichting as-Soennah beraadt zich op dit moment hoe en of zij ingaat op de onrechtmatige sommatie om voor de parlementaire ondervraging te verschijnen. Zij zal dan ook alle rechtsmiddelen benutten om de afbraak van onze rechtsstaat tegen te gaan.'

Het begin van de verhoren staat gepland voor februari.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77497
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Subsidie moskee moet kunnen

Bericht door Ariel »

Het verweer vanuit de as-Soennah moskeet
Afbeelding

Hoe stichting as-Soennah middelpunt is geworden van een vuile campagne

Sinds de tendentieuze berichtgeving door Nieuwsuur en NRC Handelsblad van april 2018 inzake buitenlandse financiering van moskeeën, zien wij een niet-aflatende inspanning van de overheid om de geloofsbeleving van moslims op alle mogelijke manieren te dwarsbomen. Het voorlopige dieptepunt is de aangekondigde parlementaire ondervragingscommissie ongewenste beïnvloeding uit onvrije landen. De komende parlementaire ondervraging is ontegenzeggelijk alleen gericht op de moslimgemeenschap.

De hele opzet van de parlementaire ondervraging is doordrenkt met vooringenomenheid en is een aanfluiting voor de Tweede Kamer. De te onderzoeken subjecten, waaronder stichting as-Soennah, zijn allemaal islamitisch, terwijl buitenlandse financiering van religieuze instellingen over het hele spectrum plaatsvindt. Evangelistische christenen, rooms-katholieken en joden hebben allemaal hun internationale financiële relaties. Zo heeft de paus niet alleen financiële invloed op de Rooms-Katholieke Kerk in dit land, maar ook op de dagelijkse praktijk door bisschoppen en kardinalen te benoemen. Een duidelijker voorbeeld van ongewenste buitenlandse beïnvloeding is er niet. Maar de aanjagers van de parlementaire ondervraging hebben alléén moslims in het vizier.

Geert Wilders heeft in het verleden honderdduizenden dollars van neoconservatieve organisaties in Amerika gekregen om zijn anti-moslimboodschap te zaaien. Wat de politiek nu oogst is een samenleving waar moslimhaat eerder de norm is dan uitzondering. Een hele batterij aan anti-moslimwetten staat op de planken of is inmiddels ingevoerd, waaronder het niqaabverbod, verbod op religieuze slacht en verbod op "anti-democratische" organisaties. En nu zijn de moskeeën aan de beurt om hen angst aan te jagen en hen te weerhouden hun grondwettelijke rechten uit te oefenen.

Om de protestantse, joodse en katholieke instellingen uit de wind te houden is een list bedacht. Voor de hand liggend zou zijn om alle geldstromen buiten de Europese Unie te sanctioneren/onderzoeken. Alleen zou dit niet alleen de moslims treffen als beoogde doelwit, maar ook de eerder genoemde religieuze gemeenschappen. Zij zouden dan ook openheid van zaken moeten geven dan wel geen geld meer kunnen ontvangen uit bijvoorbeeld Amerika en Australië. Met twee christelijke partijen in de regering, hebben deze gemeenschappen een beschermheer die hun belangen veilig stelt. De list zit in de vage en niet afgebakende term " onvrije landen".

Om haar geloofwaardigheid niet te verliezen zoekt de overheid aansluiting bij de lijst die het Freedom House hanteert. Alleen heeft het Freedom House boter op zijn hoofd, aangezien deze een verlengstuk is van de Amerikaanse regering. Het definieert bijna alle landen die de westerse hegemonie in de wereld afwijzen als onvrij. Met objectiviteit en rechtvaardigheid heeft dit dus weinig te maken, des te meer met politiek. Zelfs de meest vooraanstaande intellectueel van dit moment, het geweten van de wereld, MIT-professor Noam Chomsky, heeft zware kritiek op de handelwijze van het Freedom House.

Stichting as-Soennah is zich terdege bewust van de niet-aflatende inspanningen van de overheid om de rechten en positie van moslims in dit land te beperken en te verslechteren. De casus Cornelis Haga-lyceum, de Amsterdamse middelbare school, spreekt in dezen boekdelen. De overheid heeft werkelijk alles uit de kast gehaald om de school in een kwaad daglicht te stellen en te dwarsbomen. Daarbij zijn alle normen, waar de overheid zich aan zou moeten houden, geschonden en bevoegdheden oneigenlijk gebruikt. Het vertrouwen in een onpartijdige overheid is helemaal weg. Gelukkig hebben we nog een onafhankelijke rechtsspraak in dit land die de overheid meermaals op de vingers heeft getikt voor het overschrijden van wetten en eigen regels.

Stichting as-Soennah beraadt zich op dit moment hoe en of zij ingaat op de onrechtmatige sommatie om voor de parlementaire ondervraging te verschijnen. Zij zal dan ook alle rechtsmiddelen benutten om de afbraak van onze rechtsstaat tegen te gaan.

Bestuur stichting as-Soennah
7 januari 2020
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie