Problemen in het AZC

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Mahalingam
Berichten: 42892
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Mahalingam »

Ach kom, het moet wel waar zijn. Uur na uur begin ik het meer te geloven.
Want hier in de straat zijn stratenmakers bezig en die hebben de radio aan staan. En om het uur hoor ik over de files en het verhaal (met interviewtje Jan van Dijk) over de onschadelijkheid van een azc.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77986
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ariel »

Afbeelding

Zomaar een paar twitter reacties.
In onze omgeving inbraken en een steekpartij door afgewezen en uitgezette asielzoekers. Ook zijn vrouwen op straat aangesproken voor sex en zijn asielzoekers lastig geweest in de lokale supermarkt. De meeste incidenten worden overigens buiten de MSM gehouden
Het AZC Schalkhaar luidt de noodklok over incidenten met asielzoekers die de spuigaten uitlopen. De politie houdt ernstige delicten stil. Het AZC zegt dat alles in de doofpot wordt gestopt. De politie beweert van niet, maar heeft de schijn tegen.
Een onderzoek met haken en ogen. Gegevens zijn verzameld in een kleine straal om het AZC en niet van alle vormen van overlast wordt aangifte gedaan.Het WODC geeft dat tussen 2,5% en 3,7% van de asielmigranten verdacht worden van criminaliteit t.o.v 1.2% van de NL bevolking

Het onderzoek is zo ingericht dat er een conclusie gevormd kan worden die in lijn is met het beleid van de gevestigde politiek. Er is geheid een correlatie tussen criminaliteit in de buurt en AZC's. Ze geven zelfs aan (0.03%), maar beweren dat het niet significant is.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Teva Teff

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Teva Teff »

Als er cijfertjes gepresenteerd worden met daaraan een vette conclusie geknoopt dan is het eerste wat een Autonoom Realist zich afvraagt:
Is dat zo?
Zeker als de vet betaalde onderzoeker het iedereen afraadt om aan zijn werkstukje te gaan twijfelen.
"Robuust onderzoek", mijn reet die is robuust denk ik dan.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77986
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ariel »

De Nationale Politie houdt informatie achter over de aard en omvang van criminaliteit door asielzoekers. Dat geeft de korpsleiding toe na een juridische procedure van De Telegraaf.
Met een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) vroeg deze krant documenten op bij de politie, die betrekking hebben op misdrijven die zijn gepleegd door nieuwkomers. Aanleiding vormde de golf van winkeldiefstallen en zakkenrollers in Groningen vorig najaar, en het noodbevel van de burgemeester van Weert tijdens de jaarwisseling.

Taboe
Aanvankelijk had de politie tegenover deze krant ontkend dat er überhaupt gegevens worden verzameld over misdrijven onder vreemdelingen die asiel aanvragen. Later kwam de politie hierop terug. Niettemin blijft inzage in de informatie taboe. Het argument dat nu wordt gebruikt om de cijfers onder de pet te houden is ’opsporingsbelang’.

Naar aanleiding van de misstanden in Groningen en Weert sloeg de politie groot alarm. Zo heeft de burgemeester van de Limburgse plaats gezegd genoodzaakt te zijn tot het noodbevel omdat asielzoekers zich schuldig maakten aan onder andere diefstal, geweld en het organiseren van prostitutie in de opvanglocatie. Ook zouden enkele asielzoekers onder de aanranders in Keulen zijn geweest.

In Duitsland zijn wel cijfers vrijgegeven. Vorig jaar werden 174.000 asielzoekers verdacht van het plegen van strafbare feiten. Uit deze statistieken blijkt onder meer dat 35 procent van de verdachten van tasjesroof bij onze oosterburen asielzoekers zijn. Ook bij verkrachtingen, zwartrijden en het vervaardigen van vervalste documenten is het aandeel van asielzoekers onder de verdachten buitenproportioneel.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21587
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door King George »

Twee alinea's verder in het rapport:
 • “De strafbare feiten worden in het azc of in de verdere omgeving gepleegd, niet in de buurt zelf.”
Nou, dat stelt ons toch helemaal gerust hè?

Er werd dus verkracht in Kampen, ver uit de buurt van een AZC in de Flevopolder. Inderdaad: Wat geruststellend!

 • Burgemeester Kampen heeft liever niet dat 17 jarig verkracht meisje er bij vertelt dat het asielzoekers waren

  Posted on april 20, 2017 door Bolo in Nieuws // 20 Comments

  Afbeelding

  Dochter (17) verkracht door asielzoeker: ‘Waarom mocht hij ’s nachts op straat?’

  Het gezin van Anneke* leeft sinds zeven maanden een nachtmerrie na de verkrachting van haar 17-jarige dochter Kayleigh*. Een groepje asielzoekers belaagde haar toen ze ’s nachts naar huis fietste na een avond oppassen. Anneke zit vol vragen over het beleid in de gemeente Kampen, waar zij wonen, zeker omdat de burgemeester er volgens haar alles aan doet om te voorkomen dat naar azc-bewoners wordt gewezen.


  “Waarom mocht deze man ’s nachts het azc uit?”, vraagt ze zich af in de Telegraaf. “In Kampen worden asielzoekers overal geweigerd in de horeca, waarom is er dan geen avondklok?”

  ‘Zaak gesust door burgemeester’

  In de gemeenteraad wordt er ‘tot grote ontsteltenis van mijn dochter’ niet gepraat over het voorval. “Het lijkt wel alsof ze het in de doofpot willen stoppen”, aldus Anneke. Ze verwijst naar twee andere incidenten met asielzoekers die in dezelfde periode plaatsvonden als de verkrachting van haar dochter. “Mag je dan niet zeggen dat dit met elkaar te maken heeft?”

  WNL


  Fenixx
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21587
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door King George »

Onderzoek WODC: Asielzoekers meer dan twee keer zo crimineel alsdan gewone Nederlanders

Afbeelding

Lees verder op GeenStijl
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50366
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Pilgrim »

Liegt de elite? Nee toch!

Geplaatst op 1 februari 2018

Afbeelding

Iedereen liegt wel eens, maar mensen met een academische opleiding het meest. Een onderzoek aan de Universiteit in het Amerikaanse Virginia heeft uitgewezen dat er gemiddeld in één op de vijf conversaties een leugen wordt verteld. Maar als de gesprekspartners hebben gestudeerd, wordt er in één op de drie gesprekken gelogen, meldt de Sunday Times.

Deze verhelderde stelling stamt uit 1999 en stond toen in Trouw. Vandaag zou dit niet gebeuren, de waarheid komt de politieke elite niet uit. Een nette academicus stelde enkele maanden geleden dat de autochtoon gewoon bang is om in de minderheid te belanden, iets dat, zoals hij stelde, volkomen onzin is, omdat de autochtoon toch echt in de meerderheid is.

Dat eveneens wetenschappelijk onderzoek heeft uitgemaakt dat indien ons ‘bestuur’ doorgaat met het onbeperkt binnenhalen van ‘vluchtelingen’ die meerderheid rond pakweg 2040 niet meer bestaat als meerderheid, wordt door de man onder het vloerkleed gehouden. Maar dat is logisch en zeker niet verwerpelijk, omdat die resultaten van dat onderzoek natuurlijk weer berusten op leugens van die Poetin, waarmee deze snoodaard onze maatschappij tracht te ontwrichten en te ondermijnen.

Natuurlijk is het een zegen voor onze landen dat avonturiers, dieven, moordenaars, verkrachters en gewonere gelukzoekers en masse Europa binnen worden gelaten, zoals een gestoorde VVD’er in Amsterdam dit lijkt te vinden met zijn blijkbaar geuite stelling “Hoe meer vluchtelingen, des ter beter”.

Natuurlijk is het verrijking voor vrouwen om straks volkomen uit eigen wil gedwongen een hoofddoek te gaan dragen als zij niet aangerand of verkracht wensen te worden. Natuurlijk is het verrijking voor bepaalde bedrijven om de ruiten weer eens ingeslagen te zien worden, net als in 1938, om slechts twee voorbeelden van deze verrijking te noemen.

Verder berusten alle berichten vanuit heel Europa over een schrikbarende toename aan geweldsdelicten dus enkel en alleen op ultrarechtse larie-verhalen, op bangmakerij van neonazi’s, op absolute lucht dus. Zo pretendeert het ‘wetenschappelijk’ onderzoek ons gerust te stellen, een onderzoek dat net in opdracht van het ministerie van Justitie op basis van gegevens van CBS, en dus in belang van de politiek, is afgerond en dat dus ook echt heel erg ‘onafhankelijk’ heeft plaatsgevonden.

Ik geloof mij correct te herinneren dat een andere keurig nette academicus twee miljoen van de EU kreeg om te onderzoeken hoe het komt dat de autochtoon de succesvolle integratie van de allochtoon ophoudt. Met de naam stelling alleen al wordt, niet eens op een nog enigszins subtiele wijze, aangegeven in welke richting de opdrachtgever wenst dat de uitkomst van dit ‘wetenschappelijk’ onderzoek gaat.

Joseph Goebbels, de geestelijk vader van veel politici van vandaag, misschien wel 80 %, zei het al en de man had gelijk: Verkondig een leugen, blijf deze verkondigen en de massa neemt op termijn die leugen als waarheid over. En zoals het onderzoek in Virginia uitmaakte, zijn het vooral academisch gevormde personen die zich redelijk vaak aan liegen schuldig maken. Hoe zou dat nu toch kunnen? Liegt de elite? Een wetenschappelijk onderzoek graag!

Door: “bozeoudeman”

https://ejbron.wordpress.com/2018/02/01 ... -nee-toch/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77986
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ariel »

Gisteren werd er nog medegedeeld dat de criminaliteit rondom AZC's niet hoger is dan elders in het land. :thinking:
Asielzoekers op rooftocht

Asielzoekers zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteitscijfers. Het gaat bijvoorbeeld om winkeldiefstal en zedendelicten. Vooral asielzoekers uit veilige landen, die geen schijn van kans maken op een asielstatus, zijn crimineel. Toch neemt de criminaliteit niet toe in buurten waar een asielzoekerscentrum is gevestigd, zo blijkt uit een nieuw rapport.

Dat de komst van een asielzoekerscentrum (azc) niet leidt tot meer criminaliteit in de omgeving? Dat herkent supermarkteigenaar Henri Offerein uit Hoogeveen totaal niet. „Zo’n rapport kan voor mij de kachel in”, vertelt hij.

Winkeldiefstallen
Na de komst van een azc in 2015 kampte hij met een stijging van winkeldiefstallen. Zo erg zelfs, dat hij extra beveiliging moest inhuren. „Eerder had ik daar geen last van”, vertelt hij. De daders: vaak jonge mannen die kansloos zijn in de asielprocedure. Die hebben toch niets te verliezen, ziet hij.

De ondernemer is verbaasd over de conclusie van het rapport van het WODC, het wetenschappelijk bureau van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Bovendien: in het rapport staan ’logischerwijs’ geen cijfers over het aantal diefstallen die zijn voorkomen door extra beveiliging. Maar dat is wel een vorm van overlast, legt Offerein uit. „Dat is iets wat onderzoekers niet zien. Ze zouden ook eens hier over de vloer moeten komen om met ons te praten. Nu is het een oordeel op basis van het aangiftepotje.”

Bloemetje
De échte asielzoekers, daar heeft hij weinig last van. Die hebben veel meer te verliezen. Het personeel kreeg zelfs een bloemetje van bewoners van het azc omdat ze zich schaamden voor de overlastgevers.

Ondanks de problemen is het rapport juichend ontvangen door Jos Wienen, burgemeester van Haarlem en voorzitter van de commissie Asiel en Integratie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De angst voor asielzoekerscentra zou onterecht zijn, omdat de verhalen over toegenomen criminaliteit niet zouden kloppen.

Ernstig
Maar wie het rapport goed leest, ziet dat de conclusies ernstig genoeg zijn. Asielzoekers, voor een groot deel jonge mannen, zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteitscijfers. In 2015 werd 2,2 procent verdacht van een strafbaar feit, twee keer zo veel als de gemiddelde Nederlandse bevolking.

Daarbij gaat het vaak om diefstal, en in mindere mate om bijvoorbeeld zedendelicten. Vooral asielzoekers uit veilige landen, zoals Albanië en Marokko, zorgen voor criminaliteit. Syriërs en Eritreeërs zijn juist veel minder vaak verdachte.

Hoe kan het dan dat de criminaliteit in de directe omgeving van azc’s niet toeneemt? Dankzij alle extra maatregelen in die wijken, vermoedt Jos Heijmans, burgemeester van Weert. Criminele asielzoekers gaan ergens anders in de fout.

’Ze hebben toch niets te verliezen’
Heijmans zag in 2016 dat asielzoekers uit zijn gemeente in andere steden op rooftocht gingen: „Niet in de directe omgeving van het azc, maar ze waaierden uit over Limburg, Eindhoven en zelfs tot Amsterdam aan toe. Asielzoekers uit veilige landen hebben niks te verliezen. Die komen alleen maar om een graantje mee te pikken van het land van melk en honing.”

In Hoogeveen neemt de overlast af, ziet Offerein: „Nu die kansloze asielzoekers weg zijn, valt het op dit moment mee. Daardoor is de overlast wel minder geworden.”

’Zorgen terecht’
Kamerleden zijn buitengewoon kritisch over het rapport over criminaliteit onder asielzoekers. Ze zien bovendien dat door anderen onterecht de conclusie wordt getrokken dat een azc geen criminaliteit met zich meebrengt, terwijl asielzoekers volgens het rapport juist crimineler zijn.

„Het rapport geeft zelf aan dat er veel meer criminaliteit binnenkomt. Asielzoekers worden vaker verdacht”, zegt PVV-Kamerlid Fritsma.

Als er een azc komt, zorgt dat dus voor meer criminaliteit. „Niet in de buurt, maar wel bij winkeliers in de stadscentra en in het openbaar vervoer verder weg”, denkt PVV’er Fritsma. Hij vindt het ’een vertekend onderzoek’.

Niet te rijmen
„Het is net hoe je het kleurt”, vindt ook VVD-Kamerlid Azmani, die eveneens andere conclusies trekt dan menig linkse lezer die stond te juichen met het rapport in de hand. De VVD’er wijst er ook op dat asielzoekers crimineler blijken dan de gemiddelde Nederlander. En dat kan echt niet volgens Azmani. „Elke asielzoeker maakt gebruik van onze gastvrijheid. Ik kan dat niet rijmen met dat ze anderen in gevaar brengen.” VVD en PVV vinden het ook opmerkelijk dat er alleen onderzoek gedaan is naar 2015, terwijl in 2016 de meeste problemen werden gerapporteerd.

CDA-Kamerlid Van Toorenburg zegt met gefronste wenkbrauwen kennis te hebben genomen van het rapport en de berichtgeving daarover. „We horen ook dat mensen al niet eens meer aangifte doen. Dus we kunnen nu niet doen of alles koek en ei is. Bezorgde gevoelens van mensen zijn terecht.”

„De aangiftebereidheid daalt dat het een aard heeft”, zegt ook Theo Hiddema van Forum voor Democratie. Hij las het rapport grondig, ziet dat er zaken niet meegenomen zijn, en oordeelt: „Je kan er geen donder mee.” Bovendien: „Het WODC is linke soep. Die zijn van: ’u vraagt, wij draaien’.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:Gisteren werd er nog medegedeeld dat de criminaliteit rondom AZC's niet hoger is dan elders in het land. :thinking:
Asielzoekers op rooftocht

Asielzoekers zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteitscijfers. Het gaat bijvoorbeeld om winkeldiefstal en zedendelicten. Vooral asielzoekers uit veilige landen, die geen schijn van kans maken op een asielstatus, zijn crimineel. Toch neemt de criminaliteit niet toe in buurten waar een asielzoekerscentrum is gevestigd, zo blijkt uit een nieuw rapport.
Daar gaat ie weer. Ook hier weer. Ik heb al vaker de deksel van de politieke strontemmer geopend met rubberen handschoenen aan en een mondkapje voor.

POLITIEK IS SMERIG

Ik herinner mij van een krantenbericht lang geleden waarin stond dat een Amsterdamse rechter een drugsverslaafde crimineel, een autokraker, de cel in stuurde voor een tijdje. Logisch zult u denken. NEE! In de politiek en vooral binnen het justitionele apparaat is niets logisch. Waar het aankomt om wakker te blijven, verdienen rechters hun sporen met onrechtvaardig slaapgedrag. De drugsverslaafde crimineel was zogezegd een autokraker in de binnenstad van Amsterdam. Het vernielen van auto's om daaruit een autoradio te slopen en voor een habbekrats te verpatsen om zijn verslaving te bekostigen was al tweehonderdveertig keer de politie opgevallen. De administratie hierover was keurig bijgehouden. Jammer voor de bezitters van auto's in de Beursstraat van Amsterdam die keer op keer geconfronteerd werden met dezelfde drugsverslaafde autokrakers. Tot een rechter zich een naam herinnerde van zo'n nutteloos mens en poolshoogte ging nemen in het misdaadregister. En ja hoor. Tot zijn verwondering zag hij dat deze misdadiger nu voor de tweehonderdveertigste keer was opgepakt voor hetzelfde misdrijf en nooit, ook maar één dag in de cel hiervoor had hoeven uitrusten. De rechter liet hem acuut opsluiten.

Dus beste drugsverslaafde inbrekers en autokrakers, weest op jullie hoede! Passeer je de tweehonderdste grens van recidivisme, bedenk dan dat de kans groot is dat je een paar dagen goed verzorgd in de cel moet overnachten in plaats van in een concentratiekamp voor criminelen.

Ons rechtssysteem is dus zo corrupt als de werkelijkheid toelaat. Hoe dat komt? Hierdoor:

POLITIEK IS SMERIG
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Teva Teff

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Teva Teff »

Hans v d Mortel sr schreef: ......
POLITIEK IS SMERIG

.........
POLITIEK IS SMERIG
Ja, dat weten we zo langzamerhand wel.
Er zijn 403 resultaten gevonden: smerig
Zou HvdM zelf de stand ook bijhouden?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77986
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ariel »

Komen we ooit eens af van de hier illegaal verblijvende Marokkanen ?
Steekpartij om drugs, eis 2½ jaar gevangenisstraf

Assen/Hoogeveen - Voor het plegen van geweld op het winkelcentrum De Weide, waarbij ook met een mes is gestoken, wil de officier van justitie twee inwoners van het AZC in Hoogeveen langdurig achter de tralies. Er werd een gevangenisstraf van 2½ jaar geëist.

Beide mannen, afkomstig uit Marokko, werden beschuldigd van poging tot doodslag op 16 november 2017 op het winkelcentrum in De Weide. Het zou om drugsgerelateerd geweld gaan volgens het OM.

Er waren beelden van een beveiligingscamera maar beide mannen ontkenden dat zij daarop te zien waren. De twee mannen raakten gewond. Eén van hen had snijwonden aan het gelaat en in zijn hals en de ander een gebroken arm. Ook zaten zij onder de blauwe plekken.

De 'slachtoffers' herkenden de twee mannen op foto's en ook iemand van de beveiliging wees hen aan.

De advocaat van de verdachten wees op het feit dat de 'slachtoffers' stomdronken waren op dat moment en dat daarom hun verklaring niet betrouwbaar kon zijn.

De officier van justitie hield bij de eis rekening met het feit dat beide verdachten later in de nacht, op hun kamer in het AZC, werden mishandeld met messen en ijzeren staven door de andere partij die verhaal kwam halen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6901
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ali Yas »

Ariel schreef:
De officier van justitie hield bij de eis rekening met het feit dat beide verdachten later in de nacht, op hun kamer in het AZC, werden mishandeld met messen en ijzeren staven door de andere partij die verhaal kwam halen.
Dat is een rare figuur. Het ene misdrijf wist het andere uit? Kom op zeg...
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77986
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ariel »

'Transgender asielzoekster met scherp voorwerp verkracht in azc'

Een transgender asielzoekster is onlangs in een azc in Nederland verkracht met een scherp voorwerp. De daders zouden twee mannen zijn. Dat stelt de organisatie LGBT Asylum Support, die het slachtoffer bijstaat en diverse instanties heeft ingelicht.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) bevestigt alleen dat eerder deze maand een asielzoekster melding heeft gedaan van verkrachting en dat de politie hier onderzoek naar doet. Ze is inmiddels voor haar veiligheid naar een andere opvanglocatie gebracht, aldus een woordvoerder.

'Overplaatsing gevraagd'
LGBT Asylum Support legt een direct verband met de achtergrond van de vrouw. De hulporganisatie verwijt het COA een gebrek aan begeleiding. Ze zou al voor de verkrachting tevergeefs om overplaatsing hebben gevraagd.

Het COA wil niet op de specifieke omstandigheden ingaan. De woordvoerder stelt dat in het algemeen niet zomaar mensen worden overgeplaatst. ,,Als er een probleem is of mensen zich niet veilig voelen, gaan we daar eerst over in gesprek om te bedenken hoe we daar iets aan kunnen doen.''

'Nog geen aangifte'
Volgens voorzitter Sandro Kortekaas van LGBT Asylum Support heeft de zedenpolitie inmiddels met de vrouw gesproken, maar moet ze nog aangifte doen. ,,Voor haar en ook andere asielzoekers geldt dat ze niet weten hoe het hier werkt, of je de politie bijvoorbeeld kunt vertrouwen.'' Verdachten zijn nog niet opgepakt.
De zaak is ook bekend bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

De oprichter van Blue Veins, een Pakistaanse belangenorganisatie die opkomt voor de rechten van transgenders en homoseksuelen, liet eerder deze week weten dat hij de LHTB-gemeenschap in zijn land adviseert niet langer asiel aan te vragen in Europa. ,,Homo- en transseksuele vluchtelingen worden in bijna alle Europese asielzoekerscentra door medevluchtelingen op grote schaal fysiek en seksueel belaagd", zei Qamar Naseem .
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21587
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door King George »

Als ik zeg dat het bewonersbestand van het AZC staat voor geïmporteerde intolerantie, zeg ik dan iets verkeerds? En waarom geschiedt het nog steeds niet dat bij wie dergelijke rode lijnen overschrijdt de asielprocedure per direct wordt stopgezet? En kom bij mij niet aan met hen te leren dat wij andere omgangsvormen hebben. Het is gewoon een duidelijke zaak dat zij onze waarden niet willen delen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 42892
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Mahalingam »

Mahalingam schreef:Staat het AZC te Ter Apel op een gifbelt?
Een beetje, maar zolang je kontakt met de ondergrond vermijd dan is er geen gevaar voor de volksgezondheid ter plaatse.
Bodem COA Ter Apel geen gevaar voor volksgezondheid
De bodem onder het asielzoekerscentrum in Ter Apel is niet zodanig vervuild, dat het gevaarlijk is voor de volksgezondheid. Tot die conclusie komt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) na bodemonderzoek.

Klachten personeel
Het onderzoek is gedaan op verzoek van medewerkers van het COA. Zij hoopten op die manier uitsluitsel te krijgen over het hoge ziekteverzuim. Een deel van het personeel kampt met klachten als migraine, een hoge bloeddruk, luchtwegklachten en vlekken op de huid.

Het personeel was ervan overtuigd dat de bodem iets te maken heeft met de ziekteverschijnselen. Dit onderzoek spreek dat tegen. Waar het hoge ziekteverzuim dan wel door komt, moet verder onderzocht worden.
[...]
Rapporten, memo's en briefwisselingen hebben de afgelopen dertig jaar aangetoond dat sanering van het terrein dan ook nodig is bij een nieuwe bestemming. Maar in die rapporten is - net als in dit laatste onderzoek van het COA - ook gesteld dat er geen gevaar voor de volksgezondheid is als het terrein gebruikt wordt waarvoor het nu ook bedoeld is.
http://www.rtvnoord.nl/nieuws/176684/Bo ... gezondheid

Zouden ze er ooit achter willen komen wat de veroorzaker van ziekteverzuim is?
Ja ze zijn er achter. En het was ook niet eens moeilijk. Het zijn nieuwerwetse milieuvriendelijke energiezuinige gebouwen met ramen die niet open kunnen want er is ventilatie.
Al eerder was bekend dat die energiezuinige woningen met ventilatie zeer ongezond kunnen zijn.
Commissie: slechte gezondheid COA-personeel Ter Apel te wijten aan 'slecht binnenklimaat', niet de verontreinigde bodem
De oorzaak moet in de huisvesting worden gezocht, aldus commissielid en hoogleraar toxicologie Ivonne Rietjens: slechte ventilatie, hoge concentraties schimmels en bacteriën en irriterende verlichting. De chemische lucht die geroken is, zouden vrijgekomen zwavelverbindingen uit de Veenkoloniale grond zijn.

Daar is niet alles mee gezegd, aldus Atsma, die is bijgestaan door een hoogleraar toxicologie en een arbeidsziektedeskundige. 'Psychosociale factoren, zoals werkstress, spelen ook een belangrijke rol.'
[...]
De commissie adviseert het COA snel maatregelen te treffen in de gebouwen, waaronder het vervangen van vloerbedekking, het verbeteren van de ventilatie en het afschermen van ledverlichting.
En mij wordt maar voortdurend wijs gemaakt de LED lampen zo mooi en fijn zijn voor mensen en milieu.
https://www.volkskrant.nl/binnenland/co ... ~a4583906/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8211
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door xplosive »

Mahalingam schreef:
..... en irriterende verlichting ..... en het afschermen van ledverlichting.
En mij wordt maar voortdurend wijs gemaakt dat LED lampen zo mooi en fijn zijn voor mensen en milieu.
Dat wordt hiermee niet weersproken. Er staat immers niet hoe andere ongehinderde en niet afgeschermde verlichting (zoals bijvoorbeeld van halogeen-, natrium-, gloei- , TL- en/of spaar-verlichting) minder irriterend zou zijn.

Te fel licht dat in de ogen schijnt is van iedere lichtbron hinderlijk.

Ik ben wel benieuwd of het onderzoek dat aan zou moeten tonen dat de grond daar "schoon genoeg" is stand blijft houden.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21587
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door King George »

Bij overschrijden rode lijnen asielprocedure stopzetten en overgaan tot uitzetting; Wat is daar nou zo moeilijk aan? Ben ik nou zo slim of zijn zij nou zo dom?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77986
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ariel »

Asielzoeker (16) steekt moedige man neer

Een 16-jarige asielzoeker heeft vrijdagmiddag in Ter Apel een man neergestoken na een vermoedelijke diefstal. De jonge Algerijn woont in het asielzoekerscentrum in de Groningse plaats, bevestigt de politie tegenover De Telegraaf.

De jongen van zestien werd betrapt toen hij aan het rommelen was in een bestelauto van een supermarkteigenaar. Hij sloeg op de vlucht, maar omstanders wisten hem in te sluiten. Toen meerdere mensen om hem heen stonden, haalde hij uit met een mes.

Ziekenhuis
Een van de te hulp geschoten mensen, een man uit Ter Apel, raakte daarbij gewond aan zijn arm. Hij moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. „Hij is buiten levensgevaar, maar over zijn precieze toestand kunnen we geen mededelingen doen”, aldus de politiewoordvoerster.

Volgens een omwonende is de man drie uur geopereerd aan zijn verwondingen. De man kan zaterdagmiddag weer naar huis. ,,Hij had een enorme jaap in zijn arm.’’

De vrouw was in haar tuin aan het werk toen even verderop tumult uitbrak. ,,Ik hoorde geschreeuw, maar ik zag niets. Dus ik liep toch even naar voren, om te kijken. Toen hoorde ik weer geschreeuw, aan de andere kant.’’

Daar trof ze de neergestoken man aan. Een andere omstander was op dat moment bezig met een riem zijn arm af te binden om het bloeden te stelpen. ,,Die asielzoeker was gevlucht door het weiland. Hij ging in een rechte lijn naar het azc toe.’’

Sluipen
De dader wist volgens de politie in alle tumult te ontkomen, maar werd later opgepakt. Of de 16-jarige jongen al eerder in aanraking is geweest met de politie, moet nog blijken. Hij wordt verhoord en dan moet ook die informatie boven tafel komen.

Volgens de vrouw hadden meerdere mensen uit Ter Apel de man al door tuinen zien sluipen en zich verdacht zien ophouden. ,,Kennelijk met de bedoeling om in te breken. Maar die man die is neergestoken is een potige vent, die is nergens bang voor.’’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21587
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door King George »

De straf zal een lachertje zijn en de asielprocedure wordt niet stopgezet. En wat hij nu al jong geleerd oud gedaan etaleert is een voorbode van wat hij ons land te bieden heeft. Hoe komt nou toch die maatschappelijke afwaardering van ons land?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77986
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ariel »

Beveiligster van asielcentrum Ter Apel gestoken

Een beveiligster van het asielcentrum Ter Apel is gestoken tijdens een opstootje onder bewoners.

Het incident gebeurde vorige week woensdag, zegt Jacqueline Engbers, COA-woordvoerster.

Volgens Engers is de beveiligster niet ernstig gewond geraakt. De organisatie maakte het incident niet bekend, omdat onduidelijk is wie verantwoordelijk is voor het steken. Volgens Engbers is ook niet duidelijk of het bewust is gedaan. Een tipgever meldde de zaak aan deze krant.

De aanleiding voor het opstootje blijft onduidelijk, aldus de woordvoerster. Het COA heeft aangifte gedaan bij de politie. Hoe het slachtoffer eraantoe is, kan Engbers niet zeggen vanwege 'privacyregels' en omdat zij in dienst is van een extern bedrijf.


Heel goed. icon_thumbup.gif Gooi snel een mantel van liefde over dit incidentje...Niemand hoeft dat te weten. icon_shh.gif Alleen jammer dat een tipgever roet in het eten gooit.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77986
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ariel »

Onrust in azc Oisterwijk: asielzoekers dreigen zichzelf te verwonden, twee aanhoudingen

In het asielzoekerscentrum in Oisterwijk is dinsdagmiddag een onrustige situatie ontstaan. Twee asielzoekers hadden zichzelf opgesloten en dreigden zichzelf wat aan te doen. De politie kwam daarop met spoed ter plekke.

Er werden onder anderen onderhandelaars ingezet die de asielzoekers op andere gedachten moesten zien te brengen. Dat lukte.

De asielzoekers zijn aangehouden. Eén van hen is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Hij was door nog onbekende oorzaak gewond geraakt.

Onrustig
Het is al langere tijd onrustig rondom asielzoekers in Oisterwijk. Zo mogen jonge asielzoekers de komende tijd niet in bepaalde delen van het dorp komen. Ze hebben een gebiedsverbod gekregen na inbraken en diefstallen.

,,We willen een andere balans tussen de bewoners van het azc", liet burgemeester Hans Janssen laatst nog aan deze krant weten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77986
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ariel »

COA: minder jonge asielzoekers in Oisterwijk

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gaat het aantal minderjarige vluchtelingen in het asielzoekerscentrum (azc) in Oisterwijk beperken na klachten over overlast door inbraken en diefstallen. Het maximumaantal jonge asielzoekers wordt teruggeschroefd van tachtig naar vijftig. Een aantal jongeren zal worden overgeplaatst naar opvang met meer toezicht, aldus het COA woensdag.

Oisterwijk is een van de weinige asielzoekerscentra die plaats bieden aan alleenstaande minderjarige asielzoekers. Een aantal asielzoekers van dertien en veertien jaar werd de afgelopen tijd meer dan eens opgepakt voor diefstallen. De politie denkt dat een grotere groep jonge asielzoekers uit verschillende Noord-Afrikaanse landen betrokken is bij een nog grotere reeks inbraken.

Burgemeester Hans Jansen van de Brabantse plaats trok vorig week aan de bel en eiste maatregelen. Jansen is blij met de aanpak. ,,Het is belangrijk dat we onze verantwoordelijkheid nemen als het gaat om de opvang van vluchtelingen. Het moet echter ook helder zijn dat hier bepaalde regels gelden waar iedereen zich aan moet houden. De veiligheid van inwoners van Oisterwijk staat voorop'', laat hij weten in een verklaring.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77986
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ariel »

Zwaargewonde door steekpartij in azc Grave

In een asielzoekerscentrum in het Noord-Hollandse Grave is een steekpartij geweest. Het slachtoffer raakte ernstig gewond. Eerder die dag was er ook al een ernstig steekincident op het azc in Middelburg.

In Grave zou een jonge bewoner van het azc ernstige verwondingen hebben opgelopen. De steekpartij gebeurde rond half negen zondagavond. De steekpartij op het asielzoekerscentrum in het Zeeuwse Middelburg gebeurde twee uur eerder. Rond 19.00 uur vanavond raakte een persoon zwaargewond.

De aanleiding voor de steekincidenten in de twee azc's wordt nog onderzocht. Hulpdiensten rukten voor beide incidenten massaal uit.

Vanwege de steekpartij in Grave zijn twee verdachten aangehouden, in Middelburg werd kort na het incident een verdachte opgepakt. De verdachte uit Middelburg woont net als het slachtoffer in het azc.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77986
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ariel »

Drugs oorzaak van problemen met minderjarige asielzoekers

Verslaving aan anti-epilepsiemiddel Rivotril blijkt een van de belangrijkste oorzaken te zijn van de recente problemen in asielzoekerscentra. Verslaafde amv'ers, alleenstaande minderjarige vreemdelingen uit veilige landen als Marokko, Tunesië en Algerije, gebruiken Rivotril. Hun overlastgevende gedrag komt daar vaak uit voort.

,,Dé drug van het moment, verslavender dan heroïne’’, zegt Sander Swiers, als manager Bijzondere Opvang van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) belast met de huisvesting van de alleenstaande tieners in het azc in Grave. Ook daar ging het onlangs tot twee keer toe flink mis: in mei mishandelden twee jonge broers een vrouw, net buiten het opvangcentrum. Vorige maand raakte een jonge bewoner zwaargewond bij een steekpartij, waar twee andere asielzoekers voor zijn aangehouden. Eén van hen is, net als het slachtoffer, minderjarig.

De afgelopen maanden waren er ook ongeregeldheden in de azc's in Weert, Ter Apel, Middelburg, en Oisterwijk. Telkens was het zo’n zelfde groepje overlastgevers dat voor de problemen zorgt. ,,De jongeren die we de laatste tijd veel hebben binnengekregen, uit de veilige landen, daar zit heel vaak een verslavingsproblematiek onder’’, zegt Swiers. ,,En met een verslaving komt ook altijd geldgebrek, wat tot stelen leidt.’’

Sommige asielzoekers gebruiken het kalmeringsmiddel op doktersvoorschrift, maar het is ook online makkelijk te krijgen. Het COA kan naar eigen zeggen weinig tegen de verslavingsproblematiek ondernemen. Het enige dat volgens het asielorgaan echt werkt is het uit elkaar halen van overlastgevers en hen spreiden over diverse asielcentra.

In een vorige maand gepubliceerd rapport van het Trimbos Instituut over het gebruik van verdovende middelen onder vluchtelingen staat dat er ‘vanuit de praktijk zorgen worden geuit over de groep amv'ers’. Bij verslavingsinstelling Jellinek is het gebruik van het spul onder minderjarige asielzoekers bekend, maar is het nog niet als groot probleem gesignaleerd.

Oppassen
Het epilepsiemedicijn wordt ook voorgeschreven als slaap- en kalmeringsmiddel, zegt een woordvoerder. ,,Rivotril kent zeker een relatie met verslaving. Je moet oppassen met langdurig gebruik, want je zult steeds meer nodig hebben. En het kan heel moeilijk zijn om er mee te stoppen.’’

In Grave zaten tot voor kort twintig van die amokmakers, veelal verslaafd aan het anti-epilepticum. ,,20 op 76 jongeren werd te veel’’, zegt Swiers. ,,Nu hebben we er 4, op 46 amv'ers. Als je maar een paar van die probleemjongeren hebt, dan zorgt dat voor een andere groepsdynamiek.’’ Swiers benadrukt dat het dat hele kleine groepje is dat het voor de rest verziekt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50366
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Pilgrim »

Asielzoekersonderkomen: Nu is geluidsisolatie nodig

Geplaatst op 9 augustus 2018

Afbeelding

Beieren/Wallgau – Omdat Merkel´s gasten een iets ander temperament en ook andere dagritmes hebben dan diegenen die hier al langer leven, vinden inwoners zowel als toeristen het steeds minder leuk in Wallgau, dat tot het Karwendelgebergte behoort en van het toerisme leeft. Een geluiddempende wand werd als onmenselijk verworpen. Een technische uitbreiding van het gebouw moet nu gaan helpen tegen het geïmmigreerde lawaai. Betaald door de belastingbetaler.

Het gedrag van de bewoners van het asielonderkomen in Wallgau – het door Caritas geleide voormalige hotel Pax (foto) – dwingt de gemeente nu tot handelen, omdat de geluidsoverlast niet onder controle is te krijgen, bericht de “Münchner Merkur”. Luid geschreeuw en gekrijs van de “vluchtelingen” rondom de klok evenals meervoudig geuite bedreigingen weerhouden steeds meer toeristen ervan om te boeken in Wallgau, dat leeft van het toerisme.

“´s Nachts gaat het er in de keuken aan toe als op een bazaar”
Burgemeester Hansjörg Zahler (CSU) kan de schriftelijk geformuleerde ergernis van de vakantiegangers begrijpen. De immigranten zijn duidelijk te horen. “Ik kan begrijpen dat dit op de zenuwen werkt”, aldus Zahler. Volgens hem ligt het er gewoon aan dat de ongeveer 30 migranten – waarvan ongeveer 20 met een zogenaamde verblijfsvergunning – er andere levensgewoontes op nahouden. “´s Nachts gaat het er in de keuken aan toe als op een bazaar”. Men heeft al met ze gepraat. “Dan gaat het weer een tijdje goed”, zegt Zahler uit ervaring. Daarna zouden ze echter weer in hun oude patroon vervallen.

De problemen zouden ook bekend zijn bij het verantwoordelijke asielpunt bij Caritas in Garmisch-Partenkirchen. “Zo enorm als meneer Ostler het omschrijft, is het echter niet. Dat zijn uitzonderingsgevallen”, relativeert de verantwoordelijke dienstleidster. Omdat het bij het grootste deel van de bewoners om “officiële burgers” zou gaan, pleit de Caritas-medewerkster bij zulke incidenten ervoor om de politie te roepen. Want verzorging rondom de klok zal er in het asielonderkomen niet meer komen. Tegelijkertijd waarschuwt Caritas voor algemene beschuldigingen. “Het gaat slechts om enkele bewoners, en die bereiden hun maaltijden meestal voor 20.00 uur voor. Bovendien kan het normale burgers immers ook niet verboden worden om ´s avonds een keer thee te zetten in de keuken”, aldus de argumentatie uit de asielindustrie een maand geleden. Het schijnt er niet beter op te zijn geworden. Merkel´s gasten gedragen zich volgens de “Merkur” nog net zo lomp en grof als altijd.

Kost niks – betaalt het districtsbureau
“De gemeente zou achter de burgers staan”, aldus de baas van het gemeentehuis. Het idee van een provisorische wand tegen geluidsoverlast werd verworpen, omdat die het onderkomen zou “brandmerken”. Dat zou een “catastrofe” zijn, aldus de burgemeester van Wallgau.

De betere variant zou een voorhuisje zijn, dat het lawaai opvangt. De “timmeroplossing” zal ongeveer € 8000,- tot € 10.000,- gaan kosten. Uitgaven, die echter niet ten koste gaan van de gemeentebegroting. “Het districtsbureau doet mee”, bericht Zahler in de vergadering. De autoriteit draagt volgens hem de kosten, aldus de ongelooflijk drieste uitspraak van de burgemeester. Want ook deze kosten van Merkel´s omvolkingsproject moeten opgebracht worden door de belastingbetaler.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/09 ... tie-nodig/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie