Nieuws uit Amsterdam

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Hans v d Mortel sr »

sjun schreef:Mij ijkt het sterk. De GroenLinks-aanvoerder van Amsterdam heeft het niet zo op Femke Halszaak bij wie het aan Amsterdamse humor, bestuurservaring en flexibiliteit ontbreekt. Hoewel de PvdA hem niet moet lijkt me de kandidaat het beste geëquipeerd voor de baan Rob Oudkerk te zijn. Niet alleen is hij niet op zijn mondje gevallen en weet hij problemen te adresseren, de oud-wethouder heeft ook ruime ervaring met de zelfkant van de stad.
:greeting2:
Dat hij nog nooit is uitgenodigd in Voetbal Inside verbaast mij overigens. Hij heeft namelijk ook verstand van voetbal. Maar misschien heeft hij ooit geweigerd. Alhoewel ik hem zo niet ken. Jammer met deze WK. Een gemiste kans.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77333
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Een pand bij Amsterdam Sloterdijk waar meerdere bedrijven zich hebben gevestigd is donderdagavond beschoten met een antitankwapen. Ja, dat lezen we goed...Met een antitankwapen. :shock: Hoe komen ze er aan.
Panorama-pand met raketwerper beschoten

In het pand dat donderdagavond in Amsterdam is beschoten met een antitankwapen, zit onder meer de redactie van misdaadtijdschrift Panorama. De politie heeft vannacht een man opgepakt die een projectiel op een pand zou hebben afgeschoten.

De redactie van Panorama zit in bedrijfspand One20, in het gebied rond bedrijventerrein Sloterdijk, waar ook andere bladen van uitgever Pijper Media zitten gevestigd, zoals Nieuwe Revu, Playboy en Marie Claire. Gisteren publiceerde Panorama een groot verhaal over de Mocro-maffia. De politie kan niet zeggen of dat iets met de aanval te maken heeft.

De schutter nam het gebouw rond 23.00 uur onder vuur. Daarna vonden agenten het antitankwapen en een gesneuvelde ruit. Later die nacht hebben arrestatieteams de verdachte aangehouden.

Bij de aanval raakte niemand gewond. De politie doet nog onderzoek naar het incident en de motieven van de daders. Panorama heeft inmiddels gereageerd op de beschieting. „De redactie is blij dat er een verdachte is aangehouden. Wij zijn erg benieuwd wat deze verdachte te melden heeft”, zo luidt een statement.

Een van de chefs zegt tegen De Telegraaf dat het ‘speculeren’ is of de aanslag verband houdt met het verhaal over de Mocro-maffia. ,,Dat weten we gewoon niet.”

„Het enige wat wij van Panorama, en natuurlijk alle collega’s van de andere bladen bij Pijper Media, nu kunnen doen, is zo goed als mogelijk doorgaan met ons werk”, zo besluit het weekblad.

Ook Nieuwe Revu-hoofdredacteur Jonathan Ursem stelt dat de journalisten weer aan het werk zijn. „De schade binnen valt mee”, vertelt hij telefonisch. „Vrijdag hebben we altijd een deadline. Het klinkt gek, maar we zitten weer ’gewoon’ te werken, alsof er niets aan de hand is.”

Welk bedrijf precies het doelwit is geweest, kan door de politie nog niet met zekerheid worden gezegd. In het pand aan de Teleportboulevard zitten ook andere bedrijven. De politie wil nog niets kwijt over de identiteit van de verdachte, en weet nog niets over het motief.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77333
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Niqabverbod zal in Amsterdam niet worden gehandhaafd

Tijdens een paneldiscussie over moslimhaat in Amsterdam hebben de lokale fracties van de PvdA, GroenLinks, D66, DENK en BIJ1 laten weten geen prioriteit te geven aan het handhaven van het landelijke niqabverbod. Dit schrijft Republiek Allochtonië. Hiermee is een meerderheid van de Amsterdamse gemeenteraad tegen handhaving.

Ewoud Butter van Republiek Allochtonië schrijft:
  • ‘Na afloop van de discussie sloten ook de andere aanwezige politici (Simion Blom, raadslid namens GroenLinks, Mourad Taimounti, fractievoorzitter van DENK en Anja Meulenbelt namens BIJ1) zich hierbij aan. “Onze politie moet stoppen met etnisch profileren. En daar past dit perfect in. Dus zeker niet handhaven”, liet Mourad Taimounti (DENK) weten. Simion Blom: “Het risico op zo’n verbod is dat het etnisch profileren in de hand kan werken. Dat weten we nu al. Als mensen er bovendien voor kiezen een niqab te dragen en dat bij hun manier van leven vinden passen, dan heeft de overheid zich er niet mee te bemoeien. Laat deze Nederlanders met rust.’
    Bij gelegenheid presenteerde het Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie en Moskee Alert ook nog een manifest tegen moslimhaat en discriminatie van moslims.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21293
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door King George »

Fel verzet tegen komst Halsema

Door MIKE MULLER

Vandaag, 05:30 in BINNENLAND


AMSTERDAM - Er is binnen de Amsterdamse gemeenteraad fel verzet tegen het Amsterdamse GroenLinks-boegbeeld Femke Halsema. Dat melden goed ingevoerde bronnen aan De Telegraaf. Halsema zou een van de laatste kanshebbers op het burgemeesterschap van de stad zijn.


De vertrouwenscommissie, bestaande uit raadsleden van Amsterdam, zou hevig verdeeld zijn over Halsema's kandidatuur. Dit vanwege haar gebrek aan bestuurlijke ervaring.

Carolien Gehrels
De andere kanshebber, zo melden bronnen, zou oud-PvdA-wethouder Carolien Gehrels zijn. Zij zou op bredere steun van de vertrouwenscommissie kunnen rekenen. Gehrels kent het Amsterdamse stadhuis door en door. De PvdA’er, tegenwoordig topvrouw bij ingenieursbureau Arcadis, heeft acht jaar lang ervaring als bestuurder van de hoofdstad en ligt bij ambtenaren goed. Ze heeft bovendien in Den Haag veel contacten.

Halsema deed, sinds zij in 2011 de Tweede Kamer verliet, geen bestuurlijke ervaring in de (gemeente)politiek op, hetgeen veel raadsleden tegen de borst stuit.

Stemming
Op zowel Halsema als Gehrels zou later deze week in een geheim deel van de gemeenteraadsvergadering door de voltallige gemeenteraad kunnen worden gestemd. Degene met de meeste stemmen wordt voorgedragen aan de minister van Binnenlandse Zaken, die formeel nog haar fiat moet geven. Het is de verwachting dat de nieuwe burgemeester voor het zomerreces officieel wordt geïnstalleerd.


De Telegraaf
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77333
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Er zit waarachtig zelfs een vreer in de gemeenteraad van Amsterdam. Een echte LGBTIQ-er. Als duoraadslid.

Gender schmender...Een vreer in een rok. Leuk hoor...
Installatie als duoraadslid is geschied. Nu mag ik politiek verantwoord klieren ;) C'est moi in the middle)

Afbeelding
Het is een vreerdinnetje van Judith Sargentini. Die meid is zo heerlijk modern''

Ze kirt...Wat leuk. Dat had je er van t weekend niet bij verteld.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49710
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Pilgrim »

Een vreer? Ik dacht dat een spelfout was, maar nu zie ik het pas goed. Een vent in een jurk! Gatverdamme!!!! :shocking2:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77333
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Pilgrim schreef:Een vreer? Ik dacht dat een spelfout was, maar nu zie ik het pas goed. Een vent in een jurk! Gatverdamme!!!! :shocking2:
Dit is het twitter account van de vreer Gender schmender

De vreer hoort bij BIJ1, en de knul heet Jazie Veldhuyzen

Ook grappig. Kandidaat-raadslid BIJ1 uit zaal gezet bij debat

De knaap is ook nog lid van de Internationale Socialisten
maar direct onder Sylvana Simons op de tweede plaats staat Jazie Veldhuyzen. Hij geeft een uitvoerig overzicht van zijn activistische activiteiten, onder meer voor Occupy en tegen Zwarte Piet. Hij wil in de Amsterdamse gemeenteraad “een duidelijk internationaal georiënteerd dekoloniaal en antikapitalistisch geluid’ laten horen.

Merkwaardig genoeg vermeldt Veldhuyzen’s bio niet dat hij lid is van de Internationale Socialisten en heeft geschreven voor socialisme.nu, de website van deze beweging.
Anyway..Allemaal mogelijk in Amsterdam.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42485
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Wegens kogelgaten is nu niet voor een keer een coffeeshop of een shishalounge gesloten maar een halalle slagerij (ook in groenten en fruit) met de naam "Medina".
Beschoten slagerij Van Woustraat moet dicht
De politie kreeg omstreeks 02.10 uur een melding dat op een ruit van een winkelpand in de Van Woustraat was geschoten. De dader vluchtte in onbekende richting. Een uur later stond er op de hoek van de nabijgelegen Tolstraat met de Diamantstraat een container in brand.

De politie sluit niet uit dat de brand verband houdt met de beschieting eerder die nacht.
[...]
Een slagerij in de Van Woustraat moet de deuren sluiten omdat in de nacht van dinsdag op woensdag op het pand is geschoten.
Dat heeft waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen besloten. De sluiting geldt voor onbepaalde tijd.
De beschieting van het pand, gelegen in een woonwijk, brengt de veiligheid van omwonenden en voorbijgangers ernstig in gevaar en tast de openbare orde aan, meent de burgemeester.
https://www.parool.nl/amsterdam/beschot ... ~a4600665/

Het zal wel de concurrentie zijn want door een overmaat aan halal slagerijen is de spoeling dun geworden en wordt teruggegrepen op de methodes van het thuisland.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49710
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Pilgrim »

Amsterdam heeft het! We zullen het zien.

Geplaatst op 28 juni 2018

Afbeelding

En we doen het niet, en we doen het niet, en we doen het niet: toegeven ongelijk te hebben. Dat is de lijfspreuk die opgaat voor debielen die spelen dat ze links en feministisch zijn. In werkelijkheid zijn ze halsstarrige technocraten en bureaucraten die niets met links van doen hebben, behalve dat ze zeggen links te zijn. Het nieuwe links van Dagobert ‘Paul Rosenmöller’ Duck en aanhang. Het nooit wensen luisteren, laat staan hun ideologie aanpassen aan andersdenkenden, komt vrijwel volledig overeen met de houding van de islam. Ook daar is niet toegestaan om afwijkend te denken of zelfs uit de islam te stappen. Niet vreemd dus dat de vorm van links die momenteel heerst zo´n warme band heeft met deze vorm van islam.

Wel vreemd is dat dit zogenaamd links via dwang zo´n terreur op een maatschappij kan uitoefenen die in leeuwendeel niet links te noemen is. Nog geen derde deel in het parlement is zogenaamd links te noemen. Echter dit betekent niet dat ook een derde van de kiesgerechtigde bevolking liefdevol ten aanzien van dit nep-links staat.

Naar verkiezingen omgerekend, komt dit links van GroenLinks 14 zetels, Partij van de Arbeid 9 zetels, de SP 14 zetels uit op 37 zetels, ongeveer een kwart van de 150 zetels. Met ChristenUnie 5 zetels en de Partij voor de Dieren 5 zetels meegerekend is dit 47 zetels ofwel nog net geen derde.

Bij de verkiezingen kwam pakweg 80% van de kiesgerechtigden opdraven, ofwel 20% stemde niet. Rekening houdend daarmee zouden dus 30 zetels leeg moeten zijn. Van de 120 zetels die dan resteren, zou de eerste vorm van links in werkelijkheid 30 van de zetels bezetten en bij de tweede vorm 40 zetels. Maar in deze democratie wordt geen rekening gehouden met blanco of niet stemmen, dus rekent iedere partij zich rijker dan deze in werkelijkheid is.

Het zogenaamde historische linkse blok alleen genomen, dus zonder CU en PvdD, heeft dus steun van pakweg 20% van de kiesgerechtigde bevolking in Nederland, waardoor het vreemd is dat zij bijna voor honderd procent de dienst uitmaakt. Het Nederland verwoesten, waar dit ‘linkse’ blok een absoluut voorstander van is, wordt snel en vakkundig die andere 75%, of in het beste geval voor links inclusief CU en PvdD, dan bijna bij 70% door de strot gejaagd. Of dit nu om ‘vluchtelingen’ gaat of dat het handelt om ‘oplossingen’ voor milieuvraagstukken, we hebben 100% maar te doen wat narren eisen.

Raar, nietwaar. Hoe kan dit en waarom, of liever wanneer verandert hier iets aan? Moet ook Nederland eerst in een nieuw soort Zweden zijn veranderd? Moeten ook wij hier eerst zoveel ellende aan den lijve ondervinden voordat er uiteindelijk, net als in Italië nu, een realistische regering aan de macht komt? Hoe dan ook, we zullen eerst nog heel wat vernietiging voor onze kiezen krijgen van die minderheid die zegt links te zijn, simpelweg omdat die de ‘wijsheid bezit’.

Door: “Bozeoudeman”

https://ejbron.wordpress.com/2018/06/28 ... -het-zien/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42485
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Om de paar dagen wordt de politie opmerkzaam gemaakt op kogelgaten in ruiten en gevels.
Hedenochtend weer zo iets dat, zo te zien, iets allochtoons is.

Afbeelding
Opnieuw woning beschoten in Amsterdam
Het betrof dit keer een woning in de Kolenkitbuurt in Nieuw-West. Op beelden van de lokale zender AT5 zijn meerdere kogelgaten in de ruiten te zien.

De beschieting in de Sinjeur Semeynsstraat vond plaats omstreeks 05.00 uur. Vier kogels zijn door de ruit van een portiekwoning op twee hoog gegaan. Het deel van de straat achter de parkeerplaatsen is door de politie afgezet, politiehonden doorzoeken de bosjes.
https://www.ad.nl/binnenland/opnieuw-wo ... ~a61e387f/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77333
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Jongen (15) ( moslim dus) opgepakt na aanzetten tot terrorisme op sociale media


Een 15-jarige Amsterdammer is afgelopen dinsdag aangehouden omdat hij via sociale media berichten zou hebben verspreid die aanzetten tot terroristische misdrijven. Ook een 27-jarige man uit Amsterdam is deze week aangehouden.

Beide mannen zouden volgens het Openbaar Ministerie (OM) tussen februari en juni van dit jaar afbeeldingen, geschriften en filmpjes via sociale media hebben verspreid.

In die berichten werd opgeroepen tot 'een gewelddadig optreden tegen het gezag', meldt het OM. Ook zouden terroristische daden zijn verheerlijkt. De rechter-commissaris besloot vrijdag dat de mannen voorlopig vast blijven zitten.

Afwijkend gedrag
De tiener was al eerder onderwerp van onderzoek van zowel het OM als de AIVD. De inlichtingendienst gaf de opsporingsinstanties begin 2017 in enkele 'ambtsberichten' informatie over de jongen. Een ambtsbericht is een vaak summiere samenvatting van informatie die bij de veiligheidsdienst bekend is, zonder dat de bron te herleiden is. Het OM zag daarin destijds onvoldoende aanleiding voor strafrechtelijk onderzoek.

In september viel de jongen opnieuw op bij de opsporingsdiensten, nadat hij 'afwijkend gedrag' vertoonde op het Centraal Station. Hij was toen in het gezelschap van een man die eerder vanuit België had getracht uit te reizen richting het strijdgebied in Syrië en Irak.

IS verheerlijkt
In het onderzoek dat volgde bleek de tiener volgens justitie een kanaal te beheren op sociale media, waarop met foto's, teksten en video's de terreurorganisatie Islamitische Staat werd verheerlijkt. Ook werden oproepen gedaan tot geweld tegen het gezag, stelt het OM.

Tijdens het onderzoek kwam ook de 27-jarige man in beeld. Hij bleek een vergelijkbaar kanaal te beheren. Wie de advocaten zijn van beide mannen is niet bekend.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42485
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Nog steeds helpen criminelen elkaar de pijp uit.
Nu was er een schietpartij in de Amsterdamse wijk "De Pijp".
Een bekende (beroemde? beruchte?) crimineel, 'Zakob' , is bijna dood.
Crimineel 'Zakob' neergeschoten in Amsterdam
Een onbekende schutter heeft vanavond een groepje mannen beschoten in de Amsterdamse wijk De Pijp. Eén slachtoffer is zwaargewond geraakt en in levensgevaar, de twee anderen lijken lichter gewond.

Het lijkt te gaan om een poging tot liquidatie. Ooggetuigen zagen de daders wegrijden in een witte Volkswagen Caddy. Een man met een helm liep naar koffiezaak Today en schoot op mensen in het café. De bestelbus reed door, waarna de schutter weer instapte. Daarna reed het busje weg.

Het zwaargewonde slachtoffer is meerdere keren in zijn bovenlichaam geraakt en was er heel slecht aan toe toen hij in een ambulance werd afgevoerd. Het tweede slachtoffer, 'een jonge twintiger' is geraakt in zijn bovenbeen, het derde slachtoffer, 'een vijftiger', in zijn arm.
[...]
Volgens getuigen en bronnen in het criminele milieu is de zwaargewonde een Pakistaans-Amsterdamse crimineel die 'Zakob' wordt genoemd. Hij zou behoren tot een groep criminelen die vaak in de voormalige coffeeshop Today komt - die geen coffeeshop meer mag zijn omdat die te dicht bij een school ligt. Tot die groep behoorde ook de in januari in De Pijp geliquideerde Anass el Ajjoudi, 'Boeloeloe'.

Riff W. en Omar E. behoren tot dezelfde groep. Zij werden met Pasen beschoten in café Zuid op de hoek van de Ruysdaelkade en de Van Ostadestraat, waar meer criminelen waren. Riff W. schoot vanuit het café terug.
https://www.ad.nl/binnenland/crimineel- ... ~a0e155fc/

De sluiting van die coffeshop "Today" kon omdat de overheid met een 'straal van 250 meter' bedoelt: de afstand in vogelvlucht en liet de afstand voor een lopend/fietsend mens tussen shop en school.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49710
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Pilgrim »

Misdaad teistert Amsterdam, stad eist extra agenten

Door Michiel Bartelds en Matthijs van Schie, 14 juli 2018

Afbeelding

D66, VVD, CDA en ChristenUnie in Amsterdam roepen het kabinet op om vijfhonderd extra agenten beschikbaar te stellen voor in de hoofdstad. Dat is volgens de lokale fractievoorzitters nodig om Amsterdam, waar de criminaliteit de laatste tijd hoogtij viert, veiliger te maken. De oproep past bij een van de belangrijkste opgaven die de nieuwe burgemeester Femke Halsema donderdag bij haar beëdiging aanhaalde: het bestrijden van de georganiseerde misdaad.

Hoewel van de vier partijen alleen D66 onderdeel is van het Amsterdamse stadsbestuur, sluiten ook de lokale fracties van de VVD, CDA en ChristenUnie zich bij de oproep aan omdat hun partijen het kabinet vormen. Onder anderen Jozias van Aartsen (VVD), die donderdag afscheid nam als waarnemend burgemeester, had diverse keren tevergeefs bij het kabinet gepleit voor meer agenten, zei hij.

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Pilgrim schreef:
Misdaad teistert Amsterdam, stad eist extra agenten

Door Michiel Bartelds en Matthijs van Schie, 14 juli 2018

Afbeelding
ONZIN! SLAP GELUL IN EEN MISTIGE RUIMTE!

Begin van de week fietste ik op klaarlichte dag over de Middenweg richting Diemen. Bij een kruispunt met stoplichten zag in op de tramhalte aan de overkant een vrouw in de abri op de grond zitten. Zij droeg een hoofddoek. Een paar mensen stonden naast haar op de tram te wachten. Mevrouw de hoofddoek wachtte blijkbaar ook op lijn 9. Waarschijnlijk was zij moe en voelde zij zich door Allah in de steek gelaten. Er stonden ook nog eens VIER politieagenten om haar heen. Er werd tegen haar gesproken. Zij bleef zitten. Dat is waarschijnlijk niet verboden. Aan mijn kant stond een politieauto en een politiebusje. Ik bleef staan. Verdomme, had ik maar een foto genomen. Even later liepen de agenten terug naar hun voertuigen. De vrouw zat nog steeds op de grond. Tramlijn 9 liet nog even op zich wachten. [icon_lol.gif]

En zo was weer een mogelijke misdaad voorkomen in Amsterdam. Alhoewel ik mij de vraag stel of het niet beter was geweest om ook de brandweer in dit geval te laten uitrukken en voor alle zekerheid nog een paar extra agenten op de motor.

Nadenken! Hersens gebruiken!

Amsterdam heeft agenten genoeg. TEVEEL! En ze doen niks. Behalve lange tijd hun tijd verdoen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 42485
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

In de Nieuwenhuysenstraat 28 in Slotermeer was er dinsdagnacht rond 1.45 uur een Grote BOEM.
Buurtbewoners met kapotte auto's denken: een handgranaat.
Afbeelding
https://twitter.com/PersburoUNN/status/ ... 4601906%2F
Veel schade door zware #explosie in Slotermeer in Amsterdam-west om 01.45 vannacht. Buurtbewoners denken dat het om een #handgranaat ging. Ook aan woningen er tegenover richtte het explosief schade aan. Politie heeft de hele nacht onderzoek gedaan. via https://bit.ly/2v4gwVs
Zoals gewoonlijk staat de politie voor een raadsel. Er zijn achter die deur 8 flats dus voor wie was de luidruchtige wenk bedoeld?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21293
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door King George »

Groetjes uit het Sodom & Gamora van de Lage Landen. Je verwacht het niet hè?

  • Overlast, illegale taxi's, crimineel geld dat welig tiert en agenten die machteloos toekijken: de ombudsman schetst een onthutsend beeld van nachtelijk Amsterdam.
https://www.trouw.nl/samenleving/ombuds ... ~a939a839/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49710
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Pilgrim »

´s Nachts wordt Amsterdam een “wetteloze jungle”

Geplaatst op 29 juli 2018

Afbeelding

Na het invallen van de duisternis verandert de hoofdstad van Nederland in een “wetteloze jungle”, waarschuwt nu de Amsterdamse ombudsman. De politie zou niet meer in staat zijn om op te treden tegen geweld en criminaliteit, aldus Arre Zuurmond.

Elk jaar bezoeken 18 miljoen toeristen Amsterdam. Meer dan het aantal inwoners van Nederland en de autoriteiten hebben harde straffen gezet op de verstoring van de openbare orde. Maar groepen “tomeloze” jonge mannen, velen van hen uit Groot-Brittannië en andere delen van Nederland, zorgen voor ellende bij vrijgezellenparty´s en kroegentochten door de Amsterdamse rosse buurt.

Ze zouden illegale motor- en autoraces organiseren, drugs zouden openlijk verhandeld worden, beklaagt Arre Zuurmond volgens “Mail Online”.

“De stad wordt ´s nachts een stedelijke jungle. Er is geen overheid meer en de politiek kan de situatie niet meer de baas”, aldus Zuurmond. De autoriteiten zouden drie bewakingscamera´s op het drukke Leidseplein hebben geïnstalleerd, dat omringd wordt door bars en clubs.

“In slechts één nacht konden we 900 delicten tellen, de meeste tussen 02.00 uur en 04.00 uur”, bericht de ombudsman. De sfeer zou duister zijn, er zou wetteloosheid in de lucht hangen.

“Scooters scheuren door de voetgangerszones. Er wordt geschreeuwd, er worden drugs gekocht, er wordt gestolen. De mensen pissen en schijten op straat. Er is geweld, maar er wordt niets tegen gedaan. Je kunt inmiddels zelfs tegen een politieauto aan pissen zonder dat de politieagent, die er in zit, er iets tegen onderneemt”, omschrijft Zuurmond de toestanden in het nachtelijke Amsterdam.

Hij werd voor een periode van twee weken naar Amsterdam gestuurd om de situatie ter plaatse te polsen. Bovendien kon Zuurmond ongeveer 2000 illegale taxi´s waarnemen, die hun klandizie tegen te hoge prijzen vervoeren, evenals een florerende zwarte markt, uitgerust met bandieten met bundels contant geld.

Bij een medisch noodgeval of bij brand zouden hulpvoertuigen niet meer door de straten van de rosse buurt kunnen om te helpen, aldus de bittere conclusie. Hij eiste dat achter elkaar de ene na de andere plek weer onder controle gebracht wordt. Dat zou New York 20 jaar geleden met zijn metro met succes hebben voorgedaan. Destijds zou het ene na het andere metrostation “gezuiverd” zijn, aldus Arre Zuurmond.

Afbeelding

Bron: www.journalistenwatch.com

Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/29 ... ze-jungle/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42485
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Heb je een iPod van 700 euro of meer, dan heeft dat ding ook Apple Maps. Daarmee kan je route plannen. En het probleem met zaken uit de USA is de aanname dat het elders er net zo aan toe gaat.
En dus komen toeristen naar Amsterdam en gaan fietsen. En dan blijken ze bij Apple kennelijk nooit gehoord te hebben van het bestaan van fietsponten. Dus, lopend of fietsend, het maakt niet uit, je wordt de Piet Heintunnel in gewezen alsof je een auto bent. Dat is foute boel.
Gemeente wil contact met Apple over wandelroute door tunnel
De gemeente probeert met Apple in contact te komen naar aanleiding van het incident donderdagmiddag met fietsende toeristen in de Piet Heintunnel.
Dat laat de woordvoerder van wethouder Sharon Dijksma (Verkeer) donderdag weten.

AT5 kwam de toeristen woensdagmiddag tegen terwijl ze de tunnel uitreden en filmden het voorval. Eén van de fietsers liet weten dat hij, onderweg naar Blijburg, door de wandelroute van het Apple-navigatiesysteem de tunnel in was gestuurd. Een snelle check leert dat dit inderdaad klopt, iets wat bij de Google-navigatie overigens niet zo is.

Rode kruisen
De toerist had de rode kruisen boven de weg wel gezien, zegt hij in het filmpje, 'ik dacht: hier mag je niet fietsen. Maar als je naar de navigatie kijkt...' Nooit blind je navigatie volgen, zegt een woordvoerder van de politie daarop. "Het is nu goed gegaan, maar het is echt gevaarlijk. Ook automobilisten schrikken. Sommigen rijden wel 100 kilometer per uur."

Het is zeker niet de eerste keer dat zoiets gebeurt, al heeft de politie geen specifieke cijfers. "Je moet altijd je eigen verantwoordelijkheid nemen, er staan overal borden, en beoordelen: is dit slim?"

Verkeersborden
Er hangen verkeersborden, zegt de woordvoerder van de wethouder. "Blauwe borden met een auto erop. En die borden zijn goed genoeg." Daar wordt dus geen extra aandacht aan besteed door de gemeente. Wel wordt Apple benaderd met de vraag of de route aangepast kan worden.

De toeristen zijn er met een waarschuwing vanaf gekomen. De politie: "Zij zijn heel erg geschrokken."
met video:
https://www.parool.nl/amsterdam/gemeent ... ~a4602377/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77333
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Gezellig ...Morgen publiceert De Telegraaf een onthullend verhaal over de salafistische El Tawheed-moskee in Amsterdam West, die onderdak bood aan IS-gangers en terroristen.

Amsterdamse raad: ’Hoe is dit mogelijk?’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77333
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Gemeente en politie lieten beruchte moskee ongemoeid

De beruchte El Tawheed-moskee in Amsterdam was een thuishaven voor een aanstormende groep IS-gangers, ronselaars en aanslagplegers. Gemeente en politie lieten de moskee met de ’jihadclub’ ongemoeid.
Spoiler! :
Een foto laat zien wat zich binnen de muren van het gebedshuis afspeelt. Een groep mannen zit aan de voeten van een centraal figuur op een verhoging. De man, die door politiebronnen wordt geïdentificeerd als een bestuurder van de El Tawheed, is omringd door leerlingen. Van vier van zijn toehoorders is de identiteit bekend.

Het gaat om zware jongens in extremistische kringen. Ze staan op dat moment op het punt om zich bij IS aan te sluiten of aanslagen te plegen. Een van hen zal na het maken van de foto in Amsterdam een aanslag plegen met een brandbom, een ander was bezig een explosief te maken.

Afspraak
De El Tawheed staat al twintig jaar te boek als een van de meest radicale gebedshuizen van Nederland. Vreemd genoeg kan de politie er niet zomaar binnen lopen. In de El Tawheed-moskee is de politie niet welkom, staat in een document. De houding is gesloten en de wijkagent kan alleen langs als er een officiële afspraak is met het bestuur. Dat sluit aan bij het verhaal van een oud-politieman, die zegt dat er een onderlinge afspraak was met de moskee dat alleen Marokkaanse agenten naar binnen zouden gaan.

Politie en gemeente lijken niet te weten wat ze met dit broeinest aan moeten. In antwoord op raadsvragen antwoordde het college in januari nog dat er in Amsterdam ’geen signalen zijn dat moskeeën onvoldoende bereid zijn om radicalisering tegen te gaan dan wel te rapporteren en bestrijden’.

Tegelijkertijd signaleert de politie dat er sprake is van ’ronselaars’. De politie lijkt de informatie over de moskee ook niet goed op een rijtje te hebben. In een overleg met de gemeente stelde de politie recent dat zij geen informatie hebben dat er ook jihadisten en Syriëgangers in de El Tawheed kwamen. Daarover zit echter wel degelijk informatie in de politiesystemen.

Van Gogh
De onthullingen over deze moskee passen in een lange serie. Al sinds 2000 was er sprake van extremistische boeken en preken, de moordenaar van Theo van Gogh kwam er regelmatig en er waren banden met een Saoedisch terreurfonds dat banden met Al-Qaeda onderhield. Een jongerenwerker uit de moskee werd in België veroordeeld voor terreur.

Na uitgebreide waarschuwingen zou de moskee een meer ’gematigde’ koers gaan varen. Maar bij de politie ligt informatie dat buurtbewoners melden dat in preken Israël en Amerika worden verketterd. In mei dook de extremistische prediker Fawaz Jneid uit Den Haag op. De politie duidt een imam uit de El Tawheed-moskee aan als iemand die ’een prominente rol vervult in de jihadistische beweging in Nederland’.

Ook de beruchte prediker Abdul-Jabbar van de Ven houdt er lezingen. Hij schreef in juli naar aanleiding van de belaging van een moslima dat gelovigen moesten waken over hun vrouwen ’vooral in buurten of dorpen waar weinig of geen moslims wonen’. Om zich te beschermen moesten ze zich bewapenen met pizzasnijders ’om een gezicht te verminken’ en pennen om ’een oog of nek te doorboren’.

Woede
Uit politiebronnen blijkt dat er in 2016 al een voorstel is voorbereid om een strafrechtelijk onderzoek te beginnen tegen El Tawheed. Volgens politiebronnen heeft politie-inspecteur Hero Brinkman opdracht gekregen om dat te beginnen. Brinkman wil niet reageren. Inmiddels is er nieuwe informatie dat politie en gemeente bezig zijn een plan op te stellen voor de moskee.

Moskeevoorzitter Mahmoud el-Shershaby, die zelf ooit joden en christenen ’brandhout voor de hel’ noemde, ontsteekt in woede als hij met de foto van de jihadclub in de moskee wordt geconfronteerd. Kent hij Omar Hmimi? Nee, zegt hij na een lichte aarzeling. Kent hij Keith Rienksma, die al zeker tien jaar rondloopt in de moskee? „Nee, die ken ik niet.” Baraa Ibrahim Ahhmad? „Nee, die ken ik niet. Heb ik niet gezien.”

„Er mag hier in de moskee niemand slapen”, voegt hij toe, terwijl op de foto matrassen, dekbedden en kussens zijn te zien. „We hoeven niet te weten wie wat doet”, raast een andere bestuurder. „Mensen komen hier alleen om te bidden.”
Spoiler! :
Omar Hmimi – ’terrorist en IS-strijder’

Afbeelding

Hmimi (1991) is veroordeeld terrorist. In het voorjaar van 2012 werd hij al aangehouden omdat de AIVD had ontdekt dat hij concrete plannen had om in Syrië te vechten. In 2015 kreeg hij anderhalf jaar opgelegd vanwege het voorbereiden van de internationale gewelddadige jihad. In 2013 werd Hmimi opgepakt met ontstekingslont en grondstoffen voor explosieven. Hij zocht op zoektermen als ’aluminium explosion’, ’home made explosives’, ’flash powder kopen’. Hij plaatste films op websites over het plegen van aanslagen.

Op het moment dat de foto werd genomen, had hij nauw contact met Sabir K., die door de VS wordt verdacht van het voorbereiden van een aanslag in Afghanistan. Hmimi kwam in januari 2015 niet opdagen bij zijn hoger beroep. De vogel bleek gevlogen naar Syrië. In april kwam het bericht dat hij was omgekomen in IS-gebied. Er bestaat enige twijfel of hij echt dood is.


Keith Rienksma – ’cyberjihadist

Al jaren een bekend gezicht in Nederlandse jihadistenkringen. Wordt door gemeente en politie aangeduid als ronselaar. Rond het moment dat de foto werd genomen, plaatste zijn website Ansar Khalifah een verdediging van terreuraanslagen in het Westen. Verdedigde handen afhakken en onthoofdingen: ’Wat IS doet, is in lijn met islamitische wetgeving’. Rienksma zou onder meer contact hebben met Raoul A., die vorig jaar werd opgepakt in Suriname, waar hij mogelijk een aanslag wilde plegen op de Amerikaanse ambassadeur. Wil dat Nederland een islamitisch kalifaat wordt onder de sharia. Rienksma (1985) verspreidde talloze zeer gewelddadige IS-video’s.

Baraa Ibrahim Ahmad – ’Kindervriend en IS-strijder’

Ex-gewichtheffer, vertrok in november 2014 naar IS-gebied. Organiseerde voor die tijd kinderpartijtjes in de El Tawheed-moskee. Was naar eigen zeggen ’te agressief’ voor vechtsporten. ’Ik kon me moeilijk beheersen.’ Ahmad (1991) staat nu op de Nationale Terrorismelijst.

Abderrazak A. O. ’Aanslagpleger en IS-fan’

Abderrazak A. O. ’Aanslagpleger en IS-fan’

Stak in januari 2015 een jerrycan benzine aan bij een Amsterdams bedrijfspand en een woning, omdat daar een poster over Charlie Hebdo achter het raam hing. Dat was twee weken nadat jihadisten een bloedbad hadden aangericht op de Parijse redactie van het satirische tijdschrift. Hij goot ook benzine door de brievenbus. Alleen dankzij de goede brandmelders van de bewoners vielen er geen slachtoffers. Abderrazak (1995) werd veroordeeld tot drie jaar cel. Inmiddels weer vrij. Hij had hij al twee keer een poging gewaagd het IS-kalifaat te bereiken.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77333
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Politici in Den Haag eisen keiharde maatregelen tegen de Amsterdamse El Tawheed-moskee. De Telegraaf onthult vandaag dat het meest omstreden gebedshuis van Nederland onderdak bood aan IS-gangers en terroristen, onder wie Syriëganger Omar Hmimi, IS-propagandist Keith Rienksma en Baraa Ibrahim Ahmad, ’te agressief voor vechtsport’.
„Het is onvoorstelbaar dat een broeinest van terrorisme ongemoeid blijft in onze hoofdstad. Het feit dat agenten er niet welkom zijn, is een klap in het gezicht van de rechtstaat”, reageert VVD-Kamerlid Arno Rutte.

De parlementariër eist een debat en wil van minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) weten of er meer ’no-go moskeeën’ zijn. „De burgemeester en minister moeten snel een einde maken aan deze ogenschijnlijke wetteloosheid.”

Geen dekmantel
CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg is geschokt door het verhaal over de salafistische moskee in Amsterdam: „Religie mag geen dekmantel zijn van terrorisme en ernstige radicalisering. Zo ver rijkt de godsdienstvrijheid niet.”

De christendemocraat vindt dat de overheid niet langer mag wegkijken. „Jaren geleden heb ik al eens gepleit voor het sluiten en ontmantelen van dergelijke gebedshuizen. Het wordt tijd dat deze stap hier wordt gezet.”

PVV-leider Geert Wilders laat via Twitter weten dat alle moskeeën in Nederland dicht moeten: „Islam is terreur en moskeeën horen niet bij Nederland.”
lol. Simpele zielen. Wij op dit forum weten al heel lang van dit soort mohammedaanse zaken af, maar onze kamerleden worden zogenaamd nu pas wakker. :finger:

Tja..En deze mensen moeten wij vertrouwen als het om veiligheid gaat?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ik kan niet genoeg herhalen en benadrukken dat wij in de grote steden makkelijk rond kunnen komen met de helft van het corps agenten. Iedereen die de politie in de stad aan het 'werk' ziet, moet dit allang opgevallen zijn.

Ze lanterfanteren meer dan dat zij daadwerkelijk de orde handhaven. Zij delen onbenullige bekeuringen uit waar ze geen buil aan kunnen vallen. En het rechercheteam is al helemaal om te lachen in Nederland. Zodra het te lastig wordt haakt men af. Zonder onze alom gewaardeerde Peter R. de Vries zou het al helemaal ten hemel schreiend zijn gesteld met het oplossen van misdaden en het inrekenen van criminelen in Nederland. Neem alleen maar het lachwekkende nooit ophoudende proces tegen Holleeder, de grootste crimineel van Nederland. De politie doet liever zaken met de onderwereld dan met hen af te rekenen. Dat gebeurt stelselmatig in de hoogste kringen van justitie. Fred Teeven van de VVD weet daar alles van. Onderhandelen met misdadigers . . . en hen met koffers vol geld belonen - hoe verzin je het. Maar wie een inbreker op zijn kop slaat wordt onmiddellijk ingerekend en voor de rechter gesleept.

Lamzakken zijn het bij de grotendeels overbodige nutteloos opererende politie, die zich voor rot laat schelden bij aanhoudingen en arrestaties. Er is er maar één verantwoordelijk voor de politie en zijn optreden in de stad. En dat is de burgemeester. En wat doet kutje lampenpik van GroenLinks als baas van de Amsterdamse politie? Zij roept onmiddellijk om méér politie in plaats van actie, daadwerkelijk optreden en actief handhaven. Daarvoor wil zij in Den Haag gaan pleiten voor meer politie op straat in plaats voor meer arrestaties, meer cellen en zwaardere straffen tegen de misdaad. Maar we weten dat nu juist GroenLinks altijd roept dat straffen niet helpt. En zo is de verdwazing verankerd in de almaar sneller draaiende cirkel van de onwil van de politiek.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77333
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Hans v d Mortel sr schreef: Zonder onze alom gewaardeerde Peter R. de Vries
Ech nie...Not in my name :no1:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:
Hans v d Mortel sr schreef: Zonder onze alom gewaardeerde Peter R. de Vries
Ech nie...Not in my name :no1:
Hij is ook niet mijn type en zal ech nie mijn vriend zijn. Want hij heeft een gruwelijke hekel aan Wilders. De Vries is een verschrikkelijk arrogant zelfingenomen individu. Maar dat staat los van het feit dat de man een goede duidelijke spreker is en heeft laten zien wat hij waard is waar het aankomt op goed gedegen speurderswerk dat door de Nederlandse politie stelselmatig werd nagelaten.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77333
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Meerdere explosieven gevonden in Amsterdam

Het geweld laait weer op in Amsterdam. Afgelopen nacht zijn vlak in de buurt van elkaar twee handgranaten gevonden. Ook is er geschoten op een bedrijf in West.

Afgelopen nacht trof de politie een granaat aan die was bevestigd aan een huis in de Jan Evertsenstraat. Dezelfde nacht is rond drie uur ook het schoonmaakbedrijf HBS aan Johan Huizingalaan beschoten. In het rolluik zitten naar het lijkt kogelgaten.

Aan de achterkant het pand is later een explosief gevonden. Zondag 12 augustus werd een interieurzaak in dezelfde straat beschoten. Onduidelijk is of er een verband is.

De explosievenopruimingsdienst is op beide locaties ter plaatse om de projectielen onschadelijk te maken. Omwonenden is gevraagd binnen te blijven. De Jan Evertsenstraat is rond half tien weer vrij toegankelijk
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie