Onrust in Marokko:

Mahalingam
Berichten: 41748
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Onrust in Marokko:

Bericht door Mahalingam »

Ook buiten het strikte Berber gebied barst af en toe de volkswoede los.
Zoals in een streek waar veel kolenmijnen zijn die, net zoals ooit bij ons, gesloten gaan worden.
Dus bittere armoe want de staat vangt niet op zoals wij in Limburg gedaan hebben.
Onrust en protesten in Marokkaanse stad Jerada
Er zijn politieverstekingen gestuurd naar de stad Jerada, in het noordoosten van Marokko. Duizenden mensen zijn daar vandaag opnieuw de straat opgegaan. Het is al dagen onrustig in de stad na een dodelijk ongeluk in een gesloten steenkoolmijn waarbij twee mannen van 23 en 30 om het leven kwamen.

De beide broers Houcine en Jadouane - stierven donderdag 70 meter onder de grond in een mijn die was gesloten maar waarin ze – net als veel bewoners van de stad – illegaal probeerden steenkool te hakken. Een derde man die de blokken moest ophijsen liet een touw vallen en sloeg alarm. De dood van de mannen is de zoveelste tragedie bij de mijn, meldt het Franse persbureau AFP.

Volgens Said Zeroual, woordvoerder van de menserechtenorganisatie l'Association Marocaine des Droits de l'Homme (AMDH) is de maat vol. “De leefomstandigheden in de stad zijn erg moeilijk, iedereen is nu in staking”. De boosheid zou zijn ontstaan omdat de lokale autoriteiten eerst met onvoldoende materiaal aankwamen voor een halfslachtige reddingspoging. Toen de lichamen eenmaal waren bovengehaald door oud-mijnwerkers (36 uur later) weigerden nabestaanden de lichamen vrij te geven voor een nachtelijke crematie. Dat laatste was het plan van de lokale bestuurders om te voorkomen dat een door veel bewoners bezochte uitvaart tot ongeregeldheden zou kunnen leiden. Dat alles viel heel slecht te midden van toch al hoog opgelopen boosheid over hoge water- en elektriciteitsrekeningen.

Veel demonstranten zeggen dat ze zich vergeten en in de steek gelaten voelen door de Marokkaanse overheid en eisen maatregelen tegen 'werkloosheid en onrecht'. Ze gebruiken daarbij soortgelijke slogans als eerder bij protestbewegingen in het Rifgebergte.

Jerada ligt ongeveer zestig kilometer zuidelijk van de stad Oujda in een regio die bekend staat om steenkoolwinning. Voor de sluiting van de grote mijn werkten daar 9000 mensen. Zonder de mijn is Jerada een dode stad. Het aantal inwoners is sinds de mijnsluiting met 15.000 gedaald naar 45.000.

Volgens het Marokkaanse blad TelQuel is de armoede zo groot dat veel ex-mijnwerkers en ook anderen zich wel in de afgesloten en levensgevaarlijke mijn moeten wagen om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. De politie heeft vanochtend ingegrepen en een sit-in van bewoners bij het mortuarium opgebroken.
https://www.ad.nl/buitenland/onrust-en- ... ~a5fb02e0/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41748
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Onrust in Marokko:

Bericht door Mahalingam »

Marokkanen alhier moeten oppassen voor de Lange Arm van koning Moh-6.
Marokko: aanhoudingsbevel tegen vier Nederlandse Marokkanen in verband met protesten in het Rif-gebied
Het Marokkaanse Openbaar Ministerie heeft vier Nederlandse Marokkanen in het vizier vanwege hun vermeende aandeel in de protesten in de Rif, een gebied in Noord-Marokko. Tegen het viertal is een aanhoudingsbevel uitgevaardigd, meldt het Marokkaanse OM aan plaatselijke media. Zodra zij zich op Marokkaans grondgebied begeven, kunnen zij gearresteerd worden.
[...]
Een van de Marokkaanse Nederlanders die van separatistische motieven wordt verdacht is de Haagse Farid Aoulad-Lahcen. Aoulad-Lahcen zou volgens de Marokkaanse overheid lid zijn van de zogenaamde 18-septemberbeweging die zich voor de onafhankelijkheid van de Rif beijvert.

Stichter van de 18-septemberbeweging is de Roosendaalse Said Chaou, een voormalig Marokkaans parlementslid en oud-coffeeshophouder die geruime tijd op gespannen voet leeft met Marokko. Vorig jaar vroeg de Marokkaanse overheid - vergeefs - om zijn uitlevering.

'Lange arm van Rabat'
'Ik heb helemaal niks met de 18-septemberbeweging te maken' zegt Aoulad-Lahcen. 'Het is niet meer dan valse verdachtmaking.' Volgens Aoulad-Lahcen heeft de Marokkaanse overheid het op hem gemunt omdat hij publiekelijk kritiek uit op 'de lange arm van Rabat' die een stevige greep zou hebben op de Marokkaanse diaspora in Europa. Ook hekelt Aoulad-Lahcen geregeld de achterstelling van de Rif door de Marokkaanse overheid.
https://www.volkskrant.nl/buitenland/ma ... ~a4556125/

En de aangeklaagden hebben allen familie in het thuisland. Die kunnen het 'moeilijk' krijgen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16310
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Onrust in Marokko:

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Mahalingam schreef:Marokkanen alhier moeten oppassen voor de Lange Arm van koning Moh-6.
Dankzij die lange arm heeft Marokko geen last van de mislukte mensensoort moslims. Die houden zich angstvallig gedeisd. icon_thumbup.gif
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 19168
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Onrust in Marokko:

Bericht door mercator »

Hans v d Mortel sr schreef:Dankzij die lange arm heeft Marokko geen last van de mislukte mensensoort moslims. Die houden zich angstvallig gedeisd. icon_thumbup.gif
De regeringen van moslimlanden houden hun moslims doorgaans beter onder de duim dan wij hier. Na de fraaie Islamitische lente is de rust daar weergekeerd en wordt het vrome gepeupel met de karwats geregeerd, de enige gepaste regeringsvorm voor moslims.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Mahalingam
Berichten: 41748
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Onrust in Marokko:

Bericht door Mahalingam »

Dachten ze soms dat koning Moh6 een Gekke Henkie is?
Dat is die dus niet. Hij weet wie vijandig staat tegen zijn heerschappij.
Marokko weert PvdA-politici uit roerige Rif
De PvdA-politici Lilianne Ploumen en Kati Piri mogen van Marokko het onrustige Rif-gebied niet in. Het Tweede Kamerlid en de Europarlementariër wilden naar Al Hoceima, om daar te spreken met de protestbeweging die ze een warm hart toedragen. Maar dat gaat nu niet door. Het tweetal breekt zijn bezoek aan Marokko daarom voortijdig af.

Ploumen en Piri zijn verbaasd over het besluit van de plaatselijke autoriteiten, omdat „ons bezoek twee maanden geleden is aangekondigd. Desondanks hoorden wij pas gisteravond dat dit deel van ons programma niet door kan gaan.” Ze houden vast aan hun plan om binnenkort naar de Noord-Marokkaanse stad te reizen en wijzen op de toezegging van de Marokkaanse autoriteiten „dat we op een later moment alsnog welkom zijn”.

De bewoners van de Rif voeren actie omdat ze zich door de overheid verwaarloosd voelen. De autoriteiten proberen de protesten met harde hand de kop in te drukken en hebben meerdere leiders opgepakt. Dat baart de PvdA’ers zorgen.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1901214 ... oerige-rif
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76263
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Onrust in Marokko:

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef: De PvdA-politici Lilianne Ploumen en Kati Piri mogen van Marokko het onrustige Rif-gebied niet in.
Denk je dat je verlost ben van het PvdA regime, en dan gaan die twee PvdA aandachtshoeren een snoepritje naar marokko maken, om zich daar te bemoeien met interne gelegenheden.

Bij de NOS lees ik nog dit.
"We zeggen altijd: migratie moeten we aanpakken bij de wortels. Maar nu worden in Spanje de meeste asielverzoeken gedaan door jongeren uit de Rif, die na het neerslaan van de protesten echt geen toekomst meer zien en de gevaarlijke overtocht naar Spanje maken."
En die twee vredesduiven willen ook nog meer riftuig naar Europa halen. Zijn die vrouwen nou werkelijk zo naief dat ze denken dat Marokkaanse knullen hier naar toe komen omdat ze onderdrukt worden?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76263
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Onrust in Marokko:

Bericht door Ariel »

Marokkanen willen donkere Afrikanen uit hun land hebben. Wij zijn bezet. :smile7:

In Marokko hebben vele Afrikaanse immigranten zich opgehoopt in de noordelijke stad Tanger, in de hoop spoedig de oversteek te kunnen maken naar Spanje. Hun verblijf in de havenstad wekt echter al gauw problemen op bij de lokale inwoners. Het gaat dan om vechtpartijen, inbraken, diefstallen, intimidaties en naaktlopen. De Marokkanen zijn het zat en eisen hun vertrek.

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41748
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Onrust in Marokko:

Bericht door Mahalingam »

Leiders protestbeweging Marokko veroordeeld tot 20 jaar cel

De leiders van de protestbeweging in het Marokkaanse Rif-gebergte zijn veroordeeld tot zware straffen. Een rechter in Casablanca legde Nasser Zefzafi (39) en drie collega’s celstraffen op van 20 jaar. Zij voerden vorig jaar de demonstraties aan, de grootste sinds 2011 in Marokko, tegen de economische en sociale problemen in het Rif-gebied.

Zefzafi en de andere leiders werden schuldig bevonden aan het ‘ondermijnen’ van de binnenlandse veiligheid en het bedreigen van de nationale eenheid.

Naast dit viertal kregen drie anderen celstraffen van 15 jaar. Nog eens dertien activisten van de protestbeweging Hirak kregen eveneens zware straffen opgelegd, variërend van vijf tot tien jaar. In totaal waren zo’n vijftig activisten en demonstranten opgepakt.
De advocaten die de protestleiders bijstonden, hekelden direct de zware veroordelingen. ‘Wreed’, zo noemde advocaat Naima El Gallaf de straffen van 20 jaar. Een collega van haar omschreef de veroordelingen als ‘onredelijk’. Zij hebben aangekondigd in hoger beroep te gaan.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b1cd2473/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41748
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Onrust in Marokko:

Bericht door Mahalingam »

PvdA: ambassadeur Marokko op matje roepen
De PvdA vindt dat de ambassadeur van Marokko op het matje moet worden geroepen door Buitenlandse Zaken omdat de leiders van de protesten in het Rif-gebied tot hoge gevangenisstraffen zijn veroordeeld. Zij kregen tot twintig jaar cel. De PvdA vindt dat ze direct moeten worden vrijgelaten.

Tweede Kamerlid Lilianne Ploumen wijst ook op Nederlandse familieleden van veroordeelde protestleiders. Die maken zich volgens haar zorgen of zij nog wel veilig naar Marokko kunnen reizen. De ambassadeur moet toezeggen „dat Nederlanders altijd zeker kunnen zijn van hun veiligheid in Marokko.”
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2224616 ... tje-roepen

Bedoelde Nederlanders zijn in Marokko gewoon Marokkaans burger met alle rechten en plichten van dien.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76263
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Onrust in Marokko:

Bericht door Ariel »

’Nederlandse Marokkanen mijden Marokko’

Sommige Marokkaanse-Nederlandse sympathisanten van de Marokkaanse protestbeweging in het noordelijk Rifgebied, durven niet naar Marokko te gaan op zomervakantie. Ze zijn bang opgepakt te worden, zo meldt het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN).

Het SMN is bezorgd over de groeiende angst onder deze Nederlandse Marokkanen. „We roepen de Nederlandse overheid op om alert te zijn voor deze signalen en in actie te komen wanneer de vrijheid en veiligheid van Nederlandse staatsburgers in het geding komt”, aldus de organisatie.

’Straffen aan de hoge kant’
Dinsdag werden leiders van de protestbeweging Hirak in Marokko veroordeeld tot 20 jaar celstraf. Het SMN spreekt van „buitensporige veroordelingen”. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken „lijken de straffen aan de hoge kant”.

De PvdA maakt zich zorgen dat Nederlandse familieleden van veroordeelde protestleiders mogelijk niet veilig naar Marokko kunnen reizen, zo zei Kamerlid Lilianne Ploumen. Volgens haar moet de ambassadeur toezeggen „dat Nederlanders altijd zeker kunnen zijn van hun veiligheid in Marokko”.

Demonstraties
In het Rif-gebied vonden vorig jaar grootschalige demonstraties plaats tegen de corruptie, onderdrukking en achterstelling van de lokale bevolking. De politie pakte honderden mensen op. De protestleiders gaan de cel in omdat ze de staatsveiligheid in gevaar zouden hebben gebracht. Hoger beroep is nog wel mogelijk.

De Tweede Kamer praat donderdag over de situatie in Marokko.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16310
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Onrust in Marokko:

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Vroeger hoorde je nog weleens het redelijk te begrijpen politieke standpunt dat wij ons niet moeten bemoeien met de binnenlandse aangelegenheden van een soevereine staat.

Waar is die goeie ouwe tijd gebleven?

Ik weet het wel. Wij sturen zogenaamde vredesmissies naar landen waarvan de politieke situatie ons niet bevalt. Nou ja, onder de noemer dan van het VN mandaat die daarover beslist onder het goedkeurend oog van Uncle Sam uiteraard. Bij een dergelijke vredesmissie hoort ook bombarderen. En vergissen is menselijk, zo weten vooral de Amerikanen zich te herinneren. Vandaar dat er weleens een hospitaal wordt gebombardeerd waar mensen op de operatietafel liggen te wachten voor een behandeling door artsen zonder grenzen. Over aanwezige zieke kinderen nog maar niet te spreken. Maar een kniesoor die daar op let. Immers, Uncle Sam vergoedt de schade aan de nabestaanden. Dat dit om strooi fooien gaat zal ons worst wezen. Amerika is nu eenmaal de grote baas. De baas namens God. De enige juiste god. Want de god van de Islam vist al vele jaren met een leeg net achter het net van 1,7 miljard achterlijke moslims die derhalve gerekend dienen te worden tot de mislukte mensensoort 'moslim'. Een horde van geestelijk verwarde primitieven die niet van ophouden weet om . . . achter het net van Allah te vissen omdat zich in het net zelf helemaal niets bevindt. Ja toch. Een briefje in het Arabisch, de taal van Allah: "Allah was here." :roll:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76263
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Onrust in Marokko:

Bericht door Ariel »

Rif-activisten krijgen steun: 'Ik schaam me Marokkaan te zijn'

In het Rifgebied in Marokko hebben familieleden van veroordeelde demonstranten de zwarte vlag gehesen. Ze betreuren de opsluiting van hun naasten. Ook zijn er in Marokkaanse én Nederlandse steden protesten vanwege de lange gevangenisstraffen voor de leiders van de opstand.

"Deze mensen moeten jaren de cel in omdat ze om zorg, onderwijs en werk vragen", schrijft een aanhanger van de Hirak-protestbeweging op Twitter. De Hirak demonstreert sinds oktober 2016 voor meer rechten en voorzieningen voor bewoners van het Rifgebied, een bergachtige regio in het noorden van Marokko.

Het vonnis tegen de ruim vijftig demonstranten van de beweging maakt veel wraakgevoelens los, zei de advocaat van de Riffijnse activisten eergisteren na de zitting. Hij noemt de celstraffen onterecht en zegt dat hij in hoger beroep gaat. "Deze uitspraak maakt de zaak alleen maar gecompliceerder."

De actievoerders en hun familieleden weten zich gesteund door mensenrechtenorganisaties, mensen van Marokkaanse afkomst in het buitenland en buitenlandse politici.

Zo wil de PvdA dat minister Blok van Buitenlandse Zaken de Marokkaanse ambassadeur op het matje roept. Als het aan Amnesty International ligt, wordt de uitspraak tegen de Rif-demonstranten teruggedraaid. En in Den Haag staat voor vanmiddag een demonstratie gepland voor de vrijlating van de activisten.

'Aan de hoge kant'
Rond die tijd wordt in de Tweede Kamer de situatie in Marokko besproken. Het ministerie van Buitenlandse Zaken wilde gisteren alleen kwijt dat de celstraffen voor de activisten "aan de hoge kant lijken".

Bij zijn bezoek aan Marokko in april zei minister Blok nog dat de betogers een eerlijk proces moesten krijgen. Het ministerie zegt dat Nederland de situatie in de Rif volgt en bij de rechtszaak tegen de activisten aanwezig is geweest.

Of druk vanuit Nederland veel gaat uithalen, valt moeilijk te zeggen, zegt correspondent Willemijn de Koning. "Normaal luistert de Marokkaanse overheid wel naar internationale kritiek, maar als het om de Rif gaat lijken ze niet onder de indruk."

Marokko lijkt ook niet onder de indruk van het feit dat gisteravond in verschillende steden opnieuw honderden mensen de straat op zijn gegaan. De betogers vroegen om de vrijlating van wat in hun ogen politieke gevangenen zijn. "Ik schaam me om Marokkaan te zijn", vertelde een vrouwelijke demonstrant in de Marokkaanse hoofdstad Rabat, waar 300 tot 500 mensen protesteerden.

"We dachten dat Marokko een democratie zou worden, met mensenrechten", zegt ze. "Maar in werkelijkheid is in 40 jaar niets veranderd." Daarmee doelt ze op een vergelijkbare opstand in 1984. In dat jaar demonstreerden Marokkaanse activisten voor meer democratie en werd een groot aantal betogers opgepakt.

Trots op demonstraties
De demonstranten in Rabat en andere Marokkaanse steden kregen dit keer de vrijheid om te protesteren. Maar in het Rifgebied greep de politie wél in. De betogers werden uiteen gedreven en er werden arrestaties verricht.

De kans is groot dat het in de Rif tot nieuwe protesten komt, denkt correspondent De Koning, maar die zullen niet worden aangekondigd om de politie niet in de kaart te spelen.

De vader van Nasser Zafzafi, de leider van de protesten die 20 jaar cel kreeg opgelegd, zegt tegen persbureau AP dat zijn zoon trots is dat zijn veroordeling zoveel losmaakt. "Hij is blij dat mensen voor hem demonstreren. Het maakt hem niet uit of ze hem 20 of 30 jaar cel geven. Hij blijft in deze zaak geloven.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41748
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Onrust in Marokko:

Bericht door Mahalingam »

Er is onrust in Marokko over de uitspraken van onze minister Blok.
Marokko 'boos' na uitlatingen minister Blok
Er is diplomatieke spanning ontstaan tussen Marokko en Nederland na uitlatingen van minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken). Blok becommentarieerde afgelopen week de celstraffen die leiders van protesten in het Marokkaanse Rif-gebied kregen. Blok zei dat deze straffen ‘aan de hoge kant lijken’.
[...]
Het commentaar hierop van Blok zou de Marokkaanse overheid in het verkeerde keelgat zijn geschoten, melden Marokkaanse en Franse media. De Nederlandse ambassadeur Desiree Bonis zou afgelopen vrijdag door de Marokkaanse minister van buitenlandse zaken op het matje geroepen. Marokko zou Bloks uitspraken als ‘inmenging met interne aangelegenheden’ beschouwen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat de ambassadeur om 'duiding' is gevraagd over het Nederlandse standpunt in de zaak.
https://www.ad.nl/politiek/marokko-boos ... ~a166a8e9/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76263
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Onrust in Marokko:

Bericht door Ariel »

Ophef in Marokko over online 'anti-bikini'-campagne

Marokko roert zich om een nieuwe campagne genaamd 'Wees een man'. Op sociale media worden mannen opgeroepen hun vrouw niet onbedekt of onzedig naar buiten te laten gaan. En dat brengt veel en uiteenlopende reacties teweeg.

Op het strand van Rabat geniet iedereen van de zon op zijn eigen manier: sommige vrouwen zitten in bikini, anderen zijn gekleed in lange broek, met lange mouwen en met een hoofddoek op. Er zijn mannen die zonnebaden in een zwemshort, anderen lopen rond in de traditionele djelleba.

Rabat heeft een familiestrand, waar bedekte vrouwen de overhand hebben. Marokko heeft ook stranden die meer bezocht worden door jongeren die een biertje willen drinken en waar in bikini wordt gezont. Vrouwen verkiezen deze stranden vooral om seksuele intimidatie te vermijden, want de mannen daar zijn ruimdenkender en hoogopgeleid. Ze vallen vrouwen niet zo snel niet lastig.

"Natuurlijk kun je een bikini aan. Als er wederzijds respect is tussen mannen en vrouwen, moet ieder kunnen dragen wat hij of zij wil", vindt een Marokkaanse man.

"De islam zegt dat je je kleren alleen uittrekt voor je eigen man, niet voor anderen", zegt een meisje. Ze heeft een T-shirt aan en draagt een kort broekje met een lange legging eronder. Ze is samen met een jongen in zwembroek op het strand. "De vrouw is van de man", voegt hij er instemmend aan toe.

Een op de islam geïnspireerde Facebook-pagina heeft de campagne gelanceerd met de hashtag #WeesEenMan. Marokkanen deelden de oproep in een week meer dan 14.000 keer. De campagne is in grote steden zoals Rabat het gesprek van de dag. Wie er precies achter zit, is niet duidelijk.

Het is niet de eerste keer dat zo'n soort campagne de aandacht trekt in Marokko. In april riepen anonieme bronnen online succesvol op om bepaalde producten te boycotten uit protest tegen het dure dagelijkse leven.

#WeesEenMan volgt op eerdere oproepen in 2014 en 2016 om vrouwen meer bedekt naar buiten te laten gaan. Volgens de afzenders hoort dit zo in de islam, het staatsgeloof in Marokko. Dat geloof wordt steeds belangrijker in Marokko. Zo is sinds 2011 een islamitische partij aan de macht.

Steeds meer Marokkanen hangen de conservatieve vorm van de islam aan, zegt Betty Lachgar. Zij is psycholoog en initiatiefnemer van mensenrechtenorganisatie MALI. "Dankzij satellieten en sociale media komt het salafisme makkelijk binnen bij de jongeren."

De campagne heeft volgens Lachgar een grote invloed. "Die bereikt vooral jongeren die misschien wel met macho-ideeën opgevoed waren, maar niet specifiek streng islamitisch. Na een campagne als deze zeggen ze tegen hun zus dat ze niet meer in bikini naar het strand mag. Sommige vrouwen willen zich hiertegen verzetten, maar worden bang of gewoon moe van het gevecht en bedekken zich meer."

Een vrouw in badpak op het strand erkent dat de campagne invloed heeft. "Ook al hebben anderen het recht niet om je te vertellen wat je aan moet trekken, het maakt je toch voorzichtiger. De volgende keer neem je iets mee dat meer bedekt." Toch ziet ze ook vrouwen die zich er niets van aantrekken. "Ik zie tegelijkertijd ook meer naakt op de straat en sociale media. Het lijkt alsof zij ook extremistischer worden als anderen proberen te zeggen wat ze moeten doen."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16310
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Onrust in Marokko:

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Godsdienstwaanzin en terrorisme blijft voorlopig zo.

Na het zien van de video begrijpt u ook waarom het islamitisch terrorisme zo in trek is bij Marokkanen.
Honderden moskeegangers hebben een imam uit een moskee in Boujdour in Marocco weggejaagd omdat ze niet tevreden waren met de manier waarop hij het gebed van Eid ul-Fitr had geleid. De imam ontsnapte aan de kwade menigte dankzij de tussenkomst van de politie. Video! (28 juni 2017)

Wie goed kijkt, ziet dat het minstens een duizendkoppige menigte was in de zandbak, de open moskee van Allah.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 41748
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Onrust in Marokko:

Bericht door Mahalingam »

Jeugdigen het leger in bonjouren: helpt dat voor meer vaderlandsliefde?
Ik zie een risico voor koning Moh-6 als Berbers leren uit welke kant van een geweer de kogel komt.
En zou hij Erdogan willen imiteren?
Marokkaanse koning roept onderdanen op: ‘Keer terug’
arokko gaat de militaire dienstplicht opnieuw invoeren. In een toespraak gisteravond riep koning Mohammed Europese Marokkanen op om terug te keren naar Marokko om iets voor hun land te doen en nationalistischer te gaan denken.

Dat meldt de nieuwssite van de NOS maandag. Vanochtend werd duidelijk dat de Koning inderdaad heeft ingestemd met de wet.

De militaire training zal een jaar duren en geldt voor alle jonge mensen tussen 19 en 25 jaar. Gehandicapten zijn vrijgesteld en studenten kunnen hun dienstplicht later vervullen. Wie de dienstplicht probeert te ontlopen, kan maximaal zes maanden cel krijgen. Het is niet duidelijk of de dienstplicht ook geldt voor Marokkanen die ook een andere nationaliteit hebben.
Ik denk niet dat een tweede nationaliteit er voor Marokko iets toe doet in dit geval. Juist de Marokkanen in de diaspora moeten de band met het thuisland behouden, zo zal Moh-6 wel denken.

https://www.elsevierweekblad.nl/buitenl ... in-638849/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76263
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Onrust in Marokko:

Bericht door Ariel »

'Ik wil niet het Marokkaanse leger in, ik heb het goed hier in Nederland'

In Marokko wordt de dienstplicht opnieuw ingevoerd, werd vandaag duidelijk. Mannen en vrouwen moeten straks ergens tussen hun 19e en 25e een jaar het leger in. Studenten kunnen uitstel krijgen. Wij vroegen drie jonge Marokkaanse Nederlanders wat zij ervan vinden. Het is nog onduidelijk of de dienstplicht ook gaat gelden voor mensen met een dubbele nationaliteit.

'Dienstplicht biedt kansen'
De 23-jarige Meryem denkt dat de dienstplicht jongeren in Marokko een kans kan bieden. "Voor veel van hen is er amper werk. En als je uit een arme familie komt, kun je vaak geen studie betalen. De dienstplicht kan je dan wat meer vastigheid in het leven bieden. Een neef van mij is vrijwillig het leger in gegaan en is daarna politieagent geworden. Dus het biedt ook uitzicht op een baan bij de overheid."

Meryem is geboren en getogen in Nederland, heeft zowel de Nederlandse als Marokkaanse nationaliteit en gaat regelmatig naar Marokko. Of ze zelf te maken krijgt met de dienstplicht is dus nog niet duidelijk. "Ik vind niet dat het verplicht moet worden voor Marokkanen die in Nederland wonen", zegt ze.

"Maar ik denk dat het voor velen die hier in Nederland geen kansen krijgen, wel goed zou kunnen zijn om een tijd het Marokkaanse leger in te gaan. Zo kan je misschien ook wat voor Marokko betekenen. Maar we zijn in het algemeen niet zo nationalistisch, ik denk niet dat veel mensen vanuit hier snel vrijwillig het leger in gaan daar."

Zelf heeft de studente nooit overwogen het Marokkaanse leger in te gaan. "Defensie spreekt mij persoonlijk niet aan. Ik heb heel andere interesses. Ik hoop na mijn studie in de burgerluchtvaart een baan te vinden."

"Ik wil echt niet zomaar het Marokkaanse leger in", zegt de 23-jarige Nasser. "Ik heb het goed hier in Nederland, ik ben goed op weg. Ik ben trots en blij dat ik een Marokkaanse Nederlander ben. Maar als ik een jaar weg moet, zou dat niet goed zijn voor mijn ontwikkeling hier. Ik zou veranderen als persoon."

Mocht hij ooit zelf voor de keuze komen te staan, het leger in of de dienstplicht afkopen (zoals in Turkije kan), dan weet hij het wel. "Ik zou betalen. En als ik in mijn omgeving kijk, dan denk ik dat er niet veel Marokkaans-Nederlandse jongeren zijn die wel het leger in willen."

'Ligt helemaal aan het moment'
De 24-jarige Abid heeft geen uitgesproken mening over de invoering van de dienstplicht in Marokko. "Ik ben al een tijd niet meer in Marokko geweest en ik heb nu ook niet veel contact met mensen daar. Dus ik weet niet hoe het daar leeft, ik ken de situatie niet goed."

Als de student werktuigbouwkunde ooit moet kiezen tussen het leger in of de dienstplicht afkopen, dan weet hij nog niet wat hij zou doen. "Ik hou wel van afwisseling en uitdaging en ik stippel mijn leven niet helemaal uit. Dus het ligt er maar net aan hoe mijn leven er op dat moment voor staat. Stel dat het inhoudt dat ik naar een slagveld moet gaan, ja, daar zit ik niet op te wachten. Maar het kan ook een goede ervaring in Marokko opleveren."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41748
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Onrust in Marokko:

Bericht door Mahalingam »

Koning Moh-6 heeft wat boze Riffijnen los gelaten. Oh wat zijn wij blij.
Marokkaanse koning geeft gratie aan 188 Rif-demonstranten
De Marokkaanse koning Mohammed de Zesde heeft dinsdagavond 188 gevangenen gratie verleend vanwege het offerfeest. Het gaat om mensen die in 2016 en 2017 zijn opgepakt en vastgezet tijdens rellen en protesten in de Rif in Marokko.

Meerdere demonstranten zitten lange gevangenisstraffen uit. Vijftig protestleiders werden in juni veroordeeld tot straffen die volgens minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok 'aan de hoge kant' waren. Hoe hoog de straffen waren voor de vrijgelaten gevangenen is niet bekend.
https://www.trouw.nl/home/marokkaanse-k ... abad8267c/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41748
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Onrust in Marokko:

Bericht door Mahalingam »

Vroeger werden tegenstanders van het bewind het gevang in gesleurd want na een tip waren er drugs in zijnhun huis gevonden.
Dat sleet een beetje af en de volgende manier was: kinderporno op de computer.
En nu is het dan: seksueel wangedrag.
Kritische Marokkaanse journalist krijgt 12 jaar cel voor seksueel wangedrag op de werkvloer
De Marokkaanse journalist Taoufik Bouachrine (hoofdredacteur van de onafhankelijke krant Akhbar al-Yaoum) is vrijdagavond veroordeeld tot 12 jaar gevangenis. Hij is volgens de rechter schuldig aan het lastigvallen en verkrachten van vrouwelijke redactieleden. Bouachrine houdt zelf vol onschuldig te zijn en zegt gestraft te worden voor kritiek op Marokkaanse politici en het Saoedische koningshuis.
[...]
Op 23 februari 2018 valt een twintigtal politieagenten de redactieburelen binnen. Bouachrine wordt gearresteerd. Op een harde schrijf worden ruim vijftig filmpjes gevonden van seksuele daden met zijn ondergeschikten.

Een enkele journaliste treedt in de weken daarna met het verhaal over haar verkrachting naar buiten. ‘Het gebeurde toen ik een afspraak had om te praten over mijn arbeidscontract’, schrijft een van hen in een Marokkaanse krant. ‘Ik heb geen aangifte gedaan, omdat niemand me zou geloven en omdat ik geen bewijs had.’ Na de arrestatie van Bouachrine wordt ze benaderd door de politie. Ze krijgt de video’s te zien en dient nu wel een aanklacht in.
[...]
Maar andere vrouwen die als slachtoffer worden aangewezen, ontkennen dat er iets tegen hun wil is gebeurd. Eén van hen beschuldigt de politie van vervalsing van haar aangifte. Zij wordt vervolgens zelf tot zes maanden cel veroordeeld. Twee vrouwen weigeren te getuigen tegen Bouachrine. Zij worden door de politie alsnog naar de rechtbank gesleept.

De advocaten van Bouachrine menen dat de video-opnamen niets bewijzen. Het gezicht van de journalist zou niet in beeld komen.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b647b4b7/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Onrust in Marokko:

Bericht door Pilgrim »

Zouden ze dit geleerd hebben van de hoax-affaires tegen Trump in amerika?? :thinking:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16310
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Onrust in Marokko:

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Marokko is altijd al een fascistisch land geweest.

Sterker nog, in de jaren vijftig al was Marokko het meest vieze smerige fascistische kankerland dat de wereld kenmerkte. Niet zo verwonderlijk, want islamitische hoogstandjes in folter technieken maakten in Marokko de dienst uit. Weliswaar onder toezicht en leiding van het corrupte smerige koningshuis, maar juist daarom! De islamitische appel zal ongetwijfeld halal zijn in de ogen van de beklagenswaardige mislukte mensensoort 'islam', maar zal hoe dan ook niet ver van de boom des doods vallen: ISLAM.

Trouwens, alle moslim landen hebben een fascistische structuur aan de basis, de wortel van alle islamitische gruwel.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 41748
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Onrust in Marokko:

Bericht door Mahalingam »

Er was weer onrust in Rabat.
Politie zet waterkanon in tegen leraren in Rabat

De Marokkaanse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag met waterkanonnen een menigte uiteengedreven in Rabat. In de hoofdstad waren 15.000 leraren op de been om te demonstreren voor betere arbeidsomstandigheden.

De leraren wilden de nacht doorbrengen voor het parlementsgebouw om zondag aan te sluiten bij een grotere demonstratie die linkse oppositiepartijen, vakbonden en andere maatschappelijke organisaties in het leven hebben geroepen.

De oproerpolitie greep echter in toen gesprekken tussen agenten en de leraren over een geordend vertrek op niets uitliepen. De autoriteiten zouden bussen hebben aangeboden om de leraren thuis te brengen.

De politie en de overheid hebben nog geen reactie gegeven op wat er is voorgevallen.
https://www.ad.nl/buitenland/politie-ze ... ~a507a158/
De autoriteiten die je met de bus naar huis willen brengen. Dan weten ze waar jouw huis woont. Of de bus rijdt een gevangenkamp binnen, dat kan ook in Marokko.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Plaats reactie