Geen leven voor christenen onder de islam

Is het leven in een land van de islam echt het paradijs? Waarom zijn er geen rustige, stabiele islamitische landen op onze planeet?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49876
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Pilgrim »

Open Doors World Watch List 2018: The Top 5
Open Doors UK & Ireland - Gepubliceerd op 11 jan. 2018

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49876
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Pilgrim »

Tears of Another Genocide - Official Trailer
Geplaatst op 7 juli 2018Een korte video, die slechts summier laat zien wat ISIS en het FSA de christenen in Syrië hebben aangedaan.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49876
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Pilgrim »

Dit jaar al duizenden vermoord: Wereld negeert islamitische genocide op christenen in Nigeria

Xander, 08-07-2018

Afbeelding
Christenen protesteren (tot nu toe vergeefs) met foto’s van honderden door moslims afgeslachte gelovigen tegen de genocide in hun land. (Afbeelding: Getty Images (2)).

Gevolg van vals evangelie: Nigeriaanse christenen ook door Westerse geloofsgenoten in de steek gelaten

De overwegend uit moslims bestaande Rohingya, die de afgelopen jaren worden verdreven uit Myanmar (Birma) en naar schatting enkele duizenden doden te betreuren hebben, halen steeds weer de voorpagina’s van het Westerse nieuws. De aan de gang zijnde genocide in Nigeria, waar alleen al dit jaar meer dan 6000 christenen werden vermoord, wordt echter door vrijwel iedereen genegeerd. Reden: hier zijn moslims de daders, en dat is in het zichzelf islamiserende Europa niet politiek correct.

Moslims vielen vorige week opnieuw diverse Nigeriaanse kerken aan, en slachtten daarbij op vaak wrede wijze 238 christenen af. Het totaal aantal omgebrachte christenen in 2018 steeg daarmee tot boven de 6000. Was het andersom geweest, hadden politiek Den Haag, de NOS, NU, de Volkskrant etc.. er ongetwijfeld met grote koppen aandacht aan besteed.

‘Het lijdt geen twijfel dat het enige doel van deze aanvallen gericht is op etnische zuiveringen, inbeslagname van grondgebied, en het met geweld verdrijven van inheemse christenen uit hun voorouderlijke thuisland,’ zo verklaarde de Christian Association of Nigeria (CAN). ‘De meeste slachtoffers zijn kinderen, vrouwen en bejaarden... Wat er in Nigeria gebeurt, is pure genocide, en moet onmiddellijk worden gestopt.’

Veel christenen worden met machetes doodgestoken of onthoofd. Anderen worden levend verbrand (al dan niet in opgesloten huizen en kerken), en vrouwen en meisjes worden heel vaak aangerand en verkracht voordat ze worden vermoord.

Woeste jihad en genocide door moslims wordt gebagatelliseerd
Net als de Nigeriaanse regering doen de VS en Europa alsof deze woeste islamitische jihad een interne strijd is tussen de rijkeren (schijnbaar altijd christenen) en de armeren (schijnbaar altijd moslims). Zo verklaarde oud president Bill Clinton in 2012 dat ‘ongelijkheid’ en ‘armoede’ de reden ‘van deze toestand’ is (waarbij ‘deze toestand’ een opzettelijke bagatellisering van de islamitische genocide op christenen was). Zelfs na bomaanslagen op kerken wordt in het Westen steevast beweerd dat het ‘niet om een religieuze oorlog’ gaat.

De CAN zegt dat er niets klopt van deze voorstelling van zaken. Moslims die christenen hebben vermoord, worden vrijwel altijd ongemoeid gelaten door de regering. ‘En hoe kan het een strijd zijn als enkel één groep (moslims) doorgaat met het aanvallen, vermoorden, verminken en vernietigen, en de andere groep (christenen) steeds wordt vermoord, verminkt, en wier kerken worden vernietigd? Hoe kan dit een strijd zijn als boeren in hun eigen dorpen en gemeenschappen moeten vluchten voor hun leven?’

Het Ouderlingenforum van de CAN waarschuwde in mei de Britse Hoge Commissie dat moslims in Nigeria een totale jihad voeren, en de democratie willen vervangen door de onderdrukkende, discriminerende Sharia – het algemene, door Allah en Mohammed verplichte doel van alle moslims wereldwijd.

De internationale gemeenschap onderneemt echter nauwelijks iets om de genocide in Nigeria een halt toe te roepen. ‘Dit is niet verwonderlijk, want ze willen zelfs de oorzaak niet erkennen, namelijk de intolerante ideologie van de jihad,’ schrijft Raymond Ibrahim, auteur van onder meer ‘Opnieuw Gekruisigd: De nieuwe oorlog van islam tegen christenen’. Het is daarom vrijwel zeker dat er nog vele duizenden christenen zullen worden afgeslacht, voordat er mogelijk serieuze aandacht voor komt. (1)

Nigeriaanse christenen door Westerse geloofsgenoten in de steek gelaten
Een andere, niet door Ibrahim genoemde reden is de gelatenheid van het overgrote deel van het Westerse christendom. Dit komt vooral voort uit een vals evangelie, gebaseerd op de in vrijwel alle kerken doordrenkte theologie dat God ‘altijd voor je zorgt en je beschermt voor onheil’, soms zelfs in die zin dat Hij je helpt met boodschappen doen, een parkeerplekje krijgen, zorgt voor goed weer als je een tuinfeestje hebt, et cetera. Kortom: God als dagelijkse hulpje die je leven in zo goed mogelijk banen leidt, als je maar ‘naar Hem luistert’.

Dat over de hele wereld inmiddels miljoenen christenen de gruwelijkste vervolgingen meemaken en alles kwijtraken wat hen lief is, past niet in hun beeld van zo’n soort persoonlijke levensassistent in de hemel, en dus doet men gewoon alsof het allemaal zo erg niet is, of zelfs alsof het niet bestaat. De christenen in Nigeria worden dus feitelijk ook door hun Westerse geloofsgenoten, die het sowieso vele malen beter hebben getroffen, in de steek gelaten. Maar misschien hadden ze gewoon meer geloof en vertrouwen moeten hebben, en het liefst ook nog hun tienden moeten geven, dan was hen dit vast niet overkomen?

Xander

(1) Gatestone Institute
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... in-Nigeria
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21319
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door King George »

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49876
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Pilgrim »

De internationale gemeenschap negeert de genocide op de christenen in Nigeria

Geplaatst op 22 juli 2018

Afbeelding

In hetgeen de christenvereniging van Nigeria een “pure volkerenmoord” noemt, werden enkele weken geleden in het West-Afrikaanse land nog eens 238 christenen vermoord en kerken geschonden. Zodoende bedraagt het aantal doden sinds begin 2018 meer dan 6000.

Volgens een gemeenschappelijke verklaring van de christenvereniging, een overkoepelende organisatie van verschillende christelijke confessies, “lijdt het geen twijfel dat het enige doel van deze aanvallen de etnische zuivering, de inbezitneming van land en de gewelddadige verdrijving van de christelijke oerbewoners uit hun oorspronkelijke land en erfgoed is.”

De verklaring veroordeelde de jongste aanvallen, “waarbij meer dan 200 mensen bruut vermoord en onze kerken zonder enige interventie van de veiligheidsautoriteiten verwoest werden, ondanks meerdere noodoproepen aan hen.”

De verklaring voegt er aan toe dat de meerderheid van de 6000 christenen, die dit jaar werden afgeslacht, “hoofdzakelijk kinderen, vrouwen en oudere mensen waren... Wat er in Nigeria gebeurt... is pure volkerenmoord en moet onmiddellijk gestopt worden.”

De details van de moord op deze duizenden mensen, hoewel er zelden over wordt bericht, zijn vaak gruwelijk; velen van hen werden of dood gehakt of met machetes onthoofd; anderen werden levend verbrand (inclusief in afgesloten kerken of huizen); en vrouwen worden vaak seksueel aangevallen of verkracht, voordat ze afgeslacht worden.

Zowel de Nigeriaanse regering als de Amerikaanse regering hebben al lange tijd geprobeerd om deze langdurige Jihad als territoriale twisten tussen de eigenaars (schijnbaar altijd christenen) en de niet-bezittenden (schijnbaar altijd moslims) voor te stellen.

In het jaar 2012 zei de Amerikaanse president Bill Clinton bijvoorbeeld dat “ongelijkheid” en “armoede” “datgene is wat dit hele gedoe voedt” (dat “gedoe” is een aanwijzing op de voortdurende islamitische afslachting van christenen in Nigeria). De voormalige Amerikaanse viceminister van Buitenlandse Zaken voor Afrikaanse aangelegenheden, Johnnie Carson, zei na een bomaanslag op een Nigeriaanse kerk op Paaszondag in 2012: “Ik wil graag van de gelegenheid gebruikmaken om een belangrijk punt te benadrukken, namelijk dat religie niet de motivering voor extremistisch geweld is.” De regering-Obama stemde er volgens berichten mee in om $ 600 miljoen in een USAID-initiatief te investeren om de “ware oorzaken” van onlusten en geweld in Nigeria te onderzoeken – die natuurlijk op sociaaleconomisch, zogenaamd nooit op religieus terrein liggen.

In haar jongste verklaring wees de christenvereniging van Nigeria deze beweringen echter af. Nadat de Nigeriaanse regering het de verantwoordelijken voor het afslachten van christenen altijd heeft toegestaan om er “zonder kleerscheuren vanaf te komen” – wat de aanvallen nog meer als “wederzijdse boeren/herdersconflicten” voorstelt, vroeg zij:

“Hoe kan het een wederzijds conflict zijn wanneer een groep [moslims] voortdurend aanvalt, moordt, verminkt, verwoest, en de andere groep [christenen] voortdurend vermoord, verminkt en zijn cultuurschatten verwoest worden? Hoe kan het een wederzijds conflict zijn wanneer de herders/boeren in hun eigen dorpen/gemeenten jagen en de boeren voor hun leven rennen?”

Op 2 mei ontmoette het National Christian Elders Forum – een vleugel van de christenvereniging waarvan de leden gemiddeld 75 jaar oud zijn en uit de zes geopolitieke zones van Nigeria afkomstig zijn – de Britse High Commission om ondersteuning te krijgen. (enkele dagen voor de ontmoeting hadden ongeveer 30 islamitische herders tijdens de ochtendmis een kerk bestormd en bijna 20 gemeenteleden en twee geestelijken vermoord. De samenvatting van de thema´s van de groep:

De christelijke oudsten zijn zich er van bewust dat door de “islamisten” in het noorden van Nigeria onder leiding van de volksgroep van de Fulani (de “herders”) de JIHAD in het leven werd geroepen. Deze Jihad is gebaseerd op de leer van de haat, die in moskeeën en islamitische koran-scholen in Noord-Nigeria wordt gedoceerd, evenals op de hegemoniale ideologie van de Fulani. De “islamisten” in het noorden van Nigeria lijken vastberaden om Nigeria in een islamitisch sultanaat te veranderen en de liberale democratie door de sharia als nationale ideologie te vervangen. Het doel bestaat er uiteraard in om de grondwet door de sharia als bron van de wetgeving te vervangen. De huidige grondwet uit 1999 wordt geplaagd door een dubbele tegenstrijdige ideologie van democratie en sharia. Er zijn bepaalde waarden waarover in een pluralistische samenleving niet onderhandeld kan worden, en het lijkt erop dat de voorstanders van het kalifaat dit niet respecteren. Een door twee ideologieën aangedreven Nigeria kan niet het Nigeria van onze dromen zijn. Wij willen een Nigeria, waarin de burgers op alle niveaus gelijk behandeld worden voor de wet... Als je bedenkt dat christenen meer dan 50% van de Nigeriaanse bevolking uitmaken, is ´t het doel van de “islamisten” om ernstige conflicten te creëren, die, als ze niet onder controle gebracht worden, zouden kunnen escaleren in nog een burgeroorlog. Nu al vermoorden de “islamisten” ongestraft christenen en verwoesten kwetsbare christelijke gewijde plaatsen en gemeenschappen op alarmerende en onmenselijke manier.

Dat er 6000 christenen, “meest kinderen, vrouwen en oude mensen”, in de eerste zes maanden van dit jaar werden afgeslacht, herinnert eraan dat geweld alleen dan escaleert als het ongecontroleerd blijft. Dat is het verhaal van de islamitische christenvervolging in Nigeria.

Het duurde driemaal zo lang (anderhalf jaar, tussen december 2013 en juli 2015), tot diezelfde islamitische herders bijvoorbeeld in totaal 1484 christenen (532 mannen, 507 vrouwen en 445 kinderen) vermoord, 2388 christenen (1069 mannen, 817 vrouwen en 502 kinderen) zwaar verwond en 171 kerken in brand gestoken of verwoest hadden.

De Nigeriaanse regering en de internationale gemeenschap hebben er echter vanaf het begin weinig aan de situatie gedaan. Dit gebrek aan deelname is niet verwonderlijk: ze kunnen niet eens de oorsprong aanvaarden, namelijk de intolerante ideologie van de Jihad. Dientengevolge is het aantal gedode christelijke slachtoffers contant gestegen – en zal vermoedelijk exponentieel blijven toenemen – totdat niet alleen de realiteit wordt aanvaard, maar ook aangepakt.

Bron: https://de.gatestoneinstitute.org

Vertaling: Daniel Heiniger

Bron oorspronkelijk artikel: www.gatestoneinstitute.org

Door: Raymond Ibrahim

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/22 ... n-nigeria/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49876
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Pilgrim »

Iran: Pastor Youcef Nadarjhani gearresteerd en naar Teheran overgebracht

Geplaatst op 24 juli 2018

Afbeelding

Waarschijnlijk de bekendste christelijke geestelijken van de Islamitische Republiek Iran, Youcef Nadarkhani (foto), is zondag in zijn geboortestad Rasjt gearresteerd en overgebracht naar de beruchte Evin-gevangenis in Teheran. Zoals de Duitse tak van de International Society for Human Rights, IGFM, in een persmededeling bericht, zetten de autoriteiten daarbij een groot aantal politiemensen en aanzienlijk lichamelijk geweld in.

Volgens de woordvoerder van het bestuur van de IGFM, Martin Lessenthin, ontbreekt voor de arrestatie een juridische basis. Nadarkhani en drie andere christelijke gemeenteleiders werden in juni 2017 ieder tot tien jaar gevangenisstraf veroordeeld. Het vonnis van het beroepsproces van 13 december 2017 is echter nog niet geveld. Achtergrond voor de vervolging van Nadarkhani en de overige christenen is hun succesvolle gemeentewerk. Nadarkhani, zijn drie lotgenoten en het merendeel van hun gemeenteleden zijn voormalige moslims die christen geworden zijn.

Vervolging van christelijke bekeerlingen
De IGFM benadrukt dat pastor Nadarkhani alleen maar als pastor heeft gewerkt en van zijn recht op godsdienstvrijheid gebruikgemaakt heeft. Iran negeert dit en andere mensenrechten, hoewel het zich hiertoe in volkenrechtelijk bindende verdragen zelf verplicht heeft om dit recht te garanderen. Voor het verlaten van de islam en missiewerk onder moslims kan in Iran volgens het islamitisch recht de doodstraf voltrokken worden, terwijl tegelijkertijd islamitisch missiewerk sterk gestimuleerd wordt.

Pastor Youcef Nadarkhani is internationaal bekend geworden, nadat hij door een islamitische revolutierechtbank in het jaar 2010 heel openlijk wegens “afvalligheid van de islam” tot de dood door ophanging werd veroordeeld. Normaal gesproken versluieren de autoriteiten van de Islamitische Republiek Iran de eigenlijke redenen en vellen oordelen vanwege zogenaamde bedreiging van de “nationale veiligheid”. “Alleen de mate van internationale aandacht heeft pastor Nadarkhani destijds het leven gered en tot zijn vrijlating in het jaar 2012 geleid. In het kader van het IGFM-programma voor politieke peetschappen hebben zich destijds bekende politici voor hem ingezet – waaronder de vicevoorzitter van de fractie van de CDU/CSU in het Duitse parlement, Hermann Gröhe, en de secretaris-generaal van de CDU, Annegret Kram-Karrenbauer”, zegt de IGFM.

Achtergrond
Youcef Nadarkhani werd geboren in het jaar 1977. Hij woont in Rasjt, de hoofdstad van de Iraanse provincie Gilan, in het noorden van Iran aan de Kaspische Zee. Samen met zijn vrouw Fatemeh Pasandideh heeft hij twee kinderen: Daniel (geb. 2003) en Yoel (geb. 2005). Op 19-jarige leeftijd bekeerde Nadarkhani zich van de islam tot het christendom. Al sinds 2001 is hij pastor in een netwerk van huiskerken, waartoe ook de vrijkerk “Church of Iran” behoort, een van de grootste huiskerken van het land. Bij zijn arrestatie in 2009 was hij leider van een 400 leden tellende gemeente.

Nadarkhani werkte ook na zijn vrijlating in het jaar 2012 verder aan de opbouw van de christelijke huiskring, waarin (voormalige) moslims elkaar privé ontmoeten. De Iraanse staatsveiligheidsdienst arresteerde hem daarom op 13 mei 2016 samen met drie gemeenteleden in zijn huis. Ze werden alle vier tot elk 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld; Youcef Nadarkhani en Mohammed Reza Omidi daarna nog eens tot twee jaar verbanning in Nikshahr in het uiterste zuiden van de Islamitische Republiek Iran. Deze plaats ligt ongeveer 2000 kilometer ver verwijderd van zijn familie en zijn gemeente. Mohammed Reza Omidi werd bovendien samen met Saheb Fadaei en Yasser Mossayebzadeh tot 80 zweepslagen wegens het drinken van wijn bij het avondmaal veroordeeld.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/24 ... rgebracht/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42585
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Mahalingam »

Koptische bisschop vermoord in Egypte

De Egyptische autoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar de gewelddadige dood van de koptische bisschop Epiphanius. De 64-jarige geestelijke werd zondag dood gevonden in het Macariusklooster, honderd kilometer noordwestelijk van Cairo.


Volgens de autoriteiten is de bisschop vermoord. Zijn schedel was ingeslagen en hij zou verwondingen hebben gehad in zijn rug. De koptische christenen worden regelmatig bedreigd. Ze vormen zo’n tien procent van de bevolking in het overwegend islamitische Egypte. Recent zijn er regelmatig aanvallen van moslimextremisten op kerken en christenen in het land. Daarbij vielen meer dan honderd doden in de afgelopen twee jaar. Of de moord op de bisschop in dat verband moet worden geplaatst, wordt onderzocht. Het klooster is gesloten tijdens het politieonderzoek.

Volgens een monnik van het Macariusklooster werd Epiphanius gevonden in een plas bloed. ’s Ochtends zou hij zijn kamer in het klooster hebben verlaten en was hij op weg gegaan naar het ochtendgebed. Iemand heeft hem opgewacht met een zwaar en puntig slagwapen, aldus lokale media. De Koptisch Orthodoxe Kerk in Egypte heeft zijn gewelddadige dood inmiddels bevestigd en wacht met verder commentaar op de uitslag van het onderzoek. De bisschop, die sinds vijf jaar in het klooster werkte, wordt op een later moment begraven.
https://www.ad.nl/buitenland/koptische- ... ~a2803bfe/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42585
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Mahalingam »

Ook in ons land moeten Christenen vrezen voor hun leven als ze voordien als Moslim geboren zijn.
'Bekeerde ex-moslims vrezen regelmatig voor veiligheid'
Bekeerde ex-moslims moeten regelmatig vrezen voor hun veiligheid en dat al jarenlang. Dit zei Joël Boertjens, voorganger van de Baptistengemeente De Verbinding in Amsterdam.

Burgemeester Femke Halsema neemt het probleem serieus en beloofde onderzoek naar groepen die zich bedreigd voelen.

Boertjens vertelde dat regelmatig moslims zich laten bekeren in zijn kerk. "We moeten tijdens de doop vragen om geen foto's te maken. Bekeerde ex-moslims krijgen te maken met sociale druk uit familie en omgeving, belediging en uitschelden. Mensen worden met geweld bedreigd, of met de dood."

De bereidheid om aangifte te doen, is gering. Halsema beloofde naar de kerk van Boertjens te gaan om daar te praten met kerkgangers. Ze wil best onderzoek doen naar de problemen, maar zei ook dat er een grote groep is die zich bedreigd voelt. "Als we onderzoek doen, zijn bekeerlingen daar onderdeel van."
https://www.parool.nl/amsterdam/-bekeer ... ~a4605214/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42585
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Mahalingam »

En nu pas komt AT5 ook met het verhaal.
Dominee: 'Moslims die bekeren tot christendom vaak bedreigd'
Bedreigd en mishandeld worden omdat je overstapt van de islam naar het christendom. Volgens dominee Joël Boertjens gebeurt het bijna dagelijks. Hij wil dat de burgemeester in actie komt.

Tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden ziet de dominee steeds vaker moslims die zich tot het chirstendom bekeren. Bijna iedereen krijgt wel te maken met pesterijen of bedreigingen. 'Verbale bedreigingen, sociaal issolement, wat natuurlijk al erg genoeg is', somt de dominee op. Hij kent zelfs nog ernstigere voorbeelden. 'Mensen die mishandeld zijn, bij een andere kerk in de stad kreeg iemand rouwkransen opgestuurd.'

Koran en cultuur
Volgens Boertjens zijn er verschillende redenen voor de felle reacties. Volgens hem zegt de koran allereerst dat het echt niet kan als mensen de islam de rug toe keren. Daarnaast speelt cultuur een grote rol. Boertjens: 'Het is niet alleen "Mohammed maakt een andere keuze en gaat niet meer naar de moskee maar naar de kerk", maar vaak voelt de hele familie zich te kijk gezet'.

'Bedreiging niet makkelijk hard te krijgen'
De slachtoffers durven vaak geen aangifte te doen uit angst voor erger. Ook is het vertrouwen er niet als het aankomt op het oplossen van de zaak, beaamt ook het CDA: 'Bedreiging of intimidatie is niet altijd makkelijk hard te krijgen, maar toch moet de overheid er dan zijn voor de mensen'.

Boomsa verwacht dat burgemeester Halsema de zaak oppakt en in gesprek gaat met alle partijen.

Stap voor stap
De dominee hoopt meer bewustwording te creeëren voor het probleem, net zoals iedereen bewust is over de positie van de joden en de LHTBI-gemeenschap. 'Als het goed op de kaart staat, dan kan er worden gekeken naar hoe we dit kunnen oplossen en waar we we met elkaar in gesprek kunnen gaan. Stap voor stap', aldus Boertjens.

Half november gaat de burgemeester langs bij de dominee om zijn verhaal aan te horen en te kijken wat de volgende stappen moeten zijn.
https://www.at5.nl/artikelen/187099/dom ... k-bedreigd

Het is nu tot de linkse meute doorgedrongen dat er een dominee is die dingen zegt die niet pluis kunnen zijn. Dat gaat op de bekende manier met de labels recht extreem en islamofoob.
Theologen kritisch op voorganger die opkomt voor door moslims bedreigde christenen

Voorganger Joël Boertjens luidde deze week de noodklok omdat een aantal gemeenteleden is bedreigd door moslims. "Boertjens praat aparte onzin," zegt theoloog Alain Verheij (foto) in het online magazine Jalta. Ook opiniemaker en cultuurtheoloog Frank Bosman zet vraagtekens bij de beweringen van de baptistenvoorganger.
[...]
Verheij plaatst de voorganger naar aanleiding van dit interview in een rechtse hoek en noemt ook ds. Henk-Jan Prosman - lid van Forum voor Democratie (FvD). "Ik vraag mij echter af of deze ex-moslims geholpen zijn bij rechtse dominees. Want Boertjens gebruikt een kruistochtframe." Volgens de theoloog doet Boertjens er verstandig aan om "op constructieve wijze de dialoog aangaan, daar hebben ex-moslims in zijn kerk veel meer baat bij."

Ook Open Doors krijgt van Verheij een veeg uit de pan. "Een organisatie als Open Doors geeft ook voeding aan deze angst voor de islam, door elk jaar een ranglijst op te stellen met landen waar de christenen het ergst worden vervolgd." De top-15 van de Ranglijst Christenvervolging bestaat op twee landen na uit overwegend islamitische landen.
https://cip.nl/65846-theologen-kritisch ... -boertjens
Wil ze nu beweren dat dit lijstje propaganda dan wel nepnieuws is?
Dat er in Allahstan niet zo veel Christenvervolging is? Of dat er meer niet-Islam landen zijn met Christenvervolging?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2564
Lid geworden op: za apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door silkyboxershortXL »

Glazov Moment: Asia Bibi and #MeToo’s Callous Betrayal.
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA
Mahalingam
Berichten: 42585
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Mahalingam »

Het lijkt wel een Godswonder.
Pakistaanse rechtbank vernietigt doodvonnis voor christelijke vrouw
Het Pakistaanse Hooggerechtshof heeft de veroordeling van een christelijke vrouw vernietigd. De moeder van vier kinderen werd in 2010 tot de doodstraf veroordeeld wegens godslastering.

Opperrechter Saqib Nisar boog zich in hoger beroep over de zaak van Asia Bibi en oordeelde dat ze moet worden vrijgelaten zolang ze niet van een ander misdrijf wordt beschuldigd.

Bibi zou denigrerende opmerkingen hebben gemaakt over de profeet Mohammed na een ruzie over drinkwater met een moslima uit haar dorp. Bibi heeft dat altijd ontkend en zegt dat ze valselijk is beschuldigd.

Volgens critici wordt de blasfemiewet geregeld misbruikt om religieuze minderheden te vervolgen. Haar zaak heeft wereldwijd tot grote verontwaardiging geleid onder christenen en is een bron van verdeeldheid in Pakistan. Twee politici die de vrouw probeerden bij te staan, werden vermoord.

Een extreme islamistische partij heeft al straatprotesten aangekondigd als Bibi zou worden bevrijd of als haar straf zou worden verminderd.
En de partij die bedoeld is: de Barelvi sekte. Zie:
viewtopic.php?f=9&t=26193&p=459745&hilit=bibi#p459745
https://www.trouw.nl/religie-en-filosof ... ~ad858acb/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77489
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Ariel »

Protests break out in parts of Karachi , Lahore and Islamabad after Pakistan's Supreme Court acquitted a #Christian woman Asia Bibi.
She had been earlier sentenced to death for blasphemy.

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42585
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Mahalingam »

Vrijdag bid- en bomdag. Het leger is opgeroepen om overheidsgebouwen en ambtenaren te beschermen tegen opgezweepte boze Moslim meutes.
Protest Pakistan tegen vrijlating duurt voort
Gesprekken tussen de regering en de radicale islamitische groep Tehreek-e-Labaik Pakistan (TLP) om de situatie te kalmeren zijn donderdagavond mislukt. „We zullen ons pas terugtrekken als de rechters die het doodvonnis hebben vernietigd, ontslagen worden en Bibi wordt opgehangen”, zei TLP-leider Khadim Rizvi vrijdag in de noordoostelijke metropool Lahore.
[...]
Ook vrijdag bleven scholen en kantoren in de grote steden gesloten uit angst voor gewelddadige rellen. Op straat is maar weinig verkeer. Bij Islamabad blokkeerden extremisten drie van de vier toegangswegen naar de hoofdstad. De Pakistaanse regering heeft militairen naar verschillende steden in het land gestuurd om overheidsgebouwen te beschermen.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2753532 ... uurt-voort
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21319
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door King George »

Ik voorspel nog wel een ontploffende bom vandaag ergens in Pakistan. Meestal treffen deze andere, niet-ware Moslims.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77489
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Ariel »

King George schreef:Ik voorspel nog wel een ontploffende bom vandaag ergens in Pakistan. Meestal treffen deze andere, niet-ware Moslims.
Het zou mooi zijn als die bom dan ontploft in de meute van die boze mannen die vinden dat Bibi moet worden opgehangen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21319
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door King George »

Dan drink ik er een pilsje op. :cheers:
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 42585
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Mahalingam »

Egypt: Bus full of Coptic Christians attacked near site of 2017 Minya massacre
A bus carrying Coptic Christian passengers to a monastery was attacked in Egypt’s Minya governorate, according to reports on Friday, November 2.

The bus was carrying passengers from Sohag to the St. Samuel the Confessor monastery when unidentified gunmen opened fire, killing several people, a report from Al-Araby Al-Jadeed said.

Daily News Egypt reported that emergency crews were responding after gunshots were heard near the monastery.
There was no immediate confirmation of casualties, but Reuters reported the archbishop as saying that seven people were dead and 14 injured.
The attack occurred near the site of a similar assault in April 2017 that left more than two dozen people dead.

No group claimed responsibility for that attack but Islamic State’s Egypt affiliate earlier called for attacks on Christians and the group was blamed. Coptic Christians make up about 10 percent of Egypt’s predominantly Sunni Muslim population.

On October 11, an Egyptian military court sentenced 17 people to death over a series of suicide attacks on Christian churches in 2016 and 2017.

Christian sites of worship across Egypt have been repeatedly targeted in attacks claimed by Islamic State Sinai Province, prompting authorities to impose a state of emergency 18 months ago.

The Egyptian army is waging a major operation focused on the Sinai aimed at wiping out ISIS.
https://thedefensepost.com/2018/11/02/e ... st-samuel/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77489
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Ariel »

Pakistaanse regering geeft toe aan extremistische moslims: christelijke vrouw mag land niet verlaten

In Pakistan is een einde gekomen aan een grote protestbeweging van moslimgroepen tegen de vrijlating van een christelijke vrouw. Die was eerder ter dood veroordeeld wegens "godslastering", maar is nu vrij. Ze mag Pakistan niet verlaten en er wordt gevreesd voor haar leven.

Even samenvatten: de vrouw in kwestie, Asia Bibi, was acht jaar geleden ter dood veroordeeld wegens "godslastering" omdat ze kritiek had geuit omdat moslims niet uit dezelfde bekers wilden drinken als zij. Ze heeft acht jaar in de dodencel op haar executie zitten wacht.

Internationaal heeft dat tot veel kritiek geluid en woensdag heeft het Hooggerechtshof bevolen dat Asia Bibi vrijgelaten moest worden. Meteen barstte in heel Pakistan een protestgolf los van extremistische moslimgroepen die eisten dat de vrouw en de rechters die haar wilden vrijlaten, vermoord zouden worden.

De regering van premier Imran Khan heeft nu een akkoord gesloten, waarbij wordt ingegaan op veel eisen van de moslimgroepen. Zo zal het Hooggerechtshof zich opnieuw over de zaak buigen en mag Bibi in afwachting het land niet verlaten. Alle betogers die de voorbije dagen opgepakt waren, zullen worden vrijgelaten.

Critici vinden dat de regering-Khan op ongeziene schaal toegeeft aan het straatgeweld van moslimextremisten. De advocaat van de vrouw heeft Pakistan intussen verlaten. Hij zegt dat hij daar niet meer veilig is en zijn cliënte ook niet. In de gevangenis heeft ze als eens een aanslag door mede-gevangenen overleefd.

De Engelstalige krant "Dawn" schrijft dat "opnieuw heeft een regering in Pakistan gecapituleerd voor gewelddadige religieuze extremisten die niet geloven in de democratie en niet in de grondwet. De stoere praat van premier Imran Khan donderdag ligt nu al in de prullenmand van de geschiedenis", staat er.

Pakistan is officieel een islamitische staat en soennitische moslims vormen de grote meerderheid van de bevolking. Er leven echter ook meer dan 1,2 miljoen christenen, de tweede minderheid na de hindoes. Christenen, sjiitische moslims, ahmadi's en bahai zijn echter vaak het slachtoffer van vervolgingen, beschuldigingen van "godslastering", straatgeweld en gedwongen bekeringen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21319
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door King George »

Ook op Teletekst bevestigd:

Afbeelding

Triest, zeer triest.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Vies volk die Pakistanen. Ook in Nederland stikt het van die smerige Pakistaanse moslim parasieten op onze beschaving.
Vies volk die Indiërs. Gelukkig verkiest dat smerige volk bij de bron van alle smerigheid te verblijven: De heilig verklaarde uitwerpselenrivier GANGES. Je kunt hen dus met recht geen parasieten op onze beschaving noemen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77489
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Ariel »

'Asia Bibi uit de gevangenis'

De Pakistaanse christen Asia Bibi is vrijgelaten uit de gevangenis. Dat zegt de Stichting Hulp Vervolgde Christenen, die eerder deze week Bibi’s advocaat naar Nederland haalde. Naast Bibi wordt ook hij bedreigd.

Geruchten dat Bibi op weg zou zijn naar Nederland, zijn niet bevestigd. De Pakistaanse zat jarenlang in en Pakistaanse dodencel wegens verdenking van het beledigen van de profeet Mohammed. Onlangs werd ze vrijgesproken, waarop woedende horden boze moslims de straat op gingen om alsnog de doodstraf te eisen. Bibi’s advocaat Ul-Malook vluchtte naar Nederland en wil hier asiel.

Pakistaanse media melden dat er een speciaal ambassadeur van Nederland naar de gevangenis zou zijn gekomen. Buitenlandse Zaken kan dat echter niet bevestigen, noch dat er voor Asia Bibi een visum is afgegeven. In theorie zou er ook een Schengen-visum kunnen zijn afgegeven door een ander Europees land.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77489
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Ariel »

UK 'Won't Offer Asylum To Asia Bibi Amid Security Concerns'

A Pakistani Christian woman’s appeal to Britain for asylum has been denied because her arrival in the country may stir civil unrest, HuffPost UK has been told.

Wilson Chowdhry, chairman of the British Pakistani Christian Association, said two countries had made firm offers of asylum, but Britain was not one of them.

“I’ve been lead to believe that the UK government had concerns that her moving to the UK would cause security concerns and unrest among certain sections of the community and would also be a security threat to British embassies abroad which might be targeted by Islamist terrorists.
En ook in Nederland loopt bij sommige mensen de dunne poep al langs hun benen. Uitnodiging aan Asia Bibi is 'spelen met vuur'
De strijd om Asia Bibi is losgebarsten. Nu de bedreigde katholieke vrouw is vrijgelaten uit haar Pakistaanse cel is de vraag waar zij veilig van die vrijheid kan genieten. De ChristenUnie en SGP hebben het antwoord al: Nederland.

Van harte welkom na acht jaar in de dodencel', twitterde ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind woensdagavond. Zijn boodschap was gericht aan Asia Bibi, de katholieke Pakistaanse die kort daarvoor was vrijgelaten en daarna vanuit de stad Multan in het vliegtuig stapte. Maar Bibi was niet op weg naar Nederland of een ander Europees land, zoals aanzwellende geruchten beweerden, maar naar de hoofdstad Islamabad. Nog steeds in Pakistan.

De Pakistaanse regering stelt dat ze Bibi op een onbekende locatie heeft ondergebracht. Voor haar eigen veiligheid, om haar te beschermen tegen de woede van een deel van de Pakistani, die haar het liefst ter dood veroordeeld zien voor godslastering. Dat zou ze in 2009 hebben gedaan, op een snikhete dag, toen ze als christen water dronk uit een kom die ook door twee moslimvrouwen werd gebruikt. Zo verontreinigde ze het water. De vrouwen stelden later dat ze de profeet Mohammed had beledigd.

Voordewind, het ChristenUnie-Kamerlid dat ijvert voor de komst van Bibi naar Nederland, strijdt voor een goede zaak, stelt Immig. ,,Maar hij speelt wel met vuur. Nederland staat er bij fanatieke moslims in Pakistan al slecht op door de (later afgeblazen, red.) cartoonwedstrijd van Geert Wilders. Als Bibi naar ons land komt, kun je rekenen op een nieuwe golf volkswoede richting Nederland.'' In augustus leidde de eerste golf al tot bedreigingen aan het adres van de Nederlandse ambassadeur in Pakistan.

Achter de schermen is irritatie over de onvermoeibare 'lobby' van het ChristenUnie-Kamerlid Voordewind. Dat 'helpt het proces niet', wordt gezegd. Minister Blok wil geen antwoord geven op de vraag of Bibi welkom is. ,,Wij zetten ons samen met andere Europese landen in zodat ze echt van haar vrijheid kan gaan genieten.''
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21319
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door King George »

Als Bibi naar ons land komt, kun je rekenen op een nieuwe golf volkswoede richting Nederland.'' In augustus leidde de eerste golf al tot bedreigingen aan het adres van de Nederlandse ambassadeur in Pakistan.
En hiervoor zullen onze laffe bestuurders zwichten.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49876
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Pilgrim »

Misschien zullen we haar op een dag op ons forum verwelkomen.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21319
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie