Toenemend verzet tegen de massa-immigratie

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48256
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de massa-immigratie

Bericht door Pilgrim »

Euro stort even in na gerucht uiteenvallen regering Merkel om immigratiebeleid

Xander, 15-06-2018

Afbeelding
De weg naar Europa via Hongarije is door een zeer succesvol grenshek compleet afgesloten. (Afbeelding: Getty Images (4)).

Oostenrijkse troepen beginnen ‘oefening’ aan grens in afwachting van enorme golf van 80.000 migranten – Generaal Lang: migranten vooral jonge mannen, velen van hen zijn terroristen – Minister BiZa: Migranten hoeven niet op coulantie te rekenen

Het nieuwe Duitse kabinet bevindt zich al na 100 dagen in een grote crisis vanwege een interne botsing tussen het CDU van Merkel en de CSU van Horst Seehofer. Inzet is het omstreden immigratiebeleid, wat minister van BiZa Seehofer strenger wil maken door migranten zonder papieren aan de grens terug te sturen, wat door Merkel wordt geweigerd. Vanochtend stortte de koers van de euro even compleet in nadat een lokaal radiostation had gemeld dat de CSU de traditionele alliantie met de CDU heeft opgeblazen, waardoor Merkel geen regering meer heeft. Nadat CSU parlementariërs het nieuws ten stelligste ontkenden, veerde de euro echter meteen weer op.

Merkels vierde regering is dus nog altijd intact, maar een compromis tussen CDU en CSU is er nog steeds niet. De CDU/CSU/SPD coalitie heeft echter geen belang bij nieuwe verkiezingen, omdat die bij de laatste al meer dan 20% van de stemmen verloor. Beide partijen behaalden het slechtste resultaat sinds 1949.

Volgens recente peilingen zou het CDU zich niet herstellen van die klap, en zou de SPD nog meer verliezen, waardoor de anti-immigratie vrijheidspartij AfD bijna net zo groot zou worden. De Groenen –net als GroenLinks juist pro-islam en pro-immigratie- zouden eveneens groeien en de vierde partij van Duitsland worden.

Treedt Merkel af?
Analisten denken dat de Merkel haar immigratiebeleid wel moet veranderen als de AfD in de peilingen verder blijft groeien van nu 16% naar minstens 20%.

Daarom is er nog een tot voorheen ondenkbare optie: Merkel treedt terug, en geeft het stokje over aan CDU topvrouw Kramp-Karrenbauer, voormalig premier van de deelstaat Saarland en toch al de gedoodverfde opvolger van de bondskanselier (2)

Oostenrijk stelt zich hard op tegen golf van 80.000 migranten
De nieuwe immigratie-kritische Oostenrijkse regering heeft de grenstroepen opdracht gegeven om op 25 juni oefeningen bij Spielfeld te houden. Reden: er komt een enorme golf van 80.000 moslimmigranten, die vanaf Turkije (dat zich niets aantrekt van de vluchtelingendeal met de EU), Griekenland, Servië, Kroatië en Slovenië onderweg zijn naar West en Centraal Europa. Via Hongarije kunnen ze niet, want dat heeft zijn grenzen zeer succesvol met hekken afgesloten.

‘De situatie is kritiek,’ verklaarde generaal Fritz Lang, directeur van de federale criminele politie, die erop wees dat er nu al dagelijks zo’n 30 pogingen zijn om Oostenrijk illegaal binnen te komen. De migrantengolf die eraan komt bestaat volgens hem vooral uit jonge mannen ‘waarvan vele terroristische strijders’ zijn, reden waarom de grenzen krachtig moeten worden bewaakt. In buurland Slovenië is daar men niet blij mee, want dat zit straks met al die migranten opgescheept.

Minister van BiZa Herbert Kickl waarschuwde dat de migranten niet op coulantie hoeven te rekenen, en niet zullen worden geregistreerd als officiële asielzoekers. ‘Wij zullen echt een verdedigende positie innemen.’ Zijn conclusie was veelzeggend: ‘Het hele probleem is begonnen met ‘Wir Schaffen Das’.’ (3)

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Epoch Times
(3) Zero Hedge
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... atiebeleid
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8002
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Toenemend verzet tegen de massa-immigratie

Bericht door xplosive »

Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48256
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de massa-immigratie

Bericht door Pilgrim »

Visegrád-landen noemen asiel-top van Merkel “onacceptabel”

Geplaatst op 22 juni 2018

Afbeelding

De Visegrád-groep uitte scherpe kritiek op de door Angela Merkel voor zondag bijeengeroepen speciale topontmoeting over de EU-vluchtelingenpolitiek. De Poolse minister-president Mateusz Morawiecki noemde donderdag de ontmoeting “onacceptabel”. De Visegrád-landen werden helemaal niet uitgenodigd voor de ontmoeting. Het schijnt dat Merkel al een uitgewerkt ontwerp voor de ontmoeting op zak. Na protesten uit Spanje en Italië noemde Merkel het ontwerp een “misverstand”. Ze trok het ontwerp in.

“Wij zullen er niet aan meedoen, want zij willen weer een voorstel opwarmen dat wij al afgewezen hebben”, aldus de Poolse regeringschef Mateusz Morawiecki na een ontmoeting met zijn collega´s uit Tsjechië, Hongarije en Slowakije. De door Duitsland geïnitieerde ontmoeting aanstaande zondag zou een schending zijn van de gewoontes in de EU. De gepaste plaats zou de EU-top van volgende week zijn, aldus de Hongaarse minister-president Viktor Orbán.

De Europese Commissie had op interventie van Merkel woensdag een topontmoeting tussen de staats- en regeringschefs van meerdere EU-landen aangekondigd, die zondag in Brussel over het omstreden thema willen overleggen. Daartoe behoren o.a. Duitsland en Frankrijk.

Alles een “misverstand”: Merkel trekt haar uitgewerkte ontwerp in
Ook de Middellandse Zeelanden Italië, Griekenland, Malta en Spanje willen deelnemen. Volgens “Focus” werd bij de uitnodiging geen rekening gehouden met de Visegrád-landen. Bovendien bericht het weekblad dat de Italiaanse regeringschef Giuseppe Conte zijn deelname aan de ontmoeting over migratie zondag in Brussel aan voorwaarden zou hebben verbonden.

Conte zou donderdag een telefoontje van Merkel hebben gekregen, die tegenover hem haar zorgen kenbaar zou hebben gemaakt dat hij niet aan de ontmoeting zou kunnen deelnemen, schreef Conte op Facebook:

“Ik heb tegen haar gezegd dat het voor mij onacceptabel zou zijn geweest aan deze top deel te nemen als daarover al een van te voren opgestelde tekst bestaat.” Merkel zou toen bevestigd hebben dat het ontwerp van de verklaring voor de ontmoeting, die woensdag was gepubliceerd, “opzij gelegd” zou worden. Bij het ontwerp zou het zogenaamd om een “misverstand” gegaan zijn, zou Merkel tegen Conte via de telefoon hebben gezegd.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, dreigde donderdag eveneens met een boycot van de top. De uitkomsten zouden blijkbaar al vast staan en zouden niet overeenkomen met zijn verwachtingen, aldus de chef van de Lega. Of er dient “een nuttig voorstel” over de bescherming van grenzen, over veiligheid en over de rechten van “echte vluchtelingen” te komen of hij zou het “durven om nee te zeggen”. Daarvoor had hij Merkel helder en duidelijk te verstaan gegeven dat Italië Merkel´s vluchtelingen uit andere EU-landen niet zou terugnemen.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/06/22 ... cceptabel/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8002
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Toenemend verzet tegen de massa-immigratie

Bericht door xplosive »

 
June 23, 2018 by BareNakedIslam

The tiny town of Velika Kladusa in northwestern Bosnia has become a bottleneck for Muslim freeloaders blocked from moving on to Croatia and Slovenia from where they could reach the generous welfare states of Western Europe. The Balkan route was officially closed in 2016 when the EU and Turkey struck a deal after hundreds of thousands of young male Muslim invaders used the route to get from Greece through the Balkan countries and on to Western Europe.

One of the Muslim invaders said, “Just open the way, we need to go to *Italy, France, or Germany. We don’t go to Slovenia and stay, or to Croatia and stay.”

*Italy is now closed off to the illegal Muslim invadersBut wait, there’s more: Thanks to Mama Merkel! Throughout the day a group of 200 illegal migrants in Velika Kladusa tried to cross, but failed because they do not have valid documents and were stopped by police.
Then the situation became more serious. Several men began to cross the makeshift bridge, and Croatian policemen stopped them. Again was heard the chanting of “No Croatia, [we want] Germany.”

Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48256
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de massa-immigratie

Bericht door Pilgrim »

820 “bootvluchtelingen” op bevel van Italië opgepikt door Libische kustwacht, terug naar Libië

Geplaatst op 25 juni 2018

Afbeelding

Matteo Salvini (foto): ‘NGO’s zijn gulzige clubs, kustwacht heeft onrechtmatige daden door particuliere clubs voorkomen’.

Ongeveer duizend “migranten” zijn voor de kust van Libië in moeilijkheden geraakt. De boten waarop zij de oversteek probeerden te maken naar Europa kregen problemen. De Spaanse hulporganisatie Proactiva Open Arms, die met een schip in de buurt was, verklaarde dat Italië haar heeft gelast geen reddingsoperatie uit te voeren.

In plaats daarvan moest de Libische kustwacht de mensen oppikken en terugbrengen naar waar ze vandaan kwamen. De Italiaanse minister van Binnenlandse, Zaken Matteo Salvini, bedankte de Libische autoriteiten zondagavond voor het ‘redden’ van 820 “migranten” en voor het voorkomen van onrechtmatige daden door particuliere hulporganisaties (NGO’s).

“Vluchtelingen” en gelukszoekers lopen volgens mensenrechtenorganisaties in Libië gevaar te worden gefolterd, verkracht of mishandeld.

Salvini noemt de NGO’s ‘gulzige’ clubs en heeft al verscheidene reddingsvaartuigen de toegang tot Italiaanse havens ontzegd.

Bron: https://nieuws.tpo.nl

https://ejbron.wordpress.com/2018/06/25 ... aar-libie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48256
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de massa-immigratie

Bericht door Pilgrim »

Getijdenbeweging op de Deense stranden – nationalisme bereikt zelfs de sociaaldemocraten

Geplaatst op 25 juni 2018

Afbeelding

Een van de weinige landen in West-Europa waar de sociaaldemocraten nog niet volledig zijn ingestort, is Denemarken. Ze zitten weliswaar niet meer in de regering, maar ze houden hun hoofd boven water en maken op dit moment verbazend genoeg niet alleen maar reclame met de gebruikelijke rechtvaardigheidsformules, maar met eisen om het asielrecht af te schaffen, immigratie te beperken en te beloven dat zij de parallelsamenlevingen harder zullen bestrijden dan hun politieke tegenstanders in de regering. In principe proberen de sociaaldemocraten in Denemarken op dit moment de “Dansk Folkeparti”, de “Deense volkspartij”, rechts in te halen.

Dat zij zelf de islamisering van Denemarken, de gettovorming en de criminaliteit bevorderd hebben, schijnt mevrouw Frederiksen, de aanvoerster van de sociaaldemocraten, liever te willen vergeten. Ze wil liever dat de kiezers haar als grote doener in asielkwesties waarneemt en als iemand die nog consequenter tegen de illegale migratie optreedt. Duitsland, het zuidelijke buurland, wordt als bedreiging waargenomen en de grens met de deelstaat Schleswig-Holstein wordt expliciet strenger gecontroleerd dan die naar de andere Scandinavische buurlanden, terwijl Zweden eigenlijk hard op weg is om het eerste geïslamiseerde EU-land te worden.

De machtsbewuste Frederiksen presenteerde enkele dagen geleden een document dat voor een sociaaldemocraat ongebruikelijke eisen bevat. In principe wil ze het recht op asiel in Denemarken afschaffen. Dientengevolge moet het niet meer mogelijk zijn om asiel aan te vragen in Denemarken, noch in het land zelf, noch aan de grens.

Wie dit toch probeert, wordt in een door Denemarken geëxploiteerd vluchtelingenkamp, bijvoorbeeld naar Noord-Afrika, gebracht, waar over zijn aanvraag beslist wordt. Als hem asiel wordt toegestaan, kan hij in het kamp blijven of in het land, waarin het opnamecentrum gevestigd is. Naar Denemarken komt hij niet. (Bron)

Totaal andere manier van denken in Denemarken
Dat de sociaaldemocraten plotseling een draai van 180° maken, betekent alleen maar dat er sprake is van een getijdenbeweging in de politiek. Wellicht betekent het ook dat politiek links ingezien heeft, of voorgeeft in te zien, dat open grenzen en welvaartsstaat tegenstrijdig aan elkaar zijn. Of de sociaaldemocraten alleen daardoor hun kiezers terugwinnen, mag betwijfeld worden en ik persoonlijk hoop natuurlijk dat de Deense kiezers het toezicht over de bonbondoos NOOIT MEER aan het dikke kind teruggeven.

Desondanks is het aangenaam om te zien hoe niet alleen in Oostenrijk de Groenen plotseling (zogenaamd?) belangstelling hebben voor het eigene en dat de sociaaldemocraten in Denemarken zich helemaal in het rond draaien om mee te gaan met de veranderingen. Wie nu nog steeds opkomt voor open grenzen en ongecontroleerde immigratie uit islamitische landen, zal vermoedelijk, in ieder geval buiten Duitsland, nooit meer verkiezingen kunnen winnen. Er is beweging op de Deense stranden en het nationalisme bereikt inmiddels ook de linksen, die in ieder geval een lippendienst over de natie afgeven en zweren op de vlag dat zij schade van de Deense staat en het volk willen afwenden.

Ergo = het Raam van Overton werd enorm verschoven en de tijden van de globalisten lopen ten einde.

Bron: https://younggerman.com

Door: “Young German”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/06/25 ... emocraten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Toenemend verzet tegen de massa-immigratie

Bericht door Ariel »

Migranten zijn woedend omdat Denemarken een nieuwe wet heeft goedgekeurd die hen dwingt werk te vinden of het land te verlaten

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41725
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Toenemend verzet tegen de massa-immigratie

Bericht door Mahalingam »

Kijk even goed: dit geen politieke landkaart uit de tijd van de Koude Oorlog (en IJzeren Gordijn)

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Toenemend verzet tegen de massa-immigratie

Bericht door Ariel »

Greeks start protesting after migrants sexually assault six young boys on the island of Chios

On June 20th, a group of children was playing football in a field next to the refugee camp of Chalkios when suddenly a group of migrants appeared and stopped the game.

Some of the migrants started touching the boys who resisted and screamed for help. Their screams were heard by residents living in nearby homes.

Neighbours rushed out to protect the boys. The appearance of the residents and the children’s’ strong resistance made the migrants escape through the nearby fields to the camp. Residents themselves are prohibited to approach this camp.

The locals called the police and some of the migrants were brought to the Chios police headquarters a few hours later. The children recognised them as the perpetrators and the prosecutor ordered an investigation into the case.

Yesterday, all the residents of the village of Chalkios, as well as others from all over the island of Chios started a strong protest rally showing their anger and disappointment about the event.

Similar to the residents of Moria, on the island of Lesbos, Chalkios residents are seing their village being totally destroyed.

Women and children are afraid to leave their homes due to the migrants’ aggressive behaviour which has now culminated in an attempt of raping young children.

The residents of Chalkios are declaring that they will not let anyone touch their children, and if anything like this happen again they will take the law into own hands.

The migration problem is literally a ticking time bomb triggered by extreme leftist pro-immigration leaders. The government is feeling the pressure from the furious residents rising day by day.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Toenemend verzet tegen de massa-immigratie

Bericht door Ariel »

Greek leader protests against migrant crimes and warns: Our residents are ready to take the law into their own hands!

Afbeelding

The Greek leader of the municipality of Moria on the island of Lesbos, Mr Trakelis, started a hunger strike protesting outside of the Aegean and Island Policy General Secretariat, Protothema reports.

The reason for this were the severe hygiene and security problems that the locals are facing for the past three years, living next to the largest refugee camp in Greece.

A few days ago, migrants started a fire, burning down 10 acres of olive trees. This was the last straw for the residents of Moria. That incident made the head of the community start his hunger strike.

Holding a sign that read “MORIA SOS, SOLUTION NOW” Mr Trakelis stated:

“We can’t take it anymore. From the year 2015 on, we are experiencing a complete disaster in our village. Inside the camp the sanitation facilities are built for 800 people, and right now 8000 people are living there.

The sewage is poured into the nearby rivers and ends up in the sea passing through our properties. There is garbage everywhere, dirt and mosquitoes. Every notion of safety and hygiene is ruined in our village.”

According to Mr Trakelis every time he meets with the members of the government they promise him to get rid of the camp but nothing happens at all.

“Everybody is fooling us… Everybody, the government and the EU are fooling us…. The residents are ready to take the law into their hands. We are trying to keep the local municipality accountable, to preserve any social cohesion that has remained within our people…”

Mr Trakelis states that he will remain outside the Aegean and Island Policy General Secretariat, which represents the island of Lesbos.

“The state finally needs to start working, we don’t seek anything else but for the government to defend our lives and our properties as every state is obliged to do for its citizens… no more promises, we need actions…..”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48256
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de massa-immigratie

Bericht door Pilgrim »

Overweldigende meerderheid in Oost- en Zuidoost-Europa is tegen migratie, wil christendom behouden

Geplaatst op 30 juni 2018

Afbeelding
Kerk in Praag, de Tsjechische Republiek.

De meerderheid van de mensen in de Centraal-, Oost- en Zuidoost-Europese landen is tegen migratie en vindt het behoud van de christelijke cultuur belangrijk, blijkt uit een nieuw onderzoek van het Nezopont Institute dat donderdag werd gepubliceerd.

Het representatieve onderzoek werd telefonisch uitgevoerd onder 1000 mensen tussen 11 mei en 11 juni in 11 landen, inclusief Hongarije, Oostenrijk, Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Slovenië, Kroatië, Servië, Roemenië en Bulgarije.

74% van de geënquêteerden was van mening dat immigratie van buiten het continent “niet goed” was voor Europa. Dit percentage was het laagst in Duitsland en Oostenrijk, waar respectievelijk 53% en 56% tegen immigratie was.

Diegenen die zeiden dat migratie goed was voor de EU bedroegen 5% in Hongarije, 8% in Bulgarije, 11% in Slowakije en 13% in Tsjechië, aldus Nezopont.

Van alle geënquêteerden in de onderzochte landen was maar 30% het eens met de herverdelingsquota van de EU, terwijl 63% deze afwees. Alleen in Oostenrijk (64%) was een meerderheid aan voorstanders voor deze quota, terwijl 76% van de geënquêteerden uit de Visegrád-landen hierop tegen was.

Een meerderheid in de meeste landen zei dat zij ontevreden was met de EU-leiders. Geënquêteerden in Roemenië waren het minst ontevreden (33%), terwijl 54% van de Hongaren en 67% van de Tsjechen de Brusselse “elite” afwees.

Twee derde deel van alle geënquêteerden zei dat Europa´s christelijke cultuur behouden moest blijven, en 30% zei dat nieuwe religies en culturen geaccepteerd zouden moeten worden. De voorkeur voor het christendom was het hoogst bij de meeste geënquêteerden in Bulgarije (79%), gevolgd door Slowakije (74%) en Tsjechië (71%).

Volgens het onderzoek werd multiculturalisme het meest geaccepteerd door Kroaten (37%), Duitsers (36%) en Oostenrijkers (34%).

Bron: https://voiceofeurope.com

Vertaald uit het Engels door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/06/30/191249/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48256
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de massa-immigratie

Bericht door Pilgrim »

Slowaakse minister-president aan Merkel: “Jullie grens is zo geperforeerd als Emmentaler kaas!”

Geplaatst op 30 juni 2018

Afbeelding

De Slowaakse minister-president Peter Pellegrini (foto) is bij het thema herverdeling van migranten en Soros-hulporganisaties achter zijn Hongaarse collega Viktor Orbán gaan staan. “Ik wil de woorden van meneer Orbán graag herhalen en bevestigen: wij zullen niet de gevolgen van de fouten van anderen dragen”, aldus Pellegrini in een interview met de Slowaakse televisie.

De EU-immigratiepolitiek zou niet door één enkel land beslist kunnen worden, dat “Welkom bij ons!” roept zonder daarvoor de toestemming van de andere EU-landen te hebben gekregen, aldus Pellegrini, die het voorzitterschap van de Visegrád-landen overneemt, richting Duitsland.

“Wij zullen nooit een situatie tolereren, waarin het de ander niet lukt zijn huis op orde te houden, omdat zijn grens zo geperforeerd is als Emmentaler kaas. En we zullen ook niet de aankomst en vrijheid van reizen van honderdduizenden tolereren over wie wij niets weten”, maakte Pellegrini duidelijk. “Wie Slowakije binnenkomt en wie hier woont, is een beslissing van de Slowaakse regering. We zullen niet accepteren dat iemand anders uit Brussel deze beslissing voor ons neemt of dat een ander land ons dicteert. Het is ons recht om te bepalen wie wij in ons land willen hebben en wie niet.”

Pellegrini bedankte Orbán er nogmaals voor dat deze er als eerste mee begonnen zou zijn om de zuidelijke grenzen te blokkeren en de Balkan transitroute te sluiten. Men zou Orbán in het verleden bij de grensbewaking met personeel ondersteund hebben en op ieder moment bereid zijn dat opnieuw te doen, verklaarde de Slowaakse minister-president volgens “Breitbart”.

Slowakije zou ook sympathiseren met de nieuwe Hongaarse wetten betreffende meer financiële transparantie door buitenlandse hulporganisaties, waarvan velen, gefinancierd door de Amerikaanse miljardair George Soros, alleen maar de illegale immigratie zouden ondersteunen en bevorderen. “Ik wil me niet mengen in de binnenlandse aangelegenheden van Slowakije, maar ik kan haar alleen maar aanbevelen zeer voorzichtig te zijn”, had Orbán daarvoor het buurland gewaarschuwd. “George Soros is niet alleen in Hongarije, maar ook in uw land actief. We hebben het hier over een gevaarlijke financiële speculant, die er miljoenen aan verdient om mensen te ruïneren. Hij heeft de valuta van complete landen aangevallen en daar een hoop geld mee verdiend. Geld is zijn god”, aldus de Hongaarse minister-president over de miljardair George Soros, wiens passie het is om zonder welk mandaat dan ook de politiek in Europa te beïnvloeden en mede te bepalen.

“Op de loonlijst van George Soros staan op de een of andere manier honderden en duizenden mensen, die aan het werk zijn om zijn zienswijze door te drukken. Dat is de realiteit”, verklaarde Viktor Orbán.

Ook in Slowakije zou het niet goed gesteld zijn rondom de transparantie van de NGO´s, gaf Peter Pellegrini toe, en waarschuwde dat Slowakije, mochten de hulporganisaties niet vrijwillig hun geldbronnen bekendmaken, desbetreffende maatregelen zou nemen om hen daartoe te dwingen.

Pellegrini verwelkomde de opkomst in heel Europa van anti-immigratiepartijen, zoals in Oostenrijk en Italië, en prees de Beierse CSU. “Godzijdank worden deze problemen na al die jaren eindelijk aangesproken. We zouden lange tijd geleden al wakker hebben moeten worden. We beginnen nu pas te realiseren dat de werkelijke prioriteit de verdediging van onze grenzen is, we moeten de huidige ontwikkeling stoppen, omdat ze anders zware schade kan toebrengen aan de Europese Unie”, bevestigde de Slowaakse minister-president zijn houding.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/06/30 ... aler-kaas/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48256
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de massa-immigratie

Bericht door Pilgrim »

Ook Spaanse “redders” bijten bij Salvini op graniet: “Jullie zijn niet welkom!”

Geplaatst op 30 juni 2018

Afbeelding

Een Spaanse hulporganisatie, die vandaag 59 zogenaamde “vluchtelingen” in de Middellandse Zee aan boord heeft genomen, kreeg van de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini (foto), geen toestemming om een haven van zijn land aan te doen. “Jullie zijn hier niet welkom”, deelde hij hen mee.

De Spaanse hulporganisatie “Proactiva Open Arms” deelde op Twitter mee dat het schip op weg zou zijn naar een veilige haven. Matteo Salvini deelde op Facebook mee dat de bemanning de migranten nog voor de Libische kustwacht binnen Libische wateren bereikt zou hebben. “De volgende haven is Malta. De Spaanse organisatie vaart onder Spaanse vlag: u kunt het vergeten naar een Italiaanse haven te varen”, aldus Salvini.

De minister van Binnenlandse Zaken van Malta antwoordde op Twitter: “Houdt u ermee op om valse informatie te verspreiden en met de vinger naar Malta te wijzen”, aldus Michael Farrugia. De migranten zouden tussen Libië en Lampedusa “gered” zijn, voegde hij er volgens “MailOnline” aan toe.

Op dit moment is nog onduidelijk waar het schip voor anker zal gaan.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/06/30 ... et-welkom/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Toenemend verzet tegen de massa-immigratie

Bericht door Ariel »

In Denmark, Harsh New Laws for Immigrant ‘Ghettos’

COPENHAGEN — When Rokhaia Naassan gives birth in the coming days, she and her baby boy will enter a new category in the eyes of Danish law. Because she lives in a low-income immigrant neighborhood described by the government as a “ghetto,” Rokhaia will be what the Danish newspapers call a “ghetto parent” and he will be a “ghetto child.”

Starting at the age of 1, “ghetto children” must be separated from their families for at least 25 hours a week, not including nap time, for mandatory instruction in “Danish values,” including the traditions of Christmas and Easter, and Danish language. Noncompliance could result in a stoppage of welfare payments. Other Danish citizens are free to choose whether to enroll children in preschool up to the age of six.

Denmark’s government is introducing a new set of laws to regulate life in 25 low-income and heavily Muslim enclaves, saying that if families there do not willingly merge into the country’s mainstream, they should be compelled.

For decades, integrating immigrants has posed a thorny challenge to the Danish model, intended to serve a small, homogeneous population. Leaders are focusing their ire on urban neighborhoods where immigrants, some of them placed there by the government, live in dense concentrations with high rates of unemployment and gang violence.

Politicians’ description of the ghettos has become increasingly sinister. In his annual New Year’s speech, Prime Minister Lars Lokke Rasmussen warned that ghettos could “reach out their tentacles onto the streets” by spreading violence, and that because of ghettos, “cracks have appeared on the map of Denmark.” Politicians who once used the word “integration” now call frankly for “assimilation.”

That tough approach is embodied in the “ghetto package.” Of 22 proposals presented by the government in early March, most have been agreed upon by a parliamentary majority, and more will be subject to a vote in the fall.

Some are punitive: One measure under consideration would allow courts to double the punishment for certain crimes if they are committed in one of the 25 neighborhoods classified as ghettos, based on residents’ income, employment status, education levels, number of criminal convictions and “non-Western background.” Another would impose a four-year prison sentence on immigrant parents who force their children to make extended visits to their country of origin — described here as “re-education trips” —in that way damaging their “schooling, language and well-being.” Another would allow local authorities to increase their monitoring and surveillance of “ghetto” families.

Some proposals have been rejected as too radical, like one from the far-right Danish People’s Party that would confine “ghetto children” to their homes after 8 p.m. (Challenged on how this would be enforced, Martin Henriksen, the chairman of Parliament’s integration committee, suggested in earnest that young people in these areas could be fitted with electronic ankle bracelets.)

At this summer’s Folkemodet, an annual political gathering on the island of Bornholm, the justice minister, Soren Pape Poulsen, shrugged off the rights-based objection.

“Some will wail and say, ‘We’re not equal before the law in this country,’ and ‘Certain groups are punished harder,’ but that’s nonsense,” he said, adding that the increased penalties would affect only people who break the law.

To those claiming the measures single out Muslims, he said: “That’s nonsense and rubbish. To me this is about, no matter who lives in these areas and who they believe in, they have to profess to the values required to have a good life in Denmark.”

Yildiz Akdogan, a Social Democrat whose parliamentary constituency includes Tingbjerg, which is classified as a ghetto, said Danes had become so desensitized to harsh rhetoric about immigrants that they no longer register the negative connotation of the word “ghetto” and its echoes of Nazi Germany’s separation of Jews.

“We call them ‘ghetto children, ghetto parents,’ it’s so crazy,” Ms. Akdogan said. “It is becoming a mainstream word, which is so dangerous. People who know a little about history, our European not-so-nice period, we know what the word ‘ghetto’ is associated with.”

She pulled out her phone to display a Facebook post from a right-wing politician, railing furiously at a Danish supermarket for selling a cake reading “Eid Mubarak,” for the Muslim holiday of Eid. “Right now, facts don’t matter so much, it’s only feelings,” she said. “This is the dangerous part of it.”

For their part, many residents of Danish “ghettos” say they would move if they could afford to live elsewhere. On a recent afternoon, Ms. Naassan was sitting with her four sisters in Mjolnerparken, a four-story, red brick housing complex that is, by the numbers, one of Denmark’s worst ghettos: forty-three percent of its residents are unemployed, 82 percent come from “non-Western backgrounds,” 53 percent have scant education and 51 percent have relatively low earnings.

The Naassan sisters wondered aloud why they were subject to these new measures. The children of Lebanese refugees, they speak Danish without an accent and converse with their children in Danish; their children, they complain, speak so little Arabic that they can barely communicate with their grandparents. Years ago, growing up in Jutland, in Denmark’s west, they rarely encountered any anti-Muslim feeling, said Sara, 32.

“Maybe this is what they always thought, and now it’s out in the open,” she said. “Danish politics is just about Muslims now. They want us to get more assimilated or get out. I don’t know when they will be satisfied with us.”

Rokhaia, her due date fast approaching, flared with anger at the mandatory preschool program approved by the government last month: Already, she said, her daughter was being taught so much about Christmas in kindergarten that she came home begging for presents from Santa Claus.

“Nobody should tell me whether or how my daughter should go to preschool. Or when,” she said. “I’d rather lose my benefits than submit to force.”

Barwaqo Jama Hussein, 18, a Somali refugee, noted that many immigrant families, including her own, had been settled in “ghetto” neighborhoods by the government. She moved to Denmark when she was 5 and has lived in the Tingbjerg ghetto area since she was 13. She said the politicians’ description of “parallel societies” simply did not fit her, or Tingbjerg.

“It hurts that they don’t see us as equal people,” she said. “We actually live in Danish society. We follow the rules, we go to school. The only thing we don’t do is eat pork.”

About 12 miles south of the city, in the middle-class suburb of Greve, though, voters gushed with approval over the new laws.

“They spend too much Danish money,” said Dorthe Pedersen, a hairdresser, daubing chestnut dye on a client’s hairline. “We pay their rent, their clothing, their food, and then they come in broken Danish and say, ‘We can’t work because we’ve got a pain.’”

Her client, Anni Larsen, told a story about being invited by a Turkish immigrant to their child’s wedding and being scandalized to discover that the guests were separated by gender and seated in different rooms. “I think there were only 10 people from Denmark,” she said, appalled. “If you ask me, I think they shouldn’t have invited us.”

Anette Jacobsen, 64, a retired pharmacist’s assistant, said she so treasured Denmark’s welfare system, which had provided her four children with free education and health care, that she felt a surge of gratitude every time she paid her taxes, more than 50 percent of her yearly income. As for immigrants using the system, she said, “There is always a cat door for someone to sneak in.”

“Morally, they should be grateful to be allowed into our system, which was built over generations,” she said.

Her husband, Jesper, a former merchant sailor whose ship once docked in Lebanon, said he had watched laborers there being shot for laziness and replaced by truckloads of new workers gathered in the countryside.

“I think they are 300 to 400 years behind us,” Jesper said.

“Their culture doesn’t fit here,” Anette said.

The new hard-edge push to force Muslims to integrate struck both of them as positive. “The young people will see what it is to be Danish and they will not be like their parents,” Jesper said.

“The grandmothers will die sometime,” Anette said. “They are the ones resisting change.”

By focusing heavily on the collective cost of supporting refugee and immigrant families, the Danish People’s Party has won many voters away from the center-left Social Democrats, who had long been seen as the defenders of the welfare state. With a general election approaching next year, the Social Democrat party has shifted to the right on immigration, saying tougher measures are necessary to protect the welfare state.

Nearly 87 percent of Denmark’s 5.7 million people are of Danish descent, with immigrants and their descendants accounting for the rest. Two-thirds of the immigrants, around half a million, are from Muslim backgrounds, a group that swelled with the waves of Afghan, Iraqi and Syrian refugees crossing Europe.

Critics would say “the state cannot force children away from their parents in the daytime, that’s disproportionate use of force,” said Rune Lykkeberg, the editor in chief of Dagbladet Information, a left-liberal daily newspaper. “But the Social Democrats say, ‘We give people money, and we want something for this money.’ This is a system of rights and obligations.”

Danes have a high level of trust in the state, including as a central shaper of children’s ideology and beliefs, he said. “The Anglo-Saxon conception is that man is free in nature, and then comes the state” constraining that freedom, he said. “Our conception of freedom is the opposite, that man is only free in society.”

“You could say, of course, parents have the right to bring up their own kids,” he added. “We would say they do not have the right to destroy the future freedom of their children.”

Of course, he added, “There is always a strong sense of authoritarian risk.”

Ms. Hussain, the high school student from Tingbjerg, is accustomed to anti-immigrant talk surging ahead of elections, but says this year it is harsher than she can ever remember.

“If you create new kinds of laws that apply to only one part of society, then you can keep adding to them,” she said. “It will turn into the parallel society they’re so afraid of. They will create it themselves.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48256
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de massa-immigratie

Bericht door Pilgrim »

Hongarije zal Montenegro in de strijd tegen illegale migratie ondersteunen

Geplaatst op 3 juli 2018

Afbeelding
Péter Szijjártó (links) en Sdrjan Darmanovic.

De migratiedruk in de westelijke Balkan-landen heeft het niveau van 2015 bereikt en “overschreden”, en Hongarije is bereid om Montenegro in de strijd tegen de golven illegale migratie bij te staan, zei de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, tegen het persbureau MTI maandag na gesprekken met Sdrjan Darmanovic, zijn Montenegrijnse collega.

“Alarmerende berichten” kwamen uit Turkije en Griekenland, zei Szijjártó, en hij voegde er aan toe dat “in enkele gevallen de situatie in Griekenland erger schijnt te zijn dan in het jaar 2015”. De hoofdroute van de illegale migratie verloopt deze keer door Albanië, Montenegro en Bosnië-Herzegovina, zei hij. Darmanovic zei dat de Montenegrijnse regering bereid zou zijn het land tegen illegale migratie te beschermen. Szijjártó beloofde hulp uit Hongarije en voegde er aan toe dat politiechefs er al mee hadden ingestemd om 25 kilometer hek-materiaal voor het meest kwetsbare deel van de grens tussen Montenegro en Albanië beschikbaar te stellen.

Szijjártó zei dat het een groot gevaar voor de veiligheid in Hongarije zou vormen wanneer zijn grenzen met Kroatië en Servië de eerste verdedigingslinie tegen een nieuwe golf van illegale migratie zouden worden. Hongarije zou er belang bij hebben dat de westelijke Balkan-landen zo stabiel en zo betrokken mogelijk zouden zijn voor de bescherming van hun eigen grenzen, zei hij. Montenegro kan erop vertrouwen dat Hongarije zijn toetreding tot de EU evenals de grensbewaking daadkrachtig ondersteunt, zei Szijjártó.

Na de grensbewakingsmissies in Servië en Slovenië zouden Hongaarse politieagenten langs de Macedonisch-Griekse grens zijn gestationeerd. Later had Szijjártó een ontmoeting met de parlementswoordvoerder Ivan Brajovic, minister-president Dusko Markovic en president Milo Djukanovic.

Bron: http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/03/191525/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48256
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de massa-immigratie

Bericht door Pilgrim »

Zuid-Korea...

Afbeelding

“WIJ WILLEN NIET ZO WORDEN ALS EUROPA”

Ongeveer 520.000 Zuid-Koreanen hebben een petitie ondertekend tegen het migratiebeleid van hun pro-vluchtelingenregering.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48256
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de massa-immigratie

Bericht door Pilgrim »

CROWDFUNDING: “Laat Jan niet alleen € 24.493,- betalen!”

Geplaatst op 4 juli 2018

Afbeelding

De gemeente heeft een claim neer gelegd van € 24,493,- Laat ons niet alleen betalen!

Beste mensen uit Geldermalsen en omstreken!

Weten jullie allemaal nog hoe het uit de hand liep op 16 december 2015? Toen de week ervoor uitlekte dat er een groot AZC in Geldermalsen zou komen voor wel 1500 man? Onze volksvertegenwoordigers spraken al van “het 12e dorp”.

Heel Geldermalsen stond de week voorafgaand op zijn kop, verbaasd waren we over het feit hoever de gemeente al was met het plannen van de komst van het AZC. Er was al een plan uitgedacht wat moest leiden tot de opname van de asielzoekers uit Nijmegen, waar de locatie moest worden ontruimd vanwege de komst van de Vierdaagse. Ze wisten zelfs het bestemmingplan van het bedrijventerrein “Hondsgemet” al te veranderen voor eigen belang.

Vluchtelingen waren slechts welkom in ons dorp toen zij de oplossing waren voor het verhullen van opnieuw een financiële tegenvaller van de grond exploitatie van enkele miljoenen.

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48256
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de massa-immigratie

Bericht door Pilgrim »

Gemeenteraad van Palermo wijst “hotspot” voor migranten af

Geplaatst op 6 juli 2018

Afbeelding
De Siciliaanse hoofdstad Palermo.

Geen hotspot voor Palermo. Niet overal gaan politici zonder verzet akkoord met de voorschriften van de Europese Commissie wat betreft migratie. Waar parlementen zich van hun verantwoordelijkheid bewust zijn, mislukt de illegale migratie.

Hotspots zijn een concept van de Europese Commissie om aan de buitengrenzen de eerste opname van illegale migranten uit te voeren. Een onontbeerlijke bouwsteen bij de herverdeling binnen de EU. Tot nu bestaan deze centra in Italië en Griekenland. Nu zou er in het stadsdeel Filippo Neri van Palermo nog zo´n EU-hotspot worden opgericht. Maar men heeft zich vergist. Het verzet omvat alle politieke groeperingen.

“Een hotspot in Palermo is . . . een aanval op de intelligentie en absurd in stedelijk planologisch opzicht, aldus de christendemocratische afgevaardigde van het regionale parlement, Vincenzo Figuccia.”

En hij verraadt ons tegelijkertijd nog de kosten: € 7,5 miljoen. En dat, aldus Figuccia, in een regio waarin de “inwoners van Palermo andere dingen nodig zouden hebben. Infrastructuur, scholen, werk en duurzame steun ten gunste van de inwoners van Palermo.”

De buurtbewoners protesteerden, organiseerden sit-ins. En met succes.

In Italië zijn de wegen vaak iets minder rechtlijnig. Zo ook de afwijzing van het EU-project door links. Politiek links, bijvoorbeeld de communisten, begroetten het mislukken als “succes in de antiracistische strijd”. Ach ja. Comments helaas geblokkeerd. Jammer, daarover zou ik graag nadere informatie gehad willen hebben. Zelfs de “Antiracisten Palermo” zijn verbazingwekkend stil in deze aangelegenheid.

Op typisch Italiaanse wijze, zeer flexibel, heeft men daarna de hotspot begraven. Niet dat men hem niet wil, Madonna no! Maar omdat de plek “op grond van een diepgaande analyse geomorfologisch niet geschikt zou zijn en überhaupt de planningen niet adequaat zouden zijn.” Aldus de raad van de regio Sicilië.

En de burgemeester? Leoluca Orlando is internationaal bekend. Hij is in totaal 20 jaar in functie, was afgevaardigde in de parlementen van Sicilië, Italië en in het Europees Parlement. Hij werd bekend door zijn strijd tegen de maffia, waardoor hij onder persoonsbeveiliging moet leven. Tot 1991 was hij politiek bij de christendemocraten, richtte toen in 1991 de democratiebeweging “La Rete”op, waarbij verschillende linkse groeperingen zich aansloten. Hij behoort nu tot Romano Prodi´s Partito Democratico.

Desondanks prijst Orlando de mislukking:

“De mislukking van het voorstel is zeker een positieve gebeurtenis, vooral omdat het uitsluitend gebaseerd is op technische motieven van uitvoering. Palermo bevestigt een stad te zijn die staat voor de waarden van de ontvangst, de solidariteit en de verstandhouding onder de volkeren en vraagtekens zet bij de actuele praktijk. Het “nee” was niet alleen een puur technische beslissing, maar ook eentje op grond van de waarden.”

De voorzitter van de gemeenteraadsleden van de Vijfsterrenbeweging in Palermo, Gelarda, wees erop dat de mening van zijn partij zou afwijken van die van de landelijke partij. Men zou inzetten op “repatriëring en bescherming in de landen van herkomst”.

Bron: https://philosophia-perennis.com

Door: “Patrizia von Berlin”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/06 ... ranten-af/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48256
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de massa-immigratie

Bericht door Pilgrim »

RT-documentaire over Zweden: “Testing Tolerance”
RT Documentary - Gepubliceerd op 29 jun. 2018

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48256
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de massa-immigratie

Bericht door Pilgrim »

Italië wil havens ook sluiten voor schepen van internationale “reddingsacties”

Geplaatst op 8 juli 2018

Afbeelding

Italië wil in het vervolg ook schepen van internationale missies in de Middellandse Zee verbieden zijn havens aan te doen. Minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini schreef vandaag op Twitter dat hij dit aanstaande donderdag tijdens de ontmoeting van de ministers van Binnenlandse Zaken van de EU in Innsbruck zou meedelen.

Helaas zouden de Italiaanse regeringen van de afgelopen vijf jaar overeenkomsten hebben ondertekend, volgens welke “al deze schepen migranten in Italië afleveren”, voegde de viceminister-president en chef van de Lega er aan toe.

Salvini verwees daarbij naar het in de nacht naar zondag in de Siciliaanse haven Messina voor anker gegane Ierse marineschip “Samuel Beckett” met aan boord 106 “vluchtelingen”. Over de door hem genoemde “missies” gaf hij geen informatie. Eentje van hen is de militaire EU-actie “Sophia” voor het opbrengen van vluchtelingenboten en de arrestatie van vermeende mensensmokkelaars. “Sophia” staat onder Italiaans commando. Het hoofdkwartier bevindt zich in Rome.

Bron: https://politikstube.com

Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/08 ... ngsacties/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48256
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de massa-immigratie

Bericht door Pilgrim »

Hoe populisme Europa naar een nieuw asielbeleid duwt

Gepubliceerd: 06 juli 2018

Afbeelding

Het is zomer, dus de boten komen weer en de spanningen over het Europese asielbeleid lopen opnieuw op. Maar dit jaar lijkt anders dan voorgaande jaren, zeggen kenners: onder de invloed van het populisme gaat Europa opeens heel snel op slot. Waarom gebeurt dat juist nu?

"Wat mij het meest opvalt, is dat dingen zo snel kunnen veranderen", zegt Adriaan Schout, Europa-kenner van Instituut Clingendael. "Ik lees vaak in kranten: 'Europa zit op slot, Europa lost problemen niet op.' Maar nu zie je dat het wél heel snel gaat; opeens is het 'Fort Europa' geworden. Feitelijk binnen een weekend. Omdat het een seizoensbeweging was, pakte Europa de kwestie nooit serieus op, totdat de populisten zeiden: we doen het niet meer."

"Het is interessant om te zien hoe de binnenlandse politiek van lidstaten nu zo'n sterke rol speelt", meent Andrej Zaslove, docent Politicologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Gevestigde partijen voelen de hete adem van rechts-populistische politieke bewegingen in hun nek en stellen hun immigratiestandpunten bij.

Op het hoogtepunt van de Europese vluchtelingencrisis, in 2015, trokken verschillende Centraal- en Oost-Europese landen al een harde lijn door de eigen grenzen te sluiten, tegen de wil van de andere EU-lidstaten. De patstelling die daarop volgde, leidde een jaar later tot een miljardendeal met Turkije. Dat land beloofde daarmee alle migranten die in Griekenland aankwamen - om vanuit daar verder Europa in te trekken - terug te nemen. De migrantenstroom over de Balkan richting West-Europa droogde voor een groot deel op.

De eerste echte brandhaard van het verzet tegen het Europese asielbeleid was Hongarije, dat de grenzen Servië en Kroatië sloot. Sindsdien is de Hongaarse opstelling bepaald niet verzwakt: eerder dit jaar werden er wetten aangenomen die het nagenoeg onmogelijk maken om asiel aan te vragen en hulp aan illegale migranten strafbaar stellen.

Schout: "De Hongaarse premier Viktor Orbán ging in 2015 heel ver door hekken te bouwen, maar hij deed eigenlijk waar heel veel mensen blij mee waren. Hij had daarbij het recht aan zijn kant, want hij zei: mensen komen door andere landen hierheen en ik wil weten of ze geregistreerd zijn en hier wel binnen mogen komen. Toen hij dat deed, werden andere landen ook bang."

Salvini
De andere migrantenroutes in het Middellandse Zeegebied zorgden aan het begin van het zomerseizoen voor hoog oplopende conflicten in de EU. De nieuwe rechts-populistische regering van Italië zette het Europese asieldebat op scherp door de eigen havens te sluiten voor reddingsschepen met migranten.

Italië is een extreem voorbeeld van de Europa-brede ontwikkeling dat gevestigde politieke partijen terrein verliezen, stelt Zaslove. "Daar zie je dat links, de sociaaldemocraten, is teruggebracht tot bijna niets, nog erger dan de PvdA in Nederland. Silvio Berlusconi, die erg belangrijk was op rechts, verdwijnt ook geleidelijk uit beeld. Daardoor is er ruimte gekomen voor Lega Nord en de Vijfsterrenbeweging."

Met de regeringsdeelname van Lega Nord kwam partijvoorzitter Matteo Salvini terecht op een belangrijke positie. Als minister van Binnenlandse Zaken is hij de meest invloedrijke Italiaanse stem op het gebied van immigratie. Hij laat zich ook in de Europese politiek gelden.

Zaslove: "Salvini is een populist en je kunt ertegen zijn wat hij zegt, maar het klopt ook een beetje: het huidige Europese asielsysteem werkt niet. Er is altijd veel weerstand. Salvini staat nu superhoog in de peilingen in Italië. Dat komt niet doordat Italianen per se tegen immigranten zijn, maar doordat ze eindelijk beweging zien in de immigratiekwestie."

"De buitengrens is altijd een gapende wond in Europa geweest, dat heeft Europa niet kunnen oplossen," beaamt Schout. "Nu krijg je Salvini, en opeens kan Italie wél zijn grenzen beheren. Waarom heeft de EU nooit gezegd: ga dat doen. Europa verandert heel snel, maar die verandering komt vanuit de basis en niet vanuit de leiding."

EU-akkoord
Onder druk van de ontwikkelingen in Italië timmerden EU-leiders vorige maand met enige haast een asielakkoord in elkaar tijdens een top in Brussel. Vluchtelingen die vanuit Noord-Afrika de oversteek naar Europa maken, moeten voortaan worden opgevangen aan de randen van de EU, waar de economische migranten gescheiden kunnen worden van de asielzoekers.

Erg concreet zijn de afspraken nog niet. "Iedereen kan dat akkoord een beetje zelf invullen, zodat ze het thuis kunnen verkopen", meent Zaslove. "Tegelijkertijd is het interessant om te zien hoe Italië chantagemiddelen inzet. Ze zeggen: we gaan over niks anders praten, totdat we hieruit zijn."

Een van de grote vragen die nog niet is beantwoord, is of er meer opvangcentra in Zuid-Europa komen, of dat die gevestigd moeten worden in Noord-Afrikaanse landen, zoals Tunesië, of Europese landen buiten de EU, zoals Albanië. Schout is sceptisch: "Opvangcentra buiten Europa lopen tegen hetzelfde probleem aan als opvangcentra binnen Europa: geen land wil ze."

'Gapende wond'
"Het kan hier niet bij blijven", zegt Schout over het EU-akkoord. Hoewel de 'gapende wond' van de buitengrenzen nu dicht is, moet er ook op andere gebieden uitsluitsel komen. "Zoals over de verplichting om oprechte vluchtelingen toe te staan en migranten die het ondanks 'Fort Europa' toch proberen naar behoren op te vangen. "Europa moet haar verantwoordelijkheid nemen. Hoe maak je het voor echte vluchtelingen wel toegankelijk?"

Daarnaast blijft de verdeling van asielzoekers die wel in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning een heikel punt. "Als je weet wie daar recht op heeft, wat al heel moeilijk is, moet je ook nog besluiten waar ze heengaan." De Europa-kenner acht het niet waarschijnlijk dat EU-lidstaten zoals Hongarije, Polen en Italië zich dan veel soepeler op zullen stellen dan nu het geval is.

Ook elders in Europa is het politieke landschap veranderd ten opzichte van voorgaande jaren. In Oostenrijk is een regering met duidelijke anti-immigratiestandpunten aangetreden en in Duitsland dreigde minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer de regeringscoalitie op te blazen als de Duitse grenzen niet zouden worden gesloten. Hij ging daarmee lijnrecht in tegen bondskanselier Angela Merkel. De conservatieve CSU van Seehofer wordt in thuisdeelstaat Beieren bedreigd door het rechts-populistische Alternative für Deutschland. Met de opkomst van Salvini in Italië zag de minister zijn kans op rechts.

De crisis werd afgelopen week ternauwernood bezworen met een akkoord dat het befaamde 'Wir schaffen das', dat Merkel op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis uitte, ten grave droeg.

Aanvankelijk was sprake van nieuwe transitcentra waar asielzoekers zouden worden vastgezet. Die zijn van de baan in het compromis dat tussen coalitiepartners CDU/CSU en de sociaaldemocraten van de SPD werd bereikt. Er zullen nu bestaande centra aan de grens met Oostenrijk worden gebruikt, waar de migranten maximaal 48 uur vastgehouden mogen worden. Mensen die al in een ander Europees land zijn geregistreerd als asielzoeker, moeten worden teruggestuurd naar dat land. Dat zal worden geregeld met bilaterale overeenkomsten - afspraken tussen Duitsland en de landen in kwestie, buiten de EU om.

Praktische problemen
Net als bij het Europees asielakkoord, zijn er nog vraagtekens over de invulling van de Duitse afspraken. Het is nog onbekend hoe men zal komen tot de beloofde bilaterale deals. Italië heeft al laten weten niet van plan te zijn mee te werken en het is ook zeer de vraag of Griekenland dat zal doen.

"Dat Duitsland dat überhaupt met bilaterale akkoorden wil doen, is natuurlijk wel een failliet van Europa", merkt Schout op. "Je zal Portugal maar zijn - een land dat financieel heel wat minder in de melk te brokkelen heeft dan Duitsland - en dat op dezelfde manier moeten regelen. Het was in de EU altijd zo dat er een balans moest zijn, dat de grote landen niet te veel te zeggen moesten krijgen."

Volgens het Duitse akkoord is het alternatief dat illegale migranten naar Oostenrijk worden teruggestuurd, maar ook dat land ligt dwars. De regering van de christendemocratische Oostenrijkse Volkspartij (ÖVP) van de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz en de rechts-populistische FPÖ heeft aangekondigd in dat geval de grenzen met Italië en Slovenië te zullen sluiten om de migrantenstroom naar Duitsland te stoppen.

CSU-leider Seehofer haastte zich vrijdag om Kurz te verzekeren dat het Duitse akkoord niet nadelig zal uitpakken voor Oostenrijk. De beide landen gaan nu samen met Italië kijken of de Middellandse Zee-route volledig kan worden afgesloten voor migranten. Opvangcentra in Noord-Afrikaanse landen moeten daarbij een grote rol spelen.

Late oplossingen
Ondanks het Duitse asielakkoord, dat door alle betrokkenen aan de eigen achterban wordt verkocht als een overwinning, is het afwachten hoe stabiel de regeringscoalitie is. De achterliggende dreiging voor de CSU, de opmars van de AfD, is niet weggenomen. Peilingen lijken erop te duiden dat de partij van Seehofer zich met haar recente optreden op het nationale toneel niet populairder heeft gemaakt in Beieren.

"De houdbaarheid van de nieuwe wapenstilstand hangt aan een zijden draadje", schreef Die Welt. "Als de peilingen voor de CSU in Beieren niet beter worden, vinden ze in München wel een nieuw strijdpunt. Misschien opnieuw over het thema vluchtelingen."

Het blijft bovendien de vraag of de maatregelen die de EU en de verschillende lidstaten zelf treffen om de migratiestroom in de dammen eigenlijk verlate oplossingen zijn voor een probleem dat simpelweg niet meer zo groot is als in 2015. Schout: "Het is niet zo dat er nu een acute crisis is, de aantallen bootmigranten zijn dit jaar gering. Het punt is dat er al heel veel migranten en vluchtelingen in Europa zijn en dat men wil kijken: wie is hier terecht? Dat probleem heeft zich jarenlang opgestapeld."

https://www.nu.nl/weekend/5350844/popul ... -duwt.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48256
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de massa-immigratie

Bericht door Pilgrim »

Oostenrijkse regering dringt verder op: asielaanvragen in het vervolg alleen nog van buiten de EU

Geplaatst op 9 juli 2018

Afbeelding

De Oostenrijkse regering wil zich met het onlangs gesloten Europese asielcompromis niet tevredenstellen en wil nu blijkbaar doordrukken dat “vluchtelingen” in het vervolg, op enkele uitzonderingen na, geen asielaanvragen meer mogen indienen op EU-territorium, maar uitsluitend in de zogenaamde “hotspots” buiten de EU. Dit blijkt uit een document van het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken, waarin een nieuw beschermingssysteem in de EU geëist wordt.

Het Oostenrijkse lid van de permanente veiligheidscommissie in de Europese Unie (COSI) zou het voorstel tijdens een ontmoeting met EU-vertegenwoordigers op ambtenarenniveau gepresenteerd hebben, bericht het Oostenrijkse nieuwsblad “Profil”.

Zo moeten in het vervolg alleen nog maar in de “hotspots” buiten de EU beschermingzoekers uitgekozen en naar de EU-landen gebracht te worden – en bovendien alleen maar zoveel als de opnamelanden toestaan. Asiel dienen alleen aanvragers te krijgen die “de waarden van de EU, haar fundamentele rechten en fundamentele vrijheden” respecteren.

De Weense regeringswoordvoerder Peter Launsky-Tieffenthal bevestigde tegenover “Profil” de authenticiteit van het document, zei echter dat het alleen maar als “suggestie om de gedachten over te laten gaan” beschouwd zou moeten worden.

Minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl (FPÖ) had midden april al geëist dat het n de toekomst “niet meer mogelijk” zou moeten zijn dat niet-Europese personen “een asielaanvraag op Europees grondgebied kunnen indienen”.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/09 ... ten-de-eu/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48256
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de massa-immigratie

Bericht door Pilgrim »

Italië: 80% minder migranten dankzij Salvini

Geplaatst op 10 juli 2018

Afbeelding

Onder de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, is het aantal illegale immigranten met 80% afgenomen, maakte de UNHCR gisteren bekend. “Slechts” 16.919 migranten staken met succes de Middellandse Zee over om op de Italiaanse kust te landen. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 85.197.

Volgens de UNHCR zijn de meeste Afrikaanse immigranten afkomstig uit Tunesië en Eritrea, gevolgd door Nigeria, Ivoorkust, Soedan en Mali. Minder verrassend was ook het aantal verdronken mensen van 2258 naar 1058.

De daling van het aantal migranten is te danken aan het akkoord tussen Italië en Libië, volgens welk de kustwacht van Libië verhindert dat de schepen van de NGO´s de migranten aan boord nemen en de “geredde mensen” onmiddellijk terugbrengt naar Libië. Ook de strenge voorschriften van de nieuwe Italiaanse regering tegenover de “reddingsschepen” van de Soros-vloot tonen effect en stoppen de aankomst van duizenden Afrikanen in Italië. Daarom brengen de mensensmokkelaars de mensenstromen nu via Marokko naar het links geregeerde en “Refugee-Welcom” roepende Spanje.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/10 ... j-salvini/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48256
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de massa-immigratie

Bericht door Pilgrim »

Italië eist het inzetten van de NAVO in de Middellandse Zee

Geplaatst op 10 juli 2018

Afbeelding
De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg (links), en de Italiaanse minister-president Giuseppe Conte.

De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Enzo Moavero Milanesi, maakte bekend dat Italië op de aanstaande NAVO-topontmoeting in Brussel een afweging van de NAVO-bronnen van de oostelijke grenzen van Europa naar de zuidelijke grenzen zou eisen. Zo zou de illegale immigratie bestreden moeten worden.

Volgens Moavero Milanesi zou er bewijs voor bestaan dat buitenlandse strijders de migrantenboten, die starten vanuit Libië, infiltreren. Zodoende vormen zij een veiligheidsbedreiging voor Europa, die de deelname van de NAVO zou rechtvaardigen, bericht “businessinsider.de

“We zullen op de NAVO-topontmoeting nadrukkelijk om een nieuwe afweging van de betrokkenheid van het Atlantische Bondgenootschap tegenover de Middellandse Zee verzoeken. We zouden dezelfde verplichting tegenover het oosten en het zuiden moeten hebben”, aldus de 63-jarige jurist en partijloze politicus Milanesi tegenover het parlement.

Ook Oostenrijk wil zijn soldaten inzetten tegen de illegale immigratie. Minister van Defensie Mario Kunasek en minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl verklaarden dat de troepen ook ingezet zouden kunnen worden aan de buitengrenzen van de Europese Unie door bilaterale akkoorden voor “Assistance Missions” of ter ondersteuning van Frontex, het Europese grensagentschap. Op dit moment ondersteunen meerdere honderd militairen de Oostenrijkse politie met controles aan de grenzen met Slovenië, Hongarije en Italië.

Kickl zei dat de militairen sinds 2016 de politie ondersteunen, die op grond van gebrekkige controle aan de EU-buitengrenzen overbelast zou zijn.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/10 ... andse-zee/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41725
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Open grenzen

Bericht door Mahalingam »

‘Alpencoalitie’: Alleen nog oorlogsvluchtelingen opvangen
De ministers van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (Italië), Horst Seehofer (Duitsland) en Herbert Kickl (Oostenrijk) gaan samenwerken om ervoor te zorgen dat alleen nog oorlogsvluchtelingen worden opgevangen in Europa. Dat kwamen de drie donderdag overeen tijdens een bijeenkomst van 28 ministers van EU-lidstaten in het Oostenrijkse Innsbruck. De ‘Alpencoalitie’ wil op weg naar een Italiaans immigratiemodel.

‘Immigratie is een onderwerp waarover lange tijd een gebrek aan duidelijkheid en orde heerste,’ zei Kickl van de rechts-nationalistische partij FPÖ na afloop van de tweedaagse bijeenkomst.

‘We zijn dicht bij een oplossing, en kunnen het samen erg goed vinden over de toekomst van Europa.’ De Oostenrijker sprak van een ‘as van bereidheid’ die zich wil inzetten om het aantal immigranten naar Europa sterk te beteugelen, en alleen de ‘echt kwetsbare mensen’ toe te laten. Daarmee doelt hij op mensen die vluchten voor oorlog in hun thuisland. De laatste tijd komen vooral migranten uit Noord-Afrika, die willen ontsnappen aan armoede, via Italië naar Europa.
https://www.elsevierweekblad.nl/buitenl ... en-631553/
Ook de rechts-nationalistische AfD in Duitsland ziet een anti-migratiealliantie wel zitten, getuige een uitspraak die woordvoerder Jörg Meuthen twee weken geleden deed op zijn partijcongres in Augsburg: ‘Degenen met wie wij willen en moeten samenwerken, heten bijvoorbeeld Heinz-Christian Strache (voorman van de FPÖ, red.), Sebastian Kurz, Matteo Salvini en zelfs Viktor Orbán.’
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Plaats reactie