De islamisering van Turkije

Is het leven in een land van de islam echt het paradijs? Waarom zijn er geen rustige, stabiele islamitische landen op onze planeet?
Mahalingam
Berichten: 41236
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Turkije

Berichtdoor Mahalingam » Zo Jan 15, 2017 11:19 am

Als je een indruk wil krijgen van hoe in Turkije religieuze stripverhalen voor kinderen eruit zien:
http://img.eba.gov.tr/757/8ab/d81/36f/b8c/e74/f77/b67/41f/d7b/5a9/5d5/9ff/242/001/7578abd8136fb8ce74f77b6741fd7b5a95d59ff242001.pdf
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41236
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Turkije

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jun 23, 2017 9:11 pm

Hoe zou D666 dit vinden. Die partij profileert zich altijd als onderwijspartij. En nu doen die Turken iets waarvoor D666 altijd als een bok op de haverkist klimt als zo'n geluid uit Christelijke hoek (Segers, CU) komt.
Turkije bant evolutietheorie in middelbare scholen

De evolutieleer is een "controversieel onderwerp" en mag daarom niet meer ter sprake komen in middelbare scholen in Turkije. De maatregel, die is goedgekeurd door president Recep Tayyip Erdogan, maakt deel uit van het nieuwe leerplan dat later deze maand gepubliceerd wordt.

Vanaf 2019 leren Turkse scholieren niets meer over Darwin en zijn evolutietheorie. Dat heeft het Turkse ministerie van Onderwijs bekendgemaakt. "We hebben controversiële onderwerpen geschrapt voor studenten die op een leeftijd zijn waarop ze niet in staat zijn de wetenschappelijke achtergrond te begrijpen", klinkt het in de krant Hurriyet.

Het onderwerp mag voortaan pas aangesneden worden wanneer jongeren hogere studies aanvatten. Wel zouden kinderen in de lagere school nog vanuit een "evolutionair standpunt" onderricht worden. Volgens het ministerie sluit de richtlijn aan bij de "lokale en nationale waarden".

Academici in Turkije bekritiseren de maatregel, en wijzen erop dat Saoedi-Arabië het enige andere land is dat Darwin uitsluit in het onderwijs.

Andere wijzigingen in het leerplan zijn een vermindering van het huiswerk, en minder aandacht voor Mustafa Kemal Atatürk, grondlegger van de republiek Turkije.
https://www.demorgen.be/buitenland/turkije-bant-evolutietheorie-in-middelbare-scholen-b6fbf2c2/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6625
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: De islamisering van Turkije

Berichtdoor sjun » Za Jun 24, 2017 4:33 am

D66 en vooral haar partijleider Alexander Pechtold maakt opportunistisch gebruik van religie als dat zo uitkomt. Zo wordt gedweept met islam om stemmen te scoren en valt de dubbele maat van D66 te bespeuren als het om Christendom gaat. Deze hypocrisie deelt de partij met de PvdA, GroenLinks en SP en soms pikt ook het CDA er een graantje van mee, maar D66 is er wel een exponent van.

Spoiler! :
D66 paait moslims en basht christenen

Hoe anders dan met afkeer kun je het kat en muis-spel zien dat Alexander Pechtold met de ChristenUnie speelt? Nu hij noodgedwongen alsnog met ze in discussie moet, begint hij aan die klus met aversie op het smoelwerk. Alsof hem geen blaam treft, alsof híj het slachtoffer is van politieke manipulatie, alsof hij de ChristenUnie een hele gunst bewijst door te komen opdagen. De kunst van de omdraaiing: vintage Pechtold.

Onwillig stond hij de door hemzelf opgetrommelde pers voor de rijsttafel met Gert-Jan Segers te woord. Nee, néé, het was geen verzoening. Nee, geen excuuseten, néé. Met een gestrekt neenging hij naar binnen. Na afloop draafde hij weg toen hij de camera’s die hij zelf besteld had, zag naderen. Missie voltooid. De gekwelde politicus die met enorme tegenzin een daad van vaderlandsliefde verrichtte, praten met die onwenselijke christenen, was in beeld vereeuwigd. Geen aardig gebaar kon er vanaf. In alles moest de D66-voorman uitstralen dat zijn partij zich verre hield van die ’gristenen’ met hun conservatieve moraal. D66, uw progressieve garantie tegen religieuze orthodoxie.

Wie zou daar intrappen? D66 gebruikt religie als dat van pas komt. Zo herinner ik me nog een opiniestuk van alweer lang geleden waarin Pechtold het islamitisch onderwijs verdedigde: als ware weg tot integratie en emancipatie… Pechtold kán inmiddels van mening veranderd zijn, maar wat doet een mening er eigenlijk voor hem toe? Tussen zijn knieval voor de islam destijds en zijn theatrale besmettingsvrees voor het christendom nu, zie ik het slijmspoor van een opportunist die niet uit overtuiging, maar uit berekening religies bejubelt of besmeurt.

Ook zijn partijgenoten blieven meer islam. Een paar gevallen. De ramadan was nauwelijks begonnen, of D66 Helmond snelde naar de moskee om onder het tenenkrommende motto ’geen woorden, maar dadels’ de palmvrucht voor het vastenbreken uit te delen. Zag ik D66 ooit met eieren de paasvierders tegemoetkomen of met matzes voor de Pesach uitrukken? Dacht het niet. Hun religieuze affiliatie is selectief. En provocatief gericht tegen de PVV. Ook D66 Amsterdam weet zich verzekerd van islamtoeristen. Stadsdeelvoorzitter Gerolf Bouwmeester, jaarlijkse iftarbezoeker, ging verbindend eten en preken in de Taqwamoskee waar onlangs drie terrorismeverheerlijkers hem voorgingen als keynote speaker. Vorig jaar riep hij in de Badr-moskee dat de halalhypotheek er moest komen.

Dan locoburgemeester Kasja Ollongren. In haar laatste kersttoespraak (gericht tegen Wilders) beloofde ze plechtig dat D66 de Amsterdamse verdraagzaamheid zou verdedigen. Nooit zou de hoofdstad moskeeën sluiten. ’Wij gaan hier geen mensen ontslaan, omdat hun mening ons niet bevalt. Wij zijn Amsterdam!’ galmde ze. Maar toen in De Balie tijdens een islamdebat onwelgevallige meningen weerklonken, vergat Ollongren prompt haar ’Amsterdam!’ en riep ze dat die uitspraken strafbaar waren. Nee, wij van D66 gaan geen mensen ontslaan, wij geven ze liever aan. Tot zover de verradersmentaliteit van deze hypocriete liberalen: ze zijn in staat om op dezelfde dag bij salafisten te iftarren én De Balie te sluiten.

Omdat de hoofddoek levensbeschouwelijk zo goed met D66 botert, kondigde Ollongren onlangs aan dat onderzoek nodig is naar de politiehoofddoek: die mag er komen, voor de diversiteit. Conservatieve symbolen en vrouwonvriendelijke religieuze gebruiken zijn voor D66 enkel storend in beginselverklaringen van christelijke partijen, maar ze mogen wél in de islamitische orthodoxie die D66 misplaatst als ’diversiteit’ promoot.
Arme Gert-Jan Segers: voor zover zijn geloof tot diversiteit wordt gerekend, dan zeker een ongewenste. Diversiteit waarbij Alexander een vies gezicht kan trekken.

Pechtold is zelf het probleem. Ja, deze keizer van de liberale tolerantie, de seculiere trots der natie, de bevroeder van het voltooide leven en de automatische nationalisatie van donororganen. De Don Quichot die in naam van progressieve principes de ChristenUnie de bons gaf. Is hij kort van geheugen? Dat kan. Wij zijn het niet. Wat zei Pechtold ook alweer de avond van de verkiezingen op tv? Dat hij bereid was met Denk te formeren. U leest het goed. De lange islamistische arm van Erdogan behaagt hem meer dan de beschaving van Gert-Jan Segers. In naam van de democratie, vond hij: ’Want ik vind het jammer dat een partij met drie zetels een isolatiepositie inneemt, dus wat dat betreft moeten we morgen maar kijken wat allemaal optelt tot zesenzeventig zetels.’ Kuzu en Özturk, bedreigers van collega-Kamerleden, bashers van vrouwen in hun oude PvdA-fractie, uitkrijsers van ’Allah zal je treffen’ en ontkenners van de Armeense genocide – helemaal Pechtolds pakkie-an.

Die Alexander. Dat hij Segers zo onfatsoenlijk afwees, heeft niks met inhoud te maken. Wel met zijn overtuiging dat het bon ton is christenen te schofferen. Omdat het kan. Omdat die toch de andere wang toekeren en een tolerantie tonen waar de zelfverklaarde heiligen van D66 van kunnen leren. Tja, D66. Van de vrijhaven van weleer voor ruimdenkende voorstanders van zinnige vernieuwing rest een gezelligheidsvereniging voor lege snoevers. Geen idee of het duurzaam aan raakt tussen D66 en de ChristenUnie. Maar als Segers en Pechtold samen op de televisie komen, zien we een integere christelijke staatsman naast een kronkelende charlatan voorbij zijn politieke houdbaarheidsdatum.

Bron: Telegraaf 22.06.17, Opinie Nausicaa Marbe
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47065
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Turkije

Berichtdoor Pilgrim » Za Jun 24, 2017 3:32 pm

“De evolutieleer van Darwin”...

Afbeelding

Lees ook hier
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47065
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Turkije

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jul 07, 2017 12:39 am

Turkse overheid neemt ruim 50 christelijke kerken in beslag, Westen zwijgt

Xander, 06-07-2017

Afbeelding

Duizend jaar oude kerken worden in moskeeën veranderd – Ook christelijk-orthodoxe kathedraal Hagia Sophia op nominatie om moskee te worden

In de afgelopen weken heeft de Turkse overheid meer dan 50 christelijke kerken en kloosters in beslag genomen. Was er een overwegend christelijk land geweest waar het omgekeerde was gebeurd, en er ook één moskee zou zijn geconfisqueerd, dan hadden ‘onze’ media er vol van gestaan en hadden ‘onze’ politici luid protest aangetekend. De ijzige stilte die heerst nu de slachtoffers wederom ‘maar’ christenen zijn, onderstreept nogmaals dat de islam stap voor stap de officieuze staatsreligie in Europa en ook Nederland aan het worden is.

De Evangelische Kerk en de Aramese Kerk in Duitsland hebben de internationale gemeenschap tot nu toe vergeefs opgeroepen om officieel protest aan te tekenen tegen de gedwongen onteigeningen van christelijke kerken in Tur Abdin, de zuidoostelijke regio van Turkije. Markus Dröge, bisschop van Berlijn en voorzitter van de commissie Midden Oosten van de Evangelischen, beschuldigde de Turkse staat van ‘een bewust nagestreefde daad van cultuurvernietiging.’

Kerken veranderd in moskeeën
Dröge vindt het ‘niet acceptabel’ dat de islamitische overheidsdienst Diyanet, dat fungeert als het ministerie van Religieuze Zaken, duizend jaar oud Syrisch-orthodox cultuurgoed aan derden overdragen die deze gebouwen in musea of moskeeën willen veranderen. Daarnaast uitte hij kritiek op het feit dat de weinigen nog overgebleven christelijke Arameeërs zwaar worden gehinderd bij het uitoefenen van hun geloof.

Daniyel Demir, voorzitter van de Aramese Bond in Duitsland, wees erop dat de in beslag genomen 50 kerken ‘slechts het topje van de ijsberg’ zijn. Christelijke gebouwen zijn al sinds de oprichting van de Turkse Republiek in 1923 door meerdere onteigeningsrondes getroffen. Deze kerken werden vervolgens in militaire opslagplaatsen, stallen of andere zaken veranderd.

Toen de islamistische AK Partij aan de macht kwam, werden een groot aantal van deze kerken aanvankelijk teruggegeven. In die soepelere houding is de afgelopen jaren definitief verandering gekomen. Zo wil Erdogan ook de beroemde Hagia Sophia in Istanbul, van oorsprong een orthodoxe kathedraal die nu dienst doet als museum, officieel in een moskee veranderen, net zoals dat reeds gebeurd is met de Hagia Sophiakerken van Trabzon en Iznik.

Chantage met migranten-miljardendeal
Het zwijgen in Den Haag, Brussel, Berlijn en al die andere regeringssteden heeft natuurlijk te maken met de migranten-miljardendeal die met de Turkse dictator Recep Erdogan werd gesloten. Bij de minste of geringste kritiek of politieke onenigheid heeft Ankara al meerdere malen gedreigd deze overeenkomst op te zeggen, en nog eens 2 miljoen Syrische migranten op Europa los te laten.

Diyanet islamiseert Europa en rekruteert kanonnenvoer
Het Diyanet ‘ministerie’ verspreidde begin vorig jaar een stripmagazine aan basisscholen waarin kinderen werden opgeroepen om martelaren te worden voor de islam (3). De indoctrinatie van jonge Turkse kinderen met het verheerlijken van oorlog, terreur, dood en geweld in de strijd tegen alle niet-moslims is onderdeel van het grootse visioen van president Erdogan om het islamitische Ottomaanse Rijk te herstellen. Daarvoor zullen in de toekomst wel de nodige oorlogen moeten worden begonnen, en daar zijn heel veel soldaten voor nodig.

Diyanet heeft de controle over tal van moskeeën in Europa, waaronder die in het Nederlandse Dieren. Op bevel van Erdogan heeft de instantie vele duizenden imams naar Europa gestuurd (alleen al 1000 naar Duitsland) om moslimjongeren te radicaliseren en op te zetten tegen de autochtone bevolking. Ook wordt de bouw van nieuwe moskeeën gefinancierd (4).

Links-liberaal Europa zwijgt, want het gaat om islam
Was Turkije een christelijk land geweest dat een moskee in beslag had genomen, dan had heel politiek-correct Europa op zijn achterste benen gestaan, en geëist dat de onderhandelingen over toetreding tot de EU definitief zouden worden stopgezet. Echter: het gaat om islam, en dan lijkt plotseling alles geoorloofd en toegestaan, zelfs al gaat het rechtstreeks in tegen alle waarden waar ‘progressief’, ‘links’ en ‘liberaal’ naar eigen zeggen zo lang voor gevochten zouden hebben.

Overigens is het laatste nieuws dat het Europese Parlement wil dat die onderhandelingen toch worden stopgezet als Turkije een wetswijziging doorvoert die Erdogan ook officieel de absolute macht in het land geeft (5). Het EP is er zoals u weet echter enkel voor de show, want de echte macht in Europa ligt in handen van de ongekozen Europese Commissie. En die gaat al jaren volledig zijn eigen gang, ook met het Turkije-dossier.

Zowel Brussel als Ankara willen dat Turkije hoe dan ook lid wordt van de EU, mede omdat de islamisering van ons werelddeel daarmee in één klap onomkeerbaar wordt gemaakt.

Xander

(1) Epoch Times
(2) Epoch Times
(3) Russia Today
(4) The European
(5) NU

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... ten-zwijgt
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47065
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Turkije

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jul 21, 2017 11:18 pm

Turkije wijzigt leerplan: Jihad i.p.v. evolutietheorie

Geplaatst op 21 juli 2017

Afbeelding

Turkije heeft besloten de evolutietheorie uit de scholen te verbannen. In plaats daarvan worden in het vervolg de principes van de “Jihad” onderwezen. Het nieuwe leerplan voorziet bovendien in een gebedsruimte op iedere school.

Turkije heeft besloten om de evolutieleer van het landelijke leerplan te halen. De islamitische staat vindt dat Charles Darwin´s evolutietheorie “controversieel” zou zijn. Bovendien zouden de studenten haar wetenschappelijke achtergrond niet begrijpen.

In plaats daarvan heeft men besloten de ideeën van de islam op de scholen te onderwijzen.

“Het is onze plicht om fouten te herstellen. Daarom zullen klassen via islamitische wetten en fundamentele religievoordrachten in het vervolg lessen over de Jihad krijgen”, zegt de Turkse minister van Onderwijs, Ismet Yilmaz, die beweert dat dit patriottisme zou zijn.

Het nieuwe leerplan eist bovendien een speciale gebedsruimte op iedere school.

Critici zien het verbod van de evolutieleer als deel van een sluipende islamisering van het ooit seculiere Turkije.

“De nieuwe regels, die het onderwijzen over de evolutie verbieden en een gebedsruimte op alle scholen eisen, vernietigen het principe van het secularisme en de wetenschappelijke principes van het onderwijs”, zegt Mehmet Balik, voorzitter van de lerarenvakbond, volgens de “Independent”.

Volgens de grondwet is Turkije een strikt seculier land. Dit heeft de huidige president Recep Tayyip Erdoğan echter stapje voor stapje veranderd. Zo wilde hij bijvoorbeeld al in het jaar 2007 de wet afschaffen die vrouwen het dragen van een hoofddoek op Turkse universiteiten verbiedt.

Sinds Erdoğan aan de macht is, is het aantal religieuze scholen explosief gestegen. Hij ging zelf ook naar zo´n school. Het nieuwe leerplan zal per 1 januari 2018 in werking treden.

Bron: www.freiezeiten.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/07/21 ... ietheorie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47065
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Turkije

Berichtdoor Pilgrim » Za Sep 02, 2017 11:48 pm

Regering-Erdoğan wil “Jihad” op het lesrooster van scholen invoeren

Geplaatst op 2 september 2017

Afbeelding

Seculiere en religieuze minderheden slaan alarm: Turkije wil het vak “Jihad” invoeren in het onderwijs. Dat zou de eerste stap naar de radicalisering zijn, bekritiseren tegenstanders. Het zou alleen maar gaan om een “innerlijke Jihad” sussen de voorstanders.

Charles Darwin werd al grotendeels uit het onderwijs verwijderd. Zoals de Oostenrijkse “Kronen-Zeitung” berichtte, dient daarvoor nu het thema “Jihad” respectievelijk “Heilige Oorlog” op scholen ingevoerd te worden. Het zou gaan om “de innerlijke strijd in de patriottische context”.

De atheïst en oprichter van de moderne staat Mustafa Kemal Atatürk zou zich omdraaien in zijn graf. “Heilige Oorlog” als onderwerp op scholen?

Niet alleen de seculieren in Turkije zijn gealarmeerd. Ook de religieuze minderheden zoals de Alevieten, die weliswaar ook moslims zijn, maar een andere toegang tot de religie hebben, kijken bezorgd naar deze ontwikkeling. “Om de Jihad als een soort godsdienst op scholen te onderwijzen, komt overeen met de doctrines van de terreurmilitie ´Islamitische Staat´ en is zeer gevaarlijk”, citeert de “Kronen-Zeitung” de president van de overkoepelende organisatie van de Alevieten.

President Recep Tayyip Erdoğan vindt het belangrijk om patriottisme en Jihad als innerlijke strijd te beschouwen. Deze zou ook moeten worden doorgegeven aan scholieren (zie hierover eveneens de berichten van de BBC en de Daily Mail). Iedereen zou zich moeten inspannen voor een betere islamitische samenleving. En precies hier ligt het probleem: hoe zit het met diegenen die helemaal geen islamitische samenleving willen, maar een samenleving die openstaat voor alle religies?

Wat zou onze integratie-gevolmachtigde Özoguz hierover zeggen? Wellicht heeft Turkije meer “Diversity” nodig om van het pad van het fundamentalisme af te stappen?

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/09/02 ... -invoeren/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47065
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Turkije

Berichtdoor Pilgrim » Di Jan 02, 2018 10:46 pm

Turks Ministerie Geloofszaken Diyanet: “Meisje van 9 mag je trouwen en bezwangeren”

Geplaatst op 2 januari 2018

Afbeelding

Jongens mogen vanaf 12 jaar man en vader worden (bron)

Afbeelding

Bron: http://politiek.tpo.nl

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/02 ... zwangeren/

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47065
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Turkije

Berichtdoor Pilgrim » Vr Aug 10, 2018 5:11 pm

Ook de Jong-Turken worden op zekere dag oud

Geplaatst op 10 augustus 2018

Afbeelding

Toen in het begin van de jaren-20 van de vorige eeuw Turkije door een nationalistische, in tendentie liberale en pro-Europese beweging fundamenteel werd hervormd, bevond Mustafa Kemal Atatürk zich nog in de bloei van zijn mannelijk leven. De jong-Turken, die een hervormingsbeweging binnen het Ottomaanse Rijk waren begonnen en daar ca. 40 jaar later ook succes mee hadden, hadden weliswaar al veel mannen van middelbare leeftijd in zijn gelederen, kan echter toch steunen op het grote potentieel van een jonge en dynamische beweging. Jong-Turken betekende niet alleen maar dat men het Ottomaanse Rijk wilde verjongen, dus moderniseren, maar betekende ook dat het grotendeels om jonge mannen ging, die hier de geschiedenis van hun natie wilden beïnvloeden.

Mensen zijn enerzijds kinderen van hun tijd en anderzijds de dragers van de ideeën van hun tijd. Al vanaf de tweede of derde generatie wordt het moeilijker om datgene door te geven wat de vaders respectievelijk grootvaders ooit van plan waren. En met de Jong-Turken gebeurde datgene dat onvermijdelijk was. Ze werden oude Turken, die weliswaar een gemoderniseerd Turkije uit de resten van een imperium creëerden, maar zich niet meer konden handhaven tegenover een steeds sneller toenemende, zich re-islamiserende jeugd. De machtswisseling in Turkije heeft ook met de demografie te maken, met de groei van de steden, de immigratie vanuit het binnenland van het land naar de kusten. Wat de Jong-Turken in Istanboel en Ankara schiepen, gold hun generatie en hun kinderen.

Toen na het einde van de Tweede Wereldoorlog in Egypte de plattelandsbevolking naar Caïro stroomde, was dit het langzame, maar zekere einde van het liberaal-seculiere Egypte. Het islamitisch gevormde plattelandsvolk bracht niet alleen meer kinderen ter wereld, maar beïnvloedde ook enorm de samenleving, zorgde voor een zich afkeren van de nationalistisch en westelijk georiënteerde elites. De geschiedenis van de re-islamisering van Turkije is net zoiets, omdat de moderne Republiek Turkije, een creatie van Kemal Atatürk, na het einde van de Eerste Wereldoorlog een laïcistische waardeorde en oriëntering richting Europa inzette, die niet opgewassen was tegen de generatiewisseling.

Toen de welvaart toenam, daalde ook het geboortecijfer in het westelijke deel van het land, dat bij en rondom Istanboel relatief Europees beïnvloed, dus westelijk is. Hier klopte ooit het hart van het Kemalistische ideaal, de Republiek van Atam, terwijl in het Anatolische achterland nog steeds de aanhangers van de oude orde half vergeten nog steeds hun bestaan probeerden te behouden. Beginnend in de jaren-50 beleefde echter ook Turkije een economische opleving en de stijging van de binnenlandse migratie van het achterland naar de steden. En zoals dat meestal zo is, brengen de mensen hun ideeën en hun stemgedrag met zich mee. Centraal-Turkije en het oosten van het land hebben overwegend iets hogere geboortecijfers, bij een gelijktijdig vertrek naar het westelijke deel van het land, waar zich de grote steden bevinden. Twee decennia geleden had deze demografische druk een nog groter effect.

De derde generatie na Atatürk dacht al anders en heel langzaam begon de sluipende re-islamisering van Turkije, die begon in de scholen en die zich via de universiteiten tot in het leger uitbreidde. Nu spelen Kemalisten geen rol meer en leven een schaduwbestaan, waaruit ze de komende tien jaar niet zullen uitbreken. Het Turkije van Atatürk is dood en keert niet terug – in ieder geval niet binnen afzienbare tijd. Want wie de geschiedenis begrijpt als een cyclus, kan zich voorstellen dat ook in het neo-Ottomaanse Turkije over enkele generaties wellicht grote veranderingen ervoor zullen zorgen dat er nieuwe Jong-Turken vanuit het stof van de geschiedenis opstijgen en de oude elites van de Islamitische Republiek Turkije aflossen.

Een niet onvergelijkbaar proces kunnen we ook in Europa observeren, waar de liberaal-linkse elites van de 68´ers na ongeveer twee generaties in toenemende mate in het nauw komen en mee mogen aanzien hoe hun vermeende hemelrijk EU door hun ignorantie en arrogantie te gronde gaat. Dat de jeugd van Europa met weinig uitzonderingen rechts-populistisch stemt, is er een aanwijzing voor dat de seinen op storm staan. Er zijn veranderingen op komst, die het continent zullen doen schudden en misschien een nieuwe periode zullen inluiden. Zeer zeker niet morgen of overmorgen, maar wel spoedig. Net zoals de Jong-Turken zouden weldra de jonge Europeanen zichzelf in staat kunnen zien om het lot van hun continent in positieve of negatieve zin te veranderen en een oud en vastgeroest systeem af te lossen of te hervormen.

Bron: https://younggerman.com

Door: “Young German”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/10 ... e-dag-oud/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47065
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Turkije

Berichtdoor Pilgrim » Za Okt 26, 2019 5:45 pm

Antichristelijke en antisemitische reclameborden in de Turkse provincie Konya zorgen voor woede

Geplaatst op 26 oktober 2019

Afbeelding

In de centraal gelegen conservatieve Turkse provincie Konya hebben reclameborden voor woede bij de publieke opinie gezorgd. De reclameborden, die eigendom zijn van de AKP in Konya, bevatten een vers uit de koran, dat gelovigen ertoe oproept geen vriendschap te sluiten met christenen en Joden:

“O, gij die gelooft, neemt de Joden en de christenen niet tot vrienden. Zij zijn elkanders vrienden. En wie uwer hen tot vrienden neemt, is inderdaad één hunner. Voorwaar, Allah leidt het overtredende volk niet” (koran, soera 5, vers 51).

Sommige islamitische geestelijken verklaren dat het vers zonder context op de reclameborden, net als andere verzen in het islamitische heilige boek, werd geopenbaard als antwoord op ontwikkelingen die zich afspeelden ten tijde van de profeet Mohammed.

Functionarissen van christelijke en joodse gemeenschappen in Turkije hebben nog niet gereageerd op de reclameborden.

Konya staat bekend als de cultureel meest conservatieve stad van Turkije, waar de regerende AKP de lokale verkiezingen in maart won met meer dan 70% van de stemmen.

In Turkije, dat voor 98% islamitisch is, leven ook tussen de 200.000 tot 320.000 christenen en ongeveer 12.000 Joden.

Bron: https://ahvalnews-com

Vertaald uit het Engels door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/10/26 ... oor-woede/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75280
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Turkije

Berichtdoor Ariel » Za Okt 26, 2019 8:07 pm

Sommige islamitische geestelijken verklaren dat het vers zonder context op de reclameborden, net als andere verzen in het islamitische heilige boek, werd geopenbaard als antwoord op ontwikkelingen die zich afspeelden ten tijde van de profeet Mohammed.


Takiyya. De islamitische geestelijken weten heus wel dat de verzen in de koran onherroepelijk zijn gemaakt. Het is een boek van en voor alle tijden.

2.85 Gelooft gij dan slechts in een gedeelte van het Boek en verwerpt gij een ander gedeelte? Er is geen beloning voor degenen uwer, die zulks doen, behalve schande in dit leven; en op de Dag van Opstanding zullen zij de strengste kastijding moeten ondergaan, want Allah is niet onachtzaam betreffende hetgeen gij doet.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6625
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: De islamisering van Turkije

Berichtdoor sjun » Do Nov 07, 2019 11:39 pm

Het geeft aan wat de wereld van het systeem van islam te verwachten heeft.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47065
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Turkije

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 25, 2020 11:22 pm

Opnieuw Turks wetsvoorstel om verkrachter met minderjarig slachtoffer te laten trouwen

Posted on 25/01/2020

Afbeelding
Protest van een Syrisch moslimmeisje tegen het wijd verspreide gebruik van gedwongen kindhuwelijken. Op haar tekening denkt het meisje zelf aan school, terwijl de man met wie ze moet trouwen haar thuis wil houden. (Afbeelding: (2)).

Wet komt ook in het Oude Testament van de Bijbel voor

Met de rechten van vrouwen is het in de islamitische wereld niet best gesteld, zoals iedereen inmiddels wel weet. Turkije was ooit een positieve uitzondering, maar is sinds het aantreden van de islamistische dictator Recep Tayyip Erdogan in snel tempo in een discriminerende, islamofascistische politiestaat veranderd. Regels en wetten die vrouwen en meisjes tegen misbruik beschermden werden teruggedraaid, en Erdogan verklaarde al ettelijke keren dat mannen en vrouwen niet gelijk zijn, en vrouwen eigenlijk maar één taak hebben: zoveel mogelijk kinderen baren. Nadat het eerder werd afgewezen komt daar nu mogelijk toch een afschuwelijke nieuwe wet bij, die een verkrachter in staat stelt om met zijn minderjarige slachtoffer te trouwen, en zo zijn straf te ontlopen.

Gedwongen huwelijken, vaak van minderjarige meisjes, zijn in veel moslimlanden altijd al normaal geweest. Tal van gezaghebbende moslimgeestelijken verklaren openlijk dat meisjes van 9 jaar –en soms nog jonger- rijp zijn voor het huwelijk (dus seks). Dat heeft natuurlijk alles te maken met hun profeet Mohammed, die trouwde met een 6 jarig meisje, en dit huwelijk ‘consumeerde’ toen ze 9 was.

Erdogan: Mannen en vrouwen zijn niet gelijk, dat is tegen de natuur
Het Turkse wetvoorstel stelt verkrachters in staat om hun straf te ontlopen als ze met hun minderjarige slachtoffers trouwen. Of die slachtoffers dat wel willen wordt niet gevraagd, het zijn immers ‘maar’ meisjes. Aangezien velen van hen uit arme gezinnen komen, is de kans groot dat er vaak van deze mogelijkheid gebruik gemaakt zal worden. Volgens een recent overheidsrapport zijn er het afgelopen decennium bijna een half miljoen kindhuwelijken in Turkije gesloten.

Dat misbruik en verkrachtingen –toch al geïnstitutionaliseerd in de islamitische wereld- hierdoor alleen maar worden aangemoedigd zodra verkrachters hun slachtoffers kunnen afkopen (en na een kort moslimhuwelijk binnen een dag weer kunnen scheiden), behoeft geen uitleg.

Erdogan heeft zo’n beetje alle seculiere tradities en burgerlijke vrijheden in Turkije weggevaagd. De zelfverklaarde Kalief van de moslimwereld verklaarde ooit dat een vrouw die geen kinderen baart ‘incompleet’ is. ‘Je kunt vrouwen en mannen niet op gelijke voet stellen,’ zei hij letterlijk. ‘Dat is tegen de natuur.’

En dit is dus het land waar de EU zich de facto aan heeft uitgeleverd, wat minstens zoveel zegt over Brussel als over Ankara.

Wet komt ook in Bijbel voor
Voordat christenen beginnen te sputteren: eenzelfde wet dat verkrachters met hun slachtoffers moesten trouwen vinden we in de boeken van Mozes terug, die meer van dit soort onrechtvaardige wetten bevatten, die ons nu doen huiveren van afschuw.

‘Als een man een meisje verkracht dat niet verloofd is en hij wordt op heterdaad betrapt, dan moet hij de vader van het meisje tweehonderdvijfenzeventig gram zilver als smartengeld betalen en met haar trouwen, hij mag nooit van haar scheiden…’ (Deut.22:28, Het Boek)

Ook hieruit blijkt dat in Bijbelse tijden totaal niet werd stilgestaan bij wat het meisje zelf wilde. In onze tijd heeft de vrouw in een klein deel van het behoudende christendom nog steeds niet dezelfde positie als de man. Denk bijvoorbeeld aan de SGP die in 2010 door de Hoge Raad moest worden gedwongen om vrouwen tot de partij toe te laten. Pas in 2014 werd de eerste vrouwelijke SGP volksvertegenwoordiger gekozen.

Xander

(1) Jonathan Turley via Zero Hedge
(2) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur DFID – UK Department for International Development, bron: Flickr, Creative Commons Attribution 2.0 Generic license.

https://www.xandernieuws.net/algemeen/o ... n-trouwen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20566
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De islamisering van Turkije

Berichtdoor King George » Zo Jan 26, 2020 1:24 pm

Ook hieruit blijkt dat in Bijbelse tijden totaal niet werd stilgestaan bij wat het meisje zelf wilde.


We weten toch allemaal al heel lang dat de Islam nooit verder is geëvolueerd dat het primitieve Middeleeuwse stadium van het Oude Testament welke de rest van de mensheid wèl ontstegen is? En dat vrouwen en meisjes in de Islam gewoon niks te willen hebben? Discussieer eens met Muzelmannen of het huwelijk tussen Mohammed en zijn kleuterbruidje Aïsha wel of niet een pedohuwelijk was en of zijn huwelijk oftewel een kind consumeren wel of niet iets pervers pedofiels was en ze zullen honderden jaren verder zonder in diezelfde tijd ooit één stap verder geëvolueerd ons met droge ogen doen wijs maken dat ze het zelf wilde. Want ze had als ze het niet gewild had toch gewoon tegen haar ouders kunnen zeggen dat ze het niet wilde en die hadden dan heus geen toestemming gegeven. Maar Aïsha wilde het zelf en leefde nog lang en gelukkig. Want ze had toch ook kunnen scheiden? Maar dat deed ze toch niet? Vrouwen en meisjes hebben in de Islam als bezit van hun eigenaren gewoon niks te willen. In bijvoorbeeld Somalië kan een verkracht meisje van 13 wellicht haar doodstraf middels steniging wegens schendbaarheid van de eer ontlopen door met haar dader te trouwen. Logica van de Muzelmannen: Ze wilde zelf geconsumeerd worden, ze wilde zelf trouwen... En dat geloven wij uiteraard. Zoals wij ook geloven dat meisjes in zwembaden erom vragen groepsgewijs betast te worden door een horde Muzelmannen omdat ze een badpak of een bikini dragen. Al met al glijdt Turkije met die Islam verder terug naar af tot in de Zwarte Middeleeuwen. Ik begin te begrijpen waarom Mustafa Kemal Atatürk polygamie verbood, het Arabisch schrift liet vervangen door het Latijnse schrift en de seculiere staat invoerde. Het was de enige mogelijkheid om een land vol analfabeten moderniteit en vooruitgang bij te kunnen brengen. In mijn onderschrift tref je ook nog een link naar Mustafa Kemal Atatürk over de Islam aan. Zeer levenswaardig! :greeting2:
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “Leven in moslimlanden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten