Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam.

mercator
Berichten: 19282
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam.

Bericht door mercator »

Ik zat me net te bedenken, als Halsema zomaar burgemeester van Amsterdam kan worden had jullie koning toch even goed Volkert van der G kunnen kiezen ?
Als statement had dat kunnen tellen, om dezelfde reden werd daarom de moslim Aboutaleb in Rotterdam op het rode pluche gezet.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Mahalingam
Berichten: 42508
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam.

Bericht door Mahalingam »

Hoeveel zere benen en lange tenen heeft DENK nu gegroeid? Heel veel. En het worden er vast wel meer.
En er is weer een Amerikaanse term komen overwaaien en die is prompt door DENK in gebruik genomen. "pinkwashing". Voor uitleg lees verder.
Denk stelt vragen over 'pinkwashing' Halsema

De burgemeester waagde het Tel Aviv een voorbeeldstad te noemen als het gaat om de rechten voor lhbti'ers, en dat is tegen het zere been van Denk. Denk-raadslid Numan Yilmaz heeft zelfs een serie schriftelijke vragen ingediend over de, in zijn ogen, faux pas van de nieuwe burgemeester.

Onlangs had Halsema een ontmoeting met afgevaardigden van de joodse gemeenschap in de Portugese Synagoge. Daarop zou zij volgens de nieuwswebsite http://www.joods.nl Tel Aviv een voorbeeldstad hebben genoemd voor Amsterdam vanwege de vrijheden die lhbti'ers daar genieten.

Vooruitstrevend
Maar volgens Denk gaat Halsema, als ze dat zo gezegd heeft, daarmee haar boekje te buiten. Want Tel Aviv wordt volgens Denk gebruikt voor een fenomeen genaamd 'pinkwashing'. In dit fenomeen positioneert een bedrijf of overheid zich als vooruitstrevend richting lhbti'ers, om ander, onwenselijk beleid of gedrag te camoufleren.

Volgens Denk wordt Tel Aviv door de staat Israël gebruikt om zich een progressief imago aan te meten, terwijl het homohuwelijk niet mogelijk is in het land. "Hoe rijmt de burgemeester bovengenoemde feiten over het burgerlijk huwelijk met haar uitspraak over Tel Aviv als een "voorbeeldstad" voor Amsterdam?", wil Yilmaz weten.

D66-raadlid Jan-Bert Vroege vindt de vragen van Denk bespottelijk. "Denk die het over homorechten heeft? Als de vos passie preekt, boer pas op uw kippen."
https://www.parool.nl/amsterdam/denk-st ... ~a4602396/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49741
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam.

Bericht door Pilgrim »

Femke Halsema...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77378
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam.

Bericht door Ariel »

Halsema: ’Zorgen over salafisme in Amsterdam’

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam gaat niet samenwerken met salafistische en orthodoxe organisaties, zoals door haar voorganger Jozias van Aartsen was voorgesteld. Halsema schrijft dat de ontwikkeling van salafistische instellingen in Amsterdam haar „zorgen baart.” Daarnaast wil ze meer mogelijkheden om haatpredikers in het vervolg buiten te deur te houden.

Halsema schrijft in een brief aan de Amsterdamse gemeenteraad dat ze zich afgelopen weken heeft ingelezen in het beleid van Amsterdam dat ’radicalisering en polarisatie’ moet voorkomen. In de brief verwijst Halsema het door Jozias van Aartsen aangekondigde onderzoek naar samenwerking met orthodoxe en salafitische Islamitische organisaties naar de prullenbak. Ze kiest een „andere benadering” en wil een ’solide wetenschappelijk netwerk opbouwen’ dat op het gebied van radicalisering gevraagd en ongevraagd advies kan geven.

Halsema meldt dat jihadisme de belangrijkste terroristische dreiging in Nederland vormt en dat geldt ook voor Amsterdam. „Vrijwel alle meldingen van radicalisering in onze stad gaan over jongeren die het jihadistische gedachtengoed aanhangen”, aldus de burgemeester. Ze verwijst naar aanslagen in andere Europese steden en meldt dat het dreigingsniveau nog altijd op niveau 4 staat. „De oorlog in Syrië en de verdediging van het kalifaat golden de afgelopen jaren voor jihadisten als rechtvaardiging voor de gewapende strijd. Nu is het huidige geweld in Europa een doel op zich.”

Deel deze zorg
Halsema citeert daarbij een onderzoek waaruit blijkt dat er een risico is op vermenging tussen criminele en jihadistische netwerken en milieus. „In Amsterdam baart de ontwikkeling van salafistische netwerken zorgen”, schrijft Halsema. Ze wijst naar het Kabinet, dat haar zorg heeft uitgesproken ’over die personen en die organisaties die vanuit bepaalde salafistische leerstellingen aanzetten tot haat, onverdraagzaamheid en afzondering en die de vrijheid van anderen proberen in te perken. „Ik deel deze zorg”, aldus Halsema.

„Ook in Amsterdam lijkt er een groeiend aantal moskeeën te zijn waarvan het bestuur, de vaste imam, externe sprekers en de bezoekers het salafistische geloof aanhangen of prediken. Soms helt dit over van orthodoxie naar een fundamentalistische, agressieve afkeer van de democratische rechtsstaat en van de gelijkwaardigheid van bijvoorbeeld vrouwen en homoseksuelen.”

Maatregelen
In haar brief aan de gemeenteraad kondigt ze alvast een aantal maatregelen aan, voor er in het najaar een inhoudelijk plan komt. Sowieso komt er een betere screening voor ambtenaren die met heel vertrouwelijke informatie omgaan. „Met de minister van BZK ga ik in overleg om het aantal functies uit te breiden dat door de AIVD wordt gescreend.” Ook wordt het Meld- en Adviespunt Radicalisering beter bekend gemaakt. In 2017 en 2018 was er een afname van meldingen. „Dit zou kunnen wijzen op minder radicalisering maar logischer is te veronderstellen dat de bekendheid van het meldpunt niet groot genoeg is.”

Haatpredikers weren
Daarnaast vindt de burgemeester dat ze te weinig middelen heeft om anti-integratieve en antidemocratische uitingen tegen te gaan. „Terugkerende kwesties zijn sprekers met een radicale, jihadistische boodschap of (salafistische) moskeeën die geld ontvangen uit landen als Koeweit of Saoedi-Arabië.”

Hoewel de gemeente bij vergunningen, gronduitgifte, een huurovereenkomst en de Wet Bibob om financiële openheid kan vragen en bij salafistische predikers ook politie en het OM in de zaal kan laten plaatsnemen, is er volgens Halsema soms behoefte aan „steviger maatregelen en blijkt de gemeente daartoe niet de instrumenten te hebben.” Halsema: „In overleg met de G4, de NCTV en andere relevante partners maakt ik de komende maanden een inventarisatie van de eventuele tekortkomingen in het bestuurlijk instrumentarium en bereid ik een voorstel voor aanpassing voor.”

Ze vindt het „niet acceptabel” als „Amsterdamse burgers door een buitenlandse overheid met financiële en politieke middelen worden overreed of gedwongen om geloofsopvattingen aan te hangen of uit te dragen.”

In het najaar krijgt de gemeenteraad een aangepast programma radicalisering en extremisme voorgelegd. In Amsterdam zijn 59 personen in een speciaal anti-radicaliseringsprogramma opgenomen, waarvan 20% vrouwen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42508
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam.

Bericht door Mahalingam »

Halsema zal steeds meer wind van Links gaan krijgen, zo voorspelt Elma Drayer in de Volkskrant.
Zal de (komende?) orkaan haar wegblazen?
Drayer over de links-progressieve wereld en de nieuwe burgemeester van Amsterdam: ‘Halsema gaat het in eigen kring knap moeilijk krijgen’
In de steil gereformeerde gemeenschap waarin ik opgroeide was het ten strengste verboden om af te wijken van de voorzeide leer. Ieder dissident geluid kon rekenen op verkettering. Kennisnemen van andermans standpunten? Nergens voor nodig. Wij hadden immers de Waarheid in pacht!

Langzaam gleed ik van mijn geloof (want zoals elke ­ervaringsdeskundige weet: je valt niet, je glijdt). Maar welbeschouwd schoot ik daar weinig mee op. Al snel ontdekte ik dat de links-progressieve wereld waarbij ik me aansloot in onverdraagzaamheid nauwelijks onderdeed. De mores bleken even strikt, de taboes minstens zo groot.

Vooral de laatste tijd kom ik weer krasse staaltjes tegen.

Neem wat filmmaker Eddy Terstall gebeurde. In mei ­publiceerde hij met drie geestverwanten het manifest Vrij Links, pleidooi voor een ‘vrij en onbelemmerd debat, een levensbeschouwelijk-neutrale staat, seculier onderwijs voor alle kinderen en een herwaardering van individuele vrijheid’.

Interessant om te bediscussiëren, dacht ik. Verkeerd gedacht. De ouderlingen kwamen bij wijze van spreken onmiddellijk in vergadering bijeen. Hun kerkblad, pardon, de BNNVARA-site Joop.nl, plaatste het ene gewichtige stuk na het andere. Samengevat: de initiatiefnemers hielden er in het geniep een ‘rechtse agenda’ op na. Dus had het manifest Vrij Slinks moeten heten (de woordspeling is nu eenmaal de strohalm der humorlozen).

Recentelijk, na twee interviews met Terstall, raakten de critici pas echt op dreef. Om hygiënische redenen herhaal ik hier niet wat zij op de sociale media zoal over hem uitstrooiden. Toch blijft het een intrigerend fenomeen: uitgerekend de luitjes die roepen dat ze slechts ‘systeemkritiek’ bedrijven, gaan ad hominem zodra iemand het waagt uit de pas te lopen. Dan ben je fascist, racist, een genocide­pleger in spe. Behoorlijk persoonlijk bedoeld, lijkt mij.

Neem ook wat Shirin Musa, directeur van Femmes for Freedom, sinds jaar en dag gebeurt. Zij eist voor álle vrouwen in Nederland het recht op om te huwen met wie zij willen. Dus ook voor vrouwen met een migratieachtergrond. Ik kan met de beste wil niet verzinnen wat daarop tegen zou zijn.

Maar links-progressieven kunnen dat wel. Zo zou Musa stiekem ‘islamofoob’ zijn (een nogal geestige aantijging voor een directeur die zelf een hoofddoek draagt). Belangrijkste argument: ze krijgt steun uit rechtse hoek. Want dat weegt vele malen zwaarder dan het lot van nogal wat vrouwen met een migratieachtergrond – of zoiets?

En nu een niet heel knappe voorspelling: er komt een nieuwe lievelingsvijand aan.

Woensdag stuurde de pas aangetreden burgemeester van Amsterdam een brief naar de gemeenteraad over de aanpak van radicalisering en extremisme. Femke Halsema (GroenLinks) neemt daarin afstand van het beleid van voorganger Jozias van Aartsen (VVD). Zag hij er geen been in om banden aan te knopen met salafistische moskeeën, zij wil daar niets van horen.

Lekker links, dacht ik. Verkeerd gedacht. De ene nierenproever maakte de burgemeester uit voor ‘rioolrechts’, de andere voor ‘reactionair’. En Clarice Gargard, nota bene columniste bij het liberale avondblad, liet per ommegaande weten dat zij Van Aartsen ‘progressiever en ­bedachtzamer’ vond.

Nog een niet heel knappe voorspelling: Halsema gaat het in eigen kring knap moeilijk krijgen.
https://www.volkskrant.nl/columns-opini ... ~b83a020f/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42508
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam.

Bericht door Mahalingam »

Burgemeester Halsema heeft minder geduld met radicale moslims dan haar voorgangers
Krap zes weken na haar beëdiging kondigt Halsema een nieuwe koers aan in de strijd tegen radicalisme: minder geduld met radicalen die balanceren op de grens van het toelaatbare.

GroenLinks'er Halsema ziet weinig in het idee waar interim-burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) in juni nog onderzoek naar liet doen: radicalisering bestrijden door uiterst orthodoxe moslims te betrekken bij maatschappelijke activiteiten. Het aantal moskeeën ‘waarvan het bestuur, de vaste imam, externe sprekers en de bezoekers het salafistische geloof aanhangen of prediken’ lijkt te groeien, stelt Halsema. “Soms helt dit over van orthodoxie naar een fundamentalistische, agressieve afkeer van de democratische rechtsstaat.”

Samenwerking met salafisten kan problematisch zijn, stelt islamoloog Joas Wagemakers van de Universiteit Utrecht. “Het is zeker niet op voorhand gedoemd te mislukken. Maar je hebt soms wel met mensen te maken die de grenzen van de wet opzoeken. Dat kan dit soort overleg lastig maken.”

Duimschroeven aandraaien

Ook op andere gebieden wil Halsema de duimschroeven aandraaien. Moskeefinanciering vanuit het buitenland moet aan banden gelegd en radicale predikers moeten minder ruimte krijgen. Op welke manier de gemeente contact blijft houden met salafistische moskeeën, is onduidelijk. Haar woordvoerder kon daar niet direct antwoord op geven. In het najaar presenteert Halsema uitgewerkte plannen.

Wel is duidelijk is dat de gemeente meer contact zal zoeken met individuen in en rond de uiterst orthodoxe gemeenschappen. De banden met sleutelfiguren worden aangehaald en er moeten nieuwe vrijwilligersnetwerken komen. “Het aandeel dat vrouwen (moeders, zussen en vriendinnen) kunnen hebben in het tegengaan van radicalisering wordt tot nu toe weinig benut”, stelt Halsema in haar brief. Ook wil de burgemeester luisteren naar ‘mensen wier stem zacht klinkt’, zij die bekneld worden door extremisten. En er komt een ’solide wetenschappelijk netwerk’ dat haar over radicalisme zal adviseren.

Een nieuwe start

Met de stevige toon lijkt Halsema een nieuwe start te willen maken. Onder haar voorganger Eberhard van der Laan, maakte de afdeling die het hoofdstedelijke anti-radicaliseringbeleid moest uitvoeren zich schuldig aan fraude en belangenverstrengeling wat, zo zei Van der Laan toentertijd, het gezag van de gemeente ondermijnde.

NRC en De Telegraaf constateerden de afgelopen maand dat er veel meer mis gaat. In de El Tawheedmoskee lijkt al enige tijd een groep geradicaliseerde moslims samen te komen, onder wie twee Syriëgangers. En twee ronselaars zijn jarenlang niet opgepakt omdat de politie dwars zou liggen. Halsema ontkent dat de gemeente jihadisten uit het oog heeft verloren.

De roep om meer middelen om financiering en prediking in de gaten te houden, klinkt breed. Burgemeester Krikke van Den Haag pleitte in april al voor wetgeving die het mogelijk maakt om ‘ontwrichtende prediking’ aan te pakken, en om buitenlandse financiering van moskeeën beter in beeld te brengen.
https://www.trouw.nl/samenleving/burgem ... ~a2489bde/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21297
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam.

Bericht door King George »

Eerst zien, dan pas geloven. Maar eerlijk is eerlijk: Haar voorganger, lafaard en verrader Jozias van Aartsen die vindt dat wij het Salafisme moeten omarmen, zou dit niet geopperd durven hebben.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 42508
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam.

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42508
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam.

Bericht door Mahalingam »

De rethorische dooddoeners die standaard volgen op een terreurdaad.
Halsema: 'Steekpartij CS afschuwelijk, maar hoop dat Amsterdammers doorgaan met hun leven'
Burgemeester Femke Halsema heeft geschokt gereageerd op de steekpartij met terroristisch motief op het Centraal Station.

Dat laat ze vanavond weten aan AT5. 'Wat er gisteren is gebeurd is heel ernstig', zegt Halsema. 'Twee nietsvermoedende reizigers zijn van achteren neergestoken.
'Het is afschuwelijk wat er is gebeurd voor famile, vrienden en bekenden van hen', zegt Halsema. 'Maar ook voor reizigers en mensen die op CS werkten.'
'Ik hoop dat de Amsterdammers gewoon doorgaan met hun leven', stelt Halsema. '
De steekpartij vond gisteren rond het middaguur plaats. De 19-jarige Jawed S. (een Afghaan uit Duitsland) stak in de westtunnel van het station twee Amerikaanse toeristen neer. Vanavond werd bekend dat hij in zijn eerste verklaringen heeft laten weten dat hij een terroristisch motief had.
Niemand heeft hem het gebruikelijke 'allah hakbar' horen roepen.

https://www.at5.nl/artikelen/185954/hal ... -hun-leven
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42508
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam.

Bericht door Mahalingam »

De intentie van Halsema om de salafisten in het verdomhoekje te zetten, splijt de gemeenteraad volgens de bekende ideologische grenzen.
Steun voor anti-radicaliseringsbeleid Halsema
Burgemeester Femke Halsema krijgt steun van de Amsterdamse gemeenteraad voor de nieuwe koers die ze inslaat met het anti-radicaliseringsbeleid. Wel plaatsen partijen vraagtekens bij haar maatregel om samenwerking met salafistische organisaties uit te sluiten.

Hiermee wijkt ze af van het beleid van haar voorganger en waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen. Die stelde in juni juist voor onderzoek te doen naar samenwerking met deze organisaties die een fundamentalistische leer aanhangen, zoals is geadviseerd door wetenschappers, met als doel radicalisering in te tomen.

Een aantal partijen vraagt zich af waarom Halsema afwijkt van het advies van wetenschappers. "Hoe hard gooien we de deur dicht," vroeg Reinier van Dantzig (D66). Sofyan Mbarki vindt dat de gemeente deze organisaties niet kan negeren. PvdA en D66 zitten in het college met GroenLinks en SP, die samenwerking afwijzen.

Streep
Halsema wil een duidelijke streep in het zand trekken, zei ze donderdagavond. "Ik ben niet op zoek naar samenwerking met salafistische organisaties en wil daar geen onderzoek naar doen. Ik ben op zoek naar nieuwe netwerken in de wijken van vrijdenkende jongeren en vrouwen die zich emanciperen en wil kijken of die helpen radicalisering tegen te gaan." Wel zegde ze toe elke uitgestoken hand van salafisten te aanvaarden.

Rechtse partijen steunen het beleid van Halsema. "Uw brief is zeer verheugd ontvangen op de burelen van Forum voor Democratie," zei fractievoorzitter Annabel Nanninga.
https://www.parool.nl/amsterdam/steun-v ... ~a4604077/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77378
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam.

Bericht door Ariel »

Halsema: 'Een vrouw die sluier wil dragen moet gerespecteerd en beschermd worden'

Burgemeester Femke Halsema heeft zich sterk uitgesproken voor de geloofsvrijheid in haar stad en Nederland tijdens de raadscommissie donderdag in de Stopera. 'Het is het recht van elk mens om te kunnen geloven wat 'ie wil en zich daar beschermd in te voelen.'

Daar voegde ze aan toe dat het vrouwen, als het aan haar ligt, vrij staat om een hoofddoek te dragen. Maar dat de vrijheid ophoudt waar mensen anderen dwingen. 'Ik vind dat, in Nederland, een vrouw die een sluier wenst te dragen, daarin gerespecteerd en beschermt dient te worden. Maar als een vrouw gedwongen wordt door een ander om een sluier te dragen, dan hebben wij een probleem', aldus burgemeester Halsema.

Waar iemand het doel heeft anderen zijn of haar geloof op te leggen, daar ligt volgens de burgemeester een duidelijke grens. 'Op het moment dat u bijvoorbeeld de rechte leer op wil leggen aan anderen, dan treedt u buiten de geloofsvrijheid. Is er sprake van dwang of intimidatie, dan kan de geloofsvrijheid niet langer een argument zijn voor uw opvattingen of gedrag.'

Femke Halsema deed haar uitspraken vandaag tijdens een debat over de aanpak van radicalisering in de stad.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49741
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam.

Bericht door Pilgrim »

Halsema: [Islamitische!] gebedshuizen sluiten als dat nodig is

Geplaatst op 15 september 2018

Afbeelding

AMSTERDAM – De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema wil in een uiterst geval overgaan tot het sluiten van gebedshuizen.

Dat zou alleen gebeuren als daar „antidemocratische en anti-integratieve praktijken plaatsvinden”, zei Halsema, in een interview met zender AT5. „Dat gebeurt alleen in het aller- alleruiterste geval.” De burgemeester noemt al voorbeeld dat er meerdere keren haatpreken worden gehouden in een gebedshuis.

De burgemeester van Amsterdam wil wel eerder en beter in kunnen grijpen. „Als orthodoxie overgaat in fundamentalisme ben je niet meer beschermd door geloofsvrijheid.”

Overleg met groepen die niet voor gelijke rechten staan, is ook verleden tijd, zegt Halsema. „Mensen die de gelijkwaardigheid van man en vrouw niet serieus nemen nodig ik niet uit aan de bestuurstafels.”

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42508
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam.

Bericht door Mahalingam »

Halsema: [Islamitische!] gebedshuizen sluiten als dat nodig is.

Maar wanneer is het nodig? Nu nog niet, zo blijkt uit haar daden na de krachtige woorden.
A. Nanninga pleit voor verbanning Al-Tawheed
[...]
Wij waren zeer verheugd met de uitspraken van burgemeester Halsema op 14 september jongstleden, dat een gebedshuis in een aller- alleruiterst geval gesloten kan worden. Dames en heren, de el Tawheed-moskee IS zo’n aller- alleruiterst geval, wat daar gebeurt heeft weinig meer te maken met de vrije uitoefening van het islamitisch geloof, zelfs niet in haar meest orthodoxe vorm. Geloofsvrijheid is immers een recht waar FVD niet aan wil tornen.
[...]
Wel kunnen wij nu, vandaag, met elkaar besluiten om El Tawheed het zo lastig mogelijk te maken haar giftige werk in onze samenleving te blijven doen. Wij kunnen de erfpacht opzeggen, waardoor zij niet langer op Amsterdamse grond hun vernietigende haat kunnen verspreiden vanuit een clubhuis, want een moskee zou ik het niet eens willen noemen eigenlijk. Daarvoor staat een opzegtermijn van een jaar, dat is waar, en een schadeloosstelling, maar met de wind of change van de burgemeester in de rug en de almaar toenemende dreiging van radicalisering, uitreizende kinderen en terreur boven ons hoofd, is dit toch een stap die we moeten zetten.
[...]
Forum voor Democratie dient een motie in om de erfpacht van El Tawheed op te schorten. Wij roepen het college op om, volgens procedure, de Raad daartoe een voorstel te doen en wij roepen u, de Raad, op daar te zijner tijd mee in te stemmen. Wij zien dit als een eerste stap in het uitbannen van deze ideologische ondermijning. Het is niet eenvoudig maar we moeten laten zien dat we grenzen stellen en terugvechten. Met alle middelen. Dankuwel.
Halsema ontraadt motie, motie weggestemd..
https://www.geenstijl.nl/5143965/a-nann ... l-tawheed/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42508
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam.

Bericht door Mahalingam »

Halsema is niet blij met die moskeeten vol haatbaarden. Liever niet dan wel. En dat is tegen het zere been van de BIJ1-club. Sylvana Simons voert het hoge woord.
De BIJ1-voorvrouw vond dat voornemen maar hypocriet: want was het niet juist Femke Halsema geweest die altijd in de bres sprong voor extreem-rechts Nederland in haar vele optredens in de Tweede Kamer? Daar werd een maximale vrijheid bepleit, terwijl voor radicale moslims die vrijheid zo klein mogelijk diende te zijn, en dat is een dubbele standaard!
Femke als 'facilitator' (om even in BIJ1-termen te blijven) van extreem-rechts af te schilderen is lasterlijke onzin.
Femke Halsema stelde de insinuatie niet op prijs, en wees op het feit dat zij zich altijd sterk heeft gemaakt tegen vreemdelingenhaat.
Video van woord en weerwoord:
http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/ ... batbederf/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42508
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam.

Bericht door Mahalingam »

Een stel studenten hadden een gebouw van de UvA bezet.
Halsema kwam opdraven om te zien of er nog wat te beredderen was. Maar praten hielp niet.
De behoefte bij de actievoerders om na-oorlogs verzetheld te worden was te groot.
Dus droop ze af en was de politie aan zet om te ontruimen. AT5 was er live bij.
https://www.at5.nl/index.php/artikelen/ ... iet-binnen
En nu vanochtend lees ik:
Schade P.C. Hoofthuis nog onduidelijk: 'Alle Tony's Chocolonely uit kantine weg'
Onze algemene indruk is nu dat de meeste studenten voornamelijk op de begane grond zijn gebleven. Er is op de bovenste verdiepingen wel gelopen, maar de meeste troep is er toch beneden gemaakt', zegt een woordvoerder van de universiteit.

Schade inventariseren
De komende dag wordt de schade geïnventariseerd. 'Dan zullen collega's gaan merken of zij bijvoorbeeld spullen missen. Ook moeten we kijken wat we kunnen beoordelen als troep en wat als schade', aldus de woordvoerder.

Wat al wel duidelijk is, is dat volgens de UvA de studenten gebruik hebben gemaakt van de kantine in het pand. 'Alle Tony's Chocolonely is bijvoorbeeld weg', verklaart de universiteit. Een woordvoerder van actievoerende studenten was niet bereikbaar voor een reactie.
Die chocolade was wel vrij van slavenarbeid, kinderarbeid, ecologisch verantwoord verbouwd, duurzaam geoogst en eerlijk.
https://www.at5.nl/artikelen/186819/sch ... ine-is-weg
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77378
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam.

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef: Die chocolade was wel vrij van slavenarbeid, kinderarbeid, ecologisch verantwoord verbouwd, duurzaam geoogst en eerlijk.
Ja, je zou toch denken dat die deug studenten graag voor die chocola willen betalen...
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21297
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam.

Bericht door King George »

‘Sylvana Simons heeft burgemeester Halsema voorgelogen over haar woon- en verblijfplaats’.
“Ze zegt het zelf… deze sjofele woonboot op een industrieterrein in Amsterdam-Noord is het officiële woonadres van SYLVANA SIMONS! Het Amsterdamse gemeenteraadslid, dat elk jaar als een duveltje uit een doosje springt wanneer ‘pakjeavond’ nadert, blijkt haar nieuwe burgemeester FEMKE HALSEMA te hebben voorgelogen over haar woon- en verblijfplaats. Collega-raadsleden vermoedden het al, dat zij de verplichting om te wonen in de stad die zij zo graag wil besturen aan haar laars lapt…”

“In werkelijkheid woont Sylvana nog in Duivendrecht, dat deel uitmaakt van de gemeente Ouder- Amstel, zo blijkt uit gegevens van het Kadaster. De prijs van die woning weerspiegelt vermoedelijk het best haar inkomenspositie. Ze kocht het huis in 2003 voor 312.000 euro. Opvallend is dat er een hypotheek op zou rusten van 755.000 euro, zo meldde eerder al zakenblad Quote.”
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 42508
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam.

Bericht door Mahalingam »

En hoe krachtig reageert Femke?
Sylvana Simons berispt om woonplicht
Het Amsterdamse gemeenteraadslid Sylvana Simons van de eenmansfractie BIJ1 heeft van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema een tik op de vingers gehad, nu blijkt dat zij niet in Amsterdam woonachtig was terwijl dat volgens de wet verplicht is.

Donderdag deed Simons melding van de situatie bij Halsema, bevestigt de woordvoerder van de burgemeester. „Simons heeft laten weten vanwege een verbouwing tijdelijk niet op haar adres in Amsterdam te wonen. De burgemeester heeft haar gewezen op de woonplicht die zij heeft als raadslid van de gemeente maar respecteert de omstandigheden als deze kort duren. De burgemeester heeft een afspraak gemaakt met Sylvana Simons om binnen afzienbare tijd in de verbouwde woning of in een andere woning in Amsterdam te gaan wonen.”
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2691391 ... woonplicht

En hoe gaat Syl draaien?
Binnen welke termijn dat is, wil de woordvoerder niet aangeven. Simons bevestigt een gesprek met Halsema te hebben gehad en bevestigt haar lezing. „Ik woon al in Amsterdam. Ik ben ook wel eens elders, maar volgens mij geldt dat voor iedereen.”

Ze wil niet zeggen in welke woning de verbouwing is. „Ik ben geen eigenaar van de woning, dat maakt het heel ingewikkeld om daar uitspraken over te doen.” De woordvoerder van Halsema laat weten dat de gemeente, maar ook het Openbaar Ministerie en de politie „zorgen van Sylvana Simons over haar veiligheid zeer serieus” nemen. Die zouden verband houden met de Zwarte Pieten-discussie, waarin Simons een prominente rol speelt.

Halsema’s woordvoerder: „Dit is echter niet de aanleiding voor de coulance. De aanleiding is de verbouwing van haar woning.”
Moet haar woning soms nog worden uitgerust met pantserglas? Of moet er een vluchtkamer komen?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42508
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam.

Bericht door Mahalingam »

Nog even over die bezetting van de UvA waarbij alle chocolade in de kantine werd opgegeten.
Dit was dus diefstal van de rijken en een moedige na-oorlogse verzetsdaad tegen het grootkapitaal.
Hier zie je een divers gezelschap (n.l. zijn in verschillende kleuren gemaskerd) trots poseren met de buit:
https://www.instagram.com/p/BoYXzHIC05p ... hare_sheet
“We bedanken Tony’s Chocolonely voor de steun aan de Autonome Universiteit. Samen voor slaafvrije chocolade en gedekoloniseerd onderwijs!”
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49741
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam.

Bericht door Pilgrim »

Somalië-vergelijking Halsema is doodsteek voor het debat

Door: Ton F. van Dijk, 16 nov 2018 - Mening

Afbeelding

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema (GroenLinks) is boos op de gemeentelijke ombudsman Arre Zuurmond. De klachtenfunctionaris heeft gezegd dat de binnenstad van Amsterdam is verworden tot een ‘wetteloze jungle’. Ook heeft de ombudsman laten weten dat er in de hoofdstad sprake is van een ‘handhavingscrisis’. De uitspraken van Zuurmond waren voor burgemeester Halsema reden om in de telefoon te klimmen en de ombudsman een uitbrander te geven. “Ik heb hem gebeld en gezegd dat hij misschien eens in Somalië moet gaan kijken,” aldus Halsema.

Vraag is nu welke uitspraak meer verbazing oproept. Die van de ombudsman, of die van de burgemeester? Iedere inwoner van Amsterdam weet namelijk wat de ombudsman bedoelt als hij het heeft over de sfeer van wetteloosheid en het gebrek aan handhaving in onze onvolprezen hoofdstad.

Dat geldt in ieder geval voor de Amsterdammers die wanhopig proberen een fiets in eigendom te hebben én te houden. Het is algemeen bekend dat het langdurig kunnen beschikken over je eigen fiets in Amsterdam bijna onmogelijk is. Ieder jaar verwisselen er vele tienduizenden fietsen ongevraagd van eigenaar. Als je een witte fietsenplan zou willen bedenken kan het bijna niet efficiënter. Maar veel burgers ervaren deze situatie toch als behoorlijk ‘wetteloos’ om in de woorden van de ombudsman te blijven.

Een derde van de gedupeerde fietseigenaren doet aangifte, zo luidt de schatting. Dat aantal daalde de afgelopen jaren licht. Niet omdat er minder fietsen gestolen worden, maar omdat er met de aangiftes niets gebeurt. De politie heeft geen tijd om gestolen fietsen op te sporen. Dit mag je met recht een handhavingscrisis noemen, want het gaat wel om een strafbaar gesteld misdrijf.

Het is maar één voorbeeld (probeer eens in het weekend uit te gaan op het Rembrandtplein) van de ogenschijnlijk genormaliseerde wetteloosheid in Amsterdam. Er wordt in de hoofdstad op grote schaal de hand gelicht met het alledaagse strafrecht en er is te weinig capaciteit voor handhaving van regels, die formeel gelden, maar in de praktijk niets meer voorstellen.

Maar uitgerekend burgermoeder en korpsbeheerder Halsema vindt dus dat Arre Zuurmond overdrijft wanneer hij dit signaleert. Halsema zette haar argumenten in een telefoontje met de ombudsman zelfs kracht bij door op hoge toon te verwijzen naar de problemen die men in Somalië zoal ondervindt met de handhaving.

Op de website van Buitenlandse Zaken lezen we waar Halsema aan refereert wanneer zij met betrekking tot haar beoordeling van de situatie in Amsterdam verwijst naar dit Afrikaanse land:

“Er is zware criminaliteit in Somalië. In het land is een levendige handel in wapens, goederen en mensen. Dit komt vooral omdat er vanuit de regering geen toezicht is. Daarnaast is het rechtssysteem van Somalië voor een deel afwezig of functioneert het niet. Hierdoor is onduidelijk welk rechtssysteem van toepassing is en dat kan leiden tot rechtsonzekerheid.”

Dat mag je met recht wetteloosheid noemen om over gebrek aan handhaving maar te zwijgen. Somalië is een extreem land, waar je als burger geen enkel recht hebt en bent overgeleverd aan de willekeur van een veelal zelfbenoemde overheid.

Het land is in die zin inderdaad nog nét iets gevaarlijker dan de ‘Somalië-doctrine’ van Burgemeester Halsema zelf. Want sinds wanneer vormt het rechtssysteem in de hoofdstad Mogadishu een referentiekader voor hoe wij in de hoofdstad van Nederland met elkaar willen omgaan?

Burgemeester Halsema kapittelde onlangs openlijk een aantal raadsleden uit de oppositie in relatie tot hun ruwe omgangsvormen in het debat. De volgende keer kunnen zij probleemloos een beroep doen op het door de burgemeester zelf geïntroduceerde Somalië-beginsel en stellen dat het dáár allemaal nog veel erger is gesteld met de politieke mores. Benieuwd wat Halsema dan te zeggen heeft.

https://www.hpdetijd.nl/2018-11-16/halsemas-somalie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42508
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam.

Bericht door Mahalingam »

Niet alleen gaan shops dicht vanwege kogelgaten of dreiging met handgranaat, nu sluit Femke ook een TV-studio periodiek vanwege periodiek extra gevaar. En dat gevaar is: de aanwezigheid van misdaadverslaggever John van den Heuvel.
Femke Halsema vroeg RTL Boulevard te verhuizen vanwege dreiging
De studio van RTL Boulevard bevindt zich op het Leidseplein in Amsterdam. Volgens de gemeente mag John van den Heuvel overal in de stad komen, maar is het niet verstandig dat John drie keer per week op vaste tijden in het centrum van Amsterdam komt. De veiligheid van de misdaadjournalist kan niet gegarandeerd worden, omdat de locatie zeven toegangswegen heeft.
[...]
De Amsterdamse driehoek bestaande uit burgemeester Femke Halsema, hoofdofficier van justitie Nicole Zandee en politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg heeft besloten dat het risico te groot is dat tijdens een uitzending van RTL Boulevard een aanslag wordt gepleegd op de studio midden op het Leidseplein. John van den Heuvel mag daarom niet meer aanschuiven in de studio.
[...]
"De beveiligingsoperatie die nodig zou zijn om de veiligheid van de heer Van den Heuvel en zijn omgeving te waarborgen zou omvangrijk en ontwrichtend zijn voor bewoners, ondernemers en bezoekers van het Leidseplein."
https://www.rtlnieuws.nl/boulevard/arti ... e-dreiging
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77378
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam.

Bericht door Ariel »

Femke Halsema zegt: Geen 'boerkaverbod' in Amsterdam
Amsterdam gaat geen gevolg geven aan het zogenoemde ’boerkaverbod’. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft dat vrijdagavond gezegd op een bijeenkomst over jeugd en veiligheid in Slotervaart. Een woordvoerder van de burgemeester bevestigt berichtgeving met deze strekking in andere media.

„Laat ik één ding zeggen: de overheid is aan het praten over een boerkaverbod”, citeert AT5 haar. „Amsterdam gaat daar geen gevolg aan geven.” Ze zegt niet te willen dat vrouwen uit de tram worden gehaald omdat ze een nikab dragen.

De burgemeester legt haar woorden bij monde van haar woordvoerder uit: „De wet moet je natuurlijk volgen, die geldt voor iedereen. Maar ik zal geen prioriteit geven aan de handhaving ervan. Er is schaarste op het vlak van handhaving en daardoor moet ik kiezen waar je prioriteit aan geeft en dan komt dit wat mij betreft helemaal onderaan.” Een meerderheid van de Amsterdamse raad heeft dit standpunt ook al eens eerder ingenomen.

Eerder soortgelijke bewoordingen in Rotterdam
Volgens Halsema volgt zij hiermee ook het standpunt van Rotterdam. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft zich in het verleden in soortgelijke bewoordingen uitgelaten, stelt Halsema.

De fractievoorzitter van Forum voor Democratie Amsterdam, Annabel Nanninga, liet zich op Twitter kritisch uit over de woorden van Halsema. „Zo zo. WEER denkt men in Amsterdam wetten die voor iedereen in Nederland gelden, openlijk te moeten negeren.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Het is ons al lang genoegzaam bekend dat toen links (PvdA) vroeger zo goed als volledig de touwtjes van de macht in handen had, religie zoveel mogelijk moest worden uitgebannen.

Toen de PvdA en andere linkse alleenheersers van 'bestuurlijke wijsheid' de macht verloren, richtte men zich juist op die religie die werkelijk funest is voor de wereld: Islam. Je kunt dit slim noemen, maar voor mij getuigt het van een laffe onverantwoordelijke politiek. In Nederland wonen nu al zeker 1 miljoen moslims die van huis uit (en de moskee) zijn opgevoed met haat tegen joden en het neerkijken op onze normen en waarden. Waarom gaan moslims dan niet weg uit een land met 17 miljoen varkens - net zoveel als dat er mensen wonen? Nee zij zijn islamitische parasieten. Zij zijn de dragers van het virus islam. Zij zijn de mislukte mensensoort die Allah toebehoren, de enige vervalste sadistische plagiaatgod die de wereld kent.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21297
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam.

Bericht door King George »

Het verbod op genitale verminking oftewel meisjesbesnijdenis zal dan ook wel niet gehandhaafd blijven worden.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21297
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam.

Bericht door King George »

Zo'n drie weken geleden was ik zo'n uurtje lang in een café in de Staatsliedenbuurt. Ik heb geweigerd parkeergeld te betalen. Gelet op dat er nog steeds geen verbaal in mijn brievenbus is gegleden, mag ik er nu wel van uit gaan dat ik gratis heb geparkeerd. En dat vind ik nou nog eens een echte Nederlandse verzetsdaad.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie