Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Hamas geeft opdracht tot einde van de vliegerterreur

Geplaatst op 18 juli 2018

Afbeelding
Een vlieger uit de Gazastrook op verbrande aarde in Israël.

De druk vanuit Egypte en de vrees voor een Israëlische operatie in de Gazastrook lijken effect te hebben. Volgens berichten zou Hamas vandaag aan haar leden de opdracht hebben gegeven om een einde te maken aan de terreur met vuurvliegers en –ballonnen, die de afgelopen drie maanden tot honderden branden in het grensgebied met de Gazastrook had geleid.

Ook zou Hamas zich inspannen om de vliegerterreur buiten de gelederen van de terreurorganisatie te stoppen. Hamas lijkt niet geïnteresseerd te zijn in een verdere escalatie van de situatie. Nadat gisteren een heliumballon op het terrein van een kleuterschool in de directe nabijheid van kinderen naar beneden was gekomen, leek het begin van een Israëlisch offensief in de Gazastrook nog slechts een kwestie van tijd te zijn. Het bevel om een einde te maken aan de vliegerterreur is dus een zuiver tactische beslissing en duidt geenszins op een veranderde denkwijze van Hamas tegenover Israël en haar doel de joodse staat te vernietigen.

De waarschuwingen uit Egypte voor een Israëlische operatie evenals de zich af te tekenen beginnende energiecrisis in de Gazastrook, die veroorzaakt werd door de sluiting van de grensovergang Kerem Shalom voor de levering van gas en benzine aan de Gazastrook, lijken Hamas ervan overtuigd te hebben dat een voortzetting van de vliegerterreur de situatie alleen maar erger zal maken.

Gisteren zijn de benzineprijs in de Gazastrook al enorm gestegen en men neemt aan dat er morgen helemaal geen benzine meer te krijgen is.

Hamas wil de vliegerterreur echter niet onmiddellijk helemaal beëindigen, maar stapsgewijs. Een onmiddellijk einde zou er in de ogen van velen uitzien als een capitulatie voor Israël, zei een bron tegen de Israëlische nieuwssite “Ynet”.

Hamas heeft nog een probleem. De leiding van de terreurorganisatie in het buitenland zou volgens berichten aangekondigd hebben dat zij de zogenaamde “mars van de terugkeer” niet verder financieel zou kunnen ondersteunen. Tot nu toe zou deze al meerdere miljoenen Shekel gekost hebben.

De grensovergang Kerem Shalom zal echter ondanks de nieuwste ontwikkeling zoals aangekondigd tot zondag gesloten blijven. Daarmee wil Israël een signaal afgeven dat het nog steeds geïnteresseerd zou zijn in een stabilisering van de situatie in plaats van een nieuwe ronde van geweld te beginnen.

De komende dagen zullen laten zien of de terreur van de vuurvliegers en –ballonnen werkelijk weldra tot het verleden zal behoren.

Bron: www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/18 ... erterreur/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Nikki Haley: “Arabische leiders zijn bang om de Palestijnen de waarheid te zeggen”

Geplaatst op 25 juli 2018


(Klik rechts onderin de balk voor Engelse ondertiteling.)

De Amerikaanse ambassadrice bij de Verenigde Naties, Nikki Haley, zei gisteren in de VN-veiligheidsraad dat de Palestijnse leiding te lang in een valse realiteit mocht leven, omdat de Arabische leiders bang waren om hen de waarheid te zeggen.

Gisteren kwam de VN-veiligheidsraad bijeen om over de humanitaire situatie in Gaza en het toenemend geweld aan de grens met Israël te discussiëren, dat bijna tot een oorlog escaleerde. In haar toespraak beschuldigde Nikki Haley de internationale gemeenschap, vooral de Arabische lidstaten, ervan dat het haar niet gelukt is de levensomstandigheden van de Palestijnen door maatregelen te verbeteren en in plaats daarvan gif tegen Israël spuugt en de Palestijnen onoprechte ondersteuning te hebben beloofd.

“Het ene land na het andere verklaart zijn solidariteit met de Palestijnen, praten is goedkoop. Geen enkele andere groep landen is zo royaal met zijn woorden dan de Arabische buurlanden van de Palestijnen”, zei Haley. “Maar al deze woorden hier in New York voeden, kleden of ontwikkelen geen enkel Palestijns kind. Het enige wat ze doen, is de internationale gemeenschap ergeren”, klaagde ze.

Het zou tijd worden dat vooral de landen in de regio de Palestijnen daadwerkelijk helpen in plaats van duizenden kilometers verderop toespraken te houden, zei ze.

De Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Naties, Danny Danon, sprak eveneens en zei: “Het is genoeg. Teveel leden van de internationale gemeenschap blijven onze acties bekritiseren, terwijl Hamas onze zuidelijke grenzen terroriseert. In het zuiden van Israël werden meer dan 3000 hectare land door de brandaanvallen van Hamas verwoest, dat is de helft van de oppervlakte van Manhattan. Stelt u zich eens voor dat half Manhattan in brand gestoken zou worden of acht Central Parks door de vlammen van de terroristen verwoest worden.”

“Hamas is voor deze terreurdaden verantwoordelijk. Desondanks zijn velen in dit gebouw vergeten wat Hamas in werkelijkheid is. Hamas is een terreurorganisatie en moet verantwoordelijk gemaakt worden voor het in gijzeling nemen van de bevolking van Gaza.”

Bron: www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/25 ... te-zeggen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door King George »

Dit is nou nog eens een zichzelf oplossend probleem.


 • Gaza Health Ministry Backtracks, Says Two Palestinians Killed by Accidental Explosion, Not by Israel

  Popular Front for Liberation of Palestine says dead men were among its members, while sources say they were trying to fire rocket when it exploded

  The two Palestinians who died in the Gaza Strip late Sunday night were killed by an accidental explosion and not by Israeli fire, the Gaza Health Ministry said Monday.

  The Popular Front for the Liberation of Palestine's military wing said the two men had been among its operatives and that they were killed while "fulfilling their duty."

  Sources in Gaza told Haaretz it appeared that a group of young men tried to fire a rocket at Israel and were killed when it exploded.

  The two Palestinian men were killed in the northern Gaza Strip just after midnight on Sunday, according to the ministry. The ministry identified the two as Ayman Angar and Mohand Hamouda, both 24.

  At first, the ministry attributed the killings to an Israeli strike. The Israeli military questioned the validity of the report, however, and said Hamas blames Israel for incidents it has no connection with.

  On Friday, Gaza's Health Ministry reported that three Palestinian demonstrators, including two teenagers, were killed by Israeli army fire during Friday's protests along the Israel-Gaza border. Muamen Fathi Elhamas, 17-year-old from Rafah, reportedly succumbed to his wounds Saturday morning. Those killed Friday were identified as Majdi al-Satri, 12, and Razi Abu Mustafa, 43.

  According to the ministry, a total of 264 Palestinian demonstrators were injured in the clashes, 90 of whom were wounded by live fire.

  On Saturday, media outlets in Gaza said an Israeli tank fired at a group of Palestinians in the central Strip. No injuries were reported. Earlier in the day, six fires broke out as a result of airborne firebombs being hurled at Israeli communities along the Gaza border.

Haaretz.com
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

“Gaza-protesten zijn vreedzaam; dood iedere Jood!”

Geplaatst op 29 juli 2018

Afbeelding

Een van de vooraanstaande Hamas-leiders in de Gazastrook beweerde afgelopen week opnieuw dat de aanhoudende demonstraties langs de grens van de kustenclave met Israël “vreedzaam” zouden zijn. Onmiddellijk daarna moedigde hij echter de lokale moslims aan om iedere Jood te doden die ze in de vingers krijgen.

Bij een begrafenis in de Grote Omari-moskee in Gaza bejubelde Fathi Hamad het “succes” van datgene wat hij “vreedzame” protesten bij het Gaza-veiligheidshek noemde, die sinds eind maart plaatsvinden.

“We schrijven geschiedenis met onze vredelievendheid en onze vreedzame beweging”, benadrukte Hamas.

In tegenstelling tot Hamad´s uitlatingen werden deze protesten door routinematig geweld gekenmerkt, inclusief het oplaten van duizenden “vuurvliegers” naar het zuiden van Israël, wat leidde tot de verwoesting van grote landstreken en natuurbeschermingsgebieden.

Niet in staat om de drang om in ieder geval een beetje tot geweld aan te wakkeren te weerstaan, kwam Hamad met de waarheid over de aard van de Gaza-opstanden naar buiten:

“Oh moslims, waar je ook een zionistische Jood vindt, je moet hem doden, want dat is een uitdrukking van je solidariteit met de Al-Aqsa-moskee en uitdrukking van je solidariteit met... jouw Jeruzalem, jouw Palestina en... jouw volk.”

Bron: www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/29 ... dere-jood/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Geen brandstof meer voor Gaza

Geplaatst op 2 augustus 2018

Afbeelding

De Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman heeft de invoer van brandstof naar Gaza opnieuw gestaakt, nadat de grensovergang Kerem Shalom (foto) ongeveer een week geleden weer werd geopend. De reden voor de hernieuwde sluiting is de aanhoudende terreur met vliegers, die velden in Israël in brand steken. Alleen de import van benzine en gas is verboden, humanitaire hulp wordt nog steeds door Israël naar de Gazastrook getransporteerd.

De Israëlische regering blijft proberen het leven van de mensen in Gaza zo weinig mogelijk te beperken door te proberen alleen de terreurbeweging Hamas aan te vallen. Maar omdat die zo stevig in de Palestijnse samenleving verankerd is, is dit nauwelijks mogelijk. In plaats van nu de hele Gazastrook verantwoordelijk te stellen, laat Israël Hamas begaan, omdat het de internationale woede vreest als het zichzelf effectief verdedigt.

Minister van Defensie Lieberman richtte zich rechtstreeks tot de bevolking van Gaza en riep deze ertoe op verantwoordelijkheid voor haar leven op zich te nemen en druk op Hamas uit te oefenen, zodat ze een normaal leven kan leiden.

Bron: www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/02 ... voor-gaza/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Amerikaanse brandweerlieden helpen Israël tegen vuurterreur vanuit Gaza
i24NEWS - Gepubliceerd op 2 aug. 2018


(Klik rechts onderin de balk voor Engelse ondertiteling)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Draai geldkraan richting Gaza dicht – column Brigitte Wielheesen

30 juli 2018 / tekst Brigitte Wielheesen

Afbeelding

In Nederland is het net zo warm en droog als in Israël. De heide ziet eruit als een dor Israëlisch zomerlandschap en tijdens een van de wandelingen vroeg ik me af wat er zou gebeuren als ik, net als terreurbeweging Hamas, een vlieger met een brandbom zou loslaten. Nederland zou te klein zijn. Dat in Zuid-Israël 335 hectare aan flora en fauna door de ‘nieuwe’ terreuraanvallen van Hamas is verwoest en dat er nog steeds vliegers met brandbommen opgelaten worden met om Israël te vernietigen, lijkt niemand in Nederland te interesseren; terwijl er sprake is van een natuurramp. Het heeft zeventig jaar gekost om het dorre Israël in een groene oase te veranderen.

In de media wordt nauwelijks gesproken over de gevolgen voor de natuur door deze nieuwe tactiek van Hamas om Israël met de grond gelijk te maken. Nee, de misselijkmakende herschrijving van de geschiedenis door Pallywood begint zijn vruchten af te werpen. Maar niemand heeft in Gaza schone handen. Van de wieg tot het graf word je geïndoctrineerd en opgeleid tot terrorist. Hieraan willen ontkomen, betekent vluchten of de dood in de ogen zien. Door politieke bemoeienis, giften, fondsen en subsidies (miljarden dollars en euro’s) heeft het westen een terreurorganisatie tot grote bloei laten komen.

Begin juni melde de Nederlandse media ‘trots’ over een nieuw wapen van de Palestijnen in hun strijd tegen Israël. “Zolang Gaza bezet wordt, zullen we de vliegers blijven sturen”, vertelt een Palestijn in deze video. Door valse informatie te verspreiden rechtvaardigt de NOS deze terreuracties. Het zal niet de eerste keer zijn dat de staatsomroep of programma’s daarvan, zoals het Jeugdjournaal, het bij het verkeerde eind heeft daar waar het het conflict tussen Israël en de Palestijnen betreft; in Gaza in het bijzonder.

Maar hoe heeft het in de Gazastrook allemaal zo ver kunnen komen? Op 15 augustus 2005 werden alle Joodse dorpen in de strook ontruimd en legerposten ontmanteld. De ontruimingen en de terugtrekking van het Israëlische leger waren een teken van goede wil en een hoop op vrede, maar al snel bleek dat er sprake was van een enorme vergissing. Terreurbeweging Hamas beschouwde de ontruiming als een teken van zwakte van Israël. Wat volgde waren aanvallen met raketten en mortiergranaten op Israël. Hamas won vervolgens de Palestijnse verkiezingen in 2006 en nam in 2007 de macht over in Gaza, na een bloedige coup culminerend in een kleine burgeroorlog. Duizenden tegenstanders van Hamas werden vermoord of uit de Gazastrook verdreven. Sinds 2007 is Hamas de bezetter van Gaza.

Dit is niet de enige keer dat Israël, onder andere door druk van het westen, foute beslissingen heeft gemaakt. De geschiedenis bewijst dat juist westerse inmenging, bemoeienis en financiering van de Palestijnse Autoriteit (PA) een vreedzame oplossing alleen maar saboteert.

Eind 1992, na de moord op de Israëlische politieagent Nissim Toledano, zette Israël 415 Palestijnse terroristen de grens over naar Marj al Zuhur in Libanon. Dit leverde ernstige spanningen op tussen de Verenigde Staten, de VN en de Europese Gemeenschap aan de ene kant en Israël aan de andere kant. Enkele maanden later bracht Israël onder druk van het westen deze groep terug. Ik kan me nog herinneren dat wij – ik was op dat moment voor RTL in Israël werkzaam – aan de grens stonden om beelden te maken van de bus met terugkerende terroristen. De 415 terroristen, duidelijk in een overwinningsroes, zagen zichzelf als helden. Door de Palestijnen werd dit duidelijk als een teken van zwakte van Israël gezien. Een foute beslissing. De terroristen waren door Iraanse- en Hezbollahcommando’s, uit het zicht van de wereld, getraind. Israël liet zo het Paard van Troje binnen. Iran gaf dertig miljoen dollar aan Hamas, waarvan zevenduizend dollar per persoon naar de moordenaars van Toledano gingen. Hiermee begon in 1993 het systeem van de betalingen aan terroristen en hun families met geld uit de VS, de EU, Iran en de Golfstaten. Hamas kon met dit geld een civiele structuur opbouwen, de Da’wa.

Hamas beheerste het schoolsysteem, de gaarkeukens, de uitgifte van medicatie en de islam. De financiën hiervoor werden niet alleen in moskeeën maar ook bij NGO’s in de VS en Europa gecollecteerd. Hamas werd hiermee een politieke en religieuze organisatie met een leger van terroristen met genoeg geld om strijders, en eventueel achtergebleven families, te compenseren. Zonder deze giften en subsidies had Hamas, opgericht in 1987 door Musa Abu Marzook, nauwelijks een voet aan de grond kunnen krijgen in Gaza en op de West Bank, waar de meeste Palestijnen de toen nog in Libanon woonachtige Yasser Arafat steunden. Vanaf de ondertekening van de Oslo I-akkoorden door Mahmoud Abbas en Shimon Peres in september 1993, stroomde ook het geld uit de VS, de EU en landen uit het Midden-Oosten binnen om de Palestijnse Autoriteit (PA) op weg te helpen. We spreken over miljarden. Dit geld bleef bij Arafat en zijn geselecteerde groep intelligentsia en welgestelden. Ook werd het gestoken in de opbouw van een robuuste politiemacht. Er ging niets naar de opbouw van een goed onderwijssysteem, de bouw van ziekenhuizen of een economische infrastructuur. De rijken werden rijker en de armen werden armer. De EU, de VS en de NGO’s controleerden niets, draaiden de geldkraan niet dicht, maar ondersteunden de corruptie in de Palestijnse gebieden met nog meer miljarden. Veelal kwam het uit potjes ontwikkelingssamenwerking uit de Europese landen.

Separaat van de PA bleef Hamas bouwen aan zijn civiele infrastructuur, de Da’wa. Hamas noemt het een lange termijn investering in de fundamentalistische educatie van kinderen, van wieg tot graf. Toen ik in de jaren negentig in de straten van Gaza rondliep, voelde en merkte ik de fundamentalistische indoctrinatie door Hamas al. Kinderen renden achter je aan en riepen ‘Yehud’ (Jood) tegen elke buitenlander die ze zagen. Sommigen pakten stenen op om die naar je te gooien. Deze generatie is nu volwassen en heeft zelf kinderen. Het is deze generatie van ‘hoogopgeleiden in terrorisme-skills’ die samen met hun kinderen raketten op Israël afvuren en de nieuwe tactiek van vliegerbommen gebruiken om Israël in as te leggen.

Onder druk van het westen, haalde Israël het paard van Troje binnen, gefinancierd door Iran, de EU, de VS en NGO’s. Onder druk van het westen werden Joodse nederzettingen ontruimd en trok het leger zich terug uit Gaza. Naar mijn mening is de terroristenstaat Gaza gecreëerd door het westen. Laten we direct stoppen met financieel funderen van terroristen en hun families en politieke druk uitoefenen op Israël. Het feit dat de tactiek van vliegerbommen Israël tot aan de grond afbrandt, betekent dat Israël niet in hun interesse ligt, maar wel de dood van elke Jood op dat grondgebied.

https://jonet.nl/draai-geldkraan-richti ... ielheesen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Palestijnse leider Abbas trekt erkenning Israël in, roept Hamas op tot harde lijn en terreur

Xander, 06-08-2018

Afbeelding
Palestijnse terroristen hebben met hun brandballon-vuurvlieger terreur tegen Israël al een gebied half zo groot als Tel Aviv verwoest. (Afbeelding: Getty Images (6)).

Abbas kiest voor eerste keer openlijk Hamas als bondgenoot , zou op het punt staan de Palestijnse Autoriteit te ontbinden en de Oslo akkoorden van 1993 te annuleren.

Minder dan een week nadat de VN en Egypte een gezamenlijk voorstel presenteerden voor een lange termijn staakt-het-vuren in Gaza en het verlichten van de ontberingen die de Palestijnen moeten ondergaan door het islamitische terreurbewind van Hamas, heeft Abu Mazen –de terroristennaam van Mahmoud Abbas, leider van de Palestijnse Autoriteit-, zijn veto uitgesproken over het plan. Meer nog: hij lijkt definitief voor de harde lijn te hebben gekozen, en dringt er bij Hamas op aan hetzelfde te doen en de aanvallen met brandballonnen en –vliegers op Israël, die al zo’n 3500 hectare landbouwgrond en natuur hebben verwoest, voort te zetten. Ook is Abbas van plan om de erkenning van Israël door de PA in te trekken.

Het Israëlische veiligheidskabinet was gisteren bij elkaar om over de almaar hoger oplopende spanningen bij de Gazastrook te praten. Zoals zo vaak zet Hamas bij het oplaten van brandballonnen en – vliegers doelbewust kinderen als menselijke schilden in, in de hoop daarmee te voorkomen dat Israël het oplaten van de ballons met een preventieve aanval voorkomt.

Toch schakelde een Israëlische drone gisteren in het noorden van Gaza voor de eerste keer een voertuig met een ‘kite’ terreurteam uit. Dat besluit kwam nadat de Palestijnen op zaterdag 30 vuurvliegers hadden opgelaten, die in Israël een groot aantal branden veroorzaakten (3). Ook vanuit Nablus op de Westelijke Jordaanoever is inmiddels een brandballon opgelaten. Die kwam in een Joodse kibboets terecht, maar richtte geen schade aan (5).

Vooralsnog hopen de Israëlische politieke en militaire leiders met terughoudendheid de rust te laten terugkeren. Hoewel Hamas achter het ‘vuurvliegers’ offensief zit, zouden de meeste terroristenleiders weer een bestand willen, zodat de grenzen met Egypte en Israël weer kunnen worden geopend.

Abbas kiest harde lijn Hamas
Nu is het echter de zogenaamd ‘gematigde’ Palestijnse leider Mahmoud Abbas die hier niet aan wil meewerken. Sterker nog, hij kiest volgens goed ingelichte bronnen voor de harde lijn tegen Israël, en roept Hamas op een bestand af te wijzen en juist door te gaan met de brandballonnen terreur. Abbas wijst het plan van de VN en Egypte sowieso af, en vindt dat enkel de Palestijnen zelf het lot van de Gazastrook mogen bepalen. Overigens heeft ook de Israëlische premier Netanyahu bezwaren tegen het VN voorstel (4).

Ontbinding PA, intrekking erkenning Israël, annuleren Oslo akkoorden
Abbas’ volgende stap is het ontbinden van de Palestijnse Autoriteit, het intrekken van de erkenning van Israël, en het annuleren van de in 1993 gesloten tijdelijke vredesakkoorden van Oslo. Overigens heeft de PA de Joodse staat enkel mondeling, maar nooit officieel erkend, omdat er nooit een Palestijnse handtekening onder werd gezet. In het handvest van zowel Hamas als de PA staat de vernietiging van Israël dan ook nog steeds als belangrijkste doel.

Gezien de nog hardere anti-Israël houding van de Palestijnen lijkt het voor de regering in Jeruzalem onmogelijk om de terughoudende, conflict vermijdende lijn nog veel langer vol te houden (1). Met zowel Russische als Iraanse/Hezbollah militairen op de Golanhoogte (7) zijn er ook grote zorgen over de veiligheid van de noordelijke grenzen (2).

Xander

(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) DEBKA
(4) DEBKA
(5) DEBKA
(6) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)
(7) DEBKA

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... en-terreur
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Raketten afgeschoten vanuit Gazastrook, Israël antwoordt met bommen

Gepubliceerd: 08 augustus 2018

Afbeelding

Militante Palestijnen uit de Gazastrook hebben woensdag raketten afgevuurd op Israël. Het Israëlische leger reageerde met luchtaanvallen. Het geweld vond plaats ondanks berichten over vorderingen bij onderhandelingen over een staakt-het-vuren.

Volgens het Israëlische leger beschoten Palestijnse strijders woensdag een Israëlisch legervoertuig. Israëlische tanks openden daarop ook het vuur.

Later op de dag werden zeker 36 raketten vanuit de Gazastrook afgevuurd op Israëlische doelen. In reactie bestookte de Israëlische luchtmacht een tiental Palestijnse doelen.

Volgens Israëlische reddingswerkers is er bij de raketaanvallen een iemand gewond geraakt. De Palestijnen lieten weten dat er bij de luchtaanvallen een militant van Hamas is omgekomen. Twee militanten en vijf burgers raakten gewond.

Vredesonderhandelingen zouden in vergevorderd stadium zijn
Een hooggeplaatst lid van Hamas, de radicaal-islamitische terroristische beweging die de Gazastrook bestuurt, zei eerder op woensdag dat vredesonderhandelingen onder leiding van de VN en Egypte in een "vergevorderd stadium" waren.

De Israëlische parlementariër Avi Dichter, hoofd van het parlementaire comité voor buitenlandpolitiek en defensie, beaamde dat. "Ik hoop zeer dat we op het punt staan een nieuwe dag te zien aanbreken in de Gazakwestie", zei hij tegen journalisten.

Premier Benjamin Netanyahu heeft eerder deze week een reis naar Colombia afgezegd om te overleggen met veiligheidsadviseurs over de wapenstilstand.

Israëlische functionarissen zeiden zondag dat ze in ruil voor rust in de Gazastrook bereid zijn om een commerciële grensovergang weer te openen. Deze was gesloten nadat er natuurbranden waren uitgebroken die aan waren gestoken door brandende vliegers en ballonnen. Ook krijgen de Palestijnen een groter gebied waar ze mogen vissen.

https://www.nu.nl/buitenland/5405180/ra ... ommen.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door King George »

De grote fout die Israël maakt en blijft maken is dat ze niet snel genoeg het prijskaartje in rekening brengen en dat het prijskaartje te laag is. "Uitpakken en doorpakken!" is mijn devies. Het houdt pas op en ze laten het pas voor langere tijd uit hun hoofd opnieuw te beginnen indien er een gepast prijskaartje in rekening wordt gebracht.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door King George »

Pilgrim schreef:
Palestijnse leider Abbas trekt erkenning Israël in, roept Hamas op tot harde lijn en terreur
Spoiler! :
Xander, 06-08-2018

Afbeelding
Palestijnse terroristen hebben met hun brandballon-vuurvlieger terreur tegen Israël al een gebied half zo groot als Tel Aviv verwoest. (Afbeelding: Getty Images (6)).

Abbas kiest voor eerste keer openlijk Hamas als bondgenoot , zou op het punt staan de Palestijnse Autoriteit te ontbinden en de Oslo akkoorden van 1993 te annuleren.

Minder dan een week nadat de VN en Egypte een gezamenlijk voorstel presenteerden voor een lange termijn staakt-het-vuren in Gaza en het verlichten van de ontberingen die de Palestijnen moeten ondergaan door het islamitische terreurbewind van Hamas, heeft Abu Mazen –de terroristennaam van Mahmoud Abbas, leider van de Palestijnse Autoriteit-, zijn veto uitgesproken over het plan. Meer nog: hij lijkt definitief voor de harde lijn te hebben gekozen, en dringt er bij Hamas op aan hetzelfde te doen en de aanvallen met brandballonnen en –vliegers op Israël, die al zo’n 3500 hectare landbouwgrond en natuur hebben verwoest, voort te zetten. Ook is Abbas van plan om de erkenning van Israël door de PA in te trekken.

Het Israëlische veiligheidskabinet was gisteren bij elkaar om over de almaar hoger oplopende spanningen bij de Gazastrook te praten. Zoals zo vaak zet Hamas bij het oplaten van brandballonnen en – vliegers doelbewust kinderen als menselijke schilden in, in de hoop daarmee te voorkomen dat Israël het oplaten van de ballons met een preventieve aanval voorkomt.

Toch schakelde een Israëlische drone gisteren in het noorden van Gaza voor de eerste keer een voertuig met een ‘kite’ terreurteam uit. Dat besluit kwam nadat de Palestijnen op zaterdag 30 vuurvliegers hadden opgelaten, die in Israël een groot aantal branden veroorzaakten (3). Ook vanuit Nablus op de Westelijke Jordaanoever is inmiddels een brandballon opgelaten. Die kwam in een Joodse kibboets terecht, maar richtte geen schade aan (5).

Vooralsnog hopen de Israëlische politieke en militaire leiders met terughoudendheid de rust te laten terugkeren. Hoewel Hamas achter het ‘vuurvliegers’ offensief zit, zouden de meeste terroristenleiders weer een bestand willen, zodat de grenzen met Egypte en Israël weer kunnen worden geopend.

Abbas kiest harde lijn Hamas
Nu is het echter de zogenaamd ‘gematigde’ Palestijnse leider Mahmoud Abbas die hier niet aan wil meewerken. Sterker nog, hij kiest volgens goed ingelichte bronnen voor de harde lijn tegen Israël, en roept Hamas op een bestand af te wijzen en juist door te gaan met de brandballonnen terreur. Abbas wijst het plan van de VN en Egypte sowieso af, en vindt dat enkel de Palestijnen zelf het lot van de Gazastrook mogen bepalen. Overigens heeft ook de Israëlische premier Netanyahu bezwaren tegen het VN voorstel (4).

Ontbinding PA, intrekking erkenning Israël, annuleren Oslo akkoorden
Abbas’ volgende stap is het ontbinden van de Palestijnse Autoriteit, het intrekken van de erkenning van Israël, en het annuleren van de in 1993 gesloten tijdelijke vredesakkoorden van Oslo. Overigens heeft de PA de Joodse staat enkel mondeling, maar nooit officieel erkend, omdat er nooit een Palestijnse handtekening onder werd gezet. In het handvest van zowel Hamas als de PA staat de vernietiging van Israël dan ook nog steeds als belangrijkste doel.

Gezien de nog hardere anti-Israël houding van de Palestijnen lijkt het voor de regering in Jeruzalem onmogelijk om de terughoudende, conflict vermijdende lijn nog veel langer vol te houden (1). Met zowel Russische als Iraanse/Hezbollah militairen op de Golanhoogte (7) zijn er ook grote zorgen over de veiligheid van de noordelijke grenzen (2).

Xander
(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) DEBKA
(4) DEBKA
(5) DEBKA
(6) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)
(7) DEBKA

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... en-terreur
Is ie eindelijk een keer eerlijk en dat gebeurt maar zelden. Het is duidelijk dat er sprake is van een vijandige entiteit die uitgeschakeld dient te worden en alzo moet er ook naar gehandeld worden.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Israël onder vuur: vele gewonden; Hamas-commandant uitgeschakeld; IDF-offensief dreigt

9 augustus 2018

Afbeelding

Volgens de IDF zijn er op deze donderdagochtend tot nog toe meer dan 150 projectielen uit de door Hamas beheerde enclave gelanceerd; 25 werden onderschept door het Iron Dome-raketafweersysteem.

Premier Benjamin Netanyahu en de minister van Defensie Avigdor Lieberman zitten al sinds middernacht in crisisvergadering met een aantal hoge militaire en defensieambtenaren op het hoofdkantoor van IDF Kirya in Tel Aviv en volgen de situatie op de voet.

Een hoge IDF officier zei dat Israël dicht bij een interventie van de Strook staat: “We staan dicht bij een operatie, we zullen troepen sturen naar het zuiden als het nodig wordt om de bedreigde steden te evacueren.”

Intussen zijn er al heel wat gewonden gevallen tijdens de rakettenterreur afgelopen nacht en ochtend. Volgens het Barzilai Medical Center werden zes mensen behandeld voor lichamelijke letsels en werden negen mensen behandeld voor shock.

Vier van de projectielen vielen in Sderot. Een 34-jarige vrouw werd met lichte tot matige conditie met verwondingen van glasscherven opgenomen evenals een 20-jarige vrouw die licht gewond raakte aan de ledematen door neervallende granaatscherven van het Iron Dome anti-raketsysteem.

De meeste burgers werden ter plekke behandeld voor stress, waaronder twee zwangere vrouwen die contracies kregen. Twee huizen in Sderot werden ook naar verluidt getroffen door de granaatscherven, evenals een huis in Hof Ashkelon. Verschillende auto’s werden ook beschadigd, net als een fabriek in Sderot.

Het Barzilai Medical Center in Ashkelon berichtte deze donderdagochtend dat het ’s nachts 23 gewonden had behandeld waaronder een persoon die een complexe hartoperatie kreeg, 4 zwangere vrouwen werden in het ziekenhuis opgenomen voor observatie. 2 werden opgenomen met interne pijn op de borst. De rest heeft angsten of orthopedische letsels. De rest werd gecontroleerd en vrijgegeven.

Ook aan Palestijnse kant in de Strook vielen er slachtoffers. Volgens Pallywood, de propagandazender van Hamas die zich soms ‘gezondheidsminiserie’ noemt, zouden drie personen zijn gedood en 12 anderen gewond. Onder de doden zou zich een vrouw met haar kind bevinden.

Hamas’ Pallywood berichtte afgelopen nacht dat een belangrijke 30-jarige Palestijnse militant om het leven kwam. Dat nieuws werd ook door de IDF bevestigd. Het gaat om Ali al-Ghandour, een commandant van de Al Qassam Brigades en de zoon van Hamas commandant Abu Anas Ghandour. De vader werd eerder dit jaar door het Israëlische ministerie van BuZa opgelijst als een ‘Global Terrorist’.

De Amerikaanse gezant Jason Greenblatt twitterde volgende commentaar omtrent de escalatie in Gaza:

https://brabosh.files.wordpress.com/201 ... -tweet.jpg

Bronnen:

♦ Naar een artikel van Anna Ahronheim “Israel pounds Hamas after 19 injured in rocket barage, one critiscal” van 8 agustus 2018 op de site van The Jerusalem Post.

♦ Naar een artikel van David Israel “Senior IDF Officer: We’re Close to War in Gaza” en een artikel van Hana Levi Julian “Live Blog: Code Red Sirens, Rocket Attacks, Mortar Shells – It’s All Here” van 9 augustus 2018 op de site van The Jewish Press.

https://brabosh.com/2018/08/09/pqpct-jcc-2/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Ariel »

Sinds vannacht grote troepenbewegingen in het zuiden van Israel. Een grondoperatie in Gaza lijkt niet ver weg te zijn schrijft het CIDI nieuws.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door King George »

Ik heb het al eerder gezegd: Israël moet nu uitpakken en doorpakken. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Analyse: Wat zit er achter de jongste escalatie in het zuiden van Israël?

Geplaatst op 12 augustus 2018

Afbeelding
Een Iron Dome batterij in het zuiden van Israël onderschept een inkomende raket uit de door Hamas gecontroleerde Gazastrook.

De situatie in het zuiden van Israël verslechterde woensdagavond duidelijk, nadat Hamas ermee was begonnen de Israëlische steden en gemeenten in de Gaza-gordel met 180 raketten en mortiergranaten te bestoken. Tienduizenden Israëli´s brachten meerdere nachten in schuilkelders door, het IDF reageerde met aanvallen op meer dan 150 terreurdoelen en minister-president Benjamin Netanyahu en zijn generaals voerden overleg over een omvattende oorlog.

Volgens informatie van Hamas begon deze twist met nog een vernietigend inferno als vergelding voor een IDF-aanval op twee van haar sluipschutters afgelopen dinsdag.
De beide namen aan een oefening deel, in aanwezigheid van Hamas-leiders, en richtten hun geweren op een IDF-stelling aan de andere kant van de grens, waarop ze door een Merkava-tank werden aangevallen.

Het begin van deze nieuwe uitbraak van geweld was echter 20 juli, toen een IDF-soldaat in de buurt van het grenshek in Gaza door een scherpschutter van Hamas werd doodgeschoten.
Sindsdien had Hamas van een langdurige wapenstilstand met Israël gesproken, die de volledige opening van de grensovergang Kerem Shalom zou omvatten, die gebruikt wordt voor de import van Israëlische goederen.

De eis aan Israël om de grensovergang Kerem Shalom volledig te openen, heeft niets met de wens van Hamas te maken om de verschrikkelijke humanitaire situatie in de Gazastrook te verbeteren, maar alleen met de om zich heen grijpende corruptie binnen de top van de terreurorganisatie.

Het “Gatestone Institute” heeft zojuist een onderzoeksartikel gepubliceerd dat deze corruptie beschrijft, die de kassa´s van de Hamas-top heeft gevuld sinds ze in het jaar 2007 op gewelddadige wijze de controle over de Gazastrook van de Palestijnse Autoriteit had overgenomen.

Corruptie is een mogelijkheid voor Hamas om aan de macht te blijven, terwijl een conflict met geringe intensiteit met Israël een andere is.

Daarom begon Hamas eind maart met de zogenaamde “Grote mars van de terugkeer”. De twee maanden durende gewelddadige twisten in de Gazastrook langs de grens met Israël, die zich ontwikkelde tot de zogenaamde “vlieger-Jihad”, de dagelijkse aanvallen met brandende ballonnen en vliegers, die in het zuiden van Israël een ecologische ramp veroorzaakt hebben.

Hamas begon deze gewelddadige confrontaties om relevant te blijven en voor Iran, dat de terreurbeweging als een plaatsvervangend leger tegen Israël gebruikt.

Het is geen toeval dat de Hamas-leider al-Arouri, die in Libanon woont en Gaza tot nu toe nog nooit heeft bezocht, vorige week officieel in de kustenclave aankwam om gesprekken met andere Hamas-leiders over de “komende” wapenstilstand met Israël te voeren.

Al-Arouri, een “aartsterrorist”, die jarenlang binnen Israëlische gevangenissen terreuraanslagen had georganiseerd, was verantwoordelijk voor de verzoening tussen Hamas en het radicaalislamitische regime in Teheran in oktober 2017 en de hervatting van de Iraanse hulp aan de soennitische radicaalislamitische terreurorganisatie.

Kort na deze verzoening begon Hamas zich voor te bereiden op een volgende ronde van geweld tegen Israël, lette er echter op niet in een totale oorlog met de Joodse staat verwikkeld te raken.
Israëlische politici zoals minister van Defensie Avigdor Lieberman hebben Iran er herhaaldelijk van beschuldigd achter de actuele golf van geweld in het zuiden van Israël te zitten.

Al-Arouri´s aanwezigheid in Gaza zou er de reden voor kunnen zijn dat de vijandigheden van Hamas tegen Israël plotseling escaleerden.

Per slot van rekening werkt Iran er aan om via zijn plaatsvervanger drie fronten tegen Israël te creëren, als voorbereiding op een grote oorlog tegen de Joodse staat: Libanon, Syrië, waar Iran het leger heeft overgenomen – waar de “Jerusalem Post” woensdag over berichtte – en Gaza.

Bron: www.israelheute.com

Door: Yochanan Visser

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/12 ... an-israel/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Opnieuw rennen Joodse mannen, vrouwen en kinderen naar de schuilkelders; hoelang nog?

14 augustus 2018

Afbeelding
Joodse mannen, vrouwen en kinderen rennen naar de schuilkelders telkens wanneer het Rood Alarm afgaat dat waarschuwt voor inkomende raketten en of mortiergranaten die vanuit de Gazastrook worden afgevuurd door Hamas & Co naar willekeurige burgerdoelwitten in zuidelijk Israël. [beeldbron: Xinhua]

Alweer. Ja, nogmaals, moesten Israëlische Joden (Arabieren zijn geen doelwit) zich verbergen en schrikken zich stijf in de schuilkelders.

Sinds Israël (Sharon en zijn corrupte bende) zo briljant en met succes duizenden Joden uit hun huizen in Gush Katif sleepten en Gaza ‘Judenrein’ maakte, heeft Hamas de bevoegdheid om te beslissen wanneer en hoe lang ze de Joden ondergronds zal laten rondrennen. Zij bepaalt de shots (geen bedoelde woordspeling).

Dit is de derde ‘ronde’ of was het de vierde? Een mens verliest de tel hierbij. Wat zeker is, is dat ze elke ronde hebben gewonnen. Als een terreurorganisatie een confrontatie overleeft, is het een overwinning. Voor een land, vooral iemand die zo machtig is als Israël om een bestand overeen te komen, is het een enorme nederlaag en een grotere schande.

We zullen deze ‘ronde’ ook verliezen omdat de huidige leiders geen vertrouwen hebben in onze eigen gerechtigheid om het probleem op te lossen, om alles te doen om haar burgers te beschermen. We hebben geprobeerd ze op ons te laten lijken. We hebben tienduizend modelburgers brutaal verdreven en hun huizen (en synagogen en begraafplaatsen) aan Hamas geschonken. We dachten dat de wereld ons recht eindelijk zou begrijpen om onszelf te verdedigen...

We staan de families van de aartterroristen toe om de beste medische behandeling in Israël ontvangen. We dachten dat ze onze humanitaire gebaren zouden waarderen. We laten dagelijks duizenden vrachtwagens met materieel en goederen Gaza binnen, zelfs als ze de grensovergangen afbranden. Wij bieden ze water en elektriciteit aan.

Egypte zou dit kunnen doen vanaf hun Rafiah-grensovergang, maar weigert. Wij doen dat omdat we aardige jongens zijn en geloven in de menselijke geest... Egypte is niet het voorwerp van Gaza’s haat. Weet Egypte iets dat wij niet weten? Zeker weten. Hallo? Dus er zal een nieuwe ronde zijn, of een ‘staakt-het-vuren’ waarvan Hamas kan beweren dat ze die het machtige Israël hebben opgedrongen. Ze zullen correct zijn.

Wat te doen? Elimineer het voltallige leiderschap van Hamas. Als ze ervoor kiezen zich achter hun familie te verschuilen, helpt het niet. Bottom line. In Gaza en in het moslim – Joodse conflict in Eretz Yisrael in het algemeen – is de enige manier waarop ze zullen ophouden ons proberen te vermoorden, wanneer de prijs te hoog wordt.

Ik weet dat het een primitieve benadering is, maar ik geloof dat het de enige is. Het leiderschap is niet degene die de hekken beklimmen om Israël aan te vallen, noch zijn of hun familieleden. Die studeren waarschijnlijk aan een universiteit in het Westen.

De nooit eindigende oorlog van de islam met de rest van de wereld houdt op zolang ze beseffen dat ze niet kunnen winnen en dat het te veel pijn doet. Het veroorzaken van ontbering aan de eenvoudige ingezetene van Gaza die leeft onder de tirannie van Hamas, zal het leiderschap niet afschrikken. Integendeel, ze houden van de bloederige en met tranen bedekte foto’s om deze aan het goedgelovige en anti-Israëlische publiek over de hele wereld te tonen.

Het was een misdaad om onze soldaten te laten sterven in gevechten die we niet van plan waren te winnen. Laten we ze niet blijven gebruiken als politieke pionnen in een nooit eindigend spel dat onze leiders niet willen winnen. Zonder volledig geloof in onze gerechtigheid, kunnen ze ons niet naar de overwinning leiden – alleen naar een periode van ‘rust’ – tot de volgende ronde.

Ik bid dat we het niet nog een keer doen. Nog een ronde drie (of vier) is precies wat onze vijand wil. Dat is de reden van hun bestaan. Soms is het Joodse leven belangrijker dan wat de NY Times te zeggen heeft.

Door Shalom Pollack

Plaatje hieronder: De meeste raketten en mortiergranaten van Hamas en Co exploderen in onbewoond gebied of worden tijdig neergehaald door het Iron Dome anti-raketsysteem, maar af en toe is het echt raak.

Op 15 november 2012, tijdens Operation Pillar of Defense, kreeg een residentieel gebouw in Kiryat Malachi een directe hit te verwerken. Kiryat Malachi is gelegen ten westen van Ashkelon halfweg naar Ashdod waar zowat 22.000 mensen wonen [beeldbron: David Katz/The Israel Project (TIP)]

Drie mensen kwamen om het leven waaronder de 24-jarige Itzik Amsalem, de 49-jarige Aharon Smadja en de 25-jarige Mirah Scharf, een moeder van drie kinderen en op dat ogenblik zwanger van een 4de. Haar 4-jarig zoontje raakte zwaar gewond en ook haar twee dochtertjes, 2 jaar oud en het jongste van 8 maanden, dienden te worden gehospitaliseerd.


Afbeelding
__________________________________________________

Bronnen:

♦ Naar een artikel van Shalom Pollack “Once Again...” van 13 augustus 2018 op de site van The Jewish Press

♦ Naar een artikel “Three dead in rocket attack on Kiryat Malachi” van 14 november 2012 op de site van The Times of Israel

https://brabosh.com/2018/08/14/pqpct-jhw-3/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Peiling: Slechts 43 % Palestijnen en Israëliërs steunt de tweestatenoplossing

15 augustus 2018

Afbeelding

De steun voor een tweestatenoplossing voor het langdurige Israëlisch-Palestijnse conflict is de voorbije twee decennia tot een nieuwe dieptepunt gedaald, zowel onder de Israëlische Joden als onder het ‘uitgevonden volk’ aka de Palestijnen, zo blijkt uit een nieuwe peiling.

De peiling, gezamenlijk uitgevoerd door de Universiteit van Tel Aviv en het Palestijnse Centrum voor Beleid en Onderzoek (PCPSR), wees uit dat slechts 43 procent van de Israëli’s en Palestijnen de oprichting van een Palestijnse staat naast Israël ondersteunt.

De enquête zegt dat de redenen voor het gebrek aan ondersteuning zijn onder meer twijfels over de mogelijkheid om een tweestatenoplossing te implementeren en een gebrek aan vertrouwen aan de andere kant. Het zegt dat de steun voor het concept een decennium geleden begon af te nemen.

De peiling, gehouden in juni en juli, en vrijgegeven op maandag, interviewde 2150 Palestijnen en 1600 Israëliërs. Het had een foutenmarge van 2,5 procentpunt voor de Palestijnen en 3 procentpunten voor de Israëli’s.

Het rejectionisme onder de Arabieren, die zich locaal vanaf 1964 stilaan ‘Palestijnen’ en zelfs een ‘volk’ gaan noemen, werd internationaal een eerste keer erg duidelijk toen zij op 29 november 1947 het eerste voorstel tot een tweestatenoplossing (VN-Resolutie 181, aka het Verdeelplan) verwierpen.

De arabieren begonnen prompt een oorlog met het doel de Joodse staat te vernietigen, wat resulteerde in een pijnlijke débacle voor de Arabische wereld. Ze zullen het daarna nog dikwijls proberen en evenzoveel keer mislukken.

Bijna 71 jaar later hebben zij hun genocidale plannen om Israël en het Joodse volk van de kaart te vegen nog steeds niet opgeborgen, hoewel het voor hen toch duidelijk zou moeten zijn dat Israël militair niet kan verslagen worden. De deur sluit zich naar Palestina. Zij hebben kun kansen gehad en ze hebben ze allemaal verknoeid.

Op dit ogenblik lijken enkel nog de Europese Unie en het Kwartet voor het Midden-Oosten zich vast te houden aan het Verdeelplan van 1947 – inclusief de ‘kwestie’ Jeruzalem – dat toen door de Arabieren werd versnipperd en dat tot op vandaag nergens in de Arabische- en de moslimwereld met inbegrip van Iran overtuigend wordt gedragen.

Afbeelding

Ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en zijn chef Barack Obama hadden niks geleerd en niks begrepen. Premier Netanyahu moest tijdens Obama’s acht jaren legislatuur alle truken uit de kast halen om Israël te behoeden voor een nieuwe catastrofe.
________________________________________________

Bronnen:

♦ Naar een artikel “Support for two-state solution hits new low for both Israelis and Palestinians” van 14 augustus 2018 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

♦ Naar een artikel “Support for 2-state solution hits new low for Israelis, Palestinians” van 14 augustus 2018 op de site van Israel Hayom

https://brabosh.com/2018/08/15/pqpct-jid-2/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Als kinderspeelgoed een wapen wordt: Israël blokkeert de export van ballonnen naar Gaza

Geplaatst op 16 augustus 2018

Afbeelding

JERUZALEM, 14-08-2018 – De Israëlische blokkade van de Gazastrook richt zich nu ook tegen speelgoed. Israël heeft in de afgelopen weken in de haven van Ashdod drie containers met tienduizenden ballonnen in beslag genomen, die op weg waren naar de Gazastrook. Dat berichtte het Israëlische “Kanaal-10”-nieuws. Normaal gesproken maken zulke luchtballonnen kinderen blij op verjaardagsfeestjes. Men vermeldde niet wie de containers met ballonnen naar Gaza had gestuurd. Bijna dagelijks versturen liefdadigheidsorganisaties zoals de “alliantie voor wederopbouw” donatieoproepen om kinderen in de Gazastrook te voorzien van speelgoed. Maar nu hebben de Israëlische autoriteiten de ballonnen in beslag genomen om Hamas eraan te hinderen deze voor hun brandstichting terrorisme te gebruiken.

Gemiddeld 11 branden dagelijks

In de loop van de afgelopen vier maanden heeft de in de Gazastrook regerende Hamas duizenden brandbommen naar Israëlisch gebied gestuurd, die geleid hebben tot de vernietiging van meer dan 7.500 hectare land, honderden hectares tarwevelden en 2.700 hectare natuurgebied.

Meer dan 1000 brandbommen werden via kinderballonnen of via met helium gevulde ballonnen over de grens gevlogen, wat leidde tot meer dan 750 branden – gemiddeld 11 per dag. Dat zorgde voor directe schade van over de 3 miljoen dollar. Het zal jaren duren voordat de door Hamas veroorzaakte ecologische schade hersteld zal zijn. Ondanks een door Hamas vorige week donderdag verkondigde wapenstilstand bleven de Palestijnen van Gaza brandbommen naar Israël sturen.

Enorme vuurvlieger komt in hoogspanningskabels terecht
Afgelopen maandag brak er in het gebied Re´im in de regio Eshkol in het zuiden van Israël een grote brand uit. Zaterdag landde er een reusachtige vuurvlieger (foto) met een spanwijdte van meer dan 4 meter vanuit Gaza in hoogspanningskabels in de buurt van de kibboets Sufa. Daardoor werd in de regio de stroomtoevoer onderbroken. Technici moesten met een kraan van de “Israel Electric Corporation” de vlieger verwijderen, voordat het brand zou kunnen veroorzaken. Eveneens zaterdag neutraliseerde de politie een terreurballon uit Gaza, die naast een eetzaal in de regio Eshkol terechtkwam. Bovendien brak er brand uit in het natuurgebied Nir Am.

Netanyahu: “Wij eisen een volledige wapenstilstand”
Afgelopen zondag aan het begin van de kabinetszitting verklaarde minister-president Benjamin Netanyahu dat Israël zich “midden in een campagne tegen de terreur in Gaza zou bevinden. Dat betekent felle discussie over en weer. Die zal niet in één keer eindigen. Onze eis is duidelijk – een volledige wapenstilstand. Met minder zullen we geen genoegen nemen”, benadrukte hij. Verder zei de minister-president: “Tot nu toe hebben we honderden militaire doelen van Hamas vernietigd. In iedere ronde verlangt de IDF een extra hoge prijs. Ik zal hier onze operatieve plannen niet verklappen. Maar ze zijn klaar. Het is ons doel om de rust voor de bewoners van het zuiden en van het aan de Gazastrook grenzende gebied te herstellen. Dit doel zal in volledige omvang bereikt worden.”

Bron: www.fokus-jerusalem.tv

Door: Ulrich W. Sahm

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/16 ... naar-gaza/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Boegbeelden van Joods Huispartij willen Hamas naar de catacomben sturen

Brabosh, 19 augustus 2018

Afbeelding

De spanningen in het kabinet van Netayahu nemen toe omwille van de lamentabele aanpak van de terreur van Hamas, en hoe met hun ‘Grote Mars van de Terugkeer’ – campagne werd omgesprongen. Ook de Israëlische landbouwgemeenschappen, van wie hun akkers en velden er geblakerd bijliggen, kunnen er niet mee lachen.

Minister van Onderwijs Naftali Bennett (partij Joods Huis) haalde scherp uit naar minister van Defensie Avigdor Lieberman (partij Israel Beytenu) voor de voorgestelde overeenkomst aka hudna met Hamas. De voorgestelde deal tussen Israël en Hamas wordt bemiddeld door Egypte en naar verwachting inclusief verbetering van de humanitaire omstandigheden in Gaza, evenals de bouw van een zeehaven in de Egyptische stad Ismailia en een luchthaven in de Sinaï.

In een gesprek met de Israëlische krant Yediot Aharonot op zondag, zei minister Bennett:

“Lieberman verkoos om in te binden en dit zal tot oorlog leiden. Zijn aarzeling en zijn hallucinatoire perceptie, volgens welke de inwoners van Gaza Hamas zullen afzetten en veiligheid brengen aan inwoners van het grensgebied van Gaza, zijn volkomen ongegrond en onverantwoordelijk. Dezelfde Lieberman die beloofde Hamas neer te halen en [Hamas-leider Ismail] te elimineren, geeft Haniyeh nu hun beloningen, ten koste van de veiligheid van de staat Israël.

“Zijn zwakke beleid, bedekt met pragmatisme en verantwoordelijkheid, stelt Hamas in staat om 140 dagen lang het zuiden te verbranden en inwoners te dicteren wanneer ze naar hun schuilkelders moeten rennen en wanneer ze deze weer kunnen verlaten. Iedereen die toegeeft aan terreur brengt angst met zich mee – en Lieberman gaf toe. Zijn benadering brengt de staat Israël in gevaar en zal een onvermijdelijk conflict brengen op de voorwaarden die Hamas dicteert en op een tijdstip dat hen uitkomt.”

Een woordvoerder van Lieberman’s partij Yisrael Beytenu antwoordde: “Het beleid van de Israëlische regering wordt bepaald door het kabinet, of op zijn minst door degenen die aanwezig zijn op de relevante vergaderingen. Iedereen die klaar staat en bereid is om het bloed van onze soldaten op te offeren op het altaar van politieke belangen, is het niet waard om betrokken te zijn bij beveiligingskwesties. Het is beter dat hij zijn tijd besteedt aan de voorbereiding op het komende schooljaar, waarvoor hij verantwoordelijk is.”

Parlementslid Motti Yogev (partij Joods Huis) en lid van het Knesset Comité inzake Buitenlandse Zaken en het Defensiecomité zei dat een sterkere afschrikking haalbaar is door een aanval op Hamas-leiders zonder de burgerbevolking te schaden.

“De Palestijnse Autoriteit en Abu Mazen zijn niet relevant voor de oplossing en de regeling in de Gazastrook. Abbas geeft niet om de bewoners van Gaza net zoals het Arafat ook niks kon schelen. Hamas is ook niet de oplossing. Het controleert tijdelijk Gaza en als er geen nationale consensus is over de noodzaak om het Hamas-regime te verslaan, dan moeten we proberen om tijdelijk met hen om te gaan, terwijl het afschrikwekkend vermogen versterkt wordt door de leiders te treffen, de grenzen niet te sluiten en de bevolking schade toe te brengen.

“In de Gazastrook moeten we actie ondernemen om een onderscheid te maken tussen de bevolking en het Hamas-regime, om de afschrikking te versterken door de leiders van Hamas schade toe te brengen, en niet de bevolking te schaden door de grensovergangen te sluiten. We moeten helpen door humanitaire hulp te bieden aan de bevolking in Gaza, inclusief het goedkeuren van werk in Israël. In dit opzicht zal elk internationaal partnerschap van Egypte of geld uit Qatar ten bate van de bevolking worden verwelkomd.

“Uiteindelijk zullen we vroeg of laat niet aan de verantwoordelijkheid voor Gaza kunnen ontsnappen, we moeten Hamas en elke andere terroristische organisatie en controle over de Gazastrook verslaan met alomvattende veiligheidsmaatregelen en humanitaire controle over de Gazastrook. Dit komt ook omdat Gaza deel uitmaakt van het Land van Israël, zowel voor onze veiligheid als ten behoeve van de inwoners van de Gazastrook, en ook voor de terugkeer van onze vermiste personen. Elke andere illusie van de school van Oslo en de terugtrekking is in de loop van de tijd onrealistisch en onverantwoord.”

Afbeelding
Hamas is er klaar voor...
_______________________________________________

Bronnen:

♦ Naar een artikel “Bennett: Caving in to Hamas will lead to war” en een artikel van Mordechai Sones “‘Hitting Hamas leaders will strengthen deterrence’ – MK Yogev calls to separate between Gaza population and Hamas leadership with Egyptian and other help to strengthen deterrence” van 19 augustus 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ Naar een artikel van Itamar Eichner “Bennett: ‘Lieberman’s surrender to Hamas will bring war on us all’” van 19 augustus 2018 op de site van Ynet News (Yedioth Ahronoth)

https://brabosh.com/2018/08/19/pqpct-jmz/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Machtsstrijd om het voorzitterschap van de Palestijnse Autoriteit intensiveert zich

Geplaatst op 23 augustus 2018

Afbeelding

Volgens de nieuwssite “Arutz 7” is men binnen de Palestijnse Autoriteit voorbereidingen aan het treffen voor de machtsstrijd na een toekomstig aftreden van de Palestijnse chef Mahmoud Abbas (foto). Enkele hoge ambtenaren zouden al vergaande voorbereidingen hebben getroffen voor deze dag. Daartoe behoren het verzamelen van wapens voor eventuele conflicten en het rekruteren van leden van de “Tanzim”, de militaire vleugel van de Fatah-partij. Deze zou men voor geld, baantjes en andere diensten aan de eigen persoon proberen te binden.

Er wordt een aantal mogelijke opvolgers genoemd. Als favoriet geldt Jibril Rajoub, de voormalige chef van de inlichtingendienst en huidige minister van Sport in de Palestijnse Autoriteit. Als verdere kandidaten gelden Tawfiq Tirawi, voormalig chef van de geheime dienst, Majed Faraj, diens huidige opvolger en bondgenoot, en de plaatsvervangend leider van de Fatah, Mahmoud al-Aalul.

Mahmoud Abbas had er in het verleden vaker mee gedreigd zijn aftreden in te dienen, maar deze dreiging tot op de dag van vandaag niet uitgevoerd. Binnen de Palestijnse Autoriteit gaat men er daarom van uit dat hij, mochten er geen gezondheidsproblemen optreden, zo lang mogelijk het voorzitterschap probeert te behouden.

Bron: www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/23 ... eert-zich/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Abbas: “Overeenkomst tussen Hamas en Israël – alleen over mijn lijk”

Geplaatst op 28 augustus 2018

Afbeelding

Het is al bekend dat de chef van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas (foto), helemaal niet enthousiast is over de onderhandelingen over een wapenstilstand tussen Hamas en Israël zonder zijn deelname.

Een bericht van de Israëlische tv-zender “Channel 10” van vandaag bevestigde dit eens temeer. Volgens het bericht zou Abbas volgens een vooraanstaand lid van Fatah hebben gezegd: “Alleen over mijn lijk zal het tot een overeenkomst en wapenstilstand tussen de beide partijen komen”.

Verder zou de chef van de Palestijnen gezegd hebben dat de ondertekening van een overeenkomst zonder de toestemming van de Palestijnse Autoriteit illegaal zou zijn en als verraad zou worden beschouwd.

Het Fatah-lid verklaarde verder: “De Egyptenaren begrijpen de situatie niet goed en schaden de nationale Palestijnse belangen. Gesprekken met Hamas, die de controle over Gaza door middel van revolutie en zonder toestemming van de Palestijnse Autoriteit heeft verkregen, zijn onacceptabel en duiden op een verzet tegenover de Palestijnse leiding.”

Maandag verklaarde een vooraanstaand lid van Hamas dat er weldra een overeenkomst over een wapenstilstand zou komen, direct na de feestdagen van de Eid-al-Adra. Of een overeenkomst met de terreurorganisatie zich voor Israël zal lonen, is niet zo zeker. Volgens de verklaring van het lid van Hamas zou de organisatie ook na de overeenkomst over een wapenstilstand met Israël de militaire mogelijkheden van Hamas verder opbouwen en ontwikkelen, omdat men de “zionistische vijand” niet zou vertrouwen.

Daarom kan een wapenstilstand alleen maar gunstig zijn voor Hamas om zich in alle rust op een spoedige volgende “ronde” met Israël voor te bereiden, die zeer zeker zal komen, uiterlijk na het einde van de afgesproken perioden van de wapenstilstand.

Bron: www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/28 ... mijn-lijk/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

VS kappen met geld geven aan VN-vluchtelingenorganisatie Palestina

Geplaatst op 1 september 2018

Afbeelding

Mahmoud Abbas: “Aanval op het Palestijnse volk”

De Verenigde Staten betalen niet langer mee aan het VN-agentschap dat Palestijnse vluchtelingen helpt. Volgens woordvoerster Heather Nauert van het ministerie van Buitenlandse Zaken is de VN-organisatie UNRWA een “onherstelbare gebrekkige organisatie”.


De VS wijzen er vooral op dat het groeiende aantal mensen dat UNRWA bijstaat “onhoudbaar” is en vinden dat de organisatie zich al jaren in een “crisismodus” bevindt. De bekendmaking komt een week nadat de VS aankondigden om ook al 200 miljoen dollar te korten op hulpprojecten voor de zogenaamde “Westelijke Jordaanoever” en in de Gazastrook.

Een woordvoerder van UNRWA vindt het besluit “bijzonder spijtig en teleurstellend”. “We verwerpen in de sterkst mogelijke bewoordingen de kritiek dat de UNRWA-scholen, -gezondheidscentra en -noodhulpprogramma’s ‘onherstelbaar gebrekkig’ zijn”. De organisatie biedt hulp aan zo’n 5 miljoen Palestijnse vluchtelingen in kampen in de regio.

De woordvoerder van de Palestijnse president Mahmoud Abbas sprak van een “aanval op het Palestijnse volk”.

Bron: https://tpo.nl

https://ejbron.wordpress.com/2018/09/01 ... palestina/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

“PALESTINA”...

Afbeelding

Toen de Romeinen Judea veroverden, veranderden ze de naam in Palestina om de Joden te dwingen hun connectie met het land te vergeten.

Dus als je zegt: “FREE PALESTINE”, dan bedoel je eigenlijk: “Geef het terug aan wie het werkelijk toebehoort: de Joden”.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Burgemeester van Jeruzalem wil UNRWA uit Jeruzalem hebben

Geplaatst op 5 september 2018

Afbeelding

De burgemeester van Jeruzalem, Nir Barkat, heeft zijn bedoeling herhaald de UNRWA uit Jeruzalem te willen verwijderen. De taken van de organisatie dienen daarna door de stad overgenomen te worden.

Op zijn Twitter-pagina schreef Barkat: “Ik zal de UNRWA uit Jeruzalem verwijderen en haar mislukte diensten door diensten van de stad vervangen. Waar de stad ook werkzaam is, is het Arabische publiek meer tevreden en minder agressief. De verwijdering van de UNRWA uit Jeruzalem zal de hetze en het terrorisme verminderen en de eenheid en soevereiniteit bevorderen.”

Afbeelding

De UNRWA is sinds 1965 voor ongeveer 30.000 bewoners van het “vluchtelingenkamp” Shoafat verantwoordelijk. De organisatie biedt hen stedelijke diensten en houdt zich bezig met hun onderwijs en sociale zorg.

Barkat zei dat hij het stadsbestuur de opdracht zou hebben gegeven om een arbeidsplan voor de verwijdering van de UNRWA uit Jeruzalem voor te bereiden, dat aan de minister-president voorgelegd moet worden. In plaats van de Arabische bevolking in Oost-Jeruzalem te integreren, zou de organisatie er alleen maar aan hebben bijgedragen de betrekkingen van de bewoners tot de staat Israël te verslechteren.

De minister-president van de Palestijnse Autoriteit, Rami Hamdallah, heeft het plan van de burgemeester van Jeruzalem gisteren veroordeeld. Tijdens een kabinetsvergadering in Ramallah zei hij dat de uitlatingen van Barkat een minachting van de internationale gemeenschap, internationale instellingen en van het internationaal recht zouden zijn. Het plan van de burgemeester van Jeruzalem zou de “Palestijnse vluchtelingen” en hun rechten volgens internationaal recht bewust schaden. Dit zou het resultaat zijn van de ondersteuning van de VS voor Israël, dat ertoe aangemoedigd zou worden zijn “agressie” tegen het “hulpeloze” Palestijnse volk voort te zetten.

Bron: www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/09/05 ... em-hebben/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Bij je buurman

Geplaatst op 14 september 2018De vraag waar de Jodenhaat het grootst is? Misschien denken veel mensen Duitsland, gezien de ontwikkelingen in dat land. Nee, het is je eigen buurman. Israël dat zich telkens moet verdedigen tegen de Palestijnse Autoriteit.

De Palestijnse Autoriteit, die momenteel ook eigen kinderen bewapent om in de strijd te gooien, die van geen ophouden weet. Het rapport van de UNCTAD dat uitkwam en erop wees dat donaties naar het Palestijnse volk gevolgen gaat krijgen voor de burgers. Deze conclusie is ook terecht, omdat de gelden die bij de UNHCR terechtkomen weer door de PA worden opgeëist om er raketten en ander wapentuig voor te kunnen kopen.

Ook het Westen is er niet vies van om vele miljoenen naar de terroristen te storten en wordt nu ook in het rapport genoemd als medeschuldig. Het lijkt er telkens naar dat het Westen niets met Joden heeft, ervoor zorgt dat de Joden vertrekken. Hun eigendommen amper tegen terreurgeweld worden beschermd.

Nu heeft Amerika besloten het PLO-kantoor te sluiten. Dit kantoor gaat aan zijn doel voorbij en het is een waarschuwing aan de Hamas om zich in te houden. Deze ruzie zal niet eerder ophouden dan wanneer een van de twee heeft opgehouden te bestaan.

Hamas wil er met Iran er voor zorgen dat Israël van de kaart wordt geveegd. Met de huidige ontwikkelingen in Syrië kan Israël zomaar betrokken worden in een nog groter conflict. En waar dat eindigt...?

(https://israelunwired.com)

Door: “Guardia Angel”

https://ejbron.wordpress.com/2018/09/14/bij-je-buurman/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie