NGO schepen

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47135
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: NGO schepen

Berichtdoor Pilgrim » Ma Aug 13, 2018 4:19 pm

Middellandse Zee: De koelbloedige berekening van de “Aquarius”

Geplaatst op 13 augustus 2018

Afbeelding
141 illegalen opgenomen! “Reddingsschip” Aquarius opnieuw actief als smokkelaar!

De “Aquarius”, het 77 meter lange schip voor de NGO´s “Artsen zonder Grenzen” en “SOS Méditerranée”, schommelt en vist sinds kort weer voor de kust van Libië in het moreel troebele spiegelgladde water. En prompt kruisen er als op bestelling twee houten zielverkopers de koers van het zelfbenoemde “reddingsschip”: opnieuw 141 mensen van de verdrinkingsdood gered, Twittert de bemanning vrijdag zelfverheerlijkend in de “Welt”.

Daarvoor zouden deze mensen in hun boten vijf andere grote schepen zijn tegengekomen, zonder dat die tegelijk een reddingsactie zouden zijn gestart, wil de bemanning van de “Aquarius” naar horen zeggen van de “geredde” mensen gehoord hebben. Dat klinkt zoals: “Schandalig, we hebben volgens het zeerecht een recht op redding. Waarom helpt ons dan niemand?”

Wellicht was de zee te glad, was er geen noodsituatie herkenbaar? Vragen, die de “vrijbuiters” van de “Aquarius” zichzelf helemaal niet stellen. Voor hen is het duidelijk: “Scheepsbemanningen deinzen mogelijkerwijs voor hulp terug, omdat ze daarmee een groot risico ingaan om daarna op volle zee vast te zitten en geen veilige plaats krijgen toegewezen waar ze de drenkelingen naartoe kunnen brengen”, zei de projectcoördinator van de NGO “Artsen zonder Grenzen”, Aloys Vimard, volgens de “Welt”.

Alleen de “Aquarius” doet in haar onwankelbare opvatting over zichzelf alles goed, luidt haar boodschap. Terwijl er van gekwalificeerde “redding” voor de Libische kust door privéredders al lang niet meer kan worden gesproken, nadat Middellandse Zeelanden als Malta en Italië haar schepen, die vanwege hun geringe grootte, capaciteit en reikwijdte sowieso alleen maar als tussenstation geschikt waren, aan de ketting hebben gelegd om een einde te maken aan het levensgevaarlijke aanzuigende effect.

Op dit moment is alleen nog de qua reikwijdte grotere “Aquarius” inzetbaar. Ze tovert de hulpzoekende mensen op het strand iets voor, wat zij alleen getalsmatig al niet in staat is om alleen te steunen. Ze handelt uiteindelijk niet zelfvoorzienend, maar is op vreemde hulp aangewezen. Met het vermoedelijke gevolg dat er opnieuw aangelokte mensen door het reddingsnet vallen en zullen verdrinken. En ze spoelt opnieuw water op de propagandamolen van de maffiose smokkelaars dat de weg naar Europa weer vrij zou zijn en geplaveid met redding. Men zou alleen maar hoeven instappen en aan de horizon met de “redders” via de satelliettelefoon hoeven communiceren.

De NGO´s betwisten fel met de smokkelaars samen te werken, en al helemaal dat zij gemene zaak met hen maken. Wanneer echter de “Aquarius” opduikt voor de Libische kust en veilige redding voorspiegelt, dan geeft ze zodoende ook signalen af aan de smokkelaars; we kunnen weer. De “Aquarius” doet dit in de wetenschap geen veilige haven te kunnen aanbieden. Italië is hard gebleven en heeft het aanmeren verboden.

Het is dus een gewaagde onderneming, die uiteindelijk zou kunnen uitdraaien op een soort chantage. De “Aquarius” daagt het lot een tweede keer uit, nadat ze in juni dagenlang met meer dan 600 “migranten” en “vluchtelingen” naar Spanje moest varen, omdat het schip van Malta en Italië geen toestemming had gekregen om aan te meren. Biedt Spanje weer een lifeline, nadat de bondskanselier haar nieuwe premier Sánchez in haar netten had gestrikt? Sowieso staat vast: de redding van mensenlevens als koelbloedige berekening te bedrijven, is geen humanitaire daad.

Bovendien opereert de “Aquarius”, na alles wat bekend is, in het soevereine gebied van de Libische kustwacht. Deze heeft sinds juni het door het zee- en volkenrecht gegarandeerde commando en de zeggenschap in de door haar gedefinieerde reddingszone. De “Aquarius” zou zich dus moeten onderwerpen aan Libische aanwijzingen. Ze heeft het echter al definitief van de hand gewezen om haar menselijke vracht naar een Libische haven te brengen. De “Aquarius” is daarom een schip zonder haven, op dit moment niets anders dan een drijvend platform, in feite in zelf veroorzaakte zeenood.

Men kan alleen maar speculeren: de vaart van de “Aquarius” is een test om rode lijnen te overschrijden en het zee- en volkerenrecht aan eigen “humanitaire” regels te onderwerpen. Met het doel om de aan de ketting gelegde schepen van de andere NGO´s weer vrij te krijgen, omdat zogenaamd de “nood aan de man is”. Daarvoor spreekt de onbewezen bewering van de “Aquarius” dat bij de redding op zee afgelopen vrijdag vijf andere schepen geweigerd zouden hebben om de 141 “migranten” op te nemen. Deze mening dient echter met de nodige scepsis te worden bekeken. Want het is aan de verantwoordelijke Libische kustwacht om opnemende schepen naar Libische havens te dirigeren. Dat heeft zij onlangs met succes in het geval van de “Asso Ventotto” gedaan.

Bron: www.pi-news.net

Door: “Pluto”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/13 ... -aquarius/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75334
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Ma Aug 13, 2018 5:18 pm

Je gelooft het niet, maar de Aquarius kan terecht in de zuid-Franse havenstad Sète. :nietverstaan:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47135
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: NGO schepen

Berichtdoor Pilgrim » Ma Aug 13, 2018 5:19 pm

Brussel in de weer voor “migranten” op Aquarius

Geplaatst op 13 augustus 2018

Afbeelding

BRUSSEL – In Brussel wordt achter de schermen gewerkt aan een oplossing voor de “vluchtelingen” aan boord van het reddingsschip Aquarius. Volgens een woordvoerster van de Europese Commissie staat het EU-bestuur „in contact met een aantal lidstaten” dat de commissie „heeft benaderd” over de kwestie. Ze wilde niet zeggen om welke landen het gaat.

De Aquarius wacht op toestemming om een EU-haven in te mogen binnenlopen. Het schip bevindt zich ten westen van Malta dat, evenals Italië, weigert het toe te laten. Aan boord zijn 141 mensen, onder wie 67 alleen reizende kinderen. Ze werden vrijdag door de “hulporganisaties” Artsen zonder Grenzen en SOS Méditerranée voor de kust van Libië opgepikt.

Volgens Rome fungeert de Aquarius als ’taxidienst’ voor “migranten” en helpt het mensensmokkelaars met de reddingsacties. Italië vindt het ook een zaak voor Londen aangezien het schip onder de vlag van Gibraltar, een Brits overzees gebied, vaart.

In juni was de Aquarius ook niet welkom in Italië en Malta. De ruim zeshonderd “vluchtelingen” mochten uiteindelijk in de Spaanse havenstad Valencia van boord.

[extra aanhalingstekens door de webmaster E.J. Bron]

Bron: www.telegraaf.nl

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/13 ... -aquarius/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75334
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Di Aug 14, 2018 11:42 am

Artsen zonder Grenzen: boten varen migranten op zee moedwillig voorbij

Bootvluchtelingen die hulp nodig hebben, worden regelmatig voorbij gevaren op de Middellandse Zee. Dat stelt hulporganisatie Artsen zonder Grenzen. Afgelopen vrijdag werden 141 migranten naar eigen zeggen pas gered nadat ze gepasseerd waren door vijf schepen. Onder hen zijn 73 minderjarigen, van wie het overgrote deel alleen reist.

Uiteindelijk werden de migranten opgepikt door de Aquarius, het reddingsschip van AzG. "Ze waren zwak en ondervoed", vertelt woordvoerder Annemarie Loof. "Dit bootje was een dag of twee aan het dobberen, vertelden ze ons. Ze vroegen vissersschepen om hen op te pikken. Toen bleek dat de vissers dat niet wilden, vroegen ze om water of eten. Maar ze kregen niets, een van de vissers bedreigde hen zelfs met een mes."

De Aquarius werd geweigerd door Italië en Malta, en wacht nu op toestemming om een andere EU-haven te mogen binnenvaren. De Spaanse regering heeft al gezegd het schip voorlopig niet toe te laten. Het oppikken van vluchtelingen op schepen ligt gevoelig. Al eerder werd de Aquarius geweigerd aan te meren aan de Italiaanse kust. Na vier dagen dobberen moest het schip uitwijken naar Spanje.

De Spaanse regering is nu minder toeschietelijk, uit angst dat het land een toevluchtsoord wordt voor migranten die door andere landen worden geweigerd.

Schepen zijn wettelijk verplicht om bij een noodoproep op het water te helpen, vertelt Nathan Habers, woordvoerder van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR). "Dat is vastgelegd in verdragen van de Verenigde Naties, waaronder de United Nations Convention on the Law of the Sea (UNCLOS). Een schip moet altijd actie ondernemen en een drenkeling op de een of andere manier helpen. Er mag niet gekeken worden naar nationaliteit of status. Kapiteins mogen dus niet weigeren om drenkelingen een helpende hand te bieden."

"Het coördineren van reddingsacties op zee ligt in de handen van de zogeheten Rescue Coordination Centers (RCC's). Als een schip wordt geconfronteerd met dergelijke omstandigheden, dan wordt het doorgegeven aan het verantwoordelijke RCC. Het RCC bepaalt vervolgens welke actie nodig is en wie die moet uitvoeren. Zo kan een koopvaardijschip ook de opdracht krijgen om drenkelingen te helpen," zegt Habers.

Onveilige plek
Niet alle schepen bieden daadwerkelijk hulp, vertelt Loof. "Er is een risico voor schepen dat ze de vluchtelingen nergens naartoe kunnen brengen. Italië en Malta hebben de Aquarius recent nog geweigerd." Terug naar Noord-Afrika varen is ook geen optie. "Europese wetgeving bepaalt dat een vluchteling niet teruggestuurd mag worden naar een onveilige plek. Libië is niet veilig nu en ook in andere Afrikaanse landen is er geen functionerend asielbeleid."

Dus kan vluchtelingen oppikken een dure beslissing worden, zeker voor commerciële schepen. "Ze moeten omvaren en zijn bang dat ze de haven niet binnen mogen als ze vluchtelingen meebrengen. En tijd kost geld." Volgens Loof hebben schepen in het verleden daarom hun radar tijdelijk uitgezet, om oproepen om vluchtelingen te redden te negeren.

Moeilijk te controleren
Schepen die weigeren hulp te bieden, zijn strafbaar. Maar in de praktijk is het lastig te controleren, vertelt de woordvoerder van Artsen zonder Grenzen. "Het is druk op de Middellandse Zee. Daardoor is het moeilijk te achterhalen welke schepen de fout in gaan."

Habers kan zich niet voorstellen dat kapiteins in de koopvaardij zo zouden handelen. "Koopvaardijschepen hebben een wettelijke en morele verplichting om mensen in nood te helpen. Zo'n situatie raakt je enorm als zeevarende. En helpen wordt juist toegejuicht door de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) van de VN: sommige van onze leden hebben een IMO-certificaat ontvangen voor het redden van drenkelingen."

Niet iedereen is vindt dat migranten zo makkelijk moeten worden opgepikt uit het water. Volgens critici zorgt het juist voor meer migranten op het water. Het zou een aanzuigend effect hebben op mensensmokkelaars. Meer mensen wagen de gevaarlijke oversteek omdat ze weten dat de redding dichtbij is.

Annemarie Loof denkt dat vooral de Europese Unie zijn beleid zou moeten aanpassen, zodat vluchtelingen de gevaarlijke oversteek niet meer hoeven te maken. "Maar het is een complex probleem: ook als medemens zouden kapiteins er iets aan moeten doen. Het weigeren van vluchtelingen is niets nieuws, maar de tolerantie op het water neemt af."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75334
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Di Aug 14, 2018 11:52 am

Wat een pech voor de bemanning van de Aquarius. Wat nu?

"Gibraltar zegt dat het de registratielicentie voor Aquarius beëindigt, omdat de bemanning haar voorwaarden heeft geschonden door als een reddingsschip te fungeren terwijl het als een inspectieschip is geregistreerd. Licentie eindigt op 20 augustus"

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41267
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Mahalingam » Di Aug 14, 2018 7:30 pm

Gedeelde smart is halve smart.
Samen staan wij sterk.
Uit zee gepikte migranten van Aquarius-boot gaan naar vijf Europese landen
De ruim 140 uit zee opgepikte migranten van het omstreden schip Aquarius gaan naar een vijftal Europese landen. Dat meldt de Maltese regering, die de boot toestemming heeft gegeven om aan te meren. De mensen gaan naar Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Portugal en Spanje.

Malta neemt zelf geen mensen van deze boot op. Spaanse media meldden dat Madrid zestig mensen opneemt. Ze spraken eerder van in totaal zes EU-landen die opvarenden zouden opnemen, maar in Valletta (Malta) zijn er slechts vijf genoemd. Portugal had eerder al toegezegd dertig mensen van dit schip op te nemen.
[...]
Gisteren zijn nog 114 drenkelingen naar Malta gebracht nadat de Maltese kustwacht hen op zee had gered. Zestig van deze migranten worden ook naar andere Europese landen overgebracht.
https://www.ad.nl/buitenland/uit-zee-gepikte-migranten-van-aquarius-boot-gaan-naar-vijf-europese-landen~a1d094b8/

Ik vraag mij af: hebben die migranten ook een keuze naar welk land ze afgeschoven worden? Of wordt er over hun en zonder hun beslist?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75334
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Di Aug 14, 2018 8:08 pm

Mahalingam schreef:
Ik vraag mij af: hebben die migranten ook een keuze naar welk land ze afgeschoven worden? Of wordt er over hun en zonder hun beslist?


Ik vermoed dat ze daar geen zeggenschap in hebben. Ik denk dat ze het liefst allemaal naar Duitsland gaan. Maar ja, volgens de bemanning van de Aquarius zijn de meeste van de Afrikanen kinderen, en kunnen zelf geen keuzes maken.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47135
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: NGO schepen

Berichtdoor Pilgrim » Di Aug 14, 2018 9:35 pm

“Aquarius” mag niet meer onder de vlag van Gibraltar varen

Geplaatst op 14 augustus 2018

Afbeelding

In de worsteling om een oplossing voor de “vluchtelingen” op het “reddingsschip Aquarius” voert Frankrijk gesprekken met andere Middellandse Zeelanden. Het doel zou zijn om “snel” een opnamehaven te vinden, zei men maandag in het Élysée-paleis. Ondertussen kondigde Gibraltar aan dat de “Aquarius” niet meer onder de vlag van het Britse overzeese gebied zou mogen varen. Als motivering zei men dat het schip in Gibraltar als onderzoeksschip werd geregistreerd, niet als reddingsschip.

De Franse president verwees er tegelijkertijd naar dat het internationale zeerecht zou voorschrijven dat in de dichtstbijzijnde haven aangemeerd zou moeten worden. Omdat het schip zich tussen Italië en Malta zou bevinden, zouden de Franse havens niet de dichtstbijzijnde zijn. Parijs uitte haar spijt over de “zeer harde politieke houding” van de Italiaanse regering.

De nieuwe “populistische” regering in Italië, vroeger het belangrijkste land van aankomst voor “bootvluchtelingen”, wil het aantal aankomende “vluchtelingen” tot nul terugbrengen. In juni besloot minister van binnenlandse Zaken Matteo Salvini van de rechtse partij LEGA dat schepen van hulporganisaties met “vluchtelingen” aan boord niet meer mogen aanmeren in Italiaanse havens. Ook Malta weigert herhaaldelijk het aanmeren van schepen met “geredde bootvluchtelingen”.

Meert de “Aquarius” in Frankrijk aan?
De directeur van de Franse haven Sète, Jean-Claude Gayssot, zei tegenover het persbureau AFP bereid te zijn om de “Aquarius” te laten aanmeren. Voorwaarde daarvoor zou echter groen licht van de Franse autoriteiten zijn. De “vluchtelingen” op de “Aquarius” zijn overwegend afkomstig uit Somalië en Eritrea. De helft van hen zijn kinderen.

Gibraltar heeft ondertussen aangekondigd de vlag aan de “Aquarius” te onttrekken. Het schip zou als onderzoeksschip zijn geregistreerd en niet als reddingsschip, zei men. Daarvoor had de Italiaanse regering Groot-Brittannië ertoe opgeroepen de zich aan boord bevindende “migranten” op te nemen, omdat het schip onder de vlag van het Britse overzeese gebied zou varen.

Bron: www.krone.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/14 ... tar-varen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47135
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: NGO schepen

Berichtdoor Pilgrim » Di Aug 14, 2018 11:18 pm

Er mogen weer “migranten” gesmokkeld worden: Malta laat de “Aquarius” met 141 Afrikanen aanmeren

Geplaatst op 14 augustus 2018De “migranten” zouden daarna over Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Portugal en Spanje verdeeld worden, deelde de regering van Malta vandaag mee.

De Portugese regering had zich daarvoor bereid verklaard om een deel van de Afrikanen op de “Aquarius” op te nemen. Het land zou 30 van de 244 “migranten”, die op dit moment op de “Aquarius” en andere schepen in Malta vastzitten, kunnen opnemen, deelde de regering in Lissabon mee.

Bron: https://politikstube.com

Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/14 ... -aanmeren/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47135
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: NGO schepen

Berichtdoor Pilgrim » Di Aug 14, 2018 11:33 pm

NGO-schip “Open Arms” mag uit Spanje vertrekken

Geplaatst op 14 augustus 2018

Afbeelding

Het NGO-schip “Open Arms” heeft na een eerste verbod en meer dagen onzekerheid de haven van de Zuid-Spaanse stad Algeciras mogen verlaten.

Het schip zou vandaag zijn vertrokken, deelden de Spaanse activisten mee. Men zou nu eerst in Barcelona van bemanning willen wisselen en daarna de activiteiten in de Middellandse Zee weer willen hervatten, deelde de NGO “Proactiva Open Arms” op de sociale netwerken mee.

Zaterdag hadden de autoriteiten het vertrek van de activisten nog verhinderd. Na een inspectie zou het schip eerst toestemming hebben gekregen om zijn reis voort te zetten, had de oprichter van de organisatie, Oscar Camps, op Twitter verklaard.

Toen het schip al buiten de Bocht van Algeciras was, zou het opdracht hebben gekregen om naar de haven terug te keren. Een woordvoerster van de autoriteiten werd door het persbureau “Europa Press” met de woorden geciteerd dat men nog vragen had met betrekking tot de bemanning.

De “Open Arms” had donderdag 87 voor de Libische kust verzamelde “migranten” naar Spanje gebracht.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/14 ... ertrekken/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41267
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Mahalingam » Vr Aug 17, 2018 1:22 pm

Is er een Europa-brede actie aan de gang onder onze linkse Gutmenschen in alle havensteden om zich solidair te verklaren met de NGO boten?
Deugstad Amsterdam bij de spits af?
GroenLinks: Laat Amsterdam reddingsschepen met vluchtelingen verwelkomen
Reddingsschepen als de Aquarius moeten altijd welkom zijn in de haven van Amsterdam, betoogt Tirza de Fockert, GroenLinks-raadslid in Amsterdam. 'Onze stad biedt al eeuwenlang een veilige haven aan mensen die worden vervolgd, onderdrukt of verbannen.'
Wie levens redt van mensen die zo kwetsbaar zijn dat ze het als enige uitweg zien om de helse tocht over de Middellandse Zee te ondernemen, moet op ons kunnen rekenen. Schepen die mensenlevens redden leg je niet aan de ketting. Die haal je veilig de haven binnen, en je laat ze vrij uitvaren om door te gaan met hun werk. Als EU-lidstaten ze dan toch toegang weigeren, zijn ze wat GroenLinks betreft welkom in de haven van Amsterdam. Ook als de Nederlandse overheid of de EU ze willen weigeren.
https://www.trouw.nl/opinie/groenlinks-laat-amsterdam-reddingsschepen-met-vluchtelingen-verwelkomen~a49b799d/
Republiek Islamsterdam. Dat laatste is een versie van het bekende "Jullie wetten zijn de onze niet."
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75334
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Di Aug 21, 2018 6:37 pm

Italië laat geredde migranten niet ontschepen

Een Italiaans kustwachtschip met 177 geredde migranten aan boord is gearriveerd in de haven van Catania. De migranten mogen echter pas van boord als andere EU-lidstaten bereid zijn ze op te vangen, zeggen bronnen binnen het ministerie van Binnenlandse Zaken tegen persbureau ANSA.

Het schip heeft de migranten vorige week uit zee gehaald. De Italiaanse autoriteiten hadden dertien migranten die dringend medische hulp nodig hadden overgebracht naar het eiland Lampedusa. Rome vond eigenlijk dat Malta verantwoordelijk was voor de migranten, maar de regering van die eilandstaat weigerde de groep op te nemen.

Minister Matteo Salvini (Binnenlandse Zaken) heeft aangegeven de migranten te willen terugsturen naar Libië als ze niet worden verspreid over de EU. De politicus van anti-immigratiepartij Lega vindt dat zijn land al genoeg asielzoekers en vluchtelingen heeft opgevangen. Het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Brussel formeel om hulp gevraagd, bericht ANSA.

Een woordvoerster van VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR zegt dat de geredde migranten dringend hulp nodig hebben. ,,De mensen aan boord zijn mishandeld, gefolterd en zijn slachtoffers van mensenhandel'', aldus Carlotta Sami. Zij stelt dat de migranten het recht hebben asiel aan te vragen. ,,Dat is een fundamenteel recht, geen misdrijf.''
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20583
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor King George » Wo Aug 22, 2018 12:33 pm

De migranten mogen echter pas van boord als andere EU-lidstaten bereid zijn ze op te vangen


Wedden dat Nederland wel weer intekent?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20583
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor King George » Wo Aug 22, 2018 1:10 pm

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20583
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor King George » Wo Aug 22, 2018 1:13 pm

Kunnen wij in Europa trouwens ook op AzG rekenen als hier een mazelen epidemie uitbreekt? Want die epedemie wordt door datzelfde AzG hier volop naar Europa verscheept.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75334
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Zo Aug 26, 2018 12:48 am

Alle migranten mogen Italiaans schip verlaten

Alle migranten mogen het Italiaanse schip Diciotti verlaten. Minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini laat weten dat een oplossing is gevonden. Rond de honderd migranten wordt door Italiaanse Katholieke Kerk opgevangen. Daarnaast nemen Ierland en Albanië elk twintig opvarenden over.

Het was lange tijd onzeker wat er met de migranten zou gebeuren. Het schip van de Italiaanse kustwacht ligt sinds maandag in de havenstad Catania op Sicilië. Italië weigerde de mensen aan boord de toegang en eiste van andere EU-lidstaten dat ze migranten overnamen.

Dertien migranten die medische hulp nodig hadden, mochten het Italiaanse schip eerder op zaterdag verlaten. De overige 137 opvarenden, vooral Eritreeërs die asiel willen aanvragen, verkeerden nog lang in onzekerheid.

Salvini
Italiaanse aanklagers onderzoeken intussen of minister en vicepremier Salvini zich schuldig heeft gemaakt aan het illegaal gevangen houden van opvarenden. Salvini, die van de rechts-nationalistische partij Lega is, zei daarop dat hij „klaar staat en trots is om gearresteerd te worden, omdat ik vecht om de Italiaanse grens te verdedigen.”

De maritieme gezondheidsautoriteiten bevolen zaterdag dat een groep opvarenden met gezondheidsproblemen onmiddellijk aan wal gebracht moest worden. Het gaat om zeven vrouwen en zes mannen. Drie van hen hebben mogelijk tuberculose, twee een longontsteking, meldden Italiaanse media.

Over het schip is veel te doen sinds het een groep van zo’n 190 migranten van zee redde. Veertig van hen, onder wie de minderjarigen, werden al eerder aan wal gebracht, maar de anderen moesten op last van de regering aan boord blijven.


Rond de honderd migranten wordt door Italiaanse Katholieke Kerk opgevangen...Wat moeten we ons daar van voorstellen? Gaan die honderd mensen naar het vatikaan? Of worden ze verscheept naar kloosters in omligende landen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41267
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Mahalingam » Ma Aug 27, 2018 1:31 pm

Van de 140 bijna-drenkelingen zijn er zeker vier niet zielig.
Four suspected people smugglers among migrants rescued by Italian coastguard
The migrants, most of whom are believed to be from Eritrea, were given permission to come ashore early on Sunday after a five-day standoff between the Italian government and the EU, UN refugee agency and aid organizations.

As the rest of the group headed to a shelter, on Sunday evening Italian police detained three Egyptians and one Bangladeshi national suspected of helping to organize the boat crossing that left around 200 people in the waters between Malta and Sicily, where they were rescued by the Diciotti some 11 days ago.

According to Ansa news agency, the four are accused of criminal association for the purposes of human trafficking, aiding illegal immigration, illegal entry by procurement, and sexual violence.
https://www.thelocal.it/20180827/four-suspected-people-smugglers-human-trafficking-diciotti-migrants-italy
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47135
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: NGO schepen

Berichtdoor Pilgrim » Wo Aug 29, 2018 1:02 am

Hildesheim: Burgemeester maakt zich sterk voor NGO-smokkelaars

Geplaatst op 28 augustus 2018

Afbeelding

“Redding op zee”: Griekse politie uit zware beschuldigingen

Dus toch! Wat door de zelfbenoemde NGO-redders heftig wordt betwist, namelijk gemene zaak te maken met de smokkelaars aan land, werd nu in grotere omvang in ieder geval op Lesbos bevestigd. Talrijke helpers van NGO´s handelden als smokkelaars, is de Griekse politie achtergekomen. Waaronder een Duitser.


De “Neue Zürcher Zeitung” bericht hier over dat op het Griekse eiland Lesbos 30 personen, onder wie 24 buitenlanders, systematisch de overtocht van migranten van Turkije naar Griekenland ondersteund zouden hebben. Nu deelde de Griekse politie mee dat de NGO-smokkelaars in contact zouden hebben gestaan met mensen in Turkije, die hen informatie over komende overtochten geleverd zouden hebben.

De leden van deze organisatie zouden volgens de “Neue Zürcher Zeitung” ook schenkingen in eigen zak gestoken hebben. Griekse justitie zou een onderzoek zijn begonnen.

Media op Lesbos berichten dat een van de gearresteerde personen een Duitse zou zijn. Hij zou in een auto met een vals kenteken van het Griekse leger hebben gereden. De politie nam ook radioapparatuur in beslag, waarmee de politie, het Europese grensagentschap Frontex en de kustwacht illegaal werden afgeluisterd.

Zulke praktijken schijnen echter menig gemeentepoliticus in Duitsland in het geheel niet te storen. De gemeenteraad van de Duitse stad Hildesheim onder zijn buitenlander-vriendelijke burgemeester Ingo Meyer maakte zich nu sterk voor de redding op zee en eiste in een besluit dat Europese landen onmiddellijk zouden moeten stoppen met de “belemmering van NGO´s in de Middellandse Zee”. De AfD stemde volledig tegen de verklaring. De vraag naar de gemeentelijke bevoegdheid en competentie voor de “redding op zee” in de Middellandse Zee, de afstand Hildesheim/Malta bedraagt per slot van rekening hemelsbreed 1800 kilometer, schoven de gemeenteraadsleden van Hildesheim aan de kant: dat zou “geen kwestie van de bevoegdheid en de competentie, maar van de houding zijn”, zei men.

Bron: www.pi-news.net

Door: “Lupo”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/28 ... okkelaars/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41267
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Mahalingam » Vr Sep 07, 2018 8:35 pm

Ariel schreef:Alle migranten mogen Italiaans schip verlaten

Alle migranten mogen het Italiaanse schip Diciotti verlaten. Minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini laat weten dat een oplossing is gevonden. Rond de honderd migranten wordt door Italiaanse Katholieke Kerk opgevangen. Daarnaast nemen Ierland en Albanië elk twintig opvarenden over.
[...]

Er is dus over die migranten beslist. Maar komt dat overeen met hun wens? Naar Albanië gaan b.v.?
Ze stemmen dus met hun voeten.
Salvini meldet Flüchtlinge als verschwunden
Tagelang harren 144 Flüchtlinge an Bord des Rettungsschiffs "Diciotti" aus, weil Italiens Innenminister Salvini sie zunächst nicht an Land gehen lässt. Dieser behauptet nun, dass 50 der Geflüchteten verschwunden seien - und zweifelt deren Fluchtursachen an.

De meeste van de 50 verdwenen vluchtelingen komen uit Eritrea en zijn nu dus verder op de vlucht.
https://www.n-tv.de/politik/Salvini-meldet-Fluechtlinge-als-verschwunden-article20608983.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75334
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Zo Sep 23, 2018 2:32 pm

Salvini blijft ngo-schepen met illegale migranten weigeren

De Aquarius, een schip van de ngo’s Artsen Zonder Grenzen en SOS Méditerranée, moet opnieuw op zoek naar een veilige haven met illegale migranten aan boord. Terugkeren naar Libië met de migranten weigeren de ngo’s, maar in Europa lijkt ook geen oplossing te vinden te zijn. Italië en Malta lieten al weten het schip geen toegang te zullen verlenen. Dat meldt Metro.

De problematiek van illegale bootmigratie vanuit Afrika naar Europa sleept al jaren aan en treft vooral landen gelegen aan de Middellandse Zee, zoals Italië en Griekenland. Met het nieuwe aantreden van de nieuwe rechtse Italiaanse regering waait er echter een nieuwe wind door Europa. Kersvers Italiaans minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (Lega) stelde een einde te willen maken aan illegale migratie en wil 500.000 illegalen het land uitzetten.

Salvini voegt daad bij woord en weigerde enkele maanden geleden voor het eerst een ngo-schip, genaamd de ‘Aquarius’, met 600 bootmigranten toe te laten tot Italië. Daarna bleef hij ngo-schepen consequent weigeren. Hij richtte zich daarbij ook tot de ngo’s, die zich volgens Salvini schuldig maken aan illegale immigratie. “Wij zijn de baas in ons eigen huis. De goede tijden voor jullie zijn ECHT VOORBIJ, begrepen?”

Moeilijke zoektocht naar haven

Het ngo-schip de Aquarius, een schip van de hulporganisaties Artsen Zonder Grenzen en SOS Méditerranée, moet nu opnieuw naar een haven waar het kan aanmeren. Enkele dagen geleden pikte het reddingschip 11 migranten op die ronddobberden in een kleine boot voor de Libische kust. De hulporganisaties weigeren om de migranten terug te brengen naar Libië, en dus wordt er in Europa naar oplossingen gezocht.

Al snel liet Italiaans minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (Lega) weten dat er geen sprake van kan zijn dat het ngo-schip in Italië mag aanmeren. “Ze weigeren samen te werken met Libië en nu varen ze op de Middellandse Zee. Ik zeg het en ik herhaal het: ‘Ga waar je wilt, maar niet naar Italië'”, aldus Salvini op Twitter. Ook Malta maakte al duidelijk dat geen toegang zal verlenen aan het ngo-schip.

De Aquarius lijkt dus opnieuw een moeilijke zoektocht naar een haven in het vooruitzicht te hebben. Intussen zou de Aquarius nog het enige schip van een privé organisatie zijn dat in de buurt van de Libische kustwacht rondvaart en daar migranten van smokkelboten vist. Vele ngo’s zouden die activiteiten stopgezet hebben nadat er alsmaar meer kritiek kwam op die modus operandi en ze bovendien vaak nergens mogen aanmeren sinds het aantreden van Salvini.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47135
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: NGO schepen

Berichtdoor Pilgrim » Zo Sep 23, 2018 4:10 pm

Salvini werkt: Ook Panama onttrekt de vlag aan smokkelschip “Aquarius”

Geplaatst op 23 september 2018

Afbeelding

Nadat de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini in Panama heeft geïntervenieerd, onttrekt het Midden-Amerikaanse land de “Aquarius 2” de registratie. Het schip mag de vlag niet meer gebruiken. Daarvoor had Gibraltar al op dezelfde wijze gereageerd.

De in Italië ondertussen als een popster bejubelde LEGA-politicus Salvini boekt zodoende het volgende succes in zijn restrictieve migratiepolitiek. De Panamese scheepvaartautoriteit deelde op haar website mee dat ze ermee begonnen zou zijn de registratie van het schip ongedaan te maken, omdat de “Aquarius 2” volgens “internationale berichten” juridische procedures zou misachten als het om het opnemen van immigranten aan de Middellandse Zeekusten zou gaan.

Panama verklaart dat de Italiaanse autoriteiten er de aandacht op gevestigd zouden hebben dat “de kapitein van het schip weigert om de opgenomen migranten en vluchtelingen naar hun landen van herkomst terug te brengen”.

Al in augustus had Gibraltar de registratie aan het schip onttrokken – daarom lag de “Aquarius” vast in de haven van Marseille, regelde de registratie in Panama en veranderde haar naam in “Aquarius 2”. Sinds donderdag heeft het schip elf migranten aan boord, die door de bemanning voor de Libische kust werden uitgenodigd om hen naar Europa te brengen.

Het door de NGO´s “SOS Méditerranée” en “Artsen zonder Grenzen” geëxploiteerde smokkelschip mocht onlangs noch in Malta nog in Italië aanmeren. In juni zorgde het voor krantenkoppen, omdat het met meer dan 600 zogenaamde “vluchtelingen” dagenlang in de Middellandse Zee ronddoolde zonder een haven te vinden. Toen haalde de linkse regering het schip naar Valencia, liet de zwarte Afrikanen aan land en stuurde ze richting Duitsland. Want daar wilden ze naartoe. Via de Duits-Franse grens konden de migranten – bijna uitsluitend mannen – Duitsland binnenkomen.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/09/23 ... -aquarius/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20583
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor King George » Ma Sep 24, 2018 11:05 am

Op welke (EU-)landen zal nu een beroep gedaan worden om een vlaggetje ter beschikking te stellen?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75334
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Di Sep 25, 2018 10:08 am

King George schreef:Op welke (EU-)landen zal nu een beroep gedaan worden om een vlaggetje ter beschikking te stellen?


Misschien Zweden?

Frankrijk helpt migrantenschip Aquarius

Parijs zoekt een „Europese oplossing” voor een schip dat voor de kust van Libië met 58 opgepikte migranten vaart, de Aquarius. Franse media meldden dat medewerkers van premier Edouard Philippe op verzoek van de hulporganisaties SOS Méditerranée en Artsen zonder Grenzen bekijken waar de boot heen kan en waar dan vervolgens de migranten naartoe gaan.

De boot wordt gerund door de twee hulporganisaties. Fréderic Penard van SOS Méditerranée heeft gezegd dat het schip inmiddels onderweg is naar Marseille. Maar Frankrijk lijkt daar niet van gediend, want het land heeft toen Italië en Malta afgelopen zomer besloten de omstreden reddingsschepen van particuliere hulporganisaties niet meer toe te laten, nog geen enkel reddingsschip laten aanmeren.

De Aquarius is het laatste reddingsschip dat nog in dit deel van de Middellandse Zee actief is. Het vaart onder Panamese vlag, maar de maritieme autoriteiten in dat Latijns-Amerikaanse land hebben zondag laten wetend dat de registratie van het schip wordt geschrapt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20583
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor King George » Di Sep 25, 2018 12:06 pm

De enige echte juiste Europese oplossing lijkt mij terug naar Libië.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 41267
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Mahalingam » Di Sep 25, 2018 5:16 pm

:bulb: Europese oplossing :bulb:
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten