Politiek in Zweden

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45783
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Politiek in Zweden

Berichtdoor Pilgrim » Do Aug 23, 2018 10:04 pm

OSCE stuurt voor het eerst verkiezingswaarnemers naar Zweden

Geplaatst op 23 augustus 2018

Afbeelding

De OSCE stuurt voor het eerst in haar historie verkiezingswaarnemers naar de parlementsverkiezingen in Zweden. Men vreest gesjacher met de verkiezingen ten nadele van de Zwedendemocraten. Niet ten onrechte: bij de al begonnen vervroegde verkiezingen ontbraken op de nodige stembiljetten de Zwedendemocraten.

Zweden staat vermoedelijk voor het grootste politieke keerpunt in zijn lange geschiedenis. Op 9 september wordt het nieuwe parlement, de Riksdag, gekozen. Alle peilinginstituten zijn het er over eens dat de verkiezingen een overweldigend succes voor de Zwedendemocraten (SD) zullen worden. Men is het er alleen maar over oneens of de SD ook de grootste partij zal worden of dat de sociaaldemocraten (S) hun leidende positie toch nog kunnen verdedigen.

De OSCE vreest, vermoedelijk niet helemaal ten onrechte, verkiezingsmanipulaties bij de parlementsverkiezingen, vooral ten koste van de SD, en stuurt daarom voor het eerst internationale verkiezingswaarnemers naar Zweden (“Dagens Nyheter”). Dat deze vrees terecht bestaat, hebben steekproeven in de al begonnen vervroegde verkiezingen aangetoond: op veel stembiljetten ontbraken de Zwedendemocraten, hoewel ze in het hele land in alle kiesdistricten meedoet.

Afbeelding

Bovendien moeten de verkiezingswaarnemers ook controleren op welke manieren de financiële middelen voor de diverse verkiezingscampagnes tot stand zijn gekomen. Want anders dan in veel andere landen zijn in Zweden politieke partijen (nog) niet verplicht hun financiën openbaar te maken. Vooral de uitvoering van de verkiezingen staat echter in de belangstelling. In Zweedse stembureaus was het tot nu toe gebruikelijk dat de stembiljetten niet geheim werden gehouden, maar gewoon openlijk overal lagen en iedereen kon zien wie wat of op wie gestemd had. In het vervolg zullen daarom ook in Zweden bij alle verkiezingen afgeschermde verkiezingscabines worden opgesteld. Dat echter vindt pas plaats na de over twee weken beginnende parlementsverkiezingen.

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/23 ... ar-zweden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45783
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politiek in Zweden

Berichtdoor Pilgrim » Za Sep 08, 2018 6:05 pm

Verkiezingen Zweden: Gezin leider anti-immigratie partij met onthoofding bedreigd

Xander, 08-09-2018

Afbeelding
Jimmie Akesson, leider van de rechtse vrijheidspartij Zweden Democraten. (Afbeelding: Getty Images (4)).

Gemeenteraadslid Groenen belooft liberalen de stemmen van duizenden moslims als hij toestemming krijgt voor bouw nieuwe moskee – Sociaaldemocratische kandidaat van lijst gehaald nadat hij schreef dat de islamitische wet boven de Zweedse wet moet worden gesteld

Als de peilingen kloppen zullen de verkiezingen in Zweden morgen een ware slachting opleveren voor de traditionele partijen, die door het openzetten van de grenzen het ooit zo vreedzame Scandinavische land in een ‘islamitisch hellegat’ hebben veranderd. Met behulp van de ook daar door links gecontroleerde media probeert de gevestigde orde er alles aan te doen om de anti-immigratie partij die fors lijkt te gaan winnen, de Zweden Democraten, zwart te maken. Gisteren drukte een Zweedse krant een brief af met het logo van ISIS, waarin gedreigd wordt dat de leider van deze partij en diens 4 jarige zoontje zal worden onthoofd als hij zich niet voor morgen terugtrekt.

De dreigbrief aan Jimmie Akesson en zijn zoontje was geschreven in het Arabisch en het Zweeds, en bevatte ook regels die afkomstig zijn van een ISIS strijdlied. De politie onderzoekt momenteel of de doodsbedreiging echt afkomstig is van een ISIS cel in Zweden.

Eerder werd een kandidaat van de sociaaldemocraten betrapt op het verspreiden van in het Arabisch geschreven leugens over de Zweden Democraten op social media. Zo beweerde hij dat de partij grote aantallen migranten wil deporteren, en halal vlees wil verbieden. (1)

Een andere sociaaldemocraat werd van de lijst afgevoerd omdat hij tijdens de campagne had gezegd dat de islamitische wetten boven de Zweedse moeten worden gesteld, dat vrouwen van Arabische afkomst allemaal een sluier moeten dragen, en dat zieke moslimkinderen niet in door niet-islamitische artsen zouden moeten worden behandeld.

Moslim gemeenteraadslid Groenen biedt stemmen aan in ruil voor bouw moskee
Nog een ander schandaal: een gemeenteraadslid van de Groene Partij, Ali Khalil, bood in Botkyra een lid van de liberale partij Moderaterna de stemmen van 3000 moslims aan in ruil voor een bouwvergunning voor een nieuwe, veel grotere moskee. Toen geheime geluidsopnames van zijn voorstel uitlekten, werd Khalil van de kieslijst gehaald. En pas op dat moment toonden de liberalen zich ‘geschokt’, want eerder beloofden ze de moslimleider serieus over diens voorstel na te denken.

Staatsdeskundige Bo Rothstein gaf als commentaar dat het op deze manier proberen te kopen van stemmen een teken is van een zwakke democratie, iets dat normaal gesproken alleen in Derde Wereldlanden voorkomt. ‘Het is een variant van politieke corruptie.’ Nog ongewoner is het volgens hem dat een politieke tegenstander (de liberalen) aanvankelijk nog leek te willen onderhandelen ook over dit anti-democratische voorstel. (2)

De sociaaldemocraten dreigen morgen net als eerder in Nederland en Duitsland hun grootste nederlaag ooit te gaan lijden. De Zweden Democraten liggen op koers om bijna net zo groot te worden, en volgens sommige opiniepeilers zelfs groter. De enorme geweld- en criminaliteit explosie als gevolg van het binnenlaten van honderdduizenden moslimmigranten is samen met het lidmaatschap van de EU het belangrijkste onderwerp waar de verkiezingen om draaien. (3)

Wilders al veel vaker met de dood bedreigd door moslims
In eigen land werd onlangs PVV-leider Geert Wilders voor de zoveelste keer met de dood bedreigd toen hij een cartoonwedstrijd over de islamitische profeet (annex pedofiele massamoordenaar) Mohammed wilde organiseren. Wilders besloot die wedstrijd te schrappen omdat ook andere Nederlanders het gevaar liepen het slachtoffer te worden van radicale moslims.

Kort daarna stak een Afghaanse moslimmigrant op Amsterdam CS twee Amerikaanse toeristen met een mes neer, die daarbij zwaar gewond raakten. Zijn motief: Nederland heeft niet genoeg respect voor de islam.

Xander

(1) Breitbart
(2) Breitbart
(3) Breitbart
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... g-bedreigd
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74392
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politiek in Zweden

Berichtdoor Ariel » Za Sep 08, 2018 9:42 pm

Spannend morgen. Ik hoop dat de Zweedse Democraten grof winnen. Dit is waarschijnlijk de laatste kans voor de Zweden om hun land te redden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45783
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politiek in Zweden

Berichtdoor Pilgrim » Zo Sep 09, 2018 4:06 pm

Zweden gaat vandaag rechts-realistisch stemmen, Zweedse PvdA zal worden weggevaagd

Door: Redactie, 11:50, 09 september 2018

Afbeelding

Als dank voor het “tolerant” en “inclusief” opvangen van 160.000 Syrische apothekers, kaakchirurgen en ingenieurs

Zweden kiest vandaag vanaf 08.00 uur onder meer een nieuw parlement, de Riksdag, van 349 zetels. Het lang door de sociaaldemocraten van premier Stefan Löfven gedomineerde politieke landschap lijkt heel anders te worden. Dat komt vooral door de verwachte winst van de rechts-realistische Zweden Democraten (SD) van Jimmie Åkesson en van andere deelnemers die niet tot de traditioneel toonaangevende partijen behoren.


Veel kiezers zouden die partijen verlaten, zoals ook elders in West-Europa. Ze hebben verschillende grieven jegens de overheid, maar de golf in 2015 van meer dan 160.000 vooral Syrische asielzoekers heeft veel wrijving en volgens velen een golf aan misdaden veroorzaakt. De SD heeft dit vrijwel als enig thema en profiteert daar nog steeds van, ondanks het feit dat de immigratiestroom drastisch is ingedamd door de regering van Löfven.

Zijn oude sociaaldemocratische partij lijkt niet eens meer op een kwart van de stemmen te kunnen rekenen, een historisch dieptepunt. De SD zou met bijna een vijfde van de stemmen doorbreken als tweede partij, nog voor de liberalen die zich Gematigden noemen. Zij staan onder leiding van Ulf Kristersson en lopen in peilingen net iets achter op de SD. De eerste prognoses worden na sluiting van de stembureaus zondag om 20.00 uur verwacht.

Maandag moeten de partijen, die tot nog toe niets te maken wilden hebben met Åkesson, zich afvragen of ze een coalitie kunnen smeden zonder zijn hulp.

Anp

https://tpo.nl/2018/09/09/zweden-gaat-v ... eggevaagd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Politiek in Zweden

Berichtdoor Mahalingam » Zo Sep 09, 2018 7:16 pm

De hele MSM besteed aandacht vandaag aan de verkiezingen.
In het StaatsJournaal werden de angsten van Mohammedanen breed uitgemeten. Er waren veel hoofddoeken in beeld (die bedreigd worden door de SD, zo meen ik te moeten begrijpen).
Elders in de MSM:

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Aan deze beelden zou je niet zeggen dat er in Zweden verkiezingen zijn.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74392
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politiek in Zweden

Berichtdoor Ariel » Zo Sep 09, 2018 8:45 pm

Duimen voor nog een beter resultaat....Exitpoll: Zweden Democraten (SD) op flinke winst bij verkiezingen Zweden.

De SD lijkt daarmee de tweede partij van het land te worden. De sociaaldemocraten van zittend premier Stefan Löfven, die al decennia regeren in Zweden, blijven met 26 procent van de stemmen de grootste. Dat is een verlies van vier procent.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45783
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politiek in Zweden

Berichtdoor Pilgrim » Zo Sep 09, 2018 8:48 pm

Zweedse verkiezingen 2018
Red Ice TV – 9 sep 2018Peter Sweden: Live verslaggeving Zweedse verkiezingen
PeterSweden - 1 uur geleden gestart met streamen

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45783
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politiek in Zweden

Berichtdoor Pilgrim » Zo Sep 09, 2018 8:51 pm

ZWEDEN...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Politiek in Zweden

Berichtdoor Mahalingam » Ma Sep 10, 2018 12:08 pm

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Politiek in Zweden

Berichtdoor Mahalingam » Ma Sep 10, 2018 12:20 pm

Als in Duitsland uit noodzaak (cordon sanitaire) de SPD en de CDU samen kunnen regeren, zou zo iets in Zweden dan niet kunnen nu er noodzaak toe is?
Sweden PM invites opposition to talks as far-right make election gains
Prime Minister Stefan Löfven invited the centre-right opposition Alliance to talks aimed at a "cross-bloc cooperation", after his Social Democrats remained the biggest party with 28.4 percent of votes, its weakest election score in a century.
He said the election result marked "the death of bloc politics" in Sweden.

At the head of one of the few left-wing governments in Europe, Löfven's bloc appeared to hold 144 of 349 seats in parliament, one seat more than the Alliance, with votes in 99.8 percent of districts counted.
That is well short of the 175 needed for a majority.

Just 30,000 votes separated the two blocs. But some 200,000 votes from Swedes who live abroad, which could tip the balance, were only to be counted Wednesday.

The four-party Alliance -- made up of the conservative Moderates, Christian Democrats, Liberals and Centre -- rejected Löfven's invite, urging him to resign as it reiterated its determination to form its own government.
https://www.thelocal.se/20180910/sweden-pm-invites-opposition-to-talks-as-far-right-make-election-gains
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74392
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politiek in Zweden

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 10, 2018 8:37 pm

Een sfeer plaatje van de verkiezingen in Zweden. Kijk eens hoe schattig moslims zijn wil het NRC ons laten geloven.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45783
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politiek in Zweden

Berichtdoor Pilgrim » Ma Sep 10, 2018 9:45 pm

Zweden – niet voor rede vatbaar

Geplaatst op 10 september 2018

Afbeelding
Het parlement in Stockholm.

De Zweden willen blijkbaar “gewoon zo doorgaan”, zoals blijkt uit de voorlopige uitslagen van de parlementsverkiezingen van gisteren.

Bij de parlementsverkiezingen gisteren in Zweden vonden geen ingrijpende veranderingen plaats. Volgens verwachting moesten de sociaaldemocraten (S) en de Moderaterna (M) veren laten, terwijl de Zwedendemocraten (SD) winst konden boeken. De vooral door het links-liberale establishment gevreesde ruk naar rechts bleef echter grotendeels uit, hoewel nog de vraag is of de Groenen de kiesdrempel gehaald hebben.

Maar volgens de voorlopige resultaten is er sprake van een politieke patstelling: het midden-linksblok staat op 40,6%, het midden-rechtsblok op 40,2%, de Zwedendemocraten op 17,6%, wat duidelijk lager is dan de resultaten in de peilingen, die een verdubbeling van de stemmen voor de SD tot 25% voorspeld hadden. De regerende sociaaldemocraten halen 28,4% van de stemmen – zo weinig als nog nooit sinds 1917.

Het blok “De Roodgroenen” zal vermoedelijk 144 zetels krijgen (-15), het blok “Alliantie voor Zweden” 143 zetels (+2). De Zwedendemocraten kunnen vermoedelijk op 62 zetels rekenen (+13). Dat betekent echter ook: onder omstandigheden zouden de midden-rechtse partijen een door de SD gedoogde minderheidsregering kunnen vormen.

Alhoewel de Zwedendemocraten winst konden boeken, blijkt desondanks dat het in het Scandinavische land ondanks de toenemende migranten- en bendecriminaliteit, het stijgende aantal (groeps-)verkrachtingen door immigranten uit het Midden-Oosten en Afrika blijkbaar nog niet genoeg is.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/09/10 ... e-vatbaar/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45783
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politiek in Zweden

Berichtdoor Pilgrim » Ma Sep 10, 2018 10:43 pm

Zweedse premier doet beroep op ‘goede krachten’ na winst rechtse SD

Geplaatst op 10 september 2018

Afbeelding
De “sociaaldemocratische” Zweedse minister-president Stefan Löfven.

Tijdens de Zweedse verkiezingen, die zondag plaatshadden, hebben de Zweden Democraten (SD) een flinke winst geboekt. Hoewel de partij minder groot is geworden dan verwacht, voert de SD het rechtse blok aan in het politiek versnipperde land. Toch roept de sociaaldemocratische premier Stefan Löfven anderen op de rechts-nationalistische partij uit te sluiten van regeringsdeelname.

De sociaaldemocraten (SAP) verloren aanzienlijk (zo’n 13 van de 350 zetels), maar blijven met ruim 28% van de stemmen wel met afstand de grootste partij van het land. Daarom is Löfven niet van plan om terug te treden, zei hij zondagavond in een reactie. Wel wordt het lastig om een regering te vormen, erkende ook de premier, omdat zowel de (centrum-)linkse als (centrum-)rechtse partijen geen meerderheid lijken te kunnen vormen.

Afbeelding
Sweden: Final election results

S-S&D: 28.4%
M-EPP: 19.8%
SD-ECR: 17.6%
C-ALDE: 8.6%
V-LEFT: 7.9%
KD-EPP: 6.4%
L-ALDE: 5.5%
MP-G/EFA: 4.3%

Turnout: 84.4%

Analysis and further statistical breakdown to follow#valet2018 #val2018 #swedenelection
11:35 - 10 sep. 2018

S-S&D = Sociaal-democraten, M-EPP = Gematigde Partij, SD-ECR = Zweden Democraten

Samenwerken met de SD, die met bijna 18 procent de derde partij van het land is geworden, zou uitkomst kunnen bieden, maar dat lijkt uitgesloten. Al vóór de verkiezingen sloten de sociaal-democraten een coalitie met de SD diverse keren uit. De SAP wijst geregeld op de vermeend ‘neo-nazistische wortels’ van die partij.

Zweedse premier: ‘morele verantwoordelijkheid’ voor ‘goede krachten’
Premier Löfven herhaalde zondagavond dat de Zweden Democraten ‘nooit iets verstandigs te bieden hebben, alleen maar haat’ en dat de sociaal-democraten en de andere, ‘traditionele’ partijen de rechts-nationalisten buiten de deur moeten houden. ‘We hebben een morele plicht. We moeten alle goede krachten verzamelen,’ zei Löfven. ‘We zullen niet treuren, we zullen ons organiseren.’

Bij de SD was de stemming positief, al waren er prognoses dat de partij de tweede van het land zou worden, met een winst van 10 à 12 procent in plaats van de daadwerkelijke winst van nog geen 5 procent. ‘Onze partij is gegroeid en heeft de grootste winst geboekt,’ aldus SD-leider Jimmie Akesson. ‘Ik ben er klaar voor om met de anderen te gaan praten.’

Akesson richtte zich vooral tot de centrum-rechtse Gematigde Partij – de tweede partij van Zweden met 19,8 procent van de stemmen – waarmee hij een coalitie zou willen vormen om de sociaal-democraten buiten spel te zetten. SD wil met de Gematigde Partij om tafel om te bespreken ‘hoe we het land moeten regeren’.

Ook centrum-rechtse Gematigde Partij wil niet regeren met Zweden Democraten
Maar die partij lijkt daarin weinig trek te hebben, ook omdat die de SD vóór de verkiezingen al uitsloot vanwege ‘racisme’. Liever werkt de Gematigde Partij samen met centrum-rechtse en christen-democratische oppositiepartijen. Zondagavond, na de verkiezingsuitslag, zei leider Ulf Kristersson tegen zijn aanhangers dat de centrum-rechtse oppositie, bestaande uit vier partijen, ‘duidelijk de grootste is, en dus moet de regering aftreden’.

Premier Löfven ziet daar niets in, en denkt dat de enige manier om een regering te vormen het ‘overstijgen van blokken’ is. Een handreiking naar de oppositiepartijen, die eerder zeiden niet te zullen onderhandelen met de huidige machthebbers. Zo dreigt net als nu het geval is een minderheidscoalitie, waarvan de formatie vermoedelijk lang zal duren.

Autobranden en bendegeweld baarden gevestigde partijen zorgen
Omdat de weken voor de verkiezingen werden gedomineerd door een reeks autobranden in grote steden als Stockholm, Malmö en Gothenburg, waarvan sommige wijken worden geteisterd door bendes van voornamelijk immigranten, vreesden gevestigde partijen in Zweden voor een grote overwinning van de SD. Kristersson van de Gematigde Partij zei vorige maand tegen de Britse zakenkrant Financial Times dat de opkomst van de SD aantoont dat veel Zweden het vertrouwen in de overheid kwijt zijn. Kristersson spreekt van een ‘erg onsuccesvol integratiebeleid’ door zowel linkse als rechtse regeringen.

‘Deze verkiezingen zijn een referendum over onze welvaart,’ probeerde Löfven, die met afschuw en verbazing reageerde op de autobranden, en de aandacht verlegde naar economische thema’s. ‘De verkiezingen gaan ook over fatsoen, over fatsoenlijke democratie... en ervoor zorgen dat de Zweden Democraten, een extremistische, een racistische partij, geen invloed krijgt in de regering.’

Doordat de overwinning van de SD minder groot is dan werd verwacht, lijkt een uitgesproken ‘populistische’ regering in Zweden voorlopig uitgesloten. In Italië, waar Lega en de Vijfsterrenbeweging samen regeren, kwam die er eind mei wel. Kort daarop boekte ook in buurland Slovenië de anti-immigratiepartij SDS een grote overwinning. En in Oostenrijk is onder leiding van bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP), die samenwerkt met de rechts-nationalistische FPÖ, eveneens een rechtse coalitie aan de macht.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20179
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Politiek in Zweden

Berichtdoor King George » Di Sep 11, 2018 1:37 am

De goede krachten zijn toch de Zweden Democraten? Zijn zij al uitgenodigd? Zoniet, dan behoort de premier tot de kwade krachten die als soort soort zoekt. En dat is geen goed soort.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6482
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Politiek in Zweden

Berichtdoor Ali Yas » Di Sep 11, 2018 6:24 am

De situatie lijkt niet heel anders dan die in Nederland. Zweden krijgt gewoon weer een kabinet met dezelfde premier en verder verandert er weinig. Zoals elders al veel gezegd: het is voor Zweden over en uit nu.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45783
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politiek in Zweden

Berichtdoor Pilgrim » Wo Sep 12, 2018 1:54 am

Dr. Steve Turley: Sweden Elections: Nationalist Right Surge Forces Political Realignment
Dr. Steve Turley - Gepubliceerd op 10 sep. 2018Red Ice TV: There Was Meddling In The Swedish Election (10 sep. 2018)
Red Ice TV - Gepubliceerd op 10 sep. 2018

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Politiek in Zweden

Berichtdoor Mahalingam » Do Sep 13, 2018 9:13 pm

De stemmen uit het buitenland zijn ook geteld.
En er zijn diverse hertellingen geweest.
Maar aangezien de stemming niet echt geheim is zoals we dat in de rest van Europa kennen, is er heel wat gemanipuleerd.
By Thursday afternoon, the red-green coalition (including the centre-left Social Democrats, Green Party and Left Party) had 144 seats in total, while the centre-right Alliance (made up of the Moderate Party, Centre Party, Christian Democrats and Liberal Party) had 143. The far-right Sweden Democrats had won 62 seats.

Pas morgen zal het definitief zijn.
Small adjustments have been made to the results, including one seat which moved between the Centre Party and Sweden Democrats on Wednesday during recounts, after one constituency submitted the wrong result. This reduced the Alliance's total number of seats to 142, but by Thursday the seat was again declared to have been won by the Centre Party.
https://www.thelocal.se/20180913/sweden-vote-counting-continues-with-ten-districts-remaining
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Politiek in Zweden

Berichtdoor Mahalingam » Wo Sep 19, 2018 9:30 pm

Wie wordt er de baas bij samenkomsten van de volksvertegenwoordigers?
Usually, the speaker is a member of Sweden's largest political party or bloc, meaning that after the September 9th election, a Social Democrat candidate would have been expected. The role is a key one, as it is the speaker who puts a proposal for the new prime minister to parliament.

En dus is er twist over deze positie tussen links en rechts.
De verenigde socialisten clubjes proberen stroop te smeren bij de oppositie.
Sweden's Social Democrats have called for discussion on presenting a 'cross-bloc' candidate for parliamentary speaker, but the centre-right parties show no sign of accepting the offer.
"We are reaching out a hand and saying that we can find a way to collaborate and solve this," said Prime Minister Stefan Löfven after announcing his party would not be putting forward its own candidate.
[...]
However, the centre-right Alliance parties were not positive about the idea of a jointly proposed speaker.

En even vertellen waar de ware vijand voor ze zit.
"If we can't come to agreements between the blocs, in practice it will be the Sweden Democrats who decide," said Anders Ygeman, the Social Democrats' parliamentary group leader, referring to the far-right party which gained 17.6 percent of the vote. The two main blocs were both on around 40 percent of the vote, meaning they will need passive backing from other parties to form a workable government.
https://www.thelocal.se/20180918/centre-right-alliance-declines-offer-of-cross-bloc-parliamentary-speaker
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6482
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Politiek in Zweden

Berichtdoor Ali Yas » Wo Sep 19, 2018 11:29 pm

Kijk, op zich heb ik geen bezwaar tegen "extreem rechts" als term, maar dan wil ik ook "extreem links" horen. Immers, beide zijden van het spectrum hebben een extreme. Overigens is "extreem rechts" natuurlijk wat anders dan de centrumpartijen die men er nu mee bedoelt. Extreem rechts zou zijn een partij die vindt dat de verzorgingsstaat moet worden opgeheven en dat de belastingen een factor 10 omlaag gaan waarbij de overheid zich alleen nog met defensie, politie en rechterlijke macht bezig houdt.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Politiek in Zweden

Berichtdoor Mahalingam » Zo Sep 23, 2018 2:57 pm

Wie wordt er de baas bij samenkomsten van de volksvertegenwoordigers?
Dat weten we nu.
Pogingen van de socialisten om een partij uit het Allliantie-verbond te laten overlopen naar hun kamp, zijn mislukt. En de Alliantie zal dus de socialisten niet steunen met hun kandidaat.
En wat zal de SD doen? De kant van het minst kwade kiezen.
“Of the two nominated candidates from the Social Democrats and Moderates, we have made the active choice to vote for the Moderate candidate. We believe the Moderates are the party best-placed to lead a government in any constellation, given the parliamentary situation,” Sweden Democrat (SD) leader Jimmie Åkesson said in a statement.

En de reactie daarop bij het linkse kamp? Zoals te verwachten.
On the other side of the parliamentary aisle, Left party leader Jonas reacted against the SD decision.
“I think this was expected. The Sweden Democrats and the Moderates are getting closer to each other politically. The immigration policy of the Moderate party is very much like that of the Sweden Democrats,” Sjöstedt told TT.
“If we get a Moderate government, that government would be completely dependent on the Sweden Democrats politically, and it is clear that is what the Sweden Democrats want,” he added.

SD’s influence on the choice of speaker would give the far-right nationalist party “indirect influence over the formation of government,” Green Party spokesperson Isabella Lövin told TT.
https://www.thelocal.se/20180922/sweden-democrats-to-vote-for-alliance-candidate-as-parliamentary-speaker
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45783
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politiek in Zweden

Berichtdoor Pilgrim » Di Sep 25, 2018 11:11 pm

BREAKING!: Zweedse premier weggestemd door parlement, rechts nu aan zet

Geplaatst op 25 september 2018

Afbeelding

De Zweedse premier Stefan Löfven (foto) heeft het vertrouwen van het parlement verloren. Een meerderheid stemde hem vanmorgen weg, wat betekent dat hij moet aftreden. “Dit is eigenlijk stap één in de regeringsformatie”, zegt correspondent Rolien Créton. “Löfven had willen aanblijven als premier. Zijn partij heeft bij de verkiezingen begin september weliswaar verlies geleden, maar het is nog steeds de grootste partij.”

De vier rechtse partijen die de Alliantie vormen, hebben Löfven vanmorgen met de steun van de anti-immigratiepartij Zweden Democraten (SD) weggestemd. “Daarmee verliezen de sociaal-democraten het initiatief om een regering te vormen”, zegt Créton.

Het is nu aan de voorzitter van het parlement om een nieuwe premierskandidaat aan te wijzen, die de onderhandelingen zal gaan voeren. Waarschijnlijk wordt dat de partijleider van de conservatieve partij, die de tweede partij van het land vormen.

“De vier partijen van het rechtse blok zullen nu gaan onderhandelen over een nieuwe regering”, zegt Créton. “Dat kan lang gaan duren omdat de Alliantie het liefst niet wil samenwerken met de SD.”

Créton verwacht niet dat die anti-immigratiepartij meteen directe regeringsmacht zal krijgen. “Zweden is daar gewoon niet klaar voor. Tot nu toe hebben de andere partijen vastgehouden aan een cordon sanitaire, ze hebben de SD gewoon geboycot.”

“Ik kan me wel voorstellen dat de rechtse partijen de mogelijkheid openhouden voor een minderheidscoalitie met gedoogsteun van de anti-immigratiepartij.”

Bron: https://nos.nl

https://ejbron.wordpress.com/2018/09/25 ... u-aan-zet/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Politiek in Zweden

Berichtdoor Mahalingam » Ma Okt 15, 2018 12:34 pm

We zijn een paar weken verder en er is veel vergaderd in achterkamertjes.
Een nieuwe regering lijkt nu een 'mission impossible' te zijn.
De eenheid binnen centrum rechts is behouden, dat dan weer wel.
Zweedse leider van centrumrechts geeft formatie op
Ulf Kristersson, de leider van de liberale en centrumrechtse alliantie van vier Zweedse partijen, geeft zijn pogingen een regeringscoalitie te smeden op.

Kristersson heeft de parlementsvoorzitter zondag verteld alles geprobeerd te hebben, maar geen enkele kans te zien op een coalitie waar de alliantie zich in kan vinden. Hij heeft onder meer met de regerende sociaaldemocraten gesproken.

Zweden koos 9 september een nieuw parlement van 349 zetels. De ‘groene’ en centrumlinkse coalitie onder leiding van de sociaal-democratische premier Stefan Löfven behaalde 144 zetels, slechts één meer dan Kristerssons alliantie. Vrijwel niemand wil voor de vorming van een coalitie een beroep doen op de grote winnaar van de verkiezingen, de rechts-populistische Zweden Democraten (SD) van Jimmie Akesson. Zijn overwinning was minder groot dan verwacht, maar met 62 zetels heeft de SD voor de vorming van een regering een sleutelpositie gekregen.

Zal links in staat zijn om de anderen blijvend te laten meedoen aan het cordon sanitaire? Er zijn berichten over 'aarzelende' Alliantie MP's.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/zweedse-leider-van-centrumrechts-geeft-formatie-op~b4afb18f/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20179
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Liever onophoudelijk door lekker politiek correct op weg naar de afschaffing

Berichtdoor King George » Ma Okt 15, 2018 12:58 pm

Zweden schaft zichzelf af: viert dit jaar geen ‘O Helga natt’

Afbeelding
Foto: Bron: Flickr / Chas B

Door Teunis Dokter 15 oktober 2018

Het is de zoveelste vreemde keuze die in Zweden ‘feminist foreign policy’ wordt gemaakt. Zo werd op 13 december het Luciafeest gewijzigd door gekken die vonden dat het Luciafeest racistisch zou zijn. Want het draait om een blonde vrouw, stel je voor! Is het niet juist bijzonder mooi dat ergens op de wereld een feest kan worden gevierd met daarin in de hoofdrol een blonde vrouw? En dat het geen gore gangbang betreft, maar een prachtig christelijk feest? Prachtig? Kijk zelf:

Afbeelding
Zweedse Luciaviering. Je hoeft geen christen te zijn om te kunnen genieten van dit sprookjesachtige aanblik. Bron: Wikimedia Commons / Foreign & Commonwealth Office in London

The Voice of Europe heeft een complete lijst geleverd met daarin de vreemde keuzes die Zweden maken als het gaat om hun cultuur. Zo plaatsten ze een vrouw met hijab op kerstmisposters, zodat de moslims te lande zich ook ‘included’ zouden voelen. Hoeveel moslims dankzij de poster christelijk zijn geworden is ondertussen nog steeds onduidelijk. Het lijkt dan ook eerder op het pesten van de christelijke Zweden, dan daadwerkelijk enig nut te sorteren qua conversie van islamieten naar het christendom. Of was dat niet de doelstelling?

Ook de jeugd wordt klaargestoomd voor de nieuwe ‘inclusive society’, dat Zweden pretendeert te zijn. Schoolleiders vertellen hun leerlingen dat ze ‘niet met de Zweedse vlag’ mogen zwaaien als ze zijn geslaagd. Op de nationale tv is men zo gek geworden dat men tegenwoordig bidt voor diversiteit, alsof het land nu niet voldoende diversiteit heeft om van te genieten. Nee het moet allemaal nog radicaler. Waarschijnlijk gaan de Zweden door totdat het complete Scandinavische schiereiland van hun Noorse wortelen is ontdaan. Ach, het is hun keuze, maar laat het een les zijn voor Nederland.


DDS
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74392
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politiek in Zweden

Berichtdoor Ariel » Ma Okt 15, 2018 1:01 pm

Mahalingam schreef:We zijn een paar weken verder en er is veel vergaderd in achterkamertjes.
Een nieuwe regering lijkt nu een 'mission impossible' te zijn.


Jammer..

Het blijkt dat overal in Europa het bijna onmogelijk is om een rechtse regering te formeren. Hier kan het ook niet, en ik ben benieuwd of het in Belgie gaat lukken.

links blijft zich verweren als een beton blok.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45783
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politiek in Zweden

Berichtdoor Pilgrim » Ma Okt 15, 2018 1:24 pm

Zo werd op 13 december het Luciafeest gewijzigd door gekken die vonden dat het Luciafeest racistisch zou zijn. Want het draait om een blonde vrouw, stel je voor!

Als je er goed over nadenkt is juist dat afschaffen écht racistisch! Een discriminatie jegens blonde vrouwen! Stel dat het om een zwarte vrouw gegaan zou zijn....
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten