Nieuws uit Amsterdam

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8882
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door sjun »

Mahalingam schreef:De jeugdhulp in Amsterdam kost 164 miljoen euro. Er er is 33 miljoen euro tekort.h
Het aantal geholpen jeugdigen is 10.000. Per jaar dus 16.400 euro per kind.
Zou het elders in het land net zoveel kosten?
Jeugdzorg regio Amsterdam waarschijnlijk 33 miljoen duurder
https://www.parool.nl/amsterdam/jeugdzo ... ~a4604827/

De tekorten komen door het nieuwe beleid in de jeugdzorg dat bedoeld is om de kosten te drukken.
Zou het ook iets te maken kunnen hebben met aanzuigend beleid van Jozias van Aartsen en het linkse college?
:greeting2:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80744
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Wel ja zeg.... :shock: Of die gasten niet genoeg verdienen.

Het linkse stadsbestuur van Amsterdam wil jaarlijks honderdduizend euro uit de gemeentekas trekken om partijgenoten van GroenLinks, D66, PvdA en SP in de stadsdeelbesturen van Noord, Centrum en Zuidoost elke maand een extraatje van zo’n 500 euro per persoon te geven.
Momenteel ontvangt een stadsdeelbestuurder in Amsterdam in een gebied met minder dan 100.000 inwoners 6196 euro. Dat geldt voor Noord, Centrum en Zuidoost, maar zou op 6674 euro per persoon moeten komen, blijkt uit het voorstel. Bovendien zou de ophoging met terugwerkende kracht vanaf 21 maart moeten gelden. Dat zou neerkomen op nóg een extraatje van zo’n 3000 euro per persoon. Opmerkelijk is dat de stadsdeelbestuurders pas op 30 mei geïnstalleerd zijn en zij volgens het huidige plan dus geld krijgen over een periode waarin zij nog niet werkzaam waren.

Eerder dit jaar maakte de SP in de gemeenteraad nog veel ketelmuziek over het verhogen van fractiebudgetten. Dat was voorgesteld omdat er na de verkiezingen meer partijen in de raad verkozen zijn en zij allen een bepaald bedrag krijgen om medewerkers in dienst te nemen. De coalitiepartij vond dat er doeltreffend met gemeenschapsgeld omgegaan moet worden.

Oppositiepartij VVD wil het ophogen van de stadsdeelbedragen voorkomen, laat raadslid Marianne Poot weten. „Het is onbegrijpelijk dat juist deze linkse partijen ervoor kiezen om toch al vorstelijk betaalde stadsdeelbestuurders een loonsverhoging te geven. Wij zullen voorstellen om dit geld te besteden waar het zin heeft, bijvoorbeeld het Friendship Sportcentre voor gehandicapte kinderen.”

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2606396 ... tijgenoten
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Het is niet meer nodig om handgranaten te gebruiken. Ook zwaar vuurwerk is even effectief om de concurrent uit te schakelen als er maar wat schade wordt aangericht en omwonenden wakker schrikken.
Coffeeshop Los Angeles gesloten na explosies
Coffeeshop Los Angeles in de Derde Oosterparkstraat wordt per direct en voor onbepaalde tijd gesloten.

Zaterdagochtend vroeg ontploften meerdere zware vuurwerkbommen voor de deur van het pand. Verschillende panden en auto's raakten beschadigd.

De ruiten van de coffeeshop werden uit de gevel geblazen door de explosies. Volgens burgemeester Femke Halsema is door die ontploffingen "ernstig gevaar voor de openbare orde" ontstaan.

"Een dergelijk incident in de openbare ruimte brengt de veiligheid van omwonenden en voorbijgangers ernstig in gevaar en tast de openbare orde aan." Daarom wordt het pand voor onbepaalde tijd gesloten.
https://www.parool.nl/amsterdam/coffees ... ~a4605322/
Explosief ontploft bij coffeeshop Los Angeles in Oost
Rond half 4 's nachts hoorden buurtbewoners een enorme knal.
De explosie heeft veel schade aangericht aan de ramen van de coffeeshop. Ook de naastgelegen woningen hebben schade opgelopen door de explosie.

De coffeeshop staat bekend als een plek waar probleemjongeren en criminelen vaak samenkomen.
"Het was niet een kwestie of het zou gebeuren, maar wanneer het ging gebeuren," zegt een buurtbewoner, die uit angst voor represailles anoniem wil blijven. Hij woont in de buurt van de coffeeshop en werd door de knal 'uit zijn bed gelicht'.
https://www.parool.nl/amsterdam/explosi ... ~a4605318/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Dit is een trekpleiser voor toeristen:

Afbeelding

Ooit bedacht als reclamestunt om meer toeristen te trekken.
Dat is buitensporig goed gelukt. Amsterdam is vergeven van de toeristen, hun rolkoffers en Airbnb.
In 2015 werd er al eens een uitvaart georganiseerd voor de I amsterdam-letters op het Museumplein. De stad had de marketing niet meer nodig, vond een groepje activisten, die bloemen legden en kaarsjes brandden bij de drie meter hoge letters. Nu, bijna vijftien jaar na de start van de campagne, neemt ook de linkse coalitie in het stadhuis afscheid van de slogan.
[...]
Coalitiepartij GroenLinks, die steun lijkt te krijgen van D66, PvdA en SP, vraagt het college woensdag om de letters I amsterdam weg te halen uit de hele stad en te stoppen met de citymarketingactiviteiten onder de vlag van I amsterdam.
Want ja, die leus is niet-inclusief (en niet duurzaam want hij gaat weg, q.e.d.). Dat "I am" straalt geen gezamelijkheid uit, geen verbondenheid met het collectief.
Toen de leus er was, kwamen er meer toeristen. Dus als de leus weg is komen er minder toeristen en dat is nu de wens.
https://www.parool.nl/amsterdam/meerder ... ~a4605839/

En kijk, wat hebben wij hier?

Afbeelding

Dits is Schiphol in de Haarlemmermeer en daar heeft de gemeenteraad van Amsterdan niets over te zeggen.
VVD Haarlemmermeer: houd I amsterdam-letters op Schiphol
Fractievoorzitter Jurgen Nobel van de VVD heeft schriftelijke vragen ingediend over de kwestie. Hij vindt het plan van de coalitiepartijen in Amsterdam om te stoppen met de I amsterdam-campagne, de bijbehorende letters die her en der in de stad staan incluis, van de zotte.

"De hele wereld heeft citymarketing via dit soort letters overgenomen, het is een enorm succes, dus waarom zou je ermee stoppen?" vraagt Nobel zich af.

Iconisch

Hij roept het college van b. en w. in de Haarlemmermeer, de gemeente waarin de luchthaven is gelegen, op om de letters te behouden.

"Als Amsterdam ervanaf wil, dan halen wij ze graag voor niks op, zodat ze hun plek op de luchthaven kunnen behouden," aldus de voorman van de grootste partij in de Haarlemmermeer. "Ze zijn iconisch, bezoekers gaan er graag mee op de foto. Met elke foto gaat onze luchthaven in positieve zin de wereld over en dat moet zo blijven."

In totaal beschikt de stichting Amsterdam Marketing over vijf sets I amsterdam-letters. Een staat op het Museumplein, een bij de Sloterplas en een set op Schiphol. De overige twee worden bij evenementen op verschillende plekken neergezet.
https://www.parool.nl/amsterdam/vvd-haa ... ~a4605873/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Pilgrim »

Twee derde van Amsterdammers wil letters ‘I amsterdam’ niet weg hebben

Door: Gyurka Jansen, 9:55, 14 oktober 2018

Afbeelding

Volgens GroenLinks staan de letters ‘te veel voor individualisme’

Twee derde deel van de Amsterdammers wil het bekende ‘I amsterdam’ logo helemaal niet weg hebben, zo blijkt uit onderzoek tijdens de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Ook mensen buiten Amsterdam zien weinig reden tot het weghalen van de letters. De achterban van GroenLinks staat wel meer achter de plannen van de eigen partij, daar is ongeveer de helft voor de verwijdering.

Afbeelding

Deze week werd bekend dat de Amsterdamse Groenlinks fractie de iconische rood-witte letters weg wil laten halen. De coalitiepartij diende een motie van die strekking in tijdens de raadsbespreking van de begroting 2019. Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Femke Roosma staan de letters voor individualisme. Dit “terwijl wij in deze stad solidair en divers willen zijn”, zo verklaarde ze. Volgens Roosma gaat het voorstel ‘om de ziel van Amsterdam’.

Groenlinks wil ook dat er geen citymarketing meer wordt bedreven met de letterbeelden. De fractievoorzitter erkende wel dat het weghalen van de letters het massatoerisme niet zal indammen. Vooralsnog lopen de inwoners van de stad dus nog niet echt warm voor het plan. (pdf)

https://tpo.nl/2018/10/14/amsterdammers ... -niet-weg/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding

Geplaatst via: E.J. Bron (via Twitter; “PeterKI”)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80744
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

In Amsterdam viel weer wat te protesteren. Deze keer was het de beurt van het ADEV. (Amsterdam Danst Ergens Voor) Niet dat ze te klagen hebben, maar regeren is vooruitzien, en voor dat je het weet valt er straks misschien niks meer te dansen. Dus....
Protestmars voor 'vrijzinnig Amsterdam' trekt door de stad

De protestmars van ADEV trekt vanmiddag door het centrum van de stad. De demonstranten vinden dat dat Amsterdam 'vrijzinnig' moet blijven. Daarom gaan de organisatie vanmiddag al dansend door het centrum.

Om 12.00 begon de mars bij de Stopera. Onder begeleiding van dancemuziek marcheren de demonstranten de rest van de middag door het centrum, zo ook door de Reguliersbreestraat.

ADEV steunt de vrijplaatsen in Amsterdam, cultuurplekken zoals het ADM-terrein, waar iedereen mag zijn wie hij of zij is. Volgens de organisatie zijn die plekken onderdeel van een verantwoord ecosysteem. 'Het is aan de tijd om deze plekken te beschermen en tegelijk ruimte te creëren om het ontstaat van nieuwe vrijplaatsen mogelijk te maken.'

Mensen die met het openbaar vervoer door het centrum reizen zullen mogelijk te maken krijgen met vertragingen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) liet onlangs weten dat er sinds begin vorig jaar zestien incidenten zijn geweest met handgranaten bij (horeca)bedrijven. Tien keer ontplofte er een granaat. Criminelen gebruiken de methode om ondernemers onder druk te zetten.

In Amsterdam is besloten een zaak waar een explosief wordt gevonden niet meer automatisch te sluiten. Sindsdien zou het aantal van dergelijke incidenten zijn gedaald.
In Amsterdam is er weinig van te merken.
Volgens de politie is er waarschijnlijk geen verband met het explosief dat afgelopen nacht werd aangetroffen bij een bedrijfspand aan de Lemelerbergweg in Amsterdam-Zuidoost. Of dat ook een handgranaat was, kon een woordvoerder niet zeggen.
In verband waarmee? Met dit dat vannacht gebeurde:
’Receptionist wist niet wat hem overkwam’
AMSTERDAM - De zoon van de eigenaresse van het Parkview Hotel aan de Korte Van Eeghenstraat zit al bijna twaalf uur achter de receptie. Het is een gekkenhuis sinds vannacht rond 02.00 uur een handgranaat werd gegooid naar de deur van het familiehotel aan het Vondelpark.

„De receptionist wist niet wat hem overkwam. Er werd vroeg in de nacht een handgranaat tegen de glazen deur gegooid. Hij dacht dat het projectiel niet echt was en heeft het weggehaald. Toen hem door de politie werd verteld dat het om een echt exemplaar ging, konden we hem naar huis brengen. Dit heeft zoveel impact”, vertelt de zoon van de eigenaar.
[...]
Het vermoeden bestaat dat de handgranaat is gegooid door één persoon. Die ging er op een snorfiets of scooter vandoor. De politie heeft een signalement van deze man op internet gezet.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2721370 ... m-overkwam
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Dit jaar vertrok gemeentesecretaris Arjen van Gils. En nu vallen de lijken uit de kast.

Stopera wist niets van ’foutief besluit’ op verzoek om informatie
Ambtenaar die De Telegraaf bedonderde de laan uit
De gemeente Amsterdam heeft een jurist de laan uitgestuurd die samen met de hoogste ambtenaar van de stad een ’foutief besluit’ heeft genomen over een verzoek van De Telegraaf om documenten over de wantoestanden bij de afdeling Openbare Orde en Veiligheid (OOV). Dat bevestigt een woordvoerder van de burgemeester. In dit besluit, dat is ingetrokken, weigerde de gemeente informatie openbaar te maken.
Er is nu een andere "hoogste ambtenaar van de stad" die de erfenis van zijn voorganger moet beredderen.
Nu de stukken openbaar zijn, blijkt het al die tijd een puinhoop te zijn geweest bij de dienst. ICT-expert Rene Jan Veldwijk kan zijn ogen niet geloven als hij leest hoe laks de misdaadbestrijders van de gemeente Amsterdam waren met hun eigen beveiliging. „Zelfs toen de burgemeester ze precies op de pijnpunten wees, leek er niets te gebeuren.”
Als het aan de dit jaar vertrokken gemeentesecretaris Arjen van Gils had gelegen, was deze misstand nooit aan het licht gekomen.
De hoogste ambtenaar op de Stopera probeerde De Telegraaf met een kluitje in het riet te sturen toen deze krant de stukken in maart opvroeg. Hij wees alle verzoeken af.
Het is een beetje van "de staldreur dichtdoen als het paard er vandoor is."
Diep door het stof

De leiding van de afdeling OOV en juristen van de afdeling van de gemeente die zich bezighouden met verzoeken op grond van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB), wisten hier niets van af. Dat hebben betrokkenen bevestigd in een gesprek over de zaak, op voorwaarde dat hun naam onvermeld blijft. Burgemeester Halsema gaat in een brief aan deze krant diep door het stof, ze biedt ’nogmaals excuses’ aan, nadat ook waarnemer Van Aartsen al het boetekleed aantrok.

Het omstreden besluit viel op, omdat het in de verste verte niet leek op besluiten die andere bestuursorganen nemen bij verzoeken om informatie. Zo ontbrak een documentnummer – dit werd er later met pen op geschreven.

Voorschriften met voeten getreden

Gevraagd naar de kwaliteit van het besluit constateerden de WOB-experts Kaj Hollemans en Brenno de Winter vervolgens dat de wettelijke voorschriften op vele punten met voeten werden getreden.

Bovendien bleek later tijdens een gesprek met ambtenaren over het WOB-verzoek, dat de auteur van de gewraakte brief ten overstaan van zijn collega’s deed alsof deze niet bestond. Zijn collega’s boden op dat moment zelfs verontschuldigingen aan, het verzoek zou ’over het hoofd zijn gezien’ door de afdeling.

Jurist van de zaak gehaald

Nadat De Telegraaf een kopie van het besluit aan het kabinet van de burgemeester verstrekte, werden de jurist en de gemeentesecretaris meteen van de zaak gehaald. De jurist is de laan uitgestuurd, zijn contract werd niet verlengd. Van Gils kon niet worden weggestuurd, want hij had zijn vertrek al aangekondigd.

Volgens een woordvoerder van burgemeester Halsema voldeed de jurist, die via een detacheringscontract op de Stopera was aangesteld als coördinator wob-verzoeken voor de afdeling Openbare Orde en Veiligheid, op meerdere onderdelen van zijn werk niet aan de eisen. „Het ging gewoon niet goed.”

Nu het verzoek alsnog is afgehandeld, blijkt dat Van Gils nogal wat te verbergen had: onder zijn leiding liep de interne bedrijfsvoering bij de dienst OOV volledig uit de rails. Bij een risico-analyse scoorde de afdeling het rapportcijfer 1.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2721860 ... witterfeed
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

En de handgranaten rage gaat gewoon door.
Twee honden vechten om een been...
Was er een ruzie over het eigendomsrecht van een granaat die met schoten beëindigd werd?
Resultaat: een onbeheerde handgranaat ligt op straat.
Afbeelding
Wederom handgranaat gevonden in Amsterdam
Rond vier uur ‘s nachts ontving de politie meldingen van schoten op het Bijlmerplein in Amsterdam-Zuidoost. Ter plekke werden volgens de politie geen gewonden aangetroffen, wel lag er een handgranaat op straat. Het onderzoek is nog gaande.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~bf512a13/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Kom je in Amsterdam ,loop je door de hal van het station en dan zie je dit:

Afbeelding

Is dit soms protest-kunst? (In Amsterdam kan je zo iets verwachten)
Nee, een Bokito werd kwaad vanwege muziek die uit de vleugel kwam en net zoals de Hulk over superkrachten beschikt als die kwaad wordt, zo beschikte deze jeugdige over grote krachten en draaide de vleugel ondersteboven.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2729342 ... p-zijn-kop
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Zo'n kerel moet je afrekenen op zijn politieke daden en niet op zijn kunsten op de piano.

Rutte en zijn populariteitscrisis
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Pilgrim »

List en bedrog rond WOB

Door Daniël van Dam, 26 oktober 2018

Afbeelding

Amsterdam - De Nederlandse overheid heeft een hekel aan pottenkijkers. Ambtenaren lappen de wettelijke verplichting tot transparantie schouderophalend aan de laars. Burgers die openheid eisen, worden getreiterd, voorgelogen of doelbewust het bos in gestuurd, zien deskundigen. Dat is slecht voor het vertrouwen in de overheid.

Het is een hardnekkig misverstand dat Nederland een boegbeeld van transparantie is, zegt deskundige Roger Vleugels. Sterker: wereldwijd bungelt ons land onderaan. Wat openheid betreft scoren we niet veel beter dan ontwikkelingslanden. „Landen als Bulgarije of Servië staan boven ons. Nergens moet je zo lang wachten op openbaarmaking van overheidsstukken als in Nederland. En in tachtig procent van de gevallen wordt zelfs die termijn nog overschreden.”

Overdreven? Al maanden wacht De Telegraaf op documenten van terreurbestrijder NCTV, die geen boodschap heeft aan alle wettelijke termijnen. Maar soms wordt er ook glashard gelogen. Deze krant vroeg documenten op over de in opspraak geraakte afdeling Openbare Orde en Veiligheid in Amsterdam. Burgemeester Halsema bood uiteindelijk excuses aan omdat de gemeente had geprobeerd de aanvrager met een kluitje in het riet te sturen. Eerder vroeg De Telegraaf criminaliteitscijfers op van asielzoekers. Die waren er niet, stelde de politie. Later bleken ze toch te bestaan. De politie bood een zwijgdeal aan om de leugen te verbloemen.

Trucs
Sinds 1980 is Nederland wettelijk verplicht om interne documenten te leveren, behalve als het om geheimen gaat of de privacy in het geding komt. Dat is geregeld in de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB). Niet zelden haalt de overheid geraffineerde juridische trucs uit om zo’n verzoek dood te maken, signaleert Dieuwertje Kuijpers, journalist van onderzoeksplatform Follow the Money. Dan wordt het verzoek omgebogen naar een ’informatieverzoek’. Daardoor is weigeren makkelijker, vertelt de journalist. Zo worden onervaren burgers het bos in gestuurd. Een levensgroot verschil met de VS, waar Kuijpers momenteel drie WOB-verzoeken heeft lopen. Het aanvragen van de documenten is daar kinderlijk eenvoudig. De overheid helpt zelfs als het verzoek bij het verkeerde digitale loket is ingediend.

Het contrast met Nederland kan niet groter. Hier volgen ambtenaren cursussen om te leren WOB-verzoeken te traineren, vertelt WOB-expert Vleugels. „Bijvoorbeeld door een interview aan te bieden, met als bijproduct dat de procedure vertraagt of sneuvelt.”

"Documenten met een stift bewerkt"
De documenten die er uiteindelijk uit rollen, blijken vaak flink met de zwarte stift bewerkt. De wet biedt diverse ’weigergronden’ om details of hele pagina’s onleesbaar te maken. Vleugels: „Maar die redenen worden vaak als schaamlap gebruikt.”

De laatste jaren neemt de bereidheid om informatie te delen af, ziet de Leidse hoogleraar staats- en bestuursrecht Wim Voermans. Sterker: soms worden burgers doelbewust het bos in gestuurd. Informatieverzoeken worden door ambtenaren vooral ervaren als hinderlijke onderbreking van hun werkzaamheden. „Ik maak mij daar zorgen over. De overheid moet eropuit zijn om informatie te geven. Alleen zo kunnen we vertrouwen hebben en houden.”

Een woordvoerder van Binnenlandse Zaken erkent dat ’tempo en bereidwilligheid om mee te werken’ niet bij iedere overheidsinstelling even groot zijn. Maar zo slecht vindt hij het ook niet gesteld met de transparantie. „Als gegevens onleesbaar zijn gemaakt, is daar een goede reden voor. We gaan bijvoorbeeld niet bekendmaken hoe een paspoort kan worden nagemaakt.” Ook bedrijfs- en privacygevoelige informatie worden geschrapt uit stukken. „Als het even kan sturen we gegevens, anders kan de rechter ons tijdens een rechtszaak verplichten dat alsnog te doen.”

Van zo’n rechtszaak komt het in de praktijk echter zelden, werpt Roger Vleugels tegen.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Niemand zeggen, zakdoekje handgranaatje leggen.

De onbeheerde handgranaat van vorige week op het Bijlmerplein was niet voldoende om een bedrijf te sluiten.
Dus is er nu nogmaals een granaat neergelegd. Misschien komt de burgemeester nu over de brug.
Handgranaat achtergelaten en geschoten op Bijlmerplein
Opnieuw is in de nacht van woensdag op donderdag een handgranaat achtergelaten én geschoten bij Surinaams eethuis P & G Roti aan het Bijlmerplein in Zuidoost.

De politie kreeg rond 03.00 uur de melding dat voor de zaak opnieuw een granaat lag, net zoals vorige week. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de granaat vervolgens meegenomen en onschadelijk gemaakt.
In de loop van de ochtend bevestigde de politie dat, net zoals vorige week, door getuigen ook schoten zijn gehoord in de buurt vannacht.

Sluiting
De politie onderzoekt opnieuw wat de aanleiding kan zijn voor de dreiging. De eigenaar van P & G Roti zegt geen idee te hebben wat speelt.
Burgemeester Femke Halsema moet nog besluiten of ze de eetzaak zal laten sluiten om de openbare orde te herstellen. Die kans lijkt groot.
https://www.parool.nl/amsterdam/handgra ... ~a4606953/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Een handgranaat is een probaat en heel goedkoop middel om de concurentie uit te schakelen of iemand waarmee je in onmin leeft van zijn broodwinning te beroven.
Dit jaar zijn er al veertien handgranaten gevonden bij Amsterdamse horecazaken, de laatste in de afgelopen nacht bij een eethuis aan het Bijlmerplein. De korpschef denkt dat ze worden neergelegd als dreiging voor de eigenaren van die zaken.
Korpschef: Handgranaat kost vijf tot twintig euro
https://www.ad.nl/binnenland/korpschef- ... ~a15bb9eb/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80744
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

[icon_lol.gif] Fijn hé. Een extreem linkse groen links gemeenteraad. Zo handig om daar op te stemmen.
Amsterdammers reageren verbolgen op de plannen van het stadsbestuur om de parkeertarieven te verhogen. In het centrum wordt het tarief 7,50 euro per uur, ook gebieden rondom het centrum worden getroffen. Zo verdubbelt het tarief in Oud-West van 3 naar 6 euro per uur. „Dit kan echt niet!”

Het wordt ook duurder om je familie en vrienden te bezoeken. De eenzaamheid van ouderen kan daardoor verergerd worden. Tiny uit Oud-West schrikt dan ook als ze het nieuws hoort. Haar familie woont buiten de stad en kwam al bijna niet meer langs vanwege de parkeertarieven. Het is ook geen optie om de familie buiten de stad te laten parkeren en verder te laten reizen met het openbaar vervoer, stelt Tiny. „Dat is veel te ingewikkeld.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80744
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

De allochtone Amsterdamse medemens is ook niet blij met de verhoging.

Afbeelding
Verdubbeling parkeerkosten Oud-West: 'Ik wil het niet geloven!'

'Echt? Ik geloof er bijna niks van. Of ik wil het niet geloven.' Zomaar een reactie van een automobilist die nu bij De Hallen parkeert voor drie euro per uur. Volgens de nieuwe plannen wordt het parkeertarief daar vanaf volgend voorjaar het dubbele, zes euro per uur dus. En dat gaat volgens het plan in meer wijken buiten het centrum gebeuren.

'Ik vind het geen goed idee', vindt een man die nog even schuilt in zijn auto voor hij uitstapt. Hij noemt zes euro per uur 'bijzonder duur'. 'Amsterdammers moeten kunnen kiezen of ze de auto nemen of niet', licht hij toe. Een andere parkeerder in de buurt noemt de nieuwe prijzen zelfs 'oplichterij'.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Even over de granaten van het Bijlmerplein.
De ondernemers die het doelwit zijn van een handgranaat en een beschieting op het Bijlmerplein in Zuidoost zijn verwikkeld in een ruzie in het criminele circuit.
Dat ­bevestigen bronnen in de omgeving van de twee zaken. Waar de ruzie over gaat, is niet bekend.

In de nacht van woensdag op donderdag werd voor de tweede keer een handgranaat achtergelaten bij het ­Surinaams eethuis P&G Roti aan het Bijlmerplein. Eerder werd de pui van kledingzaak Organza, op hetzelfde plein ­beschoten. De uitbaters van ­beide zaken zijn familie van elkaar.
Zowel P&G als Organza zijn donderdagavond door burgemeester Halsema voor onbepaalde tijd gesloten.

De Surinaamse Rajin Ghisai van P&G Roti, die zijn zaak bijna een jaar geleden opende, zei donderdag geen enkel idee te hebben waarom er voor de tweede keer een handgranaat voor zijn deur lag. Ruzies, bedreigingen en afpersingen zijn er volgens hem niet geweest. Schulden heeft hij niet, zegt hij. "Ik ben een nette, hardwerkende ondernemer."
https://www.parool.nl/amsterdam/onderne ... ~a4607038/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Hoe staat het met de verrijking van Amsterdam?
Er zijn nieuwe miljonairs bij gekomen, verrijkte Amsterdammers dus.
Amsterdams gezin met miljoen cash vast op verdenking van witwassen
Vier leden van een gezin uit Amsterdam zijn aangehouden op verdenking van het witwassen van grote bedragen aan crimineel geld. Het gaat om een vader (60), moeder (64), dochter (27) en zoon (23), meldt het Openbaar Ministerie. De politie deed al langere tijd onderzoek naar hen.

Tegelijk zijn dinsdag ook doorzoekingen gedaan in twee woningen, een kluisje en een bedrijfsruimte in de hoofdstad. Daarbij werd een vuurwapen gevonden in een woning. Het OM heeft vooruitlopend op een ontnemingsvordering meteen beslag gelegd op een woning, drie auto's, een motor en een scooter van verdachten.

De vader werd in 2013 al eens aangehouden nadat er in zijn huis ongeveer een half miljoen euro aan contant geld was gevonden. Hij deed daar destijds afstand van en kwam er van af met een geldboete. Afgelopen zomer is de zoon opgepakt toen hij ook weer met een half miljoen cash rondreed in een auto. Het OM denkt dat hij opdrachten kreeg van zijn vader.

Vader en zoon worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Voor de vrouwen is dat nog niet duidelijk.
https://www.ad.nl/binnenland/amsterdams ... ~a063653f/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Dat was te verwachten: Gr. Links heeft mede dankzij andere weldenkende mensen in de gemeenteraad, het voor elkaar gekregen dat de leus " I Amsterdam" gaat verdwijnen.
Zouden er nu minder toeristen komen? Als dat zo vurig de wens is: verhuis dan de Nachtwacht naar Leeuwarden.
Doek valt definitief voor ’I amsterdam’ op Museumplein
Het voorstel viel niet bij iedereen goed en de gemeenteraad stemde er dan ook niet unaniem mee in. VVD, Forum voor Democratie, Partij voor de Dieren, Partij van de Ouderen en DENK waren tegen.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2779409 ... useumplein
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

De gemeente gaat heel veel miljoenen 'investeren' in het opkopen van schulden van burgers.
In plaats van te maken te hebben met kapitalistische geldwolven kan de schuldenrijke burger nu vetrouwen op een sociaal voelende schuldeiser.
Gemeente Amsterdam gaat schulden jongeren overnemen
Amsterdam gaat schulden overnemen van jongeren die in financiël zwaar weer verkeren. Dit besloot de gemeenteraad donderdagmiddag na een motie van GroenLinks en SP.

De gemeente is na het overnemen van de schulden de nieuwe schuldeiser en biedt de mogelijkheid tot renteloze afbetaling.
"Het overnemen van schulden kan zorgen voor een adempauze voor schuldenaren om hun leven op orde te krijgen en te werken aan hun toekomst," zo laten GroenLinks en de SP weten.
In eerste instantie betreft het een proef. De nieuwe aanpak krijgt de naam het "vroeg-er-op-af-beleid".

Bij betalingsachterstanden wordt direct contact opgenomen met de betrokken jongeren, op die manier heeft de gemeente schulden snel in het vizier.
Een op de vier Amsterdammers kampt met schulden, sprak wethouder Marjolein Moorman donderdagochtend in een speech aan de Hogeschool van Amsterdam. "80.000 Amsterdamse huishoudens lopen het risico op problematische schulden."
En als de proef voorbij is, wat dan met die schulden? Kwijtschelden dan maar? Of doorverkopen aan een gore kapitalist?

P.S.: in die vergadering hadden ze ook een kwartier lang over de plantaardige catering bij raadsvergaderingen. Ze (an Gr. Links) willen alleen gezond, vegetarisch duurzaam eco-vriendelijk enz. voedsel (wel gratis) tijdens de werkuren.

P.S.2: ze hadden het ook over een motie betreffende bloemetjes, genderneutraal WC-gebruik en luiers opsparen. Motie werd aangenomen want wie wil er nu niet genderneutraal pissen?.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80744
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Amsterdam wordt steeds mooier. Er worden nu ook al prachtige merkelblokken geplaatst in Bos en Lommer. Dat gebeurd wegens overlast.

Afbeelding
Het stadsdeel heeft maandagochtend betonblokken geplaatst op een parkeerterrein in de Reinaert de Vosstraat in Bos en Lommer.

De blokken zijn door het stadsdeel geplaatst. Er zouden namelijk vaak geparkeerde auto's en taxi's staan en er zou volgens bewoners drugsoverlast en crimineel gedrag plaatsvinden.

Het stadsdeel zei vorige week dat het om een tijdelijke maatregel ging. In de zomer van 2019 wordt besloten hoe de overlast definitief kan worden opgelost.

Door de plaatsing van de blokken zijn er ongeveer twintig parkeerplekken die niet meer kunnen worden gebruikt
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding

Bovenstaande naar aanleiding van een video van een gemeentelijke vergadering. Ik laat Geen Stijl maar aan het woord:
Bewijsvideo. Raad 020 is een radeloos gesticht

Amsterdam wordt bestuurd ondanks, en niet dankzij dat circus in de Stopera.

Gewoon een fuckyouzomaar fragmentje uit de Amsterdamse Gemeenteraad. We zien de agressieve en uiterst Calimeroiaanse activist Frank van der Linde te laat binnen komen maar desonanks toch een inspreekmoment grijpen, waarin hij heel dapper & opzettelijk de afspraken schendt door FvD-raadslid Annabel Nanninga persoonlijk te gaan aanvallen.
Als voorzitter Jan Bert Vroege zich probeert op te werpen als de man in de witte jas die de ziekenboeg koest moet houden, wordt Sylvana Simons helemaal emotioneel & angstig van het feit dat de rabiate gek het woord wordt ontnomen.
En als dan de fopdemocraten van DENK ook nog even roomser dan de paus komen doen, nou dan liggen wij gestrekt onder de desk van het lachen. Er zitten meer emotioneel gebalanceerde mensen in Altrecht dan in de Stopera. Och Bel. Was toch bij ons gebleven. (via Keesje)
https://www.geenstijl.nl/5144866/bewijs ... -gesticht/
Video:
Activist Frank van der Linde in de Amsterdamse gemeenteraad
https://keesjemaduraatje.blogspot.com/2 ... e.html?m=1
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Als het zo doorgaat blijft er geen winkel of horeca meer open op het Bijlmerplein.
Café Bijlmerplein weer dicht vanwege vuurwapen
Café Picalonga op het Bijlmerplein is voor de tweede keer op last van de burgemeester gesloten.

Bezoekers van de zaak bleken onlangs een geladen vuurwapen met bijbehorende munitie bij zich te hebben gehad. Omdat dit volgens de gemeente een ernstig gevaar vormt voor omwonenden en voorbijgangers, is het café vrijdag voor onbepaalde tijd gesloten.
Het is niet voor het eerst dat het pand is dichtgetimmerd. In 2015 werd het café gesloten nadat er na een ruzie was geschoten met een vuurwapen.

Picalonga is het derde pand dat deze maand op het Bijlmerplein is gesloten. Surinaams eethuis P&G en kledingwinkel Organza gingen eerder na respectievelijk een gevonden handgranaat en een beschieting dicht.
https://www.parool.nl/amsterdam/cafe-bi ... ~a4607793/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie