Het verdedigen van de Europese cultuur

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49780
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Bericht door Pilgrim »

“Ich bin Deutschland” (“I am Germany”)
Rita L. - Gepubliceerd op 4 jul. 2018

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21297
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Bericht door King George »

This collage - "I am Germany" - was produced by Martin Renner MP of the AfD Faction in the German Parlament. He writes:

"We made a collage about us: About Germany. This collage wants to show you what is being destroyed more and more. Destroyed by the internationalist, socialist and globalist policies of all established parties - here in our home country, but also in the EU.

This collage "Ich bin Deutschland" (I am Germany) wants to make clear to you what needs to be preserved. What must not be destroyed - by the pseudo-elites of politics and their predatory community comrades in business, culture, the media, churches, trade unions and NGOs.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49780
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Bericht door Pilgrim »

De Turken voor Wenen: Herdenkingstocht n.a.v. het Beleg van Wenen

Geplaatst op 7 augustus 2018

Afbeelding

De stad Wenen werd in 1683 bijna twee maanden lang door een strijdmacht van het Ottomaanse Rijk belegerd. Als de stad gevallen zou zijn, dan zou de Ottomaanse expansie naar West-Europa niets meer in de weg hebben gestaan.

Onder de grootst mogelijke inspanning verzamelde zich een Europees ontzettingsleger, dat op 12 september de Ottomanen een vernietigende nederlaag toebracht en zodoende Wenen kon bevrijden. Het onafhankelijk platform “Gedenken 1683” zal daar ook dit jaar met een herdenkingstocht aan herinneren.

“De strijd tegen massa-immigratie, islamisering en de daarvoor verantwoordelijke politiek is de strijd van onze generatie”
“Wij zullen als platform ´Gedenken 1683´ deze veldslag net als vorig jaar met een fakkeloptocht herdenken”, aldus de persmededeling van de activisten, “want de herinnering aan deze gebeurtenis is ons erfgoed en tegelijk onze opdracht. Het is nu aan ons om Wenen, Oostenrijk en zodoende Europa te verdedigen. De strijd tegen massa-immigratie, islamisering en de daarvoor verantwoordelijke politiek is de strijd van onze generatie. Om hem te doorstaan, moeten we met dezelfde kracht, met dezelfde energie en hetzelfde doel vechten als de verdedigers en bevrijders van Wenen dat in 1683 deden.”

Afbeelding

Het verzamelpunt voor de herdenkingstocht is zaterdag 8 september om 18.30 uur voor de Josefskerk op de Kahlenberg in Wenen. De organisatoren adviseren deelnemers die met de auto komen om de route via Klosterneuburg te nemen. Er wordt voor een parkeerplaats gezorgd. De manifestatie duurt tot ongeveer 21.00 uur, daarna is het de bedoeling om samen een café te bezoeken.

Kahlenberg: “Herinnering aan deze voor de Oostenrijkse en Europese geschiedenis maatgevende gebeurtenis levendig houden”
Het platform “Gedenken 1683” houdt zich naar eigen zeggen bezig met het onderhoud van de culturele herinnering aan het tweede Beleg van Wenen door de Turken, dat op 12 september 1683 met de Slag op de Kahlenberg ten einde kwam. Naar aanleiding hiervan organiseert het platform jaarlijks een herdenkingstocht op de Kahlenberg in Wenen, die de herinnering aan deze voor de Oostenrijkse en Europese geschiedenis maatgevende gebeurtenis levendig moet houden.

“Want geschiedenis is voor ons niet gewoon iets dat gebeurd is, maar een elementair bestanddeel van onze identiteit en zodoende de voorwaarde voor ons heden en onze toekomst. Wij bekennen ons daarom nadrukkelijk tot een positieve en identiteit schenkende toegang tot onze herinnering en verbinden ons werk met een expliciet patriottische basisconsensus.

Behalve deze jaarlijkse herdenkingstocht worden er in de toekomst ook andere manifestaties gepland om het jaar 1683 en de daaraan verbonden herinnering levendig te houden en in een geactualiseerde context te presenteren.”

Bron: https://philosophia-perennis.com

Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/07/194032/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49780
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Bericht door Pilgrim »

Europeans Are Waking Up! | How Even Ordinary People Are Beginning to Take Action Against Immigration
This is Europa - Gepubliceerd op 15 feb. 2018

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49780
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Bericht door Pilgrim »

Babyboom en ridderverhalen in Polen – een bezoek aan de Mariënburg

Geplaatst op 19 augustus 2018

Afbeelding

Mijn reisverslag over slot Mariënburg in het huidige Polen. Oorspronkelijk wilde ik er een zuiver historisch opstel over schrijven, na de belevenissen daar heb ik echter voor een andere manier gekozen en wil ik jullie vertellen over de tijdgeest van de Poolse natie, die daar overduidelijk voelbaar was. Het volk van de Polen is springlevend en patriottisch.

Reizen in Europa, hoe het ooit was en weer zou kunnen worden


Kort voordat we de Bondsrepubliek verlieten, tankten we voor de grens en werden tegelijk door een sticker begroet, die prominent op een verkeersbord was geplakt en verkondigde: “stop islamizacji Europy!

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49780
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Bericht door Pilgrim »

1300 jaar geleden verzette Europa zich met succes tegen islamitische expansie

Geplaatst op 20 augustus 2018

Afbeelding
De Byzantijnse vloot gebruikte Gries vuur. Dit “wonderwapen” redde destijds Europa voor de kalief.

In tegenspraak tot de vaak herhaalde, echter ongegronde bewering dat de islam een religie van de vrede zou zijn, wordt de geschiedenis van de islam sinds zijn ontstaan in de vroege 7e eeuw na Chr. tot op de dag van vandaag door agressief imperialisme, veroveringsoorlogen, het tot slaaf maken van en de moord op niet-moslims, zoals onlangs ook de “Islamitische Staat” (ISIS), begeleid.

In de middeleeuwen werd het hele Middellandse Zeegebied het toneel van aanvallen van islamitische piraten en oorlogen. Behalve de islamitische expansie naar Europa via Gibraltar en de kust van het huidige Italië waren een ander deel van de jihad ook oorlogen tegen Byzantium en belegeringen van de hoofdstad Constantinopel door troepen van het kalifaat in de 7e en 8ste eeuw.

De belegering van Constantinopel van 717 tot 718, die precies een jaar (15 augustus 717 – 15 augustus 718) duurde, was een zware aanval op de metropool van het Oost-Romeinse rijk. Aan de gebeurtenissen tijdens de belegering herinneren o.a. enkele Duitstalige blogs, bijvoorbeeld “timediver.de” en “der prophet.info”.

Naar aanleiding van de herdenkingsdag op 15 augustus jongstleden citeren we met kleine correcties de tekst van het blog “derprofhet.onfo”:

717 na Chr. (382 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten):
Nadat een Arabisch leger het Byzantijnse leger in Klein-Azië had verslagen, steekt Maslama, de broer van de Omajjaden-kalief Suleiman, de Dardanellen over en belegert Constantinopel (hoofdstad van het christelijke Byzantijnse rijk en zetel van de christelijke keizer) met een leger van 180.000 man. Alleen met behulp van het Griekse vuur konden de Byzantijnen de eerste bestorming, die door 1800 Arabische schepen werd ondersteund, afslaan.

Constantinopel (nu: Istanboel) werd door de Grieken omstreeks 660 v. Chr. gesticht en in 326 na Chr. in Constantinopel omgedoopt. In de late Oudheid en in de middeleeuwen was Constantinopel de hoofdstad van het Oost-Romeinse Rijk. Militair gold Constantinopel lange tijd als onneembaar en werd beschouwd als de sterkste vesting ter wereld. De Arabieren belegerden Constantinopel in totaal drie keer: van 668 na Chr. tot 669 na Chr., van 674 na Chr. tot 678 na Chr. en tenslotte van 717 na Chr. tot 718 na Chr. Alle drie belegeringen mislukten. Vooral de laatste belegering was voor de islamitische aanvallers vernietigend, omdat de Arabische vloot, bijna 1800 schepen, bijna volledig werd verwoest. Hun heerschappij op zee in de Middellandse Zee was daarmee beëindigd. Historici gaan er van uit dat er 130.000 tot 170.000 Arabieren bij de belegering hun leven verloren. De Arabieren konden zich decennia lang niet herstellen van deze klap. De islamitische expansie in richting Europa werd door de succesvolle verdediging van Constantinopel gestopt en was daarom van buitengewoon belangrijke historische betekenis. Men vermoedt da tin het geval van een overwinning van de Arabische aanvallers de weg van de islam naar het centrum van het christelijke Europa vrij geweest zou zijn.

Volledig onverwacht voor keizer Leo III. komt de Bulgaarse Khan Tervel de Byzantijnen met 30.000 zwaarbewapende ruiters te hulp. De Arabieren gaan echter niet openlijk de strijd aan met de Bulgaren.

718 na Chr. (381 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten):
Nadat de Arabieren van hun kant nu de belegerden van de Bulgaren zijn geworden, en afgesneden zijn van bevoorrading, als gevolg van de strenge winter, honger en epidemieën al aangeslagen waren, gaan ze uiteindelijk toch de strijd aan met de Bulgaren en worden in korte tijd afgeslacht.

De verenigde Bulgaars-Byzantijnse troepen, waartoe ook contingenten Chazaren, Armeniërs en andere Kaukasiërs behoorden, slaan de Arabieren uiteindelijk uit Europa tot aan de rijksgrenzen in Klein-Azië terug. Op de terugtocht van het islamitische leger worden de landerijen ten oosten van de Bosporus met de aardbodem gelijkgemaakt en de bewoners tot slaaf gemaakt.

Door deze overwinning werd de uitbreiding van de islam aan de oostgrens van Klein-Azië voor de komende 6 eeuwen een halt toegeroepen.

De overwinning van Khan Trevel is net zo belangrijk als die van Karel Martell bij Tours & Poitiers 14 jaar later.

Terwijl de Frankische hofmeier en zijn 7000 soldaten tegenover slechts 6000 Arabieren kwamen te staan, had Khan Tervel, als heerser van zijn nog niet eens gekerstende rijk, met 180.000 vijanden te maken.


We vullen de tekst hierboven nog met enige informatie aan:

De heerschappij van de Khan Tervel in het eerste Bulgaarse Rijk duurde van 700 tot 721. In veel geschiedenisboeken wordt de Centraal-Aziatische titel “Khan” in verband gebracht met Tervel. De enige tot nu toe bekende en bewijsbare titel van Tervel is echter de titel “Knjas” (koning).

Tervel onderhield intensieve contacten met het Oost-Romeinse Rijk (Byzantium). In het jaar 705 heeft hij met een leger van 15.000 Bulgaarse soldaten de Oost-Romeinse keizer Justianus II. geholpen om zijn troon in Constantinopel te heroveren. Daarvoor kreeg Tervel van Justianus de titel “Kessar” (Caesar). Deze titel werd normaal gesproken aan personen verleend die familie of schoonfamilie van de keizer waren. Tervel was de eerste buitenlandse heerser die deze titel kreeg.

Nadat in september 717 de schepen van de Arabieren grotendeels werden verwoest, begon de lange winter en was het vasteland rondom Constantinopel meer dan 100 dagen lang met een pak sneeuw bedekt. Nadat de aanvallers door de Bulgaarse troepen belegerd werden, verslechterde hun verzorgingssituatie zienderogen. In het voorjaar kwam er een verzorgingsvloot uit Egypte aan, waaronder 400 zware schepen met extra belegeringsmateriaal. In het gevolg van deze vloot bevonden zich ook christelijke zeelieden, die met kleinere boten overliepen naar de Byzantijnen. Ook deze vloot werd door de Byzantijnen vernietigd. Verschillende auteurs leveren verschillende cijfers over de door de Bulgaarse troepen gedode Arabieren, maar de meest waarschijnlijke verliezen na de Bulgaarse aanval zijn 20.000 tot 30.000 soldaten.

Dat was het einde van de belegering van Constantinopel en op 15 augustus 718, exact een jaar na het begin van de belegering, vond de definitieve aftocht van de Arabieren plaats.

Voor zijn bijdrage aan de redding van Europa voor de islamitische expansie werd Khan Tervel “Redder van Europa” genoemd en na zijn dood zowel door de orthodoxe als de katholieke kerk onder de naam Sint Trivelius Theoktist heilig verklaard.

Het verhaal van de belegering van Constantinopel laat zien dat Europa zich ook in de middeleeuwen met succes kon verdedigen tegen het opdringen van de islam. Daar zouden we aan moeten denken.

Bron: www.pi-news.net

Door: “Xrist”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/20 ... -expansie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49780
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Bericht door Pilgrim »

Pas op voor misleiding!!

Ik ontdekte een paar vreemde filmpjes op internet die in eerste instantie over het verdedigen van de Europese cultuur leken te gaan en tegen de massa–immigratie van moslims, totdat er opeens beelden in opdoken over Hitler en het nationaal-socialisme. Alsof Hitler de Europese cultuur verdedigd zou hebben...! Volgens mij was dat juist Churchill. Hij had het immers over en cultuur die het waard was verdedigd te worden, vergeleek de Koran met ‘Mein kampf’ en zijn tegenstanders noemden zich links. Goebbels: ‘Wir sind linken!’.

EUROPE SHALL LIVE! [The video every European nationalist should watch!]
Palignesis - Gepubliceerd op 20 aug. 2017

https://youtu.be/sWZGbat3cdc

Defend Europa
MARSOC1987 - Gepubliceerd op 28 aug. 2016

https://youtu.be/dJ8PmG-38pA

Uit welke kringen zou dit afkomstig zijn? Het zouden inderdaad neonazi’s kunnen zijn, maar ik zie in het tweede(?) filmpje ook Wilders opduiken en neonazi’s hebben juist een grote afkeer van Wilders. Het lijkt mij eerder weer zo’n valse vlag-operatie om mensen die zich willen verdedigen tegen de massa-immigratie van moslims in diskrediet te brengen door ze over één kam te scheren met nazi’s.

Toch leent het zich voor een korte beschouwing. Wij verdedigen de Europese cultuur, maar wat verdedigen wij dan...? En wat hebben de nazi’s verdedigd? Het zal niet de ‘Joods-christelijke-humanistische’ cultuur geweest zijn! (Ze vonden de islam juist een betere godsdienst.) Volgens cultuurhistorici bestaan culturen vaak uit drie grote gebieden: wetenschap, godsdienst en kunst. Als deze gebieden in verschillende landen gedeeld worden spreekt men van een gelijke of gedeelde cultuur. In deze zin bestaat er sinds de kerstening van Europa dus inderdaad een gemeenschappelijke Europese of Westerse cultuur. Dat zie je vooral aan de christelijke jaartelling en de christelijke feestdagen. Het christendom, de klassieken en de Germaanse Oudheid worden door de geschiedwetenschap beschouwd als de drie pijlers van de Europese cultuur, waarbij het christendom functioneert als de spirituele backbone.

Hypernationalisten (al dan niet samengaand met socialisme) ontkennen of minachten deze overkoepelende culturele identiteit en grijpen terug op een periode van vóór de opkomst van het christendom en dat is dus het klassieke heidendom. Bij Hitler was dat een vermeend groots Germaans verleden, bij Mussolini het Romeinse Rijk, verder zie je dat er gerefereerd wordt naar de oude Kelten of het oude Vikingrijk, enz. M.a.w. de nazi’s hebben onze Westerse cultuur helemaal niet verdedigd, maar een culturele identiteit uit de Oudheid en verbonden met een vorm van socialisme. Het gaat ons eigenlijk om de humanistische waarden, die hun oorsprong vinden in het christelijk erfgoed. Het is vooral de waarde en de rechten van het individu, die hierin centraal staan. Dat is uniek voor de Westerse cultuur. In andere culturen zag je dat eigenlijk niet. Daar was alleen het Rijk, de stam of de polis bepalend. Het collectivisme, wat de norm was in het (nationaal) socialisme ontkennen de waarde van het individu en gaan alleen uit van het collectief (du bist nichts, dein Volk ist alles).

Resumerend; om de woorden van Churchill na te spreken: “we hebben een cultuur die het waard is om verdedigd te worden!” :smartass:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49780
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Bericht door Pilgrim »

Defend Europe!
DeGaulle Is Watching You - Gepubliceerd op 6 jul. 2017

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49780
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Bericht door Pilgrim »

Battle of Lepanto, 1571: What REALLY Happened
Real Crusades History - Gepubliceerd op 7 okt. 2014

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49780
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Bericht door Pilgrim »

Wees trots op het Europeaan zijn

Geplaatst op 22 januari 2019

Afbeelding

Wat is er verkeerd aan als Europeanen eens zelfrespect te tonen? Wat islamieten mogen, wat zwarte Afrikanen mogen, wat zo´n beetje de hele wereldbevolking mag, mogen met name blanke Europeanen niet. Is dit niet een staaltje discriminatie? Komt Pieter-Jaap A. ook bij mij thuis mijn aanklacht opnemen?

Wanneer maken wij ons los van het ons ingepeperde WO-II-trauma, dat ons al tientallen jaren door de strot wordt geduwd door met name ‘socialisten’ om ons allen mak als schapen te houden, zodat politiek en ander gepeupel kan doen wat politiek en ander gepeupel graag doet; het continent en onze landen leegroven en zo dus verwoesten!

Al bijna 100 jaar worden we gebombardeerd door ‘socialistische prietpraat’ als ‘herinner WO-II’, ‘nooit meer WO-II’, ‘beken schuld’ (ook al ben je net geboren), ‘je bent schuldig als Europeaan’. Luister niet meer naar deze geestelijke en emotionele terreur, die er enkel op gericht is om u te knechten.

Wanneer schoppen we de valse moraal terroristen eruit, deze schooiers die onze landen laten volstromen met veelal ook barbaren, religieuze moordenaars, verkrachters en andersoortig tuig om ons allen op termijn de ‘zegeningen’ van de DDR te brengen.

Waarom laten wij dit gebeuren? Waarom laten wij over ons lopen? Waarom laten wij ons terroriseren? Waarom buigen wij voor met name gepeupel dat ons in ons eigen huis de les aan het lezen is? Waarom nemen wij genoegen met het tweederangs burger zijn in onze eigen landen? Waarom nemen wij genoegen met minder rechten dan de massa indringers eisen en krijgen?

Als indianen in Amerika tegen blanken mogen brullen ‘rot op, ga terug naar Europa’, waarom mogen wij niet hetzelfde tegen al die met name criminele indringers hier bij ons roepen!? Met name tegen die indringers die vanaf WO-II en vooral vanaf de jaren zeventig/tachtig Europa deels aan het vernietigen zijn met hun vaak enkel parasiterend gedrag.

Waarom moeten wij worden gediscrimineerd? Waarom pikken we dat? Waarom blijven wij stom en afwachtend? Waar wachten wij op? Wachten wij op de SS´ers van Merkel? Wachten we op de Macron-brigades? Wachten we op de EU-SA Timmermans -fascisten? Wachten we op de tik op de deur? Waarom?

Kom uit die stoel, toon respect voor wat uw ouders en grootouders in Europa hebben opgebouwd. Geef het niet zomaar af aan parasieten, die ons vaak haten en ook nog eens de brutaliteit hebben om u tot tweederangs burger te maken en u te vertellen wat u nog net van hen mag en wat u niet meer mag.

Verjaag de nep-socialisten, verlos Europa van de namaakliberalen, voorkom het gekkenhuis dat gestoorde christenen wensen te bouwen en donder niet gewenste, met name criminele indringers en diegenen die zich niet wensen aan te passen ons Europa weer uit.

Het is uw recht om trots op uzelf en afkomst te zijn! Waarom mag u dat niet, maar mogen zelfs de meest criminele indringers het wel en zelfs meer dan u?

Kom in beweging, kom in verzet en neem het niet langer, accepteer niet nog langer te worden onderdrukt door criminele schooiers in de politiek, die belangen van vreemdelingen boven belangen van hun eigen volkeren hebben geplaatst.

Laat u straks niet gedwee naar de gaskamers afvoeren door gepeupel dat zich filantropen noemt! Verjaag dat gepeupel! Verjaag de collaborerende schooiers in de pers die vrijwel niets dan propagandistische leugens brengen. Verjaag nep-academici die soms met bruut geweld de wetenschap naar de donkere middeleeuwen terug willen jagen als wetenschappelijke feiten niet stroken met hun waanideeën.Verjaag de oplichter die in Rome beweert de plaatsvervanger van Jezus op aarde te zijn. maar in werkelijkheid de duivel lijkt te aanbidden. Verjaag de nieuwe Franse adel en maak Europa weer dat werelddeel om trots op te zijn.

Weg met namaaksocialisten, nep-liberalen en christelijke hypocrieten die vanaf de jaren zeventig Europa aan het verwoesten zijn. Niemand kan straks zeggen ‘ik wist het niet’. Iedereen weet het!

Kom uit die stoel en ga richting Brussel, Den Haag, Berlijn, Parijs, Londen, Madrid, Stockholm, etc., demonstreer en reken af met het politieke schorem dat zich al decennia lang zit vol te vreten en onze levens verwoest. Reken met hen af,voor zij met u afrekenen via het huurlingenleger dat zij daarvoor met meutes indringers aan het opbouwen zijn.

Laten we eerlijk zijn, niet wij burgers zoeken oorlog. Politieke schooiers als Timmermans roepen op tot oorlog. Politiek tuig dat dreint, dreigt en chanteert. Dus sorry voor mijn taalgebruik, ik liet me even gaan, dus hou het netjes, demonstreer en stem ze weg!

Ik roep niet op tot geweld, zelfs niet tegen de grootse criminelen uit EU-Europa, want dan zou ik net zo zijn als zij, een ordinaire terroristische crimineel. Dus stem ze weg, al die leugenaars als Sargentini, al die chanteurs als Timmermans, stem ze weg voor eens en hopelijk altijd.

Kom op en stem voor uw eigen belang, of stem anders eens voor de belangen van uw eigen kinderen of kleinkinderen, stem de mooi pratende oplichters en huichelaars de Europese parlementen uit!

Stem voor een eerlijk en vrij Europa voor ons allen, stem tegen de technocratische fascisten in Brussel, die een Europa voor enkel de Sorrosen wensen waarin u als slaaf mag figureren.

En de Boze Oude Man zag dat het goed was en zei: Amen!

Door: “bozeoudeman”

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/22 ... eaan-zijn/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49780
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Bericht door Pilgrim »

Verdedig met man en macht de Europese eigenwaarde en authenticiteit

Door: Sid Lukkassen, 23:10, 17 februari 2019

Afbeelding

'Mensen conformeren zich aan narcistische deugpronkers uit angst sociaal niet meer aanvaard te worden'

Deze voordracht werd door Sid Lukkassen uitgesproken tijdens de boekpresentatie van Kerkgangers en Zuilenbouwers op 12 februari in Gent.

U heeft nog vierentwintig uur de tijd om bij te dragen aan Sids crowdfundingcampagne: een onderzoek naar identiteitspolitiek. De spreektest van Sander Loones is hier te lezen.


Vandaag zijn wij in nabijheid van grote namen en getalenteerde sprekers zoals professor Matthias Storme en Sander Loones, onder bezielende leiding van de jonge moderator Filip Brusselmans. Wij vieren het verschijnen van dit boek, Kerkgangers en Zuilenbouwers, waar een crowdfunding aan voorafging. Maar liefst 9.000 euro werd ervoor opgehaald! Momenteel ben ik weer aan het crowdfunden, ditmaal 7.000 euro voor een onderzoek naar identiteitspolitiek.

Het klinkt allemaal heel heugelijk en episch, dat is het zeker ook, maar het is geen verhaal zonder kwetsbaarheid – integendeel. Het zijn projecten geboren uit inspiratie én bittere noodzaak. Gramsciaanse cultuurmarxisten lijken overal de scepter te zwaaien – op de universiteiten, de grote bedrijven, de overheid en bij de media. Hoe kom je daar als onafhankelijke geest nog tussen?

Laat mij allereerst openheid geven over de hoedanigheid van mijn positie hier als spreker. Als Nederlander toch te gast op het Vlaamse grondgebied. In die hoedanigheid behoud ik het mij voor om over alle interne gevoeligheden en akkefietjes heen te stappen die de Vlaamse beweging van binnenuit teisteren en versnipperen. Ik herken in de Vlaamse beweging de restanten van een Zuil: een fundament van weerbaarheid tegen de culturele en economische globalisering. Dat fundament wil ik heropladen met een herijkte ideologische inhoud die is afgestemd op de situatie van een nieuwe generatie. Want zoals de jonge conservatief-liberaal Lex Cornelissen al concludeerde na het lezen van mijn nieuwste boek: de structuur van een Zuil is de enige kracht die de persverse invloed van een grenzeloze globalisering kan weerstaan.

Zonder de vaste structuur van een Zuil zijn wij als los zand dat snel verstuift. De Zuil zijn wij met elkaar, die de economisch-sociale onderbouw vormen van het realisme. Wij vormen een netwerk dat beschermt tegen broodroof en het vrije denken waarborgt.

De geschiedenis van het strafkamp Lokeren, van de IJzerbedevaart en wie aan die herdenkingen wel of niet mag meedoen en wie dan fout is en wie goed, dat laat ik achter me. Ik kijk vooruit, ik bespreek de uitdagingen van vandaag. Laten we ons richten op de universele thema’s, op de zaken die de jongeren bezighouden, de onderwerpen die bijvoorbeeld Jordan Peterson behandelt. Wat betekent het om man te zijn in de eenentwintigde eeuw? Waar ontleent een mens identiteit aan, nu de cultuur globaliseert en de automatisering steeds meer beroepsidentiteiten uitwist? Wat betekenen liefde en hechting in de tijd van Tinder? Laten we het hebben over de universele thema’s waarmee elke generatie opnieuw omgang moet vinden. Zoals intimiteit en soevereiniteit. Soevereiniteit dan in de collectieve zin, als zelfbestuur, en in de individuele zin, als privacy.

Om dit alles te kunnen doen, zonder steeds te worden gedwarsboomd door deugers, daarvoor heeft De Nieuwe Zuil nu een stichting opgericht, evenals een Whatsapp-groep. Zo komt er elke dag wel een schrijnend bericht voorbij van iemand die onder druk wordt gezet wegens zijn of haar realistische levensovertuiging. Iemand maakt een opmerking over hoofddoeken en boerka’s en krijgt dat te horen in een evaluatiegesprek. Al die casussen zou ik hier moeten opnoemen, het zijn er te veel: ik kan ze niet allemaal behandelen zonder ze recht te doen – de moed zou me in de schoenen zinken.

Zo kom ik er dus toe om op dit moment, wat feitelijk een feestelijk moment is – een moment van overwinning – te vertellen over mijn kwetsbaarheid. Collectieve solidariteit is een vereiste om individuele authenticiteit te kunnen waarborgen. Dat is de kern van mijn betoog. Wat beweegt al deze mensen om aan mijn projecten te doneren, wat is hun drijfveer? Als schrijver van cultuurkritieken, van diepte analyses over media en politiek-filosofische beschouwingen, oefen ik een ambacht uit dat waarschijnlijk niet lang meer zal bestaan.

Dat heeft ten eerste te maken met de sociale media, de algoritmes, en de greep die de EU wil uitoefenen op ons publiek debat. Het heeft ook te maken met de krimpende aandachtsspanne in het algemeen en ten slotte met de opkomst van nieuwe cyber-technologieën.

Om maar even stil te staan bij het verhaal van de EU en de sociale media. Facebook zet in Ierland en Singapore regionale centra op, die een “extra verdedigingslaag tegen nepnieuws en haat” moeten worden voor de “integriteit van verkiezingen”. Facebook verwijdert berichten die tegen de regels ingaan, maar er zijn ook berichten die volgens de regels wel mogen, maar die toch “de authenticiteit van het platform ondermijnen”, zoals “sensationele verhalen”. Die komen lager in de tijdlijn van gebruikers te staan.

Vroeger had je ruzie in een kroeg bij een te hoog oplopende politieke discussie: dan zocht je elders in het dorp een nieuwe stamkroeg. Maar vandaag hebben wij geen politieke discussiecultuur meer die via kroegen of cafés verloopt. Er zijn een paar brandpunten van politiek-maatschappelijke communicatie, waaronder media als Facebook. Daar kun je je verhaal doen, en vervolgens bepalen moderators en ondoorzichtige algoritmes, welke berichten stijgen en welke dalen. Zij besluiten welke berichten ‘haatdragend’ of ‘polariserend’ zijn en daarom minder aandacht krijgen of zo goed als onzichtbaar worden. Er ontstaat een containment zone waarin een paar PVV’er en Vlaams Belangers nog op elkaar inpraten, maar de mainstream bereik je niet meer.

Er is natuurlijk een mensenrecht, een Charter of Human Rights dat het recht op vrijheid van meningsuiting vastlegt. Maar dat zegt weinig over het bereik van meningen of over de zichtbaarheid die meningen mogen genieten. Ondertussen zijn privaatbedrijven de poortwachters van onze Öffentlichkeit – van ons publieke debat en onze politieke discussiecultuur. Zij bepalen hoe ruim de kaders zijn waarbinnen ons debat zich mag bewegen: dit doen zij met algoritmes die zijn afgeschermd omdat ze vallen onder het bedrijfsgeheim. Vrijheid van meningsuiting is daarom een leeg begrip zolang men niet hard vastlegt dat ‘progressieve’ en ‘conservatieve’ meningen evenveel recht hebben op zichtbaarheid. Deze zichtbaarheid dan vertaald in een min of meer gelijk netto aantal views.

Een misdaad gepleegd door een asielzoeker, om een praktijkvoorbeeld te nemen, is op zich een feit. Het is pas tegen de achtergrond van vluchtelingenbeleid, migratiestromen en politieke keuzes dat dit feit een nieuwswaarde krijgt. Daarmee is de aard van het concept ‘nepnieuws’ intrinsiek polemisch – het concept en het gebruik ervan kan zich niet boven de politieke achtergrond verheffen waarin het onderwerp ligt ingebed. Wat al dan niet ‘nieuws’ heet blijkt altijd verweven met een politieke context. Wanneer is iets een incident en wanneer wordt een serie incidenten een patroon en dus een nieuwsfeit?

Daarom zou de EU ofwel moeten afzien van het maken van beleid op nepnieuws, ofwel zou het fact-checken van nepnieuws naar alle kanten moeten geschieden. Wie kan echter garanderen dat de betreffende institutie het fact-checken werkelijk neutraal houdt – who guards the guardians?

Samen met de tech-giganten zet de EU nu in op een netwerk van onafhankelijke fact-checkers. Maar de casus Koerhuis – een debat over statushouders en de beschikbaarheid van (sociale) huurwoningen – bewijst dat ‘fact-checken’ een ideologisch gestuurd verhaal is. De NRC haalde er randzaken bij om de uitspraak van Kamerlid Koerhuis (VVD) in een ander daglicht te stellen en zo te ondermijnen, zónder dat ze de cijfers konden weerleggen die hij citeerde.

Op dit dossier hanteert de EU concepten als ‘disinformation’, die zeer open zijn voor interpretatie. Men heeft het over ‘buitenlandse inmenging in onze democratie’, en verbindt dit tegelijk met een discours over xenofobie, haatdragend taalgebruik en polariserende berichtgeving. De Google-technocraat en de Facebook-moderator moeten hieruit meepakken: ‘voorkom een tweede Brexit, voorkom een Europese Trump’.

Even terug naar mijzelf, naar hoe een vrijgevestigd publicist door dit alles wordt beïnvloed. Ik schrijf longreads waarvan het me opvalt hoe vaak dat ze worden gelezen en gedeeld – zeker in deze tijd van een vervagend vermogen tot langdurige concentratie. Een tijd waarin alles en iedereen zich moet conformeren aan het hapsnap formaat van de mainstream media. Hoe lang duurt het voordat mensen een chip hebben ingebouwd waarmee zij, zoals in The Matrix (1999) brokken kennis instant kunnen downloaden?

Mijn ambacht als schrijver zweeft tussen twee tijdsgewrichten. Dat van mijn jeugd – waarin je op school nog feiten moest memoriseren; je ging nog oldschool naar de bibliotheek om boeken te lezen. En het tijdgewricht van mijn volwassenheid – waar men een smartphone heeft. Je slaat informatie op in appgroepen en emails; je zoekt op steekwoorden wanneer je het nodig hebt en kopieert hyperlinks als bronverwijzingen. In de oude situatie was kennis verinnerlijkt; in de nieuwe situatie is kennis extern.

Ik combineer in mijn werk het beste van beide werelden en om deze reden noem ik mijzelf laatste der humanisten. De zwaarte van deze uitspraak zal op een dag worden gevoeld. Na mij komt het transhumanisme en het tijdperk van de Kunstmatige Intelligentie, waarover ik ook schrijf in mijn boek.

De wereld staat voor een serie indringende veranderingen waarvan de diepte vandaag nog niet wordt verstaan. Het studieleven maar ook het seksleven zullen ingrijpend worden getransformeerd. De seksrobots komen, mensen communiceren meer via tekstberichten dan dat ze bellen. De behoefte aan een vaste sekspartner is één van de weinige zaken die de totale atomisering nog tegenhoudt. Maar intussen maakt de technologie, voortgestuwd door ontwikkelingen in Japan, het mogelijk om vrijwel elke fetisj uit te leven.

Met een paar generaties breekt wellicht een totaal geatomiseerde tijd aan waarin lijfelijke seks tussen twee mensen wordt gezien als iets dat hopeloos is achterhaald. Als vermoeiend, veel gedoe, onhygiënisch en te intiem. Seks zoals wij die kennen zal dan heel stiekem gaan – als iets van een subcultuur, een daad van verzet die wordt genoten in het heimelijke.

Nu volgt het voorbeeld van mijn goede vriend Maurits, die op café in een intiem gesprek verwikkeld raakte met een dame van Afrikaanse afkomst. De avond was veelbelovend, totdat ze over de open grenzen begon. Het was maar goed dat Italië door de migratie werd ontregeld – dat zou die arrogante Salvini mores leren. Europa had Afrika geweld aangedaan en nu was er eindelijk gerechtigheid.

Maurits vroeg haar hoe het dan zat met het beroep op verdraagzaamheid en tolerantie. Dat waren toch altijd de grote woorden geweest waarmee links de nieuwe bevolkingsgroepen had binnengeloodst? Daaronder bleek iets heel anders schuil te gaan – namelijk wraakzucht en destructie. De vrouw had er geen antwoord op: ze zweeg en vertrok.

Dit moet me toch van het hart – de wereld wordt gek, en het gaat nog veel sneller dan ik ooit had durven vermoeden. Deze week speelde ik de Resident Evil 2 Remake weer eens uit, en ik dacht terug aan de tijd dat ik gemeenteraadslid was en op de universiteit werkte, en ergens hoop had dat het nog goed zou komen. En ik voelde me een beetje lui. Vervolgens ontving ik verschillende berichten van mensen. Een avond als deze is niet compleet zonder verhalen uit de samenleving – nu volgt de opbrengst van één dag.

1.) Iemand op een universiteit in Amsterdam moet stof lezen van de omstreden islamgeleerde Tariq Ramadan.

2.) Iemand begon bij Capgemini en kreeg twee uur lang verhalen over zich heen over diversity, inclusion, climate change en dat alle verschillen tussen mannen en vrouwen sociale constructies zijn. En oh ja, dat de Noordpool smelt en dat we er daardoor over vijftig jaar allemaal aan zijn. Als deel van een ‘training’ door de human resources afdeling.

3.) In een artikel dat bijna te absurd klinkt om waar te zijn, verdedigde een activist voor transseksualisme de Goelag-kampen van de Sovjet-Unie. Dit debat vloeit weer voort uit een ruzie over een nog absurder fringe-debat van extreemlinks, dat inmiddels mainstreamlinks is. Over of omgebouwde mannen nu wel of geen vrouwenfaciliteiten zouden mogen gebruiken. Hoe kun je in godsnaam doceren als je ‘studenten’ dit soort onzin denken over de kampen van de Sovjets? Dit is puur, onvervalst, onversneden cultuurmarxisme!

4.) Mijn vriendin kwam met een verhaal uit het werk. Ze was met haar baas en een bevriende consultant gaan lunchen. Die consultant hield een pleidooi voor techno-utopisme. Blockchain zou de hele wereld gaan verbeteren, en vrouwen in Afghanistan zouden geld gaan verdienen dankzij blockchain en zo een emancipatieslag maken. Toen ze opmerkte dat vrouwen aldaar nergens geld kunnen uitgeven en geen rekening kunnen beheren zonder de toestemming van een mannelijk familielid, weigerde de consultant dit serieus te nemen en ratelde door.

5.) Iemand doet mee als vrijwilliger leraar Nederlands voor vluchtelingen. De betrokken instantie wilde deze leraar koppelen aan een Syriër die getrouwd is met een meisje van 13 (op het paspoort was er 19 van gemaakt – minder gedoe). Men vond het maar raar dat hij niet wilde meewerken aan de praktijk van het geïmporteerde pedo-huwelijk. Zo conservatief!

Nadat ik onder ogen zag dat deze debiele stand van zaken de alledaagse realiteit is, was ik maar wat blij dat ik de middag had doorgebracht met de Resident Evil 2 Remake.

Al deze voorbeelden haal ik aan omdat ik wil wijzen op het belang van authenticiteit, en op hoe kostbaar dit is. De hiervoor genoemde factoren doen allen afbreuk aan authenticiteit. Zonder Zuil hebben we te maken met een sociale orde die enerzijds tot atomen is versnipperd en die anderzijds overmatig is gesocialiseerd, om maar niemand met een gevoelige uitspraak ‘op de tenen te stappen’. In de huidige economische constellatie gaat er meer geld uit naar branding en promotie dan aan de kosten van productie: dit PR-klimaat maakt bedrijven gevoelig voor de wensen van deugdrammers en cultuurmarxisten, aangevuld met Gramsciaanse HR–afdelingen. Ook daarvan veel voorbeelden in mijn boek.

De huidige maatschappelijke orde is overmatig gesocialiseerd op professioneel niveau, en tegelijk tot losse atomen versnipperd op het privé-niveau. Dit leidt tot overal vormen van gedrag waarin je helemaal niet jezelf kunt zijn. En die je dwingen tot gedrag waarin je jezelf niet herkent. Mensen conformeren zich aan narcistische deugpronkers uit angst om sociaal niet meer aanvaard te worden en hun inkomen te verliezen. Willen wij West-Europa redden, dan moeten wij dit begrijpen en bestrijden met een eigen Zuil. De authenticiteit, het zelfstandige denken, heldere vernuft, de liefde tot rationaliteit en innovatie, zullen wij terugwinnen.

Afsluitend nu een hoopgevend woord van Jan School, één van de dialoogpartners in het boek:

“Lukkassen beschrijft in zijn werk ook de faustische vitaliteit en veerkracht van de Europese cultuur en identiteit. Tegenover de deconstructie van het concept waarheid plaatst hij een hartstochtelijk pleidooi voor het herontdekken van de universele waarden in de kunst, de schoonheid van het vrouwelijk lichaam en causaliteit en ratio als basis voor de wetenschap.”

https://tpo.nl/2019/02/17/verdedig-met- ... nticiteit/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49780
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Bericht door Pilgrim »

Verzet tegen de islam in vroeger tijden.
Ottomaans/Turkse verovering van West-Europa werd gestopt in Kosovo

Geplaatst op 2 maart 2019De Servische prins Lazar Hrebeljanović wilde iets doen tegen de oprukkende Ottomaanse Turken en sloot een coalitie met de christenen uit omliggende landen. En een groot leger van Serviërs ging op 28 juni 1389 de strijd aan met de Turken bij het Merelveld in Kosovo. In felle gevechten leden beide partijen zware verliezen. Deze Slag op het Merelveld werd gewonnen door het leger van prins Lazar, niet door de Turk Murat I. de Ottomanen trokken zich terug (winnaars trekken zich nooit terug!). In Parijs werden de klokken van de Notre Dame geluid om deze overwinning van het christendom te vieren. De Turkse opmars naar West-Europa is tot staan gebracht. Na de dood van Murat nam zijn opvolger Bajezid I het bevel over. Pas zeventig jaar ná 1389 werd Servië volledig bezet... Kosovo is altijd deel geweest van Servië en zal dat altijd blijven!

Bron: https://zlj13051967.wordpress.com

Door: Balkanske priče”

https://ejbron.wordpress.com/2019/03/02 ... in-kosovo/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21297
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Bericht door King George »

En helaas, tegenwoordig heeft West-Europa via de Kosovoroute de nieuwe Ottomaanse invasie gefaciliteerd.

Zie bijdrage General Louis Mackenzie: We Have Bombed The Wrong Side- Kosovo's Independence in het draadje Kosovo, schurkenstaat in de EU.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49780
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Bericht door Pilgrim »

Onze westerse cultuur is uniek. Dat moeten we goed beseffen

Jelte Wiersma, 10 feb 2017

Afbeelding

Jezelf een lichte identiteit aanmeten is niet onprettig, maar ook best arrogant, vindt Jelte Wiersma. Waarom het zo belangrijk is om ons te realiseren dat onder onze prettige, lichte identiteiten zoals Mercedesliefhebber een cultureel fundament ligt en anderen ons beschouwen als christenen.

Begin jaren negentig trok de Belgische journalist Geert Van Istendael naar Kortrijk alwaar Vlaamse nationalisten de Guldensporenslag uit 1302 herdachten. In een café sprak hij met die nationalisten en leerde daar iets wat hij zich 25 jaar later nog herinnert: Een waarschuwing voor immigratie en vooral de islam. Een van de nationalisten had Van Istendael toevertrouwd dat het van disrespect zou getuigen om te veronderstellen dat islamieten zouden integreren want de islam is een eeuwenoude en grote cultuur waar hij respect voor had.

Vlaamse cultuur tot in zijn vezels
De Vlaamse nationalist herkende haarscherp hoe sterk een mens doordrongen kan zijn van zijn of haar cultuur en geloof. Hij was immers zelf iemand die Vlaamse cultuur en Nederlandse taal tot in zijn vezels had en daar soms letterlijk voor knokte. Tegen de Franse en Franstalige overheersers. De Vlaming liet zich niet knechten en Nederlandstaligen domineren inmiddels België. Dat een moslim in het westen zijn identiteit zou houden en daar voor zou knokken, deed de Vlaamse nationalist dan ook niet vreemd aan.

Maar als je zelf niet zo’n uitgesproken identiteit hebt of denkt te hebben, maar jezelf als ‘wereldburger’ – een burger bestaat alleen in relatie tot een natiestaat – of iets anders onbestaands identificeert, dreigt al gauw abusievelijke projectering daarvan op de ander. Dat iemand anders zijn of haar geloof of clan boven de wet stelt, wordt zodoende onbegrijpelijk.

Lichte identiteit aannemen is arrogant
Wie de sociale media-accounts van hedendaagse westerlingen bekijkt, ziet veelal andere identiteiten dan religieuze, politieke of nationale. ‘Wijnliefhebber’, ‘Mercedes-gek’, ‘VVV-supporter’ of ‘oma van zes’ – dat idee. Nu heeft er vast wel eens een oma van zes een aanslag gepleegd, maar aanslagen door wijnliefhebbers, Mercedes-enthousiastelingen en VVV-fans zijn voor zover bekend zeldzaam.

Deze identiteiten zijn licht. Het zijn hobby’s, activiteiten, producten en biologie die deze identiteiten vormgeven. Daarnaast bestaan er nog hedendaagse identiteiten zoals hipster, millennial en nerd. Dat zijn jongerenidentiteiten van voorbijgaande aard. Zoals hippies, alto’s en gabbers zijn gekomen en gegaan.

Dat mensen zich zo’n lichte identiteit als wijnliefhebber of hipster aanmeten is niet onprettig. Deze identiteiten zijn op individueel niveau niet bedreigend voor anderen. Maar zo’n lichte identiteit aannemen is ook arrogant. Het draagt in zich dat het culturele fundament van die lichte identiteit superieur is. Het fundament is immers zo vanzelfsprekend dat die niet meer hoeft te worden benoemd of gekend. Terwijl dat culturele fundament wel degelijk bestaat. Hipsters staan op een westers fundament waarvan het christelijke zelfontplooiing een van de pilaren is.

Historische pijlers van het Westen
Een groep Nederlanders op bezoek in Israël raakte eens in verwarring toen een rabbijn ze confronteerde met hun culturele fundament. Hij vroeg naar het geloof van de Nederlanders. Viervijfde meldde ongelovig te zijn. Waarop de rabbijn vroeg: ‘Bent u een katholieke, protestantse of joodse ongelovige?’ Na aanvankelijk onbegrip begon het te dagen.

De westerse cultuur en daarmee de identiteit van westerlingen heeft een aantal historische pijlers. Griekse filosofie, Romeinse recht en de westelijke christelijke normen en waarden. Dat een mens een individu is, is een christelijke uitvinding. In het Spanje noemde men zelfs ooit slechts christenen ‘mensen’. Alleen zij waren als kinderen van één God voor wie iedereen gelijk is een individueel denkend mens geworden. De rest was niet meer dan een ondergeschikt lid van een clan geleid door een pater familias.

Deze historische pijlers van het westen bepalen tot op de dag van vandaag wat wij als normaal beschouwen en wie wij zijn. Vanuit de islamitische wereld(en), China, India en door de rabbijn wordt Europa gezien als een christelijk werelddeel. Ook al denken velen in Europa dat zij niet-christenen zijn, in de ogen van anderen zijn zij dat wel. Zij herkennen dat zo goed omdat het westen zo anders is dan de cultuur die hen vormt.

Waarom is het zo belangrijk om ons te realiseren dat onder onze prettige, lichte identiteiten zoals Mercedesliefhebber een cultureel fundament ligt en anderen ons beschouwen als christenen?

Omdat het misverstanden en inschattingsfouten kan voorkomen. Zowel binnenlands als buitenlands.

Kastensysteem
De politieke meerderheidsopvatting in West-Europa is bijvoorbeeld dat de islam hoort bij Europa en een islamiet door integratiecursussen met behoud van eigen identiteit Europeaan kan worden. Nu blijkt keer op keer dat integratiecursussen niet werken. Waarna onder meer in Nederland opeenvolgende regeringen de cursussen vernieuwen en vinden dat het beter moet. Een deel van de islamieten in het westen assimileert. Soms behouden ze de rituelen, maar het concept islam gaat overboord. Een ander deel wordt juist steeds orthodoxer en verwerpt westerse waarden.

Dit gedeeltelijke integratiefalen is een logisch gevolg van het onbegrip bij vele politici die zich niet kunnen voorstellen dat iemands identiteit wordt gevormd door een 1.400 jaar oude cultuur. Simpelweg omdat zijzelf de fundamenten van de eigen cultuur niet meer kennen of zich daar niet meer diepgaand mee identificeren. In heel korte tijd zijn politieke voormannen die zich als katholiek of gereformeerd afficheerden, verworden tot Mercedesliefhebbers. Dat is misschien niet onprettig tot er een confrontatie ontstaat met nieuwkomers die daar een serieuze cultuur tegenover zetten.

Vergelijk het met het Indische kastensysteem. Het is onmogelijk om iemand die zich diepgaand identificeert met een bepaald niveau (kaste) met behoud van eigen identiteit in te passen in een cultuur waarin iedereen voor de wet gelijk is. Net zo voor Chinezen alhier. Veel Chinezen in het westen integreren nauwelijks en leven in parallelle samenlevingen. Hun 5.000 jaar oude cultuur laat zich niet zomaar uitwissen.

In China zelf groeit het katholicisme en het protestantisme en dat ziet de Communistische Partij als een logisch gevaar. Zij begrijpen heel goed wat de christelijke cultuur betekent. Als Chinezen gaan denken dat ze individuen zijn en de bijbehorende (mensen-)rechten opeisen komt het eenpartijsysteem in gevaar. Nu nog zijn de Chinezen niets anders dan subjecten van de staat. Zuid-Korea werd democratisch nadat het christelijk werd.

Voorgelezen uit de Bijbel
Moeten we dan allemaal massaal naar de kerk? Dat moet iedereen zelf maar weten. Maar ons bewust zijn van de fundamenten van onze unieke westerse cultuur kan geen kwaad.

De beroemde NRC Handelsblad-columnist J.L. Heldring (1917-2013) groeide op in een niet-christelijk, liberaal gezin. Zijn vader Ernst Heldring stond erop dat elke dag aan tafel uit de bijbel werd voorgelezen, zo vertelde hij Elsevier.

J.L. Heldring noemde zich calvinist. Maar gelovig was hij allerminst. Net als de Vlaamse nationalisten begreep Heldring mede dankzij zijn opvoeding maar al te goed ‘het verschil met anderen’, zoals de titel van één van zijn essaybundels luidt.

Dat begrip zou vele misverstanden kunnen voorkomen.

https://www.elsevierweekblad.nl/nederla ... en-451028/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49780
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Bericht door Pilgrim »

Prager University: “Waarom is het Westen zo succesvol geweest?”
PragerU - Gepubliceerd op 8 apr. 2019

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49780
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Bericht door Pilgrim »

De realistische zienswijze van “Henk V.”

Geplaatst op 15 april 2019

Afbeelding

Nigeria had tijden terug een overwegend christelijke bevolking. In het noorden van het land waren terroristische islamitische strijdgroepen actief; die hadden gebieden gecreëerd waarin de sharia het voor het zeggen had. Zij hebben gestaag hun invloed op gewelddadige wijze uitgebreid en nu kan men het land het beste omschrijven als islamitisch, waarin de oorspronkelijk christelijke bevolking systematisch wordt gedecimeerd. Veel christenen werden/worden in hun kerken meedogenloos afgeslacht. Het islamitische bewind van president Muhammadu Buhari heeft daar kennelijk geen controle over (of stemt er misschien wel mee in? Wie zal het zeggen?). In dit land heeft de criminaliteit bijna geheel vrij spel.

Uit dit inmiddels zeer gewelddadig geworden land zijn massa’s “migranten” vertrokken richting Europa, die graag hun niet geringe talenten ter beschikking willen stellen aan de te vormen superstaat EU. Ik vermoed dat Mutti Merkel blij is met deze instroom, want zij zullen het land dat zij bestuurt, mede vormen naar het beeld dat “IM Erika” in gedachten moet hebben gehad.

Er zit iets in de politiek die de EU bedrijft wat de Europese burgers als het ware verlamt. De mensen krijgen het gevoel dat men zich niet effectief kan verweren tegen de plannen van deze politieke kolos. Daarom sluiten veel mensen zich af voor de ontwikkelingen die zich in ons ooit zo glorieuze werelddeel voordoen. Wie de kop echter in het zand steekt, belandt in eerste instantie ogenschijnlijk in een rustgevende omgeving, waar men niets ziet of hoort, maar dat soort wegkijken zal dodelijk uitpakken.

Het is waar: Zij die aan de EU willen bouwen, hebben geen enkele boodschap meer aan de rechten, verlangens en gerechtvaardigde eisen van “Jan met de pet”.

En toch zal de burgerij in Europa zich moeten verlossen van het drogbeeld dat de EU haar voorhoudt: De EU zal een grootmacht worden van een ongekende omvang, machtig op politiek, economisch en militair gebied. De EU zal een hoofdrolspeler in de wereldpolitiek worden, waar geen enkel machtsblok omheen kan. Het klootjesvolk mag de EU nog associëren met het werelddeel Europa – de stumpertjes – maar de aspiraties van de “genieën in Brussel” omvatten allang het Midden-Oosten EN Afrika. Nu al ligt Noord-Afrika binnen het EU-territorium en wordt Mali al omschreven als “onze achtertuin”. Maar de landhonger van de EU zal zich verder oostwaarts verplaatsen in Europa en in Afrika valt er ten zuiden van Mali nog wel wat land te verorberen. De “bescheiden” aspiraties van de Europese leiders kennen nauwelijks grenzen.

Dus, beste burgers, wat kunnen wij hiertegen beginnen?

Er zijn twee zaken die wij goed moeten begrijpen: Een gebied met een bevolking van ongeveer 450 miljoen burgers, die zich geen van allen vrijwillig onder het EU-juk hebben gebogen (niemand kende de Europese plannen immers precies!), kan men met geen mogelijkheid als weerloos zien. Degenen die doorkrijgen waar het “Brussel” precies om gaat, hebben wel degelijk veel meer mogelijkheden tot verweer dan men in eerste instantie zou denken. Alleen al het weerbarstig verzet van een betrekkelijk klein land als Hongarije laat dat zien en er zijn meer landen die de visie van Orbán c.s. delen. Het willen wegnemen van landsgrenzen houdt niet automatisch in dat men macht krijgt over de mensen die in de betreffende landen wonen.

Verder zou men eens goed moeten kijken naar de krachten die werkzaam zijn IN de EU zelf. Er bevindt zich een meedogenloos aangelegde economisch-financiële poot waarop de EU rust: De banken (daarbij inbegrepen de verzekeringsmaatschappijen) die samenwerken met de wereld van de grote beleggers, aldus het grootkapitaal vormend. Deze monetaire grootmacht wordt aangevuld door de wereld van de multinationals. Politiek bezien is deze poot ultraliberaal, kapitalistisch en heel expansief! Deze kracht heeft één ideaal: OVERAL zoveel mogelijk gelegenheid scheppen om onbeperkt geld te genereren. Het is zelfs de vraag wie in dit geval gezag heeft over wie: Beheert de EU “het grote geld” of controleert het grote geld de EU? Er is in elk geval een aantoonbare wisselwerking.

Inmiddels heeft zich binnen de EU-staten LINKS tot een speler ontwikkeld die in principe totaal niets moet hebben van “het grote geld”. Toen tijdens het premierschap van Margareth Thatcher de communistische Sovjet-Unie uit elkaar viel, was haar opgetogen reactie dat het communisme eindelijk was verslagen. Het was haar kennelijk ontgaan dat de ultralinkse politiek allang een weg had gevonden om onopvallend de westerse wereld van binnenuit te verlinksen: De naam Frankfurter Schule is maar al te bekend geworden en of wij het nu prettig vinden of niet: Het Westen is decennia lang succesvol links gehersenspoeld.

Aan de moderne linkse boom groeien echter zeer merkwaardige vruchten, die allen een onmiskenbaar element van extreme pressie op ons denken uitoefenen. Zo komt in essentie het onophoudelijke linkse gedram hierop neer dat het begrip racisme nieuw leven werd ingeblazen. Geheel onterecht wordt racisme ons te voor en te na als een hedendaags te overwinnen probleem door de strot geduwd. Dat is de dwaasheid ten top, aangezien de westerse wereld elk ras allang de mogelijkheid biedt om zijn plaats in de samenleving in te nemen. Zo’n “actualisering” van een allang niet meer actueel probleem heeft natuurlijk een doel. Wij moeten er kennelijk opnieuw aandacht voor krijgen hoe slecht wij, blanken, ons destijds wel tegenover de zwarte medemens hebben gedragen. Men zou kunnen zeggen: is racisme een specifiek blank probleem, of kan elk ras zich daaraan schuldig maken? Zeker is dat vanuit de linkse hoek ons als het ware een soort racistische erfzonde wordt aangepraat, waarvoor wij blanken moeten BOETEN. Wij moeten gebukt gaan onder schuldbesef. Wij moeten bereid zijn tot verregaande boetdoening. Het is nu de hoogste tijd om te bewijzen hoe wij hebben geleerd van ons verleden.

Hoe dan wel? Ach, toevallig zien wij over zee massa’s boten met zielige … erin. Dat zelfde soort mensen dat wij ooit zo VRESELIJK onderdrukten en dus kunnen wij onze overgeërfde morele schuld gaan delgen.

En kijk eens aan: Merkel en de EU stellen ons in staat om de daad bij het woord te voegen: Blank moet zwart verwelkomend in de armen sluiten en seksueel stevig aan de bak gaan. De Europese bevolking moet zich met de nieuwkomers vermengen, verbroederen, zoals de Duitse politicus Wolfgang Schäuble ons dringend aanraadt. En laten we wel zijn: Is dat nou zo erg? Hoeveel blanke mensen willen in de vakantie niet graag een mooie gebruinde huid krijgen? Nou dan! En in de televisiereclameshots kunnen we zien hoe mooi zo’n opgelegde vermenging uitpakt.

Zo zien we dat de EU wel weet wat goed voor ons is. Hoewel dat Europese goeddoen valt nogal tegen, nietwaar? Het ziet er naar uit dat de bescherming van blanke vrouwen en meisjes tegen massale aanrandingen of verkrachtingen allang geen prioriteit meer is en ook niet meer als nieuws wordt gebracht. Onverschilligheid bij de overheden en de pers en ook in de rechtspraak is men passief geworden tegen het seksuele geweld. De daders worden nauwelijks of niet voldoende bestraft! Dit onverschillige gedrag zal – als het nog erger wordt -tot een uitbarsting onder de bevolking leiden.

Dat links en het grootkapitaal niet qua uitgangspunten en doelstellingen samengaan, mogen wij rustig aannemen.

Nog vreemder wordt de situatie wanneer wij een merkwaardig konijn razend snel uit de linkse hoek zien getoverd en ook hier gaat dit konijn weer gepaard met drammen en zeuren om ACCEPTATIE, in dit geval acceptatie van de veelkleurige variatie in de beleving van de seksualiteit die links ons voorschotelt. Ligt het waarneembare biologische onderscheid tussen mannelijk of vrouwelijk nog voor de hand, anders wordt het wanneer wij ons bezig moeten houden met de innerlijke gevoelsbeleving van de seks bedrijvende mensheid, de ware innerlijke seksuele geaardheid, oftewel iemands gender… Van ons word GEËIST dat wij de diverse vormen van die innerlijke geaardheid van de copulerende medemensen EXACT gaan benoemen, VERPLICHT exact gaan benoemen, opdat de tere linkse ziel van de vormgevers van de vernieuwde seks niet voor de rest van hun leven worden gefrustreerd.

Dat deze volstrekt doorgeslagen denkwijzen over seksualiteit een levensgevaarlijke bom leggen onder de tot dan toe geldende gezinsverhoudingen hoef ik hier niet uiteen te zetten, want gezonde gezinnen staan garant voor een stabiele, gezonde samenleving. Er is nog een zeer schadelijk aspect aan het linkse gezever, dat zeker moet worden benoemd: Door het gedram over mannelijk en vrouwelijk en de inwisselbaarheid van mannelijk of vrouwelijk zijn, tast dit linkse denken de masculiniteit van een samenleving aan: Onze westerse samenlevingen vervrouwelijken. Met de nadering van extreem masculiene zwarte medeburgers schept de EU niet alleen een bedreiging voor de Europese vrouwen, maar ook een regelrechte aanslag op de mannelijke bevolking. Veel donkerhuidige nieuwkomers gedragen zich nu al alsof zij zich van hun sterkere seksualiteit bewust zijn. Dat is niet iets waaraan men gemakkelijk voorbij kan gaan.

Maar nu we ons toch met links gegoochel bezighouden: er kwam nog een nieuw konijn uit de linkse hoed: De aarde wordt warmer! Het KLIMAAT doet ons de das om, volgens groen-linkse profeten, dus mensen: dat wordt zwaar DOKKEN, want de zeespiegel stijgt en de maatregelen die de mensheid moet nemen om dat vreselijke probleem op te lossen, vragen om kolossale financiële offers. Ook in dit geval gedram, gedram en nog eens gedram en andermaal marcheren massa’s emotioneel onvolwassen types achter deze nieuwe leer aan.

Dat de uitingen van het ultralinkse gedachtegoed zwaar in conflict zullen komen met de derde partij die een rol speelt in de EU, de islam, zal duidelijk zijn.

“Brussel” haalde de islam binnen en verschafte deze ideologie zelf een in macht toenemende basis en de elites weten heel goed waar de islam in zijn opvattingen voor staat. Die opvattingen vallen slechts gedeeltelijk samen met die van categorie 1, het grootkapitaal. De islam wenst immers een totale controle op ELK gebied. En wat het gepraat over racisme in categorie 2 aangaat: De islam is zelf niet vrij van racistische benaderingen van de medemens. Instroom van massa’s zwarte mensen zullen geen vrede en vrolijkheid in de islamitische hoek bewerken en wat de nieuw-linkse opvattingen over de seksualiteit betreft: De islamitische opvattingen over verhoudingen tussen mannen en vrouwen zijn letterlijk eeuwen oud en niet echt veranderbaar, laat staan dat het genderisme en uitingen van homoseksualiteit en lesbische geaardheid ooit op acceptatie kunnen rekenen.

Wat wij dus samenvattend zien, is de misplaatste suggestie van EU-almacht; een macht die niemand kan afstoppen. Dat is echter geen macht met een grote cohesie! De samenstellende onderdelen verdragen elkaar niet echt en dus zal er een interne strijd om de macht in de EU ontstaan. De EU zal een huis worden dat tegen zichzelf is verdeeld. Er zullen steeds meer botsingen ontstaan binnen de EU.

De EU is beslist een kolossale reus op lemen voeten en vroeg of laat zal er een aanslag op de lemen voeten plaats vinden. Mogelijk van buiten af, mogelijk ook van binnenuit. Maar de EU zal vallen. Gegarandeerd. Omdat niemand een plant (Europa) kan ontwortelen en dan ook nog zien dat de plant in leven blijft.

De toekomst is NIET aan de EU, maar aan degenen die oog hebben voor de grote waarden die judeo-christelijk en humanistisch Europa hebben gevormd.

Europa behoort aan ons. En dus zullen wij de EU laten verdwijnen.


Door: “Henk V.”

https://ejbron.wordpress.com/2019/04/15 ... an-henk-v/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49780
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Bericht door Pilgrim »

Ik ben trots op onze Westerse beschaving

Gepubliceerd op 29 april 2019 - 17:10 door YorienvdH

Afbeelding

Unieke mix van rationaliteit, moraliteit en verdraagzaamheid

In de mainstream opvatting van Nederland is het not done om met liefde over je eigen land te spreken en om je positief uit te laten over de westerse beschaving. Vanuit de kunst- en museumwereld, de mainstream media, gesubsidieerd actievoerend Nederland, nogal wat linkse bestuurders, docenten en BN’ers in Nederland krijgen we voortdurend de intrinsieke boodschap te horen dat Het Westen niet bepaald iets is om trots op te zijn, to put it mildly.


De Westerse beschaving, in het bijzonder het rijke Nederland, is volgens deze leer synoniem voor veel slechte dingen van heden en verleden, zoals onderdrukking, slavernij, volkerenmoord, materialisme, wapenindustrie, racisme, uitbuiting en milieuverontreiniging. Blanke overheersing. Kapitalisme. Klimaatverloedering. You name it.

Onze schuld
Andere beschavingen zijn dan altijd beter, mooier, vredelievender, interessanter en immer te verkiezen boven de onze. Mensen van andere beschavingen kunnen bijna geen fouten maken en als ze dat wel doen, dan komt dat gewoon omdat ze zo onder ons hebben geleden. Ze zijn zo geworden door ons (lees: Westers) toedoen. Alle ellende in de wereld is uiteindelijk onze schuld.

Aflaat
Andere beschavingen, daar kun je bij wijze van spreken nooit genoeg van binnenhalen in ons land. Als compensatie voor onze slechtigheid. Als aflaat voor onze zonden. Andere beschavingen verlossen je immers van het besmette westerse denken. Kijk de kwezeltjes eens kwijlen zodra ze een andere beschaving aan de horizon ontwaren. Wat je van ver haalt is lekker, zie je ze denken. En dan gaat het niet alleen over eten. Iedereen wil wel een uurtje taalles geven aan een hoogopgeleide Syriër, alleen om zich aan die andere beschaving te kunnen laven. En om te laten zien hoe ruimdenkend je bent. Zeg, heb jij nou eigenlijk al een Syriër?

Helaas is dit hele idee over de Westerse beschaving gebouwd op drijfzand. Of nog erger: op lucht. Of het ergste: op een leugen.

We are the best
De Westerse beschaving is juist de allerbeste die er is. Waarom denk je dat er zoveel mensen hier naartoe willen komen? Het is juist een van de eerste beschavingen die erin geslaagd is om slavernij af te schaffen. Het was juist de Westerse beschaving die begon de universele rechten van de mens te benoemen, armoede te bestrijden, vrouwen te emanciperen. De Westerse beschaving laat ons enerzijds de natuur en de wereld om ons heen doorvorsen en verbeteren volgens wetenschappelijke methode, en anderzijds voorziet ze ons van een moreel kompas dat we van huis uit allemaal meekrijgen in onze opvoeding.Moreel kompas
Ons morele kompas is voornamelijk gebaseerd op joods-christelijke waarden en het humanisme van Erasmus. Het algemene idee: God creëerde de wereld en mensen hebben de plicht deze wereld beter te maken. Mensen zijn geschapen naar Gods evenbeeld. Dat betekent dat elk individu van onschatbare waarde is, ieder schepsel is er één. Heb God lief en behandel uw naasten als uzelf. Vanuit dit kompas komen de mensenrechten voort. En democratie. En vrijheid en tolerantie. En de afkeer van geweld.

Dit staat lijnrecht tegenover andere religies, die juist uitdragen dat de sterkere de zwakkere moet onderwerpen, dat er verschillen zijn in waarde tussen het ene leven en het andere en dat geweld geoorloofd is.

Balans
Onze westerse beschaving heeft een unieke balans gevonden tussen religie en verlichting, tussen rationeel en moreel, met of zonder religieuze rituelen, met ruimte voor iedereen. En dat dit mengsel uiterst vruchtbaar is gebleken voor de vooruitgang en de ‘verbetering van de wereld’ zien we nog dagelijks om ons heen.

Ook in de 21e eeuw voeden Nederlanders hun kinderen met westerse waarden op, in weerwil van de breed uitgedragen globalistische zelfhaat, in weerwil van de toenemende invloed van de islam die met westerse waarden niets heeft uit te staan, in weerwil van de verdere ontkerkelijking in Nederland. Een kleine uitvraag op Twitter leert dat de Westerse waarden nog springlevend zijn:
Yorien vdH
@Yorienvdh

Lieve jonge vaders en moeders in Nederland. Wat is jullie belangrijkste leidraad in de opvoeding waar het gaat om gedrag in het openbaar? Dit is een serieuze vraag.
28 6:09 PM - Apr 24, 2019
Onze waarden
Mijn tijdlijn is uiteraard niet representatief voor heel Nederland en het onderzoekje is niet zo deugdelijk als – zeg – het opiniepanel van EenVandaag, maar de antwoorden stelden mij gerust.

De meeste antwoorden zijn variaties op: “Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.”

Ook veel gehoord: toon respect voor ouderen. Voor anderen. Voor de politie. Schreeuw niet. Gedraag je respectvol zodat je anderen niet tot last bent. Wees beleefd. Kijk mensen aan als je met ze spreekt. Zeg dankjewel. Wacht tot je aan de beurt bent. Blijf van andermans spullen af. Ruim je eigen rommel op. Heb respect voor de natuur, wees goed voor dieren en planten en voor je woonomgeving. Wees assertief maar blijf altijd beleefd en wellevend. Niet zeuren of jengelen. En: laat zelf als ouder altijd het goede voorbeeld zien.

Ruimte
Natuurlijk zijn niet alle ouders erin geslaagd deze waarden een-op-een op hun kinderen over te brengen. Kijk maar eens in een drukke tram of trein hoe weinig jongeren vandaag de dag nog opstaan voor een oudere. Maar de grote lijn is duidelijk.

De basis is er: heb respect voor elkaar, geef elkaar de ruimte.

Trots
In onze Westerse beschaving hebben mensen de kans iets moois van hun leven te maken, ongeacht afkomst, huidskleur, geslacht of religie. Dat is uniek en waardevol en alles behalve verwerpelijk! Het zou eens tijd worden dat we gewoon hardop uitspreken dat we trots zijn op onze wereld. Onze Westerse Wereld. Een vrije wereld die ons kan maken tot wie we zijn. En op ons land dat dit in de grondwet heeft opgenomen.

https://opiniez.com/2019/04/29/ik-ben-t ... yorienvdh/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49780
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Bericht door Pilgrim »

De val van Constantinopel – de Europese catastrofe

Geplaatst op 30 mei 2019

Afbeelding

Voor een nieuwe Europese herinneringscultuur

In de ochtend van 29 mei 1453 bestormde een derde aanvalsgolf de stadsmuren van de hoofdstad van het Byzantijnse Rijk. Constantinopel, het huidige Istanboel, werd al sinds 2 april door de Ottomaanse sultan Mehmet II, belegerd. De eerste beide aanvalsgolven in de nacht konden door de verdedigers nog worden teruggeslagen. Nu echter vielen de elitetroepen van de sultan aan, de Janitsaren. De Janitsaren waren militaire slaven. Een heel leven lang gedrild in oorlogvoering. Het ging om kinderen uit christelijke gezinnen uit de Kaukasus en de Balkan, die op kinderleeftijd als bloedbelasting van hun ouders werden afgepakt.


Daarna werden ze door leden van de soefische Bektashi-orde gedwongen tot de islam bekeerd en militair opgeleid. Eufemistisch wordt deze praktijk knapenoogst genoemd. Dat dezelfde soefische islam, die tussen de 14e en de 19e eeuw ieder jaar Europese kinderen gedwongen tot islamitische militaire slaven bekeerde, in huidige westelijke discussies als de vreedzame variant in tegenstelling tot de strenggelovige mainstream islam wordt begrepen, dient toch even zijdelings vermeld te worden.

566 jaar geleden – het einde van het Byzantijnse Rijk
Terug naar Constantinopel. Het lukte de Janitsaren de stadsmuren te veroveren. Het verzet van de verdediger stortte in elkaar. Binnen enkele uren hadden de Ottomaanse troepen Constantinopel onder hun controle gebracht. Op 29 mei 1453, gisteren 566 jaar geleden, hield het Byzantijnse wereldrijk op te bestaan. Deze gebeurtenis speelt in de West-Europese geschiedschrijving nu geen rol meer. Een meerderheid weet zelfs niet eens af van het bestaan van een Oost-Romeins christelijk orthodox keizerrijk. Terwijl het juist nu belangrijk is om je weer bezig te houden met het grote verloop van de wereldgeschiedenis. Die is verbazingwekkend informatief. Hoe civilisaties volledig ten onder kunnen gaan, daarvan zijn heel weinig mensen zich bewust. Net zoals eveneens de herinnering aan deze civilisaties zelf in toenemende mate verbleekt.

De val van Constantinopel was in 1453 een shock, maar geen grote verrassing meer. Het Byzantijnse Rijk was in de 15e eeuw een schaduw van zichzelf. Gereduceerd tot enkele provincies in Thracië en het huidige Anatolië. Het ooit machtige rijk stond meer dan 700 jaa rlang bloot aan aanvallen door islamitische Jihadisten. In de eerste veroveringstochten vielen in de 7e eeuw Palestina en Egypte in handen van de nieuwe islamitische machthebbers. Het Byzantijnse Rijk zelf overleefde echter de eerste golf van islamitische aanvalsoorlogen. Het rijk behield de controle over Anatolië, dus het gebied dat nu Turkije wordt genoemd.

De Turks-islamitische immigratie naar Anatolië begon pas in 1071
De beslissende veldslag echter, die de ondergang van het Oost-Romeinse wereldrijk inluidt, was de Slag bij Manzikert in 1071 ten noorden van het Vanmeer. Hier nam keizer Romanus IV Diogenes het op tegen een Seltsjoeks leger onder aanvoering van sultan Alp Arslan. Hij werd echter door hem verslagen. Als gevolg daarvan kwam het tot een binnenlandse Byzantijnse crisis en het rijk kon zijn buitengrenzen niet meer beschermen. De Seltsjoeken deden er niet alleen militair een schepje bovenop, maar namen ook hun families naar het nieuwe land mee. De huidige media zouden waarschijnlijk van “beschermingzoekers” spreken. Hoe je de gebeurtenissen als gevolg van de Slag bij Manzikert ook wilt noemen, het resultaat was de eerste kolonisatie van het Anatolische kernland door Turkmeense stammen. Deze stammen hadden de islam aangenomen, die hun identiteit tegenover de christelijke meerderheidsbevolking van Anatolië afschermde. In plaats van zich stapsgewijs in de maatschappelijke omgeving in te voegen, vormden ze eigen vorstendommen en lokale parallelsamenlevingen.

De orthodoxe Byzantijnse keizer riep de westerse christenheid om hulp tegen de militaire bedreiging door de Turkse Seltsjoeken. Een omstandigheid, die tegenwoordig graag vergeten wordt, is dat deze hulpkreet zijnerzijds voor de kruistochten zorgde. Die hielpen enerzijds om de resterende Byzantijnse gebieden in Anatolië te stabiliseren, en anderzijds droeg de vierde kruistocht er door de oprichting van het Latijnse keizerrijk (1204-1261) toe bij het Byzantijnse Rijk te verzwakken.

1923: einde van de Anatolische bevolkingsvervanging
De islamitische kolonisering van Turkije kwam echter met de val van Constantinopel niet ten einde. De val van Constantinopel was alleen maar het zichtbare keerpunt. Integendeel: tot het begin van de 20e eeuw waren delen van het huidige Turkije, zoals de westelijke kustregio´s, nog overwegend christelijk, meestal door Grieken bewoond. Pas met de volkerenmoord op de Armeniërs in de Eerste Wereldoorlog en de minder bekende moord op en verdrijving van de laatste noemenswaardige Griekse bevolking tot 1923 werden de laatste resten van de christelijke oer-bevolking van Anatolië verwijderd. Er lagen 852 jaar tussen de Slag bij Manzikert in 1071 en de Anatolische catastrofe in 1923. 852 jaar tussen de eerste immigratiebeweging en de laatste verdrijving van en moord op christenen in Anatolië. Ook al kan het lang duren, civilisaties en bevolkingen die zij ooit voortgebracht hebben, kunnen volledig van de aardbodem uitgewist worden. Daarom zou de ondergang van het Byzantijnse Rijk 566 jaar geleden weer deel moeten worden van de gezamenlijke Europese herinneringscultuur.

Bron: www.pi-news.net

Door: “Achill Patras”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/05/30 ... atastrofe/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49780
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Bericht door Pilgrim »

THIERRY BAUDET: NEDERLAND HEROVEREN OP ‘LINKSE MENSEN’

Geplaatst op 3 juli 2019

Afbeelding

“Met afstand de beste, meest interessante beschaving óóit.” Met grote nadruk op ‘óóit’. Thierry Baudet liet er op het symposium in Gouda geen twijfel over bestaan: de Nederlandse christelijke cultuur kan op hem rekenen. Dat wil zeggen, op die van Thierry Baudet als privédenker. Want Baudet maakte niet duidelijk in hoeverre hij voor dat standpunt draagvlak in zijn partij heeft.

Goed overzicht

“Cultuur onder Vuur” was erbij in Gouda. We wilden zelf horen wat de leider van Forum voor Democratie te vertellen had, want de reguliere pers kun je daarin niet vertrouwen. Zo probeert het Algemeen Dagblad in zijn verslag Baudet in de extreemrechtse hoek te drukken. Er was niets in Baudets betoog dat zelfs maar in die richting zweemde. Alsof de Forum-leider daarmee in dit christelijk gezelschap trouwens was weggekomen. Het Nederlands Dagblad besteedt dan weer nauwelijks aandacht aan Baudets nadrukkelijke waardering voor het christendom en de christelijke cultuur.

Hoopvolle perspectieven
NRC Handelsblad had columnist Lotfi El Hamidi gestuurd. Die probeert het betoog van Thierry Baudet te ontkrachten door het als ondergangsdenken te typeren, hoewel Baudet in Gouda exact het tegenovergestelde deed en juist sterk het belang van nieuwe, hoopvolle perspectieven voor Nederland benadrukte. Maar dit zou dan, volgens El Hamidi, weer “opportunistisch” van Baudet zijn om het “conservatieve christendom” voor zich te winnen.

Genuanceerd overzicht
Hoewel het symposium als promotie bedoeld was voor Het opmerkelijke einde van Europa van Douglas Murray beval Baudet dat boek eigenlijk nauwelijks aan. Hij interesseert zich als politicus voor waar het boek ophoudt: voor de oplossingen, want het probleem – multiculturalisme – kennen we al. Daarmee doet Baudet het boek wat tekort, want het is een goed en genuanceerd overzicht hoe Europa bezig is zelfmoord te plegen: door een combinatie van onvoldoende geboortecijfers en ongebreidelde massa-immigratie. Plus een multiculti-ideologie om dat alles te rechtvaardigen.

Kolonialisme
Thierry Baudet doorbreekt politieke conventies op een wijze die verademend is. Welke andere politicus durft voor een groot gehoor te zeggen dat het kolonialisme – met alle gebreken die het had – in wezen toch “een fantastisch project” was, dat veel zegeningen heeft gebracht? “Het was een enorm avontuur dat de westerse landen aangingen. Zulke dromen moeten we weer gaan creëren. We moeten weer naar de maan, een luchthaven in zee. We hebben weer positieve idealen nodig.”

Bijzonder onderwijs
Ook beaamde Baudet rondborstig dat christelijke onderwijs het beste onderwijs is: “Ik ben groot voorstander van bijzonder onderwijs.” Hij vindt het wel een probleem dat islamitische scholen nu van artikel 23 grondwet mee kunnen profiteren. “We moeten veel strenger zijn op islamitisch onderwijs”. Het bijzonder onderwijs dreigt anders een vehikel van islamisering te worden. Daar is artikel 23 nooit voor bedoeld.

‘Culturele zelfmoord’
Wat Nederland nu nodig heeft, aldus Baudet, is “een cultuuromslag”. Een die vergelijkbaar is die met de ‘revolutie in ’68’, maar dan in de goede richting: om ons land te “heroveren op linkse mensen die VVD stemmen (luid gelach en applaus van publiek) en hun hermetisch van culturele zelfmoord bevangen brein”.

‘Heel erg weinig’
Maar die contrarevolutie begint bij onszelf, zo hield Baudet zijn gehoor voor. “Wat zijn de twee grootste risico’s die onze samenleving bedreigen?” Enerzijds de klimaat-hoaxers, anderzijds de radicale islam. “Maar als je nagaat om hoeveel mensen dat gaat, zijn dat er eigenlijk maar heel erg weinig.”

Concrete gevallen
Overtuigde minderheden kunnen echter maatschappelijke veranderingen afdwingen. Zij weten wat ze willen en gaan daarvoor. In een samenleving die twijfelt aan zichzelf, krijgen ze veel voor elkaar. Tegenover het opdringen van gevaarlijke ideologische fanatici moeten gewone mensen zich durven herpakken, vindt Baudet. “Bijvoorbeeld ouders tegenover de school.” Die moeten geen genoegen nemen met de linkse indoctrinatie van hun kinderen, maar daarover met gelijkgezinde ouders hun beklag doen.

“Cultuur onder Vuur”
Zowel in zijn analyse als in zijn oplossing ondersteunt Thierry Baudet precies de aanpak die “Cultuur onder Vuur” sinds jaar en dag in praktijk brengt. Enerzijds analyseren en de vinger op de wonde leggen, anderzijds actie voeren en het verzet organiseren. Het is natuurlijk wel de vraag in hoeverre Baudet zijn woorden in Gouda zal waarmaken en in hoeverre Forum voor Democratie daarin met hem zal meegaan. We zullen partij en leider daarom kritisch blijven volgen.

https://cultuurondervuur.nu/thierry-bau ... se-mensen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49780
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Bericht door Pilgrim »

[...]

Wij zijn een land met Joods-christelijke en humanistische wortels. De westerse cultuur en rechtsstaat hebben diepe culturele wortels. Bij die traditie denken we allereerst aan Jeruzalem, Athene en Rome, niet aan Mekka of Medina. De waarden van deze cultuur zijn in hoge mate schatplichtig aan de Bijbel, niet aan de Koran. De ISLAM is geen religie, of in elk geval geen vorm van religie, die de speciale bescherming van de godsdienstvrijheid verdient. Het is een totalitaire ideologie, die het doden bepleit van mensen op basis van wat ze zijn (bijvoorbeeld homoseksuelen), wat ze geloven (bijvoorbeeld moslims die zich tot een ander geloof bekeren), wat ze zeggen (“godslasteraars”) of van de vrije keuzes die zij maken (bijvoorbeeld seks buiten het huwelijk)...

Veel westerlingen zijn vreemdelingen in hun eigen cultuur. Voor hun is het christendom een onbekend fenomeen geworden. Christelijke waarden vormen de basis voor de Europese beschaving. Als we naar de geschiedenis kijken, zien we dat het Christendom meer dan 1700 jaar een belangrijke rol speelde in Europa. Het Christendom heeft in Europa enorme invloed op de samenleving als geheel, kunst, taal, politiek, recht, het gezinsleven, onze tijdsrekening, muziek, en zelfs de manier waarop we denken. Dit alles is gekleurd door de christelijke invloed van bijna twee millennia. Nederland (die door de christelijke identiteit in een eeuwenlang proces gevormd is) was nog tot aan het begin van de tweede helft van de vorige eeuw één van de meest christelijke landen van Europa. Ook nationale staten als Engeland, Duitsland en Italië hebben hun bestaan aan religieuze inspiratie te danken. Pas zo rond 1500 begint het proces van natievorming in Europa…

We laten ons een beetje in slaap sussen door de hardnekkige gedachte dat alle waarden die voor ons essentieel zijn – gelijkheid en individuele vrijheid bijvoorbeeld – wortelen in de Renaissance en de Verlichting, niets met het christendom te maken hebben en dus in de kern seculier-humanistisch zijn. Maar, als we beter kijken, blijkt dat het humanisme ideeën als de waardigheid van het individu en de daaraan gekoppelde vrijheidsrechten heeft ontleend aan het Christendom. De vrouw werd in Jezus’ dagen als minderwaardig en zo’n beetje als een niet-persoon beschouwd. Zo heeft de welbekende filosoof Aristoteles (384-322 v.Chr.), die als vader der filosofen wordt beschouwd, gezegd: “De vrouw voor een man is te verglijken met slavin en haar meester, en is te verglijken met handwerk en rationeel werk, en met een barbaar en een Griek. De vrouw is een minderwaardige man die is achtergebleven op de tree van ontwikkeling.” De Spartanen lieten hun “onvolmaakte” baby’s sterven en trainden hun kinderen om bepaalde mensen te doden. In de middeleeuwen werden in heel Europa kloosters centra van productiviteit, studie en kennis. De oudste universiteiten in Europa zijn begonnen als christelijke instellingen. In die tijd, vind je ook overal in Europa ziekenhuizen, vaak verbonden aan kloosters. Bijna alles waar we trots op zijn in onze cultuur, heeft wortels in het Nieuwe Testament/Bijbel...

[...]

https://zlj13051967.wordpress.com/2019/ ... landistan/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49780
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Bericht door Pilgrim »

Je bent christelijk, Europa, kijk niet weg

Geplaatst op 26 juli 2019

Afbeelding

De brand in de Notre-Dame dwingt Europa ertoe in het reine te komen met zijn christelijke geschiedenis. Die is even verwerpelijk als grandioos, maar niet met terugwerkende kracht corrigeerbaar.

Het weekblad geniet geen grote theologische faam, maar dankzij de Donald Duck maakte ik wel kennis met de Notre-Dame. Het verhaaltje speelde in Parijs en de kathedraal heette de ‘Notre-Duck’. Toen mijn vader dat zag, ontstak hij in een milde pedagogische toorn. Of ik begreep dat het godshuis dus ‘Onze Lieve Eend’ werd genoemd? Hij legde het uit. Niet het blasfemische maar het banale ervan ontstemde hem; later begreep ik dat hij de devotie rondom een moederfiguur als heilzaam voor een beschaving beschouwde.

Sinds die dag heb ik de Notre-Dame natuurlijk bezocht. Ik heb er het veelkleurige licht over de pilaren zien dansen, geprojecteerd door gebrandschilderde ramen: de zonnebril van God. In dit gebouw werd de tijd tot ruimte; bij de brand gebeurde het omgekeerde.

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Neem je zuster in de zeik met . . . lees verder >>>

Nadenken en hersens gebruiken en zelf het hele betaalartikel plaatsen. :finger:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49780
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Bericht door Pilgrim »

Hans v d Mortel sr schreef:Neem je zuster in de zeik met . . . lees verder >>>

Nadenken en hersens gebruiken en zelf het hele betaalartikel plaatsen. :finger:
Maar dat mag niet! : nono3:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Pilgrim schreef:
Hans v d Mortel sr schreef:Neem je zuster in de zeik met . . . lees verder >>>

Nadenken en hersens gebruiken en zelf het hele betaalartikel plaatsen. :finger:
Maar dat mag niet! : nono3:
[icon_lol.gif]

Iemand anders op FFI doet dat desondanks. Zijn naam is bij mij bekend. Hij heeft zich discretionaire bevoegdheid toegekend.
Spoiler! :
Hans van de Mortel sr.,

godsdienstwaanzinnoloog, scepticus, logicus, filosoof, psycholoog, dwarsligger.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 42525
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Bericht door Mahalingam »En de overwinning op de Ottomanen wordt nu nog in Polen feestelijk gevierd:
Afbeelding

Ze stellen geen Katholieke engelen voor maar die Huzaren van toen.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie