Politie is machteloos

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46942
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Pilgrim » Za Sep 29, 2018 10:02 pm

Politieman uit Borken doet boekje open: “So schaffen wir das nicht!”

Geplaatst op 29 september 2018

Afbeelding

Minderjarige veelplegers, die geen respect meer hebben voor de politie

Een moedige politieman, die wat betreft de gevolgen van de migratie de vinger op de zere plek legt. Een krant die dichtbij zijn lezers staat en die zijn ongeschminkte gastbijdrage anoniem publiceert. En een van woede schuimende districtscommissaris, die knaagt aan de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid. Deze melange zorgt in het district Borken in het Münsterland in de deelstaat Nordrhein-Westfalen op dit moment voor veel ophef.


Wat was er gebeurd? Een ervaren politieman uit Borken sprak duidelijke taal in de “Borkener Zeitung” van 22-09-2018. Over zijn dagelijks leven bij de politie in Borken en de sfeer binnen de politie. Er zijn niet veel agenten die dat durven, maar er zijn vast en zeker heel veel politieagenten die tijdens hun dienst vaak met gebalde vuisten in de broekzak lopen.

De anonieme agent bericht ongeschminkt hoe extreem zijn werk veranderd zou zijn. “We maken iedere dag een verruwing in de omgang mee.” Hij spreekt van veelplegers, die als kinderen nog niet strafrechtelijk aansprakelijk zijn. “Die hebben überhaupt geen respect.” Hij eist de leeftijd van strafrechtelijke aansprakelijkheid tot 12 jaar of zelfs tot 10 jaar te verlagen, “opdat men überhaupt nog een mogelijkheid heeft om ´tegen te sturen´.”

18- en 19-jarigen zouden in het strafrecht als volwassenen behandeld moeten worden, omdat het jeugdstrafrecht niet zou afschrikken en omdat er anders “geen grip op ze te krijgen zou zijn”. De gevolgen zouden een hulpeloze justitie en verloren gegaan vertrouwen in de bevolking in de rechtsstaat zijn. “hoe moeten we uitleggen dat een fietser die zijn mobiele telefoon gebruikt € 55,- moet betalen, terwijl tegelijkertijd vele processen wegens veel ergere delicten gewoon worden stopgezet?”

Tot deze realiteit zou ook behoren dat buitenlandse jongeren en jonge mannen, vooral uit islamitische landen, negatief opvallen. Er zou duidelijk van meer agressie en een groot gebrek aan respect sprake zijn. “Respect voor de politie en het Duitse rechtssysteem ontbreekt vaak volledig”, schrijft de agent.

Zijn collega´s en hij zouden door de politiek in de steek gelaten worden. De regering zou “volledig gefaald hebben in de vluchtelingenpolitiek”. Er zou veel te weinig personeel zijn. Kerstmarkten zouden worden beveiligd met kogelwerende vesten, machinepistolen en in dubbele bezetting.

De politieman stelt echter ook vast: de bereidheid om mensen in nood asiel toe te staan, zou overal even groot zijn. “Maar de burger mag verwachten dat de wet consequent wordt uitgevoerd.”

CDU-districtscommissaris distantieert zich
CDU-districtscommissaris Dr. Karl Zwicker, die tegelijkertijd hoofd is van de politie in het district, heeft in de “Borkener Zeitung” van 25-09-2018 felle kritiek op de manier van optreden. Hij distantieert zich van het “algemene verwijt” en het “generaliserend in diskrediet brengen van mannen uit islamitische landen”.

De verklaring van de agent zou de verslechtering van het veiligheidsgevoel van de bevolking in de hand werken.

Ook de pers van Borken krijgt zijn vet. Zwicker beschouwt het optreden om de “uitspraken van een anonieme medewerker ongecontroleerd te publiceren” als een “slecht journalistiek incorrect optreden”.

De redactie van de “Borkener Zeitung” legt haar stap uit. Ze zou de gastbijdrage anoniem gepubliceerd hebben, omdat de schrijver aanzienlijke consequenties voor zichzelf zou vrezen. Zij zou het belangrijk hebben gevonden om in het kader van het maatschappelijk debat een stem uit het binnenste van de politie af te drukken.

PI-News vindt: Duitsland heeft meer van zulke moedige politieagenten en kranten nodig – en minder van zulke districtscommissarissen zonder ruggengraat als Karl Zwicker!

Bron: www.pi-news.net

Door: “Jupiter”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/09/29 ... das-nicht/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75199
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Ariel » Ma Okt 15, 2018 12:56 pm

De politie heeft vorig jaar minder misdrijven geregistreerd dan in 2016. In 2017 zijn ongeveer 830.000 misdrijven opgetekend. In vergelijking met 2016 is dat een daling van 11 procent. Sinds 2007 is de geregistreerde criminaliteit met ruim een derde gedaald.

Hoe komt dat?

’Gefrustreerde dienders mogen alleen doen wat leiding beveelt’

Spoiler! :
Agenten voelen zich gevangen

Het broeit bij de politie. Een groeiend aantal agenten heeft de buik vol van de verlammende werkwijze van de Nationale Politie. Eigen initiatief om boeven te vangen zit er niet meer in. Het mag niet van de baas, of kan niet door bureaucratie. Gevolg: teleurgestelde slachtoffers en steeds minder aangiftes. De onvrede is zo groot dat er zelfs een nieuwe politievakbond is opgericht.

Het aantal slachtoffers van misdrijven dat aangifte doet, holt al jaren achteruit. Uit de jongste versie van de Veiligheidsmonitor (2016) blijkt dat het overgrote deel niet meer de moeite neemt om aangifte te doen. Driekwart van de slachtoffers gaat niet eens meer naar de politie. In 2012 was dat nog bijna vijf procent minder.

Idealisme
Dennis Spaanstra, initiatiefnemer van de nieuwe vakbond MV2, snapt wel hoe dat komt. De 48-jarige brigadier ging dertig jaar geleden uit idealisme bij de politie werken, maar merkt dat alle besluiten tegenwoordig van hogerhand worden opgelegd. Dat hij openlijk met De Telegraaf spreekt, is uitzonderlijk. Veel politiemensen durven dat niet, uit angst voor hun baan. „Maar dan ga ik wel achter de kassa bij een supermarkt werken.”

Spaanstra voelt zich een agent in hart en nieren, maar van het ouderwetse speurwerk komt nauwelijks nog iets terecht. „Ik maak mee dat iemand aan mijn bureau staat omdat zijn mobieltje is gestolen. Hij kan zelfs aangeven wie de dader is, maar ik moet van mijn chef zeggen dat we er niets mee gaan doen. Andere prioriteiten. Vroeger had ik wel de bevoegdheid om zelfstandig te zeggen: we gaan hem terughalen.”

Onvrede
Ook andere agenten ergeren zich rot aan de werkwijze sinds de oprichting van de Nationale Politie. „Erg professioneel gaat het er niet aan toe”, zegt een politieman uit de regio Den Haag, die verbonden is aan de beweging Malieveld 2.0, in het leven geroepen uit onvrede over de laatste cao-onderhandelingen. Die beweging had in korte tijd bijna achttienduizend volgers.

„Er zijn afgelopen jaar mensen aangenomen voor een functie die ze uiteindelijk – vanwege het tijdelijke kader van hun aanstelling – niet mogen uitvoeren. Daardoor zijn alle teams uitgehold. Maar het werk blijft bestaan, dus doen mensen werk dat eigenlijk een ander moet doen. Zo zijn er agenten die noodgedwongen veel administratief werk doen, waardoor ze minder toekomen aan het oplossen van misdaden.”

Frustratie
Het leidt tot frustratie bij collega’s die zich voor de burger willen inzetten, maar zich gevangen voelen in hun eigen organisatie, die ze ook nog eens verplicht superflexibel te zijn. „Te veel nachten werken waardoor de verhouding werk-privé ongezond wordt. Dat leidt tot een hoger ziekteverzuim, en nog meer belasting voor de rest van de collega’s, met alle risico’s van dien”, zegt de Zuid-Hollandse agent.

De cijfers geven hem gelijk. Het ziekteverzuim was met zes procent al jaren veel hoger dan het landelijk gemiddelde. Maar sinds de personeelsreorganisatie bij de politie in 2015, die te maken had met de vorming van de Nationale Politie, is dat nog eens gestegen naar zeven procent. De politie heeft vooral te kampen met langdurig zieken. Spaanstra kampte zelf met ptss, iets waar hij heel open over is.

’Weerbarstig vraagstuk’
Eerder dit jaar gaf justitieminister Grapperhaus al aan zich zorgen daarover te maken. „Ondanks alle inspanningen van de afgelopen jaren is het nog niet gelukt dit omlaag te krijgen”, vertelde hij, waarbij hij nieuwe maatregelen aankondigde. Grapperhaus noemde het verzuim bij de politie een ’weerbarstig vraagstuk’.

„Veel agenten zijn ervan overtuigd dat bepaalde beslissingen zinloos zijn, verkeerd zelfs. Maar ze voeren ze toch als robots uit”, zegt Spaanstra. „Dan gaat het maar mis, denken ze dan. Dat is natuurlijk geen gezonde situatie. Ondertussen neemt de frustratie toe en mogen de agenten het beleid aan de burger op straat uitleggen. Want de hoge heren vertonen zich daar niet. De kloof tussen hen en de leiding is kolossaal.”

Vakwerk
Spaanstra was in zijn carrière betrokken bij meerdere grote zaken bij de politie. Zo werkte hij als verhoorspecialist aan de zaak rond Richard Nieuwenhuizen, de grensrechter uit Almere die zo werd mishandeld dat hij overleed. Zodra hij over het ’vak’ vertelt, beginnen zijn ogen te glimmen.

Over hoe hij ooit met collega’s een bende oprolde die aan de lopende band diefstallen pleegde, bijvoorbeeld. „We hebben in een dag een pseudokoop geregeld om helers te ontmaskeren die via Marktplaats gestolen spullen aanboden. Simkaartje geregeld bij de winkel om de hoek, afgesproken bij McDonald’s. Hondengeleider in de buurt, mensen op hun post. Boeven gepakt. Uiteindelijk hebben we zo meerdere inbraken opgelost.” De actie met de pseudokoop zou nu al stranden op de aanvraag van een simkaart. „Dat kost door verplichte centrale inkoop nu op zijn minst dagen.”

Politiemensen hebben volgens Spaanstra nu alleen nog maar te voldoen aan opdrachten van bovenaf, vastgestelde prioriteiten en het halen van ’targets’, ook al sluit dat niet aan bij de behoefte van burgers.

Inspraak
Vandaar het initiatief voor de nieuwe vakbond MV2, die in een paar weken tijd al honderden nieuwe leden had en duizenden volgelingen op Facebook. „Wat we in ieder geval willen, is actieve, directe inspraak van leden”, verklaart Spaanstra zijn drijfveer. „Ook op digitale wijze, dat vinden we heel belangrijk.”

Uit gesprekken die De Telegraaf voerde met verscheidene politiemensen, blijkt dat Spaanstra de mening van velen vertolkt. De korpsleiding zegt, in een reactie, de signalen te herkennen. „De reorganisatie hield ook een enorme centralisatieslag in”, laat een woordvoerder weten. „Die heeft zijn sporen nagelaten. Als het gaat om de menselijke maat, maar ook verstarring van de organisatie. We hebben oog voor zorgen en problemen die binnen en buiten de organisatie gevoeld worden.”

Geen issue
Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politie Bond (NPB), laat weten de komst van een nieuwe concurrerende bond ’niet te vrezen’.

„Wij groeien juist alleen maar, als een van de weinige bonden in Nederland. Maar iedereen is vrij om een nieuwe politievakbond op te richten. Ik kijk het aan, maar voor ons is dit geen issue”, aldus Struijs.

Gerrit van de Kamp, sinds 2004 voorzitter van politievakbond ACP, is van mening dat een nieuwe bond niet nodig is. „Wij zijn maximaal transparant, alles is democratisch geregeld en alle leden kunnen hun stem uitbrengen. In een democratie werkt het zo dat je het soms eens bent met beslissingen, en soms niet. Maar iedereen mag zelf bepalen waarbij hij of zij zich aansluit. Wij doen zo goed mogelijk ons werk, meer kunnen we niet doen.” De korpsleiding van de Nationale Politie stelt dat het ’in zijn algemeenheid’ goed is dat collega’s zich willen inzetten voor en zich betrokken voelen bij ontwikkelingen en uitdagingen ’waar we gezamenlijk als korps en medewerkers voor staan’. „Dat kan op allerlei manieren en dat moedigen we aan.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41203
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Mahalingam » Di Okt 16, 2018 2:14 pm

Niet alleen de politie is machteloos gemaakt, ook het OM.
Een groot succes voor de onderwereld. De top van hun bestrijders is koud gesteld.
En daar hebben ze niks voor hoeven te doen eigenlijk.
Top van OM in Brabant weggestuurd
Drie leidinggevenden zijn gedwongen op te stappen na onderzoek. Dat is een gevoelige klap voor de misdaadbestrijding.

De driekoppige leiding van het Openbaar Ministerie in Zeeland-West-Brabant zal nog dit jaar in zijn geheel opstappen. Het besluit volgt op de negatieve uitkomsten van een onderzoek naar de bedrijfscultuur dat de afgelopen maanden werd gehouden na klachten van het personeel.[...]

Het aftreden is een gevoelige klap voor de organisatie belast met de misdaadbestrijding in Brabant en Zeeland. Met een speciale taskforce proberen politie en justitie alles op alles te zetten om de handel en teelt van soft drugs en de productie van xtc die met name in het zuiden van het land erg groot is, te bestrijden.

Het is de derde keer binnen een half jaar dat een parket door de leiding van het OM wordt ‘onthoofd’.
[...]
Het OM gaat een waarnemend hoofdofficier tijdelijk belasten met de leiding van het parket Zeeland-West-Brabant. Onlangs zijn meer zeer ervaren krachten vertrokken.
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/10/16/top-van-parket-zeeland-west-brabant-stapt-op-a2592876
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46942
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Pilgrim » Wo Nov 28, 2018 11:55 pm

Politiebond: “Ook echt forse zaken met daderindicatie blijven liggen”

Geplaatst op 28 november 2018

Afbeelding
“Wij denken dat werkelijke aantal zaken dat wordt stopgezet veel hoger is dan 16.000”

De politie laat niet alleen simpele zaken als auto-inbraken of zaken zonder fysieke slachtoffers liggen, maar ook grotere zaken. Dat zegt voorzitter Gerrit van de Kamp van de politiebond ACP. ,,Ook echt forse zaken met daderindicatie blijven liggen door de enorme personeelstekorten.”

De politie heeft dit jaar al 16.000 onderzoeken stopgezet omdat er onvoldoende personeel is, werd woensdag via de NOS bekend. “Het is voor het eerst dat de politie getallen neerlegt, maar wij denken dat de werkelijke aantallen hoger liggen. En in voorgaande jaren was het vergelijkbaar of zelfs nog meer.”

De bonden hameren al langer op het verminderen van het personeelstekort. Van de Kamp: “Het is goed dat de politie daar nu transparanter over is. Het is een gevolg van gemaakte keuzes en wat ons betreft is de politiek nu aan zet: die moet maar aanvaarden dat dit de consequentie van het beleid is.”

De NOS vroeg de cijfers op bij de politie, die meldde dat er 40.000 zaken in behandeling zijn en dat 23.000 nieuwe zaken nog wachten op onderzoek. De zaken waarmee de politie is gestopt zouden ‘eenvoudiger’ zaken zijn, zoals een mishandeling zonder letsel of een inbraak in een woning waar niemand thuis was. De politie verzekerde tegen de NOS dat echt heftige geweldszaken wel altijd worden opgepakt.

De Tweede Kamer debatteert donderdag met minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Die stelde eerder deze maand extra geld beschikbaar om de capaciteit bij de politie te vergroten. De komende jaren gaan veel agenten met pensioen, terwijl veel nieuwe agenten nog in opleiding zijn. De komende jaren worden ruim 17.000 mensen opgeleid.

https://ejbron.wordpress.com/2018/11/28 ... en-liggen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46942
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Pilgrim » Do Dec 27, 2018 11:03 pm

Politie koopt voor € 40 miljoen ME-bussen, bussen falen, ME 020 weigert bus

Door: Redactie, 10:33, 27 december 2018

Afbeelding
Presentatie van nieuwe ME-voertuigen bij de politieacademie in Ossendrecht, ANP/Jeroen Jumelet

Ramen gaan automatisch open als de ME-bus wordt geschud, handig, bij een ME-bus

De nieuwe ME-bus vertoont zoveel gebreken dat de Amsterdamse politie weigert ermee te rijden. Er zijn twijfels of de aanschaf van dit voertuig, waar 40 miljoen euro mee is gemoeid, een slimme keuze is, schrijft het AD.

Twijfels over de remmen en over de brandveiligheid bij rellen. Te weinig ruimte om beschermende kleding aan te trekken. En het meest opmerkelijke: als de wagen wordt geschud, gaan de zijramen automatisch open. Het is een greep uit een lijst van klachten van de Amsterdamse politie, die tot ze zijn opgelost de voertuigen in de garage laat staan. Ook in andere regio’s is er kritiek op de bus.

De witte Mercedesbus werd in 2016 gepresenteerd als een flexibeler alternatief voor de blauwe bus waarin de Mobiele Eenheid (ME) zich al jaren verplaatst. De politie koos bewust voor een kleinere bus, zodat die met een normaal B-rijbewijs kan worden bestuurd.

(ANP)

https://tpo.nl/2018/12/27/politie-koopt ... igert-bus/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20530
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor King George » Vr Dec 28, 2018 12:43 pm

Dus niet alleen "We gaan ze halen" heeft last van ondeugend materiaal.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46942
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jan 20, 2019 6:10 pm

Politie van Berlijn nog slechts beperkt inzetbaar

Geplaatst op 20 januari 2019

Afbeelding

Door jarenlange SPD-politiek systematisch kapot bezuinigd

In Berlijn ontbreken 7000 politieagenten om op de voor alle delicten noodzakelijke sterkte van 24.000 te komen, bekritiseert de personeelsraad. Daarbij komt een toenemende pensioengolf. Schuld daaraan zou de bezuinigingskoers van de regerende SPD zijn, klaagt de chef van de personeelsraad Mirko Prinz.


Binnen de politie van Berlijn wordt duidelijk alarm geslagen. De voorzitter van de personeelsraad van onafhankelijk politiepersoneel, Mirko Prinz, beschouwt haar op grond van personeelsgebrek slechts als beperkt inzetbaar.

“Ondertussen is het treurig genoeg eerder regel dan uitzondering dat niet zoals vroeger alle geschikte delicten door de plaatselijke recherche verwerkt kunnen worden”, zei Prinz, wiens vereniging het voorzitterschap bezit van de hele personeelsraad van de politie in de hoofdstad.

“Om geordend te kunnen werken, zouden we minstens 24.000 politiemensen nodig hebben”, zei de daarvoor als hoofdinspecteur bij de plaatselijke recherche werkende Prinz. Op dit moment heeft Berlijn maar bijna 17.000 politieagenten.

Prinz uit zijn eis, nadat de Senator Binnenlandse Zaken van de deelstaat Berlijn, Andreas Geisel (SPD), zich onlangs persoonlijk bemoeide met een politieactie. Bedriegers maakten bij de 90-jarige buurvrouw van de SPD-politicus € 94.000,- buit. Toen de verantwoordelijke centrale geen politie naar de plaats delict stuurde, zorgde de Senator zelf voor een actie van de agenten.

Prinz verklaarde dat bij dit soort delicten wegens personeelsgebrek niet elke keer uitgerukt zou kunnen worden. “Dat was paradoxaal genoeg de aanwijzing van de Senator zelf aan de politie”, schrijft hij achteraf kritisch.

De vertegenwoordiger van de personeelsraad maakt de bezuinigingskoers van de regerende SPD sinds het begin van de jaren-2000 verantwoordelijk voor het personeelstekort. “In de afgelopen 15 jaar werd de politie van Berlijn regelrecht kapot bezuinigd”, klaagt hij. En het wordt nog erger: tot het jaar 2025 zou circa 30% van de collega´s met pensioen gaan.

“Er komt een grote pensioengolf op ons af. Het is eigenlijk bijna te laat met het oog op de concurrentie in de privé-economie en ook de landelijke autoriteiten in de hoofdstad – die betere arbeidsomstandigheden bieden – om dit op te vangen en geschikte opvolgers te vinden”, zei Prinz.

Eveneens zou er een tekort aan justitieel personeel zijn. Dat zou ertoe leiden dat daders deels pas na meerdere jaren voor de rechter zouden staan. “Dit begunstigt de erosie van de rechtsstaat en leidt tot een normen- en waardeverval”, waarschuwt hij.

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/20 ... inzetbaar/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46942
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 03, 2019 7:25 pm

Clan insider: “Minister van Binnenlandse Zaken van Nordrhein-Westfalen heeft zichzelf belachelijk gemaakt!”

Geplaatst op 3 februari 2019

Afbeelding

Essen – Essen heeft de strijd tegen de clans verloren. Tot dit resultaat komt de Libanese clan insider, streetworker, journalist en succesvol schrijver Hammed Khamis. In een artikel in de krant “Der Westen”, die regelmatig bericht over de clancriminaliteit in het Ruhrgebied, maakt de 38-jarige de naïviteit van minister van Binnenlandse Zaken Herbert Reul (66, CDU) daarvoor verantwoordelijk. Tegelijkertijd roept de voormalige crimineel op tot meer dialoog met de scene. Alles andere zou tot nog meer splijting leiden. De grote meerderheid van de Libanese “Mhallami” zou niet crimineel zijn. In zijn familie zouden een bouwkundig ingenieur, een radioloog, apothekers, machinisten en een hogere ambtenaar zitten.

“Essen is verloren, verloren aan de Arabieren”. Met deze provocatieve woorden vestigt de Libanees vooral de aandacht op het schaduwboksen van de politie. Als grootste flop in de strijd tegen de clancriminaliteit noemde Khamis de grote razzia in het Ruhrgebied, die met 1300 politiemensen ook behoorlijk duur was. Het resultaat becommentarieert de kenner van de scene als volgt: “Reul is een voormalige leraar, ik vind hem ook sympathiek. Maar met de razzia heeft hij zichzelf belachelijk gemaakt. 1300 politiemensen vinden een paar kleine jongens en een beetje tabak.” Het geheel zou volgens hem “dom en onbegrijpelijk” geweest zijn. Als de staat grip op de clans wil krijgen, moet hij inzetten op dialoog, zei Khamis tegen de krant: “Want zonder ons gaat het niet meer”.

Hammed Khamis heeft na zijn carrière als inbreker in 2006 zijn leven compleet veranderd. Hij werd bekend door zijn boek “Opvattingen van een bandiet”. Voor zijn reportage over de jungle van Calais werd hij genomineerd voor de Grimme Online Award. Inmiddels werkt de in 1978 in Osnabrück geboren zoon van een migrantenfamilie aan zijn derde boek. Het gaat om het zelfbeschikkingsrecht van een vrouw in het islamitisch milieu, om Turks nationalisme en Koerdische vrijheidsstrijd. Daarnaast werkt Khamis ook als streetworker en begeleid hij jongeren met een migratieachtergrond.

Bron: www.journalistenwatch.com

Door: Klaus Lelek

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/02/03 ... k-gemaakt/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41203
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Mahalingam » Zo Feb 17, 2019 8:08 pm

Jaag als politieman in functie per auto een stel criminelen achterna die de maximumsnelheid negeren, krijg je een boete omdat je te hard reed. Dan voel je je best wel machteloos als agent.
Swiss policeman fined for speeding during high-speed chase
A policeman in Geneva has lost his appeal against a 600-franc (€528) fine he picked up for speeding while chasing suspected criminals.

The Federal Supreme Court of Switzerland upheld the fine given to the officer for driving 92 kilometres an hour in a 50 km/h zone during a high-speed pursuit of suspects alleged to have robbed an automatic teller machine.

The policeman was actually caught speeding by radars twice during the pursuit. On the first occasion, he was travelling 30 km/h over the speed limit while the second time he was going 42 km/h over the legal limit.
Prosecutors deemed the first incidence of speeding was in line with tactical requirements but the Geneva cantonal court ruled that the second occasion was a gross breach of traffic regulations and fined the driver 600 francs.
https://www.thelocal.ch/20190129/swiss-policeman-fined-for-speeding-during-high-speed-chase

De rechter zegt:
"Higher speeds were legitimate if lives were at risk, the court explained."
But the court said that in the current case, the police driver had known that the suspects would not injure anyone.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75199
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Ariel » Do Apr 04, 2019 8:48 am

:shock: Nou zeg, lekker. :no1: Als je nu aangehouden wordt of als er politie voor je deur staat ,weet je niet of het echte of nep agenten zijn.

Politietenue voor prikje op Chinese verkoopsites

Op internet wordt volop agentenkleding voor een spotprijsje aangeboden. Voor slechts enkele euro’s zijn nagemaakte shirts, jassen en andere kleding te krijgen die de bekende letters en het officiële logo van de Nederlandse politie dragen.

De kleding wordt vooral in China aangeboden en is in verschillende maten en kleuren te krijgen. Op het razend populaire platform AliExpress zijn talloze verkopers te vinden die de outfit van de vaderlandse sterke arm promoten.

Zo is er een shirt met de letters POLITIE op de achterkant en aan de voorkant het logo, dat bestaat uit een wetboek, een granaat en een vlam. Het is voor nog geen drie euro te koop en wordt voor dat bedrag zelfs gratis bezorgd.

Ook wordt er kleding, zoals jassen, aangeboden met het beeldmerk en daaronder de term ’arrestatieteam’. Meerdere klanten zijn enthousiast. ’Geweldig product, snelle levering aan Nederland’ meldt een van hen
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 19096
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor mercator » Do Apr 04, 2019 11:37 am

Ariel schreef::shock: Nou zeg, lekker. :no1: Als je nu aangehouden wordt of als er politie voor je deur staat ,weet je niet of het echte of nep agenten zijn.

Ik ben wat laat voor de aprilgrap, maar dit zou een goeie zijn:

Vanaf nu kunnen de hondenteams van de politie zelfstandig optreden, dus zonder een agent erbij. Ze kondigen hun komst aan door aan de voordeur te blaffen. Als legitimatie staat op de halsband HONDENTEAM VAN DE POLITIE met een identificatienummer en een korte aanduiding van de specialiteit: drugs/explosieven/lijken.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75199
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Ariel » Zo Mei 26, 2019 8:46 pm

Afbeelding

Jacht op verdachte die molotovcocktail op politiebureau gooide: ‘Harde knal en meteen vlammen’

De politie is op zoek naar een man die ervan verdacht wordt vanmorgen om zes uur 's ochtends een molotovcocktail te hebben gegooid op het politiebureau in Eindhoven. Agenten werden opgeschrikt door een harde knal buiten en zagen de vlammen van achter de balie.

De molotovcocktail, een fles gevuld met een brandbare vloeistof, werd daarbij tegen de gevel van het bureau aan de Mathildelaan in Eindhoven gegooid. ,,Er waren meteen vlammen’’, vertelt de woordvoerder van de politie.

Agenten van het bureau kwamen meteen in actie om het vuur snel te blussen. Inmiddels heeft de politie beelden vrijgegeven van een mogelijke verdachte. ,,Er is een foto vrijgegeven van de mogelijk brandstichter. Help ons hem op te sporen!’’ zo roept de politie Oost-Brabant mensen op om mee te helpen zoeken. ,,Wij zijn op zoek naar hem, wie herkent hem??’’

Het gaat om een blanke man van middelbare leeftijd met een slank postuur. Hij droeg een donkerbruine/grijs gewatteerde jas met een capuchon en bontkraag en een donkerkleurige muts. De politie Oost-Brabant roept mensen op om te helpen zoeken naar de man die verdacht wordt van de brandstichting op het politiebureau Eindhoven.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6524
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Ali Yas » Zo Mei 26, 2019 10:38 pm

Ik zie dat de politie op zoek is naar een man zonder gezicht. Die moet wel makkelijk te vinden zijn.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75199
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Ariel » Ma Mei 27, 2019 12:30 am

Ali Yas schreef:Ik zie dat de politie op zoek is naar een man zonder gezicht. Die moet wel makkelijk te vinden zijn.


Ja, en ze hadden het over kraakheldere beelden. :nietverstaan:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46942
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Pilgrim » Ma Mei 27, 2019 1:18 am

Europol slaat alarm: Bendecriminaliteit neemt dramatisch toe

Geplaatst op 9 mei 2019

Afbeelding

De EU krijgt geen greep meer op de georganiseerde criminaliteit. Nu waarschuwde de EU-politieautoriteit Europol voor een alarmerende ontwikkeling bij de bendecriminaliteit: volgens Europol neemt het aantal internationaal agerende misdadiger-bendes dramatisch toe. Op dit moment zouden er tot 7500 groeperingen actief zijn – en jaarlijks een winst van minstens € 110 miljard maken.

“Georganiseerde criminaliteit is het grootste risico voor de binnenlandse veiligheid van Europa – groter dan de bedreiging door het terrorisme”, aldus het hoofd van Europol, Jari Liukku. “De situatie is dramatisch. Sinds 2017 is het aantal internationale bendes in Europa van 5000 naar 7500 gestegen”, aldus Liukku. De belangrijkste business van de bendes: drugs, mensensmokkel, roof, wapenhandel, internetcriminaliteit. In het geval van de cyber-criminaliteit heeft men onlangs een enorm succes geboekt: gecoördineerd door Europol rolden rechercheurs uit half Europa en de VS het op een na grootste illegale handelsplatform op het zogenaamde Darknet op.

Men is vooral gealarmeerd met het oog op rocker-bendes, wier invloed steeds groter wordt. Ook de Italiaanse maffia ontwikkelt zich gevaarlijk. “Ze spreidt haar tentakels al jarenlang over Europa uit. Wat nauwelijks opvalt, omdat ze ´stilletjes´ handelt”, aldus Filippo Spiezia van de EU-justitieautoriteit Eurojust.

Eveneens een groot probleem vormen – minder verrassend – de Balkanlanden. Onlangs nog werd in Servië een vermoedelijke peetoom van de maffia opgepakt, wiens clan Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland jaarlijks met ongeveer 60 ton heroïne overspoelde.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/05/09 ... tisch-toe/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46942
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jul 17, 2019 2:04 am

Nederlandse politie wordt verder ontmanteld

Geplaatst op 16 juli 2019

Afbeelding

Op landelijke schaal is nu de aanval geopend op politieagenten die niet passen in het politiek-correcte ideaalbeeld van de multiculti maatschappij. In de afgelopen decennia zijn de sleutelposten bij de politie al zoveel mogelijk vergeven aan personen die zich kunnen vinden in het links verlichte denken. Nu voelt men zich sterk genoeg om ook de aanval te openen op de gewone manschappen.

Voelsprieten

Als er één organisatie is waar het reilen en zeilen van de maatschappij helder naar voren komt, is het wel de politie. De mensen die er werken worden dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van allerlei mislukte politieke experimenten. Het frustrerende is dat van die mislukkingen niets geleerd wordt, maar er een soort verbetenheid ontstaat om nóg verdergaande experimenten uit te voeren. Politieagenten zien bij het uitvoeren van hun taak hoe verkeerd dit afloopt, vooral bij de gewone bevolking, waar de politieke elite in het geheel geen boodschap aan heeft.

Cynisch
In veel korpsen is een soort cynisme geslopen om de frustraties van elke dag te kunnen verwerken. Het valt niet mee om voorgedrukte aangifteformulieren tegen Geert Wilders te helpen invullen. Om liefdevol het handje van analfabete moslims vast te moeten houden om het kruisje op de juiste plaats te zetten. Tegelijkertijd worden bijna opgeloste misdaden niet verder onderzocht vanwege veranderde prioriteiten. Sommige uitkomsten van onderzoek leveren daders op die niet gewenst zijn in het wereldje van rozengeur en maneschijn. Het wekt dan ook geen verbazing dat er veel politieagenten zijn die steeds grotere moeite hebben dit spel der politieke correctheid mee te spelen. Kritiek hebben is niet toegestaan en als uitlaatklep ontstaat in zo’n organisatie al snel een ondertoon van cynisme en rauwe grappen. Op zich is daar niet veel mis mee, omdat op het functioneren van de agenten verder niets is aan te merken.

Toekomst
Maar de korpsleiding denkt verder. Op het wensenlijstje staat een ándere maatschappij. Er is in die visie geen behoefte aan ouderwetse agenten die patriottische gedachten hebben en een tamelijk star rechtvaardigheidsgevoel. Agenten die niet om kunnen gaan met positieve discriminatie van misdadigers, alleen omdat het geen Nederlanders zijn. Die er maar niet aan kunnen wennen dat moslims in het korps onderdanig zijn aan Turkije en Marokko en niet aan Nederland. Toch moet die toekomst er koste wat het kost doorgedrukt worden. Daar komt bij dat de korpsleiding er absoluut zeker van wil zijn dat de politie ook in de toekomst loyaal blijft luisteren, omdat het steeds vaker voor zal komen dat de politie tegen de eigen bevolking ingezet gaat worden. Niet alleen omdat er op een gegeven moment tóch daadwerkelijk verzet te verwachten is tegen de omvolking, dat komt ook omdat de overheid in steeds grotere mate voorschrijft hoe iedereen moet leven en iedereen die zich niet aan de regels houdt door strenge straffen in het gareel moet worden geperst.

Pakkans
Om de “ongewenste” agenten tóch te kunnen pakken, is zorgvuldig bijgehouden in hoeverre zij kritiek hadden of foute grapjes maakten. Het is niet zo heel moeilijk een dossier op te bouwen als je alle speurmiddelen tegen je eigen mensen in kunt zetten. Dat kan door ouderwets de telefoon af te luisteren, maar tegenwoordig is het niet zo moeilijk een aardig dossier op te bouwen met behulp van diverse sociale media, SMS´jes, Whatsapp etc. Als alles maar op de juiste volgorde staat ben je al gauw schuldig. De grote aanval is begonnen. Maar het moment is nauwkeurig gekozen.

Corruptie
Er zijn thans een aantal gevallen bekend geworden van corruptie bij de politie. Daarbij zijn er duidelijke lijnen naar de mocro-maffia. Dit uiteraard tot afschuw van de Nederlandse bevolking. Kwam dat even goed uit. Om op die golf van afschuw mee te liften wordt nu bekend gemaakt dat er een groot aantal foute agenten is geschorst.

Als trouwe vazal en slippendrager van de overheid is het Algemeen Dagblad uitgekozen om het “nieuws” wereldkundig te maken. In één adem worden de echte corrupte mocro-agenten genoemd met de agenten die men juist om de tegengestelde reden kwijt wil. Kennelijk is de overheid nog niet zo zeker van haar zaak en heeft dit fake nieuws nodig om haar beleid aan de bevolking te verkopen. Want ze pakken de agenten af die juist écht voor de eigen bevolking staan.

Door: “Weethetwel”

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/16 ... ntmanteld/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Jul 17, 2019 9:15 am

Pilgrim schreef:
De mensen die er werken worden dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van allerlei mislukte politieke experimenten. Het frustrerende is dat van die mislukkingen niets geleerd wordt, maar er een soort verbetenheid ontstaat om nóg verdergaande experimenten uit te voeren.

Dit soort politieagenten mogen zich met recht een mislukkeling noemen. Daar hoort tevens het woord klootzak bij. Want je bent een enorme lul als je bij de politie gaat werken (deze zin heb ik trouwens twee keer in een politiebureau gebruikt). Precies zoals het in deze post omschreven staat. Er zit dus een draadje bij los bij politieagenten. Als je werk niet gewaardeerd wordt, en daar hoort je rechtvaardigheidsgevoel bij, dan ga je niet bij de politie solliciteren of blijf je daar nog langer in loondienst.

Waarom is er zo'n ernstig lerarentekort?

Omdat leraren doorgaans intelligenter zijn dan smerissen (nadenkertje)

Ik weet trouwens uit betrouwbare bron dat de sfeer inderdaad al heel lang beneden peil is bij de politie. Mensen werken daar niet meer met plezier. Dit heb ik uit de mond gehoord van een kennis die bij de forensische afdeling werkt. Het ettert dus in alle geledingen bij de politie. En meneer Akerboom, hoofd van de Nederlandse politie, die is met recht de grootste enorme lul die ik mij kan voorstellen. Hij is de grote verantwoordelijke die het zicht op de werkelijkheid heeft verloren. Een over het paard getilde super veelverdiener. Een glibberige gladjanus die goed bij de dienstkloppers van de SS onder Hitler zou passen, zonder geweld. Die SS-ers waren er ook: de bureaucraten.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75199
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Ariel » Di Jul 23, 2019 12:30 pm

Wat vinden jullie hier van? Zou dit respect afdwingen?

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6524
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Ali Yas » Di Jul 23, 2019 7:49 pm

Ariel schreef:Wat vinden jullie hier van? Zou dit respect afdwingen?

Misschien werkt het vooruitzicht van een cel zonder airco toch beter.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6524
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Ali Yas » Di Jul 23, 2019 7:52 pm

Pilgrim schreef:
Nu voelt men zich sterk genoeg om ook de aanval te openen op de gewone manschappen.

Nou, dat wordt dan mediterrane corruptie en nepotisme. Heel divers.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Jul 24, 2019 11:59 am

Ariel schreef:Wat vinden jullie hier van? Zou dit respect afdwingen?

Afbeelding

Wat? Dat is toch fake! [icon_lol.gif]
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20530
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor King George » Wo Jul 24, 2019 1:35 pm

Ik mag hopen dat dit satire is, maar ik sta er ook niet van op te kijken dat dit al werkelijk de staat van de Nederlandse politie is.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75199
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Ariel » Wo Jul 24, 2019 1:49 pm

King George schreef:Ik mag hopen dat dit satire is, maar ik sta er ook niet van op te kijken dat dit al werkelijk de staat van de Nederlandse politie is.


Nee. Het is geen fake bericht. De politie heeft dit bericht echt op facebook gegooid. .

https://www.facebook.com/search/top/?q= ... SEARCH_BOX
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Jul 24, 2019 2:07 pm

Ariel schreef:
King George schreef:Ik mag hopen dat dit satire is, maar ik sta er ook niet van op te kijken dat dit al werkelijk de staat van de Nederlandse politie is.

Nee. Het is geen fake bericht. De politie heeft dit bericht echt op facebook gegooid.

https://www.facebook.com/search/top/?q= ... SEARCH_BOX

Ondanks dat ik keer op keer zeg dat ik politieagenten klootzakken vind die zich als lul-de-behanger gedragen en zich door voornamelijk Marokkaans moslimtuig laten piepelen en vernederen, maar ook door ander oproerkraaiersvolk, heb ik blijkbaar onbewust nog altijd een te hoge pet op van onze Hermandad.

Ik mag mij dus met een gerust hart aansluiten in de rij der klootzakken die nog een ietsie pietsie vertrouwen heeft in het gezonde verstand van de politie.


Een dringende vraag:

Waar is de superlul en bevelhebber van de politie Erik Akerboom? De korpschef van de Nederlandse politie die nooit uit de kast komt, steevast zijn ongehoord krankzinnig hoge maandsalaris opstrijkt zonder een ogenblik daarbij met zijn wenkbrauwen te fronsen, en nooit thuis geeft wanneer het aankomt op het gedrag en de belabberde organisatie bij de politie onder de loep van het gezonde verstand te houden.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75199
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Ariel » Za Aug 10, 2019 1:03 am

Politie agent Wim Rietvels schrijft:

2 weken geleden schopte een aangehouden verdachte mij een gekneusde nier en stond ik kort na het incident bloed te plassen. Verdachte was vandaag gedagvaard. De @rb_rotterdam was echter van oordeel dat mijn aangifte wat onduidelijk was. Zodoende werd verdachte vrijgesproken


Schoppen van Rotterdamse agent niet bestraft

De Rotterdamse agent Wim Rietveldt heeft met verbazing op een uitspraak van de Rotterdamse rechtbank gereageerd. Bij een aanhouding twee weken geleden werd de agent door de verdachte geschopt. Hierbij liep Wim Rietveldt een gekneusde nier op en stond hij kort na het incident bloed te plassen. De verdachte was door de rechtbank voor vandaag gedagvaard, maar wordt vreemd genoeg niet vervolgd. ''De rechtbank Rotterdam⁩ was echter van oordeel dat mijn aangifte wat onduidelijk was. Zodoende werd verdachte vrijgesproken'', laat de mishandelde agent op twitter weten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten