Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51253
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Drie “Palestijnen” bij onlusten in de Gazastrook gedood

Geplaatst op 16 september 2018

Afbeelding

Het ministerie van Gezondheid van Gaza verklaarde dat zich onder de in totaal drie door Israëlische soldaten gedode “Palestijnen” een 14-jarige jongen bevonden zou hebben, toen het tot botsingen gekomen was tussen de Israëlische troepen en ongeveer 13.000 “Palestijnse” demonstranten die op meerdere punten in de buurt van het grenshek bij elkaar waren gekomen. Daarbij raakte een officier van het Israëlische leger lichtgewond.

De minister van Gezondheid van Gaza zei vrijdag dat er ook 30 “Palestijnen” bij de botsingen met het Israëlische leger in het noordelijk grensgebied met de Gazastrook gewond raakten.

Het Israëlische leger antwoordde dat het noodzakelijk geweld had gebruikt om grensschendingen door ongeveer 13.000 “Palestijnen” te voorkomen, die op meerdere plaatsen in de buurt van het grenshek bij elkaar waren gekomen. Enkelen van hen gooiden met stenen en Molotovcocktails naar de troepen onder dekking van de rook van brandende autobanden.

Een woordvoerder van het Israëlische leger verklaarde eveneens dat eerder op de dag een poging om de grens te overschrijden, verijdeld zou zijn. “De Israëlische troepen identificeerden negen verdachten die het veiligheidshek in de zuidelijke Gazastrook overstaken, wat voor hen aanleiding was om zich onmiddellijk weer terug te trekken”, staat er in de verklaring.

“Twee buitenposten van Hamas werden door een vliegtuig en een tank van het leger aangevallen, als antwoord op een aanval waarbij enkele granaten en explosieven op Israëlische soldaten tijdens de onlusten langs het veiligheidshek werden afgevuurd en een officier verwondden, die medische verzorging nodig had”, benadrukte hij. De woordvoerder beëindigde de verklaring met de uitspraak dat alleen Hamas verantwoordelijk zou zijn voor de voortdurende onlusten langs de grens.

Verder werd een explosief voorwerp onschadelijk gemaakt, dat eerder in de week in de directe nabijheid van het grenshek werd ontdekt. Het was al de tweede keer deze week dat zo´n voorwerp werd ontdekt.

Gedurende het hele weekend waren er berichten over kleinere botsingen en incidenten langs het grenshek met de Gazastrook.

Bron: www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/09/16 ... ok-gedood/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Ariel »

Een palestijnse moslim heeft de Israëlische pro-Israël activist Ari Fuld doodgestoken. Fuld, tevens reserve-officier bij de Israëlische special forces, kon voordat hij in elkaar zakte nog een schot lossen op de dader. Deze raakte daardoor gewond.

De dader is geïdentificeerd als Khalil Jabarin. Khalil zal van de Palestijnse Autoriteit tot zijn 75ste verjaardag een uitkering ontvangen, wat bij elkaar een totale beloning van 1,4 miljoen euro betekent.

En Nederland betaald daaraan mee.

Onlangs heeft de Israelische Knesset een wet aangenomen waardoor geld ingehouden gaat worden op de PA. Palestijnen die in Israel werken, betalen aan de Israelische autoriteiten inkomstenbelasting. Dit geld maakt Israel vervolgens over aan de PA. Op deze som geld gaat het bedrag ingehouden worden dat de regering van de Palestijnse president Abbas in totaal overmaakt aan terroristen en hun families.

En dat is dom volgens het Al Kak mens..
Het besluit van de Israelische regering om belastinggelden op de Palestijnse Autoriteit in te gaan houden zolang deze door gaat met het betalen van salarissen aan veroordeelde terroristen, acht het Kabinet “onverstandig.” Dat laten ministers Blok en Kaag weten in antwoord op Kamervragen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51253
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Kabinet acht het onverstandig dat Israël niet meebetaalt aan terroristenuitkeringen

By Elkan van der Raaf / on 17/07/2018

Afbeelding

Het besluit van de Israëlische regering om belastinggelden op de Palestijnse Autoriteit in te gaan houden zolang deze doorgaat met het betalen van salarissen aan veroordeelde terroristen, acht het Kabinet “onverstandig.” Dat laten ministers Blok en Kaag (foto) weten in antwoord op Kamervragen.

Door Israël veroordeelde Palestijnse terroristen en hun families kunnen rekenen op een maandelijkse uitkering van de PA. Er is sprake van een heus beloningssysteem: Naarmate hoe zwaarder de straf, hoe groter de uitbetaling. Kamerleden noemen de terroristenbetalingen dan ook terecht een perverse prikkel.

Onlangs heeft de Israëlische Knesset een wet aangenomen waardoor geld ingehouden gaat worden op de PA. Palestijnen die in Israël werken, betalen aan de Israëlische autoriteiten inkomstenbelasting. Dit geld maakt Israël vervolgens over aan de PA. Op deze som geld gaat het bedrag ingehouden worden dat de regering van de Palestijnse president Abbas in totaal overmaakt aan terroristen en hun families.

SGP en PVV pleiten voor geldstroombevriezing
Naar aanleiding van dit Israelische besluit en vergelijkbare acties bij Australië en de Verenigde Staten, hadden Kees van der Staaij (SGP) en Raymond de Roon (PVV) Kamervragen ingediend. De twee Kamerleden vroegen zich onder meer af of het niet tijd voor Nederland is om de geldstromen naar de Palestijnse Autoriteit te bevriezen zolang het systeem van betalingen aan veroordeelde terroristen niet aangepast is.

Kabinet in principe niet tegen betalingen aan gevangenen
Ministers Stef Blok en Sigrid Kaag zijn het daar niet mee eens. Volgens de bewindspersonen is er sprake van “gedegen waarborgen op de betalingen aan de Palestijnse Autoriteit uit bilaterale programma’s en/of uit programma’s van de EU.”

Wel geven Blok en Kaag aan dat het kabinet bezorgd is over de betalingen aan terroristen. Deze zorgen zijn overigens niet over de uitkeringen in het algemeen, maar alleen over de hoogte van de betalingen omdat deze toenemen met de duur van de detentie. Het Kabinet erkent dan ook dat dit een “perverse prikkel kan zijn.” Deze bezwaren worden door de PA echter “slechts ter kennisgeving” aangenomen.

De Nederlandse regering pleit echter niet voor een afschaffing van de uitkeringen, maar slechts voor een aanpassing. Minister Blok heeft onlangs nog aan de Tweede Kamer laten weten dat het Kabinet “in principe niet tegen betalingen aan gevangenen en hun families” is, “zolang die transparant zijn en gebaseerd op sociaaleconomische behoefte, niet op de duur van de detentie.”

Blok en Kaag: Israelisch besluit “onverstandig”
Ministers Blok en Kaag kunnen zich dan ook niet vinden in het Israelische besluit om belastinggelden op de PA in te gaan houden. Dit achten de bewindspersonen “onverstandig.” Dit “in het licht van het belang van een goed functionerende Palestijnse Autoriteit.” De afspraken op basis waarvan Israel de belastinggelden aan de Palestijnen overmaakt, bevatten volgens Blok en Kaag “geen grond voor een dergelijke unilaterale stap door één van de partijen.”

https://www.cidi.nl/kabinet-acht-dat-is ... erstandig/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22557
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door King George »

Kunnen ze uitleggen wat er verstandig is aan het meebetalen aan terroristenuitkeringen?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51253
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

VN-personeel vlucht uit Gaza, nadat het door Palestijnse medewerkers werd bedreigd

Geplaatst op 3 oktober 2018

Afbeelding

Men zegt dat je niet in de hand moet bijten die je voedt. Palestijnse groepen zoals Hamas hebben het verzuimd deze les te leren of verzetten zich ertegen om voor nog meer chaos en groter leed te zorgen, wat op zijn beurt weer ten dienste staat van iets dat veel donkerder is.

Diegenen die vandaag de echte les geleerd hebben, zijn de internationale functionarissen, die naïef dachten dat humanitaire, financiële en academische hulp de Palestijnen rustiger zou maken en de vrede zou bevorderen. Ze leren nu precies waarom Israël zulke moeilijkheden had om de een of andere zinvolle overeenkomst met diegenen te sluiten die in de Palestijnse samenleving de toon aangeven.

Palestijnse vluchtelingen hebben het beter dan alle andere vluchtelingen op aarde, in meer dan één opzicht. Ze hebben echter vooral een eigen betrokken VN-agentschap, de UNRWA.

Maar afgelopen maandag vluchtten buitenlandse medewerkers van de UNWRA-bureaus in Gaza, na gewelddadige dreigingen door hun eigen Palestijnse collega´s, over de grens naar Israël.

Nadat de Amerikaanse president Donald Trump besloten had dat Palestijnse vluchtelingen niet anders behandeld zouden moeten worden dan andere vluchtelingen en de Amerikaanse financiering van de UNRWA stopgezet werd, moest het agentschap zijn acties beperken en vele plaatselijke medewerkers ontslaan. Hoewel de Palestijnen meer buitenlandse financiële hulp ontvangen dan Europa na de Tweede Wereldoorlog in het kader van het Marshall-plan heeft gekregen, is het hen niet gelukt om een levensvatbare economie op te bouwen en dus vertrouwen ze op arbeidsplaatsen van hun eigen regering of buitenlandse NGO´s.

En zodoende zijn de Palestijnse medewerkers van de UNRWA er volgens een bericht van AFP mee begonnen de buitenlandse medewerkers te bedreigen, hoewel deze niet schuldig zijn aan de situatie.

De UNRWA zelf was voorzichtig om de plaatselijke Palestijnen niet te beschuldigen (om hun mogelijkheid om in de door Hamas gecontroleerde Gazastrook niet in gevaar te brengen) en publiceerde in plaats daarvan een verklaring, die vaag onthulde dat “een aantal medewerkers lastig gevallen en eraan gehinderd werd hun taken uit te voeren. Enkele van deze acties zijn speciaal gericht tegen de leiding van de UNRWA in Gaza”.

De Israëlische minister van Defensie bevestigde dat hij Gaza´s afgesloten grensovergangen geopend zou hebben om de medewerkers van de UNRWA naar de joodse staat “te evacueren”.

Bron: www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/03 ... -bedreigd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51253
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding

Stop de Arabische bezetting van joods land.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51253
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Palestijnen in West Bank onderdrukken Palestijnen in Gaza; NOS bericht er helemaal niets over

Door Awi Cohen, 9 oktober 2018

Afbeelding

Hoe vaak leest u niet dat in de reguliere media dat de Palestijnen in Gaza lijden onder de Israëlische blokkade van de Gazastrook? Dat klopt niet. Wat de politiek-correcte media er bijna nooit bij vertellen, is dat alleen de import van wapens en van goederen die militair ingezet kunnen worden, gelimiteerd wordt.

Dat is volkomen legaal volgens internationaal recht. Immers, van geen enkel land kan verwacht worden dat het wapens en explosieven doorlaat naar een vijand die hem daarmee zal bestoken.

Er is gebrek aan stroom en medicijnen, maar dat komt omdat de Palestijnse Autoriteit de Gazastrook financieel afknijpt. Er is daarom nog maar mondjesmaat geld. Dus moeten bijvoorbeeld ziekenhuizen in Gaza moeten hun werk doen vrijwel zonder stroom en medicijnen. De Palestijnse Autoriteit die onder Fatah de Westbank bestuurt, wil zo rivaal Hamas in Gaza op de knieën krijgen.

Desondanks gaf de NOS vorige week zaterdag – en niet voor de eerste maal – Israël de schuld: “Als gevolg van de blokkade, waarbij Israël bepaalt welke goederen Gaza in mogen, zijn er tekorten aan stroom en water in het gebied.”

Nadat Likoed Nederland hierover meteen reclameerde, paste de NOS dit wel direct aan.

Het is dus juist tegenovergesteld. De afgelopen weken bijvoorbeeld is er hard gewerkt aan een overeenkomst tussen Katar, de Verenigde Naties en Israël om meer brandstof te leveren aan de elektriciteitscentrale van Gaza. Katar wil die brandstof betalen en Israël is akkoord met het transport.

Dit wordt echter tegengewerkt door de Palestijnse president Abbas. Die wil niet akkoord gaan als Hamas geen concessies aan hem doet. Door middel van bedreigingen en chantage probeert hij de brandstofleveranties tegen te houden.

U leest dit goed: Israël wil de Palestijnen helpen en onderhandelt daarover met vijand Qatar. Maar die humanitaire actie ten behoeve van de Palestijnse bevolking wordt door de Palestijnse machtshebbers tegengehouden. De gewone Palestijn moet zo lijden als gevolg van de machtsstrijd tussen hun rivaliserende partijen.

En Israël moet vervolgens lijden onder de woede van de bevolking van Gaza, die de ellende afreageert door het grenshek te bestormen en vliegende brandbommen op Israël af te sturen.

Het Palestijns zelfbestuur blijkt rampzalig. Hamas bestuurt Gaza en leeft in onmin met het Fatah dat de Westbank bestuurt. Het zijn twee dictaturen. Hamas is aan de macht gekomen met een staatsgreep en president Abbas zit momenteel in het veertiende regeringsjaar van zijn officieel vierjarige ambtstermijn. Hamas is al drie oorlogen begonnen tegen Israël en Fatah propageert nog steeds terreur.

Maar dus niet alleen de Israëli’s lijden hieronder. Deze dictaturen onderdrukken hun eigen Palestijnse burgers en die hebben daarenboven te lijden onder de machtsstrijd tussen die twee.

Dit doet het Palestijnse zelfbestuur, Israël staat daar buiten.

Overigens wordt de situatie in Gaza waarschijnlijk binnenkort nog slechter. Abbas heeft gedreigd dat als Hamas eind deze maand het bestuur over Gaza niet aan hem heeft overgedragen, hij de Gazastrook nog meer zal afknijpen.

Belangwekkend nieuws, dat desondanks nog nergens in Nederland te lezen was. Terwijl het toch veel zou verduidelijken over de Palestijnse situatie. Iets voor de NOS?

Awi Cohen is bestuurslid bij Likoed Nederland

https://www.dagelijksestandaard.nl/2018 ... iets-over/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51253
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

WATCH: Palestinians’ Shocking ‘Solutions’ to Conflict with Israel

Oct 14, 2018

Warning: the Palestinian opinions expressed in this clip are truly outrageous!

What is the average Palestinian’s solution to the conflict with Israel? Make peace? Develop a mutually agreed upon solution? Create a shared future?

Not even close.

Palestinians talk about wiping out the state of Israel and “returning” the Jews to Europe and the US.

See the shocking Palestinian solutions to their losing battle with Israel.https://unitedwithisrael.org/watch-pale ... ith+Israel
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Alle omringende Arabische landen hebben al een paar keer eerder geprobeerd de zionisten (joden) van de kaart te vegen. Dat is niet gelukt. Een gezond helder van geest positief kritisch denkend mens die tot de verliezende kliek behoort, zal nu proberen er het beste van te maken. Israël is een welvarende staat van vooruitgang en tolerantie waar 20% Arabieren stemrecht hebben. De meeste Palestijnen denken nog altijd in hun dromen een utopische overwinning op de joden te behalen. Zij haten zionisten maar bedoelen joden. Ik geef moslims sowieso al weinig kans. Wel geef ik hen een welgemeend advies om te beginnen Allah aan de kant te zetten en die in te ruilen voor de spraakmakende god van de joden.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Ariel »

Netanyahu is de misdaden tegen Israel zat.
Prime Minister Benjamin Netanyahu on Sunday morning issued a scathing warning to Palestinian terror group Hamas, suggesting Israel could be on the brink of a wide-scale military offensive if violent riots on the Israel-Gaza border fence do not halt.

Rising border tensions peaked on Friday amid heavy rioting on the fence separating Israel from Gaza. Seven Palestinians were killed, including three who breached the border fence and ran toward IDF soldiers during the chaotic unrest.

“Hamas hasn’t understood the message,” Netanyahu told ministers and reporters at the beginning of the weekly cabinet meeting in Jerusalem.

“If they don’t stop the attacks they will be stopped in another way, which will be painful. Very painful,” he added, suggesting that Israel was on the brink of a full-blown military operation against Gaza’s rulers.

“We are very close to a different kind of activity that will include very powerful blows,” the premier threatened.

“If Hamas has any brains, it will stop.”
Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Netanyahu moet niet zeiken. Hij laat dit Palestijns geëtter al geruime tijd plaatsvinden aan de grens in plaats van direct handelend op te treden. Het is zoiets smerigs als je kind bewust ongehoorzaam laten zijn en stoute dingen toelaten. Dan komt er een moment dat je er genoeg van hebt en alle zelfbeheersing verliest. Je slaat je kind dood.

Die Netanyahu lijkt mij een enorme politieke klootzak en dus onbetrouwbaar.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Ariel »

Hananya Naftali

When Israeli children see balloons in the sky, it doesn’t bring joy, it brings fear.

Terrorists in Gaza tie explosives to balloons & fly them into Israel.

Below are balloons sent yesterday. Hamas
Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51253
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

IDF slaat terug: 20 terroristische doelen in Gaza opgeblazen

Geplaatst op 17 oktober 2018

Afbeelding

Het Israëlische leger reageerde vanmorgen krachtig op een raketaanval op een huis in Beersheva door enkele uren later 20 “militaire doelwitten” in Gaza aan te vallen. Een tweede raket vanuit de Gazastrook kwam in het gebied rondom Tel Aviv terecht zonder enige schade aan te richten.

Hoewel Hamas ontkende iets met de raketaanval te maken te hebben, houdt het IDF de terreurgroep, die de Gazastrook controleert, verantwoordelijk.

“Er zijn maar twee organisaties in de Gazastrook die dit kaliber raket bezitten: Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad”, zei de woordvoerder van het IDF, luitenant-kolonel Jonathan Conricus. “Het is niet moeilijk om te bepalen wie erachter zit.”

Het IDF viel doelwitten in de hele Gazastrook aan, van de steden Rafah en Khan Younis in het zuiden tot Beit Lahiya in het noorden. Onder de doelwitten bevonden zich een terreurtunnel, een wapenfabriek en commandobasis van de marine. Palestijnse media meldden zeven doden.

De Israëlische luchtmacht blies ook een terreurcel in de regio Ashkelon op, die op het punt stond een aanval uit te voeren. Het leger publiceerde een video van de aanval.

Bron: https://worldisraelnews.com

Door: David Isaac

Vertaald uit het Engels door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/17 ... pgeblazen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Ariel »

Dagelijks worden we door de NOS op de hoogte gehouden van deze criminele zaken... :no1: Heeft de NOS wel eens een item over deze branden gehad? :nietverstaan:
Na zes maanden brandstichten door Hamas zijn bijna 3.500 hectaren afgebrand in Zuid-Israël


Meer dan de helft van de bossen van het Joodse Nationale Fonds in de westelijke Negev is tot as gereduceerd als gevolg van de afgelopen zes maanden van brandstichtingterrorisme door Hamas militanten in de Gazastrook, zei het Joods Nationaal Fonds (JNF) op dinsdag 16 oktober 2018.

Volgens het JNF hebben branden die zijn veroorzaakt door brandbommen en explosieven die werden vastgehecht aan ballonnen en vliegers en die over de grens van Gaza naar Israël werden gezonden, 8648 acres ( = 3.500 hectaren) grond in het zuiden van Israël zwart geblakerd. Experts geloven dat het jaren zal duren om de verbrande gebieden te rehabiliteren.

Van de bijna 9.000 acres (1 acre = 0,4 hectare) die tot nu toe verloren zijn gegaan, behoort ongeveer een derde (2.965 acres) tot de JNF en omvat meer dan de helft van de totale 5.189 acres grond die JNF bezit naast Gaza. De aanslagen hebben meer dan 1.100 afzonderlijke branden alleen al op JNF-land veroorzaakt sinds Hamas in mei de destructieve tactiek begon toe te passen.

Een extra 3.459 acres ( = 1.400 hectaren) zijn aangewezen natuurgebieden, waarvan een groot deel catastrofale schade heeft opgelopen. Bijna een kwart, 22 procent, van de Israëlische natuurreservaten naast Gaza is het afgelopen halfjaar verloren gegaan.

Volgens de Autoriteit voor Natuur en Parken van Israël omvatten de natuurreservaten die sinds begin september de grootste schade hebben geleden met inbegrip van Be’eri, waarvan 78 procent is verloren gegaan door branden; Kurkar Niram (77 procent), Karmia (50 procent), Gvaram (30 procent), Nahal Grar (27 procent) en Habesor (21 procent). Naast de vernietiging van het plantenleven hebben de branden tevens de plaatselijke fauna verwoest, zoals vogels en schildpadden.

Een totaal van 1.235 acres van gecultiveerde landbouwgrond is ook verloren gegaan door brandstichting evenals 988 acres van open land. JNF Southern Region-directeur Daniel Gigi zei: “Hoewel de golf van branden voortduurt zijn, dankzij de samenwerking met de brandweer en reddingsdiensten, de Israel Nature and Parks Authority, leden van lokale gemeenschappen, vrijwilligers en de IDF, erin geslaagd om de branden snel te doven.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Ariel »

Vrijdag: 10.000 relschoppers aan Gazaanse grens in de clinch met Israëlische soldaten

Meer dan 100 Palestijnen raakten op vrijdagochtend naar verluidt gewond, tijdens gewelddadige confrontaties toen duizenden demonstranten dicht aan het veiligheidshekken dat Gaza scheidt van Israël protesteerden, autobanden in brand staken en stenen gooiden naar Israëlische militaire posities langsheen de grens met Gaza.
Afbeelding
Het geweld kwam ondanks oproepen van Hamas-leiders en waarschuwingen van de IDF om de vrijdagprotesten vredig te houden en weg te blijven van de grensafsluiting. Israëlische defensie functionarissen zeiden echter dat het de rustigste protesten waren sinds de “Mars van de Terugkeer” -campagne van Hamas begonnen op 30 maart van dit jaar.

Volgens hun ramingen, heeft Hamas gewapende mannen dicht bij het hekken gestationeerd om te proberen het geweld tot een minimum te beperken, meldde de Ynet nieuwssite. Het door Hamas gerunde ‘gezondheidsministerie’ van Gaza aka Pallywood, zei dat 130 Palestijnen gewond raakten, waaronder 77 met scherp geschut werden getroffen.

De IDF zei dat demonstranten op drie locaties door het hekken braken voordat ze onmiddellijk terugkeerden naar de enclave aan de kust, waarbij Israëlische soldaten het vuur openden naar de verdachten in één apart geval. Bovendien opende een IDF-vliegtuig het vuur op een groep Palestijnen die vanuit de zuidelijke Gazastrook brandballonnen naar Israël lanceerden, zei het leger. Er waren geen directe meldingen van verwondingen door de luchtaanval.

Duizenden relschoppers zouden de demonstratie hebben bijgewoond. De IDF stuurde vrijdag sms-berichten naar inwoners van de enclave aan de kust, en waarschuwde hen om het hek niet te naderen, zeiden de Palestijnen. Het geweld brak uit ondanks dat een van de hoofdorganisatoren van de protesten die de deelnemers donderdagavond opriepen zich geweldloos te gedragen tijdens de demonstratie, na een opflakkering tussen Israël en de Gaza-heersende Hamas-terreurgroep die dreigde een totale oorlog uit te lokken.

“De belangrijkste boodschap van morgen is dat de massa’s op een vreedzame manier samenkomen”, schreef Khaled al-Batsh, een senior leider van de door Iran gesteunde Palestijnse Islamitische Jihad-terreurgroep en een organisator van de mars, in een verklaring de dag voordien. “De terugkeermars gaat door totdat zijn doelen zijn bereikt, met de nadruk op het belang van het houden van marsen die niet-gewelddadig zijn en worden geleid door het volk”, schreef hij. Al-Batsh riep ook deelnemers op om geen Israëlische sluipschutters een reden te geven om vuur op hen te openen.

Daoud Shehab, een ander lid van het organiserend comité van de marsen, zei dat officials demonstranten aanmoedigden om weg te blijven van de grensafsluiting. Maar hij zei dat hij niet zeker wist in hoeverre ze erin zouden slagen “de publieke stemming in bedwang te houden”. “Er zullen pogingen worden ondernomen om te voorkomen dat ze de omheining naderen. Er kan een reductie van [brandgevaarlijke] ballonnen zijn”, zei hij. “We hopen dat er morgen geen menselijke verliezen zullen zijn. We geven een kans aan de Egyptische inspanningen.”

Volgens berichten had Egypte Hamas gewaarschuwd dat hernieuwde protesten een zwaar Israëlisch antwoord zouden brengen. In zijn verklaring bedankte al-Batsh ook de Egyptische militaire inlichtingendelegatie voor haar werk dat op woensdag en donderdag om een beperkt staakt-het-vuren met Israël tot stand te brengen. Hij zei ook dat de delegatie de volgende week opnieuw de Gazastrook zou bezoeken om de onderhandelingsinspanningen voort te zetten.

Sinds 30 maart hebben Palestijnen in de Gazastrook deelgenomen aan een reeks protesten en rellen die de ‘Grote terugkeermars’ werden genoemd en die vooral het verbranden van autobanden en het gooien van stenen langs de veiligheidshek met zich meebrachten, maar ook schietaanvallen hebben gezien en bomaanslagen evenals het sturen van brandgevaarlijke ballonnen en vliegers naar Israël.

Meer dan de helft van de bossen van het Joodse Nationale Fonds in de westelijke Negev is tot as gereduceerd als gevolg van de afgelopen zes maanden van brandstichtingterrorisme door Hamas militanten in de Gazastrook, zei het Joods Nationaal Fonds (JNF) op dinsdag 16 oktober 2018.

Volgens het JNF hebben branden die zijn veroorzaakt door brandbommen en explosieven die werden vastgehecht aan ballonnen en vliegers en die over de grens van Gaza naar Israël werden gezonden, 8648 acres ( = 3.500 hectaren) grond in het zuiden van Israël zwart geblakerd. Experts geloven dat het jaren zal duren om de verbrande gebieden te rehabiliteren.

Van de bijna 9.000 acres (1 acre = 0,4 hectare) die tot nu toe verloren zijn gegaan, behoort ongeveer een derde (2.965 acres) tot de JNF en omvat meer dan de helft van de totale 5.189 acres grond die JNF bezit naast Gaza. De aanslagen hebben meer dan 1.100 afzonderlijke branden alleen al op JNF-land veroorzaakt sinds Hamas in mei de destructieve tactiek begon toe te passen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7250
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Ali Yas »

Ik kan me nog goed herinneren dat Hamas beloofde de 'protesten' 'geleidelijk' te doen verminderen. De club neemt er de tijd voor.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51253
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Hamas erkent: Gaza-rellen = propagandacampagne om Israël internationaal in diskrediet te brengen

22 oktober 2018

Afbeelding

Wat wij al zeggen en schrijven, maar door de (s)linkse scene in de EU hardnekkig werd ontkend, wordt nu ook openlijk toegegeven door Hamas. Hopelijk luisteren de Israël-haters in Europa en elders in de wereld mee. Hoewel...

“De rellen in Gaza maken deel uit van de propagandacampagne van Hamas”, aldus Taher al-Nunu, een media-adviseur van Hamas-leider Ismail Haniyeh, die toegeeft dat “de protesten van de ‘Mars van de Terugkeer’ bedoeld zijn om zware internationale druk op Israël te veroorzaken.”

In een interview met de Hamas-krant Felesteen zei Nunu op zondag dat rellen die, om het Westen aan het lijntje te houden voor de gelegenheid werden omgedoopt als de ‘Grote Mars van de Terugkeer’, begonnen als massale evenementen, blijven doorgaan op dezelfde manier “zodat de wereld zal zien dat er mensen onder bezetting leven die hun rechten eisen met behulp van volkse methoden en hoe de bezetting reageert met geweld en terreur”.

Nunu merkte ook op dat het aantal deelnemers aan de grensrellen groeit en voegde eraan toe dat hij verwacht dat de wereld uiteindelijk ervan overtuigd zal zijn “dat het ‘Palestijnse volk’ tot het einde zal vechten totdat Israël hun eisen inwilligt. Tegelijkertijd voegde hij eraan toe dat de politieke en diplomatieke druk op Israël zal worden voortgezet”.

Met betrekking tot de mogelijkheid van een nieuw staakt-het-vuren, zei Nunu dat het doel van Hamas is “een einde te maken aan de ‘belegering ‘van het’ Palestijnse volk’, zonder dat de Palestijnen enige politieke prijs hoeven te betalen, nu noch in de toekomst”. Met andere woorden: Hamas is niet van plan om de schade te vergoeden aan Israëlische boeren veroorzaakt door talloze brandstichtingen door Hamas milities aan Israëlische kant.

Hamas’ taktiek van de Verschroeide Aarde
Sinds 30 maart hebben Palestijnen in de Gazastrook deelgenomen aan een reeks protesten en rellen die de ‘Grote terugkeermars’ werden genoemd en die vooral het verbranden van autobanden en het gooien van stenen langs de veiligheidshek met zich meebrachten, maar ook schietaanvallen hebben gezien en bomaanslagen evenals het sturen van brandgevaarlijke ballonnen en vliegers naar Israël.

Meer dan de helft van de bossen van het Joodse Nationale Fonds in de westelijke Negev is tot as gereduceerd als gevolg van de afgelopen zes maanden van brandstichtingterrorisme door Hamas militanten in de Gazastrook, zei het Joods Nationaal Fonds (JNF) op dinsdag 16 oktober 2018.

Volgens het JNF hebben branden die zijn veroorzaakt door brandbommen en explosieven die werden vastgehecht aan ballonnen en vliegers en die over de grens van Gaza naar Israël werden gezonden, 8648 acres ( = 3.500 hectaren) grond in het zuiden van Israël zwart geblakerd. Experts geloven dat het jaren zal duren om de verbrande gebieden te rehabiliteren.

Van de bijna 9.000 acres (1 acre = 0,4 hectare) die tot nu toe verloren zijn gegaan, behoort ongeveer een derde (2.965 acres) tot de JNF en omvat meer dan de helft van de totale 5.189 acres grond die JNF bezit naast Gaza. De aanslagen hebben meer dan 1.100 afzonderlijke branden alleen al op JNF-land veroorzaakt sinds Hamas in mei de destructieve tactiek begon toe te passen.

https://brabosh.files.wordpress.com/201 ... =600&h=383
Plaatje hierboven: Twee Arabische terroristen lanceren een vlieger-met-brandbom naar Israël over de grens met Gaza [beeldbron: IDF]
_____________________________________________________________

Bronnen:

♦ Naar een artikel van Dalit Halevi “Gaza riots are part of Hamas’ propaganda campaign – Senior Hamas official admits that the ‘March of the Return’ protests are intended to cause heavy international pressure on Israel” van 22 oktober 2018 op de site van Arutz Sheva

https://brabosh.com/2018/10/22/pqpct-kzk-2/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22557
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door King George »

Hamas erkent: Gaza-rellen = propagandacampagne om Israël internationaal in diskrediet te brengen

Hamas erkent: Gaza-rellen = Kassa! En zo houdt het nooit op. Tenzij ze vanuit Israël er een gepast prijskaartje voor in rekening gebracht zal worden. Oorlog voeren zal pas minder lonend worden als de prijs van oorlog voeren te hoog wordt. En daarom is het noodzakelijk om als Hamas weer met oorlog begint hen per direct een zo hoog mogelijk prijskaartje in rekening te brengen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Ariel »

In Vlissingen had men een feestje. Een vliegerfeestje op het strand. Georganiseerd door Rens Reijnierse. Een wethouder voor 50PLUS.

Vliegers op het badstrand. Prachtige herfstdag in Vlissingen, geen wind, dus de vliegers vliegen niet :redface2: . Project voor Palestina toch geslaagd :heart: Roept hij enthousiast. De kritiek die hij van twitterend Nederland krijgt is niet mals.
Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22557
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door King George »

Afbeelding
https://twitter.com/ditisISRAEL/status/ ... 1623179264
https://twitter.com/rensreijnierse/stat ... 7040261120

Zie ik daar een Kassamraket, een Rijksadelaar? En dat vindt Rens Reijnierse geslaagd?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51253
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Israël waarschuwt: “We veranderen de spelregels in Gaza”

Geplaatst op 23 oktober 2018

Afbeelding
Palestijnen bereiden zich voor om het grenshek met Gaza aan te vallen, terwijl Hamas en andere terroristen raketten afvuren op Israël.

De gespannen rust langs de grens met Gaza zou aan de serieus bedoelde dreigingen van Israël kunnen liggen om de spelregels in Gaza te veranderen als het niet rustig wordt aan de grens.

Al maandenlang zorgen terroristen vanuit de Gazastrook voor branden in de zuidelijke regio van Israël door brandende vliegers en ballonnen op te laten stijgen. Deze vliegerterreur gaat gepaard met massale gewelddadige protesten langs de grens, waarbij steeds opnieuw geprobeerd wordt het grenshek te beschadigen en het land binnen te dringen.

De beschieting van een gezinswoning vorige week in Beersheva heeft er nu eindelijk toe geleid dat de Israëlische regering bereid lijkt te zijn om iets te ondernemen tegen de voortdurende bedreiging uit het zuiden.

Het huis werd getroffen door een “Grad”-raket, waarvan enkele Israëlische waarnemers niet eens wisten dat die er zijn in de Gazastrook. Dit wapen is echt een gevaar, ook voor steden in het binnenland, die tot nu toe niet bereikt konden worden door de zelfgemaakte raketten van Hamas en de Islamitische Jihad.

Na de raketinslag in Beersheva kwam het veiligheidskabinet bijeen en Yoav Galant, de minister voor Woningbouw (en voormalig commandant van de zuidelijke troepen in Israël), zei tegen journalisten dat “het spel zo niet verder kan gaan”.

Galant wilde niet op details ingaan, maar de dreiging was wellicht voldoende om de aanvallen uit Gaza te beperken, in ieder geval vooreerst.

Bron: www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/23 ... s-in-gaza/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51253
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Human Rights Watch: “Palestina” is een politiestaat, het Westen zou ermee moeten ophouden hem te helpen

Geplaatst op 25 oktober 2018

Afbeelding
De Palestijnse leider Mahmoud Abbas wordt omringd door politieagenten van de Palestijnse Autoriteit, die vanwege schendingen van de mensenrechten vaak bekritiseerd werden.

Meestal slokken alle beschuldigingen over Israëlisch machtsmisbruik alle krantenkoppen op en blijft er weinig speelruimte over om over de bewijsbare overvallen te berichten die op de Palestijnen worden begaan door hun eigen regering. En volgens een vernietigend bericht van Human Rights Watch is dit misbruik “systematisch”.

Het bericht noemde zowel de Palestijnse Autoriteit op de “Westelijke Jordaanoever” als het Hamas-regime in Gaza “politiestaten” en vroeg zich af waarom westelijke regeringen, die zich uitspreken tegen zulke zaken, zoveel van hun belastinggeld naar de Palestijnen sturen.

“Vijfentwintig jaar na Oslo hebben de Palestijnse autoriteiten op de ´Westelijke Jordaanoever´ en in de Gazastrook slechts beperkte macht gekregen, maar waar ze autonomie hebben, hebben ze parallelle politiestaten ontwikkeld”, schreef Tom Porteous, de plaatsvervangend directeur van Human Rights Watch, die er bij de internationale gemeenschap op aandrong te stoppen met alle financiële hulp, “totdat de autoriteiten deze praktijken indammen en diegenen ter verantwoording te roepen die verantwoordelijk zijn voor het misbruik.”

Tot de schendingen van de mensenrechten, die Human Rights Watch onthulde na 147 Palestijnen geïnterviewd te hebben, zouden “systematische willekeurige arrestaties en martelingen” behoren, die “belangrijke mensenrechtenverdragen schenden, waartoe Palestina onlangs is toegetreden” en “een misdaad tegen de menselijkheid en het Internationaal Hof van Justitie” zouden kunnen zijn.

Verschillende Palestijnen, die in het bericht geciteerd werden, spraken van verschrikkelijke mishandelingen door hun eigen politie- en veiligheidstroepen.

Een journalist, die op de ´Westelijke Jordaanoever´ werd gearresteerd omdat hij kritiek had op de Palestijnse Autoriteit van Mahmoud Abbas, zei dat de politieagenten zijn handen aan het plafond vastgebonden zouden hebben “en langzaam aan het touw trokken om druk op zijn armen uit te oefenen, wat hem zo vreselijk pijn deed dat hij aan een politieagent moest vragen om zijn broek omhoog te trekken nadat hij van het toilet gebruik gemaakt had, omdat hij dat zelf niet kon.”

Een ambtenaar in Gaza, die werd gearresteerd omdat hij het had gewaagd Hamas op Facebook te bekritiseren, werd blootgesteld aan een “positie-foltering”, waarbij hij “vreselijke pijn voelde in mijn nieren en in de wervelkolom” en dat het voelde alsof zijn nek zou “breken” en zijn lichaam zou “scheuren”.

In het bericht werd zeer veel tijd besteed aan het gebruik van “positie-foltering”, waarbij zowel de Palestijnse Autoriteit als Hamas-autoriteiten gevangenen in posities zouden dwingen die vreselijke pijn veroorzaken, maar bijna geen lichamelijke schade achterlaten.

Je zou je kunnen afvragen waarom de internationale gemeenschap, die zich vanwege de vermeende wrede omgang van Saoedi-Arabië met de regime-kritische journalist Jamal Khashoggi zo enorm opwindt, maar die tientallen jaren lang gelijksoortige mishandeling door de Palestijnse Autoriteit genegeerd heeft.

Het antwoord is vermoedelijk dat de wereld niet zo geïnteresseerd is in de Palestijnse Arabieren (wat door de zwakke reactie op de moord op duizenden van hen in de Syrische burgeroorlog bewezen wordt) en alleen aandacht aan hen schenkt, omdat het conflict te maken heeft met de alom verachte Joden.

Bron: www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/25 ... te-helpen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Ariel »

Vanuit de Gazastrook zijn vrijdagavond zeker tien en misschien wel twaalf raketten afgevuurd richting het zuiden van Israël. Een legerwoordvoerder zei tegen de krant Haaretz dat de meeste projectielen zijn onderschept door het Israëlisch afweersysteem Iron Dome.

In dorpen dicht bij de grens en in de stad Sderot ging het luchtalarm verscheidene keren af. Bewoners meldden explosies te hebben gehoord, in een aantal gevallen waren die in de lucht. Er zijn geen berichten over slachtoffers of schade. Veiligheidseenheden zoeken nog naar eventuele gewonden en naar de afgeschoten granaten.

Media in Gaza zeiden dat Israël als vergelding doelen in de buurt van Rafah heeft bestookt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Ariel »

Hamas eist $15 miljoen per maand van Israël in ruil voor kalmte aan de grens. [icon_lol.gif] Het proberen waard. Nee heb je, en ja kan je krijgen.
Hamas demands $15 million per month in exchange for calm — report

Israeli security cabinet set to convene Sunday for a briefing on the situation in Gaza after weekend marked by salvos of rockets, IAF responses

Hamas on Saturday demanded that Israel transfer the Gaza-based terror group $15 million in cash from Qatar every month in order to prevent further escalation in the Palestinian enclave.

In a document handed to Egypt, the terror group’s Gaza leader Yahya Sinwar added that the organization expects Israel to transfer the money by next Thursday, Hadashot TV reported.

According to the news station, the demand for cash is intended to circumvent the Israeli coordination and supervision mechanism that was in place until now, according to which the Palestinian Authority would pay Gaza worker salaries transparently.
Spoiler! :
The Israeli security cabinet is set to convene Sunday for a briefing on the situation in Gaza, as well as on the efforts being made by Egypt to broker a ceasefire between the Jewish state and Hamas.

Earlier Saturday, the Islamic Jihad terror group announced it had agreed to an Egyptian-brokered ceasefire to end an escalating exchange of fire with Israel, as Israeli jets struck sites in the Gaza Strip belonging to the Palestinian terror organization after salvos of rockets were fired at Israel late Friday and early Saturday.

A spokesman for the group told the Gaza-based Safa news site that a ceasefire agreement went into effect following Egyptian communication with its leadership.

He said Islamic Jihad would remain committed to the ceasefire as long as Israel did likewise.

There was no immediate acknowledgment of the ceasefire declaration in Israel, which in the past has denied proclamations by Gaza-based terror groups regarding understandings to end fighting.

Defense Minister Avigdor Liberman met with IDF Chief of Staff Gadi Eisenkot and other top security officials on Saturday.

A few hours after Islamic Jihad announced the ceasefire, the Eshkol Regional Council lifted orders that residents must remain in close proximity to bomb shelters.

Restrictions remained in place, however, limiting gatherings outdoors to 100 people and those indoors to 500.

The declaration by Islamic Jihad to end the rocket fire came as the Israel Defense Forces said fighter jets struck eight targets tied to the Iran-backed terror group in three separate military facilities after Israel was hit by salvos of rockets from Gaza overnight and on Saturday morning.

The Gaza targets included weapons production sites and a factory that makes parts for subterranean tunnels, the army said, adding that the later was near a school.

The top IDF spokesperson earlier blamed Iran and Syria for the Islamic Jihad rocket attacks. Though he did not accuse Hamas of taking part in the launches, Brig. Gen. Ronen Manelis reiterated that Israel considers the terror group responsible as Gaza’s rulers.

Another IDF spokesman, Lt. Col. Jonathan Conricus, said the rocket strikes were ordered by operatives from the overseas branch of Iran’s elite Islamic Revolutionary Guard Corps stationed in Syria and warned Israel may not limit its response to Gaza.

“From our perspective, part of the address by which we will deal with this fire is also in Damascus and the Quds Force,” he said. “Our response is not limited geographically.”

Thirty-four rockets were fired at Israel overnight and Saturday morning, according to the IDF, 13 of which were intercepted by the Iron Dome anti-missile system. Two of the rockets fell in Gaza and the rest landed in open areas.

The Defense Ministry’s liaison to the Palestinians said a mortar launched during the barrages struck the ambulance terminal at the Erez border crossing, the sole pedestrian passage between Gaza and Israel.

In response to the rocket fire, Israeli aircraft and attack helicopters attacked 95 targets in Gaza belonging to Hamas and Islamic Jihad.

The army said the targets included military and weapons manufacturing facilities through the Strip, a factory in Khan Younis producing cement used in subterranean tunnels and a four-story building in Gaza City headquartering Hamas security services.

The IDF said in a statement Saturday morning it “views with great severity the rocket attacks tonight against Israeli communities.” It blamed Hamas for creating “a terror-enabling atmosphere…near the border fence which led terror groups in the Strip to carry out tonight’s attack.”

Palestinian sources speaking to the Ynet news website claimed the attacks were carried out against the objections of the Hamas terror group that rules Gaza, though this had no official confirmation.

Israel views Hamas as ultimately responsible for any attacks emanating from the territory it controls, regardless of the source.

In response to the rocket barrages, the IDF’s Home Front Command overnight issued instructions restricting gatherings in the Gaza periphery: Up to 100 people in open areas and 500 people in closed spaces.

The rocket fire comes amid a deadly flare-up in violence in the Gaza Strip. Earlier on Friday, thousands of Palestinians gathered at five locations along the border, burning tires and throwing rocks and firebombs at Israeli troops, who responded with tear gas and occasional live fire.

Five protesters were killed and another 170 were injured in the clashes with IDF troops, the Hamas-run health ministry in Gaza said. One of those killed was blown up by his own hand grenade, which exploded prematurely, witnesses said.

Earlier this week, a rocket was launched at southern Israel from Gaza, triggering sirens in a number of communities in the Eshkol region, ending a week-long stretch of relative calm in the coastal enclave. In response to that attack, the IDF said it hit eight Hamas targets in the Gaza Strip, including training bases and a weapons production facility.

The ramped up tensions are likely to complicate the mission of Egyptian mediators, who have intensified their shuttle diplomacy to achieve calm and prevent a full-blown conflict between Gaza’s Hamas rulers and Israel.

Weekly large-scale riots by Gazans, and clashes between Palestinians and Israeli soldiers have become a mainstay along the Strip’s security fence since March 30, as part of a Hamas-led effort known as the “March of Return.”

These demonstrations take place each Friday, regularly sending massive amounts of thick smoke into the Israeli communities nearby, as Palestinians burn tires along the border and send incendiary devices affixed to balloons into Israel to spark fires.

The period since March 30 has also included a number of significant flare-ups and extended clashes. Another rocket launched from the Gaza Strip last week struck a home in the southern Israeli city of Beersheba, causing significant damage, but no injuries as the family inside had reached their bomb shelter in time.

In recent weeks, the situation along the border has grown more precarious, as indirect negotiations between Israel and Hamas — with the Egyptian military and United Nations acting as intermediaries — have reached a critical turning point.

Israel has called for a cessation to all violence, including both the clashes on the border and the daily arson attacks that have burned large swaths of land in the south, in exchange for certain economic incentives and an easing of the blockade around the coastal enclave, which is imposed by Israel to prevent Hamas importing weapons.

At least 160 Palestinians have been killed and thousands more have been injured in the clashes with IDF troops, according to AP figures. Hamas, an Islamist terror group that seized control of the Strip in 2007 and seeks to destroy Israel, has acknowledged that dozens of the dead were its members. One Israeli soldier was shot dead by a sniper on the border.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:Hamas eist $15 miljoen per maand van Israël in ruil voor kalmte aan de grens. [icon_lol.gif] Het proberen waard. Nee heb je, en ja kan je krijgen.
Wij lachen erom. Omdat wij keer op keer kritiek op de zielige machteloze Palestijnse bende van Hamas hebben in de wetenschap dat Israël oppermachtig is en blijft.

Maar het is een blijvende schande wanneer Europa vanaf nu zijn handen niet aftrekt van hulp aan die smerige corrupte criminele organisatie Hamas die bestaat uit Palestijnse moslims.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Plaats reactie