VN Migratiepact. Verdrag van Marrakesh.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50317
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

VN Migratiepact. Verdrag van Marrakesh.

Bericht door Pilgrim »

DUIDELIJK (3)

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77940
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: VN Migratiepact. Verdrag van Marrakesh.

Bericht door Ariel »

Ontluisterende persconferentie van Vice-Premier Hugo de Jonge. De Jonge (CDA). Hij weet niet wat het Marrakesh migratiepact is.

Tja... :thinking: je kan als Vice-Premier niet overal verstand van hebben.

FILMPJE

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77940
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

VN Migratiepact. Verdrag van Marrakesh.

Bericht door Ariel »

Onrust in Kamer: kunnen we migratiepact met gerust hart tekenen?

In politiek Den Haag is onrust ontstaan over het VN-Migratiepact, waarin landen wereldwijd beloven dat ze migratie onderling beter gaan regelen. Staatssecretaris Mark Harbers (VVD, asiel en migratie) zou het pact in december in Marokko moeten tekenen, maar een aantal fracties wil dat hij daarvan afziet.

Harbers benadrukt dat het migratiepact voor Nederland vooral positief is, maar de PVV, Forum voor Democratie (FvD) en de SGP zijn daar nog niet zo zeker van. Zij zijn bang dat het pact een soort aanmoediging voor mensen is om bijvoorbeeld naar Nederland te komen. ,,Van migratie wordt in het pact impliciet een soort recht gemaakt", vindt SGP-Kamerlid Roelof Bisschop. ,,Aan de andere kant wordt landen waaruit mensen vertrekken niet verplicht om mensen die hier geen recht hebben op asiel terug te nemen. Dat maakt het VN-pact in mijn ogen onevenwichtig.”

Thierry Baudet (FvD) riep de Tweede Kamer deze week op om in debat te gaan over het pact, maar vond enkel de PVV en de SGP aan zijn zijde. ,,Een gemiste kans", aldus Bisschop.

In het VN-pact staan 23 doelstellingen voor een veilig en orderlijk verloop van migratie. Zo beloven de landen die het ondertekenen zich in te spannen om mensensmokkel tegen te gaan, migratieprocedures zo helder mogelijk te maken en migranten te voorzien van basisvoorzieningen als eten en onderdak.

Dat landen zouden moeten meewerken aan een veilige terugkeer is een van de 23 doelen. Staatssecretaris Harbers stelde gisteren dan ook dat er ook dingen in staan die goed zijn voor Nederland. Hij deelt de zorgen van de kritische Kamerfracties ‘in de basis niet'. ,,Omdat het een visie is hoe het de komende decennia zou moeten gaan, zonder dat het lidstaten verplicht.”

Daar is Baudet niet zo zeker van. Hij trok deze week een parallel met het vonnis in de rechtszaak die klimaatactiegroep Urgenda aan had gespannen. De rechter oordeelde vorige week dat de overheid méér moet doen om de CO2-uitstoot terug te dringen, onder meer verwijzend naar de VN-klimaatafspraken die in 2015 in Parijs werden gemaakt. Zou Nederland met dit migratiepact niet hetzelfde kunnen gebeuren, vroeg Baudet zich af.

Het klimaatverdrag en migratiepact hebben niet dezelfde status. Het verdrag van Parijs stelt eisen aan VN-lidstaten. Het migratiepact daarentegen ‘is niet wettelijk bindend, is geen dictaat, legt niets op en respecteert de soevereiniteit van staten volledig', stelde de VN toen de 23 doelen in juli werden geformuleerd.

De Verenigde Staten en Hongarije hebben zich als enige twee VN-landen teruggetrokken uit het pact. Oostenrijk, Denemarken en Polen zouden overwegen om hetzelfde te doen. Harbers zegt de argumenten van de afhakende landen niet precies te kennen, maar zich daar nog in te gaan verdiepen.

Of hij in december namens Nederland in de Marokkaanse stad Marrakesh zijn handtekening gaat zetten onder het migratiepact, wil Harbers nog niet prijsgeven. ,,Ik ga daar sowieso eerst de Kamer over informeren.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42863
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: VN Migratiepact.

Bericht door Mahalingam »

Oproep tot debat
Baudet deed dinsdag in de Tweede Kamer een oproep om te debatteren over de gevolgen van het ondertekenen van het VN-migratiepact, maar een meerderheid van de partijen zag daar niets in. Alleen de PVV en SGP steunden de motie, de rest stemde tegen.

Namens de SGP sprak Tweede Kamerlid Chris Stoffer daarover een dag later zijn teleurstelling uit, omdat zonder een debat onduidelijk zou zijn of er ‘draagvlak in het parlement’ is om het verdrag te ondertekenen. Stoffer wil ook dat daarin wordt opgenomen dat landen worden verplicht om hun eigen onderdanen terug te nemen en migranten in de eigen regio op te vangen. Als dat niet zo is, betwijfelt de SGP of de afspraken in het belang van Nederland zijn.
https://www.elsevierweekblad.nl/nederla ... 87-651087/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50317
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: VN Migratiepact. Verdrag van Marrakesh.

Bericht door Pilgrim »

Oostenrijk noemt door Nederland gesteunde VN migratiepact van Marrakesh ‘vergif’

Xander, 21-10-2018

Afbeelding
Afbeelding: Getty Images (5).

Hongarije: EU immigratieplan ‘een horror verhaal’ – Italië zet steeds meer radicale moslims het land uit – Italiaanse blokkade succesvol: Geen NGO smokkelschepen meer

De Tweede Kamer wilde er met uitzondering van de PVV, het FvD en de SGP niet eens over debatteren, de in december geplande anti-democratische ondertekening door de Nederlandse regering van het VN migratiepact van Marrakesh, dat immigratie tot mensenrecht verheft, zodat ook ons land straks overspoeld zal worden door enorme aantallen migranten uit Afrika en het Midden Oosten, zonder dat we er iets tegen zullen mogen doen. De Oostenrijke minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl noemt het pact dan ook een potentieel ‘giftig stuk papier’. Zijn land weigert vooralsnog aan deze maatschappelijke zelfmoord door onbeperkte massa immigratie en islamisering mee te doen.

In het pact wordt uitgegaan van de bijzonder naïeve aanname dat migratie per definitie een goede zaak is en zorgt voor innovatie en welvaart. Alle historisch aantoonbare negatieve gevolgen, zoals grote maatschappelijke spanningen en conflicten, soms gepaard met grote aantallen slachtoffers, worden simpelweg genegeerd.

Sterker nog: volgens het pact bestaat er straks geen illegale migratie meer, omdat de ondertekenaars feitelijk worden verplicht om iedereen die maar wil komen toe te laten. Er mogen op bepaalde gronden weliswaar nog asielzoekers worden afgewezen, maar omdat de Afrikaanse landen volgens het pact niemand terug zullen hoeven nemen, betekent dit de facto dat iedereen hier zal mogen/moeten blijven. Geen wonder dus dat bijna alle Europese linkse partijen en vluchtelingenhulp mensensmokkel NGO’s er grote voorstanders van zijn.

Minister Kickl zegt aangetreden te zijn om zaken zoals asiel en (im)migratie in de juiste verhoudingen te zetten. ‘Ik zou een slechte minister van BiZa zijn als ik nu juist iets ga ondersteunen dat alle problemen via de achterdeur op een hoop gooit. Men moet oppassen dat dit niet een giftig stuk papier is.’ (1)

Hongarije: EU-plannen voor immigratie ‘horror verhaal’
Zoals bekend verweert Hongarije zich al jaren tegen de aanval op de eigen cultuur en grenzen. De woordvoerder van de Hongaarse premier Viktor Orban had het letterlijk over een oorlog tussen ‘globalisten versus verdedigers van de natie... De pro-migratie krachten gaan door met hun meedogenloze aanval met meer immigratie, en maken iedereen zwart die het waagt tegen hen op te staan.’

Orban zelf waarschuwde tijdens een radio interview dat de EU onbeperkte massa immigratie er heel snel doorheen wil drukken, omdat ze in Brussel bang zijn dat anti-immigratiepartijen na de EP verkiezingen volgend jaar veel groter zullen zijn geworden. Hij noemde de EU plannen voor ‘grensbeheersing’ letterlijk een ‘horror verhaal’, omdat de term ‘grensbewaking’ er niet meer in voorkomt. ‘Het woord grensmanagement betekent dat er weliswaar een grens is, maar ze een weg proberen te bedenken om die te omzeilen.’

De EU ‘wil onze sleutels van de poort (van ons land) afpakken... Het is ze niet gelukt om Hongarije zover te krijgen om migranten toe te laten, dus is nu het plan onze grensbeschermingsrechten van ons af te pakken.’ Brussel wil dat onder meer doen door Hongaarse grensbeambten te vervangen door EU-medewerkers. ‘En maakt u zich geen illusies... zij zullen migranten binnenlaten,’ aldus de Hongaarse premier. (2)

Italië blokkeert met succes nieuwe NGO smokkelschepen
De in eigen land immens populaire Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini vierde het snelle succes van het anti-immigratiebeleid van de nieuwe regering, waardoor er geen nieuwe NGO mensensmokkelschepen meer in de Italiaanse havens arriveren. Daar waar er vorig jaar nog 110.000 Afrikaanse migranten naar Italië werden gebracht, is dat aantal dit jaar gestokt op 21.000. ‘En bedenk dat deze migratie volgens de Democratische Partij onvermijdelijk en niet te stoppen was,’ deelde Salvini nog een sneer uit naar zijn voorganger. (3)

Het Lega-M5S kabinet zet maandelijks zo’n 10 radicale moslims het land uit, tegen 8 per maand vorig jaar. Sommige uitgezette jihadisten proberen weer terug te keren, zoals de Tunesische imam Lamjed Ben Krajem die vorig week op een sloep bij Sicilië werd gepakt. Er zijn ook jihadisten in Italië die zich opzettelijk laten arresteren door de politie, zodat ze in de gevangenis moslims kunnen radicaliseren, iets wat in de VS een zeer succesvolle tactiek is gebleken (4).

Grenzen zowel op land en zee eenvoudig af te sluiten
Hongarije en Italië bewijzen dus dat het in tegenstelling tot wat men in Brussel en ook Den Haag beweert heel eenvoudig is om je grenzen, of die nu over land of over zee lopen, af te sluiten en te beschermen. De voortdurende beweringen dat dit ‘onmogelijk’ is komen dan ook enkel voort uit pure politieke onwil om de massa immigratie en daaraan verbonden islamisering van West Europa en ook ons land in te dammen.

Dat werd afgelopen week eens te meer bewezen toen de Tweede Kamer met uitzondering van de PVV, het FvD en de SGP niet eens wilde debatteren over het fatale pact van Marrakesh. Daaruit bleek ook dat partijen zoals de VVD en het CDA, die bij de vorige verkiezingen nog veel stemmen wisten te trekken met beloften een strenger immigratiebeleid te gaan voeren, hun kiezers opnieuw een rad voor de ogen hebben gedraaid, en nu gewoon exact het tegendeel doen zonder het volk daar zelfs maar enige stem in te geven.

Xander

(1) Journalistenwatch
(2) Breitbart
(3) Breitbart
(4) Breitbart
(5) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... esh-vergif
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77940
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

VN Migratiepact.

Bericht door Ariel »

De Duitsers zijn deze keer beter voorgelicht dan de Nederlanders en tekenden inmiddels

410.000 keer TEGEN

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21549
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: VN Migratiepact. Verdrag van Marrakesh.

Bericht door King George »

Geen Kamerdebat en tekenen bij het kruisje? Wat heeft dit nog met democratie te maken?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77940
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: VN Migratiepact. Verdrag van Marrakesh.

Bericht door Ariel »

Het schiet nog niet erg op met onze petitie. Tot nu toe maar 5.770 ondertekeningen

https://petities.nl/petitions/geen-toes ... ?locale=nl
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: VN Migratiepact. Verdrag van Marrakesh.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:Het schiet nog niet erg op met onze petitie. Tot nu toe maar 5.770 ondertekeningen

https://petities.nl/petitions/geen-toes ... ?locale=nl
5.770 of 2.000.000. Wat maakt het eigenlijk uit?
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77940
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: VN Migratiepact. Verdrag van Marrakesh.

Bericht door Ariel »

Hans v d Mortel sr schreef:
Ariel schreef:Het schiet nog niet erg op met onze petitie. Tot nu toe maar 5.770 ondertekeningen

https://petities.nl/petitions/geen-toes ... ?locale=nl
5.770 of 2.000.000. Wat maakt het eigenlijk uit?

Niets, daar heb jij gelijk in. Maar het zou mooi zijn als Nederlanders hun afkeuring laten horen.
We gedragen ons op dit moment als makke schapen die door de wolven gevreten worden, en we protesteren niet eens meer. ..
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50317
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: VN Migratiepact. Verdrag van Marrakesh.

Bericht door Pilgrim »

VN-migratiepact: De uitverkoop van de nationale belangen

Geplaatst op 22 oktober 2018

Afbeelding

Begin december dient in Marokko het zogenaamde “Global Compact for Migration” door alle VN-lidstaten ondertekend te worden. Het pact is een vele pagina´s omvattende resolutie. Met zulke resoluties, zogenaamde “soft law”, bouwen de internationale organisaties politieke druk tegen de natiestaten op om hun ideologische agenda door te drukken.

Het “migratiepact” bestaat niet alleen uit veel woordenkraam, maar bevat – verstopt tussen mooi klinkende formuleringen (duurzaam, kindergevoelig enz.) – veel explosieve eisen, waarmee de soevereiniteit van de naties en de rechten van de burgers van westelijke democratieën uitgehold worden. Vlucht, legale en illegale migratie dienen met het pact in feite gelijkgesteld en van het fenomeen migratie op zich de moderne icoon van de “menselijkheid” gemaakt te worden. Ontvanger van het pact is de hele westelijke wereld, want de immigranten trekken natuurlijk naar de welvarende regio´s.

Deze armoede- respectievelijk verzorgingsmigratie dienen de ontwikkelde landen niet alleen te accepteren, maar juist te bevorderen. De soevereiniteit van de natiestaten wordt in feite genegeerd. Zo mogen er volgens de tekst van de resolutie weliswaar grenscontroles bestaan, maar deze zijn tandeloos en eigenlijk onzinnig. Want in principe zouden alle migranten volgens deze declaratie bijzonder bescherming-waardige groepen personen zijn, die in het doelland speciale aandacht en verzorging behoeven.

Nauwelijks in het doelland aangekomen, moet de migrant zo snel mogelijk dezelfde rechten en aanspraken krijgen als de autochtoon. Uit de grensoverschrijding moeten onmiddellijk rechten, maar geen echte plichten voortkomen. Illegale migratie moet in legale migratie herbenoemd worden. Illegale immigratie moet niet meer gesanctioneerd mogen worden. Aan de regeringen worden alle instrumenten onttrokken om de belangen van hun burgers te verdedigen, ze worden in feite gekneveld.

Met de resolutie dient een zienswijze op migratie doorgedrukt te worden, die uitsluitend positieve kanten benadrukt en alle negatieve aspecten volledig negeert. Daarom wordt consequent geëist dat de mediale berichtgeving over migratie positief vormgegeven moet worden. Daaruit is af te leiden, dat kritiek op de massamigratie generaliserend als discriminatie belasterd wordt. Zodoende dient kritiek op de migratie en haar gevolgen verhinderd, dus de vrijheid van meningsuiting beperkt te worden.

Voor de migranten van alle categorieën vormt het pact een soort vrijbrief, die hen uitgebreide rechten, verzorging en financiële schenkingen garandeert. Wat deze overeenkomst voor de doellanden zal betekenen, kan iedere denkende burger zelf bedenken.

Niet zonder reden hebben de VS, Hongarije en Australië hun toestemming al geweigerd, omdat het pact de nationale veiligheid bedreigt (aldus het officiële statement van de VS). Oostenrijk en Denemarken hebben zich voorlopig verbaal van het pact gedistantieerd, maar (nog?) niet duidelijk “nee” gezegd. De Duitse regering daarentegen wil instemmen met het pact. Eens temeer verraadt de Merkel-regering onze nationale belangen.

Bron: www.freiewelt.net

Door: Beatrix von Storch

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/22 ... -belangen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8210
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: VN Migratiepact. Verdrag van Marrakesh.

Bericht door xplosive »

Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77940
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: VN Migratiepact. Verdrag van Marrakesh.

Bericht door Ariel »

Te laat SGP. Jullie hebben de regering veel te lang en teveel gesteund. En wat Trump doet is niet lomp, maar verstandig.

Sluit de grenzen.

Afbeelding

Opinie Roelof Bisschop, Tweede Kamerlid SGP
Spoiler! :
Het migratiepact dat staatssecretaris Harbers van Vreemdelingenzaken in december wil sluiten met de lidstaten van de Verenigde Naties, is een gevaar voor onze soevereiniteit. Volgens Harbers is het bedoeld om de migratiesamenwerking met alle landen te verstevigen, ook op het gebied van terugkeer. Maar het toont veel te weinig aandacht voor de belangen van de eigen onderdanen. Wij moeten zelf beslissingen kunnen nemen over onze grenzen en die niet verplicht openstellen op basis van deze afspraak.

Dit pact is eenzijdig en ik maak me er grote zorgen over. Migratie wordt hier neergezet als een mensenrecht, waarbij het land van aankomst de faciliteiten moet verlenen. Terwijl elk land, elke natie in onze ogen de verantwoordelijkheid heeft om de eigen grenzen te beschermen.

Veel migranten doen een beroep op het vluchtelingenverdrag, ook als het geen vluchtelingen zijn. We zien mensen vertrekken uit landen die als veilig te boek staan, met een economische motivatie. Het vluchtelingenverdrag is daar niet voor. Dat is bedoeld voor mensen die hun land ontvluchten omdat ze hun leven niet zeker zijn. Als je dit goed wilt regelen, moet je het vluchtelingenverdrag kritisch tegen het licht houden.

Ik denk dat in ons land het probleem zwaar wordt onderschat. In het pact dat er al ligt, lijkt niet zoveel aan de hand. Het gaat ervan uit dat ieder mens het recht heeft om te vertrekken naar het land van keuze.

Wat Trump doet in de Verenigde Staten, is lomp. Hij zet een hek neer, klaar. Dat is ook niet de weg. Binnen de internationale rechtsorde moeten maatregelen worden getroffen die de staten van de Verenigde Naties in hun waarde laten en de soevereiniteit respecteren. Tegelijkertijd moet de toegang worden geboden aan vluchtelingen die het écht nodig hebben, als gevolg van oorlog of geweld. Het belang van die echte vluchtelingen raakt volkomen ondergesneeuwd.

Het baart me zorgen dat alleen de PVV, Forum voor Democratie en de SGP erop aandringen dit pact niet te tekenen. Het gaat vrijwel geruisloos door de Kamer, terwijl dit een heel belangrijke afspraak is die voor de toekomst geldt. Misschien dat het voor deze generatie nog meevalt, maar waar worden de volgende generaties mee geconfronteerd? Ik krijg daar wel een aantal grijze haren van bij.

Wat wel goed zou zijn, als er vluchtelingenstromen op gang komen uit meestal de armoedelanden, is een adequate opvang in de eigen regio. Veel wordt nu overlaten aan Noord-Afrikaanse landen waarvandaan de vluchtelingen de oversteek naar Europa maken. Jongelui die massaal Europa binnentrekken – daar kun je veel strakker in optreden. Als landen niet kunnen terugnemen, dan moeten we ze ondersteunen. Maar als ze niet willen, wat we bij Marokko zien, dan moet dat economische en financiële consequenties hebben.

Richting onze bestuurders zeg ik: bega geen domme fout. De consequenties van dit pact zijn niet te overzien. Stel dat er straks een migratiestroom op gang komt, dan blijven deze mensen hangen in de illegaliteit en we weten inmiddels dat dat vaak gepaard gaat met vormen van criminaliteit. Dan organiseer je een bron van ellende voor de toekomstige generaties.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21549
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: VN Migratiepact. Verdrag van Marrakesh.

Bericht door King George »

Ariel schreef:Te laat SGP. Jullie hebben de regering veel te lang en teveel gesteund. En wat Trump doet is niet lomp, maar verstandig.

Sluit de grenzen.
Spoiler! :
Afbeelding

Opinie Roelof Bisschop, Tweede Kamerlid SGP

Het migratiepact dat staatssecretaris Harbers van Vreemdelingenzaken in december wil sluiten met de lidstaten van de Verenigde Naties, is een gevaar voor onze soevereiniteit. Volgens Harbers is het bedoeld om de migratiesamenwerking met alle landen te verstevigen, ook op het gebied van terugkeer. Maar het toont veel te weinig aandacht voor de belangen van de eigen onderdanen. Wij moeten zelf beslissingen kunnen nemen over onze grenzen en die niet verplicht openstellen op basis van deze afspraak.

Dit pact is eenzijdig en ik maak me er grote zorgen over. Migratie wordt hier neergezet als een mensenrecht, waarbij het land van aankomst de faciliteiten moet verlenen. Terwijl elk land, elke natie in onze ogen de verantwoordelijkheid heeft om de eigen grenzen te beschermen.

Veel migranten doen een beroep op het vluchtelingenverdrag, ook als het geen vluchtelingen zijn. We zien mensen vertrekken uit landen die als veilig te boek staan, met een economische motivatie. Het vluchtelingenverdrag is daar niet voor. Dat is bedoeld voor mensen die hun land ontvluchten omdat ze hun leven niet zeker zijn. Als je dit goed wilt regelen, moet je het vluchtelingenverdrag kritisch tegen het licht houden.

Ik denk dat in ons land het probleem zwaar wordt onderschat. In het pact dat er al ligt, lijkt niet zoveel aan de hand. Het gaat ervan uit dat ieder mens het recht heeft om te vertrekken naar het land van keuze.

Wat Trump doet in de Verenigde Staten, is lomp. Hij zet een hek neer, klaar. Dat is ook niet de weg. Binnen de internationale rechtsorde moeten maatregelen worden getroffen die de staten van de Verenigde Naties in hun waarde laten en de soevereiniteit respecteren. Tegelijkertijd moet de toegang worden geboden aan vluchtelingen die het écht nodig hebben, als gevolg van oorlog of geweld. Het belang van die echte vluchtelingen raakt volkomen ondergesneeuwd.

Het baart me zorgen dat alleen de PVV, Forum voor Democratie en de SGP erop aandringen dit pact niet te tekenen. Het gaat vrijwel geruisloos door de Kamer, terwijl dit een heel belangrijke afspraak is die voor de toekomst geldt. Misschien dat het voor deze generatie nog meevalt, maar waar worden de volgende generaties mee geconfronteerd? Ik krijg daar wel een aantal grijze haren van bij.

Wat wel goed zou zijn, als er vluchtelingenstromen op gang komen uit meestal de armoedelanden, is een adequate opvang in de eigen regio. Veel wordt nu overlaten aan Noord-Afrikaanse landen waarvandaan de vluchtelingen de oversteek naar Europa maken. Jongelui die massaal Europa binnentrekken – daar kun je veel strakker in optreden. Als landen niet kunnen terugnemen, dan moeten we ze ondersteunen. Maar als ze niet willen, wat we bij Marokko zien, dan moet dat economische en financiële consequenties hebben.

Richting onze bestuurders zeg ik: bega geen domme fout. De consequenties van dit pact zijn niet te overzien. Stel dat er straks een migratiestroom op gang komt, dan blijven deze mensen hangen in de illegaliteit en we weten inmiddels dat dat vaak gepaard gaat met vormen van criminaliteit. Dan organiseer je een bron van ellende voor de toekomstige generaties.
Wat Trump doet in de Verenigde Staten, is lomp. Hij zet een hek neer, klaar. Dat is ook niet de weg. Binnen de internationale rechtsorde moeten maatregelen worden getroffen die de staten van de Verenigde Naties in hun waarde laten en de soevereiniteit respecteren.
En voor de eigen waarde en de eigen soevereiniteit is een muur nodig. Er is niets lomps aan de grenzen te sluiten.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50317
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: VN Migratiepact. Verdrag van Marrakesh.

Bericht door Pilgrim »

Geert Wilders/PVV: “Geen Marrakesh. Geen zelfmoordpact. Grenzen dicht!”
PVVpers - Gepubliceerd op 23 okt. 2018

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50317
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: VN Migratiepact. Verdrag van Marrakesh.

Bericht door Pilgrim »

WE WORDEN VERKOCHT!

Geplaatst op 24 oktober 2018

Afbeelding

Rutte gaat op 11 december 2018 in Marrakesh, zonder ook maar enige inspraak van de bevolking, een Nederland vernietigend document tekenen: het “Global Compact for Migration”. En de VERRADERLIJKE Tweede Kamer wilde er, met uitzondering van de PVV, het FvD en de SGP, niet eens over debatteren!

Wat houdt dit ‘pact’ in?

Immigratie wordt daarin tot ‘mensenrecht’ verheven, wat betekent dat in ons land straks enorme aantallen migranten uit Afrika en het Midden-Oosten zullen binnenvallen, zonder dat we er iets tegen zullen, mogen en kunnen doen. Afrikaanse landen zullen, ook al volgens het pact, niemand terug hoeven nemen! Nederland en andere landen die dit pact ondertekenen, worden feitelijk verplicht om iedereen die maar wil komen, toe te laten en volledig te verzorgen.

Maar verstandige Europese regeringsleiders wijzen dit smerige VN/EU-plan af:
– Oostenrijk noemt het door Nederland gesteunde VN-migratiepact van Marrakesh ‘vergif’. Dit land weigert, tot nu toe alleen verbaal, mee te doen aan deze ‘maatschappelijke zelfmoord’ door onbeperkte massa-immigratie en de daaraan verbonden islamisering.

– Hongarije noemt de EU-plannen voor immigratie een ‘horror verhaal’. Orbán: “De EU ‘wil onze sleutels van de poort (van ons land) afpakken”. Hij waarschuwde er ook voor dat de EU onbeperkte massa-immigratie er heel snel doorheen wil drukken, omdat ‘Brussel’, de EU dus, bang is dat anti-immigratiepartijen na de Europese verkiezingen in 2019 veel groter zullen zijn geworden en dus een stokje zullen kunnen steken voor die nefaste VN/EU- plannetjes.

– Italië sloot zijn havens en laat geen nieuwe NGO-smokkelschepen toe. Het aantal illegale binnenkomers is dan ook drastisch gedaald. Het land is ook bezig steeds meer radicale moslims het land uit te zetten.

Maar in Nederland, óns land, worden we door Rutte en zijn trawanten eens te meer belazerd: iets dat afgelopen week werd bewezen toen de Tweede Kamer, met uitzondering van de PVV, het FvD en de SGP, niet eens wilde debatteren over het verwoestende pact van Marrakesh. Daaruit leerden we ook dat partijen als de VVD en het CDA, die bij vorige verkiezingen beloofden een strenger immigratiebeleid te gaan voeren, hun kiezers opnieuw voor de gek hebben gehouden, en nu op een gekende, fascistische wijze (machtsmisbruik door de zogenaamde ‘elite’) gewoon het tegendeel doen van wat men beloofde. Terwijl het volk er niets over mag zeggen.

WE WORDEN EENS TEMEER VERKOCHT!

Door: “Frans Brassens”

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/24 ... -verkocht/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50317
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: VN Migratiepact. Verdrag van Marrakesh.

Bericht door Pilgrim »

PVV Senaatsfractie eist van Rutte Verdrag van Marrakesh niet te ondertekenen

Geplaatst op 29 oktober 2018

Afbeelding

Fractievoorzitter Marjolein Faber: Rutte kan kiezen: of hij tekent niet of hij treedt af!

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in de Eerste Kamer morgen zal PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber van het kabinet eisen het VN-migratieakkoord in Marrakesh niet te ondertekenen.

Dit migratieakkoord legaliseert de massa-immigratie door migratie te verheffen tot een mensenrecht en, zet de grenzen wagenwijd open voor heel Afrika, waar de bevolking deze eeuw zal exploderen van één miljard tot 4 miljard inwoners.

Marjolein Faber: “Het ondertekenen van het VN-migratieakkoord is gelijk aan de zelfmoord van Nederland. Daarom geef ik Rutte een keuze: niet tekenen of aftreden. Als hij weigert toe te zeggen het Marrakesh-verdrag niet te ondertekenen, zal ik morgen middels een motie van wantrouwen zijn aftreden eisen”.

Marjolein H.M. Faber-van de Klashorst
Senator en Fractievoorzitter PVV Eerste Kamer
Provinciaal Statenlid en Fractievoorzitter PVV Gelderland


Door: Marjolein Faber

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/29 ... ertekenen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: VN Migratiepact. Verdrag van Marrakesh.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Schreckliche Frau Merkel heeft eindelijk het goede voorbeeld gegeven door in te zien, en min of meer toe te geven, dat het volk definitief klaar is met haar.

Nu Rutte nog.

Een wedstrijdje binnen de arrogantie van de macht.

Afbeelding
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21549
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: VN Migratiepact. Verdrag van Marrakesh.

Bericht door King George »

Oostenrijk trekt zich terug uit VN-migratiepact

Net als de Verenigde Staten en Hongarije zal Oostenrijk het migratiepact met de Verenigde Naties in december niet ondertekenen. De Oostenrijkse regering zegt tegen Oostenrijkse media bezorgd te zijn dat het pact de scheidslijn tussen illegale en legale migratie verwatert.

Het 34 pagina's tellende migratiepact is opgesteld om de stroom vluchtelingen beter te kunnen organiseren en hun rechten nauwkeuriger te definiëren. Deelnemende landen spreken er onder meer in af dat ze de druk op landen met veel migranten beperken en dat ze de zelfredzaamheid van nieuwkomers bevorderen.

Hoewel de afspraken niet bindend zijn, heeft de Oostenrijkse kanselier Kurz eerder gezegd dat hij vreest dat het pact ten koste gaat van de soevereiniteit van landen. Het pact benadrukt overigens dat deelnemende landen hun migratiebeleid zelfstandig moeten organiseren en daarin niet door de afspraken mogen worden aangetast.

Groepje kritische landen groeit
In juli spraken 192 van de 193 VN-lidstaten hun steun uit voor het pact. Alleen de VS deed dat niet. Later nam de Hongaarse regering van premier Orbán ook afstand van de afspraken. Ook Polen, het Verenigd Koninkrijk en Australië zijn kritisch over het pact. Polen overweegt zich ook terug te trekken.

Het VN-migratiepact wordt in december in de Marokkaanse stad Marrakesh ondertekend. Volgend jaar wordt er nog over gestemd. Oostenrijk zal geen vertegenwoordiging naar Marrakesh sturen en onthoudt zich in 2019 ook van stemming.

De Oostenrijkse kanselier Kurz leidt een rechts-populistische regering en voert een harde koers tegen migratie. Eerder sloot hij zich aan bij EU-lidstaten als Polen, Hongarije en Tsjechië, die af willen van verplichte vluchtelingenquota binnen de EU.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21549
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: VN Migratiepact. Verdrag van Marrakesh.

Bericht door King George »

CDA en VVD weigeren wéér debat over omstreden Marrakesh Immigratiepact

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21549
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: VN Migratiepact. Verdrag van Marrakesh.

Bericht door King George »

Dit artikel geeft al een aantal punten aan waarom Nederland dat verdrag ook niet zou moeten ondertekenen.

 • Het verdrag van Marrakesh, het eerste document samengevat

  'In dit eerste document staan al genoeg elementen die een discussie in ons parlement noodzakelijk maken'

  Door: Rob van Geel , 18:59, 30 oktober 2018

  Afbeelding

  Eerder dit jaar kwamen regeringsleiders bij elkaar om te praten over migratieproblematiek. Dit leidde tot een verklaring waarin regeringsleiders zich committeren aan vervolgstappen. Deze verklaring gaat later dit jaar leiden tot het ondertekenen van een vervolgverklaring. Een vervolgverklaring die, volgens onze premier, niet bindend zal zijn maar die toch gevolgen gaat hebben. Het gaat te ver om een volledige close-read van deze documenten te doen aangezien dit een bijzonder lang artikel zou worden. Ik heb dan ook een lezing van deze documenten in vogelvlucht gedaan, waarbij ik elementen die ik relevant acht voor de vuist weg heb vertaald naar het Nederlands, en daarbij mijn eigen opmerkingen heb geplaatst. Hieronder het eerste document. Later deze week zal ik het nog te tekenen tweede document voor u samenvatten.

  Overwegingen en doelen die in het document genoemd worden zijn, onder meer:

  “Toename van aandacht in het gevecht tegen xenofobie, racisme en discriminatie. De partners zullen actie ondernemen tegen deze fenomenen, en trachten een gebalanceerd narratief te promoten over migratie en expats, gebaseerd op feiten, waarbij de positieve contributie van de ontwikkeling van gemeenschappen in landen van origine, transit en bestemming wordt benadrukt.”

  Wat we hier lezen is dat de ondertekenende partners, waaronder dus Nederland, nieuws en berichtgeving gaan sturen door feiten en data te cherrypicken en daar positieve elementen uit te halen. Dit betekent dat als bijvoorbeeld migratie tot criminaliteit leidt deze niet genoemd zal worden, maar dat als één migrant succesvol een bakkerij begint dit met staatsgeld zal worden uitgevent als blijk van hoe positief migratie is.

  Dan doelstelling 8:

  “Verbeteren van bescherming van migranten en personen die internationale bescherming nodig hebben, omdat ze zijn gesmokkeld en slachtoffer zijn geworden van ‘human trafficking’.”

  Hier lezen we dat migranten die willens en wetens duizenden kilometers reizen en daar evenzovele duizenden euro’s voor betalen eigenlijk willoze slachtoffers zijn van mensensmokkelaars. Dit gaat natuurlijk voorbij aan het feit dat zonder een actieve rol van deze ‘slachtoffers’ er geen mensensmokkelaars zouden zijn. Vanzelfsprekend kan hier tegenin gebracht worden dat oorlogsslachtoffers nou eenmaal geen andere keuze hebben, maar bekend is dat slechts een kleine minderheid van migranten oorlogsslachtoffers is. Daarnaast gaat het bij de focus op deze slachtoffers voorbij aan het feit dat ook de gemeenschappen waarheen wordt gemigreerd hier gerechtvaardigde belangen heeft. Aan deze belangen wordt volledig voorbij gegaan. Zo wordt niet genoemd dat meegewogen moet worden wat de negatieve impact voor migratie is zoals de directe kosten, de druk op de sociale zekerheid en de maatschappelijke coherentie.

  We gaan naar doelstelling 19:

  “Het formuleren van concrete antwoorden op vraagstukken over bescherming van en hulp aan mensen die betrokken zijn bij mensensmokkels, in het bijzonder vrouwen en kinderen.”

  Het is nobel om zwakkeren te willen helpen maar de vraag is natuurlijk wat deze ‘hulp’ betekent. Het is een holle frase. Maar het is ook een bal voor open doel: het is gemakkelijk te interpreteren als een overeenkomst om voor deze groepen permanente toegang tot ons continent te vergemakkelijken. Het is immers moeilijk om in te zien wat ‘hulp’ en ‘bescherming’ anders zouden betekenen.

  Dan wordt er gesproken over ‘terugkeer van illegale migranten’. De insteek is “het steunen van het principe van het niet terugsturen van migranten naar landen waar zij in de problemen komen en de voorkeur geven aan vrijwillige terugkeer’.

  Dit is voer voor het Europese Hof. Immers, de gebruikte term voor dit principe “non-refoulement”, is een kapstok waaraan verschillende omstandigheden kunnen worden opgehangen, inclusief simpelweg armoede of gebrek aan werk en opleiding in het thuisland. Het Europese Hof heeft de gewoonte dit soort overeenkomsten zeer strict te interpreteren (waarover later deze week meer), wat er toe kan leiden dat aan terugsturende landen verplicht wordt om financieel en organisatorisch bij te dragen aan ‘menswaardige’ warme nestjes van terugkeer in het thuisland. Dit kan leiden tot gerechtelijk afgedwongen ontwikkelingshulp in het kwadraat, vooral ook als we ‘objective 10‘ erbij lezen:

  “Het aanmoedigen van programma’s die garantie geven voor een veilige en duurzame herintergratie van migranten, met volle erkenning van hun rechten en waardigheid.”

  Samenvattend staan er in dit eerste document al genoeg elementen die een ferme discussie in ons parlement noodzakelijk maken. Vreemd genoeg geeft onze volksvertegenwoordiging niet thuis. Het is maar de vraag waarom de mensen die zich laten inhuren door de burgers van Nederland om een vinger aan de pols te houden van de regering simpelweg aan werkweigering doen. Het doet vermoeden dat er een lobby achter zit. Wat is er immers mis met zich normaal en publiekelijk te laten informeren?

  Zoals gezegd zal ik later deze week het nog te tekenen document voor u lezen en hapklaar samenvatten.

TPO
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77940
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: VN Migratiepact. Verdrag van Marrakesh.

Bericht door Ariel »

Kroatie gaat ook niet tekenen.
Croatia: President Kolinda Grabar-Kitarović will not sign the Marrakesh Agreement .
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50317
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: VN Migratiepact. Verdrag van Marrakesh.

Bericht door Pilgrim »

“Migratie is geen mensenrecht” – Oostenrijk zal VN-migratieakkoord niet ondertekenen!

Geplaatst op 31 oktober 2018

Afbeelding
De Oostenrijkse vicekanselier Strache (links, FPÖ) en kanselier Kurz (ÖVP).

Goed nieuws uit Oostenrijk: Oostenrijk zal het noodlottige globale migratiepact niet ondertekenen in december. Hongarije, Australië en de VS hebben dit ook al besloten. Alleen het “gemerkelde” Duitsland is vastbesloten zijn ondergang per decreet te ondertekenen. Na uitvoerig overleg en controversiële discussie is de ÖVP/FPÖ-regering in Wenen er over eens geworden:

Oostenrijk zal zijn bedenkingen voorleggen

De regering van Oostenrijk zal niet deelnemen aan de conferentie in Marrakesh, waar het pact op 10 en 11 december ondertekend moet worden. Oostenrijk wil echter tijdens de geplande algemene vergadering van de VN na de ondertekening zijn bedenkingen tegen het pact voorleggen en preciezer uitleggen. Dat kondigden kanselier Sebastian Kurz (ÖVP) en vicekanselier Heinz-Christian Strache (FPÖ) aan.

Vervaging van legale en illegale migratie
Het is voor de Oostenrijkse regering een belangrijk punt dat het door het pact tot een vervaging van de verschillen tussen legale en illegale migratie zal komen: migratie is en mag ook geen mensenrecht worden. “Het kan daarom niet zo zijn dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen legale en illegale migratiestromen”, aldus Strache. Oostenrijk zou in de migratiekwestie “soeverein en zelf bepalend” moeten blijven, aldus Strache.

Bovendien weet men in Oostenrijk zeker dat het VN-migratiepact zich weliswaar voordoet als onschuldig en een gewone intentieverklaring, maar op een bepaald moment via de achterdeur in de wetgeving van de ondertekenende landen ingevoerd zal worden.

Belangrijke staten zullen VN-migratiepact niet ondertekenen
Oostenrijk behoort samen met Hongarije, Australië en de VS tot de vier van de 193 landen die hun handtekening onder het akkoord weigeren te zetten.

Alice Weidel van de AfD heeft al een standpunt ingenomen over het besluit van de Oostenrijkse regering: het zou “een consequente beslissing zijn in het belang van de eigen bevolking.” Ook Duitsland zou dit “maaksel” niet mogen ondertekenen: “Het is een onberekenbaar risico voor ons land en heel Europa. Hier wordt in feite de illegale migratie gelegaliseerd en mensen uit de hele wereld, die bereid zijn om te immigreren, de sleutel van ons sociale stelsel in handen gelegd. Ze dienen van tevoren dezelfde rechten als de oorspronkelijke bevolking te krijgen en zouden op alle terreinen gelijkgesteld worden aan de Duitsers.”

Derhalve zou het Global compact for Migration compleet afgewezen moeten worden in december. Daar zou de hele fractie van de AfD voorstander van zijn, aldus Alice Weidel.

Bron: https://philosophia-perennis.com

Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/31 ... ertekenen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50317
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: VN Migratiepact. Verdrag van Marrakesh.

Bericht door Pilgrim »

“Pact van Marrakesh” vrijbrief voor migranten
LISSAUER.com - Gepubliceerd op 30 okt. 2018Over enkele maanden tekent de regering het ‘Pact van Marrakesh’ dat de rechten van vluchtelingen regelt. Nederland doet dat in VN verband. De vluchtelingen krijgen daardoor veel meer rechten op steun en verblijf dan nu het geval is. Roelof Bisschop (SGP) legt het uit.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21549
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: VN Migratiepact. Verdrag van Marrakesh.

Bericht door King George »

Kroatië is ook over de dam en tekent wijselijk niet.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie