Het nieuwe kalifaat IS

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37447
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het nieuwe kalifaat IS

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jan 31, 2018 1:06 am

Belgen hielden drones van ISIS in de lucht

Guy Van Vlierden, 30 januari 2018

Afbeelding

Antwerpse Syrië-strijder verklapt welke jobs zijn makkers uitoefenden in kalifaat

De Islamitische Staat had een team van vijftien strijders die verantwoordelijk waren voor drones. Die onbemande vliegtuigjes werden gebruikt op het slagveld, maar dienden ook voor spionage, propaganda en transport. Zeker vier van de operators waren Belgen, zo blijkt uit verhoren van een opgepakte Syrië-strijder die wij hebben ingekeken.


Twee mannen stappen over een grindweg naar een heuveltop. De ene houdt een blauwgrijs vliegtuigje vast van een kleine twee meter groot, de andere een afstandsbediening. Als ze boven zijn, wordt het tuig behoedzaam in de hoogte gehouden. De propeller start met draaien en de drone begint aan zijn vlucht. We kijken naar een video die Islamitische Staat een jaar geleden verspreidde om te tonen dat hij over een unmanned aircraft system beschikte dat bommen kon droppen - niet krachtig genoeg om een auto aan flarden te rijten, maar wel om ettelijke omstanders te doden en ook huiveringwekkend precies.

De twee mannen dragen camouflagepakken en bivakmutsen verhullen hun identiteit. Maar de kans is groot dat het om Belgen gaat. Die speelden immers een toonaangevende rol in wat het kalifaat aan luchtmacht bezat. Dat blijkt althans uit de verklaringen van Bilal El Marchohi (22), een Antwerpenaar die in oktober 2013 naar Syrië trok. Hij deed dat met zijn Nederlandse vrouw Ilham Borjani (23) en het was ook met haar dat hij vorige zomer door Koerdische strijders opgepakt is. Abu Fudayl, zoals hij heette bij IS, werd vervolgens dagenlang door Amerikaanse soldaten verhoord. Wij hebben de neerslag daarvan kunnen lezen in een vijftiental tactical interrogation reports.

[Zie ook de filmpjes op de site.]

https://www.hln.be/de-krant/belgen-hiel ... t~a6ff27a6
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Teva Teff

Re: Het nieuwe kalifaat IS

Berichtdoor Teva Teff » Di Feb 06, 2018 8:38 am

Dit is toch wel opmerkelijk.
Trouw: Israël helpt Egypte stiekem een handje in de Sinaï-woestijn
De Egyptische regering geeft in het geheim toestemming aan Israël om jihadisten in de Sinaï-woestijn te bombarderen. Tot deze conclusie kwam de New York Times na gesprekken met Amerikaanse en Britse veiligheidsbronnen. Ongemarkeerde straaljagers en drones uit Israël voeren sinds twee jaar luchtaanvallen uit op doelwitten van terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Het zou gaan om meer dan honderd geheime operaties.

Het noordelijke deel van de Sinaï-woestijn wordt geteisterd door aanslagen van IS-strijders en de Egyptische veiligheidstroepen hebben veel moeite om de opstandige gebieden te controleren. In 2015 slaagde IS er zelfs in om een Russisch passagiersvliegtuig boven de Sinaï neer te halen. Egypte voert vaak militaire acties uit tegen de jihadisten, maar tegen een hoge prijs: in de laatste jaren zijn honderden politieagenten, militairen en overheidsmedewerkers gedood.

Mahalingam
Berichten: 37522
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het nieuwe kalifaat IS

Berichtdoor Mahalingam » Vr Feb 09, 2018 2:44 pm

Pilgrim schreef:
'Identiteit IS-beul James Foley is bekend'

24 augustus 2014

De Britse inlichtingendiensten MI5 en MI6 weten wie de extremist van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) is die onlangs de Amerikaanse journalist James Foley onthoofdde.

Dat hebben bronnen bij de regering gezegd, meldt The Sunday Times. De man zou bekend staan als 'Jihadi John'.

De bron gaf geen details over de man die is geïdentificeerd. Een belangrijke verdachte is volgens Britse media de 23-jarige Abdel-Majed Abdel Bary.

De extremist, die eerder als rapper liedjes uitbracht onder de artiestennaam 'L Jinny', verliet vorig jaar zijn woning van een miljoen pond (circa 1,25 miljoen euro) in het westen Londen om in Syrië te gaan vechten. Hij zou geradicaliseerd zijn na contacten met volgelingen van een islamprediker, die Anjem Choudary heet. Bary twitterde eerder deze maand een foto van zichzelf waarop hij een afgehakt hoofd vasthoudt.

Kenia
Bary is de zoon van een in Egypte geboren militant die vastzit vanwege een terrorismeaanklacht, en in afwachting is van zijn proces. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke aanslagen op Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania waarbij honderden mensen omkwamen.

Het groepje Britten dat in Syrië gevangenen zou vasthouden, werd The Beatles genoemd door hun gevangenen. Ook de afzonderlijke leden kregen Beatle-namen: John, Paul, George en Ringo.

Met het onvoeren van westerlingen kan in Syrië grof geld worden verdiend. Volgens een veiligheidsbron hebben meerdere Europese landen vorig jaar in totaal 30 miljoen euro betaald voor het vrij krijgen van elf gijzelaars. Volgens ex-gijzelaars schepten 'The Beatles' op over het geld dat ze verdienden. Sommigen zeiden plannen te hebben om in Koeweit of Qatar te gaan rentenieren.

Een 27-jarige Duitser kon ondertussen wel worden bevrijd uit de handen van IS. De man uit Brandenburg werd een jaar geleden gevangengenomen in Syrië, waar hij mensen in nood wilde helpen.

Uitvalsbasis
Minister van Buitenlandse Zaken Philip Hammond zei zondag dat IS 'delen van Irak en Syrië verandert in een terroristische staat en in een uitvalsbasis voor aanvallen tegen het Westen'. Hammond vreest dat, tenzij de strijders tijdig worden verslagen, 'zij ons vroeg of laat aanvallen op Brits grondgebied'.

Volgens de Britse politie en inlichtingendiensten vertrekken maandelijks tot twintig Britten naar Irak en Syrië om zich aan te sluiten bij IS. Dit aantal is gestegen sinds het terreurnetwerk twee maanden geleden een kalifaat uitriep.

Door: Novum/ANP

http://www.nu.nl/buitenland/3859646/ide ... ekend.html


Ik haal dit bericht uit aug. 2014 even op vanwege de melding over de 'Beatles', beulen uit het UK.
Want er is nieuws over ze.
Koerdische strijders pakken twee Britse IS-beulen op
Door hun slachtoffers in de gevangenis van Raqqa werden ze om hun Britse accent de ‘Beatles’ genoemd, de vier mannen uit West-Londen die naar Syrië reisden en zich ontpopten als beulen van IS. Nu zouden twee van deze Britten gevangen zijn genomen in Syrië.
[...]
Volgens de krant zou de identiteit van Alexanda Kotey en El Shafee Elsheikh door Amerikanen zijn vastgesteld. De aanvoerder van de groep beulen, Mohammed Emwazi, beter bekend als ‘Jihadi John’ werd in 2015 bij een droneaanval gedood.
[...]
Kotey (34) is van Ghanese en Grieks-Cypriotische herkomst, Elsheikh (29) heeft Soedanese wortels. Volgens het State Departmen namen beiden deel aan martelingen. Kotey nam waarschijnlijk ook deel aan de executies en recruteerde andere Britten voor IS.
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/02/08/noord-syrie-britse-is-beulen-opgepakt-a1591610

De vraag is nu: wat met ze te doen?. Door de Koerden laten doodschieten?
Of aan de Engeslen teruggeven? En hoe graag willen de Amerikanen iets met ze doen?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37522
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het nieuwe kalifaat IS

Berichtdoor Mahalingam » Wo Feb 14, 2018 12:32 am

Afbeelding
Alexanda Kotey (L) and Shafee Elsheikh grew up in west London

Nu de USA ze niet wil hebben om in Guantanamo Bay op te sluiten, wil ook de UK ze niet terug hebben.
US-UK row over fate of IS 'Beatles' fighters Kotey and Elsheikh
Britain and America are set for a diplomatic row over two captured Islamic State fighters who were part of a group dubbed "The Beatles".
Alexanda Kotey and El Shafee Elsheikh were captured several days ago in Syria by Kurdish forces.
They were wanted in connection with the torture and beheading of dozens of people - including US journalists James Foley and Steven Sotloff, and British aid workers Alan Henning and David Haines.
The murder squad they were part of, which also included Mohammed Emwazi - known as "Jihadi John" - and Aine Davis, was nicknamed "The Beatles" because of the jihadists' English accents.
All four are believed to have grown up in the same part of west London.

Last week, it was reported the Home Office had taken the unusual step of stripping both Kotey and Elsheikh of their UK citizenship, which was said to have made it a lot less likely they will be returned to Britain to face trial.

However, the US is putting pressure on international partners to take back foreign Islamic State fighters captured in the Middle East.
Pentagon official Kathy Wheelbarger, who will join US defence secretary James Mattis at a summit in Rome on Tuesday, said: "We are working with the coalition on foreign fighter detainees and generally expect those detainees to return to their country of origin for disposition."
The American position could be resisted by Defence Secretary Gavin Williamson, who will also attend the gathering in Italy.

The Cabinet minister has said he does not think Kotey and Elsheikh "should ever set foot in this country again".
Tobias Ellwood, a minister in Mr Williamson's department, has suggested captured jihadists should be sent to the International Criminal Court in The Hague, although the US does not recognise the court.
The Tory MP criticised the previous sending of terror detainees to Guantanamo Bay, which Donald Trump has vowed to keep open.
https://news.sky.com/story/us-uk-row-over-fate-of-is-beatles-fighters-kotey-and-elsheikh-11248687
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69265
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het nieuwe kalifaat IS

Berichtdoor Ariel » Wo Feb 14, 2018 1:42 am

Mahalingam schreef:Alexanda Kotey (L) and Shafee Elsheikh grew up in west London

Nu de USA ze niet wil hebben om in Guantanamo Bay op te sluiten, wil ook de UK ze niet terug hebben.


Geef ze aan de Koerden . Die willen ze volgens mij wel hebben.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37447
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het nieuwe kalifaat IS

Berichtdoor Pilgrim » Za Mei 12, 2018 12:38 am

Rekrutering “Islamitische Staat”...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 37522
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het nieuwe kalifaat IS

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jul 23, 2018 9:18 pm

Ariel schreef:
Mahalingam schreef:Alexanda Kotey (L) and Shafee Elsheikh grew up in west London

Nu de USA ze niet wil hebben om in Guantanamo Bay op te sluiten, wil ook de UK ze niet terug hebben.


Geef ze aan de Koerden . Die willen ze volgens mij wel hebben.

Er is nu een oplossing gekomen. Een beetje een onverwachte oplossing.
Twee 'IS-Beatles uitgeleverd aan VS'
De Britse regering wil meewerken aan hun uitlevering en eist vooraf geen garantie dat de mannen niet de doodstraf kunnen krijgen. Het laatste is een uitzonderlijke besluit. Het is voor het eerst dat Londen geen garantie verbindt aan uitlevering van Britse staatsburgers aan de Verenigde Staten.

Het besluit wordt gemeld door de Britse krant The Daily Telegraph, die inzage heeft gehad in regeringsdocumenten waarin de kwestie uit de doeken wordt gedaan. De zaak is omstreden omdat ook Groot-Brittannië eigenlijk niet goed weet wat het aanmoet met jihadisten die namens de terreurgroep Islamitische Staat (IS) misdaden hebben begaan in Irak en Syrië en die nu - na de nederlaag van IS - zijn opgepakt in die landen.
[...]
In de stukken die door The Daily Telegraph zijn ingezien zou ook staan dat de Britse regering geen protest zou aantekenen wanneer beide mannen zonder proces worden opgesloten in de Amerikaanse gevangenis Guantanamo.
https://www.ad.nl/buitenland/twee-is-beatles-uitgeleverd-aan-vs~a6606ef3/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37447
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het nieuwe kalifaat IS

Berichtdoor Pilgrim » Di Aug 07, 2018 12:57 am

ISIS wil biologische wapens inzetten in Europese steden

Geplaatst op 6 augustus 2018

Afbeelding

Een aan de “Islamitische Staat” (ISIS) gelieerd medium dreigt: “We zullen de lucht die jullie inademen doen vrezen” en voorziet het geheel nog van het etiket “Bio Terror”. Komen er aanslagen met biologische wapens in Europa?

Bij een aanval met biologische wapens komen pathogenen of toxinen vrij. Nu dreigde een aan ISIS gelieerd medium ermee om biologische wapens in te zetten in westerse steden – blijkbaar een biologisch strijdmiddel dat via de lucht wordt overgedragen. Maar er moet ook met tyfusbacteriën besmet water worden gebruikt.

Volgens “Memri”, dat een video in het Engels heeft vertaald, wil de “Islamitische Staat” zich met de inzet van biologische wapens zoals cholera of het hantavirus revancheren voor het gebruik van chemische wapens door het Westen in islamitische landen. Zoals fosforbommen en gifgas, die door de westerse oorlogshitsers steeds opnieuw werden ingezet, wat er ook toe leidde dat veel familieleden van de slachtoffers overliepen naar de radicale islamieten.

Zo wordt er toe opgeroepen om besmet water over uitgestalde vruchten te sproeien, over eten op openbare plaatsen of bij bijeenkomsten in de lucht te sproeien. Bovendien moeten de ISIS-aanhangers voorzichtig zijn bij de productie om niet betrapt te worden. Als doelwitten worden “Europa, Amerika, Rusland, Australië en elders” genoemd.

Het radicaalislamitische gevaar is nog lang niet gebannen en dankzij de Amerikaanse oorlogspolitiek in het Midden-Oosten en de absoluut krankzinnige migratiepolitiek van de Europese regeringen – met voorop die van Angela Merkel – neemt het terreurgevaar verder toe. Of gelooft iemand soms dat er bij de nog steeds met tienduizenden respectievelijk honderdduizenden aankomende illegale migranten omvangrijke controles betreffende hun achtergrond worden uitgevoerd?

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/06 ... se-steden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37447
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het nieuwe kalifaat IS

Berichtdoor Pilgrim » Do Aug 09, 2018 12:27 am

“ISIS heeft niets met de islam te maken!”
The Masked Arab - Gepubliceerd op 20 mei 2018

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69265
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het nieuwe kalifaat IS

Berichtdoor Ariel » Di Sep 11, 2018 10:30 amBelg???? En waarom zijn de Belgen in grote verlegenheid gebracht volgens de Telegraaf nu blijkt dat een landgenoot mogelijk verantwoordelijk is voor 110 onthoofdingen in Syrië.

De moslim is geen Belg. Zijn paspoort maakt hem geen Belg.

“De Belg”. Zo noemen bewoners een van de “voornaamste” beulen van het Syrische Raqqa, tot eind vorig jaar bolwerk van Islamitische Staat. Volgens bronnen daar is hij betrokken bij liefst 110 onthoofdingen. Wie is “Abou Souleiman al-Belgiki”? Onze veiligheidsdiensten twijfelen, maar alles wijst op Anouar Haddouchi (33), financier van aanslagen in Europa.
“Er liep hier een Belg rond. Hij liet zich Abou Souleiman al-Belgiki noemen. Zijn specialiteit: mensen hun hoofd afhakken. En hij drong er telkens bij de lokale bevolking op aan om naar die onthoofdingen te komen kijken op het centrale marktplein in Raqqa.”

De Syrische advocaat en lid van de stadsraad Ibrahim al-Faraj deed de opmerkelijke onthullingen afgelopen week toen hij in Raqqa een Belgische delegatie ontving, onder leiding van federaal parlementslid George Dallemagne (CDH). Ook aanwezig, samen met La ­Libre Belgique en RTL: Philippe Vansteenkiste van V-Europe, de organisatie die zich sinds de aanslagen van 22/3 in Zaventem en Maalbeek ontfermt over de slachtoffers. Het is immers in het voormalige bolwerk van Islamitische Staat dat allicht de plannen bedisseld werden om aanslagen te plegen in Parijs (2015) en Brussel (2016).

Op 17 oktober vorig jaar viel het laatste grote bolwerk in Syrië. Georges Dallemagne kreeg er vorige week te horen dat de befaamde Belgische beul er wellicht tijdig kon ontsnappen aan de troepen van president Assad. Waar hij zich schuilhoudt? Niemand die het weet.

Geperst fruitsap

Volgens Ibrahim al-Faraj is hij, ­samen met een Brit genaamd ­George al-Britani, verantwoordelijk voor een onwaarschijnlijk aantal van 110 onthoofdingen. “De eerste keer vonden er 87 onthoofdingen plaats, nadien nog eens 17 en ­later nog eens 5 of 6.” De Belgische terrorist zou er een bevoorrechte status hebben gehad. Hij genoot aanzien bij ISIS, en werd ­gevreesd door de lokale bevolking die verplicht moest toekijken. “Hij liet vers eten aanrukken uit restaurants en dronk geperst fruitsap. Een heus privilege in oorlogstijd”, klinkt het.

Al-Faraj voegde eraan toe dat de Belgische Justitie naar Raqqa moet komen om de identiteit van de moordenaar te achter­halen.

Onze veiligheidsdiensten namen gisteren akte van de opvallende getuigenis vanuit Raqqa. Het federaal parket liet weten dat er al geruime tijd een onderzoek loopt naar de “Belgische beul”. Honderd procent zekerheid over wie schuilgaat achter de naam Abou Souleiman al-Belgiki is er niet, bevestigt een andere gerechtelijke bron. Verschillende strijders hanteerden immers een gelijkaardige kunya, oftewel strijdersnaam.

Jihadexpert en arabist Pieter Van ­Ostaeyen houdt al jaren een databank bij van (gesneuvelde) Belgische strijders. Vier onder hen schermden hun echte naam ooit af met een gelijkaardige kunya. Hij komt na deductie uit bij Anouar Haddouchi (33), een naam die gisteren aannemelijk klonk bij verschillende gecontacteerde diensten. Haddouchi vertrok in de zomer van 2014 met zijn vrouw Julie Maes (31) en hun twee kindjes richting Syrië. Voordien woonde het gezin uit Schaarbeek in het Engelse Birmingham. Meer nog, Haddouchi wordt door het Belgische gerecht beschouwd als mede­financierder van Europese aanslagen. Hij opende destijds een rekening waarop geld gestort werd, bestemd voor terroristen Abdelhamid Abaaoud en Mohamed Abrini. Die laatsten zijn mee verantwoordelijk voor de bloedbaden in ­Parijs en Brussel.

Ook twee Belgische vrouwen actief bij religieuze politie

Volgens Philippe Vansteenkiste van V-Europe kwamen nog meer onthutsende getuigenissen naar boven tijdens hun rondreis door Syrisch bevrijd gebied. Zo raakte bekend dat er ook twee landgenotes hoog opklommen in de hiërarchie van Islamitische Staat. “De lokale autoriteiten zeiden dat er twee Belgische vrouwen bij de religieuze politie zaten”, vertelt hij. “Ze moesten erop toezien dat de vrouwen zich strikt gedroegen volgens de regels van ISIS.”

Luc Maes, gewezen schoonvader van Anouar Haddouchi, reageert alvast verrast op de nieuwe onthullingen. Hij hoopt dat het niet om zijn dochter gaat. “Voor Julie en de kleinkinderen blijft de deur wagenwijd open staan. Het is Anouar die hen geïndoctrineerd heeft. Als het allemaal klopt, is het simpel: dan verdient hij de doodstraf.”

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17701
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het nieuwe kalifaat IS

Berichtdoor King George » Di Sep 11, 2018 11:42 am

Ook weer zo'n gematigde rebel?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69265
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het nieuwe kalifaat IS

Berichtdoor Ariel » Ma Nov 05, 2018 6:04 pm

AIVD: IS reorganiseert zich in Turkije

Terreurorganisatie IS gebruikt Turkije om ‘te herstellen, te reorganiseren en nieuwe plannen te smeden’. ,,Het is problematisch dat bij terrorismebestrijding de Turkse belangen niet altijd overeenkomen met de Europese prioriteiten.”

Dat stelt de Nederlandse inlichtingendienst AIVD in een opmerkelijk constatering over NAVO-partner Turkije in de vanmiddag verschenen publicatie ‘De erfenis van Syrië’. ,,De Turkse autoriteiten treden weliswaar op tegen zowel IS als Al Qaeda, maar geven prioriteit aan het bestrijden van bijvoorbeeld de PKK. IS kan de relatieve rust in Turkije gebruiken om plannen te smeden om zijn nog altijd aanwezige internationale ambities opnieuw vorm te geven.” De PKK is een Koerdische organisatie die geregeld aanslagen pleegt op Turks grondgebied.

De grens tussen Turkije en Syrië werd de afgelopen jaren door jihadisten juist vooral gebruikt om náár Syrië te komen. Nu het kalifaat verloren is, komen sommigen weer terug. Enkele van hen worden opgepakt en vastgezet, waaronder zeker vier Nederlanders. Anderen verblijven er in de luwte of komen terug naar Europa.

De ‘ademruimte en bewegingsvrijheid’ die IS krijgt in Turkije is een van de redenen dat Nederland en Europa nog jaren zullen moeten leven met de dreiging van een terroristische aanslag door jihadisten. ,,Die dreiging lijkt een structureel onderdeel van de Europese samenleving te zijn geworden, het is het nieuwe normaal.” Want dat het kalifaat van IS in Syrië in elkaar is geklapt, heeft er niet voor gezorgd dat de terreurorganisatie geen bedreiging meer vormt voor het Westen. ,,IS weet zich aan te passen aan de nieuwe, maar voor de organisatie zeer vertrouwde werkelijkheid: die van een ondergrondse opstand.”

‘Do it yourself-jihad’
De inlichtingendienst concludeert dat er sinds oktober 2017 wel minder aanslagen door IS zijn gepleegd in het Westen, maar dat de dreiging blijft. Sinds maart van dit jaar claimde de terreurgroep zeker vier aanslagen in België en Frankrijk. Steeds belangrijker wordt daarbij de ‘do it yourself-jihad’, stelt de dienst: aanslagen waarbij de terrorist niet door IS is aangestuurd, maar wel door haar gedachtegoed is gemobiliseerd.

Daar komt nog de dreiging bij die uitgaat van terugkerende Europese ‘jihadveteranen’ of gefrustreerde jihadisten die wel naar Syrië wilden, maar onderweg werden tegengehouden. Dat laatste geldt bijvoorbeeld voor drie van de zeven Nederlanders die enkele weken geleden werden aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een aanslag op een groot, Nederlandse evenement.

Terreurgolven duren zeker 40 jaar
Historici en terrorisme-deskundigen hebben beschreven dat een ‘terreurgolf’ gemiddeld 40 tot 45 jaar duurt. Dat gold voor de golf van anarchistische terreur eind 19e eeuw, voor de anti-koloniale terreur (1920-1960) en voor de ‘Rode’ terreur (zoals die van de Duitse RAF) eind vorige eeuw. De religieuze terreurgolf, zoals onderzoekers hem noemen, ging van start in 1979.

Terreuronderzoekers gingen er bij het vaststellen van die golven vanuit dat ‘dat wat een vader inspireert niet per se ook zijn zoon drijft’. Maar in het geval van Al Qaeda lijkt dat niet op te gaan. Die organisatie schoof onlangs Hamza bin Laden als boegbeeld naar voren, hij is een van de zonen van de 2011 geliquideerde Osama bin Laden, het brein achter de aanslagen in Amerika op 9/11.

Al Qaeda, dat door IS van de troon is gestoten als meest prominente jihadistische terreurgroep, probeert die positie nu weer terug te veroveren. De groep wil profiteren van de nederlagen die IS de afgelopen jaren heeft geleden en is nog steeds nadrukkelijk aanwezig in Noordwest-Syrië.

    310 Nederlandse jihadisten
    Sinds het uitbreken van het conflict in Syrië en Irak zijn zo’n 310 Nederlandse jihadisten die kant op gegaan, stelt de AIVD. Van hen zijn er 85 om het leven gekomen, zijn er 55 weer terug en verblijven er 35 niet meer in het strijdgebied, maar nog wel ergens in de regio: in een vluchtelingenkamp of in gevangenschap. 135 Nederlanders bevinden zich dus nog wel in het strijdgebied. Driekwart van hen heeft zich aangesloten bij IS, de rest bij groepen die op een of andere manier aan Al Qaeda zijn verbonden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37447
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het nieuwe kalifaat IS

Berichtdoor Pilgrim » Za Nov 10, 2018 12:25 am

De erfenis van ISIS: VN documenteren 200 massagraven met 12.000 doden in Irak

Geplaatst op 9 november 2018

Afbeelding

Het is stil geworden rondom de kopafsnijdermilitie “Islamitische Staat” (ISIS) sinds ze zowel in Syrië als in Irak het grootste deel van haar eerdere veroveringen weer heeft ingeboet. In de bevrijde gebieden zijn de autoriteiten sindsdien bezig met de wederopbouw – en de documentatie van de ISIS-terreur.

Nu nemen de Verenigde Naties het woord met een bericht om een overzicht te geven van de stand van zaken. Dientengevolge werden er tot nu toe in Irak 202 massagraven ontdekt, waarvan 28 inmiddels werden uitgegraven. In deze graven werden meer dan 1250 lijken ontdekt en opgegraven. Het totaal aantal slachtoffers wordt geschat op ongeveer 12.000.

De VN-missie in Irak (UNAMI) roept in het bericht de Irakese autoriteiten ertoe op om de graven volledig bloot te leggen om zodoende de familie zekerheid te geven over het lot van hun familieleden.

Afbeelding

“De in ons bericht gedocumenteerde massagraven getuigen van gruwelijke menselijke verliezen, ontzettend leed en schokkende wreedheid”, zei de VN-gezant voor Irak, Jan Kubis. Voor de familieleden zou het belangrijk zijn voor het verwerkingsproces om zekerheid te hebben over de omstandigheden omtrent hun dood. Ook zouden de massagraven kunnen bijdragen aan de opheldering en verwerking van de ISIS-misdaden.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/11/09 ... n-in-irak/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69265
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het nieuwe kalifaat IS

Berichtdoor Ariel » Wo Feb 13, 2019 12:51 pm

Afbeelding


Zijn kalifaat is weg, maar waar is IS-leider Al-Baghdadi gebleven?

Het laatste bolwerk van IS in Syrië is bijna veroverd. De grote vraag is: waar is de leider van het kalifaat gebleven? Abu Bakr al-Baghdadi, de meest gezochte man ter wereld, doet er alles aan om onder de radar te blijven.

Dorp voor dorp ruimen Koerdische en Arabische milities, gesteund door Amerikaanse troepen, de laatste resten op van het kalifaat van de Islamitische Staat. Eens was die islamitische heilstaat zo groot als Groot-Brittannië. Nu rest in Syrië, rond het stadje Baghuz, een paar vierkante kilometer, niet veel meer dan Central Park in New York. Eind deze week moet de klus zijn geklaard, verwacht de Amerikaanse president Donald Trump. Direct daarna beginnen de Amerikanen met het daadwerkelijk naar huis halen van tweehonderd soldaten.


Spoiler! :
Bijna al het grondgebied dat IS veroverde tussen 2013 en 2017 is de organisatie nu kwijt. Het net sluit zich daarmee ook rond de grote baas, IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi. Op hem wordt gejaagd zoals destijds op Osama bin Laden, de baas van al-Qaeda. De normaliter in zwarte djellaba gehulde prediker Al-Baghdadi zou nu in sportkleding rondtrekken om herkenning te bemoeilijken.
25 miljoen dollar voor gouden tip

Militaire elite-eenheden en inlichtingendiensten van meerdere landen zoeken hem al jaren. Al-Baghdadi worden veel misdaden aangerekend. Onder zijn leiding voerde IS een schrikbewind, werden gevangenen gemarteld, gijzelaars levend verbrand of onthoofd, hun hoofden gespietst op palen op het centrale plein in Raqqa. Tijdens Al-Baghdadi's regime plande en pleegde IS bloedige terreuraanslagen in Europa en het Midden-Oosten en pleegde IS genocide op de Yezidi-minderheid. Vrouwen die het overleefden, werden tot (seks)slaaf gemaakt van IS’ers en verhandeld van jihadist tot jihadist.

De Amerikanen hebben 25 miljoen dollar uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de verblijfplaats van Al-Baghdadi, een van de weinige nog niet geëlimineerde oprichters van IS. Saillant detail: diezelfde Amerikanen hielden Al-Baghdadi al eens gevangen, maar toen was hij nog een onbekende religieuze militant. Hij zat in 2004 een paar maanden vast in de beruchte Abu Ghraib-gevangenis in Irak, maar werd vrijgelaten. Zes jaar later werd hij de leider van IS en kreeg hij de hoogste prioriteit op de opsporingslijsten van westerse inlichtingendiensten.

Een paar keer ontsnapte hij op het nippertje aan de dood of een arrestatie. In het openbaar verscheen Al-Baghdadi (47 jaar, geboren in Irak, echte naam: Ibrahim Awwad Ibrahim al-Badri) daarom zelden. De laatste keer was op 4 juli 2014 in een moskee in Mosul. Dat was een paar dagen nadat hij het kalifaat had uitgeroepen en zichzelf daarmee tot kalief bestempelde. Meerdere keren is hij sindsdien dood verklaard, gestorven bij een bombardement. Maar net zo vaak doken daarna de bewijzen op dat hij nog leefde. Een audioboodschap van afgelopen augustus is daar het laatste voorbeeld van. Dat hij een paar jaar geleden zwaargewond raakte bij een bombardement, zou zijn gezondheid nog steeds beïnvloeden. Hij zou deels verlamd zijn.

,,Ik denk dat hij nog leeft. Zijn dood zou simpelweg niet stil te houden zijn”, zegt de Amerikaanse terreurexpert Jeffrey Simon, docent aan de UCLA-universiteit in Los Angeles. ,,Ik weet zeker dat de VS én de Iraki’s op hem jagen. Vermoedelijk is hij nog steeds in het grensgebied van Irak en Syrië en steeds onderweg om ontdekking te voorkomen.”

De kalief zonder kalifaat zou rondreizen met slechts een paar vertrouwelingen en lijfwachten als gevolg, zonder telefoons en andere elektrische apparaten bij zich. De Britse krant The Guardian kwam dit weekend met ‘vers nieuws’ over een eerder gemelde aanslag op Al-Baghdadi, nota bene door IS-strijders afkomstig uit Noord-Afrika. Een groep ‘buitenlandse’ IS-strijders met veel Tunesiërs zou in september hebben geprobeerd de leider te ontvoeren of te doden. De Tunesiërs werden geholpen door Marokkaanse en Algerijnse IS-strijders. Twee dagen zouden ze in het dorp Keshma, vlak naast Baghuz, heftig slag hebben geleverd met een legertje lijfwachten van Al-Baghdadi. De couppoging mislukte en alle betrokkenen zouden zijn geëxecuteerd. IS zou inmiddels een prijs op het hoofd hebben gezet van de man achter het complot, IS-veteraan Abu Muath al-Jazairi.

Nog duizenden IS-strijders in de regio
Over hoeveel IS-jihadisten nog actief zijn, verschillen de berichten: de VN stelt dat er in het restant van het kalifaat misschien nog wel 4000 strijders zijn. Koerdische bronnen spreken over nog maar 400 hardliners die bereid zouden zijn zich dood te vechten. ‘Ondergronds’ zouden er in Syrië en Irak nog zeker tussen de 14.000 en 18.000 strijders en 'slapende cellen’ zijn.
Britse media berichtten dat Al-Baghdadi het nu belegerde Baghuz heeft verlaten en de woestijn in is gevlucht. Naar verluidt bevinden zich in het gezelschap van de IS-leider ook enkele westerse gijzelaars, onder wie de Britse journalist John Cantlie (49) en de Italiaanse jezuïet Paolo Dall’Oglio (64). Beiden kunnen als ultiem wisselgeld worden gebruikt als de IS-leiding geen kant meer uit kan.

Simon: ,,Iedere terroristische leider heeft een fanatieke, loyale en invloedrijke groep vertrouwelingen om zich heen. Mensen die niet kunnen worden omgekocht of beïnvloed om hun baas te verraden. Dat was ook zo bij al-Qaedaleider Osama bin Laden. Maar met het verstrijken van de jaren verloor hij aan invloed door de komst van een jongere generatie. Ik denk dat Al-Baghdadi nog steeds de baas is over IS, maar niet meer met dezelfde kracht als toen IS op zijn hoogtepunt was. Er is een goede kans dat hij wordt gevonden.”

Het arresteren of doden van een terreurleider voelt als gerechtigheid voor slachtoffers en nabestaanden, maar heeft het ook effect op de terreurgroep zelf? Decennia lang stelden veel terreurexperts van niet. Soms leidde het zelfs tot meer aanslagen: wraakacties vanuit de terreurgroep. Maar Bryan C. Price, directeur van het contra-terrorismecentrum op de Amerikaanse militaire academie West Point, kwam in 2012 tot een andere conclusie. Hij bestudeerde de geschiedenis van 207 terreurgroepen tussen 1970 en 2008 en concludeerde dat terreurgroepen waarvan de leider wordt gedood of gearresteerd, een grotere kans hebben te ‘verdwijnen’ dan groepen waarvan de leider in functie blijft.

Snel gaat dat overigens niet, maar in 30 procent van de gevallen waarbij de leider wordt uitgeschakeld, is een terreurgroep binnen twee jaar verdwenen. De kans dat het bij religieuze groepen (zoals IS) zo werkt, is overigens wel groter dan bij ideologische of nationalistische terreurgroepen als de ETA en de RAF. ,,Ik denk dat dat komt doordat leiders bij religieuze groepen een belangrijkere rol spelen”, concludeert Price in zijn studie.

Uiteindelijk is Al-Baghdadi, waar hij dan ook mag worden gepakt en (als dat al levend gebeurt) waar hij dan ook mag worden berecht, vooral een symbolische ‘prijs’. Terreurexpert Simon: ,,Er zal altijd iemand zijn die de plek van een terroristische leider inneemt en de campagne doorzet. Het echte gevaar van IS blijft de kracht ervan om via sociale media overal op de wereld ‘lone wolves’ te beïnvloeden.Het heeft geen grondgebied nodig om op te roepen tot het plegen van aanslagen. Daar zullen ze mee doorgaan, met of zonder Al-Baghdadi.”

De vorige Al-Baghdadi heette Osama bin Laden
De jacht op Al-Baghdadi lijkt op die op Osama bin Laden. De leider van al-Qaeda werd na 11 september 2001, de dag van de terroristische aanval op de Twin Towers in New York, de meestgezochte man op aarde. De Amerikaanse CIA beet zich vast in zijn opsporing. Terreurexpert Jeffrey Simon: ,,Bin Laden was verantwoordelijk voor de ergste terreurdaad ooit op Amerikaans grondgebied. Hem vinden was topprioriteit. Het vinden van Al-Baghdadi is ook belangrijk, maar heeft toch een andere symbolische waarde”.

Uiteindelijk kon de CIA Bin Laden via zijn boodschappers traceren in een ommuurde woning in Abbotabad, Pakistan. De terreurleider kwam nooit de woning uit. In de nacht van 2 mei 2011 vlogen twee teams van de Amerikaanse elite-eenheid Navy Seals in helikopters in het diepste geheim naar de woning. Volgens de Amerikanen opende Bin Laden (die van de Amerikanen de codenaam Geronimo had gekregen) het vuur, waarop hij werd doodgeschoten. Na identificatie werd zijn lichaam in zee geworpen.

https://www.ad.nl/buitenland/br-zijn-ka ... ~a6ca5ad3/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69265
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het nieuwe kalifaat IS

Berichtdoor Ariel » Ma Feb 18, 2019 9:00 pm

De Engelse stem van Islamitische Staat is gepakt en spreekt: 'Ik heb geen spijt'

Bijna zes jaar lang was hij de Engelse stem van Islamitische Staat. Talloze propagandafilms en executievideo's voorzag hij van commentaar, maar het lukte de autoriteiten nooit om een naam te vinden bij de stem. Nu is hij gepakt.

De man met een duidelijk Noord-Amerikaans accent was in 2014 voor het eerst te horen in de 55 minuten durende propagandafilm Flames of War. Daarin werden de bedoelingen van IS met veel retoriek, wapengeweld, explosies en executies duidelijk gemaakt. Het was de eerste keer dat de terreurgroep met zo'n productie naar buiten kwam.

Vorige maand werd een Canadees genaamd Mohammed Khalifa gevangengenomen in Syrië. In een interview met The New York Times vertelt hij dat hij de voice-over is die in veel filmpjes en audioboodschappen van IS is te horen. "Ik heb geen spijt."

Drie verschillende forensische geluidsonderzoekers hebben de stem van Khalifa vergeleken met de stem in de IS-video's. Allemaal komen ze tot de conclusie dat het bijna niet anders kan dan dat hij de waarheid spreekt: Khalifa is de voice-over van IS.

IT'er in Toronto
De 35-jarige Mohammed Khalifa kwam naar eigen zeggen als kind met zijn ouders vanuit Saudi-Arabië naar Canada. Hij groeide op in Toronto en leerde daar Engels, met een Canadees accent. Tot zijn vertrek naar Syrië in 2013 werkte hij in Toronto in de IT.

Khalifa radicaliseert door het bekijken van online lezingen over de jihad. Een filmpje op YouTube met daarin Engelssprekende jihadisten overtuigt hem om naar Syrië te gaan. Het gaf hem het gevoel dat hij erbij zou kunnen horen.

Eenmaal in Syrië komt hij terecht bij een militante beweging die later overgaat in IS. Hij wordt gevraagd om te werken voor de media-afdeling van de terreurgroep. In eerste instantie alleen als vertaler, later gaat hij video's inspreken.

Zijn baas, Abu Muhammad al-Furqan die in 2016 omkomt bij een bombardement, bedenkt de inhoud van de video's. Hij wil dat er veel verschillende beulen met verschillende nationaliteiten te zien zijn, zodat niemand er bovenuit zou springen. "Het was niet de bedoeling dat we iemand beroemd zouden maken", zegt Khalifa. Een camerateam trok door het veroverde IS-gebied om potentiële beulen te scouten.

Hele scripts werden bedacht rondom executies. Die werden vervolgens gefilmd met verschillende camera's en drones. De beelden werden gemonteerd in het hoofdkwartier van de media-afdeling, niet ver buiten Raqqa. Khalifa zegt dat hij zelf nooit iets te maken heeft gehad met het maken van de beelden. "Ik was alleen de stem."

In eerste instantie werkte hij vanuit een professionele studio, maar die werd in 2014 gebombardeerd door de Amerikanen. Hierna trokken ze van huis naar huis in Raqqa. De aanwezigheid van burgers zou hen beschermen, zo was de gedachte.

De val van IS
Toen eenmaal het IS-gebied begon te krimpen, moest het mediateam vertrekken uit Raqqa. Het werk ging volgens Khalifa wel onverstoord door. In de weken voor hij gevangen werd genomen waren er volgens hem nog zo'n twintig mensen bezig met de mediatak van IS.

Vorige maand werd Khalifa opgepakt. Hij werkte naar eigen zeggen al een tijdje niet meer voor de media-afdeling. In plaats daarvan streed hij mee om het laatste land van IS te verdedigen. Uiteindelijk raakte hij gewond in een vuurgevecht en gaf hij zichzelf over. Wat hem nu te wachten staat is niet duidelijk.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Islamitische revolutie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten