Nieuws uit Venezuela

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Venezuela

Bericht door Mahalingam »

De gevangenissen zitten vol. Te vol.
Venezuela is berucht vanwege zijn overvolle gevangenissen en de grote hoeveelheid wapens en drugs die worden binnengesmokkeld. Door de economische crisis in het land is er weinig geld beschikbaar om gevangenen te huisvesten. Vandaar dat politiebureaus vaak dienst doen als tijdelijke opvangplek. De erbarmelijke omstandigheden zorgen geregeld voor opstootjes en pogingen om te ontsnappen.
En dan krijg je dit:
Brand breekt uit na opstand in Venezolaanse gevangenis: 68 doden
Bij een opstand op een politiebureau in de Venezolaanse stad Valencia, dat tijdelijk dienst deed als gevangenis, zijn woensdag zeker 68 doden gevallen. Gevangenen probeerden te ontsnappen door matrassen in brand te steken, waarna het vuur zich snel verspreidde.

Familieleden zeggen dat veel van de gevangenen zijn gestorven door het inademen van rook, meldt de BBC. Vermoedelijk zijn ook een aantal vrouwen en kinderen omgekomen die op het moment van de brand op bezoek waren.

De politie zette traangas in om toegesnelde familieleden en vrienden weg te jagen. Zij probeerden het politiebureau binnen te dringen toen de eerste berichten over de brand naar buiten kwamen. Eén politieagent werd in de chaotische nasleep in zijn been geschoten. De brand is inmiddels geblust.
https://www.volkskrant.nl/buitenland/br ... ~a4586048/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Venezuela

Bericht door Mahalingam »

In een socialistische economie is geen plaats voor private banken.
De regering heeft nu de Banesco bank gekidnapped. Voor maar 3 maanden zeggen ze, maar wie gelooft dat?
Maduro arresteert bankbestuurders en neemt grootste private bank Venezuela over
De komende negentig dagen is de grootste private bank van Venezuela in handen van de regering van president Nicolás Maduro. Ook zijn elf bankbestuurders opgepakt die ‘aanvallen’ zouden hebben gepleegd op de valuta van het land. De waarde van de bolivar is de afgelopen tijd in rap tempo gedaald.

De regering meldde middels een aankondiging op de staatstelevisie dat de bank Banesco wordt overgenomen, om de instelling van een faillissement te redden. Ook zal de regering een nieuwe raad van bestuur benoemen, met aan het hoofd staatssecretaris van Financiën Yomana Koteich.

Volgens openbare aanklager Tark Saab hebben medewerkers van de bank doelbewust de Venezolaanse valuta verzwakt. Zij zijn verantwoordelijk voor ‘ongeregeldheden’ met betrekking tot de Venezolaanse munt en hebben aanvallen op de bolivar mogelijk gemaakt en verdoezeld, aldus Saab. De aanklager repte op televisie niet over bewijs voor de aantijgingen. Ook beantwoordde hij geen vragen van de pers.
https://beta.volkskrant.nl/nieuws-achte ... b3d98cbcb/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Venezuela

Bericht door Pilgrim »

Het socialisme, dat Venezuela geruïneerd heeft, wordt niet genoemd

Geplaatst op 12 mei 2018

Afbeelding

Het socialisme maakt het mogelijk: ondanks de ongelooflijke rijkdom van Venezuela brak het paradijs niet uit, maar werd de bevolking steeds armer. Je kunt het niet meer allemaal bijhouden om ook maar bij benadering alle misleidingen, die door onze mainstream media geproduceerd worden, te noemen. Laat in de winter las ik in de sauna in een rondslingerend modeblad een schokkend bericht over Venezuela. Daarin was niet alleen sprake van de ellende van de lege supermarkten, de dagelijkse stroomuitval, de jacht op benzine of op primaire voedingsmiddelen. Daarin werd ook duidelijke taal gesproken dat dit de gevolgen van een opnieuw mislukt socialistisch experiment zouden zijn.

Met zijn machtsovername beriep Hugo Chávez zich op zijn voorbeeld Simón Bolívar en diens strijd voor een verenigd Zuid-Amerika. Chávez noemde de Bolivaarse revolutie naar hem, waarin hij socialistische en Marxistische ideeën betrok. Volgens socialistisch model gebruikte Chávez na de nationalisatie van de sleutelindustrieën de olierijkdom van Venezuela om zijn idee van het “socialisme van de 21e eeuw” in de sociale politiek in te voeren. Daarnaast bediende hij zichzelf van de rijkdom om zijn clientèle te ondersteunen.

Chávez´ persoon, zijn politiek, zijn manier van leiding geven en zijn media-optredens hebben de linksen doen jubelen. Eindelijk zou bewezen worden dat het socialisme functioneert. Aandacht en erkenning waren er ook van globalisering kritische groeperingen.

Weliswaar waren er vanaf het begin kritische stemmen, die Chávez zijn autoritair optreden en een niet duurzame economische politiek verweten. Maar dat waren hardleerse rechtsen. Omstreden was ook de samenwerking met verschillende dictators en militante bewegingen evenals zijn omgang met oppositionelen en tegenstanders, maar daarin onderscheidt Chávez zich in principe niet wezenlijk van andere socialistische leiders.

Ondanks de enorme rijkdom van Venezuela brak het beloofde paradijs niet uit, maar werd de bevolking steeds armer. Tegelijkertijd werd het steeds stiller rondom de socialistische toeverlaat. Toen hij ziek werd, was dat nog een keer nieuws waard. Over de ziekte van zijn land werd gezwegen.

Nu had “Focus-Online” ook een bericht. Aan dit bericht is vooral interessant wat er niet in staat.

“Al bijna vier jaar vecht Venezuela tegen een hyperinflatie. Veroorzaker was de daling van de olieprijs van meer dan $ 100,- per barrel naar af en toe $ 20,- per barrel. Venezuela´s economie is voor 95% afhankelijk van olie, zonder de inkomsten uit de export van het zwarte goud ging het bergaf – ook, omdat de regering sindsdien veel fout deed.”

Niet het socialistische experiment, maar de olieprijs is schuld aan de ellende van het land en maar voor een klein deel de regering, die “veel fout deed”.


Voor de rest leest het bericht als taferelen uit een avontuurlijke vakantie.

“Er zijn inmiddels Facebook-pagina´s en chatgroepen om van alles te ruilen, van tandpasta tot baby-pap”, schrijft Fabiola Zerpa uit Caracas, verslaggever van de financiële nieuwssite “Bloomberg”. Hij noemt op wat hij zoal geruild heeft: “Mais tegen rijst, eieren voor bakolie, een kilo suiker tegen een kilo meel bij een straathandelaar.”

Zo komt de socialistische mensengemeenschap toch nog dichter bij elkaar. Bij een inflatie van een geschatte 18.000% per jaar kan men met geld gewoon niks meer beginnen. Bovendien, weet de schrijver, tovert een gelukte ruilactie “een glimlach op het gezicht”, ook al is het maar voor even. Want daarna moet een Venezolaan urenlang in de rij staan voor toiletpapier.

In elk geval geeft de verslaggever toe “dat de motivering in de meeste gevallen pure noodzaak, ja, wanhoop is.” Die neemt ondertussen merkwaardige vormen aan: omdat ook medicijnen schaars zijn, kopen mensen hun medicijnen deels al bij de dierenarts. Omdat bijvoorbeeld tamme konijnen al lang in de pot terechtgekomen zijn, hond en kat zijn afgeschaft, omdat ze niet meer gevoed konden worden, zijn er nog voldoende dierenmedicijnen. De mens moet dan alleen wel voorzichtig zijn met de dosering. Dat is slechts een van de vele valstrikken als het socialisme niet meer leuk is.

Bron: www.epochtimes.de

Auteur: Vera Lengsfeld

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/05/12 ... t-genoemd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Venezuela

Bericht door Pilgrim »

Duitsers vertellen van de nood in het socialistische Venezuela: “Mensen slachten honden en katten om op te eten”

Geplaatst op 21 mei 2018

Afbeelding

Ook in Venezuela is het socialisme mislukt: er heersen honger, onderdrukking, leed. Een gepensioneerd echtpaar uit Duitsland heeft het land na 12 jaar verlaten – en vertelt het ongelooflijke.

De Hamburgers Franz en Gisela Holl woonden twaalf jaar lang in Venezuela. Vanwege de enorme economische crisis kwam het gepensioneerde echtpaar nu terug naar Duitsland.

In een interview met de “Spiegel” schets het echtpaar de situatie ter plaatse onder de socialistische leiding van Nicolás Maduro.

Gisela Holl vertelt dat er al meer dan een jaar geen vlees te koop is. Het pensioen van de mensen zou niet eens voldoende zijn voor een kilo vlees, zegt mevrouw Holl. “Er is geen boter, geen salami, geen gesneden vlees, worst en ham voor op brood”, vertelt ze. Er zou ook geen groente zijn.

De mensen zouden honden en katten eten, zegt haar man Franz Holl. “Er zijn helemaal geen duiven meer.”

Het echtpaar vertelt dat er in apotheken – als er al iets verkocht wordt – alleen nog maar cola en chips verkocht zouden worden, maar geen geneesmiddelen. In de ziekenhuizen zouden geen aggregaten voor noodstroom zijn, daarom zouden steeds opnieuw baby´s sterven.

Dat de mensen in Venezuela niet massaal tegen de corrupte regering zouden demonstreren, zou begrijpelijk zijn: “De mensen zijn bang voor de militie”, zegt meneer Holl. “Die schieten op de mensenmenigte”.

De uitdager van Maduro, Falcón, eist nieuwe presidentsverkiezingen
Bij de presidentsverkiezingen van zondag werd de huidige president Maduro tot overwinnaar verklaard. Maduro zou na het tellen van meer dan 90% van de stemmen 67,7% halen, verklaarde de voorzitster van de kiescommissie (CNE), Tibisay Lucena, zondag plaatselijke tijd.

De Venezolaanse presidentschapskandidaat Henri Falcón heeft de verkiezingen ongeldig genoemd en nieuwe verkiezingen geëist. “Wij erkennen dit verkiezingsproces niet als geldig, niet als waar”, zei Fálcon op een persconferentie. “Wat ons betreft waren er geen verkiezingen”, zei hij. Hij beschuldigde de regering ervan kiezers onder druk gezet te hebben.

In opiniepeilingen had Falcón minstens 30% voorsprong op de socialistische Maduro. Maar de verwachte lage verkiezingsopkomst speelt Maduro in de kaart; hij kon van Falcón winnen.

De oppositie boycotte de verkiezingen, internationaal was er heftige kritiek op de gang naar de stembus. De VS, de Europese Unie en talrijke Latijns Amerikaanse landen erkennen de verkiezingen niet, omdat deze niet vrij en democratisch zouden zijn.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/05/21 ... p-te-eten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Venezuela

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Pilgrim schreef:
De Venezolaanse presidentschapskandidaat Henri Falcón heeft de verkiezingen ongeldig genoemd en nieuwe verkiezingen geëist. “Wij erkennen dit verkiezingsproces niet als geldig, niet als waar”, zei Fálcon op een persconferentie. “Wat ons betreft waren er geen verkiezingen”, zei hij. Hij beschuldigde de regering ervan kiezers onder druk gezet te hebben.
Wat voor druk? Door middel van zijn gewicht dat hij in de schaal heeft gelegd? Wat is dit voor onzinnige prietpraat?
In opiniepeilingen had Falcón minstens 30% voorsprong op de socialistische Maduro. Maar de verwachte lage verkiezingsopkomst speelt Maduro in de kaart; hij kon van Falcón winnen.
Wat voor kaart? Speelkaart? Landkaart? De winnaar heeft gewonnen dankzij het begrip en de loyaliteit van het volk aan de marxistische gedachte. Je moet wat over hebben voor je idealen. Dat de liefde tot de marxistische president via de maag gaat, gaat in het geval van de Venezolaanse bevolking niet op. De liefde gaat via het verstand. Het dwaze verstand welteverstaan.
De oppositie boycotte de verkiezingen, internationaal was er heftige kritiek op de gang naar de stembus. De VS, de Europese Unie en talrijke Latijns Amerikaanse landen erkennen de verkiezingen niet, omdat deze niet vrij en democratisch zouden zijn.
Dat is op Cuba ook het geval. Maar daar heeft iedereen te eten en is er op straat meer dan genoeg te koop. Varkensvlees, groenten, fruit, broodjes met ham, lekkere pizza's, heerlijke batidos (puur vruchtensap). En dat alles voor een habbekrats in een land zonder eigen olie in de grond.

Volop eten en drinken in Cuba

Tsja . . . ik weet echt niet wat daar in Venezuela nu werkelijk aan de hand is. Iemand anders misschien?
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Venezuela

Bericht door Pilgrim »

Venezuela: honderdduizenden op de vlucht

Geplaatst op 29 mei 2018

Afbeelding

Ook in Zuid-Amerika is sprake van een enorme vluchtbeweging: van Venezuela naar Colombia en Ecuador. Een schoolvoorbeeld voor alle politici die praten over het bestrijden van vluchtoorzaken. Hier kent men de vluchtoorzaken.

De “Bild-Zeitung” meldt zuinigjes: “Honderdduizenden vluchten uit Venezuela”. Alleen al dit jaar zijn er bijna 300.000 mensen naar het naburige Colombia en naar Ecuador gevlucht door de “Internationale brug van Rumichaca” over te steken.

Het Rode Kruis sprak zelfs van “ongeveer een miljoen mensen”, die in de afgelopen twee jaar vanwege de economische crisis vanuit Venezuela naar Colombia zijn gevlucht.

Dat moet ons bekend voorkomen. In de melding staat verder: “Ongeveer 800.000 Venezolanen zouden zich zonder geldige verblijfspapieren in Colombia ophouden.” Ook Zuid-Amerika heeft een vluchtelingencrisis.

Men kent in dit geval ook de vluchtoorzaken. Politici in Duitsland worden het niet moe om te benadrukken dat men de vluchtoorzaken zou moeten bestrijden – dus de push-factoren, de factoren waardoor de vluchtelingen worden aangedreven. Ze zouden zich beter kunnen bezighouden met de pull-factoren – dus die factoren die vluchtelingen speciaal naar Duitsland lokken. Dat zou hun taak zijn. Dan zouden ze onmiddellijk iets kunnen doen. En juist dat doen ze niet en in plaats daarvan hebben ze het er over vluchtoorzaken in andere landen te willen bestrijden – wat ze niet kunnen en ook niet zouden moeten doen.

In Venezuela is het duidelijk. De mensen vluchten niet voor een oorlog. Ze vluchten niet voor terreur. Ze vluchten niet voor de “klimaatverandering”, ze zijn dus geen “klimaatvluchtelingen”. Ze vluchten niet voor een uit haar voegen geraakte demografische situatie.

Ze vluchten voor het socialisme!

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/05/29 ... de-vlucht/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Venezuela

Bericht door Pilgrim »

Venezuela: in 2018 een inflatie van 13.000%!

Geplaatst op 10 juli 2018

Afbeelding

De ineenstorting van de volkseconomie in Venezuela gaat maar door. Het reëel bestaande socialisme, dat door president Nicolás Maduro wordt gepropageerd, zal volgens prognoses van economieonderzoekers van het IMF in de Zuid-Amerikaanse oliestaat in 2018 zorgen voor een inflatie van niet minder dan 13.000%. Alleen al in het eerste halfjaar van 2018 bedroeg het inflatiecijfer tot nu toe 4648,3%. De prijzen stijgen dagelijks met gemiddeld 2,8%.

Op dit moment beschikt de crisisstaat Venezuela, als een land met de grootste oliereserves ter wereld, nauwelijks meer over deviezenreserves, levensmiddelen en medicamenten.

De economische prestatie van Venezuela zal met 15% afnemen
Voor 2018 zou de economische prestatie van Venezuela tegen de achtergrond van hyperinflatie, wanbeheer en corruptie met 15% afnemen. Het project van de valuta Petro, dat steunt op de oliereserves van het land en als reservevaluta moet dienen, komt ook niet uit de startblokken. Nu hoopt het regime rondom Maduro op socialistische broederhulp uit Peking om de Venezolaanse volkseconomie voor de definitieve ondergang te behoeden.

Bron: www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/10 ... an-13-000/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Venezuela

Bericht door Mahalingam »Het bijbehorende verhaal is: er kwamen kwaadaardige drones op hem af die voortijdig explodeerden.
En wie zijn de daders? De binnenlandse oppositie, de buitenlandse oppositie, rechtse krachten, kapitalisten, Trump....
De daders zouden gepakt zijn en alles en nog veel meer bekennen.
President Nicolas Maduro van Venezuela overleeft 'mislukte aanslag met drones'
De president sprak in het centrum van de hoofdstad een militaire parade toe over de staat van de economie, toen vlakbij explosies klonken. Op televisiebeelden is te zien hoe mensen naast hem op het podium, onder wie Maduro's vrouw, schrikken en omhoog kijken. De camera draait vervolgens naar de parade, waar onder de honderden soldaten paniek uitbreekt. Daarna werd de live-uitzending afgebroken.
https://www.trouw.nl/home/president-nic ... ~acbd6a82/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Venezuela

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Voor Hitler Duitsland had Duitsland niks. Geen olie, nauwelijks brood op de plank.
Wel torenhoge verplicht opgelegde schulden.


Maar toen ging het bergopwaarts. Dankzij Hitler. En bijna sprak Europa Duits. Binnenkort dus Arabisch.

Ik vermoed dat een duister opgezet plan vanuit de VS Venezuela lam legt. Ik zal eens vragen aan een vriend van mij in Venezuela of het echt zo erg is met die inflatie. Het is erg, maar zo erg . . . Ik ga het straks vragen via Messenger. Het tijdsverschil is zes uur.

Inflatie stelt niks voor. Zolang de belangrijkste producten maar verkrijgbaar zijn om in leven te blijven. :thinking: :scratch:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Venezuela

Bericht door Mahalingam »

Het aantal burgers dat met hun voeten stemt en het land verlaten is nu zo groot dat buurlanden er een noodtoestand voor uitroepen.
Ecuador kondigt noodtoestand af wegens hoge aantal vluchtende Venezolanen
De Venezolanen ontvluchten hun land vanwege de economische crisis. De hyperinflatie en het chronisch tekort aan producten en levensmiddelen in Venezuela hebben geleid tot een uittocht van burgers. Zij reizen meestal over land eerst naar Colombia, waarna ze doorreizen richting Ecuador, Peru en Chili.

Volgens de regering van Ecuador heeft het land alleen al deze week elke dag 4200 Venezolaanse vluchtelingen opgevangen. De noodtoestand geldt voor de provincies Carchi, Pichincha en El Oro. De maatregel blijft in ieder geval in de gehele maand augustus van kracht.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b0202f9d/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Venezuela

Bericht door Mahalingam »

Bij ons maakt de overheid de benzine duurder, in Venzuela maakt de overheid de benzine bijna gratis.
Maar dat is afgelopen.
Maduro gaat bezineprijs in Venezuela drastisch verhogen
Momenteel betalen Venezolanen nog vrijwel niets bij de pomp. Een volle tank kost omgerekend nog niet eens één eurocent. Benzine werd in Venezuela - na Brazilië de grootste olieproducent van Zuid-Amerika - altijd al gesubsidieerd. Maar de hyperinflatie waarmee het land nu kampt, heeft de brandstof pas echt spotgoedkoop gemaakt. De benzineprijs is niet geïndexeerd, waardoor Venezolanen veel meer benzine voor hun geld krijgen dan voorheen.
En hoe de Socialistische Partij de partijtrouw beloont:
De subsidie op benzine wordt niet afgeschaft. Om daarvoor in aanmerking te komen, moeten autobezitters hun voertuig echter wel laten registreren. En ze moeten beschikken over de zogeheten vaderlandpas, een kaart waarmee mensen kleine geldprijzen kunnen winnen of in aanmerking kunnen komen voor bepaalde vormen van sociale bijstand. Daar staat tegenover dat de overheid meer zicht krijgt op wat paseigenaren doen; zo werden de pasjes bij de recente verkiezingen gebruikt om te registreren wie er was komen stemmen.
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/08/14/ma ... n-a1613027

De verlaging heeft echt niets te maken met het gebrek aan geld van de regering. Nee, door de prijs gelijk te trekken met de buurlanden stopt de vreselijke smokkel van benzine.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Venezuela

Bericht door Pilgrim »

Venezuela is een live experiment, dat aantoont: Socialisme produceert armoede!

Geplaatst op 16 augustus 2018

Afbeelding

Zou een wereld zonder egoïsme en privébezit geen rechtvaardiger, dus een betere wereld zijn? Zo denken in het Westen veel intellectuelen. Ze kennen het socialisme meestal van horen zeggen. Wie echter werkelijk in socialistisch beheerde armoede leeft, wil vooral graag maar één ding: meer vrijheid en welvaart, dus meer kapitalisme.

Al menig politicus heeft armoedebestrijding tot het hoogste doel van zijn inspanningen verklaard. Tot hen behoren ook Venezuela´s voormalige president Hugo Chávez en zijn opvolger Nicolás Maduro. Hun recept heette: socialisme. Maar nu weten we: door de volledige nationalisatie van de economie is de armoede in Venezuela enorm toegenomen. De ellende grijpt om zich heen, honderdduizenden vluchten naar het buitenland, mensen lijden honger, de valuta stort in, de productie daalt dramatisch. Om aan de macht te blijven, houdt de regering de bevolking in gijzeling en onderdrukt elke vorm van oppositie.

Venezuela toont voorbeeldig aan waarom socialisme, ongeacht de beste bedoelingen, niet in staat is om armoede te overwinnen, maar te vermeerderen. De politiek van Chávez en Maduro is gebaseerd op de strijd tegen eigendom en private beschikkingsmacht over de productiemiddelen. Ze schakelt het prijsmechanisme van de markt uit, reguleert, commandeert en verlamt het productieproces. De arbeidsmarkt wordt geboeid, ieder eigen initiatief wordt vernietigd. Socialistische overmeestering van armoede doelt niet op de stijging van de productiviteit door vrijwillig economisch handelen, maar probeert het doel door de gedwongen verdeling van sociale weldaden te bereiken. Zodoende wordt armoede alleen maar verdoezeld, doordat de mensen in toenemende mate afhankelijk worden van de staat.

Het falen van de intellectuelen
Zo daalde niet alleen de economische prestatie dramatisch, er ontstond ook een corrupte bureaucratische verdelingselite, die van het systeem profiteert en zich eraan verrijkt. In het reëel bestaande socialisme wordt je niet, zoals in het kapitalisme, rijk door winstgevend en innovatief te handelen, maar als je aan de hefbomen van de macht zit en bronnen verdeeld, die de staat onttrekt aan de productieve sectoren van de samenleving. Inmiddels zijn meer dan een miljoen hooggekwalificeerde geschoolde arbeidskrachten geëmigreerd.

De economische problemen van Venezuela bestonden al lang voor Chávez´ “revolutie”. De strijd tegen kapitalisme en markteconomie was al in de jaren-70 met de economische teloorgang van het land ingezet. Chávez poseerde als redder – en het aanvankelijk succes leek hem gelijk te geven. Dat was alleen maar mogelijk, omdat de olie borrelde en in de jaren van de hoge olieprijzen ook de staatsinkomsten. Linkse intellectuelen in Europa en de VS prezen Chávez´ politiek van de armoedebestrijding als voorbeeldig, ja, als model voor de hele wereld.

Maar toen daalde de olieprijs. In plaats van in de vette jaren reserves aan te leggen, had het Chavisme altijd maar alleen met volle handen uitgedeeld. Dat moest hij nu verder doen, de staatsschuld nam toe, de bankbiljetpersen draaiden op volle toeren. Tegenwoordig heerst er een galopperende inflatie, en de mensen kunnen nauwelijks meer iets kopen met hun geld.

Wat uniek is aan de ontwikkeling van Venezuela: het proces van de socialistische waardevernietiging kon zich als het ware onder laboratoriumomstandigheden afspelen. De hoge olie-inkomsten maakten het mogelijk dat het werk van de economische vernietiging lang onzichtbaar bleef. Nu echter wordt des te duidelijker wat socialisme eigenlijk is: een machinerie van waardevernietiging en armoedeproductie, die bovendien de mensen in politieke knechtschap en een democratisch land in de dictatuur leidt.

Meer kapitalisme
Armoede laat zich niet door “rechtvaardiger” verdeling van bronnen bestrijden, maar alleen door economische groei en toegevoegde waarde. Het economisch systeem dat werk, productiegroei en zodoende welvaart creëert, heet kapitalisme – in de woorden van Ludwig von Mises: privébezit aan productiemiddelen, zakelijke initiatieven en vrijwillige ruil.

Pas wanneer we begrepen hebben hoe toegevoegde waarde geschiedt en welvaart ontstaat en dat daarvoor niet alleen politieke, maar ook economische vrijheid nodig is – pas dan hebben we begrepen waarom Venezuela mislukt is. Dan begrijpen we ook waarom andere Zuid-Amerikaanse landen zoals Chili, Peru en Colombia, wellicht weldra ook Argentinië, zich op de weg van de toenemende welvaart bevinden: omdat zij in tegenstelling tot Venezuela kapitalistischer geworden zijn.

De armen hebben het kapitalisme nodig, terwijl het door economisch ongeïnformeerde westelijke welvaartsburgers en intellectuelen, die zich dat kunnen veroorloven, wordt gedemoniseerd. Maar ook in het Westen hebben wij de historisch unieke welvaart te danken aan het kapitalisme, beter gezegd: aan datgene wat er van over is. Nauwelijks iemand waagt het om de vraag te stellen: wat zou er gebeuren wanneer we niet een staatsquotum van 50%, maar van – laten we zeggen – 25% zouden hebben, wanneer er dus sprake zou zijn van meer economische vrijheid, eigen initiatief en ondernemende speelruimte? Daarvoor is een beetje fantasie nodig. Maar dat zou toch een vraag kunnen zijn, die beantwoord zou kunnen worden door enkele slimme intellectuelen.

(Professor Dr. Martin Rhonheimer doceert ethiek en politieke filosofie aan de Pauselijke Universiteit Santa Croce in Rome en is president van het Austrian Institute of Economics and Social Philosophy in Wenen. Hij is de auteur van talrijke boeken in meerdere talen. Een lijst van publicaties is op zijn universiteitswebsite te vinden.)

Bron: www.nzz.ch

Door: Prof. Dr. Martin Rhonmeier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/16 ... t-armoede/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Venezuela

Bericht door Mahalingam »

Over die 'gratis' benzine:
Die kost per gesubsidieerde liter 6 bolivar .
Als je 6 bolivar door de gemiddelde wisselkoers-calculator gooit, komt er simpelweg 0,0 euro uit. De munt daalde zo hard in waarde dat je nu 3,5 miljoen bolivar krijgt voor 1 dollar. Een kopje koffie kost in Venezuela meer dan één miljoen. Meedoen aan Weekend Millionairs loont voor geen meter.

De oorzaak zit 'm in de hyperinflatie. Het is zelfs zo erg dat de regering van de Venezolaanse president Nicolás Maduro besloten heeft simpelweg nullen te schrappen. Een busritje van 40.000 bolivar wordt nu gewoon opgeschreven als 0,4 bolivar.
https://www.ad.nl/auto/benzineprijs-ven ... ~a7fb70a6/

Je snapt wel dat heel veel grensbewoners in hun vrije tijd met een paar jerrycans de grens over gaan.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80744
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Venezuela

Bericht door Ariel »

De buurlanden van Venezuela zijn niet zo blij met uit hun land gevluchte Venezolanen. In het noorden van Brazilië zijn zaterdag twee kampen van Venezolaanse vluchtelingen aangevallen en in brand gestoken.
Boze omwonenden steken Venezolaanse vluchtelingenkampen in brand

In het noorden van Brazilië zijn zaterdag twee kampen van Venezolaanse vluchtelingen aangevallen en in brand gestoken. Het gaat om een wraakactie van de lokale bevolking, nadat een vluchteling een handelaar zou hebben bestolen.

Het gaat om twee tentenkampen bij de grensplaats Pacaraima, in de noordelijke staat Roraima. Daar raakte zaterdag een handelaar gewond toen hij en zijn familie werden aangevallen bij een diefstal. Volgens de bewoners, die al geruime tijd op gespannen voet leven met de vluchtelingen, was de dader een Venezolaan.

Als wraak trokken tientallen Brazilianen naar de twee geïmproviseerde vluchtelingenkampen, die ze vernielden en in brand staken. Er vielen volgens de lokale autoriteiten geen gewonden.

In totaal zijn sinds begin 2017 al ruim 127.000 inwoners uit Venezuela, waar een zware economische en politieke crisis woedt, naar Brazilië gevlucht. In dezelfde periode trokken meer dan een miljoen Venezolanen naar Colombia, terwijl sinds het begin van 2018 ongeveer 500.000 Venezolanen naar Ecuador, en vandaar vaak verder naar Peru en Chili, vluchtten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Venezuela

Bericht door Mahalingam »

Je hoort wel eens dat verhaal over hoe erg de inflatie in Duitsland ooit was: met een kruiwagen vol bankbiljetten een brood gaan kopen. Geld werd niet meer geteld maar gewogen.
En nu dan Venezuela: een kip kopen kost 14.600.000 bolivars (equivalent to $2.22)
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Venezuela

Bericht door Mahalingam »

Mahalingam schreef:

Het bijbehorende verhaal is: er kwamen kwaadaardige drones op hem af die voortijdig explodeerden.
En wie zijn de daders? De binnenlandse oppositie, de buitenlandse oppositie, rechtse krachten, kapitalisten, Trump....
De daders zouden gepakt zijn en alles en nog veel meer bekennen.
President Nicolas Maduro van Venezuela overleeft 'mislukte aanslag met drones'
De president sprak in het centrum van de hoofdstad een militaire parade toe over de staat van de economie, toen vlakbij explosies klonken. Op televisiebeelden is te zien hoe mensen naast hem op het podium, onder wie Maduro's vrouw, schrikken en omhoog kijken. De camera draait vervolgens naar de parade, waar onder de honderden soldaten paniek uitbreekt. Daarna werd de live-uitzending afgebroken.
https://www.trouw.nl/home/president-nic ... ~acbd6a82/
Een prachtige gelegenheid zo'n gebeuren om vele vijanden onschadelijk te maken. En dat gebeurde.
Sinds de aanslag met de drones op 2 augustus, waarbij zeven soldaten gewond raakten, zijn minstens dertig mensen opgepakt op verdenking van betrokkenheid. President Maduro bleef bij de explosies ongedeerd.
Onder de gearresteerden was ook Fernando Alban (56) van een oppositiegroep.
Die is vermoord door defenestratie van 10-hoog uit het gebouw van de veiligheidsdienst.
’Venezolaanse politicus pleegde zelfmoord’
Alban was afgelopen vrijdag gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de explosie met twee drones tijdens een militaire parade in augustus, die werd geleid voor president Nicolás Maduro, meldde Nestor Reverol, de minister van Binnenlandse Zaken via Twitter. „Hij zou naar de rechtbank worden overgebracht en zat in de wachtruimte. Hij sprong echter uit een raam en viel. Dat heeft zijn dood veroorzaakt”, schreef Reverol.
[...]
Volgens Gerechtigheid Eerst hield de arrestatie van Alban verband met de toespraak die hij had gehouden bij de Verenigde Naties in New York, waarin hij had gewezen op de schendingen van mensenrechten in Venezuela. De oppositie zegt dat de regering van Maduro honderden politieke gevangen vasthoudt op basis van valse beschuldigingen.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2653960 ... -zelfmoord
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Venezuela

Bericht door Pilgrim »

Realistisch socialisme: Minimumloon in Venezuela bedraagt $ 18,- in de maand

Geplaatst op 13 oktober 2018

Afbeelding

In Venezuela heeft het reëel bestaande socialisme opnieuw toegeslagen. Met de invoering van een minimumloon van $ 18,- in de maand door het linkse regime onder president Nicolás Maduro (foto) werd een nieuwe golf van landelijke protesten geprovoceerd. Vooral het personeel in de openbare dienst, dat wil zeggen in de gezondheidszorg, het onderwijs, bij de post en de Telecom evenals in het openbaar vervoer en de genationaliseerde ondernemingen zien het nut niet in van deze nieuwe uniforme regeling.

Onafhankelijk van het opleidingsniveau, de ervaring en de verantwoordelijkheid in een onderneming dienen in het vervolg alle medewerkers dit uniforme minimumloon te krijgen. Tot nu toe geldende prestatie- en bonustoeslagen, die gegolden hadden als prikkel, werden niet aangepast en zelfs buiten werking gesteld.

Vooral aanhangers van het regime getroffen door eenheidsloon
Met deze regeling worden vooral de huidige aanhangers van het regime van president Maduro en zijn socialistische regeringsfractie getroffen. In de openbare dienst van Venezuela krijgt of behoudt men al jarenlang alleen maar een baan wanneer men plechtig verklaart een partijaanhanger van Maduro te zijn. Het eenheidsloon heeft nu ook geleid tot een golf van anti-solidariteit in de aan de regering gelieerde vakbonden.

Nu strijden aan de regering gelieerde en oppositionele vakbonden samen tegen het minimumloon regime van Maduro. De geldzuivering en de invoering van nieuwe bankbiljetten hadden enkele weken geleden al tot enorme onzekerheid in het socialistisch geregeerde Venezuela geleid.

Bron: www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/13 ... -de-maand/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Venezuela

Bericht door Mahalingam »

Dit bericht van 22 augustus:
Venezuela: Überfallsartige Währungsreform und neue Geldscheine

Er zijn nieuwe bankbiljetten met 5 nullen minder. Oude biljetten kunnen (per kilo?) omgewisseld worden. En daarbij wordt je geregistreerd. (geldzuivering)
De wisselkoers is vastgelegd op 68,65 Bolivar per Euro .
https://www.unzensuriert.at/content/002 ... eldscheine
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Venezuela

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Mahalingam schreef:Je hoort wel eens dat verhaal over hoe erg de inflatie in Duitsland ooit was: met een kruiwagen vol bankbiljetten een brood gaan kopen. Geld werd niet meer geteld maar gewogen.
En nu dan Venezuela: een kip kopen kost 14.600.000 bolivars (equivalent to $2.22)
Zorg dan dat je over ten minste drie dollars beschikt. [icon_lol.gif]

Afbeelding
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Venezuela

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Pilgrim schreef:
Realistisch socialisme: Minimumloon in Venezuela bedraagt $ 18,- in de maand
In Cuba ongeveer $ 25,-. (een neuroloog verdient $ 40,- per maand). Maar . . . er zijn geen problemen in de winkels. Alles is te verkrijgen (met Cubaanse dollars die in gelijke waarde als de Amerikaanse dollar zijn). Groente en fruit zijn daarentegen goedkoop.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Venezuela

Bericht door Pilgrim »

Venezuela voor en na het socialistisch experiment...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Venezuela

Bericht door Mahalingam »

Zo te zien is het positieve: mensen hebben minder overgewicht.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Venezuela

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Pilgrim schreef:
Realistisch socialisme: Minimumloon in Venezuela bedraagt $ 18,- in de maand

Geplaatst op 13 oktober 2018
NEP NIEUWS uit de verkeerde bron!

Het minimumloon in Venezuela bedraagt € 57,- per maand. Dus zeker drie keer zoveel als een verkeerde bron ons wil doen geloven.

En wat is dan mijn bron? Ik heb het simpelweg even gevraagd in Venezuela aan een betrouwbare bron, mijn vriend Gary Toyo.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Venezuela

Bericht door Mahalingam »

Als je dacht dat het een dictatuur is, dan heb je het mis. Maar het kan altijd nog een dictatuur worden.
President Maduro: VS willen mij vermoorden
CARACAS - De Venezolaanse president Nicolas Maduro zei woensdag dat de Verenigde Staten hem willen vermoorden om een dictatuur in het Zuid-Amerikaanse land te creëren.

Maduro heeft Washington al eerder ervan beschuldigd dat ze hem willen verjagen, wat Amerikaanse functionarissen ontkennen.

Volgens Maduro is de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur John Bolton betrokken bij het moordcomplot.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2912320 ... vermoorden
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44616
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Venezuela

Bericht door Mahalingam »

Het minimumloon is verhoogd naar omgerekend (op dit moment) 17 euro per maand. Voldoende om 2 kg. vlees te kopen.
Venezolaans president Maduro verviervoudigt minimumloon tot ... 17,5 euro per maand
Het is dit jaar de eerste keer dat het minimumloon wordt opgetrokken, vorig jaar gebeurde dat een zestal keer. Maar door de waardedaling van de bolivar en de forse stijging van de prijzen, was de loonopslag telkens een maat voor niets. Experts verwachten dat dit ook nu het geval zal zijn.
En de inflatie?
Rekening houdend met de hyperinflatie in het land, die volgens het IMF zo'n 10.000.000 procent bedraagt, zullen de Venezolanen met het loon ongeveer 2 kilogram vlees kunnen kopen.
En de redding?
Maduro kondigde maandag ook aan een nieuw monetair systeem in de voeren, tegen volgens hem "de criminele dollar". Het systeem wordt gebaseerd op de Venezolaanse cryptomunt 'petro' en moet vooral de bolivar versterken, luidt het. Overheidsbedrijven moeten minstens 15 procent van hun omzet in petros boeken.
https://www.demorgen.be/buitenland/vene ... -b9649612/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie