De strijd tegen het terrorisme

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48235
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het terrorisme

Bericht door Pilgrim »

Feestelijke onthulling Merkelpaaltjes 010 CS!

Van Rossem | 23-08-18

Afbeelding

Goedemorgen en welkom op alweer een veilige plek in dit land waar we gewoon doorgaan met onze manier van leven: Rotterdam Centraal!

Het probleem met de islam, is dat het onbekend is. En wat onbekend is, maakt onbemind. Daarom moeten mensen vaker met de islam geconfronteerd worden, opdat we het beter leren waarderen. Zodoende worden de laatste jaren overal kleine, markante monumentjes voor de religie van de vrede opgericht, opdat we nooit vergeten dat we in een inclusieve samenleving wonen. Vandaag valt die eer ten beurt aan de tienduizenden forenzen die dagelijks gebruik maken van Rotterdam Centraal, als ook de lunch- en borrelbezoekers bij Bar Brasserie Engels in het monumentale Groothandelsgebouw, of natuurlijk de La Place een paar passen verderop. GeenStijl heeft de EXCLUSIEVE FOTO'S van de weldra te onthullen paaltjes. (Pas op dat je er niet met je klokkenspel tegenaan loopt want als er één soft spot in onze samenleving aanslaggevoelig is, oh boy...) Deze week werden ook in Utrecht de betonnen blokken Merkel Lego in de stad onthaald. Onder andere op het Domplein, Neude, Vredenburg, Jaarbeursplein en - in een vlaag van bureaucratisch sarcasme - het plein voor de Ulu-moskee, de grootste Diyanetkazerne van Nederland verrezen de grauwe monumentjes.

Afbeelding

Afbeelding

https://www.geenstijl.nl/5143520/islam- ... an-slalom/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48235
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het terrorisme

Bericht door Pilgrim »

STOP ISLAM!

Afbeelding

Geplaatst via: E.J. Bron (via Twitter; Geert Wilders)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48235
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het terrorisme

Bericht door Pilgrim »

Vanwege veiligheidsgebreken: Het einde voor de kerstmarkt van Dresden?

Geplaatst op 27 oktober 2018

Afbeelding

Dresden – Omdat de rood-rood-groene gemeenteraadsleden in Dresden de extreem veilige “terreurblokkades” voor de Striezelmarkt om financiële redenen hebben afgewezen, zou de populaire kerstmarkt van Dresden dit jaar wel eens helemaal niet kunnen doorgaan.

De 584e Striezelmarkt zou dit jaar wel eens helemaal niet kunnen plaatsvinden. De reden: de populaire kerstmarkt dient, als het aan de in de gemeenteraad vertegenwoordigde fracties van de SPD, Die Linke en de Groenen ligt, geen nieuwe, extreem veilige mobiele terreur-afweer-blokkades krijgen.

Afbeelding

Concreet gepland zijn 31 mobiele voertuigbarrières (“Protection Cube”). Hierbij gaat het om extreem zware “plantenbakken”. De elk twee ton zware stalen dobbelstenen zijn met elkaar verbonden d.m.v. verbindingselementen. Opdat de burger niet permanent geconfronteerd wordt met de compleet mislukte migratiepolitiek van de Duitse regering, kunnen deze blokken door beplanting en bekleding optisch verfraaid worden. Eén zo´n blok om de islamitische terreur af te weren, kost € 15.500,- en is volgens de beveiligingsfirma in staat om een vrachtwagen van 7,5 ton met een snelheid van 64 kilometer per uur tegen te houden. De tot nu toe gebruikte “Nice-blokkades” van beton bieden volgens veel deskundigen te weinig bescherming.

De rood-rood-groene argumenten: als het überhaupt al moet, dan zou de hele stad beter beschermd moeten worden. “Wij willen geen zones met verschillende veiligheid”, aldus het gemeenteraadslid van Die Linke, Tilo Kießling, volgens de MDR. Bovendien bekritiseerden alle drie de linkse partijen het bestuur, dat te langzaam gereageerd zou hebben.

De genoemde fracties van de SPD, Die Linke en de Groenen stemden gisteren in de financiële commissie van de gemeenteraad in een speciale vergadering tegen de blokkades. CDU, FDP en AfD ware voor.

Afbeelding

Een feit is op dit moment dat ook in Dresden de veiligheid voor de burgers op de kerstmarkt niet gegarandeerd is. Het is onduidelijk of de geliefde Striezelmarkt onder deze voorwaarden dit jaar überhaupt kan doorgaan.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/27 ... n-dresden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48235
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het terrorisme

Bericht door Pilgrim »

December in Europa...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De strijd tegen het terrorisme

Bericht door Ariel »

Hallo Nederland. Mag ik jullie voorstellen aan de nieuwe terrorisme-expert van de overheid. Najib Tuzani. Hij waakt over onze veiligheid. Hij studeerde in de avonduren islamitische theologie, en adviseert nu overheden over moslimextremisme en deradicalisering.

Afbeelding

Spoiler! :
Loyaliteit is een drijfveer die vaak wordt onderschat’

Najib Tuzani | terrorisme-expert Oud-politiechef Najib Tuzani, die in de avonduren islamitische theologie studeerde, adviseert overheden over moslimextremisme en deradicalisering. Extra belangrijk nu IS vrijwel verslagen lijkt en jihadgangers gaan terugkeren.

Een groep mannen met lange baarden en gewaden spreekt bij een winkelcentrum mensen aan. Er wordt een anonieme melding van gedaan. Bij de gemeente waar de melding binnenkomt, gaan alle alarmbellen af. Wordt er geronseld voor de jihad?

De wijkagent gaat kijken, maar wordt ook niet veel wijzer. Dus legt de gemeente de vraag voor aan Najib Tuzani: theoloog, ex-politiechef en de belangrijkste adviseur van de Nederlandse overheid op het gebied van terrorisme. Zijn adviesbureau NTA wordt dagelijks ingeschakeld om uitingen van mogelijk extremisme te duiden.

Na een blik op de foto’s van de groep mannen kan Tuzani de gemeente geruststellen. Dit zijn geen radicale moslims, maar sikhs uit India. Die dragen ook lange gewaden en baarden.

Kennis van religieuze groepen is van belang voor het herkennen en bestrijden van extremisme. Maar die kennis is schaars bij de overheid; de gemiddelde veiligheidsambtenaar heeft hooguit een cursus gevolgd waarin wat religieuze begrippen worden doorgenomen. Hoe bepaal je of iemand écht gevaarlijk is – en hoe breng je hem of haar op andere gedachten? Daarvoor wordt een beroep gedaan op externe deskundigen, zoals Tuzani. Als een van de weinige theologen kent hij de Nederlandse terrorismeaanpak van binnenuit, maar óók de doelgroep die hij met zijn islamitische kennis kan inschatten. Tuzani’s werk staat meer dan ooit in de belangstelling, gezien de verwachte spoedige terugkeer van tientallen jihadgangers uit Syrië en Irak, waar terreurbeweging IS op een haar na verslagen is.

In de vergaderzaal van zijn kantoor verschijnt de 34-jarige consultant: zwart colbert, lange baard, brede lach. Tot nu toe opereerde hij achter de schermen, maar nu zijn adviesbureau is uitgegroeid tot een bedrijf met twintig werknemers en steeds vaker optreedt als getuige-deskundige in openbare rechtszaken, vindt hij het tijd om naar buiten te treden.

Gemakkelijk gaat dat niet: vóór het interview wil Tuzani laten vastleggen dat hij niet zal ingaan op vragen over zijn werkwijze of opdrachtgevers. Bronnen van deze krant weten wel wie die opdrachtgevers zijn: de gehele anti-terrorismeketen. Het bureau helpt politie, justitie, gemeenten en reclassering bij het duiden van het gedachtegoed van mogelijke terroristen. Hiervoor krijgt het bureau toegang tot gevoelige politiedossiers.

Ook speelt NTA, volgens bronnen bekend met het onderzoek, een rol in het proces tegen de Syrische messteker Malek F. Die verwondde vorig jaar tijdens Koningsdag in Den Haag drie mensen. Volgens zijn advocaat gebeurde dat in een psychose, maar het Openbaar Ministerie (OM) stelt dat hij een terroristisch motief had. Justitie baseert zich daarbij op een rapport van NTA, waaruit zou blijken dat de Syriër is geradicaliseerd.

Verder is NTA betrokken bij de lokale aanpak van extremisten. Naast strafrechtelijke vervolging probeert de overheid deze mensen te deradicaliseren met opleidingen, banen, huisvesting, schuldhulpverlening en psychologische en theologische hulp. Onduidelijk is wat deze pogingen opleveren.

Tuzani waarschuwt voor hoge verwachtingen. „Als je denkt dat iemand door gesprekken of het krijgen van een baan afstapt van zijn overtuigingen, heeft dat meer te maken met wensdenken dan met realiteit.”

Toch is dat wel wat de overheid probeert: jihadisten deradicaliseren met praktische hulp en begeleiding. Dat werkt dus niet?
„Wat versta je onder deradicaliseren? Wanneer een extremist uit zijn netwerk wil stappen, doet de overheid er goed aan diegene te ondersteunen in het opbouwen van een nieuw leven. Dat is wat anders dan wanneer iemand weliswaar geweld afzweert, maar nog steeds vindt dat hij onderdrukt wordt en dat zijn groep met dit land in staat van oorlog verkeert. Dan past een andere aanpak: zo iemand moet je vooral in de gaten blijven houden.”

Doet Nederland dat goed?
„In vergelijking met omringende landen wel, maar het kan nog beter. In hoeverre hebben we nou écht door waar extremisten door worden gedreven? Vaak wordt aangenomen dat zij zwaar ideologisch gedreven zijn. Begrijpelijk, want zo presenteren ze zichzelf. Maar als je met ze praat, en dóórvraagt, blijft er vaak weinig van hun theologische kennis over. Dan zie je soms een puber die dingen roept om zich af te zetten, om te experimenteren. Een andere drijfveer die vaak wordt onderschat, is loyaliteit. Stel: je bent opgegroeid met een vriend en die vertrekt naar Syrië. En dan gaat je oom ook, en je neef. Wat betekent dat voor jou? Misschien ga je hen wel steunen, niet zozeer omdat je hun ideologie deelt, maar door die vertrouwensband.”

Tuzani kent deze dynamiek van dichtbij. Hij groeide op in de Haarlemse achterstandsbuurt Schalkwijk. Zijn ouders deden veel moeite om hun kinderen goed terecht te laten komen. Ze werden uit voorzorg ver buiten de wijk naar school gestuurd, in Zandvoort en daarna in Heemstede. Tuzani leefde in twee werelden. Op zijn volledig witte school „begon elk gesprek met de vraag uit welk land ik kwam en wanneer ik weer terug zou gaan”. In zijn eigen wijk was hij juist een van de weinige jongens die ’s avonds niet op straat wilde hangen.

Hij zag de radicalisering voor zijn ogen gebeuren. „Jongens die vonden dat we moeten emigreren naar een islamitisch land omdat het Westen moslims onderdrukt. Die onderdrukking was in hun ogen de reden dat er niks lukte in hun leven. Terwijl ze zelf hun opleiding niet hadden afgemaakt.”

Anderen kozen voor de criminaliteit. Tuzani wist dat hij daar thuis niet mee aan hoefde komen. „Mijn moeder was zich ervan bewust dat we in een wijk woonden waar dingen die niet normaal zijn, normaal worden gevonden. Zoals handel in spullen die ‘van de vrachtwagen zijn gevallen’ – zo noemden we heling. Mijn moeder zei: ‘Als jullie ooit met zoiets thuiskomen, wacht ik niet tot de politie hier is. Ik breng jullie er zelf heen.’” Toen een van de kinderen rottigheid uithaalde, maakte ze die belofte waar. Hij kwam er met een waarschuwing vanaf.

Gestimuleerd door zijn moeder, meldde Tuzani zich na de mavo aan voor de politieopleiding. Al op zijn 25ste werd hij chef van een basisteam in Utrecht. Daarna bleef hij leidinggeven; in zijn laatste functie als chef in Apeldoorn had hij 240 man onder zich. In de avonduren deed hij een opleiding islamitische theologie. Het werd een studie in de malikitische rechtsschool, een meer gematigde islamitische stroming die vooral in Marokko wordt aangehangen.

Intussen had de politie sinds de veroordeling van de Hofstadgroep in 2006 steeds meer terrorismezaken te doen gekregen. Tuzani werd benaderd om zich daarin te specialiseren, maar bedankte.

Waarom wilde u bij de politie geen terrorismezaken doen?
„Door je ergens in te specialiseren, loop je de kans met dat thema te worden vereenzelvigd. En met mijn migratieachtergrond… het zal geen nieuws voor je zijn dat bij de politie een masculiene cultuur heerst waar mensen die er anders uitzien zich dubbel en dwars moeten bewijzen. Je krijgt vaak te maken met collega’s met vooroordelen. Ik vreesde dat als ik mij op terrorisme zou richten, mijn andere ambities, zoals leidinggeven, niet meer gezien zouden worden.”

Toch bent u nu terrorismedeskundige.
„Dat is toevallig zo gelopen. Collega’s die wisten van mijn theologische achtergrond vroegen of ik eens wilde meedenken in een terrorismezaak. Een keertje meedenken, waarom niet? Maar er kwamen steeds meer vragen. Tot ik op een gegeven moment continu vragen aan het beantwoorden was. Mijn leidinggevende vond dat ik dat beter buiten de politie om kon regelen, omdat hij vreesde dat mijn politiewerk eronder ging leiden. Toen ben ik NTA gestart.”

Niet alleen bij de politie bleek dringend behoefte aan kennis over radicalisering en jihadisme. Ook gemeenteambtenaren, jongerenwerkers, reclasseringswerkers en nog veel meer instanties die met radicale jongeren te maken krijgen, wilden getraind worden. Het kabinet maakte er vanaf 2014 met de lancering van een actieprogramma tegen jihadisme meer geld voor vrij. Tuzani’s eenmanszaak groeide uit tot een bedrijf met twintig sociologen, antropologen, criminologen en theologen in dienst.

Heeft u in uw werk iets gehad aan uw islamitische opleiding?
„Zonder die studie had ik hier niet gezeten. We hebben ook teksten bestudeerd die momenteel worden gebruikt door terroristische groeperingen om hun daden te legitimeren. Veel van die retoriek komt uit de tijd dat Egypte was gekoloniseerd door de Britten en daar een hervormingsbeweging ontstond. Met een zo zuiver mogelijke levensstijl en felle retoriek tegen de bezetters probeerde de bevolking zich te verzetten tegen het westerse imperialisme. In de sociaal-maatschappelijke context van toen is dat begrijpelijk.

Maar neem je diezelfde retoriek mee naar Europa in 2019 – een open samenleving waarin je rechten zijn gewaarborgd en waarin je woont uit vrije wil – dan leidt dat tot een heel andere uitkomst. Namelijk dat je hier zou leven als onderdrukt volk en tegen die vijand in opstand zou moeten komen: een legitimering van geweld.”

Naast jihadistisch terrorisme doet NTA ook steeds meer onderzoek naar extreemrechts. Dreiging uit die hoek wordt volgens Tuzani ernstig onderschat. „In buurlanden speelt er op dat vlak meer. Onlangs werd in Frankrijk nog een extreemrechtse aanslag verijdeld op president Macron. Maar ook in Nederland zien we de retoriek toenemen.” Hij ziet een verband tussen de opkomst van extreemrechts en jihadistisch terrorisme. „Het zijn communicerende vaten, het een roept het ander op. Ook inhoudelijk zijn er raakvlakken. Zowel rechtsextremisten als moslimextremisten hebben het idee dat er een oorlog gaande is en dat een elite hen probeert te vernietigen. Ook zijn ze allebei voor tribalisme: iedereen moet een eigen plek in de wereld hebben en daar moet vooral geen interactie tussen zijn, want diversiteit zorgt maar voor verzwakking.”

Nederland heeft onvoldoende zicht op de effecten van de extreemrechtse groei, zegt Tuzani. Weer trekt hij een vergelijking met moslimextremisme: eind 2012 werden de veiligheidsdiensten compleet verrast door de uitreis van jihadgangers. Expertise moest in de jaren erna worden opgebouwd. Nu dreigt volgens Tuzani hetzelfde te gebeuren met extreemrechts. „Anderhalf jaar geleden zagen wij bij NTA in extreemrechtse groeperingen het idee ontstaan om aansluiting te zoeken bij voetbalhooligans om meer kracht te genereren. Een bevinding die wij destijds hebben gedeeld met onze opdrachtgevers. Maar wat zie je: bij de laatste Sinterklaasintocht werd de overheid toch verrast door de deelname van hooligans.”

Begin dit keer op tijd met het opbouwen van expertise, wil Tuzani maar zeggen. „Anders gaan ons geweldsincidenten overkomen waarvan wij achteraf zullen zeggen: dit hadden wij kunnen zien aankomen.”
Zijn rare baard schept niet bepaald vertrouwen.
Na een blik op de foto’s van de groep mannen kan Tuzani de gemeente geruststellen. Dit zijn geen radicale moslims, maar sikhs uit India. Die dragen ook lange gewaden en baarden.
En wat een achterlijkheid en triest dat agenten een sikhs uit India niet herkennen, maar vermoeden dat ze met moslims te maken hebben.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48235
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het terrorisme

Bericht door Pilgrim »

Tsjechische president: “Gezamenlijk vechten tegen islamitische terreur”

Geplaatst op 2 april 2019

Afbeelding

Tsjechische Republiek – De president van Tsjechië, Miloš Zeman (foto), heeft kritiek op de EU en wil meer samenwerking in de strijd tegen islamitische terreur.

Zoals “Breitbart” bericht, wil Zeman een nauwere samenwerking binnen de EU als het gaat om grensbewaking en strijd tegen de islamitische terreur. In een bijdrage op de website van de regering wil hij eveneens dat de EU haar invloed op de Europese cultuur zou moeten beperken. “Cultuur is een onafhankelijk fenomeen, dat diep geworteld zit in de nationale culturen. Laat deze culturen elkaar verrijken. Daarvoor is geen minister nodig die dat bepaalt.”

De kritiek kwam, nadat bekend werd dat binnen de EU de wens naar een minister voor Europese cultuur luider wordt, die de EU-integratie zou moeten verdiepen. Zulke voorstellen zouden vooral door de Europese socialisten en de Groenen ondersteund worden.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/04/02 ... e-terreur/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48235
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het terrorisme

Bericht door Pilgrim »

Propaganda eenheid Britse overheid richt zich heimelijk op moslims, ook in Nederland

Posted on 17/05/2019

Afbeelding
Een van de veronderstelde methodes is om moslims met anti-terreur plakkaten pontificaal voor de camera’s te zetten, en gewelddadige types juist zoveel mogelijk uit de media te weren. (Afbeelding: Embed from Getty Images (2)).

RICU met steun van EU onder meer betrokken bij produceren rap muziek die Marokkaanse, Tunesische en Libanese jongeren moet beïnvloeden

Sommige autoriteiten in Europa lijken zich wel degelijk zorgen te maken over de radicalisering van grote aantallen moslims in Europa en de almaar grotere maatschappelijke spanningen die de islam veroorzaakt, en vooral: nog gaat veroorzaken. De Britten blijken heimelijk een schimmige propaganda eenheid, de RICU (Research, Information and Communications Unit), in te zetten die zich in zowel binnen- als buitenland –waaronder Nederland- specifiek richt op de moslimbevolking, met ‘een verandering van houding en gedrag’ en ‘het tegengaan van terrorisme’ als belangrijkste doelstellingen.

De RICU bevindt zich in het ministerie van Binnenlandse Zaken in London, en produceert ‘op industriële schaal’ films, social media, advertenties, websites, pamfletten en nieuwsberichten waarmee de publieke (moslim-)opinie wordt beïnvloedt. We schreven ‘heimelijk’, omdat in al deze media nergens de rol van de overheid wordt onthuld.

Ook actief (geweest?) in Nederland
Volgens Middle East Eye blijkt uit documenten dat RICU ook werkzaam is in andere Europese landen, het Midden Oosten en Azië. Zo is de eenheid betrokken bij het produceren van rap muziek die gericht is op Marokkaanse, Tunesische en Libanese jongeren, en waren en/of zijn er operaties in Jordanië, Algerije, Pakistan, Finland, Frankrijk, Nederland, België, Kenia, Bangladesh en Indonesië.

In Tunesië, Marokko en Libanon is RICU actief met het ‘Strengthening Resilience’ (versterken van veerkracht) programma, wat door de EU wordt gefinancierd. De RICU wordt ook bij andere belangrijke strategische EU-communicatieprojecten ingezet.

Activiteiten worden buiten zicht publiek gehouden
RICU verleende onder meer aan het consortium Adam Smith International (ASI) een contract om operaties in België, Frankrijk, het Midden Oosten en Noord Afrika uit te voeren. Twee jaar geleden moesten de oprichters van ASI zich terugtrekken toen bleek dat ze officiële documenten hadden gelekt voor commercieel gewin. Ook werd ASI beschuldigd van het laten doorsluizen van Britse hulpgelden aan militante groepen in Syrië, wat het consortium overigens ontkende.

De RICU werd in 2007 opgericht als onderdeel van de dienst Veiligheid en Contra-terrorisme van het ministerie van BiZa, en houdt zijn activiteiten het liefst buiten het zicht van het publiek. Eerder dit jaar wist de eenheid via de rechter met succes te voorkomen dat het onder een ‘wet openbaarheid bestuur’ moest onthullen hoe de ook kunstwereld in Groot Brittannië wordt beïnvloed.

Jonge moslimmannen belangrijkste doelgroep
Belangrijkste doelgroep van de onder tal van namen uitgevoerde propaganda programma’s zijn moslimmannen in de leeftijd van 15 tot 39 jaar – niet geheel toevallig het leeuwendeel van de miljoenen migranten die de afgelopen jaren tot Europa werden toegelaten, en die met afstand de meest kwetsbare groep voor radicalisering, criminaliteit, geweld en terreur vormen.

Diverse activisten in de moslimgemeenschap in Frankrijk waren onaangenaam verrast dat de RICU ook in dat land actief is, en waarschuwden dat het initiatief averechts kan werken en moslims juist nog verder van de Europese bevolking kan doen vervreemden.

‘Werkelijke oorzaken extremisme niet aangepakt’
Fateh Kimouche, redacteur van Al-Kanz, vroeg zich hardop af ‘of graffiti en rap muziek voldoende zijn als iemand radicaliseert. We moeten juist vragen stellen bij het buitenlandse beleid van Westerse landen, in plaats van dit soort initiatieven. Waarom stoppen we niet met het leveren van wapens aan Saudi Arabië?’

De Frans-Algerijnse activist Houria Bouteldja wees erop dat Franse overheid al tientallen jaren probeert om met propaganda een ‘gematigde’ versie van de islam te creëren en bij moslims een schuldgevoel en vermogen tot zelfkritiek op te wekken. ‘Het feit dat het nu een transnationaal programma wordt is zorgwekkend. De strijd tegen radicalisering is een pleister geworden op de werkelijke oorzaken van extremisme.’

Velen wijzen in dit verband terecht op de vele aansporingen tot haat en agressie tegen ‘ongelovigen’ in het islamitische ‘heilige boek’. Maar misschien dat het binnenvallen en/of (helpen) bombarderen door Westerse coalities van landen zoals Irak, Afghanistan, Pakistan, Libië, Syrië en Jemen ook iets met het fors gegroeide extremisme onder moslims te maken heeft?

Xander

(1) Middle East Eye via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/uncategori ... nederland/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48235
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het terrorisme

Bericht door Pilgrim »

ISIS-terroristen in Rusland jarenlang cel in

12 juli 2019

Afbeelding

MOSKOU – Een militaire rechtbank heeft zeven terroristen van Islamitische Staat (IS/ISIS) veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraffen wegens het beramen van aanslagen in Rusland. Ze probeerden onder meer in 2017 een hogesnelheidstrein van Moskou naar Sint-Petersburg zodanig te saboteren dat die op een andere trein zou knallen. Het bleef bij betrekkelijk lichte schade.

Na deze mislukte terreurdaad verlegden de IS-militanten, afkomstig uit Tadzjikistan en woonachtig in Sint-Petersburg, de aandacht naar de fabricage van bommen om die in de regio Moskou tot ontploffing te brengen. Voordat ze hun plannen ten uitvoer konden brengen, werden ze gepakt.

De rechter strafte de verdachten vrijdag zwaar, hoewel er geen doden of gewonden vielen door hun toedoen. De kopstukken kregen volgens persbureau Tass 21 jaar cel, de anderen verdwijnen voor ten minste vijftien jaar achter de tralies. Slechts één lid van de terreurgroep bekende schuld, een ander gaf slechts verboden wapenbezit toe. De overige vijf hielden vol onschuldig te zijn.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16310
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

De strijd tegen het moslim zondigen

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Het is niet de strijd tegen terrorisme, maar de strijd tegen de islamgedachte.
JACOBUS 1:14 - Niemand mag zeggen, als hij bekoord wordt: Ik word door Gods toedoen bekoord. God brengt niemand in verzoeking, zo min als Hijzelf door het kwade kan worden bekoord. Wordt iemand bekoord, dan is het altijd door het trekken en lokken van zijn eigen begeerte. Daarna, als de begeerte bevrucht is, baart zij de zonde; en de zonde, eenmaal volgroeid, baart de dood.
Het begint bij de gedachte aan de historische profeet Mohammed . . . Zo ontstaat het geweld bij de moslim die zijn geestelijk voedsel opslobbert uit de Koran-catering die bestaat uit haat en terrorisme tegen andersdenkenden.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16310
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De strijd tegen het terrorisme

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Om nog even terug te komen op Jacobus.

Wie bekend is met de Koran-inhoud, weet dat Allah het tegenovergestelde is aan de god van de joden en christenen: Allah doet wat hij wil. Daar is op zich niks mis mee. Het komt een god toe zijn eigen koers te bepalen. Maar een god die niet te vertrouwen is, noch liefdevol naar de mensen toe, zou door geen mens gezocht moeten worden.

Maar moslims zijn anders. Zij zijn zelf onbetrouwbare onberekenbare zelfingenomen mensen die in de ban van de achterlijkheid alleen maar uit zijn op achteruitgang in plaats van hun geest op te frissen en aan te passen aan de moderniteit van de wetenschap en vooruitgang.

Allah is een god die geen liefde tot de mens predikt. Mohammed bepaalde dat voor hem: haat zaaien en Allah neerzetten als de grote enge boeman waar 1,8 miljard dwaze moslims in de wereld genoegen mee moeten nemen. Allah laat dwalen wie hij wil, lezen we keer op keer in de Koran. Hij laat mohammedanen in grote angst verkeren door het uitzaaien in de Koran van onzekerheden omtrent zijn wezen als Arabische god. Mohammed was in staat smerig en sadistisch te oreren met zijn zelf verzonnen teksten omdat hij zich destijds met het bloedende zwaard een weg door de woestijn had gebaand naar de macht. De analfabeet, psychopaat en bloedvergieter Mohammed was slim en maakte daarbij gebruik van de digitale god van de joden en christenen. Omdat hij bij hen had waargenomen hoe eenvoudig zoiets kon werken om hele volksstammen daarmee onder de knoet te houden.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 41722
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De strijd tegen het terrorisme

Bericht door Mahalingam »

In Allahstan weten ze niet beter: de tot het meeste geweld bereide Mohammedanen winnen iedere theologische discussie. Men gelooft in het 'Godsgerecht'. Allah zou nooit toestaan dat de verkeerden winnen. Dus wie wint heeft Allah aan zijn kant.
Al 1400 jaar leven ze met een terreursysteem. Maar wij hier niet. Dus heeft terreur een positief gevolg voorde Islam? In ieder geval hoesten wij ieder jaar miljarden euro op voor de vele vormen van 'beveiliging'.
‘Moslimterrorisme is voor daders een complete mislukking’
Vandaag is het precies vier jaar geleden dat moslimterroristen toesloegen in Parijs, onder meer in concertzaal Bataclan. De daders schoten in het rond, bliezen zichzelf op en lieten letterlijk een bloedbad achter. Er vielen 130 doden. De afgelopen decennia werden wereldwijd gemiddeld elf mensen per dag gedood door moslimextremisten. ,,We zien een dramatische versnelling van het aantal aanslagen.’’

De slachtpartij in Bataclan was ongekend. Onschuldige burgers die op caféterrassen zaten of in de concertzaal stonden, werden letterlijk neergemaaid. Daarmee leken die aanslagen van 13 november 2015 een nieuw terreurtijdperk in te luiden. Maar het geweld van moslimextremisten was niet nieuw. In tegendeel, blijkt uit internationaal onderzoek door de Franse denktank Fondapol.

In de afgelopen veertig jaar pleegden moslimextremisten wereldwijd 33.769 aanslagen. Dat zijn er bijna 850 per jaar. En daarbij vielen 167.096 doden: dat zijn er meer dan elf per dag. De dodelijke cijfers staan in een lijvige inventarisatie die Fondapol maakte op basis van terreurdaden die worden bijgehouden door wetenschappers, in databanken en door media.

Globalisering

,,Uit de cijfers blijkt dat het geweld van moslimextremisten wereldwijd enorm is toegenomen’’, stelt directeur Dominique Reynié van Fondapol. ,,Vóór 2001 (de aanslagen op de Twin Towers, red.) was nog sprake van een kleine toename. Vanaf 2001 zag je de globalisering van terreur. En sinds 2013 is sprake van een dramatische versnelling van het aantal aanslagen, vooral door de activiteiten van Islamitische Staat (IS) en Boko Haram.’’

IS wordt door de onderzoekers gezien als de bloedigste terreurbeweging ooit. De organisatie zou in haar nog relatief korte bestaan al bijna 53.000 mensen hebben gedood. Het onderzoek toont aan dat West-Europa weliswaar vaak het doelwit is van terroristen, maar zeker niet de ‘favoriet’. In de jaren 80 bijvoorbeeld werd Libanon het zwaarst getroffen, met 133 aanslagen.

Resultaat daders nihil

De afgelopen veertig jaar had meer dan 89 procent van alle acties van moslimextremisten plaats in islamitische landen: moslims zijn het slachtoffer. Afghanistan werd het zwaarst getroffen, gevolgd door Irak en Somalië. Directeur Reynié stelt dat het resultaat van al die aanslagen voor de daders nihil is geweest. ,,In al die jaren is het moslimterrorisme een complete mislukking gebleken. Ze hebben geen structurele macht verworven, ze hebben geen economische vooruitgang geboekt, geen internationale invloed gekregen.’’

De daders van de aanslagen in Parijs, vandaag vier jaar geleden, zijn allemaal dood – op één na: Salah Abdeslam, die in Frankrijk in de gevangenis zit. Hij zal in 2021 terecht moeten staan, samen met dertien handlangers die bijvoorbeeld voor geld en wapens zorgden. Vorige maand hebben de vijf onderzoeksrechters in deze zaak hun dossier ingeleverd bij de Franse justitie. Alle informatie, aanwijzingen en ‘bewijzen’ die ze hebben verzameld, staan op één miljoen pagina’s, gebundeld in 460 dikke ordners en mappen.

Het proces gaat waarschijnlijk zes maanden duren. Er worden alleen al 350 advocaten verwacht: niet alleen voor de verdachten, maar ook voor slachtoffers, gewonden en nabestaanden. ,,De families komen dan misschien eindelijk de waarheid te weten over wat er precies is gebeurd’’, zegt advocate Samia Maktouf. ,,Vooral over de vraag wie er direct en indirect verantwoordelijk zijn voor deze aanslagen.’’ Want IS heeft de aanslagen in Parijs weliswaar opgeëist, maar nog altijd is niet precies duidelijk wie welke rol speelde bij de voorbereiding en uitvoering van deze terreur.
https://www.ad.nl/buitenland/moslimterr ... ~a98f7ad7/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16310
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De strijd tegen het terrorisme

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Het is voor mij - ondanks alle wetenschappelijke vooruitgang op het gebied van de hersenwerking - onbegrijpelijk dat de doodstraf nog altijd niet (opnieuw) is ingevoerd.

Maar misschien moet ik begrijpen dat de wereld juist behoefte heeft aan het leven in een theatrale wereld waar geoorloofd moorden door de goeden, afgewisseld wordt met het verwerpelijke moorden door de zogenaamde slechteriken, dat als noodzakelijk wordt beschouwd onder de gemeenschappelijke noemer het goede uit te voeren.

Wie de baas speelt en laat zien dat hij werkelijk de baas is over anderen, moet niet nalaten na de vele moorden bedreven onder de 'gerechtvaardigde' vlag van oorlogsgeweld, om ook de doodstraf uit te voeren op het individu dat schuldig is aan moord. Maar dan viert de hypocrisie van het door de eeuwen heen verworven christelijke denken de boventoon: vergevingsgezindheid.

Nederland heeft op papier een Ministerie van Defensie. De werkelijkheid is dat men zich in tijden van oorlogshandelingen niet juridisch schuldig maakt aan moord, maar wel aan doodslag - dood door schuld. Maar dat mag dan blijkbaar onbestraft blijven. Ik wil mijn buurman doden, maar schiet per ongeluk onbedoeld zijn vrouw en kinderen overhoop die het vervolgens niet na kunnen vertellen. DOODSLAG. Leg maar eens aan de rechter uit dat je op voet van oorlog leefde met je buren en dus onschuldig bent.

Nederland is in oorlog met Islam. Logisch. Geen probleem. Wij hebben immers een . . .

MINISTERIE VAN OORLOG

Laat de terroristische aanslagen nu maar komen in Nederland! icon_thumbup.gif
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48235
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het terrorisme

Bericht door Pilgrim »

Duitsland en het verbod van Hezbollah

Geplaatst op 11 mei 2020

Afbeelding

Duitsland verbood Hezbollah-activiteiten, zonder haar echter tot terreurorganisatie te verklaren.

Het lijkt erop dat Duitsland´s verbod van de activiteiten van Hezbollah binnen zijn grenzen en in Europa over het algemeen beperkt is. Duitsland had jarenlang geweigerd om de politieke tak van de Hezbollah tot een terroristische organisatie te verklaren vanwege zijn economische belangen tegenover Iran. Als teken van de verandering van opvatting verbood de Duitse regering alle activiteiten van de bewapende groepering op zijn grondgebied. Dit deed ze echter zonder de groep wettelijk als terroristische organisatie te definiëren, omdat zij geen officiële dependance in het land onderhoudt.

Interessant genoeg verklaarden andere Europese landen, zoals Groot-Brittannië in januari, de hele groep tot een terroristische organisatie. Onmiddellijk na de Duitse beslissing begon de politie een landelijke operatie, die gericht was op moskeeën en gemeentecentra die in verbinding staan met de Hezbollah.

Hezbollah een vertegenwoordiger van Iran
Hoewel de Hezbollah een Libanese organisatie is, werkt ze bijna uitsluitend voor de belangen van de Islamitische Republiek Iran. De top-commandanten van de terreurgroep brengen dit in hun toespraken luid en duidelijk tot uitdrukking. Hassan Nasrallah, de secretaris-generaal van de Hezbollah, gaf meermaals openlijk toe dat de organisatie hulp van Iran krijgt in de vorm van geld, wapens en militaire opleiding.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer, motiveerde de beslissing om de activiteiten van de Hezbollah in het land te verbieden ermee dat de groep voor terreuraanslagen verantwoordelijk zou zijn, waarbij wereldwijd honderden mensen om het leven kwamen, en omdat een van haar centrale doelen de vernietiging van de staat Israël zou zijn.

Afbeelding

Daarmee handelt de Libanese groep in krasse tegenstelling tot de nationale belangen van Duitsland, waartoe ook de betrokkenheid voor de veiligheid van Israël behoort. Volgens informatie van de Duitse geheime dienst wonen er op dit moment naar schatting 1000 leden van de Hezbollah in het land.

De nieuwe wet maakt het voor de Duitse autoriteiten mogelijk om eigendom van Hezbollah in beslag te nemen, demonstraties en bijeenkomsten van officiële leden te verhinderen. Zo zal de mars tegen Israël, die de Hezbollah sinds jaren organiseert, inclusief de verbreiding van haar schriftelijk materiaal en haar vlaggen, niet meer plaatsvinden.

Internationale reactie
Iran reageerde snel op de beslissing en dreigde ermee dat Duitsland “de consequenties voor het verbod van de activiteiten van de Hezbollah zou dragen”. Volgens informatie van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken is Duitsland “gebogen voor de Israëlische en Amerikaanse druk”. Verder voegde Iran er aan toe dat de beslissing “de realiteit in Voor-Azië zou ignoreren”.

Israël en de VS prezen de beslissing van Duitsland om de activiteiten van de Hezbollah te verbieden. De ministers van Buitenlandse Zaken van Saoedi-Arabië en Bahrein sloten zich daarbij aan en verklaarden dat de beslissing wezenlijk zou bijdragen aan de oorlog tegen de terreur. De VS zijn op dit moment bezig met een campagne om andere landen er van te overtuigen gelijksoortige beslissingen te nemen, in de hoop dat de activiteiten van de terreurgroep in alle EU-landen verboden worden. Het is duidelijk dat de Hezbollah in Europa langzaam maar zeker terrein verliest.

De Israëlische Mossad en de Duitse beslissing
De Israëlische Mossad volgt en observeert de activiteiten van de Hezbollah in Europa sinds vele jaren. In het bijzonder volgt ze de sjiitische netwerken, die nauw met de terreurorganisatie verbonden zijn. De personen die bij dit netwerk horen, zijn meestal sjiitische zakenmensen, die zichzelf ideologisch met de Hezbollah identificeren en haar bij het witwassen van geld ondersteunen.

Afbeelding

De Hezbollah heeft een serie overkoepelende organisaties, die als liefdadigheidsinstellingen gecamoufleerd zijn, evenals scholen die zij in Duitsland exploiteert. Het doel van deze organisaties is o.a. om Iran bij het bespioneren van Iraanse oppositieleiders, die in heel Europa wonen, en Israëli´s te ondersteunen.

Volgens informatie van de Israëlische nieuwszender Channel 12 is de Mossad sinds vele jaren de verschillende in Duitsland opererende netwerken van de Hezbollah op het spoor. De Israëlische geheime dienst leverde de Duitse autoriteiten bewijzen voor de activiteiten van de Hezbollah op Duits grondgebied.

Op dit moment zijn alle ogen gericht op de Franse president Emmanuel Macron. Zal hij zich aansluiten bij zijn Europese buurland om de terreurorganisatie voorgoed te verbieden?

Bron: www.israelheute.com

Door: Edy Cohen

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/11 ... hezbollah/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Plaats reactie