Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Ariel »

Explosieve toestanden in Brussels Noordstation

Reizigers die worden aangeklampt om geld, agressie, massaal druggebruik en een torenhoge afvalberg. Dat is in een notendop wat zich momenteel afspeelt in het Brusselse Noordstation, waar illegalen hun intrek namen na hun collectief vertrek uit het Maximiliaanpark.

“Indien er niet tijdig wordt opgetreden, gaan er zich drama’s voltrekken. Reizigers vrezen er voor hun fysieke veiligheid.” Dat zegt Brussels Vlaams Belang-parlementslid Dominiek Lootens die de situatie in de Noordwijk reeds geruime tijd op de voet volgt. De problemen met illegale transmigranten in en rond het Brusselse Noordstation zijn immers niet nieuw. “In september kondigde minister Jambon en staatssecretaris Francken nog een actieplan aan met negen maatregelen. Eén daarvan was het ontmantelen van het Maximiliaanpark. Twee maanden na datum kunnen we enkel vaststellen dat de maatregel dode letter is gebleven. Het enige waarvoor de transmigranten vluchten, is de kou”, aldus Lootens.

Het Vlaams Belang-parlementslid hekelt vooral de passieve houding van de federale regering. “De hete aardappel wordt permanent doorgeschoven om vooral zelf niets te moeten doen. De veiligheid in het Brusselse Noordstation is nochtans een exclusieve bevoegdheid van federaal minister Jambon. Het wordt hoog tijd dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt”, aldus Lootens.

De oplossing is volgens Lootens nochtans eenvoudig. “Wie illegaal is en bovendien weigert om een asielaanvraag in te dienen, tekent zelf zijn terugkeercontract. En wie niet terug kan worden gestuurd, moet in tussentijd worden opgesloten. Illegaliteit is tot nader order nog steeds een strafbaar feit. Indien we dit blauw-blauw laten, geven wij het signaal dat België een vrijhaven is voor wettelozen.” Lootens verwijst onder meer naar Italië waar een dergelijk ontradend beleid – met succes – wordt toegepast.


De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Ariel »

Afbeelding
Er is nog steeds geen oplossing gevonden voor de overlast van de illegale gelukszoekers. Ligt de oplossing misschien onder de onderste steen ?
De Lijn zoekt noodoplossing voor Noordstation: ‘Situatie echt niet meer oké

De Lijn beslist vrijdag over een eventuele noodoplossing voor de halte aan het Brusselse Noordstation. Volgens minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) voelen reizigers en personeelsleden zich daar niet meer veilig.

‘Deze situatie is echt niet meer oké’, zegt Astrid Hulhoven van De Lijn. ‘Vrijdag is er syndicaal overleg. Als we daar vaststellen dat er geen inspanningen zijn gedaan, kunnen we een noodoplossing invoeren. Reizigers zouden dan nog wel kunnen afstappen aan het station, maar moeten opstappen aan het Rogierplein.’

De Lijn wil al lang een busterminal bouwen buiten het Noordstation. Het budget - 2,1 miljoen euro - is al voorzien, maar het is wachten op de bouwvergunning van het Brussels Gewest. Als Brussel in afwachting niet snel iets doet aan de overlast rond het station, dan dreigt Weyts ermee om de bussen er niet meer te laten stoppen.

Op de ondergrondse verdieping van het Brusselse Noordstation zijn acht perrons waar bussen van De Lijn stoppen. Daar verblijven ook transmigranten, die door de koude wegtrekken uit het Maximiliaanpark en hun toevlucht zoeken in het station.

‘Het afval stapelt zich op, er liggen uitwerpselen, de voedselbedeling blokkeert de perrons, er duiken geïmproviseerde slaapplaatsen op en er zijn verschillende veiligheidsincidenten’, zei Vlaams minister Ben Weyts aan Het Laatste Nieuws.

De vervoersmaatschappij kijkt voor een oplossing naar de Spoorwegpolitie en de lokale politie, die bevoegd zijn voor respectievelijk de veiligheid in het gebouw en rond het gebouw.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Ariel »

De man riep " Allahu-Akbar ", maar gelukkig heeft de steekpartij NIETS met Islam te maken. De man had psychische problemen.
Agent gewond na mesaanval in Brussel, dader nog maar pas vrij na internering

Een Brusselse politieman is vanmorgen aangevallen door een man met een mes. Dat gebeurde om 5.30 uur aan het politiecommissariaat op de Kolenmarkt in het centrum. “De agent is gewond, maar niet in levensgevaar”, bevestigt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere aan onze redactie. Er wordt voorlopig niet uitgegaan van een terroristisch motief.

De agent kreeg een messteek in de hals, toen hij op wacht stond voor het commissariaat, vlak bij de Grote Markt. Een andere agent loste drie schoten, de dader kreeg een kogel in de borststreek. “Beide mannen werden naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeren niet in levensgevaar”, zegt Van de Keere.

Volgens onze informatie zou de dader Issam T. (33) zijn. Hij was nog maar pas vrij na een internering en was gekend voor diverse geweldpogingen. De man riep bij zijn aanval Allahu Akhbar, maar vicepremier en minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) liet al verstaan dat er voorlopig niet wordt uitgegaan van een terroristisch motief. “De dader zit niet in de OCAD-databanken en is ook niet bekend voor terrorisme bij de politie”, zei hij in De Ochtend op Radio 1.

Om 11 uur geeft het parket volgens Van de Keere meer duidelijkheid over het incident.

Minister Jambon reageerde eerder vandaag al ontzet op de mesaanval tegen de Brusselse politie. “De politie is alweer het slachtoffer van een laffe aanval”, zegt hij bij monde van zijn woordvoerder aan Belga.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Ariel »

Noordstation één maand later: nog meer transmigranten, een sterkere urinegeur, massa’s afval en geen politie te zien

Maak dat je hier weg komt, we zeggen het maar één keer”. Bijna een maand nadat vervoersmaatschappij De Lijn besliste om opnieuw bussen te laten stoppen in het Noordstation, is de toestand er alleen maar op achteruitgegaan. Zeker ’s avonds. De transmigranten zijn met nog meer, het is er nog vuiler en er hangt nog altijd een doordringende urinegeur. Maar vooral, het onveiligheidsgevoel is groter dan ooit.

Je moet niet ver zoeken om de stopplaats van De Lijn te vinden. Gewoon op de geur van urine afgaan. Dat was een maand geleden al zo, toen De Lijn besliste dat het welletjes was geweest en de bussen gedurende een week buiten het station liet stoppen. Dat is vandaag nog altijd zo.

De extra urinoirs die beloofd werden, zijn er nog altijd niet. En dus wordt er buiten tegen de muur geplast. Allesbehalve aangenaam voor wie er op de bus moet wachten.

“Al zijn dat, vooral ’s avonds dan, steeds minder mensen. Want reizigers kiezen er zelf voor om aan een andere halte te wachten. Schrik jij daarvan, als je dit hier allemaal ziet”, zegt buschauffeur Marc.

Binnen in het CCN-gebouw, op de min 1 waar de busstelplaatsen zijn, wemelt het van de transmigranten als we er dinsdagavond gaan kijken.

Na de vorige klachten van De Lijn en de beslissing om vanaf 23 november haar bussen niet langer te laten stoppen in het busstation onder het Noordstation maar aan de Vooruitgangstraat en het Rogierplein, is er nauwelijks iets veranderd. Behalve dat de bussen er weer stoppen.

In de grote hal lopen, liggen en voetballen meer dan honderd transmigranten. Een verdieping hoger nog eens zoveel.

De zitbanken voor reizigers liggen nog altijd vol etensresten. Een Afrikaanse man loopt met een vuilniszak rond om zo veel mogelijk afval op te halen. Maar achter zijn rug trapt een jongeman een beker koffie weg. De anderen hebben er duidelijk plezier in.

Wat verder maakt een groepje jongeren er een spelletje van om over de elektronische toegangspoortjes te kruipen. Ze nemen de roltrap naar boven en komen dan, zittend op hun poep, terug naar beneden. Duidelijk om de tijd te doden.

En de politie of de veiligheidsdienst van De Lijn, dan? Niet gezien.

Bij ons vorig bezoek konden we probleemloos foto’s maken. Dat kan nu niet meer. Onmiddellijk worden we omsingeld door jongemannen die zich agressief opstellen. “Maak dat je hier weg komt, we zeggen het maar een keer”, klinkt het. Zelfs wanneer ik zeg dat ik geen slechte bedoelingen heb, toont een twintiger zijn vuisten. Klaar om te slaan. De Afrikaanse man die vuilnis opruimt, komt tussen en stuurt de mannen weg. Ook hij vraagt mij om te vertrekken.

“U moet begrijpen, we voelen ons hier een beetje als opgejaagd wild. We worden liever met rust gelaten”, zegt hij.

Toch kan ik het niet laten om bij het weglopen een jongeman te vragen of hij dat normaal vindt dat hij zomaar staat te plassen tegen de muur van de busstopplaats. Hij zegt niets maar steekt zijn middelvinger op.

“Ik zou dat niet durven zeggen”, zegt de enige vrouw die we daar op de bus zien wachten. “Het is erg hé. Ze hebben van alles beloofd. Er zouden meer controles komen, maar ik neem hier elke dag de bus en ik kan me zelfs niet herinneren wanneer ik hier een politieman heb gezien.”

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) zei vorige week nog in een interview dat “de chantage, de dreiging” gewerkt heeft nadat De Lijn had beslist om hier geen bussen meer te laten stoppen.

“De maatregelen worden nu stap voor stap uitgerold,” aldus Weyts. “Sommige zaken vragen wat tijd, soms vraagt een maatregel ook een openbare aanbesteding.”

Over de toestand vandaag, verwijst hij ons door naar De Lijn.

“Wij weten dat er inderdaad nog heel wat werk aan de winkel is en volgen alles ook van dichtbij op”, zegt Sonja Loos, woordvoerder van De Lijn aan Nieuwsblad.be. “Er is permanent overleg met de verschillende partijen met wie er afspraken zijn gemaakt over de properheid en veiligheid van het busstation. Er zijn extra vuilnisbakken besteld en er komen urinoirs. Er wordt nu ook ’s morgens vroeg gepoetst zodat de pendelaars die ’s ochtends de bus nemen zo weinig mogelijk hinder ondervinden.”

Meer politiepatrouilles?

Maar het onveiligheidsgevoel bij chauffeurs en passagiers, de grote reden waarom De Lijn tijdelijk niet meer in het Noordstation stopte, dat is duidelijk niet weg. “Ik vrees dat het hier vroeg of laat helemaal uit de hand loopt. Als het nog wat kouder wordt, komen ze wellicht met nog meer naar hier. Dit is een straffe uitspraak, dat besef ik, maar hier gaan slachtoffers vallen als het zo verder gaat”, zegt een vrouwelijke buschauffeur ons.

De Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt (DéFI) blijft herhalen dat wat er nu gebeurt, allemaal de schuld is van het falende migratiebeleid van N-VA en zegt dat er geen probleem is van ordehandhaving. Maar de politie, klinkt het, patrouilleert dagelijks in de buurt.

Ook burgemeester Close zegt dat hij opdracht heeft gegeven voor meer politiecontroles in de buurt en dat gebeurt volgens hem ook.

In het station is de spoorwegpolitie van de federale politie bevoegd. Zij doen wat ze kunnen, klinkt het, maar zijn onderbemand.

Opvallend is wel dat er in het stationsgedeelte, waar NMBS verantwoordelijk is, namelijk de lokettenzaal en de toegang tot de perrons, geen problemen zijn. Daar zorgt onder meer de eigen veiligheidsdienst Securail voor.

De Lijn en minister Weyts plannen nog altijd een verhuis uit het Noordstation als definitieve oplossing. Er is een budget van 2,1 miljoen euro uitgetrokken voor een aparte busterminal. Het enige wat ontbreekt is een bouwvergunning van het Brussels Gewest.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22557
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door King George »

Nog iemand te vinden die zich wijs wil laten maken dat we hen nodig hebben?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Hans v d Mortel sr »

De oplossing?

Concentratiekampen voor transmigranten die last hebben van een voorkeur tot urine overlast.

Zet zoveel transmigranten bij elkaar dat zij tegen elkaar aan pissen van vreugde. Een positieve gedachte die begrip toont voor de node van de (islamitische) medemens die gemist kan worden als verdwaalde urine.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 44574
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Mahalingam »

". Er is een budget van 2,1 miljoen euro uitgetrokken voor een aparte busterminal."

Dus omdat de bushalte niet meer bruikbaar is door een invasie van migranten bouwen ze elders een nieuwe bushalte?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:". Er is een budget van 2,1 miljoen euro uitgetrokken voor een aparte busterminal."

Dus omdat de bushalte niet meer bruikbaar is door een invasie van migranten bouwen ze elders een nieuwe bushalte?
Soms denk ik dat er nog maar weinig geestelijk gezonde mensen in Europa wonen. :unhappy:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44574
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Mahalingam »

Sint-Genesius-Rode:

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Ariel »

[icon_lol.gif] Stap uit de fiets..

Vind je het erg als ik even lach ?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
mercator
Berichten: 19484
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door mercator »

Ariel schreef:[icon_lol.gif] Stap uit de fiets..

Vind je het erg als ik even lach ?
Dat gaat zo hier in België. Tijdens de recente ruzies in het Belgische parlement werd een Franstalige politieker geïnterviewd die daar al vele jaren blijkt te zitten maar waar niemand ooit van gehoord had. De journaliste stelde hem voor de vragen te stellen in het Nederlands maar hij mocht in het Frans antwoorden. Ah neen, dat ging ook niet want meneer kon niet alleen de belangrijkste landstaal niet spreken maar hij kon er ook geen woord van verstaan. Dat betekent dus dat die al die jaren op zijn stoel heeft gezeten en niks begrepen heeft van wat de Vlaamse ministers en parlementsleden allemaal hebben zitten vertellen. Op die manier is het logisch dat België een failed state is en Brussel een naar pis stinkend hellegat.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
mercator
Berichten: 19484
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door mercator »

Mahalingam schreef:".Dus omdat de bushalte niet meer bruikbaar is door een invasie van migranten bouwen ze elders een nieuwe bushalte?
Dat is idd de logica hier. Tevoren werden al heel wat snelwegparkings gesloten omdat ze geïnfesteerd waren met illegalen.
De illegalen bepalen dus waar de legalen mogen rijden, werken, opstappen en die laatsten moeten zich daar dan maar naar schikken.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Ariel »

Afbeelding

En wat zegt Brigitte Macron over Molenbeek ?

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Ariel »

Brusselse brandweer is geweld beu: “Geen enkele controle meer mogelijk in sommige wijken”

Vakbondsman Eric Labourdette (VSOA) is het geweld tegen de brandweer in Brussel meer dan beu na een woelige nieuwjaarsnacht. Volgens hem konden pompiers enkele branden in de wijk Zwarte Vijvers in Sint-Jans-Molenbeek niet blussen omdat er geen politie aanwezig was om hen te beschermen tegen de omstaanders.

“De brandweerlui van Brussel en van andere grote steden zijn het beu om aangevallen te worden tijdens de dienst”, aldus Labourdette. De vakbondsman klaagt aan dat de politie onderbemand is en dat bepaalde wijken in handen zijn van relschoppers. Hij uitte zijn woede op Facebook. Zijn integrale boodschap:
 • “Zoals elk jaar was oudejaarsavond nogal zwaar voor de brandweerlui van de hoofdstad. Nadat de klok twaalf uur had geslagen, werd de brandweer opgeroepen voor brandende vuilnisbakken in de wijk Zwarte Vijvers. Ter plaatse in de Piersstraat zagen ze een aantal jongeren. Er was heel wat rook door op straat aangestoken voetzoekers, wat nochtans verboden was. Verscheidene vuilbakken stonden her en der in brand en ook een kerstboom. Er waren enorm veel jongeren op straat, maar de politie was nergens te bespeuren.

  “Omdat hun veiligheid niet gegarandeerd was, besloten de brandweerlieden om niet te stoppen. Toen ze weer wegreden langs de Steenweg op Gent werd hun brandweerwagen bekogeld met allerlei projectielen. Verderop was er wel politie maar die zei dat ze op dat moment niet de nodige middelen had om de brandweerlui te beschermen.

  “De brandweermannen keerden terug naar hun post en informeerden de dispatching over de gevaarlijke toestand ter plaatse. Aan de Leopold II-laan kruisten ze een andere brandweerwagen die op weg was naar de Piersstraat en met wie ze tevergeefs radiocontact zochten. Even later hoorden ze dat de brandweerwagen bekogeld was met stenen en schade had opgelopen. Ramen en spiegels sneuvelden en er was ook schade aan de carrosserie.

  “Later werd de brandweer opnieuw opgeroepen om de verschillende brandhaarden te gaan blussen. Ter plaatste stelden ze ditmaal vast dat de wijk er compleet verlaten bijlag. Een apotheek was geplunderd, bushokjes, straatmeubilair en -verlichting moesten eraan geloven.

  “Nog maar eens een oudejaarsnacht dus waarop een groep relschoppers, die in sommige wijken oppermachtig zijn, de Brusselse brandweer viseerden.

  “Weg met de politieke correctheid die bepaalde overheden opleggen! Hoog tijd om te beseffen dat elke controle in sommige wijken totaal onmogelijk is geworden. De Brusselse politie, uitgeput door tientallen demonstraties van alle slag, is onderbezet. De bestraffing van dergelijke daden is onvoldoende. De vandalen en het crapuul moeten worden geïdentificeerd en streng worden gestraft.

  “Brandweerlieden in Brussel en andere grote steden zijn het beu om tijdens hun werk aangevallen te worden. Bij alle soorten gelegenheden krijgen ze kasseien naar het hoofd. Een voetbalwedstrijd die duizenden kilometers verder wordt afgefloten: de brandweer wordt met stenen bekogeld! Een rapper die oproept tot een samenscholing in het centrum van Brussel: de brandweer wordt met stenen bekogeld! Oudejaarsavond: de brandweer wordt met stenen bekogeld!!

  “Het is bijna een spel geworden en, helaas, dagelijkse kost voor de brandweer van de hoofdstad van Europa.

  “Wanneer komen die gepantserde wagens voor onze brandweerlieden eraan??

  “Erg zwaar, oudejaarsavond.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22557
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door King George »

“90 procent van de moslimjongeren in Molenbeek en Schaarbeek noemt ISIS-terroristen helden”

12/04/2016 om 15:47 door Geert Neyt

Afbeelding
Jongeren in Molenbeek kijken toe bij een anti-terreuractie van de politie FOTO: EPA

Volgens de kabinetschef van de Brusselse minister-president worden terroristen van ISIS door de grote meerderheid van de 17-, 18-jarige moslimstudenten in Brussel als helden beschouwd. Dat meldt The New York Times.

“Onze steden worden geconfronteerd met een enorm probleem, misschien wel het grootste sinds de Tweede Wereldoorlog”, wordt Yves Goldstein geciteerd in de gezaghebbende Amerikaanse krant The New York Times. Goldstein is kabinetschef van Rudi Vervoort (PS), de minister-president van de Brusselse hoofdstedelijke regering. “Hoe komt het dat mensen die hier in Brussel of in Parijs geboren zijn, anderen die geweld gebruiken en terreur zaaien helden noemen? Dat is de echte vraag die we ons moeten stellen”.

“Vrienden van de kabinetschef die lesgeven in het middelbaar onderwijs in Molenbeek en Schaarbeek vertelden hem dat 90 procent van hun zeventien-, achttienjarige moslimleerlingen hen ophemelen als helden”, schrijft The New York Times.

Goldstein (38), die in Schaarbeek opgroeide als kind van joodse ouders die op de vlucht waren geslagen voor het naziregime, nuanceert die uitspraak tegenover ons. “Ik heb kort na de aanslag in Brussel gezegd op een forum van het Marshall Fonds in Brussel dat ik een vriend heb die leraar is in een Brusselse school en dat die de dag na de aanslag bij een behoorlijk deel van zijn leerlingen geen afkeuring hoorde over de aanslagen”.

“The New York Times heeft die uitspraak geëxtrapoleerd alsof ik het over alle scholen in het Brusselse heb. De krant heeft overigens nooit contact met mezelf opgenomen”.

Met de ogen dicht

“Dat neemt niet weg”, aldus Goldstein “dat ik vind dat er inderdaad een groot probleem is met dat deel van de moslimjongeren die sympathie heeft voor de terroristen. We moeten ons niet blind staren op die enkele tientallen geradicaliseerde jongeren die in staat zouden kunnen zijn om een aanslag te plegen maar focussen op de te grote groep jonge moslims die hun daden niet afkeuren”.

Volgens Goldstein is de integratie in België mislukt. “De mix van verschillende culturen in Molenbeek en Schaarbeek heeft gefaald”.

Het probleem is niet de islam, zegt hij, maar de nalatigheid van bestuurders zoals hijzelf die hebben toegelaten dat in zichzelf gekeerde etnische ghetto’s onbelemmerd konden groeien en waar woede, misdaad en radicalisme onder jongeren vrij spel kreeg.

“We hebben buurten waar jonge moslims alleen gelijkgezinden zien, naar school gaan met dezelfde mensen, nooit in contact komen met andere culturen. Welke band hebben zij met de rest van de maatschappij, met echte diversiteit? Die ghetto’s moeten we vanuit de overheid aanpakken”.

“Natuurlijk is er armoede en werkloosheid”, zegt hij. “Maar wij geven die jonge mensen geen sleutels om anders te denken, om uit het kleine wereldje te raken waar ze in vastzitten. Ik ben ervan overtuigd dat de opvoeding daar een grote rol in moet spelen: niet alleen in het onderwijs maar ook in de opvoeding van hun ouders”.https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160412_02232760
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Ariel »

Vijftig jongeren teisteren prostitutiekwartier

Tientallen jongeren hebben in het prostitutiekwartier van Sint-Joost-ten-Node ramen van zeven vitrines ingeslagen. Volgens een anonieme getuige kwam een vijftigtal jonge mannen met zwarte kleren, sjaals en mutsen naar de Linnéstraat om de prostituees bang te maken. “Een jonge kerel pakte een tijdelijk verkeersbord en sloeg daarmee op één van de vitrines. Anderen deden hetzelfde bij andere ramen of staken vuilnis in brand.” Toen een politiepatrouille langsreed, stoof de groep volgens de getuige weg. “De vrouwen zijn allemaal een café ingevlucht en hebben de rolluiken dichtgedaan. De vandalen kwamen terug en gingen verder. Ze duwden ook een geparkeerde auto om.” Om 1 uur kwam de oproerpolitie tussen. De lokale politie spreekt desondanks van een relatief rustige nacht.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Ariel »

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22557
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door King George »

West-Europa wordt één groot Molenbeek

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Ariel »

Oorlogsfotograaf trekt weg uit Molenbeek: “Het is een etnisch-religieuze enclave geworden”

Teun Voeten, oorlogsfotograaf en antropoloog, wil niet langer in Molenbeek wonen. “Het is een etnisch-religieuze enclave geworden van een zeer gesloten, bekrompen gemeenschap”, klinkt het.

Teun Voeten is al meer dan een kwarteeuw oorlogsfotograaf en werd bekend door zijn fotoreportages over daklozen in New York, het extreme geweld van Mexicaanse drugkartels en de oorlogen in onder andere Rwanda, Bosnië, Irak en Afghanistan. De oorlogsfotograaf is onlangs verhuisd omdat hij niet langer in Molenbeek wilde wonen.

Voeten vindt dat Molenbeek “niet meer te redden valt” omdat “de gemeente steeds islamitischer wordt en daardoor steeds intoleranter”. “Tot 2005 was ik nog gematigd positief over Molenbeek. Ik zag de problemen, maar dacht dat sommige buurten in laag-Molenbeek er wel bovenop zouden komen, zoals in New York een buurt ook kan omslaan. Maar hier is er boven de sociaal-economische problematiek nog een politiek-religieuze dimensie bij gekomen”, zegt Voeten.

‘”De Marokkanen van Molenbeek hebben een sterk parochiale cultuur. Laag-Molenbeek is een etnische enclave van een zeer gesloten gemeenschap. Daarop heeft zich een toenemend islamisme gevestigd, een onderstroom die steeds belangrijker wordt. Vrouwen krijgen de raad een hoofddoek te dragen, en als ze dat niet doen worden ze geïntimideerd”, bekritiseert de fotograaf.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
mercator
Berichten: 19484
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door mercator »

Ariel schreef:Teun Voeten, oorlogsfotograaf en antropoloog, wil niet langer in Molenbeek wonen. “Het is een etnisch-religieuze enclave geworden van een zeer gesloten, bekrompen gemeenschap”, klinkt het.
Dat is een bericht van enkele jaren geleden, dus nog van voor de terroristische aanslagen in Brussel en Parijs. Het wordt steeds erger dus. Maar de leugenpers heeft een nieuwe aha-erlebnis gevonden, een zwangere kopvod die op een youtube filmpje het "zinloze geweld " veroordeelt. Waarom ? Omdat het "extreem-rechts in de hand werkt" natuurlijk. Niet omwille van het geweld zelf dus.
Hoe dan ook, deze middag moet ik in Molenbeek zijn, ik kijk daar huizenhoog tegen op . Normaal zet ik geen voet meer in heel het Brusselse getto maar ik kan er niet tussenuit wegens werk.
Ik kan mss wat bloemetjes en speelgoedbeertjes gaan leggen op een plein daar, dan wordt ik hemelhoog geprezen door de linkse Goedmens.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Ariel »

mercator schreef: Hoe dan ook, deze middag moet ik in Molenbeek zijn, ik kijk daar huizenhoog tegen op . Normaal zet ik geen voet meer in heel het Brusselse getto maar ik kan er niet tussenuit wegens werk.
.
Kijk je uit. Het is oorlogsgebied daar.
Vrachtwagenchauffeur in elkaar geslagen door groep jongeren in Molenbeek

Een vrachtwagenchauffeur is afgelopen zaterdag in Sint-Jans-Molenbeek in elkaar geslagen door een groep van een twintigtal jongeren. Dat meldt het Brusselse parket woensdag. Eén verdachte kon worden opgepakt, maar het motief voor de aanval is nog onduidelijk.

De chauffeur reed zaterdagavond omstreeks 22.20 uur over de Joseph Baecklaan toen op het kruispunt met de Ninoofsesteenweg plots een voetganger opdook op het zebrapad. Hoewel het verkeerslicht voor de vrachtwagen op groen stond, bleef de voetganger op het midden van het zebrapad staan. De chauffeur remde dan ook bruusk om de voetganger niet aan te rijden.

De voetganger stapte daarop meteen naar de stuurcabine, trok de deur open en begon de vrachtwagenchauffeur uit te schelden. De man greep de chauffeur ook vast en trok hem de stuurcabine uit, waarna hij op hem begon in te slaan. Daarbij kreeg hij de hulp van een twintigtal andere jongeren.

Het slachtoffer kon zich uit de groep bevrijden en rende weg. Hij werd daarbij achtervolgd door de jongeren, tot er een politiepatrouille opdook en de jongeren uiteenstoven. Het slachtoffer kon de hoofdverdachte nog aanduiden en de politie kon die jongeman na een korte achtervolging inrekenen. Hij werd ter beschikking gesteld van het parket.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
mercator
Berichten: 19484
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door mercator »

Ariel schreef:Kijk je uit. Het is oorlogsgebied daar.
Normaal heb ik geen moslim klanten. Ik vermoed dat ik bij linkse types verwacht worden, naïevelingen die leven van een of ander overheidspostje en het o zo verrijkend vinden om in een "diverse" omgeving te vertoeven. Die levensstijl wordt volop gepropageerd in media en onderwijs. Je kent dat wel, ik ga altijd kopen in de Turkse winkel, véél goedkoper en véél beter en vriendelijk dat die Turkse meneer is ! Ja ik woon hier graag, hier voel je de hele wereld met al zijn culturen om je heen, dat hoort zo in de hoofdstad van Europa ! 500 meter verder slapen de negers in kartonnen dozen en zeiken ze tegen de autobussen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Ariel »

mercator schreef:. Je kent dat wel, ik ga altijd kopen in de Turkse winkel, véél goedkoper en véél beter en vriendelijk dat die Turkse meneer is !


Ja, ik ken dat. Zo'n buurvrouw heb ik ook. Vlees gekocht bij de halal slager is veel en veel beter dan bij de gewone slager. En veel goedkoper. Ik ga tegenwoordig niet meer met haar in discussie, want ze zegt vaak tegen me..."daar wil ik het niet over hebben". Nou ja, dan maar alleen goede middag en goede morgen...Ook goed.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22557
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door King George »

Toch zijn zulke zelfbenoemde deugmensen gewoon niet goed wijs.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
mercator
Berichten: 19484
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door mercator »

Ariel schreef:Ja, ik ken dat. Zo'n buurvrouw heb ik ook. Vlees gekocht bij de halal slager is veel en veel beter dan bij de gewone slager. En veel goedkoper.
Dat klopt nog ook. Ik zag een kilo paprika voor 99 cent in de negerwinkel daar. Hoe dat kan met alle taksen en heffingen waar de handelaars aan moeten voldoen is me een raadsel.
Ik ben wel veilig terug. Mijn gereedschap had ik uit de gewone koffer gedaan en in een plastiek zak van Kruidvat gestopt dat leek me wel zo verstandig. Idd was ik zowat de enige blanke op straat . Magere negers en dikke Marokkanen, volop kopvodden en vele bruine kindertjes. Overal was het trottoir versperd door stapels rottend afval, bepiste matrassen, bouwafval...het was de bedoeling daar over heen te stappen. Verkeersregels gelden daar niet, elke bestuurder zet zijn ouwe Renault daar waar het hem bevalt en een praatje met de stamgenoot doe je gewoon midden op straat, allebei te lui om uit de auto te komen.
Politie helemaal afwezig. Wel regelmatig sirenes van brandweerwagens.
Zo moet het paradijs van de groenrode linksmens eruit zien.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Plaats reactie