Zelfverdediging bij inbraak of overval.

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Mahalingam
Berichten: 38244
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Zelfverdediging bij inbraak of overval.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Okt 08, 2018 1:33 pm

Een nep? pistool en een heel groot echt mes.
Afbeelding
Medewerker Arnhemse snackbar verjaagt gewapende overvaller met groot mes
De beelden tonen hoe de dader met een capuchon op en gezichtsbedekking bij de snackbar naar binnenloopt. Even later bedreigt die een medewerker van Cafetaria Onder de Linde met een pistool. Of het wapen echt is, is onduidelijk.

Na een korte woordenwisseling pakt de bedreigde medewerker een groot mes en jaagt hij de overvaller de zaak uit. Die gaat er vervolgens snel vandoor en vlucht via het Noordpad.

Video: https://www.gelderlander.nl/arnhem/medewerker-arnhemse-snackbar-verjaagt-gewapende-overvaller-met-groot-mes~ac68c26a/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70855
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Zelfverdediging bij inbraak of overval.

Berichtdoor Ariel » Ma Okt 22, 2018 5:33 pm

Oeps!!!!! :smile7:

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18406
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Zelfverdediging bij inbraak of overval.

Berichtdoor King George » Do Nov 01, 2018 11:28 am

Groepsgewijs een hoog bejaarde tachtiger in zijn woning overvallen is natuurlijk een makkelijker klusje. Ware het niet dat ze niet tegen de bewoner, maar tegen een 34-jarige kickbokster opbotsten. Want de laatste kon terugtrappen. En deed dat ook. Karma is a bitch.  POGING WONINGOVERVAL SPAARWATERSTRAAT, POLITIE ZOEKT GETUIGEN

  28 OKTOBER 2018

  Een 34-jarige vrouw, die op dat moment in de woning in de Spaarwaterstraat was, hoorde omstreeks 22.30 uur geklop op de achterdeur. Toen zij nietsvermoedend open deed stonden er drie mannen voor de deur. Twee van hen droegen op dat moment bivakmutsen. Een van de mannen had geen gezichtsbedekking en keek naar beneden. De vrouw werd vastgepakt en onder bedreiging van een wapen probeerde de mannen haar naar binnen te duwen. Het slachtoffer sloeg en trapte om zich heen waardoor het drietal op de vlucht sloeg. Vermoedelijk in de richting van de Theresiastraat.

  Signalementen
  Het gaat om drie mannen waarvan twee een bivakmuts droegen. De man zonder bivakmuts was donker getint en had volgens het slachtoffer kroeshaar.

  Oproep getuigen
  De politie komt graag in contact met mensen die omstreeks 22.30 uur iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Spaarwaterstraat of de Theresiastraat wat mogelijk met deze poging woningoverval te maken heeft. Heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.


https://bezuidenhout.nl/blog/2018/10/28/poging-woningoverval-spaarwaterstraat-politie-zoekt-getuigen/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 38244
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Zelfverdediging bij inbraak of overval.

Berichtdoor Mahalingam » Wo Nov 21, 2018 10:51 pm

Opeens een snelle actie. De snackbarmedewerker schrikt er zelf van en maakt dat die weg komt. Zie de video.
Snackbarmedewerker gooit wapen naar overvallers Oost
In een snackbar aan het Galileiplantsoen in Oost heeft zaterdagavond rond 21:00 uur een overval plaatsgevonden.

Twee mannen kwamen de snackbar binnen en bedreigden een medewerker die achter de toonbank aan het werk was met een vuurwapen. Eén mederwerker was op dat moment naar achteren om op te ruimen.

Toen de overvallers de meegebrachte tas vulden met geld, lette een van hen even niet op. De medewerker boog daarop naar voren, greep het wapen en gooide het richting de overvallers. De overvallers schrokken daarvan en renden de zaak uit, elk een andere kant op.
https://www.parool.nl/amsterdam/snackbarmedewerker-gooit-wapen-naar-overvallers-oost~a4608019/

Onduidelijk is het of het pistool nep was of niet.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39689
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Zelfverdediging bij inbraak of overval.

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 05, 2019 6:44 pm

21-jarige breekt neus van Afghaan: “Iedereen heeft het recht om zichzelf te verdedigen”

Geplaatst op 5 januari 2019

Afbeelding

Aangifte tegen 20-jarige Afghaan wegens seksuele intimidatie en tegen 21-jarige vrouw wegens het toebrengen van lichamelijk letsel.

Een 20-jarige Afghaan zou met Oud & Nieuw meerdere vrouwen betast hebben aan hun achterste. Toen een 21-jarige zijn slachtoffer werd, draaide die zich als in een reflex om en raakte daarbij de neus van de Afghaan. De jonge man begon onmiddellijk hevig te bloeden. Diagnose: breuk van het neusbeentje. Zo zou het incident, dat op internet voor verontwaardiging zorgt, volgens de politie met Oud & Nieuw op het Raadhuisplein zijn verlopen.

Tegen 01.30 uur hadden andere bezoekers de politie naar het Raadhuisplein geroepen. Nog ter plekke zeiden meerdere ooggetuigen dat de man vermoedelijk ook andere vrouwen betast had. Daarop werd aangifte gedaan tegen de 20-jarige Afghaan. Maar hij is niet de enige, want ook tegen de 21-jarige vrouw werd aangifte gedaan wegens het toebrengen van lichamelijk letsel.

De 21-jarige vrouw, die afkomstig is uit Zwitserland en Oud & Nieuw in Wenen vierde, werd direct na de daad verhoord en is inmiddels weer terug in Zwitserland. Het feit dat er aangifte tegen haar werd gedaan, hoewel ze handelde in zelfverdediging, zorgde al voor veel verontwaardigde commentaren op de sociale netwerken.

Ook Maria Rösslhumer, directrice van de Autonome Vrouwenhuizen Oostenrijk, ziet in de aangifte een verkeerd signaal voor vrouwen: “In principe heeft iedereen het recht om zichzelf te verdedigen en vrouwen zouden door zulke gevallen niet ontmoedigd moeten worden.” De wet, die optreedt tegen seksuele overvallen in het openbaar, is pas sinds september 2017 in werking.

Politie moet aangifte doen
Dat er überhaupt aangifte werd gedaan, heeft simpelweg wettelijke redenen: bij een officieel delict, een delict dat het openbaar ministerie moet vervolgen) moet de politie aangifte doen. “Dat zou ook zo zijn wanneer de politieagenten het incident zien en herkennen dat het zelfverdediging was. Het is niet aan de politie om te beslissen of er aangifte wordt gedaan. Hoe het verdergaat, moet de rechtbank beslissen”, zei de woordvoerder van de politie van Wenen, Harald Sörös. Maria Rösslhumer hoopt op een faire beslissing van de rechter.

Bron: https://kurier.at

Door: Birgit Seiser

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/05 ... erdedigen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38244
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Zelfverdediging bij inbraak of overval.

Berichtdoor Mahalingam » Do Feb 21, 2019 9:49 pm

Een overvaller komt met een pistool de avondwinkel van Beek binnen. De eigenaren vragen zich niet af of het een oveval is, ze gaan onmiddelijk over tot actie.
Video:
https://www.telegraaf.nl/video/3188775/overvaller-kiest-de-verkeerde-winkel
De politie heeft een 46-jarige man en een 39-jarige vrouw uit Geleen opgepakt nadat het duo had geprobeerd om een avondwinkel in Beek te overvallen.

Rond middernacht stapte de man bij de winkel aan de Elsstraat naar binnen.

Wapen
Hij richtte een wapen op de medewerker. "Toen ben ik beginnen te schreeuwen en heb ik spullen naar hem gegooid", zegt winkelier Haroen Jalili. Met succes, de overvaller koos eieren voor zijn en sloeg op de vlucht sloeg. De politie kon hem op de Prins Mauritslaan in de boeien slaan.

Gestolen kentekenplaten
De vrouwelijke handlanger van de man werd liep vervolgens tegen de lamp omdat ze met gestolen kentekenplaten rondreed. De Geleense is ook opgepakt. De politie onderzoekt de zaak verder.
https://www.1limburg.nl/geleense-man-en-vrouw-opgepakt-na-nachtelijke-overval
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39689
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Zelfverdediging bij inbraak of overval.

Berichtdoor Pilgrim » Ma Mar 11, 2019 12:45 am

Zelfverdediging

Afbeelding

Wapens brengen geen slachtoffers terug. Maar ze helpen om er zelf niet eentje te worden. Zelfverdediging is een fundamenteel recht.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38244
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Zelfverdediging bij inbraak of overval.

Berichtdoor Mahalingam » Di Jul 16, 2019 10:53 pm

Bouwvakkers nemen overvallers juwelier te grazen: ’Helden!’
Het is een uur of elf als in het centrum van Amersfoort een zwarte motor stopt voor juwelier Leith Jewels. Met een enorme voorhamer probeert een van hen vervolgens de winkelruit aan gruzelementen te slaan. De poging mislukt.

Daarna gaat het snel. De eigenaar van de juwelier en zijn zoon stormen naar buiten. Ook andere omstanders komen in het geweer. Waar de ene overvaller richting de vluchtmotor snelt, wordt de grootste van de twee tegen een bus geramd.

De 46-jarige Marcel uit het Gelderse Heelsum is een pandje verder met twee maten bezig aan een verbouwing. ,,We zagen die motor hier voor de deur draaien”, vertelt Marcel rustig. ,,Een van die jongens kijkt Ronnie (Marcels collega) aan en die had gezichtsbeschermende kleding aan. Oh zegt Ronnie, das een overvaller.”

’Help, help, help!

Ze zien hoe een van de overvallers een hamer onder zijn shirt vandaan trekt. Al snel horen de drie bouwvakkers doffe klappen. ,,In een keer horen we een vrouw schreeuwen: ‘help, help, help!’. Ik kijk naar buiten en zie een paar mannen een overvaller tegen de bus duwen. In mijn beleving waren dat mensen van de juwelier, de eigenaar met zijn zoon en nog een paar andere mensen...”

Waar de andere overvaller al door omstanders van zijn motor wordt getrokken, weet de grootste zich aan zijn belagers te ontworstelen. ,,Hij was groot. Wel bijna twee meter lang en vrij breed. Ze hadden hem met drie of vier man vast, maar hij wist te ontglippen. Ik had die vijf bij zeven in de hand”, wijst Marcel naar een balk in de hoek.

’Bam, daar lag ie’

,,Hij komt aanlopen en ik sla vol op zijn scheenbenen en bam daar lag ie. Maar hij stond ook gelijk weer op. Dus we pakten hem gelijk met vijf, zes man en we hebben op de grond gedouwd. Ronnie pakte gelijk z’n arm. Hij was wel heel erg sterk. Hij probeerde nog los te komen. Maar we hadden hem om z’n nek. Ik hield de balk op zijn rug en op een gegeven moment was het klaar. Binnen een minuut kwam de politie, maar voor mijn gevoel duurde dat erg lang.” De politie kon de mannen van 18 en 22 vervolgens eenvoudig inrekenen.

Zeker weet Marcel het niet, maar hij meent dat de juwelier klappen met de hamer kreeg. Een overvaller brak tijdens het tumult vermoedelijk zijn arm. De politie wil niet in details treden, maar bevestigt wel dat er inderdaad gewonden zijn gevallen: ,,Een omstander is naar het ziekenhuis gebracht. Ook een andere omstander en de verdachten zelf hebben wat letsel opgelopen."

Marcel en zijn kompanen legden een getuigenverklaring af op het politiebureau. Nu realiseert hij zich dat ze iets heel heftigs hebben meegemaakt. De buren waren er snel bij om hen te bedanken. ,,Ze schudden onze handen en zeiden dat we helden zijn.”

Pistool

Pas later drong de ernst van de situatie tot Marcel door. ,,Er lag een pistool op de stoep. Er zat een kogel in. Dat zagen we toen de politie het ontmantelde. Verderop vonden ze nog een kogel. Het had ook anders af kunnen lopen.”
https://www.telegraaf.nl/nieuws/350322355/bouwvakkers-nemen-overvallers-juwelier-te-grazen-helden
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten