Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Mahalingam
Berichten: 38903
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Mahalingam » Za Sep 29, 2018 8:30 pm

De politie heeft zeven mannen aangehouden die worden verdacht van het beramen van een grote terroristische aanslag in Nederland. Bij de actie waren zo'n vierhonderd mensen betrokken.
https://nos.nl/artikel/2252382-om-terroristische-aanslag-nederland-voorkomen-zeven-mannen-aangehouden.html

Dat is dus 57 man per verdachte.
En dan al dat rechercheonderzoek. Hoeveel manjaren zou dat al gekost hebben?
De Nationale Politie vakbond acht 2000 extra rechercheurs nodig.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71918
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Ariel » Wo Okt 17, 2018 12:50 am

Het is zo'n lieve jongen, en islam betekent vrede

Gezin aangehouden Huissenaar: 'Eerst Nederland verraden, en daarna zijn familie'

Het gezin van de donderdag opgepakte verdachte uit Huissen is 'compleet in shock' door de arrestatie. Dat zeggen zijn ouders tegen Omroep Gelderland. 'We kunnen niet begrijpen waarom hij dit heeft gedaan. Hij had alles wat hij wilde. Een leuke baan, een hbo-studie, zaalvoetbal en een fijn gezin.' De vader van het gezin vult aan met zijn wijsvinger boven het hoofd: 'Hij heeft eerst zijn land verraden, en toen zijn gezin.'

De verdachte werd donderdag opgepakt bij een inval in de Kennedystraat. De 28-jarige Huissenaar staat goed bekend in de buurt. Afgelopen weekend hielp hij nog mee met de organisatie van Burendag en maakte hij hapjes klaar voor de overbuurvrouw. Ook hielp hij thuis vaak bij het huishouden.

De vader des huizes vocht zelf enkele jaren bij de Peshmerga tegen het leger van Saddam Hoessein en later tegen IS. Daarbij raakte hij zwaargewond, waarna hij naar Nederland vluchtte. De afgelopen jaren is hij in totaal 17 keer geopereerd aan verschillende schotwonden. Voor hem is het onbegrijpelijk dat zijn zoon is aangehouden om radicale denkbeelden. 'Ik ben dit land zó enorm dankbaar voor alles wat ze voor mij hebben gedaan. En dan dit...'

Gewaarschuwd
De aangehouden jongen was 'toegewijd en geïnteresseerd' in de islam. 'Maar we hebben nooit gedacht dat een geloofsovertuiging kon leiden tot een idee van een aanslag.' Wel is de aangehouden jongen een keer door zijn familie gewaarschuwd toen hij een lange baard ging dragen. 'We hebben hem verteld wat de waarden van ons gezin zijn, dat je goed moet doen tegen je familie en tegen de wereld.'

Dat hij toch geradicaliseerd lijkt te zijn is ondenkbaar. 'Misschien is hij onder druk gezet door vrienden, maar dat moet hij maar een keer gaan uitleggen. Radicalisme past niet in de islam. De islam is een vreedzaam geloof en zegt niet dat je onschuldigen pijn mag doen of vermoorden. De jongens en meisjes die dit doen hebben een compleet verkeerd beeld van de islam en interpreteren de islam naar hun eigen overtuigingen.'

Opsluiten
Aan de ene kant willen ze graag hun broer en zoon terug uit de gevangenis om te horen wat hem bezielt. Maar de familie wil ook dat er rechtvaardig met hem wordt omgegaan. 'Radicalen maken ons land niet veiliger. Als hij ook zo is dan moeten ze hem langer vasthouden', vinden de ouders van de aangehouden jongen. 'Wij staan voor een veilig land waarin mensen goed samenleven.'

Burgemeester Marianne Schuurmans van de gemeente Lingewaard sprak vrijdagmiddag met buurtbewoners over de gebeurtenissen van donderdag.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71918
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Ariel » Zo Nov 11, 2018 1:46 am

RTL Nieuws: Terreurverdachte noemde Pride als mogelijk doelwit

Het vermeende terroristische netwerk dat eind september werd opgerold had Pride Amsterdam als mogelijk doelwit. De opgepakte hoofdverdachte zei tegen een politie-infiltrant dat hij tijdens de Pride een aanslag wilde plegen.

Dat meldt RTL Nieuws op basis van meerdere bronnen. Het plan werd niet uitgevoerd, omdat de verdachten niet over de benodigde wapens beschikten.

Het Openbaar Ministerie (OM) wil bevestigen noch ontkennen dat de Pride is genoemd, aldus een woordvoerder tegen AT5. Volgens het OM was er geen sprake van een concreet doelwit, omdat de voorbereidingen niet ver genoeg kwamen. 'De verdachten zijn ook na de Pride aangehouden.'

Hoofdverdachte Hardi N. zei begin juli tijdens een ontmoeting met een undercoveragent op het centraal station in Arnhem, dat hij 'het plan had om eind augustus tijdens de Gayparade een aanslag te plegen'. Hierbij zou hij hebben uitgelegd dat hij daarbij meerdere terroristen wilde inzetten met bomvesten en kalasjnikovs.

Een woordvoerder van burgemeester Femke Halsema zegt geen commentaar te hebben en dat de woordvoering ligt bij het landelijk parket.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38903
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Mahalingam » Zo Nov 11, 2018 11:12 am

Over dat groepje dat klaar werd gestoomd voor de Jihad.
‘Politie regisseerde training terreurgroep in Limburgs vakantiehuisje’
De jihadistische terreurgroep die in september werd opgerold, trainde kort voor de aanhoudingen met politieinfiltranten in een vakantiepark in Limburg. Daarbij kregen vier van de zeven verdachten wapeninstructies en pasten ze bomvesten, meldt RTL Nieuws zaterdag op basis van eigen onderzoek en anonieme bronnen.

Eerder was al bekend dat het netwerk met de inzet van politieinfiltranten was opgerold, maar uit het onderzoek van RTL Nieuws komen meer details naar voren over de actie. De training vond plaats op 27 september in een huisje van het vakantiepark Weerterbergen, in Weert. Naast de vier verdachten waren twee undercoveragenten aanwezig, die de training verzorgden. Van tevoren was in het huisje afluisterapperatuur aangebracht, schrijft RTL Nieuws.

De verdachten kregen handvuurwapens en instructies hoe ze deze moesten gebruiken. Er zou niet daadwerkelijk zijn geschoten en de wapens waren onklaar gemaakt. Ook waren er twee onklaar gemaakte kalasjnikovs in het huisje waarvoor de mannen uitleg kregen. De bomvesten die ze pasten, waren volgens de anonieme bronnen leeg.

Pride Amsterdam mogelijk doelwit
Toen de mannen dezelfde dag het vakantiepark met een busje en de onklaar gemaakte wapens verlieten, werden ze overmeesterd door een antiterreurteam. De andere drie verdachten werden opgepakt in Arnhem. Ook deed de politie huiszoekingen in woningen in Arnhem, Huissen, Rotterdam en Vlaardingen. Het OM meldde eerder al dat de groep vermoedelijk van plan was om met kalasjnikovs en bomvesten een aanslag te plegen op een evenement. Verder zouden ze een autobom tot ontploffing hebben willen brengen.

De terreurgoep zou ook gekeken hebben naar de Pride Amsterdam als mogelijk doelwit, meldde RTL Nieuws eerder op zaterdag. Dat plan zou volgens hoofdverdachte Hardi N. niet zijn uitgevoerd omdat ze niet over de nodige wapens beschikten.
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/11/10/politie-regisseerde-training-terreurgroep-in-limburgs-vakantiehuisje-a2754753
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41247
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Pilgrim » Do Jan 10, 2019 1:27 am

Bomvesten en kalasjnikovs: terreurverdachten oefenen een aanslag
RTL Nieuws - Gepubliceerd op 9 jan. 2019

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71918
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Ariel » Do Jan 10, 2019 12:15 pm

Nederland ontsnapt aan grote aanslag

Nederland is in september aan een grote aanslag ontkomen, zegt het OM donderdag in een grote terreurzaak. "Als het anders had gelopen hadden we waarschijnlijk te maken gehad met een aanslag met vele tientallen doden." De officier van Justitie benadrukt dat Nederland geen reeel gevaar heeft gelopen.

Het is donderdagmorgen erg druk in de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam. Shevan A., Nadim S. en Marat M., drie van de zes verdachten zijn op komen dagen, maar hoofdverdachte Hardi N. is in de gevangenis gebleven. De verdachten komen uit Arnhem, Rotterdam, Vlaardingen en Huissen.

Volgens het Openbaar Ministerie wilden de mannen met kalasjnikovs en bomvesten een terreuraanslag plegen op een festival. Op een andere plaats wilden ze een autobom laten ontploffen. Het is nog altijd onduidelijk welk evenement ze op het oog hadden. Wel waren er concrete plannen hoe de aanslag eruit zou zien: de terroristen zouden met kalasjnikovs in één lijn lopen, handgranaten vooruit gooien en als een van de terroristen geraakt zou worden, zou hij zijn bomvest laten ontploffen.

De wapens werden besteld bij de infiltrant. Hij deed zich voor als leverancier en regelde eind september een ontmoeting in een vakantiehuisje in Weert. De wapens waren vooraf onklaar gemaakt. In dat vakantiepark werden de verdachten aangehouden. Verdachte Wail el A. heeft daarbij meerdere keren geprobeerd op de agenten te schieten, met de onklaar gemaakte wapens.

Een van de gearresteerde mannen, is eind vorig jaar weer vrijgelaten. Hij heeft zes weken vastgezeten en blijft verdachte, maar hij is nu niet gedagvaard.

Een van de gearresteerde mannen, is eind vorig jaar weer vrijgelaten. Hij is nu niet gedagvaard.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71918
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Ariel » Do Jan 10, 2019 12:39 pm

Twitterverslag van Silvan Schoonhoven. Verslaggever terrorisme en veiligheidsdiensten bij De Telegraaf.

Drie van de zes verdachten zijn komen opdagen. Hoofdverdachte HArdi N. is in de gevangenis gebleven vandaag.

Shevan A., Nadim S. en Marat M. zijn van indrukwekkende baarden voorzien.

Ze zeggen dingen tegen elkaar zoals: ‘Oh god, help me om martelaar te worden op u pas. De dood is een recht en wie er niet in gelooft is een kaffir. Wij zullen alles doen om paradijs te verkrijgen.’

Nederland is aan een grote aanslag ontkomen, zegt het OM

OM: Nederland heeft geen reëel gevaar gelopen - dankzij het slimme optreden van de politie. Maar het had ook anders kunnen lopen. 'Dan hadden we waarschijnlijk te maken gehad met een aanslag met vele tientallen doden'.

Het begon allemaal met een ambtsbericht van de AIVD, waarin stond dat Hardi N. een grote aanslag wilde plegen met veel slachtoffers.

Hardi N. wilde zoveel mogelijk mensen neerschieten en zou zich dan zou opblazen met een vest. Hij wist niet hoe een kalasjnikov werkte, De infiltrant zei dat hij daarbij kon helpen.

Ze hadden naar festivals gezocht en er waren er veel. Hardi wilde een AK met trommelmagazijn, waar meer patronen in kunnen. Hij wilde vier handgranaten per persoon, 20 totaal, vest met schakelaar, een grote bom in een auto die op afstand kon worden gedetoneerd.

Hardi zei dat niemand met een wapen om kon gaan. De infiltrant kon helpen. Ze zouden in 1 lijn lopen en schieten, zodat ze elkaar niet zouden raken.

Op 7 september is re 100 kg 'onklaar gemaakte' kunstmest geleverd. Hij moest dat elders ophalen, bij de Mediamarkt Breda. Hij was zoveel dat een medeverdachte moest helpen

Op 18 september was een cruciale ontmoeting. De infiltrant ontmoet de hele groep in Rotterdam. Ze laten zich zien en opnieuw wordt in een kringetje in het park gesproken over handvuurwapens, trainen en een aanslag plegen.

De infiltrant zei dat hij het belangrijk vond om alle vijf te ontmoeten.

OvJ: 'Ze hebben zichzelf en hun intenties die dag duidelijk laten zien.'

Justitie is niet over 1 nacht ijs gegaan bij de levering van wapens. Die waren onklaar gemaakt. Ondanks dat mochten ze niet van het vakantiepark in Weert af. Politie wilde strikte controle houden

Vakantiehuisje was volgehangen met apparatuur.

OvJ: 'Beelden ,helaas uitgelekt, zijn ronduit bizar om te zien.' De mannen waren als kind zo blij met de wapens.

Met de onklaar gemaakte wapens probeerde Wail el A. te schieten bij de aanhouding. 'Liever dood dan ons te laten pakken'.

OvJ: 'Dit was het laatste uitroepteken achter de stelling dat Nederland is ontkomen aan grote aanslag'.

Advocaat Weening begint inderdaad gelijk over 'uitlokking' door de infiltrant. Hardi N. en zijn vrienden zaten wellicht pas 'in de speelfase', zegt hij. Is Hardi N. tot iets gebracht waar hij zelf niet gekomen zou zijn? Ja, meent Weening.

Ook advocaat Nooitgedagt gaat in op de kwestie uitlokking

Nooitgedagt:’Te weinig zorgvuldigheid bij opnemen privégesprekken binnenshuis’ te zware inbreuk op privacy, zegt hij.

Advocaat verdedigt verdachte Nadim S. Die zei in tapgesprek dat hij ‘de kat zou gaan missen’. Maar dat was niet omdat Nadim binnenkort martelaar zou worden, maar omdat het beest vlooien had en Nadim er vanaf wilde. :smile7:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71918
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Ariel » Do Jan 10, 2019 2:58 pm

Blijkbaar leefde er bij de groep toch wel wat wantrouwen tegen de infiltrant. Maar ze zijn niet tot het punt gekomen om de stekker uit het plan te trekken.

Ook voor de meerijdende verdachte was duidelijk dat de kunstmest speciaal was. Die lag niet in de schappen bij de Intratuin, maar moest worden opgehaald naast de Mediamarkt uit een afgesloten auto

Wat justitie betreft blijven alle verdachten in voorlopige hechtenis. Niemand komt vrij. De feiten zijn te ernstig en de betrokkenheid van een ieder is te nauw.

Het wachten is op een eventueel laatste woord van de drie verdachten.

Verdachte Shevan A. neemt het woord: 'Ik wil snel mijn leven opnemen zodat ik de schade kan beperkten.

Verdachte Nadim S: 'Ik wil graag naar huis, ik ben net getrouwd. Op 6 okt had ik een trouwfeest, dat is gedwarsboomd door gedachte dat ik de vijfde persoon ben uit de groep.'

De derde verdachte doet er het zwijgen toe.

Dit was het wat betreft dit Twitterverslag
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten