De bananenrepubliek der Nederlanden

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22572
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door King George »

Politie wil Amber Alert bij kindervermissing aanbesteden, terwijl dat nu fantastisch wordt georganiseerd door een burgerinitiatief zonder winstoogmerk.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 44629
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

Nieuws over het bananeneiland Bonaire. Het gevecht om de vleespotten werd een beetje te fel.
"Too many piglets not enough tits." zou Abraham Lincoln zeggen.
Ook Bonaire komt onder curatele van Nederland
De Caribische gemeente Bonaire komt onder verscherpt toezicht van de Nederlandse regering. Staatssecretaris Raymond Knops (koninkrijksrelaties) heeft dit besloten. Hij is niet te spreken over het niveau van het lokale bestuur: de instabiliteit is groot, met enige regelmaat komen colleges ten val. Daarnaast heeft het eiland de financiën al jarenlang niet op orde.
https://www.trouw.nl/democratie/ook-bon ... ~af0ab55b/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Hans v d Mortel sr »

15 november 2018.

Afbeelding

Niet bepaald een zomerse dag. Ik was op de fiets op weg van mijn fysiotherapeut in Slotervaart naar mijn domicilie in Diemen. Afstand 12 km. En kijk nou eens. Zoiets heb ik in Cuba en het voormalige communistische Tsjechoslowakije nog nooit gezien. In het centrum van Amsterdam heel gewoon en langzamerhand een toeristische attractie geworden voor buitenlanders. Armoede in ons land? Jazeker! Meer dan één miljoen mensen leven onder de armoedegrens. Maar we hebben toch zo'n goede gezondheidszorg? Wat heeft dat er nou mee te maken? Er moet nog altijd bezuinigd worden en het kapitalistische wonder doet zijn werk. Dus wat zeiken we nou? Mij hoor je niet. Ik kanker slechts op de vieze smerige politiek die nog eens extra wordt onderstreept met RUTTE III. Dat Zwartepietengedoe waar Rutte zich zo over ergerde - hij noemde de demonstranten tegen de anti-Pietenclub klootzakken omdat ze ook nog eens dronken waren volgens hem. Tsja . . . dan ben je beslist beter uit met moslims meneer Rutte. Want moslims drinken geen alcohol. Ze hebben dat niet nodig. Ze hebben dat als langdurige parasieten helemaal niet nodig. Geen mens merkt wat van die parasieten zolang het geen pijn doet. Je zult maar om een sociale huurwoning verlegen zitten. Ik bedoel maar. Maar wij kennen geen empathie voor onze eigen medemensen als je zelf comfortabel woont. Ben ik dan de enige die de uitzondering vormt? Godverdomme alle gerenoveerde sociale huurwoningen in Amsterdam worden hoofdzakelijk bevolkt door Marokkaanse moslims. logisch dat die zich rustig houden. En dan krijgen ze nog huurtoeslag, kinderbijslag en als het even meezit toeslag voor goed gedrag. De kopvod is een uiting die hoort bij godsdienstvrijheid. Want Allah geilt op hoofddoeken denken moslims in gerelateerde woestijncommissie. Ik begrijp Allah als de beste. Dan ziet hij zo min mogelijk van die smerige lelijke gezichten van die Marokkaanse vrouwen die toch al niks voorstellen.

Nee, Allah richt zich liever tot die mooie jodinnen in Israël. ZEKER WETEN!
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Pilgrim »

Stoeptegel gesloopt voor plant: € 250,- boete

Woensdag, 16 januari 2019

Afbeelding

DEN HAAG – Een halve stoeptegel weghalen zodat een plant de gelegenheid heeft om te kunnen groeien. Het klinkt nobel, maar voor Lizzie van Dam uit de Haagse Bomenbuurt is het uitgedraaid op een duur geintje. Ze heeft € 250,- boete gekregen, omdat buurtbewoners hadden geklaagd bij de gemeente Den Haag.

‘Een bizar verhaal’, noemt Lizzie het zelf. In 2017 ontdekte ze voor het eerst dat er een plantenscheut naar boven kwam voor het elektriciteitshuisje naast haar appartementencomplex. Op eigen initiatief sloopte ze destijds een stuk tegel, waarmee de plant ruimte kreeg om te groeien.

Niets aan de hand, zou je denken. Totdat buren in mei vorig jaar kwamen klagen. 'Een buurvrouw zei dat ze door die plant haar scooter daar niet meer neer kon zetten', legt Lizzie uit. 'Dat vond ik een beetje overdreven gedoe.' Overdreven of niet, het kwam haar na tussenkomst van een gemeentelijke handhaver op een dwangsom van 1000 euro te staan.

Verschijnen op een speciale hoorzitting
Uiteindelijk werd het een bekeuring van 250 euro. Lizzie schreef een bewaarschrift en op basis daarvan is ze zelfs uitgenodigd om te verschijnen op een speciale hoorzitting. Wanneer die wordt gehouden, is nog niet duidelijk. 'Wat mij een beetje steekt, is dat ik het al in juni 2017 heb gedaan. Als de buren niet hadden geklaagd, was er niks aan de hand geweest.'

In een reactie laat de gemeente weten: 'Volgens de Algemene plaatselijke verordening (APV) voor Den Haag mag je niet zomaar de openbare weg veranderen. In dit geval hadden bewoners hierover bij de gemeente geklaagd en daarop hebben wij actie ondernomen.'

Bestuursdwang opgelegd voor herstellen van situatie
De gemeente geeft aan bestuursdwang te hebben opgelegd 'voor het herstellen van de situatie in de oude staat'. Een woordvoerster voegt eraan toe: 'De mevrouw heeft een deel van de tegels inmiddels teruggeplaatst maar bij hercontrole bleek ze toch niet alles hersteld te hebben, de plant staat er ook nog.'

Tot slot, om wat voor soort plant gaat het eigenlijk? Lizzie: 'Ik dacht eerst een goudenregen, maar ik heb ontdekt dat het een uitloper is van de vleugelnoot die groeit bij de naastgelegen school.' Lizzie's verhaal wordt woensdagavond op sociale media ontvangen met ongeloof, ook door lokale politici.

https://www.omroepwest.nl/nieuws/375758 ... euro-boete
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Pilgrim »

Burgerhaat: gemeente verwijdert bankje van 87-jarige man bij graf vrouw

Door: Redactie, 12:00, 19 januari 2019

Afbeelding

Fantasieloze gemeenteslaven beroepen zich op ‘regels zijn regels’

De 87-jarige Lucas Meijer (slecht ter been, foto) uit Stadskanaal had een bankje bij het graf van zijn in 2012 overleden vrouw. En dat mag niet, want regels (die tegen een hoogbejaarde opeens altijd WEL strikt gehandhaafd worden in onze bananenrepubliek aan de Noordzee), dus is het bankje weggehaald.


Tegenover RTV Noord verklaart Meijer dat het bankje weer weg gaat zodra hij zelf komt te overlijden, maar dat mag niet baten. Regels zijn regels, aldus de gemeente, en mijnheer Meijer zoekt zelf maar uit hoe hij zijn wekelijkse bezoekjes aan het graf van zijn vrouw kan voortzetten.

De stadsdichter van Gouda is een actie begonnen en doet een beroep op de gemeente om het bankje terug te zetten.

Afbeelding
Stadsdichter Gouda
@StadsdichtGouda

Deze brief, geinitieerd in Gouda, wordt momenteel door Stads- en Dorpsdichters onderschreven als oproep van barmhartigheid aan de gemeente @stadskanaal_nl en vanmiddag nog verzonden. Geef Lucas Meijer zijn bankje terug! @rtvnoord https://www.rtvnoord.nl/nieuws/203748/G ... vrouw-zijn
9:13 AM - Jan 18, 2019
https://tpo.nl/2019/01/19/burgerhaat-ge ... raf-vrouw/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44629
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

Over het splinternieuwe megaministerie aan de Rijnstraat in Den Haag:
Eind vorig jaar kreeg de kantoorkolos een metamorfose na aanhoudende klachten en is het nu beter?

"Veel ambtenaren vinden het gebouw te donker. Slecht zittende designstoelen zijn de afgelopen maanden vervangen en depressieve tinten op de muren zijn overgeschilderd. "

" ,,Met deze kou wordt een deel van het pand niet verwarmd. Er staan nu straalkachels hete lucht te blazen. Veel wordt houtje-touwtje gedaan.”"

En wat is dit? Onbruikbare gevaarlijke trappen:

Afbeelding

"Nu blijkt ook dat meerdere ambtenaren het afgelopen jaar van de designtrappen zijn gevallen. Twee medewerkers raakten daarbij gewond, een van hen moest worden behandeld in het ziekenhuis. "[...]
,,De incidenten waren aanleiding om direct de trappen af te sluiten om eventuele nieuwe ongevallen te voorkomen”,

Ambtenaren rillen en vallen van de trap in gloednieuw ministerie
https://www.ad.nl/politiek/ambtenaren-r ... ~a2fc0820/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Pilgrim »

Belastingdienst keurt duizenden verdachte, mogelijk frauduleuze aangiften automatisch goed

26 januari 2019

Afbeelding

‘Tekort aan personeel’ – Bananenrepubliek Nederland paradijs voor elke fraudeur – totale schade aan misgelopen belasting onbekend

De Belastingdienst kampt met zo’n groot tekort aan personeel, dat duizenden risicovolle aangiften niet gecontroleerd kunnen worden. De fiscus wil de aangiften daarom ongezien goedkeuren, maar heeft geen idee hoeveel geld de schatkist daardoor dreigt mis te lopen. Dat blijkt uit een recent intern document van de Belastingdienst, dat in bezit is van main stream printmedium Trouw.

Het gaat om aangiften voor de winstbelasting uit 2016 van voornamelijk midden- en kleinbedrijven. De Belastingdienst selecteert op basis van zelf gestelde criteria welke aangiften extra controle vereisen. Van die risicovolle aangiften lagen er eind vorig jaar nog zo’n 25.000 op de plank, schrijft de fiscus. De risicovolle aangiften bestaan vooral uit ondernemers die geld lenen van hun eigen vennootschap, aangiften van stichtingen en verenigingen, en ondernemers die emigreren naar het buitenland.

Er is echter niet genoeg capaciteit om al die geselecteerde aangiften te controleren. De Belastingdienst wil daarom ruim 90% van de verdachte aangiften niet verder in behandeling nemen en ‘conform’ afdoen. Dat houdt in dat de Belastingdienst akkoord gaat met de aangifte zoals die is ingediend, ook al is die mogelijk niet correct.

Anp

https://tpo.nl/2019/01/26/belastingdien ... isch-goed/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Pilgrim »

Pilgrim schreef:
Burgerhaat: gemeente verwijdert bankje van 87-jarige man bij graf vrouw
Het is toch nog goed afgelopen.
’Omstreden’ bankje van weduwnaar (87) mag blijven

Door André Spaansen – 28 januari 2019

Afbeelding
Het bankje op het kerkhof in Stadskanaal waar veel om te doen was. Ⓒ Jos Schuurman

STADSKANAAL - Het ’verboden’ bankje op het kerkhof in Stadskanaal, dat het landelijke nieuws haalde en waarover gisteravond een spoeddebat was, mag toch blijven. Weduwnaar Lucas Meijer (87) is slecht ter been en zit daarom graag op een houten bankje bij het graf van wijlen echtgenote Albertien (Attie) Sanders. „Dan ben ik toch bij haar.” Eigenlijk mag meubilair alleen op plekken verderaf staan.

De heer Meijer reageerde blij: „Ik ben heel dankbaar. Ook voor alles dat de mensen voor me gedaan hebben. Geweldig! Maar weet ik er eigenlijk niet over te zeggen.” Hij doelt op inzet van familie, opstellers van een petitie die 25.000 maal werd ondertekend en steun van de oppositie in de gemeenteraad. Dichters schreven meelevende regels, die op het bankje komen.

Monumentje
Stadskanaal neemt het bankje over van de familie. Het wordt naar voren gezet, zodat het niet langer op ongeruimde graven staat. De gemeente beschouwt het voortaan als monumentje. Om andere inwoners tegemoet te komen mogen door hen klapstoeltjes worden gebruikt.

Eind goed, al goed, lijkt het. Fractievoorzitter Erik Bieze van Gemeentebelangen Stadskanaal (GBS) wilde het college wel een boodschap meegeven onder het motto ’Doe niet zo moeilijk’. „De oppositie wilde debat, gezien de ook landelijke impact. Maar… de oplossing is er!”

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Pilgrim »

Man die agent pistool op hoofd zette niet onderzocht: wachttijd is te lang

Geplaatst op 30 januari 2019

DEN HAAG – De rechtbank in Den Haag ziet af van een psychiatrisch onderzoek naar de geestesgesteldheid van een 19-jarige man die er van wordt verdacht een vuurwapen op het hoofd van een Haagse agent te hebben gezet. De wachtlijst voor plaatsing in het Pieter Baan Centrum is te lang, meent de rechtbank.

Op 6 oktober vorig jaar bracht een man van Eritrese afkomst vanuit Tilburg een bezoekje aan Den Haag. Hij werd door een agent in het stadscentrum aangesproken op het drinken van bier op straat. De man rende eerst weg, maar stopte toen op de Boomsluiterskade, waarna hij de achtervolgende agent een doorgeladen pistool tegen het hoofd zou hebben gezet. De bedreigde agent schoot de man uit zelfverdediging in zijn knie.

Het OM wilde de man laten onderzoeken in het Pieter Baan Centrum, omdat hij mogelijk kampt met een psychische stoornis. De instelling beoordeelt daarbij dan ook of iemand in aanmerking komt voor TBS. Tijdens een ingelaste zitting verklaarde de officier van justitie dinsdag dat opname in het Pieter Baan Centrum in Almere pas over achttien tot twintig weken mogelijk is. De verdachte zou in de tussentijd in zijn cel moeten wachten, maar dat vindt de officier wel gerechtvaardigd. 'Het is niet niets als er een doorgeladen wapen op een agent wordt gericht', aldus de aanklager.

Extreem lange wachttijd
De rechtbank vindt dat er inderdaad aanknopingspunten zijn voor een observatie van de man in het Pieter Baan Centrum, maar vindt het te ver gaan om de man daarvoor eerst achttien tot twintig weken te laten wachten. 'Dat is een extreem lange wachttijd', zegt de rechter.

Volgens de advocaat van de verdachte is plaatsing in het Pieter Baan Centrum niet nodig. De verdachte sloot zich daarbij aan: 'Er is niets aan de hand in mijn hoofd'. De zaak wordt binnen drie maanden voortgezet.

https://www.omroepwest.nl/nieuws/376244 ... is-te-lang
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Pilgrim »

GS Utrecht doen aangifte wegens lekken

2 februari 2019

UTRECHT – Gedeputeerde Staten (GS) van Utrecht doen aangifte van schenden van geheimhouding over de aanleg van de Uithoflijn. Aanleiding is het uitlekken van informatie uit een rapport van Integis BV, dat de provincie geheim had verklaard.

Daaruit zou blijken dat de provincie Utrecht en de gemeente de afgelopen jaren miljoenen euro’s overmaakten aan bouwbedrijf BAM voor de Uithoflijn, maar waarvoor is onduidelijk. Klokkenluider Marcel van den Bosch eiste in februari 2018 schriftelijk 95.000 euro van de provincie. Bij betaling zou hij afzien van ’verdere activiteiten en geen verdere kosten veroorzaken’. In een reactie laat Van den Bosch weten dat hij „slechts een deel van geleden omzetderving en reputatieschade in rekening wilde brengen.”

Uit een intern memo, dat in bezit is van De Telegraaf, blijkt dat de provincie hoogst verontwaardigd reageerde op de eis van de ontslagen manager. Goed ingevoerde bronnen binnen het provinciebestuur spreken over ’oneigenlijke druk, grenzend aan afpersing’.

,Het vermoeden van schenden van geheimhouding bij een rapport dat Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten hebben verstrekt, is een ernstige zaak. Die raakt niet alleen aan de kern van de relatie tussen Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten, maar is ook een strafbaar feit. Daarom doen we aangifte,” aldus de verantwoordelijk gedeputeerde Dennis Straat.

GS besloten ook aangifte te doen vanwege het lekken van vertrouwelijke informatie over ,,een personele aangelegenheid'' naar De Telegraaf, die daar zaterdag over schrijft. Het zou gaan om een klokkenluider die de gemeente en provincie Utrecht beschuldigt van wanbeleid bij de aanleg van de lijn en een ton zwijggeld vroeg. Toen hij dat niet kreeg, stapte hij naar de pers.

Straat: ,,Voor een goed provinciaal bestuur vormt integriteit een belangrijke voorwaarde.'' Volgens hem is een essentieel onderdeel daarvan dat ambtenaren, zoals ze dat ook zweren of beloven in de ambtseed of gelofte, geheime kennis en informatie niet zullen openbaren aan de pers. ,,We nemen het lekken van informatie over een personele zaak hoog op en doen aangifte.”

De provincie en gemeente Utrecht liggen al lange tijd onder vuur omdat de kosten voor de sneltram in de Domstad enorm uit de hand lopen.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44629
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

Hebben we DDR-toestanden op onze scholen? Undercover leerlingen die rapporteren over wat ze op school zien en meemaken. Dat gebeurt, niet voor de staatsveiligheid maar voor de amusementwaarde. En bij RTL is het ze een raadsel als daarover reuring ontstaat.
Hier zie je boze leerlingen:

Afbeelding

Die te hoop lopen:

Afbeelding

En er is zelfs een boze minister. En boze ouders en... en...
Eerder reageerde minister Arie Slob van Onderwijs al met veel ongeloof op de actie van RTL om nepleerlingen in te zetten op de school in Veenendaal. ,,Je gelooft je ogen niet. Als dit waar is, is het niet acceptabel,” zei Slob vanochtend in het tv-programma Goedemorgen Nederland op NPO1. Hij vindt het vooral niet goed dat leerlingen en docenten niet op de hoogte waren. ,,Dat moet je niet doen volgens mij.”
Veenendaalse scholieren naar huis gestuurd na groot protest tegen nepleerlingen RTL-programma
Honderden boze scholieren van het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV) stonden vanochtend op het schoolplein uit protest tegen het RTL-programma dat op hun school werd opgenomen, waarbij ‘nepleerlingen’ werden ingezet. Inmiddels zijn alle scholieren naar huis gestuurd door de schoolleiding vanwege veiligheidsredenen.
Hoe kwam het zover?
De ophef ontstond gisteren toen bekend werd dat RTL bezig was een realityserie op te nemen op het CLV, waarbij vijf nieuwe leerlingen de hoofdrol speelden. Dit waren alleen geen echte leerlingen, maar ‘acteurs’. Alleen de schoolleiding was hiervan op de hoogte, leerlingen en leraren níet. RTL heeft de opnames inmiddels stopgezet.

„We zijn bedonderd door de schooldirectie”, laat een anonieme leerlinge weten aan deze site. Vanochtend stonden opeens honderden boze leerlingen op het schoolplein. „Er is veel onrust op school. Iedereen is boos.
[...]
Het lijkt erop dat het een spontaan protest was, waarbij de rest van de school zich aansloot. Volgens een leerlinge werd er ook vuurwerk afgestoken op het schoolplein. „Er zijn hier ook allemaal cameraploegen. NOS, SBS6, Jeugdjournaal. Dat geeft veel spanning.”

„Veel mensen protesteren nu omdat wij het niet normaal vinden wat er is gebeurd. Wij wisten er niks van en het ging zelfs zo ver, dat een klasgenoot de nepleerling mee naar huis nam voor een potje FIFA”, vertelt een CLV’er anoniem aan deze website.
https://www.ad.nl/utrecht/veenendaalse- ... ~a9a3acf1/

En met moreel kompas lijkt een beetje in de war bij RTL want ze komen met:
RTL betreurt het met name dat het hen niet is gelukt om de identiteit van de vijf ‘leerlingen’ geheim te houden. ,,Want de wisselwerking is anders wanneer leerlingen weten dat ze niet met ‘echte’ leerlingen te maken hebben. Het was een risico, ook omdat je met mensen te maken hebt die ietsje ouder zijn. We vinden het wel jammer, maar zo gaat het soms.”
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Pilgrim »

Alweer 180.000 mogelijk onterechte uitkeringen verstrekt door UWV al sinds periode toenmalig minister Asscher (PvdA)!

Door Wout Willemsen, 10 februari 2019

Het UWV, net als je denkt dat je erover uit bent gepraat en je de meeste lijken in de kast wel hebt ontdekt, duikt er wéér een nieuwe op! Arbeidsongeschiktheidsuitkeringen worden niet gecontroleerd waardoor er mogelijk miljoenen onterecht zijn uitgekeerd! Dat meldt de NOS.

Dat ze de boel hebben lopen verzaken omtrent WW-uitkeringen was al duidelijk. Ook was al bekend dat ze jarenlang diverse onderzoeksresultaten, die hun falen aankaartten, onder de pet hebben gehouden waardoor minister en Kamer niet werden geïnformeerd.

Daar komt nu dus nog bij dat ook van het medisch keuren van arbeidsongeschikten geen ene moer terecht is gekomen. Tienduizenden zitten daardoor met een uitkering thuis, zonder dat men überhaupt weet of dat terecht is of niet!

Verzekeringsarts Rob Kok, die voor het UWV werkt, levert een schrijnend voorbeeld die volgens hem een aardig beeld geeft van hoe erg de situatie eigenlijk is. Hij noemt een man die na een operatie wegens een blindedarmontsteking al zes jaar thuis zat mét uitkering, terwijl hij na een paar maanden al weer aan de bak had gekund!

In 2015 werd een motie aangenomen die aan had moeten sporen om de achterstand van 25.000 medische keuringen uiterlijk 2016 weg te werken. Toenmalig minister Asscher (PvdA!!) faalde keihard door het wegwerken van deze achterstand niet waar te kunnen maken en de deadline gewoon vooruit schoof naar 2018. Nu zit het UWV met ruim 30.000 achterstanden!

Het wordt nog mooier! Datzelfde ministerie heeft besloten dat een aanzienlijk deel van de gevallen waar artsen verbetering bij verwachtten, niet in de officiële achterstanden werden meegenomen. Eigenlijk praten we hier dus over 180.000 mensen in plaats van de 30.000 waar Asscher tegenaan zat te gapen!

Als een stel complete debielen heeft het ministerie van SZW ook nog eens het beleid dat, als er niet door de werkgever, het werkbedrijf of de patiënt zelf om een herkeuring wordt gevraagd, zij er niet achteraan gaan! ‘Vraaggestuurde herbeoordelingen’ noemen ze dat! In de praktijk betekent dit dus gewoon dat ze er maar vanuit gaan dat iemand vrijwillig afstand van z’n uitkering gaat doen omdat het zulke eerlijke burgers zijn. Idioten. Al weten zij vast ook wel dat dit gewoon een bullshit excuus is om de verantwoordelijkheid niet te hoeven nemen.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... cher-pvda/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Pilgrim »

Renovatie Binnenhof nu al tientallen miljoenen duurder

Geplaatst op 12 februari 2019

Afbeelding

DEN HAAG – De renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat tientallen miljoenen euro’s meer kosten dan begroot. Het Rijksvastgoedbedrijf, dat over de renovatie gaat, ligt overhoop met de Tweede Kamer over wie de rekening moet betalen.

Uit een vertrouwelijk stuk blijkt dat de Tweede Kamer ruim 72 miljoen euro kwijt is aan extra kosten door de renovatie. Dat zijn kosten voor onder meer schilderwerk, nieuw tapijt, beveiliging en de verhuizing van het kinderdagverblijf van het parlement.

In de begroting van het Rijksvastgoedbedrijf is voor deze zogenoemde ‘niet-huisvestingskosten’ 12,5 miljoen euro uitgetrokken. Dat blijkt veel te weinig. In het stuk staat dat het Rijksvastgoedbedrijf 34 miljoen euro van de extra kosten voor zijn rekening wil nemen, terwijl de Tweede Kamer voor 38 miljoen euro zou moeten opdraaien.

Half miljard
Het Binnenhof moet tussen 2020 en 2025 helemaal op de schop. In totaal is ruim een half miljard euro uitgetrokken voor de operatie, waarvan 20 procent is bestemd voor onvoorziene kosten.

Bron: www.omroepwest.nl

https://ejbron.wordpress.com/2019/02/12 ... n-duurder/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Pilgrim »

UWV werkt wachtlijsten illegaal in rap tempo weg: 1900 mensen krijgen levenslange uitkering

Geplaatst op 20 februari 2019

Afbeelding

Uitkeringsinstantie UWV heeft op een illegale manier zeker 1900 arbeidsongeschikten een levenslange uitkering toegekend. Dossiers van deze zieke Nederlanders werden in korte tijd beoordeeld door verpleegkundigen, terwijl dit door een verzekeringsarts gedaan moet worden. Dat zeggen deskundigen en een klokkenluider tegen de onderzoeksredactie van RTL Nieuws.

Het UWV regelt in Nederland de uitkering voor iedereen die arbeidsongeschikt is geraakt. Mensen worden gekeurd om te bepalen hoe ziek ze zijn, en hoeveel uitkering ze krijgen. Het UWV kampt met grote achterstanden bij dat keuren van mensen door een tekort aan verzekeringsartsen. Minstens 30.000 dossiers moeten nog bekeken worden.

Tot aan pensioen uitkering
De beoordeling van dossiers van arbeidsongeschikten in Nederland gebeurt op het UWV-kantoor in Groningen. Door de inzet van een team van vijftien sociaal-medisch verpleegkundigen wisten ze eind vorig jaar in een paar maanden tijd 2555 dossiers van arbeidsongeschikten weg te werken.

Verpleegkundigen bepaalden of een patiënt werd opgeroepen voor een herkeuring, of dat een patiënt 100 procent arbeidsongeschikt werd verklaard. In dat laatste geval krijgt iemand tot aan zijn pensioen een zogenaamde IVA-uitkering.

Patiënten niet gezien
Verslaggever Koen de Regt en journalist Roland Strijker spraken met een UWV-medewerker die dat werk deed en die zegt daarover: "Die dossiers kwamen bij ons te liggen en die hebben we met een aantal medewerkers snel weggewerkt, zonder de patiënt gezien of gebeld te hebben."

De bron zegt dat het om veel meer dossiers gaat dan de ruim 2555 die het UWV nu noemt. "In enkele weken tijd hebben we al gauw vijf- tot zesduizend dossiers weggewerkt."

Aan de beoordeling van het dossier kwam geen arts te pas, zegt de UWV-medewerker: "We werkten onder een verzekeringsarts en wij gebruikten dus uiteindelijk zijn handtekening. Hij heeft op een papier een handtekening gezet. En die werd gewoon meerdere malen gekopieerd per honderd, nou ja per vijfhonderd eigenlijk."

Die uitleg komt overeen met de werkinstructie voor de verpleegkundigen (.pdf) die in het bezit is van RTL Nieuws. Daarin staat onder punt 6: "Belangrijk: het dossier wordt niet meer door een arts gezien!"

Bij twijfel afschrijven
"Het idee was om zoveel mogelijk mensen die je weg kunt schrijven, af te keuren. Normaal gesproken: als je twijfelt, laat je iemand oproepen. Maar als je nu twijfelde, dan was het gelijk van: schrijf maar af." De klokkenluider stelt dat 80 tot 90 procent van de dossiers zo een levenslange arbeidsongeschiktheidsuitkering kreeg. Het UWV laat weten dat het om 74 procent gaat.

Het ministerie van Sociale Zaken verwijst in een reactie naar het UWV en zegt niet van de precieze uitvoering van dit project op de hoogte te zijn geweest.
Het UWV meldt in een schriftelijke reactie (.pdf) dat de gekozen werkwijze is toegestaan. "De beoordelingen hebben onder verantwoordelijkheid van een verzekeringsarts plaatsgevonden met daar bovenop een aantal extra kwaliteitscontroles."

Deskundigen die RTL Nieuws sprak, denken daar anders over.
Deskundigen: 'Integriteit UWV in geding'

Volgens hoogleraar sociaal recht Barend Barentsen van de Universiteit Leiden is het UWV 'uit de bocht geschoten'. Volgens hem mogen verpleegkundigen dit soort beslissingen niet nemen. “De wet schrijft voor dat een verzekeringsarts die beoordeling moet doen. Altijd. Ook als proef of uitzondering kan dit niet.”

Sinds de WAO is vervangen door de huidige arbeidsongeschiktheidswet WIA, is de rol van de verzekeringsarts groter geworden. Als mensen nu duurzaam en volledig arbeidsongeschikt zijn, krijgen ze de IVA-uitkering. Die is hoger dan bij een gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Bovendien worden mensen met een IVA in principe niet meer herkeurd.

Juist daarom vindt Barentsen het zo kwalijk dat niet artsen maar verpleegkundigen deze beslissingen hebben genomen. "Het gaat wel om gemeenschapsgeld. Dat kost een hoop geld en dat heeft ook draagvlak nodig. Daarom moeten we ook als hardwerkende premiebetaler weten dat het bij de juiste mensen terecht komt." Volgens Barentsen is door deze manier van werken de integriteit van het UWV ernstig in het geding.
'Een arts moet dit doen'

De voorzitter van de beroepsvereniging van verzekeringsartsen (NOVAG) Wim van Pelt had al signalen opgevangen dat er bij het UWV-kantoor vrij vlot en kort door de bocht uitkeringen werden toegekend. "We hebben daarover vragen gesteld aan de directie van het UWV, maar kennelijk hebben we niet de juiste antwoorden gekregen nu ik deze gegevens van RTL Nieuws zie."

Van Pelt is verwonderd over het feit dat sociaal medisch verpleegkundigen zelfstandig beoordelingen doen en dat er alleen nog maar procedureel een verzekeringsarts bij betrokken is. "Dat mag niet. Een verzekeringsarts moet die beoordelingen uitvoeren. Een arts mag wel taken delegeren, maar de uiteindelijke beslissing moet door een verzekeringsarts worden genomen."

Volgens het UWV is 74 procent van de door verpleegkundigen behandelde 2555 dossiers omgezet in een IVA-uitkering. "Een verdacht hoog toekenningspercentage”, zegt Wim van Pelt van de NOVAG. “Wanneer we uitgaan van alleen beoordelingen in de medisch 80-100 procent- categorie was het percentage IVA-toekenningen in het verleden 17 procent. Dus hier wijkt men duidelijk af van wat gangbaar is bij het UWV bij een zorgvuldige behandeling van de beoordeling."
We blijven onderzoek doen naar het UWV. Heeft u tips of andere informatie die u wilt delen neem dan contact op met de onderzoeksredactie van RTL Nieuws:

[email protected] of 035-6718785

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... en-krijgen
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Pilgrim »

NS heeft lak aan reiziger en wil reizen in spits duurder maken!

Door Wout Willemsen, 1 maart 2019

Afbeelding

Bij de NS zijn ze ook flink aan het ontsporen. De oplossingen voor al hun problemen lijken vooral te bestaan uit ‘de passagier negeren’ en ‘reizen duurder maken’. Zo willen ze nu een spitstoeslag gaan vragen om de druk tijdens de spits te verlichten. Via de Volkskrant.

De spits is niet alleen voor automobilisten maar ook voor het openbaar vervoer plebs zoals ik simpelweg druk. En als meer automobilisten met het openbaar vervoer zouden gaan reizen zou die spits nóg drukker worden. Gaan meer openbaar vervoer reizigers weer met de auto, dan wordt díe spits nóg drukker.

Bij de NS is men echter in de veronderstelling dat het een kwestie is van prijs-prikkels. Een beetje zoals een partij als GroenLinks of PvdD meent dat vlees duurder maken ervoor zorgt dat er minder vlees gegeten wordt en meer groente. Kan zijn, maar om in deze vergelijking te blijven ís zowel vlees als groente al hartstikke duur geworden en ga ik niet ineens minder groente eten als het weer bijna even duur als vlees wordt gemaakt! Ik zal uiteindelijk toch iets moeten eten!

De proef van de NS om mensen met 40% korting buiten de spits te laten reizen faalde ook compleet. Slechts 5,5 procent was bereid om vóór 07:30 uur of na 08:30 uur ‘s ochtends te reizen. Of nou ja, ‘bereid’, het werk begint meestal gewoon op vaste tijden maar daar denken ze bij de NS-directie kennelijk niet over na.

Sterker nog, met het belachelijk lage resultaat van 5,5 procent in de hand, klopten ze aan bij het ministerie met het verzoek om de proef naar de praktijk om te zetten! En nog heel veel sterkerderder dan dat: ze wilden ook nog gecompenseerd worden voor het verlies van inkomsten door die 40 procent korting!

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... um=twitter
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44629
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

Over 10 jaar zal "de renovatie van het Binnenhof" nog steeds in het nieuws zijn.
Architect Binnenhof aan de kant gezet
De spanningen over de renovatie van het Binnenhof in Den Haag zijn zo hoog opgelopen dat coördinerend toparchitect Liesbeth van der Pol aan de kant is gezet. Zij wilde de Eerste Kamer ingrijpend verbouwen, tot ergernis van betrokken politici.

De voorzitters van de Eerste en de Tweede Kamer hebben een deel van de geheime renovatieplannen voor het Binnenhof afgeschoten, blijkt uit onderzoek door deze krant. De ontwerpen voor de renovatie – die in 2020 moet beginnen en ruim een half miljard euro kost – laten daardoor langer op zich wachten.

Toparchitect Liesbeth van der Pol, van het Amsterdamse bureau DOK Architecten, is recent gestopt met haar werkzaamheden. Zij werd in 2017 aangesteld als een van de twee coördinerend architecten van het megaproject. Volgens betrokkenen is zij aan de kant gezet vanwege onvrede over haar functioneren.
[...]
Op haar voorstel zou de historische centrale hal in de Eerste Kamer worden verbouwd tot trappenhuis. Daartegen heeft senaatsvoorzitter Ankie Broekers-Knol zich fel verzet.

Ook in de Tweede Kamer zijn de geheime renovatieplannen met verbijstering ontvangen. Betrokken Kamerleden betichten het Rijksvastgoedbedrijf en de architecten van ‘grootheidswaanzin’. Zo zou er een tropische kantoortuin moeten komen en zouden alle vergaderzalen worden verhuisd naar de begane grond. Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib heeft – in navolging van Broekers-Knol – bezwaar gemaakt tegen de ingrijpende plannen. Vorige maand bleek uit geheime stukken al dat de kosten van de renovatie hoger uitvallen dan gepland.
https://www.ad.nl/politiek/architect-bi ... ~a127246e/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80760
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef: Op haar voorstel zou de historische centrale hal in de Eerste Kamer worden verbouwd tot trappenhuis.
Dat had jammer geweest. icon_thumbup.gif Mooi plafond...


Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44629
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

En onze politici waaien met de wind mee dus moet na renovatie alles milieuneutraal, co2 uitstoot vrij, energiezuinig duurzaam en divers zijn. Maar dat gaat extra veel kosten. Hoe dat aan de kiezer te brengen?
En natuurlijk (goede voorbeeld) moet de zaak van het gas af. Nu is dat geen problem want ze verbruiken amper 1000 kuub aardgas vanwege aansluiting op de dure stadsverwarming.
Langzaam ontspoort de Grote Verbouwing (van het Binnenhof)
[...]Een deel van de technische installaties van de Tweede Kamer wordt aangestuurd door computers van vóór 1992. Bij onderhoudsfirma Siemens werken nu nog twee mensen die verstand hebben van deze verouderde soft- en hardware.[...]
Op aandringen van de Kamer moet de verbouwing ‘sober en doelmatig’ zijn. Dat wil zeggen: vooral niet te duur. Politici vrezen de kritiek als straks blijkt dat hun vernieuwde onderkomen de hoofdprijs heeft gekost, dankzij belastinggeld. Dus mag de rekening niet meer dan 500 miljoen euro bedragen. En nu is er dus, het mag geen verrassing heten, ‘spanning op het budget’.
[...]
Speciale aandacht vraagt de verduurzaming van het gehele onderkomen. Het leek er even op dat het Binnenhof ook na de verbouwing een gasaansluiting zou hebben. Dat was tegen het zere been van de politici. Als Nederland van het gas af moet, dan het parlement ook.

In werkelijkheid gebruikt het hele Binnenhof nauwelijks aardgas. Slechts het voormalige verblijf van de Kamerbewaarder van de senaat wordt er mee verwarmd (970 m³ aardgas per jaar). De rest is aangesloten op stadsverwarming, die gebruikt maakt van restwarmte van elektriciteitsopwekking. Maar Knops is de vervelendste niet. Hij heeft toegezegd dat ook het laatste beetje aardgas na de renovatie is verdwenen.

De Tweede Kamer is blij, maar niet tevreden. Het Binnenhof moet verder verduurzamen: isolatieglas, zonnepanelen op platte daken, led-verlichting, circulaire materialen, waterloze urinoirs. Alles leuk en aardig, vindt de staatssecretaris, maar een en ander moet ‘een reële terugverdientijd kennen’ en ‘passen binnen de kaders van de renovatie’. Iets met financiële spanning op het beschikbare budget.
https://www.trouw.nl/democratie/langzaa ... ~af96d270/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44629
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

In het gebouw van het ministerie van Bin Za mogen ambtenaren geen trappen lopen. En nu lees ik dat ze ook niet te hard moeten stampen vanwege de vloer.
En daar staan ze niet alleen in: ook het gebouw van BuZa heeft vloerproblemen.
Rijnstraat 8 is de huisvesting van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat, Immigratie- en Naturalisatiedienst IND, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V). Het is de werkplek van zo'n 6000 ambtenaren. Het voormalige ministerie van VROM, ontworpen door Jan Hoogstad, werd in 2017 geopend na een verbouwing van 267 miljoen euro.
En hoe erg is het? Vergaderruimten mogen niet totaal opgevuld worden.
Een deel van de vloeren van het Haagse ambtenarengebouw 'Rijnstraat 8' mag niet meer zwaar worden belast. De 6000 ambtenaren van het gebouw naast het Centraal Station hebben afgelopen week op intranet bericht gekregen met nieuwe richtlijnen over het enkele jaren geleden aangebouwde deel van het pand.

In de printerruimten kunnen geen grote hoeveelheden papier meer opgestapeld staan en in de vergaderzalen is de plaatsing van een tweede rij stoelen om de tafel voorlopig verboden. Ook dansfeesten in het restaurant kunnen niet meer en het plaatsen van zware kasten en kluizen in de nieuwbouw is eveneens niet toegestaan.

In de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie en Veiligheid op de Turfmarkt werden in april 2018 al verschillende ruimtes en werkplekken afgezet omdat de vloerconstructie onbetrouwbaar bleek. Ambtenaren mogen daar niet komen.
https://nos.nl/artikel/2275495-printpap ... eries.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Pilgrim »

De werkelijkheid van dit land in beeld: meer dan 10.000 jonge daklozen! Kabinet deed jarenlang NIETS!

Door Teunis Dokter, 17 maart 2019

‘Nederland is een gaaf land’ en ‘Nederland is als een vaasje’. Het waren in beide gevallen woorden van premier Mark Rutte. Ze impliceren absolute toewijding aan Nederland en het Nederlandse volk, maar als we de krantenkoppen lezen en zien wat er gaande is dan zakt de moed je in de schoenen. Vooral als je leest dat er 11.000 jongeren tot 27 jaar dakloos zijn, dan schrik je. Minister Koolmees heeft hulp beloofd.

Rijkelijk laat kom de Rijksoverheid weer aanzetten. Zoals de overheid altijd rijkelijk laat is. Maar dat is het mooie aan democratie, dat problemen pas worden opgelost als ze veel erger zijn geworden. Dat contrasteert zo lekker.

Volgens schattingen zijn zo’n 11.000 jongeren dakloos en dat is ruim 1/3 van alle daklozen! Het gaat dus overduidelijk niet zo goed in dit land. En het aantal jongeren dat dakloos is, is verdubbeld in de afgelopen jaren.

Alle hens aan dek dus voor deze jongeren en ook voor de politiek. De divisie aan jonge daklozen zou overigens wel werk kunnen vinden bij het dienstplichtregiment van Sybrand Buma (CDA). Daar kunnen ze naar hartenlust marcheren, drummen, met vlaggen rondlopen en in bossen kamperen, legaal zelfs. En werken aan discipline.

Maar of deze oplossing ook gewenst is door de jonge daklozen weten we niet. We weten eigenlijk helemaal niet veel van ze. Het gaat vooral om schattingen en wie ze zijn, wat ze doen weten we niet. Volgens de directeur van het Leger des Heils, Cornel Vader, zijn de cijfers niet betrouwbaar en zijn er ‘ondertussen veel meer jongeren dakloos geworden’.

Maar aangezien deze trend al jaren gaande is, is het ook de vraag waarom het kabinet nu pas komt met maatregelen? Weet het kabinet wel waarom deze trend bestaat? In ieder geval is het een veeg teken als een jonge generatie Nederlanders opgroeit zonder dak boven het hoofd.

Het zegt veel over het niveau waarnaar het land is afgegleden in de afgelopen jaren. Je gaat je ook afvragen waar de prioriteiten nu precies liggen van het kabinet. Bij het Nederlandse volk en haar jonge daklozen? Of bij het aanbieden van huisvesting voor vluchtelingen uit een oorlogsgebied 5.000 kilometer verderop?

Als men nog zoekt naar huisvesting voor deze jongeren, het schijnt dat er behoorlijk wat Syriërs binnenkort weer naar huis gaan.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... ang-niets/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44629
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

Er is ophef over een ophok voor baby's.

Het zal begin jaren 70 zijn dat ik kennis maakte met lokale plattelandsgewoonten in Groningen en Drenthe.
Wat hadden ze bij boerderijen af en toe buiten staan? Het babyhok. daarin werden baby's gelegd overdag om te slapen. Zomaar in de beschutte buitenlucht. Alsof het konijnen in een hok zijn.
Ik keek er raar van op maar na wat nadenken leek het mij geen probleem. Voor niemand, ook niet voor de betreffende babies.
Nu blijkt dat die gewoonte ook in nog noordelijkere streken in zwang is (geweest?).
In Ulvenhout hebben ze zulke babyhokken in gebruik (als de ouders dat wensen). Hier te zien:
Afbeelding

En hoezo ophef? Een onwetende tante hoorde een baby huilen, zag de vreselijke mensonterende toestanden en pleurde het op het internet.
Bij dit kinderdagverblijf slapen baby’s buiten, maar niet iedereen begrijpt dat
‘Dit is kindermishandeling, dit is verwaarlozing’, schrijft een onbekende vrouw op 12 maart op haar Facebookpagina. Daarbij plaatst ze een video die ze in Ulvenhout heeft gemaakt. Als ze toevallig langs de opvang in het centrum van het dorp loopt, hoort ze een baby huilen. ‘Toen ik ernaartoe liep kwam ik erachter dat aan de achterkant van het verblijf een soort konijnenhokken staan’, schrijft ze. ‘In een van de hokken lag een baby te krijsen. Buiten in de kou. Helemaal alleen bij een graad of 9. Mijn hart was gebroken.’
[,,,]
Velen spreken schande van het feit dat de opvang kinderen buiten laat slapen. ‘Nooit zou ik mijn kindje hier onderbrengen’, schrijft iemand.
‘Ik klim persoonlijk over het hek om ze uit die kippenhokken te halen’ , reageert een ander.
‘Dit is schandalig. Hoe durven ze.’
[...]
De kwestie van het filmpje op internet is aan de orde geweest in een overleg met zowel wijkagent als GGD. Tamara Klaassen, GGD-coördinator psychosociale hulpverlening bij incidenten, is bij de kwestie betrokken om ervoor te zorgen dat eventuele onrust ‘zo snel mogelijk afneemt’.

Klaassen: ,,De video op Facebook bracht veel teweeg. Gelukkig is door goed overleg met alle betrokkenen de rust snel teruggekeerd. Elk jaar worden kinderdagverblijven door ons geïnspecteerd. Boeffies en (B)engeltjes doorstaat die inspecties met vlag en wimpel, houdt zich aan alle regels en voldoet aan alle normen’’, aldus Klaassen die benadrukt dat de GGD ziet dat de Ulvenhoutse opvang haar filosofie omtrent buiten slapen ‘goed verankerd’ heeft in het pedagogisch beleid.
En dan is het tijd voor de deskundigen. Wat hebben die te zeggen?
olgens deskundigen zijn er tal van voordelen aan het buiten slapen:

- Het kindje maakt meer vitamine D aan, wat goed is voor de weerstand en bijdraagt aan de ontwikkeling van botten en tandjes. Buitenlucht is goed voor de luchtwegen, zeker wanneer het kind last heeft van allergieën of luchtweginfecties. Kinderen worden minder vaak ziek.

- Kinderen slapen langer en dieper, onder andere als gevolg van rustgevende geluiden van vogels, wind of regen.

- Sanne Melis van Boeffies en (B)engeltjes: ,,Natuurlijk houden wij rekening met weersomstandigheden, maar bedenk dat het in Scandinavische landen nog veel kouder kan zijn dan hier. Daarnaast maken wij gebruik van speciaal daarvoor bestemde (thermo)slaapzakken.’’
https://www.ad.nl/breda/bij-dit-kinderd ... ~ad4a09d3/

Nawoord:
Sanne Melis van de opvang: ,,Toen die vrouw hier heeft gefilmd, is ze ook bij ons aan de deur geweest. Ze was volledig over haar toeren en reageerde op het bedreigende af. Om die redenen hebben medewerksters hier de deur voor haar dicht gedaan.’’
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44629
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

In Maastricht hebben ze oude muren. Die worden daar vertroeteld, speciaal wat er nog van de stadsmuur over is gebleven na al die tijd.
Aan de eeuwenoude vestingmuur zijn vorig jaar werkzaamheden uitgevoerd. Zo is er achterstallig en regulier onderhoud geweest aan de twee rondelen De Vijf Koppen en Haet ende Nijt en aan de Poort Waerachtig van de stadsmuur. De werkzaamheden waren rond oktober 2018 klaar.
En zo ziet de De Vijf Koppen er nu uit:
Afbeelding
https://www.telegraaf.nl/nieuws/3340442 ... amheden-in
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44629
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

Er is nog iets te vertellen vanwege die ingestorte muur.
De Groen Linkse wethouder Gert-Jan Krabbendam kwam vandaag huilie huilie doen op de plek in aanwezigheid van persmuskieten.
Na afloop kon die echt huile huilie gaan doen want zijn fiets was gestolen. En dat ding kost meer (3900) dan een modaal maandinkomen (3000+). (zijn inkomen: 8000+ per maand)

Afbeelding

Zo werdt de welvaart eerlijk verdeeld, ja toch?.
Hij zal wel geen klacht indienen wegens diefstal (eigendom is diefstal) uit ideologische motieven.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44629
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

De zon schijnt vandaag uitbundig. Is het al komkommertijd? Nee, daar is het nog te koud voor.
Maar desalniettemin worden kindjes in Haarlem binnen gehouden vanwege een gevaarlijk roofdier dat ongeciviliseerd los rondloopt. Het is er eentje van de cheetah-familie en die zien er zo uit:

Afbeelding

Als hem tegenkomt zou je denken: een wat grote huiskat. Maar nee, gevaarlijk !!!
Het uit de woning van zijn fokker ontsnapte dier, Whalhallah genaamd, eet voornamelijk rauw vlees en kan heel agressief reageren. Hij is een flink stuk groter dan een normale huiskat. Bij agressie maakt de ‘mini-cheetah’ grommende en blaffende geluiden en haalt hij uit met zijn klauwen. Vanwege dat gedrag kijkt ook de politie naar hem uit.
Goed, hij miauwt niet maar blaft. En klauwen? Die heeft mijn poes ook.
Ontsnapte ‘mini-cheetah’ laat zich niet vangen: ‘Hij heeft de tijd van zijn leven’
De wilde savannah-kat die vrijdag ontsnapte in Haarlem laat zich niet vangen, zelfs niet nu de Dierenambulance vangkooien met rauw vlees heeft geplaatst. Het beest ‘vermaakt zich uitstekend’ met de kippen en konijnen op het plaatselijke volkstuinencomplex. Hij greep er al zeker één.

Medewerkers van de dierenambulance zoeken al dagen op de plek waar de katachtige, een kruising tussen een huiskat en een wilde serval, is gezien. Maar inmiddels krijgen ze er een hard hoofd in dat ze het dier zullen vangen. ,,Op het volkstuinencomplex lopen heel wat kippen en konijnen rond. Daar vermaakt hij zich uitstekend mee”, zegt een medewerkster. ,,Hij laat zich niet pakken en in een kooi zetten. Terecht ook misschien, hij heeft de tijd van zijn leven.”
[...]
Maar de medewerkster van de Dierenambulance is niet bang dat Whalhallah zomaar mensen zal aanvallen. ,,Hij heeft eten genoeg in de buurt. Ik kan me alleen voorstellen dat hij aanvalt als je ‘m zou willen pakken. Doe dat niet, bel dan ons.”
Het is onduidelijk hoe lang de Dierenambulance nog gaat zoeken naar de katachtige. ,,We laten de vangkooien in ieder geval nog even staan en controleren die regelmatig. We moeten er natuurlijk wel voor waken dat er niet per ongeluk een gewone kat in vast komt te zitten.”
https://www.ad.nl/binnenland/ontsnapte- ... ~addad86e/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Pilgrim »

Totaal absurd! Tbs’er blijkt wapenhandel vanuit kliniek te runnen

Door Wout Willemsen, 13 april 2019

De politie heeft met een arrestatieteam een inval gedaan bij een tbs-kliniek in Heiloo. Één van de cliënten bleek namelijk een wapenhandelaar te zijn die zijn hele business regelde vanuit die kliniek! Dat meldt de NOS.

De man kon natuurlijk niet alles alleen. Hem werd een ‘coördinerende rol’ toebedeeld, wat inhoud dat hij de klanten en de bestellingen bij elkaar bracht. Twee andere verdachten werden vandaag in Amsterdam gearresteerd. Deze figuren pikten waarschijnlijk de wapenleveringen op en leverden deze af bij hun klanten.

De Amsterdamse politie wist een garagebox te lokaliseren waar 26 vuurwapens en bijna 2000 patronen werden ontdekt. Dit hield mogelijk verband met een eerdere arrestatie van een man die zeven vuurwapens in bezit had. Het ging hier om omgebouwde gas- of alarmpistolen, die echte kogels konden afvuren.

Er zijn dus mogelijke verbanden die aanwijzingen geven voor een groter netwerk. Distributie, connecties en technische kennis om wapens om te bouwen is allemaal aanwezig. Waar nog niks over is gehoord, is het geld.

Ook heel de reden waarom die tbs’er überhaupt in die kliniek zat, is onbekend. Die man zou naar aanleiding van een tip door iemand die betrokken was bij de vuurwapenhandel, zijn gearresteerd. Dit kon wel eens flink wat meer arrestaties op gaan leveren en wellicht zelfs een heel netwerk blootleggen, maar dat is momenteel nog te vroeg gejuicht.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... um=twitter
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie