Steeds meer burgerwachten

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78047
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Ariel »

Afbeelding

Oh, ja.... : nono3:

Shariapolitie controleert winkels op joodse producten. Politiek kijkt weg.

Burgerwacht Odin houdt aanrander staande. Politiek schuimbekt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78047
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Ariel »

Asielzoeker niet mishandeld door burgerwacht

De groep Soldiers of Odin in Winschoten is niet verantwoordelijk voor mishandeling van een asielzoeker die vorig weekend vrouwen en een twaalfjarig meisje zou hebben lastiggevallen. Dat melden de politie, het Openbaar Ministerie (OM) en de gemeente Oldambt donderdag in een gezamenlijke verklaring.

De politie onderzocht de vermeende aanrandingen door de asielzoeker uit Pekela en mogelijke mishandeling van deze man door leden van de burgerwacht. Maar hij blijkt de klappen te hebben opgelopen tijdens een eerdere ruzie in een Winschotens café.

Wel zou hij handtastelijk zijn geweest bij het meisje, maar volgens het OM is het ongepaste gedrag van de man niet strafbaar.

De PvdA-Kamerleden Ahmed Marcouch en Tjeerd van Dekken veroordeelden het woensdag dat 'geüniformeerde gangachtige groepen straatpatrouilles houden' en zich keren tegen burgers die zich in hun ogen verkeerd hebben gedragen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50408
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Pilgrim »

Soldiers of Odin: 'Wij zijn een geweldloze burgerwacht en niet extreemrechts'

woensdag 20 juli 2016

[Zie video op de site.]

De Soldiers of Odin (SOO) is een geweldloze organisatie, die niet extreemrechts is en gewoon als burgerwacht te werk gaat. Dat zegt Ronald Kiewiet, voorman van de Groningse afdeling van de SOO tegen RTV Noord.

De Soldiers zijn in opspraak gekomen na een incident in Winschoten, afgelopen zondag.

Daarbij is een man, die vrouwen en meisjes lastig zou hebben gevallen, door de Soldiers overgedragen aan de politie. Vermoedelijk ging het om een asielzoeker uit Pekela.

Hij zou daarbij in elkaar zijn geslagen, maar dat wordt door de Soldiers of Odin ontkend.

Geen geweld
Volgens Kiewiet gingen ze op meldingen op Facebook af en hadden ze de man al langer op het oog. Daarop besloot hij er met een mede-Soldier op af te gaan, de man staande te houden en hem aan de politie over te dragen.

'Daarbij is absoluut geen geweld gebruikt. Daar staan wij als Soldiers ook niet voor, wij zijn geweldsloos. Er zijn beelden van en ook daarop blijkt dat', zegt Kiewiet tegen RTV Noord.

'Wij zijn gewoon een burgerwacht, geen rare fratsen. Daar staan wij niet voor. Dat de politie en media anders suggereren, dat is klinkklare onzin.'

Extreemrechts
'En extreemrechts, tja.. Als je een mening over de maatschappij hebt tegenwoordig, dan ben je extreemrechts en deug je niet. Hoe ver wil je het zoeken?'

'Niet een stel nazi's'
Dat Kieviet zelf extreemrechts-getinte Facebookreacties plaatst, en op de Facebookpagina van Soldiers of Odin soortgelijke teksten en reacties staan, hoeft volgens hem niet te betekenen dat ze 'een stel nazi's zijn', zegt hij.

'Met poten van vrouwen en kinderen afblijven'
'Iedereen heeft zijn eigen geloofsovertuiging en standpunten. Ik vind gewoon dat de straten schoner moeten. Dat het om een asielzoeker gaat, of een Nederlander, of wat dan ook. Iedereen met moet zijn poten van kinderen en vrouwen afblijven en wie dat niet doet moet gestraft worden.'

'En dat is niet aan ons, maar we kunnen zo iemand wel overdragen aan de politie. Maar altijd zonder geweld!'

Door: Niiwino Geertsema

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/165755/So ... reemrechts
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50408
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Pilgrim »

Het leger is niets waard: Tsjechen richten eigen landweer op om terreur te voorkomen

Geplaatst op 17 augustus 2016

Afbeelding
Demonstratie in Praag: “Stop islam! Stop “Merkelisering”! Stop migratie! Dit is ons land!

In Tsjechië moet nu een paramilitaire organisatie het land beschermen tegen terreur en de “vluchtelingen”crisis. Dit deelde Marek Obrtel (kleine foto), een voormalige Tsjechische militaire arts die ooit zijn medailles voor de deelname aan de Servië- en Afghanistan-oorlog aan de “criminele vereniging” NAVO had teruggegeven, in een interview met “SputnikNews” mee.

Dit burgerinitiatief (dat echter met het oog op de al bestaande organisatie en meer dan 2000 leden eerder een al bestaand project genoemd zou moeten worden) heeft al kritiek in enkele Europese media geoogst en werd in verbinding gebracht met rechts-extremisme en partijen uit het rechtse spectrum.

“Dat is een gebruikelijk cliché, waarmee ieder ongemakkelijk mens gebrandmerkt wordt. Terwijl het om serieuze zaken gaat: namelijk dat de staat de veiligheid van de burgers in het land niet meer kan garanderen”, zei Obrtel.

Ondanks de beschuldigingen zou de organisatie, die al 90 afdelingen zou bezitten, echter niet met ideologie te maken hebben. “Wij zijn een boven de partijen staande structuur, open voor iedereen. Voor iedereen met een gezond mensenverstand”, benadrukt Obrtel.

Afbeelding

In principe moet er ook geen landweer, maar een soort nationale garde opgericht worden, die bij milieucatastrofes, “vluchtelingen”golven en andere gevaren zou moeten optreden en, indien nodig, ook met wapens de integriteit van de Tsjechische Republiek zou moeten kunnen verdedigen.

Want het leger en de politie zouden zulke taken niet meer aankunnen: “Ons leger is al enige tijd buiten het land om zijn plichten te vervullen – bijvoorbeeld aan de noordelijke Russische grenzen – in plaats van interesse in de verdediging van het eigen vaderland te tonen.”

Daarom zou alleen een nationale garde in staat zijn cultuurinstellingen, sportparken en kerken te bewaken.

Zijn stap tegen de NAVO, toen hij in 2014 al zijn vier onderscheidingen teruggaf, becommentarieerde de voormalige luitenant-kolonel als volgt:

“Daar heb ik geen spijt van gehad. Aan de reacties, die ik heel veel gekregen heb, zie ik dat veel mensen mijn handelwijze begrijpen en ook accepteren en zelf ook graag hun protest tegen de politiek van de NAVO zouden willen uiten, vooral met betrekking tot Rusland. Maar... het ontbreekt hen aan moed. Nog. Maar gelooft u me, er zijn honderdduizenden mensen die zo´n mening vertegenwoordigen.”

Afbeelding

Bron: http://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/08/17 ... voorkomen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50408
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Pilgrim »

VIDEO: Rundfunk Berlin Brandenburg (rbb) over burgerwachten in Berlijn

Geplaatst op 17 september 2016Dinsdag jongstleden zond Rundfunk Berlin Brandenburg (rbb) de 45 minuten durende documentaire “Wij zijn de angst – Het verlies van de binnenlandse veiligheid” uit. Daarin laat men o.a. zien hoe er in Berlijn met het oog op het toenemende geweld op straat burgerwachten gevormd worden.

Behalve bezorgde burgers komen o.a. ook Udo Ulfkotte en vertegenwoordigers van de German Rifle Association aan het woord, die er voorstander van zijn dat burgers ter zelfbescherming een wapen mogen aanschaffen. Ook wordt de dappere actie van Tatjana Festerling en Edwin Wagensveld voor de Rijksdag getoond. Uiteraard mag echter ook de politiek correcte beroeps-appeaser in de vorm van een gediplomeerd psycholoog niet ontbreken.

De rbb-tekst m.b.t. tot de uitzending:

De burgers zijn bang. Ze vertrouwen de staat en zijn instellingen steeds minder, aldus representatieve peilingen. Er patrouilleren burgerwachten, kiezers eisen een sterke hand en wapenhandelaren registreren een record omzet. De documentaire begeleidt mensen die bang zijn en diegenen die zeggen hen precies deze veiligheid te verschaffen.

Vlak voor de verkiezingen in Berlijn (morgen, zondag 18-09-2016) laat deze documentaire behoorlijk goed de toestanden in de hoofdstad zien wat betreft veiligheid. Koren op de molen van de AfD, die morgen volgens alle peilingen ruimschoots boven de tien procent van de stemmen zal halen.

Bron: www.pi-news.net

Door: Michael Stürzenberger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/09/17 ... n-berlijn/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50408
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Pilgrim »

‘Met zaklantaarn kun je ook flinke klap verkopen’

16 miljoen crimefighters

Door: Robert van de Griend, 22 oktober 2016

Afbeelding

De politie is afwezig of ‘doet geen reet’ en zo zijn er overal buurtpreventie teams gevormd om het ‘schorem’ aan te pakken. Daar kleven risico’s aan, maar de mannen van het team in Maassluis zijn heel tevreden.

Als Martin Romeijn zijn donkerblauwe jas met de tekst ‘Attentie Buurtpreventie’ aantrekt, zijn grote zwarte zaklantaarn pakt, en bij het invallen van het duister zijn huis verlaat om door de straten van Maassluis te patrouilleren, dan gebeurt er iets met hem. Alsof hij een paar centimeter groeit en zijn borst iets verder vooruit gaat staan. Van zichzelf is de 52-jarige heftruckchauffeur en Feyenoord-hooligan-in-ruste al geen type waar je zomaar aan voorbij loopt, al is het maar vanwege die enorme armen, die ruimte bieden aan een indrukwekkende verzameling tribals, de skyline van Rotterdam en negentien sierletters die samen You’ll Never Walk Alone spellen.

Maar toch, hoe de mensen tegen hem doen sinds hij met het buurtpreventieteam op pad gaat, vindt hij ‘gewoon kicken’. Romeijn: ‘Als ik vroeger mijn hond uitliet, keken ze me niet eens aan. Tegenwoordig is het vaak: ‘Hé Martin! Dag Martin!’ Dan merk je dat ze respect voor je hebben.’

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42941
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Mahalingam »

Berlin Alexanderplatz is een plek waar alle toeristen heen gaan. Alwaar de normale hyena's op de loer liggen voor buit. Te gevaarlijk inmiddels voor burgerwachten.
In 2015, police registered 481 cases of assault, 62 instances of coercion and threats, 51 cases of robbery and three counts of the most serious crimes: rape, murder and homicide, some of them attempted, Cases of pick-pocketing also increased by 54 percent between 2014 and 2015.
Al jaren is er strijd over wie er de baas is tussen de politie en bendes en tussen bendes onderling. Een duidelijke winnaar is er nog steeds niet.
Er staat tegenwwordig wel geregeld een politieauto op/bij het plein. De aanleiding daarvoor was:
Ever since 20-year-old Johnny K. was beaten to death by six men in October 2012, an extra police team has been in place to watch over the tourist, shopping and travel nexus in the former East of the city.
En dan nu:
Stabbing at Berlin TV Tower leaves two hospitalized
The attack took place shortly before midnight on Sunday, when a group of four unidentified men attacked another group of young men, police report.

Both knives and pepper spray were used during the assault. The men who were taken to hospital - aged 19 and 25 - suffered stab wounds to their upper bodies and hips. They were taken to hospital after receiving emergency treatment at Alexanderplatz

The attackers were able to flee before police arrived on the scene.
http://www.thelocal.de/20161107/stabbin ... spitalized
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50408
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Pilgrim »

“Buurtbewoners Slotervaart overwegen knokploeg tegen terreurjongeren”

Marc van Molenbeek, 01-01-2017

Afbeelding

Stelselmatig PvdA-knuffelbeleid drijft burgers tot het uiterste

Lees ook: ‘Jongeren’ Amsterdam-West filmen opblazen auto met vuurwerk, vieren feest

Autobranden, geweld en intimidatie op straat door jongeren: in Slotervaart (Amsterdam-West) is het al sinds mensenheugenis aan de orde van de dag. Maar sinds op oudejaarsavond een brom-mobiel van een gehandicapte bewoner aan de Johan Huizengalaan werd gesloopt met een vuurwerkbom zijn de bewoners het helemaal zat. Eén van de bewoners, bewoner ‘Jan’, laat aan AT5 weten dat hij er over denkt een knokploeg op te richten. “In een andere buurt hadden we een knokploeg van veertig man klaarstaan”, aldus Jan.

Uiteraard doet (en kan) de gemeente helemaal niets. Behalve veel beloven en het installeren van ‘meer cameratoezicht’ hebben straatterroristen gewoon een carte blanche en is de straat in hun handen. “Ze staan wel allemaal mooi te lullen, maar burgemeester Van der Laan (PvdA) leeft in mijn beleving alleen voor het centrum en meneer Baâdoud (PvdA) heeft mooie praatjes, maar er gebeurt helemaal geen moer”, aldus buurtbewoner Jan.
Ghetto Slotervaart

Slotervaart is al een jaar of dertig hét ghetto van Amsterdam. In het stadsdeel Nieuw-West, waar Slotervaart onder valt, wonen veel allochtonen, staan veel goedkope flats en is zowel de gemiddelde opleiding als het gemiddelde inkomen zeer laag. Beruchte, vooral Marokkaanse, criminelen waarvan sommigen nu bij de zogenaamde ‘Mocro Maffia’ horen, berucht vanwege de vele liquidaties, groeiden op in Slotervaart.

Lange tijd werd de straatterroristen dankzij een klassiek PvdA-pappen en nathouden-beleid geen strobreed in de weg gelegd. Grote en kleine criminelen, straatterroristen en overlastveroorzakers kregen vooral heel veel ‘hulpverlening’ (op kosten van de belastingbetaler) maar de orde handhaven zat er niet in.

Pas toen het wegintimideren van een Volkskrant-lezend fatsoenlijk gezin in de Diamantwijk aandacht kreeg in de Volkskrant werd er ook echt wat ondernomen tegen de problematiek.

PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA), die bekend stond als ‘de sherrif van Slotervaart’, zorgde met zijn no-nonsense en zero tolerance beleid ervoor dat het enige tijd beter ging maar uiteindelijk zakte het stadsdeel onder leiding van stadsdeelvoorzitter Baâdoud weer af naar ghettostatus.

http://regio.tpo.nl/2017/01/01/buurtbew ... rjongeren/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4929
Lid geworden op: zo jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Schepsel »

Met allerlei andere dingen die vroeger meer op de overheid leunden, moeten burgers die hogere kosten betalen en minder dienst/hulpverlening krijgen het doen met geneuzel als ''participeren is goed en je moet elkaar ondersteunen''. Hier laten de gemeente en de politie het afweten... maar dan is ''participeren'' ineens Heel Slecht. De overheid zou ook kunnen inspelen door werkelozen en andere mensen zelf een cursus/korte opleiding te geven waardoor ze (semi-) vrijwillige burgerwacht kunnen worden die wel de regels kennen. Niet helemaal kansloos lijkt me.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6901
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Ali Yas »

Schepsel schreef:Met allerlei andere dingen die vroeger meer op de overheid leunden, moeten burgers die hogere kosten betalen en minder dienst/hulpverlening krijgen het doen met geneuzel als ''participeren is goed en je moet elkaar ondersteunen''. Hier laten de gemeente en de politie het afweten... maar dan is ''participeren'' ineens Heel Slecht. De overheid zou ook kunnen inspelen door werkelozen en andere mensen zelf een cursus/korte opleiding te geven waardoor ze (semi-) vrijwillige burgerwacht kunnen worden die wel de regels kennen. Niet helemaal kansloos lijkt me.
Op die manier creëer je een schijnbaan: een uitkering in combinatie met verplichte bezigheid. Dat gaat natuurlijk niet goed: zo werk je onderpresteren en zelfs corruptie in de hand.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4929
Lid geworden op: zo jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Schepsel »

Ali Yas schreef:
Schepsel schreef:Met allerlei andere dingen die vroeger meer op de overheid leunden, moeten burgers die hogere kosten betalen en minder dienst/hulpverlening krijgen het doen met geneuzel als ''participeren is goed en je moet elkaar ondersteunen''. Hier laten de gemeente en de politie het afweten... maar dan is ''participeren'' ineens Heel Slecht. De overheid zou ook kunnen inspelen door werkelozen en andere mensen zelf een cursus/korte opleiding te geven waardoor ze (semi-) vrijwillige burgerwacht kunnen worden die wel de regels kennen. Niet helemaal kansloos lijkt me.
Op die manier creëer je een schijnbaan: een uitkering in combinatie met verplichte bezigheid. Dat gaat natuurlijk niet goed: zo werk je onderpresteren en zelfs corruptie in de hand.
Hmm, niet als mensen zich er zelf voor kunnen opgeven en er zelf voor KIEZEN. En als hun werk goed is mogen ze ook best betaald krijgen, zolang er inderdaad ook maar een mogelijkheid is om ze eruit te knikkeren als ze dingen doen die niet door de beugel kunnen. Misschien kan een verzekeringsmaatschappij wel geld bijleggen! Zelf ben ik wel tegen op onbetaald werk... dat zou dus beter moeten. (je weet wel, van die onzin-constructies dat een voormalige baan wordt overgenomen door ''aardige vrijwilligers'' waarbij het ''vrijwilliger mogen zijn'' wordt gesleten als een soort voorrecht. :rolleyes: Of werken voor je bijstand maar minder krijgen dan het minimumloon.) Ik dacht meer onder het mom van: als die mensen zich uit zichzelf al in willen zetten om de ghetto-toestanden te bestrijden, toont dat betrokkenheid en inzet en kan de gemeente best wat moeite doen om ze een handje te helpen. Het zou -of ben ik nu te naïef?- enigszins win-win kunnen zijn.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.
Mahalingam
Berichten: 42941
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Mahalingam »

In Kootwijkerbroek (Waar ligt dat? Op 40 minuten aanrijtijd voor de politie) heeft de burgerwacht de beschikking over een helicopter. In de strijd tegen onguur volk in die streek.
En dat geeft dan aanleiding om de voor- en tegens ervan te belichten. De Volkskrant is niet zo voor zelfbescherming door burgers. Links vertrouwt de burgers niet daarin.
Burgerwachten dreigen te ontaarden in knokploegen: 'Sociale controle schiet door'
Burgerwachten dreigen steeds meer het karakter te krijgen van knokploegen. Daarvoor waarschuwt politievakbond ACP vandaag. De politie en gemeenten stimuleren de oprichting van burgerpreventieteams, maar verliezen de controle over groepen die het heft in eigen handen nemen.
Over de situatie in Kootwijkerbroek:
De leden willen onder geen beding praten, maar inwoners van het dorp prijzen de acties van de burgerwacht. Een eigenaar van een transportbedrijf heeft geen last meer van brandstofdieven sinds vorig jaar twee Poolse dieven op heterdaad werden betrapt. Ze werden overmeesterd door veertig man en overgedragen aan de politie. 'Ze stonden te beven op hun benen', aldus de eigenaar tegen het AD.
En de vakbond zegt:
Politievakbond ACP waarschuwt vandaag dat sommige burgerwachten in ons land steeds meer het karakter van een knokploeg krijgen. Kootwijkerbroek dient volgens de ACP als voorbeeld van hoe het níet moet. 'Laat er geen misverstand over bestaan', zegt Wilma Noordergraaf, woordvoerder van de vakbond. 'Wij juichen het toe als burgers eigen verantwoordelijkheid nemen in hun wijk. Maar dit moet wel binnen de grenzen van de politie gebeuren.'
Waarop natuurlijk de politie op moet reageren met:
Frank Brouwer van de politie Oost-Nederland, waar Kootwijkerbroek onder valt, kan haar gerust stellen: 'Er zijn heel duidelijke afspraken met deze mensen gemaakt over wat wel en niet mogelijk is', zegt hij. Hij vindt het woord 'knokploeg' een verkeerd beeld schetsen.
En er zijn overal buurtpreventie groepen met instemming van de plaatselijke regenten.
Uit een vorig jaar gepubliceerd rapport van Lub blijkt dat de politie en gemeenten de oprichting van burgerwachtinitiatieven stimuleren. Ze rusten de groepen uit met speciale kleding, portofoons en flyers. In bijna de helft van de Nederlandse gemeenten zijn inmiddels zo'n 700 buurtpreventieteams actief, een aantal dat rap groeit. Over het algemeen komt dat de buurtveiligheid ten goede, stelt Lub. 'Burgerpreventieteams bestaan doorgaans uit brave bewoners die in duidelijk fluoriserende jasjes door de wijk patrouilleren. Maar het wordt een ander verhaal als een groep burgers kogelvrije vesten draagt en helikopters inzet. Dan schiet de sociale controle door.'
Met die Kootwijkerbroekers is het slecht kersen eten. Zij dienen met pek en veren afgevoerd te worden.

En het grote gewetensbezwaar van de Linkse Kerk?
Maar volgens socioloog Vasco Lub, die onderzoek deed naar burgerpreventie, is er een groot schemergebied. 'Een burger heeft het recht om een crimineel aan te houden, maar de wettelijke kaders zijn nu heel vaag', zegt hij. 'De politie en gemeenten zijn te weinig bezig met de excessen die kunnen plaatsvinden bij burgerpreventie.'
http://www.volkskrant.nl/binnenland/bur ... ~a4465395/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50408
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Pilgrim »

“Nafris” terroriseren de buurt: burgerwacht geformeerd

Geplaatst op 12 juni 2017

Afbeelding

De burgers van de stad Bozen/Bolzano in Zuid-Tirol waren het zat. Omdat overvallen door Noord-Afrikaanse, mannelijke jongeren (zgn. “Nafris”) hand over hand toenemen, sloten ze zich aaneen om in de buurt van de Pestalozzi-school in een park de wacht te houden. De veroorzaker van de moedige actie was een aanval op twee Chinese vrouwen op 3 juni.

In de steek gelaten door een kwakkelende staatsmacht en een “tolerante” burgemeester, treden de weerbare, bezorgde burgers nu zelf tegen de vermoedelijk ongeveer 30 “Nafris” op. Deze gedroegen zich in het verleden asociaal door de bewoners met luid geschreeuw, vaak tot diep in de nacht, te terroriseren en zelfs met stenen een lokale winkel bekogelden. Bovendien speelden ze met luidsprekers vaak keiharde muziek af, waarmee ze de Duitse bewoners nachtenlang wakker hielden.

De burgemeester is niet echt blij met de burgerwacht. Men zou toch vertrouwen in de ordedienst moeten hebben en door middel van contact en nabijheid het conflictpotentieel met de “Nafris” moeten afbouwen. Renzo Caramaschi, de burgemeester van Bozen/Bolzano, spreekt zich dus indirect uit tegen de mensen die hem gekozen hebben, en voor de “Nafris, die naar Zuid-Tirol komen om het systeem uit te buiten en het volk te ondermijnen.

Bron: http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/06/12 ... eformeerd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50408
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Pilgrim »

R.A.M. (Rise Above Movement) – de eerste rechtse knokploeg als tegenhanger van de Antifa
Geplaatst op 26 juli 2017

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6901
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Ali Yas »

Pilgrim schreef:
“Nafris” terroriseren de buurt: burgerwacht geformeerd
Ik snap wel dat de burgemeester hier niet blij mee is, maar het is wel een mogelijke consequentie van onvoldoende bescherming van de burgers door de overheid. Andere mogelijkheden zouden zijn: een geleidelijk vertrek van de geterroriseerde burgers (maar waar naartoe?) of een feitelijke machtsoverdracht naar de nietsnutten met een maffiose staat-in-een-staat als eindstation.

Het zou natuurlijk ook helpen als de staat eens ophield dit soort gasten te voorzien van gratis geld, maar daarvoor is het wel een beetje laat. Een oncontroleerbare golf van criminaliteit zou het eerste gevolg zijn.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78047
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Ariel »

Pilgrim schreef:R.A.M. (Rise Above Movement) – de eerste rechtse knokploeg als tegenhanger van de Antifa
Ik heb met enige afschuw naar dit filmpje gekeken, maar ik ook toegeven dat als ik in een gevaarlijke situatie terecht kom, ik blij zou zijn als een paar van deze knapen me gaan helpen.

Ik vermoed ook dat we Europa niet meer kunnen redden door praten of aaien. Er zullen klappen uitgedeeld moeten worden. Dan zeg ik het nog voorzichtig en diplomatiek.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6901
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Ali Yas »

Ariel schreef:Ik vermoed ook dat we Europa niet meer kunnen redden door praten of aaien.
Toch wel: met stemmen (maar dan goed). Doen we dat niet, dan zul je zien dat de knokploegen achter de tralies belanden. We komen geen steek verder zo.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50408
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Pilgrim »

De Finnen vechten terug – na meerdere gevallen van kinderverkrachting patrouilleren de “Soldiers of Odin” door de straten van Oulu

Geplaatst op 23 januari 2019

Afbeelding

De groepering van verontruste burgers “Soldiers of Odin” is begonnen met het patrouilleren in de straten en op openbare plaatsen in Oulu, als antwoord op diverse gevallen van verkrachting en seksuele overvallen op Finse kinderen door migranten.

De patrouille bezoekt, afgezien van andere plaatsen, winkelcentra in de stad, aangezien dit de plekken zijn waar buitenlanders slachtoffers opzoeken om te verkrachten en te molesteren.

Het initiatief komt korte tijd nadat de politie de burgers ervoor heeft gewaarschuwd om niet het heft in eigen handen te nemen, bericht “Ålands Nyheter”.

“Soldiers of Odin” (SOO) is een anti-immigranten groepering, die in oktober 2015 werd opgericht in het Finse Kemi. De groep werd opgericht als antwoord op een bijna vertienvoudiging van het aantal migranten dat in Finland arriveerde in het kader van de Europese migrantencrisis.

De groep is genoemd naar Odin, de god van de dood en de oorlog in de Noorse mythologie. De verwijzing naar dood en oorlog in de naam van de groepering is, volgens Jurgen Hamsfield, te wijten aan een waargenomen conflict door de “Soldiers of Odin” met vluchtelingen.

De chef van de Finse politie, Seppo Kolehmainen, veroorzaakte verwarring toen hij in eerste instantie de vorming van straatpatrouilles verwelkomde. Als antwoord daarop zei de Finse minister van Binnenlandse Zaken, Petteri Orpo: “In Finland zijn het officials die de orde in de samenleving overzien en hiervoor zorg dragen. En dat zal zo blijven.”

De Finse inlichtingendienst beschouwt de groepering als onbestendig.

In navolging van Finland zijn er ook groeperingen van de “Soldiers of Odin” opgericht in Zweden, Noorwegen, Duitsland, Groot-Brittannië, België, Estland, Canada, Australië en de Verenigde Staten.

SOO heeft alle claims racistisch of een neonazi groepering te zijn in interviews en op haar Facebook-pagina ontkend.

Bron: https://voiceofeurope.com

Door: Emma R.

Vertaald uit het Engels door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/23 ... -van-oulu/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50408
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Pilgrim »

Finse “Soldiers of Odin” kondigen in controversiële video de jacht aan op verkrachters en pedofielen

Geplaatst op 3 maart 2019

Afbeelding

De Finse politie onderzoekt een onlangs op de sociale netwerken geplaatste video van de groep verontruste burgers “Soldiers of Odin”, waarin de “jacht” op verkrachters en pedofielen wordt aangekondigd.

De video, die ondertiteld is in het Engels en Arabisch en verwijderd is van zowel Facebook als Vimeo, laat een groep gemaskerde mannen in zwarte kleren zien, gewapend met knuppels en kettingen, die in de winterse duisternis naar de camera marcheren, begeleid door heavy metal muziek.

Een van hen, die optreedt als woordvoerder, kondigt aan dat “het jachtseizoen op pedofielen geopend is!”

De woordvoerder zegt dat hun doel de “sekstoeristen die ons land zijn binnengedrongen” en “op onze kinderen jagen” zijn. Hij legt uit dat de “Soldiers of Odin” het recht in eigen handen gaan nemen, omdat “de autoriteiten en de politici niets doen”.

De “Soldiers of Odin” claimen eveneens dat de helft van alle voorstellen aan minderjarige meisjes om seks te hebben van Arabieren zou komen. De groep benadrukt echter dat de jacht geopend is op “binnenlandse pedofielen en verkrachters van alle kleuren”.

“We garanderen je dat je een ontmoeting met ons niet gauw zult vergeten. En maak je geen zorgen, we zullen de politie niet inschakelen”, zeggen ze.

De video is een antwoord op de gevallen van seksueel misbruik van minderjarigen in Oulu en Helsinki door een groep buitenlanders, die zijn gearresteerd door de politie.

De Nationale Raad van de Politie heeft de politie van Helsinki gevraagd om te onderzoeken of er sprake is van een haatmisdaad tegen etnische groepen en om te bepalen welke preventieve en andere maatregelen er genomen moeten worden met betrekking tot de publicatie.

De Nationale Raad van de Politie zei dat “op vermoedelijke misdaden niet systematisch geantwoord kan worden met serieuze beledigingen” en “seksuele delicten beantwoorden met geweldsdelicten draagt niet bij aan de bescherming van mensenlevens, gezondheid en openbare veiligheid.”

Afbeelding

Bron: https://voiceofeurope.com

Door: Emma R.

Vertaald uit het Engels door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/03/03 ... edofielen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50408
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Pilgrim »

Drones, kogelvrije vesten: deze huisvaders vormen
een buurtwacht waarop de politie jaloers kan zijn


Door Niki van der Naald en Henk van Gelder op zaterdag 09 november 2019

Afbeelding

Een onorthodoxe burgerwacht in Nederbetuwe jaagt op criminelen. Vijftig inwoners springen er in het gat dat de politie heeft achtergelaten op het platteland. Menig agent zal jaloers zijn op de uitrusting van de mannen. Het is niet het zoveelste attentie buurtpreventiegroepje waar het tegenwoordig van wemelt. Deze club gaat veel verder.

Een volledig uitgeruste commandowagen. Kogelvrije en steekwerende vesten. Een metershoge, uitschuifbare camera met 360 graden zicht. Drones, niet van die dingen die je bij Kruidvat koopt, maar de echte. Met warmtecamera. Schijnwerpers. Professionele zaklampen. En een Mechelse herder genaamd Diego, ‘politiehond in opleiding’.

Menig agent zal jaloers zijn op de uitrusting van de mannen van WhatsAppgroep Nederbetuwe. Het is niet het zoveelste attentie buurtpreventiegroepje waar het tegenwoordig van wemelt. Deze club gaat veel verder. Het is een next level burgerwacht die iedere maand traint. Ze doen denken aan burgermilities zoals je die verwacht in het achterland van Amerikaanse staten als Ohio. Of Utah.

Maar dit is in Ochten. En Kesteren. En in dorpen als Opheusden en Echteld. De Biblebelt voor buitenstaanders. Het land van boom- en fruitkwekers, goedbezochte kerken en relatief grote gemeenschapszin. Bel het noodnummer - ‘24/7 dag bereikbaar!’- en binnen twee minuten staat een deel van de vijftig leden van de WhatsAppgroep met de hele uitrusting zo op je stoep. Klaar om inbrekers of ‘ander tuig’ mee op te sporen en hun vlucht te dwarsbomen. En als het een ‘heterdaadje’ betreft via een burgerarrest aan te houden.

Geen cowboys
Zelf zijn leden wars van termen als burgerpolitie of knokploeg. Ze noemen zich liever een ‘collectief van vijftig paar ogen en oren extra’ dat hun dorpen veiliger maakt. ,,Je gaat er niet bij om stoer te zijn. We zijn geen cowboys. Voor dat imago willen we echt waken. Daarom werken we steeds nauwer samen met de politie en evalueren we onze acties. Mensen die bij ieder appje de adrenaline stijf in de nek hebben staan, die remmen we af’’, benadrukt groepslid Herman. Hij en zijn kompaan Kees willen alleen anoniem vertellen over de bezigheden van de appgroep Nederbetuwe. ,,We zijn allemaal ondernemers en hebben een gezin. Als criminelen weten wie we zijn, kunnen we daar last van hebben.’’

Het zijn vrijwel allemaal brave huisvaders. Geen breedgeschouderde sportschooltypes. Een enkeling op klompen. Een uniform dragen ze niet, alleen een zwart fleecejack met daarop het logo van de groep vormt het herkenbare tenue. Dat ze willen praten is bijzonder. Er is één soortgelijke organisatie in Nederland, in Kootwijkerbroek. Die geeft nooit interviews - ze plaatsen online wel eigen video’s, ook van de eigen helikopter waarover ze zelfs beschikken - maar zij kwamen wel in de publiciteit als ‘Veluwse knokploeg’. De leden zouden voor eigen rechter spelen. ,,Het idee om samen met burgers een extra oogje in het zeil te houden hebben we van Kootwijkerbroek overgenomen. Wij doen het hier wel anders. Van de ervaringen daar, ook de fouten, hebben we geleerd’’, aldus Herman.

Frustratie
Hij zat vanaf het eerste uur bij de Nederbetuwse groep. Als een van de ondernemers op het door inbraken geplaagde industrieterrein de Heuning bij Ochten, pal langs snelweg A15, groeide vier jaar geleden bij hem en anderen de frustratie over de vele inbraken. ,,We zitten in dorpen die heel makkelijk in en uit te vliegen zijn. Je bent zo in Duitsland. Je kunt hier inbreken in een auto of een schuur leeghalen. Poef, paf . En je rijdt zo weer op de A15.’’

Hun principe is simpel. Ruikt een dorpsgenoot onraad? Dan is het één belletje naar noodnummer 0488-700207 en komen leden na screening je kant op. Als er echt hommeles is - een gewapende overval , heterdaad inbraak of een vermissing - schalen ze op. Met apparatuur die ze uit Azië lieten komen en professionele software uit de VS - Zello, een systeem dat ook door Amerikaanse hulpverleners gebruikt wordt als achtervang bij grote rampen - fungeren de mobiele telefoons van de leden als portofoons. Via gps-signalen kan een aangewezen ‘regievoerder’ precies zien welke leden zich waar bevinden en aanwijzingen geven. ,,Vroeger reden we soms met z’n allen naar de plek van de melding. Dat werkt niet. Verdachten konden simpel vluchten. Nu trekken we een cirkel en zorgen we dat bij alle mogelijke vluchtwegen iemand staat’’, aldus Kees. Je kunt hier inbreken in een auto of een schuur leeghalen

Overval op juwelier
Meerdere keren hebben ze al geholpen bij het achterhalen van winkeldieven en inbrekers. Het meest bekende voorbeeld was een overval op een juwelier in Kesteren. Maar ook bij een winkelroof bij een supermarkt in Opheusden werden ze opgetrommeld. ,,We kregen een melding dat er een hele groep aanwezig was in de supermarkt. Nou dan gaan wij daar op af. Als zij met tienen zijn, kunnen wij met twintig man daar ook even gaan rondlopen, hè. Dat noem ik Opheusdense ondeugendheid. We vroegen wat ze aan het doen waren. Ondertussen schakelden we de politie in. Ze werden gepakt met tal van flessen badspul in hun geprepareerde tassen hadden. Een mooie actie.’’

De kerk is een verbindende factor. Veel mannen kennen elkaar uit de gereformeerde kerk. Maar er zitten ook niet-kerkleden bij. ,,Dat zelfredzame zit hier in ons bloed. Ik kan blind iemand bij mijn bedrijf aannemen op basis van bloedgroep. Omdat ik weet dat ie uit het juiste hout gesneden is.’’

Herverdeling politie
Zowel in politiekringen als in de dorpen wordt de groep gezien als een fenomeen dat het gevolg is van het gat dat de politie noodgedwongen heeft achtergelaten. Bij de herverdeling van de politiesterkte heeft ook Nederbetuwe moeten inleveren. In het uitgestrekte buitengebied kan de politie simpelweg minder snel zijn om mobiele bendes te pakken.

Het gaat wel eens mis, erkennen ze. Zo hielden ze iemand staande die een inbraak wilde plegen, maar die nog niet binnen was. ,,Die ging dus vrijuit. Dat hebben we uitgesproken met de politie. We gaan niet op hun stoel zitten, ook al voelen ze dat soms wel zo. We leren elke dag bij.’’

Extra ogen en oren
De verhouding tussen de politie en de app-groep is inmiddels ‘constructief’. Ze hebben een apart lijntje met de wijkagenten. Als ze naar een incident rijden, informeren ze altijd de politie, zeggen ze. Ze geven ook informatie door, zoals kentekens van mogelijk verdachten. ,,De manier waarop ze nu werken is verantwoord. Er is wederzijds respect en vertrouwen”, zeggen Oscar Dros, politiechef Oost Nederland en John Lucas, waarnemend hoofdofficier van justitie in Amsterdam. Beiden beheren landelijk de portefeuille Burgeropsporing. Lucas: ,,Als men over een grens gaat zullen politie en Openbaar Ministerie daar op reageren. Geen eigen richting.’’

Politie en justitie zien dat wij alleen maar extra ogen en oren bieden, zegt Herman. ,,Ze willen de samenwerking uitbreiden.’’ Het gevaar voor eigen rechter te spelen blijft aanwezig. ,,Daar zitten we bovenop, dat dat niet gebeurt.’’

Kees: ,,Wij mogen net zoveel als iedere burger. Alleen als er gevaar dreigt voor onszelf of als er sprake is van een strafbaar feit, mag je iemand staande houden. Je mag als bezorgde burger altijd vragen: wat zijn wij hier aan het doen?’’

Inbraakgolven
Is het echt veiliger geworden in Nederbetuwe? De cijfers dalen niet echt, erkent Herman. Er blijven inbraakgolven. ,,Maar zonder ons zou het waarschijnlijk nog erger zijn. Lokale boefjes weten dat ze het hier niet moeten wagen.’’

Herman vindt niet dat burgers mogen verwachten dat politie en justitie er altijd maar zijn. ,,Veel mensen verwachten dat de overheid altijd maar alles moet oplossen. Maar dat is niet zo, de ogen en oren van de burgers mogen ook wel eens open gaan. Ik zie wat wij doen als een burgerplicht.’’

Kees en Herman zijn gefingeerde namen. De echte namen van de leden zijn bij de redactie bekend.

AD
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50408
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Pilgrim »

Sinds eind april leidt de 48-jarige fruitteler en ski-instructeur Jurgen Wirth Anderlan de 5.100 man sterke Süd-Tiroler Schützenbund als staatscommandant en sindsdien heeft de organisatie herhaaldelijk de kranten gehaald. Dat komt, zo zegt Wirth, omdat we niets anders doen dan de waarheid aanwijzen. Het pad dat Wirth heeft gekozen, staat voor de bescherming van ons huis, onze cultuur, onze identiteit, onze taal en onze waarden en hij en zijn leden doen dat met volle toewijding. Met trots vertelt hij dat ze de vereniging zijn met de grootste toename van jongeren.
https://jungefreiheit.de

https://ejbron.wordpress.com/2019/11/14 ... in-europa/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie