Gevangenissen overal te wereld.

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Ariel »

,Dit beleid is bedoeld om gedetineerden te activeren en meer verantwoordelijkheid te geven”, zegt een woordvoerder van het ministerie. ,,Het is verbonden aan voorwaarden om de veiligheid te waarborgen. :nietverstaan:

Onvrede over proef vrijere gedetineerden

Nederlandse gevangenen krijgen steeds vaker de sleutel van hun eigen cel, tot onvrede van bewaarders. Zij vrezen dat veroordeelden hun criminele zaakjes makkelijker kunnen voorzetten binnen de gevangenismuren, meldt het AD.

Na experimenten in Dordrecht, Heerhugowaard en Zaandam krijgen nu ook zestig gevangenen in Arnhem de sleutel van hun eigen cel. Het gaat om een proef waarbij gedetineerden zich tot 21.30 uur vrij mogen bewegen in bepaalde delen van de gevangenis.

,,Deze gevangenen mogen alles zelf doen, zonder toezicht'', zegt Rob Minkes, voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de Dienst Justitiële Inrichtingen. ,,Het risico is daardoor groter dat ze doorgaan met hun criminele zaakjes, want ze kunnen langdurig en ongestoord met elkaar kletsen.''
,Er is te weinig toezicht op deze jongens”, zegt Rob Minkes, voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de Dienst Justitiële Inrichtingen. ,,Deze gevangenen mogen alles zelf doen, zonder toezicht. Het risico is daardoor groter dat ze doorgaan met hun criminele zaakjes, want ze kunnen langdurig en ongestoord met elkaar kletsen. Ook is het eenvoudiger om bijvoorbeeld drugs te verhandelen.”

De tijd die gevangenisbewaarders overhouden door de ‘sleutelproef’, zouden ze moeten besteden aan extra gesprekken met gedetineerden. ,,Maar wij twijfelen sterk of dat gebeurt”, zegt Minkes. ,,Bewaarders zien deze experimenten als een ordinaire bezuiniging op gevangenispersoneel.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Ariel »

Opnieuw chaos in gevangenis Alphen

Het is flink onrustig in de Penitentiaire Inrichting Alphen aan den Rijn. Nadat eerder deze maand een psychologe ternauwernood een verwurging door een gedetineerden overleefde, brak er dinsdag een grote opstand uit.

Dat melden bronnen van De Telegraaf binnen de gevangenis. Ook blijkt het uit interne mails waarover deze krant beschikt. Het is de tweede keer dat er grote vechtpartijen uitbraken naar aanleiding van winkelproducten die niet op tijd of helemaal niet waren geleverd. Gedetineerden hebben de mogelijkheid om boodschappen te bestellen. Tijdens de vechtpartijen werden ook ramen ingegooid.

Een Intern Bijstands Team (ITB) moest er aan te pas komen om de boel weer op orde te krijgen. Ook personeel uit een belendend gevangeniscomplex moest worden ingezet. Als straf zijn enkele gedetineerden in een isoleercel geplaatst.

Personeel vreest
Het personeel klaagt over een tekort aan mankracht en vreest voor de eigen veiligheid. Hoe groot het gevaar is, blijkt wel uit het feit dat een gedetineerde woensdag doodleuk met een mes een boeienluik in zijn cel opende. Dat luik zit aan de voorkant van een cel en is bedoeld om een gedetineerde veilig te kunnen voorzien van boeien. Een camera legde het forceren van het luik vast. Ook dit incident is beschreven in een intern verslag.

De onrust in de PI Alphen staat niet op zichzelf. Er is een groot gebrek aan personeel in de gevangenissen en dat leidt tot veel spanningen. Vorige week werd bekend dat er in 2016 zeker 2000 geweldsincidenten waren tegen personeelsleden van gevangenissen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44607
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Mahalingam »

Wabblief?
Gevangenen willen minder Arabische televisiekanalen
Opvallende actie in de gevangenis van Sint-Gillis. Ruim 120 gedetineerden tekenden er een petitie waarin ze vragen het aantal Arabische tv-kanalen in te krimpen. Ze willen vooral een aantal kanalen waarop extremistische boodschappen worden verkondigd, zien verdwijnen.

Een groep gedetineerden in de gevangenis van Sint-Gillis heeft een petitie opgesteld om Arabische televisiekanalen die extremistische boodschappen verspreiden en antisemitisch zijn te schrappen. De petitie is gericht aan minister van Justitie Koen Geens (CD&V).

De gevangenen zien kanalen als TV5 Coran en Al Arabyia liever niet meer op hun scherm. Dat schrijft La Dernière Heure. De directeur van de gevangenis, Jurgen Van Poecke, bevestigt het nieuws aan onze redactie. De petitie is gericht aan minister van Justitie Koen Geens (CD&V).

De groep hekelt dat andere populaire kanalen zoals Arte, Canal + en National Geographic wel geblokkeerd zijn.

Volgens de gevangenisdirectie kan het aanbod niet zomaar veranderd worden. ‘We werken met een satellietsysteem. Het is dus niet mogelijk om alle kanalen op te nemen in het aanbod’, luidt het.
In de gevangenis heeft elke cel een televisietoestel.
Die directeur beweert dus dat de techniek machtiger is dan de mens. En ik maar denken dat het die Allah is die machtiger is.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20170929_03102668
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen in Belgie en Nederland

Bericht door Ariel »

Gevangenen in opstand omdat ze geen sigaretten hebben

Cipiers ziek van angst

Gedetineerden komen regelmatig in opstand omdat ze door hun bestelde producten zoals sigaretten niet of niet op tijd krijgen in de bajes. Het zorgt er zelfs voor dat cipiers zich ziek melden voor hun werk. De SP stelt Kamervragen over de onveilige situaties in de gevangenissen.

Meerdere bronnen in het gevangeniswezen spreken over de aanhoudende problemen. Per juli is de gevangenissector overgestapt naar een nieuw winkelsysteem waar gevangenen tegen betaling persoonlijke spullen, zoals tabak of extra eten, kunnen bestellen. In de praktijk werkt dat echter regelmatig niet. Volgens een woordvoerster van minister Dekker (Rechtsbescherming) zijn de problemen ontstaan door wisseling van een leverancier en ’technische problemen’.

Bronnen die werkzaam zijn in de sector zeggen dat de problemen nog steeds aanhouden. Het zorgt er in gevangenissen door het hele land voor dat gedetineerden in opstand komen. „Bij ons heeft de gevangenisdirecteur zelf sigaretten ingeslagen en verspreid om ze rustig te houden”, zegt één cipier. Gevangenisbewaarders melden zich zelfs uit voorzorg ziek op de dagen dat de bestellingen eigenlijk binnen moeten komen, weten betrokkenen. Rob Minkes, voorzitter centrale ondernemingsraad Dienst Justitiële Inrichtingen, bevestigt dat hij daar ook signalen van heeft gekregen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Pilgrim »

Imam plande opstand in gevangenis in Graz

Geplaatst op 3 december 2017

Afbeelding

Jihadisten moesten na het bidden de cipiers overmeesteren

Uitermate explosief onderzoek door de binnenlandse veiligheidsdienst tegen de islamitische geloofsgemeenschap in een nieuw schandaal rondom een islamitische geestelijke in een gevangenis: in plaats van veroordeelde Jihadisten te deradicaliseren, plande een imam in Graz samen met radicale islamieten een gewelddadige opstand tegen het gevangenispersoneel!


Na de affaire in de gevangenis Korneuburg (Niederösterreich) – de islamitische geestelijke daar had tot 30 salafistische boeken als onbedenkelijk gekwalificeerd – nu de volgende donderslag: het door de leiding van de gevangenis Graz-Karlau ontdekte criminele complot leest als een draaiboek voor een thriller.

In de gevangenis zou een imam van de islamitische geloofsgemeenschap – hij gaf les op scholen in de deelstaat Steiermark en is lid van de radicale Moslimbroederschap (!) – met radicaalislamitische gevangenen een gewelddadige opstand tegen het gevangenispersoneel hebben willen uitvoeren.

De Egyptenaar van geboorte en voormalige taxichauffeur, die na een bliksemcursus over de vijf zuilen van de islam als geestelijke mocht werken, had het volgende duivelse plan: veroordeelde Jihadisten moesten eerst op de binnenplaats luidkeels “bidden”. Bij de komst van de bewakers moesten deze dan bruut, ook met zelfgemaakte wapens, worden aangevallen...

(Letterlijk uit de Oostenrijkse “Kronen Zeitung”, die in tegenstelling tot de Duitse “Bild” zulk nieuws regelmatig en op de voorpagina naar voren brengt!)

Bron: www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/12/03 ... s-in-graz/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7250
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Ali Yas »

Pilgrim schreef:
Jihadisten moesten na het bidden de cipiers overmeesteren
Ik vind "bidden" hier een verkeerd woord. Net als het woord "martelaar" voor iemand die zich met een bom opblaast tussen onschuldigen.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Ariel »

Tbs’er vlucht alle kanten op

Criminelen op begeleid verlof kunnen kinderlijk eenvoudig de benen nemen. Ook als ze onder toezicht aan de vrijheid mogen wennen, is een vluchtpoging zo geregeld.

Dat blijkt uit de incidentmeldingen vanuit het gevangeniswezen en tbs-klinieken die De Telegraaf heeft opgevraagd. Deze piketmeldingen lijken bovendien toe te nemen, van 214 in 2014 naar 253 vorig jaar.

Uit de stukken blijkt dat criminelen bijvoorbeeld de benen nemen als een begeleider even een frietje haalt of net een strike wil gooien op de bowlingbaan. Opvallend is ook dat er tijdens verloven soms de meest grove misdaden worden gepleegd, maar dat de buitenwereld niet wordt gemeld dat de dader eigenlijk een gedetineerde is.

De documenten geven verder een schokkend beeld van wat er in en rondom de gevangenissen en tbs-klinieken gebeurt. Met regelmaat worden cipiers in elkaar geslagen, maar ook gevangenispersoneel gaat de fout in door bijvoorbeeld drugs en telefoons naar binnen te smokkelen voor gedetineerden.

Kamerleden kijken op van de knulligheid bij verloven en eisen actie. De PVV wil een complete stop op alle verloven en de SP wil dat het systeem onder de loep genomen wordt.
Spoiler! :
Geweld is in de gevangenissen en tbs-klinieken van Nederland aan de orde van de dag. Uit interne stukken die De Telegraaf verkreeg, rijst een afschrikwekkend beeld: medewerkers die met hun eigen kleren gewurgd worden, een cipier die het ziekenhuis in wordt geslagen terwijl hij net re-integreerde na de vorige klap... De lijst is eindeloos. En als de criminelen op verlof zijn, denken ze alles te kunnen maken.

Hé, dat is toch die man die bij mij in de cel zat?’ Een cipier kijkt belangstellend naar Opsporing verzocht, waar hij ziet dat aandacht wordt gevraagd voor een gewapende overval waarbij is geschoten. De cipier trekt aan de bel. En inderdaad, later blijkt dat deze gedetineerde inderdaad tijdens zijn verlof een misdaad heeft gepleegd. De avond van zijn misdaad was hij netjes teruggekomen naar zijn cel, alsof er niks aan de hand was.

De staatssecretaris van Veiligheid en Justitie krijgt van dit opmerkelijke voorval in maart 2014 een bericht. Dat gebeurt in een zogenoemde piketmelding. Dat zijn de berichten om hem op de hoogte te houden van de ernstigste incidenten binnen de Dienst Justitiële Inrichtingen waar het gevangeniswezen en de tbs-instellingen onder vallen. De Telegraaf vroeg alle berichten vanaf 2014 op. Daaruit blijkt dat gedetineerden met regelmaat misdaden plegen tijdens een van de vele soorten verloven om ze langzaam aan terugkeer in de samenleving te laten wennen.

Het grote publiek hoort alleen lang niet altijd dat de daders eigenlijk gedetineerden of tbs’ers zijn. Op het Justitie-departement wordt in 2015 in de berichten bijvoorbeeld vastgesteld dat de media wel berichten over een schietpartij, maar dat ze niet doorhebben dat zowel dader als slachtoffer eigenlijk een gedetineerde is. Of later dat jaar: een misdaad die aandacht krijgt in de media. „Maar geen aandacht voor feit tbs”, melden de ambtenaren. Nergens uit de documenten blijkt dat er enige intentie is om Nederland daarvan op de hoogte te brengen. „We worden in de maling genomen”, zegt PVV-Kamerlid Markuszower als hij daarmee wordt geconfronteerd.

Voor de criminelen die nog niet toe zijn aan onbegeleid verlof, is er het begeleid verlof. Gaat dat dan beter dan in bovenstaande voorbeelden? Uit de stukken blijkt dat sommige criminelen zich weinig aantrekken van hun begeleiders. Kinderlijk eenvoudig ontdoen ze zich ervan. Dat gebeurt maandelijks, blijkt uit de stukken.

Zo maakt een tbs’er met zijn begeleidende sociotherapeut een fietstocht op 21 juni vorig jaar. Bij terugkomst bij de kliniek kan er maar één tegelijkertijd de slagboom onderdoor. De begeleider fietste als eerste door. „Toen de sociotherapeut voorbij de slagboom was, merkte hij op dat betrokkene geen antwoord gaf op zijn vraag. Toen de sociotherapeut achterom keek, fietste betrokkene ineens in een onverwachte hoek”, leest de melding. En de tbs’er was kwijt.

De dag ervoor, 20 juni 2016, gebeurde al iets soortgelijks. Een jeugdige crimineel mag naar de bowlingbaan, maar dan wel met twee begeleiders. Die gaan echter helemaal in hun spel op, zo blijkt uit de melding: „Omstreeks 15.00 uur staat er nog 5 minuten op de klok aan speeltijd. Een van de medewerkers gooit en de andere medewerker kijkt naar de worp. Als er daarna gekeken wordt naar de jeugdige, zit die niet meer op zijn plek.”

Het zijn knullige voorbeelden die vaker voorkomen, vooral bij jeugdige criminelen. Zo is er de begeleidster die als aardigheidje een frietje haalt, maar als ze zich omdraait geen gedetineerde meer ziet. Bovendien lijkt het vluchtgevaar soms ernstig onderschat te worden. Een gedetineerde bij wie de dag ervoor een telefoon wordt aangetroffen waar onbekende nummers mee zijn gebeld, mag de volgende dag gewoon op verlof. Als hij bij zijn begeleiders wegrent, staat er om de hoek plots een vluchtauto voor hem klaar. Die was telefonisch al besteld.

Bij de opgevraagde berichten wordt vaak niet vermeld of de gevluchte persoon ook weer gevonden wordt. Soms volgt wel een melding dat in de afwezigheid een misdaad is gepleegd.

Als de criminelen binnen zitten, achter slot en grendel, gedragen ze zich niet veel beter. Smokkel van telefoons, drugs en andere zaken tiert welig in de bajessen en klinieken, soms met de hulp van corrupte cipiers. Er zijn door de jaren heen ook meerdere meldingen van tbs’ers die kinderporno de kliniek in weten te smokkelen.

Talrijke interne berichten gaan over gedetineerden die hun mede-bajesklanten mishandelen, maar ook hun cipiers zijn regelmatig de dupe. Ze worden het ziekenhuis in geslagen of ademen rook in als iemand weer eens zijn cel in brand steekt. Een cipier wordt bijvoorbeeld gewond afgevoerd na een matpartij, net nu hij langzaam re-integreerde na het vorige gevecht.

Aan de meldingen lijkt geen eind te komen. Dit jaar kreeg het ministerie bijvoorbeeld zo’n piketbericht over Michael P., de verdachte in de moord op Anne Faber. En in maart wordt een tbs’er die ongeoorloofd afwezig was aangemerkt als verdachte in de moord op een Arnhemse man en vrouw. En ook dit jaar werd een verdachte in een opsporingsprogramma herkend als een gedetineerde die met verlof was.

Het zorgt er mede voor dat de SP het systeem van verloven onderzocht wil hebben, al benadrukt de partij dat de samenleving veiliger is als criminelen voorbereid worden op hun terugkeer. PVV-Kamerlid Markuszower wil een eind aan alle verloven: „Verloven moeten gestopt, totdat dit onder controle is.”

Het ministerie van Justitie en Veiligheid wil er in een reactie vooral op wijzen dat veel verloven wél goed gaan. Een woordvoerster van minister Dekker (Justitie en Veiligheid) noemt bijvoorbeeld dat er jaarlijks 40.000 ’verlofbewegingen’ door tbs’ers worden gemaakt. En verloven zijn volgens het departement nodig om criminelen zo goed mogelijk terug te laten keren na hun straf.

Met deze strekking zijn vaker de terugkerende missers, die verstrekkende gevolgen kunnen hebben, gebagatelliseerd. Op de vraag of het verlofsysteem nu eens grondig onder de loep wordt genomen, antwoordt de woordvoerster dat dit voor zover zij weet, niet staat te gebeuren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:
Tbs’er vlucht alle kanten op

Het ministerie van Justitie en Veiligheid wil er in een reactie vooral op wijzen dat veel verloven wél goed gaan. Een woordvoerster van minister Dekker (Justitie en Veiligheid) noemt bijvoorbeeld dat er jaarlijks 40.000 ’verlofbewegingen’ door tbs’ers worden gemaakt. En verloven zijn volgens het departement nodig om criminelen zo goed mogelijk terug te laten keren na hun straf.
Volgens HvdM kunnen criminelen die niet willen horen het beste afgemaakt worden door ze te laten voelen dat de samenleving hun gedrag niet accepteert. Afmaken is altijd mijn credo geweest ten aanzien van criminelen (een spuitje toedienen waarbij zij rustig en vredig gaan inslapen en dit soort onwelwillende hyena's geen mens meer tot last is). Maar in dit geval bedoel ik met 'afmaken', de zaak tot een goed einde brengen op een alternatieve manier. De straf verdubbelen. Wie niet begrijpt dat hij staf heeft verdiend - ik neem aan dat de zogenaamde therapie van de reclassering in eerste instantie erop opgericht is de crimineel zijn foute gedrag te laten inzien en berouw te tonen - blijft net zo lang in hechtenis tot men het wel begrijpt. Anders dient het vrijelijk in de buitenlucht laten wandelen GEEN ENKEL NUT.
De documenten geven verder een schokkend beeld van wat er in en rondom de gevangenissen en tbs-klinieken gebeurt. Met regelmaat worden cipiers in elkaar geslagen, maar ook gevangenispersoneel gaat de fout in door bijvoorbeeld drugs en telefoons naar binnen te smokkelen voor gedetineerden.
Veel verloven gaan goed. Maar over het criminele gedrag binnen de muren van de reclassering geen woord.
Met deze strekking zijn vaker de terugkerende missers, die verstrekkende gevolgen kunnen hebben, gebagatelliseerd. Op de vraag of het verlofsysteem nu eens grondig onder de loep wordt genomen, antwoordt de woordvoerster dat dit voor zover zij weet, niet staat te gebeuren.
Het is allemaal oud nieuws in een nieuwe verpakking.
Kamerleden kijken op van de knulligheid bij verloven en eisen actie. De PVV wil een complete stop op alle verloven en de SP wil dat het systeem onder de loep genomen wordt.
Kamerleden behoren tot de lulligste waardeloze mensensoort die een democratie zich maar kan voorstellen. Vooral van het niet aflatende vragenstellen door de PVV word ik doodziek. Omdat er volgens mij nooit een positief vervolg op komt. Wel een nietszeggend antwoord van de betreffende bewindsman die op een altijd geraffineerde manier het probleem weet te omzeilen en te . . . bagatelliseren. Dit soort Kamerleden moet er boven opzitten en net zolang blijven doorzeuren tot tenslotte de logica, de oplossing voor een geconstateerde misser in het beleid, bereikt is.

Maar . . . ik moet nog de eerste minister tegenkomen die fouten toegeeft en schuld bekend dat de regering fout bezig is. En juist dat nu moet door Kamerleden aan de orde worden gesteld. Geen vragen stellen, maar direct een mokerslag uitdelen: "Waar de regering achter deze vorm van beleid staat is als een werkeloos paard dat achter de wagen staat. En dat moet veranderen om onze samenleving niet in diskrediet te brengen. De PVV geeft de minister twee maanden de tijd om orde op zaken te brengen. De PVV ziet een rapport van de minister tegemoet binnen de aangegeven periode waaruit blijkt dat men heeft gekozen voor een revisie van het falende systeem."

Werkt het zo niet in de politiek? Dan wordt het de hoogste tijd de democratische wandelgangen in de buurt van de Tweede Kamer te verbreden. Ik heb er geen zin om een boek zo dik als het boek van Sinterklaas te schrijven met daarin alle blunders begaan door regeringsleiders in de afgelopen vijftig jaren. In dat boek staat dan wel alle tekst in een 6 punts versie. Want de ellende die regeringsverantwoordelijke leiders de samenleving toekennen tart elke fantasie.

POLITIEK IS SMERIG

Er zit een luchtje aan waardoor een mens een tumor in de hersenen kan oplopen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Ariel »

:huh: Wat aardig.


Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44607
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Mahalingam »

zouden ze ook dit spelletje doen? Diefje met verlos:

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44607
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Mahalingam »

Net als onze overheid zegt, zegt die van België ook dat ze geen problemen hebben met gevangen allahtonen van de fundamentele richting.
Geens ontkent wantoestanden met geradicaliseerde gevangenen
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) ontkent met klem dat er wantoestanden bestaan in de vleugels van de gevangenissen bestemd voor geradicaliseerden. Dat zegt hij zaterdagmiddag in een reactie op berichtgeving in De Tijd.

De krant schreef dat de aanpak van opgesloten terroristen en honderden geradicaliseerde gedetineerden in onze gevangenissen veel slechter is dan gedacht. Gedetineerden zouden er vanuit de gevangenis in slagen versleuteld te communiceren met hun familie, met het criminele milieu en zelfs met andere jihadisten in de gevangenis en in Syrië en Irak.
Er zouden ook al verboden wapens zijn ontdekt in de Deradex-afdelingen waar de zwaarste terroristen zitten.
De krant baseert zich op nota’s van de veiligheidsdiensten.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20180113_03297238
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22572
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door King George »

Ze hebben daar dus geen problemen met gevangen Jihadisten omdat die Jihadisten daar van alles voorzien zijn dat ze zich daar op hun gemakt voelen?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Ariel »

Cipiers bedreigd door ’man met kalasjnikov’

Opnieuw heeft een ernstig incident voor onrust gezorgd in de gevangenis in Alphen aan den Rijn. De politie rukte met zwaar materieel uit voor een man die dreigde met een automatisch geweer personeel te beschieten.

Medewerkers zijn ernstig verontrust, blijkt uit een brief van de directie die in handen is van De Telegraaf. Het incident was op 17 januari.

„Zodra deze zware dreiging bij de PI bekend werd, is dit zeer serieus genomen.De politie kwam meteen in actie. Er loopt nog een onderzoek”, laat de Dienst Justitiële Inrichtingen weten.

Cipiers in de gevangenis voelen zich onveilig door onderbezetting, smokkel, geweldsincidenten en interne corruptie. Er lopen onderzoeken naar mogelijke corruptie onder drie medewerkers.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22572
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door King George »

Die gevangenen beschikken over meer vrije in- en uitloop dan de vrije in- en uitloopkippen zoals deze op de verpakking van sommige dozen eieren worden genoemd.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Pilgrim »

Mocromaffia duwt Reclassering Nederland omver

Bert Brussen, 28-5-2018

Afbeelding

‘Ze maken zich tijdens reclasseringsgesprekken schuldig aan geweld en aan doodsbedreigingen’

Reclassering Nederland wil niet langer veroordeelden begeleiden die zich schuldig maken aan doodsbedreigingen of die zelf op een dodenlijst staan. “Ik wil het risico niet lopen dat onze reclasseringswerkers overhoop worden geschoten”, zegt vertrekkend bestuursvoorzitter Sjef van Gennip in de Volkskrant.

De bestuursvoorzitter doelt onder meer op daders en verdachten die betrokken zijn bij de onderwereldvete ‘Mocro War’, en die bekendstaan om nietsontziende liquidaties. Maar ook andere criminele jongeren verharden, zegt Van Gennip. “Ze maken zich tijdens reclasseringsgesprekken schuldig aan geweld, aan het smijten met meubels en aan doodsbedreigingen: ik heb je kenteken, ik weet waar je woont, ik weet waar je kinderen op school zitten. Onze mensen zijn wel wat gewend, wij gaan echt tot het uiterste om met moeilijke gevallen in gesprek te komen, maar de grens is bereikt. Serieuze doodsbedreigingen horen niet bij ons werk.”

De organisatie heeft de plicht alle opdrachten van rechters en Openbaar Ministerie uit te voeren, maar “wij beraden ons nu op het moment dat we gaan zeggen: dit type cliënt doen we niet meer”, zegt Van Gennip.

Anp

http://nieuws.tpo.nl/2018/05/28/mocroma ... and-omver/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Ariel »

Afbeelding
Afzien in de Antwerpse cel: niet luchten, geen bezoek en ratten in de gang

Geen bezoek. Niet luchten. Snikhete cellen. De omstandigheden in de oude Antwerpse gevangenis zijn onmenselijk, zeggen Nederlandse gedetineerden.

,,Het is verschrikkelijk hier”, zegt een Nederlandse verdachte die al drie maanden in de Antwerpse gevangenis verblijft. Van woede slaat zijn stem over. ,,Ik kan zo veel misstanden opnoemen. Intimidatie door cipiers, overvolle cellen, slecht eten, niet douchen, geen medische verzorging en dagenlang 24 uur lang op cel. Dit zijn folterpraktijken.”

De Nederlander moest in België komen voor een politieverhoor. ,,Het zou maar een uurtje duren, zeiden ze. Inmiddels zit ik hier al drie maanden, in omstandigheden die thuishoren in de zestiende eeuw.”

Zoals deze verdachte zitten er meer in de meer dan 160 jaar oude gevangenis, met een kasteelachtige poort in de Antwerpse Begijnenstraat. De meeste Nederlanders zitten er in voorarrest, wachtend op een proces. Vanwege de barre omstandigheden hebben ze een brief aan deze krant geschreven. Ze vragen daarin de Nederlandse overheid om hulp.

Ratten door de gang
Gevangenen slapen met zijn drieën of vieren in cellen van twee bij vier meter. Wie als derde of vierde in een cel komt, moet op een matras op de grond slapen. ,,Terwijl de ratten door de gang lopen. Maar wie weigert op de grond te slapen, gaat in het cachot”, vertelt een gevangene. ,,Dat is mij ook overkomen. Ik kwam in een isoleercel waar ze de verwarming op veertig graden hadden gezet.”

Cipierstakingen die aan de lopende band worden gehouden, maken de situatie er nog slechter op. Afgelopen maand nog namen agenten het werk van bewaarders over. ,,We zaten vijf dagen achtereen in de cel, zonder te luchten. We kregen geen post, geen bezoek en mochten nauwelijks bellen”, vertelt één van de Nederlanders.

Barre omstandigheden
Vanwege de barre omstandigheden gingen zestig gedetineerden in hongerstaking. ,,We hebben dagenlang niet gedoucht en kregen geen schone kleren. Medische verzorging ontbrak. Een man met een ontsteking aan zijn alvleesklier stond helse pijnen uit, maar kon niet naar het ziekenhuis.”

Na inspecties vorig jaar constateerde het Comité tegen Foltering van de Raad van Europa dat de gevangenissen in België zwaar onder de maat waren. Volgens het comité waren tijdens stakingen zelfs mensenlevens op het spel. Het sprak van een ‘exceptioneel serieus probleem’ dat ‘niet thuishoort in een Europese lidstaat.’

Staking
Vanwege de laatste staking wilde de Amsterdamse rechtbank begin deze maand een verdachte niet naar België sturen. Het zogeheten overleveringsverzoek is opgeschort totdat België kan aantonen dat de omstandigheden menswaardig genoeg zijn. De Internationale Rechtskamer in Amsterdam, die wel verdachten uitlevert aan landen als Rwanda en Oeganda, sprak op 5 juli van een ,,reëel gevaar van onmenselijke of vernederende behandeling.”

De Belgische justitiewoordvoerster Kathleen van de Vijver bevestigt dat gevangenen tijdens de staking minder hebben kunnen luchten. Ook was nauwelijks bezoek mogelijk. ,,We hebben heel moeilijke dagen meegemaakt. Het waren zware omstandigheden.” Dat er minder medische zorg was in Antwerpen, spreekt zij tegen. ,,Er was een dokter en een psychiater aanwezig. Zij hebben hele lange dagen gemaakt, juist om de zorg te garanderen. Gedetineerden zijn wel vaker op cel behandeld.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Gevangenissen? in Europa

Bericht door Pilgrim »

“Gedetineerden gebruiken openlijk geweld en drugs, cipiers sluiten zich op”: Overheid neemt Engeland´s “ergste” gevangenis weer zelf in handen

Joeri Vlemings, 20 augustus 2018

Afbeelding

De Britse overheid heeft beslist de gevangenis in Birmingham, die privaat gerund wordt, voor minstens een half jaar weer zelf in handen te nemen. Reden: cipiers hebben er de controle uit angst aan de gedetineerden overgelaten.

Het was de firma G4S die sinds 2011 de gevangenis HMP Birmingham – een van de grootste van Engeland en Wales – uitbaatte, via een privécontract voor 15 jaar en 30 miljoen pond (€ 33,5 miljoen). Inspecteurs voerden er onlangs tussen eind juli en begin augustus een onaangekondigde controle uit en stelden volgens het verslag een schrijnende “crisissituatie” vast.

Sommige personeelsleden van de gevangenis waren zo bang dat ze zichzelf opsloten en sliepen tijdens hun dienst. Ze verlieten hun kantoor slechts een uur per dag om te kunnen douchen. De 1.269 gedetineerden konden “bijna straffeloos” hun gang gaan. Ze gebruikten openlijk drugs en geweld, en scholden de cipiers de huid vol. Bepaalde plaatsen van de instelling waren smerig, met bloed, braaksel en uitwerpselen van ratten op de vloer.

De overheid greep in: er kwamen dertig werknemers bij, er werd een nieuwe directeur aangesteld, en driehonderd gevangenen werden overgeplaatst naar andere instellingen. G4S zegt de huidige ontwikkeling te “verwelkomen”, omdat die toelaat de problemen “met hoogdringendheid aan te pakken”. In de gevangenis stierven dit jaar ook al zes gedetineerden.

Afbeelding
ap - In december 2016 braken er hevige rellen uit in de gevangenis van Birmingham. Zo'n 600 gedetineerden namen er verscheidene vleugels in.

Maar er is ook felle kritiek op het optreden van de overheid. Hoofdinspecteur van het gevangeniswezen, Peter Clarke, wijst met de vinger naar het ministerie van Justitie dat volgens hem de gevangenis niet adequaat genoeg monitorde. Hij noemde het de “ergste gevangenis” die hij ooit bezocht.

Het is sowieso een slag in het gezicht van de Britse overheid. De instelling van Birmingham was de eerste categorie B-gevangenis uit de publieke sector die geprivatiseerd werd, en het draaide volgens Clarke uit op een “triest fiasco”. Clarke meldt in zijn rapport dat de “meest gewelddadige gevangenis” van Engeland en Wales faalde op zowat alle criteria. Categorie B betekent dat de gedetineerden geen maximale veiligheidsmaatregelen opgelegd krijgen. Dat is enkel in de categorie A-instellingen het geval, waar ook de gevaarlijkste criminelen vastzitten.

Twee jaar geleden brak er nog een enorme rel uit in de gevangenis van Birmingham. Dat er een gebrek aan veiligheid is, konden de inspecteurs nu zelf aan den lijve ondervinden. Hun auto’s werden vernield met een zuuraanval op een zogenaamd beveiligde parking.

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/-g ... ~ae469887/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen? in Europa

Bericht door Ariel »

Salah Abdeslam bedreigt cipier in gevangenis: "Ongelovige", "Hond", "Op een dag zal je mijn voeten kussen"

De interacties tussen Salah Abdeslam en de cipiers van de gevangenis verlopen niet bepaald in een goede sfeer. De terrorist heeft recent een bewaker bedreigd tijdens de bedeling van de maaltijden, zo meldt de Franse krant Le Figaro.
Sinds twee jaar zit Abdeslam opgesloten in een streng bewaakte afdeling van de gevangenis van Fleury-Mérogis nabij Parijs.

In een rapport van 7 september maakt de penitentiaire instelling melding van een incident waarbij een cipier werd bedreigd door de terrorist.

“Waarom kijk je naar me, stuk onbenul. Jij bent niet meer dan een idioot, kom naar mijn cel en ik leg het je uit. Ik ben een moslim en jij bent een ongelovige, een hond; op een dag zal dat veranderen en zal je mijn voeten kussen”, dreigde Abdeslam.

Het voorval werd gerapporteerd aan de antiterroristische aanklager en de directie van het gevangeniswezen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door Ariel »

Bewakers gevangenis Hasselt gewond door agressieve terrorist

Een 37-jarige Tsjetsjeense Syriëstrijder heeft woensdag vijf cipiers verwond in een gevangenis in Hasselt. De man zorgde eerder al voor problemen en staat bekend als extreem agressief.

Dat meldt Nieuwsblad. „De man was overgebracht vanuit Brugge. Hij stond bekend als extreem agressief”, vertelt ACOD-vaksbondman Kristof Muyters tegen de Belgische krant. De gevangene sloeg en schopte de bewakers tijdens het uitdelen van het diner.

De gewonde cipiers werden naar de spoedafdeling van het ziekenhuis gebracht. De aard van hun verwondingen is nog niet bekend. Volgens Muyters kunnen een aantal slachtoffers een tijd niet werken.

De dader verbleef eerder al in een gevangenis in Brugge op een extra beveiligde afdeling. Daar zorgde hij eerder al voor problemen. De man werd overgebracht naar Hasselt en zat daar in een strafcel op de beveiligde afdeling.

De agressieveling verblijft daar nu nog, in afwachting van zijn overplaatsing. Waar hij uiteindelijk heen zal gaan, is nog niet duidelijk.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door Pilgrim »

Berlijn: 75% van de verdachten in voorarrest heeft geen Duits paspoort

Geplaatst op 30 september 2018

Afbeelding

Berlijn kan het ene na het andere negatieve record melden. 51% van de veroordeelde criminelen en 75% van de verdachten in voorarrest, die in gevangenissen in Berlijn zitten, bezitten niet het Duitse staatsburgerschap.

In Berlijn zitten op dit moment ongeveer 3930 mensen in zeven gevangenissen. Het aandeel buitenlandse gevangenen, die afkomstig zijn uit ongeveer 90 landen, is hier enorm. Zo is in de gevangenis Moabit (foto) 73% van de gevangenen buitenlander. In de gevangenis Heidering heeft ongeveer 57% van de gevangenen geen Duits paspoort. Dat staat in een nieuwsbrief van het gevangeniswezen Berlijn, waaruit de “Berliner Morgenpost” citeert. De meeste buitenlandse gevangenen zijn van Turkse herkomst.

De verantwoordelijke Senator van Justitie, de Groene Dirk Behrendt, schijnt hopeloos overbelast te zijn met de – uit links-politieke onverantwoordelijkheid gecreëerde – problemen. Inmiddels moesten er al aangeklaagden – ook het bittere soort uit het migrantenmilieu – uit de gevangenis ontslagen worden, omdat de Berlijnse Justitie overbelast is en processen te laat beginnen. Nog altijd stapelen de asielprocedures zich op onder het rood-rood-groene plafond. Onder Behrendt´s verantwoordelijkheid duurt het maanden voordat videobeelden van misdadigers, waarop zij heel duidelijk herkenbaar zijn, gepubliceerd worden. Reden: het openbaar ministerie kan de verwerking niet bijbenen. In het begin van het jaar konden tien gevangenen binnen slechts vijf dagen ontsnappen uit Berlijnse gevangenissen.

Deze eclatante wantoestand is echter voor de Groene geen reden om politiek tegen te sturen. Integendeel. Midden april kondigde hij aan om gevangenen vaker voor het uitzitten van hun volledige straf te ontslaan. “Vroegtijdige vrijlatingen na het uitzitten van twee derde deel van de opgelegde straf zouden er niet alleen aan bijdragen dat mensen eerder een strafvrij leven in vrijheid kunnen leiden, maar ook onze gevangenissen ontlasten”, aldus de Groene ideoloog destijds tegenover de “Berliner Morgenpost”. Behrendt´s streven is gebaseerd op de omstandigheid dat 97% van alle plaatsen in de gevangenissen van het diverse Berlijn op dit moment is bezet. De gevangenis Moabit is zelfs overvol – zoals genoemd met 73% buitenlanders.

Maar de Groene Senator van Justitie wijst de bouw van nieuwe gevangenissen af en zet in plaats daarvan in op dalende aantallen gevangenen door de – overwegend buitenlandse – criminelen vroegtijdig weer op de samenleving los te laten.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/09/30 ... -paspoort/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door Pilgrim »

Links paradijs...

Afbeelding

GEVANGENISSEN ZIJN EEN LINKS PARADIJS

  • Iedereen wordt gelijk behandeld
  • Gratis eten
  • Gratis gezondheidszorg
  • Alleen de politie en de cipiers hebben wapens

HUN EIGEN “BEVEILIGDE WIJK”
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door Ariel »

Jihadboeken in bajesbieb Vught

In de gevangenisbibliotheek in Vught zijn radicale islamboeken te krijgen. Ze verheerlijken de gewapende jihad en het vernederen van joden en christenen.

Een van de auteurs praatte zelfmoordaanslagen en onthoofdingen goed en is zo fanatiek dat hij niet meer welkom is in een reeks westerse landen. Zijn boeken zijn daar uit gevangenisbibliotheken verwijderd, maar in Nederland gebeurde dat niet.

Experts noemen het kwalijk dat dergelijke lectuur zomaar voorradig is binnen de gevangenismuren. Terreuronderzoeker Jelle van Buuren van de Universiteit Leiden spreekt van ’de kat op het spek binden’. Ex-bewoner van de terroristenafdeling Jason Walters zegt dat het boekenregime in de bajes jaren geleden minder streng is geworden.

Een gedetineerde trok met een boekenlijst bij De Telegraaf aan de bel. De Dienst Justitiële Inrichtingen geeft toe dat de genoemde werken inderdaad op de plank staan, maar niet zomaar aan iedereen worden verstrekt. Het CDA en de PVV willen opheldering van de minister.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22572
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door King George »

En wat voor boekjes zou zo'n gevangenisbibliotheek dan hebben voor gededineerden voor zedendelinquenten? Want die moeten toch ook aan hun trekken kunnen komen?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door Ariel »

Wederom feest in de bajes

Afbeelding

Nieuw opgedoken video’s bewijzen hoe gedetineerden in Nederlandse gevangenissen openlijk feestjes vieren en op grote schaal gebruikmaken van smartphones met internetverbinding.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid is dit weekeinde opnieuw in grote verlegenheid gebracht door beeldmateriaal dat in handen kwam van De Telegraaf. Op twee video’s is te zien hoe groepen gedetineerden in de penitentiaire inrichting Zuyderbos in Heerhugowaard elkaar feestend en dansend filmen en keukenmeubilair kapot smijten.

Dat is pijnlijk, want het is überhaupt verboden om een telefoon te hebben in de gevangenis. Toch worden bij iedere zoekactie mobieltjes aangetroffen. Gevangenen kunnen ongehinderd met de buitenwereld communiceren en zo hun strafzaken beïnvloeden, nieuwe misdrijven plannen of slachtoffers bedreigen.

De gevangenen filmen elkaar buiten hun cel zonder dat bewaarders in actie komen. Justitie zei gisteren, nadat deze krant om een reactie had gevraagd, direct keihard te hebben ingegrepen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Gevangenissen in Europa

Bericht door Pilgrim »

Recordaantal buitenlanders in Duitse gevangenissen

Geplaatst op 4 februari 2019

Afbeelding

Het aantal buitenlanders in Duitse gevangenissen heeft in alle deelstaten een nieuw record bereikt. In Berlijn en Hamburg komt al meer dan één op de twee gevangenen uit het buitenland. In de deelstaat Nordrhein-Westfalen steeg hun aantal sinds 2015 van 33% naar nu meer dan 36%, bericht de “Rheinische Post” op basis van een peiling onder de 16 ministeries van Justitie van de deelstaten.

Ook het aantal buitenlanders in de gevangenissen in de lange tijd onder het gemiddelde liggende nieuwe Duitse deelstaten stijgt deels snel. Zo registreerden de gevangenissen in de deelstaat Sachsen in maart 2016 nog 482 buitenlanders, twee jaar later 601 en op dit moment 981.

De grootste groepen zouden gevangenen uit Polen, Tunesië, Libië, Tsjechië en Georgië zijn.

In de westelijke deelstaten nam het aantal buitenlanders in gevangenissen sinds 2016 in Hamburg van 55% naar 61%, in Berlijn van 43% naar 51%, in Niedersachsen van 29% naar 33%, in Rheinland-Pfalz van 26% naar 30%, in Baden-Württemberg van 44% naar 48%, in Bremen van 35% naar 41%, in Schleswig-Holstein van 28% naar 34%, in het Saarland van 24% naar 27% duidelijk toe.

Hessen registreerde drie jaar geleden al een percentage van 44,1%, dat licht steeg naar 44,6%. Beieren registreerde sinds 2012 een toename van 31% naar 45%.

Bron: www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/02/04 ... ngenissen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie