Is Nederland veiliger ????

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70200
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is Nederland veiliger ????

Berichtdoor Ariel » Ma Jan 21, 2019 8:43 pm

’Het is hier helemaal wetteloos’

Er heerst verbijstering over de schietpartij. Maar verwonderen doet het mensen al minder. „Ik woon hier op de Molenstraat”, zegt een dertigjarige man die zijn huis vanwege de afzetting niet in kan. „Het is hier al zo lang mis. Toevallig vroeg ik vorige week me nog af wanneer er nou geschoten zou worden. En nu is het raak, twee kinderen ook nog. Man, als je toch ziet wat hier allemaal gebeurt. Er wordt openlijk gedeald, gevochten, mensen worden uit het raam gegooid. Het is hier vaak helemaal wetteloos.”

Dat laatste bevestigt de achttienjarige jongen. „Ik heb hier bij de Dominoos gewerkt. Ik was altijd blij als ik na mijn werk de straat uit was. Zo’n bedreigende sfeer. Moet je nagaan, ik ben toch geen oude man, maar zelfs ik voel me onveilig hier.”

Wat de achtergronden zijn van de schietpartij is onduidelijk. Op het Doorneind in Helmond is een man aangehouden. De drie inzittenden van de Volkswagen zijn nog op de vlucht. Voor omwonenden is wel duidelijk wat er achter de schietpartij zit. „Hier vlakbij zit een shishalounge en een multi-cultureel centrum. Daar omheen is het vaak onrustig, echt een hotspot. Er wordt op uitgebreide schaal gedeald dus je kunt er gif op innemen dat het daar mee te maken heeft”, zegt een man die in de buurt woont.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37847
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is Nederland veiliger ????

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jan 21, 2019 11:26 pm

Ooggetuige verslagen van de schietpartij tussen Turken in Helmond.
Getuige schietincident in Helmond: ‘Ik zag moeder en kind op fiets omvallen’
https://www.ed.nl/helmond/getuige-schietincident-in-helmond-ik-zag-moeder-en-kind-op-fiets-omvallen~a1f4c2d7/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70200
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is Nederland veiliger ????

Berichtdoor Ariel » Wo Jan 23, 2019 1:05 am

Dit is de blonde jongeman van ongeveer 20 jaar oud en 1.70 meter lang die een brute overval op supermarkt Coop in Ridderkerk gepleegd heeft. De blonde jongeman stak manager van de Coop in zijn borst. De man ligt nog steeds zwaargewond in het ziekenhuis. Volgens de politie gaat het iets beter en is de man inmiddels bij kennis.

Een domme vraag. Hoe kan je zien dat de dader blond is? :nietverstaan:

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70200
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is Nederland veiliger ????

Berichtdoor Ariel » Do Jan 24, 2019 12:50 am

Een 15- en 16-jarige jongen uit Ridderkerk zijn aangehouden voor de brute overval op supermarkt Coop zaterdagavond in Ridderkerk. Een van hen wordt ervan verdacht de 40-jarige winkelmanager met een koksmes in zijn borst te hebben gestoken. De man raakte zwaargewond. Sinds dinsdag is hij bij kennis.


Zijn die gastjes echt blond? Ik twijfel.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18067
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Is Nederland veiliger ????

Berichtdoor King George » Di Jan 29, 2019 2:37 pm

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 37847
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is Nederland veiliger ????

Berichtdoor Mahalingam » Do Feb 07, 2019 4:09 pm

Beginnen we nu in het voetbal dezelfde toestanden te krijgen als bij kickboxen? Of heeft het meer te maken met "migratieachtergrond"?
Ex-voetballer Yassine Abdellaoui slachtoffer beschieting IJburg
De man die woensdagavond is neergeschoten op de George Sliekerkade op IJburg is ex-profvoetballer Yassine Abdellaoui (43). Hij is in zijn been geschoten.

Getuigen hoorden rond 23.30 uur woensdagavond meerdere knallen, waarna ze een man schreeuwend op straat zagen liggen. Twee nog onbekende mannen vluchtten op een scooter door de Maria Austriastraat richting het winkelcentrum.
https://www.parool.nl/amsterdam/ex-voetballer-yassine-abdellaoui-doelwit-beschieting-ijburg~a4622817/

Hij is een bekende van de politie en wel hierom:
Nadien raakte hij verwikkeld in een slepende strafzaak over het witwassen van 2,3 miljoen euro en de heling van 38.000 dollar uit xtc-handel. Hij werd verdacht samen met ex-profvoetballer Geoffrey Prommayon.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70200
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is Nederland veiliger ????

Berichtdoor Ariel » Di Feb 12, 2019 10:17 pm

Politie: 'Werk mee als je wordt overvallen, hoe moeilijk dat ook is'

Bedreigd, mishandeld en opgesloten in de kelder. Het aantal gewelddadige woningovervallen bij ouderen stapelt zich de laatste maanden op.

Het aantal overvallen op ouderen schommelt al jaren rond de honderd per jaar. "Het is niet zo dat het er meer worden. Maar als het je overkomt, is het vreselijk", zegt Jos van der Stap, landelijk overvalcoördinator bij de Nationale Politie.

In de kelder gegooid
De laatste maanden werden ouderen een aantal keer slachtoffer van een zeer gewelddadige overval. Zo werden in het Overijsselse Heeten twee bejaarde broers overvallen en opgesloten in hun slaapkamer.

En deze zomer werd het echtpaar Vergooszen uit het Limburgse Susteren overvallen door vier gemaskerde mannen. De overvallers gooiden het echtpaar in de kelder van hun woning. De vrouw weet met een mes de deur open te snijden waardoor ze na 3,5 uur vrij komen en de hulpdiensten kunnen bellen. Gerard Vergooszen lag na de overval drie weken in het ziekenhuis.

Voor ik het wist lag ik bewusteloos.
Dreigden vingers af te snijden

Daders denken, vaak onterecht, dat er veel te halen is bij hun doelwit, zegt Van der Stap. "Er is een informatierelatie. Via-via is het idee ontstaan dat er veel geld in huis is."

Zo werd onlangs in Eindhoven een bejaarde vrouw (89) de ene dag opgelicht door malafide slotenmakers en de volgende dag slachtoffer van een woningoverval. Vermoedelijk wisten de overvallers dat er nog contact geld in haar huis was. De overvallers dreigden haar vingers af te snijden als ze haar spaargeld niet af zou staan.

Gewelddadig karakter, sneller letsel
Woningovervallen kunnen al snel gewelddadig worden. Over het algemeen geldt dat professionele overvallers alleen functioneel geweld toepassen. Het zijn de jonge hit-and-run overvallers die gewelddadig worden, zegt Van der Stap. Ze zijn impulsief en dulden geen verzet.

Uit onderzoek blijkt dat juist ouderen zich verzetten bij een woningoverval. "Zij accepteren het niet", zegt Van der Stap. Door het verzet van de ouderen worden de overvallers gewelddadig. De kans is op letsel is daarom groter, zeker ook omdat ouderen sneller wat breken.

Politie: blijf rustig, werk mee
Volgens de politie is het daarom belangrijk om je niet te verzetten als je wordt overvallen. "Diegenen die niet meewerken, lopen vaker letsel op", zegt Van der Stap. De politie adviseert om te handelen via het RAAK-principe: rustig blijven, de situatie accepteren, afgeven van geld en goed kijken hoe de dader eruit ziet om zo een goed signalement aan de politie te kunnen geven.

De woningovervallen hebben volgens de politie 'topprioriteit'. In de helft van de overvallen kan de politie een verdachte arresteren. "Overvallers gaan meestal door tot ze gepakt worden", zegt Van der Stap. Wanneer ze gepakt worden, kan de politie ze volgens Van der Stap voor jaren van de straat halen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 38519
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Is Nederland veiliger ????

Berichtdoor Pilgrim » Ma Feb 25, 2019 7:53 pm

Overval woning Drouwenerveen

Geplaatst op 25 februari 2019

Afbeelding

De afgelopen week zijn er steeds meer details bekend geworden over de overval op een woning in Drouwenerveen. Ik ga u hier niet vervelen met de details maar meer informatie vindt u onder andere op: www.alarmeringen.nl en www.youtube.com. Schijnbaar lukt het de politie niet om de zaak op te lossen en daarom wordt het publiek gevraagd naar tips. Aangezien ik niet beïnvloed ben door politiek correct denken volgt hier mijn tip voor de politie:

Een groep Marokkanen rijdt vanuit Utrecht, Almere, Gouda of Amsterdam met een Audi A6 naar Duitsland om daar, wederom, een geldautomaat op te blazen. Om onbekende redenen lukt het de daders niet om een geschikte automaat te vinden en rijden ze onverrichter zake weer naar Nederland. Voor deze overval beschikten ze over een snelle auto en gereedschappen en ik neem aan dat een boormachine bij dit soort praktijken niet ontbreekt. Overigens: waarom zouden deze Marokkanen anders over gereedschap beschikken???

Uit verveling besluiten ze een willekeurige woning te overvallen. Aangezien Marokkanen haat tegen niet-moslims met de paplepel is ingegoten, schromen ze niet om de bewoner op een brute en onmenselijke manier te martelen. Ze gingen daarbij zo ver om ledematen met een boormachine te bewerken, oftewel deze daders zijn geen mensen, maar beesten. Ieder mens met een greintje gevoel in zijn lichaam had deze martelpraktijk niet eens kunnen bedenken.

De daders vluchten richting Buinerveen: even op de kaart kijken: dat is dus richting N374, de snelste route naar de N34, vanwaar men het snelst aansluiting op een snelweg vindt.

Het slachtoffer was zelf in staat om een signalement af te geven en de politie te bellen. Of denkt u dat een kind van 4 een Audi A6 en ‘mensen met een Marokkaans accent’ kan beschrijven? Een zwaargewonde vader zal hierbij geen uren hebben gewacht om de politie te alarmeren.

Dan even het speurwerk van deze rechercheur:

Drouwenerveen ligt totaal geïsoleerd in Oost Drenthe. Drenthe heeft een zeer klein aantal Marokkaanse inwoners en als we naar de lijst van (bekende) Moskeeën in Nederland kijken: https://nl.wikipedia.org Dan staat de enige Marokkaanse moskee van Drenthe in Meppel. De daaropvolgende Marokkaanse gemeenschap bevindt zich in Dronten, Lelystad, Amersfoort of Utrecht. De reistijd Meppel -Drouwenerveen bedraagt ongeveer 56 minuten en Dronten en Amersfoort liggen al 1:30 tot 1:45 van Drouwenerveen verwijderd.

Mochten deze barbaren sneller hebben gereden, dan zijn ze zeker op een flitscamera opgedoken, die veelvuldig in Drenthe werden geplaatst (“om de veiligheid te verhogen”!!!!!). De politie zou dan over waardevolle foto’s moeten beschikken (of is de politie hier ook nog niet opgekomen?).

Klaarblijkelijk was de politie dus niet in staat om op de late avond snel een politiemacht inclusief helikopter op de been te brengen die deze Marokkanen in hun 45 tot 150 minuten durende rit kon stoppen en aanhouden. Deze rustige regio heeft weinig straatverlichting en vrijwel geen verkeer op dit tijdstip. De politie moet dus wel stekeblind zijn als ze daar geen auto kunnen vervolgen.

De daders gebruikten een dermate grof geweld dat wij ons dat als normale geciviliseerde mensen niet eens in kunnen indenken. Laat het even op u inwerken: dit zijn scènes uit een ziekmakende horrorfilm. Dit type daders zijn beulen en psychopaten in de ergste soort.

Dan even een vergelijking:

Een paar dagen later vond er in Amstetten in Oostenrijk een schietincident plaats. Een Kosovaar schoot hierbij 2 Roemenen neer, waarschijnlijk een afrekening in het criminele circuit. De politie schakelde direct 60 man en een helikopter in. De dader werd binnen een uur in een bos gearresteerd.

Hoe kan het dat de Nederlandse politie haar eigen burgers niet kan beschermen? Hoe kan het dat, na een zeer gewelddadige woningoverval waarbij de politie binnen seconden of hooguit enkele minuten volledig op de hoogte was van de ernst van de situatie, daders op hun dode gemak 2,5 uur met de auto naar huis kunnen rijden zonder dat hen een strobreed in de weg wordt gelegd?

Waarom wordt deze blamage, waarbij het faillissement en onvermogen van de Nederlandse politie zo duidelijk is geworden, doodgezwegen en waarom komen mensen niet in opstand, omdat ze worden overgeleverd aan de genade van Marokkaanse beulen en drugsbendes?

Of ben ik degene die het allemaal niet meer snapt?

Door: “De uiterst bezorgde burger”

https://ejbron.wordpress.com/2019/02/25 ... wenerveen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 38519
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Is Nederland veiliger ????

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mar 13, 2019 2:20 am

Enquête onder agenten: “Misdaadcijfers kloppen niet”

Petra Vissers, 12 maart 2019

Afbeelding

Volgens platform voor onderzoeksjournalistiek Investico kloppen de misdaadcijfers niet. De Nationale Politie ontkent alle aantijgingen.

De misdaadstatistieken kloppen niet. Agenten zouden burgers ontmoedigen om aangifte te doen, ernstige misdaden zouden als minder ernstige geregistreerd worden en in de statistieken gelden zaken als opgelost die dat helemaal niet zijn. Dat meldt platform voor onderzoeksjournalistiek Investico dinsdagavond op basis van een enquête onder bijna 1500 agenten.

In die enquête geven agenten aan dat onduidelijkheid soms ontstaat door de gebrekkige registratiesystemen van de politie, maar ook dat zij onder druk gezet worden om de cijfers van het korps mooier voor te stellen dan die zijn. Een derde van de ondervraagde agenten geeft aan dat collega’s de cijfers wel eens hebben opgepoetst. Een procent zegt dat zelf wel eens gedaan te hebben.

Er zijn verschillende manieren om de misdaadstatistieken te manipuleren, schrijft Investico, die naar aanleiding van de enquête sprak met agenten die allemaal anoniem blijven.

Agenten kunnen burgers ontmoedigen om aangifte te doen, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om inbraken waar veel politieke aandacht voor is anders te registreren dan de bedoeling is. Zo kunnen auto-inbraken verdwijnen achter het kopje ‘vernieling’, of woninginbraken achter ‘inbraak in garagebox’. Dat is gunstig als er een ambitie is om het aantal woning- of auto-inbraken terug te dringen. Verder zou het aantal opgeloste zaken veel lager liggen dan de cijfers doen vermoeden, doordat niet opgeloste zaken wel als opgelost in de systemen worden gezet.

Dit alles leidt er volgens Investico toe dat de misdaad de afgelopen vijf jaar niet met dertig procent daalde, zoals de officiële cijfers doen vermoeden. Tachtig procent van de ondervraagde agenten zegt dat ze de criminaliteitscijfers een slechte weergave vinden van de werkelijkheid. Een kwart heeft het idee dat er meer sprake is van criminaliteit dan vijf jaar geleden, een derde denkt dat er sprake is van een lichte stijging.

Criminaliteit verandert
Korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie ontkent in een reactie dat er sprake is van manipulatie. Er wordt volgens hem geen enkele druk uitgeoefend op agenten om te knoeien met cijfers. “Er worden op de werkvloer voortdurend gesprekken gevoerd over de registratie van strafbare feiten", aldus Akerboom. “Is een ingegooide ruit vernieling of een mislukte inbraak? Als het gesprek de kant opgaat van bewust onjuist registreren van de feiten, dan is dat over de grens. Collega’s kunnen dat melden, bij een vertrouwenspersoon en desnoods bij mij. Dat heb ik ook intern gemeld. Ik ga hierover in gesprek met de collega’s en hun leiding, daarna maak ik de balans op.”

Ook de Centrale Ondernemingsraad herkent het beeld niet dat Investico schetst. “Het is te gek voor woorden dat de integriteit van de politiemensen en daarmee van de hele politie hier ter discussie wordt gesteld", aldus waarnemend voorzitter Loes Thissen. “De COR houdt zich verre van het beeld dat politiemedewerkers gericht manipuleren met het vastleggen van gegevens over criminaliteit die hen ter kennis komen, of de criminaliteit minder zwaar maken.”

Akerboom signaleert wel dat de criminaliteit verandert. Hij spreekt van een verschuiving van de zichtbare naar de onzichtbare criminaliteit, waardoor de traditionele veiligheidscijfers niet altijd meer voldoen. “Criminaliteit verandert en digitaliseert. Hierdoor moeten we traditionele ‘veiligheidscijfers’ eigenlijk opnieuw tegen het licht houden. Want deze cijfers vertellen maar een deel van het verhaal.”

https://www.trouw.nl/home/enquete-onder ... ~a19448c7/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18067
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Is Nederland veiliger ????

Berichtdoor King George » Wo Mar 13, 2019 2:03 pm

Staat die Boudewijn Abbas toch even met z'n mond vol tanden dat het slechts gevoel van onveiligheid betreft, terwijl de criminaliteit daalt. [icon_lol.gif]
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 37847
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is Nederland veiliger ????

Berichtdoor Mahalingam » Do Mar 21, 2019 1:32 am

Ik lees weer eens 'vijf' en denk: "het zal toch niet..."?
Jongen (15) beroofd en mishandeld door vijftal in park in Leiden
Vijf jongens hebben dinsdagavond een 15-jarige jongen mishandeld en hem beroofd van zijn telefoon in het park Matilo in Leiden.
Het slachtoffer uit Leiderdorp werd rond 21.00 uur belaagd door de jongens. Hij kreeg enkele rake klappen en raakte gewond. Het vijftal ging er met zijn telefoon vandoor in de richting van de Stierenbrug.
De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen van de straatroof op om zich te melden.
https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20190320_71420877/jongen-15-beroofd-en-mishandeld-door-vijftal-in-park-in-leiden
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37847
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is Nederland veiliger ????

Berichtdoor Mahalingam » Za Apr 06, 2019 12:27 pm

Het was een lieve jongen. Dood geschoten na bezoek aan zijn moeder.
Man overleden na schietpartij in Eindhoven, was volgens buurt op bezoek bij moeder
In Eindhoven is vrijdag op klaarlichte dag een man neergeschoten. Het slachtoffer, dat werd geraakt op de Beukenlaan bij Strijp-S, werd op straat gereanimeerd en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Later in de ochtend bezweek hij aan zijn verwondingen. Buurtbewoners weten om wie het gaat en zeggen afzonderlijk van elkaar dat hij op bezoek was bij zijn moeder.
[...]
Buiten staat een 33-jarige vrouw in de buurt van het afzetlint te kijken naar de hulpdiensten. Ze kan haar huis niet in omdat de straat volledig is afgezet. ,,Ik heb net mijn zoontje naar school gebracht”, laat ze geschrokken weten. Volgens haar gaat het om een onrustige buurt. ,,Er woont hier veel gajes. Ik kan daar genoeg over vertellen.”

De journalist heeft niet verder gevraagd terwijl er genoeg te vertellen was.

https://www.ad.nl/binnenland/man-overleden-na-schietpartij-in-eindhoven-was-volgens-buurt-op-bezoek-bij-moeder~a0d18ce3/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37847
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is Nederland veiliger ????

Berichtdoor Mahalingam » Za Apr 06, 2019 12:38 pm

Het is de laatste tijd wat rustiger in Amsterdam met explosieven voor de deur of kogelgaten in de gevel van coffeshops.
Mogelijk draagt het nieuwe beleid van de gemeente hierin bij. Niet meer automatisch de shop sluiten maar maatwerk leveren.

Ondertussen is deze concurrentievervalsende methode uitgewaaierd naar andere delen van het land.
Hoe krijgt een verhuurder van een winkelpand de winkel eruit wil wanneer die en veel beter aanbod krijgt? Wat kogelgaten in de ramen en de winkel is dicht en het huurcontract kan direct worden opgezegd.
Is het sluiten van coffeeshops na beschietingen wel zo verstandig?
De hasj-oorlog lijkt een zorgelijke comeback te maken. In een half jaar zijn verspreid over het land alweer zes coffeeshops met wapens bestookt. Deze week was het raak in Haarlem en Utrecht. Op de zaak in Utrecht na zijn de coffeeshops inmiddels allemaal gesloten.

Precies het effect wat de dader misschien wel wil, realiseerde men zich drie jaar geleden in Amsterdam bij een reeks beschietingen van coffeeshops, die daarna ook in allerijl werden gesloten. Een concurrent op die manier de markt uit plaatsen, of een zaak bestraffen die geen spul afnam van een leverancier? Burgemeester Eberhard van der Laan riep de vertegenwoordigers van de coffeeshops in zijn ambtswoning bijeen en kwam tot een compromis. Als de eigenaren volledig inzicht zouden geven in zaken waarin bijvoorbeeld bedreigingen een rol spelen, zou hij niet meer automatisch na een incident de tent sluiten.

Spoiler! :
Het werd een stuk rustiger in Amsterdam, hoewel de problemen niet verdwenen. Maar elders begon de ellende: onder meer in Delft, met een schietpartij waarvoor inmiddels een verdachte uit Amsterdam is opgepakt. “Ook al zijn voor de andere zaken de schutters nog niet aangehouden, met je boerenverstand kun je bedenken dat de huidige situatie, waarin leveranciers per definitie uit het criminele circuit komen, voor problemen zorgt”, zegt Edward van der Torre, lector aan de Politie-academie. Hij geeft gemeenten adviezen over de aanpak van softdrugs en was nooit een uitgesproken voorstander van D66-plannen om ook de ‘achterdeur’ van de hasjhandel te legaliseren. “Maar als je daarmee deze overlast kunt voorkomen, is het wel een sterk argument.” Een proef met legale wiet moet uitwijzen of beter toezicht op de achterdeur inderdaad werkt.
‘Vaak het einde van de onderneming’

Ferry de Boer van coffeeshopbond BCD zou het liefst de Amsterdamse aanpak ook elders in het land ingevoerd zien. “Ik begrijp wel dat burgemeesters op de openbare orde letten, maar voor een coffeeshop zijn de gevolgen ernstig als de zaak voor onbepaalde tijd dicht moet.” Door sluiting kun je de schutters juist aanmoedigen het nog een keer te doen. “Want het is vaak het einde van de zaak. En er zijn al te weinig coffeeshops. Dat vergroot juist overlast, want het is te druk in de huidige zaken. Het idee om rustig op een plek je joint te roken, staat onder druk.” Sinds de opkomst van de coffeeshops, dertig jaar geleden, is het aantal zaken gedaald van zo’n 1500 naar ruim 500.

De Boer prijst de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen, die een coffeeshop deze week niet sloot ondanks de vondst van een handgranaat voor de deur. Deze zaak had het voordeel dat ze op een industrieterrein stond, terwijl bij de net gesloten Haarlemse coffeeshop in een woonwijk ook het bovenliggend huis werd geraakt.

“Niet meteen sluiten kan een goede oplossing zijn”, zegt ook politielector Van der Torre. “Maar ik zou het wel laten afhangen van de coffeeshop. Het kan bijvoorbeeld wanneer het gaat om een ondernemer die verder zijn zaken goed voor elkaar heeft, en er geen signalen zijn dat het geweld zich gaat herhalen. Het is overigens niet makkelijk om dat vast te stellen: met de huidige dreiging van sluiting zullen veel ondernemers geneigd zijn geen melding te doen als er iets niet goed gaat in hun zaak.”

Incidenten

Delft. In mei 2018 worden twee coffeeshops van dezelfde eigenaar beschoten. In september volgt een nieuwe poging. Bij een van de zaken weigert het pistool. Begin oktober schieten agenten een man dood die voor een van de twee coffeeshops staat, omdat ze vermoeden dat hij een pistool heeft. Mogelijk werd kort hiervoor geschoten op de coffeeshop. Inmiddels zijn twee verdachten in beeld uit Amsterdam. Een van hen, mogelijk chauffeur en niet de schutter, komt deze week voorlopig vrij. In oktober sloot de burgemeester de coffeeshops. Na drie maanden mogen ze weer open. De eigenaar heeft inmiddels beide zaken in de verkoop gezet.

Haarlem. In maart vorig jaar wordt een coffeeshop tot twee keer toe beschoten. Deze week volgt een tweede coffeeshop, waarbij ook de woning erboven wordt geraakt. De gemeente sluit tot nader orde beide zaken.

Amsterdam. Vuurwerk vernielt een half jaar geleden de ruit van een coffeeshop in Amsterdam-Oost en beschadigt de woning erboven. De gemeente sluit diezelfde dag de zaak. Een kort geding levert de eigenaar niets op. Hij probeert het nu via een bodemprocedure, maar na een half jaar sluiting staat volgens zijn advocate Linda Dekkers ‘hem het water aan de lippen’. Vorige maand werd een andere coffeeshop tot nader orde gesloten nadat er twee keer een explosief was afgegaan.

Utrecht. Begin deze week wordt een handgranaat gevonden voor een coffeeshop op een industrieterrein. De explosieven opruimingsdienst neemt de handgranaat mee voor onderzoek. De zaak blijft voorlopig gewoon open.
Probleem groter dan coffeeshops

Niet alleen voor coffeeshops kan een beschieting het einde betekenen, constateert de Amsterdamse advocaat Jan de Groot. Hij heeft inmiddels naast wietverkopers ook winkeliers en caféhouders als cliënt. “Neem de kledingwinkel waarbij kogels in het raam worden ontdekt. De gemeente sluit direct zo’n zaak. De daders worden nooit gepakt en ik kan wel via de rechter de sluiting aanvechten, maar dat duurt maanden en dat is het einde voor de winkel.” Zelfs met een tijdelijke sluiting kan de verhuurder al het huurcontract van een zaak opzeggen. Ook als de verhuurder eigenlijk heel andere belangen heeft, bijvoorbeeld kosten wil voorkomen die hij anders moet maken omdat hij de zaak ergens anders voor wil gebruiken. “Dat is heel frustrerend. Natuurlijk is veiligheid belangrijk, maar er wordt nu te makkelijk uitgegaan van vage aanwijzingen waarmee de politie later ook niet verder komt. Het is heel onrechtvaardig dat ondernemers die niets te maken hebben met het geweld, daardoor toch hard worden getroffen.”
https://www.trouw.nl/home/is-het-sluiten-van-coffeeshops-na-beschietingen-wel-zo-verstandig-~a5193c1e/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 38519
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Is Nederland veiliger ????

Berichtdoor Pilgrim » Do Apr 11, 2019 1:44 am

Opa begrijpt het weer eens niet

Geplaatst op 10 april 2019

Afbeelding

Als oude man begrijp ik de moderne wereld niet meer zo goed. Als ik zaken probeer te begrijpen, kom ik tot rare gevolgtrekkingen. Als je vandaag op straat wordt aangevallen, word je niet liefdevol door de plaatselijke vader of moeder van burgers over je bol geaaid, maar krijg je te horen dat je voor onbepaalde tijd de straat niet meer op mag.

Als je wordt aangereden, word je niet door een liefkozende politicus overeind geholpen en geholpen je verkreukelde fiets naar de kant te slepen, maar krijg je vast ook van de politiecommissaris, hoofdofficier en ook burgemeester te horen dat je voor onbepaalde tijd niet meer mag fietsen.

Want een handgranaat aan je deurkruk gebonden? Oplossing: zaak sluiten! Een bom ontploft voor je deur: zaak sluiten! Als simpele man denk ik dus dat dit moderne tijdverschijnsel waarover ik lees in kranten, hoor in de kroeg, zie op het journaal en natuurlijk bij de vele lokale en nationale opsporingsprogramma’s, het antwoord is om erger te voorkomen.

Er zit natuurlijk een vorm van logica in: als je niet meer buiten komt, dan kan niemand je op straat aanvallen en als je niet meer fietst, kun je ook niet van de fiets afgereden worden. Simpel, maar zeker doeltreffend. Wel enigszins raar en ik begrijp deze moderne oplossingen niet echt, maar dat heb je nu eenmaal met oudjes als ik, die ook niet gestudeerd hebben, dus dubbel pech.

Een burgemeester is toch geen sukkeltje die maar wat doet, een officier van Justitie al helemaal niet. Die laatste heeft gestudeerd, die eerste hoeft dat niet te hebben gedaan, politici hebben aan een grote bek en stevige ellebogen vaak genoeg. Als goedgelovig burger neem ik maar aan dat zij weten wat zij doen.

Ondanks mijn gelovige gedrag blijf ik met vragen zitten. Is het niet raar dat als jij niets hebt gedaan, maar een ander valt jou aan, rijdt jou ondersteboven of hangt een granaat, bom of straks misschien wel een kruisraket aan je deur, dat dan jij, terwijl je al slachtoffer bent, nog een keer extra de pineut bent door de oplossingen van die gestudeerden?

Soms lijkt het wel of die gestudeerden heulen met die bezorgdienst van explosieven, alsof zij betaald worden om zaken dicht te gooien, zodat ondernemers wel gedwongen worden om geld te betalen voor bescherming, die ze duidelijk van politie en die gestudeerden niet lijken te krijgen.

Maar dat zal toch niet? Zo corrupt kunnen veel van die gestudeerden toch niet zijn, toch? En dom kan al helemaal niet met zo´n mooie bul van de universiteit aan de wand. Dus zal wel de concurrent zijn die erachter zit. Maar het blijft wel raar! Dat sluiten van zaken van slachtoffers.

Door: “bozeoudeman”

https://ejbron.wordpress.com/2019/04/10 ... eens-niet/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4255
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Is Nederland veiliger ????

Berichtdoor sjun » Wo Apr 17, 2019 6:58 am

Toedeledoki, niet enkel wordt de leefomgeving wat veiliger, oo spaart de gemeenschap op cumulerende kosten van deze 'gast' die hier nooit zou gaan bijdragen aan samenlevingsopbouw.

Afbeelding
De 96-jarige oma Toni werd in 2015 doodgestoken. © -

Moordenaar oma Toni mag teruggestuurd naar Irak
Vinwar H., die in 2015 in Amsterdam de 96-jarige oma Toni doodstak, mag uitgezet worden naar zijn geboorteland Irak.

Door: ANP/Het Parool 15-04-19
2
Dit heeft de rechtbank in Groningen beslist. De Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND) heeft de verblijfsvergunning van de 29-jarige tbs'er terecht ingetrokken. Ook mocht de IND hem een reisverbod opleggen.

Vinwar 'Vino' H. stapte eind januari naar de bestuursrechter omdat hij zijn uitzetting wilde voorkomen.

H. werd in 2016 door het gerechtshof veroordeeld voor moord, maar kreeg vanwege volledige ontoerekeningsvatbaarheid alleen tbs met dwangverpleging opgelegd. Wanneer de IND hem uitzet, is nog niet bekend.

Wraak
Het slachtoffer werd in de De Pijp meermalen door H. gestoken. De vrouw liep achter haar rollator en was onderweg naar haar huis in de Govert Flinckstraat. Ze overleed drie weken later aan haar verwondingen. H. verklaarde dat hij de vrouw had aangevallen uit wraak op zijn gewelddadige vader.

Oma Toni, die al sinds haar 18de in de Govert Flinckstraat woonde, was een bekende in de buurt. Na haar dood kreeg haar familie duizenden steunbetuigingen.

Ernstige bedreiging
H. verblijft sinds 2000 in Nederland en had sinds 2007 een tijdelijke verblijfsvergunning. De IND wees de rechter erop dat H. nog steeds een ernstige bedreiging vormt voor de samenleving. De rechter vindt dat de IND het besluit voldoende heeft onderbouwd.
AD 15.04.19

Overigens houdt het natuurlijk niet op bij de verwijdering van 'eentje. Er is nog veel meer ongerei binnengelaten door wereldverbeteraars die de rekeningen van hun hobby steevast bij een ander in de leefomgeving en ten koste van het vrij besteedbare inkomen van anderen dumpen, en dat zal nog wel even merkbaar blijven.

Vrouw (77) overvallen in woning in Noord
Een vrouw van 77 jaar oud is op 18 december in haar woning aan de Loenermark in Noord overvallen door twee mannen en bedreigd met een puntig voorwerp dat vermoedelijk een vleeshaak was.

Door: Het Parool 16 apr. 2019

De vrouw was kerstkaarten aan het schrijven toen er op de deur werd geklopt. Ze zette de deur op een kier in de veropnderstelling dat de buurvrouw een praatje kwam maken. Vrijwel direct stormden de twee overvallers binnen en bedreigden de vrouw met een scherp voorwerp, vermoedelijk een vleeshaak.

Ze doorzochten de woning op zoek naar geld en gingen er uiteindelijk vandoor met een pinpas en wat contant geld.
Camerabeelden
Beide mannen staan op camerabeelden. Een van hen is gefilmd in de lift van het flatgebouw waar de vrouw woont. De andere man werd gefilmd toen hij geld probeerde op te nemen met de gestolen pinpas aan de IJdoornlaan. Opsporing Verzocht toonde dinsdagavond de beelden.

De politie roept getuigen op zich te melden. De mannen zijn tussen de twintig en dertig jaar oud. Een van hen droeg een rode sjaal voor het gezicht. De andere man heeft een vrij grote neus en droeg een grijze hoodie van Nike. Mogelijk is er nog een derde verdachte.
Parool 16.04.19

Het begint er sterk op te lijken dt mensen zich moeten organiseren om hun eigen leefomgeving in een vesting te gaan veranderen waarin daders even meedogenloos worden bejegend als hun slachtoffers om dit tij gekeerd te krijgen. Deze oogst van drie kabinetten Rutte vraagt niet enkel om maatschappelijke bewustwording maar ook om politieke verandering.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 38519
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Is Nederland veiliger ????

Berichtdoor Pilgrim » Za Apr 20, 2019 12:40 am

Dagelijkse geweld ‘incidenten’ in Nederland beginnen buitenland op te vallen

Posted on 19/04/2019

Afbeelding
‘Veel Sterkte’, Nederland. We zullen het steeds vaker hard nodig hebben als het zo doorgaat. (Afbeelding: Embed from Getty Images (2)).

Kernwoorden van de nieuwe diverse Nederlandse samenleving: ‘ruzie’, ‘toedracht / motief onbekend’, ‘verwarde man’, ‘ontoerekeningsvatbaar’

De inmiddels dagelijks voorkomen ‘incidenten’ met geweld en agressie in Nederland beginnen nu ook in het buitenland op te vallen. Een van die ‘incidenten’ was de aanval op politie agenten door moslims in de beruchte Utrechtse migranten probleemwijk Kanaleneiland. De agenten wilden bij een halal restaurant een verdachte arresteren, toen ze door tientallen voornamelijk islamitische bewoners werden uitgescholden, aangevallen, geschopt en geslagen, zoals ook op een YouTube video van RTV Utrecht is te zien. (1)

Als u vier of vijf keer per week bij uw huisarts of tandarts zit, bent u daar dan ‘incidenteel’? Volgens de huidige normen die door de grote media worden toegepast bij het berichten over de golf aan geweld in ons land wel. De reden waarom ze hier op zo’n tendentieuze, misleidende wijze over berichten is algemeen bekend, maar mag niet hardop worden uitgesproken: het leeuwendeel van de geweldplegers zijn namelijk migranten / van migranten afkomst.

Lees verder >>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten