Het wel en wee van D66, nu onder leiding van Sigrid Kaag.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77468
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het wel en wee van D66

Bericht door Ariel »

King George schreef:Dat gaat ons weer een heleboel extra Provinciale Opcenten kosten als D'66 er deze luchtfietserij doorheen gaat drukken.
Misschien kunnen we ons laten inschrijven voor een gratis elektrische fiets ? :thinking:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21319
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het wel en wee van D66

Bericht door King George »

Misschien wel een goed idee. Want ties gratiesj. Doe dan maar gelijk een gratis electrische auto. Die heb ik overigens met al die energiebelastingen al betaald en meer dan betaald.
Laatst gewijzigd door King George op di feb 12, 2019 12:34 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21319
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het wel en wee van D66

Bericht door King George »

PVV: “D66? Groene roofridders die niet ophouden met burgers leegschudden totdat ze uitgeknepen en ‘duurzaam’ zijn!”

Afbeelding
Foto: Rob Jetten (D66) en Geert Wilders (PVV) in oktober 2018. Bron: Screenshot NPO.

Door Tim Engelbart 12 februari 2019

De PVV richt de pijlen op D66, dat onder de leiding van Rob Jetten is verworden tot een pervers clubje portemonneegraaiers dat omwille van het klimaat zich een toegang verschaft heeft tot de bankrekeningen van burgers. Met de provinciale statenverkiezingen in het verschiet leek het de PVV aardig om Nederland dáár nog maar eens aan te herinneren.
Zoals het een echte PVV’er betaamt neemt de fractievoorzitter van PVV Gelderland én de PVV-senaatsfractie, Marjolein Faber, geen blad voor de mond. Ditmaal informeert ze Nederland nog maar eens over het standpunt van de partij wat betreft D66. Want die partij heeft gisteren via de twaalf Provinciale Staten-lijsttrekkers alwéér een “groot klimaatplan” gelanceerd. D66 zegt er “trots” op te zijn, maar iedere burger met een beetje verstand in de donder snapt dat de hardwerkende Nederlander gewoon alwéér zwaar op kosten wordt gejaagd:
  • “De twaalf D66-lijsttrekkers voor de Provinciale Statenverkiezingen willen dat provincies hun reserves besteden aan schone energie, laadpalen en isolatie van huizen. Dat zeggen ze tegen de NOS. Het gaat in totaal om 5,3 miljard euro. Bij de meeste provincies gaat het om geld dat is verdiend door de verkoop van aandelen van energiebedrijven.

    In Gelderland gaat het om een totaalbedrag van 2,5 miljard euro. “Iedere inwoner moet 2000 euro krijgen om zijn of haar huis te verduurzamen. Als een schenking of lening, afhankelijk van hun inkomen”, zegt Scheffer. Ook moeten er meer fietspaden komen, en krijgen ROC’s geld om mensen op te leiden voor de energietransitie, als het aan hem ligt.”
Kijk eens aan: provincies hebben een kleine reserve opgebouwd, en zoals het een ware linkse partij betaamd moet al dat geld direct worden uitgegeven aan een twijfelachtige investering waarbij het nog maar de vraag is om deze zichzelf terugverdient. Want het klinkt natuurlijk verstandig: laten we reserves omzetten in duurzaamheid, dan hoef je burgers niet extra te belasten. Maar besef je wel wat er gebeurt op het moment dat een nieuwe economische crisis uitbreekt: dan heeft de provincie geen spaarrekening meer om de economische malaise ongeschonden uit te zingen… en dus zal de burger opnieuw hoger worden aangeslagen. Ka-ching! Handje contantje voor vadertje staat, dankzij D66.

Dus ja, PVV’er Faber zegt het inderdaad wat des PVV’s: “De Groene D66 roofridders houden niet op totdat de burgers “duurzaam” zijn leeggeschud en uitgeknepen. #StemZeWeg“. Maar fundamenteel ongelijk? Nee, dat heeft ze natuurlijk niet.


DDS
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77468
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het wel en wee van D66

Bericht door Ariel »

Ministerie berispte D66’er Bouali

Integriteit Kamerlid Achraf Bouali (D66) blijkt als diplomaat ernstig te zijn berispt. Dat maakt hem kwetsbaar volgens deskundigen.

Tweede Kamerlid Achraf Bouali (D66) is na zijn verkiezing als volksvertegenwoordiger in 2017 een disciplinaire maatregel opgelegd. Dat gebeurde na een integriteitsonderzoek door zijn vorige werkgever, het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het onderzoek vond plaats toen hij werkte als plaatsvervangend ambassadeur op de Nederlandse ambassade in Havana, Cuba. Daar werden begin februari 2017 forse klachten over hem ingediend bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een interne commissie deed onderzoek en verklaarde een deel van de klachten gegrond. Dat gebeurde daags nadat Bouali was gekozen als Tweede Kamerlid, 15 maart 2017. Dat verklaren bronnen binnen en buiten het ministerie met kennis van deze zaak aan NRC.

De zaak kan Bouali’s functioneren als volksvertegenwoordiger belemmeren. Bouali voert namens D66 het woord over buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking. Dat valt onder hetzelfde ministerie dat hem sanctioneerde. Bouali dient in zijn functie de regering – en in het bijzonder de minister op zijn terrein – te controleren. Dat is zijn partijgenoot Sigrid Kaag. Als verantwoordelijke minister is Kaag op de hoogte van Bouali’s berisping, die tot heden publiekelijk niet bekend is.

„Dat Kaag kennis heeft over Bouali, terwijl ze veel contact hebben, kan de schijn wekken van beïnvloeding”, zegt Douwe Jan Elzinga, hoogleraar staatsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen en gespecialiseerd in dualisme. „Het vormt een risico, want het maakt iemand potentieel chantabel. Het Kamerlid is kwetsbaar omdat de minister en anderen iets van hem weten wat niet algemeen bekend is.” Elzinga voegt daaraan toe dat de mate van belemmering afhangt van de precieze aard van de feiten. „De kans op onzuivere verhoudingen verdwijnt pas als maximaal duidelijk is wat zich precies heeft afgespeeld.”

Autoritaire leiderschapsstijl
Welke klachten gegrond werden verklaard, is niet te zeggen. Het rapport is vertrouwelijk. Wel staat vast dat Bouali werd berispt vanwege zijn autoritaire stijl van leidinggeven. Een terugkeer naar het ministerie kan alleen met „ondersteuning” in de vorm van „coaching”, schrijft het ministerie in een brief met daarin de conclusies van het onderzoek, die deels is ingezien door NRC. Zo’n maatregel „is bedoeld om af te dwingen dat een medewerker zijn of haar gedrag aanpast”, aldus het ministerie in antwoord op schriftelijke vragen van NRC.

Rijksambtenaren die de politiek ingaan, krijgen van het ministerie een terugkeergarantie. Mocht Bouali na zijn termijn als Tweede Kamerlid gebruik maken van die optie, dan is de sanctie onverminderd van kracht en is hij verplicht de opgelegde coaching te aanvaarden.

Achraf Bouali zelf ziet het integriteitsonderzoek niet als een probleem voor zijn functioneren als volksvertegenwoordiger. „Ik heb een campagnemedewerker van D66 ingelicht toen het onderzoek liep, en de fractievoorzitter nadat de conclusies bekend werden”, zegt hij. In 2017 was Alexander Pechtold nog fractievoorzitter. Na het aantreden van Rob Jetten in september 2018 heeft hij ook Jetten op de hoogte gesteld, zegt hij. „Daarna is er niet meer over gesproken.”

Volgens D66 staat het integriteitsonderzoek „zijn huidig functioneren niet in de weg”. In een schriftelijke reactie laat de partij weten dat „kritiek op de stijl van leidinggeven van Bouali in zijn vorige functie is onderzocht en afgehandeld”. Het onderzoek kwam aan het licht lang nadat de selectie voor Tweede Kamerleden was afgerond, de conclusies werden bekend toen Bouali al verkozen was. Een integriteitsrichtlijn kan de partij niet overleggen.

Omgang met klokkenluiders
De zaak Bouali laat zien hoe het ministerie van Buitenlandse Zaken omgaat met klokkenluiders. Het ministerie zegt publiekelijk dat integriteit „een speerpunt” is en dat medewerkers zich vrij kunnen voelen om misstanden te melden. Maar Bouali kreeg het onderzoeksrapport over hem in handen, mét daarin de namen van de klokkenluiders. Dat maakt de positie van melders kwetsbaar, zeker vanwege de terugkeergarantie van Bouali.

In antwoord op schriftelijke vragen van NRC schrijft het ministerie dat dit beleid is „wanneer het voornemen bestaat tot het opleggen van een maatregel”. Deskundigen zijn kritisch op die mate van openheid over de identiteit van klokkenluiders. „Wanneer het een integriteitskwestie betreft, moet een werkgever melders van misstanden beschermen”, zegt Hans van den Heuvel, emeritus hoogleraar integriteit aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. „Het is onoorbaar als een werkgever daar niet prudent mee omgaat.”

Ook kregen de melders niet te horen dat hun klachten gegrond waren verklaard en welke maatregel het ministerie Bouali oplegde. Dat is niet voor het eerst. In september 2018 publiceerde NRC een onderzoek, in samenwerking met Reporter Radio, waaruit bleek dat melders van misstanden niet geïnformeerd werden over de sanctie die een andere berispte ambtenaar kreeg opgelegd. Die ambtenaar, die werkte met vrouwenrechten en werd gesanctioneerd wegens onder meer seksuele intimidatie en financieel machtsmisbruik, ging weer aan het werk bij een afdeling waar hij nog steeds meepraat over vrouwenrechten. Deze ambtenaar kreeg, net als Bouali, een verplicht coachingstraject opgelegd.

Het is precies dat ‘functie-roulatiesysteem’ dat het melden van misstanden in de weg staat. In organisaties waar mensen snel wisselen van positie, zoals bij BZ of binnen de krijgsmacht, bestaat het risico dat mensen geen meldingen durven doen, uit angst dat ze hun kwelgeesten later op een andere positie weer tegenkomen. Leidinggevenden die tegen een misstand aanlopen, laten dat sneller over aan hun opvolger – omdat ze er toch maar een korte tijd zitten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21319
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het wel en wee van D66

Bericht door King George »

Naïeve D66-senator Petra Stienen bagatelliseert koppensnellende shariawetgeving: ‘Wij steunen tolerantie!’

Afbeelding
Foto: D66-senator Stienen bij de Raad van Europa. Bron: Screenshot PACE.

Door Tim Engelbart 23 januari 2019

D66 heeft gisteren een poging ondernomen om een sharia-veroordelende resolutie bij de Parlementarie Assemblee van de Raad van Europa weg te relativeren. In de persoon van Eerste Kamerlid Petra Stienen werd nog eens onderstreept hoe belangrijk het is om de sharia niet een te groot dingetje te maken.

De Raad van Europa – de belangrijkste mensenrechtenclub van het continent, en ook baas van het Europees Hof van de Rechten van de Mens naar wie onze eigen Nederlandse rechters dienen te luisteren – heeft gisteren tot het afgrijzen van D66 iets belangrijks gedaan.

Het is het resultaat van een jarenlange inspanning van CDA-parlementariër Pieter Omtzigt, die aangeeft tevreden te zijn dat Europa (ook de niet-EU-lidstaten) nog maar eens onderstrepen dat sharia onverenigbaar is met de mensenrechten, en dat Europese landen die de zogeheten Caïro-verklaring hebben getekend zich moeten schamen. In dit islamitische “mensenrechten”-verdrag werd bepaald dat de sharia altijd boven andere verdragen gaat. Weinig verrassend tekenden alleen de regeringen van islamistische landen deze: in Europa waren dat Albanië, Turkije en Azerbeijan.

Wat D66 er dan mee te maken heeft? Nou, die waren er niet zo blij mee. Ja, oké, D66 is dan wel een seculiere partij, maar stiekem ook wel weer erg voor het omarmen van moslimminderheden en dus moet je die niet al teveel voor de schenen schoppen door de sharia af te wijzen. Een resolutie die voorbeelden aanhaalt van hoe sharia in Europa oprukt moet je je dus op onthouden van stemming, want stel je toch eens voor!

Weinig snuggere opmerking, inderdaad. Maar goed: als je het politieke idool van niemand minder dan Sylvana Simons bent geworden, dan verwacht je dat natuurlijk ook wel op de één of andere manier.


DDS
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77468
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het wel en wee van D66

Bericht door Ariel »

Roddel, roddel, roddel.... :redface2: De Statenkandidaat D66 klust bij als escort.

De nummer 13 op de D66-kandidatenlijst voor de Provinciale Staten in Noord-Holland, Remco Vonk, heeft een wel heel bijzondere bijbaan. Naast zijn twee studies klust hij af en toe bij als homo-escort. „Dat is geen geheim. Ik ben er open over”, zegt hij tegen De Telegraaf.
Spoiler! :
Op de website PlanetRomeo, een internationaal homo-platform, zoeken leden niet alleen naar gewone dates. Onder het kopje ’Hunqz’ kan er ook worden gespeurd naar betaald gezelschap. Bij de in Amsterdam woonachtige Remco Vonk kunnen ze dan terecht. Hij adverteert met overtuigende foto’s. ’Een pientere Nederlandse student, van het type boy next door’.

"’Een pientere student, type boy next door’"
De jonge democraat schaamt zich allerminst voor zijn bijbaan als escort. „Ik heb het in het verleden wel eens gedaan en het gebeurt nog steeds wel eens. Maar het is niet iets wat mij definieert”, vindt hij.

Vonk hoopt niet dat mensen zich nu blind gaan staren op zijn opmerkelijke neveninkomsten. Naast zijn twee studies – rechten en sociologie – timmert hij aan de weg als politicus. Hij zat in het bestuur van de jongerenafdeling van D66 en wil nu ook in de Provinciale Staten van Noord-Holland aan de slag. Hij heeft plek 13 gekregen op de kandidatenlijst. Niet een heel kansrijke plek, maar hij kan – als hij genoeg voorkeurstemmen oogst – alsnog een zetel in de provinciale politiek bemachtigen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21319
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het wel en wee van D66

Bericht door King George »

Het gaat niet zo goed met D'66 in de peilingen. Dus misschien hebben ze wel een "lijstduwer" nodig. [icon_lol.gif]
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Maarten
Berichten: 662
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: Het wel en wee van D66

Bericht door Maarten »

Ariel schreef:Roddel, roddel, roddel.... :redface2: De Statenkandidaat D66 klust bij als escort.

De nummer 13 op de D66-kandidatenlijst voor de Provinciale Staten in Noord-Holland, Remco Vonk, heeft een wel heel bijzondere bijbaan. Naast zijn twee studies klust hij af en toe bij als homo-escort. „Dat is geen geheim. Ik ben er open over”, zegt hij tegen De Telegraaf.
Spoiler! :
Op de website PlanetRomeo, een internationaal homo-platform, zoeken leden niet alleen naar gewone dates. Onder het kopje ’Hunqz’ kan er ook worden gespeurd naar betaald gezelschap. Bij de in Amsterdam woonachtige Remco Vonk kunnen ze dan terecht. Hij adverteert met overtuigende foto’s. ’Een pientere Nederlandse student, van het type boy next door’.

"’Een pientere student, type boy next door’"
De jonge democraat schaamt zich allerminst voor zijn bijbaan als escort. „Ik heb het in het verleden wel eens gedaan en het gebeurt nog steeds wel eens. Maar het is niet iets wat mij definieert”, vindt hij.

Vonk hoopt niet dat mensen zich nu blind gaan staren op zijn opmerkelijke neveninkomsten. Naast zijn twee studies – rechten en sociologie – timmert hij aan de weg als politicus. Hij zat in het bestuur van de jongerenafdeling van D66 en wil nu ook in de Provinciale Staten van Noord-Holland aan de slag. Hij heeft plek 13 gekregen op de kandidatenlijst. Niet een heel kansrijke plek, maar hij kan – als hij genoeg voorkeurstemmen oogst – alsnog een zetel in de provinciale politiek bemachtigen.:roll: :roll:


Wat een partij zeg.... [icon_lol.gif]
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Het wel en wee van D66

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Jong geleerd - oud gedaan.

POLITIEK IS SMERIG

Jetten (31), D66 gezagvoerder, in het vizier van Wilders.

https://youtu.be/B_Frlg6zkFE
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77468
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het wel en wee van D66

Bericht door Ariel »

Alsof die mensen nog niet genoeg belasting betalen. En na hun overlijden krijgt de regering ook nog eens 25% van hun vermogen door de erfbelasting.
D66 pleit voor miljonairstaks

D66 maakt een ruk naar links door voor een miljonairsbelasting te pleiten. Van de opbrengst kunnen superscholen worden gebouwd, waar ook de kinderen van niet-rijke ouders muziekles en huiswerkbegeleiding kunnen krijgen, of kunnen hockeyen.

Dat heeft D66- leider Rob Jetten bepleit tijdens de jaarlijkse Kerdijk-lezing, een lezing die eerder werd gehouden door Mark Rutte (VVD), Alexander Pechtold (D66) en Job Cohen (PvdA).

In het verkiezingsprogramma kondigde D66 al aan dat de partij wil dat het belastingstelsel progressiever wordt. Verduidelijking daarvan gaf Jetten in zijn lezing, gehouden in de deftige sociëteit De Witte in Den Haag.

Drie muren
Jetten ziet in de Nederlandse maatschappij ’drie muren’, die eigenlijk afgebroken zouden moeten worden. Zo zijn Nederlanders met een ’zeker bestaan’, gescheiden van mensen die in ’onzekerheid’ verkeren. Ook staat er volgens Jetten een muur tussen mensen met Nederlandse wortels en mensen van elders. De derde wig is gedreven tussen inwoners met en zonder macht.

Een en ander kan worden hersteld als vermogens worden herschikt, meent de jonge opvolger van Pechtold. Hij wil de inkomensongelijkheid aanpakken, onder meer door een progressievere vermogensbelasting te opperen, die ervoor zorgt dat mensen die meer dan een miljoen hebben meer moeten afdragen. Hij treedt daarmee in de voetsporen van uiterst linkse partijen zoals de SP.

Jetten hoopt met het opgehaald geld een soort superscholen op te kunnen richten, aan de rand van dorpen en steden. Het idee is dat alle kinderen op de campus van deze scholen dingen kunnen doen die nu vaak alleen voor kinderen van rijkere ouders zijn weggelegd, zoals hockey, theater, pianoles en huiswerkbegeleiding.

Premier Rutte hield in 2014 de Kerdijk-lezing. Hij hekelde juist de ’ingebakken angst voor ongelijkheid’, omdat dit maatwerk in de weg zou staan.

Met zijn pleidooi voor het overhevelen van geld van de rijken naar mensen met een kleinere beurs hengelt Jetten, zo vlak voor de Statenverkiezingen, nadrukkelijk naar de gunst van de linkse kiezer.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77468
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het wel en wee van D66

Bericht door Ariel »

Rob Jetten was afgelopen zomer met zijn vriend in Spanje. Een korte vakantie. Daar had het naar zijn zin. want hij kon daar hand in hand lopen met zijn vriend.

Hij schreef daar over op de D66 site. Alleen..Hij schreef wel domme dingen. Maar gelukkig waren er genoeg D66 vrienden die hem daar op wezen, en zodoende werd de tekst aangepast.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77468
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het wel en wee van D66

Bericht door Ariel »

:nietverstaan: Hebben we zelf geen werkelozen meer in Nederland?
Jetten (D66): 'We hebben juist meer Polen nodig in Nederland'

D66 wil dat er veel meer arbeidsmigranten uit Oost-Europa naar Nederland worden gehaald. In interviews met het AD en het NOS Radio 1 Journaal wijst fractievoorzitter Jetten op cijfers van het CBS, waaruit zou blijken dat er de komende tijd jaarlijks 50.000 mensen uit andere EU-landen nodig zijn om alle vacatures te vervullen.

"Ontkennen dat dit nodig is, is de ogen sluiten voor de realiteit", zegt Jetten. Zelfs met 50.000 arbeidsmigranten uit Oost-Europa erbij is het probleem volgens hem nog niet opgelost. In de zorg komen er over een paar jaar nog eens 100.000 vacatures bij, heeft minister De Jonge van Volksgezondheid al voorspeld. "Ik pleit ervoor ze met open armen te ontvangen", zei Jetten in het NOS Radio 1 Journaal.

"Zelfs als we alle Nederlanders die nu thuis zitten aan een baan helpen, hebben we nog mensen nodig", zegt Jetten. Hij verwacht weinig problemen. Om de arbeidsmigranten te huisvesten denkt hij aan kleinschalige woonlocaties, bijvoorbeeld op bedrijventerreinen. "Je wilt geen Polenhotels die overlast veroorzaken, of arbeidsmigranten die in huurhuizen terechtkomen waarvoor Nederlanders op de wachtlijst staan."

Meesten gaan weer terug
Hij denkt niet dat de Oost-Europeanen massaal aanspraak gaan maken op sociale voorzieningen als de economie weer gaat krimpen. De meesten zullen volgens Jetten dan weer naar huis gaan.

Hij roept zijn coalitiegenoten VVD en CDA op om de komst van meer arbeidsmigranten te verdedigen en niet achter de PVV en Forum voor Democratie "aan te hollen". Die partijen zijn veel negatiever over de komst van arbeidsmigranten.

Het is moeilijk om vast te stellen hoeveel arbeidsmigranten er op dit moment in Nederland werken. Enkele jaren geleden kwam het CBS tot 750.000 mensen, van wie de meesten uit Polen komen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21319
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het wel en wee van D66

Bericht door King George »

Hebben we nog meer uitkeringsfraude nodig? Uitkeringsfraude voor rekening van de Nederlanders omwille van goedkope arbeid voor de werkgevers? Zij de lusten en wij de lasten? Laat die werkgevers maar eens beter gaan betalen om aan personeel te kunnen komen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21319
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het wel en wee van D66

Bericht door King George »

Ariel schreef:Rob Jetten was afgelopen zomer met zijn vriend in Spanje. Een korte vakantie. Daar had het naar zijn zin. want hij kon daar hand in hand lopen met zijn vriend.

Hij schreef daar over op de D66 site. Alleen..Hij schreef wel domme dingen. Maar gelukkig waren er genoeg D66 vrienden die hem daar op wezen, en zodoende werd de tekst aangepast.
Spoiler! :
Afbeelding
Deze tekst behoefde dan weer geen aanpassingen, want vrijheid van godsdienst.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Maarten
Berichten: 662
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: Het wel en wee van D66

Bericht door Maarten »

Laten we hopen dat met homo Jetten het einde van D666 in aantocht is....
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49855
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het wel en wee van D66

Bericht door Pilgrim »

De enorme hypocrisie van D66...

Afbeelding

Geplaatst via: E.J. Bron (via Twitter; Geert Wilders)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42575
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het wel en wee van D66

Bericht door Mahalingam »

D66-leider Jetten: haal meer Polen naar Nederland

D66-fractieleider Rob Jetten wil dat Nederland veel meer arbeidsmigranten uit bijvoorbeeld Oost-Europa naar hier gaat halen om te komen werken.
Hij wijst op ‘alarmerende cijfers’ van het CBS dat de komende jaren zo’n 50.000 arbeidsmigranten nodig zijn om banen in ons land vervuld te krijgen, zo zegt hij vandaag in een interview met deze krant.

Politieke partijen die ontkennen dat arbeiders uit andere EU-landen hier nodig zijn, sluiten volgens Jetten de ogen ‘voor de realiteit’. ,,Zelfs als we alle Nederlanders die nu thuis zitten aan een baan helpen, hebben we nog mensen nodig. We krijgen de vacatures de komende jaren niet met alleen Nederlanders vervuld”, stelt de D66-fractieleider.
Ik stel:
,,Als we alle asieligen die nu thuis zitten aan een baan helpen, hebben we geen Nederlanders nodig."

Die 50.000 komen om te werken en niet om te profiteren.
En dan dat:" ‘alarmerende cijfers’ van het CBS ...". Is dit nepnieuws? Zijn die cijfers en uitspraken er?
Afbeelding

De voorgeschiedenis van dit nepnieuws: het kwam van de NOS.
https://nos.nl/artikel/2273310-50-000-a ... -vast.html
De verwachting is dat de komende periode alleen al uit de Europese Unie jaarlijks ruim 50.000 extra mensen gaten moeten komen vullen die ontstaan door het Nederlandse personeelstekort.

Dat blijkt uit cijfers die de NOS heeft opgevraagd bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
En dat blijkt dus niet uit de cijfers aldus het CBS.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42575
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het wel en wee van D66

Bericht door Mahalingam »

Jetten kletst wel meer uit zijn nekvel. Bij RTL in het eerste politieke debat ten goede van de verkiezingen.
Afbeelding

En hij maakte zich ook druk over kuchende en hoestende Amsterdammers.
Afbeelding

Het laatste bericht over die Hemwegcentrale: die gaat dicht volgens de regering omdat zo de uitstoot van plantenvoedingsstof CO2 beperkt wordt. En dat MOET.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77468
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het wel en wee van D66

Bericht door Ariel »

Ik zeg...Doen!!!1
D66 blaast kabinet op als Parijs niet wordt gehaald

Als het kabinet zich niet genoeg inzet om de in Parijs afgesproken klimaatdoelen te halen, stapt D66 uit het kabinet. Dat dreigement van de partijtop wordt morgen hoogstwaarschijnlijk overgenomen door de achterban van de partij.

De jongerenafdeling van de partij brengt morgen die motie in stemming. Maar de partijtop heeft de motie omarmd.

Alle regeringspartijen zeggen 'Parijs' te willen halen, maar D66 zet met de harde woorden wel flinke druk op zijn coalitiepartners. Uitdrukkelijk dreigen met een kabinetscrisis is een zwaar middel en valt bij coalitiegenoten meestal niet in goede aarde.

Eerder was het Dijkhoff
VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff zinspeelde in januari ook al eens op het opblazen van het kabinet wegens het klimaatbeleid. Maar dan om haast de omgekeerde reden: hij stelde dat hij de klimaatplannen niet zou slikken als die de burger te veel zouden kosten.

Dat werd hem niet in dank afgenomen. Dijkhoff bond, na een stevige aanvaring met zijn regeringspartners, later weer wat in.

Komende woensdag komt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) met de doorrekening van de klimaatplannen van het kabinet. Daarin moet duidelijk worden of de maatregelen die in het ontwerp-klimaatakkoord staan er ook voor zorgen dat de doelen van Parijs ook gehaald gaan worden.

In de doelen staat dat Nederland in 2030 49 procent minder broeikasgas moet uitstoten dan het in 1990 deed.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49855
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het wel en wee van D66

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49855
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het wel en wee van D66

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77468
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het wel en wee van D66

Bericht door Ariel »

Hoeft niet hoor Rob. Ik heb liever dat je de gore details lekker bewaard voor je familie.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21319
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het wel en wee van D66

Bericht door King George »

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21319
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het wel en wee van D66

Bericht door King George »

Hoge ambtenaar van Kajsa Ollongren (D66) over Forum voor Democratie: FvD’ers zijn nazi’s, geen plek in de krant geven


Is helemaal niet erg, wel raar dat Vital Moors (ook D66) zijn functieomschrijving opeens verwijdert


Afbeelding

Update woensdag 27 maart: Vital Moors is gestopt met twitteren.

Natuurlijk, vrijheid van meningsuiting gaat altijd voor. Een ieder heeft het recht om z’n poepje, drol of zelfs een opborrelende tsunami van braaksel te laten stromen in het riool dat Twitter heet. Ook als je ambtenaar bent. Zélfs als je een hoge ambtenaar bent op het ministerie van Binnenlandse Zaken van Kajsa Ollongren (D66). En bij de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag de nummer 24 was. Op de lijst van D66. En er is ook helemaal niets mis mee om op Twitter te melden dat je tweets op persoonlijke titel zijn.

Maar waarom heeft ‘Senior juridisch adviseur Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties’ Vital Moors ergens tussen vorige week en nu zijn functieomschrijving weggelaten van zijn Twitter-account nadat hij de Volkskrant kapittelde en Forum voor Democratie-stemmers met nazi’s vergeleek?

Want dit:

Afbeelding

…oogt toch iets anders dan dit, qua tweets op persoonlijke titel:

Afbeelding

Vreemd dat een hoge ambtenaar die al ruim tien jaar met open vizier twittert opeens zijn functieomschrijving loost. Het is maar goed dat Thierry Baudet bereid is met iedereen die wil een kopje koffie te drinken.


TPO
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21319
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het wel en wee van D66

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie