Halal NIET biologisch

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47112
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Halal NIET biologisch

Berichtdoor Pilgrim » Za Mar 02, 2019 1:17 am

Europees Gerechtshof haalt streep door islamitisch biologisch zegel

Geplaatst op 1 maart 2019

Afbeelding

“Halal” niet verenigbaar met dierenwelzijn

Als de islamitische familie aan het barbecueën is, dan leggen de gelovige ouders graag een bijzondere lekkernij voor de kleintjes en zichzelf op het rooster: martelvlees. Wanneer de dieren tijdens de slacht minutenlang zonder verdoving meemaken hoe hun keel wordt doorgesneden, wanneer ze van angst en pijn hun laatste geluid uitstoten, op een bijzonder wrede wijze gedood worden, dan is dat exact het lievelingseten van vrome moslims.


Het pijnigen van de dieren heeft Allah hen als bijzondere GodsSatansdienst op het hart gebonden. Zulk vlees moet hen smaken, geen vlees uit een productie waarbij de dieren van tevoren verdoofd worden. Dat is niet in de zin van Allah.

Nu komt zoiets niet bij iedereen goed aan, velen zijn op de hoogte van de problematiek, hoewel (Duitse) dierenbeschermingsorganisaties uit alle macht proberen dit niet tot onderwerp te maken. Islam zou echter geen islam zijn wanneer niet elke wantoestand van deze “religie” tot het laatste stuk stront nog als iets moois en edels zou worden voorgesteld. Intolerantie is tolerantie, oorlog is vrede, buitensluiting en apartheid zijn integratie, martelvlees is...?

Martelvlees is biologisch. Een bijzonder perfide idee: vlees, dat door het ten dode pijnigen werd geproduceerd, wordt onderscheiden met het Europese biologische zegel. Onder dit label associëren de meeste consumenten niet alleen dat de dieren biologisch voedsel hebben gekregen, maar ook dat zij diervriendelijk worden gehouden en met zo weinig mogelijk stress en pijn geslacht worden. Dat is nu voorbij.

Ook al zien Duitse dierenbeschermingsorganisaties devoot af van dierenbescherming als de islam beledigd zou kunnen worden: in Frankrijk bestaan ook mensen die zelfs dan met de dieren meevoelen en zich inzetten. Ook tegen de islam. “Focus” bericht van Franse burgers met moed:

Vlees uit rituele slachting, waarbij het dier van tevoren niet werd verdoofd, mag niet het Europese biologische zegel dragen. Dat heeft het Europees Gerechtshof dinsdag geoordeeld. Een dierenbeschermingsorganisatie had een klacht ingediend. […]

Achtergrond was een rechtsstrijd in Frankrijk. Daar wilde een dierenbeschermingorganisatie bereiken dat er met halal gekenmerkte steaks geen reclame meer gemaakt zou mogen worden dat ze afkomstig zijn uit “ecologisch/biologische landbouw”. De verantwoordelijke administratieve rechtbank verzocht het Europees Gerechtshof om advies bij de interpretatie van Europees recht.

De rechters in Luxemburg oordeelden nu dat in de desbetreffende EU-verordeningen meermaals benadrukt zou worden dat bij biologisch vlees het dierenwelzijn een centrale rol zou spelen. Wetenschappelijke onderzoeken zouden hebben aangetoond dat de verdoving de techniek zou zijn die het dierenwelzijn op het moment van slachting het minst zou beïnvloeden. De door religieuze riten voorgeschreven slachtmethodes zonder verdoving zouden echter niet aan deze criteria voldoen.


En de Duitsers? De Duitse linksen? Ze zijn alleen maar geïnteresseerd in dierenwelzijn wanneer de juchtleerkever vanwege de bouw van een treinstation een paar kilometer verder moet vliegen om te paren en haar eitjes te leggen. Dan is er verontwaardiging en vinden er rellen plaats. Als het moslims betreft, is het tegendeel het geval.

De “taz” is woedend en relativeert het vonnis door te stellen dat ook slachting met verdoving gruwelijk zou zijn, bijvoorbeeld bij het transport daarvoor. Bovendien zou de verdoving niet altijd bij de eerste poging functioneren.

Alles helder? Dat zijn (huidige!) linkse argumenten voor het behoud van de islamitische slachting. In hun intellectuele reikwijdte zijn linkse idioten en moslims constant met elkaar in strijd, zonder dat een van de beiden zou kunnen winnen. Karl Marx zou zich omdraaien in zijn graf.

Bron: www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/03/01 ... sch-zegel/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75306
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Halal NIET biologisch

Berichtdoor Ariel » Ma Jan 20, 2020 1:42 pm

Oer-Hollandse kaas bereid volgens sharia

– Veel Hollandse kaas wordt bereid volgens de islamitische wetgeving. Consumenten kopen halalproducten zonder het te weten.

Veel kaas, melkpoeder, suiker en babyvoeding in de schappen van de supermarkt is geproduceerd volgens de islamitische wetgeving. Geen consument die het weet. FrieslandCampina, de Suiker Unie en Friso vermelden het niet op hun etiketten.

Nederlandse zuivelfabrieken worden gekeurd door Hallal Voeding en Voedsel, die onder toezicht valt van een islamitische raad uit Saudi-Arabië, zo bleek woensdagavond uit een uitzending van het actualiteitenprogramma Uitgesproken EO.

FrieslandCampina maakt voor zijn kazen gebruik van stremsel (dierlijke enzymen), afkomstig van ritueel geslachte koeien, erkent een woordvoerder. Bij zo’n slacht wordt de kop van het dier naar Mekka gericht, terwijl de naam van Allah wordt aangeroepen: „God is groot” of „God is almachtig.”

De zuivelproducent vermeldt op het etiket echter nergens dat de kaas voldoet aan voorschriften uit de shariawetten. „Wij zien geen reden om dat te vermelden”, aldus een woordvoerder. Ook het feit dat de consument recht heeft op informatie, verandert daar niets aan. „Wij produceren voor de hele Nederlandse markt, niet voor één doelgroep.”

FrieslandCampina wijst erop dat er geen wettelijke verplichting is voor een melding. Als de Nederlandse consument dat wil, moet de overheid daar via wetgeving voor zorgen, verklaart de woordvoerder. De kwestie ligt echter gevoelig. Vanmorgen was de top van FrieslandCampina in „crisisberaad” bijeen. „Opmerkingen van consumenten worden meegenomen.”

Hoogleraar multiculturalisme Afshin Ellian noemt het in de EO-uitzending „moreel onaanvaardbaar” dat FrieslandCampina niet vermeldt dat zijn kaas aan de sharia voldoet. „De Nederlandse burger heeft recht op informatie. Multinationals worden door hun producten gedwongen respect op te brengen voor de islam.”

De Consumentenbond laat weten het belangrijk te vinden dat de consument keus heeft. Vermelding of een voedingsmiddel al dan niet halal is, helpt daarbij. „We hebben echter nog geen geluiden gehoord dat onze leden dit erg belangrijk vinden.”

PvdA en CU vinden dat op de verpakking hoort te staan of een product halal is. „Geen vermelding voedt de gedachte dat er iets gaande is in Nederland. Het wakkert angst voor islamisering aan”, aldus de CU. Het CDA ziet geen problemen. „Wij eten geen etiketten.”

Zwakke broeders

Moslims vragen zich inmiddels zelf af of het eten van kaas van ‘ongelovigen’ is toegestaan, aldus imam Abdullah Haselhoef. Sommige moslims zijn verontrust over het feit dat bij de bereiding van kaas, boter en karnemelk stremsel toegevoegd wordt dat van niet-islamitisch geslachte koeien afkomstig is.

De niet onomstreden imam wijst naar een uitspraak van de profeet: „Allah heeft jullie zekere verplichtingen opgelegd. Verwaarloos ze daarom niet, Hij heeft gezwegen over andere dingen uit genade voor jullie en niet uit vergeetachtigheid, stel er daarom geen vragen over.”

Haselhoef verwijst verder naar de uitleg van imam Aboe Haniefaa, overgeleverd van imam Ahmed, die stelt dat stremsel afkomstig van kadavers die niet volgens de sharia zijn geslacht, toch rein is. „Het is correct dat hun kaas (van de ongelovigen) halal is, en dat het stremsel en de melk van dode dieren rein is.”

Nederlandse producenten lijken echter ook nadrukkelijk rekening te willen houden met de zwakke moslimbroeder en bieden kaas, melkpoeder, smeerkaas en suiker voor de zekerheid toch maar volledig halalproof aan. Halal is big business.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20571
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Halal NIET biologisch

Berichtdoor King George » Ma Jan 20, 2020 3:23 pm

Heb hier al jaren geleden van gehoord. Dus de zuivelprodukten zoveel mogelijk boycotten. Of de grondstof melk ook wel of niet halal kan zijn weet ik niet of het moet al zijn dat de melkkoe als eindbestemming een Islamitische martelfabriek heeft. Het is dit soort zelfhalallisering waar ik braakneigingen van krijg.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten