Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70086
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Berichtdoor Ariel » Wo Jan 30, 2019 1:16 pm

Drie Iraakse vluchtelingen opgepakt in Duitsland om plannen aanslag

Drie Iraakse vluchtelingen zijn in de Noord-Duitse plaats Meldorf gearresteerd wegens het voorbereiden van een terroristische aanslag. De mannen werden vanochtend vroeg van hun bed gelicht.

De verdachten zijn twee mannen van 23 jaar oud en een van 36 jaar oud. Ze zijn sinds de herfst van 2015 in Duitsland. De politie had hen al maanden in het vizier, omdat het vermoeden bestond dat ze om religieuze redenen een aanslag wilden plegen.

Twee van hen zouden bezig zijn met het maken van een bom met buskruit uit vuurwerk. Ze zouden op internet hebben gezocht naar instructies en probeerden een ontsteker te kopen in Groot-Brittannië. De derde verdachte wordt gezien als handlanger.

Nog geen doelwit
De drie hadden nog geen doelwit uitgekozen voor hun aanslag, zeggen de Duitse autoriteiten. Volgens het Duitse Openbaar Ministerie wilden de mannen in eerste instantie online vuurwapens kopen, maar zagen ze daar uiteindelijk vanaf.

Vervolgens bedachten de mannen dat ze beter een aanslag konden plegen met een voertuig. Een van hen nam daarop rijlessen.

Of de drie verdachten banden hebben met terroristische organisaties, wordt nog onderzocht.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70086
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Berichtdoor Ariel » Ma Feb 25, 2019 2:53 pm

En weer zijn er een stel moslims opgepakt in Duitsland. Dit keer zijn het Marokkanen

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37771
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Berichtdoor Mahalingam » Do Feb 28, 2019 1:26 pm

Wegens terrorismeplannen is een Groninger opgepakt in De Lutte( bij Enschede). De eerste aardgasterrorist? Nee, een jihadi.
Man aangehouden vanwege voorbereiden terroristisch misdrijf

De politie heeft anderhalve week geleden in De Lutte een 48-jarige man aangehouden die wordt verdacht van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Hij bleek bovendien in het bezit van een vuurwapen met munitie.

Het strafrechtelijk onderzoek naar de man begon vrijdag 15 februari met informatie van de AIVD. Volgens de inlichtingendienst zou hij niet alleen over een vuurwapen beschikken, maar ook de ideologie van ISIS aanhangen en deze terroristische organisatie ondersteunen.

Bij doorzoekingen in De Lutte en op het vaste woonadres van de man in Groningen is beslag gelegd op mobiele telefoons, een laptop en een aantal gegevensdragers. In de woning in Groningen trof de politie in de meterkast een kinderrugzak aan met daarin een pistool van het merk FN, model High Power 35, een gevulde patroonhouder en een doos met losse munitie. Ook is beslag gelegd op documenten waarin de gewapende strijd tegen de ongelovigen wordt verheerlijkt.

Voorlopige hechtenis
Na zijn aanhouding is de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank in Rotterdam en voor twee weken in bewaring gesteld. De raadkamer van de rechtbank heeft dinsdag de voorlopige hechtenis verlengd met 90 dagen. De verdachte zwijgt tegenover de politie en zit in het belang van het onderzoek in alle beperkingen.
https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@105245/man-aangehouden/

En zijn buren vonden het een aardige man.
Terreurverdachte zat wekenlang op campingboerderij in De Lutte: ‘Een hele correcte vent’
[...]Het tumult moet groot zijn geweest, die vrijdagavond op de rustiek gelegen vakantieboerderij in het buitengebied van De Lutte. Het complex ligt ver van de bewoonde wereld, pal op de grens met Duitsland. De stilte werd wreed verstoord toen het speciale interventieteam er een inval deed. [...]
De campingeigenaar heeft zijn gast maar kort gesproken. “Mijn vrouw heeft hem wel vaker ontmoet, maar ik slechts één keer. Een hele aardige, correcte vent. Je kon aan zijn accent wel horen dat hij hier van oorsprong niet vandaan komt, maar hij praatte keurig Nederlands. Hij heeft wel verteld waar hij vandaan komt. Ik dacht Turkije of Syrië, die hoek, maar exact weet ik het niet eens meer. Hij had ook een baardje, maar goed dat hebben die gasten allemaal. Nee, we hebben er nooit vreemde gasten gezien. Hij was eigenlijk voortdurend in zijn eentje.”
https://www.rtvoost.nl/nieuws/308157/Terreurverdachte-zat-wekenlang-op-campingboerderij-in-De-Lutte-Een-hele-correcte-vent
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70086
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Berichtdoor Ariel » Do Mar 07, 2019 5:19 pm

Bekeerling die aanslag plande in populairste winkelstraat van Londen krijgt levenslang: “Hij wilde 100 voetgangers omver maaien”

Afbeelding


Een 27-jarige moslimbekeerling die al jaren geleden trouw had gezworen aan Islamitische Staat (IS) heeft vandaag een levenslange gevangenisstraf gekregen voor het plannen van een aanslag met een bestelwagen aan de Disney Store in Oxford Street, in hartje Londen. Volgens de rechter plande Lewis Ludlow “een spectaculaire aanslag met de intentie om dood of terreur te zaaien”.
De Britse antiterreureenheid vond notities van de geplande aanslag op Oxford Street

Ludlow, die zichzelf ‘de adelaar’ noemde, was van plan om met het voertuig in te rijden op de winkelende massa, in de hoop meer dan 100 mensen te doden. Hij had ook twee andere toeristische topbestemmingen op het oog: het beroemde wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds en St. Paul’s Cathedral.

Een notitie over de geplande aanslag in Oxford Street (hij schreef ook een notitie over Madame Tussauds) laat weinig aan de verbeelding over:

“Oxford Street - lange weg zonder barrières die bestelwagen tegenhouden om op het trottoir te rijden. De drukste tijd is tussen 11:00-12:00 uur met zaterdag als drukste dag. ’Wolf’ zou een ramaanslag moeten gebruiken of ... truck moeten gebruiken om het aantal doden te maximaliseren ... het is een drukke straat het is ideaal voor een aanval. Er wordt verwacht dat er bijna 100 kunnen worden gedood tijdens de aanval.”

De voormalige medewerker van postbedrijf Royal Mail kwam voor het eerst op de radar van de politie in 2010, toen hij een demonstratie van de radicale haatprediker Anjem Choudary (die in 2016 werd veroordeeld tot vijf en een half jaar opsluiting, nvdr.) bijwoonde. Op zijn zestiende was Ludlow namelijk al bekeerd tot de islam.

Neonazi
In een amateuristische YouTube-video die hij op 19-jarige leeftijd maakte, beschreef de autistische Ludlow hoe hij zich had bekeerd van het neonazisme naar radicaal islamisme. “Ik haatte eerst zwarte mensen en Aziaten en Arabieren. Ik bewonderde Hitler voor de uitroeiing van de joden omdat ik dacht dat hij iets goeds had gedaan.”

Vier jaar geleden, in 2015, werd de man voor het eerst opgepakt. Hij werd ervan verdacht lid te zijn van de verboden extremistische islamistische groep Al-Muhajiroun, die ooit werd geleid door – jawel - Choudary. Ook werd bij Ludlow thuis documentatie van IS aangetroffen. Hij bleek ook contacten te hebben met een Britse IS-strijder in Syrië. Toch werd hij tot dan nooit aangeklaagd.

Pogingen om hem Prevent, het deradicaliseringsprogramma van de Britse overheid, te laten volgen, mislukten. Wel integendeel: Ludlow begon steeds meer te radicaliseren en interesse te tonen voor terroristische activiteiten.

Vlucht naar Filipijnen
In februari vorig jaar werd hij tegenhouden op de luchthaven van Heathrow toen hij naar de Filipijnen wou vliegen. Hij wou er zich in de stad Zamboanga aansluiten bij jihadistische groepen. Nadat hij werd tegengehouden, begon de twintiger pas een aanslag op Brits grondgebied te beramen. Luddow zei dat de inbeslagname van zijn paspoort “zijn hart gebroken had” en dat hij door zijn Filipijnse contactpersoon, de geradicaliseerde arts Eyadzhemar Abdusalam (die zich Abu Yaqueen liet noemen, nvdr.), werd aangestuurd om een aanslag uit te voeren.

Afbeelding
De Britse antiterreureenheid gaf deze ongedateerde foto vrij van Ludlow die in de drukke Oxford Street foto’s neemt.


Sindsdien hield de politie hem nauwlettend in de gaten. Vanaf maart 2018 observeerden undercoveragenten Ludlow, die dan vanuit zijn woonplaats Rochester naar het centrum van Londen reisde, om foto’s te maken van monumenten en drukbezochte plaatsen zoals de Disney Store op Oxford Street. Hij drukte er ook IS-documentatie af in internetcafés.

In april vorig jaar werd een mobiele telefoon gevonden in een afvoerput bij Ludlows huis, volgens de BBC had hij de telefoon gewoon over de haag bij de buren gegooid. Daarop werden alleszins foto’s van zijn ‘reis’ naar Londen gevonden en een video waarin hij trouw zweert aan IS.

Notities in vuilnisbakken
Ludlow had ook een Facebookpagina genaamd ‘Antique Collections’ aangemaakt waarmee hij geld verzamelde om op te sturen naar zijn Filipijnse inspirator Yaqeen. De politie vond in die periode ook in vuilnisbakken aan Ludlows huis de verscheurde notities met de plannen voor de aanslagen. Ludlow werd opgepakt in april.

Jouw loyaliteit voor het gewelddadige extremisme ging zeer ver
Rechter tot Ludlow

De man pleit nu schuldig bij de rechtbank van Old Bailey voor het plannen van een aanslag in het Verenigd Koninkrijk en voor het financieren van IS. De rechter zei dat Ludlow zich bezig had gehouden met de voorbereidingen voor een “spectaculaire aanval met meerdere slachtoffers met de bedoeling dood of terreur te zaaien”. “Jouw loyaliteit voor het gewelddadige extremisme ging zeer ver. Er kan geen andere verklaring voor de voorbereiding zijn dan het doden van onschuldige mensen in een aanslag om ideologische redenen”, zei de rechter nog.

De rechter verwierp ook nog de bewering dat Ludlow was gedwongen “door een volgeling van Islamitische Staat op de Filipijnen”. “Ik beschouw je niet als misbruikt”, zei hij tot de 27-jarige man. “Je was zeer goed in staat om zelf het Prevent-programma te negeren.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70086
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Berichtdoor Ariel » Za Mar 23, 2019 1:03 am

Ten Arrested in Islamist Plot to “Kill as Many Non-Believers as Possible” - German Police

Ten men were arrested in Western Germany on the suspicion of planning an Islamic attack with the goal of killing “as many non-believers as possible.”

Police raids involving 200 officers detained the suspects who intended to carry out their attack using a car and guns, Frankfurt authorities report.

"They are believed to have agreed to carry out an Islamist, terrorist attack using a vehicle and guns that would kill as many 'non-believers' as possible," read the prosecutors’ statement. “To prepare the attack, they had already made contact with different arms dealers, rented a large vehicle and collected financial assets to use for the purchase of guns and the execution of the planned murders.”

The suspects’ nationalities have not been released, but an official statement says several of them are German citizens aged 20 to 42.

Three of the suspects, a 21-year-old and two 32-year old brothers, are associated with the local Islamist-Salafist community.

Additionally, items seized from the raid include 20,000 euros in cash, knives, small amounts of drugs, documents, and electronic devices.

It's not immediately clear how concrete the plot actually was, but Interior Minister Peter Beuth praised authorities' timing of the arrests.

“Police intervened in a timely manner to prevent possible attack plans at an early stage.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18028
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Berichtdoor King George » Za Mar 23, 2019 11:54 am

In iedere haathut moskee in Duitsland kan je er denk ik ook wel minstens 11 soortgelijken oppakken.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4251
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Berichtdoor sjun » Za Mar 23, 2019 12:25 pm

Afbeelding
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70086
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Berichtdoor Ariel » Za Mar 30, 2019 1:26 pm

:shock: Eng volk die Somaliers.

Terreurverdachte opgepakt in Breda

De politie heeft maandag in Breda een 23-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij terrorisme. Hij zou zich volgens informatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) in 2017 in Somalië hebben aangesloten bij jihadistische organisatie Al-Shabaab.

Al-Shabaab wordt gezien als een islamitische, terroristische organisatie die vooral actief is in Somalië. De 23-jarige man zou ook getraind zijn door deze organisatie, die banden claimt te hebben met Al Qaida. De man keerde vermoedelijk eind vorig jaar terug naar Nederland. Kort geleden werd duidelijk dat hij in Breda woonde.

De man is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam en voor twee weken in bewaring gesteld.

Wat is Al-Shabaab?
Al-Shabaab is een extremistische islamitische terreurgroep. De Arabische naam staat voor 'de jongeren'. De organisatie was de jongerentak van de Unie van Islamitische Rechtbanken die in 2006 in Somalië een islamitische staat probeerde te stichten. De organisatie zou over een paar duizend strijders beschikken.

Al-Shabaab pleegt ook aanslagen in Kenia en Uganda. De organisatie was eerst populair in Somalië, omdat ze veiligheid en stabiliteit beloofde na jaren van onrust. Maar die populariteit verspeelde ze met het vernietigen van heiligdommen van het soefisme, een levenswijze die voortkomt uit de islam.

Al-Shabaab pleegde donderdag nog een aanslag in de Somalische hoofdstad Mogadishu, waarbij zeker vijftien doden vielen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18028
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Berichtdoor King George » Za Mar 30, 2019 9:16 pm

Ariel schreef: :shock: Eng volk die Somaliers.

Terreurverdachte opgepakt in Breda

De politie heeft maandag in Breda een 23-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij terrorisme. Hij zou zich volgens informatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) in 2017 in Somalië hebben aangesloten bij jihadistische organisatie Al-Shabaab.

Spoiler! :
Al-Shabaab wordt gezien als een islamitische, terroristische organisatie die vooral actief is in Somalië. De 23-jarige man zou ook getraind zijn door deze organisatie, die banden claimt te hebben met Al Qaida. De man keerde vermoedelijk eind vorig jaar terug naar Nederland. Kort geleden werd duidelijk dat hij in Breda woonde.

De man is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam en voor twee weken in bewaring gesteld.

Wat is Al-Shabaab?
Al-Shabaab is een extremistische islamitische terreurgroep. De Arabische naam staat voor 'de jongeren'. De organisatie was de jongerentak van de Unie van Islamitische Rechtbanken die in 2006 in Somalië een islamitische staat probeerde te stichten. De organisatie zou over een paar duizend strijders beschikken.

Al-Shabaab pleegt ook aanslagen in Kenia en Uganda. De organisatie was eerst populair in Somalië, omdat ze veiligheid en stabiliteit beloofde na jaren van onrust. Maar die populariteit verspeelde ze met het vernietigen van heiligdommen van het soefisme, een levenswijze die voortkomt uit de islam.

Al-Shabaab pleegde donderdag nog een aanslag in de Somalische hoofdstad Mogadishu, waarbij zeker vijftien doden vielen.


En daar hebben we nogal wat van. Net als van zoveel andere niet-Westerse allochtonen.

  25 grootste bevolkingsgroepen

  Migratieachtergrond 2015 2016 2017 2018

  1 Nederland 13235405 13226829 13218754 13209225
  2 Turkije 396555 397471 400367 404459
  3 Marokko 380755 385761 391088 396539
  4 Indonesië 369661 366849 364328 361594
  5 Duitsland 364125 360116 356875 354136
  6 Suriname 348662 349022 349978 351681
  7 Polen 137794 149831 161158 173050
  8 Nederlandse Antillen (oud) 144565 146202 148192 151098
  9 België 115687 116389 117495 118725
  10 Syrië 22568 43838 72903 90771
  11 Verenigd Koninkrijk 82879 84466 86293 88390
  12 Joegoslavië (oud) 80655 81328 82121 82977
  13 China 66088 68697 71229 74234
  14 Sovjet-Unie (oud) 57482 59570 61946 64594
  15 Irak 55236 56269 59497 61255
  161 Italië 46243 48366 50925 53703
  17 Afghanistan 43732 44339 46701 47776
  18 Frankrijk 40740 42070 43836 45558
  19 Spanje 40283 41572 42926 44715
  20 Iran 37479 38458 40893 42464
  21 Verenigde Staten van Amerika 36944 38494 40022 42354
  22 Somalië 39131 39465 39457 39737
  23 India 29501 32682 36818 42114
  24 Bulgarije 23308 25520 27729 30899
  25 Roemenië 21049 23020 25551 29417

http://www.republiekallochtonie.nl/blog/feiten/nederlanders-buitenlanders-allochtonen-de-cijfers
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18028
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Berichtdoor King George » Za Mar 30, 2019 9:41 pm

Niets te gek in het Duitsland van Merkel. Wir schaffen das.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70086
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Berichtdoor Ariel » Za Mar 30, 2019 9:46 pm

En de Duitse terreur verdachten zijn al weer vrij. :nietverstaan:

Gisteren en vanochtend werden in Duitsland terreurverdachten gearresteerd, maar het Duitse OM laat de groep nu al lopen! De Bundespolizei had het vermoeden dat ze een terreuraanslag wilden plegen met explosieven. Ook dacht de politie dat de groep banden heeft met de Islamistische Staat (IS). Een speciale politie-eenheid arresteerde de lieden in de buurt van Düsseldorf.

Maar de groep onbekenden is nu alweer op vrije voeten. Één van de verdachten komt uit Tadzjikistan en dat is een land waar IS zeer actief is. Nu worden wel vaker verdachten gearresteerd, maar dat de verdachten dezelfde dag nog op vrije voeten komen is opmerkelijk. Zeker als je bedenkt dat de Duitse overheidsinstanties niet eens de nationaliteit (!) van alle personen kunnen achterhalen!

Het is extra opmerkelijk als we de teksten van NOS Teletekst er even bij pakken:

Afbeelding

De Duitse instanties hadden vermoedens, maar geen verdenkingen. De arrestaties waren een reactie op het incident waarbij een jongeman uit Tadzjikistan met hoge snelheid met zijn auto over het fietspad scheurde, zo stelt WDR. Daarna grepen de Duitse instanties is, maar natuurlijk op het verkeerde moment. Niet op heterdaad, maar te vroeg.

Zo zijn er huiszoekingen gedaan en werd er gezocht naar wapens en explosieven. Maar als de groep nog maar kort in het land is dan is de kans natuurlijk klein dat er sterke aanwijzingen worden gevonden voor het voorbereiden van een terreuraanslag. En er werd dan ook niets gevonden aldus SDZ.

Hoe kan het dat er personen in Duitsland rondlopen waarover verdenkingen bestaan en de Duitse overheid de nationaliteit van de lieden niet kent? Als er dan een aanslag plaatsvindt dan is er maar één verantwoordelijk: Angela Merkel.

Immers laat zij deze situatie toe en reizen onbekenden het land in zonder controle, zonder veiligheidscheck. Niets! Dan vraag je om problemen en zie hier, de problemen worden de Duitsers aangereikt op een presenteerblaadje.

Volgens de Duitse krant SDZ ‘grepen de Duitse ordediensten te vroeg in’ en nu is de vogel gevlogen. Of het was loos alarm, in ieder geval borrelt er iets in Duitsland…
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37771
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Berichtdoor Mahalingam » Di Apr 02, 2019 11:20 am

Het zal wel niks met de Islam te maken hebben maar gewone trein-haat zijn geweest.
Terror suspect arrested in Austria over 2018 Germany train sabotage
German and Austrian authorities have arrested an Iraqi man suspected of committing "terrorist attacks" by sabotaging railway lines in Germany last year, prosecutors said Wednesday.
They said the 42-year-old man is suspected, along with others, of having strung a steel rope across the tracks running between the southern German cities of Munich and Nuremberg, damaging the front window of a high speed ICE train in October last year.

In another case in December last year, cement blocks were put on the tracks. Islamic State (IS) flags and writings in Arabic were found near the crime scenes, Vienna prosecutors said.
They said the group's aim had been to derail trains.

The man was arrested on Monday "under suspicion to have carried out terrorist attacks on railways in Germany in October and December 2018."
Austrian and German authorities worked together in their investigations leading to Monday's arrest, according to a press release by criminal investigators in Germany's southern state of Bavaria.
Austrian media reported the father-of-five was working at a security company with access to football stadiums.
https://www.thelocal.at/20190327/terror-suspect-arrested-in-austria-over-2018-germany-train-sabotage
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70086
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Berichtdoor Ariel » Di Apr 02, 2019 12:36 pm

Mahalingam schreef:
Terror suspect arrested in Austria over 2018 Germany train sabotage
German and Austrian authorities have arrested an Iraqi man suspected of committing "terrorist attacks" by sabotaging railway lines in Germany last year, prosecutors said Wednesday.


Hij is al weer vrij. viewtopic.php?p=467994#p467994

Of is dit weer een andere terreurverdachte.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37771
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Berichtdoor Mahalingam » Di Apr 02, 2019 5:20 pm

Ik denk andere. Hier meer in dit verband:
Two Germany rail sabotage suspects detained in Prague

Czech authorities said Thursday they had detained two Iraqi terror suspects, a man and a woman, wanted by Austria over their role in 2018 attacks on trains in Germany.

The arrest came on the heels of Monday's detention of a 42-year-old Iraqi in Vienna, also suspected in the case.

"Based on a European warrant issued by... Vienna... Czech police detained two foreigners shortly after their arrival at Vaclav Havel Airport in Prague," Czech police said in a tweet.
They said the two were placed in a police cell and that a court would decide on their extradition to Austria.

Marketa Puci, spokeswoman for the Municipal Court in Prague, said the court
had received a custody request from prosecutors, on which it has to decide within 24 hours.
"The request concerns two Iraqi citizens, a man and a woman," Puci told AFP. Also on Thursday, Austrian Interior Minister Herbert Kickl said in parliament that the two suspects "formed a cell together with the Iraqi".

The detained are suspected of having strung a steel rope across the tracks between the southern German cities of Munich and Nuremberg, damaging the front window of a train in October last year.
A similar case occurred in December last year near Berlin when an overhead electrical line was damaged. No one was injured in either incident.
Vienna prosecutors said a technical error prevented casualties, adding that writings in Arabic and an Islamic State (IS) flag near the crime scenes established a suspected "terrorist" motive.

The Iraqi has admitted involvement in the two incidents but has denied any terrorist motive for the crimes, which would carry a maximum life-long prison sentence.

Austrian and German authorities worked together leading to Monday's arrest, according to a press release by criminal investigators in Germany's southern state of Bavaria.
Austrian media reported the Iraqi father of five was working at a security company with access to football stadiums.

The most deadly was committed in 2016 by 23-year-old Tunisian Anis Amri, who killed 12 people when he stole a truck and ploughed it into a Berlin Christmas market.
https://www.thelocal.de/20190328/two
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37771
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Berichtdoor Mahalingam » Wo Apr 10, 2019 1:56 pm

Terror in Germany: Investigators have foiled 13 attacks since 2010

Authorities have prevented 13 terror attacks planned on German soil in the last nine years, new figures revealed on Wednesday show.

According to the Federal Criminal Police Office (BKA), which coordinates state and nationwide police investigations in Germany, the attacks prevented since 2010 are linked to Islamic extremism.

At least five of the 13 incidents were planned to take place in North Rhine-Westphalia (NRW), the Rheinische Post reported Wednesday. These included a planned 2011 bomb attack and a firearm attack in the state capital of Düsseldorf by the so-called Düsseldorf Cell.

The figures also include the failed bomb attack at Bonn Central Station in 2012 and the thwarted attack on the chairman of the Pro NRW party (a far-right political party in NRW) as well as a case in Cologne last year.
Other planned attacks in Chemnitz, Ludwigshafen, Schwerin, Lower Saxony, Karlsruhe and in the Frankfurt area were also prevented. In addition, targeted attacks on Bundeswehr (army) soldiers in 2016 and 2017 were also foiled by authorities.

It came as police launched a nationwide operation on Wednesday morning, searching around 90 properties in nine federal states, DPA reported. The raids are in connection with organizations being suspected of financing the terrorist group Hamas.
The searches were taking place in Baden-Württemberg, Bavaria, Berlin, Hamburg, Hesse, Lower Saxony, North Rhine-Westphalia, Rhineland-Palatinate and Schleswig-Holstein.

Suspects being monitored

A group of six men from Tajikistan are currently at the top of the list of suspects being monitored by the security authorities, RP Online reported. They are part of the group of 11 who were arrested at the end of March as part of an anti-terror operation in North Rhine-Westphalia and Baden-Württemberg.
They are being investigated on suspicion of preparation for a serious act of violence that would endanger the state. However, the authorities have so far lacked concrete evidence so the men are at large, but are being observed by officials.

According to the BKA, in addition to the prevented attacks, there have also been other anti-terror operations, but further information could not be disclosed for tactical reasons.

Terrorist threat remains high

More than two years after the attack by terrorist Anis Amri on the Berlin Christmas Market, which claimed the lives of 12 people, the terror threat in Germany remains high. According to security authorities, there is currently no concrete risk of an attack. But officials are prepared for any development.

“All our senses are sharpened,” a source told RP Online. “We have our eyes on the known dangers and we will intervene as soon as there are indications of an attack.”

Michael Mertens, NRW Chairman of the Police Union backed this view. "There is no reason for the all-clear,” he said. "On the contrary. attacks can come from all sides. Not only by Islamists, but also by left-wing autonomists and right-wing extremists, as has just happened in New Zealand," said Mertens, in reference to the recent Christchurch tragedy.

The fact that 13 terrorist attacks have been prevented since 2010 is also due to good cooperation and communication between the different authorities involved. "This is the only way to strike at the right moment in the context of averting danger," said Mertens.

Erich Rettinghaus, head of the German Police Union in NRW, pointed out the importance of foreign secret services in the fight against terrorism.

"It would not work without their support," Rettinghaus said. He added that in particular the US as well as France plays a "central role for the German intelligence services in defending against terrorism".
https://www.thelocal.de/20190410/terror-in-germany-investigators-have-foiled-13-attacks-since-2010
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70086
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Berichtdoor Ariel » Ma Apr 15, 2019 12:09 am

Moslim (22) opgepakt in België: "plan om dit weekend aanslag te plegen".
....vannacht uit huis van z'n oma gehaald, waar hij afscheid van familie nam. Kortom, "we" zijn weer eens op het nippertje ontsnapt.

Man (22) opgepakt in België: ‘plan om dit weekend aanslag te plegen’

In het Belgische Waver is gisterenochtend een 22-jarige man opgepakt. Hij zou gisteren of vandaag een terroristische aanslag hebben willen plegen, schrijft La Dernière Heure. De woordvoerder van het federaal parket, Eric Van der Sypt, bevestigt de aanhouding en de link met terrorisme. Hij gaat verder niet in op de plannen voor een mogelijke aanslag.

De verdachte zal in de loop van de dag verhoord worden door een onderzoeksrechter. De arrestatie gebeurde gisterenochtend omstreeks 03.45 uur in de woning van zijn grootmoeder in het Waals-Brabantse Waver. Vijf leden van de anti-terrorismebrigade voerden de actie uit, waarbij een djellaba, een draagbare computer en telefoons in beslag werden genomen.

Voor hij werd meegenomen verzekerde de man dat zijn grootmoeder niets te verwijten valt. Volgens de bronnen van de Waalse krant ging hij naar zijn familie om afscheid te nemen vooraleer tot de actie over te gaan.

Moeder
De jongeman, met de voornaam Jimmy, bekeerde zich tot de islam na het overlijden van zijn moeder, die om het leven werd gebracht door haar partner, vernam de krant van de grootmoeder. Ze vertelde verder dat haar kleinzoon zich zeer slecht voelde na het verlies van zijn moeder en dat de religie hem serener had gemaakt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18028
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Berichtdoor King George » Ma Apr 15, 2019 8:42 am

De jongeman, met de voornaam Jimmy, bekeerde zich tot de islam na het overlijden van zijn moeder, die om het leven werd gebracht door haar partner, vernam de krant van de grootmoeder.


Een Islamitisch eerwraakje?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70086
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Berichtdoor Ariel » Ma Apr 15, 2019 1:38 pm

Gelekte IS-documenten onthullen plannen voor nieuwe terreuraanslagen in Europa

De terroristische groepering Islamitische Staat (IS) plande nog aanslagen in Europa zoals die op 13 november 2015 in Parijs. Dat blijkt uit enkele onthutsende documenten die teruggevonden werden in het laatste IS-bastion Baghouz in Syrië.

De verontrustende plannen stonden op een harde schijf die werd achtergelaten in Baghouz, een stad in Syrië. Geïnspireerd door de “succesvolle” aanslagen in Parijs vier jaar geleden – er vielen maar liefst 130 doden- stellen enkele IS-leiders het ambitieuze doel om dergelijke terreurdaden te herhalen in Europa. Duitsland zou daarbij het eerste doelwit zijn, gevolgd door Zwitserland.
De documenten – die ondertekend werden door zes belangrijke namen, inclusief IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi – werden in december teruggevonden.

Plan van aanpak
Aangezien Islamitische Staat het territorium mondjesmaat zag krimpen, stelden de IS-leiders een actieplan op dat aangepast is aan de huidige situatie. Zelfs als het laatste bolwerk vernietigd zou zijn, zou de terreurorganisatie beroep kunnen doen op haar internationaal netwerk IS-strijders. Arabische, Russische en Kaukasische strijders zijn daar enkele voorbeelden van. Die laatste groep zou simpelweg van Syrië naar Turkije kunnen reizen om Europa binnen te raken.

Ook voor de financiering van de aanslagen kan IS wel iets bedenken. Zo zouden er eerst bankovervallen en autodiefstallen gepleegd worden om voldoende geld in het laatje te brengen. “Ongelovigen beroven en vermoorden”, staat in de documenten op de harde schijf te lezen.

Doelwitten
En de IS-strijders laten er geen gras overgroeien. Zo zouden de eerste aanvallen tien tot twintig dagen na het opstellen van het plan, uitgevoerd worden. Daarbij zouden de eerste slachtoffers vallen op een hogesnelheidstrein in Berlijn, het tweede doelwit was een oliepijpleiding in Zwitserland – daar kwam (voorlopig) niets van in huis.

Maar in Berlijn werden er wel enkele sporen van een (mislukte) aanslag teruggevonden. Enkele dagen nadat de documenten gevonden werden in het laatste IS-bastion, werd de bovenleiding van een treinspoor in Berlijn stukgemaakt. Langs de treinsporen lag een vlag van IS.

Experts vermoeden dat Islamitische Staat daarmee een duidelijk signaal de wereld wilde insturen, die moet vrezen voor nieuwe terreuraanslagen. “Wij zijn jullie soldaten in Europa, we zien wat de vijanden van Allah doen met onze moslimbroeders door ze te vermoorden met bombardementen in hun huizen”, staat nog te lezen in een van de bijgevoegde brieven op de harde schijf.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4251
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Berichtdoor sjun » Di Apr 16, 2019 5:43 pm

Notre Dame - Muslimischer Brandstifter wurde gefilmt!

Kan maar zo fake zijn maar er kan wat kritischer gekeken worden.
Intussen over de brand in de Notre Dame als symbool van de status van de stad.

Is Notre Dame Fire A Signal Of France's Islamic Takeover?


ISLAM THREAT!!? TRUTH about the PARIS NOTRE DAME FIRE!!


NOTRE DAME CHURCH DESTROYED BY ISLAM?

Er zal nog wel meer over loskomen maar natuurlijk nooit in de mainstream media van Europa bij de huidige politieke constellatie.
Zo'n 13 kerken stonden er de laatste drie maanden in Frankrijk in de hens... opmerkelijk. Vooral omdat er ook nog andere dingen gebeurden die in de Nederlandse MSM het nieuws niet haalden.
:scratch:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70086
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Berichtdoor Ariel » Do Apr 18, 2019 1:14 pm

Consternatie op Binnenhof door man uit Sneek

Een man uit Sneek heeft vrijdag aan het begin van de middag voor ophef gezorgd op het Binnenhof in Den Haag. De 38-jarige Fries sloeg volgens de politie dreigende taal uit en liet een rugzak achter. De Koninklijke Marechaussee arresteerde de verdachte, het Binnenhof werd ontruimd en een explosievenverkenner van de politie heeft de rugzak onderzocht.

Bedreiger Binnenhof had twee messen in rugzak

De man die op vrijdag 8 februari voor grote paniek zorgde op het Haagse Binnenhof, had twee messen in zijn rugzak. De 40-jarige Ramon A. moet volgende week voor het eerst in de Haagse rechtbank verschijnen voor poging moord op politici en bedreiging.

De man uit Sneek liep op die bewuste vrijdag het Binnenhof op en had als doel politici neer te steken. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van poging tot moord en het bedreigen van politici met een terroristisch misdrijf.

De man zou zijn rugtas op de grond hebben gegooid en geroepen hebben: „Ik ben een aangewezen terrorist, ik kom hier om een aanslag te plegen.”

Hierop werd meteen groot alarm geslagen en werd iedereen in de Tweede Kamergebouwen opgeroepen binnen te blijven en weg te blijven bij de ramen. Het hele politieke centrum van Nederland werd vervolgens voor een tijd afgesloten.

De man kon vrijwel direct worden aangehouden. In de rugzak van A., die oorspronkelijk uit Indonesië komt, zaten twee vleesmessen. Getuigen die dag zagen dat er in de tas ook schoenen en een waterflesje zaten. Een explosievenverkenner van de politie onderzocht de rugzak.

Het is niet duidelijk op wie de man het had voorzien. Hij moet volgende week vrijdag voor de eerste keer voor de rechter verschijnen in een zogeheten pro formazitting.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast