Islamitische scholen / Haga Lyceum

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Bericht door Ariel »

Omstreden islamitische school krijgt dreigmails na waarschuwing

Bij het omstreden Amsterdamse islamitische lyceum Cornelius Haga zijn dreigmails binnengekomen naar aanleiding van de waarschuwing van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Dat zegt bestuursvoorzitter Söner Atasoy van de Stichting Islamitisch Onderwijs, waar het lyceum onder valt.

De NCTV waarschuwde de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema gisteren, dat docenten van het islamitische lyceum een deel van het lesprogramma zouden wijden aan de ‘salafistische geloofsleer’. Ook zouden medewerkers van de school contacten hebben gehad met een terreurbeweging.

De mails zijn volgens Atasoy doorgestuurd naar de politie. De stichting wil een gesprek met de Onderwijsinspectie om duidelijk te krijgen wat het lyceum moet doen om uit de huidige situatie te komen. Volgens de voorzitter is er geen ,,enkel bewijs voor de beschuldigingen, maar is de school nu wel veroordeeld.”

De stichting overweegt nog stappen te nemen. ,,Maar als we excuses krijgen van de NCTV en de gemeente, dan kan het zijn dat we van procedures afzien’', aldus Atasoy. Volgens de voorzitter zijn de leerlingen vandaag gewoon op school verschenen.

Sluiting
Minister Arie Slob (Onderwijs) maakte vanmorgen bekend het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam geen geld meer te geven als de instelling doorgaat met het hinderen van de Inspectie van het Onderwijs. Hij noemt dat ,,zeer ernstig en niet acceptabel”. Als de school door blijft gaan met het hinderen van de inspecteurs ,,zal ik niet schromen de bekostiging stil te leggen”.

Dat betekent dan in praktijk het einde van het lyceum.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Bericht door Ariel »

Regeren is vooruitzien. Maar waarschijnlijk niet als Islam in beeld is. Dan komen acties veel te laat.
Leraren die optrekken met terroristen, de salafistische geloofsleer in het curriculum en les in onverdraagzaamheid. Het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam moet koste wat kost worden gestopt, zo klinkt in het hele land. Het gevecht lijkt een testcase in de nieuwe fase van de strijd tegen moslimextremisme. Niet eerder kreeg een radicale school zo fel de wind van voren.

Gemeente en ministeries zitten al jaren in hun maag met de mannen achter het Haga Lyceum en zijn voorganger, het mislukte Islamitisch College Amsterdam (ICA). Vooral directeur Atasoy en zijn broer staan al lang bekend als streng in de leer. Zij waakten over de zuiverheid van school, leerlingen en de docenten. Een oud-bestuurslid van de overkoepelende stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam verheerlijkte terreurorganisatie Islamitische Staat, zonder dat andere bestuurders zich daar hard van distantieerden. Er gold een muziekverbod en de kledingvoorschriften waren streng.
De overheid heeft weliswaar de oorlog verklaard aan het Haga en trekt daarbij elk wapen uit de kast, maar dan blijkt dat het arsenaal best beperkt is als puntje bij paaltje komt. Al snel stuit de Staat op de randen van de rechtstaat. Een poging om de democratie te redden is nou eenmaal bij voorbaat mislukt als je daarvoor het recht op godsdienst of andere vrijheden in de prullenbak moet gooien.

Het zou zomaar kunnen dat we de komende jaren nog veel vaker tegen dat probleem gaan aanlopen. De tijd dat extremisten op het vliegtuig richting Syrië stapten is voorbij, sterker nog, de overlevenden keren druppelsgewijs weer terug. Dat betekent dat ze gaan nadenken over hoe ze hun idealen van een zuivere leer in Nederland kunnen verwezenlijken. De afgelopen jaren lieten een voorproefje zien: het aantal salafistische moskeeën verdubbelde. Die beweging gaat door. Radicale types winnen zieltjes en indoctrineren kinderen. Zo wordt stilletjes een nieuwe zuil van zuiver geloof opgetuigd, een blok dat afwijzend staat tegen de Nederlandse samenleving. Dat gebeurt ook tot afgrijzen van moslims die helemaal niet zitten te wachten op dit Saoedische exportproduct.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Bericht door Ariel »

Afbeelding

Op de website van het islamitische Cornelius Haga Lyceum zien alle leerlingen er zo uit.

https://corneliushagalyceum.nl/wp-conte ... 06/Binaks-
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Bericht door Ariel »

Abou Hafs, Religiewetenschapper - Arabist. Interesse: Islam - Geschiedenis - Anti-islam politiek - Holocaust. Woordvoerder @bewustmoslims, begint te dreigen wat er gaat gebeuren als de school dicht moet.
Voor ons is het overduidelijk. De NLse overheid is een sluwe vos die moslims de vrijheid van onderwijs bewust ontneemt. Ik voorspel n hele grote ramp als de school daadwerkelijk moet sluiten. We kunnen veel aan maar we laten ons niet piepelen door die boevenbende bij de overheid!
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Bericht door Ariel »

PERSBERICHT donderdag 7 maart 2019
Redactie Cornelius Haga
Vandaag, donderdag 7 maart 2019, berichtten verschillende media over een bewering van de NCTV en de AIVD, publiekelijk gemaakt door de NCTV en door burgemeester Femke Halsema en wethouder van onderwijs Marjolein Moorman, waarin wordt gezegd dat bepaalde richtinggevende figuren binnen het Cornelius Haga Lyceum, alsmede verschillende medewerkers, de leerlingen van de school zouden blootstellen aan ‘radicale’, ‘terroristische’ en ‘antidemocratische’ denkbeelden. Middels dit bericht reageert de school op de ontstane commotie.

Allereerst distantiëren het schoolbestuur én haar medewerkers, net als in voorgaande jaren altijd is gedaan, zich te allen tijde van iedere vorm van terrorisme of van idealen die daartoe aanjagen.

Met deze actie gaan de NCTV, de AIVD en de burgemeester hun boekje te buiten. In geval van dreigingen zouden zij professionele stappen moeten hebben ondernomen. Zij kozen er echter voor de media op te zoeken en openlijk te benadrukken dat leerlingen zich (toevallig tijdens deze inschrijfperiode) op andere scholen zouden moeten inschrijven. Dat nemen we de genoemde instanties en personen zeer kwalijk.

Hoewel de berichten vol staan met ongefundeerde oordelen, zijn we blij dat we in Nederland leven in een rechtsstaat en dat het oordelen de taak is van onafhankelijke rechters.

Het team van Cornelius Haga Lyceum heeft voldoende kennis van burgerschap en heeft zich staande kunnen houden in een vijandig klimaat waarin de media zich manifesteert gelijk als de “Reichsleiter für Propaganda”, mede waardoor de overheid structureel anti-islammaatregelen implementeert om het minderheden onmogelijk te maken hun grondrechten uit te oefenen.

Als er in de brief van de NCTV of in de berichtgeving feiten zouden hebben gestaan, dan hadden we graag gereageerd. Maar gezien die geheel ontbreken, valt er ook niets te reageren.

Team Cornelius Haga Lyceum
Team Cornelius Haga Lyceum vinden Femke een slappe drol. En daar hebben ze gelijk in. Femke had de school moeten sluiten.
In geval van dreigingen zouden zij professionele stappen moeten hebben ondernomen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20942
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Islamitische scholen

Bericht door King George »

Met dat soort zandbreinen in onze samenleving met een sprookjesopleiding gaat onze kennisstaat met klappen achteruit.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 41725
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische scholen

Bericht door Mahalingam »

Het Cornelius Haga Lyceum krijgt steun uit bekende kringen.
Radicale imams steunen omstreden Cornelius Haga
adicale imams hebben zich geschaard achter het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam, dat bedreigd wordt met sluiting. De predikers plaatsen steunbetuigingen op sociale media en proberen critici van de school de mond te snoeren.

Anti-terrorismecoördinator NCTV stelde vorige week op basis van informatie van de geheime dienst AIVD dat Cornelius Haga wordt aangestuurd door mensen die banden onderhouden met Tsjetsjeense terroristen. Burgemeester Femke Halsema eist het onmiddellijke ontslag van het schoolbestuur dat vooralsnog weigert. Dit weekend spraken verschillende radicale predikers steun uit voor de school.

Volgens de Hilversumse prediker Abou Hafs is het „overduidelijk” dat de Nederlandse overheid als een „sluwe vos” moslims hun vrijheid van onderwijs probeert te ontnemen. Hij voorspelt een „hele grote ramp” als de school moet sluiten. „We kunnen veel aan maar we laten ons niet piepelen door die boevenbende bij de overheid!” Abou Hafs richt zich in preken tegen de democratie en sprak eerder op een demonstratie die uitliep op een steunbetuiging aan terreurbeweging IS. Hij ontkende hierna IS te steunen.

Videoboodschap

De imam van de salafistische Quba-moskee in Den Haag, bekend als ‘broeder Ismail’, bracht zaterdag een videoboodschap uit waarin hij de overheid hekelt die „zonder bewijzen” Cornelius Haga afschildert als „terroristenschool”. Hij roept moslims op de berichten niet te geloven.

Ouders sluiten de rijen na ‘hetze’

Ook de Haagse imam Fawaz Jneid neemt het in een video op voor Cornelius Haga. De imam kreeg een gebiedsverbod voor een deel van Den Haag omdat hij volgens de rechter de jihadistische strijd aanmoedigt. In de video gaat Fawaz tekeer tegen collega-imam Yassin Elforkani, die in een uitzending van Nieuwsuur het schoolbestuur bekritiseerde. Fawaz roept op tot een campagne op sociale media tegen Elforkani, die volgens hem de islam kapot probeert te maken. In reactie hierop noemt de eveneens radicale imam Abdelhamid Ainelhayat uit Helmond Elforkani een „zondige ketter”. De bovengenoemde Abou Hafs betitelt hem als „munafiq”. Dat betekent iemand die zich voordoet als moslim en in de ogen van fundamentalisten de doodstraf verdient.

Opgehitst

In een reactie zegt Elforkani dat mensen tegen hem worden „opgehitst” en dat dit intimiderend is. „Er hoeft maar één gek tussen te zitten die de daad bij het woord voegt. Terwijl ik niet eens heb gezegd dat die school dicht moet: ik vind alleen dat het bestuur moet opstappen nu er een AIVD-rapport over hen ligt – juist in het belang van het Cornelius Haga Lyceum.”
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/03/11/ra ... a-a3952815
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Bericht door Ariel »

Oorlog om Haga Lyceum compleet

De rel rond het omstreden Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam splijt de islamitische gemeenschap. Ouders en leerlingen steunen de school, maar ook radicale predikers en zelfs IS-fans springen op de bres. Wederzijds zijn er bedreigingen en scheldpartijen. Het schoolbestuur weigert op te stappen.
Spoiler! :
De school ligt sinds donderdag onder vuur. Aan de hand van een ambtsbericht van de AIVD stelt het ministerie van Justitie dat het bestuur banden onderhield met een Kaukasische terreurgroep en dat er les wordt gegeven tegen de rechtstaat in. Burgemeester Halsema zegt dat de school inspecties saboteert en eist dat het bestuur direct vertrekt.

Islamitische organisaties roepen het schoolbestuur van het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam op om op te stappen. Ze willen dat de bestuurders hun verantwoordelijkheid nemen nadat de islamitische middelbare school vorige week in opspraak kwam.

De oproep is ondertekend door de Islamitische Schoolbesturen Organisatie (ISBO), de Unie van Marokkaanse Moskeeorganisaties in Nederland (UMMON), Stichting Home Empowerment, het Euro-Mediterraan Centrum Migratie & Ontwikkeling (Emcemo), Stichting Inspraakorgaan Marokkanen Amsterdam en Nisa for Nisa.

De organisaties willen dat de bestuurders van de Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO), waar het lyceum onder valt, ,,hun persoonlijke belang'' opzij zetten. ,,Zodat het Cornelius Haga kan blijven voortbestaan en we met de opgedane kennis en ervaring en de betrokkenheid van de lokale moslimgemeenschap de school verder kunnen ontwikkelen. De kinderen van het Cornelius Haga Lyceum en van Amsterdam verdienen dit.''

Volgens de organisaties is er jarenlang hard gewerkt aan de kwaliteit van het islamitisch onderwijs. ,,En dat werpt zijn vruchten af. Er is een groeiend aantal excellente islamitische scholen in Nederland. De lat ligt hoog en die verwachtingen willen wij waarmaken. De afgelopen jaren hebben wij hierbij altijd op ondersteuning kunnen rekenen van de gemeente.''

Directie ontkent
Directeur Atasoy peinst er niet over te vertrekken. Hij ontkent alle beschuldigingen met kracht. „Ik ben geen terrorist, en kan u verzekeren dat ik nooit iets buiten de wet heb gedaan. Waar de informatie over terreurcontacten dan vandaan komt? Die vraag moet de AIVD maar beantwoorden. Wie stelt, moet bewijzen. Niet ik. Wel ben ik benieuwd naar de nazorg die de regering gaat geven als straks blijkt dat wij voor de driehonderdste keer gelijk krijgen. Hoe gaat de Staat deze bagger straks opruimen?”

’Bespat met modder’
Ouders en sympathisanten van het Haga Lyceum zijn steunacties begonnen. Leerlingen hebben een protestbrief aangeboden bij Willem-Alexander waarin Atasoy vraagt ’of het uw koninklijke wil is dat moslims in uw koninkrijk zonder aanleiding worden bespat met modder’.

Ook uit extremistische hoek echter klinkt er steun. Bekende radicale predikers als Fawaz Jneid en Abdelhamid Ayn Elhayat nemen het op voor de school. De Hilversumse preker Fouad el Bouch alias Abou Hafs voorspelt ’een hele grote ramp als de school daadwerkelijk moet sluiten. We kunnen veel aan, maar we laten ons niet piepelen door die boevenbende bij de overheid’.

Imam Yasin Elforkani van de Blauwe Moskee vindt wél dat het bestuur direct moet aftreden. Sinds hij suggereerde dat het Haga ’terroristen opleidt’, wordt hij vanuit het pro-Hagakamp letterlijk verketterd. Vijanden op sociale media maken hem uit voor ’ongelovige’ en ’nep-imam’. Elforkani krijgt de hel toegewenst als ’bondgenoot van ongelovigen’. Het Haagse raadslid Arnoud van Doorn, vroeger PVV’er en nu tot de islam bekeerd, noemt Elforkani ’huismoslim van de vijfde colonne’.

Harde taal
„Van Doorn is hier vrijwilliger”, zegt Atasoy. „Ik raad hem af om harde taal te gebruiken. Ik zie Elforkani nog steeds als moslim, ondanks zijn fouten.”

Het Cornelius Haga Lyceum ontvangt ook steun van regelrechte IS-fans. Het extremistische Nederlandse webforum Ahlus-Sunnah Publicaties staat bol van steunbetuigingen aan terreuracties, gewapende jihad, IS en nu ook aan het Haga Lyceum.

Atasoy zegt dat hij deze steunbetuiging niet kent.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20942
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Islamitische scholen

Bericht door King George »

En ontvangt deze haatmadrassa nog steeds subsidie?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Bericht door Ariel »

Schimmigheid rond islamcollege

Welbespraakt en geestig, maar ook intimiderend en als hij boos wordt een ’verbale bulldozer’. Directeur Soner Atasoy van het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam, dat onder vuur ligt vanwege terreurbanden, is een ongrijpbaar figuur, van wie nauwelijks foto’s zijn. Wie zijn de mensen achter het in opspraak geraakte islamitisch college?
Spoiler! :
Noch de burgemeester, noch de nationaal terreurbestrijder, noch de minister krijgt Soner Atasoy vooralsnog omver. Ondanks alle commotie zit de Albanees-Nederlandse scholenplanter vooralsnog onwrikbaar in het zadel. Ook broer Son Tekin Atasoy weet van geen wijken.

Hun doorzettingsvermogen om een islamitische school uit de grond te stampen, lijkt onbegrensd. Onvermoeibaar strevend en strijdend liggen de broers al jaren met de autoriteiten overhoop. Die moeten Soner Atasoy niet, want die geldt als extremistisch.

„Het was inderdaad een radicale groepering”, zegt voormalig schoolleider Hendrik Verweel over de club rond de Atasoys. „Dat bleek uit de strenge scheiding tussen jongens en meisjes, de kledingdracht, het verbod op afbeeldingen van levende wezens, het verbod op muziek.”

Verweel was van 2008 tot 2010 als directeur aangesteld om de voorloper van het Cornelius Haga Lyceum te helpen, het Islamitisch College Amsterdam (ICA). Hulp was nodig vanwege bestuurlijke problemen en onderlinge ideologische ruzies. Zo liep er een kinderloze lerares op school rond met een kleurige hoofddoek in plaats van een zwarte. Collega’s spraken haar aan: met zulke frivole kleding was het niet zo vreemd dat Allah haar geen kinderen schonk.

Uiteindelijk waren er in 2010 te weinig leerlingen en ging het ICA kopje onder. In 2017 maakte het een doorstart als Cornelius Haga Lyceum, met op de achtergrond dezelfde mannen aan het roer: de gebroeders Atasoy. Het Haga was voor de Atasoys het eerste succes. In verschillende steden hadden ze geprobeerd een claim te leggen op de vestiging van een islamitische school. In de wet over religieuze scholen geldt per gemeente: wie het eerst komt, het eerst maalt. Enige voorwaarde om een bijzondere school te stichten, is dat er genoeg leerlingen in de doelgroep zijn. Om die drempel te halen, veegden de Atasoys doelgroepen bij elkaar.

In Den Haag bijvoorbeeld lanceerden ze plannen voor een ’islamitisch-hindoestaanse’ school. De gemeenten prikten dergelijke optelsommen door. Het ene na het andere plan werd afgeschoten. Met het Haga lukte het eindelijk wel: in Amsterdam-West bleken in 2017 wel genoeg orthodox-islamitische ouders op zoek naar een school voor hun kroost.

Amsterdam en de inspectie procedeerden zich suf om een stokje voor het Haga te steken, maar verloren keer op keer. Verweel zag hoeveel tegenwerking de Atasoys kregen. „Ze zeiden: het maakt niet uit wat we doen, er wordt toch wel op onze kop gepist. Dat klopte wel. Onderwijskundige problemen werden onmiddellijk gepolitiseerd. De staatssecretaris keek duidelijk met de inspecteurs mee.”

Wat hebben ze misdaan om zo veel weerstand op te roepen bij de instanties? Het probleem is juist dat we de Atasoys zo slecht kennen, zegt een bron rond de school. Ze verschijnen nauwelijks op bijeenkomsten en sluiten zich af van de rest van de moslimgemeenschap. Door hun puriteinse opstelling zijn ze ook nauwelijks welkom in andere moskeeën.

Verweel zag bij de broers sektarische trekjes en de neiging zich af te zonderen van de rest van Nederland. „Voor religieuze contacten gingen ze wel naar Brussel, Londen, Berlijn. Het was lastig om te zien waar daarbij de grens lag tussen religieus en zakelijk. Er waren ook contacten met Saoedi-Arabië.”

Toch waren er contacten dichter bij huis. Volgens Verweel waren de Atasoys kind aan huis bij de Haagse jihadscene. „We gingen dan naar een koffiehuis of halalrestaurant en daar ontmoetten ze elkaar. Waar ik bij was, viel er overigens geen onvertogen woord. Ik dacht weleens dat ze daarnaast een dubbelleven leidden.”

Ander gezicht
Nationaal terreurbestrijder Pieter-Jaap Aalbersberg stelt dat de schoolleiders inderdaad hun boodschap aanpasten aan het publiek. „De schoolleiding toont niet zijn ware gezicht”, stelde hij vorige week. Tussen 2009 en 2012 zou er contact zijn geweest met terreurgroep Kaukasus Emiraat, verantwoordelijk voor bloedige bomaanslagen in Rusland met tientallen doden.

Leerlingen zouden op het Haga een salafistische, ondemocratische boodschap door de strot geduwd krijgen. Niet alleen het bestuur, maar ook andere ’extremistische elementen’ zwermden sinds jaar en dag om de schoolleiding heen, aldus de overheid.

Waar denkt Atasoy zelf dat de terreurbeschuldiging vandaan komt? „Dat moet u aan de NCTV vragen. We zijn het stadium voorbij dat ik ga meedenken waarop ze zich misschien baseren.”

Atasoy vindt het prima dat de AIVD onderzoek doet, maar wat er nu gebeurt, maakt hem boos. Dat is de ’lange arm van de republiek Amsterdam’, roept hij. „Pieter-Jaap Aalbersberg was jarenlang commissaris in Amsterdam. Het eerste wat hij doet in zijn nieuwe functie als NCTV is samen met de Amsterdamse burgemeester een oud dossier over vermeende banden ongenuanceerd op straat gooien. Dat is onverantwoord”, zegt Atasoy.

En de contacten met de Haagse jihadscene? Atasoy ontploft bijna en begint te schreeuwen. „Als we zo doorgaan, kunnen moslims straks niemand meer een hand geven. Moet ik me dan distantiëren van alle organisaties ter wereld? Hoe moet ik me hiertegen verdedigen? Het gaat jullie niet lukken! We gaan door!”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Bericht door Ariel »

Bijeenkomst Haga Lyceum uit de hand gelopen

De massaal bezochte bijeenkomst over het Cornelius Haga Lyceum liep dinsdagavond uit de hand. Burgemeester Halsema en haar wethouder wilden aan de menigte uitleggen waarom ze de school willen sluiten, maar kregen geen kans. Niet alleen de Haga-ouders waren toegestroomd, uit het hele land waren sympathisanten opgetrommeld. De orthodox-islamitische zuil vierde een feestje tegen wat zij zien als een tirannieke overheid, die zomaar hun school wil sluiten.
Spoiler! :
De burgemeester en wethouder Moorman van Onderwijs willen dat het bestuur aftreedt. Ze zouden daar extra informatie over geven. Honderden mensen waren woedend dat ze niet naar binnen konden.

Heilig
De overheid heeft nu echter nauwelijks middelen in handen tegen een volgens haar antidemocratische school. In Nederland is het recht op bijzonder onderwijs heilig. Vooraf mogen er nauwelijks voorwaarden worden gesteld aan de oprichting van een religieuze school. Als die er eenmaal is, kan de Staat alleen ingrijpen als er te weinig leerlingen zijn, er geld wordt verkwist of de kwaliteit van onderwijs belabberd is. Op het Haga speelt dat allemaal niet. De verdachte koers van de schoolleiding is wettelijk geen reden om de tent te sluiten.

De vier grote steden vragen aan de Tweede Kamer om extra wapens in de strijd tegen scholen waarover zorgen zijn. Zolang die mogelijkheden er niet zijn en zolang de AIVD-informatie over terreurcontacten van het Haga niet concreter wordt, lijkt alle commotie alleen maar in het voordeel van de orthodoxen en salafisten.

Het wantrouwen tegen de overheid zit er bij hen toch al diep in. En niets verbroedert zo sterk als samen strijden tegen ’groot onrecht’ en een ’onderdrukker’.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41725
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische scholen

Bericht door Mahalingam »

En het werd nog een keer geprobeerd:
Weinig ouders op ouderavond ‘Haga’

Ook een tweede poging van Amsterdam om in gesprek te gaan met de ouders van een omstreden islamitische school verliep niet soepel.

Honderden rode stoelen staan er klaar, in het partycentrum in het Westelijk Havengebied in Amsterdam dat de gemeente heeft afgehuurd. Ze blijven vrijwel allemaal onbezet. „We dachten: we doen tien stoelen per persoon”, zegt burgemeester Femke Halsema (GroenLinks) met een wrang lachje.

De ouders van leerlingen van het islamitische Cornelius Haga Lyceum bleven woensdagavond massaal weg bij een bijeenkomst over de onrust rond hun school. Via e-mail en sociale media waren ze door de ouderraad opgeroepen om de avond te mijden. Halsema en wethouder Marjolein Moorman (Onderwijs, PvdA) waren in het partycentrum om vragen te beantwoorden over de crisis rond de omstreden middelbare school.
Waarom deze bijeenkomst zo snel na de vorige?
Maar dat is „veel te kort dag”, zeggen drie gesluierde vrouwen woensdag voorafgaand aan de bijeenkomst op hoge toon tegen Halsema. „We hebben bijna allemaal banen en een druk leven.” Ze zijn alleen maar gekomen om zich „netjes af te melden”.

Als de bijeenkomst met enige vertraging begint, verlaat de helft van de ouders demonstratief de zaal. Er blijft nog een man of dertig over: vooral ouders van leerlingen die zich willen inschrijven op het college en nauwelijks van huidige leerlingen, leert navraag door Halsema.
Verbazingwekkende conclusie:
Eén ding is duidelijk na de twee mislukte bijeenkomsten: de ouders van het Cornelius Haga zijn niet uit op een dialoog met de gemeente. En dat brengt het Halsema en Moorman in een lastig pakket. Met de openbaarmaking van de AIVD-waarschuwing hoopte het stadsbestuur de ouders zo ver te krijgen dat ze hun kinderen van school zouden halen – vrijdag sluit de inschrijving voor Amsterdamse middelbare scholen.
Maar het effect is omgekeerd: de salafistische moslimgemeenschap in Amsterdam solidariseert met de school en keert zich tegen het stadsbestuur. Hoe vaak Halsema ook benadrukt dat ze deze stap heeft genomen om de leerlingen te beschermen en dat fatsoenlijk islamitisch onderwijs welkom is in de stad – de ouders van het ‘Haga’ lijken er vooral een aanval op hun gemeenschap in te zien.
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/03/13/we ... a-a3953233
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Bericht door Ariel »

Weet je, ik gun Femke deze rel. Ze is toch zo dol op Islam . Ik gun Femke een stad vol met lastige salafistische moslims. Ik gun Femke nog veel meer rellen.
MOTIE VAN HET LID HALSEMA C.S.

overwegende, dat iedereen in ons land gelijkwaardig wordt behandeld; verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling van beleid is,

en gaat over tot de orde van de dag.
Femke moet leren dat moslims elkaar altijd door dik en dun steunen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Bericht door Ariel »

In en intriest

Een opgestoken middelvinger. Daarmee ondertekende Söner Atasoy van het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Nieuw-West vorige week de sommatie om op het stadhuis te komen. Femke Halsema eiste zijn komst nadat de AIVD en de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) hadden gewaarschuwd dat er kinderen op zijn school worden beïnvloed door mensen die verbonden zijn geweest aan de terreurorganisatie ’Kaukasus Emiraat’.

"Het tekenonderwijs is ook al niet veel soeps"
Toen ik het las, zag ik het helemaal voor me. Bestuurder Atasoy die, met de tong uit zijn mond, zo goed mogelijk een opgestoken middelvinger probeert te tekenen. Ik weet niet of u de foto gezien heeft, maar mij was in elk geval gelijk duidelijk dat het tekenonderwijs op het Cornelius Haga ook al niet veel soeps is.

Dit leek nergens naar.

Als het allemaal niet zo in- en intriest was, zou ik er keihard om moeten lachen. Een bestuurder van een onderwijsinstelling die, als de eerste beste puisterige brugklasser, brieven van de gemeente ondertekent met een halfbakken schunnige afbeelding.

Gisteren was er in de gemeenteraad een spoeddebat over de situatie op het Cornelius Haga. Daarin zei de burgemeester dat ze wil dat er ’schoon schip’ gemaakt gaat worden op de onderwijsinstelling. Het bestuur zou moeten opstappen. Ik weet het antwoord van Atasoy nu al: een opgestoken middelvinger.

Verder gaat de gemeente uitbreidingsplannen blokkeren en worden gemeentelijke subsidies stopgezet.

Boeie. Opgestoken middelvinger.

Buitenlandse financiering
Met het netwerk van Atasoy zal het niet al te veel moeite kosten aan buitenlandse financiering te komen. Aangezien hij toch overal mee wegkomt, weigert Atasoy categorisch inzicht te geven in het onderwijs dat gegeven wordt. De onderwijsinspectie is op geraffineerde wijze tegengewerkt en volgens minister Slob zelfs geïntimideerd. En dat door lieden van een school waarvan de inschrijfformulieren vol taalfouten stonden.

Ik hou mijn hart vast voor de toekomst van 174 leerlingen die nu op het Cornelius Haga zitten. Zij vormen een soort scholierenschild, waarmee Söner Atasoy en zijn trawanten Nederland klem zetten.

Het doel van het schoolbestuur is niet om de kinderen die les krijgen voor te bereiden op een leven waarin ze optimaal kunnen functioneren in de Nederlandse maatschappij. Integendeel. In alles draagt de school uit dat je Nederland in de maling moet nemen. Dat vrijheden misbruikt mogen worden en dat je vooral met je rug naar de Hollandse samenleving moet gaan staan. En als iemand daar iets van zegt, dan steek je gewoon je middelvinger op.

Straks moeten die scholieren hun CV inleveren bij een sollicitatiegesprek. Dan leest een potentiële werkgever dat ze op een salafistenschool hebben gezeten en neemt ze niet aan. En daar is het Atasoy allemaal te doen. Uiteindelijk is zijn opgestoken middelvinger bestemd voor zijn eigen leerlingen.
De middelvinger die Atasoy op de brief tekende. :rolleyes:

Afbeelding
Met een brief werd Atasoy donderdag gesom­meerd te verschijnen op het stadhuis voor een gesprek met burgemeester Femke Halsema. De brief kwam met de chauffeur van het stadhuis terug. Bij opening bleek hij ondertekend met een opgestoken middelvinger.

Toch is Atasoy die dag wel verschenen bij Halsema. Hij ontkent de aantijgingen en heeft bij de burgemeester om bewijzen tegen hem gevraagd. Volgens Atasoy moet de gemeente hem maar laten arresteren als er iets mis is.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Bericht door Ariel »

Minister Slob: 'Personen op Haga Lyceum wilden helft van de lessen over salafisme

Minister van Onderwijs Arie Slob heeft uitleg gegeven over waar de richtinggevende personen van de in opspraak geraakte islamitische middelbare school het Cornelius Haga Lyceum precies van worden verdacht. Zo zouden ze de helft van de lessen op de school willen wijden aan de salafistische geloofsleer en waren ze van plan om ook buiten reguliere lestijden scholieren onder 'hun invloedssfeer' te brengen.

Dat schrijft Slob naar aanleiding van vragen die zijn gesteld in de Tweede Kamer. En die vragen kwamen na een waarschuwing van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) dat leerlingen op de islamitische school salafistisch getinte lessen krijgen en dat bestuurders banden hebben gehad met een Tsjetsjeense terroristische organisatie.

Daarnaast hielden de zorgelijke signalen ook in dat die richtinggevende personen op het Cornelius Haga Lyceum sinds 2000 in een salafistische en radicale omgeving verkeerden. Het is bekend dat zij in de periode 2009-2012 contact zouden hebben onderhouden met de terroristische groepering 'het Kaukasus Emiraat'.

Medewerkers van de Onderwijsinspectie doen vandaag opnieuw onderzoek op het in opspraak geraakte Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Bericht door Ariel »

Slob: inspectie kreeg dreigementen over bezoek Haga

Het bestuur van het salafisme verspreidende Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum heeft volgens minister Slob (Onderwijs) vorige week dreigende teksten geuit in de richting van de onderwijsinspectie.

Dat zei de CU-bewindsman tijdens een debat in de Tweede Kamer over de in opspraak geraakte jihadschool.

De inspectie wilde vorige week een controle doen op de Amsterdamse school, maar pakte haar biezen. Over de reden daarvoor geeft Slob nu meer duidelijkheid. Als het inspectiebezoek zou doorgaan, zouden er ’mogelijk ordeverstoringen komen’, vertelt hij. En de bestuurder zou ’zijn mensen dan niet in de hand kunnen houden.’ Van het voorval is geen aangifte gedaan.

Onderzoek
SP’er Jasper van Dijk is geschrokken van de teksten. Hij ziet het als bedreiging. PvdA-Kamerlid Kuiken vindt dat de school naar aanleiding van het voorval gesloten had moeten worden. CDA’er Rog vindt dat op zijn minst de financiering van het lyceum stopgezet had moeten worden.

Minister Slob stelt echter dat er meer onderzoek nodig is om de school op slot te doen. Stoppen met de financiering zal de CU-bewindsman wel overwegen als de inspectie opnieuw op brute wijze wordt weggestuurd.

Vandaag is de onderwijsinspectie teruggekeerd naar de school. Dit gebeurt na een waarschuwing van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Die meldde dat leerlingen op de islamitische school salafistisch getinte lessen krijgen en dat bestuurders banden hebben gehad met een Tsjetsjeense terroristische organisatie.

Onderzoek
De inspectie deed in oktober vorig jaar ook onderzoek op de middelbare school in Nieuw-West, waar een conceptrapport uit voortkwam. Daarin kreeg de school opmerkelijk genoeg een positieve beoordeling.

De Tweede Kamer zou graag zijn dat het Cornelius Haga Lyceum zo snel mogelijk op slot gaat. Volgens het kabinet kan dat niet zomaar. Er zijn wel twee wetten in de maak die het in de toekomst makkelijker moeten maken om dit soort scholen überhaupt niet op te starten of op te doeken, maar die wetten zijn er nu nog niet.
Slap gedrag van de inspectie. Niet weglopen, maar een grote mond en desnoods de politie bellen had normaler geweest.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48256
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Islamitische scholen

Bericht door Pilgrim »

Volgens Femke Halsema levert antidemocratisch islamitisch onderwijs geen veiligheidsprobleem op

Door: Bart Collard, 17:08, 14 maart 2019

Afbeelding

Burgemeester Amsterdam tolereert de vrouw-onderdrukkende orthodoxe islam

De burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema (GroenLInks), werd op zondag 10 maart 2019, twee dagen na Internationale Vrouwendag, voor Operatie Interview driemaal geïnterviewd in De Balie. Onder andere Khadija Arib en Erik Akerboom gingen haar de afgelopen maanden voor. In de drie interviews benadrukt Halsema meermaals dat ze er wil zijn voor kwetsbare of onderdrukte mensen, waaronder soms vrouwen.

Het derde interview wordt verricht door imam Yassin Elforkani. Elforkani vraagt Halsema naar de gebeurtenissen rondom het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam van afgelopen week. Halsema reageert dat zij al een aantal maanden berichten van de veiligheidsdiensten krijgt dat het niet goed gaat op die school. Elforkani vraagt wat daarmee wordt bedoeld. “Voor een deel van de leiding geldt dat zij relaties onderhouden met extremistische organisaties, of hielden – houden óf hielden. Dat is de eerste klacht. En de tweede klacht is dat er antidemocratisch onderwijs zou worden gegeven. En daarmee wordt bedoeld dat er onderwijs wordt gegeven waarin eigenlijk een afkeer van de democratische rechtsstaat wordt geuit. En begrijp me goed: dat is iets heel anders dan orthodox onderwijs.” Orthodox onderwijs is dus niet per definitie antidemocratisch, aldus Halsema.

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Bericht door Ariel »

Wie zijn de moslimpredikers op het Haga Lyceum?

De Hilversumse prediker Fouad el Bouch (Abou Hafs) is actief op het Cornelius Haga Lyceum, bevestigden bronnen deze week. Zijn motto: 'We moeten opstaan en zeggen: sodemieter op.'

Als 26-jarige doet Fouad el Bouch (Abu Hafs) in 2009 voor het eerst van zich spreken met een nasheed (islamitisch lied) onder de titel Blanke Tirannie. 'Wij zijn de soldaten van onze religie; wij komen er weer aan met een nieuwe strategie.' En: 'Ook al staan het kruis en de joden zij aan zij; en helpen zij elkaar in het heetst van de strijd; de zonen van de ummah staan al in de rij; om hen te laten zien wat het offeren moet zijn'.

El Bouch (36) is een provocateur, maar ook een intelligent en welbespraakte man. Hij studeerde religiestudies aan de UvA en schreef een scriptie over salafisme en democratie: 'Tussen verwerping en acceptatie'. Hij is een graag geziene gast in de media als er iemand nodig is om het radicale islamitische gedachtegoed te verwoorden.

Richtinggevend figuur
El Bouch wordt door de veiligheidsdiensten gezien als een van de belangrijkste 'richtinggevende figuren' op het Cornelius Haga Lyceum, bevestigden bronnen deze week. Reden voor de diensten om aan de bel te trekken over radicale predikers.

In 2014 organiseerde El Bouch, op de dag van Dodenherdenking, in moskee Al Amal in zijn woonplaats Hilversum een symposium om 'de etnische zuivering van Palestina' te herdenken: 'Palestina, de Schaduw Holocaust'.

Moslims en jodenvervolging is een van zijn favoriete thema's. Toen in Huizen een islamitisch gezin verdacht werd van uitreisplannen naar Syrië, liet El Bouch in de gemeenteraad weten: "Moslims voelen zich als joden in de jaren dertig. Opgejaagd. We weten hoe dat is afgelopen. Wie geeft ons de garantie dat dat niet nog een keer gebeurt maar dan met moslims?"

Moslims voelen zich als joden in de jaren 30 opgejaagd

Hoe radicaal is hij ? 'Moslims zullen zeker niet blijven toekijken hoe het begin van de Kristallnacht voor de moslims in Nederland zich ontwikkelt,' twitterde hij al eens.

Ruim vijf jaar geleden haalde El Bouch als voorman van het omstreden World Wide Relief nog geld op voor de 'liefdadigheid' in Syrië. Hij was in december 2013 aanwezig bij een jihadistische demonstratie in Den Haag en op Facebook liet hij al eens weten dat Nederlandse Syriëgangers worden 'verloochend' en 'verraden' door hun eigen volk.

YouTubekanaal
Tegenwoordig spreekt El Bouch, die het succesvolle YouTubekanaal 'Bewust Moslim' drijft, graag over 'duurzaam islamitisch activisme', als tegenhanger van het militante 'spektakel-activisme' dat hem eerder zo aansprak.

Twee jaar geleden vergeleek El Bouch in NRC Handelsblad de Nederlandse moslims nog met een gepest jongetje. "We moeten juist de autoch­tone niet-moslims ter verantwoording roepen," zegt hij. "We moeten opstaan en zeggen: sodemieter op."
En: "Mijn strategie is de strategie van het gestrekte been.

We moeten opstaan en zeggen: sodemieter op
Drie andere hoofdpersonen op het Cornelius Haga Lyceum

Ook actief op het Cornelius Haga Lyceum is prediker Abdullah Özütürk,
in 1976 geboren in Schiedam en actief in de radicale Haagse moskee Medine Dershanesi. Hij is ook betrokken bij de Stichting moslimperspectief aan de Amsterdamse Isolatorweg en voorziet in religieuze studie onder de naam 'Dar al Bayyina' (Huis van de Waarheid).

NRC Handelsblad meldde vorig jaar dat Özütürk werd verdacht van ronselen voor de jihad. Hij zou verantwoordelijk zijn voor de radicalisering van minstens vier jongeren, van wie er twee naar Syrië vertrokken.

Daarnaast op de school: Kasim Tekin, docent geschiedenis uit Almere en ­oprichter van Hadaraah (beschaving), een onderzoeksinstituut voor islamitische geschiedenis en erfgoedstudies. Van hem is de uitspraak: 'Wie had in de laatste honderd jaar van het kalifaat durven dromen dat machtscentra van grote vijanden van het moslimrijk zouden worden versierd met de duizenden moskeeën, gebedshuizen, scholen en stichtingen waar Allah wordt aanbeden en van waaruit wordt opgeroepen tot Zijn religie?'

Tot slot is Arnoud van Doorn (52) ­actief op het Cornelius Haga Lyceum, de in 2012 tot de islam bekeerde voormalige PVV'er uit Den Haag. Sinds 2014 zit hij de Haagse gemeenteraad voor de islamitische Partij van de Eenheid. Hij is president van de European Dawah Foundation, een in Engeland gevestigde stichting die mensen wil bekeren tot de islam.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Bericht door Ariel »

'Bijna verdubbeling aantal leerlingen Cornelius Haga'

Het Cornelius Haga Lyceum heeft naar eigen zeggen 150 nieuwe aanmeldingen van leerlingen gekregen voor komend jaar.

at zegt bestuurder Söner Atasoy van Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO), het bestuur van het Haga. Ondanks de berichtgeving van de NCTV en AIVD dat Atasoy en zijn broer banden hebben met de terroristische organisatie Kaukasus Emiraat en dat radicale predikers regelmatig op de school onderwijzen, is het lyceum bijzonder populair. "We hebben meer aanmeldingen dan vorig jaar," zegt Atasoy. De school telt op dit moment 174 leerlingen, het nieuwe aantal zou bijna een verdubbeling betekenen: de oproep ten spijt van onderwijswethouder Marjolein Moorman en burgemeester Femke Halsema om kinderen elders in te schrijven.

Of de gegevens kloppen is niet te verifiëren.

Overigens wil Atasoy nog meer leerlingen werven, ook na de lotingsronde. "We zijn nog niet aan werven toegekomen, maar door de opstelling van andere scholen en de gemeente, gaan we binnenkort actief werven. We gaan dan elke nieuwe leerling een elektrische fiets en een laptop aanbieden." Atasoy wil wachten tot andere scholen hun formatie rond hebben, voordat hij zijn wervingsactie start. "Dan gaan we in de tweede ronde leerlingen bij hun wegtrekken. Het wordt een koekje van eigen deeg." De bestuurder zegt dat hij ruimte heeft voor zeker 300 nieuwe leerlingen. "Als je kijkt naar vorig jaar stroomde 30 procent nog in de tweede ronde binnen." Eén van de marketingacties zal zijn om de naam van de school op de gevel van het gebouw vlakbij station Sloterdijk te zetten, dat is tot nu toe niet gebeurd.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41725
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische scholen

Bericht door Mahalingam »

Voor de ene burger een terrorist, voor de andere een vrijheidsstrijder.
Dat zien we nu ook hier gebeuren.
Wat anti-reclame voor de overheid is, dat is een aanbeveling voor de Ware Gelovigen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41725
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische scholen

Bericht door Mahalingam »

Wat bracht de burgemeester Femke Halsema tot pseudo-handelen tegen de Haga school?
Dat was een ambsbericht van de AIVD aan Halsema dat nu is uitgelekt.
AIVD: Britse prediker heimelijk op Haga
De omstreden Britse shariageleerde Haitham al-Haddad was op het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam voor „heimelijk bijeenkomsten”. Ook zouden andere radicale islamitische voormannen betrokken zijn bij de school en zou de schoolleiding een Tsjetsjeense terreurbeweging hebben gefinancierd.
[...]
Ook afvalligen verdienen – in een islamitische staat – de doodstraf, zei Al-Haddad. De directeur van het Haga, Soner Atasoy, bevestigt dat Al-Haddad is langsgeweest, maar volgens hem alleen om de school te bekijken – niet om les te geven.
[...]
Het geheime AIVD-bericht is specifieker: Soner Atasoy en zijn broer Son Tekin, beleidsmedewerker bij de school, beschouwen de Tsjetsjeense rebellenleider als „hun leider”, schrijft de dienst. Zelf hadden de Atasoys contact met Belgische leden van het Emiraat en zouden zij de terreurbeweging financieren, aldus de AIVD. Soner Atasoy ontkent dit alles.[...]
De Atasoys „omringen” zich volgens de AIVD met de salafistische voormannen Fouad el Bouch (alias Abu Hafs), Kasim Tekin en Abdullah Özütürk. Laatstgenoemde is een Turkse imam die les gaf aan jongeren die zijn uitgereisd naar Syrië. Mogelijk heeft hij invloed gehad op hun „radicaliseringsproces”, stelt de AIVD.
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/03/21/ai ... a-a3954194
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Bericht door Ariel »

:scratch: Zo'n kop zou ik ook hebben vriend Söner. Even laten zien wie er de baas in Nederland is.
Islamitische Haga Lyceum van plan meer omstreden predikers uit te nodigen

Een omstreden prediker zou het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam in het geheim hebben bezocht. De directeur van de school bevestigt enkel dat hij hem heeft ontmoet, en zegt deze prediker en veel andere bekende radicale imams vaker te willen uitnodigen.

Het gaat om de Britse shariageleerde Haitham al-Haddad. Afvalligen verdienen volgens hem de doodstraf, en homo's moeten gestraft worden. Op het Islamitische Haga Lyceum zouden met deze prediker 'heimelijke bijeenkomsten' hebben plaatsgevonden. Dit meldt NRC op basis van een vertrouwelijk ambtsbericht van de AIVD.

De directeur van de school, Söner Atasoy, ontkent dat er op zijn school geheime bijeenkomsten zijn geweest met Haitham al-Haddad. De prediker is wel op bezoek geweest, geeft hij toe: "Die meneer is op school geweest. We hebben kennis gemaakt en hebben elkaar misschien 10 minuten gesproken. Toen is hij weer vertrokken."

Volgens de directeur heeft hij niks misdaan door de omstreden prediker te woord te staan. "Hij is gewoon een keer langs geweest, net als heel veel anderen. Ik heb hem de school laten zien. Voor de rest heeft hij niks uitgevoerd en heb ik niks uitgevoerd wat tegen de democratische rechtsstaat is."

"Ik ga iedereen die binnen de rechtsstaat geen fouten heeft gemaakt uitnodigen", zegt Atasoy. "Ik ga al die figuren uitnodigen om te laten zien dat ik mij niet gek laat maken en dat de moslims niet bang hoeven zijn gezien te worden. Wat moet ik anders doen? De overheid is bezig die groep te isoleren en om mij te isoleren. We mogen niet meer met elkaar op gesprek."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Bericht door Ariel »

Nou komt alles goed. Er kan niets meer verkeerd gaan.
Haags raadslid Arnoud van Doorn wordt interim-directeur Haga Lyceum Amsterdam

Raadslid Arnoud van Doorn wordt aangesteld als nieuwe interim-directeur van het omstreden Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. Dat laat de school vandaag weten.

Het bestuur van de islamitische middelbare school in Amsterdam Nieuw-West laat weten dat ,,na alle commotie’' besloten is om Van Doorn als ,,bruggenbouwer’' aan te stellen. ,,Vanwege de ervaring in het publieke domein acht het bestuur de heer van Doorn de juiste kandidaat voor deze taak’', zo laat de school in een korte verklaring op de website weten. Van Doorn zit voor de Partij van de Eenheid in de Haagse raad.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen

Bericht door Ariel »

Oeps.... [icon_lol.gif] 1 april komt het Haga Lyceum in Amsterdam goed uit. 1 april gebruiken als excuus. Ik denk eerder dat men in Amsterdam geschrokken is van de negatieve berichtgeving.
Van Doorn niet naar Haga Lyceum: '1-aprilgrapje'

De tot de islam bekeerde ex-PVV'er Arnoud van Doorn wordt niet de interim-directeur van het in opspraak geraakte Haga Lyceum in Amsterdam.

De school zei gisteren in een 'nieuwsbericht' dat hij interim-directeur zou worden en noemt dit in een verklaring nu "een 1-aprilgrapje". "Wij waarderen de inzet van Arnoud als vrijwilliger binnen de school. Tevens danken we de media die ons geholpen hebben om een (in Nederland) vanaf het jaar 1561 bestaande traditie levend te houden." Ook Van Doorn heeft gezegd dat het om een 1-aprilgrap gaat.

Ontkend
De NOS heeft het Haga Lyceum tot tweemaal toe, zowel zondagmiddag als maandagochtend, gevraagd of het om een 1 aprilgrap ging. Tot twee keer toe ontkende voorzitter Söner Atasoy dat dit het geval was.

De school kwam begin deze maand in opspraak, nadat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) had gezegd dat leerlingen van de islamitische school worden beïnvloed door leraren die contact onderhouden met terroristen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41725
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische scholen

Bericht door Mahalingam »

Top definition
Poe's Law
Similar to Murphy's Law, Poe's Law concerns internet debates, particularly regarding religion or politics.

"Without a winking smiley or other blatant display of humor, it is impossible to create a parody of Fundamentalism that SOMEONE won't mistake for the real thing."

In other words, No matter how bizzare, outrageous, or just plain idiotic a parody of a Fundamentalist may seem, there will always be someone who cannot tell that it is a parody, having seen similar REAL ideas from real religious/political Fundamentalists.

[...]

Poe's Law
A writing expressing that, without obvious pointers, it is impossible to understand sarcasm. Commonly used whenever someone fails to understand a joke and makes themself look like a retard.
https://www.urbandictionary.com/define. ... %27s%20Law
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Plaats reactie