Gevangenissen in Europa

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40190
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Gevangenissen in Europa

Berichtdoor Pilgrim » Di Mar 19, 2019 1:00 am

Berlijn rust gevangenissen voor € 7,3 miljoen uit met wifi

Geplaatst op 18 maart 2019

Afbeelding

Echt een “sterk signaal” aan alle criminelen van de hoofdstad

Wanneer je als naïeve waarnemer een melding leest waarvan je denkt dat deze aan krankzinnigheid, slechtheid en volledige wereldvreemdheid nauwelijks meer te overtreffen is – dan kun je er bijna zeker van uitgaan dat zo´n melding uit Berlijn komt.


De Duitse hoofdstad, die, zoals bekend, bestuurd wordt door een mengeling van socialisten, eco-communisten en verheerlijkers van de DDR, heeft met het oog op zijn falen op bijna alle levensterreinen blijkbaar niets beters te doen dan enkele gevangenissen in de stad uit te rusten met vrij beschikbaar internet voor de gevangenen.

De kosten van in totaal bijna € 7,3 miljoen worden, als het daarbij blijft, daarna weer betaald door de hard werkende mensen in Beieren, Baden-Württemberg en Hessen.

Heel Berlijn is een linkse wolk
Verantwoordelijk, eens temeer; de hippe Senator van Justitie, Dirk Behrendt (Groenen), die met zijn eveneens Groene “levenspartner” midden in Kreuzberg woont – en nog steeds een groot hart lijkt te hebben voor de jongens in gevangenschap.

Een citaat uit de “Bild-Zeitung”:

Berlijn – In de chronisch slecht bij kas zittende hoofdstad Berlijn ontbreekt het aan geld voor bijna alles. Verbazingwekkend waarvoor er nu wel geld beschikbaar is!

Senator van Justitie Dirk Behrendt (Groenen) schenkt de gevangenen nu volledige ontvangst – voor € 7,3 miljoen krijgen ze wifi. Behrendt vond een pilotproject “Resocialisatie door digitalisering” in 2018 zo goed, dat het nu in bijna alle gevangenissen in Berlijn wordt voorgezet.


Niet bijvoorbeeld basisscholen, bejaardentehuizen of onderwijsinstellingen worden zo uitgerust – maar uitgerekend diegenen die gemeenschap als grote schade hebben toegevoegd, dienen, quasi als beloning, op internet te mogen surfen.

Dit is gewoon Berlijn
Waarschijnlijk alleen buiten de luchtbel Berlijn wordt zo´n handelwijze als datgene waargenomen wat ze in werkelijkheid is. Een affront zonder weerga. Maar hier, direct in het epicentrum van onze zieke republiek, genieten diegenen die dienen in het Leger des Heils van de zogenaamd “goeden”, sowieso een soort speciale immuniteit en wijzen derhalve elke kritiek verontwaardigd af.

Omdat de meeste van de in totaal 5000 gevangeniscellen in de stad waarschijnlijk sowieso bezet zijn door leden van de desbetreffende “grote Arabische families”, zien we eens temeer waar de prioriteiten van de politici van de Senaat liggen. Werkelijk een sterk signaal aan al die criminele Arabische en Turkse clans, drugsdealers en andere nietsnutten – en tegelijkertijd een figuurlijke trap in het kruis van de rechtschapen mensen.

Bron: www.pi-news.net

Door: “Cantaloop”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/03/18 ... -wifi-uit/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71274
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Berichtdoor Ariel » Ma Mar 25, 2019 4:18 pm

Britse gevangenen krijgen smokkelwaar via opgevulde rattenlijkjes

Britse criminelen hebben dode ratten gebruikt voor het smokkelen van geld, drugs en telefoons. De ratten werden opengesneden en de lichamen volgestopt met smokkelwaar, waarna ze over de muur van een gevangenis in het Engelse Dorset werden gegooid.

Afbeelding


Gevangenisbewaarders van Guys Marsh in Dorset, een plaatsje in het zuidwesten van Engeland, ontdekten op de buitenplaats drie dode ratten met lange hechtingen over hun lichaam. Ze kwamen erachter dat de beesten gevuld waren met vijf mobiele telefoons, opladers, simkaarten, drugs, tabak en sigarettenvloeitjes.

Op die manier probeerden de criminelen de gevangenen te voorzien in hun behoeften, melden de autoriteiten. Het afgelopen jaar steeg de hoeveelheid in beslag genomen drugs, telefoons en simkaarten met respectievelijk 23, 15 en 13 procent. Bij drugstesten bleek 20 procent van de gevangenen positief te testen.

Eerder gebruikten criminele bendes in Groot-Brittannië duiven en tennisballen om waar de gevangenis in te smokkelen. ,,Criminelen gaan steeds verder in hun methoden", aldus de verantwoordelijke minister voor het gevangeniswezen Rory Stewart.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71274
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Berichtdoor Ariel » Wo Apr 10, 2019 11:16 am

We moeten de tijd dat onze criminele boys in detentie zitten, zo aangenaam mogelijk maken.

Gevangenen krijgen telefoon in cel

Sinds afgelopen weekend hebben de gedetineerden van de Hasseltse gevangenis een telefoon in hun cel. Tegen eind dit jaar moet dat in álle Belgische gevangenissen het geval zijn.

‘In zo’n 400 cellen zijn telefoontoestellen geïnstalleerd’, zegt Paul Dauwe, gevangenisdirecteur van Hasselt. ‘De kostprijs is nul. De firma die de openbare aanbesteding heeft gekregen, verdient haar geld terug met de telefoonkosten die worden aangerekend – rond de 11 cent per minuut.’

Elke gevangene krijgt een persoonlijke code. Daardoor kan de gevangenis het belgedrag controleren en beperken. ‘We kunnen bepaalde nummers blokkeren, bijvoorbeeld van andere gevangenissen, familieleden of slachtoffers van de gedetineerde. Alle nummers die een gedetineerde belt, worden ook geregistreerd. Politiediensten en parketten kunnen die lijst indien nodig opvragen.’

Bestaat het risico zo niet dat misdadigers vanuit de gevangenis snode plannen kunnen smeden? 'Dat is niet uit te sluiten, maar dat kon vroeger ook al via briefwisseling of via persoonlijk contact tijdens de bezoekuren', zegt Dauwe.

Volgens minister van Justitie Koen Geens (CD&V) zorgt het project voor 'meer penitentiaire veiligheid voor het personeel'. 'De gevangene krijgt meer vrijheid om te kiezen wanneer hij of zij iemand belt en dat zorgt voor minder frustraties en betere kansen op re-integratie.'

Ook in de gevangenis in het Henegouwse Jamioulx is het project gestart.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71274
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Berichtdoor Ariel » Do Jun 06, 2019 1:16 pmTerroristen die vastzitten in de gevangenis in Vught, hebben elf boeken kunnen lezen die ze, achteraf gezien, nooit in handen hadden mogen krijgen. Dat concludeert een commissie die ze opnieuw heeft beoordeeld.

De commissie was aan het werk gezet na onthullingen in De Telegraaf over de jihadistische lectuur, schrijft minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) aan de Tweede Kamer. De boeken waren tegen het licht gehouden door de gevangenisdirecteur en „meerdere experts op het gebied van radicalisering en politiek en religieus extremisme”.

Maar bij nadere inspectie door een „bredere commissie met deradicaliseringsexperts” bleek het leesvoer toch ongeschikt. De boeken staan voortaan op de zwarte lijst.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38469
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jun 07, 2019 10:00 am

Ik lees over het boekenaanbod:
De boeken waren al tegen het licht gehouden door de gevangenisdirecteur en ‘meerdere experts op het gebied van radicalisering en politiek en religieus extremisme’. Maar bij nadere inspectie door een ‘bredere commissie met deradicaliseringsexperts’ bleek het leesvoer toch ongeschikt.

Die ‘meerdere experts op het gebied van radicalisering en politiek en religieus extremisme’ hadden dus stront op de ogen of zijn incapabel voor het werk. Er moesten zeker echte 'deradicaliseringsexperts' aan te pas komen.

Maar zou de bron van al die ellende, de Koran ook verwijderd zijn? Ik denk het niet.
Over soep en heet eten:
Dekker wil jihadistische lectuur achter de tralies ook niet helemaal uitbannen. Het kan gedetineerden ook helpen te deradicaliseren als ze zulke boeken, mits onder leiding van een deskundige, lezen. Die kan bijvoorbeeld wijzen op rammelende redeneringen of er een andere koranuitleg tegenover stellen.

Met Westerse logica kan je niet de Mohammedaanse logica bestrijden.
Ook de afgelopen najaar nog geleverde drie exemplaren van een koranexegese van de middeleeuwer Ibn Kathier zijn voortaan op de terroristenafdeling verboden. Over de gevaren van deze geschriften is discussie, maar hij wordt toch geweerd omdat hij populair is bij jihadisten.

Niet alleen bij jihadisten. Ook bij alle andere fundi's.

https://www.ad.nl/binnenland/jihadlectuur-op-terroristenafdeling-vught~a38deab2/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38469
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Gevangenissen? in Europa

Berichtdoor Mahalingam » Di Jul 09, 2019 2:52 pm

Ariel schreef:
Salah Abdeslam bedreigt cipier in gevangenis: "Ongelovige", "Hond", "Op een dag zal je mijn voeten kussen"

De interacties tussen Salah Abdeslam en de cipiers van de gevangenis verlopen niet bepaald in een goede sfeer. De terrorist heeft recent een bewaker bedreigd tijdens de bedeling van de maaltijden, zo meldt de Franse krant Le Figaro.
Sinds twee jaar zit Abdeslam opgesloten in een streng bewaakte afdeling van de gevangenis van Fleury-Mérogis nabij Parijs.

In een rapport van 7 september maakt de penitentiaire instelling melding van een incident waarbij een cipier werd bedreigd door de terrorist.

“Waarom kijk je naar me, stuk onbenul. Jij bent niet meer dan een idioot, kom naar mijn cel en ik leg het je uit. Ik ben een moslim en jij bent een ongelovige, een hond; op een dag zal dat veranderen en zal je mijn voeten kussen”, dreigde Abdeslam.

Het voorval werd gerapporteerd aan de antiterroristische aanklager en de directie van het gevangeniswezen.

En hoe liep het verder, dat verblijf?
Schadevergoeding voor Bataclan-terrorist
De Franse staat moet de enige overlevende dader van de aanslagen in Parijs, Salah Abdeslam, 500 euro schadevergoeding betalen voor de omstandigheden waaronder hij werd vastgehouden in de gevangenis.

500 euro voor een terrorist
Volgens een administratieve rechtbank stond hij onrechtmatig onder permanente videobewaking. Abdeslam heeft het geld geweigerd, meldt Le Figaro.

Abdeslam werd in 2016 opgepakt in Brussel en uitgeleverd aan Frankrijk, waar hij werd vastgezet in de gevangenis van Fleury-Mérogis bij Parijs. In zijn cel werd hij 24 uur per dag gefilmd, terwijl een wet die dat mogelijk maakt nog niet was aangenomen door het parlement.
Het vonnis van de administratieve rechtbank dateert van 2017 en staat beschreven in een onlangs verschenen boek over de advocaat van Abdeslam, Frank Berton.

Bij de aanslagen in Parijs vielen in november 2015 131 doden. Doelwitten waren de concertzaal Bataclan, cafés en restaurants en een voetbalstadion.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1955751600/schadevergoeding-voor-bataclan-terrorist
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15436
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Gevangenissen? in Europa

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Jul 09, 2019 5:24 pm

Mahalingam schreef:
De Franse staat moet de enige overlevende dader van de aanslagen in Parijs, Salah Abdeslam, 500 euro schadevergoeding betalen voor de omstandigheden waaronder hij werd vastgehouden in de gevangenis.

Volgens een administratieve rechtbank stond hij onrechtmatig onder permanente videobewaking. Abdeslam heeft het geld geweigerd, meldt Le Figaro.

Oh hoe genant!
Niet voor Salah, maar voor HEEL EUROPA! Voor heel onze westerse beschaving. Wij doen zo ontzettend ons best tegenover de moslimwereld om niets voor te stellen dan onderdanige sukkels die aan de eisen van de respecteisers van de Islam tegemoet komen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71274
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen in Europa

Berichtdoor Ariel » Do Aug 22, 2019 5:01 pm

Het Justitieel Complex Zaanstad is na eerder uitgelekte beelden van feestende gevangenen en enkele smokkelzaken opnieuw in verlegenheid gebracht. Twee medewerkers zijn naar huis gestuurd vanwege een luchtdrukwapen dat door de beveiliging was gekomen.

Dat melden bronnen aan De Telegraaf en wordt bevestigd door de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Op 11 augustus werd bij een medewerker van de gevangenis een zogenaamde ’air softgun’ in beslag genomen. Deze luchtdrukwapens zijn vaak replica’s van echte vuurwapens en worden regelmatig gebruikt bij overvallen of bedreigingen.

Volgens woordvoerster Eveline Petit van de DJI was de medewerker lid van een schietvereniging waar deze wapens gebruikt worden en had hij het wapen per ongeluk mee naar binnen genomen. „Naar eigen zeggen heeft hij toen zelf de portier geïnformeerd. Omdat de integriteit van onze medewerkers boven iedere twijfel verheven moet zijn, is het Bureau Integriteit gevraagd een onderzoek uit te voeren naar de gang van zaken. De medewerker is hangende dit onderzoek toegang tot het complex ontzegd.”

Pikant
Pikant is dat de medewerker met het wapen probleemloos langs de beveiliging kon komen. Niet alleen bezoekers worden gefouilleerd, maar ook eigen personeel. De medewerker bij de portier die de air softgun heeft doorgelaten, blijkt een ingehuurde medewerker van een extern beveiligingsbedrijf te zijn. „Het Justitieel Complex Zaanstad zet deze medewerker niet meer in”, zegt Petit. Door een schrijnend tekort aan personeel wordt veel gebruik gemaakt van tijdelijke, externe krachten. Dit tot ergernis en grote zorgen van vaste medewerkers die wijzen op een gebrek aan ervaring en kunde.

De bajes Zaanstad is veelvuldig in het nieuws gekomen door ernstige incidenten. In november zijn bij 425 celinspecties 125 naar binnen gesmokkelde middelen of voorwerpen aangetroffen. Het ging vooral om telefoons, drugs en wapens. Dat was kort na een onthulling in De Telegraaf over gevangenen die er volop feestten met drugs en alcohol. De uitspattingen werden gefilmd met naar binnen gesmokkelde telefoons.

In april werd een 34-jarige medewerker van het Justitieel Complex Zaanstad veroordeeld tot twaalf maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk, voor de smokkel van een telefoon en drugs.

BRON
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten